Ki a milliárdos embere?

2017 május 5 6:54 de.56 hozzászólás

A valamikor Moszkváról elnevezett tér környékén egy plakátba botlottam. Ez, kiadóként a Fidelitast feltüntetve, Sorost ábrázolja, amint Botkát igazgatja. Felirata: „A milliárdos embere”. Ami igen gondolatébresztő cím. Elfogadva, hogy a Fidelitas tagjainak a kora, és a hitviláguk esetleg felmentheti őket pár gondolat alól, azért a gondolkodás tilalma nem egy általánosan kötelező állapot. Még.

Alaphelyzetként egy pillanatra tegyük félre azt a szellemi színvonalat, amit valószínűleg puszta alakoskodásként érzékelhetünk a Fidesz-kormány közelében sertepertélők némelyikénél. Mely alakoskodást azért sejtem, mert a volt rezsibiztos, vagy a Debrecenből szalajtott frakcióvezető önerőből nem lehet a megnyilatkozásaik szintjén. De ezt most hagyjuk, és vegyünk elő néhány alaptézist a Fidesz és vezére lózunggyűjteményéből. Ezek közé tartoznak a Soros György aktuálisan kötelező utálatának olyan szólamai is, amelyek bőven túllihegik az összeesküvés-elméletek határát. Ilyen például az is, hogy Soros György az ország gazdaságának destabilizálására törekszik, és ennek érdekében mozgósítja a teljes vagyonát és szürkeállományát. Az orbáni hitrendszer ezt érintő evangéliuma szerint Soros ennek érdekében pénzeli a migránsokat is támogató civil szervezeteket, illetve a civileket általában. A Fidelitas plakátja szerint pedig Botkát is.

Fotó: E.I. Simay

Fotó: E.I. Simay

Ezt követően tekintsünk el egy pillanatra attól is, hogy Soros György vagyona elég lenne-e a magyar gazdaság zsebre tételéhez vagy sem. Ellenben fogadjuk el azt az alapgondolatot, hogy Soros valóban a magyar gazdaság hosszú távú destabilizálásában érdekelt. Ő tudja miért. A másik oldalon meg villantsunk fel pár olyan jelenséget, ami szinte biztosan jele a destabilizálódásnak. Különös tekintettel azokra, amelyek hosszú távra is kihathatnak. Ezek között szinte üvöltve kéredzkedik az elsők közé az innovatív és hatékony munkavégzésre alkalmas munkavállalók nagyfokú elvándorlása. A gazdasági exodus nem csak az adott generációt érinti, hanem értelemszerűen a szülőnek alkalmas korban kivándorlók utódgenerációit is. Mind a gazdaság hosszú távú fejlődését, mind az itt maradók ellátását is veszélyeztetve. Kieső adókat, kieső nyugdíjalapokat is eredményezve.

Az elvándorlás mellett szintén megemlíthetjük azokat a beruházásokat, amelyeket bátran sorolhatunk a nonproduktív kategóriában. Mert aligha mondhatja valaki, hogy a stadionok az elsődleges termelés eszközparkjába tartoznak a mezőgazdasággal, illetve az ipari termeléssel szemben. Még a szellemi szférákban sem. Ahol azonban bátran számba vehetjük az oktatáspolitikát. Amelyet legutóbb a lex-CEU kapcsán szoktak emlegetni. Holott a zuhanórepülésnek az is legfeljebb csak egy kísérő jelensége. Akkor is, ha Soros ellen irányul, és akkor is, ha nem. Az oktatás színvonalára a CEU-tól függetlenül is jellemzők a szinte rendszeresen jelentkező röhögő-, illetve sírógörcsök. Attól függően, hogy kinek milyen kedve támad a tankönyvek, vizsgatételek idiotizmusai kapcsán. Miközben a tanárok alkalmasságának kérdése lassan a talpnyalásra való alkalmasságot fedi le legjobban. Vagy távoznak a pályáról, illetve akár az országból is.

Az eddigiekkel párhuzamosan mérlegeljük egy pillanatra azt, hogy amennyiben egy ország gazdaságát, és ezen keresztül a politikai berendezkedését akarná valaki destabilizálni, akkor erre kik a legmegfelelőbbek. Azok, akik a hatalomba vannak, és akár káros törvényi környezetet is meg tudnak valósítani, vagy azok, akiknek alig van országosan értékelhető politikai befolyása? Mely utóbbi kategóriába nyugodtan besorolhatjuk a civil mozgalmakat éppen úgy, mint Botkát, és az szinte az egész ellenzéket is. Tekintve, hogy operatív politikai hatásuk a mindennapokra nem igazán van. Miközben a kapcsolatok rendszere Soros Györggyel igencsak áttételesnek tekinthető. Ha ezt követően elkezdjük mérlegelni a manapság tapasztalható tendenciákat, a hatalom megoszlását, a politikai befolyásolás lehetőségét, és a Soros-pénzekkel való kapcsolatot, akkor egy akár furcsának is tekinthető véleményhez is eljuthatunk.

Orbán Viktorról például pontosan tudható, hogy Soros-pénzen tanult. Botkánál alighanem nagyobb és közvetlenebb befolyása lehet a hazai politika mindennapjaira. A kormány politikájára mindenképpen. Azokra a tendenciáknak a kialakítására is a hatalomban levő kormánynak van nagyobb ráhatása, amelyek hosszú távú hatással bírnak. Ha tehát Soros az ország hosszú távú bukására fogadott volna, akkor Orbánnak és kormányának a támogatásánál keresve sem találhatott volna jobb végrehajtót. Így azonban eljuthatunk oda is, hogy amennyiben az említett országromboló beavatkozás gyanújának helyt adunk, akkor a plakáton Botka helyére sokkal inkább Orbán kívánkozna. A „milliárdos embere” címre mindenképpen ésszerűbb jelölt lenne, mint a civilek és az ellenzék együtt véve. Már akkor, ha Soros tényleg az ország romlását akarná, és ehhez tényleg egy potens ügyvivőt akarna kiválasztani. S akkor is, ha ez a felségárulással. és istengyalázással egyenértékű gondolat lehet a Fidelitas háza táján.

56 hozzászólás

  • Almási Alma

    Ezen még töprengeni sem érdemes.

  • Ezen hangosan fölnevettem: „Alaphelyzetként egy pillanatra tegyük félre azt a szellemi színvonalat, amit valószínűleg puszta alakoskodásként érzékelhetünk a Fidesz-kormány közelében sertepertélők némelyikénél. Mely alakoskodást azért sejtem, mert a volt rezsibiztos, vagy a Debrecenből szalajtott frakcióvezető önerőből nem lehet a megnyilatkozásaik szintjén.” 😀

  • Almási Alma

    De úgy tűnik, Gyurcsány már tényleg nem esélyes…

  • Ez a plakat ugye nem Pesten keszult? Ugye ez egy Photoshop? Bizonnyal ennyire bunkok nem lehetnek Magyarorszagon …azemberek. Kerem mondjak hogy nem igy van.

  • De hogy nem lokális esetről van szó és a hülyeség országosa terjed, íme bizonyságul egy most május elsejei felvétel, ami visszaidézi a 40 évvel ezelőtti május elsejei hangulatot a közismert állami vezetők neveinek alázatosan hajbókoló és mindent megköszönő emlegetésével. A felvétel végén (2:05-nél), mintegy hab a tortán, az ünnepi műsor csúcspontján, a jelenlévő méltóságok felé bemutatott sűrű meghajlások után, a magyar himnusz hangzik föl egy közismert kanásztánc dallamára:

    http://www.youtube.com/watch?v=U7CXg_k1n_g

    Ne hagyd ki megnézését, csodálatos élményben lesz részed.

  • Drizari
    2017 május 5
    9:28 de

    Tökéletes!!!!! 😀

  • Ennek az egésznek csak abban a keretrendszerben (moziban) nézve van értelme amit itt is elmondtam.
    A legfelső tervezők, irányítók bőségesen bizonyították a pokol világ előállításával a hatalmas tudásukat és a kivitelezéshez szükséges hatalmas szervezettségüket.
    Erősen valószínűsíthető, h ők is a végtelen túlélésre játszanak. Ebből adódóan, nem terveztek végtelen fenntartásra olyant ami előre kiszámíthatóan, a végkifejletében környezet lepusztítással, feléléssel kipusztulást okoz.
    Nagyobb baj megelőzése érdekében viszont, van értelme egy időszakra a pusztító korlátozásnak is.
    Ehhez vehetjük példul, precedensnek a kemoterápiát is.
    Vagy az ideiglenes, szövet elhalást is okozó ér leszorítást. Akad pár jó traumatológiai példa is.
    Ameddig az emberek tudatát a megélhetésük tölti ki és a központilag szervezett cirkuszok, addig nem törekednek másra.
    Jut eszembe. Régi mondás a cirkuszt és kenyeret.

  • Nem értem, miről írnak itt egyesek? A faluban van az ünnepség, szép számmal a megjelenők. A beszéd semmivel sem jobban nyal, mint MÁSOK, MÁS esetben. Az örömódát is éneklik, a helyi zenekarral. Na és?
    Általában más falukban nem ismert ez a zeneszám, az biztos, hogy nem ismert a kanadai falukban.

  • Tüske Zsófia

    nem, Zsuzsa, nem fotoshop, Ezt a plakátot ma a sasadi úti buszmegállóban láttam. a habonyi tervezés gyöngyszeme. Igaz, a szálakat valóban Soros mozgatta, mert a kokós habonyárpi az ő támogatásának köszönhetően lett restaurátor.

  • Klárika,
    Beethoven IX-ik Szimfóniája. Csajágaröcsöge népe egyre jobban teljesít.

  • Figyelő!

    Az a nagy helyzet,hogy Botka (Rolex Laci)László a milliárdos Soros embere (Gyurcsány és a „törpék” is!)míg Simicska a Jobbikot vette meg kilóra….!
    Mindez undorító,de ugye nem igazán „számít”,mert a többség esze
    a helyén van,szerencsére!

  • Figyelő!

    Egyébként Orbán csupán egy évig tanult Soros támogatásával,(többen hosszabb ideig!) és a diplomáját nem a vénembernek köszönheti,meg ugye azóta sok”negatív” dolog kiderült Sorosról,amit egy népének felelős miniszterelnöknek kötelessége észrevenni,az aljas támadásokat kivédeni!!!!!
    Egyébként régebben még voltak „hasznos”normális tevékenységei az öregnek,de ez nem sokáig tartott és nem önzetlen volt…
    mellette már akkor is kiütközött a valódi énje….!

  • Az alapveto emberi torveny elismerni ‘ aki masnak vermet as maga eshet bele’.

    Minden akcio authomatukusan okoz re-akciot.
    Tanulhatak volna azt reg meg Rkositol is.

  • Miklos Banfi

    Jajj Drizari, ez már a groteszknek az a szintje, amitől már csak lelkiismeretfurdalással röhögi halálra magát az ember:)
    Köszönöm két nagyrabecsült polihisztor anyáink nevében is a szellemi táplálékot..

  • Gyuri, tudom, ettől még lehet az öröm
    oda!

  • Zsuzsa,

    Nem photoshop. A képen is látható környezetben ott virít a Moszkva tér mellett.

  • Drizari
    2017 május 5
    9:28 de.

    Így nagy plénum előtt tényleg nevetséges.
    De, ha elmész egy zárt faluközösségbe, ahol mindenki ismer mindenkit, akkor ez eléggé beágyazott. Angliában, egy közösségi, falusi bálon majdnem ugyanez volt. Mindenki megköszönt mindenkinek mindent, és mindenki leköszönt a színpadról is mindenkinek.
    Táplánszentkereszt pedig nem egy világváros.

    A baj az, hogy ma Magyarországon a közszolgálati médiákokban pontosan ugyanez a talp és fenkényalás zajlik.

  • Drizari
    2017 május 5
    8:06 de.

    Németh Szilárd vagy Kósa éhan halt volna a terített asztal mellett tiniként, ha csak ennyi eszük van.

  • Boda Marcsi
    2017 május 5
    3:58 du.

    Ha egy vezetett egyletet (pl. Magyarországot) szét akarsz zilálni, akkor a vezetőt, vagy a huszadik senkit érdemes megvenned?
    Nyilván a vezetőt.
    Orbán ténykedése felér egy hazaárulással. A cikkben szereplő példák miatt is.
    Ergo, Orbánt megvették.
    Ha nem Soros, akkor ki?

    Valószínű, hogy a fizetett hazaárulás ténye adott. Soros meg azért kell bűnbaknak, mert Orbán védekezik a hazaárulás gyanuja, vádja ellen.
    Viszont egy Occam nevű borbélylegény szerint, ha körbeborotválják a barackot, akkor a valós mag marad.

    Ebből a szempontból szinte mindegy, hogy Soros, Putyin, vagy az emírségek a vásárlók. Orbán eladt az országot, és annyi.

  • Andy, egy kérdésre válaszolj, kinek adta el az országot?

  • Kedves Figyelő!

    Hál istennek nemcsak a többség esze, hanem a pénze is jó zsebben van. Bölcs vezérünk vigyáz rá, nehogy mindenféle libsik rátehessék a kezüket.

  • Andy!

    Orbánt senki nem vette meg,sokkal inkább a leszerepelt és áruló áruló ellenzéket!…..na van még lejjebb!!!
    A konzultációval kapcsolatos kérdőív mindenki számára egyértelmű és a többség a haza és a saját érdekei alapján szavaz!!
    Na nincs jövője,de már jelenje sem….a baloldalnak!
    Ezt mindenki tudja,…..ami őket minősíti,fel kéne már fogniuk,ha nehéz is!!!!

    Minden további és aljas erőlködésükkel csak maguk alatt vágják a fát…..kár,hogy se becsületük,se eszük nincs!!!!

  • Boda Marcsi
    2017 május 6
    3:21 du.

    Elenyészően kicsi esélyt látok arra, h annyira záp legyél, mint amennyire zápnak próbálod láttatni magadat.

  • Figyelő
    2017 május 6
    11:00 de.

    A jelek szerint Putyinnak. kilóra. Putyin ugyanis mind az Európai egyesüét Államokban, mind a térség függetlenedésében ellenérdekelt. Orbán hatalmi tébolya már régen szakított az európai koncepcióval. Mert láthatóan nem akarják Európa császárának felkenni, és Putyin alighanem a kezében tartja.

    A „B”-verzió lehet, hogy senkinek. De ebben az esetben Orbán olyan szinten paranoid skizofrén, hogy az önmagában a diliházra predesztinálja az országház helyett.

  • Boda Marcsi
    2017 május 6
    3:21 du.

    A régi kérdésre válaszolj. Kinek az érdeke?
    Ha nem Orbánt vették meg kilóra, mást nem érdemes megvenni még dekára sem. Orbán hatalomban van. Az ellenzék pedig nem. Orbán az élről segíthet bármilyen idegen érdeket, ahogy most az oroszokét. Az ellenzék pedig senkiét. Mert nincs opertív hatalmuk keresztülvinni.

    A baloldal tekintetében pedig ne írkálj hülyeséget. A baloldali szemléletnek Jézus óta helye van a történelemben. Előtte is volt, de ő elég markánsan képviselte ahhoz, hogy a hülyék is megértsék. Tisztelet a kivételnek.

    Becsüle meg ész tekintetében, amíg a nemzet strómanja Orbán mögött van, és ameddik a Fideszben Németh Szilárd, Kósa, Szijjártó valaki lehet, addig becsület és ész tekintetében a Fideszt nehéz alulmúlni.

  • tóth péter

    ezeket a gondolatokat a „fidesz”betegségben szenvedő ujságírás hozta létre!
    Idézet :…”””Orbán Viktorról például pontosan tudható, hogy Soros-pénzen tanult”””….Ezt folyamatosan emlegetni felesleges-hiába akarnád azt mondani,hogy nem lehet az ellen szólni aki egy időben anyagilag segített valakit a pályafutásán-pedig a sugallat pontosan az,hogy onnantól kezdve csak azt az embert és gondolatait szabad követni.Hát ezzel is igazoltad,hogy a soros alapitványoknak a pénzelő embert kell szolgálni örökké,mivel ő adta a pénzt és elvárása az,hogy az ő gondolatai valósuljanak meg.-hiába való az ez ellen való nagy tiltakozás!
    Ha valaki később rájön,hogy az ott súlykolt eszmék , gondolatok nem megfelelőek,nem köteles azokat képviselni,de ha különösen ellene van-akkor meg lehet azt tagadni.na hát most kb. ez van!És ezért szemrehányást tenni , mert valakit anyagilag ez az úr támogatott ( a sok mástól ellopott pénzen,ahogy ez kiderült)és az már most nem tudja elfogadni ezeket a nézeteket-ez nem elfogadható.Lehet,hogy a másik oldallal van a baj-nem azokat teszi amit az oktatásában a másiknak átadott és ezt eltitkolta annak idején.?
    sok kérdőjeles üdvözletével.

  • tóth péter

    Németh Szilárd vagy Kósa éhan halt volna a terített asztal mellett tiniként, ha csak ennyi eszük van.—–Ezzel talán igazolódik,hogyminden ész és minden csodálatos gondolat a balliberális oldalon van?????Mert önmagát ámíthatja is az ember.!!!

  • tóth péter

    Andy Mage
    2017 május 6
    4:44 de.
    Rémmeséket fabrikáltál gondolataidból. Ez tipikusan balliberális gondolatkeresgélési módszer.
    Akkor Merkel asszonyt és a németeket is -a sugallt putyin vette meg?—mert lassan már öt-hat gázvezetéket építettek az oroszoktól –semmibe véve a déli áramlatot és nem megtéve a szükségeseket,hogy a déli országoknak is megfelelő gázellátása legyen.Ez nem számít–csak a német érdek. H a valaki más az országa érdekét védi és azért tesz az pedig unióellenes és felvásárolták? Ez kettős látás! vagy szürke hályog???
    Nem hályogos üdvözlettel.

  • tóth péter

    Merkelék megszüntetik az atom energia ellátásukat és ezt pótlandó gázvezetékeket építenek az oroszok felé!!!!
    Ez normális dolog??? Nem függővé teszik önmagukat az oroszok felé???
    Más politikus pedig aki szintén az oroszok felé fordul–az pedig hazaáruló??
    Ez nem tiszta gondolkodás!
    Tiszta gondolatok üdvözletével.

  • Orsós Elemér

    tóth péter
    2017 május 7
    3:38 de.
    Utólagos engedelmeddel -az igazság kedvéért- kissé korrigállak: Merkelék az atomenergia felhasználásával villamos áramot termeltek, amit most az atomrőműveik nagyon okos megszüntetésével a franciáktól vásárolt árammal pótolnak, ami a csúnya, környezet szennyező gallok 30 atomerőművének a gyümölcse! No, de ez sem sokkal etikusabb a gonosz oroszoktól egyre nagyobb mértékben vásárolt gáz üzletnél, főleg, ha számításba vesszük hogy, ők az oroszok elleni embargó legádázabb szószólói, szóban!

  • tóth péter
    2017 május 7
    3:33 de.

    Nem írtam gázvezetékről. A cikk sem ír gázvezetékről. Te írsz gázvzetékről. Az orbanista (gáz)(szerelős)csőlátás hatása?

  • Orsós Elemér
    2017 május 7
    5:19 du.

    Ha igaz amit Jásdi Kiss mond (és nagyon úgy tűnik, igazat szól), akkor messze környékünk a Kárpátmedence gázgyár produktumából él.

  • Orsós Elemér

    Több szempontból is jó hír a mostani francia elnökvállasztások megtámadhatatlan eredménye, mert azzal hogy, most is a milliárdosok kedvelt, előre kiszemelt embere nyerte az elnökválasztást, több legyet lehet egy csapásra leütni általa:
    1. A migráció embere előrehozza a muszlimok 900 éves álmának beteljesülését, amit mi balga magyarok akadályoztunk évszázadokig a legmakacsabban, Macron „liberális” jótékonykodásainak eredményeként 5 éven belül átalakulhat a dögledező Európai Unió, virágzó Egyesült (Iszlám) Unióvá,
    2. Az szétrabolt gyarmatok francia állampolgárai(vigyázat ők nem migránsok!) jogos revansot vehetnek a gyarmatosítóikon, nopersze és főleg, ez a többi szétgyarmatosítottnak is precedens biztatást mutathat, ami a önmagát civilizáltra keresztelt Nyugat megérdemelt bukását eredményezheti, ráadásul a gyarmatosításokból erőszakosan kirekesztett közép-, kelet- és dél-európai államok felelőségét sem lehet firtatni, mert ők sem áltak távol a valódi gyarmatosítástól,
    3. Ha nem is elégtétel, mert ma már megmásíthatatlan(?), de legalább egy kis kárörömöt érezhetünk a trianoni, 80 %-ban igazságtalan „béke diktátumért”
    4. Ha az EU politikacsinálók terve sikerül, még ha a jég hátán is, de új életet kezdhetünk, tanulva az „európai civilizáció” keresztényi könyörületnek álcázott magasztos eszméinek romlottságaiból!

  • Orsós Elemér
    2017 május 8
    4:32 de.

    Kiemelve, hogy nem szimpatizáltam egyik jelölttel sem, de
    „A, normális többség választott, úgyhogy pá!”
    Ki is szokott ilyeneket írni? Nem érdekes!

  • Orsós Elemér
    2017 május 8
    4:32 de.
    Megint csak fején találta a szöget!
    Hasonló véleményen vagyok ezzel a meglátással.

  • A normális, mint maga a név címke mutatja, normatív.
    Sokféle egymásnak merőben ellentmondók is, normatíva van.

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 május 8
    4:07 du.

    „A normális, mint maga a név címke mutatja, normatív.”

    Én inkább relatívnak nevezném, az izlések és pofonok, ideológiák és vallások függvényében.

  • Orsós Elemér

    terminus
    2017 május 8
    7:22 de.
    Neked is relative igazad van! 🙂

  • Orsós Elemér
    2017 május 8
    5:41 du.

    Ez Is egy jól érthető megfogalmazás.
    Egy relativitáson belül egy pofon már abszolút.
    A megélése viszont perszonálisan szubjektív.

  • Orsós Elemér
    2017 május 8
    5:43 du.

    Megtisztelsz! 🙂
    Bár, az én filozófiám szerint olyan, hogy igazság, nem létezik. Mindenkinek megvan a maga igazsága. 🙂

  • Orsós,

    „a önmagát civilizáltra keresztelt Nyugat megérdemelt bukását eredményezheti, ”
    Most tekintsünk el attól, hogy azzal a bukással Magyarország is lehúzhatná a rolót. Viszont eszembe jut az ilyen demagóg hülyeségekről a régi jelmondat paródia:

    „A hanyatló nyugat a szakadék szélén van elvtársak! De mi egy lépéssel előttük járunk, elvtárak!”

    Talán Hofi az eredeti, de a lényeget tekintve részletkérdés.

  • Érdemes észrevenni, h életfilozófiákként használt ideológiák határozzák meg az életünket.
    Európában jelenleg még a megélhetéshez gyalázatosan rossz ideológia uralkodik.
    Úgy is mondhatom, h szívesebben élek egy muszlim ideológiás diktatúrában, mint meghalok a jelenlegi ideológia uralma alatt.

  • Nagy Gyula
    2017 május 9
    8:22 de.

    „Úgy is mondhatom, h szívesebben élek egy muszlim ideológiás diktatúrában, ”
    Mondjuk mint eunuch?

  • Andy Mage
    2017 május 9
    10:05 de.

    Sok más lehetőség is van.
    A felülről generált pogrom időszakoktól eltekintve még a zsidóság is békében tud élni Muszlim fennhatóság alatt.

  • Orsós Elemér

    Andy Mage
    2017 május 9
    3:59 de.
    “A hanyatló nyugat a szakadék szélén van elvtársak! De mi egy lépéssel előttük járunk, elvtárak!”

    Még egy aranyköpés abból az időből: „az ellenség keze betette a lábát”
    Sajnálatos hogy, kezd kiveszni belőlünk -az átkosra még jellemző- jó humorérzék, pedig akkor egy találó fricskáért akár börtönt is lehetett kapni!

  • Orsós Elemér
    2017 május 9
    5:14 du.

    Szép volt az az időszak amikor az elvtársak példás önkritikát gyakoroltak egymáson.
    A mintát a francia forradalomból vették.
    Igaz, arra azt mondják, h a forradalom felfalja a saját gyermekeit.

  • Nagy Gyula
    2017 május 9
    2:59 du.

    Félreértéseket elkerülendő számomra a muszlim vallás nem azonos a diktatúrával. Ahogy az autoriter centrális vezetés sem.
    Csak az utóbbi esetében már nagyon vékony a jég.

    Ennek ellenére az elnyugatiasodott Dubai vagy az emirátusok sokaknak lehetnek nyugodtabbak békeidőben, mint Egyiptom az arab tavasz alatt 🙂
    De egy igazi muszlim diktatúra azért kicsit más. Szerintem. Igaz, nem próbáltam mostanság Szíriát, de elfogadom, hogy ettől még szeretheted, ha arra gondoltál.

  • Orsós Elemér
    2017 május 9
    5:14 du.

    Az ország a humor segítségével élte át és túl Horthy-t is, meg Kádárt is.

  • Nagy Gyula, 1917 máj.9 8:22 de.
    sajnálatra méltó,hogy ennyire szenvedésre vagy ítélve.Ha van útleveled,mert feltételezem,hogy valamely országnak állampolgára vagy,nyugodtan meglátogathatod és le is telepedhetsz Törökországban,Líbiában,Szíriában vagy akár Gázában is.Esetleg csatlakozhatsz a legiszlámabb iszlám világhoz az ISIS-hez. Nagy megbecsülésben lesz részed.Addig is”Szerencse fel”.

  • Andy Mage
    2017 május 9
    6:09 du.

    Valóban nem és nem kedvelem a diktatúrákat.
    Mindemellett, a tömegek számára való élhetőség szempontjából is rangsorolhatók a különféle konstrukciók.

  • Orsós Elemér

    Andy Mage
    2017 május 9
    6:10 du.
    Reméljük ezt is! 🙂

  • Andy Mage
    2017 május 9
    6:10 du.

    A fidesz viszont már a humornak is hadat üzent!

  • nem is a gázvezetékről van itten szó.! Csak meg kellett volna érteni mi is a lényeg!

  • tóth péter
    2017 május 11
    11:18 de.

    Ha Te mondod! 🙂

  • Andy Mage 5.23 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂