Az ordító egér

2017 március 16 9:42 du.66 hozzászólás

– Anyu, miért kiabál az a bácsi?
– Melyik bácsi, kicsim?
– Az ott, elől, amelyik az emelvényen áll.
– Nem tudom, kicsim. Fogalmam sincs. Nem vagyunk egyformák.
– Húsvétkor is kiabál? Amikor otthon van a családjával? Amikor jön a nyuszi?
– Miért kiabálna Húsvétkor a családjával? Honnan veszed ezt a butaságot?
– Mert a Húsvét is ünnep. És most is ünnep van. Gondoltam, ha ezen az ünnepen kiabál, akkor lehet, hogy más ünnepeken is ezt csinálja.
– Nem tudom, kicsim. Húsvétkor még sosem láttam ezt a bácsit.

– Értem, Anyu. Akkor most biztosan mérges a bácsi.
– Miért lenne mérges?
– Hadonászik a kezével, csapkod és grimaszol. Felidegesítették?
– Nem tudom, kicsim. Nem hinném, hogy valaki felbosszantotta.
– Akkor már tudom, hogy miért kiabál.
– Okos kislány vagy. Miért kiabál?
– Valószínűleg elromlott a mikrofonja. És azt akarja, hogy mindenki hallja, amit mond.
– Nem romlott el a mikrofonja. Nagyon jó, drága mikrofonjai vannak a bácsinak, és jól megfizetett technikai szakemberek állítják be a hangminőséget. Sokba kerül ez nekünk, de neki megéri. Úgyhogy, nem gondolnám, hogy ezért kiabál.
– Értem, Anyu. Akkor azt hiszem, tényleg rájöttem, hogy mi van.
– Mondtam, hogy okos kislány vagy, jól vág az eszed.
– Emlékszel arra a kutyára, amelyiket tavaly nyáron láttunk az üdülőben?
– Emlékszem. Apró kis kutya volt, kedves.
– Igen, Anyu. És szinte sohasem ugatott. Csak akkor, amikor nálánál nagyobb kutyákat látott. Még morgott is olyankor, mert azt hitte, hogy így nagyobbnak látszik. Félelmetesebbnek.
– Nagyon jó megfigyelő vagy. De hogy jön ide az a kutya, amit tavaly nyáron láttál?
– Nem tudom, Anyu. Csak úgy, eszembe jutott… Te, Anyu, a bácsi is busszal érkezett?
– Nem busszal jött.
– Akkor miért mondja azt mindig, hogy busszal?
– Nem azt mondja, kicsim. Azt mondja, hogy Brüsszel.

Föld S. Péter

mouse-screaming

66 hozzászólás

  • Az egér fütyülni nem tud? T,.i. illik neki. A mai megemlékezés erről nevezetes. Volt olyan kisegér, aki úgy gondolta, Petőfit, Kossuthot, március 15-ét jó lesz kifütyülni!

  • Klárika,
    lehet,hogy igazad van.A jobber patkányok meg randalírozni és rombolni tudnak.2006-ban tartották a bemutatót,nagy sikerrel.

  • Akik március 15-én fütyülőkkel fütyültek, azok Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét fütyülték ünnepi szónoklata közben.
    Akik meghallgatták a beszédét, azok szerint alig említette az 1848-as márciusi forradalmi ifjakat, helyettük határvédelemről, migránsokról, Brüsszelről szónokolt.
    (nem tudom, igaz e, nem ismerem a beszédét)

  • Ez a cikk csúcs! Gratulálok!

  • Gyuri bácsi, a függetlenségünkért és az érdekeinkért mindent bevetünk. Ha legközelebb is megpróbálják kisajátítani, megint „randalírozni” fogunk. Ez az otthonunk, itt akarjuk jól érezni magunkat.

  • Szentgyörgyvölgyi Csaba

    charlie
    2017 március 17
    8:55 de.
    Ezt most határozottan kikérem magunknak, te nagyon jól tudod hogy nem mi randalíroztunk!

  • Pápai Gáborné
    2017 március 17
    8:31 de.
    Mitől csúcs, attól hogy, Karinthy plágium?

  • gyuri10
    2017 március 17
    4:39 de.
    Gyuri : ott a hivatásos komenista rendőrök randaliroztak.
    Nagy tisztelettel.

  • Ilyen egér cikket csak egy ” humoralista tud firmányolni”
    egészen jóságos üdvözlettel.

  • Csaba, én egy kicsit azért „randalíroztam”. Nem oszoltam, ha felszólítottak, hidat foglaltam, másokat megfélemlítő rigmusokat kiabáltam, árpádsávos zászlót lengettem.

  • Közben jött a hír, a Fidesz és a pénzért szintén mindenre képes Mszp a kétharmadhoz összefogva közös törvényjavaslatot nyújtott be, hogy az állami vagyonból kicsemegézzék maguknak a gyönyörűen felújított hatvani Grassalkovich-kastélyt. A stróman szervezet a Vadászkamara lenne, amelynek Bárándy Péter volt mszp-s igazságügy-miniszter, a kamara etikai bizottságának elnöke.
    Ezen még Gyurcsányi Szent Ferenc is felháborodott, hiszen hatalmakor ő csak vacak kormányüdülőt mert lopni a közösből.

    …….
    Még egy két ilyen, aztán megint „randalírozás” lesz.

  • Részben plágium csak! De ettől független nagyon jó. Karinthítól kölcsönvenni nem szégyen. Ez a mai „népnemzeti humor” túl száraz. Fás és azon kivűl nem is reccsen ahogy kellene neki. Charli. Hiába mutattátok meg. Jött egy másik urinak egyáltalán nem nevezhető kis alacsony emberke aki aztán a olyan magasra nőtt, hogy leszarja hogy ti a honban ami saját hazátok nektek is jól éljetek. Azt csak akkor lehet ha gazsuláltok. Ti meg sajnos hiába van részben igazatok nem meritek vagy nem akarjátok a betonba döngölni. Pedig az ilyennek ott volna a helye. Két méterre a föld alatt lebetonozva, hogy soha többémotdulni ne tudjon. A baj az, hogy a haverok közt akik neki köszönhetik a vagyonukat bőven akadnak majd olyanok akik a szeretet vezér székébe akarnak majd beülni és nem csak akarnak bele is fognak ülni. Nem fogok csodálkozni, hogy majd valakik hátba szúrják mint annó Cézárt. És akkor mit fog szólni a nagy vezér? Te is fiam Tiborc?

  • Gyuri10!

    Tévedsz,ugyanis míg 2006-ban a kiderült(bevalott!!!)csalás,hazugság,az ország eladósítása miatt
    volt jogos felháborodás,Gyurcsány…aki még az operaházi 56-os
    megemlékezéssel is provokált(felesége nagyapja követett a Kossuth
    téren)talán nem ő volt a legmegfelelőbb ember…!
    Bele is bukott bár nem akaródzott neki önként lemondani!
    Most viszont a csőcselék az 1948-as megemlékezést „próbálta”megzavarni,na igazolta a magyarságát!
    Nagy különbség!!!

  • Drizari
    2017 március 17
    7:43 de.
    Én sok ilyen megemlékezésre emlékszem, pl. Rákosi idejében és így tovább.

    Kossuth apánk, minden kort megihlet a magyaroknál, mindig a kornak megfelelőlen.

  • Avi, jogos a felvetésed, de Orbán mellett sok minden szól és még a szavazói sem nagyon pártolnak hozzánk. Ha a szocik kormányoztak volna, államcsőd után most az IMF kormányozna nálunk és több százezres bevándorlós hot-spotok színesítenék az országunkat.
    Ennek elkerülését mindenképp a javára kell írni. A patrióta tehetős réteg helyzetbe hozása a hatalom megtartásához nagyon fontos Orbánnak, a balosok ugyanezt tették, csak ők kozmopolita csoportokkal lopatták szét az országot.
    Ezért nincs hőbörgés – szerintem.

  • Charlie!

    Na erről nem hallottam,és hihetetlen….ami Gyurcsányt illeti neki aztán nincs miért hüledezni…..emlékezzen Sukoróra….
    Egyébként ha egy országot érintő fontos dologban a Fidesz és az MSZP netán közös nevezőre jut,az örvendetes.
    Egyébként ha netán újabb cirkusz lenne(amit nem hiszek!)ugyan ki ellen tüntetnének?…..

  • Drizari!

    Aki ott volt,vagy a netán a TV-ben hallgatta a beszédet,és főleg figyelt…és nem „fütyült”az pontosan tudja mi hangzott el,a 48-as szabadság mellett a mait is kihangsúlyozta természetesen,ami jogos és időszerű!

  • Charli!
    Szerintem te nagyon is kapisgálod a lényeget. Valóban lehet egy olyan csoport akik elkötelezett patrióták, és ha nemis meggyőződéses Orbánisták, de még mindig szivesebben látják az ország álén Orbántmint egy odeültetett IMF-es akárkit. Ami nekik sem tetszik az pedig az, hogy Orbánék szétlopták az országot. De emltsél már valaki olyant akik ha hatalomra kerültek nem ezt tették. A mai újgazdagok vagy helyzetbe lettek hozva hogy csúcsra segítettek valakit, vagy kihasználtak valami hézagot ahol beférkőzhettek a hatalomba.

  • [A balliberálisok] útjában állnak a boldogságunknak, veszélyeztetik Orbán Viktor rendjét, mindannyiunk küldetését, a tiedet is. Spártában megölték a csenevész gyerekeket. Némely mimózalelkű (liberális) ember ezt esetleg kegyetlenségnek tartotta. Pedig végeredményben óriási jótétemény volt, elsősorban a gyerekek szempontjából, hiszen az életben csak szenvedés várt volna rájuk… de ez a szokás az egész nemzet egészségét szolgálta. Bűntettet követnénk el a nemzet és az emberiség ellen, ha nem igyekeznénk megszabadulni a nemkívánatos elemektől.

    Ha sokszor, sok helyen és sokan fogjuk ezt mondani Magyarországon, akkor kialakul a Nemzeti Egység Rendszere. Ugye, így gondoljátok, kedves kormány-állampárti kommentelők? 🙂

  • Tscharli! 3:43

    Na ez a beszéd. Itt már kerekperec bevallod a valóságos, Orbán iránti tiszteletedet. Azt, hogy azért bár fogcsikorgatva, de megjátszva a kritikus kiskamaszt azokban az ügyekben, azaz a fid-SS-panamákban amelyeket már letagadni úgysem tudnátok, merthát mégiscsak ő a ti formális pártotok körösztatyaja, és ez ilyképp mégiscsak elismerésre méltó erénye őfelségének, óriástörpének.
    Így vótt ez a föntebbi kommentjeidben az általad szintén nosztalgiával felemlegetett randalírozások és árpádsáv lengetések idején is, amikor ez az ordító egér nemcsak gyűlésein uszított benneteket, de még fizetett is nektek azért fejenként akár többezres summákat is, hogy gyujtogassatok, forgassátok fel és törjétek össze a várost, csak azért mert ő 2002- után már másodszor is elvesztette a választást. Végsősoron ez minden valamirevaló puccsistától elvárható bátorságra vall…
    Aztán pár év múlva – már a hatalomban – pedig, egyszercsak egy ismeretlen erő – talán az űrbéli sötét anyag – valami direktíva útján bevonatta a nyilas zászlókat, amelyek így az egyik pillanatról a másikra szinte el is tűntek a jobboldali gyűlésekről. Ezt a „gyalázatot” épp a jobbik-szekcióval szemben követte el, mert éppen akkor nem volt aktuális a gyilkos erőszak eme szimbóluma… Tudjuk, már nagyon hiányzik is nektek, de hát mégiscsak az az általad mélyen tisztelt, felfújt-békaképű főnökötök tudja azt, hogy éppen mi a célszerű a ti pszeudo-koalíciótoknak… – Pl. majd a Várban minden nap árpádsávok alatt őrségváltással köszönthetitek őt, mint kormányzót…
    Szegény kisnyilas Tscharli addig is, így árpádsávhiányban mást kell lengetned őfelé. Hát csak lengesd azt, bátran ! 😀

    .

  • Hát nincs mit ragozni,van aki tapasztalja, felfogja,érti a
    dolgokat,tiszteli az ünnepet,a hősöket,van aki meg nem…..na ilyenek az ordító,fütyülő egerek!
    Ennyi!

  • Vögelein, látod, – veled ellentétben – én tiszta lapokkal játszom.
    ……
    Orbán se nem uszított, se nem fizetett minket, szerencsére önjárók vagyunk. Nemzeti érzelmű kormányok ellen – főleg, ha több programpontunkat is megvalósítja – értelmetlen akciózni, hisz mi az összmagyar egységben hiszünk, nem a minél kisebb és tehetetlenebb csoportokra szakadásban.
    …….
    Az „árpádsáv” pedig jelkép, csak akkor kerül elő, ha a magyarság önrendelkezése, méltósága alapjaiban sérül.

  • charlie
    2017 március 17
    8:55 de.

    Tudod, Csárli fiam, mi is itt élünk, és hidd el, nélkületek könnyebb lenne. Örülök, hogy jól érzed magad randalírozás közben, de jobban örülnék, ha nekünk (többség 🙂 ) ezt nem kellene „élveznünk”!

  • Charlie!

    Teljesen igazad van,egyébként többségnek lenne könnyebb a szélsőséges,uszító és lecsúszott ellenzéki törpék nélkül(terminus..)
    Március 15-én az „ott leszünk” új egylet szervezett tüntetést,kb 200 fő lett volna,de ugye Gyurcsány pajtás,elvtárs besegített,ugyanis DK-s zászlók lengedeztek amikor a parlament elé vonultak!
    vesztemre beléptem, benéztem(interneten)ebbe az új egyletbe….na írtak is többen,becsméreltek,egy leépült szoci nyugdíjas meg egyenesen közölte,hogy nekem nincs helyem ebben az országban…na nem semmi….egy újabb önkritika nélküli rendbontó egylet,akik nincsenek tisztában a jelentőségükkel,képességeikkel!
    Na piszkosul beijedtem,közöltem (na nem az ő baloldali. ….hanem.)kultúráltabb stílusban,hogy nem kívánok velük levelezni,de még törik magukat erősen erőszakosan,én meg törlöm őket,amíg észre nem veszik magukat!

  • terminus, akkor hajrá, dolgozzatok többet azért, hogy az emberek elhiggyék érdemes rátok („többség”) szavazni. Mutassatok jó példát, járjátok a vidéket, beszéljetek őszintén az emberek gondjairól és meg lesz a jutalom.
    Az állandó sírást meg abba kéne hagynotok, mert az gyengeséget mutat, azokra meg senki sem szavaz.

  • Marcsi sok erőt a küzdelmedhez. Látod már Geyza is kifogyott hetek óta az „érveiből”. 🙂

  • Charlie írja 2:36-kor
    a 6:03-as kommentemre válaszul, hogy
    „az árpádsáv jelkép, csak akkor kerül elő, ha a magyarság önrendelkezése, méltósága sérül.”

    – . –

    E jelkép jegyében vittetek halálba legkevesebb 450-ezer magyart.

    .

  • Vögelein
    2017 március 19
    7:20 de.
    Pontosan, ez a kijelentés egy nagy hazugság! A 40 évig uralkodó komcsi kormány agymosása.
    A magyar zsidókat a nácik vitték el, akik nem az Árpádsávos zászlót lengették, hanem a horogkeresztest!

  • Figyelő:
    „A magyar zsidókat a nácik vitték el,”

    Ezt a linket nem az Ön kedvéért másolom ide, hiszen Ön már írta, hogy hosszabb cikkeket, kisebb tanulmányokat nem olvas el. De hátha valakit azért mégis érdekel:
    http://www.mozgovilag.hu/karsai-laszlo-ervek-a-horthy-szobor-mellett/

  • Klárika,
    mindezt a várból 12 évesen láttad?Ezért a beírásodért nem mondom meg,hogy milyen Nobel díjat érdemelsz.Személyes tapasztalataimról sem akarlak felhomályosítani,de ha ennyire határozottan állítod és ki is állsz amellett amit állítasz,akkor nem sértődhetsz meg, ha azt mondom hogy aljasul hazudsz!Ne kérd ki magadnak,mert akkor még nevetségessé is teszed magad.A Te korodban már igazán nincs szükséged a tudatlant adni és hazudozni a jólértesültségedről.

  • Klárika,
    mikor tanulod meg,hogy az antiszemitizmus és a vérbaj genetikus örökség.A antiszemitizmus és a tüdőbaj pedig valódi hungarikumok. A differencia köztük,hogy a tüdőbaj ma már gyógyítható!

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 március 18
    5:45 de.
    Kössz Avi, már hárman vagyunk hasonló véleményen, pedig Te elvileg kilógsz a sorból, mégis jó magyar vagy! 🙂

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2017 március 19
    6:41 du.
    „mégis jó magyar vagy! :-)”

    Ezt nem sértésnek szántam!

  • Nekem mindegy,mit hisz, kinek hisz, de én életemben nem láttam Árpádsávos zászlót lengeni, Budapesten, sem abban a korban, sem később.

  • SchumackerLady

    Avi!

    Nézz a tükörbe, mert ellenségeid agyba-főbe dícsérnek…
    Valamit megint elronthattál…

    🙁

  • SchumackerLady

    Avi!

    Vajh Orsós ugyan miért is írja azt, hogy Te „elvileg kilógsz a sorból”?

    Hát persze, hogy ugynazért, amiért én az előbb 8:10-kor őket a Te ellenségeidnek neveztem.

    Te kis öngyűlölő – akárcsak Figyelő. 😀

  • SchumackerLady

    7:59 Figyelő

    Azt mondja, hogy „soha nem látta lengeni az árpádsávos lobogót”. Na és? Róma, a mindent uraló állam jelképe a fasces (ld.ott) volt. Mussolini nem véletlen választotta ezt rendszere, a fasizmus szimbólumának és egyben névadójának is. Ilyet se látott senki a huszas években és utána, mégis tartottak tőle… Pedig hol volt akkor már a (Római) Birodalom…

    Egy szimbólumot nem kell ahhoz feltétlenül látni, hogy egyesek tiszteljék, mások meg féljenek tőle. Magyar példaként, ott volt például a pallosjog, a deres, vagy a csendőrsisak-kakastollal… Az is félt tőlük aki nem látta. Ezek önmagukban, már csupán a létükkel – munkaidőn kívül is – gyakorolták a rájuk testált hatalmat…

    Tehát pl. 1944-ben, de 2006-ban is az árpádsávos zászló, mint jelkép százezrek, rabságát, majd erőszakos halálát szimbolizálja. Ezt még a kevésbé művelt emberek is tudják.

    .

  • SchumackerLady

    Az árpádsáv használata manapság elsősorban a f e n y e g e t é s eszköze.

  • SchumackerLady
    2017 március 20
    8:42 de.
    Szerintem , maga kissé megszállott komcsi! Az akkori emberek, kezdem Horthy idejével nem lengettek zászlót. A feldarabolt országot siratták főleg! Horthy uralma alatt, egy bizonyos részt visszadtak abból.Ez volt az ő pozitív eredménye,a többi már sajnos a náci uralom alatt folytatódott.

  • Klárika,
    látom nagyon fáradt vagy.Semmi új nem jut eszedbe.Egyre hajtod a megszokott mantrádat.Ez a módszer nekem és majd mindenkinek göbbelst idézi.ő mondta,hogy a hazugságokat addig kell ismételni ameddig már magunk is elhisszük.Nem véletlen volt hitler propaganda minisztere.Remélem,hogy a Te állandó beírásaidat nem az ő véleménye generálja.

  • SchumackerLady

    Figyelő 12:46

    Érdekes okfejtés, amit maga itt produkál.
    – Először azzal érvel, hogy senki nem lengette a magyar nácizmus egyik szimbólumát, az árpádsávos rongyot.
    – Aztán azt állítja, hogy aki ezt, ezeket a gyilkos jelképeket megveti az nem lehet más, mint – a maga szóhasználatában – „komcsi”.
    – Mindezek után burkolt egyszerűséggel mégis megpróbálja a fenyegetés tényét azzal magyarázni, hogy ezzel mégicsak „a feldarabolt országot siratták”, mely esetben fölvetődik a kérdés, hogy ezért meg miért kell bármely honfitársunkat bűnbaknak beállítva a létében fenyegetni…
    – Nomegosztán, azzal tetézi ezt a saját, megjátszott történelmi vakságát, amikor állítja, hogy „Horthy uralma alatt egy bizonyos részt visszadatak abból…” Amit mindjárt egy hazugsággal summáz, hogy ez volt a „Horthy-rendszer pozitív eredménye”, miközben pont a lényeget nyeli le, amikor azt hagyja homályban, hogy mit is adott oda mindezért Horthy? Meg azt is, hogy kik is „adták vissza” és minek az árán azokat a valóban várva-várt országrészeket ? Hitler és Mussolini, annak fejében, hogy Magyarország kössön velük szövetséget(!) és rövidisen lépjen be a hadüzenet nélküli háborújukba, amiből aztán az a bizonyos „sajnos” adódik, amit maga kelletlenül bár, de az utolsó mondatába kénytelen volt bele fogalmazni ezt az ok-okozati összefüggést is…

    Vagyis maga ebben a rövid kommentjében a fenyegetés tényét nem csupán elismeri, de mint Horthyék jogos reakcióját ismeri el.

    .

  • Figyelő!

    Ne halandzsázzon már, itt nem a mindent benyelő diaszpóra-fórumon van, ahol ha kimondja a varázsigét, hogy „üldözött vagyok”, vagy azt, hogy „a komcsik” akkor mindenki alázatosan meghajlik maga előtt és gazsulál… Ahol még azt is elhiszik magának, hogy szabadságharcos, meghogy író… ))) 😀 ((( Nevetséges komédiás.

    .

  • Figyelő!

    Mert aki a tényekkel áll hadilábon, az kopott varázsigéket mormol.

    .

  • Hosszú életemben, már sok rosszindulattal találkoztam, személyem iránt!
    Megszoktam és lerázom magamról.
    De az anti kommunista elveim megmaradtak, és nem esem kétségbe ha még MA is ezzel találkozom , egy szabad országban.
    Én optimista vagyok, ahogy a nácik kihaltak szép lassan a társadalomból, majd kihalnak a kommunisták is valamikor.

  • Klárika,
    amikor gyerekkoromban szamárságot mondtam,Anyám azt mondta,hogy fiacskám nem tudod mit beszélsz.

  • gyuri, már írtam, hogy engem felejts el! Nem tudom, neked miért okoz örömöt, ha engem piszkálsz.

  • gyuri, már írtam, hogy engem felejts el! Nem tudom, neked miért okoz örömöt, ha engem piszkálsz.
    Még annyit, látom, ezt a lapot is elárasztották a balosok.

  • Kedves Klárika,
    Te már felejthetetlenné tetted Magadat itt,mindenki számára.Nem vagyok egyetlen „balos”akinél sikerült gyűlöletet generálnod a magyar jobb oldal ellen,pedig előtte senkit,még a senkiket sem gyűlöltem.Egyébként mielőtt megismertem nézeteidet beírásaidon keresztül az egész jobber és nyilas csőcseléket,ami tökéletesen azonos,más oldalról látom,mint előtte.Tehát komoly érdemeket szereztél.Már ezért is érdemes volt megszületned. Téged személyesen nem felejthetlek el,mert soha nem ismertelek. Az általad képviselt alja-nézeteket viszont képtelen vagyok elfelejteni.Ha elfelejteném az a halottaink gyalázása lenne, amit Te nap-nap szeretettel ápolgatsz.Nem vagyok egy különösebben agresszív valaki,de 40 évvel ezelőtt,ha személyesen találkoztunk volna”piszkálás” helyett úgy elrendeztem volna a fogaidat,hogy ma sem tudnál horthy tóchesz lekkerkedni.További jó mulatást!

  • Klárika,
    ezt az elárasztást is rosszul Figyelted meg.Ahhoz,hogy ezt a lapot eláraszthassák a balosok,bizony sok jobbos szemetet kellene kisöpörni.Ezt a szent demokrácia miatt nem lehet,hát kénytelenek vagyunk elviselni egymást.

  • Gyuri10 2:05-2:10

    ))) 😀 (((

  • Te Gyuri!

    Én csak azt nem értem, hogy ez az apai részről azért mégiscsak érintett, mégis antiszemita nőszemély, hogy francba gyűlölte meg ennyire . s a j á t m a g á t ?

    Bár egy választ mégiscsak tudnék adni:

    HISZ’ CSAK Ő ISMERI ÖNMAGÁT, Ő TUDJA MAGÁRÓL, MITŐL GYŰLÖLETES…

    Ui:

    Móricka bejelenti édesapjának, hogy kitért.

    Erre az apja a térdére fekteti, és elkezdi elfenekelni…

    Móric hátraszól: látod, máris útálom a zsidókat !

    .

  • Bocsánat. Figyelő nem antiszemita, és nem is rosszindulatú, csak feledékeny, és már csak a legrégebbi dolgokra emlékszik vissza, amikor őt a komcsik bántották, viszont előtte, kislány korában, Horthy idejében jól élt a családja, szép ruhában járt-kelt, és szerették őt. A többit részletkérdésnek tartja, elfelejtette, vagy ha nem, akkor meg lesöpri az asztalról. Nem kellene annyira szigorúnak lenni hozzá, még mi is leszünk…

    vagy már vagyunk is…

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 március 24
    12:01 du.
    Ha nem gúnynak szántad, akkor ez most nagyon tetszett! 🙂

  • Jó volna, ha engem nem elemeznének itt a beírók!
    Tudomásom szerint senkinek sem ártottam, csak magamnak, hogy egyáltalán írtam magamról.
    Ha tetszik ha nem , engem keresztények neveltek és a filozófiám is az!
    Ettől függetlenül, ha valaki NEM balos érzelmű, már akkor antiszemita? Micsoda buta gondolkodás ez.

  • Almási Alma
    2017 március 24
    12:01 du.
    Kedves Alma, kedves tőled , hogy védelmemre keltél! Köszönöm.
    Kislány koromban, átéltem a háború borzalmát és az orosz megszállást. Pincénkből minden nőt megerőszakoltak az oroszok, ez az emlék is megmaradt bennem.

  • Ja, és nem hinném , hpgy feledékeny vagyok!

  • Kedves Figyelő!
    Régóta ismerjük egymást fórumokról. Emlékszem még az évekkel ezelőtti beírásaidra. Tudom, hogy nem vagyunk – és soha nem is voltunk – egy nézeten politikai kérdésekben, de ez engem nem zavart, mert sokmindenről árnyaltan tudtunk véleményt cserélni. De ha nem is vagy feledékeny, mostanra azért egyoldalúbb lettél. Persze biztosan én is, mert hát én is öregszem…

  • gyuri10!

    „Klárika,
    ezt az elárasztást is rosszul Figyelted meg.Ahhoz,hogy ezt a lapot eláraszthassák a balosok,bizony sok jobbos szemetet kellene kisöpörni.Ezt a szent demokrácia miatt nem lehet,hát kénytelenek vagyunk elviselni egymást…”

    Sajnos, ez így van, ezért minden leírt szavával egyet értek!

  • Charli!
    márc.18.2:36

    „..Nemzeti érzelmű kormányok ellen – főleg, ha több programpontunkat is megvalósítja – értelmetlen akciózni,…”

    Hát ez az, akkor mi a fenének akcióztok? Ezt a vezéreid nem tudják? Te itt egymagadban örömködsz, ők meg bedobott séróval, H.Boss öltönyökben készülnek a nagy szerepre?
    Nem először kérdezem, – igaz, egyértelmű választ még sosem kaptam – hogy ha ez a „nemzeti érzelmű” Fidesz a ti programpontjaitokat valósítja meg, és minden rendben – legalábbis szerinted – akkor tulajdonképpen mi szükség lenne a kormányváltásra? Mi a fenét pattogtok a parlamentben, minek erősködik Vona meg a többi bajnok Orbán sarokba szorításán, ha egyszer ez az ország egy élhető, virágzó, fejlődő, sőt – mint egy másik cikk alatt írtad – egyre „boldogabb” vidéke a Föld nevű bolygónak? Nincs itt valami zavar nálatok – vagy csak nálad?

    A kedves szavazó polgárnak miért is kellene hát váltani és a Jobbikra szavazni, ha mindezt a jelenlegi rezsim is biztosítja számára?
    Tudsz róla, hogy te itt valójában egy ellenpropagandát folytatsz, amit nem igazán köszönnének meg neked a vezéreid, ha tudnák, hogy egyik szimpatizánsuk, tagjuk stb mit „randalírozik” némely portálon!

  • Figyelő!

    „..Ja, és nem hinném , hpgy feledékeny vagyok!..”

    Kedves Figyelő,csak mert szereti a magyar mondásokat, itt van egy – „ha hallgatott volna bölcs maradt volna” !

  • Gyuri10:
    „40 évvel ezelőtt,ha személyesen találkoztunk volna”piszkálás” helyett úgy elrendeztem volna a fogaidat,hogy ma sem tudnál horthy tóchesz lekkerkedni.”

    Kedves Gyuri, az utolsó félmondat szerintem fölösleges volt, pláne gy idős hölggyel szemben. Meg hát… van egy jiddis mondás: „Ha nem tudsz harapni, ne vicsoríts!” És ez szerintem minden kommentelőre, sőt magára a kommentre, mint műfajra is áll.

  • Almási Alma
    2017 március 25
    4:09 de.
    Kedves Alma, nem tudom ezt magam megítélni , mennyire lettem az idők folyamán „egyoldalúbb”.
    Szerintem, mindig egyforma véleményen voltam bizonyos dolgokról.
    Engem 17 éves koromban a baloldal kicsapott az iskolából, ÁVÓ–ra jártam kihallgatásokra, ahol barátnőim nevét akarták tudni, majd egy évig bűnözők közé tettek büntetésből. Tehát, nekem, ezek az emlékeim vannak és voltak a baloldalról.
    Nem változott meg soha.
    Nem ismerem a mai jobboldali kormányt, ezért nem szoktam véleményt nyilvánítani róluk.
    Tehát, nem értem mennyire változott meg szerinted az én hozzáállásom a mai magyar politikához.

  • Kedves Belzebub,
    tökéletesen egyetértek minden szavaddal.Köszönöm.

  • cukihara,
    lehet,hogy Figyelő a Móricka női változata?

  • Figyelő,
    számoljunk együtt.1év=12hónap-3 hónap az újság cikkért=9 hónap. Időközönként ennyit változik a hozzáállásod.Ha tévedtem javíts ki.Előre is bocsánatot kérek matematikai nem tudásomért,de nekem csak szakérettségim van.

  • Klárika,
    most már olyan sokszor írtad le,hogy az ÁVÓ a barátnőid nevére volt kíváncsi,hogy kezdem elhinni:erős akarattal és jellemmel álltál,mint egy sziklafal az ÁVÓ teljes apparátusával szemben. Gondolom a Te kihallgatásaid után a vallatókat minden alkalommal elbocsájtották.