Kedves Momentum! Menjetek a fenébe!

2017 március 7 8:02 de.73 hozzászólás

S a Momentum tényleg gumicsontirányba indult! S tényleg párttá alakult! Talán kár értük. Talán nem. Valószínűleg előbb érik el a politikai süllyesztőt, mintsem ez kiderülhetne. Akkor is, ha megtartották a Momentum Mozgalom nevet a párt számára. Ami önmagában nem feltétlenül baj. Legfeljebb egy darabig el fog tartani, amíg az emberek megtanulják.

Nem az új párt nevét, hanem azt, hogy mostantól szó nincs egy adott cél elérése érdekében tevékenykedő, széles társadalmi platformot elérni szándékozó mozgalomról. A mozgalom ugyanis nem párt. A mozgalomnak elég az is, ha valami ellen szeretné megmozgatni a társadalmat. Mármint akkor, ha a társadalom az elutasított valami nélkül is működőképes, és az ország is ki tud nyitni másnap. A párt természetesen irányulhat bármi ellen, de nem elég csak elutasítani egy adott politikai berendezkedést. Ha nincsenek konkrétan megfogalmazható programpontjai, akkor fabatkát sem ér. Ez akkor is igaz, ha történetesen birtokolja a kormányzati hatalmat. Jó példa erre a program nélkül, az egész országot fabatka-világgá silányító Orbán-rezsim. Amivel értem, hogy fel lehet venni a versenyt programhirdetés nélkül. S úgy, hogy célként a hatalom megszerzése lebeg a szeme előtt. De, ahogy korábban írtam, a program helyett harc meghirdetése felesleges. Ilyen pártunk már van.

Ugyanakkor a „Mozgalom” a névben megtévesztő is lehet. Éppen azért, mert a párt célközönsége nyilvánvalóan szűkebb, mint az a halmaz, akik mozgalomként az aláírásukat adták az olimpiai népszavazásra. Így a Momentum Mozgalom vagy most veri át az embereket, amikor egy egészen más, nem párt-célra indított aláírásgyűjtésre hivatkozva politikai párttá alakul, vagy korábban verte át az embereket. Amikor egy valós társadalmi kérdés kapcsán indított, az adott kérdésben valós véleménynyilvánításra vágyó emberek aláírását úgy gyűjtötték, hogy tudták: egészen másra kívánják majd az így kialakult ismertséget felhasználni. Alkalmasint olyan pártunk is van már, amelyik néhány valós társadalmi problémát ragad ki, és azok talaján igyekszik a féligazságainak piacteret teremteni. Alig hiszem, hogy a kimazsolázott féligazságok pártja, a Jobbik mellé kellene még egy ilyen politikai szervezet. Még akkor sem, ha a féligazságokra adott félválaszok mások, mint a Jobbik esetében.

Az előbb említettek fényében ez a kijelentés a Momentum részéről enyhén szólva is visszás: „Az akciónkból egyértelműen látszik, hogy a választóknak valami újra van szükségük”. Amennyiben az „akciónk” a Noolimpiai aláírásgyűjtést takarja, akkor az ebben a formában ugyanis nem igaz. Igaz akkor lett volna, ha a kérdés úgy szól, hogy: „Támogatja-e, hogy a Momentum Mozgalom pártként szálljon szembe az Olimpiával?”. De ugye nem így szólt a kérdés. Miközben egyébként ismerős ez a „választóknak valami újat” mottó is. Úgy rémlik, hogy volt már egy párt, amelyik meghirdette a politikamentes politika koncepcióját. Nem túl nagy sikerrel. Mármint akkor, ha az LMP kormányzati szerepét tekintjük. Mert a politikamentes politika eléggé fából vaskarika. Amellett korántsem jelent kormányzati programot. Sokkal inkább a masszív befeszülést egy kényszerképzetes útkereszteződésbe. Ahonnan mindenfelé lehet lövöldözni, és körbekiabálni: „Most jól beszóltunk mindenkinek!”

Ahogy most a Momentum is úgy döntött, hogy megmondják a tutit. „Nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon”. Ami egyébként egy komoly lózung legfeljebb. Ha ugyanis a jobboldali fórumokat nézem, akkor van jele a szolidaritásnak. Még akkor is, ha ez esetleg csak az együttüvöltés kórusát jelenti. A kijelentése ezen része legfeljebb a jobboldal elutasítására jó. A baloldal nemzetképének pozitivizmusa pedig bőven szubjektív. Nincs abszolút értelemben leírható „nemzetkép”. Még akkor sem, ha vannak kiváló festményeink a magyarok különböző cselekedetiről. Az, hogy egy adott jövőkép kinek a számára pozitív, vagy negatív, az erősen nézőpont kérdése. Van, akinek egy szocialisztikus nemzetkép pozitív, és lesz, akinek nem. Ahogy van biztos olyan is, akinek az etnikai alapon kinevezettek nemzetének a képe pozitív. A Momentum tehát beszól a baloldalnak is, és azt is elutasítja. Márpedig a társadalom nagy része ilyen, vagy olyan „oldali”. akkor is, ha nem megy el szavazni.

A Momentum tehát egy mozdulattal, amikor mozgalom gyanánt pártnak tekinteti magát, ugyanekkor a társadalom nagy részét is elutasítja. Ilyet is ismer a történelem. Az anarchista pártok egy része olykor a törvényhozásba is bekerül. De igen ritkán válnak kormányzati tényezővé. Mert az országoknak másnap is ki kell nyitni. Igaz, ahhoz mégiscsak kellene valami program. Ahhoz az nagyon kevés, hogy valamiért olykor aláírásokat gyűjtenek. Lehetőleg eltitkolva az adatbázisépítés valós célját. Ebben a felállásban, mert az aláírásgyűjtés előtt nem tisztázták mindenki előtt, a kérdésbe is beletéve, a valós célokat, elmehetnek a fenébe!

73 hozzászólás

  • Országgyűlési választáson csak pártok indulhatnak megmérettetésre, mozgalmak nem. Korai még rájuk kiabálni kígyót-békát.

  • Az EGY vezetőségünk régóta próbálkozik HITELESSÉG LÁTSZAT előállításával.
    Olyannal amellyel talán még egyszer, utoljára képes (egy ciklusnyi időre) prolongálni az ÁLPLURÁL PÁRTOKRÁCIA konstrukciót.
    Akár csak úgy is, h az „érvényes” szavazatok számát próbálják a kritikus érték fölé tornázni.
    Persze, ez is csupán egy LÁTSZAT.
    Népközösségi szintű felhatalmazottságot csak valós népközösségi többségi akarat tud létrehozni.
    Ezt is csak visszaélésekkel nem befolyásolt szabad akarat megnyilvánításával és még ekkor is él a kimaradási és ellenállási jog.
    Ha eltekintünk attól, h az egész konstrukció egy visszaélések halmaz, akkor is a kormánynak (a tagjainak) kellene néptöbbségi megbízási szerződéssel rendelkeznie.
    Ez a feltétel jelenleg sem teljesül. És a teljes államigazgatás felhatalmazottsága a kormány nemlétező népközösségi felhatalmazottságából származtatott (kormányhivatalok).
    Ennek tudása gyorsuló ütemben terjed a köztudatban.

  • Bizony igy igaz.A momentum tényleg mehet a fenébe.A nagy ügybuzgalom rosz irányba tereli őket.Az nem baj,ha pártá alakultak,de valamelyik baloldali párt mellé kellett volna állniuk,igy sikeresebbek lettek volna.Ha egyedül akarnak hatalmat,akkor jobb,ha el sem indulnak a választáson,mert csufos eredményt fognak elérni.Még van idejük.Válaszanak maguknak egy erősebbnnek látszó pártot és bujanak a honuk alá ugy,mint a kdm (igy kisbetüvel) teszti a Fideszel.Én javaslom nekik a DK-t.

  • Valószínűleg előbb érik el a politikai süllyesztőt, mintsem ez kiderülhetne

    Ez tetszik!!!

  • Valószínűleg előbb érik el a politikai süllyesztőt, mintsem ez kiderülhetne

    Ez tetszik!!!
    Sőt ! még ez is ! : Ebben a felállásban, mert az aláírásgyűjtés előtt nem tisztázták mindenki előtt, a kérdésbe is beletéve, a valós célokat, elmehetnek a fenébe!
    de azért kellett egy nagyot is mondani,nehogy szó érje a ház elejét ::: Jó példa erre a program nélkül, az egész országot fabatka-világgá silányító Orbán-rezsim.
    Nagyot mondó üdvözlettel.

  • Kedves Nagy Gyula ! Elolvasva fenti kommentjét, javaslom, kíséreljen meg egy szerzői cikket megjelentetni itt a KMH-on! -r.t-

  • Sajnos, a nemzet tudat sok függ a neveléstől!
    Mivel több magyar generáció ezt nem kapta, nem lehet csodálkozni azon, hogy nem tudják mit jelent.

  • Ötvenhatos
    2017 március 7
    11:25 de.
    Téma megadásos felkérésre szívesen megteszem.

  • Figyelő, 2017 március 7 12:17 du.

    Kizártnak tartom, hogy szabatosan definiálni tudnád a nemzettudatot. Nopláne a pozitív nemzettudatot. Már akkor, ha elrugaszkodsz a „mi vagyunk a tökéletesek és mindenki más silány barom” origójától.

    A Momeentum kijelentése egyszerű politikai lózung. Fedezet nélküli üres halmaz. Ami mögé legfelejebb azt lehet érteni, hogy valmi izére gondoltak, ami olyan izéses pozitív. Ja, és mindenki más negatív. A nemzeti Egység Jegyében.

    Baromság

  • Nagy Gyula
    2017 március 7
    9:35 de.

    Ezt melyik bullshit-generátor dobta ki?
    Mert azon kívül, hogy elolvasni is fárasztó …
    Mit szerettél volna írni?

  • Meglátjuk. Vak is azt mondta.

  • Kezdődik a Momentum karaktergyilkolása. Magára nézve veszélyesnek érzi a DK és az MSZP éppúgy, mint a Fidesz és a Jobbik.

    Fiatalokból áll a párttörzs, fizikailag ezért közülük senki nem lehetett besúgó. Belecsimpaszkodtak az ügynöklista nyilvánosságra hozásába, nem eresztik el, mint tette azt az LMP. Ezért veszélyesek is. Néhányan elérkezettnek látták az idejét, hogy tücsköt-bogarat hordjanak róluk össze, és békával-kígyóval dobálják meg őket.

    Fiatalok. A jövő mindenképpen az övék, maguknak szeretnék alakítani. Ez így van rendjén.

  • Kalocsai Miklós

    Kedves figyelő! Megtenné, hogy elmagyarázná nekem, hogy mit kell értenem nemzet tudat alatt?

  • A nemzettudat címke alatt egy durván pongyola gumikatyvasz definíció van.
    A címke az etnikaiságot, vérségi leszármazottsági csoport tudati, szokásrendi sajátságosságait sugallja.
    A központi propaganda szerint a hetvenes években az volt a magyar aki szerette a Túrórudit és tudta, h merre folyik a Lánchíd.

  • Drizari!

    „Országgyűlési választáson csak pártok indulhatnak megmérettetésre, mozgalmak nem. Korai még rájuk kiabálni kígyót-békát.”

    Úgy van – de ennek nem oda vissza kellene működni?

  • Olvasoom a hosszú cikket az indexen Feketével. Tetszik, tetszik, semleges, tetszik, okos, rendben, ok, tetszik… és a végén: Mindenki elmehet a francba a politikai elitből, esetleg Karácsony Gergőt hajlandóak befogadni:) De eztán jött a java: A kiváló Fidesz szakpolitikusokig: Orbántól, Lázáron át Áderig…. Durrrrrrrr, azt hittem beszakadt a monitorom… Jó hogy nem Matolcsy, Németh Szili, Kósa, Szijjártó és Balog seggét is fényesre nyalta. Brrrrrrrrrrrrrrr
    Kár volt végig olvasnom – már naívan kezdtem bízni bennük – de így már kezd tisztává válni, hogy a Fidesz trójai falova, nem? Misztifikált, tapasztalt, titkos szakértői háttérről csepegtet, mióta színre került 50 napja. Nekem már van tippem a szakértőkről…

  • Na ami a Momentum minősítését illeti, abban teljesen egyetértek
    a mostani cikk írójával,a véleményemet már a cikk megjelenése előtt közöltem az azt megelőző kommentekben (gyávaság…)így ott olvasható,nem kívánom megismételni!

  • Bocs,helyesbítés :”Gyámság alá helyezte ..”című cikkre céloztam!

  • Besancon,

    Fekete-Győr fiatal, a rendszerváltáskor született. Van alapja, amit mondott Gyurcsányról és Szanyiról. Róluk itt most nem értekezek, de egyetértek a fiatal pártvezetővel.

    Múltjuk szinte semmi, a jövő előttük. Alakítsák maguknak, ezt kívánom nekik.

  • Nem az az érdekes, h mikor születtek.
    Az az érdekes, h TÁVVEZÉRELTEK-e.

  • Máma Nagy Gyula több okosat is mondott. Ezért veszélyes, ha valakit eleve besorolunk a hülyék közé. 😀

    „Nem az az érdekes, h mikor születtek.
    Az az érdekes, h TÁVVEZÉRELTEK-e.”

    _PONTOSAN!_

    „A nemzettudat címke alatt egy durván pongyola gumikatyvasz definíció van.
    A címke az etnikaiságot, vérségi leszármazottsági csoport tudati, szokásrendi sajátságosságait sugallja.
    A központi propaganda szerint a hetvenes években az volt a magyar aki szerette a Túrórudit és tudta, h merre folyik a Lánchíd.”

    _ EZ IS MAJDNEM JÓ _ kivéve a Túrórudis mondatot a 70-es évekhez, mert az már Miviktorunk hozzáköltése. A 70-es években az volt a magyarság jellemzője a propaganda szerint, hogy mi sokkal jobban tudjuk a szocialista rendszert csinálni, mint a többiek. És ebben volt is valami – bár ez nem a magyarság, hanem Kádár személyes érdeme volt.

  • Szerintem a 70-es években nem is volt Túrórudi – ha meg mégis volt, nagyon unikum lehetett, amit úgy általában nem igen szerethetett a magyar emberek többsége, mert nem is igen ismerte! Ezt a hülye hasonlatot – ha valóban Miviktorunk tette hozzá – onnan meríthette, hogy amikor a külföldön tartózkodó magyar fiatalokat akarták hazacsábítani valami módon, a „KDNP Ifjúsági tagozata”, helyesebben annak vezetője kitalált olyan baromságokat, hogy a Túró Rudival meg a jó magyar pörkölttel, uborkasalátával, továbbá Halászbástyával meg egyéb nyalánkságokkal kampányoljanak – ha ezt meghallják, tuti, hogy haza hozza a szívük…. – Kálmán Olgánál ezt ragozta az ötletgazda, az meg nem tudta hova nézzen, hogy el ne kacarássza magát!

    Nagy Gyula két mondatos szösszenetét én is díjaztam, de nem mertem lekopogni! -:)))))

  • Kedves Alma!
    A propaganda pontosabban az volt, h a Kárpátmedence (ősidők óta) egy hatalmas átjáróház.
    Körülöttünk nemzetek élnek, Hazánkban egy meghatározhatatlan, önálló identitástudattal nem rendelkező egyveleg. Ebből adódóan, mint nemzet nem is létezünk. Legalábbis, nem vagyunk nemzetállam.
    A honfoglalással pedig azt mondták, h az ami magyarnak mondható, az erőszakos honfoglaló JÖVEVÉNY.
    Erre az alapra ültettek többféle, általában lokálpatriotizmust is tartalmazó meghatározást.
    Vagy egyszerűen azt mondták, az a magyar aki magyarnak tartja magát.
    Az egyik különlegességünk a büszkén viselhető (jelzős szerkezetű) kettős identitás meghatározás. Ilyen Magyar, olyan Magyar. Ez egyértelműen mutat egy a közvetlen etnikaiság fölötti közösségi identitástudatot.

  • Csatlakozom hozzád Alma:)

  • Kalocsai Miklós

    Gyula! Hány éves vagy? Hol éltél 1956-90 kötött? Csak azért kérdezem, mert ekkora butaságot ritkán olvas az ember:
    ” Körülöttünk nemzetek élnek, Hazánkban egy meghatározhatatlan, önálló identitástudattal nem rendelkező egyveleg. Ebből adódóan, mint nemzet nem is létezünk. Legalábbis, nem vagyunk nemzetállam.
    A honfoglalással pedig azt mondták, h az ami magyarnak mondható, az erőszakos honfoglaló JÖVEVÉNY.”

  • 1. Ugyan miért lenne baj, hogy az aláírásgyűjtéskor nem tették hozzá, hogy párttá alakulunk? Szerintem akkor még ők sem tudták.
    2. Kedves kommenttársunk egymásra hányt szóhalmazai bizonyára szórakoztatók, de én eddig értelmet nem nagyon láttam bennük – némi, paranoiára utaló jelet kivéve
    Nagyon tetszik a „népközösségi akarat”, pláne, ha „valós”, de „néptöbbségi szerződés”, meg „népközösségi felhatalmazottság” nélkül el nem tudok képzelni senkit.
    Ajánlanám még a „vérhagymáz” (nem hagymásvér, az más!), meg a „népgyökér” (nem gyökér nép!) kifejezéseket. Csakis az „álprulál veezérkar” beleegyezésével!!!:)))

  • Akkor komolyan, a Momentumról.
    Nem az a baj velük, hogy fiatalok és hogy hülyeségeket (is) mondanak. Hanem az, hogy ezek olyan megkövült közhelyek, amiket leginkább megyei titkárkodásban megcsontosodott műbőrkalaposoktól hallunk, legyenek akárhány évesek, és mondják magukat akármelyik oldalinak.
    Ha nem futja politikai innovációra, akkor bizony lehetnek nyeretlen kétévesek is, felvértezhetik magukat a taktika és a kommunikáció minden eszközével – hamarosan ellepi őket a punnyadt dohszag.
    Ezért nem ajánlom az ideológia mindenestül való kidobását. Ami ugyanis nem piros, zöld, sárga vagy bármilyen színű könyvből bebiflázott meghatározások halmaza, hanem eszme és elvrendszer, aminek az alapján az ember döntést hoz, ami meghatározza, hogy miképpen old meg egy helyzetet.
    Több bátorságot kedves Momentum-osok!!!

  • Hollósy Gerti

    Ugyanazt írnám, amit Drizari írt! Hajrá fiatalok, csak okosan!

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 március 8
    7:35 de.
    „A honfoglalással pedig azt mondták, h az ami magyarnak mondható, az erőszakos honfoglaló JÖVEVÉNY.”

    Ezt csak azok a hunfalvihoz és budenzhez hasonló hivatásos történelem és eredet hamisítók és majmolóik állítják, akik nem hallotak még a Semino-jelentésről! (lásd Google!)

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 8
    9:12 de.
    Én azt írtam, h ez volt a hivatalos propagandában.
    Nem azt, h így hiszem.

  • Figyelő
    2017 március 7
    12:17 du.
    Hm. Definiálnád nekem a nemzettudatot?

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 7
    3:16 du.
    Itt valamelyik oldalon Arany Janos koltememenyeirol irt Grete. Arany idejeben nem kerdeztek meg az embereket mit ert ez alatt? Hazafias koltemenyeket irtak a koltok, mert a nep is ezt gondolta . Petofi is hasonloan. .

    (elnezest de valami furcsa modon elment az eredeti helyesirasa a gepnek, ekezet nelkul tudok csak irni)

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 7
    3:16 du.
    kulonben, Nagy Gyula tisztan ramutat erre.
    A magyarok tortenelmeben egy olyan szellemi csapas allt be ket alkalommal is, a nacizmus es a kommunizmus diktatorsaga allatt, hogy komoly karokat okoztak a magyar nemzeti ontudatnak.

  • Jó a cím, de a „fenébe” túl enyhe kifejezés!

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula! Értettem én, erre írtam, hogy marhaság.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő! Ez mellé beszélés. Nagy Gyulára kár hivatkoznod, mert se füle, se farka annak, amit írt.

  • Kalocsai Miklós

    talalom! De igen! Nagy baj, amit mondanak! Mert például aki Orbán Viktor koherens világlátását dícséri, annál értelmi és morális problémák lehetnek.

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 9
    2:07 de.
    Talán azért nem volt érthetően kerek az Ön számára, mert kimaradt belőle a finnugrizmus gyöngyszem.
    Eszerint halászó, vadászó tudással, az ehhez szükséges nyelviséggel (az Akadémia egészen a legutóbbi időkig szinte minden szavunkat máshonnan származtatott) a Besenyők elől menekülve érkeztünk a Kárpátmedencébe.
    Itt a helyi nagyfőnöktől egy fehér lóért elcsencseltük a Kárpátmedencét.
    Majd évszázadokon keresztül keresztbe és kasul végig dúltuk és raboltuk egész Európát.

  • Örök Tamás
    2017 március 8
    11:26 du.

    PC

  • Drizari
    2017 március 7
    5:43 du.

    Attól, hogy valaki fiatal, még nem kell ősközhelyeket emlegetni. Vagy olyan „program” viziót előterjeszteni, amiben még a vizió is közelebb áll a vizilóhoz, mint mondjuk az oktatáspolitikához.

  • Nagy Gyula
    2017 március 9
    7:29 de.
    Persze, kicsit kétes ez a szövege, mert nem írta oda , hogy mikor is volt az mikor Európát végig rabolta a magyar nép?
    Még a nevünk sem az volt mint a mostani. Az ősökről, melyik nép vagy ország tud jobbat, szebbet felmutatni?
    Néhány nemzetet idézhet itt.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula! Mivel tele írtad a lapot lózungokkal segíts nekem megfejteni mi a csuda az a nemzettudat? Ha lehet röviden, nehogy a lényeg kimaradjon.

  • Figyelő
    2017 március 9
    11:15 de.
    Nagyon úgy tűnik, igaz amit Illigék mondanak a kitalált középkorról.
    A betoldott cca. 300 évben mi kalandoztunk.
    Hogy jobban stimmeljen, kitalálták hozzá a kettős honfoglalást is.
    Pap Gábor (és csapata) meglehetősen részletesen beszél erről is.

    Kalocsai Miklós
    2017 március 9
    11:45 de.

    A legpreízebb meghatározás amit tudok róla, az, h egy IZÉ.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula! Nem okoztál csalódást, mert a korábbi hozzászólásaidból valami ilyesmire lehetett következtetni.

  • A MoMo-ék reálisan nagyot gondoltak:
    Nem 2018-ban hanem utána tervezik megszerezni a végrehajtói hatalmat Magyarországon. Ezt úgy érnék el, hogy egybe gyúrják az összes magát ma baloldalinak mondó pártot amolyan középutasnak deklarált politikával.
    Így csupán két szereplős lenne a magyar belpolitika: egy liberális párt (MoMo) és egy (nemzeti-) jobb-közép párt (Fidesz).

    ps: A MoMo-ék a Jobbik sorsával nem számolnak, mert ’18-ban várhatóan megbukik a Simicska/Vona „vonal”. Vona le fog mondani és a maradék Jobbik betagozódik a Fideszbe.

  • Kalocsai M. te a Soros 444 nevű reklámújságját szemlézed?
    Saját szavaid, mondataid nincsenek a magyar demokráciáról?
    Én érdekesebbnek és hitelesebbnek is tartanám.

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 10
    Már csak az maradt hátra, h elmondd, Te mit hiszel a múltunkról.
    A vezérkari propaganda és ennek az időbeli változása jól dokumentált.

  • Kis Ferenc
    2017 március 10
    A vezérkar eddig SZÉTIDEOLOGIZÁLÁSSAL megosztottságokat gyártott és ezek fölött zsonglőrködött.
    Most a korszakváltó átalakítás során szépen vissza fogja csinálni.
    Egészen addig ameddig a különféle ideológiák egymással harmonizáló, az általános élet érdeket jól beteljesítővé nem válnak.
    Jó tanulmány megnézni, h szabadkőmérges fő szervezésben és kivitelezésben hogyan pluralizálták OBSTRUÁLÁSSAL VALÓ MŰKÖDÉSKÉPTELENNÉ TÉTELLEL a rendi országgyűlésünket.
    Egyre biztosabbnak látszik, h Hazánkban az Orbán kabinet lesz az uccsó az álplurál pártokrácia konstrukcióban.
    Váltópárt létrehozása teljesen esélytelen.
    A népünk jól láthatóan, nem kajálja be az Orbánt leváltó választási nagykoalát sem.

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula! Nem gondolom, hogy bármi is hátra maradt volna, én megkérdeztem, hogy te mit értesz nemzettudat alatt, te válaszoltál a kérdésre, hogy IZÉ-t, én ezt nyugtáztam, a témát a magam részéről lezártam.
    Ha új témát ajánlasz, szívesen válaszolok. Nagy érdeklődéssel szoktam olvasni a multunkra vonatkozó, madarak röptéből kiolvasott fejtegetéseket, a Pilisben található Föld csakrájáról szóló „tudományos” értekezéseket, a szentmártonkátai csodákról szóló élmény beszámolókat, a Szlovéniában felfedezett, ősmagyarok által épített piramisokról szóló híreket, stb. Mivel kételkedő természetem van, ezért csak a tudományosan megalapozott és bizonyított elméleteknek adok hitelt.

  • Kalocsai Miklós

    charlie! Ha figyelmesen olvasnál, és meg is értenéd amit olvasol, rájönnél, hogy saját gondolataimat írom le. Ha linket teszek be, azt csak megerősítésként, hogy a charlie félék is megértsék.

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 10
    12:10 du.
    Olyan technológiával próbálkozik ellenem amit én is jól ismerek.
    És már más is észrevette, h leszóláson és védekező állás felvételébe provokáló, a TÉMÁTÓL ELTERELŐ firtatáson kívül mást nem tesz.

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 március 10
    1:44 du.
    Szalmabáb érvelés: az olyan gátlástalan emberek „csodafegyvere”, akik ugyan felettébb okosak, ám veszteni képtelenek egy még okosabbal szemben beképzelt vagy beléjük nevelt szellemi fölényük hamis tudatában! (Leánykori neve: hasbara)

  • Orsós Elemér
    2017 március 10
    4:25 du.
    A hasbara irvit szó.
    A jelentése bemutatás és/vagy VALAMILYENNEK MUTATÁS.
    Most ezzel egy (engem) elhiteltelenítő próbálkozást láthattunk.
    Érdemes végignézni, mert jó bemutató kezdve onnan, h a jóember akkor jött gyalázkodni amikor a fórumtársaink közül többen figyelemre méltónak látták a beírásaimat.

  • Nagy Gyula!

    „Érdemes végignézni, mert jó bemutató kezdve onnan, h a jóember akkor jött gyalázkodni amikor a fórumtársaink közül többen figyelemre méltónak látták a beírásaimat.”

    Tudna erre példát bemutatni? Mármint a gyalázkodásra és a „többek általi figyelemre méltónak” találásra!
    Én ugyanis egyikre sem nagyon találtam… -abban azért egyet érthetünk, hogy Figyelő (aki minden gondolatát érti!)nem ér.

  • Besancon
    2017 március 11
    4:38 de.
    Szem, vagy szöveg értelmezési problémái vannak?
    Vagy egyszerűen csak végtelenül pofátlan?

  • Kalocsai Miklós

    Nagy Gyula! Mondták már neked, hogy a tényeket nem lehet arroganciával cáfolni? Azért megtisztelnél, ha megmondanád, mikor tétem el a témától? A nemzettudatot én kérdeztem, te válaszoltál, nem vitattam a válaszodat, tudomásul vettem, hogy te a nemzettudaton azt érted, „IZÉ”. Ez után te kérdeztél, én válaszoltam, szigorúan csak a kérdésre.

  • Kalocsai Miklós
    2017 március 11
    12:23 du.
    Pech, ehhez a cikkhez fejtettem ki a nemzet tudat mibenlétéről a nézetemet.
    Ön ezen bejegyzésem után kérdezett rá.
    A hasbara technológia alkalmazhatóságának is megvannak a korlátai amelyeket ha átlépnek akkor a hatás visszafordul.

  • Pozitív nemzettudatos üdvözlettel :::::

    NA ÉS???

    …… “” “”””Soproni Tamás az Echo Tv-ben védte meg Mécs Jánost – Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő fia –, aki egészen pontosan azt írta a blogjában, hogy ::::::
    rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.”””””……
    Igazán megértő üdvözlettel.

  • Meg kell védenem Nagy Gyulát. Aki kedveli a tudományos fantasztikus regényeket, az értékeli az ő elméletét. Én értékelem, és szívesen bele is mennék egy ilyen témába, de attól tartok, ebbe a fórumba nem illik bele.

    Itt realista politizálás folyik – kivéve Marcsit, de neki ez a sármja – ezért maradjunk a földön. A felsőbb körök persze ettől még léteznek a Földön, hogyne. De nem túlságosan okosak, és olyan nagy kiszámítottsággal sem működnek, ahogy Nagy Gyula fejtegeti. Éppen csak néhány évre látnak előre, és azt is meglehetősen önzően kezelik. És persze egyáltalán nincs minden területre alkalmazható hatalmuk sem. Leginkább csak az erős fogyasztói társadalmat tudják – úgy, ahogy – befolyásolni. De ha minden reklámot és Facebook információt megfelelő hanyag lenézéssel kezelesz, és eleve mindet csupa hülyeségeknek tekinted (én igyekszem), akkor egy idő után fel fogsz szabadulni a mai borzalmas kommunikációs nyomás egy jelentős részétől… Ez valóságos fellélegzés, noha persze teljes függetlenség sohasem lehet…

  • Kedves Alma!
    Csak azt tudjuk látni amit lehetségesnek képzelünk.
    Ehhez elég annyi is ha csupán rendkívül kis valószínűségű hipotézisként kezeljük.
    És, igen. Nagyon nehéz lehetségesnek hinni egy jópár évezredes, az egész Földet lefedő tervet még akkor is, ha a megvalósításának sok részével tisztában vagyunk és ez adja az életünk keretrendszerét.
    Az amit értékeltetek, ugyanabban a keretrendszerben (modellben)létező igazság amit már elmondtam és hihetetlennek látjátok.

  • Tisztelt Nagy Gyulák és Kalocsai Miklósok!
    Könyörgöm, magyarázza meg neken valaki hogy egy nemzettudat mitől lehet nem pozitív! Ez most komoly, mert elképzelni sem tudom az ellenkezőjét!

  • Kalocsai Miklós

    Macuska Mici! Ez nagyon jó kérdés, de mi a Gyulával nem érintettük, csupán a fogalomról beszélgettünk. Azt hiszem a kérdés megválaszolására a Momentumosok lennének illetékesek.

  • Macuska Mici
    2017 március 12
    7:22 du.
    A nemzet tudat többféleképpen definiálható és sok szempontból vizsgálható.
    Most definiáljuk úgy, h az amit Hazánkban a magyarségról (jó statisztikai igazságtartalommal) éppen hisznek (időben változó).
    A bolsevik idők végére eljutottunk odáig, h sokan direkt szégyellték a magyarságukat. Elsősorban a múltunkról és az egymásról való hitünk miatt.
    Erre a képre tett rá még egy lapáttal az amerikanizálás és a módszerváltás.
    Precízen megtervezett és végrehajtott tudatformálás eredményeként.
    Azok akik beszélni mertek arról, h vannak értékességeink is, azonnal megkapták, h magyarkodók. Azok akik azt mondták, hamis vádak alatt vagyunk, azonnal megkapták a náci bélyeget.
    Többek közt ezt, tudtommal sehol máshol nem csinálták (lenécibélyegezés máshol is volt).

  • Orsós Elemér

    Macuska Mici
    2017 március 12
    7:22 du.
    Micike, Gyula köntörfalazása helyett:
    akinek nem pozitiv a nemzettudata az hazaáruló! (Jól sejtem hogy, ezt a választ akartad belőlük szemérmesen kicsikarni? 🙂 )

  • Nagy Gyula
    2017 március 13
    6:31 de.

    Én is így látom, köszönöm, hogy van még otthon valaki aki hasonlóan gondolkodik.

  • Figyelő
    2017 március 13
    9:07 du.
    Tanár baráti köröm (is) van.
    Sokmindent hasonlóan látunk. Ezt is.
    A felső vezérkar NEMZETKÖZI SZINTEN elkezdte javítani a magyarságképet.
    Már egyre inkább a központi média felületeken is itthon is nyomatnak ehhez sokmindent. Persze úgy, h bizonyos tévhiteket közben megpróbálnak fenntartani.

  • Macuska Mici
    2017 március 12
    7:22 du.

    Én azt tudom, hogy a mi a negatív nemzettudat: a magyarság bűneinek felnagyítása, a szomszéd és más népek agyondicsérése mellett.

    Pl. múltkor itt egy Kanadában élő szerbiai magyar felháborodott, hogy az újvidéki vérengzés (Hideg napok) sokkal ismertebb itthon, mint a délvidéki vérengzés. Ez utóbbit a jugó partizánok követték el, egyes források szerint 40 ezer magyart gyilkoltak le. Az biztos, hogy sokkal többet háromezernél.

  • Orsós Elemér
    2017 március 13
    2:51 du.
    Jól, de sajnos nem sikerült!

  • Orsós Elemér
    2017 március 13
    2:51 du.
    Ezt irod: „Én azt tudom, hogy a mi a negatív nemzettudat: a magyarság bűneinek felnagyítása, a szomszéd és más népek agyondicsérése mellett.”

    Amire én meg azt kérdezem: ki az az abnormális aki saját nápe bűneit felnagyítja letagadás, mérséklés vagy kimagyarázkodás helyett és az ellenfelét vagy riválisát agyondicséri? Nem tudom mi ennek a tudományos elnevezése, de hogy nem negativ nemzettudat, sem semmilyen nemzettudat az hót sicher, viszont lehet hogy, idegen vagy idegenek által szponzorált provokáció, aminek semmi köze a nemzettudathoz?! Szerintem ezen levezetés okán, negativ nemzettudat pedig nem létezik, mint ahogy negativ tudat sem!

  • Orsós Elemér!
    Bocsánat, rossz címet jelöltem ki, és másoltam át
    „hazai lámpa
    2017 március 14
    10:51 de.” helyett!

  • Nagy Gyula te mindenütt hozod a formádat.
    Barátaim! Ne foglalkozzatok vele. Egy mellőzött, megkeseredett zakkant, aki ebben éli ki magát, hogy cionista dezinformátort játszik.

  • Láng Attila
    2017 december 30
    6:18 de.

    Vannak olyanok akiknek a hörgése megerősít abban, h valamit jól látok, valamit jól csinálok.