Brüsszel meg csak gyün, kérem

2017 április 5 11:00 de.27 hozzászólás

Tudom, hogy napok óta kint vannak a plakátok a legújabb nemzeti gyávaságról. Mert a konzultációnak hívott pénzkidobást továbbra sem érzem másnak, mint a gyávasági apokalipszis egy stációjának. A vezér nem mer népszavazást kiírni, úgyhogy marad a konzultációnál. Most éppen Brüsszelt állítaná meg a levelekkel. Mint ahogy egy plakátra ma ismét rácsodálkoztam.

Mert hirtelen elképzeltem ezt a megállítást. Képletesen is, amint az egész EU nadrágja tel lesz attól, hogy Orbán nadrágja már tele van. Leginkább talán attól, hogy csak tele lesz az emberek hócipője a kormányzat kleptoligarchikus rendszerével. Még akkor is, ha egyelőre láthatóan sikerül parciális kommunikációval, és rétegakciókkal megosztva tartani a társadalom valós többségét. Azonban a nemzeti konzultációk intézménye, vagy például az olimpiai blöff, mutatják legjobban, hogy ez egyre több kerül, és egyre görcsösebbre sikerül. De maradjunk csak Brüsszel megállításánál. Amihez nyilván az is kell, hogy Brüsszel márpedig jöjjön. Mert nincs értelme megállítani azt, ami távolodik. Azt nem megállítani, hanem visszafordítani szokták. Mint a keleti elkötelezettséget. Amiről egyébként nem rémlik nemzeti konzultáció megtartása. Mondjuk azzal a kérdéssel, hogy: „behívná-e az orosz csapatokat ideiglenesen Magyarországra?” De nem csak erről, hanem a letelepedési kötvényről is elfelejtettek népszavazást tartani.

Az tehát, ha Brüsszelt meg kell állítani, az annak az elismerése, hogy Orbán görcsös kínlódása dacára az ország valós többségének szándéka nem igazán ütközik az unió általános céljaival. Akkor sem, ha vannak nézetkülönbségek a részletkérdésekben. Így aztán a kormány előremenekülve próbálja a társadalmi kisebbség parlamenti többségébe kapaszkodva legitimálni Orbán fóbiáit. Leginkább a hatalomvesztéstől. S konzultál. Bízva abban, hogy a kérdőívet leginkább a vakhitű orbanisták küldik majd vissza. Így a visszaküldött paksamétában többségre számíthat az önigazolást hajszoló hatalom. Amire egy népszavazás esetén nyilvánvalóan nem számíthatna. Ahogy a nép meg arra nem, hogy Brüsszelt abban az értelmében állítja meg bárki, hogy abban is szabad kezet adott Orbánnak, amiben valószínűleg nem kellett volna. Ahogy Hargitai Miklós írja.

Atomium

Atomium

Azért ma a plakát előtt állva inkább az aktus vizuális elképzelése dominált. S még csak nem is ló és a kormánytagok közti aktus. Noha az is nyilván megérte volna. Viszont az igen, ahogy Brüsszel, onnan Nyugatról elindul, és csak jön, csak jön, és ismét csak jön. Miközben Orbán és kormánya, vállat vállnak vetve feszülnek neki az Alpoknak, hogy megállítsák. Mert Brüsszel már itt van a szomszédban. Már eltűntek a népek és országok. Az Alpok felgyűrődtek az egekbe, és az osztrákok begyűrődtek Nyugat-Magyarországra. Mert nem bírták feltartóztatni a Földet formáló erőket. S akkor itt van a magyar kormányzat. Utolsó leheletig tologatva vissza Brüsszelt. Ami nem más, mint a mindent lebíró vas. Meg talán az acél és az atom országa. Mert mi másért választották volna jelképnek vas tércentrált, köbös fémrácsát. Acélból megépítve és Atomium-nak keresztelve. A nagyzolás szimbólumaként 165 milliárdszoros nagyításban.

Hogy egy másik birodalom vezérét nevezték el az acélról? Hogy nálunk csak beruházások kapcsán emlegetnek milliárdokat? Lehetőleg az ablakon keresztül célba dobva az ismerős zsebekbe? Hogy az atom esetleg nemzeti atomtemetőt fog jelenteni emlékmű helyett? Ilyen piszlicsáré dolgokon nem akadunk fenn. Elvégre már gyűrődnek a hegyek, és legfőbb ideje konzultálni egyet. Most arról, hogy állítsuk meg a közeledő Brüsszelt. Holnap talán a tenger fenekére húzandó bugyi színéről. Esetleg a mélytengeri árkok feltöltéséről.

27 hozzászólás

  • Turóczi Béla

    Hátha megérjük Françoise Villon négysorosának magyarosított változatát:
    „Francia vagyok Párizs városából, (helyett: oligarcha vagyok Pestbudából)
    mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,
    s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
    és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz.”
    (Faludy György ferdítése)

  • Kedves Pista : A kádár rendszerben,a szocialisták idején,az szdsz idején,gyuriferiék idején sosem kérdeztek meg tőlünk semmit,nem gondolod,hogy ez furcsa? mindig az emberek mellettinek,emberekért tevőknek kántálták magukat! És nézd meg : kik verték a magyarokat— bár ti nem ismeritek el a magyarokat , mintha nem is lenne ilyen népség—- kádárék,coccialista gyuriferi ! a saját népét!!! Gyuriferi akkor is ,most is egy kanál vizben megfojtaná a tőle másképpen gondolkodókat! Mert ti azt szeretnétek,ha mindenki úgy gondolkodna ,mint ti!De egyszer nagyon leszavazott –az általatok el nem ismert–magyar nép.Ti ezt a népet semmibe nem nézitek—–nézd vissza a több éves bejegyzéseiteket rájössz,hogy igazam van.
    Legyen igazatok üdvözletével.

  • Tüske Zsófia

    Budapestet elárasztották az „Állítsuk meg Brüsszelt!” tacepaók.
    Valaki meg aláírta tollal: „Hátha egyszer utolérjük”

  • “Hátha egyszer utolérjük”
    😀 😀 😀

  • tóth péter
    2017 április 5
    2:07 du.

    Hogy Te egy mekkora nagy seggfej vagy! Szerinted Orbán valaha is kíváncsi volt a véleményünkre? Feltett valaha is értelmes kérdést ezekben a nemzetinek hazudott irgalmatlan nagy pénzkidobásokban? És számított neki bármit bármilyen válaszunk (l. pl. érvénytelen népszavazás)? Te és a kinyalt seggű vezéred az, aki semmibe veszi ezt a népet. Lebutítottatok, elszegényítettetek minket, és még a koporsó fedelet is ránk zárnátok!

  • Aczél Gábor

    Pompás meghatározás: KLEPTORIGARCHIA

  • terminus
    2017 április 5
    3:47 du.
    Igazán nagyon , nagyon köszönöm ,hogy :….””” nagy seggfej”””…. a szádra vetted.Sok élvezetet hozzá!
    Tipikus alak vagy : Durvasággal,illetlen szavakkal vezeted le feszültséged,mely az igazság el nem viseléséből ered.A fájdalom okoz ilyeneket.Mindent amit szemünkre vetsz ti már elvégeztétek,csak nem ismered fel.Ezt nagyon sajnálom.Gondold végig mit tettetek 1945-től—rájöhetnél mit tettetek,mit rontottatok el,nem így reagálnál–ha erre képes lennél.Belsődből jövő mély gyűlölet elvakulttá tesz és vad dolgokat hoz ki belőled.
    Jobb lenne magadban tartani–ember maradhattál volna.De így..???!!!
    Légy ember — üdvözletével.

  • tóth péter
    2017 április 6
    1:46 du.

    A ‘Farkas és a bárány’ klasszikus mesére emlékeztet az érvelésed! Jó pár évtizeddel 1945 után születtem. Az MSZP-hez, DK-hoz (sőt az MSZMP-hez) semmi közöm. A butaságoddal vegyes tahóságod váltotta ki vurgális megjegyzésem.

    Üdvözlettel:
    terminus

  • tóth péter”4

    nagyon igazat írtál a hozzászólásodban……és nagyon kulturáltan!
    Az ellenzéki oldalon,se az önkritika,se a a jó modor nem jön össze…bár nem is igyekeznek,de nem a mi bajunk!!!

  • Tüske! Hiába na, az utca humora! De ennél is jobb Boldog István kétpói na milyen??? országgyűlési képviselő netes plakátja. Sajnos nem engedi magát idehozni.Szóval: mai első szolgánk erősen fotoshoppolt képe, fölötte az Állítsátok meg…, alatta meg a szöveg: Ha Orbán Viktor nem lenne,ma úgy élnénk, mint a kölniek! Ilyen az, amikor a szolgalelkűség alól a szándék ellenére kibukik a való…

  • Tüske Zsófia

    talalom: ezért szeretem a kétfarkúak plakátjait is. 🙂

  • Brüsszel nem érdekes, kitört ma este a háború! AZ USA megtámadta Szíriát!

  • Tóth Petya! 2:07

    Te magad mondod. Szavaid értelmében most ugyanaz a rendszer…

    – Járókelőként láttam anno, amikor ’89-ben (v.’88-ban?) orbánék tüntettek az örökmécsesnél, vóttak vagy úgy huszan, azt skandálták, hogy
    . l e . a . r e n d ő r á l l a m m a l !

    Oszt mongyad Totya! Mostanság – jaaa! – mija hälyzet hapsikám ?

    😀

  • …”terminus
    2017 április 6
    2:58 du.”…
    A mocskos szájú szöveged téged minősít.Gratulálok énedhez.
    Lehet menekülni az igazság elől,az megmarad.Mindegy mikor születtél—úgy néz ki azok utóda vagy,magadba hordozott génjeiket , ezért nyilatkozol úgy ahogy.
    Attól még az igazság nem megy máshova,hogy a másikat a semmibe veszed.Még tanulnod kell –úgy látom — az életet.
    A nem vulgáris üdvözletével.

  • Hát éppen ott voltam mikor a mécsesek égtek. Fantasztikus volt! Budapest, úgy nézett ki mint egy Karácsonyfa.
    De az Mindenszentekkor volt 2006-ban!

  • Kedves Vötye.
    Hát a rendőrállam eltűnt,még gyuriferiék idejében egy kicsit visszajött,jól megverni a magyart-ki akarván szorítani az akkori ellenzéket minden lehetőségből , a politikai pályáról—-ellenkezőleg sült el.Minden ténykedése pedig abba az irányba hatott.Kár értük,lehetett volna egy újabb kádár féle rendszer.
    A kedves Gelikém üdvözletével

  • ……”””AZ USA megtámadta Szíriát!”””….
    Ennek még komoly következménye lesz!! Az Orosz nem engedi magát megregulázni.Vissza fog vágni! meg találja majd a helyet és időpontot.
    Busok megtámadták Irakot,Trampi Szíriát!!! előző már kiderült -utóbbi majd kiderül,hogy nem is a szírek voltak.Az ellenzék provokációjának ült fel ámerika!és feleslegesen szítja a tűzet.
    Az orosz már megmondta : a légvédelmet és előrejelző rendszert megerősíti Szíriában!
    Ámerika felemeli ezzel a tettével az oroszokat a meghatározó politika,ország szintjére,tettével segíti az elzártságból kitörni!
    Keresztbe gondolkodás van egy kicsit.Majd mi is megisszuk a levét mint a Busok háború indításának.
    Nagy köszönettel nekik ,.

  • Tüske Zsófia

    kár, hogy nem lehet ide képeket feltenni:

    új plakát

    Állítsuk meg Brüsszelt
    a tenyérre valaki ráírta, jó nagy betűkkel
    Orbán enyves kezét

  • Totya!

    Ma már Orbán rendőrsége provokálja „számtalan” álcivil zsaruval a parlament előtt tüntetőket.

    .

  • toth peter Azert mert valaki vulgarisan fejezi ki magat, meg nem veszti el az igazat.

  • Leintye!
    Szerintem a 3/3 rendőrség maradványa van jelen.Meg előszeretettel csinálnak ilyet a jelenlegi ellenzékiek,hogy a hatalmon lévőket besározzák.
    Meg önmaguk viszik a provokátorokat,hogy még ártatlanabbnak tegyék magukat.
    Ez történt Szíriában is az ellenzék részéről –és ámerika be vette,vagy egyszerűen az ámerikaiak szervezték meg,hogy legyen okuk beavatkozni,egy kis indiai borsot törni az oroszok orra alá.De így ők teszik naggyá az orosz hadiipart,mert rögtön megrendeléshez jutnak.

  • A hvg. valamikor értelmes újság volt,sokat olvastam,ma már ellentéte régi önmagának.Hazugságainak,kitalációinak se szeri se száma!

  • tóth péter
    2017 április 8
    10:06 de.

    Ja,ja, a ligetvédők meg felbérelték a kopaszokat, hogy verjék meg őket. Az a gond, hogy a rendőrség elismerte, hogy a tüntetőket lökdösők civil ruhás rendőrök voltak. Még nagyobb gond, hogy nem ismerik be, hogy ezzel irtó nagyot hibáztak.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, inkább azt hiszem, te hazudsz magadnak konokul, hogy jottányit se kelljen változtatnod azon, amit valóság helyett látni akarsz. egészen odáig, amíg egyszer csak te leszel az áldozat.

  • Hiába provokálsz Zsófia.Én nem szoktam hazudni.
    Kimondottan a baloldal jellemzője ez.Mondani nem igazat– ezzel lejáratni a másikat.Amikorra az igazság kiderül addigra már senki nem emlékszik,s közben újat dobnak be—és ez megy éveken keresztül.Semmi normális elemzése a dolgoknak,eseményeknek—-csak ellen mondani a másiknak.ez a jellemzője a balnak.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, ha nem hazudsz magadnak akkor fogalmazzunk finomabban: megtéveszted magad, mert nem akarod a valóságot látni, hanem ragaszkodsz a magad rózsaszínű álmaidhoz.
    miért akarnálak provokálni? ha nem akarsz, vagy nem tudsz, úgysem fogsz gondolkozni.