Identitesz és élcsapatidentitás

2017 március 12 9:48 de.25 hozzászólás

A Jobbiktól jobbfele álló egyetemisták szervezete a maguk nyilával a jelvényben bejelentették: párttá akarnak válni. Kéretik ezt megjegyezni. Nehogy pár hónap múlva ugyanúgy járjunk, mint a Momentummal. Azt hívén egy akcióról, hogy nem egy párthoz akarnak támogatást szerezni. Az Identitesz nevű képződmény is párt lesz tehát.

Így aztán azok igénye is kielégülhet, akik szerint kell már egy párt, amelyiknek nyíl van a jelvényébe. Még akkor is, ha ez elvileg, illetve a magyarázat szerint ez csak az irányt akarja mutatni. Felfele. Északra. Ahol a fehér szőrű és a barna bőrű jegesmedvék harcot hirdethetnek egymás identitása ellen. Mert az identitás, meg a nemzettudat fontos. Ezt mondta a Momentum vezetője is. A két egylet korban sincs nagyon messze egymástól. A szervezetek közti hasonlóság itt, illetve a vezetők hablatyosztályú nagyképűségében remélhetőleg itt be is fejeződik. Habár annak idején rémlik valami felmérés arról, hogy a Jobbik és az általa akkor képviselt radikalizmus az egyetemisták körében nem túl népszerűtlen. Így az sem kizárt, hogy a jelen feltörekvő szervezetei mögött egy további közös találkozási pont van. A politika háttérszereplői rájöttek: az ifjúságot az említett „nemzettudatos” szöveggel talán még meg lehet szólítani. Mármint azt a réteget, amelyik nem túl spíler a tanulmányokban, nyelveket sem igazán akar tanulni, és lehetőleg nem túl sokat szeretne tenni a tényleges önállósága érdekében.

laszlo-balazs

Ebben az esetben nagyon is szimpatikus lehet az olyan ideológia, amelyik a bezárkózást hirdetve erénnyé nemesíti a nyelvtudás, illetve általában a világ eseményeit érintő tudás és ismeret hiányát. Elvégre akkor, ha a cél a mindent helyettesítő nemzettudat, és a globalizmus egy átkos törekvés, akkor nyilvánvalóan az ellenség beépített keze az, aki a hátranyilazáson kívül bármi más iránt is érdeklődni mer. Az is nyilvánvaló, hogy mindenki, aki az említett tudás miatt szélesebb látókörrel, nagyobb ismeretanyaggal rendelkezik, és emiatt esetleg jobb eredményeket ér el a (nagy)világban, az nem más, mint a hon kiátkozandó árulója. Így az igazán komoly nemzettudattal rendelkező csóka az, aki agyilag is sötét, mint a csóka. Elvégre azt még véletlenül sem lehet meggyanúsítani azzal, hogy véletlenül tud már mondatot külföldiül, és a belekből jósló hagyományoknál kicsit többet tud a világról. Ráadásul garantáltan nem fog fellázadni a személyisége attól, ha azt veszi észre: vakon követi vezetőit a szellemi szakadékba.

Lehetne persze azt mondani, hogy az ifjúság nem ilyen. Azonban, a korosztályi ellentétektől is eltekintve ez könnyedén tévedés lehet. Ha feltételezzük, hogy a képességek eloszlása nagyjából a haranggörbe mentén írható le, akkor az igazán kiválóak aránya, nem képviseli a többséget. S valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha a valamiben kiugró tehetséggel rendelkezők arányát a felső negyedre taksáljuk. Ez azt jelenti, hogy a társadalom átlagához képest a felsőoktatásba kerülők ugyan képviselhetik a felső harmadot, de önmagában a felsőoktatás hallgatóinak többsége elmarad a felső negyed teljesítményétől. Így teljesen felesleges meglepődni azon, hogy tarolhatnak a bűnbakképzést, az alternatív magyarázatokat kínáló elvek az egyetemeken. Különösen azokon, ahol az üres pofázás nagyon sokáig helyettesítheti a valós teljesítményt. Egy gyakorló mezőgazdánál, egy informatikusnál, egy orvostanhallgatónál valószínűleg hamarabb derül ki ugyanis a választott szakkal való inkompatibilitás, mint a bölcsészek zöménél. Ugyanakkor a nemzetközi ismeretek is fontosabbak, nehezebben megkerülhetők lehetnek az említett gyakorlatiasabb szakoknál. Alkalmasint a nemzetközi munkaerőpiacon is több informatikus és orvos kél el, mint politológus.

A potenciális tömegbázis tehát adott. Mondhatni: tetszőleges szellemi pótcselekvés irányába ugrásra készen. Ráadásul komoly társadalmi tapasztalat nélkül. Ami természetesen életkori sajátosság, és egyáltalán nem egyértelmű hátrány. Már csak azért sem, mert a jelen idősebb generációi is voltak valamikor huszonévesek. Amikor ők voltak világmegváltó stádiumban. Híresek, és feltűnőek, akartak lenni. Nem kevesen akár lelkesedésből és meggyőződéssel voltak a KISZ, majd a Párt tagjai. Azok is, akik most szívük szerint letagadnák az egész fiatalkorukat. S nem kevesen voltak persze azok sem, akiknek a lelkesedését, befolyásolhatóságát az akkor tapasztaltabbak a saját céljaikra használták ki. Azok is, akik most éppen a pártideológia elleni lázadásnak gondolják feltüntetni az akkori beosztásukat. Igazgatóként, elnökként, párttitkárként, tanszékvezetőként, vagy bármi másként.

Önmagában tehát az, ha egy, az ifjakat megmozgató szervezetnek van tömegbázisa, és a vezetői hülyeségeket beszélnek, netán a világot akarják megváltani, nem baj. Sok szempontból ez a dolguk. A felelősség azokon van, akik adott esetben vezetőiként szegődnek a szervezeteknek. Netán a háttérből manipulálják, és kihasználják az ifjakat. No meg persze azokon is, akik akár a támadásukkal, vagy az indokolatlan népszerűsítéssel lovat adnak alájuk. Miközben elismerem, a határ nagyon keskeny lehet. Elvégre a bűnbakképző szélsőjobbnak igen komoly tömegbázist is jelenthetnek a megkeseredett emberek. A fiatalok is. Ebben az esetben pedig akár jobb is lehet, ha inkább szem előtt van az „élcsapat”. Még akkor is, ha néha talán nem is annyira szem, mint orvos, vagy bíró előtt kellene lenniük.

25 hozzászólás

 • Frizuraviseletük nagyon emlékeztet egy valamikori ifjúsági szervezetére, akik felnőtt vezérük hajviseletét utánozták. Koruknál fogva értelemszerűen bajuszt még nem voltak képesek növeszteni. Hovatartozásuk félreérthetetlen, ezt logójukkal jelzik:

  http://szentkoronaradio.com/wp-content/uploads/2017/01/15895423_149180355576369_1448064179067096687_n.jpg

 • Ajvé…

 • “az igazán komoly nemzettudattal rendelkező csóka az, aki agyilag is sötét, mint a csóka.”

  Akkor hogy kerülnek be az egyetemre? Két nyelvvizsga is kell a diplomához.

 • identitesz = fotelnacik es operettnyilasok csocseleke.

 • hazai lámpa,
  Azt a két nyelvvizsgát aktív nyelvtudás nélkül is le lehet tudni. Rigóutcaiul kell tudni hozzá és nem angolul, vagy bármi más nyelven.
  Egyébként a fotelnyilasok a saját körükben még lehetnek éjsötétek és zárt agyúak. akkor is, ha a zalaborzasztói segédmunkáshoz képest szinte zsenik. Bár nem becsülném le a segédmunkásokat. Sokuknak több esze van, mint egy gyalogbölcsésznek.

 • Fotó:

  Jávorbajszú újnáci az országház előterében…

  .

 • Simay, akkor nincs nehéz dolgotok, hogy több nyelvet beszélő, roppant művelt, modern liberálisként szellemi térfoglalást érjetek el bárhol az országban. Ehelyett húsz egyéni gondolkodású fiataltól annyira megijedtek, hogy az országos médiátok anyahajóival kezditek lőni. Mondjuk az igaz, hogy a politikai nagyságrendetek hasonló, talán innen a fóbia.

 • Identitesz!
  ez egy új magyar szó lenne? Fantasztikus!

 • Aha, megkaptam a választ: identitesz = fotelnacik es operettnyilasok csocseleke.

  Hülye, barlév!
  A szegény magyar ember csak sírni tud, ha téged olvas!

 • Itt a reklámfilmjük:

 • Gondolom a név merő véletlenségből áthallós innen: identities
  aminek azért van olyan értelme is, hogy egyformaság(ok)

 • Figyelő
  2017 március 12
  2:10 du.
  Nem, eredetileg Hepatitesznek akarták nevezni, de a Wikipediaban nem találtak ilyen szót és mert a titeszhez mindenképen ragaszkodtak, csak az elejét változtatták meg a kis nyelvújítók!

 • Szerintem László Balázs, az Identitesz elnöke meleg lehet…amivel persze semmi baj. Most viszont kompenzál és ezzel a náci bulival bizonyítja férfiasságát. Mondjuk nem is lesz az első meleg náci. Rengetegen voltak anno!

 • Már csak ezek hiányoztak ennek a megnyomorított országnak!!!
  Mint a viccben; Nesze sánta itt egy púp!!!!!

 • Beteg társadalom.

  Kórisme: i d e n t i t i s z .

 • Andy Mage
  2017 március 12
  5:56 du.
  A szónak SEMMI értelme nincs!

 • Andy Mage
  2017 március 12
  12:53 du.

  A gyalogbölcsészek után egy hosszú szünet van
  .
  .
  .

  utána jönnek a fotelnácik, a bukott ballib politikusok meg az értelmiségi holdudvaruk.

 • Voronyezs ! 3:50

  Ez a sokatmondó . “identitisz” . 🙂

  akár önmagában is kiváló cím lehetett volna ehhez a cikkhez,

  ami halálos kórt, gennyes gyulladást jelez társadalmunk testében.

  .

 • na ennyi hülye,jelentéktelen,jellemtelen törpepárt, mint itthon szerintem sehol a világon nincs…..ezekről még nem hallottam,de
  nem is érdekelnek,nem számítanak sehol sem…!

 • Akkor ez egy ” Nyíl–as ” párt lesz???Mert nekik van nyiluk!Úgy látni!Vagy csak egyszerűen ” nyíllal rendelkező párt” lesznek ?
  Majd az élet eldönti hova jutnak!!!
  Nemigen hiszem , hogy minden egyetemi szerveződésből meghatározó pártok, erők lesznek!!!
  Vagy csak egyszerűen majd beleolvadnak egy nagyobb pártocskába! De addig is lehet hülyíteni a magyar embereket—egy részüket!
  Tipikus : minél széjjelebb húzni az országot , annál jobb!!!
  Vagy netán ezt is a baloldal szervezte,szervezi????? Hogy káoszt csináljon a jobbik oldalon???
  Sok kérdés üdvözletével.

 • ujabb magyarok nyulai part

 • Az Identitesz örökös tiszteletbeli elnöke Raffay Ernő lesz?

 • Figyelő

  Az Identitesz olyan névválasztás, mint a Grupama aréna a fradisoknak. Majd csak megtanulják valahogy a magyarok, hogy milyen furcsa szavak is vannak a nagyvilágban.

 • Orsós Elemér

  utas
  2017 március 19
  10:50 de.

  “Az Identitesz örökös tiszteletbeli elnöke Raffay Ernő lesz?”

  Nem, Raffay Ernő a Revizionitesz elnöke lesz! 🙂

 • utas, ilyen szavak, csak egyes pihent agyú magyarnak van, a nagy világban nem ismerik.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.