A Nemzeti Összetartozás esete a DK kanadai fiókszervezetével

2017 március 30 1:00 du.24 hozzászólás

Olvasóink talán emlékeznek még arra, hogy az a hamis állítás jelent meg az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága tavaly márciusi jegyzőkönyvében, hogy e sorok szerzője  lenne a Demokratikus Koalíció (nem létező) kanadai fiókszervezetének az irodavezetője. Amiután jelezték, hogy e fényben vagyok feltüntetve egy parlamenti bizottság jegyzőkönyvében, novemberben, decemberben, aztán idén januárban is felkerestem több alkalommal és több formában az érintett bizottságot — annak elnökét, a bizottság szocialista képviselőjét, aztán végül valamennyi tagot– hogy a légbőlkapott állítást rólam tegyék helyre, illetve adjanak helyet helyreigazításomnak. Csaknem öt hónap után ez meg is történt.

Az ezúttal Nyíregyházán tartott március 2. ülés jegyzőkönyve szerint Pánczél Károly (Fidesz) bizottsági elnök a következőt mondta:

“Áttérnénk a nagyon rövid és utolsó egyebek napirendi pontunkra, ahol először is engedjék meg nekem, hogy nagyon röviden egy levélrészletet ismertessek önökkel, mégpedig annak kapcsán, hogy a 2016. március 22-ei ülésünkön a diaszpórával foglalkoztunk, és ennek keretében vendégünk volt Somorjai Ágnes, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös, tiszteletbeli elnöke, aki ott a tájékoztatójában a Kanadai Magyar Hírlap tulajdonosát, Christopher Adam urat, a Demokratikus Koalíció kanadai fiókja vezetőjének nevezte. Ezzel kapcsolatban decemberben is és januárban is Christopher Adam úr levéllel fordult hozzánk, hogy kéri a jegyzőkönyvben rögzíteni a következő mondatot: „Nem vagyok és soha nem is voltam a DK kanadai fiókjának a vezetője, továbbá a DK-nak nincsen fiókszervezete Kanadában.” Ezt én most ismertettem önökkel, ezt kérte Christopher Adam úr.”

Fotó: parlament.hu

Fotó: parlament.hu

Úgy gondolom, hogy ez így korrekt lezárása ennek az ügynek. Ugyanakkor az eset számomra sajnálatos és elszomorító oldalára szeretnék rámutatni. A kilenc tagú bizottságnak csupán egy balközép képviselője van, nevezetesen Kiss László, az MSZP részéről. Amikor eredeti levelemre nem kaptam semmilyen választ a bizottságtól, azt gondoltam, hogy a bizottság egyetlen szocialista képviselője nyújthatna segítséget, hiszen talán lapunk — amely az MSZP-hez köthető Szabad Sajtó Alapítvány díjazottja volt 2015 tavaszán — nem teljesen ismeretlen számára. De még ha az is lenne, Kanadában azt szokhattuk meg, hogy amennyiben egy “mezei” választópolgár felkeres egy tartományi vagy szövetségi parlamenti képviselőt, választ kap tőle.

Kiss László képviselő urat külön kerestem fel első alkalommal 2016. november 30-án, amiután korábbi emaileimre nem kaptam választ a Bizottságtól. Aztán január 3-án egy baráton keresztül – nem hivatalos úton – igyekeztem érdeklődni a szocialista képviselő úrtól, hogy megkapta-e levelemet. Kiderült, hogy megkapta és hogy válaszolni is fog. Ez végül nem történt meg. Ezért ismét felkerestem a Bizottság valamennyi tagját és január végén jött a válasz a Bizottságtól, hogy a következő ülésen napirendre tűzik kérvényemet.

Ez megtörtént, bár csak azért tudtam meg, hogy ez így is volt, mert pár napja éppen eszembe jutott megnézni a parlament honlapján lévő jegyzőkönyveket.

Mai napig nem tudom, hogy Kiss Lászlónak köszönhetem-e ezt vagy sem. A szocialista képviselő nem volt jelen a nyíregyházi ülésen. Azt viszont tisztelettel jegyezném, hogy úgy nem állíthatja azt magáról a “demoratikus ellenzék”, hogy demokratikus, ha a legkisebb erőfeszítéseket sem tesz annak érdekében, hogy magyar állampolgárokkal kapcsolatba lépjen, felkereséseikre és jogos kérdéseikre válaszoljon. Nem kéne csodálkozni azon, hogy passzivitásba vonult a magyar társadalom jelentős része, ha így operál a “demokratikus ellenzék.”

24 hozzászólás

 • Meglepő. hogy ilyen hamar elintéződött.

 • Christopher Adam

  Drizari,

  Pont ezt mondta pár magyarországi barátom, ismerősöm, akik az ilyesmire némi rálátással vannak. Úgy látszik, türelmetlen voltam/vagyok. 🙂

 • Na, ezek alapján képzeld el Chris, hogy mit érez a hazai magyar, mikor százszor fontosabb ügyekben az ellenzék a seggén ül, és vakarássza?

  Nem azt mondom, hogy a te ügyed nem számít, hanem azt, hogy van, amikor emberéletekről van szó, pl. emberek halhatnak meg, ha rossz az ellátás a kórházakban.

 • Drizari
  2017 március 30
  1:15 du.

  Ne legyél már ennyire “genetikusan alattvaló”! A képviselő nem bürokrácia, aminek útvesztői vannak!

  Igenis sokszor volt olyan, hogy a ballib képviselő lesz.rta a választóit! Azt hiszik, hogy csinálhatják, amit a pártállam idején, hogy a seggüket vakarhatják az irodán! Ők mondják, hogy a magyar ember elmaradott, hát akkor ők meg múzeumi kövület!

  Az önkormányzati ügyintéző az más, ott olyan nagy a kavarodás, hogy sokszor hónapokat kell várni egy papírra.

 • Chris, legközelebb Sneider Tomi segítségét kérd, meglátod gyorsabban célt érsz. 🙂

 • Wauuu. Hat itt a bizonyitek hogyan mukodik a magyar kormany/allamszervezet. Ot-honapba telt a valasz?!
  Lehet valami remenyetek meg is. Hmmmm?

 • Ugyan máááá, nem valótlanságot állítottak, csak alternatív tényeket… Kanadában azt szokhattuk meg… …errefelé viszont csak szopni lehet, a sok jellemtelen bármilyen származású magyarországi tetű féreg ( főleg az uralkodó és középosztálybeliek ) között, mindegyik fülét farkát behúzva végignéz bármilyen aljasságot, embertelenséget, bízva abban hogy nem kerülhet sorra ( ez az ő fehér, fölsőbbrendű, férges zsidó-keresztény “kultúrájuk” )…. oszt ha mégis akkor csak szop, persze nem úgy mint a rezsim által kitartott prosti szintjére süllyedt maszop – ők kényelmesen, jólétben kurvulnak… … nekem eddigi magyarországi életem segített megérteni miért csatlakoznak – még ha sokszor megtévesztve is – a kirekesztettek, kizsákmányoltak ( persze nem a prosti magyarorsz. fajkörösztényei meg zsidajai ) az uralkodó világrenddel szembeszállókhoz…

 • hazai lámpa
  2017 március 30
  1:42 du.
  Na, ezek alapján képzeld el Chris, hogy mit érez a hazai magyar, mikor százszor fontosabb ügyekben az ellenzék a seggén ül, és vakarássza?

  Nem azt mondom, hogy a te ügyed nem számít, hanem azt, hogy van, amikor emberéletekről van szó, pl. emberek halhatnak meg, ha rossz az ellátás a kórházakban.

  Nem hinném, hogy Észak-Amerikában a legtöbbeket különösebben jobban érdekelne, mint ha valaki mondjuk Szíriában, Eritreában, Jemenben stb. gebedne meg…

 • Eleftheria
  2017 március 31
  5:49 du.
  Na, ha ennek a tartalmát valaki megérti, szóljon.

 • “Figyelő
  2017 március 31
  8:12 du.

  Eleftheria
  2017 március 31
  5:49 du.
  Na, ha ennek a tartalmát valaki megérti, szóljon.”

  Zsidózás, komcsizás… (de libsizés nem vót benne!!!)

 • Eleftheria
  2017 március 31
  5:49 du.

  Pont az mszp kapcsán zsidó-keresztény kultúrát emlegetni nevetséges, egyáltalán bármilyen kultúra meg az mszp egy lapon említése derült nevetést vált ki. Ezért írom mindig kisbetűvel a nevüket.

  Tegyük hozzá, hogy ha bármilyen kiállás eddig volt a fidesz rezsim túlkapásai ellen, az keresztény jobboldaliaktól származott! Gondolok itt Ángyán Józsefre, aki nemcsak az államtitkárságról mondott le, hanem a Batthyány-körből is kilépett. Ez utóbbinak az volt az oka, hogy a kerítés mellett úgy kampányolt a kormány, hogy sajnos migránsgyűlöletre is alkalmas volt a propaganda.

 • Egyáltalán nem mellékes ügy egy köztestület vezetője által szánt szándékkal – igenis provokatíve – tett hamis kijelentés visszavonásának a sorsa. Ez különösen azért is lenne fontos, mert bár az érintett, KMH nem visel ellenszenvvel a a DK iránt mégis, a provokatőr megfogalmazó csak azért fogalmazott úgy, mert ők, ti. fidSS minden elképzelhető aljasságot elkövet annak érdekében, hogy a DK-t s annak elnökét a lehető minden helyen és fórumon szitokszóként emlegessék, hogy ennek a látszatát is fenntartsa…
  Így aztán a szokásos fidSS fondorlattal kiagyalt alaphelyzet ellen megtett reklamáció már önmagában is alkalmat ad a junta-hű bizottsági elnöknek, hogy úgy állítsa be panaszos kérdését, valójában jogos követelését mintha az igazságtétel csupán egy kozmetikázásra szoruló luxus igény volna.
  Ez a bizottság, az úgynevezett “bejelentésével” erre a faramuci helyzetre tromfol rá azért, hogy az eredeti, “kvázi vádat” rejtő hazugságot egyelőre ne kelljen visszavonnia.
  Minderre ráadásul szégyenletes hanyagságával Kiss László MSZP-s parlamenti bársonyszék és nadrágkoptató is rátromfolt, azt idézve elő, hogy a “panaszos” abszolút jogos kifogása laikusok első olvasatára valamiféle luxus igényként jelenjék meg a közvélemény előtt.

  Kiss Lászlót véletlenül ismertem meg még a 2010-es választások idején, egy piacon 10 óra tájt, amikor az összes kis és nagy párt apraja nagyja még ott nyüzsgött a környék szombaton bevásárló összes polgára körül röplapot osztogatva és beszélgetve… Kiss, aki másodmagával képviselte az egész pártját éppen az óráját nézegette, mire én szarkasztikus hangon rákérdeztem nála, “képviselő úr, lejárt a munkaidőnk..?”. Ő el kezdett aszabódni, hogy már 7 óra óta itt van, és neki is van családja, stb. Nagy sajnálatomra pártjából ez az ember került be a tisztelt házba…

  Most meg itt állok csalódottan, hogy ez a még azóta is parlamenti képviselő, ez a lusta Kiss ember bizony ma is az akkori sommás ítéletemet igazolja. Lám, a legjobb esetben is csak a lustaságát – vagy ki tudja micsodáját – bizonyítandó, egy ilyen, a magyar baloldalt, illetve annak szinte egyetlen őszinte fórumát lejáratni szándékozó, sunyi fidSS cselvetéssel szemben sem tette meg azt a kötelességét, hogy legalább ellenállt volna… 🙁

 • Almási Alma
  2017 április 1
  5:44 de.
  Ez igaz, de én mikor zsidóztam?
  Lehet,hogy néha libsizek, az igaz. Régi beidegződés.

 • Vögelein
  2017 április 1
  9:27 de.

  Manapság egyre kevesebb kerületből kerülnek be, az is inkább Pesten, nagyobb vidéki városokban.

  Régebben népszerűbbek voltak, de ha szóba álltak a szavazóval, abban se volt sok köszönet. Anyu egyszer elment egy ilyen választási fórumra, és feltették a kérdést, hogy mi a terve az mszp-nek a mezőgazdasággal, pl. a magyar zöldségeknek hogyan szereznek külföldön piacot?

  – Ha nem tudják eladni a zöldséget, termeljenek energiafüvet! – volt a válasz. Anyu azóta nem szavaz a szocikra.

 • Almási Alma
  2017 április 1
  5:44 de.

  A maszop mióta kommunista, vagy baloldali egyáltalán?

  Amúgy zsidók és nem-zsidók – mindenekelőtt az óriási többségében a legsötétebben vér-reakciós Hunniában, illetve az onnét elszármazottak – is többségében a származásuk ( vallási, etnikai és mindenekelőtt osztály szerinti, hiszen a pénz a valódi isten ) ítélik meg az embert és e szerint állítanak fel közöttük értékbeli rangsort. Na az én zsidózásom, vagy keresztényezésem az ez iránti gyűlöletet takarja, akkor is ha fajturulok vagy az über-cionisták agyonlövetnének érte. Mint meggyőződéses kommunistát. Kinek meggyőződés, kinek érdek az elsődleges, hogy Gyuri10 uraság retorikai fordulatára reflektáljunk.

 • hazai lámpa
  2017 április 1
  7:10 de.

  Miért is ne? A maszopnak van még vallásos tagozata is, azt hiszem talán már a kései Kádár időkben is volt…

 • hazai lámpa:

  “Pont az mszp kapcsán zsidó-keresztény kultúrát emlegetni nevetséges, egyáltalán bármilyen kultúra meg az mszp egy lapon említése derült nevetést vált ki.”

  Kösz a helyreigazítást! Tulajdonképpen, végül is így nézve tényleg nevetséges; de a kultúrához való viszony a poszt-bolsevik, fidesznáci gengszterek esetében is hasonló jellegű…

 • Hazai Lámpa!

  Bocs’ de én, mint egy választópolgár, egy konkrét, a cikkben említett és a cikk témájába vágó, illetve abban kulcsszerepet játszó . s z e m é l y r ő l . írtam véleményt és nem AZ MSZP-ről. Nem örömmel tettem, hanem csak ezzel szeretném felhívni illetékeseik figyelmét egy korábbi, határozottan rossz jelölés súlyos, a mára is [sőt immár ’18-ra is] kiható, s így egész pártjukra nézve törvényszerű károkozásra…

  .

 • Vögelein
  2017 április 1
  3:45 du.

  Elég naiv vagy, ha azt hiszed, hogy az mszp vezetése nem tud ezekről! Ők állítják össze a listát, ők hanyagolják el a vidéki szervezeteket, tehát fejétől bűzlik a hal!

 • Eleftheria
  2017 április 1
  1:18 du.

  “óriási többségében a legsötétebben vér-reakciós Hunniában,”

  Tudod, a “keverékeknek” mindig nehezebb a sorsuk, mert nem tartoznak teljesen se ide, se oda. Ezért érdemes meggondolni, hogy például házasságra lépjenek különböző etnikumú, vallású, társadalmi helyzetű párok! Tehát a gyanú a keresztényeknél nem a vérségi mánia miatt van.

  Egyébként sokat változott a magyar társadalom ebből a szempontból. Nagyszüleim gyerekkorában a háború előtt nem mehetett be csak úgy katolikus a református templomba, és viszont. Ma már sok az ökumenikus rendezvény.
  Az etnikai elkülönülés nem csak a magyarok hibájából áll fenn, de valóban létezik.
  Viszont az osztálykülönbségek elképesztőek manapság. Egyesek szerint büdös proli mindenki, aki a rendszerváltáskor nem lopta magát dagadtra, a többi meg mucsai proli. És ezt nem a fideszesek terjesztik, hanem a ballib értelmiség.

 • “Viszont az osztálykülönbségek elképesztőek manapság. Egyesek szerint büdös proli mindenki, aki a rendszerváltáskor nem lopta magát dagadtra, a többi meg mucsai proli. És ezt nem a fideszesek terjesztik, hanem a ballib értelmiség.”

  A fidesznácik szerint ez esetben embernek se számítasz… … amúgy mint írom sokszor, itt nincs bal vagy ballib oldal, hanem két féle jobboldal: az egészen a hungarista árnyalatokig terjedő “nemzeti-keresztény” és a tévesen ballibnek nevezett elvtelenül Nyugat ( elsősorban Németország ) seggnyaló konzervatív-liberális oldal – mindkettő az uralkodó osztály középosztálybeli segédcsapatainak képviselője. Amúgy mindkét “oldal” morálisan és intellektuálisan is a valahol a bányászbéka feneke alatt van.

 • hazai lámpa:

  “Az etnikai elkülönülés nem csak a magyarok hibájából áll fenn, de valóban létezik.”

  Magyarország etnikailag szinte teljesen homogén. Amik vannak, azok mesterségesen is szított etnicizált osztályfeszültségek…
  Az évszázadokkal ezelőtt ideérkezett legkülönfélébb eredetű népcsoportok gyakorlatilag tökéletesen asszimilálódtak a magyar nyelvhez, kultúrához. A nácik faji szemléletmódja egy másik tészta.

 • Hazai Lámpa !

  Egy budapesti kerületről – annak is egy mérvadó negyedéről – van szó.

  .

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.