Hol van már a Békemenet? Hiányérzetünk van!

2017 április 13 8:41 de.71 hozzászólás

Támadják Magyarországot és a magyarokat. Sőt! Most már repülővel is jönnek. Gulyás Marci pedig megbilincselve jelenti be a bíróságon, hogy az egész magyar néptől kér elnézést amiatt, hogy eddig csak a Sándor palotát próbálta megdobni Fidesz-narancs festékkel, a többi pártállami intézményt még sajnos nem. A főváros fiatalságától hangosak napok óta a terek és utcák, az Oktogonon partiznak, káromkodnak és küldik a komplett Fideszt melegebb éghajlatra és börtönbe. Nyomdafestéket nem tűrő csúnya dolgokat mondanak Orbán Viktor miniszterelnök úrról, Áder János elnök úrról. Elveszett a hatalom, a rang és a titulus iránti tisztelet jellege.

Fotó: 444.hu

Fotó: 444.hu

Közben a Békemenet fiatal demokratái lapítanak. Már az olimpiai álom becsületét sem védték meg. Évek óta nem vonulnak Budapest utcáin. Most már maximum szóban jelentik be a vénülő fiatal demokrata pártalapítók – elsősorban Bayer Zsoltra gondolok – hogy ha a CEU mellett és az Orbán rezsim ellen tiltakozó fiatalok nem hagynak fel a Párt támadásával, akkor tettleges bántalmazásnak lesznek áldozatai.

„Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”–írta Bayer Zsolt a héten.

És ennyi. A Békemenet nem indul. A fiatal demokraták nem mennek ki az utcára megvédeni igazukat. E helyett internetes lapok komment rovatain örjöng a fideszes nyugdíjasok hada–azok, akik abszolúte mindenre vevők és akik viszketve várták a Párttól a legújabb nemzeti konzultációt. Ők már nem vonulnak — és amúgy is eléggé kínós lenne, ha szembekerülnének Budapest fiataljaival. És már lassan nem csak a Bűnös Városról van szó, hanem Szegedről is, ahol több mint ezren tüntettek a pártszékház előtt szerdán. A kifáradt és kiégett fiatal demokraták ma már otthoni fauteuilből gyűlölködnek. Nincsen erejük kiállni az Oktogonra.

És miközben a fauteuilből sorosbérenceznek, meg migráncsoznak, meg szidják az imperialisták újabb galád támadását, a tévében és az Origóban valami elhangzik a pesti utcákon zajló Sajnálatos Eseményről.

Ide süllyedtek az egykor még fiatalos, dinamikus, chutzpach-val teli fiatal demokraták. Már nem érik a narancs.

71 hozzászólás

  • Kövér László szerint nem lehet a köztársasági elnököt le Jánosozni. Ezért büntetni fogja az MSZP-frakciót, mert hétfőn a parlamentben „Ne írd alá, János!” feliratú táblát mutattak föl.

    A regnáló hatalom maga ássa gödrét, tekintélyét teljesen elvesztette a fiatalok előtt is. Példa itt a fotó, aminek feliratából tudja minden magyarországi polgár, hogy Orbán Viktorról szól.

  • Göllner András

    De érik a lócitrom 🙂

    Bocs.

  • Egykor szinte rovatom volt itt, de Ille kitette a szűrömet, így hozzászólásban küldöm be ezt a kis írásomat:

    Hírünk a világban

    azaz vannak forradalmak ilyenek is meg olyanok is

    Mint afféle konzervatív gondolkodású (tisztázzuk a kifejezés valódi és nem unortodox értelmében) polgár persze nem vagyok híve a ribilliónak, a felfordulásnak. Mint magyar ember jártamban keltemben a világban azt tapasztaltam, hogy büszkék lehetünk a forradalmainkra és szabadságharcainkra. A művelt világ jó szemmel nézte és emlékszik a 48-as és főleg az 56-os forradalmainkra.
    Nagyot változott a világ Őfenesége budi-forradalma és az azóta folytatott szabadságharcának nagyon más a visszhangja. A világ nem vevő egy cezarómániás őrült, műveletlen paraszt-suttyó (és bandája) tobzódására. Sajnos a világ – ha reakcióiban még egyelőre nem is mindig karakteresedett ki – kezd egyre kevesebb szimpátiával nézni ránk, arra amit – pontosabban a nevünkben – művel ez a hatalom!

  • Mérges vagyok, mert nem találom az archívumomban azt az írását 2002-ből a fidesz vereség után, ahol arról sopánkodik, hogy legjobban a csillogó szemű fiatalokat sajnálja, akik ott voltak a Millenniumon és sírtak – és őrájuk figyelni kell eztán is, mert ők a jövő. A fiatalok.
    Szörnyen dagályosan adta elő, ha meg lesz idézem – na de mi a helyzet ma?
    Az akkori fiatalokból lett mára a tüntetők tömege.
    Akikkel Bayer meg akarja tapasztaltatni, „milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”

    Hát, Zsoca: ez az ami szánalmas.
    54 éves alkoholista sertés vagy, a behízott szemeiddel, a barátaiddal (a 76 éves Stefka Pista, a 65 éves Bencsik – a nagy békemenetes előörsök a hülye molinóval), mit akarsz 70 vagy 80 vagy 100 ezer fiatallal?
    Hát úgy kiröhögnek a fenyegetéseddel együtt, mint a vöcsök.

  • Megvan, persze, nálam minden megvan és még csak át sem alakul…:-D

    Tehát Bayer Zsolt, Magyar Nemzet, 2002 április 22

    Vesztett a fidesz, Orbán sokkot kapott etc.

    Bayer:
    A lélekről, és arról, mi fog történni

    „És most derűsebb napok jönnek, drága, drága barátaim.
    A jobbik Magyarország győzött, a másik meg kormányt alakít.
    (…)
    Először a gyerekekről…
    Őket nem hagyhatjuk semmiképpen, őrájuk kell nagyon figyelnünk a következő napokban, hetekben, hónapokban, amelyek nem fognak összeállni 4 évvé, mert nincsen kőbe vésve semmi. Ó, bizony nincsen – (itt a szerző két és fél millió felkelővel – szerinte országvédővel fenyegetőzik).
    (…)
    …vigyük föl gyerekeinket a madarasi Hargitára.
    Együtt vagyunk, erősek vagyunk – legyőzhetetlenek vagyunk.
    Mienk a jövő.
    A jövő elkezdődött.
    Ettől félnek.
    És jó, ha félnek egy kicsit” (B.ZS.2002)

    Hát… nem volt azért olyan nagyon régen 2002, és az akkori gyerekeknek most kellene a legbőszebb fideszesnek lenni logikusan végiggondolva.
    Na de épp az a korosztály ment ki már többedszer az utcára (2015, netadós tüntetés) – és lett teljesen Orbán ellenes, fidesz ellenes, maffia ellenes.

    És ezt a százezer fiatalt fenyegeti meg a Zsoca…

    Ezen nevetek napok óta. A kígyó a saját farkába harap…:-D

  • RonaGyuri

    Nekem változatlanul hiányoznak az írásaid, de ezt nem is titkoltam, személyesen is megírtam, mikor még élt a nolblog.
    Bizony, ITT IS nagyon szívesen olvasnám – amúgy is úgy döntöttem, hogy rendszeres olvasó leszek újra – de ha itt publikálsz, akkor BIZTOSAN.

  • Christopher Adam

    Osszián,

    Köszönjük, hogy ezt az archív cikket bemásoltad! Én emlékszem arra, hogy mekkora meglepetést és kétségbeesett csalódást okozott a Fidesz veressége 2002-ben. Persze még Kovács Lászlót is meglepte, amikor az első forduló után kiderült, hogy az MSZP valami száz egyéni körzetben vezet, vagy nyerésre áll. De arra is emlékszem, hogy egy hónappal a választás után, éppen a Magyar Nemzetben jelentek meg cikkek arról, hogy vajon mit rontott el a Fidesz. Túl későn kezdtek el önkritikát gyakorolni…

  • Göllnernek, címezem ! Lássuk, be, hogy ezeket a gumicsontokat, most igen jól időzítve vetették, ellenzőiknek a politika csinálók… A vesztes baloldal, tovább atomizálódott…a törpepártok, kamupártok, viccpártok, stb. ideje lejárt, most már százával bukkannak fel „civil” szervezetek megmondó emberei.. Akik ugyanabból a zavarosból halásznak…Ez a gumicsont, egész Európának, sőt az uj amerikai adminisztrációnak is szól teszt jelleggel…A kormánypártok, a nemzeti konzultációval, felmérik, hogy a 2018 -as kampány, csapás irányai hova helyeződjenek…A tüntetni óhajtó „demokraták” demonstrálhattak, takaroggyoztak, egy jót…A lakosságot nem nagyon érinti meg a CEU vs. Közép-Európai Egyetem szindróma, vagy a civil szervezetek évenkénti financiális kontrollja, stb. A sajtó, reakciók, nagyon értékesek, politikai technikai szempontból..Aki ebből orbán-bukást olvas ki, nem számol azzal, hogy a 2018-as választást, az ellenzék, már elengedte…Kedves Göllner, tudom, hogy erősen fanyalog ezen, de az itt pötyögők közül biztos, hogy érti, miért ragadtam tollat…

  • slapaj

    A lakosság sok mindent nem ért, valóban, és a fidesz rajongók tábora már elég rég nyugdíjasokból áll.

    Épp azért hívtam fel a figyelmet arra, hogy most már az a korosztály dühös, amelyik a rendszerváltás táján született, vagy utána.
    A fiatalok.
    Mit nem lehet ezen felfogni, könyörgök?
    100000 fiatal az utcán az neked smafu?
    Majd kibotorkál másik 100000 nyugdíjas, bottal, banyatankkal és kiabál, hogy takarodjatok a hazából?
    És akkor ki termeli meg pl. a nyugdíjadat?

    „A kormánypártok, a nemzeti konzultációval, felmérik, hogy a 2018 -as kampány, csapás irányai hova helyeződjenek…”

    Nemzeti konzultáció? Te ennyire hülye vagy, már elnézést? az egy bohózat, ami teljesen feleslege pénzkidobás, de ezt már megszokhatta a csicska, birka sereg – ezek úgy szórják az adófizetők pénzét, mintha pelyva volna – persze, mert egyik se dolgozott meg soha egy forintért sem, csak lopott – emellett a konzultációnak nevezett idiótaságnak nincs semmi értelme.
    Ahogy a népszavazásnak se volt.
    SEMMI! Nem vetted észre???
    Sőt még érvénytelen is lett.
    Csupa ilyen melléfogásból áll ma Orbán – el is menekült, úgymond „pihenni” – még kormányülés se volt, Lázár féle mellébeszélős csütörtöki fellépés se, gyáván behúzott farokkal sunnyognak valahol – Trump meg akkor áll szóba a csuti törpével, mint a többi president (piros hó esetén) – pedig hogy reménykedett a Vityka…_D

  • Orsós Elemér

    slapaj
    2017 április 13
    11:32 de.
    Igaza van, a megcsömörlött emberek már nem ugranak sem kemény sem gumi csontra, arra ma már csak a prémiummal ösztönzött hivatásos ellendrukkerek motiváltak. A közöny oka valószínűleg a kiszámíthatatlan politikai pálfordulásoknak és az összes oldali betartatlan igéreteknek az eredménye, magyarul tele van a választók hócipője a megkecsegtetett mézesmadzagoktól és egy ideje a sok rossz közül kényszerből a szerintük legenyhébbet választják. Másik ok lehet még hogy, az emberek minden napos megélhetési problémái messze esnek a keményen fizetős, büféfilozófusi végzettséget adó egyetemek és a látszólag spontánul alakuló nagyonhumán „civil” szervezetek” sárba tiprásának sajnálásától.

  • Talán kár volt összeveszni a lengyel támogatóikkal (A lengyelek szemében szálka a Putyinnal való összeborulás, és sok volt lengyel támogatójának csalódást okozott a Donald Tuskra adott Orbán szavazat is.), most nincs ki meneteljen.

  • Nos Gulyás Marci meg a többiek,hasonlók csak rövid ideig vannak,de ugye minek,kiknek(….)a többségnek nem léteznek!

  • A legcsodálatosabb, hogy átláthatatlanul működő civil szervezetekről dumálnak itt sokan. Pedig csak el kellene ballagniuk a területi bíróságokra – Budapesten a Fővárosi Bíróságra, vidéken gondolom a megyei bíróságokra: ott megtalálható az összes Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezet, alapítvány stb. dossziéja amikben részletesen le van írva, kik és milyen céllal alapították. A gazdálkodásukról ÉVENTE KÖTELEZŐ jelentést adniuk, mennyi volt a bevételük, az honnan származott, és mire költötték. Hogy ezt sokan nem tudják, érhető. De hogy kormányhivatalosságok szégyenkezés nélkül elárulják, hogy fogalmuk sincs, hogy működik az általuk irányított közigazgatás – az már necces.

  • Remek cikk. Kulonben osszefoglalta pesti rokonaim velemenyet az elso paragrfussal. LOL minden maskent nez ki annak aki nincs elomlesztve az esti hirek propgandajaval. Szegeny fiatalok! Korosztalyom neveben kerem toluk a bocsanatot. Talan ok meg rendet teremtenek. Vagy utoleri oket is az elet es fokozatosan ok is megfasulnak es megbutulnak.

  • Na…
    a radai rosseb görcsei vissza rohasztották ezt is?

  • Idézet egy cecu egyetemre járt cikkéből csak nektek : …..”””””Miről is szól hát a CEU körüli háború? A valódi választ valószínűleg az Index újságírójának adta meg kérdésére: „Nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy ideológiai és politikai küzdelem része. Egy olyan hadseregnek a tiszti iskolája, amelyik kemény küzdelmet folytat a magyar társadalomban. Ez a lényeg.” Ebben az egyben a CEU vezetése is egyetért , ugyanis Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese szerint is ideológiai küzdelem zajlik.

    Ebben az ideológiai és politikai küzdelemben a CEU egy nagyon jól körülhatárolható ideológiát – ha úgy tetszik: világnézetet – és konkrét ügyekben ebből az ideológiából/világnézetből levezethető álláspontot képvisel. És ez akkor is így van, ha emellett a CEU mára a magyar felsőoktatás szerves része, ha minőségi oktatást nyújt, ha színvonalas nemzetközi konferenciákat szervez és kutatásokban vesz részt.

    Azt, hogy a CEU-nak van világnézete, politikai karaktere, „szelleme”, a törvénymódosítással szemben fellépők közül is sokan elismerik, például Balázs Zoltán, a CEU korábbi oktatója, a jobboldali-keresztény értelmiség meghatározó tagja. Ezt a világnézetet lehet nevezni liberálisnak. Vagy baloldalinak. Vagy emberi joginak. Bárhogy is nevezzük azonban, ez olyan világnézet, amely ellenállhatatlanul önti el a mindennapjainkat, és amiből sokunknak nagyon elege van. Elegünk van a genderelméletből és annak a gyakorlatba való átültetési kísérleteiből. Elegünk van a klasszikus női és férfi szerepek eltörlésére irányuló törekvésekből. Elegünk van a női egyenjogúság leple alatt agresszíven nyomuló feminizmusból. Elegünk van az abortusz propagálásából. Elegünk van a homoszexuálisokból és abból, hogy azt próbálják a fejünkbe verni – és még inkább a gyerekeink fejébe –, hogy a homoszexualitás normális, sőt: támogatandó. Elegünk van abból, hogy a gyerekeiket a legdurvábban szegregáló elitiskolákba járató belvárosi értelmiségiek oktatnak ki bennünket társadalmi integrációból és magyar–cigány együttélésből. Elegünk van a folyamatosan felszínen tartott holokauszt témából. És elegünk van abból, hogy mindezt európai értékként akarják eladni nekünk. Nekünk, akik szintén európai egyetemeken tanultunk és szocializálódtunk””””””………

    Felföldi Zoltán

    közgazdász, volt CEU-s hallgató.

    Ez nagy árnyékot vet arra a túlhajszolt „demokratikus”megnyilvánulásokra,amiket lehet hallani.
    Aki meg nem látja : ezen és egyéb mostani megmozdulásoknak szervezői a volt szdsz-sek—-gyerekeiken keresztül,mert most már őket tolták előtérbe.
    Nem a magyar fiatalság van ott , hanem ezek a fiatalok.
    Demokratikus üdvözlettel.

  • Fidesz veressége 2002-ben:
    Nem kell elfelejteni,hogy horn gyula megválasztása még azoknak volt köszönhető akik a kádár rendszerben a meghatározó politika oldalán álltak és azt gondolták , hogy gyuszi megválasztásával visszajön a kádár rendszer „jósága”.Ezért a volt pártkatonák ,családtagjaik és szimpatizánsaik még egyszer „összetartottak”,és leszavaztak mindenkit. És visszajött a „szocializmus”? Nem emlékszem rá,hogy ez történt volna.Sőt megkezdődött kulcsfontosságú magyar cégek ,vagyonok kiárusítása. Na e miatt szavazták le gyuszi bácsit a következő alkalommal és lett a fidesz a kormányzó párt.
    De sajnos ők -tapasztalat híján – ugyanúgy csinálták a dolgokat mint előtte a gyula bácsiék,de ez sem tetszett a népnek.Még egyszer a régi szocialista világ visszavárói összeszedték magukat és elmentek megszavazni a nagyon kedves és hatásos meggyesi elvtársat és szdszlibeláris csapatát,mert péter adómentességet ígért a minimál béreseknek.Ez megtette a hatását.( és azt vettük észre,hogy a „kisasszony” rögtön 6000 ft,tal többet keresett és ugyanazt a „semmit” csinálta mint előtte,de a többiek nem kaptak béremelést ,mert arra már nem tellett a kasszából).
    Nahát amit a meggyesivel kezdődött korszak hozott–azt hamar megunta a magyarországi magyarság–és elküldte őket távoli jövőbe(bár kellett hozzá nyóc év).De ekkor már nagyon betelt a pohár ,mert nagyon elküldte őket.
    Ezért lett kétharmada az újabb fidesz kormánynak.Aki arra tették fel életüket,hogy gyökerestül próbálják meg kiirtani a szocialista rendszer maradványait,mert ezek megváltoztatása nélkül soha nem lesz új út ,mert minden szocialista alapokon szerveződött és a fejekben még mindig ez a gondolkodás uralkodik.Na ezekért aztán kaptak hideget,meleget. De kiderült , hogy ejrópának a „szocializmus”volt a jó,mert azt jobban tudta kezelni,ott a politikusok azt csinálták amit ők akartak–Magyarországon.Mindenkinél van hiba.De itt sokak szemében az a hiba,hogy a mostani kormányok nem az ő volt demokráciájukat építi,mert ugye kormányon csak a baloldal-liberálisok,lehetnek,meg a jobboldal úgy,hogy csak a baloldal-liberális oldal által diktáltakat hajtja végre.
    Ez itt nálunk így működik.ennek az üdvözletével.
    Csak azért,hogy itthoni szemszögből is egy kicsit megvilágosítsuk a dolgokat– nem újságírói mentalitással.

  • Tüske Zsófia

    boda visszatérne a sztálini hagyományokhoz, amikor a fényképekről kiretusálták azokat, akiket kinyírt a Generalissimus.
    Nyugi, boda. te meg a középkort visszahozni akaró komcsi-ivadékaid már rég elmentetek Földvárra deszkát árulni, amikor Gulyás Marci és társai még mindig lesznek.

  • tóth péter
    2017 április 14
    2:32 de.

    🙂 🙂 🙂
    Örülök, hogy jár ide néhány para képességekkel megáldott Orbán hívő. Én nem tudom, mások miért nem a fideszre szavaztak 2002-ben, de arra emlékeszem, hogy én miért nem, annak ellenére, hogy 1998-ban még igen. Csak címszavakban néhány: Happy End Kft., Ezüsthajó Kft., Olaszliszka-Sárazsadány dűlő, Fkgp leszalámizása (nem, nem szerettem Torgyán doktort, de az ellenségemmel sem tennék ilyent, nem hogy a szövettségesemmel!), Grespik László.

  • „Ezt a világnézetet lehet nevezni liberálisnak. Vagy baloldalinak. Vagy emberi joginak. Bárhogy is nevezzük azonban, ez olyan világnézet, amely ellenállhatatlanul önti el a mindennapjainkat, és amiből sokunknak nagyon elege van. Elegünk van a genderelméletből és annak a gyakorlatba való átültetési kísérleteiből. Elegünk van a klasszikus női és férfi szerepek eltörlésére irányuló törekvésekből. Elegünk van a női egyenjogúság leple alatt agresszíven nyomuló feminizmusból. Elegünk van az abortusz propagálásából. Elegünk van a homoszexuálisokból és abból, hogy azt próbálják a fejünkbe verni – és még inkább a gyerekeink fejébe –, hogy a homoszexualitás normális, sőt: támogatandó. Elegünk van abból, hogy a gyerekeiket a legdurvábban szegregáló elitiskolákba járató belvárosi értelmiségiek oktatnak ki bennünket társadalmi integrációból és magyar–cigány együttélésből. Elegünk van a folyamatosan felszínen tartott holokauszt témából. És elegünk van abból, hogy mindezt európai értékként akarják eladni nekünk.”

    Jol van mar. Akkorhat allitsak vissza a multszazadbeli regi jo idoket es azzal egyutt a balkani korulmenyeket. Ahol az emberi meltosagnak fittyet hanyhatnak es a massagot es a kisebbsegeket nyilvanosan uldozni lehet. Viszont akkor adjak vissza a bunos nyugatnak a babaruhat es a jatekokat is.

  • Tüske Zsófia
    2017 április 14
    4:13 de.
    Isten ments, hogy lebunkózzalak, de elég bunkón személyeskedsz! Gulyás Marci és társai meg inkább behúzhatnák fülüket-farukat, mert Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, de még Ausztriában sem reklámozhatnák ilyen nyiltan magukat, mint a NO GO zóna mentes Budapesten, Magyarországon, ahol nyoma sincs az önmutogató zsidók elleni atrocitásoknak, ahol még az Élet menete is jóformán védelem nélkül, a veszélyérzet legcsekéjebb jele nélkül vonulhat a belvárosban a keresztények egyik legnagyobb ünnepén!

  • tóth péter,

    – ki a zöld búbánat kényszerít téged arra, hogy gender-tanulmányokat folytass? de ha már ellenedre van, miért akarod megtiltani annak, akit érdekel ez a téma?

    – mik lennének a klasszikus női szerepek, amiket te kívánatosnak tartasz megőrizni? csak nem azt a modellt gondolod követendőnek, amit a miniszterelnököd kényszerített rá a nála okosabb, tehetségesebb és sikeres ügyvédi tevékenységéből kiszakított, a konyhába zavart és fizikailag rendszeresen súlyosan bántalmazott feleségének?

    – mit jelent az agresszív feminizmus, csak nem azt, hogy a magadfajta középszerű hülyéknek előnye lehessen a többdiplomás, több nyelven beszélő és jól dolgozni tudó nőkkel szemben?

    – mi ez az idióta gondolat, hogy az abortuszt „propagálják”? szerinted van olyan nő, aki ugyan gyereket akar, de a propaganda hatására rohan abortuszra?

    – és ki az, aki ugyanilyen propaganda hatására homoszexuális lesz? megkérdezhetnéd az imádott pártod alaptörvény-író tagját, Szájert, miért is borította fel a házasságát és állt át az azonos nemű kapcsolatokat kedvelő csapatba. Gondolod hogy rá is a liberális propaganda hatott?

    – és mi kifogásod van az elitiskolák ellen? csak nem az, hogy te az ott elért eredményt, ha megfeszülsz, sem fogod elérni?
    – és hogy kerülnek ide a cigányok? Érjétek be azzal, hogy sikerült őket úgy 200 évvel ezelőtti helyzetbe visszalökni, egészségi állapotuk katasztrofális, már a harmadik generációnak nincs munkája, a fiataloknak cipője az iskolába járáshoz, a tanárnak türelme őket oktatni, de akik képesek voltak erre azokat a CEU-hoz hasonlóan a levesbe küldték. De ti ezt elégedetten nyugtázzátok, mert végre vannak olyanok, akik alattatok állnak.

  • Nem ma készült, ez év elején, gyöngyszem a maga műfajában. Metszetét adja Magyarországnak. Különösen kezd érdekessé válni 10:20-tól, amikor végre megtudhatjuk, mikor és hogyan született a mindennapjainkat mételyező titokzatos „háttérhatalom”:

  • „Háttér Hatalom: Soros és a haverok – az állam ellenségei”

    Nagyon regen rohogtem ennyit

  • Nos lesz itt még békemenet,nem is kicsi,hanem minden eddiginél nagyobb,ugyanis az emberek többsége (tévedés,hogy csak az értelmes „múltat”is jól ismerő nyugdíjasok…!!!!)békét,biztonságot szeretne és egyre többen elítélik a kinti és itthoni hatalomvágyó,hazug,leszerepelt és főleg hazaáruló ellenzéket!
    Ha a békemenet nem lenne elég,vannak indokolt,törvényes más
    (rendvédelmi szervek)módszerek is egy előre kitervelt és jelen
    esetben valóban ellenforradalom(!!!!!)leverésére,ami teljesen jogos és indokolt lenne!Remélhetőleg nem kerül erre sor,pláne,ha a jelenlegi jobboldalt a nép törvényes szavazással
    újra választja,ami előre borítékolható!
    Ha bukik is a jellemtelen baloldal,azért nem lesz ocsmány megtorlás,vérengzés mint amire a komcsik-szocik képesek(1956…)
    Na ennyi!
    Kellemes húsvéti ünnepeket (egyeseknek utolsó vacsorát….kívánok!

  • Remélhetőleg Soros Gyurit megüti a guta…..(lehetőleg minél előbb!!)

  • Tüske Zsófi!
    Te aztán tényleg nem vagy komplett…de ne búsulj nem vagy egyedül,sem a fórumon,sem az országban!!!
    Komcsi-szoci leginkább te vagy,míg én világ életemben jobboldali,tisztességes és főleg hazaszerető ember voltam és vagyok!

    Bár meg fogadtam,hogy keresztényként az ünneppel foglalkozom,nem
    a sötét leszerepelt baloldallal,ezt meg kellett írnom!!
    Egyébként én takarítottam,főztem,készültem a Húsvétra,ami nálam és a többségnél ÜNNEP,míg te itt osztod a hülyeségeid,otthon nincs semmi dolgod?….menj tüntetni a „fajtádhoz”,ott sikered lesz…
    Na ne válaszolj,mert nem érdekel a süket duma!

    Vége egy jó filmnek,de más dolgom is akad!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi írta Nagypénteken:

    „Remélhetőleg Soros Gyurit megüti a guta…..(lehetőleg minél előbb!!)”

    Marcsi! Egy ottawai katolikus egyházközség és karitatív szervezetnek vagyok az igazgatója. Ha erre jár, jöjjön be, és majd itt többet megtudhat a kereszténységről és a katolikus hitről, amennyiben érdeklődik iránta.

  • Boda Marcsi,

    Te egy egészen undorító és aljas álkeresztény vagy. Mások halálát kívánod, közben meg azt üvöltöd itt állandóan hogy milyen kibaszott nagy keresztény vagy.

    Szerezzél magadnak egy vibrátort és azzal szórakozzál, te kifacsart narancsbőrös pilluka!

  • Drizari,
    szégyenlem magam,hogy csak 20 perc és 13 másodperc nézés után jöttem rá,hová tartozik ez a fenomenális „háttér” beetetési propaganda.Ismerősek voltak a szövegek,de mint írom csak 20 perc után jöttem rá,hogy Rátvég István könyvében már 60 évvel ezelőtt olvastam,hogy megkérdezték az embereket kérdezgető újságíró urat: „mondja kérem ön miből él?Én?…Az emberi butaságból.”

  • Boda Marcsi,
    akiknek te utolsó vacsorát kívánsz azok neked olyan húsvéti halvacsorát kívánnak ahol a sok-sok szálka megakad a torkodon. De azért nehogy mindjárt fulladjál meg,mert egyenlőre nem mondok le a csinn bumm cirkuszról.A könnyeimre a nevetéshez van szükségem, nem állati tetem elkaparásához.A múltkor a kutyánkat is el kellett temetni.Ha Rá gondolok a mai napig könnyes lesz a szemem.

  • „Boda Marcsi

    Remélhetőleg Soros Gyurit megüti a guta…..(lehetőleg minél előbb!!)”

    Ettol a parodiatol? Ezek szerint akkor meg sem ertette. Sajnalattal,

    Zsuzsa

  • Boda Marcsi néni, Önnek személy szerint mi a baja Soros Gyuri bácsival? Érdekes dolog az is, hogy ön épp azóta utálja, amióta a Fidesz betette a lakájmédiáján keresztül az agyába, hogy most épp őt kell utálnia. Előtte soha nem beszélt Sorosról. Tehát, mi rosszat tett Önnek amiért egész odáig megy, hogy a halálát kívánja?

  • Boda Marcsi!

    Maga szégyent hoz a konzervatívokra meg a keresztényekre egyaránt. Kikérem a tisztességes jobboldaliak nevében amit itt művel.

  • osszián
    2017 április 13
    1:39 du.
    Hát, erősen kétlem, hogy azok akik most tüntettek, tartják el a polgárt vagy a nyugdíjast. Egyelőre Őt tartja el szülője.

  • Boda némbert egy kápó reinkarnációjaként, vagy a mai napig szégyenletes katolikus inkvizíció „hűséges”, „tisztességes”, „normális” (ha-ha-ha!), „becsületes”, „hazaszerető” katonájaként képzelem el. Pajzzsal és sisakkal…
    El is határoztam, hogy a fenti, gyakran és előszeretettel elénk dobált jelzőket ezután szóban és írásban is mellőzöm!

  • Rossz gondolatok nélküli Húsvéti ünnepeket és további kellemes Pészáchot kívánok minden jóakaratú embernek!

  • Tüske Zsófia
    2017 április 14
    11:13 de.
    Kedves valamilyen nemű bejegyző!
    Nézd csak : …..””””” Idézet egy cecu egyetemre járt cikkéből csak nektek „””””…..:
    Én idéztem nektek , nem én találtam ki ,nem a fidesz mondta ezeket,de úgy látom mindenben csak őket látod.
    Többet kellene olvasnod a világról , kérdéseidre ott vannak a válaszok!
    ……””””” hogy a magadfajta középszerű hülyéknek”””””””…..Ez Idézet TŐLED : ezt sem a fidesz írta!!!!! :…..”””” hogy a magadfajta középszerű hülyéknek „””””…….Írta itt valaki nemrégen,hogy amikor nem tudtok észérveket hozni a vitába—-akkor ,mocskolódtok,lebecsmérlitek a másikat.
    Az ilyeneknek csak annyit szoktam mondani : MINDENKINEK ANNYIT AMIT ő nekem, ahogy a gondolata megszületett a fejében ! Se kevesebbet , se többet!!!!!
    Én nagyon sok cigány emberrel dolgoztam együtt!Nem annyira rosszak ezek az emberek,Mai napig is nagyon sokan dolgoznak erdészetekben,épitőiparban vasszerelési munkákon,közmunkásként,kertészeti vállalatoknál,takarító cégeknél,szemétszállítóknál ( ezek tudod a kukások,képzeld el nap mint nap a szemetes kukákat emelgetni-a szemeteddel-igen erős fizikai munka), egyre többen vannak,akik elméleti munkát is végeznek,riporterek tv.-ben,részt vesznek vetélkedőkön,befutott énekesek lettek belőlük——-ezek mostanában vannak —-nem a ti időtökben—a kormány nem cenzúrázta ki őket sehonnan!!!Emlékezzél csak vissza : segélyen akartátok tartani őket!!! nem akartátok munkába tenni őket! A hatvanas-hetvenes években indított „C” programotok sehova nem vezetett,mert tanítást nem adtatok hozzájuk!!!
    A visszalökést ti tettétek meg!!! nem egyszer !-mint ahogy gyuriferi mondta!!!!
    Nincs cipője : félrebeszélsz : a magára valamennyire adó cigány család a legjobb cipőt veszi meg a gyerekének,úgy látom még 200 évvel visszább élsz!!! Ez már most a harmadik életed .Ébredj fel!
    Oktatás : ha jól emlékszem Nyíregyháza városában történt,hogy valamelyik egyház iskolát hozott létre nekik ::::ti bírósági pereskedéseken keresztül tiltattátok be iskolájukat!ez a jellemző rátok!!!
    Akkor miről beszélsz??? Valószínű te sem MAGYARORSZÁGON élsz,mint többen itt–van aki két ország köz szaladgál,de csak Magyarországot szidja!!!
    Az,hogy a dolgoknak csak kis szeletét látod „fellegváradban” „túl képzettségben”,és a dolgoknak csak a szélét fogod fel , erről nem én tehetek.A pantallós gondolkodás sokszor félre viszi az elméletet!
    Ha egyszer tükörbe nézel,vigyázz,nehogy akit látsz valamit csináljon a vele szemben lévővel….csúnyán végezhetnéd!!!
    Az élet nem „gondolatcsapkodásból,mások fikázásából áll kedves !!! gondolkodni kell ,de a élet mellet nem kell elmenni,figyelni kell mi történik,nem csak a csúcsszobából kell figyelni az rtl-tévét stb.
    Aki csak iskolában tanult dolgokat,ejrópainak nevezett liberális jellegű gondolatokkal tud csapkodni—az nem ismeri a valóságot ( ezek a gondolatok nem mindenkié ejrópában–csak ti így állítjátok be)
    A valóság üdvözletével csak neked!

  • terminus
    2017 április 14
    8:56 de.
    Szűk a látókör!

  • szocdem
    2017 április 14
    5:39 du.
    Szavaidat a szociáldemokráciában tanultad?

  • HunCanada
    2017 április 14
    7:37 du.
    Tudod : előtte senki nem mondta meg mit művel ez az ember!!!
    Most hogy tisztába lett téve,hogy tulajdonképpen —világfelbujtó— ,mindenki másként áll hozzá,,csak sokaknak fáj az igazság kimondása.A szocik előtte mindent elhallgattak róla!!Mit kívánnak egyesek neki: azt amit ő csinál sok embernek a világon!Sokan meghaltak már az ő jóságos ténykedései miatt!
    Ezt is kell látni.
    A látás üdvözletével

  • Ez egy idézet :::
    ……””””Orsós Elemér
    2017 április 14
    3:55 du.

    Tüske Zsófia
    2017 április 14
    10:43 de.
    Ön azt hiszi hogy, jellemző, felsőbbrendű szalmabáb érvelései etikusak és főleg meggyőzőek?”””””……..
    Feltétlen ide kellett idéznem—-nem a fidesz tette !—-mert nagyon találó.

  • Tüske Zsófia 11:13, ha a liberálisok által szajkózott önmegvalósítást, hedonizmust tűzöd a zászlódra, akkor minden pontban van igazságod. De ha a közösség, a család, a nemzet fogalmai is fontosak lennének, akkor a felsoroltak – gender-elmélet, női emancipáció, homoszexualitás, abortusz, ateizmus, multikulturalizmus, pozitív diszkrimináció, oktatási szabadság – pusztító hatásmechanizmusuk miatt kerülendők. Ha a magyar társadalom elsöprő többsége így érez, akkor ezt toleránsan el kell fogadnod. Remélem menni fog.

  • Seres Róbert 10:30, a vasárnapi meneten remélem magukkal viszik a legújabb találmányt, a Hanukatalizátor-díjas hordozható ToleranciaMétert, ami tudományosan jelzi ha magunkfajták eltévelyednének. A nyertesek jutalma: a Szakácskönyv a túlélésért című kötet.
    És ez nem vicc:
    …..
    http://www.eletmenete.hu/hirek/t-m%C3%A9ter-hanukataliz%C3%A1tor-d%C3%ADj%C3%A9rt
    ……

  • Kedves gyuri10!
    Egyetértek! Marcsinkat a helyén kell kezelni! Jól jön egy kis vidámság ebben az országban.
    Egyébként körülbelül ősz óta Miviktorunk annyira túltolta a biciklijét, hogy az egész rémség, amit képvisel, röhejbe fordult. Jól tudjuk persze, hogy a jobboldalnál gyenge lábakon áll a humor (meg a művészet), így most már csak kapkodhatnak levegő után. Remélem, ez lesz a vesztük, és Magyarország végre felszabadul tőlük.

  • Boda Marcsi védelmében.
    Szerintetek, mikor valakit elküldenek az anyja 3,14-csájába, azt is szó szerint kell érteni? 🙂 🙂

    Vagy amikor Karinthy azt írta, hogy „Fulladjon meg Ady Endre lehetőleg máma még!” ??? 🙂

  • Magyarország az az ország, ahol egy bírósági tárgyaláson a bíró kérdésére:
    „Ki számolt el háromig?”, az ügyvéd azt súgja a védencének: „Soros György”, a vádlott pedig felröhög…

    http://coub.com/view/tes2a

  • Kezdem újra megszeretni Magyarországot, és különösen Budapestet… 😀

  • Tisztelt Christopher Adam!
    Kérem, ki ne tiltsa innét Boda Marcsit! Ő adja a fórumnak a sava-borsát. Van ugyan a fórumon számos elvbarátja, de őnagysága a valóságos esszenciája a szélsőjobbal egybeépült magyarországi jobboldal szellemi színvonalának. Nagyon hiányozna, ha kb. 50 szóból álló szókincsével nem lenne itt, mert talán rajta lehet a legjobban nevetni.

  • „….vigyük föl gyerekeinket a madarasi Hargitára.
    Együtt vagyunk, erősek vagyunk – legyőzhetetlenek vagyunk.
    Mienk a jövő….”( osszián, ápr.13.11:02)

    De miért éppen a madarasi Hargitára? Máshol nem erősek, máshol nem legyőzhetetlenek, máshol nem övék a jövő?
    Ez már beteges!

  • Zsuzsa
    2017 április 14
    7:08 du

    Kedves Zsuzsa, sajnos ez nem paródia. Az öregúr nem színész, a felesége sem az. Ők a Honfoglalás 2000 Egyesület tagjai, a bácsi az elnök.

    Paródiában valakit utánoznak, és kiemelik főbb pozitív, vagy negatív jellemvonásaikat. A bácsi önmagát alakítja ugyanúgy, mint itt Boda Marcsi és Figyelő.

  • Kösz Chris,
    Még csak 2 hónapja van, amikor bolsi Boda még 80%-os elsöprő Fidesz győzelemről hablatyolt.
    Mára már az eddig is kritikán aluli arroganciája is vérgyűlöletbe hajlik, mutatva, hogy valami mostmár végre erősen változik. Butáskodhat itt slapaj és orsós, ez a lavina végre beindult. Én 5 óra múlva Gulyás Marcival együtt fogunk segíteni, hogy ez az ország megszabaduljon ettől a rákos daganattól mielőbb. A kormány már menekülőre fogta, bunkó Bayer se fog tudni már időt nyerni nekik, talán még Putyinban reménykedhetnek..

    Aztán a lerombolt jogrend, alkotmány és intézményrendszer újjáépítése, a Svájcba kicsatornázott vagyon, amin lassan már Sorost is finanszírozhatnák – visszaszerzése és csak azután kitűzni a szabad választásokat.

  • Kedves Olvasó és Beíró társaim,
    újfent megkérek mindenkit:Óvatosan cseszegessétek ezt a számomra oly értékes gyöngyszemet.Nem szeretném,hogy megsértődve elvonuljon a KMH oldalairól,mert akkor Tőletek fogom kérni,hogy szórakoztassatok,mulattassatok napi több alkalommal.Azt hiszem, hogy a nemzetes asszony béka segge alatti színvonala alá tartozót nem fogtok találni számunkra.Elkergetés helyett élvezzétek Ti is a Rátvég könyvből tanult idiotizmusát.Mindnyájatoknak kívánok kellemes peszachi és húsvéti ünnepeket.Mindenkinek a saját vallása szerint.Az ateistáknak kellemes pihenő napokat.Gy.

  • Gáti Oszkár nyílt levele Bayer Zsoltnak.

    Nem tudom, van-e értelme elemezni egy temetőgondnoknak, másod-harmad vonalbeli színésznek az Ön osztályon felüli gondolatfolyamát?
    Annyian hozzászóltak már és mondtak mindenfélét, írtak, ötleteltek
    – kezdi ma nyílt levelét a huppa.hu -n a közel évtizede visszavonultan élő színész, és kérdéseit Bayer Zsoltnak címezve folytatja:

    Felmerült Önben, hogy lehet a Békemenetből, Háborúmenetet fabrikálni?
    Elég egy ügyes szófordulat, kis pici fenyegetés?
    Azt sugallja az írása, hogy háborút akar?
    Azok ellen a magyarok ellen, akik nem úgy magyarok, ahogy Ön, hanem csak egyszerűen magyarok?
    Polgárháború?
    Az nekünk most jól állna?
    Ön szerint hiányzik is?
    Nosza, verekedjünk meg?
    A Békemenet aktivistái az idősebb korosztály képviselői, megtapasztalták már, mi a háború?
    Őket nehéz lesz rávenni, hogy fiatalokat gyilkoljanak?
    Bár, ki tudja?
    A tüntetők jobbára fiatalok -egy másik író-olvasó ember megfogalmazásban “analfabéta” fiatalok-, hogy fogja ezt összehozni?
    Haladnak az Andrássy úton a Hősök tere felé /ahol a Hősök vannak/ és aki nincs a zászlójuk alatt, a molinójuk mögött, azt kirángatják a lakásokból és leverik, mint srác korunkban a grundon?
    Az a baj, hogy nincs már grund?
    Vagy az egész ország azzá vált?
    És Ön most azt tervezi, hogy csatatér legyen belőle?

    Valamikor elmondtam egy verset. Az Ön gondolataira ez a reflexióm.
    Gáti Oszkár

  • Drizari,

    „sajnos ez nem paródia. Az öregúr nem színész, a felesége sem az. Ők a Honfoglalás 2000 Egyesület tagjai, a bácsi az elnök. Paródiában valakit utánoznak, és kiemelik főbb pozitív, vagy negatív jellemvonásaikat. A bácsi önmagát alakítja ugyanúgy, mint itt Boda Marcsi és Figyelő.”

    Kedves Drizari,

    Ne szorakozzon velem. Az utca emberet meg elhittem, mert volt aki nem is ertette a kerdest vagy automatikusan adta a valaszt, de hogy ennyire szimpla legyen ez a ket interju alany… az mar szerintem sok lenne. Hogy meg a riporter tonusabol sem kapcsoltak hogy szorakoznak veluk… az nem hiheto. Ami a figyelot es a Bodat illeti… magatol ertetodo hogy idejarnak piszkalkodni.

    Zsuzsa

  • Kedves Zsuzsa,

    el kell keserítselek, hús-vér ember:

    http://civilhetes.net/vilagraszolo-botranyrol-beszel-a-honfoglalas-2000-egyesulet

    A neten magad is utánakereshetsz.

  • el kell keserítselek, hús-vér ember:

    http://civilhetes.net/vilagraszolo-botranyrol-beszel-a-honfoglalas-2000-egyesulet

    Kedves Drizari,

    Akkor viszont most mar egesz mas fenyben latom a videot. Az ertelmi fogytekossagot nem egy szep dolog kihasznalni.

    Zsuzsa

  • Zsuzsa
    2017 április 15
    9:43 de.
    Hallottál már szólásszabadságról?
    Ma, ez van még Magyarországon is, bár még nem szokták meg egyesek, ennyi év diktatúrája után.

  • „Hallottál már szólásszabadságról?”

    Figyelő,

    Hallani ugyan sokan hallottak a szolasszabadsagrol, de sajna nem mindenki erti azt meg. Mert az nem szabadsag ha a masik embernek a szabadsagaba belegazolunk. A szabadsaggal felelosseg jar. Minden embert megilleti az emberi meltosagnak kijaro tisztelet. De nem minden viselkedes erdemli a tiszteletet. Nem mindent szabad amit lehet.

  • Zsuzsa
    Ezen a lapon, senki sem „gázol bele” a te szólásszabadságodba, tehát elvárjuk, hogy a másik véleményét is tartsd Te tiszteletbe.

  • Mellesleg, úgy látszik a fiatalok tüntetése, nemzetközi a mostani ünnepekre..
    Látom a mai hírekben a TV-n, hogy Berkeley egyetemen is nagy tüntetés volt. Ott kétféle csoport volt Trump elnök ellenes és Trump melletti tüntetés!

  • „Zsuzsa
    Ezen a lapon, senki sem “gázol bele” a te szólásszabadságodba, tehát elvárjuk, hogy a másik véleményét is tartsd Te tiszteletbe.”

    Figyelő,

    Kerem ne legyen paranoid. Csupan a kerdesere valaszoltam. Azt viszont kikerem magamnak hogy engem tegezzen. Erre en nem adtam onnek engedelyt.

    Zsuzsa

  • Bocsánat, azt hittem szintén nő.

  • Bruck András: A magányos aktivista

    Orbánék gonosz hatalma tegnap este, a Szabadság téren összeomlott.
    De csak ott.
    Hogy valóban a vég kezdetét láttuk-e, attól is függ, hogy a kép és a hang milyen messzire jut el, az országban hány helyen fogják a fiatalok azt énekelni, hogy bajuszos sz@r, miközben technozenére vonatoznak körbe-körbe. Vagy, hogy hányan érzik úgy, mint az a fiatal, aki egy orra alá dugott mikrofonba ezt mondta: „két hete még külföldre akartam menni a depresszió elől, de most már inkább a depressziót fogjuk innen elküldeni.”
    Hiába a partihangulat, ez a tegnap este lázadás volt, amely során a „nemzet egységét” kifejező személy szó szerint megsemmisült, kiderült, hogy a magyar állam hitele, presztízse immár nem csak külföldön, de idehaza is romokban, továbbá az esemény legjobb beszédében, a festékdobálós ügyben megismert Varga Gergő a hatalmon lévőkre nézve fenyegető figyelmeztetést villantott fel: „Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből.”
    Persze, ez ma még csak retorika, de a hatalom tényleg mellényúlt ezzel a fiúval. Fölöslegesen rámászott, meghurcolta, meg akarta félemlíteni, és erre tessék, személyében nem csak egy önérzetes polgárt, de egy ösztönös és kiváló szónokot is végleg fellázított. „A Sándor palotát nem találtuk el azzal a festékkel, de a varázstükröt betörtük” – és ez csak egy volt a megsértett fiú sok szép mondata közül.
    És valóban, pontosan az történt, amit mondott.
    Akik tegnap jelen voltak a téren, aligha kételkednek benne, hogy a tükör szilánkjai szanaszét repültek, és néhány belőlük egész biztosan Felcsútig is eljutott.
    A baj nem jár egyedül, és ezt most már a kormány is valószínűleg sejti. Vajon, amikor a rendőrök tavaly nyáron a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályára hurcolták az egyik ligetvédőt, Komáromy Gergelyt, gondolták-e volna, hogy a reggae zenész egy év múlva majd a Szabadság téren áll nemes bosszút: a színpadról az ott készült videók révén már ma délelőttig is tízezrekhez juttathatta el azt a sokféleképpen, szóban, zenében megfogalmazott üzenetét, hogy egy országnak, egy nemzetnek nem lehet ennyire becstelen kormánya.
    És persze ott volt Gulyás Márton is, akire egy év felfüggesztett börtönt kért a teljesen szétrohadt magyar állam ügyésze, és aki egy másik kiváló beszédben tökéletes választ adott az őt ért támadásra: mozgalmat hirdetett a választási rendszer reformjára, mert anélkül jövőre esélytelen lenne az ellenzék.
    Bár ez a feladat nem egy magányos aktivista dolga volna, a magyar állam és kormány rothadtságával párhuzamosan fut az ellenzéki pártok erkölcstelensége, amivel hajlandók lennének teljesen esélytelenül is a szavazófülkébe küldeni híveiket. Most majd talán nehezebb lesz kitérniük, ha pedig a mozgalom tényezővé válna, amire nincs garancia, kénytelenek lesznek valóban szembefordulni a rezsimmel.
    Vajon a magányos aktivista ezúttal elegendő követőre, harcostársra talált-e tegnap este?

  • Charli!
    ápr.15.4:08

    Bár írásodat T.Zsófiának címezted, azért megkérdezem, hogy jön össze a liberálisok „önmegvalósítása” és a hedonizmus?
    Továbbá az általad felsoroltak hol és miben mondanak ellent a közösség, család és főleg a nemzet fogalmának? Oyan „dohos” vagy Csárli, hogy nehéz elképzelni, ezt manapság, a 21. században gondolja így valaki!
    Azt meg végképp nem értem, miért gondolod,ill. mire alapozod, hogy ezt a nemzet elsöprő többsége így gondolja?
    Nagyot fogsz csalódni az ” elfogadás terén” – de azért remélem menni fog….!

  • Gáti Oszkár Művész Úr !

    KÖSZÖNJÜK SZÉPEN !!! 🙂

    [Drizari 8:23 égisze alatt]

  • „Bocsánat, azt hittem szintén nő.”

    Figyelő,

    Nő vagyok en csak nem vagyok primitiv.

    Mert ez ugye egy primitiv megnyilvanulas: „…míg te itt osztod a hülyeségeid,otthon nincs semmi dolgod?….menj tüntetni a “fajtádhoz”,ott sikered lesz… Na ne válaszolj,mert nem érdekel a süket duma!”

  • Kedves bonhomme!

    Igazd van, nagyjából. Kirohanásod azonban az „ellenzéki” pártok ellen inkább a divatot követi, mintsem a tényeket. Bokros Lajos már vagy egy éve meghirdette, hogy első feladat a választási rendszer megváltoztatása – Gulyás Gergely pedig ezt csak most mondja. Csak Bokrost a sok kormányzati propaganda már bemocskolta. Nekem úgy tűnik, az ellenzéki pártok potensebb vezetői is hasonlóképpen jártak.

    Úgyhogy disztingváljunk. Ellenzéki pártpolitikus is kétféle van, az egyik okos és tenne is, ha nem lenne ellehetetlenítve a kormánypropaganda által, a másik fajta viszont feltehetően le van fizetve Miviktorunk által.

    Nagy sumák a Miviktorunk, és Habony Árpi a főesze.

  • Almási Alma!
    ápr.18.2:31

    Egyetértek, mindazzal amit az ellenzéki pártpolitikusokról írtál, kivált a Bokrosra vonatkozókkal, akit már régóta nagy figyelemmel hallgatok, és képtelen vagyok megérteni, hogy hogy nem értik az emberek? Szerintem talán a legvilágosabban ő beszél, úgy a legsürgősebb feladatokról, a soron következő teendőkről és általában ennek a súlyosan beteg országnak a gyógyulásáról, gyógyíthatóságáról, kilátásairól. Mint amikor egy válságos állapotú beteg – akit már boldog boldogtalan kezelgetett, mindenki próbálkozott, de egyre romlik az állapota – ágya mellett megáll egy „igazi” orvos, és higgadt, nyugodt hozzáértéssel feltérképezi az állapotát, majd megállapítva a diagnózist, határozott előírásokat tesz a kezelést illetően! A páciens fellélegzik, és valahogy érzi, innentől kezdve jó kezekbe került, ha valaki, ez az orvos tudja meggyógyítani! Hát valahogy így vagyok én Bokrost hallgatva, és egyre foszló reményekkel konstatálom, hogy már senki nem beszél előválasztásról, már csak a Botka féle tuti van, az ő személyes sértettsége dominál amikor megáll a plexi pult mögött és hirdeti az igét, valójában ő maga sem gondolja/hatja komolyan, hogy valódi esélyei lennének!
    Az „ellenzék” most Botka hiúságának szolgáltatja ki magát, 2014-ben Mesterházynak,(Bajnaival szemben, akinek köszönhetően talán a 2/3-ot sikerült volna elkerülni)és képtelen határozottan végig vinni bármit is – akár egy előválasztást, ami azért sok szunnyadó, de alapvető szempontra felhívná a figyelmet! Tudom, és értem, hogy Bokrost a hatalom mennyire leamortizálta mégis elkeserítő látni, hogy lustaságból,(ál)békességből, tehetetlenségből, vagy az abszolút ötlettelenség okán ráhagyják a műtétet az alkalmatlan „királyi sebészre”, míg bőven lenne biztosabb kezű operáló orvos, de a beteget (azaz minket)meg sem kérdeznek, mi pl kire bíznánk magunkat?

    Lényeges azonban, hogy Bokroson kívül már kb egy éve, majd valamikor a télen is itt járt K.Olgánál Haraszti Miklós, és részletesen elmondta, alátámasztotta elképzeléseit a választási rendszer „visszacsinálásáról” ill.annak feltétlen szükségességéről! Drizarinak be is linkeltem a H.M.-al készült beszélgetést(szerintem most is fenn van még a net-en) de valamiért akkor nem volt visszhangja nem igazán jutott el az ellenzéki pártok tudatáig, hogy teljesen esélytelenek a jelen felállásban, és ki kell kényszeríteni az ellenzéknek a tárgyalásokat az arányos választási rendszer visszaállítására, ill. egyértelművé kell tenni hogy enélkül nem vesznek részt a választási procedúrában, és ha kell, elmennek Strasbourgig!
    Ennek persze feltétlen kelléke az együttes akarat azaz annak deklarálása, hogy kivétel nélkül valamennyi ellenzéki párt ehhez tartja magát stb és – szerintem nagyjából itt is bukna meg a dolog!
    Ez persze nem kisebbíti sem Bokros tisztánlátását, sem Gulyás Márton jelenlegi bátor kiállását a témában, kivált helyeslem, hogy kiakarja ugrasztani azt a bizonyos nyulat a bokorból, azaz ki a kollaboráns, aki a Fidesznek asszisztál azzal, ha mégis indul, de nem árt ha figyelembe vesszük, hogy H.M. már jó ideje ezt magyarázza, nem sok sikerrel!
    Úgy látszik, itt minden ütősebb ötlethez „dzsemborit” kell szervezni, akkor talán eljut a felelősök ingerküszöbéig!

  • Na csak sorjában:
    Zsuzsa, az a Háttér hatalom műsor bizony teljesen hiteles. Résztvettem egy kicsit az alkotásában. A két szereplő büszkén vállalta azokat az ordas baromságokat, amiket elmondtak. Utána Marci bemutatta a filmet nekik és könnyes szemmel meghatódva hozzájárultak leadásához. Igen, ezek bizony Boda szintű emberek, ráadásul a magyar adóforintok millióiból élnek és árasztják magukból ezt a magvas ideológiát.. Ki szerint szorulnak sajnálatra?
    Drizari: Köszi, hogy kitetted és a Gáti-Gyóni vers abszolút megrázó. Köszi.
    Bonhomme, Besancon, málnaszőr, Belzebúb és még egy páran, akik hasonlókat gondolunk: Jó úton járunk, koncentráljuk a figyelmünket a lényegre!
    Alma, tudom, hogy csak nyelvbotlás, de azért kis különbség van Gulyás Marci és Gulyás Gergely babaarcú elnökhelyettesúr takony gerinces között, akinek már várható a kiugrása Orbán mögül, mivel okos és még csak 35 éves. Egy ilyen opportunista ügyesen fog még helyezkedni mielőtt leég a ház..
    A különbség köztük akkora, mint nagyon barom Kovács Zoltán és Kétfarkú Kovács Gergely között:)

  • Tisztelt Miklos Banfi,

    Koszonom hogy megerositette az informaciot. Errol a cikkrol elfelejtettem levenni az ertesitot de most errol is leveszem.

    Mindeg a leggyengebb lancszem hatarozza meg egy kozossegnek a szintjet es a torzsvendegeik kozott vannak olyan emberek is… akiket en egesz eletemben kerultem. Ha vonzodas meg pislakolt bennem magyar vagy expat magyar kozosseg irant… abbol az utobbi nehany cikk hozzaszolasai kigyogyitottak. Kertesz Akosnak igaza volt.

    Maradok tisztelettel,
    Zsuzsa