Egyre többen lépik át illegálisan Kanada határát

2017 április 20 9:09 de.21 hozzászólás

Egyre többen érkeznek Kanadába illegálisan az Egyesült Államokból–derül ki a Kanadai Királyi Lovasrendőrség által közzétett adataiból. 2017-ben eddig 1.860 személy lépte át törvényellenesen a nemzetközi határt és kért menedéket Kanadában. Januárban még csak 315 ilyen esetről tudtak, de februárra ez a szám 658-ra, márciusban pedig 887-re ugrott. A legtöbb illegális bevándorló Québecbe érkezett, aztán Manitoba tartományba.

Scott Bardsley, a közbiztonsági miniszter szóvívője elmondta: a legtöbb „szabálytalan migráns” (ezt a terminológiát használja a szövetségi kormány) érvényes amerikai vízummal rendelkezik, így már korábban az amerikai hatóságok is elvégeztek különböző biztonsági szűrővizsgálatot rajtuk. Amikor Kanadába érnek és menekült státuszt kérnek, egy újabb, ezúttal kanadai szűrővizsgálaton esnek át.

„De le szeretném szögezni: a határ szabálytalan átlépése nem képez ingyen belépőt Kanadába”–mondta Bardsley. A szabálytalan migránsokat a rendvédelmi szervek elfogják és ideiglenesen letartóztatják, személyazonosságukat megvizsgálják, egészségügyi szűrővizsgálatokon esnek át, továbbá megnézik, szerepelnek-e nemzetközi adatbázisokban, amelyekben terroristákat tartanak nyilván.

kanada-hatar

(Ez a tábla jelzi Kanada határát és hogy tilos itt belépni. A fotó Manitoba tartományban készült.)

Michelle Rempel, az ellenzéki Konzervatív Párt bevándorlásügyi kritikusa azt kérte a liberális kormánytól, hogy dolgozzanak ki egy konkrét terveket arra az esetre, ha a jelenlegi helyzet valóságos krízissé alakul. „Alapvetően arról van szó, hogy a kormány felelősséggel és egy tervvel tartozik a kanadai lakosság felé, hiszen úgy gondolom. hogy nyárra potenciálisan válságos helyzet alakulhat ki. A jelenlegi csend és engedékenység a hosszútávon nem hasznos. Nem gerjeszt bizalmat a kanadaiakban, hogy a kormány menedzselni tudja határaink integritását”–tette hozzá a konzervatív képviselő.

A baloldali Új Demokrata Párt vizsgálatot indítana a parlament bevándorlási kérdésekkel foglalkozó bizottságában és ezt a kezdeményezést a jobbközép ellenzéki párt is támogatja. „Az, hogy kormányunk egyszerűen ücsörög és nem foglalkozik érdemben a problémával pusztán fokozni fogja a helyzetet”–mondta Jenny Kwan új demokrata képviselő.

A szabálytalan migránsok közül sokan azt mondták a kanadai hatóságoknak, hogy az új amerikai adminiszráció miatt és Donald Trump elnök kijelentései után érezték úgy, hogy veszélyben van bevándorlási ügyük, illetve vízumukat is visszavonhatják. Ezért jöttek át a szerintük biztonságosabb Kanadába.

Amúgy márciusban törvényes keretek között 3.440 menekültkérvény érkezett be a kanadai hatóságokhoz, februárban pedig összesen 2.885.

21 hozzászólás

  • That is just what I have posted about a week and a half ago.
    Since it was as news in US media, that more and more of the Mexican and central american illegals are moving to Canada.
    And why not. Canada takes them, and even when the deportations may end in US they can just come back.
    In case they’d go back to Mexico, it would be a lot more difficult, if not impossible to come and cross the Rio Grande to US.

    This is how the mass migration started few years ago from the Muslim world. Frau Markel invited them. Germany took in about or even more than a million. Therefore over 10 million left their native countries.
    Now 10-12 million are in refugee camps, and many more in limbo all over.
    So now what will the rest of the world is going to do?

    The only humane way to solve this „refugee problem” is to end the carnage in Syria, Iraq ,Lybia, etc. so the people can return to their homes,and to rebuild their homes, lives and country. Now just what is wrong with that ? Oh, than they lose all the cheep labour. Hm?

  • Semmi probléma, amig a mostani miniszterelnök van a hatalmon, az jön be ide aki akar. Most nem akarok valótlant állítani, de mikor átvette a kormányzást, kijelntette, hogy ezentúl 25 ezer emigráns jöhet évente, de azt hiszem a szám felemelkedett azóta!

  • Bár ez nem az itthoni magyarok problémája…de ugye várható volt..mivel Mexikóból is többen illegálisan szöknek át Amerikába(Donald.T tiltása ellenére)így onnan menniük kell tovább,történetesen Kanadába..ami ugye nem biztos,hogy előnyős az
    országnak,mivel akadhatnak köztük kétes,bűnöző elemek is!

    Remélhetőleg mind a kint élő kanadaiakra és a magyarokra sem jelentenek majd veszélyt,én sokakkal ellentétben senkinek nem kívánok rosszat…!

  • Amúgy itthon a kormány (meg a magyarok józan többsége is!!!)
    különbséget tesz az okmányokkal rendelkező,szerencsétlen és jó szándéku menekültek és a kétes(esetleg bűnöző…)migránsok között!
    Kívánom a kint élők érdekében,hogy ott is így legyen!

  • Amúgy Bendeguz79 talán elfelejtett magyarul?……bár kicsit furcsállom,de az a lényeg,hogy a kinti magyarok értik,amit ír!

  • Boda Marcsi,
    ez a balfék úgy ír angolul is mint magyarul.De nem az a lényeg, hogy hogyan,hanem mit ír.Nem mindegy?Lényeg,hogy sok helyet foglaljon el.

  • Boda Marcsi
    2017 április 20
    2:36 du.
    A kétes elemek, nem Mexikóból jönnek, hanem a „menekültektől”. Csak meg kell nézni Párizst. Máma, megint mi történt.

  • Ms.Bodai soraira;
    Ertik vagy nem, de remelve ertenek is barmi nylven !

    De a FIGYELO es LAMPA keresere probalom magyarul is. Ok igeret hogy nem fognak osszeszidni negem.

    Ami a cikk volt, az itten a hirekben jelentve par hettel ezelott, hogy a torvnyetelul US-ban elo Mexikoi es mas kozep-amerikaik, ma tomegesen ozonlenek Kanadaba.
    Magakarjak elozni deportalsaikat.
    Amit ahelyzet enyhul, ok ismet problemak nelkul visszaterhetnek a USA-ba.
    Ha ki-toloncaljak oket, masodszor a Rio Gramden atkellni talan teljesen lehetlenne lessz.

    Mind ez aproblema frau Merkel kezdemenyezere tortent.
    O meghivta Sziriai menekulteket. Egymillio+ot befogadott a Nemet. De 10 millio kovette a meghivast.
    Persze a haboru es az ISIS kegyetlensegeitol menekulve, ma 10-12 milliok menekult toborokban feltucat orszagokban.

    Az egeydulli embeseges megoldas mindazoknak, hogy az oldoklesekenk veget vetni.
    Hogy mind haza legyenek kepesek menni. Ujra epiteni eleteiket, otthonaikat s hazajukat.
    Barmi mas nem megoldas, csulan a verontasok folytatsai!

  • Bendeguz79
    Ebben igaza van, de sajnos Szíriában polgárháború, azaz vallásháború van, amiről a hírekben ritkán beszélnek. Akik jönnek, végső fokon tényleg menekültek!
    Pl. nagyban megy a keresztény irtás ott, t.i. a szíriai között sok keresztény van.

  • Bendegúz!
    Ugyanezt írtam….most kiegészítem azzal,itthoni újság írt,hogy

    D.T illetve Amerika,csak szakképzett,dolgozni akaró és papírokkal
    rendelkező menekülteket fogad be!
    Nem kell magyarázni…

  • Figyelő!

    Igazad van,a többség máshonnan jön,de az USA álláspontja minden
    szempontból jogos!

  • Ja meg a kétes elemek migránsok…az okkal elvándorlók pedig menekültek,nagy különbség!

  • Boda Marcsi
    2017 április 21
    11:20 de.

    Marcsi. Így igaz, ezúttal nagyon jó a megállapítása. Annyira nyilvánvalót állapított most meg, mint ahogy nyilvánvaló, hogy az ég kék és a fű zöld. De azért disztingváljunk a témában. Tudja az az aggályos, hogy a magyar kormány tudatosan összemossa egyetlen halmazba a kétes elemeket az okkal elvándorlókkal – pedig Ön is képes felismerni, hogy két különböző halmazról van szó. A kormány ezt az egyetlen egy összemosott halmazt slendrián felcímkézi „migránsok” megjelöléssel. De nem csak összemossa, hanem a kétes elemeket, a bűnözőket jó pénzért, mégpedig nagyon jó pénzért letelepedési kötvény biznisz címen pedig beenged az Országba, miközben az okkal elvándorlókkal (akikből nincs haszna), azokkal szó szerint kutyául bánik, minden nemzetközi és alapvető emberi jogoknak fittyet hányva. De Ön már legalább szintet lépett és úgy tűnik, hogy a kétes elemeket és az okkal elvándorlókat képes megkülönböztetni. Bár azért a migráns szóval még hadilábon áll. Mindenesetre kap egy pirospontot biztatóul, hogy évek óta először volt egy félig helyes meglátása.

  • HunCanada!
    Hunnan….vesszed pláne kintről ezt a hülyeséget,letelepedési kötvényt itthon nem vehet kétes migráns…amúgy nézz utána,hogy mi a különbség a migráns és a menekült között……
    Pá!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Vége van a reklámnak? Nem írna nekünk egyszer filmkritikát?

  • IMIGRALAS az USA-ba. Tobbek vtelkedesere;

    Az USA-ba, mind velnem a vilag minden mas orszagaiba, a bevandorlas leheto a torvenyek latal; eloirt modon.

    Ma, kb. egy millio imigrans/bevoandorlo erkezik evente a torvenyek kovetesevel.
    Even te kb. egy million is allampolgarra val.

    De vannak akik a tovenyes lejarasok ellenere ,egyszeruen atszokik a hataron, fokent a deli hataron.
    Az nem kevesebb mint 12 milionak van veve a hatosagok altal.

    Na eMLEKEZZENEK, az en idomben az „harsertest” jelentett. S a hatrserto aknamezokon keresztul, gep-puska tuzzel varav. S meg ha sikeres lett volna is tobb evi borton vart rea.
    Az ma nem tortenik sehol. DE Mexico es US kozott van egy hatalmas sivatag, ahol a napi homerseklet 40 fokot is eleri. Tobb szaz kilometerek ahol semmi nincse, cxsak merges kigyok. A prthazok hatosagi szervek tagjai allandoan talalnak csontvazakat ottan. Sok beszoko eltunnek, eletuket vesztve. De mindenek dacara tobben es tobben veszik azt a reszit.

  • HunCanada!

    Végre igazat adott -nagy a különbség a migráns és a menekült között, (ezt mi is tudjuk)csak abban tévedett,hogy a kormány nem tesz különbséget…
    a menekültek jöhetnek,míg a migránsokat vissza küldjük,ilyen egyszerű és jogos!
    Mivel kint él,és csak a hiteltelen ellenzéki fórumokról tájékozódik,így nem érdemes vitatkozni….!

  • Amúgy az önvédelem szempontjából is,meg ugye a naponta Európában
    történő migránsok(köztük terroristák) által elkövetett bűncselekmények,gyilkosságok alapján is különbséget kell tenni!!!
    Itthon ez működik szerencsére aminek mi bizony örülünk,gondolom a kinti normális,tisztességes magyarok is?…..aki nem az egy söpredék!

  • Boda Marcsi,
    a menekültnek és a gazdasági vagy megszálló migránsnak sincs különleges ismertető jele.Most beépítik ,mint”téglát” és néhány év múlva derül ki,hogy miért jött.Amikor esetleg megfenyegetik az otthon maradottjait vagy másként megfizetik,megzsarolják.Így azután robbantóvá,gyilkossá,akár tömeggyilkossá is avanzsálhat. Azzal a szóval,hogy söpredék bánjál óvatosan.A boldogult Heltai Jenő már megmondta,hogy:”kis nép vagyunk,egy csőcselékünk van”. Ez vonatkozik jobb és bal oldalra egyaránt.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 április 25
    9:27 de.
    Tökéletesen igazad van, viszont az utolsó három mondatodat nem is láttam! 🙂

  • Orsós Elemér,
    az utolsó három mondatomat nem látni,hanem megérteni kell. Pontosítva azt akarja mondani,hogy nem az egész jobb és nem az egész bal,de mindkettőnek van szép számban alja.