Gyámság alá helyezte Orbánt a kormány

2017 március 3 11:35 de.120 hozzászólás

Magyarország miniszterelnöke már nem ura a szavainak. Vagy ura még valamelyest, de a körülötte lévők úgy gondolják, hogy nem az. Az a véleményük, hogy Orbán nem mindig azt mondja, amit mond. Legalábbis akkor, amikor olyat mond, ami a kormánynak és a Fidesznek nem jó.

Orbán ugyanis Magyarország miniszterelnöke és a Fidesz elnöke, tehát nem mondhat olyat, ami nem jó a kormánynak és a Fidesznek. Ha tehát mégis olyat mond, akkor mégsem azt mondta.

Ha valaki nem értené a fenti okfejtést, elmagyarázzuk.

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján arról beszélt, hogy meg kell őrizni Magyarország etnikai homogenitását. Ennek persze nincs semmi értelme, de mégis nagy botrány lett belőle, mert sokan náci beszédként értelmezték ezeket a szavakat.

Ha valami olyan, mintha náci beszéd lenne, akkor az náci beszéd.

Csütörtökön Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, hogy Orbán nem etnikai, hanem kulturális homogenitásról beszélt. Még egy papírt is lobogtatott, amin a miniszterelnök honlapjáról másolt szöveg volt olvasható.

És tényleg, a miniszterelnok.hu honlapon kulturális homogenitás szerepelt.

Egy rövid ideig. Mert miután lejátszották Kovács szóvivőnek az eredeti felvételt, kénytelenek volta visszahazudni az eredetit.

Jelen állás szerint tehát Orbánnak ismét az a véleménye, hogy Magyarországnak etnikai homogenitásra van szüksége. Ez a kijelentés a legközelebbi visszavonásig érvényes.

Föld S. Péter

120 hozzászólás

  • Csak annyi a különbség az 50-es évek és a mai idők között, hogy ma, hála az internetnek, nehezebb letagadni dolgokat. Persze, azért megpróbálják. Nem csak nevetséges, de nagyon szomorú is egyben.

  • Volt már etnikai homogenitásra törekvés Magyarországon, 1944 májusában kezdődött, és nagyjából 1951-ig tartott.

    Igen, folytatódott 1945 után: a német kisebbségi (sváb) lakosságot internálták és kitelepítették, míg a Felvidékről magyarok érkeztek, a kitelepített szlovákok (tótok) helyébe.

    Ezt most hogy’ gondolta Orbán? Kiket kell(ene) kitelepíteni?

  • @Drizari
    2017 március 3
    11:58 de.
    Vagyunk itthon elegen, akik nem vagyunk neki megbízhatóak!
    Tudjuk, h az elmebetegek másként érzékelik a tényeket! 🙂

  • Na ezene a cikken jót mosolyogtam, főleg a cikk címén!
    A bolhából is elefántot csinálnak az úrak, akkor nehéz a szegény népnek kiiagozdni.
    Orbán szavaiban semmi rosszat nem találok.

  • De a kulturális homogenitás se valamiféle matyó hímzés, mert akkor ugye a cigányaink se az a lovon hátrafelé lövöldöző ősmagyar kultúra.
    Mit akarhat Orbán Viktor …… ?

  • Tüske Zsófia

    1941. évi XV. törvénycikk

    a házassági jogról szóló 1894:XXXI. törvénycikk kiegészítéséről és módosításáról, valamint az ezzel kapcsolatban szükséges fajvédelmi rendelkezésekről

    19. § Nemzsidónak zsidóval házasságot kötni tilos.
    14. § Az a magyar honos nemzsidó, aki zsidóval, az a zsidó, aki magyar honos nemzsidóval, úgyszintén az a magyar honos zsidó férfi, aki külföldi honos nemzsidó nővel a 9. §-ban foglalt tilalmat megszegve házasságot köt, bűntettet követ el és öt évig terjedhető börtönnel, hivatalvesztéssel és politikai jogai gyakorlatának felfüggesztésével büntetendő. Ugyanígy büntetendő az a polgári tisztviselő, aki tudja, hogy a 9. §-ban foglalt házassági akadály áll fenn és a házasság megkötésénél közreműködik.
    15. § Vétséget követ el és három évig terjedhető fogházzal, hivatalvesztéssel és politikai jogai gyakorlatának felfüggesztésével büntetendő az a zsidó,

    aki magyar honos tisztességes nemzsidó nővel házasságon kívül nemileg közösül, vagy

    aki magyar honos tisztességes nemzsidó nőt házasságon kívüli nemi közösülés céljára a maga vagy más zsidó részére megszerez, vagy megszerezni törekszik.

  • Na ez megint egy cikk…de minek?alaptalan kötözködésre jó,pláne
    ha kiforgatják mások szavait…..
    Itthon se Orbán,se a kormány,de az emberek döntő többsége sem náci!!
    Az tény,hogy nem szeretnénk,ha kétes,dolgozni nem akaró migránsok,vagy esetleg terroristák lepnék el az országot,mint több más országban,ahol szintén tiltakoznak!
    A köztudottan liberális szemléletű svédekkel készült riport,cikk is jelent meg,hogy több helyen nem mernek a nők kimenni az utcára…
    Itt tényleg többeknek javasolható a gyámság alá helyezés….

  • Ez nagyot szólt, de én mégis most Figyelővel értek egyet. Miviktorunknak megbotlott a nyelve. Persze az elszólás freudi, de sok jelentősége nincs, hiszen tudjuk, hogy már nem egészen 100-as.

    Az már sokkal informatívabb, hogy „nem ezt mondta”. Én még azt is elhiszem, hogy a szövegírók úgy írták, ahogy a mi kovácsunk mondja. De hát cigányútra ment… jaj… ezt se szabadna mondanom…

    Na mindegy. Miviktorunk összevissza beszél, majd a többiekkel együtt összevissza hazudoznak. Ennyi.

  • Amúgy sem vallási,faji megkülönböztetés nincs,minden tisztességes
    ember hittől,származástól függetlenül békében élhet,ha elfogadja
    a törvényeket,dolgozni akar és nem randalírozik mások kárára…!

  • Hollósy Gerti

    Kedves Figyelő, mosolygás közben gondolkozz el, ez nem bolha, ez elefánt, ha úgy tetszik Európa porcelánboltjában, bizonyos nézőpontokból csak bele kell tenni a tartalmat, vagyis meghatározni, hogy kik is etnikailag nem homogének a miniszterelnök gondolatai szerint…

  • Kedves Zsófia!
    Nem 1941-ben élünk (hál Isten!)hanem 2107-ben! A zsidóknak NEM kell már semmitől félnie, még Orbántól sem!
    Ez Grétinek is írtam.

  • Talán a bevándorlókra gondolt Orbán, akikről nemrég igen aggasztó hírt olvastam. Pl. Németországban egyik menekült táborban botokkal fenyegették meg az őrőket, és két menekűlt egymás ellen kezdett egy verekedést.

  • Hollósy Gerti

    Alma ugye viccnek szántad, hogy megbotlott a nyelve, a szavak hangzás szerint nem hasonlóak…

    etnikai és kulturáis, ebbe nem lehet a botlás belekombinálni…

  • Talán a bevándorlókra gondolt Orbán, akikről nemrég igen aggasztó hírt olvastam. Pl. Németországban egyik menekült táborban botokkal fenyegették meg az őrőket, és két menekűlt egymás ellen kezdett egy verekedést.
    Lehet, hogy rosszul írtam, nem a német, hanem Svédországban, amire Donald Trump is reagált tegnapi beszédében.

  • Amúgy a Tüske által idézett 1941-es törvény,hogy jön ide ?
    Azt is Orbánék gyártották…..na agyrém…orvos kellene,sürgősen!

  • Tüske Zsófia

    kedves Figyelő kolléga,
    tisztában vagyok vele, mit mutat a naptár, de a párhuzam azért nyilvánvaló.
    Azon nem csodálkozom, hogy Boda nem érti, de tőled azért elvárható lenne, hogy felfogd, mit is jelent az etnikai homogenitás. Pláne, hogy egy olyan ország lett az új hazád, ahol nem számít, ki melyik etnikumhoz tartozik.

  • Figyelő!

    Teljesen igazad van,pontosan a kétes migránsokra gondolt Orbán.,nem a zsidókra,cigányokra stb.
    Tüske meg becsavarodva magyarázza a hülyeségeit,még jobban lejáratva magát!
    Ő (és itt többen többen) sürgős orvosi segítségre szorul,bár reménytelen eset nem elég,hogy rosszindulatú,valótlanságot állít,még „terhelt” is!!!!Nem kicsit hanem nagyon(ahogy Gyurcsány mondaná!)…..persze ő is az,többszörösen és rendszeresen bebizonyítja!
    Tudod sok „beteg” ember van az országban és ez nem vallási kérdés keresztények között is vannak,de tévhit,hogy a zsidók ez alól kivételek lennének….a betegség nem válogat!!!
    na ennyi!

  • Azért szerencse,hogy a normálisok többségben vannak,hitük és pártállásuktól függetlenül!

  • Egyébként Svédországban félnek a nem burkát viselő nők az utcára menni,mert lekurvázzák,megerőszakolják,vagy megkergetik őket!

    Ez tény,több hírforrás!!!
    Na ebből nem kérnek az itthoni magyarok!

  • Aulmenyekhez fuggoen, Orban politicus, nem ? S bizony politikusok mondanak nagyon sok olyasmiket ami nem tetszik mindenkinek. Sot politikusok szakszukseglete a sok felre-beszed, eleg gyakran, csak hogy celjainak sikeeit erje. De a kerdes monda mind barmit is mond, a nemzet, ami a lakossag erdeke. De fokent, hogy cselekedetei mik?
    Nem hogy szavaik mik. Politikusok szavakkal erik el celjaikat, remelve mind az a nemzet, s nepseg erdeket szolgala.
    Tehat kerdesem nem csak a cikk irojahoz, de a lakossaghoz is, szolgalaj Orban a nep, a nemzet erdekeit tetteivel? Nem szajaval? Kivancsi lennek az oszinte valszokhoz.

  • Tüske Zsófia
    2017 március 3
    4:05 du.
    Mindent megértek kedves Zsófia!
    De szerintem most Orbán a muszilm bevándorlókra gondolt. A magyar zsidókat senki sem bántja már Magyrországon, szerintem. Nem kéne mindent magukra venni azonnal. Változatlanul itt a muszlimokra értette orbán a szövegét.

  • Hollósy Gerti

    Svédország területe 450.295 négyzetkilóméter, lakossága
    9.954.420 fő, nem tudom mennyi lehet ebből a nő. Vajon mennyi migráns kell ahhoz, hogy a svéd, „nem burkába öltözött nők” féljenek az utcára menni?

  • Sajnos az EU nem az europai nemzetek szovetseg, hanem csak a Mastricht kereskedelmi szerozedes, illetve a Naemet-Franci Saar-Ruuhr acel es szen mega-vallalatok szovetsegenek kiterjesztese. Ami, hala Istennek veget vetett a Nemet es Francia haboruskodasoknak egy vertelen uzleti eggyezmennyel.
    Sajnos, a mai EU, amely a vilag leg-nem-democratikusabb szerevezete. Nemzetek lassan, de biztosan feladtak, s naprol napra nemzeti, kultiralis, nyelvi, hagyomanyaokat, szokasaikat felaldoztak egy elkepzelt politikai-tarsadalmi elvek erdekeben. A nemzetkozi ultra-liberalis eszmek, amely nem lakossag elve, sem celja, csak a befolyasos, politikai-uzleti szervezetek elve. Az u.n. politikai-correctness. Ami lenyegeben alig mas mint a volt Bolshevik nemztkozi szocialista elvek kenyszeritese. A nemzetisegek megsemmisitase,a szervezett utacai eroszak modszere elerni kissebbsegek erdekeit a tobbsegek ellenere. A nemi, elkolcsi magatartasok zullese, az Istentelenseg, embertelenseg szelesitese.
    Az az indito ok amiert az Angolok szavaztak elhagyni az EU-t. Nem kerult nepszavazasra a kilepes meg mint Lengeylben, Szlovakiaban, sem Magyarorszagon. De Olaszban, Franciaban s tobb orszagokban a kozeledo valsztasok mutatni fogjak a nep velemenyet. Anmi tortent az USA-ban a mult novembereben. A Fold valojaban forog, s minden ertelemben.

  • BodaFigyelőMarcsik, megint tévúton tetszenek járni, ha csak a szavak összekeverése jön le ebből, ami önmagában is egy elképesztő kijelentés volt. De ez egy másik téma, ha gondolják megvitathatjuk, hogy mit is jelent az „etnikai homogenitás” felemlegetése. DE a másik nagy probléma, hogy a kormány totál hülyének nézi polgárait folyamatosan most azzal, hogy (Lázár és Kovács) hazudik, miután megpróbálták eltüntetni a kormányzati portálról az „etnikai” kifejezést. Utána ismét hülyének nézik a magyar embereket az újabb hazugságukkal, amikor azt mondják, hogy technikai hiba és elírás történt. Nem, nem elírás történt, mert a korábbi verzió – amit meghamisítottak – azt szövegesen először helyesen írták le, és utána javították (hamisították meg) a miniszterelnök beszédét. Hát ebben az egy témában ennyiszer hülyének és teljesen megvezethetőnek nézni a körkörös hazudozással a magyar embereket, ez még nagyobb megalázás mint azon lamentálni, hogy az „etnikai homogenitás” kifejezés voltaképpen mennyire sértő és rossz emlékű például az erdélyi magyaroknak, mert ők még emlékeznek rá, hogy Ceausescu is ugyan ezzel a kifejezéssel próbálta meg – kisebb-nagyobb sikerrel beolvasztani a székelyeket, és románokká formálni őket, hogy Románia etnikailag homogén legyen. Pusztán már csak ezért is TÖBB tiszteletet A SZÉKELYEKNEK miniszterelnök úr!!! Másrészt pedig, valóban nem volt még olyan rég amikor bizonyos Hitler nevű ember különböző népségeket az etnikai homogenitás és sajátos fajelmélete mentén milliók számra gyilkolt le. De 2017-ben, ahogy Figyelő felhívta rá a figyelmet, hogy ezt az évet írjuk, ma ezzel a történettel az a legnagyobb baj, hogy már megint és ismét teljesen hülyének nézik a hazudozással, a hamisítással, az utólagos maszatolással a magyar embereket. Ma Magyarország olyan hely, ahol a Parlamentben Matolcsy minden bizonyítás nélkül beszélhet légből kapott marhaságokat, mely nemzetbiztonsági kockázatokat vet fel és senki de senki nem számoltatja el, holott kiderült a bizottsági meghallgatáson, hogy halucinált és a valósághoz nincs köze, amiket beszél. Ma Magyarországon ha a „felelős” Miniszterelnök a saját szájával mond valamit, amiről ezer hangfelvétel van, akkor azt először meghamisítják, majd erre a hamis írásra hivatkozva letagadják, majd ismét hazugságba keverednek azzal, hogy elírás történt, miközben egy fél napig előtte helyesen azaz, a mondottaknak megfelelően volt a kormányzati portálon a miniszterelnök szövegének leirata! És ez olyan rutinszerű hazudozás, csalás és megtévesztés, hogy Boda Marcsa észre sem veszi, hogy hülyének nézik minden egyes nap az embereket pofátlan hazudozásokkal – Mondjuk nála jogos is.

  • Boda Marcsi
    2017 március 3
    5:14 du.

    Érdekes, nekem élnek Stockholmban rokonaim, és egyáltalán nem számoltak be ilyenekről általánosságban, még NO GO zónát sem láttak, pedig több mint 30 éve élnek Svédországban. Azaz, Marcsika olvasni sok mindent lehet, a forrás talán még lényegesebb. De hát magának magyarázni bármit is, falra hányt borsó.

    Marcsi, a kiegyensúlyozott tájékoztatás kedvéért, arról mi a véleménye, hogy Németországban tavaly 3533 esetben ért menekülteket fizikai támadás? Ez naponta 10 atrocitást jelent, melyekben 560 ember sérült meg, köztük 43 gyerek.
    Erősen gyanítható, hogy ebből minden tizedik keresztény szír menekült volt.:(

  • HunCanada, Öszintén, engem nem érdekel!

  • @ Drizari; Igen, a magyarok kitelipetset Szolvakiabol, a Rakosi a Swabok kitelepitesevel velte hogy tette azt jova.
    Perszenem volt a nemzeti, sem kulturalis homogenitas, csupan kegyelenseg es embertelenseg
    De nem feledd hogy ki volt annak a vegrehajtoja, s ugyszinten, ugyszinten volt a magyar mezogazdasagi miniszter, majd a „begyujtesi” fonok. Aki az u.n. kulakellenes hadjaratott vezette. s a „begyujtes” az valojaban a „beszolgaltatas’-t jelentette. S amikor a draga szocializmus elelmiszer hianyokat teremtett, sokak voltak felaldozva, mint a hianyossagok okozoikent vadolva. Igen az az egyen senki mas nem volt mint Nagy Imre elvtars, akit 56-ota a magayr forradalom hosenek van elismerve vilagszerete.
    Mondanad hogy a ‘Swabok csontvazai a szekrenyeben’ ?

  • Tüske Zsófia

    kedves Figyelő, a fajvédelem az fajvédelem, bármelyik faj is a kedvezményezett. Holmi sétatéri keverékek nem kívánatosak egy olyan országban, ahova annak idején még a lókupecet is beengedték a román határon a passzus nélküli lopott lóval.
    Végül is itt az ideje, hogy a zsidók után más világvallás is sorra kerüljön a fajvédelem során, nem gondolod?
    Ahogy Trump anyja is Skóciából vándorolt be, azért, hogy a fia már hevesen háborúzzon a bevándorlók ellen. Igaz, az apja már ott született.
    Azt meg tudjuk, hogy téged csakis az érdekel, ami belefér a hitvilágodba. Holmi tényekkel nem lehet megzavarni a nyugalmadat.
    Ha orbán szerint védeni kell az etnikai homogenitást, akkor az – szerinted – úgy is van.

  • Hollósy Gerti

    Bendeguz79

    feltettél kérdéseket. Két egyszerű válasz.

    Orbán nem politikus, vagyis nem tanult, nem képzett politikus, abban az értelemben, hogy az is egy „szakma”.

    Orbán nem szolgálja a népet a cselekedeteivel, semmilyen szinten. A nép nem az a réteg, aki az ő regnálása alatt folyamatosan gazdagodik.

    (az entnikai szempontból homogén kijelentédpedig akátmerre csavagatva, magyarázgatva egy nagyon ócska nacionalista, rasszista duma, ez alól nincs kibúvó)

  • Kedves Gerti, de igen, komolyan gondolom.

    Nem azért, mert „a zsidóknak nem kell félniük” – ahogy Figyelő írta – hiszen ami késik, nem múlik. De nem csak zsidók vannak ám a placcon, hanem cigányok és arabok is, sőt, horrible dictu komcsik is, akikről éppen Miviktorunktól tudjuk, hogy genetikailag milyen selejtesek és akkor a libernyákokról nem is beszéltem, ugyebár… És velü(n)k szemben sem erkölcsös kirekesztéssel élni.

    Hanem azért, mert ez talán benne van Miviktorunk fejében – ha egyáltalán van még benne valami – de semmiesetre sem akarta volna ilyen egyenesen kimondani. Ez tehát nyelvbotlás volt. A körülötte lévő többi hazudozó pedig vagy érti, miről van szó, vagy még azt sem. Szóval ERRŐL szerintem felesleges vitatkozni. Talán még Boda Marcsi sem gondolja ezt komolyan. Legfeljebb charlie. De hát a Jobbikot nyilvánvalóan kerülni kell. És nem azért, ert a tagjai között vannak antiszemiták, cigány és arabgyűlölők, hanem azért mert EZ A POLITIKAI MONDANIVALÓJUK. És nem a kutyasímogatás…

  • Alma 1:54!

    ))) 😀 (((
    .

    .
    [Ez a kettő együtt a legjobb: intelligencia és humorérzék.]

  • Bendeguz79!

    Volt egyszer egy szintén CSAK Führernek becézett politikus, aki eleinte CSAK beszélt és ígérgetett, aztán rövidesen tettekre váltotta ezek tartalmát, aztán egy puccskísérlet gyakorlati végrehajtásáért becsukták, ahol „könyvbe” fektette terveit és „az ő harca” lényegét, amelyet aztán a népe magáévá is tett, és így fokozatosan aztán hatalomra kerülvén már együtt a népével, az egész világot borították lángba…

    Politikus az, aki hivatásszerűen űzi a politizálást, mindegy, hogy mi a szakmája. Politikusnak lenni hivatás és n e m . s z a k m a . Mert ha az lenne, akkor így utólag milliónyi történelmi politikust foszthatnánk meg ettől a tulajdonképpen jelzőjétől.

    Az már egy más lapra tartozik, hogy a história során sokan igyekeztek ebből szakmát fabrikálni pusztán azért, hogy rátehessék a kezüket az így könnyen megközelíthető köz és magánvagyonokra, hogy ennek érdekében és erre és bármire való hivetkozással mások szabadságát veszélyeztetve a maguk hatalmát szilárdítsák meg.

    .

  • – Ennek a technikának a legeklatánsabb képviselője, tanítója és „szaktanácsadója” volt a hűbériség korában(!!!) élt, ebből kifolyólag annak talaján álló Niccolo Machivelli, akinél a szándék vezérfonala mindig is „a cél szentesíti az eszközt” volt, mely célért minden, bármely kor „l’art pour l’art”, öncélú politikusa félredobja a polgári erkölcs, de a törvény előtti egyenlőség akármelyik szabályát is, ha az Ő hatalmáról van szó… Ez a >machivellizmus<, amely nem ismer sem Istent sem embert, ha a hatalom van terítéken.

    A mai Európa legsötétebb machiavellista despotája láthatlag Orbán Viktor.

    .

  • Visszatérve az alapkérdésre és belegondolunk csak a Nagy Francia Polgári Forradalom politikusainak ósszetételébe, hát biz egyikük szakmája sem volt politikus, de még csak „politológus” sem…

    Mint ahogy a meteorológiai eseményeket sem a meteorológus szakma mozgatja.

  • Hollósy Gerti

    Alma félreértettél, ezeket mindet én is végiggondoltam, éppen ezért mondom, hogy nem volt nyelvbotlás, komolyan gondolja.

    én csak azt nem értettem, miért gondolod nyelvbotlásnak…

    aztán persze a főhülyék a kommunikációs mosdatók voltak, miniszterelnökünket önmagán és a talpnyalóin kívül senki se érdekel…

    (aJobbik meg a Fidesz fióka pártja volt, azóta meg csak „fejlődött” )

  • „Gyámság”

    MÁR ŐK IS LÁTJÁK, HOGY NAGY HIBA VOLT BEZÁRNI A LIPÓTMEZŐT…

    – Mi mégjobban látjuk.

  • Megneztem hogy milyen konszenzusban mondta ezt az Orban.
    Arra valaszolt hogy Magyarorszagon rengeteg betoltetlen allas van, es hogy nem vendegmunkasokkal akarja megoldani, mint anno nyugat europa hanem belso erokbol.
    Ebbol kivenni, ertelmezni hogy ez naci beszed, azert ez tulzas.

  • akarki
    2017 március 4
    10:02 de.
    Vetted a fáradtságot anno utánanézni, hogy pl Gyurcsány milyen koncenzusban mondta, hogy ” Tessék, el lehet menni!” ? Egy ugyanilyen eseményen..

  • Drága Klárikám, márc. 3. 2:52 du
    végre ELŐSZÖR igaz és hozzád illő,szavahihetőségű szöveggel, alaposan kioktatod ezt a Tüske Zsófiát,aki még azt sem tudja,mert honnan is tudhatná,hogy nem 1941-et írunk,hanem 2107-et ezért nem kell a zsidóknak senkitől félni.Kanadában,talán még Tőled sem.

  • Megfogott egy mondat, amitől egy ideig nem tudtam szabadulni. Kis idő múlva rájöttem, mi is az alapvető baja közgondolkodásunknak. Idézem a mondatot:

    Orbán nem szolgálja a népet a cselekedeteivel, semmilyen szinten.

    Ebből a mondatból egyenesen nyílik a kérdés: lenne olyan vezető politikusunk, amelyik a népet szolgálná?
    Meghagyom ezt akadémikusi kérdésnek, és fölteszem a következő kérdést: létezik a világ bármelyik országában olyan vezető politikus, amelyik képes az országa népét szolgálni?

    Egy kicsit is elgondolkozva, mindenki számára kézenfekvőnek kellene lennie a válasznak: nem, nincs ilyen politikus. Ugyanis egyetlen vezető politikus képtelen mindenben a népet szolgálni.

    Ehhez egy időben több politikus kell, akik több pártot képviselnek, és többféle módon, mert csak így jelenik meg a nép kívánalma/akarata az általuk megválasztott képviselőiken keresztül. Mert maga a nép nem homogén még egy nemzet esetében sem.

    Viszont lehet homogenizálni az engedelmességgel, ami kialakítható a felettes személyének kritika nélküli elfogadásával, akitől a kapott utasítást ellenvetés nélkül végre kell hajtani. Ez egyben felmentést is ad a végrehajtónak a következmények alól, hiszen csak egy főnöki utasítást hajt végre. A következményeket a főnöknek kell jól ismerni – gondolják sokan. De hívhatjuk ezt a főnököt parancsnoknak, vezérnek, vagy miniszterelnöknek is. És egy hűséges beosztott végrehajt minden utasítást, ami cselekedetet sokan lojalitásnak gondolnak.
    Talán ez a másik baj.

  • Dr. Boda,
    te hol nyerted pszichiátriai félcéduládról a diploma másolatot? Folytasd csak a gyógyuláshoz szükséges mélyről jövő levegő vételeidet,a Lipi bezárása nem tart örökre.Ne idegeskedj a helyed biztosítva van és a régi zubbonyodat is visszakapod.Addig is a Fővárosi Nagy Cirkuszban biztos helyet kaphatsz a Stefi bohóc helyett,ha a kukorékoláshoz megtanulod kifesteni is arcátlan-arcocskádat.

  • .

    Pontosan arról van szó, hogy Orbánnak semmilyen . k o n s z e n z u s b a n . nem volt része e kijelentését illetően, sőt,,, Még a sjátjai is elítélik, avgy legalábbis hülyének nézik és szégyelik vezérüket.

    Azonban amennyiben te . k o n t e x t u s t . akartál volna mondani, hát annak meg megint se füle, se farka, mert egy kifejezés azt jelenti, amit a szavak jelentenek, ami pedig korántsem volt valamiféle metafora. Pláne így van, ha a beszélő – Orbanini, a Duce – előtte kijelenti, hogy „ezért a kijelentésért, amit most fogok mondani, nemrég még szidás …(?) járt volna”. Ez a „kontextus” viszont, eyg az egyben maga a rossz szándék . b e i s m e r é s e …

    .

  • Hollósy Gerti

    Drizari, a mondatot én írtam, abból kiindulva, hogy a miniszter szó az ókori rómában szolgát jelentett, ilyen értelemben a miniszterelnökünk nem szolgálja népét, mert csak egy rétegnek kedvez, az őt körülvevőknek, a híveinek…

    Természetesen azt én is úgy gondolom nem egy ember felelős mindenért, azért vannak körülötte a miniszterei és egyéb tanácsadói, (és természetesen a többi párt, és onnan a tanácsadók) elvileg mindennek összmunkából kellene összejönni…

    Viszont, ha arról kezdünk beszélni, hogy a többi párt és az ő akaratuk képviselőiken keresztül, akkor már erősen sántít a dolog, hiszem a nem matematikai kétharmad birtokában (sőt már nincs is meg) csak az van, amit a Fidesz, azaz a miniszterelnök akar…
    innentől már a végén említett engedelmességgel magyarázott homogénné tétel már nem is érdekes…

  • Hollósy Gerti

    Voronyezs, azért tettem idézőjelbe a”szakma” szót, mert nem pontos, hivatást meg nem akartam, írni, mert amit a mi politikusaink művelnek az semmiképpen nem nevezhető hivatásnak…

    Arra gondoltam, hogy egy politikusnak többféle kiváló képességgel kell rendelkeznie, és az akit egy kis faluban a nép, az istenadta nép, megválaszt „képviselőnek”, minden előképzettség nélkül, egy hét múlva már politikusnak mondja magát és boldogan hiszi, hogy mindenhez joga van, pl. mától ő szarja a spanyolviaszkot is és azt is hiszi, hogy minden, ami a közé, az leginkább az övé (is). (tapasztaltam, ez bizony így van)

    (na, persze, tisztelet a kivételnek, én egyet ismerek, igaz, ő nem is tartja magát politikusnsak 😀 )

  • Gerti!Huncanada!

    Nem azt mondtam,hogy minden városban és mindenhol ez a helyzet,de több városban elterjedt a nőkkel szembeni erőszak,(TV riport újság) az érintettek nem „páran” voltak!
    Na nem kell ezt a témát túlragozni,több európai országban hasonló az eset,amiből mi nem kérünk és amíg Orbán a m.e.addig nem is kell félnünk.
    Kanadából könnyen dumálnak egyesek,de csak addig amíg D.T tervezett kiutasítási rendelete alapján nem arra veszi az irányt a csőcselék…..hallottam róla!
    Várjátok „szeretettel”…őket.
    Az idétlen „észosztók”nak se kedvem,se időm reagálni…..!

  • Figyelő!

    Amúgy az ENSZ figyelmeztetett a németországi „no go” zónákra,…de máshol is vannak,aztán vasárnap egy karneváli buliról hazatartó nőt erőszakolt meg 3 afrikai származású…. migráns,itthon meg 20 migránst zártak be egy pár négyzetméteres csukott furgonba az embercsempészek és az „állítólagos szadista
    rendőrők”(másik hülye cikk…)mentették ki őket.
    Más…itthon van pszichiátria,akkor is ha nem olyan fejlett az egészségügy mint Kanadában…ahol szabadon mászkálhatnak,nyilatkozhatnak az elmebetegek akiknek netán se háziorvosuk,de még biztosításuk sincs….vagy észreveszik őket vagy sem….(Na ez utóbbit a bölcs Llanfair nyilatkozta nemrég egy másik cikk kapcsán!)
    Amúgy jobbulást kívánok minden kinti és itthoni terheltnek…..

  • HunCanad!

    Egyébként,hogy a Te rokonod a svéd fővárosban,esetleg egy biztonságos kerületben él az egy dolog……de nem azt jelenti,hogy mindenhol így van,meg én ugye több és hiteles (több hiteles és hivatalos forrásból informálódom TV,Újság stb.ami
    talán neked nem áll rendelkezésre,vagy nem figyeled kint….!
    Egész Európában jelentős probléma a migráció(nem az ártatlan menekültekről beszélek!!!)csak itt egyesek nem hallottak róla…..

  • Alma! Most először nem értek Veled egyet, azért sem, amit cukihara (11:14) hozzátett. az első szolga pontosan tudja, mit beszél – ezért nem szeretem, ha elmebetegeznek bármely hivatalosságot. Nem szabad annyival elintézni, hogy „bolond lyukból bolond szél fúj”. Csak emlékezz: a mai szövegek tizedét sem viseltük el 1999-ben. Pl: a parlament ellenzék nélkül is működik. Vagy: Európám kívül is van élet… stb. És ma hogy beszél Európáról, parlamentről, az ellenzékről, a demokrácia alapintézményeiről? Újabban a soviniszta mellett irredenta kiszólásokat is megenged magának. Hallgatni nem szoktam, de elolvasom, miket hord össze. Tiszta újbeszél, meg duplagondol (1984 Orwell).
    Drizari! Régóta hajtogatom, amiket fejtegetsz. Nincs olyan, hogy „népakarat”. Minden nép többféle emberből áll, a politika dolga az lehet, hogy a különféle érdekeket, hiteket, vágyakat stb. összehangolva a lehető legkisebb kárt okozza a közösségnek. Mert nincs olyan döntés, ami mindenkinek csak előnyös. Ezért rendkívül káros az a politika, amelyik kizárólag egy csoportnak kedvez, és minddig ugyanazok viselik a hátrányokat.

  • Még annyit Alma, Bródyval szólva:”A szó veszélyes fegyver / és van, aki fegyvertelen…”

  • Tüske Zsófia

    „gyuri10
    2017 március 4
    11:01 de.”
    😀

  • Észlény Tüske Zsófi!

    Egy skóciai bevándorló azért talán más,kulturáltabb és ugye nem
    azonos egy kétes afrikai stb. migránssal,meg ugye kissé azonos a
    kultúra…..Donald.T győzött,és nem véletlenül, ha ez többeknek nem is tetszik….
    Gyuri 10 meg a biztonságos és főleg „tárgyilagos” ,képben lévő Izraelből osztja az észt,miközben fogalma sincs az európai valóságról….na részvétem (bár nem érdemlik meg egyesek)és mielőbbi „hatékony” orvosi segítséget kívánok a gazdag jóléti államok sérült alanyainak!

  • Talalom,

    Igen megneztem Gyurcsany el lehet menni magyarorszagrol beszedet.
    Azt kifogasolta hogy a cegek nem fizetnek eleg jarulekot, adot, igy nem tudja a nyugdijakat fizetni.
    Gyurcsany nem csak errol hires, es ameddig o van, Orban hatalmon marad. Botkaeknak hatha sikerul most marginalizalni.

  • akarki
    2017 március 4
    5:46 du.
    Hm. Akkor nem ugyanazt a felvételt néztük.
    A lényege ez: „Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”
    Melyik része bonyolult számodra?

  • Kedves talalom!
    Lehet, hogy igazad van. Ez is csak olyan „szondázás” Miviktorunk részéről, hogy vajon mekkora visszhangja van…
    De őszintén szólva nálam már elérte a falat, és azt gondolom (úgy érzem), másoknál is. Szóval nekem már az is mindegy, ha odaszarik a parlamenti ülésterem közepére, attól sem lesz már elviselhetetlenebb. Nálam mindazt, amit a rendszerváltás óta beszélt vagy tett, már nem lehet fokozni. Úgyhogy én már csak arra szeretnék koncentrálni, hogyan szabaduljunk meg tőle. A többi már nem érdekel, nem is akarom már máson forgatni az elmémet…

    Most majd jönnek a hős orbánisták, Marcsi, Figyelő, Lámpa, meg a többi, hogy peeersze, mert baloldali vagyok, és csak a saját oldalamat tudnám elviselni. De erről szó sincs, ez az ő lelkiviláguk tükörképe, amit mindenkire rá akarnak oktrojálni, hogy magukat felmentsék az alól, hogy kit támogatnak. De én már akármelyik TISZTESSÉGES jobboldali konzervatív politikus kutyáját is szívesen látnám helyette a miniszterelnöki székben…

  • Nem értem az arról szóló elmélkedéseket, hogy vajon mit ért Orbán vezér és kancellár az „etnikai homogenitás” kifejezésen. Feledékeny emberek, s az orrukig se látnak. Az „etnikai homogenitást” már 1990-es évek első felében több-kevesebb sikerrel az orrotok előtt megvalósították – az egykori Jugoszlávia tagállamaiban, az „etnikai tisztogatások” eszközével (mert hogy más eszköz a „magasztos cél” elérésére errefelé nemigen létezik, ez többször is bebizonyodott).

    Ha Orbán nem teljesen ostoba (és egyáltalán nem az!), akkor erről szólt.

  • Tüske Zsófia

    falusi: arról az apróságról meg nem is szóltak a hírek, hogy a fidesz prominensek abban az időben – a szarosszájú Bayerral az élen mind áttették a vállalkozásuk székhelyét Szlovákiába.

  • Az etnikai homogenitás addig nagyon jó, amíg az uralkodó etnikumhoz tartozol.

    Ugyebár Orbánnak minimum hármas identitása van, úgyhogy nem tudni, melyik etnikumra gondolt …

  • Hollósy Gerti 2017 március 3 5:37 du.

    Természetesen nem akarom azt mondani, hogy félnek a svéd nők. De elég volt egy elmebeteg perverz nőgyilkos, hogy Boston nőlakossága rettegjen. Ugyanaz Londonban a hasfelmetszővel stb. Elég néhány incidens, hogy elültesse a félelmet. Ezt nagyon jól tudják a terroristák és más elmebetegek.

  • Almási Alma
    2017 március 4
    8:45 du.

    Bizonyítékod arra, hogy orbánista vagyok? A vörös posztót vedd le a szemedről …

  • Figyelő!
    Amit neked írtam az a valóság hidd el,nem téged akartalak sértegetni,csupán a „tájékozottaknak” válaszolni (remélem tudod?)

  • Tudod, igazából nem vagy te orbánista, valóban. Ha én dícsérném orbánt, és gyaláznám Gyurcsányt, ízibe kiderülne, hogy Gyurcsányista vagy.

    Te mindig annak az ellenkezője vagy, akivel éppen szóba elegyedsz – már, ha az illető nő. Az ilyeneket mi otthon „dafkezégrósz”-nak hívtuk. És nagyon meg voltunk velük elégedve… Ahogy én is veled… 😀

  • Ezt feltétlenül nézzétek meg. Sírnivaló…

    http://www.atv.hu/videok/video-20170302-dragoman-gyorgy-es-gyorgy-peter

  • Tüske Zsófia

    Alma, én ennek a videónak örülök, legalább valamennyire tisztul a víz a pohárban.
    Dragomán György erősen felindult, nem is csoda. Aki olvasta a könyveit, akár A fehér király-t vagy a Máglyát, érti miért.
    Magyarázatnak itt van egy interjú vele a 2014-es könyvhét alkalmából:
    http://www.konyv7.hu/download/5988/file/konyvhet201403.pdf

  • „De sikerült?”

  • Kedves Tüske Zsófia!

    Igen, erről beszélek.
    A rendszerváltás óta először volt a komcsizás – sokan még ma is, itt is ezt fújják, mert megrekedtek ezen a szinten – aztán jött a liberálisozás, liberálbolsizás, libsibibsizés, zsidózás, cigányozás, arabozás… És nem látni a végét.
    Hamarosan ki lesz élezve még jobban a „budapestizés”, és még mit tudom én…

    Erre írtam, hogy sírnivaló…

  • Alma!

    Ugyan kinek címezted…a hozzászólásod,mert nem derült ki?…
    remélem nem nekem,ugyanis határozott véleményem van a baloldalról,amit nem szoktam változtatni csupa szeszélyből,vagy
    ellenkezésből,jó ha tudod…!Képzeld vannak ellenzékiek, akikről
    pozitív véleményem van akkor is ha nem rájuk szavazok,és akkor is ha nem nyerők!
    Gyurcsánynak már csak a múlja miatt sem vagyok „hive” a jelene meg pláne nem inspirál erre,mint sokakat!remélem érted?
    Jellemes ember voltam,vagyok és leszek!
    Máskor jelöld meg,hogy kinek is írsz!
    Na vége a reklámnak,megyek!
    üdvözletem:Marcsi

  • Sőt!!!
    Részvétem a még egyáltalán esélyes,(baloldalnak) valamire való MSZP-nek,Gyurcsány miatt…aki ugye mindent „sikeresen szétkúrt”(felaprózott esélytelen,hiteltelen törpepárokra.)..bocsi,hogy az ő stílusában reagáltam,talán így többeknek érthető….!

  • Boda Marcsi,

    Hosszú reklám lehetett, hogy ennyit le tudtál írni! A hajcsavarokat is kiszedted a fejedből, vagy azt inkább majd a következő reklám alatt?

    Na, jó éjt Boda mama. Megyek, mert jó műsor van a tévében!

  • szocdem!

    Tényleg hosszú reklám volt az RTL-en,(amit nehezményezünk,többen),de ugye nem egy ilyen primitív,szerencsétlen, nevetségesen erőlködő alaknak írtam,mint te( a „te „szándékosan,kisbetűvel..)ha nem neked írok ne válaszolj!
    na pá!

  • Amúgy egy normális átlagember egyszerre több dologra tud koncentrálni…(bár kissé zavaró)én igen,te meg nem, ennyire egyszerű!
    ismételt részvétem,vagy inkább megvetésem!

  • Boda Marcsi
    2017 március 5
    4:14 du.

    Alma!

    Ugyan kinek címezted…a hozzászólásod,mert nem derült ki?…
    _______________________________
    Bocsáss meg, kedves Marcsi, természetesen nem neked, hanem lámpának írtam, aki éppen előtted kérdezett rám, hogy honnan veszem, hogy ő orbánista. Amikor válaszoltam neki, még nem láttam, hogy te közénk csípődtél. Még egyszer, ezer bocs. A te következetességed töretlen…

  • Szocdem!
    Vége a filmnek,hajcsavaróim nincsenek,modern frizurám van…. és egyébként
    nem vagyok Boda mama,de nem veszem sértésnek (pláne tőled,egy ilyen szánalmas baloldali és természetesen neveletlen kétes szülőktől származó ifjonctól….)aludj jól,én biztosan jól fogok!

  • Almási Alma
    2017 március 5
    11:47 de.

    Na akkor döntsd már el, hogy mi a bajod, mert eddig csak az jött le, hogy utálsz és meg akarsz fogni valamiért! Eddig ez egyszer sem sikerült, mikor érted már meg végre?

    Orbán politikáját valóban megvédtem egy-két ponton, de hozzátettem, hogy sajnos a jó intézkedéseket is képes a hatalma bebetonozására használni. („Mért nem feküdt rá az anyja kétnapos korában”)
    Biztos azért emlékszel ilyen jól, mert szokásod szerint piszkoltad a miniszterelnököt a barátnőid élén, talalom, Zsófi, bocs, ha valakit kihagytam.

    A mi családunkban az a mondás járja a nagyképűekről, hogy ha egy lukkal föntebb születik, sz.r lett volna belőle …

  • Almási Alma
    2017 március 5
    4:10 du.

    Megint kihagytad a nácizást, fasisztázást, magyarozást, vidékizést, azzal nyilván nincs bajod.

    Akkor lesz ennek vége, ha a címkézők eltűnnek a közéletből, vagy ahogy Figyelő szokta mondani, mikor halnak már ki a komcsik? …

  • Alma! Megnéztem a beszélgetést, ahol tulképpen csak Dragomán beszélt, György csak ült. Valószínűleg az történt, hogy kerestek valakit az ellenoldalon. De mivel a hivatalos álláspont szerint a kormányfő ilyesmit nem mondott, így védeni-mentegetni sincs mit. Ezt a taktikát legalább 20 éve követik. Arról meg szó sem lehet, hogy egy „nemlétező” ügyről azon az oldalon bárki megnyikkanjon. Hiába tanultak olyan sokáig, tiszta 10 bodás az egész csapat, az élen a főbodával.
    Ja, hogy van eredeti felvétel, és az írott anyagban is ott volt a szöveg néhány óráig? Az nem számít – hivatalosan letagadták, többé nem beszélnek róla, de biztos odahajlított pár jobbikát, akiknek nem tetszik a szelídebb beszéd. Ezt hívják szavazat maximálásnak.

  • ˙

    Ui.:

    Meg kell jegyeznem, hogy a 11:14-es kommentemet „akarki” 10:02-es szösszenete ihlette …

  • – Hollósi Gerti utóbbi 11:06-os reagálásával egyetértve…

  • hazai lámpa
    2017 március 5
    8:33 du.

    „…Akkor lesz ennek vége, ha a címkézők eltűnnek a közéletből, vagy ahogy Figyelő szokta mondani, mikor halnak már ki a komcsik? …”

    Ezt ne nagyon kérjed, mert az elsők között leszel… („isten szeme mindent lát, el ne lopd a léniát!”)

  • Almási Alma
    2017 március 6
    4:26 de.

    Én a címkézőkre céloztam, nem az olvasótársakra …

  • hazai lámpa
    2017 március 5
    8:27 du.

    „Na akkor döntsd már el, hogy mi a bajod, mert eddig csak az jött le, hogy utálsz és meg akarsz fogni valamiért!”
    ______________

    Tény, hogy állatbarát vagyok, ürüléket, meztelencsigát bogarat, békát is megfogok puszta kézzel, ha kell…

    De téged miért utálnálak, és ha mégis, akkor meg miért fogdosnálak? 😮

  • Alma!

    Tisztáztuk a dolgot,én sem voltam biztos,hogy nekem írtál!.
    Így rendben van!

  • Nos lehet,hogy nem kapcsolódik szorosan a cikk témájához,de elnézést kérek( de ugye többen írtak itt más dolgokról,rajtam kívül is …)meg kell osztanom a rendkívüli és mai híreket mind a
    velem szimpatizálókkal,mind az ellentáborral!
    Az a helyzet,hogy az EB.jóváhagyta (még szép,ugyanis belügy!!!)a paksi bővítés költségvetésből történő támogatását,a hitelen kívül!
    Na e nélkül is úgy gondolta a kormány,hogy ez a magyaroknak előnyös lesz (bal és jobboldali embereknek egyaránt!)
    Ezért jó lenne,ha valaki netán szólna a „bölcs,tájékozott és tanult” Momentumnak,hogy ne strapálják feleslegesen magukat ebben a témában,ami egyébként sem indokolná a népszavazást.!!!
    Az ifjak lehet,hogy még a párttá alakulás előtt elszálltak maguktól…..,de időszerű lenne ha bejárnának az órákra(különösen a jogi ismeretekre…)és nem csupán a tájékozatlan -esetleg pár elemis-balliberális,fanatikus felmenőikre hallgatnának…..,mert ugye nagyon égő lenne a tiltakozásuk,meg az esetleges felesleges és törvénytelen akciójuk!
    Tényleg csak jóindulattal szóltam,mert időnként valóban sajnálom a szerencsétlen,feleslegesen vért izzadó ellenzéket!

  • Almási Alma:
    „A rendszerváltás óta először volt a komcsizás – sokan még ma is, itt is ezt fújják, mert megrekedtek ezen a szinten – aztán jött a liberálisozás, liberálbolsizás, libsibibsizés, zsidózás, cigányozás, arabozás… És nem látni a végét.”

    Nincsen ebben semmi új vagy meglepő, szerintem némi történelmi ismeret birtokában lehetett tudni, de legalábbis sejteni a rendszerváltás környékén is. Nagyjából hasonlóan alakult a helyzet 1918-1919 után is. És nemcsak Magyarországon, hanem szinte az összes utódállamban. Masaryk Csehszlovákiája volt – annyira-mennyire – az egyetlen tartós kivétel, amelyet aztán majd a müncheni egyezménnyel és következményeivel sikerült felszámolni.

  • Figyelő:
    „De szerintem most Orbán a muszlim bevándorlókra gondolt. A magyar zsidókat senki sem bántja már Magyarországon, szerintem. Nem kéne mindent magukra venni azonnal. Változatlanul itt a muszlimokra értette orbán a szövegét.”

    Igen ritkán szoktam mélyen eltöprengeni a magyar vezér és kancellár világjelentőségű gondolatainak rejtett, ezoterikus értelmén. A jelen esetben magának a vezér és kancellárnak, nemzetünk bölcs tanítójának, Európa fénylő csillagának a megnyilatkozása fel is ment e nehéz feladat alól.

    „Ez nemcsak a migrációra vonatkozik, hanem általában egy megközelítésről szól, hogy hogyan gondolkodjunk Magyarország népességéről” – szólt maga a vezér és kancellár.

    Sapienti sat!

  • Kedves Belzebub!
    2017 március 6
    6:06 du.

    Nem is mondtam, hogy meg vagyok lepődve.

    Én általában azt tartom, hogy mindennek megvan a maga oka, mindenki véleménye valamilyen logikából következik. Ezért aztán nem is tudok haragudni senkire, csupán megpróbálom egy kicsikét hajlítani azokon a véleményeken, amelyek nekem túl sarkosnak tűnnek.

    A legvilágosabb példa erre Figyelő, akit a rákosi-idők nehéz helyzetbe hoztak, és mivel ott neki meg is szakadt a kép, nem tudott semmit sem korrigálni a saját véleményén.

    Mások viszont – akik annak idején még akár sokkal súlyosabb bántalmazások is értek – képesek voltak észrevenni a „komcsi-gondolkodás” változásait, és ezért még szövetséget is kötöttek velük a rendszerváltás után.

    Komcsizás mindig volt, és alighanem mindig lesz. Bármennyire is nem vagyok híve a felelőtlen konteo-gyártásnak, ebben a kérdésben Nagy Gyula fórumtársunk eszmefuttatásai erősen eszembe jutnak. A valódi kommunista eszme ugyanis oly annyira ellentmond a kényelmes kapitalizmusnak, hogy ha vannak felettes hatalmak, akik a kapitalizmusból profitálnak (márpedig vannak, ha nem is földönkívüliek, és nem is túl kiismerhetetlenek), akkor nekik feltétlenül érdekük a komcsizás „életbentartása”.

  • És ehhez még valamit: A kommunista ideológiának nem sok köze van a sztálini diktatúrához. A létezett kommunizmust én elsősorban azért ítélem el, mert a diktatórikus elhajlása voltaképpen a jó marxi gondolat-csírának a legyilkolásához vezetett, még mielőtt kinőhette volna a gyerekbetegségeit.

  • Tüske Zsófia

    Boda én nem szoktam hülyeségekre reagálni, pláne egybites trollokat etetni, de erre azért válaszolnék:
    „Ezért jó lenne,ha valaki netán szólna a “bölcs,tájékozott és tanult” Momentumnak,hogy ne strapálják feleslegesen magukat ebben a témában,ami egyébként sem indokolná a népszavazást.!!!
    Az ifjak lehet,hogy még a párttá alakulás előtt elszálltak maguktól…..,de időszerű lenne ha bejárnának az órákra(különösen a jogi ismeretekre…)és nem csupán a tájékozatlan -esetleg pár elemis-balliberális,fanatikus felmenőikre hallgatnának…..,mert ugye nagyon égő lenne a tiltakozásuk,meg az esetleges felesleges és törvénytelen akciójuk!”

    Egyrészt a Momentum vezetői szakvizsgázott, sőt, gyakorló jogászok – már ha érted, mi a különbség az egyetemista és a szakember között – másrészt az interjúkból kiderült, hogy Fekete-Győr von Haus aus nem elsőgenerációs leendő értelmiségi, hanem FIDESZES családból jött. És azért lépett porondra, mert katasztrofálisnak tartja a te imádott orbánod és pártja jelenlegi gyakorlatát.
    Így csak azt ajánlom, próbálj meg tájékozódni, mielőtt hülyeségeket beszélsz a pártpropagandát szajkózva.

  • Tüske Zsófia

    Alma egyetértve a mondanivalóddal, annyit azért hozzátennék, hogy még a Szovjetunióban sem mondták azt, hogy a rendszerük kommunizmus lenne. Az csak a cél lett volna. De hát így van ez majdnem minden ideológiával: a szép eszmét legyilkolják az abból tetemes hasznot húzók. Elég csak megnézni a katolikus templomokat ahogy az ember észrevegye a kiáltó különbséget a megfeszített, egyköntösű Jézus tanítása és az állítólag őt követő egyház gyakorlata között.

  • ˙

    Almási Alma 10:02 !

    Rendkívül szimpatikus kiállás. 🙂

    .

  • Almási Alma
    2017 március 6
    9:53 du.
    Abban igazad van, hogy a régi visszaélések miatt veti el sok ember a kommunizmus ideológiáját, viszont sajnos ez volta a gyakorlat.
    Sok élettapasztalat után merem állítani azt a tényt, hogy NINCS egyenlőség soha az emberiségben.- A régi rendszerek alatt a társadalom felső rétegeiben egymás és szülői segítséggel jutott be valaki magasabb pozícióba és munkakörbe. A kommunizmus alatt ez megváltozott. A régi vezetők vagy internálva, börtönbe kerültek, és a PÁRT vezetői gyerekei és rokonai jutottak előnyös helyekre. Az én időmben, egyetemre nem lehetett bejutnia egy intellektuel fiának, de ha a papa párttag volt, akkor igen.
    Férjem édesapja ügyvéd volt az előző rezsimben, aminek képzését az egyetemet, 4 éves orosz fogság után tudta csak elvégezni, az I. Világháború után. Mégis,férjemet soha nem vette fel ez a rezsim az egyetemre.
    A kommunizmus eszméit anno belémverték, mikor fiatal voltam, az egyenrangúságot. Hát azóta már tudom, hogy ilyen nincs az emberiségben.
    T.i. nem a származás, vagy összekötetésen múlik az érvényesülés, hanem az emberen!
    Mert vannak, okos, művelt, szorgalmas, talpraesett emberek, és vannak lusta, tehetségtelen és buta emberek.

  • Belzebub
    2017 március 6
    6:39 du.
    Hát, ha majd befogad egy muszlim családot 5 gyerekkel, akkor kritzálja az ellenvéleményeket.
    Egyelőre a magyaroknál is erős a munkanélküliség, nincs elég szakmanélküli foglalkoztatás, mert az ma már sajnos, nehezen megy. Külföldön is, a volt gyárimunkásokat nem tudják elhelyezni, mert sajnos a gyárak bezártak, ma már minden Kinából vagy Pakisztánból származik, mert olcsó. A nyugati munkabérek viszont NEM bírják el az olcsó árakat, az így sajnos nem működik.

  • Tüske Zsófia 2:48

    Azért minden esetre javasolnám e témában elolvasni az Amerikai Népszava erről szóló, részletes tanulmányát. Bartus László nem ennyire optimista, mint kegyed…

    .

  • Figyelő
    2017 március 7
    10:37 de.
    Írod:
    „Mert vannak, okos, művelt, szorgalmas, talpraesett emberek, és vannak lusta, tehetségtelen és buta emberek.”

    Igen. Az utóbbiak azonban (mármint a lusták, tehetségtelenek és buták nem mi vagyunk, hanem a TÖBBIEK…

    A többiek: akik komcsik, liberálisok, cigányok, baloldaliak, kádáristák, hajléktalanok, hazátlanok és más hasonló felesleges népség…

  • És akkor a HÁZMESTEREKRŐL még nem is beszéltem… 😀

  • És ha már szó esett a „lusta, tehetségtelen és buta emberekről”, essék szó a készülő újabb einstandolásról.

    „Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni.

    Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük – mondta tavaly ősszel Orbán Viktor.”

    A vereséget legegyszerűbb elkerülni úgy, ha megszüntetjük magát a versenyzést.

    „Az élelmiszerbotrányra hivatkozva újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok szívatására kitalált javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak Lázár János és Varga Mihály. Az Index megszerezte az előterjesztést, amely szerint többek között évi 20 milliárd forintot szednének be az áruházaktól a parkolásért, kötelezően felvetetnének embereket a boltokba, durván szabályoznák, hogy a cégek mennyi pénzt költhetnek reklámra, és megsarcolnák az áruházak ingyenes buszjáratait is.”/i>

    http://index.hu/gazdasag/2017/03/08/kereskedelem_diszkont_kormany/

    Magyarország nem képes bármi GDP növelő ipari terméket gyártani a világpiacra, így más lehetőség nincs számára, mint bérmunkát végezni néhány betelepült külföldi márkás cégnek. Illetve a kormány a külföldi élelmiszer áruházláncokat tudja még csesztetni, mert azt gondolja, hogy a szerepüket átveheti majd a CBA. Nem fogadnék rá.

  • Nyugodj le Tüske,se Te,sem az „ifjak” nem „szoroznak-osztanak”
    (semmilyen értelemben sem…!)
    A jogászok között is vannak,hülyék,tehetségtelenek,de akkor legyenek csöndben a saját érdekükben,főleg ha még a „megbízóiknak”…is ártanak!
    Eggyel több balos törpezárt lesz (ha lesz?)a többiek meg foghatják a fejüket.
    Na nem az én,és főleg nem a többség baja….!

  • Ejnye Alma!

    Figyelő jó hozzászólást írt,de a Te utolsó mondatod nem szerepelt benne…..!
    Nem kéne feleslegesen,alaptalanul provokálni,sajnáltatni magukat
    általad felsoroltaknak(sőt még párat ki is hagytál),mert hiteltelen és szánalmas,na ezért tartanak ott ahol….
    Itthon mindenki egyenrangú a törvény szerint(bár az irritáló,hogy egyes rétegek az „állítólagos hátrányos helyzetük” miatt…még profitálnak is)az meg ugye más kérdés és nem előírás,hogy ki kivel ül le…tart kapcsolatot?!!!!!

  • Egyébként „similis simile gaudet”,ami érthető….!

  • Kedves Mindenki…!

    Itthon két napja kőröznek egy kameruni származású itt élő amatőr
    sportolót,aki azt állította,hogy a migránsok,menekültek(két külön kategória…)beilleszkedését igyekszik elősegíteni…..megerőszakolta a magyar élettársa 15 éves lányát…fénykép a Tv-ben,újságban és 300.000 Ft nyomravezetői díj(mert a pasi eltűnt otthonról…)
    Egyébként az észlény és egyben „mintaanya” előző afrikai élettársa is hasonlókkal próbálkozott,amit egy szomszéd váratlan megjelenése akadályozott meg….!
    Ezek tények,nem mellébeszélés!
    Fentiek ismeretében nagyon szerencsés és jogos a kormány határvédelmi politikája,annak szigorítása,amit a parlament döntő többségben szerencsére el is fogadott,sajnálatos,hogy az eddigi szigorú ellenőrzés ellenére is előfordulhatott ez az eset,mi lehet más nyugati országokban? na tudjuk,arról is jelennek meg tudósítások!!!!
    Konzekvencia: a bevándorlók jelentős (főleg migráns)többsége
    képtelen elfogadni az európai kultúrát,törvényeket,szabályokat,nincs ezen mit szépíteni!!!!!
    Egy országnak joga van a saját lakosságát,nőket,gyerekeket megvédeni!
    Na Orbán joggal az ilyen elemekre célzott és igaza van!!!!

  • Egyébként mielőtt valaki védelmébe venné az ilyen barbár, szemét

    embereket,tény,hogy itthon is vannak perverz,aljas elkövetők a mostohalányaikkal szemben,meg szemét anyák ,akik ehhez asszisztálnak,de ugye lényegesen kevesebben…!
    Utóbbiról is jelent meg cikk,az elkövetőt elkapták,bevallotta,lecsukták!

  • Almási Alma
    2017 március 8
    8:33 de.
    Ezt te írtad, nem én! Ha te igy gondolod…

  • Almási Alma 8:33-34 😀

    Figyelő embeismeretéhez és emberségéhez csak segítségképp’ plusz egy adalék:

    Nála ugyanis belép még egy kategória a lebecsült emberek megvetendő táborába. Ez a lény mégpedig az „i n d i á n”, akiket Ő a saját elmondása szerint is jól ismer, mert járt egy sőt, talán nem is egy >rezervátumukban<. Figyelő, akit valaki itt korábban a tiszteletreméltó jelzővel ruházott fel, ugyanezekkel a negatív tulajdonságokkal tanúskopdik,hogy lusták, utálnak dolgozni, segélyekből élnek, stb. Ilyen tulajdonságokkal illeti Amerika őslakosait, akiket – tudjuk – a maiak elődei szorítottak ki vándorló életmódjukból és területeikről…
    Tehát, az ő alapos antropológiai "felfogása" úgy áll, mint az ägyszeri ämber, aki az álatkertben egy szempillantás alatt válik zsiráf-szakértővé: Illen aaallat maaarpedig nincsen is…

    .

    Ui: Figyelő eme alapos munkamódszerének köszönhetően a 2006-os utcai zavargások tudója és szakértője is, mert úgymond ő "ottvótt" – egyszerre akár több helyszínen is…

  • Vélemény szabad(?)ság…

  • Figyelőt meg lehet érteni. Egyrészt a konzervatív keresztény attitűd valami ilyesmi – én legalább is úgy tapasztaltam más konzervatív keresztényeknél, náluk illik sopánkodni azon, hogy „milyen emberek vannak” – de nem ők.

    Másrészt viszont saját magáról szinte senki sem gondolja egyébként sem, hogy talán nem teljesen tökéletes (legfeljebb kötelességből elrebegi, ha szorult helyzetben van…
    Magam is így vagyok ezzel… 😀

    Szóval igazából csak bosszantottam egy kicsikét őtet… 😀

  • málnaszőr
    2017 március 10
    5:35 de.

    Soha nem becsültem le senkit, ez egy rosszindulatú vélemény!
    Amit én személyesen tapasztaltam köztük élve, hogy sajnos vezetőik zsarolják a kanadai kormányt anyagi segítségért, de ők maguk, semmit sem tesznek életük javulásáért. Házakat követelnek az államtól, miért nem építenek ők, maguk? Fa van Kanadában bőven. NEM hajlandók eredeti helyükről jobb körülmények közelébe költözni, talán MUNKÁT is kapnának.. Ahol esetleg van víz ahol halászhatnak és vad amire vadászhatnak. Nem, ők a kész adományokért kiabálnak! Ráadásra, állandó nagy összegeket kapnak az államtól, de abból nem lát semmit a nép, mert a vezetőik zsebre rakják!

  • Természetesen a kanadai indiánokról írtam fentebb. Még annyit, hogy egyszer keresztül mentem az amerikai sivatagon, és láttam indián rezervátumokat bőven. Ezen felül, laktam egy hotelben is egy éjszakát töltöttem, ami indiánok tulajdona volt.Szép emlékhelyeket is megnéztem indiánokról.- Ezen a vidéken , Arizonában például nagyon rangos státuszban élnek ott.

  • málnaször, ha majd lesz személyes tapasztalat az indiánok életéről Kanadában és Amerikában, nem a régi filmekből, akkor piszkáljon majd.

  • Tüske Zsófia

    málnaszőr, optimista én sem vagyok…

    Figyelő, ezt leginkább neked szánom. Gondolom, te nem ismered (mint írót) Dragomán Györgyöt, bár lehet hogy tévedek, mert elég komoly nemzetközi hírnevet szerzett magának és valóban kiváló könyveket írt.
    Itt tudsz róla adatokat olvasnihttps://hu.wikipedia.org/wiki/Dragom%C3%A1n_Gy%C3%B6rgy
    és itt az interjú vele.
    http://mno.hu/grund/a-politikusok-potolhatok-arany-janos-nem-1389413

    Mindenkinek ajánlom a könyveit, aki hozzájut, izgalmas olvasnivalót kap vele.

  • Tüske Zsófia

    pontosítok, mert a szöveg összeért a linkkel
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Dragom%C3%A1n_Gy%C3%B6rgy

  • Tüske Zsófia

    ja és ha már indiánok:
    Charles Frazier: Tizenhárom hold.

    Thirteen moons Author: Charles Frazier
    Publisher New York : Random House, ©2006.

  • Figyelő! 12:47-55

    Sajnálatomra ez a két utóbbi megszólalása is CSAK az én megállapításaimat erősíti meg a Maga felületes és felszínes látásmódjáról éppen ezekkel a hivatkozott egy-két órás nagyképű indián-rezervátum látogatásaival…

    Kérem, hogy az Önről eddig kialakult kép kiegészítése, illetve a teljesség érdekében már csak annyit meséljen el nekünk, hány indiánnal beszélgetett el életében az ő problémáikról és a mindennapjaikról.

    Minden esetre érdekes „forradalmár” az aki a népről így gondolkodik, mint Maga…

    Nem piszkálódás, hanem tisztánlátás. 😀

  • málnaszőr
    2017 március 11
    10:49 de.
    Volt egy Indián, aki átjött az USA északi részéből Kanadába, mert egyszer telefonáltam neki,februárban jött és dzsipen, elképzelhető mennyire fázhatott. Interneten olvastam róla, és anyámnak rettenetes reumatikus fájdalma volt a vállában, orvos nem tudott segíteni rajta. Az én indiánom, különben Henry.-nek nevezte magát, arról volt híres, hogy a kezében olyan erő volt, ami gyógyított. Fáradságáért nem fogadott el pénzt, még a benzin árát sem engedte, hogy megfizessem.Egy vacsorát azért elfogadott! Kezét anyám vállára helyezte és masszírozta. Valóban, soha többet anyám arra nem panaszkodott. Henry mesélte, hogy ő egy olyan családból származott ahol a nagyapja is gyógyított.Sőt egy nagyon megbecsült ember volt!
    Ő volt az egyetlen, aki mesélt értelmesen az indiánokról, és bizony ő sokban okolta azokat helyzetük miatt.
    Azóta is sokat olvasok róluk, különösen a kanadai indiánokról.

  • Köszi Zsófia, az íróról szóló bewszámolódat, bizony szívesen elolvasnám a „Fehér Királyt”!

  • Kedves Alma és Zsófi !

    Figyelő kedvenc hivatkozása mindig az, hogy ő járt itt, meg ott, és látta a ………..-t, ennél fogva már ismeri is egy kérdéses dolog okát és eredetét… Például Ő ott volt Pesten a 2006-os várostörés és székházgyujtogatás egyik szegletében egy étteremben, de ott volt egy indián rezervátum emléktárgy boltjában is, sőt anyukáját is jól megmasszírozta egy indián, stb. De fogadok, fogalma sincs az amerikai őslakosság eredetéről és történetéről, amely valójában nem, hogy egy, de legalább „ezer”(?) népet és népcsoportot, úgy is mondhatjuk, nemzetet jelent… Ennek a mi kedves Ungarische Beobachterünknek különös tekintettel nincs tudomása a katolikus* spanyol hódítók vandál pusztításairól és szédületes károkozásáról az amerikai őskultúrák megsemmisítésében [akik nemcsak megismételhetetlen műkincseket olvasztottak be, de papírusz iratokon őrzött őskultúra kincseit is máglyákba rakva égettek pernyévé] amely tarolást a keresztény civilizáció hódításaként adtak el főleg Európában, de az utóbb oda települt európai kolónusoknak méginkább és annál egyszerűbb formában. Ezt a változatot ismeri, ebből él a mai amerikai lakosság nagy hányada, bele értve az ottani 56-os magyar migránsokat is, akik átvették tőlük ezt a Figyelő által is folyton mantrázott hazug maszlagot „az indiánokról”… Ezek után már meg sem merném kérdezni tőle pl. azt, hogy mi a véleménye az afro-amerikaiakról…
    Azt hiszem hasonló univerzális tudásáról tenne tanúbizonyságot.

    Tehát ez az „Én már jártam ott, tehát tudom”
    attitűd kb. annyit tesz, mintha Figyelő azt is állítaná magáról, hogy mondjuk, ő tudja a Jumbo-B747-et is vezetni, mert már utazott rajta. Hát kérem, ezt hívják pszichiátriai körökben, a messziről jött ember, azaz a >Münchausen mentalitásnak<…
    ˙

    ˙
    * Természetesen az újvilági aranyvadászatra velük utaztak a katolikus hittérítő papok, monhatnók az saját inkvizítoraik is…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Márnaszőr!

    Figyelőnek az is az egyik a kedvenc nézete az őslakosokkql kapcsolatban, hogy nem szeretnek dolgozni. Aztán mindig hozzá is teszi a szokásos jobbszéli szlogent, hogy
    „pedig aki akar az dolgozhat”…
    – Azaz szerinte ők, de velük együtt minden munkanélküli munkakerülő, akik csak a segélyért kuncsorognak… 🙁

    .

  • Bocs’, de már nagyon régen gyámság alá helyezték ezt a szerencsétlent. Mégpedig a Gyurcsány-Orbán tévépárbajtól kezdve. 2004-et írtunk akkor. Már tizenhárom éve.
    Azóta nem engedik pástra, mert ott úgy verte sz@rrá Gyurcsány őt, hogy csak úgy morc képpel duzzogva, könnyes szemmel, mint egy hülyegyerek a táblától a helyére, a kamerák között csámborgott ki a harc színhelyéről…
    És még annyit, hogy előzőleg megtiltotta, hogy ellenfele szemléltető eszközöket hozzon magával, de az azok nélkül is hülyét csinált belőle…-bár utóbbit csinálni nem nagyon kellett.

  • Orbánnak akárhogy is vesszük igaza,ki lehet forgatni a szavait,de ugye ez nem számít,a többséget képviseli,az uszítók meg össze vissza hazudnak,de ugye „0”-ák.
    Itthon béke van és ezt szeretné megőrizni mind az itthoni,mind a kint élő „MAGYAR”(tisztességes)többség!!!!