Olcsóbb tojás keresztényeknek

2017 április 28 9:02 de.82 hozzászólás

Tiszaszigeten, a templom melletti buszmegállóban vette észre a delmagyar.hu munkatársa a fotón látható feliratot, amelyen szabad szemmel is jól látható, hogy egy gazdálkodó honfitársunk olcsóbban adja a tojást keresztényeknek, nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak és közmunkásoknak.

tojas

Sokaknak feltűnt a szöveg, többen fel is háborodtak, mert valami furcsát találhattak benne. Pedig, nincs benne semmi különös, már csak azért sem, mert a portál munkatársai megkérdezték a tojások tulajdonosait, hogy miként ellenőrzi, hogy a vásárló megfelel-e a fenti feltételeknek. Szerencsére nincs ok a nyugtalanságra: a gazda senkitől sem kér semmilyen igazolást, így a többi között keresztlevelet sem. Elhiszi, bárkinek, ha azt állítja magáról, hogy nyugdíjas, nagycsaládos, közmunkás, vagy, teszem azt, keresztény.

Mi a magunk részéről eddig sem nyugtalankodtunk, mert eszünkbe sem jutott, hogy rossz szándékot sejtsünk az ügy hátterében. Hősünk ugyanis lehetett volna szigorúbb is, kiírhatta volna például, hogy csak keresztényeket, nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, és közmunkásokat szolgál ki, csak nekik adja el a tojásait, a többiek vásároljanak ott, ahol akarnak.

Nekem nincs ezzel gondom, a saját tojásait mindenki annak adja el, akinek akarja, és olyan áron, amennyiért jónak látja. Jól is néznénk ki, ha az állam, vagy bármely más hatóság beleszólna az ilyen ügyekbe. Lenne is nagy felháborodás, hogy hol van itt a demokrácia, a piacgazdálkodás, a verseny – bízzuk már rá a termelőre, hogy kinek adja el a tojásait és hány forintért.

Arról nem is szólva, hogy gazdálkodó honfitársunk nem azt írta ki, hogy aki nem keresztény, nagycsaládos, nyugdíjas, vagy közmunkás, az drágábban veheti meg a tojásokat, hanem épp ellenkezőleg: azt, hogy akik beleférnek az említett kategóriákba, azoknak olcsóbban adja. Mi ez, ha nem társadalmi felelősségvállalás?

Hogy miért épp ezeket a kategóriákat találta meg a tojástermelő, azt nem árulta el az újság munkatársának. Mi sem tudjuk, nem látunk bele a mások gondolataiba, így azután, másokhoz hasonlóan csak találgatni tudunk. Három kategória viszonylag érthető, a tojástermelő honfitárs nyilván sokat hallott a szolidaritásról, arról, hogy segíteni kell a nehezebben élőket, és ismeretei alapján feltételezte, hogy a nagycsaládosok, a nyugdíjasok és a közmunkások közéjük tartoznak.

Hogy a keresztények hogy kerültek a felsorolásba, arról hősünk nem tudott mit mondani, csak annyit árult el, hogy az ötletet Böjte Csaba dévai szerzetes ihlette. Talán nem is fontos tudnunk, hogy miként jöttek a képbe a keresztények. Inkább velük együtt örüljünk annak, hogy kedvezményesen vásárolhatnak tojást Tiszaszigeten, a Móra F. u. 12. sz. alatt.

Föld S. Péter

82 hozzászólás

  • Ez csupan egy segitokeszseges es hazafias tojas-farmer.
    Az szukseges a hazanak, s segitsegre szorulo lakosoknak.
    Kivallo gazdasagi versenykeszseg gyakorlasa is.
    Olcsobb a fogyasztasi are, tobbet ad el, s tobbet is fog termelni. Mindenki jol jar. A kozgazdasag fejlodik.
    More power to him !

  • Csak majd a vagyonbevallásukba bele ne kössön a NAV, mint civil szervezet:)

  • Érdekes kérdés ez is.
    A világ különfélékből áll.
    A természet, a természet rendjének megerőszakolása mind a megkülönböztetésmentesség, mind valaminek a protekcionalizálásának/diszkriminálásának ELŐÍRÁSA.
    Ezekkel törvénykezési szinten is, rendszeresen élnek és visszaélnek a leghajmeresztőbb módokon is.
    A Gresham törvény (szerintiek) züllesztésre való használatával is.
    Még az is lehet, h a szöveg szerzője csak egy frappáns figyelem felhívó reklám szövegnek szánta.

  • Ezt a blődséget még a Rákosi-rendszerben sem merték kiírni:

    OLCSÓ TOJÁS CSAK KOMMUNISTÁKNAK!

  • A pozitív diszkrimináció megengedett jobb helyeken.

  • Egy kapcsolódó anekdota, Molnár Ferencről jegyezték fel, hogy nagyon hajtott egy hölgyeményre, s a dolgok úgy álltak, hogy nem lesz a légyottnak akadálya. Azonban a randi helyett egy telefont kapott: Mester sajnos nem lehet a magáé, mert megtudtam a barátaimtól, hogy Ön zsidó. Mire a világhírű szerző: ez kétségtelen tény, bár nagyon reméltem, hogy erre intim körülmények között fog rájönni! =))

  • Meggyőződésem, hogy a ” Gyönyörű tanyasi tojások ” kivétel nélkül 20 Ft/db. fognak elkelni, már csak azért is mert Tiszaszigeten nem valószinű, hogy a lakosság egyébb, azaz a 25 forintos kategóriába esne. Így aztán az tojásonkénti 5 forint veszteséget Böjte Csaba szerzetes majd jótékonysági aktusként ” számlázhatja ” el. Az eseménynek az lenne a pikantériája, ha kiderülne, hogy a környéket, újjonnan odaköltözött egyedülálló, gazdag Mohamedánok is lakják. Mivel ez nem áll fenn, ezért az esemény itt ellaposodik. Annyit azért mégis érdemes hozzáfűzni,hogy az országban sokan nosztalgiával emlékeznek a harmincas – negyvenes évekre.

  • A hirdetményt olvasva az „inverz” változatát juttatta az eszembe:

    https://axioart.com/images/live_images/200/616/151.jpg

  • De az utca vegen olvashato egy masik hirdetes;
    Friss tojas, 15 Ft darabja.

    S a masik utccaban meg hogy a tojas 10 Ft. drabja.
    20% engedmeny a 200 tojason felulli vasarlas esetn.

    Az a kapitalizmus sikerenek a modja. Minel olcsob ,annal tobbet fog eladni, s a tomegek annak jobban jarnak s tobbet sporolhatnak masra.
    Legy ugyes, tanulj abbol, s sikereskedhetsz majd ugy bar mit is termelnel, arusitanal.
    No de tudom az europaban az nem tortenhet.

    Nehany eve volt a hirekben itten ,hogy a Nemet kormany torvenyesen rendelte el hogy Wallmart-nak emelni kentszeritettek az arakat.

  • Na ez megint egy cikk..de minek?.A gazdának joga van megszabni az árakat…
    és ahhoz is,hogy kinek is ad kedvezményt…!(Ki is szorul rá?!!!)
    Amúgy a tisztességes zsidóknak is annyiért adhatná… (a többség itthon szerencsére az!)de bizony a pár Soros- félének,vagy a hozzájuk hasonlóknak…… nem ártana némi cián,vagy egyéb méreg…..!

  • Különben tehetnek egy nagy szívességet a gazdának,……főleg ha igényt tart rá!
    Na erről ennyit!

  • egyébként: a -keresztények
    -nagycsaládosok
    -nyugdíjasok
    -közmunkások
    valóban többen vannak és többet érdemelnek!
    (itthon éhező,nélkülöző,hajléktalan zsidóval még nem találkoztam!)

  • Az atheistak szervezete fogja majd perelni a megkulomboztetes vadaval .

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Mivel az itt kommentelő jobboldali elvbarátai biztosan nem fognak ezért szólni, megkérhetném arra, hogy a jövőben ne buzdítson gyilkosságra? Ha ez mégegyszer előfordul, ki fogom magát zárni innen.

  • C.Á.!

    Én nem buzdítok semmire……csak a véleményem írtam le egy itthon „enyhén szólva „nem kedvelt személyről,akiért egyébként kár feleslegesen
    aggódni!
    Nem engem ,hanem a sok alpári,primitív,közönséges hozzászólót kellene megreguláznia…nem gondolja?!!!Én csak a gondolataim írtam le,amit most is és a jövőben is vállalok, magától meg( mint „volt” magyartól ez elvárható lenne, de nem kell válaszolni,…)!

  • „Na ez megint egy cikk..de minek?.A gazdának joga van megszabni az árakat…
    és ahhoz is,hogy kinek is ad kedvezményt…!(Ki is szorul rá?!!!)
    Amúgy a tisztességes zsidóknak is annyiért adhatná… (a többség itthon szerencsére az!)de bizony a pár Soros- félének,vagy a hozzájuk hasonlóknak…… nem ártana némi cián,vagy egyéb méreg…..!”

    Jó Isten! Tort ül a sötétség, és a primitív gonoszság az országban!

  • Bámulatba ejt BM. Most éppen filantróp oldalát csillogtatta meg. Ismeri Budapest hontalanjait, és gyakran elbeszélget velük, gondolom, ételt is oszt közöttük, tisztában van származásukkal és életútjukkal. Aranyba kellene foglalni a a hölgyet!

  • Christopher Adam

    Besancon,

    Valóban. Azért sem töröltem, mert dokumentálni kell, hogy néhány ravasz, opportunista és cinikus politikus valóságos lincshangulatot tud teremteni a lakosságban. Most már érteni vélem azt, hogy egy átlagos nagymamából, szomszédból, rokonból vagy barátból hogyan lehet egyik napról a másikra gyilkos, tömeggyilkos, vagy a népírtást helyeslően végig néző személy.

  • Számolatlanul szórták és szórják a közpénz milliókat a gyűlöletkampányba, legalább látszik, hogy nem pocsékba ment. Nehéz lesz tükörbe nézni, ha egyszer majd túl leszünk ezen!

  • Besancon,terminus!

    hát engem is „bámulatba ejt” a maguk értetlensége,rosszindulata,de oda se neki…
    Amúgy több hajléktalant és „valóban rászorulót”rendszeresen támogatok!!!
    Az én lelkiismeretem indokoltan tiszta és valóban nyugodt!
    Ami a szélhámos és haszonleső kinti és itthoni ellenzéket,azok képviselőit illeti a megvetésem,véleményem,kívánságaim továbbra is fenntartom!

  • Christopher Adam

    Terminus,

    Körülbelül 16 éve minden évben Magyarországon töltök 3-4 hetet (van amikor pár hónapot)–és általában ez az idő az éves szabadságomat jelenti. Ott költöm el pénzemet, ott töltöm szabadidőmet, mert eddig alapvetően mindig jól éreztem magamat ott, különösen Budapesten. Ez mindig egy második otthon volt számomra. Idén van az első olyan év, amikor kb. 6 héttel szabadságom előtt nem bírtam megvenni jegyemet és már nem jó érzéssel tölt el egy közelgő vagy esetleges magyarországi út. Az elmúlt év gyűlöletkampányainak a hatékonysága a lakosság köreiben, az az elképesztően primitív gonoszság igazán taszító. Milyen ország az, ahol ilyen primitv, buta szövegekkel el lehet érni néhány hét alatt, hogy a lakosság jelentős része habzó szájjal sorosozik, amikor most sem és korábban sem tudtak szinte semmit az illetőről? Központi írányításra, látatlanba annyira meg tudnak valakit utálni — akit nem is ismernek és aki egy másik kontinensen él – hogy ciánnal vagy más méreggel szeretnék megölni. És ez nem csak Boda Marcsi. Ez a Fidesz tábora.

    Olyan szégyen, aminek hatásait és örökségét a jövő generációi is viselni fogják.

  • Christopher Adam!
    Megkérdem, mi olyan volt a beírásomban aminek a közzététele az Ön számára vállalhatatlan?

  • Christopher Adam
    2017 április 28
    4:00 du.

    Igazából a holokausztban játszott szerepünkkel sem tudtunk szembenézni, pedig azóta eltelt több, mint 70 év. A gyűlölet felizzítása pedig már évek óta folyik, és miután már felkorbácsolták, bármilyen irányba fordíthatják, legyen az migráns, Brüsszel, vagy Soros. Nagyon könnyen átfordulhat lincselésbe a csőcselék.

  • Christopher Adam

    Nagy Gyula,

    Igen. Helytelen és sértő azt állítani, hogy az egyik ábrahámi vallást impériumi célokra meg tömegprogramozásra hozták létre.

  • Egyébként egy nagyon jó,minőségi és főleg politika mentes filmet nézek jelenleg,ami nagyon élvezetes és sok dologban kárpótol…..
    ha ugyan van miért (?)az itteni (több és szerencsére nem sok..)
    ellenzéki hozzászólással szemben!
    na jó éjszakát!

  • Christopher Adam
    2017 április 28
    4:15 du.

    Nekem úgy tanították, h az igazság mindennél elöbbrevaló.
    A valódi múltat az impériumi időszakra eltakarták egy mitológiai múlt csoporttal amelyben sokminden egymásból leszármaztatottan is koherens.
    Ilyen a Síva, Séth, (Sém, mint Séth istenség szolgálója), Sátán leszármaztatási vonal is.
    Nagyon figyelemre méltó a témában az Egyiptomból való távozás és utána a sivatagi vándorlás. Ezen belül Mózes papi mivolta és a titokzatos Leviták is.
    Nagyon sokmindennek utána jártam és sokmindent végig elemeztem. Ezen az alapon gondolok mindent igazságnak amit csak leírtam a hozzászólásaimban.
    Ön panaszkodott a mesterségesen gerjesztett és irányított gyűlöletről. Ezt is a valódi igazságok tudják feloldani.
    Egy jobb világhoz mindannyiunknak szembesülnünk kell a kártékonyságra késztető tévhiteinkkel.

  • „Nekem nincs ezzel gondom, a saját tojásait mindenki annak adja el, akinek akarja, és olyan áron, amennyiért jónak látja. Jól is néznénk ki, ha az állam, vagy bármely más hatóság beleszólna az ilyen ügyekbe. Lenne is nagy felháborodás, hogy hol van itt a demokrácia, a piacgazdálkodás, a verseny – bízzuk már rá a termelőre, hogy kinek adja el a tojásait és hány forintért.”Ez cetli az év reklámja…de egy kis orbánozás vagy takaroggyozás ezúttal elmaradt !

  • Turóczi Béla

    Boda Marcsi! Én láttam szegény zsidót is (tollas zsidónak becézték).
    Slapaj! Szép nevet találtál magadnak (lábnyom).
    Ami a cikket érinti: A tiszaligeti tojást tojó/tojtató reklámja mutatja, hogy a CHOMSKY – féle 10 parancsolat milyen szépen átmegy a köztudatba. Csak az hiányzik, hogy nem szerepel a tojás reklámon: ‘nemzeti’ (tyúkok nemzeti tojást tojnak).

  • Kedves Chris!
    Nagy Gyula voltaképpen istenhívő, éppen csak egy nagyhatalmú, de nem egészen mindenható, emberi gyengeségekkel is rendelkező csoportot tart istennek. Mondjuk, mint Zeusz és az olimpiai istenek. Ebből a szempontból kell megítélni, és mindjárt bocsánatos is lesz az összes állítása. Iskolapéldája minden összeesküvés-elméletnek.

    Boda Marcsi is iskolapélda. Az egyszerű, befolyásolható gondolkodású és hergelhető érzelmű embernek, aki a kívülről beletáplált eszmék következtében torzult odáig, hogy kirekesztő, antiszemita kijelentéseket tesz, és vélt ellenségeinek az elpusztítására buzdít. Meggyőződésem, hogy Miviktorunk bukása után nagyon hamar észre fog térni. Addig se engedjük el a kezét…

  • Hidd el, kedves Chirs,nélkülük szegényesebb lenne a fórum.

  • Több okból soha nem voltam soros hívő.
    Először is soha nem kaptam sem én sem a Hazám egyetlen megveszekedett agorát sem sorostól.Ezen túlmenően a fő ok,hogy 1943-44 ben nyilas keresztapjával együtt járt (14-évesen) rekvirálni a kifosztott zsidók vagyonát.Ráadásul,még soros ösztöndíjjal sem tanulhattam oxfordi vagy más egyetemeken.Az pedig,hogy a nevét csak azóta ismerem,hogy a turulok keresztes háborút hirdettek ellene(?)már hab a tortán.Azonban Boda Marcsi átkozódó,gyilkolásra áhítozó beírása óta kezdek elgondolkozni. Nem kellene valamilyen formában a Marcsi féléket is apróra váltva megvesztegetni? Talán maradt még egy kis reszt a 44 ben rabolt vagyonból vagy abból amivel a Dunába lőtt Richter Gedeon nevével keresik a milliárdokat a gyógyszer készítményekkel.
    Marcsika nagy bánatára közlöm,hogy tudomásom szerint a Richter gyárak nem gyártanak ciánkálit.Mi”kintiek”pedig köszönjük jól vagyunk.

  • Christopher Adam,

    látod-látod, Boda Marcsi nélkül ma sem ismernéd jól Magyarországot, hogy itt mekkora sötétség lakozik sokak fejében. 🙂

    Ez a keresztényeknek tojást árusító közülük az egyik, de találhatsz magyarnak hirdető(!) éttermet is Magyarországon, akad belőlük több. Ez például Budapesten, a Kecskeméti utcában üzemel:

    https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/92/45/8a/magyar-etterem-es-sorozo.jpg

    Közülük a „csúcsok csúcsát” ostromolja a Cecén található, ami magát V8-nak becézi a régebbi amerikai autótípusokban található V alakban elrendezett nyolc motorhenger után. Magáról ezt írja: Kategóriájában páratlan, hangulatos, igazi amerikai feelingben részesül aki ide be teszi a lábát! – miközben az épület homlokfalán félre nem érthető módon a NEMZETI VENDÉGLŐ felirat díszeleg nemzeti színekben a környékbeli (de talán a távolabb élő) Jobbikosok legnagyobb örömére:

    http://www.ittjartam.hu/cece/ettermek/v8-cars-vendeglo/v8-cars-vendeglo-8292-620×390.jpg

    Jelentésértéke van Magyarországon mindannak, ami magát hangsúlyozottan magyarnak vagy nemzetinek hirdeti, ezzel élesztik fel a régmúltat.

  • gyuri10
    2017 április 29
    5:10 de.
    „Több okból soha nem voltam soros hívő.
    Először is soha nem kaptam sem én sem a Hazám egyetlen megveszekedett agorát sem sorostól.Ezen túlmenően a fő ok,hogy 1943-44 ben nyilas keresztapjával együtt járt (14-évesen) rekvirálni a kifosztott zsidók vagyonát.Ráadásul,még soros ösztöndíjjal sem tanulhattam oxfordi vagy más egyetemeken.Az pedig,hogy a nevét csak azóta ismerem,hogy a turulok keresztes háborút hirdettek ellene(?)már hab a tortán.Azonban Boda Marcsi átkozódó,gyilkolásra áhítozó beírása óta kezdek elgondolkozni. Nem kellene valamilyen formában a Marcsi féléket is apróra váltva megvesztegetni? Talán maradt még egy kis reszt a 44 ben rabolt vagyonból vagy abból amivel a Dunába lőtt Richter Gedeon nevével keresik a milliárdokat a gyógyszer készítményekkel.
    Marcsika nagy bánatára közlöm,hogy tudomásom szerint a Richter gyárak nem gyártanak ciánkálit.Mi”kintiek”pedig köszönjük jól vagyunk.”

    Ez a rágalmazó fröcsögés magáért beszél. Amúgy ha már valaki 14 éves fejjel bűnös azért, mert az édesapja pénzért megpróbálta biztonságba helyezni ( és nem pedig zsidó vagyont rabolni ) , akkor mit mondjunk a Kasztnerekre és a magyar zsidó vezetőségre amely a németekkel és a horthysta hatóságokkal a legmesszebbmenőkig együttműködött a deportálások akadályoktól mentes véghezvitelében. Egy jó kontraszt, hogy ahhoz képest, hogy a magyar zsidó vezetőség eltitkolva mi vár a deportáltakra, mindenkit felszólított hogy önként vonuljon a vágóhídra, addig pl. amikor a németek lerohanták Görögországot, az athéni hitközség vezetője megsemmisítette a hitközség iratait és mindenkit felszólított, hogy meneküljön, bujdosson el vagy éppen csatlakozzon a partizánokhoz… Tehát ne hogy már az akkor 14 éves Soros legyen a kollaboráció emblematikus alakja… Ma 2017-ben annál nagyobb szégyen nem igen van, mint hogy jobboldali beállítottságú zsidók a horthysták, nyilasok szellemi örököseivel kerüljenek egy platformra.

  • Drizari
    2017 április 29
    8:04 de.

    „…de találhatsz magyarnak hirdető(!) éttermet is Magyarországon, akad belőlük több. Ez például Budapesten, a Kecskeméti utcában üzemel:

    https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/92/45/8a/magyar-etterem-es-sorozo.jpg

    Értem a problémát, de ebben a konkrét esetben nem egyszerűen arról van szó, hogy magyaros kaját kínálnak az étlapon? A „nemzeti vendéglő” már egyértelműbb; még sokak bánatára nem tartunk ott hogy újra nyíltan kiírnák a bejáratra, hogy „csak fehéreknek”, vagy „zsidóknak belépni tilos”, bár „jól” haladunk ebbe az irányba…

  • Eleftheria,

    Magyarországon nem találsz olyan magyar tulajdonlású és üzemeltetésű éttermet, ahol ne kapnál magyaros ételeket. Elvégre Magyarországon működnek.

  • Eleftheria,
    fájó szívvel értesítelek arról,hogy fröcsögésem minden szava igaz.Ami még sajnálatosabb,hogy a te fröcsögésed is igaz.Az pedig,hogy ugyanez a soros a Clinton csaj támogatásával ugyanúgy beégett,mint Obama a V-15-tel és az izraeli bal a somré stikával, a becelemmel és minden”csak nem Bibi”szövegével.Remélem senki nem fog agyvérzést kapni,ha a következő választásokon a likud 40 mandátumot fog kapni.A ma 87 éves soros nem lesz az Izraeli kormány elleni konspiráció emblematikus alakja.Biztos tisztában vagy vele,hogy itt egy élni akaró nép bizonyítja Hruscsov elvtársatok szavait:”A kutyák ugatnak és a karaván halad.”

  • Drizari,
    próbáld meg a csónakodat vízre tenni,mert egyenlőre a parton evezel.

  • Almási Alma
    2017 április 29
    4:06 de.

    A görögöknél alkalmazott istenek család modell sem rossz, különösen akkor, ha jól értelmezve nézzük.
    Ebben a forrás isten (a mindent magába foglaló FORRÁS TEREMTŐ) Kronosz, aki épp háttér pozícióban van.
    Érdemes megismerni a többi istenségekes definíciüt tartalmazó modellt is.
    A feudalizmusban hivatalosan is, olyan Isten földi helytartósági konstrukció van amelyben emberek látják el az isteni akarat megvalósítását.
    Ebben egy apostol (istennel beszélgető) van és ez a földi helytartóság nagyfőnöke. Az Ő fennhatósága alatt van a pápaság is.

  • gyuri10
    2017 április 29
    9:35 de.
    Eleftheria,
    fájó szívvel értesítelek arról,hogy fröcsögésem minden szava igaz.Ami még sajnálatosabb,hogy a te fröcsögésed is igaz.Az pedig,hogy ugyanez a soros a Clinton csaj támogatásával ugyanúgy beégett,mint Obama a V-15-tel és az izraeli bal a somré stikával, a becelemmel és minden”csak nem Bibi”szövegével.Remélem senki nem fog agyvérzést kapni,ha a következő választásokon a likud 40 mandátumot fog kapni.A ma 87 éves soros nem lesz az Izraeli kormány elleni konspiráció emblematikus alakja.Biztos tisztában vagy vele,hogy itt egy élni akaró nép bizonyítja Hruscsov elvtársatok szavait:”A kutyák ugatnak és a karaván halad.”

    Ha van kedved légy szíves áruld már, milyen alapon ítélkezel valaki felett akinek gyerekkorában az édesapja próbálta valahogyan menteni az életét. Egy kamu „keresztapát” szerezett neki az apja jó pénzért, aki történetesen valóban egy nyilas bűnöző volt. Mit gondolsz a lágerekben nem fordultak elő még durvább dolgok? Mindenesetre jobban kéne ügyelni, hogy tettesek és áldozatok között ne cseréljük már fel a relációt… Amúgy ha nekem Hruscsov az elvtársam, akkor neked meg azok a nácik akik Sorost támadják. Illetve ha már választani kell akkor például inkább Soros legyen az elvtársam, mint azok, akik mondjuk Putyin atyuska besúgó, spicli és maffia hálózataival együttműködve hacckelték többek között az amerikai elnökválasztást. Én Izrael helyében jobban tartanék az ilyenektől mint Sorostól… Amúgy bigott Bibi imádatod is finoman szólva visszatetsző, az hogy ki jó zsidó és ki nem, az valahogyan talán nem Bibi és az izraeli adófizető dolgozókon élősködő oligarcha körének tiszte eldönteni. A negyven mandátummal kapcsolatban pedig finoman szólva szkeptikus vagyok – már elég rég nem volt a Likudnak negyven Knesszet mandátuma ( az még nagyobb nevű, nem annyira a személyes gazdagodásukat és egoizmusukat előtérbe helyező elődök idején volt ) – amely a 120-nak ugye még mindig csak 1/3-a. További békés szombatot.

  • Gyuri10:

    Amúgy ha Soros „konspiráló” az izraeli kormány ellen – tényleg demokráciában talán tilos a kormány ellenében politizálni ? – akkor miért adnak interjút az Al-Jazeerának az izraeli kormány emberei ( Ayelet Shaked, Naftali Benett, most éppen Danny Dayannal nézek interjút a kitűnő Al Jazeera English-en )… Hoppáááá… Arról nem is beszélve, hogy a színfalak mögött Izrael egész jól együttműködik reakciós szunni arab ( persze tulajdonképpen a Közel-Keleten minden országnak többé-kevésbé elég reakciós rendszere van… ) rezsimekkel…

  • Gyuri:

    Tényleg amúgy ahhoz mit szólsz, hogy azok a nácik akik itt teli pofával sorosozva iskolákat tiltanának be, az országot a középkorba vezetik vissza, azok egy rokonlelkű fasiszta rezsimmel, az Iráni Iszlám Köztársasággal kötöttek megállapodást, hogy részt vesznek az atomprogramjukban. Igen, jól hallottad, az Izrael elpusztításával fenyegetőző rezsim atomprogramjában… Úgy hogy az ellenségeket más irányban lehet megtalálni, nem pedig Soros személyében…

  • Eleftheria,
    mindketten tudjuk,hogy minden népnek vannak szégyenfoltjai.Ez alól a mi népünk sem kivétel.A Te oldalad sokkal sárosabb,de nincs kedvem a szennyes teregetéshez.Egyébként biztos tudsz róla,hogy”békét”kötni csak ellenséges ORSZÁGOKKAL lehet.Nem sivatagi rablógyilkos hordákkal,mint például azzal a terrorista bandával akiknek a konyharuhás tömeggyilkos volt a vezére.Aki Oszlóban kötött HUDAJBÍJJA szerződést.Mohmmed utódjához illően két év múltán be is indította a második INTIFÁDÁT.Neked jogod,sőt kötelességed az el-jazzíra minden mondatára odafigyelni és esetleg be is magolni.Te,mint”fél zsidó-fél magyar”mindig meg kell,hogy találd hova érdemes tartozni.(Nem vagy egyedül.)Aki nekem nem példaképem és soha nem is volt, megmondta rólatok a véleményét + – hatvan évvel ezelőtt:”A magyar zsidók a zsidó nép száraz ága”.Érdekes dolog,hogy milyen jól megtanultad Te is a merec-resimá mesutefet jelszavát: „demokrácia”.Nos…ha nem tudnád,a demokrácia egy nagyon szép és jó rendszer,de mi cinikusan csak azoknak adjuk meg,akik nekünk is megadnák,ha Isten ne adja uralomra kerülnének.Ezt a teljesen felesleges vitát már így is túlragoztuk.Te mondjad ott hazádnak rendületlenül én pedig ITTHON a s’má Jiszraelt.

  • gyuri10
    2017 április 29
    3:52 du.

    Nézd, senki nem kényszerítette Izraelt, hogy írja alá a PLO-val a szerződést, mégis aláírta. Bibi sem mondja fel, pedig annektálhatná is a területeket, mint a Golánt vagy Mizrách-Yerusháláyimot. Az Abu Mázen által vezetett Ráshut HáFálesztíni pedig lényegében az izraeli biztonsági erők alvállalkozója a „stáchim” arab lakta részein…Ezen felül mint mondtam Izrael – nem nagydobra verve – de együttműködik számos arab állammal. Tehát a valóság kissé árnyaltabb annál, hogy minden arab „sivatagi rablóhorda ” lenne. Az aljazeerának meg még az izraeli kormány tagjai is nyilatkoznak, s amúgy a műsoridejüknek meglehetősen kis hányadában foglalkoznak Izraellel… Én nem ítélkezem ebben az egész átkozott kérdésben, csak tényeket állapítottam meg. A demokrácia pedig nemcsak a Meretz vagy a „Reshimá Meshutefet” jelszava, hanem Izrael Állam saját önmeghatározásának része. Amúgy a Meretz cionista párt az arab-nacionalista-iszlámista-posztbolsevik alkalmi koalícióval ellentétben. Ami pedig a hitet illeti én elsősorban elvekben hiszek nem emberekben meg államokban.

  • Amúgy a Meretz, a Yesh Atid, vagy mások – akár a Likud tagjai – akik nem Bibi-vel vannak, azok nem adják meg a zsidóknak a demokráciát? Mik vannak.

  • Ben Gurionnal meg mi a baj? Ja, de hiszen egy politikussal se kötelező egyetérteni. Nemde?

  • Eleftheria
    Neked mindenben igazad van.Tévedtem,amikor Veled vitába szálltam. Úgy jártam mint a ben Giorával annak idején.Megadom magam, önszennyes teregető hajlamaidban való részvételemtől.Jogod van azt gondolni ,amit akarsz.Én azonban nem segédkezek Neked. ITT ÉS MOST az Izraellel kapcsolatos témát befejeztem.Sportról és külföldi utazásokról beszélgethetünk,a többiben érezd Magad egyedül.

  • érdekes egy „pár”tojás mennyi problémát felvet!
    felvető üdvözlettel

  • Mennyi „nácit”látnak itt egyesek???!!!
    Nem nácizó üdvözlettel

  • Megkérdezem:
    Mi baj van a törölt Bródy János dallal?

  • Christopher Adam Úr!

    Budi Márit én az Ön helyében törölném a kommentátorok listájáról, illetve letiltanám KMH-ról. Miért ?

    Azért mert a fent, az > 1:27 szerencsére>szerencsére<< az – vagyis tisztességes – szintén sértő zsidók sokaságára nézve, hisz' szerinte csak szerencsére élnek itt tisztességes zsidók, ami a szövegből úgy tűnik, szerinte ez csak szerencse, de ha az átlagra tekint lehetne ez akár fordítva is…

    1:27

  • Eleftheria, Gyuri10!
    Bizalmasan megsúgom Nektek hogy, az Al-Jazeera már jó ideje amerikai zsidók tulajdonában levő független média!

  • Orok Tamas- „ur ir”?
    Mar amennyire az amerikai zsidok-
    „Dohaban elnek.”
    Ez kisse „razos”-nemde??
    Erdemes megnezni- ki az „owner” {tulajdonos} .
    Olvastam en mar „razosabbat” is „szagertok”tol.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera_America

  • Kedves Mindenki,
    senkit nem szeretnék megsérteni,ezért akinek nem inge ne vegye magára a következő mondatomat:Ma hősi halottainkat gyászoljuk.Nem kívánok szópárbajt vívni május másodikáig egyetlen Izraelt vagy népét gyűlölővel sem.2.-án van a függetlenségünk 69.-ik ünnepe. Várom a jókívánságaikat azoknak akik azért mégsem gyűlölnek minket.Persze az sem kötelező.Demokrácia van,szabad csendben is gyűlölködni.Mi így is élni fogunk tovább.

  • „Mennyi “nácit”látnak itt egyesek???!!!”

    Valasz tóth péter-nek

    eppen eleget.

  • Nem tudtam, hogy Kate O` Brian es Ahib El Shibabi-
    zsidok {a nevek- vice.president,stb}
    a wikipediabol-amit mellekelltem feljebb.
    Meg szerencse, hogy on – „felhomalyositott”.

  • gyuri10

    Nagyon Boldog Fuggetlenseg Unnepet Kivanok!

    Zsuzsa

  • gyuri10
    2017 április 30
    4:21 du.

    Nem akartam gyűlölködni, illetve fejet is hajtok azok előtt akik Izrael védelmében, illetve függetlenségének kivívásában elestek ( köztük a Holokauszt túlélői ) – ez természetesen nincs keverve aktuálpolitikával. Másfelől kellemes Függetlenségi napot egy szabadabb, békésebb, humánusabb jövő reményében Mindenki számára.

  • gyuri10
    2017 április 30
    4:21 du.

    Hosszú, boldog függetlenséget kívánok.
    Bárcsak mi is békés függetlenségben élhetnénk a saját eszünk szerint intézve a dolgainkat.

  • Zsuzsa
    2017 április 30
    4:27 du.

    Van egy mondás amely szerint ha feltűnően sokan jönnek veled szemben, érdemes eltűnődnöd azon, talán Te mész az út túloldalán.

  • Az Al Jazeera tulajdonosával kapcsolatos épületes vitáról jut eszembe egy aktuális vicc:

    – Hogy kezdődik a fideszes zsidóvicc?

    -???

    -Két háttérhatalom sétál az utcán. Így szól a Grün a Kohnhoz…

  • Nagy Gyula
    2017 április 30
    6:22 du.

    „Zsuzsa

    Van egy mondás amely szerint ha feltűnően sokan jönnek veled szemben, érdemes eltűnődnöd azon, talán Te mész az út túloldalán.”

    https://gordoncstewart.files.wordpress.com/2012/12/black-sheep-lemming-outside-the-box.jpg

  • KORDON BLUED

    [Az üzenet helyes szövege]

    Christopher Adam Úr!

    Budi Márit én az Ön helyében törölném a kommentátorok listájáról, illetve letiltanám KMH-ról. Miért ?

    Azért mert a fent, az > 1:27 szerencsére>szerencsére<< az – vagyis tisztességes – szintén sértő zsidók sokaságára nézve, hisz' szerinte csak szerencsére élnek itt tisztességes zsidók, ami a szövegből úgy tűnik, szerinte ez csak szerencse, de ha az átlagra tekint lehetne ez akár fordítva is…

    1:27

  • Zsuzsa
    2017 április 30
    8:15 du.

    Igen. Ilyen IS van.
    És érdemes megnézni, h adott esetben melyik van.
    Vagy melyik az igazabb.
    Nem ringatom magam abban a hitben, h mindent (teljesen) jól látok. Én azt teszem, h a folyamatosan érkező újabb adatok felhasználásával javítom a valóságmodellemet.

  • SchumackerLady

    Tóth Péter 3:03 !

    Maga szerint az nácizás, ha egy nyilvánvaló „holokauszt igenlést” a nevén nevez valaki? Ha pl. azt mondja Bodaváry Manyi, hogy a számára nem megfelelő zsidóknak ma is, idézem: ciánt, vagy más mérget kell beadni ? Lásd nála: 1,27

  • Auróra Boreálisz

    Igentisztelt Christopher Adam 2,39

    Boda nem egyszerűen gyilkosságra, hanem holokausztra buzdít, amikor egyértelműen egyesek ciánnal történő kivégzését szorgalmazza – éphogy csak a CIKLON-B-t nem nevezi a nevén.

    Sajnálom, hogy Ön csupán egy ejnyebejnyével honorálja ennek a nyilas némbernek az itt, a KMH-n folyamatosan kifejtett ilyenirányú, de ez esetben (IV.28/1:27 utolsó bekezdés) már konkrét tevékenységét ahelyett, hogy azonnal kizárná. Ez az Ön hamisan értelmezett liberalizmusa több mint gyengíti a KMH szinvonalát, és azzal együtt a jó hírnevét is…

    Nácimentes olvasótársi üdvözlettel: A B

    .

  • Auróra Boreálisz

    Zsuzsa 4’27

    A válaszod Tóthnak akár – és remélem úgy is lesz – szállóigévé is válhatna.

    😀

  • Almási Alma

    Kedves gyuri10!
    Őszintén minden jót kívánok nektek! De ez sajnos nem változtat azon a véleményemen, hogy az euroatlanti politika balekjai vagytok. És hogy nem értek egyet a nemzeti politikátokkal sem. Remélem nem haragszol rám azért, hogy ezt kimondtam.

  • Almási Alma,
    jó kívánságaidat köszönöm.Egyáltalán nem haragszom,ellenkezőleg nagyon örülök és jó jelnek tartom,hogy véleményed szerint balekok vagyunk és nemzeti politikánkkal sem értesz egyet.Akkor lennék lesújtva,ha maradéktalanul tudnál minden jót és további sikereket kívánni az eddig elértek megsokszorozásához.Én mindig szem előtt tartom,lehetséges,hogy valamit elírtam…

  • „Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben” – emlékéve van, ki ezt leírta. Épp az oroszok elől bujkált, és a költőnek készülő Tisza Domokosnak írta.

  • Nagy Gyula
    2017 május 1
    2:56 de.

    „Zsuzsa

    Igen. Ilyen IS van.
    És érdemes megnézni, h adott esetben melyik van.
    Vagy melyik az igazabb.
    Nem ringatom magam abban a hitben, h mindent (teljesen) jól látok. Én azt teszem, h a folyamatosan érkező újabb adatok felhasználásával javítom a valóságmodellemet.”

    Melyik az igazabb? Nezzuk csak meg hogy milyen egy altalanos kollektiv. Egy olyan kollektiv ahova konyebb tartozni mint szemben allni. Tele van haszonlesokkel, spiclikkel, arulokkal, es meghunyaszkodokkal. Mar az ovodaban elkezdodik. Folyik kesobb a gimnaziumban. Az egyetemi szinten mar tobb a lehetoseg a szabad gondolkodasra, de ugye ott is meg kell a professzor ideologiajanak felelni ahoz hogy jo jegyet szerezzen az ember. Kesobb folytatodik a munkahelyen, a politikai partokban, a klubbokban, a vallasos csoportulasokban es vegulis ugyanez megy nemzeti szinten is. Ilyen kollektivakba tartozik az emberek tobbsege nem csupan Magyarorszagon hanem mindenhol a vilagon. Nagyon keves emberben van meg az intelligencia hogy eszrevegye hogy “valami buzlik Daniaban” es meg kevesebb a batorsag ami a kollektivaval szemben allni. A filozofust, a profetat, aki meghuzza a veszharangot azt valamilyen formaban mindenhol megolik es majd csak az utokor ertekel kozuluk egy ket kimagaslo szereplot. A tobbseg feledesbe merul mintha nem is lett volna. Pedig a tapasztalat ez: ami mindenkinek tetszik ott mar nagy baj van.

    Ha valaki munkalkodik a vilagmodelljen az valoban tiszteletre melto. Akkor meg van remeny. Robert Frost hires versere emlekeztet.

    „Somewhere ages and ages hence: Two roads diverged in a wood, and I—. I took the one less traveled by,. And that has made all the difference.” Robert Frost, The road Not Taken

    Magyar forditasban: http://www.magyarulbabelben.net/works/en/Frost,_Robert-1874/The_Road_Not_Taken/hu/30570-J%C3%A1ratlan_%C3%BAt?interfaceLang=en

    Zsuzsa

  • Forditasi hiba:
    „És így lett mind, ami lett, talán.”
    Teljesen elvesztette a vers alapgondolatat.

    Helyesebb forditas:
    „And that has made all the difference.”
    Es ez volt ami megvaltoztatta hogy mi lett.

    Talan valaki jobban le tudja forditani magyarra.

  • Zsuzsa
    2017 május 1
    12:20 du

    Mindenre van példa és ellenpélda.
    Súlyos és jelenleg általánosan elkövetett hiba, h valamilyen példát térben és időben általánosítanak.
    Jó igazságot a tendenciákat is vizsgáló statisztikai igazságok adnak.
    Legbiztosabbat a média tendenciák figyelése ad.
    Ugyanis, a valóság gyártást, formálást információs alapon csinálják. Az információs hatás (eredménye) valamekkora csúszással jelenik meg a tömegviselkedés változásában.

  • „Az információs hatás (eredménye) valamekkora csúszással jelenik meg a tömegviselkedés változásában.”

    Nagy Gyula,

    Az informaciot elsosorban ki kell szurni, tobb forrasbol leellenorizni es utana meg kell fontolni. Hogy kik, mikor, mit es foleg hogy miert tettek kozze. Az atlagembernek nem sok alkalma van gondolkodni a mindennapi melo mellett. Igy aztan hihetetlenul konnyu felrevezetni. Nem az informacios hatas, hanem a propaganda csusztatasai formaljak a nep viselkedeset.

    Az magyar allam propagandaja nevetsegesen gyerekes es ottromba. A jol bevalt formulat kovetik, talpra magyar valaki[k] ellen most osszefogunk. Semmi nem egyesit ugy mint a kozos ellenseg. Foleg a kozos ellenseg gyulolete. Es ilyenkor jon elo a gonoszsag mag a karorom mas bajan. Ugy kell nekik. Nagy birkak az emberek, arra mennek amerre terelik oket. Elebb a zsidok, a ciganyok es a melegek ellen kellett osszefoni. Most Soros, az EU, a „muzulman migransok”-at kell gyulolni. De nagyon. Mert a haza most ezt kivanja toled. Ember hallod? Hallod a notat? Csattogjon az ostor! Az elobbi eloiteletek ugyan nem szuntek meg, de most mar sokkal tobbet es sokkal jobban lehet utalni.

    Zsuzsa

  • UI. Mert most jobban termelunk.

  • Zsuzsa
    2017 május 1
    8:47 du.

    Az egyik nagyon komoly, sokszor és világviszonylatban alkalmazott sémát jól látod.
    Most a korszak váltó trendfordító átalakítás idején az exkluzív tudással tervező, cselekvő vezérkarunk gyakran direkt skizofrén jelenségeket produkál.
    A magyon okosságuk és a hülyeségük közül valamelyik nem lehet igaz.
    Az impérium világ létrehozásához és működtetéséhez, ehhez a nagyon eredményes nép becsapáshoz pedig hatalmas tudásra volt szükség.

  • Nagy Gyula,

    „Az egyik nagyon komoly, sokszor és világviszonylatban alkalmazott sémát jól látod. Most a korszak váltó trendfordító átalakítás idején az exkluzív tudással tervező, cselekvő vezérkarunk gyakran direkt skizofrén jelenségeket produkál.”

    Valoban.

    „A magyon okosságuk és a hülyeségük közül valamelyik nem lehet igaz. Az impérium világ létrehozásához és működtetéséhez, ehhez a nagyon eredményes nép becsapáshoz pedig hatalmas tudásra volt szükség.”

    Ezzel mar nem annyira ertek egyet. Elsosorban mert az apucikaik, a nagyapucikaik es a dedapucikaik metodusat masolva, ergo nepszediteshez es a bunbakok uldozesehez nem is kell olyan nagy fantazia. „Conquer and divide” osregi modszer. Minden korszakban elterelte a figyelmet az valodi bunosokrol s helyette egy vedtelen, kiszolgaltatott csoport ellen forditotta a kozvelemenyt. Viszonylag konnyu a birka nepet elfoglalni ilyenekkel.

    A masik ok ami nem bizonyitja szamomra Orbanek hatalmas tudasat pedig az, hogy a skizofrenia az uralkodoink kozott manapsag vilagjelensegge valt. Le Pentol Erdoganig, Erdogantol Trumpig, Trumptol Putinig, Putintol Duterteig egyre megy a jatszma. Hadat uzennek valami csoportnak es kozben a nep nem latja hogy ezzel a sajat szabadsaga es megelhetese ellen folyik a harc. Es minnel jobban lesullyed a szegenysegbe annal jobban gyuloli kepzelt ellensegeit.

    Valaki valahol azt kerdezte tolem hogyha annyira utalom Magyarorszagot mit keresek itt. Nem sokaig irok mar de nem azert mert szamomra nem fontos a magyar nep sorsa. Kiterjedt rokonsagom el Pesten es kornyeken, Sikloson, Komlon, Sarvaron, Olbon es Egerben. Elso kezbol latom hogyan szeditik oket es hogy mennyit nyomorognak. De valami van abban hogy az erdoben nehezebb fat latni.

    Zsuzsa

    Zsuzsa

  • Zsuzsa!

    ” A masik ok ami nem bizonyitja szamomra Orbanek hatalmas tudasat pedig az, hogy a skizofrenia az uralkodoink kozott manapsag vilagjelensegge valt. Le Pentol Erdoganig, Erdogantol Trumpig, Trumptol Putinig, Putintol Duterteig egyre megy a jatszma. Hadat uzennek valami csoportnak es kozben a nep nem latja hogy ezzel a sajat szabadsaga es megelhetese ellen folyik a harc. Es minnel jobban lesullyed a szegenysegbe annal jobban gyuloli kepzelt ellensegeit. ”

    Az itt leírt gondolataival megint nagyon egyetértek, de kivált a beidézett rész utolsó mondata „talált telibe”!
    Láthattuk mire volt képes pl a francia forradalomban a „nép”, amikor úgy érezte lehullt a béklyó, eljött az ő ideje és most mindenért megfizet – a dicső forradalom talán egy huszonnégy órát szólt a szabadságról, egyenlőségről, testvériségről, és onnantól kezdve magából kivetkőzött, elállatiasodott bosszúálló némberek hörögtek, és jó szándékú polgárok, parasztok vedlettek át címeres gazemberekké, miután a eszme, de leginkább egyes manipulátorok oly módon meghülyítették őket, hogy már nem volt megállás, a primitívség pedig a legjobb talaja a parttalan uszításnak.
    Jól indult, jó cél vezérelte, mégis hova jutott?
    De, ugyan ilyen vonatkozásban említhetném 1956-ot is, mely talán egy napig volt „tiszta” és a cél vezérelte – aztán elszabadult a pokol, kivált miután kinyíltak a börtönkapuk, és kiözönlött a sok köztörvényes! Ezért óriási a
    felelőssége a „népvezéreknek”, ezért kell/lene nagyon vigyázni mit mondanak, hogyan fogalmaznak, mert egy idő után lehetetlen kordában tartani az indulatokat,és ehhez a szikra is elég!
    De, itt a szemünk előtt is zajlik egy jó példa az emberi butaságra, és manipulálhatóságra – és a képviselőjét csak részben tudom felmenteni azzal, hogy ő maga is egyik áldozata a sötét gonoszságnak! Az ember végül is gondolkodó lénynek született, és akinek a keresztények által folyamatosan hivatkozott Jóisten megadta a képességet az éljen is vele, tehát gondolkodjon valamilyen szinten!
    Mindig nem lehet „más” a felelős azért amit magunk mondunk, írunk, teszünk, mert akkor a más is felmentheti magát ugyanezzel, és a dolog végeláthatatlan! A birka nép valóban sok mindenre rávehető,és a skizofrénia – melyről kor jelenségként írt meghatározó uralkodói rétegben – sajnos nem gyógyul magától, ha megfelelő talajra talál csak erősödik!

  • Kedves Zsuzsa!

    Ez is nagyon jól ki van találva.
    Ez az egész csak úgy tudott működni ha kevés a valódi beavatott.
    Ebből adódóan úgy, h az irányítórendszerben tevékenykedők zöme hitetett hittel élve teszi azt amit a hite által mutatottan (a hite szerinti értelmezéssel) az adott körülmények között a legjobbnak lát. Így teljesíti a fölsőbb utasításokat, mert így látja jónak.
    És most a trendfordítás idején ezeknek az embereknek a felébresztése a legfelső vezérkarnak a legnagyobb nehézsége.
    Többek között azért, mert nem lehet egy resetet csinálni és újra bootolni az egészet. Az ellátásunk létrehozásához szükséges szervezettséget folyamatosan biztosítani kell.
    Ezért csak egy átépítést lehet végrehajtani a felső invesztitúrásból az alsó invesztitúrás konstrukcióba.
    A legfelső vezérkar ehhez tartotta fönn a Mag népeket, a mag tudást népek szinten ezekben megőrizve.
    Az indián szellemi elit tudja ezt. Mi itt Európa közepén a sok nyomorgatás után fel kell ismerjük és újra fel kell VÁLLALJUK.

  • Besancon,

    A francia forradalom egy rendkivul jo pelda a demokracia torekenysegere.

    Chris Hedges palyafutasat mar jo ideje kovetem, tegnap epp az alabbi irasara bukkantam — felteszem hogy tetszeni fog onnek is. Mert ugyebar erre a semara ugrott elore a magyar tarsadalom is es mindent ami a nyugatban kerdojeles volt a leheto leggyorsabban felfaltak. Utoljara 90-ben jartam otthon anyam halala elott, es elkepesztett a valasztasi cirkusz Budapesten, a szabadsagnak egy egeszen kiforratlan nyers formaja tarult elem, mint pl a pornografia ami az utcan a kisgyerekek szemmagassagaban volt kiteritve. Kozben a testvereim mondogattak hogy majd mi megmutatjuk a nyugatnak hogy mi az igazi demokracia. En akkor megjosoltam, hogy tegyuk fel hogy szerencsesek lesztek, akkor talan 40 ev mulva itt is demokracia lesz, de szerintem nem ugy indul. Akkor lerohantak hogy mit beszelsz te nem ertesz ehez. Na majd meglatjatok gyerekek kulonben minden reszvetem mert nem mindenki eli tul ha beugrik a melyvizbe. Ha muszaly ha nem, a magyar elobb utobb mindeg valami baromhoz koti a szekeret, egyenlore az amerikai elmebeteggel fut, de holnap mar lehet hogy a ruszki gangsztert fogja kovetni.

    http://www.filmsforaction.org/articles/the-reign-of-idiots/

  • Logikai úton könnyem belátható, h a legnagyobb egyéni szabadságot, rzzrl a valódi demokráciát a perszonális autonómiák szövetségi rendszere adja.

  • Zsuzsa
    2017 május 3
    10:09 de.
    Hát, én inkább egy idiótához élek közel, mint egy gazemberhez!
    Még valami: Mrs. Clinton nem bír belenyugodni vesztességébe. Mindent elkövet, még most is, hogy a győztest, aki megbuktatta, lemondassa posztjáról.
    Miért vesztett Hillary és miért nyert Trump?
    Igen egyszerű erre a válasz.
    T.i. én végig néztem a TV-n kettőjük vitáját.
    Hillary egész idő alatt Trump-t ócsárolta, az utolsó beszédéig.
    Trump viszont, azzal fejezte be a vitát, hogy ő „Naggyá teszi újra Amerikát”! Ezért nyerte meg a választást!

  • Figyelő
    2017 május 10
    6:03 du.

    Orbán is mondott ilyent.
    A rá szavazóknak még azt is megígérte, h maga készítette kolbászból csinálhatják meg a kerítésüket.
    Hogy rá szavazóknak maga küldi el a kolbász kerítésük anyagát.
    Aztán úgy ültették seggre a kényszer-vállalkozások korában erősödésnek indult gazdaságot, h ….. .
    Én is csak utólag tudtam összerakni, h mit és hogyan csináltak.
    A valuta paritásban felül értékelt Forint és az import áru dömping mellett védhetetlen volt.
    A mezőgazdaságban is olyan piaci körülményeket teremtettek, amelyben csak behalni lehetett.