Blöffország

2017 február 27 9:11 de.129 hozzászólás

Fürjes Balázs, a vizes vb-ért felelős kormánybiztos azt mondta a tévében, hogy a Dagály uszoda látványterve csak blöff volt. Ezzel akarták elnyerni a nemzetközi szövetség tetszését, de valójában tudták, hogy nem ilyet fognak építeni, hanem olyat, amit végül felépítettek. Vagyis egy korszerű, tetszetős, minden szempontból kiváló épület helyett egy bádogdobozhoz hasonlító valamit.

dagaly

A kormánybiztos ezzel azt is elismerte, hogy szándékosan vezették félre a nemzetközi úszószövetséget, mert így akartak előnyökhöz jutni másokkal szemben. Blöff volt tehát a szép terv, amit előkaptak valahonnan. Maguk sem gondolták komolyan. Talán kimásolták egy szaklapból, kölcsönvették egy kolléga munkájából. Ráadásul a vizes vb költségei is négyszeresére emelkedtek, az eredetileg 25 milliárd forintos összeg 100 milliárdra nőtt. Ez is blöff volt tehát, amit nem kell komolyan venni, mert nem azért mondjuk, mintha így is gondolnánk.

Ez a Nemzeti Együttblöffölés Rendszere. Ahol nem a teljesítmény számít, hanem az, amit teljesítménynek hazudunk. Átverünk másokat, fifikásan próbálunk előnyökhöz jutni, s közben még büszkék is vagyunk magunkra, hogy milyen ügyesek voltunk. Más országokban is vannak ügyesek, de őket ott ügyeskedőnek nevezik és nem a vállukat lapogatják, hanem megbélyegzik. Nem dicséretet kapnak, hanem pénzbüntetést, súlyosabb esetben börtönbe kerülnek.

dagaly-valosag

Nálunk minden másképp van, amin nincs mit csodálkozni. Orbán már évekkel ezelőtt elkotyogta a hazánkban állomásozó nagykövetek előtt, hogy nem arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit tesz.

Vagyis, amit Orbán mond, az csak akkor érvényes, ha ő is úgy akarja. Magyarország miniszterelnökét és a kormányt nem kötelezi semmi, ha csillogó uszoda helyett egy leharcolt bádogdobozt építenek, azt sem lehet számon kérni. Ha a költségek nem maradnak az eredeti keretek között, hanem négyszeresére emelkednek, azon sem érdemes felháborodni. Ilyen hellyé lett Magyarország, ahol senki és semmi sem számon kérhető.

Matolcsynak ezúttal kivételesen igaza van: blöff, blöff és blöff.

Föld S. Péter

129 hozzászólás

  • Christopher Adam

    És ilyen emberek akartak olimpiát rendezni…

    Most kaptak a magyarok a Duna partra egy külvárosi emeletes parkolóházat.

    Remélem, hogy örülnek a békemenetesek.

  • Ez most komoly, valóban így néz ki, 100 milliárd-ból????
    Magyarországon már régóta nem lehet azt mondani; Én már nem lepődöm meg semmin!!!! Ez borzasztó!!!!!!
    Az összeset aki ez körül „ténykedett, már ezért is börtönbe kell zárni!!
    Ilyen az amikor maga az állam a maffia!!!!

  • Christopher Adam
    2017 február 27
    9:14 de.

    Ha így nézne ki egy parkolóház, azt gonolnám, hogy éppen lebontásra vár!!!
    Naná hogy örülnek, az ő izlésük már csak ilyen:))))

  • A fenti példa csak egy azokból, amik történnek mindenütt, minden nap, minden ágazatában a Magyar társadalmi rendszernek, és ami az általános sikertelenség fő okozója.
    Nem a teljesítmény, a jól végzett munka, az elért jó eredmény, hanem a láttszat, a hazug ígéretek, a csalással elért pillanatnyi előnyök a célok leggyakrabban, a megfelelő becsület, tudás és versenyképesség hiányában.
    Csak még egy példa: Minden Magyar kormány, különösen a kormánynak álcázott maffia rablóbanda gyakran megígéri, hogy Magyarországon majd egyszer, valamikor a jövőben jobb lesz.
    A tragédia, hogy ezt minden kormány megtehette és megteheti ezután is, de amihez egy hihetetlenül hiszékeny, naív és saját életén javító cselekedetekre lusta nép is kell.

  • Christopher Adam
    2017 február 27
    9:14 de.

    Azt hiszed, a Békemenetesek nem látják ezeket a visszásságokat? Nem hülyék, csak elnéznek sok mindent Orbánnak, mert „magyar érzelmű”.

    Ez nem csak az ő hibájuk, hanem a jobboldali alternatíva hiánya is. Tegyük hozzá, hogy ne legyen mdf vagy Torgyán, mint kihívó, azért sokat dolgozott a két nagy párt pénztárnoka és vezetősége … És persze Dávid Ibolya bénasága is hozzájárult, meg a Torgyán primadonna.
    Az szdsz önmaga veszítette el a saját tagságát, az egyedül, segítség nélkül is képes volt magát megutáltatni …

  • A Puskás Stadion is már 190 milliárd felett van, ami elsőre 40 milliárd volt, aztán 90 milliárd. Most, hogy nem lesz a tetején panoráma futópálya, 80 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, üzletek, éttermek, mélygarázs, konditerem, saját rendőrőrs, valamint a 38 hektáros területén a tornászok, a vívók, az asztaliteniszezők, az öttusázók, a dzsúdósok, a birkózók, az úszók, a vízilabdázók és az atléták sem kapnak benne helyet, hogy nemzetközi versenyekre alkalmas létesítményben legyen 20 sportág, ahogy az előző tervek szóltak CSAK szimplán egy sportág, azaz a FOCI stadion lesz belőle, így mindjárt duplájára nőtt ismét a tervezett költség, ami minden esetbben majd magasabb költségű a végére valójában. Teljesen logikus Orbanisztánban, ahogyan az is, hogy ezt pedig a Mészároshoz kötődő cégek fogják ellopni a magyar emberektől, mert ki más lopja el?!
    Összehasonlításképpen az elmúlt években felhúzott londoni Arsenal stadion az ami hasonló méretű, de az sem került ennyibe. Ott Angliában, ahol jóval magasabbak az építkezés költségei (munkaerőre költött bérek, anyagok ára), jóval nagyobb a telek ár, és jóval modernebb stadion is épült, jóval kevesebb pénzért mint az új Puskás Stadion lesz (461 millió euró vs. 618 millió euró a Puskásra). Hogy lehet ez, hogy csökkentik a stadion funkcióit egyetlen egy sportra, és egyből világrekorder egekbe szökik az ára??
    Képzeljük csak el, hogy akkor az olimpia megrendezéssel kapcsolatban mennyi pénzt tudtak volna elrabolni, pedig ennek az egyetlen stadionnak a költségei is horribilisek, ahogy az új Úszó Aréna költségeit is blöff alapján, hozzá nem értve kalkulálták 4-5-ször kevesebbre. Jó lenne egy hazai olimpia, kell egy új nemzeti stadion is, de nem így!! És erre a pofátlan harácsolásra mondtak nemet a budapestiek.

  • Az 1970-es Corvin Áruház volt az ihlet?

  • Jól mondja Hazai Lámpa. Nem véletlen az sem, hogy toronymagasan a bizonytalan szavazók vannak többségben. Ők azok akik szintén elégedetlenek a kormánnyal, de sem a Fideszre, sem másra nem szavaznának egyelőre, mert nincs kire. Ez egy óriási tömeg, ami mellett eltörpül a Fidesz bázisa. Viszont az a kis mezsgye, aki elmegy szavazni, azon belül kétségtelen, hogy verhetetlen a Fidesz. Csak az Ország nem ebből a vékonyka mezsgyéből áll, és ezt a kormánypárt is elfelejti, ami hosszú távon nagy hiba lesz számukra.
    Aki ezt a bizonytalan tömeget meg tudja szólítani, az könnyedén veszi majd magához a kormánylapátot -eséllyel 2022-ben – és zárja börtönbe a jelenlegi hatalmi elit tagjait.
    Tehát igen. Nincs sem jobboldalon, sem baloldalon mégcsak formálódó alternatíva sem, ezt nagyon ügyesen gyilkolta ki a magyar politikai életből a Fidesz, csak ez a tehetség nem jelent valódi kormányzást, hanem manipulatív, demagóg és populista intézkedések sorát és ezzel együtt versenyelőnyt a korlátlanul hozzáférhető (értsd pofátlanul ellopható) adóforintokból.

  • Gyula Bognar
    2017 február 27
    10:09 de.

    Tudod, azért hogy újra a ballibek lophassanak, nem fogja aktivizálni magát a magyar nép. A 4-es metró botrány óta egyetlen bukott ballib se fogta a kalapját, és nem iratkozott ki a magyar közéletből.

    A nép annyit tehet, hogy különböző ügyek mentén összefog, pl. internet adó elleni tüntetés, iskolai sztrájk.

  • Az egészben az a szomorú, hogy az ilyen építkezések adnak munkát a magyarnak, mert máshoz nem ért.

    A modern technológiát és a világpiacot a Magyarországra települt német gyárak jelentik, meg az indiai autógumigyár. Szerencsére bérmunkásnak még jók a magyarok.

  • Jaj amikor ilyen naivakat kommenteltek kiver a hideg verejték. Hány éve volt az a rendszerátfestés?(miért nem váltás? Azért átfestés mert amikor még csak a „kerekasztal tárgyalások mentek minden régi táblát légyen az utcanév vagy hivatal simán csak átfestettek, minden változtatás nélkül. Mert a festéket ugye azt könnyebb és olcsóbb lett volna eltávolítani mint újat legyártani. Végül persze újat gyártattak az „urak elvtársak”. A legszebb példa erre Hegyeshalomnál volt látható. Hosszú ideig a Népköztársaság ,megnevezés volt látható. Aztán valakik a népet átkenték fekete maszattal, hogy csak a köztársaság látszódjon. Utána került a helyire az új tábla amire már az volt írva Magyar Köztársaság. Na de hagyjuk ezt. Még is miből gondoljátok azt, hogy a mai Magyarországon kitudnak állítani egy olyan vadi új kormányt amely szakit mindennel és egy teljesen új utat kezd járni? Felszámolnák a sok mutyizást. a csalást.A régi levitézlet milliárdosokat elszámoltatnák elvennék a vagyonukat és leszámolnák nekik a minimum húsz év fogházat fejenkint. Természetesen letöltendőt és nem felfüggesztettett. Volt cirka 25év hogy alakuljon egy ilyen kormány. Nem alakult, és azért nem mert a jobb oldal ott folytatta ahol a bal abbahagyta és fordítva. Eddig még sajnos nem akadt senki sem aki szakítva mindennel gatyába próbálta volna rázni az országot. És ahogy elnézem nem is lesz. Marad az egymásramutogatás az egymás pocskondiázása és a sárdobálás. Nem igaz hogy a választók azért nem mennek el szavazni mert nem hisznek már senkinek sem. Ez is benne van természetesen de ahogy fentebb írtam még nem akadt olyan aki nem csak prédikált volna hanem cselekedett is. Talán ez az új összefogás a Momentum akik elkenték az Olimpiát. Ha valóban most elkezdik az országos kampányt és a vidéket is megtudják győzni és erős támogató csoportot sikerül összeverbuválni van remény valamire. Ámbár kevés esélyt adok erre is. Ugye sikeresen összegyűlt 200 ezer szavazat csak a fővárosban. Népszavazást akartak de a kormány látva a blamázst nem adta meg a jogot a népszavazásra inkább egy tollvonással visszavonta az Olimpiai pályázatát. Tegyük fel, hogy a Momentum 2022-ben megnyeri választásokat vagy még előbb. Ki fog vonulni a jelenlegi kormány és úgynevezett ellenzék a Parlamentből? Én már most kötök rá fogadást hogy nem. Addig egyre jobban befog ágyazódni Magyarországra a putyinizmus vagy Orbánizmus. Vasököllel nem lehet majd kiverni őket onnét.

  • Szerényen megkérdezném, hogy egy cikket sem érdemel a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja, vagy az Oscar-díjra érdemes új magyar film?
    Az uszoda egyébként nem szép és igen drága. De legalább a mienk. Bárcsak a szoclib rezsimek építettek volna valami hasonlót uralkodásuk alatt, persze a kölcsönbe felvett tízmilliárd eurókból erre már nem futotta.

  • Most hallottam a fiamtól, hogy Miviktorunk nem egyszerűen azt mondta, hog „ne azt nézzék, amit mondok”, hanem azt: „ne azt nézzék, amit a MRGVÁLASZTÁSOM ÉRDEKÉBEN mondok”… Szóval nekünk itt lehagyta a mondat végét, nehogy becsapottnak érezzék magukat a választói…

    Amikor pedig Gyurcsány azt mondta, „hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal… de most már nem akarom ezt tovább csinálni” – akkor is lehagyta a mondat végét, nehogy a választók egyetértsenek vele…

    Édes anyanyelvünk…

  • Hát egy magyar sok mindenhez ért, ennek tanúja a sok magyar feltaláló!
    Haggyák abba már a magyarok verését!
    Az épűlet, igen sajnálatos, hogy NEM volt elég pénz az eredeti megálmodott modellre! Viszont, meg kéne becsülni azt ami van, és nem állandóan keresni valami hibát a kormányban.
    Gyurcsány mit épitett, uralma alatt?

  • Föld S.ke írj egy ilyen veretes cikket a 2019-es budapesti Maccabi Játékokról is! Na, lécci!

  • charlie!

    Nagyon jó kérdések,de tudomásul kell venni,hogy itt nem számít
    a magyar dicsőség,a kommunizmus áldozatai meg pláne nem,csak és kizárólag a holokauszt áldozatai….amiről egymás után több cikk is szokott megjelenni!
    Mindkettő elítélendő kell hogy legyen a normális,tárgyilagos tisztességes emberek számára,és jóérzés kérdése a megemlékezés.
    Az azért örömmel tölt el,hogy a kommunizmus jelnleg még élő áldozatai szintén jelentős nyugdíjemelést (60%-ot) kaptak,mint
    régebben a holokauszt áldozatai is (50 %).
    Így igazságos!

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 február 27
    12:36 du.
    Avi, légy szíves kapcsold be a helyesírás ellenőrződet!

  • A szép magyar álom, és a szomorú valóság. 🙁

  • Seres Robert, a Maccabi Játékokat szintén a kormány finanszírozza 2,1 milliárd forinttal, mely Magyarország legnagyobb sporteseménye lesz abban az évben. Ez mondjuk egy ezreléke sem egy tervezett BP-i olimpiának. Kb ennek az uszodának a kerítését csinálták ennyiért Mészáros és társai. Seres Robi is hogy megértse váltsuk át méterbe az arányokat. Robika, tegyen meg egy métert, ez a Maccabi Játékok, aztán tegyen meg 1000 métert (tudja, 1 kilométer) ez pedig az Olimpia. Érzékeli a különbséget? Vagy nem a költségek aggasztják Robi?? Akkor pedig nyugodjon meg, a kormány ebből is ellopja saját magának ami „jár” neki.

  • charlie
    2017 február 27
    12:55 du.

    Csárli, nem mondja komolyan hogy „bárcsak a szoclibek” építettek volna ilyet??? Mindegy, hogy az emberek pénzéből, blöffre építettek volna egy ocsmányat többszörös áron, annak Ön örült volna??? Ez egy valódi ésszerű hivatkozási alap?? Elképesztő ez a gondolkodás.

  • Figyelő Te viccelsz? Nem volt elég pénz? Sportpályára amennyit akarsz, illetve amennyit Orbán akar. A négyszeresét költik el az előre kért összegnek. De a lényeget nem érted, nem is volt terv, hazudtak egy rajzot. Érted?

  • HunCanada, én a 4-es metrónak is örültem, rövid, piszok drága, de legalább gazdagodtunk vele. Az inkább fáj, amikor a bankok a multikkal karöltve vitték a vagyonunkat és semmit nem kaptunk érte.

  • Llanfair
    2017 február 27
    3:46 du.

    Nem csak, hogy nem érti, de nem is akarja érteni. Ennyi pénzből csodát lehetett volna építeni, és lett ez a, ez a … hagyjuk!

  • HunCanada, el kéne már dönteni a Maccabi játékok kapcsán, hogy egy „faji alapú diktatúrában” most kell-e félni, vagy csak a habverés megy ezzel kapcsolatban. Arra meg külön kíváncsi leszek, milyen provokációt találnak ki majd az abban érdekeltek.

  • „A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt – szögezi le Orbán Viktor. Mindannyian azt akarjuk, ez derül ki az Önök üzeneteiből is, hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól – teszi hozzá.”

    „De sikerült?”

  • HunCanada
    2017 február 27
    3:13 du.
    Leszarom a költségeket! A békeharcosoktól félek, és miattuk alijázni sem szeretnék, mert nem szeretnék úgy járni mint Avi!

  • Llanfair
    2017 február 27
    3:46 du.
    Látom, jól vagy értesülve Írországban a magyar kormányról! Nézd, mindenki azt mond, amit akar. Természetes, hogy Orbán ellop minden pénzt, mást nem tudtok ellene kitalálni!
    Nagyon unalmas, már valami új dumát szeretnék hallani, olvasni.

  • charlie
    2017 február 27
    4:20 du.
    Írod:
    „HunCanada, el kéne már dönteni a Maccabi játékok kapcsán, hogy egy “faji alapú diktatúrában” most kell-e félni, vagy csak a habverés megy ezzel kapcsolatban. Arra meg külön kíváncsi leszek, milyen provokációt találnak ki majd az abban érdekeltek.”

    Nos, egyelőre jól meg van alapozva az antiszemitizmus (is) Csurka, a MIÉP, a Jobbik, és nem utolsó sorban Miviktorunk szorgos munkája következtében. Egyelőre ez elegendő. Majd, ha eljön az ideje, lesznek megfelelő továbblépések is, ez egyelőre nem sürgős… Kedves charlie, tudjuk, alig várod… de ne légy türelmetlen…

  • Figyelo Hol irtam, hogy Orban mindent ellop? Hol olvasod azokat, amit nem irok le?

  • charlie
    2017 február 27
    12:55 du.
    Char Lee jókomám, nemmondomén, hogy hazudol, de csúsztatsz..
    Mer’hogyám a „ballib” kormány (nem ok..) felvettek 17 milliót, amiből stabilizálták a forintot, szintrehozták az MNB-t, és a maradék KILENCMILLIÓBÓL valutaalapot képeztek.
    A Kommunista Áldozatok világnapját Vityenka elftárs eléggé hazagyakta ahhoz, hogy bárki is bot nélkül piszkálja tovább.
    Az oszkáros filmről,- amíg nemlátom, nemtok vélményt. Valszeg sokan vannak így a filmel.
    Hozz egy linket, ahol megtekinthető, akkor valszeg többen fogunk reagálni.

  • „Bloffoles” az sikeresen mehet bizonyos korokben, de elkepzeli is a MOB , vagy az allam, hogy a IOC bedul e-fajta hazugsagoknak? Mert ez semmi mas mint egyszeru hazugsag.
    No de elso kerdesem volt hogy talatak valami gyemant vagy aranybanyakat magyarorszaon ? Mert egy nyari olympia oriasi osszegekbe kerul. Kulonosen egy orszagnak ahol keves lehetoseg van ahoz. Rengeteg, kulonfele sport-versenyekre. Szallodak, minosegi hotelok , Olympia falu, kozlekedes a tomegek reszere. Mert az egesz ceco az csak ket hetes idoszaku. Nyaron a kulfoldi utazok 5-6 honapon at jonnek-mennek. Az nem hasonlithato egy 14 napi millionyi tomegek ellatasaval.
    Mr.Putinnak ,a Szocsi teli-olympia $50-ba kerult. Persze akkor meg a ko-laj arak magasabbak voltak.S az nem Forint volt am. Kepes Magyarorszag hasonlo koltsegekre?
    Nem lenne szukseg mas fontosabb koltekezesekre?

  • Sajnalom, A Csocsi teli-olympia koltsege 50 billio US dollar befektetestbe kerult. Persze az olympia elmulta utan legtobb koltekezes igen jelentekteelenne valik gyorsan.

  • Llanfair
    2017 február 27
    3:46 du.

  • Llanfair
    2017 február 27
    3:46 du.
    Ebben.

  • Kedves Figyelő!
    Szó, ami szó, mi is nagyon unjuk már, hogy Miviktorunk és stábja gyakorlatilag MINDENT azonnal ellop, amihez hozzáférnek. És a pénz még csak hagyján, de a szabadságunkat, a fejlődési lehetőségünket, de még a jó hírünket is ellopja…

  • falusi Mar a youtube-n van, de meg nem volt idom ra. Majd ma este. A szomoru, hogy beindult a gepezet, es mar Vajna kapja a dicsoseget.

  • Tüske Zsófia

    falusi:
    itt megnézheted az oscaros filmet (jó)

    http://www.mediaklikk.hu/2017/02/18/mindenki/

  • Kedves Alma, a „megalapozott antiszemitizmusra” tudnál esetleg példákat is mondani?
    Azt se értem, hogy jön itt a képbe Orbán, – Köves Slomóval meg Finkelsteinnel, zsidó szóvivőkkel meg Zoltai Gusztávval körbevéve.
    Továbblépést meg tényleg várok, de csak a magyarok ügyeiben.

  • Kedves Marcsi, szeretnék pár észrevételt a másik cikk alá írt hozzászólásához, csak ott nem tudok kommentelni. >> ( http://kanadaihirlap.com/2017/02/25/az-olimpia-egy-oriasi-emelyito-cumi-amivel-be-lehet-tomni-sok-millio-nyomorult-szajat/#comment-223580)
    A helyi népszavazási íven, nem kell a kérdésben is pluszban megfogalmazni, hogy az népszavazásra irányul, mert az a napnál is világosabb, és még egy 3 éves is érti, kivéve Boda Marcsit.
    Bizony lehet, hogy sokan nemmel szavaztak volna, ettől a lehetőségtől és az Olimpiától drága jó kormányunk megfosztotta az embereket, pusztán politikai számításból és az újabb kudarctól való félelmében. Pedig Orbán Viktor pár hete azt mondta, hogy szavazzon a nép a kérdésben, ha meg lesz a kell mennyiségű aláírás. Mondjuk mondott az Orbán már sok mindent, és annak az ellenkezőjét is minden nap.
    Boda MArcsi, nem a Kúria utasította el a népszavazást, nem is utasíthatja el 🙂 Jézusoooom, miket beszél megint?? A kormány döntött úgy, hogy nem pályázunk mégsem, így kihátrálva okafogyottá tették Orbánék a népszavazás kiírását. Azaz cserben hagyták az embereket, akik lehet, hogy úgy szavaztak volna hogy szeretnének Olimpiát. Ez is benne van a pakliban, de drága kormányunk nem szereti, ha ebben a szép Magyarországban a lakóik döntsenek.
    Mi köze az ellenzéknek a Momentum aláírásgyűjtéséhez, és az Orbán kormány népszavazás nélküli Olimpiából való kihátrálásához, Marcsi?
    Marcsi, én úgy tudom jár a 4-es Metró, tehát nem lopták el, hanem egy bizonyos összeg felhasználását kell megvizsgálni. De bárcsak mondjuk a Fidesz CSAK százszor annyit lopott volna el eddi, mint az egész 4-es Metró beruházás ára, de hát annak többszörösét lopta. Vicces, hogy idehoz egy bolhát (M4) Amikor a Fidesz átlagosan naponta egy 4-es metrót lop el – nagyságrendileg. Az a baj, hogy fogalma sincs a számokról, nem még egyes ügyek állásáról

  • Na ácsi egy percre. A Maccabiára Zsidó „Olimpai” játékokra a kormány kénytelen adni. Nem fogja magát adósságokba verni. Sőt! Nyereséget fog belőle kicsiholni mivel a használandó létesítmények használatáért pénzt fog kérni a rendezőktől (ne tévesszen meg senkit de a játékok összes költségeit a zsidók világszövetsége fedezi mindig) Jelképesen be fog szálni pár millával, de csak azért nehogy vád érje, hogy nem járult hozzá. Annó amikor Bécsben rendezték meg a város és az állam egyaránt jelentős öszeggel járultak hozzá(a metrónak egy külön állomást hoztak létre. Dupla haszna lett. Egyrészről a helyszinek nagyrésze itt volt és egyenes kapcsolat volt a városközpont és a helyszinek közt. Másodszor a mai napig sokan keresik fel a helyszineket és spórtlétesítményei kivannak használva)Szóval a Maccabiáda 2019-ben pénzt fog hozni és nem kiadni kell majd. Kiváncsi leszek hogy az állambácsi mit fog felszámítani a felépült stadionok használatáért. A jegyek eladásából származó bevétel pedig nem az ő kezükbe fog folyni hanem a zsidó világszervezetnek.
    Nem csak én szívtam meg Robi a békeharcosokat hanem egész Izrael. Én leléptem mert nem bírtam sem idegekkel sem gyomorral. A baj az hogy ezek a fizetett békeharcosok. Ahogy a Monegri meg a többi „kabóca” (Falussitól, a híres irónőtől koppintva az elnevezés)A baj akkor fog tetőzni ha bekövetkezik az amitől oly sokan tartanak de nem tudnak ellene tenni. Most még csak az zavarja az embereket itten Bécsben hogy ingyen korán köteteket osztogatnak gyanus kinézetelű személyek. Mondjuk azzal nem is volna baj, hogy a Koránt osztogatják hiszen a Bibliát is szokták osztogatni. Itt inkább azzal van a gond, hogy nyomást is próbálnak gyakorolni. A napokban derült ki, hogy nagyfőmufti őméltósága Rajip Erdogan választási hadjáratot szeretne ismét megrendezni Ausztria nagyobb városaiban. A külügyminiszter csak egy szót mondott erre: unerwünsctht(nem kérünk belőle nem kéretett) Erdogan pajtás pedig begurult, hogy hát ugyan miért nem amikor sokmillió híve (ott még hál az Isten nem tartunk, cirka fél millió) török él Auszriában és a szavazataik sokan számíttanának neki. Na ja a fránya magyaroknak köszönhető, hogy annó Bécset nem sikerült bevenniük a török csapatoknak és nem tudták gyarmatukká tenni a Habsburg fővárost.

  • Falusi,6:52, „Char Lee jókomám, nemmondomén, hogy hazudol, de csúsztatsz..
    Mer’hogyám a “ballib” kormány (nem ok..) felvettek 17 milliót…”
    A Fidesz 2002-ben 40520,1 millió euró adóssággal adta át a kormányzást a „szakértő” szoclibeknek. 2010-ben 78426,9 millió euróval vette vissza. A különbség 28000 millió euró, te meg írsz 17 milliót.
    És én csúsztatok… Szedd már össze magad. 🙂

  • Kedves charlie, nagyon tetszett a filmrészlet, mondhatom nagyon tanulságos! Nem csodálom, hogy nyert.

  • Bocsi, látom Zsófi is betette, már nem tudom kinek néztem meg a linkjét.

  • HunCanada!

    nem kell feleslegesen és nagy hangon erőlködni kintről…..én itthon élek és több!!!internetes forrásból,több!!!újságból és
    több!!!TV.csatornából tájékozódom..Nincs mit ragozni a kinti és az itthoni jellemtelen ellenzék hozzáállásán!
    Én nem vagyok ilyen nagy hangon….a kinti eseményekkel kapcsolatban,mert nem ott élek!!!!
    Nem kívánom sokadszorra a tényeket leírni,mert azt már a kevésbé értelmesek is felfogták,az más kérdés ha nem ismerik el…
    Ilyen egyszerű!

  • Boda nemzetes asszony,
    akik ide írnak egytől egyig,még a te színvonaladat elérők is tudnak magyarul.Te milyen nyelven szeretnél trollkodni más országok politikájába? Zsidózzál egy jó nagyot.Itt mindenki megérti és még néhányan csatlakoznának is hozzád.Ilyen egyszerű.

  • gyuri10!

    Hát nagyon szánalmas vagy(de vigasztaljon nem vagy egyedül…)

    Az,hogy valaki tud magyarul,(mivel az volt..)az egy dolog,de ugye aki itthon él az talán tapasztalatból,tények alapján beszél?!!!

    Egyébként nem szoktam zsidózni,az itthon élő normálisokkal én is,a többség is,sőt a kormány is nagyon jól megvan!
    Te nem itthon élsz és csak uszítani tudsz teljesen alaptalanul és politikai okokból… meg a származásod jogán,……de ugye hit nélkül?…természetesen itthon az egyébként többségben lévő és jóérzésű keresztények ellen…
    Az ilyen alakok miatt lesznek többen antiszemiták,de a normális
    emberek csak legyintenek,megvetnek….mint szerencsétlen leépült geyzát,aki ha egy teljesen más témában, netán más véleményen van egyből antiszemitáz,fasisztáz…..:alaptalan üldözési mánia,plusz agybaj…..

  • charlie
    2017 február 28
    5:17 de.

    Kedves Alma, a “megalapozott antiszemitizmusra” tudnál esetleg példákat is mondani?

    Ha te nem tudsz, akkor bamba vagy, és kétpelen vagy értelmezni a saját politikai oldalad sajátosságait…

    Ha te tudsz, akkor pedig képmutató vagy…

    Az általad felsorolt személyekre pedig csak annyit: A zsidó ember pontosan ugyanolyan, mint a magyar ember. Van köztük képmutató, haszonleső, dörgölőző… és van hűséges, segítőkész, tisztességes. Pont úgy, mint minden embercsoportban, se több, se kevesebb…

  • Jó,hogy nem itthon élsz egy ilyen „szörnyen veszélyes”országban,neked is meg nekünk is!!!
    Ha az őseid,vagy netán te voltál „táborban”akkor megértem az állapotod,de gyógyíttasd magad,ahelyett,hogy hülyeségeket,valótlanságokat írsz!
    Egyébként akik megjárták és túlélték a gulágokat,azok is legalább olyan emberek,mint ti!!!!!

  • Hazai Lámpa!

    Nem kell aggódni…..folyik az OLAF és a magyar bizottság vizsgálata is metró ügyben,remélhetőleg eljön a számonkérés,igazságos büntetés ideje ,akkor is ha most „még” megtehetik,hogy nem mennek el az illetékes elvtársak a meghallgatásra…remélhetőleg majd kapnak bírósági idézést is!
    Kissé furcsa (felháborító!!)hogy egyesek tolvajt kiáltanak,miközben ők több esetben,ügyben valóban azok voltak!
    Remélhetőleg hamarosan lebuknak!

  • charlie!
    Jó hozzászólás volt!
    Egyik sem (akár a bal,akár a jobboldal) sem tökéletes, ezt el kell ismerni!de!!!!!
    igazad van,itt egyes balos fanatikusok, még számolni sem tudnak…..csak valótlanságot írni!

  • Alma, szerintem ez a válasz most nem sikerült.
    Amit én antiszemitizmusnak tartok, olyan nálunk nincs, amit meg te tartasz annak, meghagyod a saját titkodnak.
    Volt ezen az oldalon egy Moshe nevű bölcs öreg zsidó – amíg ki nem tiltották a véleményéért – olyan frappánsan elmagyarázta, miért indukálódik a feszültség, egyszer visszakeresem, hogy pontosan idézhessem.

  • Marcsi, Falusi barátunk eltűnt a válasz elől. Illetve ez a válasz.

  • @charlie, írod:
    „Amit én antiszemitizmusnak tartok, olyan nálunk nincs…”

    Ja, az más…
    Antiszemitizmus az, amit te annak tartasz. Igazad van, tudjuk már Göringtől is, hogy zsidó az, akit ő annak tart…

    Minden csak definíció kérdése…

    Álszentséged tökéletes.
    Nem ragaszkodom hozzá, hogy társalogjunk…

  • Seres Róbert, febr.27 3:13 du
    félsz vagy nem félsz!Ki a lószarnak hiányzol te,hogy alijázzál. Komolyan gondolod,hogy nálunk élő-szemét gyűjtő telep is van?

  • Boda nemzetes asszony,
    ha a TV-t elhagyjuk elhiszem,hogy több csatorna látogatója vagy. Ez viszont még nem bizonyíték arra,hogy emberből vagy gyúrva. A te gyógyszereidet,köszönöm nem kérem.Csak arra kell odafigyelned, hogy mindig idejében vedd be,mert amikor elfelejted akkor idetévedsz a KMH-ra,ami arra késztet,hogy agymenéseidet ide ürítsed.Na…most éppen egy jó krimi megy.Nem tartóztatlak tovább

  • charlie
    2017 február 28
    8:25 de.
    Char Lee. Te kölcsönről gazsuláltál és nem államadósságról.
    A Gyurcsány-bajnai tandem 2OO9-ben felvett 17 millió eurót. Ebből felhasználtak nyolcmilliót. A maradékból lett a MOL,- már a jelenlegi kormány alatt. Orbánék 75 milliárd hiánnyal vették át az államháztartást. Most nyolcvan felett van.
    Melyik részét nemérted?

  • Alma, a Göring idézet pont rád igaz, az az antiszemita, akit te annak tartasz. Hogy mit takar ez a jelző, azt meg szemérmesen titkolod…elbújva a kényelmetlen válaszok elöl.

  • Tegyem még hozzá, hogy mindezt úgy, hogy háromezer milliót nyúltak le a manyupból, és és hétezer millió eurót kaptak az EU-tól..
    Magyarország jobban teljesít..
    Hogyne. Fehérgalléros bűnözők statisztikájában mindenképpen.

  • Gyuri bácsi,3:23, rég röhögtem ilyen jót! Mondjuk azt tudtam, hogy a szerszámkészítőknek jó a humoruk.

  • Navégre, hol voltál falusi?
    Az államadósság nem kölcsönből keletkezik? Van a 17 millió euró és van a 17000 millió euró -magyarul 17 milliárd – te most melyikről beszélsz? Az oké, hogy mi volt 2009-ben, de ne hallgassunk arról, mi volt 2002 és 2009 között. Ezután benne vagyok, hogy a Fideszt is köpködjük. 🙂

  • charlie,
    köszönöm az értékelésedet és további jó mulatást kívánok.
    Hiába,a Seres agyúak néha rászorulnak a korrepetálásra.

  • @charlie

  • Seres Róbert

    charlie
    2017 március 1
    4:25 du.
    Jó mélyen tisztelt behízelgő náci postás!
    Sugd meg bizalmasan kedvenc barátodnak, hogy eddig kételkedtem benne, de most már önmagával is bizonyította, hogy a telephelye tényleg egy élő-szemét begyűjtő telephely!

  • Seres Róbert, a saját országában mindenki azt lát vendégül, vagy engedi valakinek a letelepedést akit akar, vagy akit érdemesnek tart. Gyuri bácsival ebben tökéletesen egyetértek, azt hogy te miért nem vagy érdemes a beutazásra, fogalmam sincs, tehát rám nincs miért megorrolni.

  • Charlie!

    Bár gyuri 10-el nem vagyok egy csapatban…..annak azért örülök,hogy a buta és primitív Seres már neki is sok…..
    gyuri 10!
    egyébként ez a fórum távolról sem izgat fel annyira,hogy gyógyszert kellene bevennem,ne értékelje túl,sem magát,sem a fórumot és ne utánozzon,ötlet híján….tényleg akad jobb műsor
    itthon,mint itt „beszélgetni” magához hasonlóakkal,de ugye reklám alatt belefér…..

  • Seres Róbert

    Boda Marcsi
    2017 március 2
    1:53 du.
    Kedves Mariska :-), (most azon vigyorgok, hogy a nagyapám tehenét is így hívták volna, ha parasztnak születik, pedig annak több essze volt mint neked!), pont te akarsz kirekeszteni, akit már mindenki kirekesztett?

  • Seres Róbert

    charlie
    2017 március 2
    8:49 de.
    Téged ingyen felhomályosítalak, csak hogy tud, amikor Gyurid alijázott 60 éve, akkor még az nem volt ilyen automatikus mint most, abban az időben a Stern csoportban vagy más hasonló terror szervezetben még két-három arab fejet is fel kellett mutatni a befogadás kiérdemléséért, amiről védenced itt már többször is eldicsekedett! Rád csak azért orrolok, mert kihasználod Gyuri naívságát amiért nem veszi észre, hogy egy alamuszi goj alattomos behízelgéssel, a háttérben kéjesen röhögve, össze tud ugrasztani két zsidót!

  • Seres kém,
    sajnállak a rosszmájú,tudatlanságod fitogtatásáért.A Stern csoport,a lechi és az Écel abban a pillanatban szűnt meg amikor Ben Gurion bejelentette a zsidó állam és az IDF(cáchál) megalakulását.Ez történt nagy fájdalmadra káf tet benovember 1948 ban.Én 1957 ben 20 évesen érkeztem Izraelbe.Akkortájt a hozzád hasonló szemetek már elhúztak innen.Nem tudom és nem is érdekel hol mérgezed a levegőt mint írtam már ide ne gyere mert amióta a hozzád hasonlók elhúztak innen megszűnt az élőszemetet gyűjtő chirija.

  • Seres kém,
    sajnálatodra itt a legtöbb KGB ügynök,nem akarok neveket mondani rohad vagy már megrohadt a börtönben.Azok sem mind úszták meg akik el tudták húzni a csíkot.Az újabbak,pedig már 1977 a Chérut és Begin uralomra jutása után már telenadrággal nem is merték ide tólni a pofájukat.Ma már persze mindez oka vesztett.Hiába…minden népnek megvannak a saját árulói. Tudod,egy nyílt ellenséget többre lehet becsülni,mint egy sunyi árulót akivel esetleg együtt kell élnünk,egészen a bukásáig.Ez mindig volt,van és lesz.Mi nyitott szemmel járunk.Te pedig kiskomám ágálhatsz,kukorékolhatsz csak azt vedd figyelembe,hogy alija ügyben nagy szükségünk nincs rád.

  • Seres Róbert, sokat gondolsz rólam, köszönöm. „Kéjesen röhögni” nem szoktam, maximum már csak kéjesen lihegni. Gyuri bácsiról meg sok minden eszembe jut, talán a naivság van utoljára.

  • charlie
    2017 március 1
    4:40 du.

    Izé.. 17 millió , az nem 17 milliárd, bármelyik számrendszerbe rakod bele…
    Ha kevered az államadósságot, a költségvetési hiányt, és az állam által felvett kölcsönökket, akkor likrafutsz, mert ugyan függőségi viszonyban vannak egymással, de pölö egy 17 milliós, (nem milliárdos!!!) kölcsön nem vágja haza az államháztartást. Főleg akkor nem, ha annak csak a felhasznált(!!) része után kell a törlesztést, és a 3.9%-os kapatokat kicsengetni. Ha megnézed a statisztikákat, 2OO8 és 2O1O között nemigazán ugrott sokat az államadósság sem, a költségvetési hiány sem. Pedig közben megeste magát egy világválság. Lhet ájvékolni, de Bajnai akkoris annak az időszaknak az egyik legzseniálisabb vezetője volt, aki minimális veszteségekkel hozta ki az országot a gödörből.
    Persze, lehet beszélni a 2OO2 utáni szocialista balfaszságokról is, csak éppen semmi értelme ennyi év után. Attól, hogy akkoriban is voltak pöcsfejek, nemigazán vigasztalja azt, aki a mostani pöcsfejek balfácánsága és enyves keze miatt éhezik, vagy fagy meg.
    Ilyen pofátlanul még egyetlen kormány sem lopott, hazudott. „Ezek” megmég kérkednek is vele..

  • Falusi, tisztellek, szeretlek, sőt, ebben a vitában meg is adom magam, te győztél. Valószínűleg az előrehaladott alzheimerem miatt nem tudlak követni, főleg oda, ahol Bajnai gazdasági szentté avatása történik.
    http://elelmiszer.hu/cikk/magyarorszag_a_valsag_legnagyobb_vesztese_europaban
    …..
    A „megfagyásról” meg annyit, Bajnai utolsó évében, 2010 telén 350, idén alig fele, 165 ember fagyott meg.

  • Hollósy Gerti

    charlie, ne már, észrevetted, hogy mit írsz?

    „A “megfagyásról” meg annyit, Bajnai utolsó évében, 2010 telén 350, idén alig fele, 165 ember fagyott meg.”

    ha egyetlen ember fagy meg, az is egy emberrel több a kelleténél…

    bibiii, most csak 165, bibiiii korábban 350, ez szinte óvodás, de a tény amit közöl, az borzasztó…ezt így nem lehet, ez nem a „melyik télen több ember fagyott meg?” – vetélkedő,

  • Ok, Gerti, de akkor mi legyen az a közös jellemző, amivel a regnáló szociálpolitika „jóságát” mérjük?
    Amúgy a megfagyottak nagy része saját otthonába hűlt ki, ahová a kormánynak (bármelyiknek) még kevésbé van betekintése.

  • Hollósy Gerti

    charli, a szociálpolitikáról és a valóságról, ami a szociális segítést illeti, tudnék beszélni, jórészt emberi hozzáálláson múlik, a törvényeket és a valós helyzetet valahogy egy közös kalapban kell értelmezni és akkor valahogy lehet toldozni foldozni a helyzetet.

    Nem mindegy, hogy valaki a segítés lehetőségeit melyik oldalról nézi. Tapasztaltam olyat, hogy az ügyintéző minden követ megmozgat, minden paragrafust kiveséz, csak, hogy tudjon segíteni.

    Tapasztaltam olyat is, hogy az ügyintéző azért dolgozik, azért keres, kutat nagy szorgalmasa, hogy találjon valami olyat, amiért nem fog segíteni, ne kelljen segíteni.

    A közös jellemző csak a segítség és az odafigyelés, az emberség lehet.

    pl. nálunk most a nagy hidegben kiírták a honlapra, hogy mindenki nézzen körül és ha a környezetében tud valaki olyat, akinek nincs elég tüzelője, ruhája, fázna, gondja lenne, még ha csak sejt is ilyet, akkor szóljon. Én is megemlítettem a kollégáknak két embert, a többi már megy magától.

    a szociális segítéseknél szerepelnek úgynevezett összeghatárok, amit vizsgálnak, sokszor 20,-Ft-tal meghaladja a hivatalost, de ettől még a kérelmező kétrelme emberileg jogos, akkor jöhet a tényleges utána nézés és egy kis emberség.(ha ilyet tapasztaltunk, vettük a fáradtságot, bementünk a főnökhöz és elmondtunk mindent, azt a válasz kaptuk, rontsátok már el az összeadást, ennyi…)

    szóval, én mást nem tudok mondani, csak az emberséget…

    a szegény sorsra jutott emberi lények nem politikai tényezők, csak emberek…van egy határ, ahol semmi sem számít, csak segíteni kell…

  • Gerti – tudom ez nem a reklám helye – de hallottál már a Jobbik vidéken kifejtett önkéntes, szociális, karitatív tevékenységéről? Nem várunk a kormányra, a hivatalnokokra, önkormányzatokra, hanem cselekszünk.

  • Hollósy Gerti

    charli, nem hallottam,

    a karitatív tevékenység mindenképpen szép, én nem kötöm politikához, ebből is láthatod, hogy egyáltalán nem célom a mindenáron kritizálás…elismerni bármi jót hajlandó vagyok más csoportulkások érdemeiből is, amit jónak tartok…

    egy dologgal viszont sosem fogok kiegyezni, azokkal a számomra elfogadhatatlan eszmékkel, gondolatokkal, amik a Jobbikhoz kapcsolódtak és kapcsolódnak, az hogy mikor volt, és most már esetleg más van, az sem győz meg…

    nézz meg magyarországi portálokat, ahol jobbikosok és jobbikos szimpatizánsok köpködnek, a másképp gondolkodókra, ha nem számítógépen tennék, azonnal ölre mennének egymással, szóval ennek alapján nem tudok semmi jót gondolni, a szavazóbázisotok, akármilyen síma is most a pártelnök beszéde tele van durva és gyűlölködő emberekkel, nálunk a faluban is vannak szép számmal, külsőre is félelmetesek…ezen is el kéne gondolkoznotok…

  • Seres Róbert,
    ha te zsidó vagy,akkor én vagyok a római pápa.Ha pedig hozzád hasonló barátaim lennének ellenségre már nincs is szükségem.

  • Kedves Zsófia, úgy látom elfogytak az aduászok a kezedből, ha már csak a szélliberális sajtó legalját – 444.hu – és a „független és civil” Ágh Attila Maszol-ját linkeled, mint az igazság bajnokait, megmondóit.
    Nagyon elkeseredett helyzetben lennék, ha mondandómat én is kuruc.info vagy a hunhir.info oldalainak linkelgetésével tudnám csak igazolni. Írd csak inkább a saját gondolataidat, tapasztalataidat, azokat biztosan végiggondolom.
    És azt sem érezném sportszerűnek veled szemben, ha a napi szintű magyarok elleni etnikai támadásokkal kellene téged szembesíteni, csak hogy a Jobbik, vagy a saját mondandómat alátámasszam.
    …..
    Jobbik a törvényesség támogatója, ezért ilyen okaiban is teljesen zavaros „csuklyás támadásokkal” nem tudunk azonosulni.
    A „cigánygyilkosságok” felmelegítése szintén érthetetlen, Gyurcsány alatt, a titkosszolgálatok tudtával történtek, amit gyorsan le is titkosítottak a „demokraták”. Ha a Jobbiknak lett volna öldöklési vágya, akkor nem a senkinek sem ártó gyereket, családanyát keresnek a puska végére, hanem a lányfuttató, uzsorás cigánymaffia főnökeit. Annak még társadalmi támogatottsága is lett volna. Összefoglalva, a Jobbiknak elemi érdeke a törvényesség, ha valaki mégis vét ellene közülünk, ne kerülje el a büntetést.
    ……
    Mellékesen megkérdezném, hogy a cigány áldozatok hozzátartozóinak az állam kártérítést adott, ez alapján támogatnád-e a fordított elkövetéskor az állami kártérítés megítélését?

  • gyuri10
    2017 március 4
    3:37 du. Ha Te vagy az etalon az igazi zsidóra, akkor én inkább kikeresztelkedek. Ha tized ennyien lennének a hozzád hasonló zsidóimitátorok, akkor még az antiszemitizmus nevű műszót sem kellet volna kitalálni és a hamisan ránk mért pogromokat sem tapasztaltuk volna meg, amit persze nem a hivatásos, rasszista és betegesen kapzsi acsarkodók, hanem mindig azok a vallásos kiszsidók szoptak meg, akik azt sem tudták, hogy miért kapták!

  • Orsós Elemér

    Visszatérve az alaptémához:
    ennek a csillogó-villogó blöffúszócsodának csak a funkció nélküli, hivalkodó homlokzata többe került volna, mint a mostani bádogdoboz.

  • Tüske Zsófia

    Kedves jó charlie,
    milyen aduászokra gondolsz?
    és hogy kerül Ágh Attila egy romániai magyar internetes portál közelébe?
    Ami a cigánygyilkosságokat illeti: az elkövetőkről az alábbi bírósági ténymegállapítás szól:
    „Szoros kapcsolatot ápolt a debreceni náci skinhead szubkultúrával, amit ruházatával is büszkén hirdetett. Sokáig bomber dzsekit és acélbetétes bakancsot viselt. Testén több különös ismertetőjegy található, ugyanis számos náci szimbólumot tetováltatott a testére….. A harmadrendű vádlott Pető Zsolt, kinek nyakán nemzeti szocialista mozgalmakhoz köthető tetoválás volt látható a bíróságon, cukrászként dolgozott. Csontos István a negyedrendű vádlott, aki korábban katonaként szolgált Koszovóban, szakmáját tekintve hidegburkoló, s az utolsó két gyilkosság elkövetésében, mint sofőr segédkezett. Korábban ő is egy fekete ruhát és bakancsot viselő kopasz társasághoz tartozott, s többször került konfliktusba romákkal. Mielőtt szerződéses katonának állt, megszakította a kapcsolatot ezzel a társasággal….. Nemrég arra is fény derült, hogy Csontos nem egyszerű besúgó, hanem biztonsági kapcsolat volt a katonai elhárításnál, ami újabb kérdéseket vet fel az ügy tisztázásával/tisztaságával kapcsolatban.”

    Nyilvánvaló, hogy őket az akkori titokminiszter, Szilvási fedezte, igaz? És a ti köreitekben egyetlen ex-skinhead és hungarista vagy náci-szimpatizáns sincs…. teljesen véletlenül fotózkodott egy hitler-imitátorral a ti kedves kis lengyel fiúcskátok, Janiczák Dávid is. Sneider Tamás is mintegy véletlenül lett skinheadből a Parlament alelnöke…. esetleg a felejthetetlen Zagyva György Gyula az ő jó Betyárseregével.
    Az Igaz Magyarokat szolgáló tetteikről itt egy link, nem a 444.

    http://vigyazo.blog.hu/2015/03/05/_tapsoljuk_meg_a_gyilkost_boszniai_veteran_a_jobbik_vezeto_titkara

    az a helyzet, charlie, hogy féltartós festéket kentél a lábaidra… a jó és a Magyar Nép érdekében tevékenykedő Jobbik igazi arca csak annak nem világos, aki nem akarja látni.
    Mocskos bűnözőkből álltok, rasszisták és erőszakosak vagytok különösen a gyengébbekkel és a kiszolgáltatokkal szemben, mert csóró áldozatok arcában mutat igazán a Martens-bakancs.

  • Orsós Elemér
    2017 március 5
    1:00 du.

    Ha az állításod igaz lenne, akkor azt építették volna meg, minimum 4x ennyiért.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2017 március 5
    1:54 du.
    Tényleg! 🙂

  • Kedves Zsófia, Ágh Attila a Progress Alapítvány elnöke, amely kiadója a Maszolnak. (az impresszumban is feltüntetik)
    ……
    „És a ti köreitekben egyetlen ex-skinhead és hungarista vagy náci-szimpatizáns sincs…?” De van, nem is kevés. De ezek az emberek Jobbik nélkül is léteznek. Azt elismerheted, hogy ezt az alig kezelhető szubkultúrát elviselhetővé csak mi tudjuk tenni és napjainkra talán sikerült is.
    Ez a néppártosodás is talán segít benne, van rá példa, a 68-as anarchisták is öltönyös politikusok és EU képviselők lettek. Talán Schneider Tamás példája is jó, nem cigányokkal keresi a konfliktust, hanem tesz a közjóért.
    ………
    Az utolsó bekezdés jelzői közül az erőszakos nem igaz, jobbik-tagot ilyenért nem ítéltek el – de segíts ha rosszul tudom. A rasszista az igaz, de a mi gondolatvilágunkban ez pozitív jelző. A bűnözőket meg nálunk nem utálja senki jobban, legyen az garázda vagy privatizátor.

  • Tüske Zsófia

    kedves charlie,

    1) Ágh Attila magyar filozófus és politológus, egyetemi tanár, a Corvinus oktatója. Élete 75 éve alatt nevéhez botrányok nem fűződtek, amit a te pártod prominensei többségéről ezt korántsem lehet elmondani. A napokban jó néhányat felsoroltam ezek közül, mire te joviális elnézéssel szemet hunytál viselt dolgaik felett.
    Még Sneider gyilkost üdvözlő beszéde sem verte ki a biztosítékot nálad, pedig ez a véglény a magyar parlament alelnöke.
    Nem találod érdekesnek ezt a kettős mércét?

    2) A magyarországi Progress alapítvány nem azonos a romániaival. A Transindex Civil társadalom » Romániai magyar alapítványok fejezete alatt így listázza: „Progress Alapítvány
    a határon túli magyar információs társadalomért”
    3) a romániairól az alábbi link ezt írja:
    „A Progress Alapítványt a Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hozta létre 2000-ben, többek között azzal a céllal, hogy a magyar közösség hagyományos és modern kulturális tevékenységeit támogassa, valamint az oktatás modernizálását erkölcsi és anyagi támogatásokkal elősegítse.

    A szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2003. évi LVII törvény (a 2001. évi LXII módosított változata) romániai alkalmazása során a szervezési keretet, valamint a technikai feltételeket a Progress Alapítvány biztosítja.

    http://www.emagyar.net/index.php?p=article&type=regional&id=63

    Tudom, hogy jobbikos személyiséggel elképzelhetelen az, ha valamit finanszíroztok, azt ne kézivezérléssel ti irányítsátok, de a világ normálisabb felén ez nem így van, kérdezd csak meg ezen a fórumon a kanadai – vagy más országokban élő magyarokat.
    Ami a ti deviánsaitok tetteit a közjóért illeti, fogalmam sincs, te ennyire elvakult lennél, vagy talán elbizakodott, hogy azt képzeled, ezek valaha is az ország állampolgárai érdekében akarnak valamit is tenni? Már most sem valakiÉRT tesztek, hanem sok mindenki ELLEN. Ahogy itt fentebb írtad, rasszisták vagytok, de nem bűnözők. Azt tudod, ugye, hogy ez oximoron? Mert az, aki nem azt nézi ki milyen ember, hanem azt, az melyik népcsoporthoz tartozik, és eszerint ítélkezik, az a közelében sem jár igazságnak és igazságosságnak. Az csak egy ócska duma, hogy utáljátok a bűnözőket…. a kóbor apácák és a bodafélék megtévesztésére. Hogy utálnátok, amikor a legtöbb nálatok tuningolja az egóját, hogy különbnek érezhesse magát bárki másnál? Másrészt: annyi idegen származék, mint a jobbikban, sehol sincs. Zázrivecz, Sneider…. ezek akarják megmondani, ki magyar, ki nem? Ti nyilván az erőfölénnyel akartok holmi magyarságmércét bevezetni. Az egy dolog, hogy ha módotok lenne rá sikeresen lecsökkentenétek a magyar állampolgárok számát a keretlegényeitekkel, már láthattunk ilyet. Hogy kis híján országvesztés lett belőle, azt is, de az sem számít. Vannak körületek épp elegen, akik megrendelésre első szóra átírják a történelmet. Az is muris ám, hogy két ököllel veritek a melleteket, hogy ti bizony keresztények vagytok, (haha, az egyköntösű, mezítlábas zsidó próféta, Jézus követői?) de a többségnek lila segédfogalma sincs nemhogy az ószövetségről, de az újról sem. Hogy hinni mégis miben hisznek ezek? Hát a saját felsőbbrendűségükben.

  • Kedves Zsófia, válaszom sajnos nem ment át a szűrőn, pedig részletesen próbáltam válaszolni. Azzal kezdtem, hogy a jövőben jobban figyelek, ugyanis az alapítvány ügyében igazad van, elnézést.
    A többi téma megválaszolása bizonyára sértett valami liberális elvet, vagy sok tényt tartalmazhatott.
    Sajnálom.

  • Hollósy Gerti
    2017 március 3
    5:27 du.

    Semmi közöm a Jobbikhoz, de szerintem sokan nem is tudják igazán, hogy mitől rettegnek annyira. A radikális jobboldal, ami kb. 100 éve létezik, nem azonos a nácizmussal, rombolással.

    Franco meg Mussolini legnagyobb bűne a balosok szerint, hogy a kommunistákat üldözték. Egy mai demokratát inkább a parlament utálata taszít, ami olyan jellemző ezekre a vezérekre, de mondjuk a Kommunista Internacionálé korában ez nem volt teljesen alaptalan. Az tény, hogy népirtás, háború nem köthető a nevükhöz, ahogy Hitlernek, és az építkezésekkel segítették a gazdaságot.

  • – És a ti köreitekben egyetlen ex-skinhead és hungarista vagy náci-szimpatizáns sincs…?
    – De van, nem is kevés. De ezek az emberek Jobbik nélkül is léteznek. Azt elismerheted, hogy ezt az alig kezelhető szubkultúrát elviselhetővé csak mi tudjuk tenni és napjainkra talán sikerült is.

    Hát ezen jót röhögtem (volna, ha nem lenne annyira siralmas). Micsoda érvelés ez a pogromgyanús események, egyenruhás erőfitogtatás alátámasztására?

    Charlie, sötét fickó vagy…

  • Még lámpának is muszáj válaszolnom, bár már többször megfogadtam, hogy nem teszem, mert úgyis lepereg róla. De talán a többiek elgondolkodnak.

    „Franco meg Mussolini legnagyobb bűne a balosok szerint, hogy a kommunistákat üldözték.”

    NEM ez a legnagyobb bűnük. Hanem az, hogy az éppen felcseperedni készülő népüket visszataszították a gyermekkorba a diktatúrájukkal. Lehet, hogy a spanyol diktatúra elviselhető volt, és az idők során előnyére változott, erről semmit sem tudok. De ami fontos egy társadalomban, hogy mindenki felnőtt emberként a társadalom iránti saját felelősségével tisztába legyen, az csak alig teljesült. Ugyanez igaz a Kádár korra is.

  • Kedves Alma, örülök, hogy „röhögésre” késztettelek, de esetleg valami cáfolat-félét megfogalmazhatnál, hogy mi lenne a teendő a fent említett csoportosulásokkal. Ajánlanám a MIÉP Fidesz általi eltüntetését is mint politikai alapvetést a gondolataidhoz.

  • Itt halkan súgom meg, hogy az olaszok Mussolini idejében építették csak meg az útakat. Némelyik diktátor azért tett is valamit a népéért. Bár Mussolinit fejjel lefelé akasztotta fel a népe!

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 március 7
    9:27 de.
    Kedves Uram, ne erőlködj, ha csak szimlán nem válaszolnak akkor igazad van, ha nácizást kapsz válaszul az már tuti bizonyíték! Ilyen egyszerű! (Halkan megjegyzem a „sötét fickó” titulus is egy enyhe igazolás!) 🙂

  • Seres Róbert,
    te vagy a bizonyíték arra,hogy nagy az Isten állatkertje és erre mondta Ille annak idején,hogy az a baj,hogy alacsony a kerítés.

  • @charlie

    Az a helyzet, hogy én tudok magyarul.

    Azt állítottad – vagyis a leírt szövegedből ez következik – hogy ti, a Jobbik valamiféle taktikázásból, (hogy ne mondjam, önfeláldozásból) foglaljátok le és „semlegesítitek” az antiszemita, rasszista, másság-gyűlölő magyarokat.

    Ez persze nevetséges, de ha igaz volna, akkor a legsötétebb magyarságellenes cselekmény, mondhatnám, ez a valódi nemzetárulás. A magyar embereket ugyanis a MIÉP-JOBBIK politikai vonal tette antiszemitává, rasszistává, idegengyűlölővé, huszonöt év kemény gusztustalan propagandájával. És most, amikor már elég sokan lettetek, és Miviktorunk is elirigyelte tőletek ezt a nagy sikert, most akarod azt mondani, hogy ti nem is vagytok kirekesztők valójában, csak úgy csináltok, hogy „lekössétek EZEKET”? Kivel játszadoztok ti ezzel a cinizmussal? A magyarok jó hírével? Minden egyes befolyásolható magyar ember lelkiismeretével?

    Bevallom, ez sokkal aljasabb, mint hogyha szimpla náci lennél. Hitler ugyanis feltehetően őszintén hitte, hogy zsidók nélkül nagyszerűbb lesz a német nemzet…

  • Almási Alma
    2017 március 8
    6:49 du.

    „A magyar embereket ugyanis a MIÉP-JOBBIK politikai vonal tette antiszemitává, rasszistává, idegengyűlölővé, huszonöt év kemény gusztustalan propagandájával.”

    A Nemzetközi Munkásmozgalmi Nőnap alkalmából ezegyszezer nem mondom azt: egy frászt Drága Hölgyem! A MIÉP-JOBBIK politikai vonalnak semmi köze az ok-okozati összefüggések felismeréséből fakadó megtapasztalások össznépi védekező reakciójához, Ön jelen esetben is szándékosan túlértékeli a MIÉP-Jobbik megnyílvánulásait, holott a többi pártban is tobzódnak ezek a tapasztalati tényezők, csak ők a vélemény nyilvánítást PC segítségével, álszemérmesen eltussolják!

  • ezegyszezer=ezegyszer

  • Alma, a kérdés ez volt:”.. mi lenne a teendő a fent említett csoportosulásokkal.” Pont erre elfelejtettél válaszolni, ehelyett felsoroltál egy csomó jelzőt irányomba.
    A magyar emberek nem lettek „antiszemitává, rasszistává, idegengyűlölővé”, csak manapság jobban észreveszik az ellenérdekelteket, és rámutatnak, hogy ők nem a magyarság sikereitől boldogok. A szabadelvűek és kozmopoliták tevékenységéről már véleményt mondtak a magyarok – most épp az Mszp gyomlálja ki későn ébredőként a megmaradt mákvirágokat, és rázza a „nemzeti hangú kolompot”.
    Alma, el kell fogadnod, hogy egy maréknyi kisebbség véleményterrorja indukál csak feszültséget manapság, a világ egyik legbékésebb és harmóniára törekvő országa ebből nem kér.

  • Tüske Zsófia

    Alma:
    „Hát ezen jót röhögtem (volna, ha nem lenne annyira siralmas). Micsoda érvelés ez a pogromgyanús események, egyenruhás erőfitogtatás alátámasztására?”

    na és ezek még nincsenek hatalmon. Azt képzeld el, miket tennének akkor, ha a törvényeket is ők hoznák! Pedig még az egyszerű matematika sem az erősségük. Mert, ha mindenkit a betyárjaik kezére adnának, a kilencmillió-valahányszázezer magyar állampolgárból úgy kétmilla azonnal elmenekülne, (és a környező államok nem úgy fogadnák őket, mint orbán a menekülőket) másik kétmilla gerincest vagy csak nemkívánatos rasszhoz tartozót kivégeznének,vagy átnevelőtáborokba utalnák. A maradék nyilván az életét féltve meghunyászkodna és azonnal elkezdene intenzíven oroszul tanulni, és pálmaágat lengetni, hogy örömmel üdvözölje az országot megmentő Putyint, aki kizárólag csak a Rend érdekében maradna egészen addig, amíg a charlie-félék az ősi magyar gyakorlathoz híven felajánlanák nekik az országot. Na aztán lehetne Csaba királyfihoz és a Magyarok Istenéhez éjszakánként titokban fohászkodni megmentésért.

  • Tüske Zsófia

    ja, és Orsós: fordítsuk meg csak szépen: azt is szépnek tartanád, ha az a Martens-bakancs a te fejedet szabná át?

  • Tüske Zsófia

    charlie: visszatérve a pártod jótékony integráló tevékenységére az ország agresszív és destruktív szélsőségeivel szemben, csak azt tudom mondani:

    similis simili gaudet

    csak éppen abban tévedsz, hogy ti ezeket majd felemelitek. Ti süllyedtek le hozzájuk, (már most is, ha a Tóth – alias Toroczkai, vagy Zagyva György Gyula áldott tevékenységét vesszük jobban górcső alá, a hibbant Orosz Mihályt már nem is említve) ahogy azt az ábrándos lelkű rajongó hungarista vezér és az ő kis, szorgalmas, a Magyarság érdekében tevékenykedő keretlegényei esetében is láthattuk.

  • Bölcsebb a reggel, mint az este.

    Utólag végiggondolva elnézést kell kérnem a charlie-val szembeni erősebb hangért. Hiszen amit ő itt ír, azt én már elég régen észrevettem (gyanítottam).

    Az emberek általában a társadalomban frusztrálódnak, és különféle lelki-menedéket keresnek. Az idegen fajtól (embernél az idegen kultúrától) való félelem és távolságtartás, illetve az agresszió közeledés esetén biológiai jelenség, amely mindnyájunkban benne van. Ez ellen számos vallásalapító fellépett, például Jézus is. Nehéz munka az ösztönök ellen a józan észre hivatkozni, ezért hivatkoznak inkább a szeretetre, mert az is ösztöncselekvés.

    A világban – és Magyarországon is – ezt az ösztönös félelmet a XX. század első felében a politikusok a propagandájukkal mesterségesen felfokozták, „elfogadható” formát adtak neki, és ezáltal szörnyű, embertelen és megbocsáthatatlan vérengzésbe vezették a népeket. 45 után ez persze nehezen tűnt el, az indulatok tovább hullámzottak, egyre csillapodóan (pont úgy, mint a fizikában szokásos). A politika is megértette, hogy csillapítani kell az indulatokat, ha nem akarunk újabb szörnyűségeket cselekedni, és újabb bűntudatokat a lelkünkre venni. Ezért nem volt illendő zsidózni, cigányozni sehol a világon…

    Mindez azonban régen volt. A rendszerváltás idejében már a második generáció cseperedett fel, akikben már nem léptek fel ezek az indulatok túl erősen, bár elképzelésük sem volt az akkori borzalmakról, és a borzalmak okozta lelki teherről, amit az egyes emberekben, családokban a múlt jelentett.

    Na, ezzel kezdtek játszadozni olyan gazemberek, mint például Csurka volt – mivel a politikában enélkül nagy táboruk nem lehetett. Fokozatosan építették ki a maguk világát, fokozatosan szították a kialvóban lévő tüzet. A rendszerváltás egyébként is hatalmas stresszel járt mindenkinek, a védett és kényelmes kádárkorból egyszerre munkanélküliségbe, bizonytalanságba zuhant a kisember. És a régi eszmék lassan megfogantak. Én még emlékszem, Bácsfi Dianán mindenki röhögött annak idején. Ha ma föllépne, valóságos Szent Johanna lehetne… Csak érdemes megnézni olyan úszitók életútját, mint például Morvai Krisztina, aki pályája kezdetén még rasszizmus-ellenes tanulmányokat írt… Vagy a mi kedves Terrorházas Madonnánkat, aki bőszen ostorozta a Holokausztot (annakidején).

    Orbán Viktor nem rasszista. Persze, hogy nem, neki csak hatalomra és pénzre van szüksége. De amikor látta, hogy ezek az eszmék milyen jól szaporítják a szavazatokat, elkezdett erre rájátszani. Először még csak Vonát küldte, ahogy charlie sugallta: „karban tartani” a szélsőségeseket, és bevezetni a táborba, akár egy koalíció segítségével. Aztán, amikor látta, hogy Vona milyen jól profitál ebből az ötletből, rájött, hogy neki magának van szüksége ezekre a tömegekre is, nehogy már Vona a fejére nőjön.

    Most itt tartunk. Charlie közvetve ugyan, de pontosan ezt írta le, engem meg ez azért háborított fel, mert titokban reméltem, hogy talán mégsem egészen úgy van, ahogy én pesszimistán látom. De bizony úgy van! Szándékosan mocsokba rángatják a magyarságot csak azért, hogy uralkodhassanak. Egyre intenzívebben nyomják a rasszista propagandát, aztán „fékentartják” a népet.

    Orbán Viktor mentségére: Nem ismerem más országok politikai életét (elég baj nekem a magamé), de úgy látom, ez világjelenség. Ha ez valakit vígasztalna.

  • És akkor chrlie ártatlan, kerekre nyitott kék szemekkel megkérdi tőlem, tudok-e jobbat…
    Charlie, nem ismerlek személyesen, ezért nem tudom eldönteni, ilyen buta vagy-e, vagy ennyire cinikus… De ez már engem nem érdekel. Ha lehetséges, kerülj.

  • Almási Alma
    2017 március 7
    3:50 de.

    Lenin mibe taszította az orosz népet? Már úgy értem, az éhezésen meg a polgárháborún kívül. A német liberálisok mit értek el, azon kívül, hogy a nácikat hatalomhoz juttatták a kaotikus kormányzásukkal?

    Franco meg Mussolini alatt nem volt anarchia, mert nem üldözték a kulákot, sőt munkahelyeket teremtettek. A spanyol polgárháborúról ez nem mondható el.
    A kommunista pártvezérek meggyilkolása szörnyű, de azok is diktatúrát akartak.
    Ami egy demokrata számára elítélendő a fasiszta rendszerben, az a vezér imádata és a túlzott nacionalizmus.

  • charlie
    2017 március 5
    5:06 du.

    A szubkultúra kezeléséről nekem Darányi Ignác konzervatív miniszter jut eszembe. Belebukott, hogy engedményeket tett a széljobbnak, belpolitikában a nyilasoknak, külföldön Hitlernek.

    Ettől függetlenül az igaz, hogy a Jobbik nélkül is léteznének ilyen csoportok. Azt tenném még hozzá, hogy az is eredménytelen, ahogy a ballib oldal kezeli ezt a kérdést, ti. TABUSÍTJÁK. Nem old meg semmit, ha nem beszélünk az ordas eszmékről, vagy ha bagatellizáljuk a magyarok problémáit.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2017 március 9
    3:50 de.
    Utoljára nyugat-európai(vigyázat, nem magyar!) Martens bakancsosok parádézhattak rendőri védelem mellett a Hősök terén az általatok dédelgetett Gyurcsány elvtárs szívélyes jóindulatával! És igen, mi magyarok nem titokban északa fohászkodunk Csaba királyfihoz vagy a Magyarok Istenéhez, mert mincs abban semmi szégyelni való, ám Ti csak imátkozzatok sunyin megbújva a álliberalizmussal lejáratott Aranyborjúhoz és a Bosszúálló Istenetekhez! Ez a Martens bakancsos, Jobbikra való példálózás sem jött be! 🙁

  • Kedves Tüske Zsófia!
    2017 március 9
    3:45 de.
    Írod:

    „…na és ezek még nincsenek hatalmon. Azt képzeld el, miket tennének akkor, ha a törvényeket is ők hoznák!”

    Lesznek. Hatalmon. Miviktorunkkal karöltve – mert „együtt jó az, mint a csúz, meg a fogfájás” (ahogy valamelyik nagy magyar író írja, most hirtelenében nem tudom, Jókai vagy Mikszáth)!

    Annyira rohadtul utálom, hogy utólag mindig kiderül, hogy igazam volt… 🙁

  • Kedves Zsófia, impulzív hozzászólása sajnos nem lett hibátlan, ezt írja: „na és ezek még nincsenek hatalmon. Azt képzeld el, miket tennének akkor, ha a törvényeket is ők hoznák!”
    ………
    A hiba ott van , hogy mi már 2006 ősze óta „hatalmon” vagyunk. Azóta formáljuk a közbeszédet, mienk a leglátogatottabb hírportál, süllyesztőbe küldtük az SZDSZ-t, képviselőket küldtünk az Unióba, használni kezdtük a „nemzeti radikalizmus” fogalmát, kisajátítottuk az „utcai politizálást”.
    Így érkeztünk 2010-hez, amikor 47 képviselővel bejutottunk a Parlamentbe. Itt volt hatalmunk fénypontja, amikor a Likud testvérpártjával, a Fidesszel elénekeltettük a Székely Himnuszt.
    Hatalmunkban állt az Alkotmányba foglaltatni a Szent Korona-tan említését az Alkotmány preambulumában, a kereszténység Alkotmányba foglalását,
    a magzati élet védelmét vagy a házasság intézményének férfi és nő kapcsolatában való meghatározását.
    Elég hatalmunk volt annak a programpontunknak az érvényesítéséhez is, hogy államosítsák a magánnyugdíj vagyont, a közszolgáltatókat vegyék vissza hazai kézbe, megtörjék a bankok túlhatalmát.
    Elfogadtattuk az oktatásban az osztályzást és az évismétlést is, a kormány érdemesnek tartotta a közmunkára utaló elképzelésünket, és bevezette azt is.
    Médiatörvény tervezetünket is adoptálta a kormány. A gazdasági nacionalizmus és a „keleti nyitás” politikája szintén Jobbikos programpont, ahogy a hazai termékek 80-20 arányú forgalmazása a multiknál.
    …….
    Még csak az első parlamenti ciklusunkról írtam, de van szívem, nem fájdítom a tiédet tovább.
    A „kétmillió gerinces” kivégzéséről meg „átnevelőtáborokról” való lidércálmodra van még vevő? Vagy csak a megszokás?

  • Almási Alma,
    nem biztos,hogy megértesz,de akkor is csak annyit mondhatok,hogy: „SKAJACH”

  • kedves gyuri10!

    Tényleg nem értelek, mert ezt a szót nem ismerem. De azért sejtem, mit akartál mondani, és válaszolok is rá: Mindenki a saját felelősségére beszél, vagy tesz valamit. A következményeket is – legyen testi vagy lelki – maga fogja elszenvedni. És elsősorban saját magával kell elszámolnia is. És ez nem vallási meggyőződés vagy az isteni igazságszolgáltatásba vetett hit, hanem biológia és pszichológia.

    Megfelelt a válaszom a te titokzatos kijelentésednek?

  • Gyuri bácsi, ne biztasd a hölgyeket, így is „kapom az ívet” rendesen.
    …..
    Inkább arról kérnék információt – persze, ha nem titok – hogy milyen Szegedi Csanád sajtója nálatok, mert egész családjával alijázott Izraelbe.

  • Tüske Zsófia

    charlie,
    na, ne dicsekedjék!

  • Tüske Zsófia

    orsós, rosszul tudod:
    utoljára a kitörés napján parádéztak nálunk Martens bakancsos, náci jelképekkel tetovált burájú nácik.
    Gyurcsány nem szorul a „mi” (én és még kicsoda?) dédelgetésünkre.
    Fohászkodj csak nyugodtan Csaba királyfihoz, bár attól tartok, undorral köpne, ha véletlenül visszajönne és meglátná a szedett-vedett csicskás csürhéteket.. mindenesetre sok fogalmad nincs arról, hogy én kihez imáDkozom (hejjesírás, szemantika rulez). Az aranyborjú körül is inkább te meg az álmagyar brigádotok zakatol, élén Orbánnal, aki már a fél országot lerabolta, úgyhogy szíveskedj a saját gerendáddal foglalkozni.

  • Tüske Zsófia

    charlie, amúgy erről a tirádádról azt gondolom, hogy kissé eltúlzod benne a jobbik szerepét. De ha mégsem, akkor egész nyugodtan bevonulhattok ti is orbánnal együtt a tébolydába, de javaslom, vegyetek magatoknak egy pakli (természetesen színmagyar) ólomkatonát, úgy izgalmasabban telne az idő.
    Azt is javasolnám, hogy nézz utána alaposabban, mi lett a tietekhez hasonló nemzetmentő tervek vége a történelem során, amikor még azt is meg akarták szabni az állampolgároknak, mikor menjenek a toalettre és milyen irányban hány percig használják a toalettpapírt…ehhez még könyvtárba sem kell bemenj, nehogy megrémísszen a sok-sok folyóméter polc – elegendő a neten kószálnod. Igaz,hogy hazánkból a kezdeti majdnem 677 ezer nkm-nyi területéből idáig sikeresen megmentettek más országok számára 580 ezer nkm-t, ezért csak szólok, nem vitézkedhettek kedvetekre a végtelenségig. De ha már a felsorolt gyalázatot mind magatoknak tulajdonítjátok (én azért hajlottam volna itt a fidesznek elsőbbséget adni) akkor hadd gratuláljak, hogy uszkve négymillió magyar állampolgárt sikerült kilátástalan nyomorba döntenetek.
    És azért a Szebb Jövő érdekében azon is el kellene gondolkozni, mihez kezdetek majd a Magyarság Végső Győzelme esetén a bevándorlási kötvény által maguknak állampolgárságot vásárló idegenekkel, akik közül meglehetősen sokan nem tartoznak az Igaz Keresztények halmazába….
    Végezetül, ha már ENNYIRE büszke vagy az EP parlamenti képviselőitekre, elsősorban persze a származása eltitkolásáért pénzt felajánló Szegedi Csanádra (ütemes taps) megkérdezhetnéd az én kedves volt kolléganőmet, Morvai Krisztinát, aki szintén a ti EP képviselőtök, hogy minek tekinti a saját három félzsidó gyerekét, magatok fajtájúnak, vagy apja-fajtájúaknak. Én már többször feltettem neki ezt a kérdést, de igyekezett nem válaszolni rá.

  • hazai lámpa
    2017 március 9
    8:04 de.
    „Lenin mibe taszította az orosz népet? Már úgy értem, az éhezésen meg a polgárháborún kívül.”
    _________________________
    Ha majd igény lesz rá, vagy téma, akkor a létező kommunizmus történetét és felelőseit is szétcincálhtjuk. Nincs ellenemre. De most másról beszélünk.

  • Zsófia, ezt a gyönyörű alliterációt – csicskás csürhe – érdemes megjegyezni, hogy tudjuk majd „miből lett a cserebogár” 2018-ban.
    Kár hogy én ilyeneket nem írhatok, mert a cenzor nem szereti a költészetet. Pedig tudnék. 🙂

  • Almási Alma
    2017 március 9
    12:55 du.

    Válaszoltam a kérdésedre, ha nem vetted volna észre. Leírtam, hogy tételesen nem igaz, amit a fasizmusról írtál, nem tartotta gyermeki állapotban a népet, inkább politikailag öntudatosította.

    További hátránya a totális állam, vagyis hogy az állam akart parancsolni az élet minden területén, pl. gyerekszülés.

  • Zsófia, ez a „négymillió ember kilátástalan nyomorba döntése” kitétel ugyan nem veri a „kétmillió gerinces kivégzését”, de örömmel tölt el, mert látom már csak az érzelmeid vezetik a mondataidat – és mindketten tudjuk, hova vezetett ez a múltban. 🙂
    Pedig van egy csomó ellentmondásunk, szakmai hiányunk aminek bírálatát kénytelen lennék elfogadni. Ilyeneket kellene segítségül inkább a fejemhez vágnod, abból tanulnánk és kijavíthatnánk.
    ……
    Hogy „Morvai Krisztina minek tekinti a saját három félzsidó gyerekét, magatok fajtájúnak, vagy apja-fajtájúaknak”, arra könnyű válaszolni, azt a gyermekek életben elkövetett tettei majd bizonyítják. Szegedi Csanádnál pont ez történt.
    ……
    Mit gondolsz, – egy kicsit később – a sikertörténetünk leírását 2014-től ne folytassam?

  • Almási Alma
    2017 március 9
    4:38 de.

    „A világban – és Magyarországon is – ezt az ösztönös félelmet a XX. század első felében a politikusok a propagandájukkal mesterségesen felfokozták, “elfogadható” formát adtak neki, és ezáltal szörnyű, embertelen és megbocsáthatatlan vérengzésbe vezették a népeket.”

    Ez így tételesen nem igaz. Az újságírók voltak a negyedik hatalmi ág, és ők is sikeresen tudták heccelni a közvéleményt. Pl. Szerbiában megbukott az a politikus, aki nem volt annyira nacionalista, amit már az újságírók és a tisztikar is elfogadhatónak tartott.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2017 március 9
    12:16 du.
    Kedves Tüske(sic, pedig az én álnevemet kicsivel kezdted, ám én kicsire nem adok) légy boldog a helyesírási hibámtól, azonban hadd világosítsalak fel arról hogy, a Martens bakancs nem a Gárda, hanem a bőrfejűek legjellemzőbb egyenviselete, másrészről Orbán -bármilyen kényelmetlen is- se nem a Te, se nem főleg az én, hanem Magyarorság miniszterelnöke, mivel jobb híján a szűkös választékból -a sok rosszabbnál-rosszabb közül- még mindig a legelviselhetőbb kompromisszum. Ami meg a fél ország lerablását illeti, arról Orbán lekésett, mert az MSZMP 1982-től, az MDF, majd az egy M betűvel kevesebb nevű jogutódpárt már csak lerágott csontot hagyott neki, ő már csak az előző rablóktól rabolhatott! Azt pedig hogy, milyen úton jutottunk el a mai -szerintetek orbáni- állapotig február 22-én már egyszer baromi tudományosan levezettem, kifejezetten Neked, agyonhallgatólagos jóváhagyásoddal! (Ha újabb hejjesírási anomáliákat találnál, akkor azt tekintsd szívbőljövő ajándékomnak, rulez!)

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2017 március 9
    12:47 du.
    „megkérdezhetnéd az én kedves volt kolléganőmet, Morvai Krisztinát, aki szintén a ti EP képviselőtök, hogy minek tekinti a saját három félzsidó gyerekét, magatok fajtájúnak, vagy apja-fajtájúaknak.”
    Gratulálok, ha kolléganőd volt, akkor nem kézenfekvőbb lett volna Neked szemtől-szembe feltenni egy ilyen ordenáré kérdést, mint mást bíztatni rá nagy bátran?

  • Kedves Zsófi, amit itt Jobbikos barátaink írnak, azt ne dicsekvésnek vedd, hanem gyónásnak… Vezeklés majd később esedékes… Más kérdés, hogy Isten megbocsát-e? Alig hiszem. Kétféle bűn van ugyanis, a „bocsánatos”, és a megbocsáthatatlan. Egy „nemzet” lezüllesztése alighanem az utóbbi kategóriába tartozik. (a nemzet szót azért tettem idézőjelbe, merthogy pontosan erről van szó. A nem magyar nemzetet ugyanis nem züllesztik, hanem pusztítják – bár egyelőre csak képletesen…)

  • Kedves Örök Tamás!

    „A Nemzetközi Munkásmozgalmi Nőnap alkalmából ezegyszezer nem mondom azt: egy frászt Drága Hölgyem!”

    _ ezért hálás köszönetem… 😀

    „…a többi pártban is tobzódnak ezek a tapasztalati tényezők, csak ők a vélemény nyilvánítást PC segítségével, álszemérmesen eltussolják!”

    Mélységes félreértése a PC-nek. Amikor Ön nem mondja egy hölgynek, hogy „frászt”, akkor éppenséggel a PC-nek tesz eleget, tudniillik udvarias, és nem bánt meg valakit szavakkal csak azért, mert rossz véleménnyel van róla. Ez nagyon fontos a civil életben, mert a vitákat csillapítja és korrektté teszi – ugyanakkor nem kell semmi véleményét elhallgatnia, csupán udvarias, kevésbé sarkos módon előadnia. A régi nemesi és polgári világban ezt a beszédmódot kötelezően megtartották, mivel a személyes indulatok durva kifejezése annyira megronthatja az emberi kapcsolatokat, hogy azokat később szükség esetén sem lehet helyreállítani.

    A politikában pedig mindez még sokkal fontosabb, ezért a diplomácia külön nyelvezetet tart fenn az udvarias megfogalmazásra. Tudom, hogy Orbán Viktor már az első ciklusában passzra vágta a protokolt (udvarias, szertartásos) rendező kormányzati csoportot (Görög Ibolya), és meg is nézheti, hogy néznek ki, és hogyan kommunikálnak ezek után a mi kedves diplomatáink és nagyembereink a diplomáciában és a magánéletben egyaránt. Igazi bunkóként. Mindez pedig a tágabban értelmezett PC sutbadobása miatt van. Lehet, hogy ez önnek imponál, de nekem nem. Én, mint „nép” udvariasabb, jobbizlésű és diplomatikusabb vagyok, ebből is látható, hogy ők nem a „magyar nép fiai”. A magyar nép ugyanis nem bunkó.

  • Tüske Zsófia

    Minden relatív. Meggyőző, sőt szórakoztató volna a jobboldalt a sárga földig lealacsonyító érvelésed, ha választás egy pártról, egy pártvezérről és egy politikai oldalról szólna, miközben elfeledkezhetnénk a levitézlett hazai baloldal és vezetőinek „népboldogításáról”.

    Egyébként, a „fajta” kifejezést egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben biológiai értelemben rendszertanilag kell érteni, hanem – sok minden egyéb mellett – jelenthet politikai gondolkodásmódot is.

    „Nem minden fajta szarka farka tarka-barka, csak a tarka-barka fajta szakra farka tarka-barka.”

  • Kedves Almási Alma, márc. 9. 11:18 de.
    Elmondom mit jelent az általam írt SKAJACH szó.Amikor szombaton az imádkozók közül valakit fel hívnak a Tórához,hogy egy-egy szakaszt felolvasson és szépen,szabatosan olvasta fel,akkor mondják neki ezt a szót aminek többé-kevésbé az a jelentősége, hogy:legyen erőd a továbbiakban is.Tehát ez a lehető legjobb kívánság egy olyannak akivel egyetértek.

  • Tüske Zsófia,
    azt hiszem a hisztináról feltett kérdésed teljesen felesleges, mert zsidóéknál az anyai ág a mérvadó.Krisztike anyukája Schwartz Klárából”avanzsált”Fekete Klárává és a belvárosi Rothschild ház alkalmazottja volt.Mivel tudjuk,hogy a Grosz nevű miniszter elnökötök azt mondta,hogy”én Grosz vagyok,de nem az…” Tehát,ha valaki Schwartzból Fekete lesz az AZ…Most aztán eldöntheted egyedül is,hogy ki a magunk és ki a magukfajta.Segítségként:azt hiszem,hogy a Baló Gyuri és a Morvai Krisztina egyformán „maguk fajták”.Az pedig maga a szkandal,hogy még egy Y sincs a neve végén.

  • charlie,
    mivel rákérdeztél a 3.14csa nádra utána sem néztem és nem is fogok.Azt hiszem nem igaz,hogy Izraelbe érkezett volna.Azt tudom, hogy Kanadában nem engedték leszállni sem a repülőgépről Ha mégis ide rohasztaná a görcs,hát bizony felelnie kellene a zsidó nép ellen elkövetett(eleddig verbális)bűneiért.Sajnos minden népnek van csőcselékje.Nekünk is.Akkor is felelnie kellene a szenny csatornához tartozásáért ha esetleg iderohasztaná a gyáva, megélhetési politikusokra jellemző köpönyeg forgatás.Csak a magyaroktól tudok róla annyit,hogy egy Köves Slomo nevű rabbi(?) tanítja a Tóra törvényeire és azóta is büszkén bejelentette,hogy ő egy MAGYAR zsidó.Nos…megérted, hogy ellenségekre már nincs is szükségünk.