Mi lenne ha „egyik sem” is szerepelne a szavazólapokon?

2017 április 24 1:30 du.15 hozzászólás

Borgula András műsorát hallgattam a Klubrádióban vasárnap és örömmel nyugtáztam, hogy Kanada két szempontból is érintve volt. A Hallójárat című műsorban olyan külföldi társadalmi és közéleti jelenségekre mutatnak rá, amelyen keresztül közvetve, hallgatólagosan kommentálják a magyar társadalmi és politikai valóságokat. Elsőként a Magyar Kétfarkú Kutyapárt külföldi precedenseiről beszéltek és itt merült fel Kanada egykori Rinocérosz Pártja (Rhinoceros Party), amely 1963 és 1992 között adagolta a szatírát a kanadai politikai közbeszédbe.

A párt – többek között – azt ígérte, hogy II. Erzsébet királynőt a Buckingham nevű nyugat-québeci kistelepülésre költözteti, hogy a lottón pénz nyeremények helyett inkább szenátusi helyeket osztanai ki a nyerteseknek, az Egyesült Királyságot Kanadához csatolják, megszámolnák az Ezer Szigeteket dél-Ontarióban, mert lehet hogy az amerikaiak lenyúltak párat, egyírányúvá teszik a Trans-Canada országútat és egy Visa hitelkártyára utalják az államadósságot. Szóval ilyenek voltak a kanadai kétfarkúak annó.

A másik ötlet ami felmerült Borgula András műsorában az az, hogy a szavazólapokon kéne, hogy legyen egy „egyik sem” mező mindazoknak, akik egyik jelöltet vagy pártot sem kedvelik. Örömmel jelentem Borgula úrnak, hogy ez is volt már Kanadában–sőt, nem is akárhogy került megoldásra…

Akadt egy Ontario tartománybeli férfi aki hivatalosan is megváltoztatta a nevét, márpedig erre: „Above Znoneofthe.” Ezt azért tette, mert indulni kívánt választásokon és a proteszt szavazatokat akarta begyűjteni. Ez úgy jött le, hogy a szövetségi szavazólapokon családi nevét tüntették fel először, aztán vessző után a keresztnevét, és mivel ‘Z’-vel kezdődik vezeték neve, mindig pont a cédula alján lenne olvasható az „egyik sem” opció, így: „Znoneofthe, Above.”

image (3)

Znoneofthe-t eredetileg Sheldon Bergson-nek hívták és 47 évesen változtatta meg nevét, illetve indított el politikai pályafutását. Először a Whity-Oshawa tartományi választókerületben indult 2016-ban. Ekkor a voksok 0,81 százalékát szerezte meg. Aztán 2016 novemberében Ottawa-Vanier választókerület időközi választásán indult, ahol a voksok 0,52 százalékát gyűjtötte be.

Ki tudja, hogy mit hoz a jövő, hiszen 2016-ban „történelminek” mondott szövetséget kötött egymással az Egyik Sem párt (None of the Above party – NOTA) Mr. Znoneofthe-vel. Korábban külön-külön indultak és így durván megosztották az „egyik sem” voksot.

Figyelemmel kísérjük majd a fejleményeket. Ebből még akár fülkeforradalom is lehet.

15 hozzászólás

  • Mi lenne? Sokan jelölnék, de nem elegen, így ismét a Fidesz nyerne. Ne felejtsük: stabil a 2 milliós szavazótáboruk – benne a határon túli magyarokkal – akikkel simán lenyomják a széthúzó és egymásnak feszülő ellenzéket.

  • „Egyik sem” az a NEM szavazas. De akkor miert is menne barki is szavazni ? De remelhetoleg, lehetne beirni kedvelt jeloltjet? Nem ?

    S mi a lehetoseg, Magyarban, s mint Canadaban a valtoztatasan a valasztasi modnak. Itten floridaban nincs valasztas hogy ne lett volna allandoan Alkotmanyos Modositasi a szavazo lapon. Persze nem nepszeru mert a szovegei mindeg tulzott hosszusagaik. No de azt jelenti a „democracia”. Minden kozossegi javaslat es kezdemnyezesek altal.

  • Bendeguz79!

    Mikor vándoroltál ki, vagy esetleg már kint születtél? Mert őszintén mondom, nem mindig értem, amit magyarul írsz.

    De az első mondatot még értem és szerintem egyáltalán nem ugyanaz otthon maradni, mint proteszt jeltöltre szavazni vagy esetleg érvénytelenül voksolni. Lásd a legutóbbi népszavazást és a sok-sok érvénytelen voksot.

  • Christopher Adam

    Drizari,

    A vasárnapi időközi választás Józsefvárosban valóban bebizonyította: ha az ellenzék koordináltan indul és csak egy jelölet állít, akkor győzelmet arathatunk a rendszer helyi képviselője felett. Ha ma fideszes lennék, okom lenne az aggodalomra. A Fidesz Zuglóban és Józsefvárosban elveszítette táborának harmadát.

  • Chris,

    talán valóban elveszítette táborának harmadát, habár a közvélemény kutatások ezt még nem igazolják. A Fideszre biztosan szavazók 2 millióan kitartanak. Voksolási érdektelenség és ellenzéki széthúzás estén ismét biztos nyerők 2018-ban.

  • Azért a logika labirintusában eltévedt balosok figyelmét felhívnám arra az ellentmondásra, hogy egy „faji alapú diktatúrában” egy „FideSS” és egy „Orbanini” uralkodása alatt, hogy a csodában nyerhet demokratikusan megrendezett választásokon az ellenfél. Sőt, Chris már álmodozni is mer! 🙂

  • SZOCDEM nek valaszolva;

    ” ..protest jeloltre szavazni…”

    Hat ha elegen szavaznak a „protest jelolt”-jere akkor nyerhat is az. Nem ?

    De a kerdes a cikkben volt, mi lenne ha „egyik sem” a szavazo lehetoseg letezne.
    A valasz persze rem egyszeru. Szvazatat a szmetladaba megy.

    Azert irtam a ” beirt candidatus”. Hat me abban amit ON nem ert meg ? Mondja azt !

  • Az a nagy BECSAPÓS trükk, h maga a jogi aktus nem választás, hanem SZERZŐDÉS KÖTÉS.
    A szerződést pedig a szerződő felek visszaélésekkel nem befolyásolt, egybehangzóan, szabad akarattal megnyilvánított akarata hoz létre.
    Ebben egyértelműen benne van, h nem kötelező szerződést kötni.

  • Ez az ország, amely önként akar orosz gyarmat lenni:

  • Charlie:
    „Azért a logika labirintusában eltévedt balosok figyelmét felhívnám arra az ellentmondásra, hogy egy “faji alapú diktatúrában” egy “FideSS” és egy “Orbanini” uralkodása alatt, hogy a csodában nyerhet demokratikusan megrendezett választásokon az ellenfél.”

    Kivételesen nagyjából Önnel értek egyet; sehogyan. (Bár – de ezek nem változtatnak a kérdése – Magyarország nem „faji alapú” hanem szimpla „mutáns fasiszta” (Co. Ungváry Rudolf) diktatura, a jelenlegi magyar választási színjáték pedig minden, csak nem demokratikus.)

  • Charlie:
    „Azért a logika labirintusában eltévedt balosok figyelmét felhívnám arra az ellentmondásra, hogy egy “faji alapú diktatúrában” egy “FideSS” és egy “Orbanini” uralkodása alatt, hogy a csodában nyerhet demokratikusan megrendezett választásokon az ellenfél.”

    Kivételesen nagyjából Önnel értek egyet; sehogyan. (Bár – de ezek nem változtatnak a kérdésen – Magyarország nem „faji alapú” hanem szimpla „mutáns fasiszta” (Co. Ungváry Rudolf) diktatura, a jelenlegi magyar választási színjáték pedig minden, csak nem demokratikus.)

  • Amúgy Józsefvárosban a Fidesz győzött és nem a bunkó Dopeman…csak úgy mondom….!

    charlie!

    Tudod „álom álom,édes álom….”aztán belelóg az ellenzék keze
    a bilibe,és felébred!
    Törvényesen nem tudnak győzni,ami meg csalás,törvénytelenség,cirkusz az nem érvényes és elsöpörhetö,méghozzá törvényesen!!!!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Az számít, hogy a Fideszre szavazók aránya egyharmaddal csökkent? Ha ez nem ad okot az aggodalomra a fideszes politikusoknak és pártkatonáknak, az már tényleg az ő bajuk. Az mit jelent, hogy „törvényesen nem tudnak győzni?” Tehát törvényesen nem lehet leváltani az állampártot? Van aki egyetértene ezzel a gondolattal az ellenzéki oldalon. Amúgy egy másik öntelt, elszigetelt és arrogáns uralkodót — a Kárpátok Géniuszát –sem választáson váltották le.

  • Többször elmondtam már, h a valódi vezetők nagyon nem hülyék.
    A parlamentben tevékenykedő strómanok sem. Különösen nem a szakértőgárdájukkal kiegészítetten.
    Elképesztően arrogáns kommunikáció mellett teszik minden vonalon, egyre élhetetlenebbé azt amiben élünk.
    Teljesen egyértelmű, h változtatni akarnak.
    És egyre inkább az is, h ehhez nem tudnak másik front arcra váltani.
    A nép nem kajálta be az álcivil szervezetek szövetségét SEM.
    Sem az AE, sem az AM cégérrel.
    A nem mondom ki kik, tartják magukat a nagy terv stratégiailag meghatározott részéhez, csak erre próbálnak meg az irányítóképességüket meghosszabbítókat rámodulálni.
    Ilyen volt a muszlim betelepítésre és az ehhez gerjesztett félelem-agresszivitásra épített próbálkozás egy az Iránihoz és az USA konstrukcióhoz hasonló államvallási színezetű terrorállamisági konstrukcióra való átállás is. Ennek megcsinálásához sem tudtak jó alapot adó erőszak hullámot elszabadítani.
    Mielőtt kizártak a face AM lapról, Geri (front arc) kikotyogta, h az elképzeléseik szerint érdemi jóléti átalakulás (átalakítás) cca két évtized múlva várható.
    Még két évtizeden keresztül akarnak szabotálni bennünket annak érdekében, h a környezetünk számára csak ezután tudjunk jóléti (csábító) mintaadóvá válni.
    Közben pedig a strarégiai ütemezés szerint (és a manőverezési kísérletekből is) folyik a jó információk terjesztése, terjedése a nép körében.
    Ezek és még sok más eredőjében látom azt amiket már korábban is mondtam. Ahogy halad az idő, ezek a vélelmeim egyre tisztábbak és határozottabbak.
    Az ehhez szükségesek hiányában nem lehet egy rendkívüli állapot bevezetésével elhalasztani a választást és ez sem segítene az Orbán arculat gyorsuló ütemű elhiteltelenedésén.
    Ott van még az is, h az irányítási rendszerben, különösen ennek az alsóbb szintjein tevékenykedők, gyenge jellemű csinovnyikok. Ebből adódóan, automatikusan a kisebb ellenállás irányába mozdulnak Ez is egy erősen meghatározó tényező.