Így győzhet a balközép ellenzék 40 százalékkal 2018-ban…

2017 március 28 10:22 de.44 hozzászólás

Juhász Péter, az Együtt elnöke közös választási listát és jelölteket szeretne az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal. Az LMP és a Momentum már meg is szólalt, nem kérnek Juhász ajánlatából. Meglehet, Juhász nem is a pártvezetőknek, hanem a választóiknak üzent. Ne adjuk még fel, el lehet zavarni a Fideszt!

Nemrégiben írtunk arról, hogy szerintünk mikor lenne lehetősége leváltani a Fideszt a mai széttöredezett ellenzéknek. Örömmel olvastuk, hogy az Indexnek adott interjúban Juhász Péter arról beszélt, hogy közös választási listát és jelölteket szeretne az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal. Az Együtt elnöke az új pólusnak nevezett összefogásba minden ellenzékit bevenne, aki szemben áll a 2010 előtti baloldali világgal, tehát az MSZP, a DK és a Liberálisok pártja ebbe nem fér bele. Az új pólus közösen jelölne egy párton kívüli miniszterelnök-jelöltet.

Nem mellesleg, mi is pontosan ezt a megoldást javasoltuk.

De nem lepődtünk meg, amikor azt olvastuk szintén az Index cikkében, hogy:

„A megszólított pártok közül már a Momentum és az LMP is jelezte az Indexnek, hogy nem kérnek az új pólusból, és ebből a szövetségből. A Momentum ragált a leggyorsabban. Hajnal Miklós szóvivő azt mondta: a Momentum az emberekkel szövetkezik, nem a pártokkal. Ez tehát azt jelenti Hajnal Miklós szerint, hogy „nem lehet szó ilyen jellegű összefogásról, ezt már többször egyértelművé tettük”.

Ezután következett az LMP elutasító üzenete. Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az új pólusos felhívást úgy kommentálta: „Juhász Péter is hatalomtechnikázik egy évvel a választások előtt”. Az LMP szerint Orbán Viktor érdeke az, hogy az ellenzék listákról, mandátumukról és technikákról beszéljen, nem pedig arról, milyen Magyarországot ajánl a választóknak.”

Értjük az LMP és a Momentum hatalomtechnikázását is, de Juhászék üzenete minden jel szerint az LMP, a Párbeszéd, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt szavazóinak, és nem a pártvezetőknek szólt. Arról ugyanis nem hallhattunk, hogy ezek a pártok tárgyaltak volna arról, hogy összefognának.

Viszont úgy tűnik, hogy az Együtt vezetői is egyetértenek velünk abban, hogy ennek az új-pártos, értékrendjében alapvetően közel álló tengelynek az az egyetlen esélye, ha képesek egy közös, egymást erősítő bázist alkotni.

Juhász Péter

Juhász Péter

A hősies sikert sem ígérő LMP-féle kamikaze-politika egy sokkal dicstelenebb öngyilkosságot jelent 2018-ban, hiszen az LMP is alig pár szavazattal ugorta meg az 5%-os listás küszöböt 2014-ben. Viszont most részben az ő szavazóikra hajt a szintén „mindenki hülye, csak én vagyok helikopter” attitűddel mozgó Momentum is, miközben ez a tábor nem lett nagyobb, sőt hetente újabb szavazóik költöznek külföldre egy jobb élet reményében.

Aki kormányváltást akar, akinek elege van a Fidesz mindenkit meglopó rendszeréből, az feltehetőleg előbb-utóbb megérti, hogy a szuicid, mondvacsinált okokból különinduló pártokra adott szavazatok el fognak veszni egy egyfordulós választáson.

Ahogyan már egyszer leírtuk: ha ezek a relatíve új pártok képesek lennének egy koordinálásra, akár közös választási párt építésre, akkor sok bizonytalan, eddig a politikától és a választásoktól magát távol tartó szavazót is aktivizálni tudnának, így az MSZP-DK tengely 17-18 %-os népszerűségét simán megugorhatnák.

Ha az MSZP-DK tengely és az LMP-Együtt-Párbeszéd-Momentum tengely képes lenne két külön listát állítani, és az egyéni választókerületekben koordináltan jelölteket állítani hangsúlyozottan hitelességi és népszerűségi alapon, akkor közösen elérhetik a hagyományos, korosodó baloldali szavazókat és a tudatosabb harmincas-negyvenes korosztályt, valamint kvalifikáltabb, kritikusabb fiatal választói réteget.

Egy ilyen stratégiával megvalósítható, hogy az ellenzék stabil 38-40 %-ot érjen el az egyéni választókerületekben, ami azt jelentené, hogy a Fidesz és a Jobbik jelöltjei is mögöttük végeznének. Ez akár kétharmados győzelmet is hozhat.

Legyen világos: minden ellenzéki pártnak komoly felelőssége van abban, hogy képesek lesznek-e 2018-ban leváltani a Fideszt.

karlmay / Winneou

44 hozzászólás

  • Nem nem, 2018-ban a kétharmad eléréséhez a szatellitjével(kdnp) ismét a Fidesznek van a legtöbb esélye, mert a „balközép” se képes az összefogásra. Állítólag a legfrissebb közvéleménykutatás szerint az MM elérte az 5 százalékot, a Kétfarkúak az 1 százalékról elindultak fölfelé, és mindegyik „baloldali” párt reménykedik az önálló mandátumszerzésben. Ez akár igaz lehet, szerezhetnek pártonként akár 4-5 mandátumot is.

  • Abban látom a problémát, hogy mindegyik ellenzéki párt magának akarja a „dicsőséget”, azaz minden vezető ő akar a „kiskirály” lenni.
    Nekem mindig a szemétdomb jut erről eszembe, hogy melyik kakas kukorékol leghangosabban rajta!
    Így, nem fog menni!

  • Úgy tűnik, sikerült megint tabut sértenem.
    Akkor kénytelen vagyok kevésbé egyértelműen fogalmazni.
    A Fidesz elfogadottsága folyamatosan csökken.
    Az alternatívok pedig nem tudnak növekedni és egy választási koalícióban egyesülni.
    Az is jó kérdés, ha megtennék akkor ettől hány szavazó fordulna el tőlük és nem csupán tőlük.

  • Christopher Adam

    Nagy Gyula,

    nem tabut sértett, hanem megint vezérkaros irányba ment el az előző hozzászólása.

  • Christopher Adam

    Drizari,

    Az Iránytű felmérés nekem problémásnak tűnik. A Jobbikot szerintem nagyon felülbecsülte és a Momentum 5 százaléka is „erős”. Eléggé eltér a Publicus számaitól.

    https://mno.hu/belfold/publicus-botka-feljott-orbanra-2391817

  • Kedves Adam!
    Én ezt látom az Ön által állított tabubak.
    A felszínen ellenzékben levő pártok vezetőségének háttér együttműködésére számtalan konkrét bizonyíték van.
    Családi és gazdasági összefonódások formájában is.

  • Christopher Adam,

    lehetséges, a „kutatási” eredmény múlhat a merítési mintaközeg összetételéből is, ha eltérnek az írott és íratlan szabályoktól. Nem kell komolyan venni, de valamiféle mozgást azért ki lehet belőlük olvasni. Ami változatlan, az a „nem szavazók/nem válaszolók” tábora 40-42 százalékos. Ha egyszer ez a tömeg megmozdulna ….

  • „LMP-Együtt-Párbeszéd-Momentum tengely”

    Álmodik a nyomor. Egy maroknyi pesti baloldali fiatal, csak a hasonszőrűek szavaznak az ilyen progresszív törpepártokra.

    Az LMP az elején nagyon szimpatikus volt, de 2014 óta semmi komoly eredményt nem értek el az általuk képviselt ügyekben. Unszimpatikus Ungár szerepeltetése szerintem kommunikációs hiba, de ők akármennyit hibázhatnak. Az 5 százalékuk akkor is meglesz, ha nem lesz meg …

  • Az SZDSZ szilánkjainak összeragasztása is komoly feladat elé állítja a baloldalt.
    Hurrá!
    De hová tűnt Kerék-Bárczy Szabolcs?

  • hazai lámpa!

    Hát tényleg igaz,hogy álmodik a nyomor…a hazai „törpék”(főleg a füttyösök…)ugye nem nyerők,a DK elmebeteg vezetője(Gyurcsány) végleg leszerepelt,csak nem képes felfogni,elviselni szegény…
    ami az MSZP-t illeti a kezdeti harcaikat,”vállalásaikat” ugye gyorsan megsemmisítik a közben kiderült tények (korrupció,Botka
    luxusnyaralásai évente többször,ugyan miből?…..)
    Na nagyon szánalmasak a szerencsétlenek,de ugye az emberek többsége nem hülye(?)szerencsére!!!!!
    Még azt sem mondhati,hogy majd legközelebb,..mert ha így folytatják addigra már nem is lesznek….!!!!
    Mondhatnám,hogy sajnálom,de nem,mert megérdemlik a megsemmisülést!!!!

  • Hogy mennyi humor lappang önben Boda Marcsi, mert ugye csak viccelt, hogy az ön szerint elmebeteg Gyurcsány, meg az évente többször luxusnyaraló Botka megérdemli a megsemmisülést. Komolyan mondom: nem vagyok képes visszatartani a röhögést.

  • Amúgy nagy az Isten állatkertje,mint tudjuk….,de ugye az emberek döntenek általában,különösen a választások idején?
    Na erről ennyit,nincs mit ragozni!

  • Minden napra jut egy jó hír:
    Elszállították kedd reggel Lukács György szobrát a budapesti Szent István parkból.

  • Kedves Nagy Gyula!

    Csak megjegyzem,hogy a Fidesz támogatottsága az összes közvélemény kutató szerint nőtt,míg az egymást is irtó,dühöngő ellenzéké folyamatosan csökkent…Hát ez tény,ez van!
    El lehet rajta gondolkozni,hogy vajon miért is(???),sok oka van,de migráns helyzet kezelése már eleve egy alapvető ok,a többi intézkedésről már nem is beszélve!

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 március 28
    3:34 du.
    Miért jó hír ez Neked? A „német megszállási emlékmű” helyére akarják tenni, hogy a kavicsok maradhassanak! 🙂

  • Kedves Boda Marcsi!
    Úgy tűnik, nem ugyanazt a mozit nézzük.
    És a kívánságodra olyan statisztikát, közvélemény kutat ás dokumentációt gyártok amilyent csak akarsz.
    A nem szavazók és a pártokra nem szavazók száma folyamatosan növekszik. És ez a lényeg.
    Ehhez képest huszadrangú h a fogyatkozó tortán épp hogy osztozkodnak.

  • Figyelő!

    teljesen igazad van és jól látod,az össes ellenzéki párt csak hatalomta vágyik és ennek érdekében fekelőtlenül igérgetnek olyan dolgokat,amit ha komolyan akartak volna,eddig is megtehették volna…..már akik hatalmon voltak…,de csak elvettek az emberektől,amit azok bizony nem felejtenek.
    Gyurcsány pld.most azt fejtegeti,hogy a minimum nyugdíj 150 ezer Ft lenne,miközben elvette a 13 havi nyugdíjat,sőt meg is akarta a nyugdíjakat adóztatni…(szerencsére nem volt rá ideje…)na ezek
    után ki hisz neki,nekik,?csak a hülyék,akik szerencsére jóval kevesebben vannak!

  • Kedves N.Gyula,hát majd elválik.(?),de én az itthon élő emberek
    többségének szeretnék jobb életet kívánni és ehhez nem látom,hogy a jelenlegi ellenzék alkalmas lenne(megjegyzem nem vagyok kisebbségben!)

  • Ördögh Hunor

    A kendermagos, lakbér tarhálós Juhász akar a futottak még koalíció élére állni? Naiszen! Még egy kiskutyának is nagyobb esélye van a próbálkozásra!

  • Figyelő,
    látom már eszedbe jutnak valós dolgok.A kakas kukorékolást akár el is hagyhatod.

  • Orsós Elemér,
    kissé sunyin,de egész ügyesen zsidóztál egyet.Remélem elélveztél.

  • Boda Marcsi,
    azt már tudtuk,hogy nagy az Isten állatkertje.Arra viszont,hogy alacsony a kerítés te vagy az élő bizonyíték.

  • Hm.. Az valahogy lemaradt a tudósításból, hogy Juhász azt is kijelentette, hogy az MSZP-vel és a DK-val semmiképpen..
    Akkor viszont- máramennyiben a felsoroltak közül bármelyik is közösködne az Együttel,- kevesek lesznek, mint vöröshagymában a proletár öntudat…

  • Boda Marcsi
    2017 március 28
    4:10 du.

    Már párszor megírtam, h én a hagyományainkban is meglevő alsó invesztitúrás konstrukciót favorizálom.
    Ez úgy is mondható, h élőhelyek alapú autonómiák szövetségi hálója és hierarchiája konstrukció.

  • Christopher Adam
    2017 március 28
    11:27 de.

    „Nagy Gyula,
    nem tabut sértett, hanem megint vezérkaros irányba ment el az előző hozzászólása.”
    ________________

    Pedig a rövidebb Nagy Gyula szösszenetek érdekesek és hasznosak. Például itt van ez az utóbbi:

    _alsó invesztitúrás konstrukció,
    _élőhelyek alapú autonómiák szövetségi hálója és hierarchiája

    ugyan kitől lehetne ennyi szép kifejezést tanulni?

    😀

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 március 28
    5:19 du.
    Nem élveztem el, talán majd akkor, ha az összes „megszállási” emlékmű eltűnik a Szabadság térről, a német is meg az orosz is. Egyébként nem Lukácstól vagyok kiakadva, bár az Ő előélete sem fenékig tejfel, hanem a kavicsokkal önkényesen és kizárólagosan kisajátított emlékművektől, főleg hogy, a szabadság téri -mint ahogy a hivatalos nevében is benne van- az ÖSSZES magyarországi áldozatnak állit mementót, amiben a virággal emlékezők is sajnálatosan benne vannak, bármíly kényelmetlen is az az ott látványosan hőzöngő kisajátítóknak.

  • Gyuri 10!

    Nem vagy szellemes,csak egy bunkó,mint itt többen!
    Engem csak az vigasztal,hogy a jelenlegi ellenzéknek(se a „nagyobbaknak”?,se a „törpéknek” semmi esélye,)sem most sem a közeljövőben!
    Te meg jó ,hogy nem itthon élsz…persze akkor sem számítanál sokat!
    Na erről ennyit,nem érdemelsz se te,sem a cikk több szót!

  • ja meg Gyuri 10!

    Kiegészítés!
    természetesen mindenki tudja,hogy bizony vannak tisztességes,meg
    jellemtelen hülye zsidók is(minden antiszemitizmus nélkül!!!)
    na te az utóbbiak közé tartozol…csak megjegyzem nem én,hanem te vetetted fel Orsósnak a zsidókérdést,(mielőtt a szokásos idióta módon antiszemitáznál ok nélkül….)
    Hülyék ugye vallási hovatartozástól függetlenül is vannak,te vagy az élő példa te vagy,de szerencsére nem itthon élsz!!!!

  • Figyelő!

    Igazad van,itthon az ellenzéki szemétdomb valóban létezik,de szerencsére van egy másik,sokkal népesebb réteg is,amelyik számít!!!!!

  • Sajnos a Boda féle szemétdombon sok Marcsi féle zubbonyt igénylő rakás szerencsétlenség kukorékol.Különösen,amikor átverik őket és elhalasszák a Lipi újra nyitását.Addig is:szájat kinyitni,pilulát betenni,fél pohár vizet rá és gyorsan ágyba menni.Ébredéskor sem leszel normálisabb,de legalább amíg alszol legfeljebb csak horkolással tudsz hangoskodni.Álmodj róla,hogy nemzetes asszony lehettél volna,ha akkor csak pár évvel lettél volna idősebb.Akár a Kapás utcai pártházba is befogadtak volna verő lánynak. A magam részéről szeretem,hogy a hozzád hasonlóak gyűlölnek engem Ha nem így lenne,olyan érzésem lenne,hogy valamit nagyon rosszul csináltam.

  • Boda Marcsi,
    ami neked”itthon”az nekem nem otthon.Ezt vésd bele a kis tyúkeszedbe.

  • Aczél Gábor!

    Csak nyugodtan „röhögjön”,magán kívül senki nem hiszi,hogy akár a balközép,akár a szélsőbal,meg ugye a baloldal egyáltalán győzni
    tudna…(a múltjuk és jelenük miatt…)és kapaszkodjon meg,ezt több normális baloldali ismerősöm,akiknek van némi eszük
    is elismeri,állítja!!!(a sok „törpe” akik egymást püfölik,meg ugye pláne nem nyerő…)
    Na nem kellene erőlködni,nagyképűsködni,mert csak nevetségesé válik!!!

  • gyuri10!

    Kár volt írnod,ezt eddig is tudtam,te nem itthon élsz és ez az ország nem a hazád,sok más mellett szerencsére ebben is különbözünk,de azért nagy szégyen (számodra),hogy ezt be is ismered!

  • Amúgy nekem sokak szerint van eszem,becsületem és az ilyen alakok mint te előbb utóbb remélhetőleg elnyerik a méltó büntetésüket….megsérteni meg ugye nem tudnak,mert nagy „0”-ák…legfeljebb még jobban lejáratják magukat!

  • Karlmay/Winnnetou (ki tudja ki is ő?…de ugye biztosan nem magyar)nos megsúgom semmi esélye nincs se a baloldalnak,se a Jobbiknak a győzelemre…..
    Egyébként egy Kanadai Magyar Hírlap-ba hogyan került bele???
    Mit tud az országról?Ja,hogy ez mellékes? az más!

  • Ajjaj! Marcsi néni, már megint félrecúszott a bugyid?

  • Boda nemzetes asszony,
    azt,hogy a te hazád számomra micsoda azt szégyen ide,szégyen oda és hogy kinek a szégyene,itt nem írhatom le,mert Chris kimoderálna.Jogosan!
    Te csak legyél büszke a magyarságodra,mert másod úgy sincs.

  • Nagy Gyula
    2017 március 28
    3:59 du.

    Mellesleg, innen Kanadából, bizonyíték van arra, hogy aki nem megy szavazni, támogatja a távollétével a többségi szavazatot!
    Tehát, ha van ellenzéki szavazó, jobb ha szavazni megy.

  • Kedves Figyelő!
    Ezt HITETIK világszerte mindenütt.
    A jogrendszerünk pedig egyértelmű deklarációt tartalmaz ebben a kérdésben is.
    Minden hatalom a nép KÖZÖSSÉGÜNKBŐL származtatott.
    Népközösségi szintű felhatalmazottságot bármire is, pedig csak a valós népközösségi többség tud adni.
    Ennek módja pedig a visszaélésekkel nem befolyásolt, egybehangzóan, szabad akarattal megnyilvánított akarat.
    Ezen pedig nem lehet keresztül lépni, csak visszaélésekkel látszatokat gerjeszteni az elfedésére.
    A hivatalos adatok szerint a kormánynak az uccsó akción a népközösségünk mintegy egy harmadától sikerült begyűjtenie az általános felhatalmazottságot tartalmazó megbízási szerződést.
    Erre nem mondhatják jogérvényesen, h népközösségi szintű felhatalmazottsággal rendelkeznek, ennek birtokában cselekednek.
    Ez a nemlétező felhatalmazottság van tovább osztva az államigazgatásban (kormányhivatalok). És ez van tovább osztva a hatóságosdit játszó szolgáltatóknak is.

  • Arra aki nem megy el szavazni, még mondható, h megszegte a felelősségi kötelezettségét és ennek szankciója a maradék többségi akarat elfogadásának kötelezettsége.
    De ez hamis érvelés, mert a kormány megbízási szerződésekkel regnál és a szerződés meg nem kötése nem szerződéskötés.
    És a szerződés kötés vagy nem kötés személyhez fűződő jog.
    Azokra már nem mondható el a hamis felelőtlenségi vád akik elmennek és ráírják a lapra, h ilyen feltételek mellett nem kötnek senkivel érdekképviseleti szerződést.

  • Azt írja az újság (a neten olvasható):

    „a vasárnapi tüntetés egyik magyar szervezőjénél, valamint egy külföldi résztvevő fővárosi lakásánál is megjelent egy rendőr – a különös látogatásról az érintett két CEU-s hallgató értesítette a Magyar Nemzetet. A külföldi diákot hétfő éjjel kereste meg egy rendőr a tartózkodási engedélye szerinti címen, és addig nem távozott, míg körül nem nézett a lakásban. A másik, egy magyar hallgató az egyik szomszédjával együtt észlelte, hogy egy rendőr egy kulcscsomóval a kezében bejutott a zárt körfolyosóra, ahol laknak. Amikor érdeklődött, miben segíthet, a rendőr olyan lakásszámot mondott, ami nincs a folyosón.”

    Mindezt cáfolja a BRFK : rendőreik ilyen intézkedést nem hajtottak végre, és ilyen intézkedésről nem tudnak.
    forrás:
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/a-rendorseg-cafolja-a-magyar-nemzet

    Természetesen ilyen akciót kizárólag csak a TEK hajthat végre, ahol bírósági végzés nélkül is végrehajthatnak lehallgatásokat, és megfigyeléseket.

  • Gyuri10!

    Bevallottad,ami nekem itthon,az neked nem otthon ….
    innentől kezdve nincs is miről beszélnünk…!
    Ha „netán” a holokauszt sérült és túlélő áldozata lennél,akkor
    fogadd őszinte részvétem,de ha csak egy sima ok nélkül gyűlölködő „volt magyar”vagy,aki máshol sütögeti a pecsenyéjét…akkor fogadd a szintén őszinte megvetésem!!!
    ha az utóbbi igaz ne izgasd fel magad,csak vedd elő a maradék lelkiismereted!
    Na erről ennyit,nem fontos válaszolni!

  • Boda Marcsi,
    a részvétedre annyi szükségem van mint terád és a többi nyilas nemzeti hősökre.Az pedig,hogy nekem mi a hazám,részedről esetleg irigységet generálhat és ebből az irigységből kifejlődő jellemző gyűlöletet.A lelkiismeretemet elő vettem,miközben az 1944 előtti családi képeinket nézem és összeszámolom,hogy a 35 főből 15-öt köztük Apámat is meggyilkoltátok.Bizony lelkiismeret furdalásom van,hogy miért nem lehettem Péter Gábor helyében.Persze ez már a múlté.A világ körülöttem megváltozott.Te pedig kedves,fetrengj csak a saját kis pocsolyádban, a kárpátlavór közepén.