LEGO Kiállítás Budaörsön — március 14.- június 18.

2017 március 27 5:09 de.17 hozzászólás

Budaörsön megnyílt Magyarország legnagyobb LEGO kiállítása.

Címe: Budaörs, Keleti utca 1.

Nyitva: hétfőtől vasárnapig 10:00-20:00.

A hatalmas anyag Prágából érkezett, és júniusban megy tovább Bécsbe.

A vitrinekben kiállított tárgyakat, körülbelül 100 makett csodálhatunk meg, de ezeket a játszóházban össze is rakhatják a játszani szerető kicsik és nagyok egyaránt. A maketteket több millió kockából állították össze, van olyan „építmény” ami nyolc hónapig készült, és több mint hatvanezer kockából áll. (Star Destroyer), a Csillagromboló a Csillagok Háborúja sorozatból ismert óriási űrhajó. Hossza: 202 cm, szélessége: 125 cm, magassága: 58 cm, súlya: több mint 50 kiló! (lásd a fotón)

A kiállításra nyugodtan szánjunk akár több órát is, mert szinte nem lehet szabadulni a látványtól. Mindegy, hogy gyerek, vagy felnőtt, itt mindenki jó érzi magát, játszva tanulhat, szórakozhat kedvére. Aki elfáradt, az beülhet egy kis moziba is..

A  kiállítás végén egy ajándékbolton keresztül tudunk csak kimenni, vigyázat nagy a csábítás! Itt minden kapható, még a lányoknak oly kedves nyakláncok és fülbevalók is– természetesen legóból.

Fotók: Gergely Bea

Lego kiállítás Budaörsön 050-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 003-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 005-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 034-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 044-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 066-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 053-horz0

Lego kiállítás Budaörsön 038-horz0

17 hozzászólás

  • LEGO kiallitas Budaorson.
    Ma LEGO plastkibol, elobbiekben regen fabol keszitett darbocskak. De emleszem a II.V.H. elott a nemet keszitmeny „merklin” nevu ,rozsdamentes fembol, csvarookal, stb osszeallithato/szerelheto kepzo-jatek volt.
    Persze, ma minden csak a leglehetobb, olcsobb modu kesziteseben,s a leheto legnagyobbosszegu profitok erdekebn.
    Mindenesetre, maga a LOGO oriasimeretben letezo ceg manapsag. Ma persze minden hasonloan megy a vilagon.
    A leheto legolcsobban a leheto legmagasabb profitert.
    A megelegedes, s buszkeseg a minosegen regelamradt, sajnos.

  • KOVETKEZO SORAIM NEM A FENTI CIKKET KOVETO MEGJEGYZES !

    Amint idom engedi, olvasgatom nem csak a kozolt cikkeket, de az irok elet-torteneteiket is.

    Kulonosen Ms. Garai elmeinek reszletei, s politikai gondolkodasmodja ,es allasspontja inditott a kovetkezoket irni.

    Mint On veli,s jelzi,hogy a Globalist International liberalis eszmek ami „az egggyetlen eszkoz a melto egyutteles eszkoze”.
    Igen, a liberalis otlet, hogy mindenkit egyelonek tekitsunk, az igazan jol hangzo. DE (s az egy igen nagy DE) az az eszme ami volt inditoja a Romai legioknak hogy mindenki az akkori ismert vilagban „egyenlo” Romai rabba kenyszeritettek. Hasonloan, az volt a Keresztes haboruk indito eszmeje is. Hogy mindenkit „egyenlo” vallasuva kenyszerithettek. Hasonloa, ma a JIDADI kuzdelmek , hogy mindenki csak egy-vallas kovetoje legyen.

    Erkolcsi meggyozodesem, s eletbeli gyakorlatom, a LIBERTARIAN-ismus. Az egyszeru elv, hogy minden emeberi leny joga eleteben/eletevel ugy elni amint azt o kivanja. AMIG annak gyakorlasa NEM korlatozza,veszelyezteti embertarsai eletet, jogait, lehetoseget,s tulajdonat.
    S mit vel/gondol? Nem a democraticus JOG-ALLAM kotelessege azt bistositani minden egyen szamara ?

    Sorai vetelkedesre inditott, mivel tulmeretuen inkabb, tulzottan koncentral multbeli szelsoseges politikai torteneteken, a „RASSZIZMUS” es „FASISZTOID” allitasokon.

    Velem, hogy a RACE= faj, illetve faji megkulombozteteseket celozza. Habar, szamomra, az egyszeruen azt mutatja ,hogy On nem latszik hogy elismerne, hogy minden-emberi leny egyenlo tagja az EGYEDULLI emberi fajnak.Eltekintve hogy a felszinen kismeretekbne kulombozunk, de csupan a felszitieken.
    Talan befolyasolva, hogy az evolucionista kifejezesek szerint minden osi-felfedezett „foszil-maradvany” a talalt helysegek alapjan kulombozo „fajok’-nak veli az osi elodoket.
    De a tagadhatatlan valosag az, s remelnem elismerne, hogy alapjaban mindannyian azonosak vagyunk, DE sok kis kulombozo reszletekben, ami inkabb csak feluleti, de az ami tessz mindenyiunkat egyenive. Maskulomben nem lennenk kepesek felismerni egymast. Sot, anyak nem ismernek fel gyermekeiket. Hat nem gondolna hogy az egy igazi de ocsalatos aldas minden emberileny szamara. S az ami megkulomboztet minden emberi lenyt, mint EGYEN.
    Makulomben miert es hogyan lehetne EGYENI jog, kepesseg Csupan az egyeniseg alapjan.
    Sajnos, az emebriseg legsulyosabb vetke, hogy nem vagyunk kepesek, es/vagy hajlandok bekesen eggyuttelni minden emebrtarsainkkal.
    S hogy arra kepesek legyunk, az leheto csupan HA elismerunk minden emberi lenyt ugy amint mindenki letezik, amint van, amint az el, viselkedik embertarsaival szemben. Barki vagy barmi is az lenne.
    Sajnos, maskulomben csupan az allando verontasok a lehetoseg, ami volt az elso naptol kezdve. Az NEM elfogadhato. Manapsag az a teljes es szerves elet veget jelentheti.

  • MASODIK RESZ /FOLYTATAS, Ill. KERDES IS Ms. GARAIhoz.

    Nem szandekom, s remelem senki nem venne a kovetkezoket, mint agy „tisztito-celu”, ill. „feher-mosasu cel az europai 20ik. szazad esemenyeivel kapcsolatban. Sem senki vedelmaben

    On latszolag nagyon elfoglalt Magyaroszag multjat kritizalni. Persze, mindannyiunk joga, sot kotelessege is azt nyiltan es szabadon megtenni, de oszinten es nem szelsosegesen, s kulonosen nem a valosag nemitasaval. !

    On, mint sokan masok is vadoltak Magyarorszagot, kormanyat ,vezetoit az akkori idokben. Az u.n. Horthy vadalmai megallastalannak tunnek.
    De, kerdesem egyszeru, amit en tettem a „Moment Magazine” soraiban is.

    Mi lenne inteligens valassza? A 20ik szazad 30as, 40es eveiben, amikor Hitler hadai alatt nyogott Europa nemzetek tobbsege, Normandiatol a Don-ig, A Norveg Fjordoktol Toburg-ig. A vilag gazdasagi es katonai nagyhatalmai keptelenul altak, s neztek az emeberiseg millioninak pusztitasait. Mit lett volna kepes Magyarorszag, barki egyen mint allamfo/ kormanyfo tenni azon esemenyeken valtoztani, vagy ellenalni, megakadalyozni/ megelozni?
    Kerem valszoljon oszinten am !

    Vadolta, hogy a Horthy kormany „semmi ellenallast nem tanusitott” Hitler „Operation Margaret”, amikor meg Horthy onmaga is fogva tartva volt a megszallas vegeig.
    Hasonloan kesobb, az „Operation Panxerfaust” amikor Eichman szoszeruen „elrabolta” az egyesz Horthy csaladot, kormanyat. A ‘nyilas vezetoket’ kiengedte bortonbol es uralomra teve tomegpusztitasokait tette.
    NE feledd, hogy meg FDR egyenileg tiltotta meg a Szovetseges legierok altalibombazasat az Auschwitzba vezeto vasutvonalat. Ami persze csak nehanynapi megoldas lehette volna, s hetenkenti bombazas tagdhatta volna az ladozatok szallitasait.
    Vadolta a „csendorseg teljes egyuttmokodeset”. De tenyek alapjan, csupan a csendorok egyuttmukosevel volt Raul Wallenberg kepes orak alatt hamis vizumokat kiallitani, tobb-tizezrek szamara. Amit Wallenberg Eischman orra alatt vegzett.

    A Lengyelek ellenaltak. Kb. ket hetig, s ugy a Hitler mint Stalin hadai korlatlan lehetoseget kaptak a tomegpusztitsnak. Horthy 1940es politikaja megmentette Magyaroszagot hasonlo tettektol. 5 eves korlatlan pusztitast es gyilkolasokat nyertek azzal Lnegyelben.
    Mindazon ido alatt Magyarorszag mint „menedek” volt menkulo zsidosagnak akik nem voltak kepesek Europat elhagyi idejeben. Meg az Auschitzbol menekultek ( sajnos csak 2 fiatal ember)is Pestre mentek.

    On tamadja meg a „Mazsihisz”et is. Vajon miert? Csupan mert meggyozodesuk es hituk alapjan a bekes modszert, s nem az utcai tuntetesek, lampaleveresek, ablak toresek eszkozeit gyakoroljak?

    Oszinte meglatasok hgoy On szelsosegesen latja, s veli az emberiseg lehetoseget hogy mindannyian bekesen kepsek lehetnek egymassal eggyuttelni, batkiik is vagyunk, velunk, gondolkodunk ,de a kozos erdek elmaradhatatlan.

    Alaszat, s barki meglatasat, reszrehajlasmentesen veszem.

  • Christopher Adam

    Bendeguz,

    Ha Ön Garai-Édler Eszternek válaszol, akkor miért Gergely Beatrix teljesen más témájú bejegyzése alatt teszi ezt? Nagyon valószínű, hogy ezt nem is olvasja az, akit megszeretnél szólítani…

  • @ Mr.Adam;
    Csupan mert a KMH weblapja csupam „Valasz” lehetoset adja. S a „Kiallitas Budaorson” teljesen valsztalan. Tehat nem kevert volna senki cikkeivel.
    Ms. Garai cikke nem talalhato. Csupan bio-ja.
    Elfogadhato a valasz?

  • Ötletes a csontváz, a vasutas meg aranyos. A műemlék kissé gagyi, a kalózhajó már klasszikus.

    A LEGO név eredetileg a Játssz jól! dán kifejezésből lett összerakva. Egy dán családi vállalkozás fából készítette az első kockákat. Onnan tudom, hogy máskor is volt hasonló országjáró vándorkiállítás.

    Manapság különböző híres meséknek megveszik a licencét (vagy írnak sajátot), és darabonként árulják a szereplőket és helyszíneket (méregdrága). Amit egyszer összeraksz, aztán nézegeted meg porolgatod, mert másra nem jó, persze a gyerekek az ilyennel is órákig képesek játszani.
    Az építőkockáik egyébként praktikusak, tartósak, és az egyszerű figuráik is esztétikusak, jó minőségűek (nem olcsó), ráadásul ezek tényleg kreativitásra nevelik a gyerkőcöket.

  • Bendegúz79!
    „Horthy politikája 1940-től megmentette Magyarországot a hasonló tettektől” írja ön, amelyről ha jóhiszeműen olvasom e sorokat, feltétlezni vélem, hogy nem hazudik, hanem tájékozatlan.

    Kérem tehát válaszoljon, hallott ön már arról, hogy Horthy(ék) 1941-ben(!) hamis ürüggyel közel 20’000 embert deportált Magyarországról az ukrajnai Kamenyec-Podolszkíj közigazgatási területre, ahol kivégzésre átadták őket az ott tevékenykedő német profi hóhérbrigádoknak, akik ezt az embertömeget . n é h á n y . n a p . alatt kivégezték, vagyis tömegsírokba lőtték.

    Tud erről???

  • Tudniillik, ezek a személyek a magyar (Osztrák-Magyar) határoknak a párizsi békék által meghúzott új vonalain kívül esvén 1920-tól már külföldi (ez esetben lengyel) állampolgároknak számítottak.
    Horthyéknak tehát, több sem kellett, amikor Németország 1941-ben megtámadta Lengyelországot, akkor Horthyék 3héten belül kiválogatták az ide-m e n e k ü l t . lengyelországi zsidókat és egy „idegenrendészeti” eljárásnak titulált szégyenletes tortura keretében – a németekkel egyeztetve – kiszállították őket kivégzőhelyre…
    Az egésznek ráadásul még az a történelmi utózöngéje, hogy a magyar külügy, ill. a mai jobboldali propaganda m é g . m a . i s . azzal dicsekszik, hogy mennyi lengyelt mentettünk ki a velünk szövetséges németek kezéből. Holott, a ténylegesen „rejtegetett” lengyelek száma épp hogy elérte a 3’000 főt, miközben a közreműködésünkkel kivégzettek száma ennek legalább a . h a t s z o r o s a . volt.

  • Bendegúz79

    Ha finom vagyok, akkor is minimum gyilkos rasszizmussal vádolható az ön védence Horthy M.

  • @ Tisztelt FORTIMBRASZ;
    Az egesz vilag tudataban van, legalabb is lehetne, persze ha akar azon altalanos esemenyeknek amit az emebriseg szenvedett a vilagszerti (mert „violaghaborunak” neveztek)
    embertelensegeknek amit fokent europaik millioi szenvedtek es pusztultak, csupan szelsoseges politikai eszmek eredmenyekent.
    Amint On eggyes helyi-jellegu dolgora hivatkozik, kerem adja, ill. kozolje a webccimet mint ref. hogy mindannyian tanuljunk azon esetekrol.

    De mint kimondottan hangsulyoztam, a feltett kerdesem volt, hogy mit vel, barki is, s fokent azok akik oly erossen hangsulyoznak nehany vadakat.
    Mi az inteligens egyeni meglatasa az adatok alapjan, MIT LETT VOLNA MAGYARORSZAG KORMANYA, VEZETOI, BARKI IS TENNI MIND AZT ELKERULNI, MEGAKADALYOZNI.
    VAN LEGALABB ELKEPZELESE, HA MA AZ MAR NEM IS LEHETNE MEGOLDAS A MULTRA VONATKOZOAN.
    Ha ma meg 3/4 evszazaddal kesonn is ,de kepesk vagyunk reamutatni ami lehetett volna talan megoldas, talan azt a mai korulmanyek kozott lehetne alkalmazhao.

    Ne feledd, a mai vilagpolitikai korulmenyek sokkal, sokkal sotetebbek mint az volt 1930-as evekben. S nagyobb erok, elekpzelhetetlen pusztito eszkozokkel alnak szemben. Sa politika ma is minden oldalon, hogy a jozan esz gondolkodas kizart dolog. Mindent csak pusztito katonai erokkel, fegyverekkel kepzelik a vezetok megoldani minden kerdest vilagszerte.
    Tehat maradjunk azon az alanyon !

  • FORTIMBRASZ
    2017 március 28
    11:00 de.

    Nem mintha idetartozna a téma, DE.

    1. Hitler 1939. márciusban megszállja Csehszlovákiát.
    2. A magyarok visszafoglalják Kárpátalját.
    3. Hitler 1939. szeptemberben megtámadja Lengyelországot.
    4. Több mint 100 ezer lengyel katonai és polgári személy menekült Magyarországra, átutazóban vagy évekre.

    A többi stimmel, nagyjából …

  • @ FORTIMBRASZ;
    A letezo adatok szerint semmi nem letezik hogy az On altal emluitett Kamjenec-Podolsky resz valah is magayr terulet lett volna. Mint a Litvan ke3z-alatt a Zsidook elonyoket szereztek, ami pedig letezett maig is.
    Fokent Ukran-Orosz,Lengyel-Litvan uralmak allt letezet. A Tatar-Torok,maid a Szovietek vegeztek sok kegyetelsegeket. Pl.A lengyelek ezreit Kozep=Azsiaba terlepitve.
    Austro-Magyar cspatok voltak ottan 1915-ben.
    A nemet Barbarosa megszallas idejen az „Eisenstzagruppen”, gyilkolt meg ezreket.

    No de ISMETELNEM kell elozo kerdeseemt. Hogyan es mi modon lett volan Horthy, vagy barki mas magyar kormany azt megelozni, megakadalyozni.AZ VOLT A KERDES.

    Kerem olvassa ismet siraimat. A tortentek valosagait nem lehet valtozztani ,sem takarni. Ami tortent az sajnos tortent. DE HOGYAN LETNE ELOZHETO A JOVOBEN ?

  • ! Hazai Lampa;
    A pont persze nam az hogy mi „stimmel” vagy me nem.
    Hane,m kerdesem, hogy az eros kritikusok mit velnek ma, hogy mit lehetet volna megelozni, mi mas esemenyekkel, hatarozaokkal, HA barmi lehetoseg is lett volna.
    Europa tobbsege Nemet katonai megszallas allt elett, kiveve Spanyol, Swed, Swwitz,Vatikan (mit jeletettem?)A Finnek harcoltak a Voros Hadsereg megszallasa ellen, mint Nemt szovetsegesek kesobb.De politikajuk kepes volt fuggetelnul tartani e- napokig.

    A Becsi dontessel Hitler visszaadat magyarnak kis reszt Szlovakiabn, Erdelyben, Del-vidaken s rem kisteruletet Ruszinskoban 1941-ben. Akkor voltam eloszor es utoljara Erdelyben. Szegey anyam mondotta; Menjunk amig lehet, ki tudja meddig lessza az Magyar. S az volt a vege.
    Az adatok szerint a Magyarok zome (70%) maig is vadolja Trianont. Hat jogos-e az? vagy nem ? Mit tettel volna 1941-ben ? Visszautasitani azon tomegesen magyar lakott teruleteket ? Bun lett volna az ? Vagy nem? Ki az atkozott azert? Hm ???

  • Kedves Bendegúz, én ugyan tudnék más megoldást is Horthy számára így utólag, de ez már szót sem érdemel, elmúlt.

    A politikus azért politikus, hogy az általa választott vagy rákényszerített megoldásokért felelősséget vállaljon. Egy megoldás mindig van: lemondani. Csakhogy a politikusok (és sajnos a választók legtöbbje is) azt hiszi, a politikus urizálásra való szépember, a nép pedig, amit képvisel, mindenért felelős, és dögöljön meg. Hát nem.

    A fentiek fényében inkább azt kérdezném meg: Mit kellene tennie egy mai FELELŐS politikusnak például olyankor, amikor a nép faji, etnikai vagy vallási alapon erőszakos megoldásokat követel ?

  • @ Kedves Alma’
    Hivatkoztam ismetelten a regi kozmondasokra, hogy aki nem tanul a mult hibaibol, as csak megismetli mind azt. Persze van az kifejezve mas szavakkl is nem csak magayrulm de mas nyelveken is.
    Remlnenk, hogy valaki tanulna abbol.S remlve hogy a magyarok is. No de az kerdeses, legtobb inkabb viasszautasitja, s nem is gondol semmire.
    Mint irtam, bizonyara latja . legalabb is lathatja a vilagszert esemenyekbol, hogy a vilag ma sokkal veszelyesebb, sobbantobb, mint valah is volt. Tobb hatalmak jatszanak az emeberiseg letevel, harad, ellensegeskedesek, s a jelen pusztito eszkozok az 1930-40 es eveket mint gyerekjataeknak tunik.

    De kerdesem soraira, hogy mire hivatkozik/vonatkozik utolsi paragrafussaban? „… a faji, etnikai, vallasi alapon eroszakos megoldasokat kovetel?

  • kedves Bendegúz, a migráns kérdésre gondoltam. Vagy a cigánykérdésre. Vagy a muszlimkérdésre…

  • @ Alma;
    OK, mi a kerdes? Az imigralas Magyarorszagba, US-ba, vagy mashova barhol,
    Mi a cigany kerdesed? Az inkabb Europa szerti dolog.
    A Kommunistak tettek ami leheto volt majdnem meg eroszakkal is, de mi lett annak eredmenye? Kit vadol azert ?
    Mi a Muslim-kerdese ? A vallasrol altalaban, vagy a JIHADI kegyetlensegek vilagszerte? Tudja mi a Sharia torvenyuk ?
    Mi a Maga velemnye. S mi lenne javaslata ottan ahol maga el.