Kis gagyik a nagy vonulások mentén

2017 május 16 9:25 de.34 hozzászólás

A jobboldalon is megindult a választási pezsgés. Kicsit habos, és szellemiségében talán kicsit vérhabos is. De a tüdőlövés még hátra van. Egyelőre inkább az erőltetett menetelés látszik újabb sebességre váltani. Legutóbb az ATV közölt egy leltárt erről a körről. Annak kapcsán, hogy az egyik aktívkodó társaság politikai szárny létrehozását jelentette be.

De „Tyirityán Zsolt azt mondta az atv.hu-nak, hogy sem a Betyársereg politikai szárnyának létrehozásából, sem a közéleti témákra reagáló nyilatkozataikból nem következik, hogy párttá alakulnak”. Amihez hozzá tehetnénk azt is, hogy „egyelőre”. Ámbátor az is lehet, hogy tényleg felesleges. Elvégre ismer a történelem olyan „Torna és Sportrészleget” is, amelynek szintén nem kellett párttá alakulnia. Lévén, hogy maguk voltak egy párt fegyveresei. A mai betyárokról meg érdemes tudni, hogy elég közvetlen, mondhatni családi kapcsolataik is vannak a Jobbikkal. Mármint egyes tagjaiknak a Jobbik egyes tagjaival. Ami önmagában természetesen akár semmit sem kell, hogy jelentsen. Azonban a középre törekvő Jobbik esetében akár a korábbi feltételezésnek is új hangsúlyt adhat. Annak, amelyet egy éve is meg lehetett úgy fogalmazni, hogy tulajdonképpen egy Jobbik-Jobbik koalíció látszik körvonalazódni.

Nem csak annyiban, hogy Orbán Viktor nem egy megnyilatkozását, előrevetítve egy Jobbik-Fidesz koalíció képét, a Jobbik színeiben is értelmezni lehetne. Hanem annyiban is, hogy a Jobbik szép lassan külön szervezetekbe szervezte, és láthatóan szervezi azokat, akik a néppárti képzavar kialakításában kínosak lennének a saját soraikban. Egyfajta bármikor mozdítható szövetségesként, ha úgy adódik. Amiről persze eszünkbe juthat más szervezet is, amely akkor szerette volna mozdíthatónak tudni a kádereit, amikor majd a vezérség mozdulást vezényel. Arccal a polgári körök felé. S ebből a szempontból mindegy, hogy polgári köröknek, mozgalmaknak, vagy akármi másnak hívják az egyes mozgósítási rétegeket. Ahogy az utcán grasszáló, politikailag így-úgy támogatott is mindegy, hogy gárdának, seregnek, vagy munkásőrségnek hívják. A zavarosban halászó félelemkufárság a dolguk. Valamint annak elősegítése, hogy másoknak kikaparják a gesztenyét. Legyenek azok akár a saját vezetőik is. Akkor is, ha az alacsonyabb beosztású decibelhuszárokat majd kifizetik egy két látszathatalmi kápó-beosztással, csóró-pofozási joggal és az ehhez szükséges karszalaggal.

Maga a jelenség korántsem új a történelemben. Az akár mesterségesen keltett zavarosban horgászás sem. A Fidesz esetében öt éve már felismerhető volt az, hogy elindultak ebbe az irányba. Durván három éve pedig már a weimari szakácskönyv fellapozása is látható volt. Az is jól ismert jelenség, amikor a centrális hatalom megerősítésének gesztenyéit a szélsőségesekkel, vagy a tőlük kölcsönvett populista frázisokkal gondolják kikaparni. De ehhez, „árukapcsoltan” azt is tudjuk, hogy a valójában senkinek sem sikerült ezt követően a hatalmát és a függetlenségét is megtartania. Vagy a korábban felkarolt szélsőségesek hajították el nagy ívben, vagy besorakozott a szélsőséges ideológiák mögé. S az is előfordult, amikor a nagy ívű elhajításnál a hatalom képviselőjének a feje és a teste két különböző röppályát írt le. De ez a személyes „eredmény” legyen azok gondja, akik szerint rendben van a szélsőségesek manipulálása. Akár a többségi társadalom ellenében is.

Ahogy most éppen a „civil” szó válik a gyűlöletkeltés jelszavává. Amit egyfajta elszólásnak is tekinthetünk. Amennyiben csak az számít, aki a hatalom egyengondolkodásának szellemi egyenruhájában képes parádézni, az egyedüli vezető egyetemes eszméinek sugaraiban. Mindenki más a senkik masszája. S ennek a képzete jól szolgálja a hatalmi érdekeket. Mert a mesterségesen kialakított „senkik masszájához” képest felemelkedést láthatnak azok a szellemi senkik, akik a csapatban bátrak csoportját alkotják. Lefizetve sokszor a korábban említett látszathatalmi üveggyöngyökkel. Mert a hatalom éppen azért használja őket, mert a fizetség értéktelenségét, embertelenségét sem ismerik fel. Ami cseppet sem csökkenti az ellenzék felelősségét abban, hogy szélsőjobb toborzó féligazságaira évek óta képetlen alternatív válaszokkal előállni. S alig egy évvel a választások előtt még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy egymás köldökének a szösztartalmát leltárazgatják.

wise-fool
(Illusztráció: Andrew Forrest)

34 hozzászólás

 • Érdemes rájuk ennyi karaktert pazarolni? Periférikus képződmények.
  (megjegyzésem nem jelenti azt, hogy hallgatni kell róluk)

 • kedves Drizari!

  Szó sincs róla, hogy periférikusak lennének, sőt az a véleményem, hogy hamarosan övék lesz a központi szerep. Mint hajdanában a munkásőrség – azzal a különbséggel, hogy a munkásőrség soha semmiféle terrorcselekményt nem hajtott végre, bármit is mondjanak a nagyokosok.

  Ezek viszont eddig is tettek (más köntösben) és még inkább fognak is. A “magyarember védelmében”. Csak mi, magyar emberek bírjuk ki a sok védelmet…

  Csúnya idők köszöntenek ránk, de én már szinte nem is bánom. Úgy kell nekünk, kényelmeseknek, és nekik, sok hülyének, akik ezeknek a szekerét tolják egy kis “valakiség” érdekében (itt is van néhány). Egyetlen dologra kell vigyázni: az ember lehetőleg maradjon “senki”. De ez engem egyáltalán nem zavar, én szeretek senki lenni… 😀

 • Almási Alma,

  a legsötétebb forgatókönyv szerint lehetséges a “központi szerepük”. De nem látok rá reális esélyt.
  Az elképzelés szerint ugyanis “önkéntes haderőt” szervezését kezdik ebben az évben, erről beszélt már tavaly Simicskó.
  197 járásban akarnak önkéntes századokat felállítani. Ez nagyjából húszezer tartalékos fegyveres kiképzését jelenti.
  Biztos vagyok benne, hogy az ilyen szélsőséges szervezetek tagjai, mint a “betyárseregé” is, nem lesznek tartalékos katonák.

 • Mindegy,hogy munkásörség baloldali,komcsi(bunkó szoci gyülekezet volt…)mindegy,hogy jobboldali “gárda”(mostanában Simicskó által támogatva,finanszírozva)mindegyik szélsőséges tahó népség,egyik sem rúg labdába,nem jegyzik a politikában őket,az utóbbiak pedig egyenesen a Jobbik lecsúszásához vezetnek!
  Sem a szavazásban,sem a választásokban nincs döntő szerepük,az egyik már leszerepelt,a másik meg most fog!!!

 • Drizari,

  A szélsőségeseket, pontosabban m szélsőséegesekhez csapódó, illetve radikális fegyevereseket sokszor próbálta a hatalom, rendszerint egy diktátor arra használni, hogy kikaparják a gesztenyét.
  Ez sokszor sikerült is. történelem azonban azt is mutatja, hogy amióta a praetor gárda leölte Nérót (vagy már előtte is), a legritkább az, hogy átnyujtják a gesztenyét és visszavonulnak.
  Vagy a “megbízó” sorakozott be a szélsőségesekhez, vagy őt is eltüntették. (Hindenburg “időben” meghalt)

 • @Andy Mage

  Megérjük még a “katonacsászárok” korát?
  Nem lehetetlen… 🙁

 • Kedves Drizari, sajnos én már a legkisebb mértékben sem vagyok politikai kérdésekben optimista.

  Azok a bizonyos “önkéntes századok” szerinted mire lesznek jók? Megvédeni egy KATONAI inváziótól? Vagy csak úgy, mindentől, ami Miviktorunknak nem tetszik?

 • Talan a Csak Matekat ohajtja valaki fleeleszteni ?

 • Bendegúz fordítása magyar nyelvre:
  Eredeti szöveg: “Talan a Csak Matekat ohajtja valaki fleeleszteni ?”

  1. verzió
  Talán csak a matekot óhajtja valaki fejleszteni?

  2. verzió
  Talán a Csák Mátékat óhajtja valaki feléleszteni?

  Édes anyanyelvünk…
  Kedves Bendegúz, egy kicsit tényleg gépelhetnél pontosabban… :?D

 • Alma és Drizari!

  Hű de kíváncsi lennék arra, hogy csak a “felszámolt” náci Agyargárdából a fidSS eddig hányukat építette be a rendvédelmi, illetve fegyveres testületekbe ?

  .

 • Alma 2:57

  Biztos, hogy Orbán saját üldöztetési mániái kényére-kedvére építi ezeket a militarista szervezeteket.

  .

  Ui.
  Magam ideges leszek, amikor az ellenzék manapság követeli a katonai költségvetés és fejlesztés felgyorsítását. Ebből ugyanis jó nem sülhet ki, legföljebb puska vagy ágyúgolyó – nameg az ágyútöltelék lakosság…
  Hát nem ? Már így is túl gresszív ez a banda, azzal a tesztoszteron-gőzös vezérbikájával az élen. Hát kell még ezeket bíztatni is ?

 • Alma!

  Remek páros: senkiség és valakiség ))))) 😀 ((((((

  Szerintem Orbán az utóbbi rangért harcol az egész nyavalyás sekiházy életében – eredménytelenül.

  .

 • Andy Mage, Almási Alma és Dubois.

  A honvédelem megreformálásának ötlete nem újkeletű, ezt a Fidesz már 2007-ben a programjába vette. Úgy tűnik, most látják elérkezettnek az időt a megvalósításhoz.

  Elképzelésük szerint hivatásos, szerződéses, tartalékos és kadét formulákban működnének a szolgálati ágak. A hivatásos és a szerződéses forma közismert, a kadét nem annyira, de már eddig is működött, a viszonylag új a tartalékos forma. Az önkéntes tartalékos katona sem annyira új, néhány éve már működik, de országos kiszélesítése most kezdődött.

  Ez egy területvédelmi tartalékos rendszer lenne, 197 járásban fedi le majd az országot, beleértve a 23 fővárosi kerületet is. Járásonként századokat állítanak föl, a századparancsnokok zömét – szám szerint 147-et – már ki is választották. Az állomány toborzását most kezdték, a kiképzésük folyamatosan történik. Cél: 20 ezres létszámú tartalékos állomány elérése.

  Területvédelmi-, műveleti- és védelmi tartalékos kiképzést tartanak. A területvédelmi tartalékos katonaként a saját járásában erősíti Magyarország védelmét. A műveleti tartalékos a hiányzó hivatásos és szerződéses katonák helyét tölti be meghatározott ideig, erre az időre zsoldot kap. A védelmi tartalékos fegyveres őrszolgálatot lát el, a honvédség kijelöl objektumainál, ez időre szintén zsoldot kap.

  Fizikai és egészségügyi alkalmassági vizsgán esnek át a jelentkezők, megfelelés esetén katonai esküt tesznek és rendfokozatot kapnak. Külön feltétel a büntetlen előélet.

  A katonai szolgálatukat a civil munkájuk mellett, annak föl nem adásával végzik. Civil munkájuktól való távollétüket az állam a munkáltatók felé anyagi juttatással ösztönzi.

  Az első “fecskék” kiképzése:

  http://www.youtube.com/watch?v=w-M2ORHe1MM

 • ALMASI ALMA;
  Latom ketelkedik a tortenelem megismetlodesen.

  Persze csupan a nevek valtoznak az emberi tortenelemben, az esemenyek amik ismetetel az emberiseg.

  Volt ahol Csak Matek, volt ahol Rohm, volt ahol Bornstein, satobik vezettek a private hadseregeket. De a hataalomszerzes lehetosegeit senki nem hagyta ki !
  A jovore vonatkozo neveket ma meg nem tudhatjuk, de ‘ami kesik az nem mulik’.

  S maga mit vel, mi valtoztathatna az emberi gyarlosagot es onzeseik csucsait ?

 • Kedves Bendegúz!
  Ha nem bánja, most nem leszek álszent.

  Az önzés természetes, sőt nagyon is fontos dolog az evolucióban. Miután pedig ugyancsak el vagyunk szaporodva, azt hiszem, nem is túlságosan hasznos a korlátozása, mert hát hulljon a férgese!

  Az emberiség mai létszámát egyedül a tudomány és a technika képes fenntartani (gondoljunk az egészségügyre, a tömegtermelésre, a modern mezőgazdaság eredményeire), vagyis csak annyira stabil, amennyire a technika stabil.

 • Más kérdés, hogy az önzés a természet világában is korlátozott. Minden olyan esetben, amikor a “faj” felismeri, hogy az önzés a saját kárát okozza, mert bizonyos együttműködés jobb eredményt hoz a túlélésre, abban a helyzetben az önzés mérséklődik. A természetben ez genetikai kérdés, tehát lassan alakul ki, és lassan romolhat el.

  Az emberre azonban nemcsak a genetikai evolució jellemző, hanem egy jóval gyorsabban ható tudati evolució. Könnyen előfordul – elő is fordult már nem egyszer a történelemben – hogy az egyedek hasznosabbnak találták a túlélés érdekében és összefogást, barátságot, humanizmust.

  Mondhatjuk például, hogy a “nemzet” egy ilyen tudati evolucióval kialakult fogalom, azonban ez mára elavult és eléggé káros abban a formában ahogy például miviktorunk használja, hiszen az egyik fő akadálya a szomszédainkkal való megbékélésnek, és a történelemből tudjuk, hogy legalább két világméretű gyilkos háborút okozott.

  (És, ha már nem vagyok álszent, azt is felvetem, meglehet, hogy a háborúknak is evoluciós haszna volt… De az én személyes eszmerendszerem ezt a gondolatot szubjektíve már nem képes elviselni.)

 • Apám azt mondta, a két világháború között azért telt el 20 év, mert ugyanazt az embert kétszer nem lehet elvinni katonának.

  Nekem úgy tűnik, a XX. század világháborúi annyira megváltoztatták az európai gondolkodást, hogy valóban egészen újszerű megoldások születtek. Ilyen újszerű (vértelen) megoldás volt a hidegháború. Érdekes, hogy a mai visszaemlékezők kizárólag a létező kommunizmusra emlékeznek vissza, de sohasem hallottam vagy olvastam még a hidegháború egyéb vonatkozásairól. Például: a legsötétebb délamerikai diktatúrák is derék, megbecsült országok voltak a nagy nemzetközi közösségekben, de a keleteurópai kommunista diktatúrák – pedig hát ők egy korrekt, nyugati államok által megszabott egyezmény értelmében voltak azok, amik – “fúj, kakás”-ok voltak.

  Viszont a franciák és a németek egészen jól kialakítottak egy másfajta létformát (állameszmét), ami békét hozott Európában, és amihez a Szovjetunió összeomlása után mi is csatlakozhattunk.

  Eltelt közben 70 év, nemcsak a II. világháború katonái nőttek ki a katonasorból, hanem jószerivel az egész háborús generáció. És most szépen elkezdődik minden előlről, jönnek és terjednek a kedves kis háborús eszmék…

  Valahol olvastam, hogy az ókori Rómában volt egy érdekes ünnep, amit kb. 100 évenként egyszer tartottak meg, mert addig nem lehetett újra megtartani, ameddig élt még valaki azok közül, aki az előző ünnepen részt vett. Egyszer valamelyik hülye császár idejében azért ezt a szabályt is megszegték…

 • ALMASI ALMA irta hogy a Franciak es Nemetek kialakitottak egy ujj allmaformat.
  A lenyeg hogy azok tobb haborut vivtal egymassal mert a szen meg a vaserc a hatar masik oldalan letezett.
  S mmindekttore szukseg volt az acelt kesziteni, ami volt az alapja az iparosodasnak.
  A Belga Spach minister otlete volt hogy a haborukat megelozhetnek HA ehy kozos vas-szen mega-vallalatoto alkotnak.
  Az lett az EU alapelve. De azota am minden ipari vallatank szukseges a piac. Meg a nyers antag, sot az olcso munkaero.
  Mind az lehetove lett teve az EU allando terjeszztesevel keletfele. Azok mind piacok lettek, nyujtanak nyersanayag lehetoseget es persze az olcso munka ero az jon nyugatra boldogan. Igazi kereskedelmi birodalm letesitese. No de megy az ma vilagszerete. Igazi “Globalista/vilagszerti kapitaluista birodalom.

 • Oh come on Almasi. Missed one lousy letter and you could not understand an entire sentence in your mother tongue?

  You know that is all bull shit.
  You just love to play the big shot, hm?

 • ALMASI ALMA 2017 May 19. 3;29 am irta;

  ” Az emberiseg mai letszamat egyedul a tudomany es technika kepes fentartani…”

  Megaljon egy percre es gondolkodjon jozanul, minden eloiteleteinek kivetelevel.

  Az u.n. “tudomany es technika” ketsegtelenul nyujtott nagyszeru es kenyelmesito dolgokat az ipariforradalom kezdetetol.
  De valojaban a “tudomany es technika” ami az u.n. “ipari-forradlamat” tette lehetove.

  S mi totrtent rogton? ( mondjuk gyors kovetkezmenye annak) ? Az emebriseg szama rogton emelkedett a plafonra.

  Kb. a Jezus-i idokben (20 evszazada) a vilag lakossaga a 150 millio volt. Lassu emelkedes alig eszrebveheto. Az iparosodassal allandoan magasabbra es magassabbra emelkedett.
  Mikor en egy fiatal srac voltam a vilag lakossag a 2 billio(2,000 millio) kuszoben volt.
  Ma 7 es fel billio, (7,500 millio). Duplazodik a kovetkezo 40 evben.
  Mi lessz az 2100-re? 25-30 billio (30,000 millio).Ami nem nagyon messze all.
  Amig a “szakertok” allitjak hogy 10 billio ( 10,000 millio) a maximum amit a fold kepes elviselni/tartani.

  Na lassuk a korulmenyeket is.
  Ma tobb szemet van a tengerek vizeben mint halak/tengeri lenyek.
  A vilag klimaja felfordulva mindenfele.Az eszaki jegek olvadnak allandoan.
  Az “evolucioja” az emberiseg tobb es tobb gyogyithatatlan nyavajakkal amik nem leteztek 50-100-200 evelezelott.
  Az APA (Amerocan Pediatric Association) 40 evelezelott aggodalmakat fejezett ki hogy sok ujszulotteket akik normalis korulmenyek-kozott nem lettek volna let-kepesek , modern medical beavatkozasok hianyban elni, azok nem csak hogy eletben maradtak, felnottek, sot mar re-produkaltak onmagukat. De utodaik kevesbe eletkepesek genetikailag mint szuleik. Azok szaporodnak, az orvostudomany nagyobb es novekvo problemakkal allnak szemben, ujjab es ujjab nyavajak jelennek meg.

  Emlitette a “modern mezogazdasagot” . Ami csupan kemiai-novenytermeles. A fertilizers, perticides, insectesides, etc.etc. mind vegyszerek amit az emberiseg szervezetebe jut.
  A vegyszerek a talajban elpusztitjak a microorganuzmusokat. Azok hianyaban a fold,ill. az asvanyi anyagok oxydalodnak. A fold kove-valik, (szikes).

  Ma a nok vilagszerte hasznaljak a “pirulat” (contraseptives). Ami inorganic comnpounds,a WC-bol a sznyvizmuvekbe, annan az efluentba ( vizek, folyok, tavak, stb.) Vilagszerete az amphibianok korcsosaggai terjednek vilagszerte.
  Hova tuntek el a mehek ? Mi lett a Monarch lepkekkel?
  Hova tuntek a Kolibrik sokai ? Elo-lenyek-fajok szazai tunnek el a Foldrol. Miert ?

  Csak diohajban egy nehanyakat emlitve ami ma vilagszerti problemakat jelent. No, nem is emlitettem hogy a Fold atmospheraja ” oxygen tartalam is reducing.
  Nem is emlitve hogy naponta tobb a legfertozese. Foldek, vizek, s az emberi elmek is hasonloan. Pont amikre maga hivatkozott ami tagadhatatlan okozoja a problemaknak.

  Na dicsoitheti a “tudomany es technikai” sikereit. Az eletben mindennek van negativ eredmenyei is, azt nem vette figyelembe. Mert csupan egy-oldaluan velt mindent.

 • Kedves Bendegúz, köszönöm a felvilágosítást. Én pontosan erre céloztam: a Föld már nem olyan gazdag és sokoldalú, mint régen volt, amikor el tudott tartani talán egy milliárd embert… (több született akkortájt is, csak elpusztultak, járványban, éhezésben)

  Aztán a tudomány és az ipari forradalom jelentősen megnövelte például a mezőgazdaság termelékenységét. (Milyen érdekes, amikor kitalálták a mélyszántást még a technika előtti időkben, Európa népessége megkétszereződött, ha jól emlékszem. Érdemes megnézni a régi korok adatait.

  Mikszáthnak van egy novellája arról, hogy a szerbek nem akarták a mélyszántást, hanem csak a hagyományt. Sehogyan se lehetett őket rávenni a változtatásra, amíg a szerb fejedelem el nem rendelte, hogy mindenki csak a földje felét köteles az új módi szerint művelni. Amikor a parasztok látták, hogy a régi és új módszer között mekkora termés-beli különbség van, önként átálltak.

  Persze a megnövekedett lakosság újabb problémákat hozott létre, amit megint csak a technika tudott megoldani… és így tovább. Ahogy szaporodunk, egyre több a probléma, és egyre több feladat hárul a tudományra és a technikára, hogy az új problémákat is megoldja. Ha az egész folyamat nem indult volna be, se te, se én nem élnénk, ha egyáltalán megszülettünk volna. És ugyanez igaz a lakosság 99%-ára. Ezért írtam, hogy a tudomány, technika és az ipari forradalom (meg a gyarmatosítások, meg a globális tőkepiac, meg minden ilyen újmódi dolog nélkül az emberiség még mindig csak néhány tízmillió lenne, mint az őskorban…

  Vagyis: az emberi evolució olyan környezetet hozott létre (minden sikeres, túlszaporodott élőlény ilyet hoz létre maga körül), ami a pusztulásához vezet. Ezt a fenyegetést egyelőre a tudomány és a technika kompenzálja. Ha majd már nem lesz képes kompenzálni, akkor kihalunk. Nincs visszaút. (Esetleg csak majdnem halunk ki, akkor kezdődhet egy új, másirányú evoluciós folyamat. De azt az emberiség 99,9 %-a nem fogja megérni…

 • Többek között ezért is nevetséges az a sok “bioétel” hívő. A bioétel a legnagyobb luxus, az emberiség egy százalékát sem lenne képes életben tartani. Én még jól emlékszem a gyerekkoromra. Ilyenkor – május végén – jelentek meg az első hegyes erős zöldpaprikák. Eddig csak újhagyma és retek volt, az is kevés, csenevész, és a retek ráadásul pudvás, kukacos. Nagyanyámnak voltak gyümölcsfái, cseresznye, egres, ribizli, körte, alma, dió. Az egres és a ribizli kivételével mindegyik full kukacos volt, a termés pedig szeszélyesen változó.

  Nagy szájuk van a mai embereknek,csak mire fel?

 • ALMASI ALMA soraira, aki irta;
  “..pont erre celoztam…”

  Persze egy arva szot nem irt ami a negativ oldalara mutatott volna a tudomany es technika eredmenyeinek.

  Masodik cikkere; talan nagymamaja NEM hasznalt DDT?!
  Ami volt vilag meg-mentoje, kb. 30 evig, amint a valosag ismerte lett. Ma a GMO-k hasonloan.

  Az en oszinte meglatasom, vagy irjam velemenyem, hogy az emberiseg az on-pusztulas utjat koveti.
  S emlitette a nyavajak amik sokk halalat okozta koran.

  A mai modern orvostudomany meseket kepes tenni. Azrt ma a anti-biotic-resistant virusok sokai.
  No de mind a regi nyavajak az emelkedoben. Szmar-kohoges, TBNC, sot meg leproszi is emelkedik amit talan veltuk hogy csak a biblia adatokban volt.
  S mi rem gyorsan terjednek ma mind az Ebola, Zika, stb. jarvanyok a modern vilgakozlekedes lehetosegevel.

  Persze a “mely-szantasa” ma nem alkalmazva9talan csak a Szerbek alatl) mivel a micro-organisimok csak a felo 10-12 cm foldretegeben letezok.

  Allandoan hivatkozik vallasara, az evolucio-ra.
  Evolucio nem nevez egyettlen biologiai mechanizmust ami lehetove tehette volna barmi fajt mas-fajja valni.
  Mit vel, miert nem?
  S melyik evolucio-ra hivatkozik. Ismretes tobb formakban.
  Miert soha pelda az u.n. “atmeneti-fajok-kozotti atalakulas peldajara” nem letezok?
  Van pelda a legtobb letezett fajoknak, az u.n. Pre-Cambian-i korig. Soha ‘atmeneti’ vagy ‘at-alakulo’ mondannak “evolulalo” lenyek. Mit vel, miret nincsen ?

 • Kedves Bendeguz, azt hiszem, itt a témát részemről lezártam. Csak egyet még elmondok. Azok a régi betegségek, amik manapság kezdenek előjönni, annak köszönhetik új felvirágzásukat, hogy sok interneten nevelkedett önhöz hasonló “ókósbiológus” nem oltatja be a gyerekét, mert az “veszélyes”. Továbbá tőlük tudjuk, hogy az élelmiszeripar micsoda szörnyűségekkel etet minket, és legjobb étrend a fényevés. (Egyelőre csak a pici csecsemőknek, és aztán csodálkoznak, hogy szegények éhenhalnak.) Na, látja, így válogatja ki, és így pusztítja el az evolució a hülyeséget, a hülye szülők utódait. Nagy segítség ebben a sok internetes sarlatán… majdcsak kevesebben leszünk, nem igaz?

 • ALMASI ALMA;

  TEVES !!! Nem kevesebben janem sokszorosodunk naponta !!!

  Az “elelmiszeripar” ami megezi meg a milliokat, csupan a magasabb jovedelert.
  Nem tudom mi az ottan ahol maga el, itt az USA0ban afle lakossah haromszros sulyaikban.

  A jungelokban az u.n. elmaradott tozsek mint az Amazon reszein termelnek minden eteleiket. Mindent a jungelokban nevelnek, SOHA nem vagnbak ki semmit, minmdent a szuz-jungelokban termelnbek.
  Nagyobb eszszeru tudasaik mint a mai PhD-nek. Mert e termeszetben minden novenynek, dudvanak, rovarnak, kukacnak van a sajat ellensege, vagy az ami serkenti es vedi.
  Ma itten az TILOS a termeszetszerinti termeles.

  Az EVOLUCIOJA csupan korcs-okat hoz elo ma.

 • Talan kerdeztem volna ezt a kezdetben ,hogy mi a fene a “GAGYIK” ?

  Tudom mi a bugyik, kutyik, szarik, maszik, stb. de a “gagyik”-ra sehol nem tallahato valasz !

  No mi az magayrul ?

 • Come on ALMASI.
  Velnem hogy a “bioetel” neven az organicly termelt elelmiszerekre vel.

  Csupan az az emberi lenyek szervezetenek helyreallitasa es letben maradasa.
  Ami peding a maguk prszagat illeti az lehetne az egyedulli gazdasagi lehetoseg a fel-lenfulesre.
  A Vilagszereti gyakorlassok mutatjak, a termeles kb. 1-5-all alacsonyabb. Nem kell fizetni draga vegyszereket, drag gepezetek, draga uzemanyagot, tobb emberi munkaerot kovetel. De a termakek 50%-150%al magasabb aron mennek.
  S a vilag millioi, legalabb akik kepesek fizetni erte, azok fizetnek is.

  Sajnos, persze a magayr nem lenne hajlando logikus gondolkodasra. Miert nem ?
  Ha jobb eletet ohajt, azert tenni is kell valamit.
  A sutl csirke soha nem repult senki szajaba soha, sehol.

 • ALMASI ALMA;

  Az OSSZ ewmberi leny aki valah is elt ezen a Foldon a kb. 15 milliard szama korul volt valaha is.
  Nem az hogy mi volt, hanem hogy mi lessz a kovdetkezo generacio eletebn. Az ami felelmteyes !

 • Kedves Bendeguz, a jövő valóban félelmetes. És tudod-e, hogy miért? Azért, mert az egyes ember, dacára a tudati evolució gyorsaságának, még mindig nem képed elegendően gyorsan változni. Ezért aztán az evolució “megmér minket, könnyűnek talál”, és el is pusztít. Az evolució ugyanis érzelemmentes, véletleneken alapuló racionalitás.

  Szemben Istennel, aki a gyarló embert is megmentheti a pusztulástól, ha akarná (és ha LENNE).

 • ALMASI ALMA

  A fenti 3-4 cikke teljes BULL SHIT. Kezdve a teljes on-ellentmondasaval.

  S mifele emberi leny maga? Magasztalja a haborukat, jarvanyokat hogy a “gyengebbek” ki-hullasat elosegiteni.

  Majus 20-i soraiban a “fenyeves”, s hogy maga szerint ugy valogatja es pusztittja az “evolucio” a “hulyeseget”.
  Az a legnagyobb “hulyeseg” amit velt, miert nem lepett kozbe “evolucioja”?

  Ami az imunizaciora vonatkozik az valosag hogy a vakszine okozza pont azt ami ellen alkalmazva van. S neha, lenne az meg csak egy a millio kozzul, ha az az egy maga a milliok kozul lenne, vagy gyermeke, vagy unokaja, venne azt a reszkit?

 • kedves Bendeguz!
  írja nekem:
  “A fenti 3-4 cikke teljes BULL SHIT. Kezdve a teljes on-ellentmondasaval.”

  Rendben van. Ne törődjön semmivel (legkevésbé az én mondókámmal), éljen vidáman. Vagy nem vidáman, bánom is én.

  “Itt a vége, fuss el véle”…
  😀 😀

 • Az a maga vege ALMASI, a korlatozatlan valotlansagokat amit rendszeresen irogat, azzal maga igazan elszladhat !

  Mint fenti velemenye hogy haboruk ,legalabb is a ket nemet altal kezdett vilaghaboruk eseten.
  De hogy nem szolgaltak rengetegen mind ket haboruban.
  Figyelemn kivul hagyta a neveket.

  Nem a kis bajuszos tizedes az elsobol inditotta a masodikat?
  Nevek mint Horthy, Zsukov, McArthur, Eisenhower, stb,stb.

  No de a haboruk mindeg a gazdasagi okok miatt voltak, s lesznek is mindeg okozva.
  Mivel a Nemet [piacat vesztet) a nyuhati gyarmatos-erok ( Angol-Francia-Belga-Holland)kiszoritottak az afrikai gyarmataikbol es az Azsiai gocpontjaijbol, a haboru lett az egyedulli mod,ill. cel, azon valtoztatni.
  S 20 evvel kesobb ismet az tortent.
  S az fog lenni a jovoben is. Ma persze nem mint a “nemet” nev allat, hanem mint EU iparikozpont a keleti piacokert.
  A maga evolucioja semmi szerepet nem jatszik semiben.
  Azzal van maganak vege ! Lassuk tud-e szaldni azzal ?!

 • Semmi baj, kedves Bendeguz!
  Csak így tovább! Nem haragszom… 😀

 • Semmi baj sem harag !
  Csupan a meglatasok nyilvanitasai, Alamasi.
  Az a public media celja, egyedul.
  S vegye azt mint egy feknott ember, jozanul.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.