Nemzetünk Mészárosa

2017 április 27 3:26 du.82 hozzászólás

Örülhetünk megint!

Ajánlatos a csatolt felvételen rögzített gyáravató beszédét végighallgatni, ami mindennél többet mond róla magáról, nemzetünk mészárosáról, a szempillantásonkénti vagyonnövekedés világrekorderének szellemi gazdagságáról. Akinek eme elemzéséből emellett megtudhatjuk például, hogy ők (azaz egymaga az alapos okkal királyi többesben fogalmazó gázszerelő) nagyon nagy sikereket szeretnének a gyárukkal elérni. És erre kétségkívül van esély, hiszen a gyárban a szavai szerint nulla százalék hulladék mellett kétszázötvenezer búzát lehet majd feldolgozni keményítőnek, alkoholnak és takarmánynak.

Nemzetünk e kiválósága ebben a beszédében azt persze nem árulja el, hogy a takarmányként hasznosítandó melléktermék mennyisége mellett hány tonna keményítőt, hány hektoliter alkoholt állítanak majd elő a feldolgozandó kétszázötvenezer búzaszemből, s hogy óránként, percenként, vagy netán másodpercenként teszik-e ezt, nyilván úgysznitén üzleti titok. Meg kell elégednünk azzal, hogy a kormánynak és a bankoknak köszönhetően az új létesítmény rengeteget jövedelmez majd az országnak (valamint nekik, a királynak), büszkék lehetünk rá, mi, magyarok.

Aczél Gábor

meszaros

82 hozzászólás

  • Na most ketsegtelenul bevallom hogy magyarnyelvi gyakorlatom itten teljesen cserbe hagyott engem.

    Csupan annyitt vettem ki a cikkbol hogy valaki wiskyt, gint es Vodkakt keszit. S a mellektermekeit meg allatok takrmannyava hasznaljak.

    De mit jelent valojabanm hogy 2500% -al novekszik a „gaz-szerelo” minimalbere ?

    Gaz-szerelo, talan plumber, az az csovezetek szerelo?

    S dolgozna az minimum berert?

    Mi a minimal ber Magyarorszagon?

    Azon kezdheto egy vita.

  • Christopher Adam

    Bendeguz79,

    Nagyon röviden, mert az évek alatt lemaradtál jónéhány fejezetről…

    Mészáros Lőrinc Orbán Viktor falújának polgármestere, de civil foglalkozása a gázszerelés (tehát egy egyszerű plumber). És ebből az egyszerű plumberből valahogy milliárdos lett kevesebb mint 7 év alatt, ma már Magyarország egyik leggazdagabb embere. Gyáros, szálloda tulajdonos, újság- és médiavállalkozások tulajdonosa. Hipp hopp, 1 év alatt 100 milliárd forintot ugrott Mészáros Lőrinc plumber vagyona. Valahogy. Isten tudja hogyan.

  • Nos lehet, hogy van benne igazság(?)…de ha ugye a hitvány Sorost, Gyurcsányt vagy például Botkát vizsgálgatnánk….hát nem biztos, hogy igazságosabb, hihetőbb és jobb képet kapnánk…..pláne a sokkal szerényebb körülmények között élő többség! (akik ugye azért hülyék nem vagyunk…..!) na ennyi, nincs több időm, de amit írtam arról „sokaknak” hasznos lenne elgondolkozni,pláne ha van némi igazságérzetük, tárgyilagosságuk, meg „önkritikájuk”….!

  • Na meg azt sem ártana megvizsgálni, hogy ki árt többet az országnak, ki kártékonyabb, hitványabb a hazájával, népével szemben…..Na a többség tudja és ez a lényeg!!!!

  • Bendeguz79
    2017 április 27
    3:39 du.

    Mégrövidebben: Mészáros Lőrinc Orbán gyerekkori barátja, napjainkra pedig a Strómanja. Későn érő típusként „Tehetsége” és gyarapodása kizárólag 2010-ben jött el és ekkor kezdett el növekedni, pont amikor a Fidesz hatalomra került. Az Orbán rendszer által átjátszott forintok milliárdjaiból gyarapszik, és nem a tehetségéből lett mérhetetlenül gazdag – mert, hogy az nincs neki. Naponta 273 millió forinttal ( naponta 1.294.041 kanadai dollárnyival) lett vagyonosabb Mészáros egy év alatt.

  • Marcsi néninek mindig csak a Gyurcsány Feri jut az eszébe. Szerintem már megint úgy bedajerolta a haját, hogy véletlenül kisütötte az agyát.

  • szocdem
    2017 április 27
    4:12 du.

    Mit???

    Amúgy adalékul a cikkhez: http://24.hu/belfold/2017/04/27/meszaros-tundermeseje-visszaut-a-teljesitmeny-nelkuli-gazdagodas/

    Rosszabbul élünk, mint hét éve!!!

  • Ja egyébként,ahogy egyesek meggazdagodása irritálja,elgondolkoztatja a jóval alacsonyabb élet színvonalon élőket,az természetes,de a szintén és ennél is gazdagabb (főleg milliárdos meg emellett, hazaárló politikusok)egyenesen undorral töltik el a normális többséget!

    SZOCDEM meg jobb lenne,ha hallgatna ahelyett,hogy idióta sértegetéseket ,baromságokat írna…de ugye tőle csak ez telik!
    Na pá!

  • Mr. Adam;

    Koszonom az ertesiteset.
    Persze igy az egesz maskent latszik.

    De kerdesem lenne ismet, szeretnek valosagot talalni, hogy mind az ellensegeskedesek nem csupan irigylesek valaki sikereinek , VAGY van mogotte ami nem kosher?

    Manapsag, az tortenik hogy valaki egy jo otlettel hamar sikereskedik, de persze vannak a gazemberek sokasagai is.

    Nincsen senki, vagy semmi informacioi ami mutathatna arra ?

    Remelve lesznek majd tenyek a napvilagra hozva, s tudom sok ragalmak is. Nemely alaptalan, de remelve lessz majd valo adatok is napvilagra jonni.

    De ne feledjuk, a mai globaliznus lehetosegei, s jo kapcsolatok sokat szamit. Mint a mondas, nem hogy valaki mit tud, hanem hogy kit ismer. A kapcsolatok lehetnek a lehetosegek eredetei.

  • Ajánlatos a csatolt felvételen rögzített gyáravató beszédét végighallgatni, továbbá Orbán Viktor strómanjának rendkívül gyors és valószínűtlenül tetemes vagyonosodását taglaló írást elolvasni is:

    https://kolozsvaros.com/…/ahol-egy-atlagszavazonak-ezer-ev…/

  • Hát, igazából nem tudni, mi az igazság, ebben a storyban.?
    Ha volna valaki olyan kedves, hogy leírná, pl. Soros György hogyan szerezte a millióit? T.i.nem esik az
    sem ölibe senkinek, csak úgy!

  • A mester lenyűgöző intellektusa sokat megmagyaráz! =))

    Nem állom meg, hogy ne tegyem hozzá: Többek között ebben rejlik Őfenesége bája, a zemberek nem csak zsigeri ocsmányságukat érezhetik támogatva, de korlátolt barom voltuk elismerésére is reményt kapnak! =))

  • @ FIGYELO

    Soros Gyorgy a vilag legsikeresebb penzvaltoja.

    A nemzekozi arai a penzeknek allandoan valtozik. Meg ha csak ezred centet is, de az leheto orankent is.
    S amikor nagy osszegekben vasarolja es adja el yobb kulombozo penzeket, nagy jovedelmet nyerjet.
    Az megy allandoan, s barki a piacon, sot a maga gepen, ha csak van egy szamlaja a brokeraval.

    Soros csak sikeresebb lett mint barki mas is.

    Soros legynagyobb tette volt, az Angol fontot tonkre tette. Amit senki mas nem sikerkedett meg.

  • Édes istenem, hát Mészáros barátunk nem egy lángész… De viszont jó helyre született, mint a királyok, hercegek, grófok…

    Kedves Figyelő, én úgy tudom, Soros egyszerű, hétköznapi spekuláns volt. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy jó érzékkel tudta felmérni a tőzsdehullámzásokat, és azokat le tudta fölözni. Ez olyan jelenség, mint a tenger hullámzása. Ha a felszín fölé megfelelő magasságba egy üres edényt helyezel, akkor a hullámok azt megtöltik vízzel, anélkül, hogy neked meregetni kellene… 😀

  • Kalocsai Miklós

    Bendeguz79
    2017 április 27
    3:39 du.
    Ritkán, de előfordul, hogy valaki szakmai innovációval, üzleti jóérzékkel rövid idő alatt nagy vagyonra tegyen szert. Itt egy egyszerű csőszerelő kisvállalkozó szakmájától távol eső, kizárólag állami pályázatokat nyerve, tőke nélkül indul el a rohamos gazdagodás útján. Ebben az ő érdeme annyi, hogy a miniszterelnöknek falubelije. Orbán Magyarországán szinte kizárt, hogy valaki állami, Uniós támogatáshoz jusson a maffia körein kívül. Ennek az embernek sem végzettsége, sem tehetsége nincs arra, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora vagyont halmozzon fel és kezeljen. Magyarországon nyilt titok, szinte mindenki által elismert vélekedés, hogy ez a vagyon nem az övé, ő csak egy silány stróman, az igazi tulajdonos Orbán Viktor és családja. Erre számos egyértelmű eset utal. A balliberális magyar sajtó hiányossága, hogy ezt nem egyértelműsíti, nem tudatosítja a közvéleményben. Orbán eléjük tett egy homozsákot, hogy pofozzák, és ők szorgalmasan verik is. A viktátor meg röhög a markába.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 27
    4:08 du.
    „Na meg azt sem ártana megvizsgálni, hogy ki árt többet az országnak, ki kártékonyabb, hitványabb a hazájával, népével szemben…..Na a többség tudja és ez a lényeg!!!!”

    Igazad van Marcsi! De nem is kell különösebb vizsgálat, az események, az ország helyzete, egyértelműen bizonyítja, hogy Orbán orosz ügynök, az oroszok által zsarolt hazaáruló, így vitathatatlan, hogy ő és az őt támogató fidesznyikek, többek között Boda Marcsi is „többet árt az országnak”… „kártékonyabb, hitványabb a hazájával , népével szemben.”

  • Figyelő
    2017 április 27
    9:27 du.

    Elmondaná, hogy Mészáros Lőrincz – nemzetközi összehasonlításban is – páratlan vagyonosodásához hogy jön ide Soros György? Miért mentené fel az, hogy más esetleg szintén nemtelen eszközökkel szerezte vagyonát?

  • Bendeguz79
    2017 április 27
    5:20 du.

    tréfás kedvedben vagy ott Floridában (vagy nem ott vagy?) a gazdagodás önmagában nem bűn, mindenki gazdag akar lenni (igaz, akkor meg az egész gazdagodás értelmét veszíti, mert a gazdagodás lényege, hogy aki nálam szegényebb annál én gazdagabb vagyok, ha mindenki gazdag akkor -ugye- senki sem gazdag és ebben a van kutya elhantolva (bodamarcsiadajerolt sérójával még nem, sajnos pedig ránkférne)

    szóval kérdezd meg a Rotschildokat, Kruppokat, Rockefellereket és a többi mondjuk Zuckerberg, Bill Gates hogyan is csinálták…dehát már az is elhangzott, hogy a mészaroslölö az okosabb(SIC) mint a Zuckerberg mialatt iskolai végzettsége nincs, szakmája gáz és csőszerelő, azaz tud menetet vágni a csőre hogy a muffot ráhúzza csavarva azaz csőmenetet és tud forrasztani ólommal…zinkkel nem biztos de hogy zinkelt kártyákkal lett gazdag az bizonyos…azt még egy Rotsxchild sem tudja elmondani, hogy egyetlen év alatt 6 szorosára nőtt az a vagyona ami 6 évvel korábban nulla volt tudod e mi az a nulla??? a semmi!!!! nahát az a nulla van a lölö fejében is de hátszéllel úszik (nem is tud úszni úszóövet használ, nukleárisat olyan sebesen tud a vizen lebegni úszóövben, hogy a Phelps sehol sincs mellette…van e még kérdésed… szvsz adni kellene a lölö nek egy Rubik kockát hogy rakja ki ahogy kell és addig nem ehet nem ihat amíg be nem fejezi (bizonyos a szomjhalála) IQ ja valahol 12 és 13 között lehet

  • Figyelő
    2017 április 27
    9:27 du.

    fgiogyelgessél jobban, a Soros György magyar állampolgár, hívd fel telefonon, bizonyosan boldog leszs ha neked személyesen elmesélheti hogyan is lett neki ennyije, ha nem, akkor kérdezd meg a mészaroslölö nevű szuperzsenit bár az meg hallgatag mert beszélni sem tud, csak a pénzet gyűjti ahol éri meg ahogy a térdigérőpasszátszél befújja az ablakán (ami állandóan csukva ven mert retteg ugyanúgy mint a gazdája az alcsútb…di orbánovics viktyerenko ödöny egyébként miniszterelenök, mert a putriban ahol felnőtt seprűvel kergették ha nem akart miniszterelnök lenni …igaz tanulni sem szeretett, bizonyos szexuális szolgáltatásokért kapta a diplomamunkáját és lett elfogadva mai napg nem tudja miből is lett kisdoktor

    helyre kis bajuszos volt és nagyon kelendő bizonyos körökben és a kémeknél ahol be volt jegyezve mint besúgó és akinek havi 15000 forintot adott Soros György akkor amikor a magyar átlagbér 2500 forint körüli lehetett

    fidelj jobban, vagy el leszel hamvasztva, mint a Fidel Ő

  • Boda Marcsi
    2017 április 27
    4:54 du.

    elárúlnád a titkodat, hogy melyik irányba göndörödik dájjer után???

  • Boda Marcsi
    Mészáros az 5.leggazdagabb ember Mo-n, pedig szegény még a Lévai rokonság adóhátralékát is kifizette..)))
    (Kérek az erre járó közgazdákat, hogy ezt szakszerűen írják le, mert én alig is értettem.
    Szervusztok, jó napot !

  • „Nem bújom ezeket a listákat, de eszembe jut, hogy rajta vannak-e a valódi leggazdagabbak a listán. ?? – Nem tartom magam kommunistának, ezért más zsebében nem is turkálok”

  • „Nem bújom ezeket a listákat, de eszembe jut, hogy rajta vannak-e a valódi leggazdagabbak a listán.?? – Nem tartom magam kommunistának, ezért más zsebében nem is turkálok !”

  • @ Kalocsai Miklos soraira;

    Nem tudhatom, de igen az a szaga.

  • Tovabbik a fenti soraimhoz.

    A Soros Gyorgy eseten, a vagyonat a nemzetkozi penzek vasralasaval, DE a „FUTURE MARKET”-on sikereskedett.
    ( a jovobeli piac).

    Ami letezo minden cikkekel. Barmi kozhasznalati cikkek,rany, ezust, buza, kukorica, soya, kave, cukor, narancs le, s a vilagminden nemzetenek penzei , sot ipari reszvenyek is. Az amikor NEM vasarolod meg az arut, csak a jovobeli aran veszel, (vagy adsz el)szerzodest.

    De a (jovo-piac) ahol nem vasarolod meg a bizonyos cikket, hanem csak a lehetoseget, az az contract-ot (szerzodest de mint fogadasat) vasarol venni, vagy eladni amit meg nem is tulajdonoz, csak a lehetoseget arra hogy vegye vagy eladja, egy meghatarozot idon belul. S amint az ara esik, vagy emelkedik, azt azon alapon eladhatja, vagy vasarolhatja.
    Egy igazi ‘fogadas’ rendszer.
    De a pont hogy a „future market” ugyen minden dollar nyer, azt valaki veszti. Tehat csak a dollar-dollar alapjan.
    Nagyon riszki uzlet a futures market, de aki sikeres az igazan nyeremenyes lehet. Mert oriasi osszegeket lekothet nagyon keves penzzel. Azert az lehet egy igazi ‘arany-banya’, vagy veszthei inget-gatyajat is.

  • rodeo36
    2017 április 28
    6:56 de.
    Rossz az információ!
    Soros, egy(1)év ösztöndíjat adott Orbán számára, diákkorában amit Angliában végzett el-Így TÖBB értelmes diák is kapott ennyit, nemcsak Orbán .Annyi pénze volt és van Sorosnak, hogy a jó hírnév érdekébe ennyit áldozott rá.
    Összes haszon ebből annyi, hogy végre van egy miniszterelnökünk, aki tud angolul beszélni!

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 28
    10:58 de.

    Nem mondták még, hogyha kevesebbet írnál, kevesebb ostobaság derülne ki rólad?

  • Figyelő
    2017 április 28
    10:58 de.

    Ez nem egészen pontos, hogy csak egy év ösztöndíjat adott Soros Orbánnak az oxfordi tanulmányaihoz. Kapott volna többet is, ha marad és tanul. De a valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor a ’90-es parlamenti választások miatt megszakította oxfordi tanulmányait a sokkal vonzóbb esetleges kormányzás végett, és inkább elhagyta Angliát. Ha marad, akkor további tanulmányai is finanszírozva lettek volna. 2014-ben az oxfordi egyetem egyébként eltávolította a híres oxfordi diákok listájáról Orbán nevét.

  • Figyelő
    2017 április 28
    10:58 de.
    hááááát, ha azt, amit ennek az alaknak kijön a rfelső bemenetén azt beszédnek nevezni nagyon nagy túlzás, sejpít és kappanhangon kotkodácsol magyarul sem tud az angolja meg senkit sem érdekel, nemzetközben kötelező a tolmács, mert egyetlen politikus sem kényszeríthető arra, hogy idegen nyelven adja elő a lopott holmit ezek olyan tolmácsok akiknek az anyanyelve az egyik az apanyelve a másik, tévedhetetlen de őket sem szabad bizonyos időn túl alkalmazni 2 vagy 3 óra egyhuzamban az a maximum

    jobb lenne egy normális és nem drogos dilis zsebtolvaj hazudozó senkiházi lenne ott a parlament nevű útszéli kocsmában ahol kövérlaca a házmester

  • Na Figyelő,arra várhatsz,hogy a hitvány haza (és mellesleg zsidó!áruló!!)áruló Sorost átvilágítsa valaki……
    Mind a hazáját,mind a népét(zsidó származását!) megtagadta,és nemcsak a magyaroknak,de egész Európának próbál ártani,(nagy hasznot vág zsebre…)több helyről kitiltották…remélhetőleg
    „fentről” mielőbb megkapja a méltó büntetését!
    Az érthető,hogy a Jóisten nem veszi magához,de egyenlőre még az ördögnek sem kell sajnos ….(pedig 87 éves),míg sok hasznos,tisztességes,tehetséges,hazaszerető ember hal meg…….
    ami nagyon sajnálatos!

  • Kalocsai és rodeo36 !
    Hát nagy és hazug baromságokat írnak,Figyelőnek és nekem is…,de ugye ezt minden normális kinti és itthoni magyar tudja,és nem igazán…számít,pláne az itthoni TÖBBSÉG valós tapasztalatai miatt!
    NA részemről ennyi!ne erőlködjenek feleslegesen!

  • Boda Marcsi
    2017 április 28
    1:56 du.
    marcsikácska

    a te általad használt egyenlőre helyett javaslom (persze csak ha magyarul akarsz írni és nem hottentottáúl) az „egyelőre” szót, az való oda.

  • Boda Marcsi
    2017 április 28
    2:16 du.

    azért nem árt téged felvilágosítani és átvilágítani, hol is rejted azt ami másnak a fejében van, az orra megett és a haja alatt… és jobb helyeken agynak híjják.

  • rodeo36!

    Szánalmas vagy,dugulj be,……mindezt a reklám alatt,mert ugye többet nem érsz…..na pá!pihizz!!!

  • Figyelő!
    ápr.28.10:58

    „..Összes haszon ebből annyi, hogy végre van egy miniszterelnökünk, aki tud angolul beszélni!..”

    Nem mondja komolyan, hogy az eddigi miniszterelnökei nem tudtak „angolul beszélni”? Még a nagy kedvence Harper sem?
    És mi a helyzet Trudeauval? Ő sem „bírja” az angolt? Hát mire nézik ezek az eget!
    A viccet félretéve, mert azt ugye belátja, hogy Önnek ők a miniszterelnökei – nekünk sajnos jelenleg Orbán Viktor Mihály, akinek valóban talán az egyetlen érdeme, hogy mások pénzén Oxfordban tanulta az angolt!
    Sajnos, amíg Ön nem választja élete színteréül az önszántából elhagyott Magyarországot, addig nekünk nincs közös miniszterelnökünk!

    Egyébként nyugodjon meg – Gyurcsány is beszél angolul,bár nem Oxfordban tanult, Bajnai- aki jelenleg is az Egyesült Államokban él, tanít és dolgozik- szintén, Medgyesi Péter franciául és románul folyékonyan beszél,az angolt és az oroszt pedig érti. Antall József a német nyelvet társalgási szinten,az angolt és a franciát alapfokon beszélte. Horn Gyula pedig az angolt társalgási, az oroszt és a szerb-horvátot pedig tárgyalási szinten beszélte!
    Ezzel ki is merítettük a rendszerváltás utáni valamennyi miniszterelnököt, és mint látható, ha valaki nem feltétlenül Oxfordban tanul – a sors és egy gazdag mecénás kegyeltjeként – még nem jelenti azt, hogy balkáni tudatlan tuskókként élték /élik le az életüket miközben meghatározó vezető politikai szerepet – min.e. – töltöttek be a hazájukban! Ezt a téves sztereotípiát vesse már ki a tudatából, annál is inkább mert már vagy kétszer leírtam a tényeket mikor épp ugyanezzel állt elő!

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 28
    11:59 de.
    Téged ki kérdezett?
    Te miért írsz egyáltalán? Mások piszkálása a célod? Rossz „lóra” tettél!

  • Boda Marcsi
    2017 április 28
    1:56 du.
    „Az érthető,hogy a Jóisten nem veszi magához,de egyenlőre még az ördögnek sem kell sajnos ….(pedig 87 éves),míg sok hasznos,tisztességes,tehetséges,hazaszerető ember hal meg…….
    ami nagyon sajnálatos!”
    Irtóztató, amit leírt, ha belegondol. Hívő létére nem csupán amiatt sajnálkozik, hogy Soros György „egyenlőre” nem kell ördögnek sem, hanem, hogy 87 évesen – szemben a nála fiatalabban elhunyt „sok hasznos, tisztességes, tehetséges, hazaszerető ember”rel – még él. Mindnyájan meghalunk, de mert emberek vagyunk, nem kívánhatjuk embertársaink halálát sohasem.

  • Besancon
    2017 április 28
    4:58 du.
    Magyar miniszterelnökről volt szó, ha nem vette volna észre!
    Igaz, hogy én még mindig magyarnak érzem magam, azaz azonosulok velük.
    Én akkor hagytam el Magyarországot , igen, önszántamból, mikor leverték a forradalmat 1957-ben. Hány éve volt?
    Jól tettem, később apám megírta, hogy két civil férfi keresett, januárban!
    Különben Gyurcsányt hallottam beszélni angolul, nagyon szégyeltem magam miatta!

  • Christopher Adam

    Nem borzasztó dolog, hogy ott tart a magyar társadalom, hogy ezt egy felnõtt embernek egyáltalán magyarázni Kell? Ilyen emberek és egy ilyen züllött társadalom mindenre képes, nem szent náluk az emberélet sem.

  • Figyelő!

    Pontosan értettem hogy miről van szó – de úgy tűnik, hogy Ön viszont nem! A „miniszterelnökünk” meghatározásra nem véletlenül soroltam a kanadai min.e.-et, mert hogy Önnek ők a min.e.-ei, bármennyire is magyarnak érzi magát! Amíg Ön nem kér a magyar miniszterelnök teremtette hazai légkörből, addig Önnek Orbán lehet a kedvence, de a miniszterelnöke nem! Ez azért nem olyan bonyolult – nemde?

    Hogy Gyurcsányt illetően mire büszke és mire nem,az magánügye, valószínűsítem, hogy ez kölcsönös, Gy.sem biztos, hogy büszke lenne Önre! De ez meg az ő dolga!
    Egyébként pedig egy társalgási szintű nyelvtudás esetén az a lényeg, hogy akihez beszél az megértse, és mivel nem tapasztaltam, hogy Gy. beszélgető partnerei értetlenkedve és hülyén néztek volna, valószínű, hogy nem volt különösebb probléma a kommunikáció terén.
    Ha jól tudom Gy.elsősorban nem nyelvtanár,de még csak nem is műfordító tehát ne kérje rajta számon az irodalmi angolt, bőven elég ha hozza azt a szintet amit pl Ön a magyar nyelv terén írásban „elkövet”.

    Azt meg végképp nem értem, hogy az „1957-ben”(?) levert forradalom, és a két civil ruhás aki apukája szerint Önt kereste, hogy jön a miniszterelnökök nyelvtudásához ?

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 28
    5:18 du.

    Ejnye Figyelő! Hát hiába beszél Neked az ember, hogy többet gondolkozz és kevesebbet írjál? Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy itt nyilvános társalgás folyik.

  • Minthogy én csak a rigó utcai angolt tanultam (azt se túl jó eredménnyel), tehát mások angol tudását és kiejtését semmi esetre sem itélem meg. Viszont ha azt veszem, hogy Teller Ede és Gábor Zsazsa évtizedekig éltek Amerikában, de még öreg napjaikra is egy bennszülött észrevette a beszédükön, hogy „külföldiek” (ők maguk mesélték az ujságíróknak), akkor Miviktorunk sem lehetett valami nagy angolos…

  • Boda Marcsi
    2017 április 28
    4:33 du.

    miért kéne nekem bedugulnom? te ömleszted a szart ide a nagyérdemű közönség orra alá, hogy csak úgy bűzlik, halálát kívánod embertársadnak (aki neked sohasem ártott semmit) és olyan sötét butaságokat brekex ide, hogy a papír is le akarja dobni a képernyő meg hullámzik tőle…azért néha nem szégyelled magad ilyen mértékű agymentességed miatt?

  • Almási Alma
    2017 április 29
    4:34 de.
    Alma, nem vagyok miniszterelnök és Zsazsa sem. Teller Ede más eset, a számok nemzetköziek.

  • @# RODEO36;

    Hogy mind azok a nagy gazdag egyenek hogyan valtak gazdagga, miert nem Google-ja a neveiket.

    De en a regi Andrew Carngy esetet velem melto peldanak.
    A 12 eves szegeny kis Ir gyerek napi 12 orat dolgozott piszkos gyarban, heti 7 napokat. Csupan Karacsiny es Husvet-on nem dolfozott.
    de szabadidejeben a konyvtarban toltotte idejet.
    Akkor volt ujdonsah a Morse-code, s azt megtanulta. Azzal japott egy jobb munkalehetosseget a vasutnal.
    Akkor belatta hogy vasutak a vas-sinekell nem fog sikeres lenni.
    s akkor volt az u.n,Mannesman acelgyartasi ujdonsag.
    Megtakaritott filerjeibil megvasarolta az ecelgyartas szbadalmat.
    S belatta hogy a legjobb es legolcsobban kesziteni axelt szukseges a vas-erc banya, szen-bahya es vasuti szallitas ossztuladonban leve.
    O lett a vilag acel-kiralya, az elso tomeg-acel keszito.
    Vegul eladta mind azt $ 400 millioert.
    Tobb mint 2 ezer konyvtarakat epitettet az angolnyelvu nemzetekbenm.
    Lehetne az ma ? Van olyan 12 eces gyerek ma ?
    S holl a lehetosehek mindarra ?

  • Szegeny Maeszaros Lorinc.
    a Vince Foster esete jon az emlekezetembe.

    Vince Foster Bill Clinton szomszedja es gyermekkori baratja volt.
    Kivallo eszes es tehetseges fiu is volt. Az ugyvadi vizsgajan a leheto leg-magassab eredmeneyeket erte el vlaha is barki altal.
    Dolgozott Hilary-val a Rose ugyvedi tarsasganal.
    Oly kivallo volt hogy mikor Bill elnok lett, viyyek Vincet a Feher Hazba is magukkal.
    De csodak csodaja, Vince, allitolag elmebeteg lett es megorult. S ongyilkos lett.
    Persze amikor allitolag gyilkolta inmagat, az irodajabol a Feher Hazban minden dikumantumok eltuntek.
    Az FBI nem tallalt meg semmit.
    Csupan 2 evvel kasobb mind a Feher Haz elnoki haloszobajaban minden iratok , s Hilary ujlenyomataival minden lapokon.
    Vince, nem a Feher Hazban, hanem egy maryland=i parkban vette eletet. De a Feher Haz nem engedte a rendori, sem FBI nyomozoit, hanem csak Park-irseget kivizsglani az on-gyilkossagot. Akik soha nem tesznek bunugyi, gyilkossagi vizsgalatokat.
    Rengeteg ellentmomdasok jottek napvilagra.
    na de tucatok elete vegzodott hasonlo modon mind akik a Clintonekkal kozeli kapcsolatokban mukodtek az evek folyaman.
    Google a ,
    Minmd jerdese esetek, remelve Meszaros sikeresebb lessz majd ?! Nme jar ugy mint a Clinton barataik.

  • A cenzurazo szorgalmasan eltorolte a cimeket amit irtam.

    No de barki is talalja a Clinton cronicle es a Clinton bodycount-okat. S a Vince Foster, David Hale, Jim McDougal,
    Suzan McDougal, Mina airport, Kevin Ives, Don Henry, Mary Mahoney, Ron Brown, Jerry Zeifman, Frank Guista, sdtb.stb.

  • A cég neve: Páva&Tolla zrt. (utóbbiról ismerszik meg a páva is)

    Igazán tiszta munka várható itt, a Páva & Tolla zrt. nevű mészárszékhelyen, ahol a főnök a saját elmondása szerint is a feldolgozandó mennyiség tulajdonképpen 9500 gramm, azaz kilenc és fél kiló búza lesz lesz – gondolom – egy másodperc leforgása alatt. [1 búzaszem tömege ugyanis 0,038 g]

  • MORBID

    Hát ez a plakáton szereplő alak lenne az a bizonyos mészáros, akinek a hobbija az, hogy egy száguldó Mercedes ablakból gázcsővel üti le a birkákat ? Ám egy ilyen alkalommal véletlenül éppen a falu népszerű juhászát, ifj.Várady Andrást találta telibe, aki több közös perük felpereseként, ekkor pedig történetesen a másnapi polgármesterválasztáson az ő ellenjelöltje lett volna feltéve, ha nem hal meg még akkor este… – Ott a helyszínen sikerült a vadászat és ismét egy mészáros lett a győztes.

    🙁

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Adam és Bendegúz!

    Egy nagyon fontos kifejezés kimaradt a párbeszédetekeből, mégpedig a . s t r ó m a n . – méghozzá Orbán strómanja. Vagyis, a Vezér szegről-végről bejött, >friss< vagyonának a kezelője – persze pusztán csak baráti szívesség gyanánt…

    .

  • Egy érdekes történelem lecke – pártfüggetlen, de azért antikommunista:) Az info vákum orvoslására.
    Hasonlítsuk össze Mészáros Lalát Sorossal..

  • Figyelő 9:27

    Soros György az amerikaiak és az ottani kormány dolga*. Nekünk az Orbán/Mészáros strómkanok viselt dolgaival kell foglalkoznunk akkor, amikor négymillióan élnek a létminimum alatt és ráadásul és ugyanakkor gombamód szaporodtak el a Führer hobbiját képező foci stadionok is… Az egészségügy pedig egyenesen a béka és Orbán segge alatt vegetál…
    ˙

    .
    * Soros százmilliárdokat hozott be Magyarországra és plusz még tragédia, hogy Orbánra személyesen is milliókat pocsékolt el…

  • Figyelő!

    Egy filantróp (ha tudja mi az egyáltalán) csak ad, és ad, és ad.

    Remélem megnézte Bánfi Miklós 9,55-ös videóját.

    .

  • Figyelő 9:27

    Mi a problémája Soros György > l e g á l i s < gazdagodásával ?

    Döntse már el kedves észkombájn, hogy hol is áll magácska, a kapitalizmus, avagy a szocializmus, maga által oly sokat szapult talaján ! Döntse el, hogy "az emberi természettől olyannyira idegen kommunizmus", vagy mégis a "mindenkit boldogító kapitalizmus" változatát tartja üdvözítőnek…

    A maga szemszögéből tekintve, mégis mi abban a különös, hogy a globális kapitalizmus korában egy tőzsdéző tőkés befektető ha szerencséje van, egyik percről a másikra, akár $ milliárdokra is szert tehet ? Ezt nem tiltja egyik ország alkotmánya sem.

    Ha viszont,Figyelőné őnagysága mégis arra célozna, hogy Mészáros Lőrinc hasonló ütemű gazdagodása megfelelhet a Soros György tehetségéből, vagy szerencséjéből fakadó gyarapodással, akkor téved, mert az alsófelcsúti gázszerelő polgármester oly feltűnően gyors és nagymértékű sokasodása minden jel szerint sem származhat legális forrásból, avagy jövedelemből. Az ilyen illegális pénz és vagyontárgy szerzést biza még az Orbanisztán által újraírt magyar maffia-jogrendszer is üldözi.

    Ellenben mindezt a hétpecsétes titkot csak a feljelentési kötelezuettséggel bíró Adóhivatal és a Főügyészség ismeri, mely hivatalok immár éppúgy szolgálják a mészárost, mint amennyire Orbánt, az ő maffiabeli tejtestvérét … – Márpedig egy stróman érdekét nyugodtan(?) tekinthetjük akár a nagy magyar Führer érdekével egyenlő fontosságúnak…

    🙂

  • voronyezs
    2017 április 30
    10:31 de.
    Utóiratában azt hiszem téved, mert nem kapott százmilliárdokat Orbán Sorostól.
    Információi nem tudom honnan erednek?!
    Egyetlen egy évet végzett Oxfordon Orbán, azon az egyetemen, amit Soros szponzorált.
    A létminimum alatt élők állapota,nem MOST alakult ki, hanem minimum több mint 20 év alatt!

  • Gyerekek! Szóljon már valaki Figyelőnek, hogy Teller Ede nem számtantanár volt! (ápr. 28. 5:18)
    Bendegúz 79!
    Megkísérlem röviden leírni a gazdasági helyzetet. Magyarországnak gyakorlatilag nincs eladható terméke: az exportja nagyobbik részét az itteni multik termelik,amik főként német tulajdonúak (Mercedes, Audi, Browse stb.) Az amerikai befektetők már óvatosabbak: nem terjeszkednek, a Flextronics vissza is vett, a GE (General Electric, ami az Egyesült Izzó tulajdonosa), kivár, a finn Nokia és Sanoma megszüntette itteni vállalkozásait – nem óhajt az éven belül is változó adó és szabályozási környezethez alkalmazkodni, ráadásul az örökkön fenyegető államosítási veszéllyel. Ami megtörtént már a francia Suez-zel – a társtulajdonos pécsi önkormányzat biztonsági emberekkel zavarta el a Suez képviselőit. Ezt magyar vállalkozókkal is megcsinálják: ha nem hajlandó önként átadni az üzletét, törvényt csinálnak rá, és másnap elveszik. Most a nagy kereskedelmi láncok következnek: arra izzítanak a „szemetet veszel” dumákkal. Az angol Tesco, a francia Auchan, a német Lidl és Aldi ellen megy a harc.
    A belföldi termelők tulképpen az építőiparban maradtak. Az építőipari megrendelések 96%-át az Európai Unióból kapott pénzekből finanszírozzák. A megrendeléseket pályázati úton lehet elnyerni – a pályázatokról a kormányzati szervek döntenek. Mészáros gázszerelő úrnak a miniszterelnök szülőfalujában és annak környékén vannak boltjai, az államtól olcsón bérbe kapott földjei. Hipp-hopp lett neki építőipari cége, és MINDEN megrendelést ez a cég nyer. Hogy hogyan tud egy viszonylag új,150 alkalmazottat foglakoztató cég hidat,utat, stadiont,vasutat építeni? Hát – alvállalkozókkal. Az alvállalkozó további alvállalkozókkal szerződik, nem ritka, hogy a tényleges munkát az ötödik alvállalkozó végzi el. De a Mészáros cég kasszíroz, és osztja tovább a pénzt. Gyakran előfordul, hogy annak már egy fillér sem marad, aki végül is lefestette azt a hidat, vagy elegyengette az utat.
    Nem tudom, érthető-e? Mr.Carnegy a mai Magyarországon nem vásárolhatná meg az acélgyártás szabadalmát, mert másnap hoznának egy törvényt, hogy „nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű”,ezért a magyar állam tulajdona. Majd az állam odaadná Mészárosnak, hogy építsen Martinkemencéket – hiszen ez nem állami feladat.Ehhez Mészáros kapna hitelt és vissza nem térítendő állami támogatást: hiszen a magyar termelést fejleszti, meg munkaerőt foglalkoztat. Innentől a haszon (profit) Mészárosé, amit nyilván meg kell osztania azokkal, akik a törvényt hozták a szabadalomról. Ez így érthető? Nehogy azt higgye, hogy ez mese. Megtörtént eddig a szerencsejáték üzletben, ahol a kaszinó-koncessziót nem a magyar állami Szerencsejáték ZRt.nyerte,hanem a másik stróman, a Kaliforniából – sajnos – visszajött Andy Vajna,(akinek a szakmája parókakészítő, de volt életében egy jó üzlete: társproducerként finanszírozott egy sikeres filmet(vagy a Rambót, vagy a Terminátort – nem emlékszem). Azóta Vajna a magyar filmgyártásra szánt állami pénzek elosztója – bár nem csinálja rosszul, hiszen már két Oscar-t is begyűjtött a magyar filmgyártás azóta.
    Most két terület következik, amit „kiemelt nemzetgazdasági fontossága” okán államilag központosítanak. Az egyik a turizmus – Mészáros gázszerelő már vásárolja a szállodákat. A kastélyai felújítására meg állami pénzt kap,hogy fellendítse a kastélyturizmust. Nem lennék meglepve, ha a kormányfő lánya – aki Svájcban tanult idegenforgalmat, most kisbabája van -, a gyermekgondozási szabadságról visszatérve olyan miniszterféleként irányítaná a „nemzeti turizmust”.
    A másik terület a kiskereskedelem, aminek a birtokba vételéhez előbb el kell utáltatni a nemzetközi láncokat.
    Kérem, Bendegúz 79! Ha valami nem volt érthető, kérdezzen: utánanézek.

  • Orsós Elemér

    Hadd hívjam fel a kedves Nagyérdemű figyelmét hogy, minden rendszer kitenyésztette a saját Palotását(kandeláberkirály), Morvaiját(kazánkirály), Fletóját(aluminiumkirály) Mészárosát(fűtéscsőkirály) akik megegyezés szerint visszacsöpögtetnek a nekik juttatott anyagi javakból!

  • talalom
    2017 április 30
    3:30 du.

    Ki mondta, Tellerről hogy számtantanár volt? Ne hazudjon már.
    Én nem mondtam. Viszont az atomtudományhoz, bizony számolni kell, sokat!

  • Figyelő!

    Voronyezs egyetlen szóval sem írta,hogy Orbán – személy szerint – milliárdokat kapott volna Sorostól!
    Olvassa csak el még egyszer, hogy szól a mondat,és próbálja meg értelmezni:

    ” Soros százmilliárdokat hozott be Magyarországra és plusz még tragédia, hogy Orbánra személyesen is milliókat pocsékolt el… ”

    Soros egyébként nem az egyetemet szponzorálta ahol Orbán tanult, hanem személy szerint Orbán Viktort támogatta az ösztöndíjával – ez nem ugyanaz!
    A létminimum alatt élőkről meg jobb ha nem értekezik, mert marhára nem érti miről szól a dolog. Nem az utóbbi 20 évben alakult így – mindig is volt, de soha ekkora különbség nem volt szegény (sőt mélyszegény) és gazdag között a rendszerváltás óta – 13 évvel az uniós tagság és a beáramló pénzek mellett. És ez nem az ország „általános szegénységi állapotát” tükrözi,hanem az elosztás körüli hatalmas egyenlőtlenségeket!

    Egy olyan kormánytól aki azt hirdeti magáról hogy „senkit sem hagyunk az út szélén” minimum elfogadhatatlan, hogy miközben 4 millió honfitársunk életkörülményei a létminimum alatt mozognak, aközben saját kedvteléseikre, elképzeléseik finanszírozására kíméletlenül szórják mind az Uniós pénzeket, mind a hazai költségvetési forintokat!

    És az senkinek sem érv – így kérem ne írja le a szokásos ostoba paneljei egyikét – miszerint Kanadában is van szegénység, ott is vannak segélyezettek stb stb, mert esküszöm megkeresem és megharapom!
    Pontosan tudja Ön, hogy nem arról van szó, hogy a kormány bár mindent megtesz, hogy legyűrje a szegénységi mutatókat,még nem sikerült ezt teljes egészében megvalósítania,és bár javuló tendenciát mutatunk, de még sok a szegény ember stb stb, hanem arról, hogy lövése sincs ennek a briganti társaságnak hogyan is élnek emberek (mellesleg csoda hogy még élnek)ebben a viszonylag kis országban akkora társadalmi-gazdasági különbségekkel, ahogyan élnek! Számuk nem kisebbedik, folyamatosan nő,bármit mutat is a „stadionstatisztika”!

  • Jaj! Amikor az angolnyelv tudásról volt szó, Figyelő akkor mondta,hogy sok híres magyar nem tudott tökéletesen angolul, mégis sikeres lett. És említette Tellert,hogy az más, mert „a számok nemzetköziek”. Úgy tudom Teller részecskefizikus volt, amihez messze nem elég, ha a számolni tud, nyilván otthon kellett lennie az anyag molekuláris szerkezetében is – az meg szervetlen kémia.
    Sőt egy matematikusnak sem kell tudnia számolni, egy matematikai képlet felállítása egészen más logikát, absztrahációs képességet kíván, mint egy algebraképlet megoldása. Az interdiszciplináris tudományterületeket már nem is említem.
    Almási Alma nyilván jobban ismeri ezeket, mint én, és jobban el tudná magyarázni, miért kellett Tellernek is jól tudnia angolul,hogy elméleteit be tudja bizonyítani.

  • talalom
    2017 május 1
    9:06 de.
    A tudósoknak, nem kell állandóan beszédeket mondani, mint egy politikusnak. Akárhogyan is, engem futtatnak itt már jód ideje, arról volt, szó csupán, hogy szeretett Gyurcsány nem tudott jól angolul !
    Mi az eredmény? Figyelőbe kell belekötni… igen intelligens és érdekes vitamódszer. .

  • A fene se akar beléd kötni – Te már csak felejtesz. Ha ettől boldogabb vagy, hogy Gyurcsány nem tud angolul-nyilván ezért volt társszerzője angol tanulmányoknak -, akkor örülj ennek.
    Csupán arra akartam felhívni a figyelmet,hogy a reáltudományoknál még fontosabb a nyelvi tisztaság.
    Sose tanultam angolul, de egy szótárral meg némi segítséggel bármikor írok Neked egy politikai beszédet. Max. 300 szót kell hozzá ismerni, nem nagy ügy:))) Viszont nem vállalkoznék még egy kenyérpirító használati utasításának lefordítására sem.

  • Kedves Figyelő, nem igazán érdekel engem, hogy Gyurcsány, vagy bárki mennyire tud angolul. Te se tudnál nagyon, ha nem kint élnél. Én csupán azt reagáltam, hogy olyan nagyon Orbán se tudhat. De különben nem is kell neki nagyon tudni. Nem ez vele a fő probléma.

  • Besancon3,40

    Mindenben egyetértve, nagy köszönet a Figyelőnek írt válaszodért!

    🙂

  • CÍMLAPFOTÓ:

    Íme, így néz ki ma

    EGY MAGYAR NÁBOB 😀

  • Tisztelt Cristopher Adam!

    Talán nem véletlen, hogy ez a Figyelő e lapokon már rég azzal dicsekszik, hogy Önt míly régen is – már kisfiú kora óta – ismeri, mostmeg a 11:21-es kommentjében már azzal, hogy úgymond’

    …”engem . f u t t a t n a k . itt már jóideje”…

    a saját nem éppen dicső múltjára utaló mondatával valami egészen hihetetlen, de semmiképp dicsekedni való kapcsolatukkal hozakodik elő, megintcsak az ő saját fontosságának a figyelem középpontjába állítása céljából, fura célzásával nem először, a KMH-n ismét egy kellemetlen szituációt teremtett.

    Én a helyében Főszerkesztő Úr, ha szélsőjobboldali blöffölései miatt már nem hajlandó, de az Ön személyes megtámadtatása címén mindenképpen helyreigazítást követelnék ettől a tündérmesés nagyanyótól… 😀

  • Besancon
    2017 május 1
    3:40 de.
    A szegénység sajnos, nem egyik napról a másikra történt, vagy történik. A rossz gazdasági helyzet évtizedek alatt termeli ki a nagy szegény réteget. Nincs munka,? Miért? Mert külföld NEM fektet be már sokat hazánk területén,. Miért? Az elterjedt rossz nemzetközi híre miatt. Ki terjesztette el róla? A külföldi kormányellenes baloldali magyarok. Számtalan volt gyári munkás munkanélküli. Miért? Mert a nyugati világban nincsenek többé a gyárak. Miért? Mert kínai, pakisztáni árú olcsóbb importálni.
    És így tovább……..

  • Még annyit, hogy pénz sincs az egyének birtokában, hogy valami nagy gyárat, vagy üzemet létesítsen üzleti kapcsolata sincs külfölddel a magyarnak, mint régen. A nagy zsidó gyárak tulajdonosai mind meghaltak vagy elmenekültek.
    Mikor először hazamentem a felszabadulás után, csodálkozva tapasztaltam a magán kis cégek gyarapodását. Mint a gombák nőttek ki a földből.T.i. a „szocializmusban” NEM lehetett magán cége senkinek, hiszen az tökét jelentett!
    A magyarok üzleti érzéke, tehetsége elismert . Szerintem, a pénzhiány a baj mindenben.

  • Figyelő
    2017 május 3
    11:59 de.

    Komoly objektív érv: „A külföldi kormányellenes baloldali magyarok.”
    Legalább akkora, mint háttér-hatalmakról beszélni, írni.
    Ezeket akkor veszik elő, ha már igazán semmi nem jut az eszükbe. A tényeket kell leírni kedves Figyelő! Az elmúlt 7 évben számos külföldi tulajdonú cég vonult ki Magyarországról, kivíve a tőkét, gépeket, stb. Ezek a szomorú tények kedves Figyelő. Meglehet próbálni megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, de az csak szánalmas nyöszörgés.

  • Figyelő
    2017 május 3
    11:59 de.

    Te tényleg hülye vagy, vagy csak megjátszod a hülyét?

  • terminus, butaságokat írsz, mivel kit érdekel – sőt, inkább örüljünk – hogy külföldi cégek kivonulnak, amikor évente 12%-okkal nő az exportunk, mezőgazdasági exportunk 17%-al emelkedett. Aki kivonul, már be is töltik a helyét mások.
    A háttér-hatalomról meg a balosok ijedeznek, amikor minden sarok mögött Putyint látják.

  • FORTIMBRAS
    2017 május 3
    11:32 de.

    Uram, elnézést kérek!
    Azt hittem, hogy maguknál is van már demokrácia.
    Gondolom, tudja az mit jelent, Pl. a szólásszabadságot is!
    Mivel a Kanadai Hírlap, Kanadában van szerkesztve, akkor nyilvánvaló, hogy az egyszerű ember úgy gondolja, hogy szabadon írhatja itt véleményét.,,
    Arról nem tehetek, hogy többnyire egyedül vagyok itt, a NEM balos véleménnyel. Ebből tisztán tudható, hogy ez egy baloldali lap.
    Viszont, abban reménykedve, hogy a tagok komolyan veszik a demokrácia fogalmát, és elhagyták a diktatúrát és írhat egy-két ember MÁS véleményt is.
    Különben, árulkodása a fenti beírásában, erősen emlékeztet az 50 es évek Magyarországára.

    Mellesleg, soha életemben NEM voltam „szélső jobbos”! Ezt a jelzőt kikérem magamnak!

  • terminus
    2017 május 3
    1:19 du.

    Soha nem írtam, háttér hatalomról, de olvastam több külföldön élő balos írást.

  • Drizari
    2017 május 3
    1:26 du.
    Fenti kijelentésére mondják azt: „Mondj igazat, betörik a fejed!”

  • Figyelő 2:10 !

    Az ún. „f u t t a t á s t” még a demokrácia sem tolerálja. A szexmunkások csak és kizárólag „saját jogon” űzhetik a világ legrégibb foglalkozását. Nálunk ez csak így megengedett. És maguknál ?

    Különben, honnan veszi azt, hogy én demokráciában élek ?

    A szélsőjobbos jelzőért viszont megkövetem, az tényleg túlzás volt. Maga csak egy jobboldali…

    😀

  • „A magyarok üzleti érzéke,tehetsége elismert.” Ez úgy hülyeség, ahogy van. Nem piszmognék azzal, hogy hol, ki által „elismert”. Van, aki úgy hiszi,az ő fejében összeállt kép jelenti az „elismertséget”.
    Persze van a magyarok között, akinek van „üzleti”érzéke, és van, akinek nincs.Ugyanúgy, ahogy minden országban.
    A baj ott van, hogy a mai Magyarországon mi számít „jó üzleti érzéknek”, milyen képességek hozzák az anyagi sikert, meg a társadalmi elismerést. És az ilyen Mészáros-féle példák azt mutatják: nem a szívós munka, a szakmai hozzáértés hozzák a nagy pénzt,hanem a zavarosban halászó ügyeskedés. A hetvenes években itthon nagyon jól keresett egy gázszerelő, – főként a hiánygazdaság miatt. Nem a fizetése volt nagy, hanem a zsebébe dugott baksis. Egy-egy fűtési szezon előtt ezreket fizettek a szerelőnek zsebbe, hogy még ősszel jöjjön felülvizsgálni a rendszert, vagy azért,hogy a december 24-én leállt konvektort ne csak január közepén jöjjön megjavítani, hanem még a két ünnep között.
    Nekem is van egy ilyen jó barátom, aki 1990-t milliókkal (szó szerint!) a zsebében érte meg. Ő úgy vélte, befekteti a pénzt: üzemet épített, volt, hogy 40 embert foglakoztatott, majd gyárat vett. De rossz lóra tett – a konfekcióiparba fektetett, amit a kínai konkurencia két év alatt szó szerint lesöpört. Mivel – a legtöbb magyar „vállalkozóhoz” hasonlóan sose vette komolyan az adózási kötelezettségét, ma árverés előtt áll a háza, 64 évesen alig valami nyugdíja van (persze járulékot sem fizetett).
    Már mondtam neki: rossz helyre tetted a pénzedet, gyárat akartál működtetni. Lám a „kollégád” jól számolt: ő politikusba fektette a pénzét: most arathat bőven.
    Ez a nagy baj a magyar gazdasággal.

  • Figyelő!

    „Drizari
    2017 május 3
    1:26 du.

    Fenti kijelentésére mondják azt: “Mondj igazat, betörik a fejed!”

    Ön szerint tehát Drizari igazat mondott! Van benne valami!

  • Charli!

    2017.máj.03.1:45

    Terminus tényeket írt,te erre azt mondod butaság – pedig a tény attól tény, hogy tetszik vagy nem, de tény! Ráadásul magad cáfolod azzal, hogy megerősíted, a „kiment cégek helyett” máris jöttek újak – tehát nem cáfolod hogy számos nagy múltú cég kivonult,legfeljebb(szerinted)jönnek mások! Aztán majd azok is kimennek, mert igazán egyik sem veti meg a lábát hosszabb időre, az okokat meg senki nem kutatja miért ekkora a fluktuáció! Ez épp olyan mint a nagy bevásárlóközpontokban, ahol sorra nyílnak a legkülönfélébb üzletek, vállalkozások, de nem is érdemes odaszoknod, mert pontosan tudod, hogy 3-4 hónap múlva már hűlt helyét találod, az üzlethelyiség ismét eladó és valaki/valami más próbálkozik a helyén egy újabb ötlettel és üzlettel, de rövidesen az is ebek harmincadjára jut, és feladja, aztán jön a következő stb stb és ez így megy a végtelenségig de kérdés foglalkozik e valaki a miértekkel?

    Tehát nem az a butaság amit terminus írt, hanem az ha te azt egy kéz legyintéssel elintézed, hogy ki megy egy cég, hát kimegy majd jön másik, de az ott foglalkoztatott embereknek ez marhára nem mindegy, és nem mindegy a gazdaságnak sem, ha egy kicsit utána gondolsz magad is rájössz miért nem!
    Igaz,te idecitálsz az export növekedésről, sőt a mezőgazdasági exportról is különböző növekedési százalékokat, de arra adj választ légyszi, ha már te – ellentétben terminus butaságaival- csak okosságokat írsz, miként lehetséges, hogy az általad felvázolt gazdasági növekedés ellenére mégis négy milliónyian élnek szegénységben, sőt a létminimum alatt és nem kevesen mélyszegénységben? Felteszem ismered a fokozatok közötti különbségeket,bár annak aki benne él ez nem igazán mérvadó!
    Totál mellékes, még ha így lenne is, hogy „pörög a gazdaság” az élet színvonal emelkedik, a közhangulat rózsás stb stb – ha jól emlékszem ilyeneket szoktál írni – ha emellett több millió honfitársunk ebből az ég világon semmit nem érzékel, sőt egyre csúszik ha van még hova!
    Tehát, miként azt Figyelőnek is írtam, (mellesleg tök fölöslegesen )nem (csak) az ország általános szegénységi állapotáról, hanem az elosztás körüli gondokról kell beszélni,mert itt van az eb elásva, ezt pedig magad is láthatod – más kérdés, hogy nem akarod – hogy óriási különbségeket mutat! És itt most nem csak a Mészáros Lőrinc nevű képződményekről beszélek, egy bizonyos rétegnek valóban megszaladt,jóval nagyobb a „gazdasági növekedésük”, mint azt az gazdaság na meg az egyén általános teljesítőképessége indokolná, míg mások jó esetben maximum stagnálnak,de jóval általánosabb a szegényedés, míg nem megérkeznek a béka feneke alá!
    Tök mindegy, hogy mit hirdet a Matolcsy féle unortodox gazdaságtan, az is, hogy mit mond Varga Mihály, vagy maga a kedves vezető – ha kimész az emberek közé, ha elmész a vidéki falvakba városokba, vagy akárcsak a főváros egyes kerületeibe, utcáiba, netán bekéredzkedsz néhány otthonba, lakásba,”házba” – már ha annak lehet nevezni egyik másik épületet – tapasztalni fogod mekkora a nincstelenség, a szegénység és ami még ennél is rosszabb a reménytelenség!
    Na, ezeknek az embereknek mesélj a 12%-os export növekedésről meg a 17%-os mezőgazdasági eredményekről, aztán sietve ugorj arrébb, nehogy tevőlegesen is kifejezzék az efölötti örömüket!

  • talalom
    2017 május 4
    6:23 de.

    Őszintén szólva – bár nem tekintem őket tisztességes embereknek – a zavarosban halászó ügyeskedők is bírtak/nak valamiféle tehetséggel, ami Mészáros Lőrincről nem igazán mondható el. Ő – megnyilatkozásai alapján – csak egy igen böszme embertársunk, aki jó helyen szotyizott valakivel. Mellesleg épelméjű ember nem vállalná ezt a strómanságot.