Ilyen lesz a kommunizmus áldozatai emlékmű Kanada fővárosában

2017 május 17 12:45 du.554 hozzászólás

Paul Raff, egy torontói építész tervei alapján építik fel a leginkább „Kommunizmus áldozatai” néven ismert emlékművet Ottawában. Az új emlékhely 2018-ban készül el. Összesen 3 millió dollárba kerül–a költségek felét a szövetségi kormány, a másik felét pedig a Tribute to Liberty nevű antikommunista civil csoport állja. A nyertes design legfontosabb eleme egy óriási ív, amely keletről nyugatra terjeszkedik és amely 4 ezer bronz rúdból áll. „Az emlékmű az áldozatok sok milliónyi szenvedésére emlékeztet. Ugyanakkor az emlékmű a reményt és az emberek ellenálló képességét is szimbolizálja”–jelzi a Raff csoport.

team-raff

A szerdai bejelentést Arif Virani, az örökségi miniszter – Mélanie Joly – parlamenti titkára tette a Kanadai Történelmi Múzeumban. A kanadai liberális kormány arra emlékeztet. hogy az emlékmű hangsúlya mindenképpen Kanadán lesz–egy olyan országon, amely szerintük „egy biztonságos menedék azok számára, akik az igazságtalanság és az üldözés elől menekülnek.”

Az emlékmű pontos helyszíne a Tartományok és Territóriumok Kertjében lesz, a belvárostól nyugatra, közel a Wellington utca sarkához.

Az emkékművet az előző konzervatív kormány kezdeményezte kelet európai és ázsiai származású civilek közreműködésével. Az emlékmú hosszú és vitatot útjáról több alkalommal is beszámoltunk a KMH-ban.

554 hozzászólás

  • Oh o o?
    Canada is conspiring with Orban, I suppose.
    Communist could not have victims. Such a glorious regime has only worked against the enemies of the working class.
    The red paradise was the hope and dreams of the workers around the world.
    Just how could they have forgotten that in Canada?
    What kind of liberals are they ?
    Somebody might just pour red paint over this one too.
    I smell a rat in this one;))

    How about a monument for the poor beavers, that gave their lives for a Canada to be.

  • nézem a képet, és nézem a képet, mi ez a képen? Henry Moore óriás kavicsai szokkal intenzívebbek, Salvador Dali sokkal személyesebb, Picasso lényeglátó, Michelangelo cizellált és a lelket kitette a testre, de ez mit rak ki és mi is az??? hogy meg kell magyarázni??? mellétűzni gémkapoccsal egy magyarázatot??? egyétek vegyétek csak tudnám mi is ez???
    a kedvenc viccem: Ivanuska Szibériából elvetődik az Ermitázsba ahol modern képzőművészetek kiállítás és bekíváncsiskodik…nézi nézi és nézi és odaér az egyikhez az egy Henry Moore szerű nagy kavics de benne egy hatalmas luk és a lukban egy másik kavics…a szobor címe: ANYA, Ivanuska odarohan a vendégkönyvhöz, és bejegyzi: az lehet, de a tiéd!!!

    szóval mit is akar mondani arról amiről mai napig folyik a vita legelsősorban arról, mi is az a kommunizmus (figyelő szemetek Jézus Krisztusra vessétek) és miért rossz??? ugye My Lay-t, Afganisztánt, Szomáliát, Délszudánt, szíriát nem a kommunisták csinálták, mert ma már eggy sincs, a kimilszuszu ott északkóreában az meg karikatúra…dehát akkor mi is az a kommunizmus és miért kell útálni??? és most, hogy nincs??? mi változott a világban…figyelve déli szomszédainkra onnan szagos hírek jönnek (tudod Hamlet mondja: valami bűzlik Dániában)

    szóval miről szól a szobor és miért nem mondja ugyanazt önmagától ránézésre??? nekem egy rakás faforgácslemez jut eszembe amit egy tornádó szétfújt és most már semmire sem jó

  • A kommunizmus nevében elkövetett bűnök áldozatait 100 millióra becsülik, az ettől szenvedők és meghurcoltak száma felmérhetetlen.

  • megnéztem a linket:
    http://kanadaihirlap.com/2017/03/03/a-kommunizmus-aldozatai-emlekmu-uj-tervekkel-es-egy-uj-elnevezessel-alltak-elo/
    hát egyik szebb, mint a másik és Ivanuskának még mindíg igaza van…ilyenekre pénzt kidobni???

    kivilágított rozsdás casak és egy járdaszegély a vigyázzjolijönaknyar tábla nélkűl, meg a többi szebbnél randább értelmetlen agyficam…ugyanúgy mint bármi más: „egeret szűltek a hegyek”

  • sharapova2008

    „Kommunizmus a Világon soha sehol a gyakorlatban nem létezett,csak ideológia maradt! Volt viszont bolsevizmus,személyi kultusz,ezek a szocializmus keretei között működtek…

  • Drizari
    2017 május 17
    1:08 du.

    a kapitalizmus áldozatainak a száma ennek többszöröse és még növexik, mivel „szeressük”, demagográcia a neve mint makaróni (ő a hekk) az új franc elnök, semmi változás nem lesz csak makaróninak fogják híni a zel izé palota lakóját

  • Remelnem Rodeo36 nem robbana haragra amikor irom hogy ma ez amit neveznek „modern muveszet”.

    Talan modern, azzal nem vitaznek, de a „muveszet” resze, az nagyon kerdeses lehet.

    Kommunizmus, nacizmus, barmi izmus aldozatai is voltak vannak s sajnos lesznek is mindeg amig emberi lenyek leteznek ezen a Foldon.

    Talan az EMBERTELEN KEGYETLENSEGEKNEK, vereontasok aldozatainak lehetne nevezni.

    Oh nem. Azt meg tobben is elleneznek. Nem elhet az emberiseg verontasok, tomeg-gyilkossagok es kegyetlensegek hianyaban. Milyen vilag lehetne az ?

    Tobb verontasok, tobb haboruk, tobb es tobb emberi kegyetlensegek anit az emberiseg ohajt. Legalabb is kovet.
    No de nem csoda. Minden nap tobb es tobb gyarlo es verszomjas emberileny van minden nap.
    Tehat nem csoda az.

  • Na ja, Kanada eddig megúszta ezt az emlékműsdit, hát most mindent bele!

  • minden korszaknak megvoltak es meglesznek a sajatos vesztesei es aldozatai. a kommunizmus aldozatai ebbe a kategoriaba tartoznak. egy kicsit sotlan dolognak tartom a Holocausttal egy nivora emelni. mert ha 45-90 kozotti idoszakban ha befogtad a szadat, akkor nem lettel aldozat. mondjuk minden varosnak szuksege van tereptargyakra, we call them landmarks in English. hogy ez a kieroszakolt emlekmu aztan meger 3 millio dollart az mar perspektiva kerdese.

  • Orsós Elemér

    Ez majdnem olyan szép mint a mi 56-os Vaskefénk!

  • Nagyon helyes a kezdeményezés,ugyanúgy megérdemlik,mint a nácizmus áldozatai!!!!

  • Amúgy amíg Havas Szófiát nem ítélte el, azért a Fővárosi Ügyészség,hogy az 56-os ellenforradalmárokat „le fasisztázta”egy orosz tv.riportban,addig a holokauszttagadókat elítélik…(ami felháborító)addig nevetséges és hazug állítás az,hogy a magyar kormány befolyásolná as bírósági döntéseket!
    Minden erőszak és népírtás tagadása elítélendő a normális itthoni többség szerint!!!!

  • Amúgy remélhetőleg nem lesz itthon kommunizmus???.az ő idejük,már rég lejárt!

  • Drizari
    2017 május 17
    1:08 du.
    Tökéletesen egyetértek ezzel!
    Ami az emlékművet illeti, nem nagy szobrászati tehetségnek bizonyul. A primitív, lélektelen mű, magáról beszél!

  • Figyelő!
    Az utolsó hozzászólásom nem ment át,talán nem véletlenül…
    Kérlek tájékoztass az emlékműről írásban és ha lehet képekben is!

  • Amit egyébként C.Á.közölt az emlékműről(képben…)az tényleg teljesen értelmetlen,méltatlan és semmitmondó!

    Remélhetőleg ennél jobb,normálisabb lesz?!!!

  • Boda Marcsi,
    hű önmagához.A különböző öncsonkító rendszereket hasonlítja a holokauszthoz.Az elefánt marad a porcelán üzletben.A porcelánt ki törné széjjel a budi marcsi nélkül?

  • Boda Marcsi,
    ez nálad már obsesív mantrázás,hogy magadat normálisok közé regisztrálod? Kisebb arccal,több szerénységgel némelykor még elfogadható is vagy.Kár,hogy többnyire a szórakoztatás a célod.

  • Gyuri 10 duguljon be. már végre…magának aztán biztos nincs semmi köze a kommunizmus áldozataihoz…őrüljön,hogy a holokausztról mindenütt ,itthon is megemlékeztek,toleranciát megértést nem várok magától….de ne legyen rá büszke!!!
    FIGYELŐ!!!!!

    Hát újból megnézve A CIKKBEN KÖZÖLT kép AZ EMLÉKMŰRŐL valóban érthetetlen és semmitmondó felesleges alkotás!

  • Drizari
    2017 május 17
    1:08 du.
    Pontosan, én is olvastam ezt a számot a wikipédián!

  • what a fuck…………………and how many victim’s had the communiste regime in Canada??!!

  • „barlev
    2017 május 17
    6:37 du.

    what a fuck…………………and how many victim’s had the communiste regime in Canada??!!”

    Thank you. My sentiments exactly. This really is some overblown crap. If we wanted a type of memorial for victims of oppression that’s one thing but to call it victims of communism is schizophrenic. The only victims I see in Canada are indigenous. The memorial has artistic merit certainly, but please are we going to erect a memorial for the victims of every oppressive regime in the world?

  • megjegyzésem, csak úgy általában: mi a bánatnak emlékezni a rosszra??? gyilkosságokra és minden egyéb gyalázatra, tegyünk jót a helyére és helyettesíccsük azzal…
    a sok minden féle rosszra emlékezünk című kacabajka csak feltúrja az emlékezetet és feltölti gonoszsággal

    a holokauszt 72 évnél régebbi történet, senki sem vitatja de elmúlt, sok minden előtte is azóta is elmúlt, lépjünk és tegyünk jót:
    legyen béke a levantén, legyen béke a maghrebben, letyen béke afganisztánban, legyen béke szíriában, legyen béke palesztínában, legyen béke gázában, legyen béke szomáliában, yemenben, délszudánban

    mindenkinek a saját baja a legfontosabb én sohasem mondtam senkinek, hogy emlékezzen arra, hogy azt a fogamat húzta ki a fogorvos amely egészséges volt és ezt csak akkor tudtam meg amikor elmúlt a kábítás

    lépjünk és ünnepeljünk békét, boldogságot és vidámságot elég volt a sok nyavajából vessünk véget neki

  • Ez a budapesti ’56-os emlékmű, csak fektetve?

  • Boda Marcsi,
    csibém én nem vagyok a te összezsugorodott agyad.Nem tudok eldugulni.Nem tudom miért kell örülnöm,hogy a Holokauszt legintenzívebb csicskásrésztvevői megemlékeznek népük fénykoráról Azt azért meséld el,hogy Rajk László a”gyilkos belügyminiszter”is a kommunizmus áldozata-e?

  • Igaz, ami igaz, a Budapesti 56-os emlékmű nagyon kifejező. Vannak a fényes, erős, tudatos, összeállt alakok, aztán minél messzebb, annál rozsdásabb és ritkásabb… Ezt viszont élőben kellene látni, képen nem igazodom ki rajta…

  • Zsuzsa, Kanadában van Emlékmű a Holokauszt áldozatainak, teljesen jogos, hogy legyen emlékmű a kommunizmus áldozatainak IS! T.i. a statisztika szerint, a világon 100 millió áldozata volt. Mivel Kanada egy nemzetközi állam, itt mindenfelől élnek bevándorlók, olyanok is, akik a kommunizmus elől menekűltek.

  • Figyelo
    maga nyomorult szellemi toprongy………….hogy van pofaja osszehasonlitani a kommonista rezsim aldozatait a zsidok szisztematikus legyilkolasaval??
    mellesleg mennyiert tanult maga abba a hudeatkosakommonista rendszerben?? semennyiert = INGYEN.
    talan szegyenlosen hallgatna inkabb

  • peldatlan ostobasag es kozony kell ahoz hogy valaki egy kalap ala vegye a holokausztot a kommunizmussal. nem tudom hogy mire figyel ez a dilibogyo, de jobb volna neki ha egy kicsit muvelne magat.

  • barlev
    2017 május 18
    11:37 de.

    Nyilván nem Figyelő becses személyének állítják azt a szobrot, hanem a közel százmillió halálos áldozatnak világszerte, pl. délkelet-ázsiai polgárháborúk.

    Pl. hatmillió ukrán meghalt az 1930-as években történt éhínségben, amit részben a bolsevik központi igazgatás okozott. Artur Koestler ukrajnai körútján, ahol az európai zsidók eredetét kutatta, a városok utcáin fekvő halott anyákat látott, akiknek még élt a mellén a csecsemő.

  • Almási Alma
    2017 május 18
    8:56 de.

    Nagy hátránya a budapesti emlékműnek, hogy a forradalmárok pont olyan arctalanok, mint a rendszer, ami ellen lázadtak!

  • Zsuzsa
    2017 május 18
    2:23 du.

    Kapaszkodj meg, össze szokták hasonlítani még filozófusok is a totális rendszereket, pl. hogy melyiknek mennyi áldozata volt.

    Kicsit figyelmesebben olvashattad volna a cikket!
    Ott van, hogy ez nem csak a komcsik áldozatairól szól, hanem rajta ragadt a projekten ez a név. Kanada befogadó politikáján lesz a főhangsúly, ahová megérkeznek a menekültek, mintegy hídon.

    Én sem hasonlítanám össze a holokausztot a kommunizmusssal, bár a sztálinizmusban nem ismeretlen az etnikai alapú erőszak, pl. krími tatárok. De szerintem te is olvasgathatnál, mert 1945-re tenni a kommunizmus kezdetét … hát eszem megáll. Te még egy birkából is kihoznád a vadállatot.
    Különben Lengyelországban 30 ezren meghaltak a szovjet megszállás utáni polgárháborúban, és az 1945 után volt!

    Jugoszláviában 40 ezer magyart kivégeztek a komcsi partizánok 1945-ben (délvidéki vérengzés).
    Magyarországon „csak” koncepciós perek voltak, meghaltak pár ezren az Andrássy út 60-ban meg Recsken, hát miért nem fogták be a szájukat, vagy esetleg gaz horthysták voltak, azokért meg nem kár … ?

  • gyuri10
    2017 május 18
    6:40 de.

    Erre még válaszolok kedves gyuri! Igen!
    Rajk Lászlót a kommunista elvtársai akasztották fel, éppen úgy mint a többit.
    Különben nincs más hozzászólásom sem a cikkhez, sem a beírókhoz.
    .

  • aki lampanak kepzeli magat, es a sotetsegevel kerked,

    you are not worth my time
    read it and weep:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

  • Zsuzsa
    2017 május 17
    11:40 du.

    Volt egy sorozat, Kanada lányai, ahol a falu szélén lakott egy indián család. Ha csirkelopás volt, akkor rögtön őket vették elő.

    Ez inkább megkülönböztetés, ami súlyos lehet, de szerintem nem ugyanaz, mint a totális rendszerek, ahol az állam tudatosan üldözte a kisebbséget.
    Vagy mint az USA, ahol egy tábornok azt mondta, hogy a „halott indián a jó indián”.

  • Örök Tamás

    barlev
    2017 május 18
    11:37 de.
    „hogy van pofaja osszehasonlitani a kommonista rezsim aldozatait a zsidok szisztematikus legyilkolasaval??”

    Így te felsőbbrendű népművészeti égetett agyagedény:
    100 millió/6 millió= 16,6666…, tehát 16,7-szeres fölényben vannak a kommunizmus áldozatai! De, ha azt mondod hogy az áldozatok között minőségi külömbség van, mert egy zsidó százszor értékesebb egy gojnál és ezt be is bizonyítod, akkor neked van igazad!

  • Zsuzsa jol irta.”minden korszaknak megvoltak es meglesznek a sajatos vesztesei es aldozatai. A kommunizmus es a holokauszt aldozatai ebbe a kategoriaba tartoznak.”

  • “hogy van pofaja osszehasonlitani a kommonista rezsim aldozatait a zsidok szisztematikus legyilkolasaval??”

    ugy van, hogy ezeknek nincs sem ismeretuk sem megertesuk. egy etikatlan banda tagjaik ezek. szerintem nem erdemlik meg a tisztesseges ember figyelmet vagy azt hogy turelmesen elmagyarazzak nekik hogy miert hamis az amiben ok ilyen renduletlenul hisznek.

  • ….”””” kelet európai és ázsiai származású civilek közreműködésével””””….
    Remélem a Soros úr keze nincs benne.

  • Orok Tamas
    a maga anyja a ku..a………!!!!!!!!!!!
    csakhogy a kommonista rezsim aldozatai politikai okok es vilagnezeti okok mitt voltak.
    mig A HOLOCAUST ALDOZATAI KIZAROLAG FAJI ALAPON ES CSAK AZERT MERT ZSIDOK……….
    NINCSEN SEMMILYEN OSSZEHASONLITASI ALAP…………A HOLOCAUST UGYANIS EGYEDI ESET. SE ELOTTE SE UTANA OLYAN MERTEKU NEM VOLT.

  • Istvan
    a holocaust nem tartozik bele………..mert a zsidosag NEM allt haboruban senkikkel szemben……..igy nem is sorolhatok „vesztetesek” koze….

  • Zsuzsa
    sajnos evekota vannak itt ran akik meg kiserlik ujraeleszten a Horthy kultuszt, kimosdatni probaljak, es eltetik a szalasi uralmat…
    vagyis vannak itt nacik es fasiszta erzelmuek is……meg ha ezt koromszakadtaig tagadak is.

  • Örök Tamás,
    nincs és soha nem is volt sem alsó sem felsőbbrendűségi eltájolódásom.Ha a te beírásodat veszem kiinduló pontnak,akkor téged alap alanyként véve nem százzal,hanem százezerrel kell beszorozni az arányszámot.Hála a Teremtőnek itt a KMH oldalain nem túlzottan sok a hozzád hasonló.Ami a nagyobb baj,hogy egy is túl sok ebben a témában.

  • tóth péter,
    nem gondoltam,hogy ilyen gyáva kukac vagy.Minden idetartozó indok nélkül csak sorosozni mersz?Jöjj ki a farbával:zsidózzál!Az a te profilod.

  • Szép gesztus Kanadától, hogy “Kommunizmus áldozatai” emlékművet állít Ottawában. Talán az ország ezzel is kifejezi azt végig nem gondolt (vagy föltenni nem mert?) kérdést : vajon miért nem volt a kommunizmusnak Nürnbergje?

    Pedig itt Európában talán lehetett volna valamit tenni Gorbacsov idejében és az utána következő néhány évben. Ma nem lehetne Nürnberget ülni a kommunizmus felett, elsősorban Putyin miatt. Putyin becsüli és nagyon jó viszonyban van a volt szovjet tábornokokkal, köztük a KGB volt vezetőivel. Ez utóbbi szervezet a jogutódja az NKVD-nek, ami létrehozta és működtette a GULAG fegyencmunkatábor láncolatot. Becslések szerint e munkatáborokban legalább 42 millió ember vesztette életét. Utolsó elpusztított áldozatai között volt az egyik legnagyobb ukrán költő Vaszil Sztuszt, aki 1985-ben (Gorbacsov idején) vesztette életét az egyik büntetőtáborban. (vereseinek kijuttatása hihetetlen történet)

    Volna miről ítélkezni a kommunizmus Nürnbergjében. A legtöbb bizonyítékot a mai orosz vezetés tudná felmutatni, de erre nem hajlandók, talán mert maguk is elborzadnának. Mint ahogyan döbbenten nézhetjük azt az 1992-ben készült orosz filmet, ami natúr ábrázolással, kendőzetlenül enged bepillantást a kommunista kezdetekbe:

  • barlev
    2017 május 19
    2:17 de.

    mindennek ami történik oka van, és általában nem véletlen!!! és sohasem lelki meg faji, hanem anyagi, koszos anyagi okai vannak, EZ UTÓBBI MINDEN ESETBEN KIMUTATHATÓ, HA MÁSKOR NEM HŰGVÖS FEJJEL VÉGZETT ELEMZÉS ÉS TÖRTÉNELMI ISMERETEK ALAPJÁN, azért mert valaki utólag holló kausztikának nevezte és mindenki aki már nem akar emlékezni rá az anti, az nem jelent semmit, 72-76 év után már a sírokat sem újítják meg, kihantolják, és új bellemet tesznek belé, vagy ha úgy szól a végrendelet elhamvasztják és akkor nem kell a talajművelés… emlékezzen akinek ez jó…de a világ azóta sok minden borzalmasabbat csinált …BÉKÉT KELL CSINÁLNI ÉS JÓLÉTET ÉS NEM ROMBOLNI: GÁZÁBAN, A GOLÁN FENNSÍKON, SZÍRIÁBAN, YEMENBEN, ÉS SZERTE SZÉJJEL…,SZOMÁLIÁBAN,
    hiába fox üvöltözni, de ez így van, még ha ambruskirit is követsz el miatta…ne a hírhozót a hírt elemezd

    semmiféle gonosztettre nem kell emlékezni emlékezzünk a jótettekre, a békére és a testvériségre, haraggal nem lehet élni de legalábbis nagyon egészségtelen, kezelni kellenim …. talán Gráz ban???

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Boda!

    A nácizmus áldozatainak egyelőre nincs emlékműve.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Drizari. 1:08

    Más becslések szerint viszont a kapitalizmus, a tőke [az imperializmus v. ha úgy tetszik a globalizmus] holt áldozatainak száma pedig több . m i l l i á r d r a . rúg… Kezdhetnénk akár a korai – vad, Dickensi – kapitalizmussal, de folytathatnánk pl. az I. és II. imperialista Világháborúval, vagy az USA világhódító háborúival is, amely igaz, bár nem odahaza, de a világ száz pontján, külföldön sem rettent vissza akár a helyi polgári lakosság pusztításától sem. (Utóbbi háborúban az USA több bombát szórt a pici Vietnamra, mint a szövetségesek a II.VH.során Európára, afrikára stb. mindösszesen.)

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2017 május 19
    10:42 de.
    De bizony van emlékmű Kanadában a nácizmus áldozatainak! Budapesten pedig úgy tudom szintén van, a II Világháború áldozatainak.Ebbe a nácizmus bőven belefér.

  • Figyelo
    arra a szar-ra gondol pesten amelyik a magyarokat arttatlan angyaloknak allitottta be hazug modon ??

  • Arra kíváncsi lennék, hogy mennyien nézték legalább 10-15 percig a fönti magyar feliratozású orosz filmet.

  • Örök Tamás

    barlev
    2017 május 19
    2:17 de.
    – a népművészeti égetett agyagedény nem kurvát, hanem köcsögöt, azaz buzit jelent, ha anyám az lett volna, akkor most nem tudnád a fiát az ökörségeiddel traktálni, mert ivaros szaporodásra nem lett volna hajlandó
    – a faji alapu igazság szolgáltatásra okosan ráhibáztál, de mi az oka, hogy ez már 5000 évre visszamenőleg csak egy kitüntetett népségre korlátozódik, mi az oka hogy 5000 éve csak a ti meg nem értett jóindulatotokat értik félre mindig ahol előfordultok?
    – mellesleg az indiánokat, a mandinkákat, a szipolyokat, az örményeket, a búrokat is faji alapon írtották, csak azokra nem találtak ki speciális elnevezést, amit nem használtak számmisztikák srófolásával holt lelkek üzleti célu felhasználására!

  • barlev, kanadai emlékműről volt szó!

  • Drizari
    2017 május 19
    3:28 du.
    Az első 5 perc elég volt!

  • Drizari,az első 5 perc elég volt

  • hazai lámpa,
    „totális”összeomlása volt a német TOTALITÁRIS rendszernek 1945 május 8.-án és csicskásainak már előtte:április 4.-én.

  • Örök Tamás

    gyuri10
    2017 május 19
    4:21 de.
    Az nem felsőbbrendűségi eltájolódás, hogy félreérthetetlenül hirdetitek Isten általi kiválasztottságotokat? Az nem rasszizmus, hogy szerintetek a goj nem ember, csak a zsidó Ember?

  • Klárikám,
    szállj már le a „mantádról”.Ma már senki nem kényszeríthet rá, hogy mellé beszélj.Különösen Kanadában nem.Ma már a szabadság téri sas sem támadhat meg Téged!Nem kell félelemből írnod önmagad lealázására szamárságokat.

  • Drizari,

    En megneztem. Ilyen aldozatai minden opressziv rezsimnek voltak, vannak es lesznek. A tortenelem folyaman szamtalan atrocitas vegbement. Az orosz car idejeben pl. kicsiny paraszt gyerekeket futtattak cellovesre. Ha netan ezt veszik filmre, ketlem hogy kevesbe talalnam megrazonak.

    A hiba ebben az egeszben az, hogy miert kell az emberiseg ellen elkovetett atrocitasokat politizalni? Az egyik pontosan olyan mint a masik. Nincs semmi kulonbseg a baloldali es a jobboldali diktaturak kozott. Miert pont a kommunizmus aldozataibol kell ekkora cirkuszt csinalni es pont Kanadaban ahol az orszag telis tele a vilag minden tajarol idemenekult emberekkel?

    A Holokauszt egy meroben mas tortenelmi esemeny volt. Egy szisztematikus nepirtas volt. Nem politikai ellenfeleket irtottak, hanem a szarmazas kriteriajan, tobb generaciora viszamenoen egy egesz nepet megkisereltek eltorolni a Fold szinerol. Ehez hasonlo nagyszabasu, szervezett nepirtas sem elotte sem utana nem volt. Hiaba dobalodznak itt a kulonfele szamokkal a kommunizmus atrocitasai meg csak meg sem kozelitik a Holokauszt borzalmait.

    Zsuzsa

  • Figyelo
    -„barlev canadai emlekmurol volt szo…”
    hat ez az!!
    hol es hany canadai aldozata volt ott canadaban a kommonista rezsimnek? mer tudomasom szerint ott sose volt ojan rezsim hatalmon

  • Gyuri, hanyagolj el engem. Én is keresztül mentem egy és máson. Ha a „másikat” említjük, akkor jajgattok.

  • A fentiek Zsuzsának is szóltak.
    Mindkettő, embertelen kor volt, és mindkettőben megszenvedtem a magamét.

  • Zsuzsa
    2017 május 19
    6:24 du.

    amit írsz, az szimplán nem igaz…és nem részletezemk

    nagyonm unalmas ez a zsidó halott 100 szor többet ér, mint egy vietnami vagy indián

    ha nem tudsz gondolkodni hűvös fejjel, akkor vagy a fejed hiányzik vagy az eszed, vagy mind a kettő

  • rodeo36,

    lassan mar unalmassa valik ez a par sirankozo nacibarat. ugye nagyon nehez gondolkodni?

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2017 május 19
    11:00 de.

    Az aljas kommunisták ezzel a szöveggel védekeznek.

  • BrunszvikTeri

    „tisztelthölgyeimésuraim” 11:00

    CIRCULUS VICIOSUS

    A modern kapitalizmus általad felsorolt ilyetén megnyilvánulásai – mint példul a helyi háborúk – nem pusztán a területi hódítást, mint inkább a tőke további folyamatos működését, illetve expanzív terjeszkedését szolgálják, azaz biztosítják:
    1.) Otthon:
    a/Katonai és fegyvergyártás állami megrendelésre;
    b/Avult és idővel felhalmozódott raktárkészletek célzatos felhasználása, „kiselejtezése” a politika és az állam gerjesztette ok-teremtő tevékenység, organizált propaganda révén…
    c/ E módszerek finoman kezelt alkalmazása lehetővé teszi a törvényszerű és ciklikus gazdasági válságjelenségek megelőzését, áthidalását, de történelmi példák szerint, jó csillag konjunkció esetén, ha időszakosan is, de a megszüntetését is.
    2.) A világban:
    a/ Feszültséggócok, ellenség kutatás, vagy előidézés nemzeti érdekre, ill. csinált veszélyekre hivatkozva.
    b/ Újabb és még-újabb fegyver típusok és rendszerek folyamatos üzembe helyezése idegen országokban.
    b/ Szükség esetén nemzetközi konfliktus(ok) kirobbantása

    Tisztázni kell még, hogy Oroszország, már nem kommunista nagyhatalom azonban, bár katonai financirozás vonatkozásában erősen forrásszegény, de államkapitalista egy tőkés ország. Összességében is jóval alacsonyabb felkészültségű haderővel rendelkezik tekintettel arra, hogy anyagi fejlesztő erejében, képességében erősen fékezett. Így aztán természetesen fenti, korszerű „tőkés ösztönök” tekintetében is jelentősen korlátozott, vagyis fenyegető erő összehasonlításában jelentős hátrányt szenved az USA mögött. Ezért aztán a NATO-Oroszo. és EU-Oroszo. fenyegetettség is inkább egy nyugatról kiprovokált szembenállás tükre. Afféle James Bond, végvári cowboymese…

  • BrunszvikTeri

    Egy világszerte . e l f o g a d o t t , immár történelmi és gazdaságtörténeti . f o g a l o m . a GAZDASÁGI és KATONAI KOMPLEXUM, mint az amerikai gazdasági prosperitás nélkülözhetetlen eleme, melynek ára többek közt, emberéletek sokasága.

  • Klárika,
    ameddig Te iderakod vélt „fájdalmaidat”,addig sajnálatomra, képtelenség Téged elhanyagolni.Nem személy szerint,hanem a félrevezető kacskaringóidat.Mi már sem „egyiken”sem”másikon”nem jajgatunk.Sérelmeinket leküzdve,nem a jányi-horthy szenthazát nyávogjuk.Mi nem a „hazától 6.000 kilométerre” szenvedjük az emigrációt.Itthon vagyunk és a te”néped”udvarol nekünk gazdasági, biztonsági és egyéb kapcsolatokért.Próbáld a világot mai szemmel nézni és a gyerekes ifjúkori bűneidet is vedd elavultnak.A büntetésed meg amúgy sem volt több,mint mikor a mostohaapámtól (jogosan) kaptam egy pofont,mert szemtelen voltam.

  • rodeo36,
    nem vietnámiakról,indiánokról van szó.Ha hozzád és a veled azonosulókkal teszem a hasonlatot,hát bizony nem 100 X,hanem száz ezerszer nagyobb a kár egy zsidó haláláért.Belőletek száz ezerért sem adnék egyetlen katonánkat.

  • Zsuzsa,

    ez a cikk (és a hozzászólásaim) nem a holokausztról szólnak. De, ha már szóba került a népirtás, más népekkel is megtörtént. Ezzel semmiképp nem szeretném jelentőségében csökkenteni a zsidó népirtást, mindössze megjegyzem, hogy sajnos a mai napig folyik népirtás, legutóbb (1995) a bosnyákok ellen követtek el genocídiumot.

    Szövegem átkötve a cikk témájához : a kommunisták diktatúrája bármely országban, ahol működött, sok embernek jelentett halált és szenvedést. Köztük olyanoknak, akiknek a bűnük, mindössze a vagyonuk volt, mint amennyi ma van vagyona Mészáros Lőrincnek, vagy Csányi Sándornak, vagy jóval kevesebb (kulákok története).

    A magyar kisember nosztalgiázva gondol vissza Kádár korára, mert tudás nélkül is viszonylag jól élt (gyárudvar és műhelytakarítók, gépkocsikísérők, munkahelyi tízórai bevásárlók, malterkeverők, építkezésen ivóvíz hordók stb.), ma már érettségi nélkül bolti pénztáros se lehet senki, pedig nemsokára kihal ez a munka is.

    A kommunizmus emlékműve ellen ágálnak rajtuk kívül a ma még élő, rossz sorú egykori kommunista káderek, munkásőrök, meg azok, akik egyéni képességekkel és egyéni teljesítménnyel nem képesek egyről a kettőre jutni.

    Kanadának és Ottawának köszönet jár a kommunizmus áldozatai emlékműve felállításához, ez a véleményem.

  • Klárika,
    énrajtam átment az „egyik” 6 éves koromban,pedig nem bántottam.Te pedig addig piszkáltad az alvó oroszlánt ameddig rád mordult és úgy megijedtél,hogy máig is meg vagy sértődve.

  • Figyelő 12’21 !

    „Budapesten úgy tudom, van emlékműve a II.Világháború áldozatainak. Ebbe a nácizmus is belefér” sugalmazza immár kitudja hanyadszorra…

    Na újra kezdi ezt a nyilas dumát. Először az is Orbanini Duce tervezte hamis emlékműnek éppen ez a prekoncepciója, hogy ti. „belefér” 🙁 :-(… váltotta azt a közfelháborodást, amely miatt a Führer képtelen volt felavatni ezt az igazából hazugság-mementót.
    Maga nagyon is jól tudja – mert már sokan itt is legalább ezerszer tisztáztuk – hogy a zsidóüldözés egy teljesen más kategória, mint a harcokban elesett, vagy a Magyarországra, mint háborús . a g r e s s z o r r a . mért ellencsapások során meghalt nemcsak katonák, de polgári személyek sorsa is… Minthogy minden agresszornak számolni kell azzal, hogy visszafelé is elsülhet a kézbe fogott fegyver. [Ez is jézusi filozófia, ha nem tudná BelzeBaba…]
    Ugyanakkor a maga alja és ördögi agyalmánya, miszerint ” b e l e f é r „, azt fogalmazza meg, hogy akiket előbb megaláz és minden vagyonából [nullára] kifoszt a Magyar Állam, aztán erőszakkal gettókba majd vagonokba zsuppolva haláltáborokba toloncolja Őket, hogy e kollektív(!) . r a b l ó g y i l k o s s á g . áldozatainak – a kicsi babák, a gyerekek, az öregek, az anyák és apák – halála egyazon körülmények között és minőségben történt, mint az agresszoroké, akiket a harcmezőkön vagy városi harcokban ért el halál…

    Ezzel az áruló magatartásával meggyalázza sőt, leköpi azoknak a zsidó rokonainak még az emlékét is, akiket maga valójában szégyell, s akik közül sokakat érte ugyanez a méltatlan és természetellenes „belefér-gyilkosság”. 🙁

  • Jichak Permutter

    Cukihara 4,55

    Nagyon igaz, hogy a Holokauszt áldozatai nem háborús áldozatok.

    A szélsőjobboldal kedvenc, álcázottan relativizáló akciózása az, mintha gázban és krematórium-üzemekben gyártott emberi maradvány halmok valamiféle háborús harcok termékei lettek volna és nem őrült emberek és népek rablóhajlamú tömegeinek bűnszövetségben elkövetett közreműködése bizonyos szomszédaik legyilkolásában ill. eltüntetésében…

    És nagyon buta, vagy jellemtelen alak lehet az, aki zsidó származása, vagy néhány rokoni kapcsolat ellenére ezt a kamu dumát hirdeti, hogy háborús áldozatok voltak.

  • Figyelo
    mit szenvedett meg maga „mindkettoben”?
    kiirtottak a csaladjat gyokerestol mert annak szuletett aminek?
    volt a gettokban…………../ha cask or-kent nem/…?
    melyik lagerrben volt?
    mirol beszel megint maga szerencsetlen szellemi toprongy??

  • Jicha’ak Permutter
    ott a pont.
    a zsidosag nem allt harcban senkikkel sehol……………igy nem nevezhetok haborus vesztesegnek. a holocaust egy egyedi eset…………se elotte se utana olyan merteku faji alapu szisztematikus nepirtas nem volt……

  • a budapesti 2ik vilaghaborus emlekmu?
    jaaaaa az a szar amelyik a zsidovadasz magyarokar arkangyalkent tunteti fol hazug modon………..?

  • Hol volt több hulla, ki szenvedett nagyobbat, kinek az ellenfelei a gazemberebbek…

    Abba kéne hagyni ezt a versengést…

  • Nekünk most Miviktorunk mutatja az új utat. A magyarokat – főleg ha elegendően antiszemiták és migránsgyűlölők – szeretni kell. Úgyszintén az oroszokat is szeretnünk és tisztelnünk kell – bár ők csak voltak kommunisták és csekisták (mint például Putyin), de mostanra már szegény kommunistaáldozatok, mindenki tudhassa…

    Mostan a liberálisokat, a globális tőkét, valamint Sorosékat kell gyűlölni.

    Tanuljatok már meg viselkedni, NA!!!

  • Drizari,

    Pontosan a naci szellemhullam ami most ujra vegigsopor Europan, mert ezt on is erzekeli, miatt nem aktualis ez az emlekmu. Mar nagyon viszket a Holokauszt tagadoknak a mocskos tenyere hogy ujra szetterjesszek az egyetemes zsido gyuloletet, ami alol ugyebar egyetlen nyugati allam sem kaphat feloldozast. Mert ha befogadtak volna a zsido menekulteket akkor nem lett volna annyi Holokauszt aldozat.

    A kommunizmus aldozataira emlekezes a jelen pillanatban csak arra jo, hogy minimalizaljak a Holokausztot. Ezzel szemelyes okokbol en tokeletesen tisztaban vagyok. Tehat elegge meggondolando hogy ilyen korulmenyek kozott aktualis lenne e egy ilyen nagyszabasu emlekmuvet felallitani Ottawaban? Nincs szuksege Kanadanak az europai naci szellemre es ne a naci allamfik diktaljak nekunk hogy Kanadaban mit tisztelunk vagy mire emlekezunk. Mert ezek a ketes indulatu dolgok allnak a tervezett emlekmu mogott es ezt nem volna szabad megengedni es tamogatni. Minden remenyem az, hogy az uj liberalis kormany elnapolja. Mert ennek az emlekmunek eppen olyan ertelme van Ottawaban mint a Regan szobornak volt Budapesten.

    Zsuzsa

  • „És nagyon buta, vagy jellemtelen alak lehet az, aki zsidó származása, vagy néhány rokoni kapcsolat ellenére ezt a kamu dumát hirdeti, hogy háborús áldozatok voltak.”

    Jichak Permutter,

    Egy zsido baratnom mondta egyszer, hogy „nincs szanalmasabb egy sajat magat gyulolo zsidonal”.

    Zsuzsa

  • Almasi Anna
    szo nincs „versengesrol”……….legalabb is a mi reszunkrol……

  • Mi a közös a nácikban, a fasisztákban, a nyilasokban, a kommunistákban és Orbán Viktorban?

    Mindegyik gyűlöli és fél a liberálisoktól.

  • barlev
    2017 május 19
    8:30 du.
    Válasz a kérdésére:
    1957-be 39 ezer magyar menekült érkezett CSAK Kanadába!
    1948-ban nem tudni hány ezer, azokat már nem ismertem.

  • Mivel engem igazságtalanul mindenfélének ITT elnevezett egyes beíró, ehhez az oldalhoz nincs több véleményem. Úgy látszik, hogy találtak valakit akin le lehet vezetni késői bosszújukat és ezt örömmel ki is használják, azon, aki nem érdemli meg. AZ szintén áldozata volt annak a kornak.
    Viszont sajnos, az ezt követő kort is megszenvedtem, fiatal, diák koromban.

  • Zsuzsa
    2017 május 20
    12:16 du.
    ITT Senki sem tagadja a Holokausztot!

  • „1957-be 39 ezer magyar menekült érkezett CSAK Kanadába!”

    ez dongo minden topikot vaganyra visz. 57-ben magyar migransok erkeztek Kanadaba. nem volt haboru csak egy kis pesti forradalom volt. s az elol nem 39 ezer magyar „menekult” el az orszag kulonbozo tajairol. a tobbseguk disszidalt a jobb elet remenyeben.

  • gyuri10
    2017 május 20
    3:20 de.
    ebből most is kiderült, hogy te meg a @barlev ugyanaz a senkiházi rasszista, xenofób vagytok…két fillért nem értek, és a beírásaitok szennylapok…most megint válaszolhacc (a stílus maga az aki beírja) valami héber átkot (héberűl csak átkozóni meg különféle perverziókra felbújtani lehet???) csak nekem, mint korábban ami minden vitaszint alatt marad, te itt szennyezed az oldalt…

    ugye tudod mi az oka annak, hogy ki kellett találnotok a Wizzfejű vagy hogy híjják soha nem volt táborban még cserkésznek sem, hogy a holló az kausztikus és aki nem hiszi hogy…az meg anti hahahahahahahaha

  • Zsuzsa
    2017 május 20
    1:12 du.
    Mi nem tetszett a beírásban, a számok? NEM háború volt, hanem forradalom, amit legyőztek elvtársai egy kis orosz segítséggel!
    Mivel elege volt az embereknek a bolsi uralomból és a ruszkik megszállásából,volt a forradalom,és annak leverése UTÁN! hagyták el hazájukat. Az USA-ba tudomásom szerint, 1.5 millió magyar ment akkor. A több nyugati országok statisztikai adatait nem tudom.

  • rohadeo88,
    most már tényles megértem hogyan úszol a víz felszínén.Minden hulladéknak könnyebb a fajsúlya.A Éli Wíezel Nobel díját nem irántad való szeretetéért kapta.Én is szívesebben olvasnám,hogy bekerültél a 100.000 közé.A varga béla nevű náciszennycsatorna töltelékkel szoros versenyben vagy befutó.Azt már lehet,hogy sittre vágták Kanadában?Lehet,hogy számodra is nyitva a kapu,mert te kis pöcsfej,nem a lapot,hanem a levegőt szennyezed,lehet nem is önzetlenül szerte-szana e-vidéken.

  • Figyelő,
    teljesen ki és beszámíthatatlan vagy.Az 56-os revans alkalmából +-200.000 magyar menekült el,abból +- 30.000 vissza kunyerálta magát.Akik ott maradtak sokan hűségesek maradtak a börtönhöz és az akasztófához is.Hiába… nehéz volt lemondani a dicsőségről. Nem mindenki volt olyan megalkuvó,hogy menekültként besírta magát Kanadába,Amerikába.

  • „Mi nem tetszett a beírásban, a számok?”

    olvassa el ujra… figyelemmel.

  • gyuri10
    2017 május 20
    5:31 du.
    Ez, egy ócska beírás volt részedről, aki szintén elment Magyarországról.Te most hazádban élsz, én is annak tartom most Kanadát, ami 37 ezer magyart befogadott akkor.

  • Zsuzsa, elolvastam amit erről írt.
    “1957-be 39 ezer magyar menekült érkezett CSAK Kanadába!”

    ez dongo minden topikot vaganyra visz. 57-ben magyar migransok erkeztek Kanadaba. nem volt haboru csak egy kis pesti forradalom volt. s az elol nem 39 ezer magyar “menekult” el az orszag kulonbozo tajairol. a tobbseguk disszidalt a jobb elet remenyeben.

    Maga hol és miért?

    Igen összesen 200 ezer ember ment el akkor.Ja, hogy azok „diszidáltak”?!

    Hát, nem mondhatnám, mert bizony a határon orosz teherautók és tankok járkáltak, mi a 30 km..t egy vezető segítségével ÁRKOKBAN tettük meg, hogy meg ne lássanak. A vezető személyenként ezer forintot kért, összes forintunk hozzá ment!(Akkoriban sokat ért)
    Szerencsére, sikerült a határig érni, ahol két fiatal magyar határőr átsegített Ausztriába. Ez volt a „diszidálásunk.”
    Rosszindulatából látom, hová tartozik.

  • Itt a tenyek es az ertekkerdesek kozotti szetvalasztas tuzeli a vitakat. Korbe-korbe forog a vita de egyezkedni nem lehet. Konyebb a tenyeket letagadni, felnagyitani vagy minimalizalni mint az ertekkerdeseket megtargyalni. Addig amig a tenyeken lehet vitatkozni el lehet kerulni a szembesulest onmagunk ertekeivel. Pompasan el lehet rejteni a motivacioinkat es celkituzeseinket. Pedig a tények és az értékkérdések szétválasztása téves. Mert nincs olyan teny, meg tudomanyos teny sincsen, amit az ertekeinken kivul szemlelhetnenk. Szemelyes meggyozodeseinket tenyekrol sajatos ertekeink, izlesunk es multunk alakitottak. Nem sok ember gondol arra hogy megkerdojelezze ezeknek a jelentoseget vagy hogy igazolja azoknak igazsagat. Az onzo ember mar eleve gonoszan ertekel, a befogado tipus szolidaritassal. A teny es az ertek kozotti kulonbseget Plato, Popper es Hume hangsulyozta. Hume-nak a Naturalistic Fallacy/Naturalista Tevedeset ajanlom figyelembe.

  • Kedves rodeo36!

    barlev és gyuri10 az a két öregember, akik még személyesen megélték a zsidók kiirtását 1944-ben. Ők (úgy vettem ki a szavaikból) akkor ébredtek rá zsidó mivoltukra, és ezért kivándoroltak Izraelbe, most pedig az a hazájuk.

    Én személy szerint sokkal jobban örültem volna, ha őket és a többi, zsidóságát szörnyű élményként megélő, és emiatt kivándorló becsületes magyar embert a háború után megkövettük volna, és megtarthattuk volna magyar zsidó embernek a MI KÖZÖS HAZÁNKBAN.

    De a történelmi tényeket nem tudom befolyásolni, ezért én csak az empátiámat tudom nekik nyújtani, ha elfogadják tőlem. Még akkor is, ha egyben-másban nem értek egyet velük.

    És – bevallom – nemigen értem a fenti hozzászólásodból kisugárzó… hmm… ellenérzést. Amíg életben vannak olyanok, akik nem csak papírról olvastak azokról az időkről, addig a fájdalmak is élők maradnak, különösen, ha – mint itt sokan – állandóan újra szítják a tüzet. Ha békességet akarsz ebben a kérdésben (nem látok át az érzelmeiden), akkor fogd vissza magad.

  • Jichak Permutter

    Zsuzsa 10:18

    Egy barátja szerint, „nincs szánalmasabb egy magát gyűlölő zsidónál”

    Bizony ez pontosan így igaz. Ilyen a mi . F i g y e l ő . nevezetű szélsőjobboldali kommenttársunk* is, aki saját megítélése szerint szerencsétlenségére 1/2 zsidónak született. Ő ugyanaz a vívódó renegát, mint annak az 1910-es kuplénak az alanya, aki magában így fohászkodik, ill. teszi föl a kérdést:

    „Mért születtem hébernek, mért nem inkább négernek ?
    ˙

    .
    *’sten bocsá’, de nekem erről a némberről, amikor olvasom, minduntalan Imrédy Béla, egykori miniszterelnökünk jut az eszembe – azt viszont elérte a sorsa… 🙁

    .

  • Orsós Elemér

    Zsuzsa
    2017 május 20
    10:18 de.
    „Egy zsido baratnom mondta egyszer, hogy “nincs szanalmasabb egy sajat magat gyulolo zsidonal”.”

    És ez szerinted miért csak a zsidókra kizárólagos? Miért nem szánalmas hasonlóan a zsidóhoz egy öngyűlölő magyar, orosz, német, francia vagy mondjuk angol? Mert ők alsóbbrendűek, tehát összehasonlíthatatlanok? Én speciel a hozzád hasonló, gyökér identitást váltókat is tudom szánni, akik hazát váltva patriótábbá akarnak vállni a bennszülötteknél, amit azzal is fokoznak hogy, ahol lehet lejáratják volt hazájukat!

  • Almási Alma
    2017 május 21
    2:51 de.
    hát ha az nem jön le neked sem abból amit itt is sokan le merünk írni, hogy nem ők az egyetlen áldozat (hogy a gyurka10 meg barlev kicsoda személy szerint teljesen mellékes, de a rasszista bejegyzéseik tűrhetetlenek és az is, hogy kizárólag a zsidó „áldozatok”-ra kell emlékezni és anyagilag kárpótolni az összes többi több száz millió egyáltalán nem is számít még emberszámba sem veszik és ezt le is írják ugyanilyen kerek perec) és erre az wiezel aki sohasem volt semmilyen táborban, még cserkésztáborban sem, mint utólagos nyomozás be is bizonyította, kitalálta ezt a csapdát hogy kizárólag őket kel és kötelező sajnálni és ez nem jogos…és most ezzel körbejárják a világot (a világ 7 milliárdnál több ember és abból a nagy többsége még csak nem is vesz tudomást erről meg nem is ismeri sőt nem is kíváncsi rá mert van nekik saját gondjuk nem cipelik a másokét)

    ha le meri írni hogy 100000 szer értékesebb mint bárki más az számomra sem elfogadható és túllő minden humanitárius szempontot

    békére van szükség a világban és nem az egymás gyilkolászására és nem a gyilkolásra emlékezésre hanem a békés tettekre, alkotásra emlékezzünk, nincs szükség semmilyen háborús emlékműre mert végső soron a katona gyilkol ne nevezzük hősnek…egy tengerészgyalogos nemzeti hős mert annyi embert gyilkolt amennyit senki más…na ez perverzió

  • gyuri10
    2017 május 20
    5:21 du.

    nem vagy méltó semmilyen válaszra, sem reakcióra

  • Oros,

    A baratnom szavait ideztem, nem a magamet. Ezt a sajat boren tapasztalta, sajat csaladjaban is voltak, megfelelmitett, agyamosott, zavarodott emberek, akik annyira be akartak illeszkedni, hogy a sajatjuk ellen fordulnak. Selfprezervaciobol teljesen meghasonlott ertekrendszerukkel logika nelkul szemlelik az eletet. Baratnom szerint tul gyakori az ilyen eset, aminek persze tortenelmi magyarazata van. A fent emlitett szemely ugy latszik tokeletesen reprezentalja a semat.

    Lehet hogy ezt maganak nehez megerteni de nekem egyaltalan nincs problemam a magyar szarmazasommal. Sot megtartottam a Zsuzsanna nevet amit mindenhol betuzni kell es megkerdezik hogy milyen eredetu. Viszont nem vagyok seholsem patriota. Soha nem lengettem zaszlot a nacionalizmust egeszen ruhellem. Nincs hazam. Nekem eredetem es otthonom van. Kanadaban elo vilagpolgar vagyok. Vannak politikai formak amik alatt nem szeretnek elni, de magukat a nepeket nem szelektalom. Nem tartom sem a szulofoldemet sem a mostani lakhelyemet erdemesebbnek arra hogy mint kollektiva elobb ervenyesuljenek mas nepnel. Minden nepnek eppen olyan joga van az eletre es az ervenyesulesre. A kanadai pelda rokonszenvesebb abbol a szempontbol hogy befogadobb es a homogenitast nem tartja elonyben. Ha ez lejaratja a magyarokat akkor ugy legyen. A magyarok semmivel nem erdemelnek tobbet mas nepnel. Szep Jonapot.

  • Jichak Permutter
    2017 május 21
    3:41 de.
    Ha tetszik , ha nem. nem vagyok zsidó és szüleim sem voltak azok. Apám már fiatalkorában kikeresztelkedett, Anyámmal katolikus templomi esküvőjük volt, és mi ketten nővéremmel katolikusnak voltunk keresztelve. Mindig apácákhoz jártam iskolába, addig míg nem államosították őket. Elemibe, a Gellérthegyi úti Irgalmas nővérekhez, később meg a Szent Margit gimnáziumba.50-be kicsaptak az államosított iskolából, mert katolikus hitemhez ragaszkodtam, végűl egy év szabadságvesztésre ítéltek. Közben, az ÁVH -a hívtak be havonta, hogy szoktam e, volt apáca tanáraimmal beszélgetni és miről? Én voltam egyetlen az iskolába , aki kiállt a hitéért.
    Örülnék, ha fiatalkori „bűneim” miatt , és mai véleményem alapján, rólam lekopnának, találjanak más áldozatot, szellemi tornájukra:ha más téma ezen alapon nem akadt.

  • Ejnye bejnye Orsos Elemer
    Miutan nem talalt bizonyitekot
    a „perverz allatok” fogalmara,akik
    „vert isznak” {lasd Tiszaeszlar}- most itt
    „sajnalja” azokat,akik „ongyulolok”-es-
    termeszetesen,ujra a „zsidok” akik „alsobbrendunek
    tartjak” az ongyulolo magyart,angolt,oroszt,stb.
    Erdekes,hogy on-sajat tulajdonsagaival-
    mindeg-masokat ruhaz fel.
    A gyokerekrol szolvan-eletem vegeig emlekezni
    fogok Adyra,Jozsef Attilara,Kossuthra {akinek
    az antiszemitizmusrol szolo kemeny kritikajat
    kozoltem-Tiszaeszlarral kapcsolatban}-de igyekszem
    elfelejteni-az onhoz hasonlokat.

    Erdekes,mi volt errol Ady Endre velemenye-
    aki onnel ellentetben -humanista volt.

  • Melélesleg, én senkit sem gyülőlök , még azt sem aki káromat okozta! Intelligens embertársaimat kedvelem, ha zsidó, ha keresztény . Csak a gyűlölködést utálom!

  • Ember olt mar ehsegtol, felelemtol es vagyonert. De olt mar gyuloletbol es a szeretet neveben is. A gyulolet mozdulatlansagaba kotyasodva, itt sokan a gyuloletet tamogatjak es ezt… hazafisagnak nevezik. A hazafisag elo lelkesedese pedig reges regen elavult, de arra mar tul hulyek az emberek hogy kiszurjek ezt. A korulmenyekre tekintve alacsonyabb szinvonalra mar nem is lehetne szallni, talan csak az USA-ban. A magyar nep szerintem semmivel sem erdemesebb mas nepnel. Ha van Isten, akkor futyul a nemzeti ontudatukra.

  • Figyelő
    2017 május 21
    9:55 de.
    érdekes (majdnem azt írtam szép) amit írsz, a homousion és a homoiusion (ha tudod miről szól) a sunny és a shiita muzlimok, a sokféle „keresztény” az mind az egy igaz istenéről hírdeti az egy igaz ígét de ennyi igazság nem létezik, és akkor az örökké haragvó Jahvé-t nem is citáltam, azaz a vallások kirekesztenek és nem befogadnak ezért is károsak (a salvation army egy csodálatos szervezet és nem igen tolja előre a hitet hanem a jótettet csinálja és nem zavarja ha valaki abban az „egyigaz” istenében hisz amelyik közelebb van neki a polcon

    erről ennyitvalamint végre 2017 ben a tudomány lehetne az irányadó és a kutatás…hitből nem lehet várat építeni és ha béke van nincs is rá szükség

  • Zsuzsa
    2017 május 21
    9:48 de.

    eme soraid nagyon felkeltették a figyelmemet… miközben a CNN dirktben adta krump lee beszédét Jiddá-ból az arab world nek címezve amiből az egyik fele ki lett hagyva…tehát az usa „külpolitikája” megint beletenyerelt a hangyabolyba és szépen (legalábbis megpróbálja) megosztja az arab világot ami senkinek sem érdeke, kíváncsi vagyok mit fog mondani Izraelben 2 nap múlva…éppen a mérsékelt és fejlődő Rouhani lett újra az elnök Perzsiában (8000 éves állam) erre nekiront, mint bölény cukrászdába és kikiáltja patás ördögnek… így lehet szépen gyorsan ellenségeket gyártani és 350 milliárd dolláros fegyvereladási lobby-t teljesíteni…ugye mindennek van pragmatikus oka…a pénz…már annyit nyomtattak belőle, hogy árví1z esetén el lehet vele tömíteni a Missisipi-t, de semmi semm elég…minden kell „valakiknek” kik is azok??? ja? hogy nem szabad kimondani…
    mint Figaro a Cherubino nak : „… a többit nem mondom…”

  • rodeo36,

    Rouhani-nak kulonben en is orultem. Negy evre talan eggyel kevesebb lett az eshetoseg a nuklearis haborura. Persze azert maradt eleg bohoc a vilagpiacon. S ne feledjuk azt sem hogy egy totalis haboru meg a veletlenbol is kialakulhat.

  • Almási Alma
    2017 május 21
    2:51 de.

    megmagyaráznád nekem, hogy kedves régi barátom miért menekítette ki az édesannyát és édesattyát izraelből (régi zsidó dinasztia) az ő szavai szerint elviselhetetlen ami ott folyik

  • Figyelő!
    máj.19.12:21

    „De bizony van emlékmű Kanadában a nácizmus áldozatainak! Budapesten pedig úgy tudom szintén van, a II Világháború áldozatainak.Ebbe a nácizmus bőven belefér…” -írja Ön!

    Nos, a fenti hozzászólása olyan fokú ostobaságra és tudatlanságra vall, ami még Öntől is nagy teljesítmény – aki a kettőt bármilyen vonatkozásban és szándékból összemossa az az ég világon semmit nem értett és ért meg az őt körülvevő világból!

    Más: Olvasom, hogy erősen kifogásolja Zsuzsa kifejezését a „disszidensekre” vonatkozóan (máj.20.8:42) – vajon miért? A szó szoros értelemben vett jelentése: „illegális kivándorló” – szabadabb értelmezésben: „valamely közösségtől nézetkülönbség miatt elkülönülő személy” stb stb és jó néhány fordítás ami mind ugyanabban a fogalomkörben találkozik. Miért találja sértőnek magára nézve? Mert Ön szívesebben gondol önmagára „menekültként”? Nos, ha így van, nem ártana ezt akkor is eszében tartaná, amikor a jelen menekültjeit lazán csak migránsokként emlegeti Ön is, más is. Ez a kifejezés inkább a jobb élet reményében hazáját elhagyót jelenti!
    Netán Önnel is ez volt a helyzet?

  • „minden kell “valakiknek” kik is azok??? ja? hogy nem szabad kimondani…
    mint Figaro a Cherubino nak : “… a többit nem mondom…”

    so you are not only an anti-Semitic, you are also a sexist. oh well, it fits your avatar… the hairy dog that it is.

  • Zsuzsa
    2017 május 19
    6:24 du.

    „Egyik olyan, mint a másik”

    A cári udvar szórakozása ugyanolyan aljas tett, ha egyáltalán létezett ilyen, hogy gyerekekre lőttek célba, amit nehezen hiszek!

    Miért kell a kommunizmust megkülönböztetni a „sima” diktatúrától? Mert a forradalmi terror nélkül nem tudták volna megvalósítani a proletárdiktatúrát! Már a nagy francia forradalomban megjelenik ez a kettősség a jakobinus diktatúrában! A legkeményebb erőszak kell a forradalom megőrzéséhez, csak hát milyen áron? 16 ezer sansculotte kivégzése! Sőt, a vendeé-i népirtás ma már háborús bűncselekménynek számít hivatalosan is! Vagy szerinted az emberélet nem drága a „szent” cél érdekében? A másoké sosem drága …

    Szerintem is más a népirtás áldozata, de sorrendet felállítani kissé túlzás. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

    Egyébként a délvidéki vérengzésben magyarokat és németeket irtottak ki a kommunista partizánok, a kollektív bűnösség alapján. Szerinted és a másik két beíró szerint a magyar csecsemő az bűnösebb, mint a zsidó?

    Délvidéki vérengzés, wikipédia:

    „Voltak akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat; volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt.”

  • Zsuzsa
    2017 május 18
    5:37 du.

    A te neved ez lehetne: Sötétség délben.

    A te érvelési hibád a NÁCI KÁRTYA. Ha valami nem tetszik mások beírásában, rögtön rásütöd ész nélkül-érv nélkül, hogy ez NÁCI. Ügyes, mert így nem kell vitatkozni, ostoba érveidet kijavítani, hogy pl. 1945-től számítod a kommunizmust, akkor meg csak azok haltak meg, akik „nem fogták be a szájukat”!

    Különben meg lehet, hogy itt csak ráérősen provokálod az embereket.

  • hazai lámpa
    2017 május 21
    2:43 du.

    Bocsánat, nem írtam, hogy felkavaró részletek is vannak a szövegben!

    Itt meg a vendee-i mészárlásról.

    http://mult-kor.hu/20090102_nepirtassa_minosithetik_a_vendeei_meszarlast

  • Zsuzsa
    2017 május 21
    9:48 de.

    „annyira be akartak illeszkedni, hogy a sajatjuk ellen fordulnak. Selfprezervaciobol teljesen meghasonlott ertekrendszerukkel logika nelkul szemlelik az eletet.”

    Lehet, hogy ők a normálisak, csak a szektátok nem engedi, hogy normális életet éljenek!

    Ha te itt ránk állandóan a náci kártyát alkalmazod, akkor hány eset lehetett az életben, mikor „zavarodott bolondnak” nevezted azt, aki a szektádat/népedet/akármided belülről bírálta?

  • Zsuzsa
    2017 május 21
    11:44 de.

    Attól, hogy neked magadban nem sikerült egy normális nemzeti érzést kialakítani, az még létezhet! Tudod, az emberi történelem attól különleges, hogy az emberek képesek NEM csak vérségi köteléken alapuló nagyobb közösségeket megszervezni.

    Babits Mihály
    Hazám! (Részlet)

    Európa.

    Röpülj, lelkem, röpüld túl hazámat!
    Hogy röpültem egykor! Tornyok szálltak,
    Montblanc süllyedt, narancsfák kináltak,
    láttam népet, mordat és vidámat:
    így találtam nagyobbik hazámat.
    Rómát fiús tisztelettel jártam,
    mintha őseim várossa volna
    és Avignon nevetett, mint Tolna,
    vígan fürdött egyazon sugárban
    és egy lélek font be néptől-népig
    messze földrészt eleven hálóba:
    egy lélek, egy ország végtül-végig
    magát-tépő hazám: Európa.

  • Almási Alma
    2017 május 21
    2:51 de.

    „fogd vissza magad”

    Tudod, 1945 után is ez volt a hivatkozás, hogy az ország, párt stb. érdekében nyeld le a békát! A zsidó túlélők nem beszélhettek nyilvánosan az üldözöttségről, sőt az új rendszer is üldözött egyes zsidókat, pl. vagyonosakat. Az 1960-as években a rezsim állami célokra használta a túlélőknek nyújtott német eredetű anyagi kárpótlást.

    Az, hogy a demokráciában nem sikerült kimondani, hogy a zsidók ártatlanul haltak meg, igen sajnálatos. De bosszúért lihegő szerencsétlen túlélőkkel akkor kezdj csak, ha a krokodil könnyét letörlöd!
    Nem táplálhatod a dühüket, ha békére vágysz! Egyetlen megoldás, ha nem figyelsz rájuk!

  • hazai lámpa
    2017 május 21
    3:36 du.
    Köszi!
    Nagy tisztelője vagyok Babitsnak, utolsó irodalmi előadásom is Róla szólt.

  • Orsós Elemér
    2017 május 21
    8:38 de.

    Nyugi, nézd meg miket ír a hölgy a mostani hazájáról, vagy lakóhelyéről, ahogy ő nevezi.

    Pl. Kanadában a náci szellem akarja állítani ezt a szobrot szerinte. Én meg le merném fogadni, hogy ez az orosz nyomulással van összefüggésben, mert ugye megromlott a viszony az amcsik és az orosz közt.

    Már a Reagan szobor is előkerült, ami valóban kissé ironikus a Szabadság tér többi műtárgyával együtt, de a hölgy szerint azt is viccből állították, vagy ilyesmi.

    Aztán ez: „egyik nyugati állam sem kaphat feloldozást”. Tény, hogy a nyugati titkosszolgálati jelentések többet tudtak, mint amit nyilvánosságra hoztak, de a hölgy úgy beszél, mintha minimum a római pápa lenne.

  • Zsuzsa
    2017 május 20
    10:13 de.

    Ha valaki itt félreviszi a topikokat az te vagy, mert te még a túrós csusza receptjéből is képes vagy antiszemitizmust kiolvasni, halászlé meg talán már nácizmus!

    Ez egy cikksorozat aktuális darabja. Hűséges olvasók végigkövették az elmúlt évben, hogy a kanadai kormány hogyan jutott el a civilek kezdeményezte emlékműtől egy pozitív mondanivalóig: a menekülteket segíteni kell.

    Más kérdés, hogy amit 2 nagyhatalom művel Szíriában, és milliók halálát, vándorlását okozza, annak most Európa issza meg a levét. Kanada nincs abban a veszélyben, hogy milliók megindulnak földön, vízen, levegőben, és esetleg humanitárius katasztrófát okoznak.

  • Figyelo,

    Maganak nem szoktam valaszolni, I don’t believe in flogging a dead horse but…

    A naci kartyarol… csak annyit, hogy hasznalom mert raiilik magara es meg egy fel tucat torzsvendegre. Itt mar megfordultam egyszer, es lam most is ugyanaz a nehany kavargatja a szart mint akkor. Ugylatszik hogy elteti oket. Mert nacik, xenofobok es homofobok es azt hiszik hogy eletbevago mindezt kozzetenni.

    Nem tudom hogy milyen szektara gondol, mert a szekta valami fele istensegi hitre utal es nekem olyan nincs. Agnosztikus vagyok. Aki azt hiszi hogy bizonyitani lehet Isten letezeset vagy nem letezeset az nem logikaval hanem hittel gondolkodik. Igen az ateizmus is csak hit.

    A normalis nemzeti erzes sokkal tobb embert lemeszarolt mar mint a nemzetkozi erzes. Hajra hazazzanak es gyuloljek a mast es az idegent.

    A diktatura mindenhol es mindenkor diktatura. Csupan az ideologiajaban kulonbozik. Es igen, 45 utan Magyarorszagon aki befogta a szajat azt tobbe kevesbe nyugton hagytak. Aki zugolodott vagy ellenkezett azt nem. Kulonben nem hinnem hogy barmelyik hozzaszolonak az emlekezete a huszadik szazad elejeig nyulna vissza. Jo ha szaz evre visszamegyunk, akkor legyen akar ezer es inkabb beszeljunk arrol hogy az oseink hany nepet kaszaboltak le a magyar hon elfoglalasakor.

    Cheers have a great long weekend. I am going back to my garden.

    Zsuzsa

  • Sokan feliratkoztak itt a felsőbbrendűek névsorára.Túl sokan. Nevük nem érdemel említést sem,mert még azt hihetik,hogy emberszámba veszem őket.Itt nem is személyekről van szó,mert ezek személytelen senkik.Csupán hovatartozásuk és önjellemző jellemtelen,aljas ideológiájuk az ami talán említésre sem méltó. Ami önigazolást ad arra,hogy még azt a bizonyos 1/100.000-nyit sem érik meg.Egyedül FIGYELŐT sajnálom és említem meg,hogy egy ilyen alja társaságba degradálja magát egy életen át.Pedig tudomásom van róla,hogy családjának van egy olyan része,melyért nem kéne hogy szégyenkezzen.Különb emberek,mint amilyenek közé Ő szeretne tartozni,ha befogadnák és nem röhögnék ki.

  • Elnezest kerek, elobbi soraim hazai lampahoz es nem figyelohoz inteztem.

  • rodeo36
    2017 május 21
    1:16 du.

    Úgy gondolom, empatikusan, de világosan kell gondolkodnunk és véleményt alkotnunk.

    Én zsidó barát vagyok. Megértem azoknak a zsidó embereknek az érzelmeit, akik még megtapasztalták a vészkorszakot.

    És muszlim-barát is vagyok. Eléggé ismerem a kultúrájukat, és tudom, hogy a történelemben másképp is alakulhatott volna a sorsuk. Például a törököknek, akik már egészen jó úton jártak. Vagy a perzsáknak.

    Ugyanakkor cionizmus ellenes vagyok (és mindig is az voltam), továbbá semmiképpen sem értek egyet Izrael politikájával a muszlimokkal szemben. Legjobban pedig amiatt szégyellem magam, hogy őket szerintem a MI ÉRDEKÜNKBEN uszítják egymás ellen…

    A világ bonyolult.

  • Hazai lámpa.
    Nem kell a hölgyet komolyan venni, ő abból a világból maradt meg,amiből elmentem.
    Mindenkit el kell helyezni egy bizonyos helyre és aszerint kell kommunikálni vele, vagy válasz nélkül hagyni. Ilyen az én esetemben: Besanconnal is.!

  • Mellesleg, Kanadában nincs náci szellem, sőt!
    Balra hajló a liberális kormány, a média stb.

  • „Reagan szobor is előkerült” írod. Gondolom, a magyarok hálából tették fel arra a térre. T.i. Neki köszönhetik részben a magyarok, hogy a szovjet hatalom megbukott ! Persze Hruscsov is segített hozzá !

  • rodeo36
    2017 május 21
    12:00 du.

    „Ha az Arab-félszigetet nézem, van a síita-szunnita ellentét, ami a 700-as évek óta tart. Ebből kifolyólag már rengeteg háború zajlott a két irányzat között, de akad még egynéhány muzulmán szekta, amely ellenségeskedik. az Egyesült Államok, Oroszország és Törökország, amelyek szerepe megkérdőjelezhető. A térség kérdésébe még a kurd ügy is belejátszik… ”

    Ormos Mária: a válságnak Európa issza meg a levét, amelyik már régen nem játszik semmilyen szerepet a világpolitikában! Az arab tavasz errefelé nem váltott ki eufóriát, ha az akkori tudósításokat visszakeresi valaki.

  • Zsuzsa
    2017 május 21
    4:57 du.

    Hány népet kaszaboltak le a honfoglalók? Tételes felsorolást kérek. Hallgatás azt jelenti, hogy egyet sem.

    Nem gondolom senkiről, hogy náci, csak azért mert ugyanazt mondja egy kérdésben, amit esetleg a nácik. Talán itt arra céloznak egyesek, hogy a nácizmus nem lett volna bolsevizmus nélkül.
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kommunista-liberalis-kartya

    Konkrét állítást kérek, miért nem tartod helyesnek, hogy itt egyesek (nem én), összevetik a holokauszt meg a kommunizmus áldozatait!? Hallgatás azt jelenti, hogy lövésed sincs a témáról.

    Miért is kellett volna bárkinek befognia a száját 1945 után? A zúgolódó meg ellenkező bűnt követett el? Az internacionalizmus szent nevében szintén sok embert meggyilkoltak, főleg olyan „bugrisokat”, akik nem értették meg a szent nemzetköziség népboldogító eszméjét …
    A hazafiság negatív voltáról próbálj egy kanadait győzködni, hogy minek a nemzeti himnusz meg a juharleveles lobogó, de lehetőleg ne az állampolgársági vizsgán tedd ezt!

  • Figyelő
    2017 május 21
    5:06 du.

    Engem igazából nem érdekel, hogy ki micsoda, ha hülyeségeket ír az illető! A hamis információk terjesztése mellett nem szívesen megyek el, mert azt tartom a legkárosabbnak.

  • Zsuzsa
    2017 május 21
    2:20 du.

    just because??? my name is not Anti, never was never shall be, therefore the „semitic” does not give me any sense…but in another form: „semita” is a certain people’s name nothing else, as african, congolese, japanese, palestine, hungarian (illiberal or just stupid?)

    és akkor lehetne folytatni…de minek…így lehet lerombolni valamit, ahogy tevéd (na nem a kétpupú)

  • Almási Alma
    2017 május 21
    5:04 du.

    ha akarod legyen bonyolúlt??? de szvsz csak anyagias és gonosz…az a „mi” az kikre vonatkozik, mert én magamat nem értem bele, sőt kikérem magamnak…háááááát igen, a cionizmus (amit itt is meg máshol, hű cionisták úgy próbálták elővezetni, mint hazaszeretet …azóta röhögök rajtuk…)

    tudod az a tapasztalatom, hogy a világban mindennek oka van!!! és azok akik Anti-t kiáltanak meg se mitics se matics-ot azok nem merik pontosan az okát elemezni, miért pont a hollók és a se miticsek…miért nem a zízlandiak vagy bőregerek???

    tudod e???

    én tudom…de mint Figaro Cherubino nak a többit nem mondom

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 május 21
    4:58 du.
    Ezzel az 1/100000-es leplezetlenül rasszista értékitéleteddel bebizonyítottad hogy, a fajelméletet már 5000 évvel Hitler előtt Ti találtátok ki és -látszólag- sikeresen is alkalmazzátok, de amikor nem sikerül, akkor a vereséget üzleti célokra próbáljátok terelni önmérséklet helyett, mert szent könyveitek ezt írják elő számotokra, a tízparancsolat és egyébb törvények hatálya CSAK rátok vonatkozik! Sajnos sok balga goj ezt még nem tudja!

  • Orsós Elemér
    2017 május 21
    7:32 du.
    olvastad az ótestamentumot??? (remélem… ott be is vallják:
    angol kiadásom van: „DEUTERONOMY”

    OLVASGASD

    szegény vízel vagy pisil vagy behugyozik a nobel díjával amit nullára tesz az, hogy amit állít saját magáról az nem igazolható a „másik” túlélő soha sem ismerte fel a vízelt azaz kitaláőció az egész a világ bosszantására és legfőképpen anyagi ellenszolgáltatás ellenében: egy zsidó hamuban xxx dollárt ér… hát nem aranyos, meg kedves??? meg cionista???

  • „Hallgatás azt jelenti, hogy lövésed sincs a témáról.”

    Az van de a falu bolondjaval nincs ertelme vitatkozni.

  • rodeo36
    2017 május 21
    6:50 du.

    Na, ma már sok üres hablatyot olvastam.

    Természetesen a „MI”-be te speciel nem tartozol bele, meg az „anyagias és gonosz” emberek közé sem, hogy is képzelhetted…
    Cherubinót csókoltatom…

  • Almási Alma,
    csak úgy előlegként odaírnám,hogy minden jóindulatod ellenére nehéz elfogadni az egész véleménysorozatodat.A zsidókkal és muszlimokkal való baráti”kapcsolatod”hihetetlen méretű anyagismeret hiányából származik.Nem megyek bele történelmi tények leírásába.Még kevésbé cionizmust megmagyarázó szövegbe. Neked és mindenkinek szuverén joga abban hinni amiben akar.Ahhoz is hozzászólhatsz,hogy mit nem szeretsz.Az viszont csípi a szemem hogy orrba szájba magyarázod a cionista ellenességedet.Ha elítélések helyett tudnál adni egy alternatív megoldást a zsidó nép életben maradására,persze nem vona gáborok,morvai krisztínák, abu mázenek vagy egyéb arab,magyar, német kegy gyakorlók uralma alatt,még gondolkoznék is rajta,hogy vitába szálljak veled.Így azonban csak annyit mondhatok,bármílyen cinikusnak is tűnik,hogy:Te helyteleníts, magyarázd örök igaz nézeteidet,mi meg majd azt fogjuk csinálni, amit jónak látunk életben maradásunk és természetesen Országunk fennmaradása érdekében.
    Annak a bizonyos hruscsovi mondásnak csak a végét idézem ide, mert nem akarok senkit megsérteni:…”és a karaván halad”.

  • Jichak Permutter

    Figyelő !

    9:55-kor született válaszával a 3,41-es kommentemre éppen és pontosan az ott leírtakat támasztja alá. Mert például az, hogy magát és testvérét katolikusnak avatták, semmit nem változtatott azon, hogy az édesapját még véletlenül sem vitték tényleges katonai, hanem a születésüknél [azaz zsidó mivoltuknál] fogva megbízhatatlan rabszolgák – a hivatalosan munka-szolgálatos földönfutók – seregébe, ahol nem ám egyenruhában kellett kecsölniük, hanem a saját polgári holmijukban… Ez is csak a megaláztatás egy eleme volt. …És ne tévessze meg kiskegyedet még az se, hogy a Édesapján talán még ott világított az ún. kikeresztelkedettek fehér karszallagja, mert a >magyar keretet< az nem érdekelte, amikor éppen nyugat felé hajtva őket is, a gyengébbeket közülük is, mint Radnótit, úgy egyszerűen főbe-lődözték… Tudom, bár apukája ezt véletlen megúszta, de éppen ezen a származás alapján függött mindannyiuk élete csak egyetlen hajszálon. Az én apám már nem úszta meg…

    Ami pedig azt illeti, ahogy mondja, hogy "száljunk le magáról", én meg azt mondom, hogy maga tegye ezt, szálljon le az ilyen kimondottan antiszemita ihletésű és "belefér" típusú cinikus megjegyzésekről, mert azon felül, hogy aljasság, másfelől pont egy zsidó származású nőtől nem egy elegáns gesztus ez a legyintés félmillió halott gyerekre, asszonyra és öregre…

    .

  • Orsós Elemér,
    ha úgy lennél képes értelmezni az 1/100.000 beírásomat,melyet kizárólag a náci tetvekre írtam,már nem is lenne rá szükséged, hogy a mi szentkönyveinket emlegesd vagy engem oktatgass a tíz parancsolatra,melynek nincs egyetlen mondata amit ti képesek voltatok betartani.Különösen nem a holokauszt nevű nagy népi győzelmetek idején.Ettől függetlenül a”gój”szó népet jelent és mifelénk még az idióták sem használják ilyen alantas értelemben ahogyan te jellemzed.A szent könyveink szerint Isten alkalmazta Reánk ezt a szót(עשה אותכם לגוי גדול)ami így fordítandó:”Nagy Néppé Teszlek Benneteket”.Tehát,kedves Orsós uram kérlek ne használj olyan szavakat,amiknek sem értelmét sem eredetét nem ismered. Még annyit hogy az eddigi világmindenség legaljább állatjának nevét nagy betűvel leírni ez részedről a magyar helyesírási szabályok vagy az azonosulás jelentése.Erre kérek Tőled egy határozott választ.A két lehetőség külön megmagyarázásával.

  • Jichak Permutter

    T. Főszerkesztő úr!

    Volna egy ötletem. Talán helyes lenne végre a KMH-t átnevezni HazaiLámpaFigyelőre. Ugyanis ők és hasonlók uralják le ezt a tájékot…

    .

  • Kedves gyuri10!

    Nm is kell elfogadni tőlem semmiféle gondolatsort, arra egyáltalán nem is tartok igényt, mindössze arra, hogy a vitapartnerem egy percre belegondoljon abba, amit mondok. Ahogyan én is mindig, mindenkinek – akinek válaszolok, tehát vitába szállok vele – belegondolok a mondanivalójába, és megpróbálom beleélni magam.

    A cionizmus egyébként túl van tárgyalva. A zsidók akarták, mert a II. világháború után már semmiképpen nem érezték itthon magukat Európában, okkal. Európa akarta, mert biztos, ami biztos, csak menjenek a zsidók… Az USA akarta, mert világpolitikailag szüksége volt egy európaias államra az arab világ torkában, hídfőállásnak. Mondhatjuk tehát, hogy KÖZÖS AKARAT volt…

    Bevált? Hogyne. A zsidók állják a sarat (és állítólag boldogan, hogy végre kivételes adottságokkal rendelkező felsőbbrendű NEMZET lehetnek) nyakig a muszlim terrorizmusban… amitől itt Magyarországon például úgyszólván mindenki totál be van szarva (pedig hej, mi is mekkora felsőbbrendű nemzet vagyunk, MAGNEMZET, ahogy Nagy Gyula szokta volt írni, akik a Szíriuszról jöttünk, és a sumérok, szkíták, de még Jézus is belőlünk szakadt ki – nem is egy büdös zsidó volt, de nem ám! 😀 ).

    Kedves gyuri10, elhiszem, hogy onnan, ahol te vagy, mindez nem átlátható, pláne, ha az ember már eléggé elvakult.

    Persze nem tudok más megoldást. Közvetlenül a háború után tudtam volna, de csak két éves voltam akkor, szaros pelenkák bűvöletében. Most meg már kész helyzet elé vagyunk állítva, te is, én is. Talán jól is teszed, ha jó képet vágsz hozzá, megértelek…

    Én most már csak azon izgulok, nehogy a muszlimokkal is végig csináljuk – veletek karöltve – azt, amit 1944-ben a zsidósággal.

    Elhiszem, hogy nem akarsz belegondolni.

  • hazai lámpa
    2017 május 21
    6:02 du.

    írád:
    ” Az internacionalizmus szent nevében szintén sok embert meggyilkoltak, főleg olyan “bugrisokat”, akik nem értették meg a szent nemzetköziség népboldogító eszméjét …”

    mi is a különbség az „internacionalizmus” és a „globalizáció” között és melyiknek van több áldozata…pláne a tankokkal és repülőgépanyahajókkal valamint vadászbombázókkal terjesztett demokráciának???
    mióta betört a demokrácia kitört az éhínség lásd délszudán de nincs egyedűl: szomália, yemen is hasonló

    nagyon szépek az eszmék…könyvben

  • gyuri10
    2017 május 22
    4:01 de.

    holocaust: eredetileg az örmények ottománok általi tömeggyilkolása, az ókorban az élő máglyahalál istennek való áldozatai, valamint a héber történelemben istennek szóló élve elégetés…, és az 1960-as (SIC) évektől kezdték az elhamvasztott II VH-us áldozatokra is alkalmazni ugyanis nem csak zsidó áldozatok voltak…és a mai napig nem teljesen tisztázott, hogy ez mi is valójában, bár sokan kizárólagosan a zsidókkal kapcsolatosan használják az első és második világháborúnak összesen több, mint 100 millió halálos áldozata van (benne a Hyroshima és Nagasaki nukleáris támadás mai napig szenvedő áldozatai) a sebesültek és nyomorékok nincsenek nyílvántartva…és a háborúk okait nem is feszegetem…collateral damage??? Afghanisztán mit mond neked??? oda is be akar törni a demokrácia és kitört polgárháború meg a heroin termelés…senki sem hívta be a demokráciát betört oda is

  • Jichak Permutter
    2017 május 22
    5:01 de.

    Nyugodtan megcáfolhatod, ha valamivel nem értesz egyet!

  • Zsuzsa
    2017 május 22
    2:35 de.

    Hadd ne mondjam meg, hogy te mi vagy a szememben, mert én nem szeretném személyeskedés irányában elvinni a dolgot.

    Annyit megjegyeznék, hogy a személyeskedés és a náci kártya is érvelési hiba. Ennek megfelelően itt egyetlen állításodat sem tudtad bizonyítani azzal, hogy engem minősítgetsz!

    Továbbra is tartom, hogy hülyeségeket irkálsz, és ez teljesen független attól, hogy mi vagy a magánéletben.

  • Almási Alma
    2017 május 22
    8:22 de.

    A cionizmus 50 évvel a 2. világháború előtt született meg, a Dreyfuss-perrel járó antiszemita hullámban.

    Ugye Palesztina néven angol mandátum lett a terület, ami az 1.vh. előtt oszmán uralom alatt állt Mezopotámia néven. Az angol hatóság nagyon szigorúan korlátozta az európai bevándorlást 1938-ig! Utána is. Az USA-ba se menekülhettek a nácizmus által üldözött zsidók tömegesen.

    1945-ben a kivérzett Európának szerintem kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a zsidók töredéke megy-e vagy marad!

  • rodeo36
    2017 május 22
    8:27 de.

    Én a globalizációról nem írtam, csak rámutattam, hogy nem igaz, hogy a nemzeti érzés rosszabb, mint a melldöngető világproletár, aki mellett éhen hal a szomszéd! Az ember először törődjön a saját portájával, utána legyen világpolgár!

    A globalizációról az jut eszembe, hogy azért több nagyhatalom is versenyzett, amiből az angolszászok kerültek ki győztesen. A kis Anglia, amelyik megverte a világverő spanyol Armadát! Ez a történelem fintora. Ugye a spanyoloknak és a pápának köszönhető, hogy az oszmánok nem jutottak Rómába. Csak közben a szigeten ott volt a kis kalóz állam, ahol a „szűz királynő” fizette a kalózokat, hogy kirabolják a spanyol teherszállító hajókat. Miközben a spanyol Habsburg család Európa egyesítésén fáradozott, háta mögött a fél amerikai kontinenssel, a kis kalóz európai államok, az angol, francia nem átallottak halálos ellenségünkkel, a törökkel összefogni!

    Ilyen a nemzeti önzés, mikor valaki képtelen egy nagyobb egységbe betagozódni. Persze a kis népek fogékonyabbak az újdonságra, mint a nehezen mozduló nagyhatalmak, ez is előre viszi néha a történelmet. Majd az angolok is pofára esnek egyszer, de senki nem fog gyászkönnyet szórni rájuk!

  • Almási Alma
    2017 május 22
    8:22 de.

    „Nyakig a muszlim terrorizmusban… amitől itt Magyarországon például úgyszólván mindenki totál be van szarva ”

    Ezt mondanád a franciáknak meg a németeknek, ahol kamionnal belehajtottak a békés tömegbe? Neked hogy állna a szád, ha a karácsonyi vásárban történne ez, ahol ott vagy?

  • rodeo36
    2017 május 22
    8:27 de.

    Még annyit a globalizációról, hogy mi volt a rosszabb: a gyarmati rendszer vagy ami utána jött?

    Rendben, a hippik kizavarták az európai rendfenntartókat minden trópusi országból, mint Orbán tőlünk az oroszokat. Addig ugye lefojtották az európaiak a törzsi feszültségeket, nem volt éhínség, rablógazdálkodás is elviselhetőbb mértékben volt, pl. Zimbabwe. Cecil Rhodes egy ellenszenves, magát felsőbbrendűnek képzelő angol volt, de munkát adtak a fehér telepesek.

    Dél-Afrikáról annyit, hogy ott alakultak ki a koncentrációs táborok, először a búrok alkalmazták a bennszülöttek ellen, majd az angolok a búrok ellen. Hollandok, portugálok, angolok, spanyolok, franciák, ezeknek volt haszna a globalizációból, ebből a bulikából Közép-Európa kimaradt, nem igazságos, ha most nekünk kellene ennek a következményeit cipelni.

  • hazai lámpa
    2017 május 21
    6:02 du.

    Még egyszer a náci kártyáról: az a baj, mikor valaki azzal söpri le a másik állítását, hogy az náci. Természetesen vannak félre nem érthető kijelentések, pl. fajelmélet.

    De van aki bármilyen kijelentésre előhúzza a náci kártyát. Akinek bogárhátú Volkswagenje van, az már náci? Nem hiszem, hogy meg kéne bélyegezni azt, aki szerint szükség lenne népautóra.

    Nem hiszem, hogy a nácizmus csak a bolsevizmusra adott válasz volt, de nem hiszem, hogy csak a nácik hasonlítják össze a két rendszert.
    Kizárt dolognak tartom, hogy a kommunizmus áldozataira csak a nácik emlékeznének! Biztos vannak érdekek is ebben, de akik elszenvedték, azok biztos nem kifogásolnák a megemlékezést.

  • HazaiLámpa,
    2017 május 22 8:22 de
    Gratulálok!Először olvastam Tőled olyan beírást,amiért
    megérdemled,hogy nagybetűvel írjam le a neved.

  • „Volna egy ötletem. Talán helyes lenne végre a KMH-t átnevezni HazaiLámpaFigyelőre. Ugyanis ők és hasonlók uralják le ezt a tájékot…”

    Jichak Permutter,

    Ez a hirlap enyhen mondva felrevezet. Kanadai ertekrendszerrel magyarul beszelo kanadaiaknak latszik letezni, es persze nem az. Kanadaban elo lefizetett nehany csatlos es egy horribilis Orbanfajzat uralkodik a kozvelemenyen. Minden temat lenyugoznek, elharitanak sajatos informacioikkal. De nem szamit. Ez a magyar allapot. Ha netan elfelejtenenk, jo kis emlekezteto arra hogy miert jottunk el a vilag masik vegere. Pontosan ilyen emberek elol.

    Zsuzsa

  • gyuri10
    2017 május 22
    10:14 de.

    Na, ilyen se volt még.

    Azért annyit hozzátennék, kockáztatva a kis betűt, hogy a terroristák se ugyanazok, mint régen. Még a hetvenes években volt valami céljuk legalább, pl. a nemzeti függetlenség. Manapság csak belehajtanak válogatás nélkül a tömegbe, aztán hullik mindenki, aki arra jár.

  • Hazai Lámpa.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 május 22
    4:01 de.
    A náci tetvekre tett viszonyszámodat örömmel elfogadom, egyébként hétköznapi porhüvely viszonylatban ragaszkodom az 1/1-hez. Azokra a kőtáblára vésett parancsokra gondoltam amik nem nekünk készültek, de hasonló vagy ugyanaz mint a tízparancsolat és sokkal előbbről iránymutató. A holokauszt nem a mi nagy népi győzelmünk, hanem azoké akik a náci eszméket, a náci államot és az osztrák festőt elöre megfontolt szándékkal, számításból, dollár milliókkal hatalomra segítették, majd amikor az pofátlanul beintett nekik, Év Emberéből az évezred gazemberévé tették. Azt viszont el nem tudom képzelni hogy én milyen nép vagyok, ugyanis kaptam már olyan becézgetést hosszú, csavaros pajeszu embertől a VII. kerületben hogy, rohadt goj. Még véletlenül sem azonosulok az általad helyesen körülírt illetővel, de engedelmeddel az általam igen szeretett magyar nyelv helyesírási szabályait szeretném tiszteletben tartani, még ha ez a korom miatt már nem is mindig sikerül.

  • Kedves Alma,
    innen ,ahol én élek minden nagyon jól átlátható.Nem elfelejtendő,hogy az én szaros pelenkáimat is ott váltogatták, ahol a Tiedet.Csak néhány évvel előtted”keltem fel”.Én nem gyártok elméleteket a magyar történelemről,mert azt a magyarság vezetői,nemzetvezetői gyártották,mert ugye minden népnek olyan vezetői vannak,amilyeneket megérdemel.Én csak jó tanuló voltam, amikor már megengedték az iskolába járást a 8 éves zsidó gyerekeknek is. Azóta is igyekszem”édes anyanyelvünket”Lőrince Lajos szintjén művelni.Ennek ellenére nem maradtam annyira műveletlen,hogy a Duna TV műsoraiból,vagy évi 2,3 X ott tartózkodásom alkalmával ne tudnék a sorok között is olvasni.Tudod én is”Jobban teljesítek”.

  • Zsuzsa
    2017 május 22
    12:30 du.
    “Volna egy ötletem. Talán helyes lenne végre a KMH-t átnevezni HazaiLámpaFigyelőre. Ugyanis ők és hasonlók uralják le ezt a tájékot…”

    Jichak Permutter,

    Milyen „tájékról ír, kedves?
    Ez egy nyílt, szabad fórum, egy szabad országban!
    Ja, ha most náci, vagy komcsi vagy más diktatórikus országban élnénk, megérteném aggodalmát.
    De Kanada szabad, független ország. Mindenki azt mond, ír amit érez, nem ami a rendőrségnek megfelel. Lemaradt egy másik korban! Vagy az jobban tetszett?
    Én, aránylag keveset írok ide, van más dolgom is. Am Lehet, hogy nem tetszik az én saját véleményem, de hát, nem vagyunk egyformák, hál Isten!
    A Főszerkesztő már itt született és megszokta a szabad gondolatot és a szólásszabadságot!

  • Orsós Elemér,
    a nyelv tisztelete és szeretete nekem is tulajdonom.Ezt nagyra értékelem mindenkinél,természetesen Nálad is.A Kígyókat, Krokodilokat,szennycsatorna Patkányokat én is nagybetüvel írom. Ha egy embertelen mutáció csak ezt a szintet éri el,sajnos képtelen vagyok betartani”édes anyanyelvünk”szabályait.Talán én is a korom miatt.Az a bizonyos csavart pajeszos VII.kerületi nem biztos,hogy tudja INRI eredetét,aki hasonlóan pajeszos volt,mint ő amikor még a VII.kerület nem is létezett.Nos…ne gondold,hogy egyikükre is büszke vagyok.

  • Zsuzsa, van egy ötletem, nyissál it egy lapot itt a TE témáidról. Ezt ajánlanám Jichak Permutternek is!

  • „A bosszú népe

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    A lélek üressége,
    A mérce kettőssége,
    Egy bosszúálló isten
    Torzult tükörképe
    E szorgos nép, ha perbe fog,
    Téged elevenen tűzre dob,
    A harag réme, a béke vége,
    Tombol a bosszú népe.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    Ne szabadkozz: Te szabad vagy,
    A hatalmad magadnak akartad,
    Hát szabad-e hagynod, hogy fúrja-tépje
    Hazádat folyton a bosszú népe?
    Félnek tőled, rettegnek,
    És inkább elevenen esznek meg,
    Csak nehogy el tudd mondani végre,
    Hogyan gyűlöl a bosszú népe.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    A gyűlölet rabja
    Majd kiforgatja
    Minden szavamat és átkoz
    Mert aki brancsoknak tagja,
    Az ukázba kapja,
    Hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    Dúdold ezt a dalt,
    És aki gyűlöl majd érte,
    Az lesz a bosszú népe!”

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 május 22
    4:16 du.
    Hát ez borzasztó: vérre menő viták után már megint kiegyeztünk! 🙂 Vajh, ha a világ húgyagyu (és még finoman fogalmaztam!) politikusai el tudnák érni ezt a szintet, kitörne-e az unalmas világbéke? 🙂

  • Zsuzsa
    2017 május 22
    12:30 du.

    Ki akadályoz meg, hogy legjobb tudásod szerint tájékoztasd itt a kanadai magyarokat, ahogy te írod „magyarul beszélő kanadaiakat”?

    Saját magadat tiltod el, mert te találtad ki, hogy nácival nem beszélsz, és pár ember kivételével már itt mindenkit körbelőttél. Különben meg nem mi fikáztuk a kanadai emlékművet, ha már elfelejtetted volna.

    Csodálkoznék, ha bárki a hozzám hasonlók miatt ment volna el Magyarországról, már ha ezt nem most találtad ki. Engem pl. nem zavar Orbán, mert nem foglalkozok vele reggeltől estig. Annyit megjegyeznék, hogy Brüsszelnek hálás vagyok, amiért leszedette a kék plakátokat. Ötéves unokahúgom ha meglátott egy ilyet, mindig azt kérdezte, hogy „a rezsicsökkentés miért bűncselekmény”?!

    Minap magyar tulajdonú áruházban vásároltam, ahol a helyi adó szól, és a rádióban le kell adniuk a Soros ellenreklámokat. Kísérteties volt, ilyen lehetett az Úttörőáruház a hidegháború idején.

  • Zsuzsa
    2017 május 22
    12:30 du.

    Különben meg nem tudom, miért kevered a KMH-t a kommentelőkkel?

    A KMH a cikkekért felel, a kommenteket meg mi írjuk! A hozzászólások alapján minősíted a cikkeket? Micsoda kifacsart gondolkodásmód ez?

    A többi témához is ilyen kificamodott logikával szólsz hozzá? Szerintem te valami fideszes troll lehetsz, akinek Habony azt a feladatot adta, hogy járasd le a liberálisokat!

  • gyuri10
    2017 május 22
    2:27 du.

    Ebben az Ormos cikkben találtam, amit Almának különösen ajánlok.

    Olvasható, hogy a muszlimok közül sokan ma is azt hiszik, hogy a nyugati multicégek fosztogatják őket mai napig. Csak ugye akkor hova lett az olajbizniszből befolyó sok bevétel, ami dúsgazdaggá tett egy vékony réteget, kérdezhetnénk?
    Erre jön ugye az Izrael probléma, és azt már én teszem hozzá, hogy az izraeliek az araboknak valószínűleg az ideális közös többszörös: fehérek, nyugatiak, és más vallásúak, ráadásul ott is laknak.

    http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2005/4/2005_4_7.html

  • igen itt Kanadaban szabadsag van. de a szabadsaggal felesosseg jar. abban nagyon teved hogyha azt hiszi hogy a gyulolet beszedet amit itt nemelyikuk nyiltan vagy burkoltan elenged jol fekudne egy angol nyelvu lap foruman. egy tisztesseges forumnak kozossegi szabalyai vannak a nivo fentartasara. De a trollok es az onkenyes moderatorok egy tragyadombnak a kormanyzasara hasznaljak fel. ha Kanadaban elunk akkor miert dul a KMH oldalain az orbanizmus? a masik meg az hogy Kanadanak torvenyei vannak a gyulolet beszed es a bujtogatas ellen. mar tobb olyan megnyulvanulast lattam ami ellen vademelest lehetne inditani. de itt minden Horty fajzat meghuzodik a magyar nyelv leple alatt. arra a kovetkeztetesre jutottam hogy a KMH egy szennylap amit a jelenlegi silany magyar politika hasznal fel a propagandara. ugyebar kell nekik a szavazat meg innen is.

  • hazai lámpa
    2017 május 22
    8:02 du.

    Előzőhöz annyit, hogy azt a logikát ismerjük, hogy van a dúsgazdag oligarcha, akinek a Jóisten pénze nem elég, de Brüsszelt szidja.

    Most a másik oldal bénaságára szeretnék rámutatni: a másokat hibáztatást természetesen a liberálisok vitték a legalja szintre. Náluk egyenesen a kádári kisember a gyűlölt ellenség, aki bugris, aki miatt semmi haladó ebben az országban nem történhet (értsd: az ő politikájuk egyébként zseniális lett volna, ha a bunkó mucsai megértette volna), ráadásul látens náci.

    Miért nem tudnak a magyarok magukon segíteni, miért nincs reális önismeretünk?
    http://www.eucivil.hu/article.php?pId=2285&pCatId=all

  • Kedves gyuri10!

    Na látod! Pontosan leírtad azt, amiért én a zsidók kivándorlását Izraelbe (meg senki kivándorlását sehová) nem pártoltam soha. A magyarságnak – és elsősorban a vidéki, tanulatlan, megvezetett parasztságnak – a háború után meg kellett volna békélni sajátmagával és a zsidókkal, és őket, mivel valójában igaz magyarok voltak, lehetőleg itthon tartani.

    Szándékosan nem szembenézést vagy bocsánatkérést írtam, mert az a magyar embernek nem sajátja, mivel szimbolikus megalázkodást jelent. Mi pedig hát ugyebár „eb ura fakó” kultúrában éltünk a legutóbbi 1000 évben, és lehetetlent senkitől sem lehet kívánni…

  • Folytatva gyuri10-nek…

    Én felerészben budapesti stájer-morva iparosemberek, felerészben hajdúsági kuruc-magyar hétszilvafás kurtanemesekből lett iparosemberek leszármazottja vagyok. Őseim dédszüleim óta Budapesten éltek, itt születtem és nevelkedtem, és úgy tapasztaltam, hogy a pestiek nagyon is jó, harmonikus kapcsolatban éltek a zsidósággal – legalább is az én családomban és környezetemben ez volt a hagyomány még Trianon előttről. Azt is megértettem idővel, hogy a zsidó szabad gondolkodás, és a magyar kurucos makacsság – megspékelve a magyar nyelv hajlékonyságával és célzatos szabálytalanságaival – mennyire hatásos keverék a kreativitás tekintetében. Ebből az egyvelegből kilugozni a zsidóságot, és felhigítani a vidéken nem boldoguló elnyomorított falusi magyarsággal (házmesterek, cselédlányok…) nagyon rossz politika volt a két háború között.

    Na persze, Budapest a bűnös város! Horthynak nemigen tetszett ez a rakoncátlan keverék. Ő – akárcsak Miviktorunk – megvezetett, lebutított, engedelmes, spionokkal megspékelt magyarságban volt érdekelt, és lássuk be, mindent meg is tett ezért. (Talán volt néhány jobb minisztere, de kötve hiszem, hogy elégedett lett volna velük… Mivel nevelőanyám szülei Horthy cselédei voltak, tudok róla egyet-mást, amit mások nemigen…)

  • …folytatás gyuri10-nek…

    Még ennyit szükségesnek tartottam megemlíteni a nézeteim indoklására.

    Máskülönben itt a fórumon már annyira elszabadult a teljesen üres fecsegés, a tudatlanság és a kivagyiság öndicsérete (ami nagyanyám szerint büdös… 😀 ), hogy már alig-alig van kedvem valamit is írni. Félek, megint el fog szabadulni a csúnya szarkasztikus modorom, és ezzel minden hiú kommentelőt magamra fogok haragítani…
    🙁

  • Hazai Lámpa,
    az iszlám-náciknál van ugyanaz a probléma Izrael néven,mint a világ(beleértve MO is)bal és jobb oldalának egyformán a”zsidó- kérdés”.A „tisztelt ház”jobb és bal oldala mindig is egyformán szavazott,amikor”csak”Kamenyec Podolszkról vagy bevagonírozásról volt szó.Gondolom ma sem mennének egymás ellen késhegyre.Akkor sem,ha nyugatiak,fehérek,kulturáltak,DE MÁSVALLÁSUAK a delikvensek.

  • Folytatva még annyit,hogy a halálos ellenségek között is egyetlen koncenzus van:a zsidók elleni gyűlölet,melyet ma már nem ildomos hangoztatni,de sebaj van egy új meghatározás az:anticionizmus.
    Egy zsidó menjen a zsinagógába,vagy még jobb,legyen ateista,de ne foglalkozzon Izraellel.Mit lehet tenni,majd minden imában előfordul Izrael neve.Ez pedig a cionizmus alapja.

  • Zsuzsa
    2017 május 22
    8:07 du.

    A KMH a cikkei alapján egyértelműen balliberális lap, de a kommentek nagyon sokszínűek, és ez javára válik. Gyűlöletbeszéd csak elvétve csúszik át, de annak bemutató célja van, mint Chris kifejtette.

    Különben ha feljelentenéd a lapot, te szorulnál a legjobban, amiatt amiket a kommunizmusról írtál.

    Horthyt nem kell hősnek beállítani, de nem is volt náci tömeggyilkos vagy fasiszta diktátor, amit a komcsi propaganda állított róla.

  • rodeo36
    2017 május 22
    5:37 du.

    Én inkább maradok a Bibliánál.

    A szegletkő, amit megvetettek.
    A menyegzőre hívott vendégek esete c. példabeszédeket ajánlanám.

  • haza lampa
    addig amig Eisenhower nem fenyegette meg Horthy-t terrobombazassal Budapest felett…………horhy alairt jovahagyolag miden zsidotorvenyt-(jo egy evvel a 2ik vilaghaboruitorese elott is az 1-so zsidotorvenyt 1938 evi XV.ik tc)-es a nemet megsallast ko tels videki zsidosag deportaciojat is.
    eicmann magyarorszzagi zsidougyi megbizottjat -(ferenczy Laszlo magy.kir.csendoralezr.)-Horthy szemelyesen nevezte ki.
    Horthy igenis tomeg gyilkossagokhoz nyujtott segito kezet.
    kar tagadnia…………en azt ateltem

  • hazai lampa
    -„en inkabb maradok a biblianal”
    nos az amit maga ugy nevez biblia………….annak tobb mint a fele -(a templomokban a miseken „szent lecke”cimen felollvasva)-a TORAH magyarra forditva

  • Almasi Alma
    es gondolja hogy a zsidok onkent es dalolva vandoroltak ki izraelbe?
    nem.
    maradtunk volna ott bekeben 45-utan……………de az 1946-os kisklunhalasi es egyeb pogromok arra sarrkaltak minket onnet menekulnunk kell.

  • -kimaradt…………es bizony azokat a pogromokat kizarolag a MAGYAROK hajtottak verge a lagerekbol visszatero a javaikat firtato zsidok ellen…………………….hozzateve a szomoru valosagot hogy soha egy magyart se vontak felelossegre azok miatt sehol

  • hazai lámpa
    2017 május 23
    5:08 de.

    kinek a papné kinek a bibli, teljesen szubjektív…a szegletkő az az amin a lökhárítő meg szokott sérűlni?

    például: nem olvasok beszédeket

  • rohadeo36,
    ide dübörgéseidből már csak a flepni felmutatása hiányzik.

  • gyuri10
    2017 május 23
    8:59 de.

    nem kérem kölcsön a tiedet

  • barlev
    2017 május 23
    7:51 de.

    ezért sem látogatok templomokat mikor mise van…kinőttem a gyermekmese könyvekből, ennyit a „szent” irományokról

  • rohadeo36,
    hiába is kérnéd,mert az enyémet átvették a barátaid.Sokszorosítva kérhetsz orvosodtól,hogy minden zsebedben tarthass belőlük.Nehogy már zavarba legyél,ha személyazonosítást kérnek tőled.

  • gyuri10
    2017 május 23
    9:58 de.

    ezen kellett merengened 32 percet???

    lassú vagy lujza

  • rohadeo36,
    rád pazarolva még 32 másodperc is sok.32 nap késéssel.

  • rodeo36
    akkor sincs semmilyem jogod fitymalni masok vallasat………mesekonyvnek allitva be a szent konyveket…………gondolom a nagyszuleidnek nem igy beszelsz

  • Almási Alma,
    anyai ágon én is morvai vagyok.A dédnagyapám azon a napon esett el Kossuth hadseregében amelyik napon a nagyapám született. Ezért kapott a család ypszilont a Morvai végére.Ez csak egy jellemzője a magyar zsidóságnak,melyre nem egészen vagyok büszke.A másik anyai dédnagyapám Litvániából pogrom elől menekült.A családunk szerencséjére 1905-ben kapta meg a magyar állampolgárságot,mert ez volt az utolsó év a magyarosítás elfogadására.1906-os új állampolgárokat már őfőméltósága aláírásával szállították Kamenyec Podolszkba. Egyébként Anyám, Apám,a Feleségem,Én és a Nagy Lányom is,nem Budapesten, hanem Pesten születtünk.Mindnyájan a VI kerületben.Ezt nem szégyellem,de büszke erre sem vagyok.Megértesz?

  • barlev,
    nincs egy kutyád?Ha annak füttyentesz több megértést kapsz,mint ettől a rohadeotól.A nagyszüleiket nem hiszem,hogy a zabigyerekek ismerik.Túlzott elvárásaid vannak tőle.

  • barlev
    2017 május 23
    12:37 du.
    a nagyszüleim tanítottak erre (is) ők dolgos emberek voltak és nem volt idejük hinni a jövő hétben mert akkor a holnapi kenyér nem lett volna ropogós…miért szent egy könyv? mert valakik azt mondják róla??? ember írta, ember elhiszi mert nem olvas mást, mint a Nóé legendáját, igaz a Nóé sohasem látta az Ararát-ot mert akkor nem hitte volna el… meg ugye az égő csipkebokor ból kiugrik a nakiis és „aszongya” és rögtön kőtábla lesz belőle meg a méne méne tekel ufarsin az még egy nagy izé

    meg a vérfertőzéssel egyházi esküvő nélkűl fátyoltalanúl csakúgy mezítelenűl egybekeltek azután kitől volt gyereke Cáin nak ha nem volt leánygyermeke az ádámnak és évának…a kígyó is bedolgozott??? a vallások károsak, mert megosztanak mindenki a saját egyigaz jagve-ját meg allah ját meg a saját különbejáratú szentháromság-ját hiszi és össze is szoktak rajta veszni lásd még az egymást írtó levantei homousion homoiusion meg a többi kanyar

    és milyen nagy, meg bölcs???

    fel kéne már nőni 2017 ben mialatt egyesek a Marsra készűlnek utazni, hogy kolóniát alapítsanak addig a másoknak a Föld lapos a mittudoménhány elefánt hátán az Óperenciás tengeren úszva másoknak meg szögletes és és a Nap kering a Föld körűl és a bolygók meg bolyonganak mint bolondistók … hogy mire van jogom, mire nem azt nem szoktam megkérdezni, mondom, lehet érvelni és vitázni de leugatni??? az olyan snassz és műveletlen

    ja és hol van kivégzett Jézus szent fitymája…és miért kell fitymátlanítani a szerencsétlen fiúgyermeket…sőt a Sárika Ló szerint a léánygyermeket is meg kell fosztani az élvezetektől mert ??? csak, mert valami idióta kitalálta

    a csonkításos bűnesetek egyébként börtönnel sújtandók…

  • gyuri10
    2017 május 23
    12:33 du.

    valld be itt leselkedsz a sötét utcasarkon, arra vársz, hogy… és akkor lecsapsz…a csapókád is lassú…te sötétben rejtőzködő ellen…r

    azt tudod e, hogy Mózes elárúlta az egyiptomiakat és azért úldözték ki, vagy átverte őket és mikor rájöttek akkor jobbnak látta illabereknádakerek és a vöröstengert is (szegény vörös tenger ha tudta volna?)

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 május 23
    1:35 du.
    Ne haragudj, de az ilyen vita nem vezet sehova, az Ószövetség nem történelem könyv!

  • Kedves gyuri10, mik ki nem derülnek… Részemről dédszüleim józsefvárosiak voltak és óbudaiak. Én pedig VI. kerület Eötvös utca… Nem játszottunk mi együtt a gangon? 😀

  • Orsós Elemér
    2017 május 23
    1:54 du.

    pont erről van szó…nagyrészt mese és kitaláció, másrészt önvallomás azokról a genocídiumokról amit a zsidók csináltak a környező népek között, hogy a területeiket megszerezzék

    akkor minek elolvasni?

  • rodeo36
    2017 május 23
    2:19 du.
    De igen. A Biblia, és más szent iratok vagy mondák igenis történelemkönyvek. Sőt, még „történelemhamisítások” is vannak bennük. Akik tudják, hogy mit, hogyan kell olvasni, mit jelentenek a szimbolumok, a jelképes szertartások, azok egy sereg dolgot megtudhatnak az emberiség múltjából. Ez pedig százszor érdekesebb, mint az, amit a hívők hisznek.
    Szóval csak hagyjátok békén a szent iratokat és az egyéb ókori legendákat a hívőkre (hinni) és a szakértőkre (tudni).

  • Kedves Alma,
    én az Izabella u és Szófia(akkor még Hegedüs Sándor)utca sarkán laktam szemben a kereskedelmi sulival.Csak akkor játszhattunk együtt,ha Te is a Huncsira jártál.Én ott nőttem fel snúrozás, pinkázás,bikázás és ruhizkodás között megosztva a szabad időmet.Később kajakozás,ökölvívás és munka 1956-ig. Persze ezek után is volt még VI. kerületi történelmem.Ez azonban már más tészta.

  • Almási Alma
    2017 május 23
    3:28 du.

    attól még nem szentek, mint olyan szentek nincsenek és nincs is szükség rájuk…hogy lehet tanulmányozni, mint egy forrást az a történelem tudomány körébe tartozik, az írás kialakulásának és fejlődésének történelme, egy a sok közül…a kövületek (fossil) is hasonlóak, mégsem szentek

    erről ennyit…

  • Kedves Alma,
    csodálatra méltó türelmedért minden tiszteletem.

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 május 23
    2:19 du.
    Az Ószövetség legnagyobb része -de általában minden vallás irodalma- misztikum, dogma, a benne levő valóság elfogadása a hívő emberek szuverén magánügye, ezért azokat kétségbe vonni vagy példálózni vele, mint egy kézzel fogható dokumentumra, a legnagyobb botorság. Szerintem! Ha nem fogadod el, mert nem vagy vallásos, akkor is érdemes olvasgatni, mert okulni lehet belőle, másrészt irodalmi értéke is van!

  • Orsós Elemér
    2017 május 23
    4:17 du.
    mivel az eredeti nyelvet nem beszélem viszont másokat értek jól, az a tapasztalatom, hogy a fordítások „elfordítják” és valami egészen más lesz belőle (van erre egy próba a fülbesúgás: 20-on valahány egyedet körbeültetünk és az egyik valamit súg a mellette ülő fülébe és mire körbeér sohasem!(SIC) az a szó érkezik ami elindult

    ez évezredek távlatában és szavak értelmének megváltozása miatt elveszíti hitelességét…másrészt…magam részéről csak olyan időben szeretek létezni amit értek
    irodalmi érték??? meg +++ hát, van másik

  • Kedves gyuri10!
    Azt írod:
    „Kedves Alma,
    én az Izabella u és Szófia(akkor még Hegedüs Sándor)utca sarkán laktam”

    Ajaj… Én ugyan az Eötvös utca másik végén laktam, viszont a papámnak a Csengeri utcában az OTI-val szemben (a Szófia utcánál) volt fogtechnikai laboratóriuma 1940-1960 között, ő pedig a környék gyerekeinek volt a kedvence, minden környékbeli „uccagyerek” bejáratos volt hozzá…

    Lehet, hogy ismerted?

    Altalánosba a Vörösmarty utcába, gimibe a Mária Teréziába (akkor Varga Kata) jártam. Akárhogy is, földik vagyunk… 😀

  • Kedves rodeo36, ne becsüld le a meséket. És főképp a különböző korok meséinek változásait. Nem csak „fordítási hibák” okozzák.

  • Van például egy mondás a Bibliában, hogy ne főzd meg a gidát az anyja tejében – vagy valami ilyesmi – amit a hithű zsidók úgy értelmeznek, hogy húst és tejet nem szabad egyszerre enni. És meg is tartják. Etzen kívül számos más rejtett értelmet is tulajdonítanak neki.

    Tapasztalt bibliamagyarázók szerint azonban itt eredetileg csak egy ősi pogány áldozati forma tiltásáról van szó.

  • Kedves gyuri10! A türelmemhez: Mivel fizikus vagyok, aki számtalan más tudományba is hivatásszerűen belekontárkodtam, úgy gondolom, hogy kötelességem a tájékozatlanság és a butaság ellen fellépni mindaddig, amíg van remény… Tény, hogy akad már itt néhány ember, akinek a fejlődéséről már letettem.

  • Almási Alma
    2017 május 24
    2:23 de.

    az ídézetek nagyon elegánsan hangzanak és a tudományos értekezés sem ér sokat a felhasznált irodalomjegyzék nélkűl! azt képzeljük ez nyomatékot ad a mondandónknak…a méne méne tekel ufarsin mai napig nem kapott egyértelmű meghatározást, bár sokféle történet kering róla… tisztelem bárki szokásait addig, amíg én is azt csinálok ami nekem tetszik…ezen kívűl azokat a legendákat becsülöm igazán, amelyek a mindennapi munkát avatják szentté (amerikai indiánok a zikkuratjaikban, Gilgamés éposz, egyiptom, és sok minden más egészen a barlangrajzokig visszamenőleg…valahogy ez -mintha- hiányozna a byblos-ból?)

  • barlev
    2017 május 23
    7:48 de.

    Horthy politikai antiszemita volt, de nem vallott semmilyen fajelméletet. Erre a bizonyíték az, hogy szelektív antiszemita volt, ami nem nagy dicsőség, de azért pl. a szorgalmas vállalkozókat megbecsülte, barátjának tekintette. Arról nem ő tehet, hogy Goldbergeréket a német megszállás másnapján letartóztatta a Gestapo.
    forrás: Moldova: Szent tehén

    A magyar zsidók deportálását két évig megakadályozta, pedig erre kapott felkérést német és magyar részről is. Nem dicsérem, de a tények azok tények.

    Talán ha a szövetségesek nem nézik ölbe tett kézzel a vidéki zsidók deportálást, akkor Horthy is tett volna valamit az érdekükben …
    A pápa meg az amerikai elnök csak akkor fejezték ki rosszallásukat, mikor az Auschwitz-jegyzőkönyvet magyar cionisták eljuttatták svájci lapokhoz, 1944. június.

  • gyuri10
    2017 május 23
    2:56 de.

    Nem szavazta meg minden képviselő a zsidótörvényeket, és értelmiségiek kifejezetten tiltakoztak ellene, pl. 1938-ban Bartók Béla, Kodály Zoltán, Móricz Zsigmond, Zilahy Lajos, Csók István.

  • Almási Alma
    2017 május 23
    2:48 de.

    Talán 1945-ben nyíltan kellett volna beszélni a holokausztról, amit ugye Sztálin betiltott.

    A zsidók azért vándoroltak ki, mert sajnos alig maradt rokonuk és a vagyonukat is államosították. Pogromok voltak, de nem vertek meg minden túlélő zsidót, mert akkor egy se maradt volna itt.

    forrás: Holokauszt Magyarországon

  • Almási Alma
    2017 május 23
    2:53 de.

    Szerintem pont értelmes párbeszédek vannak itt, csak te megjelentél …

  • hazai lámpa
    2017 május 24
    1:29 du.

    „holokausztról, amit ugye Sztálin betiltott”

    nocsak nocsak, nem volt holokauszt betiltotta??? akkor most mit kell ünnepelni???

  • rodeo36
    2017 május 24
    3:09 du.

    A szovjet blokkban Sztálin életében tilos volt a vészkorszakról beszélni, és a zsidókat akkoriban is üldözték, pl. koncepciós perek formájában.
    Ezért nem értem, hogy milyen megbékélést vizionál 1945 után a mi botcsinálta történész-pszichológusunk. Főleg, hogy a parasztság éppen azzal volt elfoglalva, hogy lehetőleg elkerülje a kuláklistát, vagy pont fordítva feltehesse a kulákokat a listára, akik addig szipolyozták, vagy akikre irigykedett.

  • hazai lámpa
    2017 május 24
    3:40 du.

    van e valami ötleted, hogy miért pont a zsidókat az egész történelem során (kezdve Mojzessel akit kibasztak Egyiptomból hogy nem állt meg a csipkebokorig) és nem másokat??? mi lehet az oka??? nagyon furdal a kérdés

  • május 24 3:40 du
    Hazai Lámpa!

  • Almási Alma,
    olyannyira földik vagyunk,hogy a fogorvosi rendelőre kintről emlékszem.A Vörösmarty utcai iskolába jártam”napközibe.A Haán tanító nénihez.A Varga Katalin hátsó része a Hunyadi térre néz. Ott strabancoltunk a padokon és a padok mellett snúroztunk, pinkáztunk,bikáztunk.Ha nem ismered e-szavakat felvilágosításként írom,hogy nagyon jó játékok voltak”huncsi téri utcagyerekeknek”. Csak,hogy további infót is adjak: Anyámtól örökölt lakásunkat két évvel ezelőtt adtuk el a Szófiában.1984től minden évben ott és egyáltalán,magyarországon voltunk 2,3 alkalommal.1,2 hónapos időtartammal.Ha véletlen összetalálkoznánk,csodálkoznék ,ha soha nem láttalak volna. Ilyesmi találkozásom volt 2014-ben Illével a Lotz teremben. Persze ehhez oda kellene utaznom,ami egy időre,mostanság nem tartozik álmaim netovábbja közé.
    Nézd…én még csak nyolcvan éves vagyok.Az élet előttünk áll!

  • Hazai Lámpa,
    Bajcsi Zsilinszky Endrét kifelejtetted.Bartók Béla pedig egy negyedrésznyire zsidó volt.Volt még egy aki negyed zsidó volt,de az nem csak meg szavazta,hanem mocskos ténykedéséért fel is rántották.Képzeld el mi lett volna ha ez a rohadero akkor honatya lett volna? Ugyan az a szellő járt volna a talpa alatt amelyik imrédynek.

  • SchumackerLady

    Hazai Lámpa! 3:40

    Nem igaz, hogy a „szovjet blokkban” Sztálin betiltotta volna a Holokausztról tájékoztató anyagokat…

    Már nagyon korán olvastam magyarul a Horogkereszt rémtettei című – fényképekkel is illusztrált – történelmi összefoglalót. Úgy lehetett ez vagy 200 oldalas könyv. Amúgy közkézen forgott még Dr.Nyiszli Miklós „dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auscwitzi koncentrációs lágerban” c. naplója is stb. – „Sztálin alatt”.

    Azt is tudatosan . h a z u d j a . HL., hogy a zsidóság azért hagyta volna el magyarországot, mert „… a vagyonukat államosították…” Ha valamelyik „állam”, vagy inkább rezsim elvette a zsidók vagyonát, akkor ezt a zsidó törvények és az azokhoz kapcsolódó „végrehajtási rendeletek” alapján a horthysta magyar állam tette. Zsidónak nemcsak biciklit, a rádiót, ékszert, stb. személyes tárgyakat is tilos volt „tartani”, de aztán még a lakásaikat is elkobozta a magyar nemzetállam. Tehát ezt a gazságot még ’45 előtt tették velük…

    NE TÉGY HAMIS TANÚBIZONYSÁGOT !!! azaz ne hazudj!!!

    Az, hogy a Holokauszt elnevezés akkoriban még nem volt „forgalomban” csupán annak tudható be, hogy még nem került így be a köztudatba. Ezt a hamisan hangzatos, görög eredetű vallási kifejezést, annak fő „korifeusa” Heinrich Himmler, Hitler legmegbízhatóbb tömeggyilkos szakértője aggatta rá erre a szörnyű népirtásra, mely kifejezés eredetileg azt jelenti, hogy égő áldozat, avagy felajánlás. Magától értetődik és épp attól rém-cinikus, hogy az áldozat minden vallásban és néphitben önkéntes. Kvázi, tehát maga a kifejezés, ebben az összefüggésben azt sugallja, mintha a zsidóság önként, ömagát ajánlotta volna fel a náci máglyára…

  • SchumackerLady

    Hazai Lámpa 1:29

    Másfelől, az sem igaz, hogy a zsidók azért hagyták el az országot, „mert államosították a vagyonukat”. Ez akkora nagy hazug csúsztatás, mint maga, a Lakihegyi Nagyadó…

    Mert ha őket valaki államosította, akkor az bizony éppen a horthysta nemzetállam volt a maga zsidó-törvényeivel és azok csatolt végrehajtási rendeleteivel, valamint államtitkári utasításaival, amelyek elkobzás terhe mellett tiltották zsidók számára bicikli, rádió, művészi festmény és művészi műtárgy, saját lakás és még egyéb személyes tárgyak tartását is.
    Mikortól is, és meddig vótttt ez így érvényben ? Legalább 1938-tól 1945-ig… – és nem az után !
    Ha csak azokat veszem alapul, akiket sikerült deportálni is, akkor e durván 500ezer embertől – minimum 3 tagú családra vetítve – legalább 150ezer lakást [több tonna aranyat és személyes tárgyakat] raboltak el – esetgleg államosítottak – a magyar honffytársaik és a magyar hatóságok…
    – Mindezt úgyszólván . t ö r v é n y e s e n !!! (és parlamentáris alapon…)

    Hl eme állításában elrejtve ott lapul az a sanda és demagóg hazugság is, hogy „”a zsidók”” mind gazdagok (voltak)…

    Mán meg ne haragudjék HaLá., de ezekből és a hasonló álobjektív dumáiból bizony valahol igencsak kikandikál a tőrűűmetszett náci ihletettség és gondolkodásmód…

  • hazai lámpa,
    mint SchumackerLady is írja bizony sok a sunyítás a beírásaidban. Nem mindig lehet fő hibáid közé sorolni az „igazmondást”.Sajnos az utóbbi beírásaidnál többször is kilóg a ló-láb.Még a kisbetűt is csak halványan érdemled meg.Úgy néz ki,hogy lecsatlakoztál a rohadeo félék táborába.

  • rodeo36
    2017 május 24
    5:31 du.

    Úgy tudom, Egyiptomban semmi baj nem volt velük, a zsidók bedolgozásra készítettek vályogtéglát a nagy egyiptomi építkezésekhez.

    Az meg, hogy Kánaánban hány népet legyőztek, hogy megkapják a területet, hát hiszem is, meg nem is. Ez pont ugyanolyan, mint a legenda a hős szittya seregről, aki lezúgott a Kárpátok lejtőin. Manapság azt mondják a történészek, hogy inkább egy óvatos beszivárgás volt Erdélyen át (Ormos).
    Egy időben azt is mondták, hogy fejvesztett menekülés volt a sasok, azaz a besenyők elől, de ezt szintén nem támasztják alá a leletek.

    Az, hogy mi történt a zsidókkal, amióta lerombolták a rómaiak a Templomukat, az már egy másik történet.

  • gyuri10
    2017 május 24
    11:22 du.

    ugye gyurka, a hahahahaha tipikus esetje…ugye a holló nak az a lényege, hogy kérdezni sem szabad mert azonnal Anti-t csinálsz belőle ahelyett, hogy válaszolnál…jobb hahahaha pitykézel, meg snurozol és belefingassz a porba az jobban megy neked … szóval te egy ilyen kedves izé vagy??? mindenki aki nem olyan az legyen halott mert te úgy akarod…hát nagyon szép…egyébként azt írsz amit akarsz… szabadság van

  • rohadeo36
    hazai lámpának feltettél egy irtózatosan mocskos,rátok valló kérdést.Nos…nem válaszként írok,mert patkányokkal nem levelezek.Csupán a kérdés megindított nálam egy gondolat sort: Hogyan lehetséges,hogy egy”Egyiptomból a csipkebokorig kibaszott Mojzes” népe,több ezer éves(vesztett)háborúk,a világ minden csőcselékének pogromjai,a világ történelmében példátlan népirtás és kétezer évi szétszóratás után létrehozott egy gazdaságilag,kulturálisan, tudományilag,biztonságilag,humánus és virágzó országot.Annak ellenére, hogy a világ minden szennye továbbra sem akar belenyugodni,hogy Minket már csak verbálisan tudnak”kibaszni”.Esetleg a magyar parlament hősei bejelentést, zsidó listát kérhetnek a”biztonsági veszély”miatt,(lásd: gyöngyösi márton.)vagy(fel)fordulhatnak panasszal az ENSZ nevű sóhivatalhoz.Esetleg ITT a KMH oldalain mocskolódhatnak ameddig Chris megtűri őket.Persze a disztingvált határok között még mulatságra is alkalmas szövegeik jól szórakoztathatják az idejárókat.

  • gyuri10
    2017 május 24
    11:08 du.

    Érdekes, az én nagyszüleim gyerekkori emlékeiben az maradt meg leginkább, mikor az állatokra vigyázni kellett. Vagy fáztak a deres füvön mezítláb, vagy kikaptak, ha elaludtak, és tilosba kóboroltak a tehenek. Megjegyezném, hogy Bendegúz, a kis tehénpásztor története évtizedek óta töretlen sikerű a magyar közönség körében (Indul a bakterház), talán azért is, mert már egy letűnt kort ábrázol.

    Megfigyeltem még, hogy nagyszüleim emlékeiben kiemelt helyet kapott a népiskola, esetleg a leventézés, és nagy élmény és büszkeség volt, ha valaki elvégezhette a hat osztályt + kettő ismétlő. Hát mégha színjelessel, vagy volt valami népszínmű, amiben részt vehettek.
    A játékok terén semmi, de semmi közöset nem látok az akkori polgári és paraszt gyerekek között. Utóbbiak számára elérhetetlen a gyári játék, meg a városi grund játékai, míg az előzőnek kevésbé ismert a sok termény játék, illetve a természeti környezet, és szerencsésebbeknek a vásári játékok. Természetesen a háború előtti időkről beszélek.
    Esetleg a zsidó boltosnál volt nyalóka, vagy valami hasonló gyári készítmény.

  • gyuri10
    2017 május 24
    11:22 du.

    Nekem semmi közöm az akkori uralkodó osztályokhoz, de feltételezem, hogy az anyagi érdek is hajtotta őket, nem csak a gonoszság. Előzékenyen kimúlhattak volna a történelemből, de mutass egy olyan társadalmi osztályt, aki önként lemond a társadalmi kiváltságairól!

    Éppen a magyar dzsentriről el lehet mondani, hogy 1848-ban a nagyapáik önként a forradalom mellé álltak, és a liberális nemesség küzdött legjobban a polgári reformokért, persze nem csak emberbarátságból. Sajnos mivel a forradalmat leverték, így ez az osztály a jobbágyait is elvesztette, de tőke híján vállalkozásba se foghatott. Ez is benne van a kialakuló antiszemitizmusban.

  • hazai lámpa,
    most egész könnyekre fakasztottál.Szegény dzsentrik.Kénytelenek voltak ásót,kapát,vasvillát adni a jobbágyoknak,hogy legyen mivel kikényszeríteni a zsidókból a mindennapi betevő kártyára,cigány zenére sárga földig lerészegedésre valót.
    „Az évek múlnak,mint a percek”,de a XXI. századba Ti hány perc múlva fogtok megérkezni?

  • SchumackerLady
    2017 május 25
    5:13 de.

    Nem szoktam hazudni. 1953 előtt milyen és mennyi tájékoztató anyag állt rendelkezésre a magyar közvélemény számára, hogy megismerje a náci megsemmisítő táborokat? A szóbeszéden kívül, hogy pl. szappant főztek az emberekből?

    Írhatod ide a forrásaidat évszámmal, senki nem akadályoz meg benne. Azt tudom, hogy a népszerű alkotások ebben az időben a kommunisták történetéről szólnak, pl. Tűzpiros üveggömb országosan ismert ifjúsági regény, filmek Soós Imrével stb.

  • SchumackerLady
    2017 május 25
    5:50 de.

    A zsidóvagyont visszaadták a háború után, vagy kamu a sok fröcsögés, amit arról szoktatok írni, mennyit kellett harcolni a magyar tulajdonosokkal, akik a nevükre vették a boltot?! A kiigénylésekről, a lepecsételt lakásokról pontos kimutatások voltak, próbálod letagadni?

    Különben meg a nagy gyárakat a német náci hadsereg kisajátította, és háborús célokra használta, Csepel, Goldberger stb. Ezek a háború után évekig magántulajdonban voltak, és 1947-ben törvény mondta ki a 100 fősnél nagyobb üzemek államosítását! Goldberger lánya majd valamikor a 70-es években jött haza a gyárat meglátogatni, forrás Moldova könyve.

    Sajnálok mindenkit, akinek erőszakosan elvették a vagyonát, de legalább a kommunista kisajátítást nem kéne az egyszerű magyarok nyakába varrni. 1956-ig 70 ezer zsidó vándorolt ki, hát őket kizárt dolog, hogy a háború utáni pogromok üldözték volna el, amik néhány sajnálatos esetre korlátozódtak!

  • gyuri10
    2017 május 25
    7:49 de.

    Schumacker Lady beírásai kb. annyira hitelesek, mint amennyire hiteles volt Schmuck Andor „baloldali vállalkozó”, mikor az úttörőmozgalommal egyesítette a Xénia-lázasokat …

  • jó kis üzlet és a WAPO is keresni akar rajta a jegyárakra rá lehet kattintani

    At the sight of the wooden vessel, tourists — decidedly more than two-by-two, a caravan of buses surrounding the site — gasp in wonder. Christian school students storm the ramps, many completing science quizzes based on anti-evolutionary teachings. Admission is $40 for adults, $28 for students, but school groups often pay less.

    a hülyeség ára

  • gyuri10
    2017 május 25
    8:26 de.
    hazudsz!!!! és elferdíted a valóságot…az „ó testamentum” egyik könyve részletesen leírja a területfoglaló népírtó háborúitokat amiknek a végén semmi sem lett jobb és minden maradt olyan amilyen egy jelentéktelen ország egy jelentéktelen területen mojzes ugye mint a fáraó személyi tanácsadója átverte a fáraót akit emiatt ugye …és akkor mojzes menekülőre fogta mert a seregek üldözték…miért is??? csak volt5 neki oka??? de nem az Anti és a holló-t is az ótestamentum írja le amit a zsidók csináltak a környező népekkel…majd ami ugye heródes kiírtatta a frissen született csecsemőket karddal felszabdalva mert…olyan kedves király volt…azt aki meg akarta reformálni a perverz államberendezkedést azt kiadták rómának és keresztre feszíttették és ott tapsikoltak a haldoklón és mindezt 30 ezüst tallérért…mindennek van pénz értéke még egy zsidónak is…a történelmen végigvonuló események nem véletlenek, azoknak racionális okai vannak erre neked nincs válaszod az itteni hőzöngésed meg hisztéria…mint aki képtelen együtt létezni egy palesztinnal (a többiekről nem is szólva) már 5000 éve…

    és erre ezt a hisztériát van képed ide tenni persze írtál…, én ugyan nem nevezlek patkánynak de ez a dumád sem nem igaz sem nem humánus

  • hazai lámpa
    2017 május 25
    9:23 de.

    Még ennyit, hogy eltűnt az internetről az az interjú, amiben Ormos Mária beszél Sztálin hozzáállásáról zsidó ügyben, és amit itt nemrég linkeltem! És még rám mondják a szomszéd topikban, hogy vamzerkedni járok ide …

  • gyuri10
    2017 május 25
    7:49 de.

    Úgyis már kezdett idegesíteni ez a nagy tisztesség.

    Ami a zsidók újkori történelméről elmondható, a Nyugat-Római Birodalom bukás óta, az a szétszóratás. Eközben mindenhol bűnbakká váltak könnyen, mert sajátos, zárt közösséget alkottak, és kereskedelemmel foglalkoztak, ami a középkori Európában egy kuriózum volt.

    Ez ellen azzal védekeztek, hogy saját hagyományaikat ápolták, saját szokásaik voltak. A szektalét negatívumai sem kerülték el őket, pl. behülyítik egymást, képtelen elméleteket gyártanak, és azt kötelezően előírják tagjaiknak stb.

    A felvilágosodás elhozta a zsidó emancipációt és a zsidó felvilágosodást is (Habsbawm), legalábbis Nyugat-Európában. Sajnos ez csúfos kudarcba fulladt (nácizmus), aminek az okait még csak a többségi társadalom oldaláról elemezték. Hogy mennyiben járult hozzá a zsidók önzése, ostobasága és tudatlansága, azzal könyvtárakat lehetne megtölteni.

    Mindösszesen annyit mondanék, hogy szerintem a zsidó, sőt a közös kultúra virágzik ma Magyarországon, és ezzel senkinek baja nincs az érintetteken kívül, akik jódolgukban azt se tudják már, min hisztizzenek.

  • SchumackerLady
    2017 május 25
    5:13 de.

    Nyiszli könyve még a fordulat éve előtt jelent meg, 1949 előtt.

    De másik topikban az ügyeletes nácivadász Zsuzsa már írt Babij Jarról, hát az az SZU felbomlása előtt szinte ismeretlen volt, sőt szállodakomplexumot akartak odaépíteni! A versben megörökítő orosz írót kiüldözte a KGB az országból. Ennyi gondolom elég lesz arról, mennyire érdekelte a szovjet kommunistákat a múlt feltárása …

  • rodeo36
    2017 május 25
    10:09 de.

    Heródes arab volt, vagy félzsidó, amúgy meg római báburalkodó, ha jól tudom.

  • gyuri10
    2017 május 25
    9:08 de.

    Ugyanez a magyar liberális nemesség szavazta meg 1867-ben a zsidó emancipációt.

    Jászi Oszkár talán nem keveredik nálad az antiszemitizmus gyanújába, neki talán elhiszed, hogy a magyar arisztokrácia a zsidó nagytőkével kézen fogva ügyesen rugdosta a szakadék felé az országot. Közben az volt a jelszó, hogy ők védik meg a magyar földet, a magyar ipart, hát ezt már ismerjük.

    Mai napra asszem elegem van az elmebetegekből, akik szabadon verik a billentyűket.

  • hazai lámpa
    2017 május 25
    10:47 de.
    „Heródes arab volt, vagy félzsidó, amúgy meg római báburalkodó, ha jól tudom.”
    _____________________
    hja, látom, megnézted annakidején a moziban a Jézus Krisztus szupersztárt…

  • hazai lámpa,
    sok esetben közelebb jársz a valósághoz,mint a rohadeo. Belőle sugározva csöpög a gyűlölet.Normális válaszra nem is reflektálok egy olyantól,akinek az egyetlen normális szava,hogy”bruhaha”. A többi minden egy nagyzoló történelem hamisító végül is tudatlansággal párosuló blabla.

  • kedves gyuri10!
    Én sokáig nem jártam arrafelé, csak nemrég sétáltam arrafelé megint, egy kicsit nosztalgiázni… Hát a Szondy utca környékén egy csomó házon megvannak még a golyószóró és repesz ütötte lyukak a vakolatban, mint gyerekkoromban… Általában a házak nagyjából olyanok, mint régen, az apukám volt laboratóriuma is ugyanolyan, csak valami más iparosemberé… A Király utca nem különben elég rozzant arrafelé, csak az üzlethelyiségek környékén van egy kicsit kimázolva, mint a hevenyészve sminkelt ráncos öregasszonyok…

    Ha te hat évvel öregebb vagy, mint én, akkor alighanem a ti bandátoktól féltünk mi, lányok, annyira az iskolából hazamenet… 😀

  • hazai lámpa,
    a Nyiszli könyvet olvastam.Nem tudom mikor jelent meg,de 1955 ben vásároltam az 56-os revansban felgyújtott Horizontban.A zsidó és a közös kultúra azért virágozhat ma és mindenkor,mindenhol, mert néhány”idegenbe szakadt hazánk fia” erősen besegített a náci fenevad széttépésébe.Mert ha ezeket a szenthaza nem zavarta volna Amerikába,ma a világnak kicsit rodeobb képe lenne.

  • Heródes, római volt.

  • Ahogy végig olvastam itteni szöveget, kicsit messze esett a kommunista áldozatainak emlékére tervezett emlékműtől.

  • Figyelő
    2017 május 25
    11:42 de.

    egy frászt, soros pénzén döntötte bele palesztinát a római birodalomba (a felállított keresztek dombjává), ja, és amíg el nem felejtem Mária is arab volt abban a burkában amiben lefestették arab festők mert ugye a zsidók csak gazokat meg füveket festhetnek… és egyébként is a kanyar a hibás és akkor(SIC) jézus is arab volt azért feszíttették keresztre a rabbik…a tréfák főggye…jaa és akkor még ádám meg a zéva azok is arabok voltak de akkor mi volt a kígyó meg a lélek (az meg később lett szent mert a zsidóknak nincsenek szentjeik csak) aki belelehellte és akkor a zsidók honnan származnak??? csupa kacifánt meg gyurka11,34*51

  • Almási Alma
    2017 május 25
    11:10 de.

    Azt valamikor a nyolcvanas években adták, nem? Én akkor maximum az ET-t néztem moziban.

    Egyébként adták a tévében a kilencvenes években, akkor fölvettük videóra, nagy kedvenc volt. A filmből számomra egyáltalán nem derül ki Heródes származása, azt valamilyen teológiai munkában olvastam, amúgy a Wikipédián is elérhető.

  • gyuri10
    2017 május 25
    11:29 de.

    Melyik (kelet-)európai országban van ekkora zsidó közösség, mint Magyarországon?

    A lengyelek meg az osztrákok föl vannak háborodva, ha valaki leantiszemitázza őket, ez a magyaroknak már természetes. Itt retorzió nélkül lehet arról beszélni, hogy a keresztény-nemzeti középosztály hová süllyedt a politikai antiszemitizmus miatt.

    A németek is szembenéztek a múltjukkal, de ugye ott sajnálatos módon alig maradtak túlélők. A magyar zsidók és nem zsidók arra is nyújthatnak példát, hogyan lehet élő emberek között lerendezni a múlt sérelmeit.

  • Figyelő
    2017 május 25
    11:49 de.

    a kommunizmus is áldozattá vált (pedig kommunizmus, mint olyan soha sehol sem létezett, az egy elmélet vastag könyvekben amit te nem is olvastál soha) és ma van kapitalizmus mindenki örömére, kivéve ahol még nincs, ott van Daesh

  • rodeo36
    2017 május 25
    10:09 de.

    A zsidókat a Nyugat-Római Birodalom bukása óta szokás bomlasztással megvádolni, hiszen mindig lázadoztak a római uralom ellen. Addig olyanok voltak ők is, mint a többi kis kereskedő nép a Közel-Keleten.

    A kincses Távol-Kelethez arrafelé vezetett a kereskedelmi útvonal, amit a római arisztokrácia is nagy becsben tartott, selyemút stb. A perzsa, a szír, a görög mind híresebb kereskedő volt a nagy Római Birodalomban. Tiszta véletlen, hogy ezek közül a zsidó lett a befutó, szerintem vallási okokból. A sok keleti vallás közül a kereszténység lett államvallás, és a zsidó ezzel rokon volt.

    Abban igazad van, hogy egy bűntudatos európait meg lehet vezetni a zsidó Nobel-díjasokkal, de egy kínait nem lehet vele meghatni. Azok úgy vannak vele, hogy nélkülük még ma is pergamenre írnák a Tórát, nem papírra.

  • hazai lámpa
    2017 május 25
    3:02 du.
    a selyemút a hegyek (a mai hátasztán országok magas hegyei) völgyein át vezetett és a Levanté ra érkezett onnan hajózni és úton is lehetett… de volt más kereskedelem a középázsiai nagy birodalmak maradványaival is egészen Mongóliáig…a zsidók nagyon ritkán exponálták magukat szépen a háttérben maradtak (mármint a Kelet római birodalom és utódjai ban, majd a keresztes háborúk idején)
    de sok más mozgás is volt arrafelé egészen az i.e.: 25,-28, századig visszamenőleg amiben ők nem kaptak szerepet (oka annak is van)

    a kereskedelem nélkűl nincs élet az az őskorban is zajlott…akkor jön be a brahi, amikor el kezdik a hiteleket és azok kamatait és valami okmányos kereskedelmet bár ugye az első hitellevelet a kínai császár adta az olasz Marco polo nak…de abban nem voltak kamatok…a kamatok és a ráragadó költségek okozzák mai napig a súrlódásokat mert azok mértéke és formái nem mindenkinek felelnek meg (koncessziók és hasonlók a mai napig, benne az IMF meg a többi és az ingatlan biznisz rablásai amiket már nagyon későn de el kezdtek szabályozni mert minden mértéket túllépnek… lásd még a Madoff históriát aki vbégső soron leleplezte a csilliárdos halott, elfekvő azaz nem dolgozó tőkét ami hiányzott a gazdaságból de neki nem mert ő jól megélt ennek megcsapolásából és nem gazdasági Nóbel díjat kapott…mert??? csak

  • Figyelő,
    „Heródes római volt”és Jozefus Flavius(Joszef ben Matitjáhu) is. Én pedig ugyan abban az időben voltam a római Pápa.Te pedig Marx titkárnője lehettél,de csak két évvel később.

  • Hazai Lámpa:
    „nélkülük még ma is pergamenre írnák a Tórát, nem papírra.”

    Ma is speciális pergamenre írják, nem pedig papírra.
    http://zsido.com/fejezetek/10-fejezet-a-koser-tora-tekercs/

  • gyuri10
    2017 május 25
    5:50 du.
    😀 😀
    Most azon tünődöm, én mi voltam akkortájt. Talán Lívia, Augustus császár intrikus felesége… 😀

  • SchumackerLady

    Hazai azt állítja, hogy „Horthy [csak]
    politikai antiszemita volt, de nem vallott semmilyen fajelméletet.”

    Mindjárt, már az elején 1919. november 4-én Horthy Miklós a „nemzeti hadsereg” fővezérének közvetlen utasítására a katonai sorozáson megjelenteket a megbízhatóság szempontjából osztályozni kellett:
    – „a” jelzést kaptak a „kifogástalanok”,míg
    – piros”b” betűt kellett – az avatási lajstromban – azok neve mellé írni, akik a sorozó bizottság véleménye szerint „veszélyes” elemek, izgatók és lázítók. Többek közt ilyen és ehhez hasonló direktívák alapozták meg azt a rendszert, amit a történelem Horthy-rendszerként aposztrofál.
    A >Fővezérség<* tehát ezért a következő rendeletet adta ki:
    "A sorozásnál a zsidóság és a szervezett munkásság a katonai szolgálatra való behívásra alkalmatlan."

    Erre föl, hivatalos pártok kiáltványai és nyilatkozatai tiltakoznak "a zsidó faj" terjeszkedése ellen és követelik a "magyar faj" jogainak a helyreállítását, mely gerjesztett légkör mögött alapvetően nem más, mint a '48-as Forradalom és Szabadságharc, valamint a Kiegyezés alapvető polgárjogi szellemének és hatalmas vívmányainak a tagadása áll a magát sértettnek tartó, deklasszálódott és emiatt is a politikába tódult földbirtokos nemesség részéről.

    A képviselőházban se szeri se száma azoknak a förtelmes hozzászólásoknak, és bekiabálásoknak amelyek "a . z s i d ó . f a j " ilyen-olyan kirekesztését követelték az élet minden területéről. …És ezek a förmedevények általában a törvényalkotásban előbb-utóbb "meghallgatásra is találtattak" úgy, hogy az ennek szellemben létrehozott törvényekben és rendeletekben már hasonló megfogalmazásban váltak hivatalossá.

    Pl.M a t o l c s y Tamás a Nyilaskeresztes Párt képviselője azt követelte, hogy a zsidókat ne munkatáborba, hanem internáló táborba vigyék. Testvéröccse, M a t o l c s y Mátyás pedig annak a követelésnek adott hangot, hogy "a zsidóságnak ebből az országból és erről a . f ö l d r ő l . is távoznia kell".
    [Igen, ezek a Matolcsy-k annak a teljhatalmú MNB-elnök Matolcsy Györgynek a felmenői, aki napjainkban már Fid-SS színekben politikai, magánéleti és nem utsó sorban pénzügyi botrányok hőseként herdálja az adófizetők pénzét … ]
    ˙

    .
    * Ti.: Horthy akkor még csupán a fővezér [gyakorlatilag = Führer] titulust viselte – és a főparncsnoksága neve volt a Fővezérség.

  • SchumackerLady

    Hazay Láma

    Ifjabb vitéz Horthy Miklós egy [a rendszerváltás körül adott] lap-interjúban nyíltan beismeri, hogy már kiskorában
    „>>a családban magamba szívott<< antiszemitizmust
    máig nem tudtam levetkőzni…"
    Felvetődik a kérdés, HA az idősb Horthy CSAK politikai antiszemita lett volna, miért is lett volna szükséges még a családját is erre a Gonosztól-ihletett embertelenségre idomítania ?

  • SchumackerLady

    Bocsánat, hogy közbeszólok, de Heródes – ti. a nagy – idejében azaz időszámításunk kezdete előtt 4 évvel, tudtommal arab nép még nem is létezett.

  • SchumackerLady

    Hazai Nazi 10:26! a „zsidókról” fortyogva így vartyog:

    „Ez ellen [a zsidók] azzal védekeztek, hogy saját hagyományaik és saját szokásaik voltak. …képtelen elméleteket gyártanak és azt kötelezően előírják tagjaiknak…”
    Én meg megjegyzem; ha a hagyomány hülyeség, akkor ugyanilyen hülyeségből fakad a bőgatya, meg a fütyülős barack és csűrdüngölő, meg a székelyzászló is… Na és persze a trianonozás, de a Pilisi világcsakra leginkább, ja! meg az is hogy Jézus is magyar volt, miután megszökött a pártusoktól. 😀

    Aztán gonosz átkozódások közepoette hozzáteszi:
    „Hogy mennyiben járult hozzá [ti.a nácizmushoz] a zsidók önzése, ostobasága és tudatlansága, azzal könyvtárakat lehetne megtölteni.”
    Én meg megjegyzem: s a j n o s !!! pont ezek a mondataid és szavaid is a báránybőrt öltött . n á c i . farkas mivoltodra, jelenedre és általában a gondolkodás módodra tett korábbi állításaimat igazolják. Amúgy, ez meg ugyanaz, mint mikor azt kifogásolod, hogy miért nem hagyták inkább magukat leigázni Rómától (a birodalomtól és a katolikustól is). Amit tehát itt előadsz, az egy primitív alattomos, de logikailag is hülye, náci spekuláció.

    Ismétlem:
    Tehát nem attól náci valaki, ha belép a náci pártba, hanem az odavaló nézetei miatt…

  • SchumackerLady

    H L 9:31

    Nem beszéltem másról csak az 1919. és 1945. közötti – legalább 500˙000 – tömeges . r a b l ó g y i l k o s s á g b a . torkollott . m i n ő s í t e t t . bűnesetről.

    Apropó: Mindenki figyelmébe ajánlom azt, az öt Klimt festményről készült d o k u f i l m e t, ahol a 90 éves jogos tulajdonosa a visszaveszi az osztrák államtól a Belvedere-ben kiállított világhírű festményeket, amelyeket még a náci Ausztria sajátított ki. A mi Szépművészeti Múzeumunkban ott sorakoznak a zsidó vagyonokból „elkobzott” összességükben milliárdokat érő reneszánsz, barokk és modern festmények…

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    6:00 de.

    A tiszti hadsereget nem Horthy szervezte, már csak azért sem, mert a szárazföldi hadsereg ügyeihez nem értett (Ormos). A fővezérséget összekeverni a német Führer teljhatalmával elég undorító összehasonlítás.

    Nem követtem nyomon a pályafutását az óvodától, de kormányzósága nagy részében jó kapcsolatot alakított ki zsidó gyárosokkal. Szelektív antiszemitizmusa volt, „Chorin meg a hasonlók jó zsidók”. Nem dicsérendő ez az álláspont, de a tények azok tények.

    Még akkor is, ha a ti szektátokban esetleg vallási bűn Horthy dicsérete, én nem vagyok szektatag.

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    6:45 de.

    A fajelmélet meg az antiszemitizmus akkor se ugyanaz, ha a kis Horthy már az anyatejjel szívta magába.

    A fajelméletet a 19. század második felében találták ki francia, angol, német tudósok a téves szociáldarwinizmus alapján.
    A politikai antiszemitizmus a zsidó emancipációra adott válasz, amelyik kifogásolta, hogy a zsidók szerepet játszathatnak a gazdaságban, kultúrában stb.

  • Belzebub
    2017 május 25
    6:36 du.

    Csak egy példa volt, de talán van olyan dolog amihez még a zsidók is papírt használnak …

  • rodeo36
    2017 május 25
    4:50 du.

    Volt ott többféle út is, például a tömjént az arábiai kereskedők hozták be, akárhogy hívták is őket akkoriban.

    Az európai középkor kedvenc terepe a konteógyárosoknak, amik leginkább fejfájást okoznak, de még véletlenül se értékes történelmi fejtegetést. Ezt a zsidó mizériát én oda sorolom, ahova a gyilkos indoeurópaiak vagy a betoldott 300 év elméletét.

    És nem azért, mert nem tudok elképzelni rosszat egy népről, hanem mert a konteóknál többre becsülöm a valódi tudományt. Az európai távolsági kereskedelemben nagy tőkék alakultak ki, amik lehetővé tették az uzsoráskodás kialakulását, pont.

    A nagy földrajzi felfedezések nélkül a hajukra kenhették volna a sok pénzt, és azt meg spanyol fattyúk és más kalandorok csinálták végig. Az változtatta meg a világunkat, hogy beáramlott Európába a sok új haszonnövény, a sok ipari alapanyag, amiből aztán kialakult a mezőgazdasági meg az ipari forradalom.

    Ez a mai globalizációnak az alapja, és a problémák túlmutatnak a zsidók vélt vagy valós érdekein.

    Ormos Mária : A Föld felfedezése és meghódítása

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    6:00 de.

    A lecsúszott nemesség nem a politikába tódult, ugyanis ők mindig is rendelkeztek szavazati joggal. Pont az volt a baj, hogy másokat nemigen engedtek az országgyűlésbe 1867 után, nemzetiségeket, parasztokat, mert akkor kisebbségben maradtak volna! De még így is csak törvénytelenül tudták távol tartani az urak a saját ellenzéküket is, a Tiszák a kormánypártot milyen eszközökkel is tartották kormányon 30 évig (mamelukok, darabontkormány)? Ferenc Jóska töretlen egyetértésével, aki a saját hazájában a legmodernebb választójogi reformokat szentesítette, nálunk meg tombolt a feudalizmus.

    Tehát a liberális Deák-párt utódja (Egységes Párt) szűkítette a választójogot a kor vége felé, szóval nem kéne állandóan a zsidóknak sajnáltatni magukat (a dualizmus koráról beszélek)! Mások is politikai szélmalomharcot vívtak abban a rendszerben.

    Ezen is elgondolkodhatna a sok őrjöngő ballib, mikor a fideszt vagy a Horthy-kort ostorozza egy 100 éve tipikus magyar szokásért.

    A dzsentri sajnos valóban nem az üzleti életbe tódult tömegesen, de azért tudunk tehetséges nem zsidó tudósokról, üzletemberekről is. Pl. az emigrációban a görögöknek tervezett egy magyar mérnök, nemesi származású tervezte a korinthoszi csatornát. De tömegesen valóban a dzsentri inkább az állami hivatalokba tódult, a vármegyei közigazgatásba. Ahhoz elég volt a mezei jogász végzettség, meg egy kis birtokigazgatási ismeret.
    Manapság pl. a liberális értelmiség elkényeztetett fiacskái osztják a nem létező eszet a ballib ellenzékben, tehetséges vidéki fiatalok meg kivándorolnak, vagy képzettségen alul végeznek munkát, mert nincsenek kapcsolataik.

  • gyuri10
    herodes antipas volt romai……………..herod gadol nem………………de heber se

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    8:02 de.

    Azt se tudod már miről beszélsz!

    Maradhattál volna a kaptafánál is, akármi is a szakmád! Legközelebb már a Múzeum vagyonokat érő festményeit is én loptam el, és akasztottam oda, esetleg néha ki is kölcsönzöm?

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    7:40 de.

    Nem szoktam náci eszméket hirdetni, viszont a te érvelési hibád a szalmabáb.
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

    Nem gondolom, hogy a náci üldözésért a zsidók a hibásak. De azt igenis mondom, hogy a hülyeségre semmilyen üldözés nem ad felmentést! Ezt pont Trianon kapcsán mi mindennap hallgatjuk, hogy az akkori magyar politikusok milyen bénák voltak, és van benne némi igazság, mégha igazságtalan is volt a békediktátum.

    A magyar legendák nincsenek kötelezően előírva, de ha mégis, az súlyos gondolat okozott a magyar történelemben is. Pl. a szittya mítosz kimutatható károkat okozott, pl. a trianoni béketárgyalások kapcsán is érv volt (Ormos).

    A magyarok nagy része legalább próbál a hibákból tanulni. Nem az elvakult jobb- és baloldaliakról beszélek, hanem a többiekről!

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    7:40 de.

    CipészBárónő! Hol is írom, hogy a hagyomány hülyeség?

    „Ez ellen azzal védekeztek, hogy saját hagyományaikat ápolták, saját szokásaik voltak. A szektalét negatívumai sem kerülték el őket, pl. behülyítik egymást, képtelen elméleteket gyártanak, és azt kötelezően előírják tagjaiknak stb.”

    Pozitívum a hagyomány, ami összetartja a közösséget, pl. iskolák alapítása.
    Vannak rossz szokások, amik ellenségeskedést váltanak ki a többség és kisebbség között. Pl. a zsidó felvilágosodás előtt egy zsidó csak korlátozott módon tűnhetett ki a saját közössége szemében: pl. a vallási iratok magyarázójaként (Hobsbawm). A művészi ambíciók vagy a fényűző életmód bűnnek számítottak, nincsenek is neves zsidók a középkorban.

  • barlev,
    ezt kizárólag Neked írom,mert az idejáró mocskos nyilas tetveket nem szándékozom felvilágosítani,hogy: HERODES EDOMITA volt.
    Számukra Jehosua ben szentlélek magyar és Anyukája Székely vagy Amalek. Ezzel együtt annak idején mind füstként távoztak volna.

  • Hazai Lámpa (SchumackerLadynak):
    „Maradhattál volna a kaptafánál is, akármi is a szakmád!”

    Nem gondolja, hogy Ön az, aki rendszeresen és pofátlanul sértegeti a vitapertenereit, de rögvest elájul, és illatosvízért is sikoltozik ha az Ön ostobaságait illeti némi kritikálval bárki?

  • SchumackerLady
    2017 május 26
    8:02 de.

    Pár hete volt egy film a magyar királyi tévén, egy amerikai hölgyről szólt, akit Helen Mirren játszott. Aki visszaperelte az osztrák államtól a nagynénjéről készült Klimt portrét.

    Az osztrákok mai napig meg vannak sértődve, ha valaki leantiszemitázza őket, mi nap mint nap ezt hallgatjuk. Már lepereg az emberekről, ráadásul van akiben az ellenkező érzést váltja ki. Ha az a cél, hogy ne csökkenjen az antiszemitizmus, akkor ez jó módszer.

  • Belzebub
    2017 május 26
    11:58 de.

    A kritika nem zavar, de az „ordas náci” bélyeg ma Magyarországon alkalmas arra, hogy embereket kiírjanak a közéletből!
    Lsd. pl. Csoóri István esetét, nem mintha magamat a költőhöz hasonlítanám.

    Én nem szoktam személyeskedni, de ha valaki megsértődik a korrekt tényeken, az az ő baja. Cáfold meg, hogy nem úgy volt a dualizmus, ne csak a pálya széléről köpködj befelé!

  • hazai lámpa,
    most már minél nagyobb betűvel írnák a neved annál lejjebb mész.
    Megállás nem lehet már,mert a kreditedet”elkártyáztad”,mint dzsentrik a jövőt.

  • gyuri10
    2017 május 26
    11:56 de.

    Nem minden magyar gondolja, hogy Jézus párthus származású lett volna.

    A másik meg elég kifacsart logika, nem is érdemel választ.

  • hazai lámpa,
    egyetlen,amit kifacsartnak találhatsz a”gúnyolódásomban”a történelmi idők távolsága.Azt pedig csak itt írta néhány botcsinálta”teo lógós”,hogy párthus herceg volt.Azt viszont saját fülemmel hallottam amikor egy nem teljesen komplett öregasszony üvöltözte a keleti pályaudvar előtt,hogy”Jézus Krisztus Magyar volt”.Én minden esetre jobban szeretném,hogy így legyen,de legnagyobb sajnálatomra egyik sem igaz.Sajnos még akik a széder esti vacsoránál ülnek Leonardo da Vinci festményén,azok sem estek át keresztelő szent János műveletén. Meg úgy általában van egy olyan érzésem,hogy amit egyszer levágtak nem lehet visszaragasztani,semmilyen szertartással.

  • hazai lámpa
    2017 május 26
    9:11 de.

    nagyon ügyesen terelsz, méghogy kialéakultak nagy tőkék (???) persze, mert a ládafiában fialtatták a tallérokat meg a királyi éxereket és ami még belefért a műalkotások sem kivételek és ez a gazdaság pangásához vezet a műkincseknek múzeumokban a helyük ahol a közönséget értő szakemberek vezetik… a királyi éxerek a királyokon vagy múzeumokban (ez már az uzsora mert amikor megkapta az összes utakat, hogy karbantartsa akkor útdíjat kezdett szedni mindenkitől a kereskedelmet megsarcolva, hogy a termelőnek nem maradt túlélésre haszna azaz tönkrement és akkor ha nem lett öngyilkos akkor elmehetett jobbágynak ugyanahhoz aki kizsebelte útdíj címén mert az oligarcha nem tudott már mással fizetni, mint az utkoncessziókkal, az utak nem lettek jobbak sem nem biztonságosabbak de olyan drágák lettek, hogy nem volt érdemes használni azokat)
    na ezért mondom, hogy az uzsora a gazdaság kerékkötője és nem fejlesztője amíg a bankbetét 2-3%-ot fizet ami kevesebb az inflációnál (a 1,25% és hasonló inflációs statisztikák pofátlna hazugságok) és a kölcsön 6,5-32% os kamatos kamatra kerül kiadásra és előszőr a kamatot törleszti utána a tőkét azaz sohasem szabadul meg a hiteltől aki egyszer felvette és ez a gazdaság kifacsarodása az ami manapság van a háborúk és a fegyverbiznisz és minden egyéb lerohasztva úgyis tovább él a rabszolga, mintm kellene az lenne jó ha nyugdíjba menetel előtt elpatkolna akkor a járulékok tiszta útszéli rablásként ugyanúgy mint a különféle biztosítások kerülnek megvalósításra és nem biztosítanak semmit de 500% -os minimális kamatot

    erre varrjál gombot ezért verném szét a tőzsdét és hasonló útszéli fegyveres rablásokat pláne nem törvényesen

  • Hazai Lámpa:
    „Az osztrákok mai napig meg vannak sértődve, ha valaki őket,”

    Hogy Ausztriában elterjedtebb -e az antiszemitizmus, mint másutt, nem tudom. (Talán Avi ben Giorát kellene megkérdezni, ő ott él, lehet hogy ő tudja.)
    Az viszont bizos, hogy Ausztria – nem utolsósorban néhai Bruno Kreiskynek köszönhetően – sikerrel festette át világnak az 1938-as Ausztriáról alkotott képét a nácik első szövetségeséről a nácik első áldozatára. Ügyes.

    H.L.:
    „Már lepereg az emberekről, ráadásul van akiben az ellenkező érzést váltja ki.”

    Nem tudom, lehet. Bár az a gyanum, hogy akiben az egykori zsidóüldözésre való emlékezés, emlékeztetés antiszemitizmust vált ki, az az ilyen emlékezés, emlékeztetés nélkül is antiszemita.

    H.L.:
    „mi nap mint nap ezt hallgatjuk.”

    Ki hallgatja nap mint nap, Ön? (Közbevetőleg: ujabban királyi többesben ír önmagáról?) Én nem hallom. Talán fülészorvoshoz kellene fordulonom?

    H.L.:
    „Ha az a cél, hogy ne csökkenjen az antiszemitizmus, akkor ez jó módszer.”

    Világos: az antiszemitizmust a zsidóldözésre, a Soára történő emékezés és nemzeti emlékeztetés okozza. Kussoljanak a zsidók, lehetőleg keresztelkedjenek is meg, szünjenek meg zsidónak lenni, és akkor nem lesz probléma.
    Ön hasonlót már máskor is említett, ti. hogy tabu a zsidóknak a vétkei, amelyek kiváltoták a Shoát.

    Mint korábban említettem, én nem tartom Önt antiszemitának, legföljebb olyan embernek, aki némileg ódzkodik,idegenkedik a zsidóktól. Arra azonban felhívom a figyelmét, hogy az véleményének van egy régi, „tiszteletre méltó”, barnászöld történelmi pedigréje.

    A 20.században üldözött és meggyilkolt zsidók között – épp úgy, mint bármely más nép, etnikai csoport tagjai közt – természetesen voltak vallásosak, ateisták, asszimáláltak, kevéssé asszimiláltak, szegények és gazdagok, értelmiségiek és munkások, ilyenek is, olyanok is, sőt, amolyanok is. Csakhogy nem azért gyilkolták meg őket, mert vallásosak vagy ateisták, asszimiláltak vagy nem asszimiláltak, burzsoák vagy prolik, ártatlanok vagy netán valamiben vétkesek, felnőttek vagy gyermekek, ilyenek vagy olyanok, netán amolyanok voltak, hanem nagy többségükben csak és kizárólag azért, mert zsidók (vagy jogilag zsidónak minősítettek) voltak.
    A többi tény, társadalmi helyzet, személyes tulajdonság közömbös volt.

  • Hazai Lámpa:
    „Cáfold meg, hogy nem úgy volt a dualizmus, ne csak a pálya széléről köpködj befelé!”

    Köszönöm, hogy nem csak azt akrja megszabni nekem, hogy miről, mit és mikor írhatok, hanem azt is megparancsolni, hogy mit és mikor cáfoljak meg. 🙂 Valahogy az a benyomásom (Adyt és Szekfűt némileg plagizálva), hogy Ön valahol utat vesztett…

    Se kedvem, se időm minden hülyeséget megcáfolni. Az Ön által a dualizmusról írtakat pedig azért sem cáfolom meg,
    mert annak egy jó részével egyetértek. Ettől függetlenül, szerintem a dualizmus nem volt, mint sokan mondják, igazán afféle Golden Years sem a magyaroknak, se az asszimilállódó, se a hithű zsidóknak, legkevésbé pedig talán a nemzetiségeknek. Az más kérdés, hogy utólag sokaknak arany éveknek tünt, mert utána – talán az egyetlen első csehszlovák demokrácia részleges kivételével – szinte mindenkinek rosszabb lett. (Úgy vélem – de ez persze sokban vitatható -, hogy a későbbi Kákánia akkor került tévútra, amikor II. József nem tudta megvalósítani az elképzeléseit.)

  • SchumackerLady

    Hazai sajnál mindenkit, akinek elvették a vagyonát, de legalább a kommunista kisajátítást nem kéne az egyszerű magyarok nyakába varrni.

    Szándékos félremagyarázás, ti. én „az egyszerű magyaroknak” csak azon részére céloztam, akik nemcsak a lakásokra, de az otthagyott különbőző bútorokra, álló és háztartási fogyóeszközökre „csaptak le”, vagy hát istenem, úgymond „kiigényelték” annak a likvidált szerencsétlen 500ezernek azt a mindössze 150ezer lakását…

    És mind ennek tetejébe, tulképp ők már csak egy hosszú folyamat végső, bármilyen kultúrában erkölcsileg a legvégsőnek számító, utolsó fokozatát képezték, amelyet maga az a 25 éves rendszer köpött ki magából, mint önmaga ultima rációját, [a német Endlösung megfelelőjét].

    Ugyanis ez a HorthyRendszer a gettóival, a de-portálásokkal hivatalos állami, mit mondjak(?), törvényes fokra emelve legalizálta a . h u l l a r a b l á s . ősi bűnét, amit e szisztéma mai védelmezői nem tudni vajh hová is helyeznek el a saját személyes kereresztényi etika oly magas és kifinomult fokozatai létráján. Ja, hogy ezt egy-egy gyónással megoldják? Akkor így már érthető. Úgy könnyű „erkölcsösnek” mutatkozni persze – az egész Horthy bagázs ezen az alapon, és így „bűntelen” – hogy nem földi bíró hivatott még a háborús bűnök megítésére sem… Magas papi személyek ennek alapján mentettek át amerikába több-tízezer náci háborús bűnöst is.

    Summa: magam nem a termelőeszközök helyes, v. helytelen, avagy rosszul értelmezett állami kisajátítását, államosítását vettem gorcső alá egy hamis indokkal és érdekből indított totális háború által tönkretett fizikailag és gazdaságilag rommálőtt gazdaság elképzelt újraélesztése, v. mesterséges lélegeztetése céljából. Kommentjeimben „csupán” annak a félmillió, a vagyonából kizsigerelt magán kisembernek, civilnek a kis vagyonkáját, amit tőlük >még időbenjogos jusst<, akár a sértettek testüregeinek az átkutatása árán is, de elkoboztak, vagy kisajátítottak.
    ˙

    .
    Ui:
    Egy Auswitzból véletlen vissztért ismerősöm nem rég, kezében egy korabeli kötelező banki "letéti" [arany és más értéktárgyak] bizonylattal először az MNB-hez eredménytelenül fordulván, majd azt -ill. a magyar államot – beperelve bírósághoz fordult, amely az első tárgyalási napon formai okokra hivatkozva, úgy vágta ki, ahogy vidéken mondani szokás, mint macskát sz@rni… Az illető nem sokkal később meghalt, az ingóságai ki tudja hová lettek és lesznek pl. egy Matolcsy vezette MNB-ben.

  • SchumackerLady

    Belzebub 4:47

    Rendkívül szellemes válaszok HL nek. 🙂

    .

  • SchumackerLady

    h. l. 8:29

    „A fővezérséget összehasonlítani a Führer teljhatalmával elég undorító összehasonlítás”.

    Valóban undorító, de sajnos igaz.

    Az, hogy Horthy ezt a teljhatalmat „elegánsabban” adta be népnek és világnak, az ő nemesi, ill főtiszti neveltetésének volt köszönhető, míg a bunkó káplár még normálisan enni is „civilektől” – az egyik Wagner lánytól – tanult meg, nem változtat a hatalmuk komplexitásán…

    .

  • Hazai Lámpa:
    „Éppen a magyar dzsentriről el lehet mondani, hogy 1848-ban a nagyapáik önként a forradalom mellé álltak,”

    Ez részbn igaz, de részben a magyar történelmi mitoszteremtés része. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején épp úgy párt- és osztálykűzdelmek is zajlottak, mint pl. Franciaországban vagy a német államok egy részében. Ha jól tudom (a forrásra sajnos már nem emlékszem) a császári hadseregben legalább annyi magyar tiszt harcolt, mint Kossuth seregében. A liberális br. Eötvös József sem Haynau elől emigrált, hanem az 1848 szeptember végi forradalmi eseményeket (Latour és Lamberg meglincselése) követően Kossuth kormányzása elől.

    H.L.:
    „és a liberális nemesség küzdött legjobban a polgári reformokért,”

    Ez igaz. De hát kik küzdöttek volna a polgári reformokért? És kikkel szemben? Választójoga, megyei, valamint a megyegyülési és országos képviseleti joggal csak a nemesség bírt. Magyar polgárság gyakorlatilag nem létezett. A megyei- és országos szinten a liberális nemesek nagy része a döntő részben szintén magyar ókonzervatív és aulikus nemesekkel kűzdött.

  • hazai lámpa,
    mi nagyon kis emberek voltunk.A Frangepán utca 4 III. emeleten laktunk egy egy szoba,konyha,speiz palotában.Ja…W.C.is volt. Amikor boldogan és dobszóra,csinnadratta bevonultunk a gettóba ezt a palotát átadták egy horváth zoltán nevű bomba-károsultnak bútorainkkal, Anyám és Apám ruháival,sőt az én szaros gatyáimmal együtt.Apámat meggyilkolták a nem merem kimondani kik,mert nem szabad nácizni. Félő,hogy az itteni érzékeny lelkűeket megbántom. Persze a nagy igazságtalanság az volt,hogy Anyám és én „vissza pofátlankodtunk”.Lakás,bútor,ruhák és a szaros gatya maradt.Mi pedig mehettünk”amerre szem el lát, puszta földön égen”. Ugye milyen jó pofán,viccesen fogom fel a hullarablást?Bezzeg Atyafitok Teleki Pál akiben még szikrája maradt a tisztességnek mondván,hogy nem akar egy hullarabló nép miniszterelnöke lenni nem volt ilyen humoros.Szégyenében főbe lőtte magát!Nem tudni miért,de történelmetek ez alakjáról nem esik szó.Nem tűzitek az árvalányhajas pörge kalap mellé!

  • gyuri10
    tudom hogy edomita volt…………..ezert irtam hogy „nem heber”…..a zsido fopapok a megvalasztast se neztek jo szemmel.
    antipas meg egyszeruen egy verlazitoan aljas fereg volt aki a vallasi torvenyek ellenere felesegul vette a sajat testverhugat Herodias-t.
    a dolog pikanteriajahoz tartozik hogy herodes gadol antipas-t a sajat anyjaval nemzette……………ezert volt degeneralt.

  • az a „jezus” SOSE LETEZETT…………akirol itt szo van.
    az egesz tortenet egy kopia a korai elso kopt egyhaztol.
    lekopiroztak a joval regebbi Egyptom-i tortenetet ami HORUS-rol szzol.
    a horus tortenet,;
    -„horus szulete egy szuz-tol.megmerittetett a szent nilus folyoban.az Amon Re templomban felolvasott a szzent tekercsekbol, 12 kovetoje volt. a keresztre feszitessel halt meg..”
    ugye mennyire egybecseng?pedig a horus tortenet jo 1700 evvel korabbi mint a jezus tortenet.
    aztan a masik problema jezussal.
    ugy mondjak a „nazareti jezus”. ezzel is gond van,,,,,,,,ugyanis Nazareth mint telepules sem eleteben sem halalaban NEM LETEZETT MEG.
    Nazareth illit-et cask jo 300 evvel utana alapitottak.
    …………………………………………………
    volt viszont egy szekta akkoriban a Nasaree-(nazarenus)- ami a korabbi essenien (esszenus) messias varo szektabol nott ki.
    ennek volt egy illusztris tagja nev szerint.; YESHA BAR YOSSEF.
    ezt az embert feszittette meg poncius pilat procurator lazitas rendzavaras vadjaval yirusalaim-ban.
    a feje fole tett titulus cruces -(az ok amiert…)-on ez allt arameen nyelven -(mindig az elitelt anyanyelven)- „YESHA NASAREA MELEKH H’YEHUDIM”

  • nemregiben egyptomban elokewrult az elso kopt papa mumifikalt teste…………mellette a koprsoban egy tekercs aramiul amiben ott az egesz horus tortenet.
    a korai elso kopt gyilekezet ugyani kizarolag EGY ISTEN hivo volt. nem volt szo „szent haromsag”-rol.kozelebb alltak vallasilag es torvenyileg a zsidokhoz, mint a mai kopt -(atya,fiu,stb)-hivokhoz.

  • Kedves gyuri, minden együttérzésem van és volt veled, jól tudod!
    De, ami a vészkorszak után jött Magyarországra, az sem volt tréfa.
    A bosszú és a szovjet uralom, szintén összegyűjtött egy nagy számot a bosszú hadjárattal!
    A világ on a kommunizmus áldozatai számát k.b. 100 ezerre saccolják nagyjából.
    A kulágot bevezették a szovjet uralma alatt lévő országokban, azaz a haláltáborokat. AZ 50 es években az akasztások tömege emlékezetes még ma is.
    Ártatlan emberek lettek bebörtönözve vagy felakasztva.
    Én azt is átéltem, bár egyik szenvedője voltam ENNEK is!

  • barlev
    2017 május 27
    11:56 de.

    a világtörténelemnek az a része ami valami olvasható formában fennmaradt tele van a természetből létrejövő és feltámadó istenképzetekkel azaz a természet körforgása vallási misztikus köntösbe bújtatva ennek egyik esete a Jézus legenda amiről azután megszületett a romantikus újszövetség…persze évszázadokkal, később, mint a vélt esemény és azonnal legendává lett, mert az uralmát elveszítő császárságnak nagyon nagy szüxége volt egy új istenre, rögtön magáévá is tette (persze a gyakorlati lépések ennél sokkal, komplikáltabbak és James Bond sem elég izé hozzájuk képest de ezek a dolgok mai napig bizonyos ciklikussággal létrejönnek mert szintén szüxég van a hatalomhoz egy ilyen izére)

    az összes többi akármiről ugyanígy bizonyítható, hogy kitaláció vagy természeti jelenségek (szántásvetésbeérésaratásésgabonaőrlés) megszemélyesítése… szép és véres mesék

    és a borzalom mindezekben az, hogy az ő nevükben gyilkolnak és semmiznek ki ártatlan egyedeket hittani alapokon meg egyebeken azaz kitalált okokból kifolyólag ami mai napig folyik lásd a nato és G7 ripityomot a világ szégyene és gyalázat

    magam részéről a béke és vidámság nagy híve vagyok és nem kívánom életemet azzal tölteni, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak amiket nem én követtem el és felmenőim sem vettek benne részt (bár passzívan szemlélték, mint réműlt birkák)

  • Belzebub
    2017 május 26
    4:47 du.

    A Magyar Királyságban se volt mindenki nacionalista, mégis mi vesztettük a legtöbbet a párizsi béketárgyalásokon.

    Ezzel együtt a magyarok általában nem szokták letagadni manapság, hogy bizony a magyar állam tárgyalási politikája hibás volt. Senkit nem hatott meg, hogy Apponyi perfekt volt franciából, vagy hogy a középkorban védtük Európát a töröktől. Többre mentünk volna emigráns politikusokkal a háború éveiben, vagy néhány örömlánnyal a diplomaták meggyőzésében (Ormos).

    A mostani kisebbségek példálózhatnak a 70 évvel ezelőtti szörnyű üldözés emlékével, de ettől még senki nem kedveli őket jobban. Személytelen újságcikkek, a magyarok állandó hibáztatása, kb. ezt tudja a mai zsidó kisebbség felmutatni, mikor arról panaszkodnak, hogy nő az antiszemitizmus.

  • SchumackerLady
    2017 május 27
    6:06 de.

    Horthynak nem volt teljhatalma.

  • SchumackerLady
    2017 május 27
    4:24 de.

    Már megbocsáss, de az eredeti kérdés nem az volt, hogy miért emigráltak a zsidók 1945-56 között?

    Biztos volt olyan, akinek sajnálatosan semmije nem maradt, de olyan is volt, akit a kommunista állam üldözött vagy államosította a vagyonát! Esetleg lakókat költöztetett a lakásába, ha több szoba volt. A kártérítést a kommunista állam megtagadta, vagyis a Párt döntött minderről. Vagy szerinted kikérték az egyszerű ember véleményét a szocializmusban?

    A demokráciában volt ilyen eset, hogy a MÁV-ot beperelték a túlélők, de másról nem tudok. Ha valami nagyon híres festmény lenne a múzeumban, akkor abból már országos per lett volna, mint Bécsben a Klimt-portrékból.

  • gyuri10
    2017 május 27
    7:06 de.

    Úgy tudom, hogy a peres ügyek abból keletkeztek, ha pl. a nem zsidó nem volt hajlandó visszaadni a vagyont, amit az üldözés idején a nevére vett.

    Ezek sajnos egyéni esetek, és abban a kifosztott, háborús állapotban nem ez volt az egyetlen probléma az országban. Manapság meg már az idős túlélők vagy a leszármazottak bizonyítása valószínűleg nehézségekbe ütközik.

    Konkrét eseteket nem ismerek, ezért nem is nagyon tudok a témához hozzászólni.

  • Belzebub
    2017 május 26
    4:47 du.

    Az antiszemitizmust sok minden okozhatja, de semmi esetre nem írtam ilyet, hogy az emlékezés vagy a hagyományőrzés.

    A te érvelési hibád a szalmabáb.
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

    Egy zsidót sem ismerek személyesen, de ha kiderülne, az se zavarna. A híres embereknél se a származását nézem, hanem a produkciót.

    Semmi náci elvet nem szoktam hirdetni. A KMH-n viszont annyiszor előkerül a téma, hogy nehezen lehet kikerülni, ha csak nem süket és vak valaki.

  • rodeo36
    2017 május 26
    3:34 du.

    Bocs, én nem így tanultam történelemből.

    A feudalizmusban csak a főuraknak tellett luxusra, ezért a gazdag kereskedőknek érdeke volt a feudális rendszer fenntartása.

    Az ipari és mezőgazdasági forradalom tette lehetővé, hogy a népesség nagyobb része a gyárakban dolgozzon bérmunkásként. Ez a földrajzi felfedezéseknek és a gyarmatosításnak köszönhető.

    Senki nem mondta, hogy a kapitalizmus kialakulása sétagalopp volt, sőt elég szörnyű volt. Napjainkig sokan próbálják megreformálni, de a kommunista kísérlet fölött eljárt az idő.

  • barlev
    2017 május 27
    11:56 de.

    http://www.ancientegyptonline.co.uk/horus.html

    kiemelem, mint annak igazolását amiről fentebb említést tettem

    He was the protector and patron of the pharaoh. As Horus was associated with Upper Egypt (as Heru-ur in Nekhen) and Lower Egypt (as Horus Behedet or Horus of Edfu) he was the perfect choice for a unified country and it seems that he was considered to be the royal god even before unification took place. The Pharaoh was often considered to be the embodiment of Horus while alive (and Osiris once he was deceased). The Turin Canon, describes the Predynastic rulers of Egypt as „the Followers of Horus”, and the majority of Pharaohs had an image of Horus at the top of their serekh (a stylised palace facade in which one of the king´s names was written).

  • hazai lámpa
    2017 május 27
    3:51 du.

    másik polcon kellene könyvet keresgélned…a statusquo fenntartása ideig óráig mehet, de ennek is vége lesz és jön helyette más

    a kommunizmus az az, amit te is és sokan mások reklamáltok a kapitalizmusotokban…mostani felállás a krump lee alatt ez még rosszabbodik, de ha a sarki jég is elolvad akkor ennek is vége szakad…

    még annyit, hogy az igaz, hogy nem tudok arról, hogy rekvirálták volna a családom felmenőinek vagyonát valami vallási vagy politikai okokból de az 1938-as világválságban nulla alá csökkent az értékük és a család többi tagja nem lengyel táborokban hanem sátortáborokban a háborúsdi közben patkolt el, és hogy az ő ingó és angatlna vagyonuk hová lett sohasem tudtuk meg

    ezért mondom azt, hogy két halott között semmiféle különbség nincs: egyfármák: már nem élnek ez az egyetlen kritéria érvényes rájuk

    a mai kapitalizmus nem kapitalista, hanem imperilaista és ha krump lee arra büszke, hogy most áramlani fog a zsé a nato ba onnan meg a terrorista csoportok zsebébe, akkor a világvége nincs is olyan messze??? bár gömb alakú

    dehát a dínók 150 millió év után a zember meg 5 millió után válik humusszá és senkinek sem fog hiányozni, lesz más

  • Kedves Klárika,
    szerintem és mindenki szerint a szovjet(kommunista nem létezett) rendszer bűnei nem lehetnek vita tárgya.Leghűségesebb saját híveiket és az emberiség legjobbjait is irtották, gyilkolták.Nem akarok részletes névsorral szolgálni,de azért bárhogyan is megszenvedted a szovjet uralmat,azért remélem nem hasonlítod magadat Raul Wallenberghez vagy Nagy Imréhez.Ezen túlmenően pedig ugye Te sem akarsz párhuzamot vonni a „kommunizmus”és a Holokauszt áldozataira.A politikai hatalom gyilkosait nem lehet együtt emlegetni, hasonlítani fegyvertelen férfiak,öregek,asszonyok,gyerekek,terhes asszonyok,csecsemők millióinak faji alapú lemészárlásához.A szovjet katonák,(értsd alatta a II.ukrán hadtestet)akik Budapestet szabadították fel minden összehasonlítási mértéken túl tisztességesek voltak az Ukrajnát megszálló magyarokhoz hasonlítva.Nem vonom kétségbe a Te szenvedésedet,mert egy rossz szóért is lehetett szenvedni,de azért hálát kell adnod a Jó Istennek,hogy a családod nem vesztett el senkit egyik totalitáris rendszerben sem.

  • rodeonak-„felhomalyositasul”.
    Nem akartam beleszolni a vitaba,de nem birtam
    megallni,hogy a tudomany mai allasa mellett{archeologia,okori nyelveszet,anyagok laboratoriumi vizsgalata,stb}mellett
    megnezzunk nehany „meset”.

    Egyelore Jezusrol-aki szamunkra Jesua bar Joszef
    {Jesua Jozsef fia}. Erdemes meghallgatni rola
    Prof.David Flusser – a Heber Egyetem professzoranak
    velemenyet-milyen nyelven beszelt,hova tartozott-
    maga szerint,stb.

    https://www.youtube.com/watch?v=sQkbRXKE9SQ

    Az is erdekes,hogy bar a Megvalto{Felkent} David
    leszarmazottja kell legyen,Mate es Lukacs nem
    egyforman velekednek Jezus csaladfajarol.
    Ha igazi apja-nem Jozsef volt-aki David leszarmazottja,
    hogyan lehet o maga – a Megvalto?
    Bocsanat, en csak kerdezek.

    No es Judas tortenete,aki „eladta” Jezust
    30 ezustert- es akinek „tulajdonsagait” nepere
    vonatkoztattak- „arulkodo Judas” „haracsolo” stb.
    Hogyan is volt ez? Mit mond errol a kopt{egyik
    legregibb kereszteny szekta}Judas Evangeliuma-
    amelyet az archeologusok Egyiptomban talaltak?

    http://mult-kor.hu/20130409_a_tinta_mutatta_meg_judas_evangeliumanak_eredetiseget

    A vallasokrol szolva-a kommunizmus is egy „vallas”.
    En nagyon hittem benne,hogy minden ember egyenlo.
    Akkor tudtam meg,hogy vannak „meg egyenlobbek”-
    amikor egy osztalytarsnom a gimnaziumban-
    egy parttitkarno leanya a fejemhez vagta,hogy
    „a zsidok mind parazitak”. Ezt mondta nekem,
    akinek {a haboru miatt} ozvegy anyam,reggeltol
    estig dolgozott,hogy megeljunk.

    Az eszme szep,de ugy latszik, nem lehet megvalositani.
    Bar a „mesekonyvben” emlitett profetak
    remeltek, hogy egyszer – meg ez is eljon.

    Ezsaias {2}{4} {i.e. 8-ik szazad}
    „Iteletet tart a nemzetek kozott es sok
    nep folott biraskodik.
    FEGYVEREIKBOL KAPAKAT CSINALNAK,
    DARDAIKBOL METSZOKESEKET,
    ES NEP NEPRE KARDOT NEM EMEL,
    ES HADAKOZAST TOBBE NEM TANUL.”

  • Igaz, amit irt Izraeli.
    Én is éppen így láttam.
    Az eszme nemes, de kivihetetlen.
    Csak azért, mert minden ember MÁS, nem egyenlő- Van okos, tehetséges, szorgalmas jó munkaerő.
    És van buta, lusta , munkakerülő.
    A pénz és a vagyon, a származás, mind másodlagos.

  • Izraeli
    2017 május 27
    7:12 du.

    az mikor lesz amit „ídézel” a négy uccsó sor nagybetűsen szedett álmaiból???

    mert manapság ennek pontosan az ellentettje folyik…
    a hócipőm tele van a múlt átpingálásával, ez is ugyanaz, mint a magyarok 60000 éves története a szírius bolygóról meg a szívcsakra és a többi mindről van írás …az azt jelent a papír is meg a pergamen is elbír bármit amit rákörmicélnek

    minden politikai érdeknek van egy különbejáratú történelemkönyve amiben az összes lehetséges és csakis neki tetsző változatokat „írja le”

    ne fáraszd magad…kérdezd meg a nato-t miért létezik és mire költenek 800 milliárd dollárt amikor senki senkit sem támadott meg kivéve a nato amely a süsüékkel együtt 75 éve szabad háborús játékokat folytat és bárkinek aszongya hogy coki aki éppen nem gazsulál most Brazilia, Venezuela, GBR, Fülöp Szigetek, Szíria, Oroszok, Afgánok, Yemenek, Szomálok, Szudánok a déli részéről kaptak intőt és magatartásból megbuktatták őket és a fősodratú média ebben a másik fegyver a social media meg mongya de … a fősodratunak van bugyigumiból készűlt nukleáris csúzlija és rángattya mint a hülyegyerek a négyéves addig amíg valaki meg nem neveli…ja és irán az még csak egy gonosz csak tudnám miért? mert kivágták a sahot és most nem gazsulálnak…

  • מרים,
    ismerem Jesajáhu mondását,néhány évtizede.Nem tudom kinek volt a mondása,hogy”ha békében akarsz élni-készülj fel a háborúra”.Ez a mondás valahogyan reálisabban hangzik.Ha a különböző alkalmakkor, amikor le akartak rohanni minket”kedves unokatestvéreink”fegyver és hadi tudás helyett kapák és metszőkéseink lettek volna,akkor bizony már csak az ásók és a chevra kaddisa,ha maradt volna.Bár, olvastuk 67-ben Husszein király hadi parancsát.Fogoly ejtés nincs.Az utolsó bogarat is ki kell irtani.Egyenes folytatója volt hadzs amin el husszeini jeruzsálemi főmufti SS obersturmbaum fűhrernek.Nem rajta és nem Jesajáhun múlott,hogy a dolgok kicsit másképpen történtek.Ez az oka a valójában nem is létező”palesztin nép”siralmainak.

  • Barlev:
    „az a “jezus” SOSE LETEZETT…………akirol itt szo van.
    az egesz tortenet egy kopia a korai elso kopt egyhaztol.
    lekopiroztak a joval regebbi Egyptom-i tortenetet ami HORUS-rol szzol. a horus tortenet,;
    -”horus szulete egy szuz-tol.megmerittetett a szent nilus folyoban.az Amon Re templomban felolvasott a szent tekercsekbol, 12 kovetoje volt. a keresztre feszitessel halt meg..” ugye mennyire egybecseng?pedig a horus tortenet jo 1700 evvel korabbi mint a jezus tortenet.”

    A Horus sztorit sajnos nem ismerem, de érdekelne, szívesen olvasnék róla. Hálás volnék, ha esetleg tudnál ajánlani róla valami szakirodalmat. (Lehetőleg német, francia, angol, esetleg norvég nyelven. Az ivritet sajnos egyáltalán nem értem meg.) Előre is köszönöm!

  • tisztelthölgyeimésuraim:
    „Más becslések szerint viszont a kapitalizmus, a tőke [az imperializmus v. ha úgy tetszik a globalizmus] holt áldozatainak száma pedig több . m i l l i á r d r a . rúg…”

    Ez ugyan nem az áldozatok számáról szól, de ha valakit esetleg érdekel, és nem csak szívesen ír, de olvas is: Kurz, Robert.Schwarzbuch Kapitalismus: ein Abgesang auf die Marktwirtschaft. Frankfurt am Main: Eichborn Verlag. 1999.

    A neten a teljes könyv elérhető:
    http://www.exit-online.org/pdf/schwarzbuch.pdf

  • מרים,
    még annyit a csoda folytán néppé hazudott”palesztínokról”,hogy hadzs amin el husszeini egyik főnökétől göbbelstől tanulták és használják ma is a hazugság fegyverét.Mottó,hogy a legbornírtabb hazugságot is addig kell ismételni,ameddig már saját maguk is elhiszik és be is megy a köztudatba.Be is ment,de Európa népei most tanulják az arabok diktálta házi feladatot.

  • Belzebub
    a kopt kereszteny konyveklben ott van.
    de ha van mail cime elkuldom a fotot a pergamen-rol ott ujjal mutatjak honnettol kell olvasni

  • Hazai Lámpa (SchumackerLady):
    Már megbocsáss, de az eredeti kérdés nem az volt, hogy miért emigráltak a zsidók 1945-56 között?

    1945-56 között zsidó emigráció többé vagy kevésbé legálisan 1945-től 1948 végéig, illegálisan 1956.október végétől kb. december végéig volt lehetséges, majd 1957 tavaszán az izraeli és magyar kormányzat megállapodása alapján (lakásuk és vagyonuk leadása mellett) kb. 3.000 zsidó legálisan távozhatott Izraelbe.
    Egyes becslések szerint (amelyek nem tudom, helytállóak -e) az említett időszakban a túlélő zsidóknak kb. a fele távozott Magyarországról. (Teljesen megértem a távozókat. Sokkal kevésbé értem, akik maradtak.)

  • Izraeli
    yesha bar-yossef melekha dovid-tol leszarmazasa mar cask azert is ketseges mert yesha arami volt es nem zsido.
    amugy galilea-i szuletesu.
    mig melekha dovid Judea-i

  • Gyuri
    Ismerem a „palesztin nep” eredeterol szolo
    „tortenelmet”.
    Mar tobbszor kertem a velem vitazokat,hogy nevezzenek
    meg legalabb 1 palesztin kiralyt,hadvezert,
    koltot,stb, es foleg,mikor eltek.
    Mai napig varom a valaszt-hiaba.
    Gondolom-ezert.
    {Hamas interior minister-We are Arabs not Palestinians}

    https://www.youtube.com/watch?v=Oo4yiUHs1HE

    Amirol irtal,hogy „aki beket akar,keszuljon
    a haborura” – szinten nem uj a zsido tortenelemben-
    ” הקם להורגך השקם להרגו” {remelem Barlev megadja
    a forrast,ami-ugy tudom,Talmudi}.

    Megis, erdekesnek talalom a profetak mondasait-
    akik mar 2700-2500 evvel ezelott irtak-
    a ma is aktualis temakrol –
    pl.Amosz a pasztor profeta Tekoabol{i.e 8-ik szazad}.
    Erdekes, hogy ez a profeta Judeanak azon a reszen
    szuletett,amelyet „ciszjordanianak” tartottak/nak-
    de megorizte eredeti heber nevet.
    Konyveben ostorozza nepe gazdagjainak buneit
    a szegenyek ellen {annak ellenere,hogy a Bibliaban
    komoly tarsadalmi torvenyek leteztek}-es szol
    a ” politikarol” is.
    Amosz {i.e 8-ik szazad}.
    1} Amosz beszedei,aki a Tekoabeli pasztorok
    kozt volt,Uzziasnak Judea kiralyanak
    idejeben es Jerobeamnak Joas fianak
    a foldindulas elott.
    3} Harom bune miatt Damaszkusznak,sot 4 miatt,
    nem forditom el,mert vas cseplokkel csepleltek
    meg a Gileadot.

    5} Es osszetorom Damaszkusz zarjat es kivagom
    a lakot Avennek volgyebol.”

    Egy kis tortenelem: i.e 722 Assziria elfoglalja
    Eszak Izraelt
    I.e 586 Babel elfoglalja Judeat-lerombolja
    az Elso Szentelyt.
    I.u 70 -Titus lerombolja a 2-ik Szentelyt.
    Sajnalom,ha untattalak benneteket,csak rodeonak
    akartam valaszolni- a „mesekonyvrol”.

    Ugy latszik,nem sok valtozott,csak az ujkori
    nagyhatalmak,es az,hogy egy kis nep-2000
    eves uldozes dacara,talpra allt es visszatert
    kiindulasi helyere.

  • Barlev:
    „a kopt kereszteny konyvekben ott van. de ha van mail cime elkuldom a fotot a pergamen-rol ott ujjal mutatjak honnettol kell olvasni”

    Köszönöm szépen a fotó felajánlását, de ajnos, a helyzet úgy áll, hogy ha az ógörög ábécére valamelyest hasonlítónak tűnő kopt betükkel talán-talán (bár egyáltalán nem biztos) még elboldogulnék is valahogy, a kopt nyelvű szöveg elolvasása számomra teljesen reménytelen kísérlet lenne.

  • Drizari:
    Mi a közös a nácikban, a fasisztákban, a nyilasokban, a kommunistákban és Orbán Viktorban?
    Mindegyik gyűlöli és fél a liberálisoktól.

    Hogy ki, mikor, és kitől fél, az a helyzet függvénye.

    Ami viszont az említettekben szerintem közös, az különböző, egymással összeegyeztethetlen ideológiai-politikai irányzatok szándékos összemosásának a kísérlete:
    1. A nácik és Orbán Viktor propagandájukban összemosni igyekeznek a kommunistákat és a liberálisokat.
    2. A kommunisták propagandájukban összemosni igyekeznek a nácikat, fasisztákat, Orbán Viktort és a liberálisokat.
    3. A liberálsok propagandájukban osszemosi igyekeznek a nácikat, a fasisztákal és Orbán Viktort a kommunistákkal.

    Úgy sejtem, hogy e véleményemért se fogok sok dícsérő vállveregetét kapni az itt kommentelő néptársaktól, testvérektő, hölgyektől-uraktól és elftársaktól, de talán még Orbán Viktortól sem. 🙂

  • Szokásom szerint elgépeltem. A helyes szöveg:

    3. A liberálsok propagandájukban összemosni igyekeznek a nácikat, a fasisztákat és Orbán Viktort a kommunistákkal.

  • barlev
    2017 május 28
    9:18 de.

    ez a fajta vitátok -nekem- picinyt rasszistának tűnik??? nem mindegy, hogy milyen néphez tartozott az, aki sohasem létezett??? Andersen és a Grimm testvérek meg a szent pál a lova oldalán felvillanóval aki akkor még nem volt szent…csak később lett azzá

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 május 28
    8:57 de.
    „Be is ment,de Európa népei most tanulják az arabok diktálta házi feladatot.”

    Szerencsére nem mindenki, de aki beveszi, az megérdemli!

  • Izraeli
    2017 május 28
    11:04 de.
    szóval … az látszik nagyon ügyesen tudsz szelektálni, erről már írtam korábban: ídézem: minden hatalomnak megvan a maga különbejáratú történelemkönyve és abban a történelemnek (=a múlt ami nem lehet csak egyféle) azok a változatai ami neki megfelel… TE MOST EZEKET SZEMELVÉNYEZTED… a valóságon ez nem változtat, de minimum a múlt fele kimaradt

    ügyesnek hiszed magad??? én meg nem

  • Izraeli
    2017 május 28
    11:04 de.

    ez tömény rasszizmus és xenofóbia

  • Orsós Elemér
    2017 május 28
    4:09 du.

    szóval európa tanulja a …

    az Argonauták? Agamemnonék (lásd Iliás és Odysseia), Róma és Karthago (v)iszonyai, keresztesháborúk, (majd jött az inga visszafelé: Dzsingiszkáhn, Szulejmán szultán) közben a conquistador-ok szerte széjjel…kis csönd, majd I.,II. VH…és azóta a demokrácia terjesztése tankokkal, NATO val, repülőgépanyahajókkal és százmilliós halott listával az éhezők és betegek meg nyomorgók ebben nincsenek benne

    és most van (a sajátos nevén nevezve) a migráncsválság ami szintén valaminek a következménye azaz mint mindennek ennek is oka van, de nem a gonosz daesh meg alkaloida és a többi „vidám fijjug burnuszban és talpig anyahajóban” hanem „bizonyos” erők, amelyek most pár napja bruxellesban eladtak 800 milliárd usd értékű (nem friss kenyeret hűs tejjel, hááát nem izgalmas) fegyverzetet mindenkinek ha kell nekik ha nem

    szóval és akkor nincs vége…de nem mondom …hátha rájössz magadtól

  • Belzebub.-helyesen irva,; baal z’buth./
    a szoban forgo tekercs oheber-es arami nyelven van irva……..az izraeli nevu olvasotarsunk szivesen leforditja neked
    mail?

  • rodeo36
    az on helyeben en szegyenlosen kussolnek most xenophobia es foleg rasszizmus ugyekben………

  • SchumackerLady

    HL 3:27

    Többekközt így vág vissza az elrabolt képekre történt hivatkozó élő példájára, valahogy úgy mintha a tolvaj arra hivatkozna, hogy amikor lopott, akkor a lopott tárgyak nem is képeztek, vagy csak minimális értéket képeztek… Aszongya a mi Hazay igazságunk Lámpása;

    „Ha valami nagyon híres festmény lenne a múzeumban, akkor abból már országos per lett volna mint Bécsben a Klimt portrékból.”

    Megsúgom kedves Lámpuska, hogy van is, nemhogy országos, de világraszóló hatalmas és precedens értékű per, csakhogy a magyar hivatalok, akárcsak az osztrákok is – azzal egy tőről fakadván – a „sértett”, ill. örökös és felperes Martha Nierenberg haladott életkorára spekulálva mindent elkövet, hogy az előbbutóbb majd kihalván, az elrabolt műkincsek itt maradhatnak a múzeumban, tovább őrizvén bűnös megszerzésük titkát és természetesen a rabolt értékük egyre növekvő napi taksáját esetleg a Matolcsy safe-kben, vagy Eiffel-stb. Palacek falain – kölcsönadva…

    Megjegyezném még, hogy az első fokú bíróság a 12 Herzog tulajdonú képből 10-et a felperesnek ítélt, aki – becsületére váljék – azt nyilatkozta, hogy neki nem a műtárgyak fizikai, hanem erkölcsi értékére, megszerzésük jogtalanságának a kimondására van szüksége, ezért azokat, mint a saját tgulajdonát otthagyja a múzeum falán közszemlére.

    Ám a . m a g y a r . á l l a m . ebbe nem nyugodott bele, és a paragrafusok csűrése-csavarása útján a Legfelső Bírósággal megsemmisíttette az elsőfokú ítéletet… stb. Jelenleg ott tart az ügy, hogy egyelőre még nem vihették ki nemzetközi jogi szintérre a vitatott tulajdonú műkincsek sorsát…

    Ítélje meg hát az olvasó a . H e r z o g . G y ű j t e m é n y . – Lámpa szerint „nem valami nagyon híres” – festményei ezek:

    [Szépművészeti Múzeum]
    Anthonys van Dyeck: Lotaringiai Margit képmása;
    Lucas Cranach: Az angyal hiradása a pásztorokhoz;
    Joachim Barthel Bruyn: Petrus von Claips jogtudós arcképe;
    Alonso Cano: Don Balthasar Carlos infáns arcképe;
    Gustave CVourbet: Neuschateli tó, a nyoni kastély téli látképe;
    El Greco: Szent család
    Fiorentino: Mária gyermekével;
    John Opie: Női Képmás.

    [Magyar Nemzeti Galéria]
    Brocky Károly: Alvó bachánsnő;
    Munkácsy Mihály: Műteremben c. vázlata;
    Munkácsy Mihály: Délutáni Látogatás

    🙁

  • barlev
    2017 május 29
    3:03 de.

    miért eme megjegyzés??? talált, sűllyedt??? ejnye csak nem?

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 május 28
    7:20 du.
    Már bőven az úgynevezett „migráns válság” előtt rájöttem arra amit nekem most itt novumként akarsz oktatni! Bizonyságul lapozz vissza a KMH archívumából hányszor kaptam érte nem éppen hízelgő jelzőket, ami nem baj, mert azok is engem igazoltak ebben a bizonyíthatóan bérliberális többségű közösségben!

  • rodeo36
    nalad sulyedt……………….es sajna ilyen melyre…
    pedig azt hittem ontol lejjebb mar nincs….
    maga itt a leg veresebb pofaju hazudozo rasszista irredenta es foleg antiszemita………….az ilyet mint maga kitomve kellene mutogatni egy pamoptikumban mint elrettento rossz pelda

  • rodeo
    Kisse nehez letagadni a „mesekonyvben”
    leirt tenyeket,amelyeket mar az archeologia,
    es a tortenelem {az okori tortenelem tudomany}
    regen igazolt.
    A jeruzsalemi Templom hegy rejtett titkainak
    feltarasa.
    Ez a film- a leletek menteserol szol, amikor
    az egyik mecset bovitesenel tobb kamionnyi
    homokot szortak ki- a „regeszeti torveny” ellenere.
    A „rasszista Izrael” nem akadalyozta meg ezt,
    tekintve hogy az ellenorzes a Wakaf-ra a mecseteket
    felugyelo legfelso muszlim szervre tartozik.
    Igaz, igy is „kapunk” a „partatlan” ENSZ-tol
    es EU-tol es „termeszetesen” rodeotol.
    Igy tortenhetett hogy mar evek ota szitaljak
    a homokot onkentesek, es talalnak archeologiai
    leleteket.
    A „hatalom torvenykonyv”erol szolvan, KINEK
    LEHETETT ERDEKE, elpusztitani tortenelmi leleteket,
    amelyek az Elso es a Masodik Szentely letezeset
    igazoljak?
    Nehez kerdes,rodeo?

  • Izraeli
    2017 május 29
    11:21 de.
    barlev
    2017 május 29
    10:24 de.

    szóval ásatag és el is sűllyedt??? mi közöm van nekem, a homok szitálásához??? kell belőle malter az illegális telepeseknek???

    történelem pedig annyiféle van, ahányat kitalálnak…egyre szebb a váltzó múlt, ahogy a térdig érő passzát szél fú a múlt ugyanúgy változik…már anniféle volt, hogy senkisem tuggya melyik melyiket ecsetelje???

    csak fessétek minél szinesebbre, annál jobb…csak azt nem tudom, hogy kinek???

    szóval kis rasszimus meg xenofóbia benne és máris kész a 30 ezüst

  • Barlev
    Koszonom az ajanlast Belzebubnak.
    Arameusul sajnos nem tudok,csak heberul
    es angolul .
    Az orokos kivancsisag-„tanulj egy eleten at”
    az oka, hogy annyira erdekel a tortenelem
    es az archeologia.
    Igaz, hogy az arami- leven semi nyelv,hasonlit
    bizonyos szavakban a heberhez { מיא,שמיא,כוכבא}
    de nincs szandekomban olyan lenni {itt is elofordul}
    akire azt mondjak „איסטרא בלגינה קיש קיש קריה „.
    „Az apropenz-csorog az ures hordoban.”
    Igyekszem- mindenkitol tanulni.
    חג שבועות שמח

  • rodeo
    Az onhoz hasonlo nagykepuekrol
    van egy szep kozmondas – arameusul:
    „Isztra balagina- kis kis karja”.
    „Az apropenz csorog- az URES HORDOBAN.”

  • barlev,
    rohadeot nem lehet kitömve,de még lombikban sem mutogatni.Ez a mutáció úgy született,hogy kiitta maga alól a spirituszt.

  • מרים, barlev és mindenki: חג שבועות שמח לכל עם ישראל

  • Termeszetesen o – az El-Aksza mecset
    imamja-nem rasszista es xenophob

  • SchumackerLady
    2017 május 29
    5:55 de.

    Nem közismert ügy.

    Utánaolvasva az derül ki, hogy a tulajdonost már egyszer kártalanította a magyar állam. Többször is elrabolták a festményeket, a nyilasok, nácik és a szovjetek is.

    Mint írtam, nehéz az ilyen ügyekben igazságot tenni. Annyit megjegyeznék, hogy nem minden magyar rabolta ki a szomszédját. Dédapámat pl. megkérte a félegyházi zsidó boltos, hogy vegye a nevére az üzletet, de ő nemet mondott. Később se igényelt ki semmit természetesen.

  • Belzebub
    2017 május 27
    6:52 de.

    Furcsa logika, hogy ha a magyar nemesség valami jót csinál, akkor is negatívnak állatod be őket, ti. „nem volt polgárság”.

    Nem volt előírva, hogy vállalják fel a nemesek a polgári átalakulást, ezt önként tették. Mégha a saját érdeküket nézték, akkor sem vitatható el tőlük.
    Nem az ő hibájuk, hogy a polgárosodás csak részben sikerült, ez Bécs politikáján is nagyban múlott. Ugyanis a bécsi udvar támasza az arisztokraták és a klérus voltak, akik a Habsburgok bukása után is még 1945-ig meghatározták az ország politikáját.

  • Izraeli
    2017 május 29
    2:53 du.

    meg a gyuri

    ismerős a munkamószeretek…olyan finkelstein-esch nyálazd be azt aki mondja és máris elveszíti értékét amit mondott

    fősodratú média vagytok ne csilingeljetek a sok sékellel, még megárt

    és ne akarjatok sem kitömni, sem felnégyelni, sem abortálni nemzés előtt, máglyahalállal sem (az amúgy is olyan kausztikus), kötél általi és pellengérre sem

    nem megyek oda…van nektek különbejáratú homokozótok, és ha kell küldök kisvödröt meg kislapátot és ti magatok is bele tudtok pisilni hogy összeálljon

    üres hordó az az amiben nincsen ezüst tallér sem hanem üres, üres azaz nincs benne semmi…ti néhány ezüst tallérnál alább még a semmit sem adjátok??? jó tudni…

    de ne dühöngjetek, nem áll jól nektek

    és a fóbiátok meg a frusztráltságotok sem publikálni való

  • gyuri10
    hag kosher Shavuoth v’sameah liber haver………….
    ………………………………………………..
    ez a rodeo fedonevu erosen tartok tole egy megrogzott nacifattyu…………..vajon melyik fonaci nemzette ezt a degeneralt genetikai hulladekot??

  • Izraeli
    salom haver….
    ik vunse dir ajn zer zer frejlise sojmer shavous.
    …………………………………………….
    igen igy ahogy irtad testverem……..de ne feledd hogy meg ma is minden egyes zsido hasznal imakat amik aramiul vannak es nem heberul………
    ilyen pl a Kaddish v’al rabbanan,de a orphelin is.

  • rohadeo36X,
    nem vagyok orvos.Ezért nem tudom megállapítani nagymérvű, gennyetitkus szellemiséged eredetét.Mi árthatott meg ennyire?A romlott anyatej,az annál is eredendőbb wassermannos, alkoholmámoros apatej vagy a spiritusz.Minden esetre elég sajnálatra méltatlan vagy.Ráadásul még a homo okozásra is rá vagy állva.A sok elferdülésedet figyelve,már ezen sem csodálkozom. Ajánlani tudom neked az Andrássy úton minden évben megtartott színes zászlókkal felvonulókat.Ott kiválaszthatsz magadnak homo okozós partnert.Én,jobban mondva Mi alkalmatlanok voltunk,vagyunk és leszünk álmaid teljesítésére.

  • barlev
    2017 május 30
    1:55 de.

    a rasszizmusotok és xenofóbiátok után milyen bizonyítékaid vannak állításaidra…írjál arabúl dühöset, akkor vidámabb nak látszanál, de ez a folyamatos dühöd ugyanolyan mint a kreálmányotyok a jahve nevű… szóval??? üres hordóban a sékelek sékelnek és ricsajoznak??? tiszta ricsaj az egész

  • rohadeo,
    adakoznék néhány agorát a rád emlékeztető szoborra.Egy egész sékelt nem érsz meg,mert azért már lehet kapni 5,6 szem mogyorót. Nem mérgezettet,mint a te anya és apatejed volt. Bárlev most nem tud neked arabul írni,mert éppen a jobbkezével van elfoglalva. A nevedet leírt papírral törölgeti alfelét.Kicsit durva…mármint a neved a papíron.

  • rohadeo,
    ti nem vagytok kizárólag xenofóbok,mert ti magatok között elintézitek minden gyűlölködéseteket.A xenofóbiátokra meg bizonyíték a dupla kerítés,ami már nagyon aktuális volt,mert a Lipótmezőt bezárták.

  • gyuri10
    2017 május 30
    7:51 de.
    kedvetlen gyuri …nagyon meg vagy bojdulva??? mi az oka??? nem jött össze a harci marci??? mármint aki veletek nem az mind náci és ha a náci sem elég akkor elmondjátok mindenfélének…még a két nagy lépés van hátra (huszár balról beelőz és gyalogot kiüt, majd gyalog sasszézik és királynő berosál) a kausztika és az anti

    nagyon neveletlennek és illemtelennek tűnsz, de ez már nem az én gondom…mindezzel (legalábbis számomra) bizonyítottnak tűnik az az állításom, hogy nem csak rassziták vagytok hanem xenofóbok is

    ja, és hogy tudd, nem szoktam felvonulásra járni még nézőként sem hiába ajánlod a kislapát és a vödröcske még elküldésre vár

  • gyuri10
    1 egesz shekel?-sok less az…………….1/2 shequalim megteszzi. vagy mondjuk 20 agorot…

  • rodeo36 = fatoku lepkevadasz.

  • rohadeo36
    érdekes.Lehet nem véletlen,de nem vagy az első aki megállapítja, hogy neveletlen vagyok.Az is érdekes,hogy én még csak nem is írtam,hogy esetleg náci vagy,te máris bemondtad az adu ászt és a 40-100 ultimót.Látom,hogy sakkozni sem tudsz.Ha a te királynőd berosálhat,akkor a paraszt futóját is bekaphatod.Az illemtan óráról ki lettem tiltva,mert abban az időben az én fajtám törvényen kívülinek számított.Manapság csak a tieiddel kapcsolatosan valóban xenofób vagyok és ezt nyugodtan világgá szaxofónozhatod.

  • barlev
    2017 május 30
    11:19 de.

    ba rl ev…ne próbálkozz hjumorral, nem megy az neked ugyanúgy mint a gyurinak akibe belefagyott a keserű plantatea…1 agoro=1,25 fakauri val? és 3,17 gurtschel lel a mai árfolyamlista alapján, a sekél az nem látszik a listán talán túl sekéles??? már a lepkék is??? mennyetek sschnúrozni a gyurival 10 sekél + 7,12 agoro ért min t tétért…ha nyersz vegyél rajta derűt és vidámságot és húzd ki a jahve -t a konnektorból, akkor nem késztet ilyesmire

  • barlev,
    olvasd el még egyszer,mert egy kicsit túlértékeled a rohadót.Én néhány agorát ajánlottam.Egy egész sékel szóba sem jöhet.Mivel az 1 és 5 agorás már régen megszűnt legfeljebb egy 10 agorásról lehet szó.Egy ilyen törpe szobrára biztos elég lesz.
    !חג שבועות שמח

  • rohadeo36,
    hiába,nagy az Isten állatkertje.Te és a te baráti köröd magasabb kerítést igényelne.Különben jól érzed magad?A számtan és a pénz váltás nem az ideológiád erősségei!?Ha tudnád mi a snúrozás már bizonyítani is tudnád,hogy emberszabású vagy.Következő lépésként pinkázni és bikázni is megtanulhatnál.Így megmaradsz örök kullogó irigykedőnek és nem mondom ki minek,meg aztán minek.Juszt se! Egyedül is tudod magadat minősíteni.

  • rodeonak a nagy „szagertonek”.
    A mi nepunk EGYUTT a vilag minden nyelven
    beszel, sokan tudnak arabul is.
    870/000 zsido akiket kiuztek az arab orszagokbol
    es akiket a kis Izrael allitott talpra,
    akikrol „nem tud” az ENSZ nevu sohivatal es
    az EU- voltak orszagok{Irak}-ahol mar 2000 eve
    eltek.
    Persze te arrol „sem hallottal” hogy mindenuket
    otthagytak.
    Lehetne csinalni egy egyezmenyt a palesztinokkal
    a kolcsonos karpotlasrol-beleertve az arab
    orszagokat is. Attol tartok-veszitenenek.
    Az Isten nev, amit gunyosan emlegetsz,
    azt jelenti : volt, van es lesz .
    Ha nem lenne „ures hordo” -tudna.
    Engem az on helyeben- jobban erdekelne-
    mi lesz Eurabiaban.
    {Belga apa- visszahoztam a fiam Sziriabol}

    https://www.youtube.com/watch?v=4pnXah00KLc

    https://www.youtube.com/watch?v=4pnXah00KLc

  • Izraeli
    2017 május 30
    12:08 du.
    és a gyuri

    ne szenvedj már annyit, még kiszenvedsz…nem érdekel a sok hülyeséged…mivel isten nincs a többi ebből következik

    és aporbafingós játékaitokról lemaradtam, mert tanulnom és dolgoznom kellett nem volt idő ilyesmire persze volt más értelmes, de nem ilyen

    pá kis aranyom pá

  • מרים,
    nem tudom miért ragaszkodunk hozzá,hogy a szemetet söprögessük. Szerintem nem a Mi feladatunk letisztítani a KMH oldalait.Ez még csak nem is szagértő,mint gondolod.Hogy valójában micsoda,arra pedig ne is gondolj!

  • hazai lámpa
    2017 május 26
    1:31 du.

    A fenti vitánál kissé egyik 19, másik egy híján húsz érzésem van …:)

    Bocsánat, a kommentben természetesen Csoóri Sándor költőre gondoltam.

    Gyerekversei évtizedek óta népszerűek, benne vannak az iskolai, óvodai tananyagban, Dióbél bácsi, Csodakutya stb. A 168 órában persze mindig úgy szerepelt, mint magyarkodó futóbolond …

    Csoóri Sándor: Csodakutya — vers
    Ha hiszitek,
    ha nem is,
    volt egy kutyám
    nekem is,
    piros volt az orra,
    lapulevél nagy füle
    lelógott a porba.

    Csoda egy kutya volt:
    holdsugáron
    lovagolt,
    s csillagfejű csikókat
    terelt udvaromba.

    Csodálkoztok?
    Elhiszem.
    Nem láthatta
    senki sem.
    Fénykép sincsen róla.
    Én is csak egyszer láttam,
    úgy álmodtam róla.

  • hazai lámpa,
    most például,miért teszed a csizmát az asztalra?

  • gyuri10
    2017 május 30
    3:48 du.
    +barlev, +izraeli

    az a gond, hogy assziszitek tényezők vagytok az egyenletben??? pedig még a * jelet sem rendelte senki hozzátgok, jelentéktelenek vagytok ezzel az agnoszticizmussal…nem lehet a múltban élni, az a halál…

    angolul valahogy ez jön ki rólatok: go, get a life

  • gyuri10
    -nalam orokre elasta magat arodeosmajopm azzal hogy az UR nevet ide ki-irta es csupa kisbetuvel…………..
    ezek utan nem valaszolok neki mert nem ember a szememben cask egy genetikai selejt.

  • Izraeli
    hagyd el………….ertelmetlen idopocsekolas valaszolgatni egy szellemi toprongynak.
    ami a lenyeg,; Anahnu Yehudim Kulanu v’Shelanu b’Erets Israel!!
    unnepeljuk meg meltosaggal ma este a melekh Dovid hillula-t.
    HAG KOSHER V’SAMEAH…………AZONKAK AKIKET ERINT.

  • SchumackerLady

    H L 6:267

    Az nem stimmel, az eszmefuttatásában, hogy úgymond „nehéz az ilyesmiben igazságot tenni”. Naná, hogy…
    Ez ugyanis csak annyiban igaz, ha egyszer az elsőfokú bíróság alapos és részletes vizsgálat után már megítélte felperesnek a per tárgyát képező képek 10/12-ed (db) részét, akkor a felebb már csak a bűneset(ek) után keletkezett jogszabályok csűrése csavarása folytán – politikai ráhatás következtében – ítélhetett az elsőfok megsemmisítésével, vagyis a LB a deportáltak igazoltan jogos javainak az elrablását is jogszerűnek ítélte…

    Mi ez, ha nem szabadrablás ?

    .

  • מרים és barlev,
    a magam részéről nem söprögetem tovább a szemetet.Nem vagyok a köztisztasági hivatal alkalmazottja.Ez az ürge olyan mint a csatornapatkányok általában.Kisöprik az ajtón vissza kullog az ablakon.Bőr a pofáján=00.Akinek olyanja van szórakozzon vele,bár jobb lenne a Kozarek vagy a Bali Mihály állás utódjának szórakoztatására.

  • SchumackerLady

    Egyébként a két eset [ti. a Klimt-ügy és a Szépművészeti/Nemzeti Gal. kontra Herzog ügy] jellege annyira hasonlatos egymással, mint . k é t . i k e r t e s t v é r.

    Példaértékű bennük az, hogy a finoman szólva is fasiszta állam [mint rendszer] a jogszabályok saját érdekeihez történt igazításával legalizált, ill. fedett el, pontosabban álcázott törvényesnek – akár a személyi tulajdon ellen elkövetett – valódi és súlyos bűncselekményeket is…

    Az így >gazdát cserélt< tárgyak száma több-millióra rúg…

    .

  • SchumackerLady

    – csak Magyarországot alapul véve is.

  • gyuri10
    2017 május 31
    5:20 de.

    mientras yo sepa lo que soy, me vale la verga que dice la gente

    la vida es muy puta aprende a follartela

  • most mar volt szo mindenrol…………….cask a lenyegrol nem.
    HOL ES MENNYI ALDOZATA VOLT CANADA-BAN A KOMMONISTA REZSIMNEK??!!
    sehol?/semennyi??-akkor meg mirefol az emlekmu??

  • rohadeo36,
    כפי שזה ניראה אימא שלך הייתה זונה,לכן אתה בן זונה. תהייה מקולל דורי דורות עד
    .האחרון במשפחתך Na kis pöcsfej erre válaszolj spanyolul vagy oláhul.Varjú mondja a szemednek,hogy”csecse bogyó”.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 31
    10:16 de.
    TÉNYLEG! ):-

  • SchumackerLady
    2017 május 31
    5:36 de.

    Utánaolvasva az derül ki, hogy a nácik által elrabolt műkincseket visszakapta a Herczog-család. Most azt perlik az örökösök, amit a kommunisták államosítottak.

  • SchumackerLady
    2017 május 31
    5:07 de.

    Nem ismerem az ügyet közelebből, de itt nem a deportáltak vagyonáról van szó.

    Azon megy a vita, hogy a Kádár-rezsim kb. 200 ezer dollárral kártalanította az eredeti tulajdonost, de az örököse meggondolta magát és mégis kéri a képeket, legalábbis ezt írják a régebbi újságcikkek.

  • Igazatok van-ezzel a felkegyelmu rodeoval
    kapcsolatban.
    Csak elobb-letorlom a konnyeimet.
    Bruhuhu!!
    Szegenynek ” tanulni es dolgozni” kellett.
    Mert ugye bennunket-diszkapuval vartak.
    Nekunk nem kellett harcolni,dolgozni es tanulni-
    es vizsgazni-sikeresen-meg 2 nyelven.
    De-alltuk a sarat.
    Makacs nep vagyunk.

  • barlev
    2017 május 31
    10:16 de.

    Annak állít emléket a mű a cikk szerint, hogy az uralomra jutott kommunizmus miatt sokan menekültek a hazájukból, és a kanadaiak befogadták őket.

  • gyuri10
    2017 május 31
    1:41 du.

    resingate, no tengo ni tiempo ni voluntad p’ra descifrar tus resingadelas

    así corto

    que te jodes

  • gyuri10
    2017 május 31
    1:41 du.

    que debilidad tú tienes…

    Izraeli
    2017 május 31
    3:55 du.

    nahááááát azon kívűl, hogy agnoszkáltok egy életen át mást is sikerűl??? mit árúltál??? mozijegyet a Petőfi moziban a vasárnapi matinékra??? mert erre bizonyosan van képesítésed…csak 2 nyelvet??? anyait meg apait??? és mi van 8 különféle nyelvvel???

    gyengusz kicsi ignác

  • Izraeli
    2017 május 31
    3:55 du.

    gondolom az olyan szövegeket, mint barátod gyuri követ el ki kellene tíltani (bárhonnan) mondja nekem:
    mivel anyád kurva te egy kurafi vagy…

    a stílus maga a zember bár ember ilyet nem mond ismeretleneknek mert nem tudhatja nem áll e vele szemben és vágja miatta szájon visszakézből (a korát tisztelve hogy ne a fogsora mert az nincs neki csak protkója lötyög)

  • hazai lámpa
    2017 május 31
    3:56 du.
    Pontosan! 39 ezer magyart fogadott be 57-be Kanada!

  • hazai lampa
    akik elmenekultek……………ELNEK……………azok nem aldozatok.

  • gyuri10
    2017 május 31
    1:41 du.

    köszönettel vettem beismerő vallomásodat, íme ídézlek:

    ” Na kis pöcsfej erre válaszolj spanyolul vagy oláhul.Varjú mondja a szemednek,hogy”csecse bogyó”.”

    ha ez nem xenofóbia és rasszizmus, akkor micsoda? aljasság??

    de legalább publikáltad, addig jár a népművészeti festett agyagedény (rövidebben és magyarul: köcsög) a kútra amíg eltörik

    egyéb kommentre ez már nem is szorúl (ha látnád: hasamat fogva röhöglek ki)

  • Izraeli
    2017 május 31
    3:55 du.

    befalaztátok magatokat és kidobtátok a kulcsot, mivel látszik beírásaitokból (a gyuri, meg rabinovics vagy hogy híjják) hogy nem igen ösmeritek a világot, pedig a rasszizmus és a xenofóbia sem kenyeret sem fedelet nem ad ott ahová éhezve és fázva érkezel

    na terra onde vieres ter faz como vires fazer

    te kis selejtes James Bond: brühühühü

  • barlev
    2017 május 31
    5:56 du.

    akkor ez rátok is igaz: gyuri, izraeli, barlev (vagy rabinovics kituggyaki)

    éltek tehát nem vagytok áldozatok…ez a saját logikád (bizonyosan megbux logikából, ha olyan helyen vizsgázol ahol a kardfogú tigris és baráti törzs között van lehetőséged de a törzs meg oláh vagy neaggyjahve „nigger” )

  • Izraeli
    2017 május 31
    3:55 du.
    majd eccer felnősz??? vagy???

    addig is

  • rohadeo36,
    rasszista veled szemben nem vagyok,mert egy ilyen mutáció nem tartozik egyetlen rasszhoz sem.Azt viszont vállalom,hogy veled és barátaiddal szemben,te kis pöcsfej xenofób vagyok,mert ti kártékony idegenek vagytok az emberi EMBEREK számára.

  • Christopher adam
    kerem tiltsa el ezt a rodeo fedonevu rasszista ferget vegleg

  • rohadeo36,
    kis pöcsfej el sem tudom képzelni,hogy hasad is van.Az ilyen éhenkórász férgeknek a pocakjuk olyan mint az emberségük. Mínuszban korog, várva a zsákmányt.Azt elhiszem,hogy röhögni tudsz,mert az emberi lények mosolya neked ismeretlen fogalom.

  • gyuri10
    2017 június 1
    10:06 de.
    barlev
    2017 június 1
    7:31 de.
    még a társatok van hátra, talán éppen teregeti a mosottruhát a gangon? ja, tudom, ilyenkor jön az ájvék a 13. hatványon és ha az sem vált ki semmi földrengést akkor szoktátok bedobni a holló ról szóló Ó Test Amen Tomi és az Anti is sorra szokott kerülni… az mindíg célba szokott érkezni

    mert aki veletek nem az ugye sem nem… sem nem… és még asse…nem

    dolgozzatok tovább Ás Káló Dás Sal és akkor fel is lesz szántva és lehet bele…ni

    addig maradtam…még akkor is ha ez belőletek…szóval? köhög a bolha

  • Köszi a szép koncertet!
    Már régen voltam egy szépen,.

  • Klárika,
    hála a Teremtőnek,hogy Te az egészből a koncertet értetted meg. Ezt a patkányt akkor vennéd észre,hogy patkány ha beleharapna a lábadba? Én csak azt nem értem,hogy mit jelent a mondatod,hogy „Már régen voltam egy szépen,.” Ne haragudj,de azt hiszem a beleszólási kényszered vezérelt megint.Ez esetben rossz helyre léptél be.Ha okosan akarsz cselekedni,most szép csendben,válasz nélkül elmész.Továbbra is kedvellek: gyuri.

  • barlev,
    se én sem Te nem vagyunk sem pszichiáterek,sem hóhérok.Ne foglalkozzunk tovább ezzel az agysérült szennycsatorna töltelékkel.Ha nem kap több választ nem lesz miért ide jönnie. Ezzel a senkiházi,féleszű,nyilas provokátorral nincs miről beszélgetni.

  • gyuri10
    2017 június 1
    4:53 du.

    ??????????? hihihihihihihi

  • gyuri10
    ??? = aludtam egeszen idaig.
    baruh ‘H jol alszom…
    en mar nem reagalok semmire amit ugat a csordanep kutyaja.-(a szovetsegeseik a nemetek hivtak-titulaltak igy a magyarokat, herdenvolke=csordanep!! ok ebbe belegyeztek /daranyi kormany/-cask mert igy ok maguk titulalhattak a sajat izraelita hitu polgaraikat 3-ad rendu kulturart rombolo fajja..)

  • ugyhogy a szerintem legtalalobb nev rajuk az hogy ” A KONDA”…….de a szedett-vedett azsiai csurhe se rossz raadasul igaz is Arpad es a 7 vezer ota…egeszen maig

  • gyuri10…..Izraeli…………es akit erint…
    KOSHER SOMER SABBAT SALOM H’MEVORAKH HAVERIM.

  • barlev
    2017 június 2
    2:48 de.

    rasszista és xenofób…(ráadásul hazug is: történelem hamisítás), és ezek után ájvékoljál…

  • barlev,
    és minden barátunknak: שבת שלום

  • Figyelő
    2017 június 1
    1:47 du.

  • Sajnos, elmulasztottam rodeo koncertjet-es igy
    gondolom, „megdorgal” „hianyos” „europai muveltsegemert”
    es foleg „rasszizmusomert”.
    Ezert-vedougyvednek hivom Giuseppe Verdit,akinek
    eleteben Italia fel volt darabolva kulonbozo
    nagyhatalmak kozott.
    Eszak Italian pl, Ausztria es a Piemonti Kiralysag
    osztozott.
    Ausztria „ellenorizte” Lombardiat es Velencet ,
    osztrak fohercegek kormanyoztak Toszkanat es Modenat.
    Italiaban 1821-ben {a carbonarik} es 1847/48-ban
    forradalmak tortek ki Italia egyesiteseert es az
    idegen hatalmak kiuzeseert.
    Verdi, aki Garibaldit tamogatta, es olasz hazafi
    es igazi „europeer” volt- „nem atallotta” peldanak
    venni egy tortenetet „a mesekonyvbol” amely
    a „zsidrakok” szamuzeteserol szol az okori Babylonban.
    {Nabucco- A heber rabszolgak korusa}.

    https://www.youtube.com/watch?v=gNJT498c4sk

    Ez sem rossz. Az Afrikabol Amerikaba hurcolt
    neger rabszolgak tortenete,akik 1863-ig
    Abraham Lincoln Emancipacios Kialtvanyaig
    rabszolga sorban eltek a deli allamok ultetvenyein
    {polgarhaboru-Eszak es Del harca}, sot a 20-ik
    szazadban is volt megkulonboztetes-
    szinten a „mesekonyv” egyik tortenetebol
    vettek egyik vilagszerte ismert dalukat-
    amely- a szabadsagrol szol.
    Meg egy „rasszista” „kialtvany”.

  • Izraeli
    2017 június 2
    11:03 de.
    Giulio Cesare-t kihagytad amint az osztrák alpokon át az ardennekbe masíroz és Catho-t is aki Karthago: esse delendam

    ugye MMojzes elárúlta az őket befogadó fáraót és mikor a fáraót impícselték (még a falakról is levakarták a nevét Mojzes miatt) akkor Mojzes jobbnak látta illabereknádakerek átsétálni a csipkebokorba ami rögtön ki is gyulladt és lehetettt rajta vadnyulat sütni mert az kósher és akkor még a környező levantei népek zsidók általi kiírtásáról nem is szóltam (persze te sem) és a bolygó csidóról mitucc, hol bolyong örökre hazátlanúl, mert nem lehet hazája, mert nagy bűnt követett el

    egyébként a Va Pensiero…kezdetű az tényleg nagyon impozáns korál csak Abigail ne lenne ott…
    és ez???
    https://www.youtube.com/watch?v=WMwvFi4IyyA&ytbChannel=vilaph

    átkok és harag, meg a pénz és a hatalom amit????

  • Izraeli,
    még mindig nem csípi a szemedet a csatornapatkány undorító szövege? Miről akarod meggyőzni?Ezzel normális,emberi hangon messzire nem jutsz.Nála mindenért a zsidók és a biciklisták a hibásak.Addig fogsz vele levelezni,míg egyszer beleharap egy betűbe és ha beletörik a foga a zsidókkal fog miatta pereskedni. Hagyd,hogy a csipkebokor égesse ki az irigységgel teli agyának a helyét.

  • gyuri10
    2017 június 2
    5:49 du.

    gyurka, olyan szép muzulmán zöld emblémád van??? honnan loptad???

    nem értessz te ehhez…72 éve sajogtok olyanokon amiken mások akár 1000 éve sem sajoghatnak mert a sajgásra is ti vagytok kiválasztva, cvsak még aszt nem tudom honnan választottak benneteket és ki volt az???

    egyébként neked is áldott schabeszt nehogy felkelj holnap, és véletlenűl se tégy semmi rosszat, mert akkor vasárnap sem kelhecc fel és akkor mi lesz a koscher halal csirkével???
    egyébként mi a különbség a halal meg a koscher között??? a nevük??? a libamáj tényleg nagyon fincsi de aszt a gójok is tuggyák

  • rodeo36
    2017 június 2
    8:31 de.
    Köszi, rodeo,
    ilyen hegedűművész sincs azóta!

  • Figyelő,
    örülök,hogy értékeled Jehudi Menuhint.Ha tudtad volna,hogy zsidó akkor is úgy imádnád,mint a másikat?Aki miatt olyan sok szart kevertek rohadeo elődei,barátai és ő maga sem lehet ártatlan. Nahát ez abszurdum,hogy még a világ egyik legnagyobb hegedű művésze is az átkozott zsidók közé tartozik és még csak meg sem keresztelték.”Forr a világ bús tengere ó magyar.Nem látod Árpád vére miként fajul?”…

  • gyuri10, barlev, rodeo36!

    Komolyan… Nem szégyellitek magatokat egy kicsit se? Most már tényleg csak az hiányzik, hogy egymás anyját lekurvázzátok… 🙁

  • Figyelő,
    különleges tehetséggel tudsz letelepedni az összes nem írom le kik gyékényére.Lehet,hogy szagra mész és megérzed a csatornaszagot?Téged ez vonz?Ha csak a nik nevüket kell leírnom már kerülget a…juszt se írom le mi.Te semmitől sem undorodsz?

  • Almási Alma
    2017 június 3
    4:12 de.
    nem hiányzik, a gyurka már megtette irányomban szó szerint csak cifrázta, igazán nem tudom hogyan lehet valaki ilyen „művelt”

  • Almasi Alma
    nekem egy nyilasringyo ne ugasson tisztessegrol…………

  • Almási Alma
    2017 június 3
    4:12 de.

    Nyugi Alma, veled vagyunk!

  • Almási Alma,
    általában csak a romlott anyatejtől lökött agyú nyilasok anyját szoktam leribancozni és nem lekurvázni,mert a kurvákban sokszor sokkal több emberség,tisztesség van,mit egy nyilasribancban. Akiket eddig leribancoztam(eddig nem fordult elő)gondolatban,egy sem tud felmutatni egy tisztességről szóló cselédkönyvet. A bárcájára pedig nem vagyok kíváncsi.

  • barlev
    2017 június 3
    8:49 de.

    csak nem talált??? és el is sűllyedt? ejnyeno…mik ki nem derülnek…egyébként nálad (mint categoricus imperativus) a „nyilasringyó” az milyen caracteristikákat fedez? Óh bölcs Ismael, hol tganultál kultúrát, meg emberi együttélést??? csak nem „ott” a gangon??? va pensiero

  • gyuri10
    betakh haver……………100%

  • gyuri10
    2017 június 3
    9:51 de.

    te nem vagy ágyban schabeszkor??? és gonoszságokat követsz el??? intőt fox kapni… kiről beszélsz eme cizellált soraidban, amelyek teljesen jellemzőek az autorjukra…hadd tudja meg a becses olvasóközönség kikkel is van egy lapon?

    a betakh az a beltag kiskunhalasi változata a haverok között ott a homokosban??? és hogyan születnek eme akadémikus megnyílvánulásaid Óh Nagy P…k Öccse? azaz másnéven Kergerkovics Gyurkánsz ben ali

    ismertesd meg a nagyérdeművel, hadd legyen nekik is áldott schabesz ük

  • gyuri10
    2017 június 3
    3:17 de.
    Te be vagy csavarodva már egészen! Kit érdeke, hogy Jehudin Mehudin zsidó vagy nem, ha a világ legnagyobb hegedűművésze?
    Honnan veszed egyáltalán, hogy én antiszemita lennék? Erről már többször kifejtettem a véleményemet.
    Már kértem, hogy hanyagolj el engem.

  • barlev,
    im hásmok háze ání jotér ló mitkatév. Se jiszaréf básumán sel ácmó. Jelezd,ha írhatok Neked ivrit betűkkel is.
    !שבוע טוב

  • rodeo
    Ez egyszer roviden valaszolok-
    Az {onhoz hasonlo} kutyak ugatnak-
    es a {mi} karavanunk halad.

  • Klárika,
    nem mondtam és nem mondom,hogy te antiszemita vagy.Az viszont igaz,hogy mindig rossz gyékényen árulsz.Az elhanyagolásod egyáltalán nem esik nehezemre,mert…nem mondom ki,hogy miért.Azt viszont úgy fogom megoldani,ha így akarod,többé nem szólítalak meg.Viszont amikor gusztustalan nézeteidet osztod,én nem fogom lenyelni.A helyre rakások nem Neked,mint személynek szólnak,hanem a szerintem csámpásra sikerült történelem és életlátásodnak.Itt nem számít, hogy mit mondasz,mert 90%-ban nulla értéket képvisel amit írsz.A történelem nem tudása nem jogosít fel a különböző ferdítések hangoztatására,amiket azoktól utánozol le akikhez tartozni szeretnél.Ők csak röhögni tudnak.Én mosolygok gyerekes igyekezeteiden.

  • Izraeli
    2017 június 3
    2:16 du.
    néha jobb kutyának lenni, a kutyák népe szabad (mialatt a tevéké karavánodzik), megugatja, majd megúnva a tevéket megy másirányú dolgára, van neki… mint tevének…hátha nem is akarok arrafelé „haladni” amerre a tevék tevegelnek…van ott égő csipkebokor? mert ha igen? akkor bizonyosan nem és ha úgy jártok, mint a Lót- né (lótott futott majd állandóan hátranézett és nekifutott a valóságnak, és nagyot koppant), és íme: sóbálvánnyá vált…szegény só, pedig az milyen hasznos és milyen jó sarcokat lehet érte behajtani minden kanyarban…

    hic rhodos hic salta
    na terra onde vieres ter faz como vires fazer
    caveat emptor

  • gyuri10
    2017 június 3
    12:54 du.

    „im hásmok háze ání jotér ló mitkatév. Se jiszaréf básumán sel ácmó”

    szóval: mismásol a házinéni a ló melletti téren, és mijaszarért besumákol csel balról

    ez hogyan néz ki grúzúl??? esetleg kasadésibasdási úl???

  • rodeo az „intelligens”
    hogyan is irta?
    ” A KUTYAK NEPE SZABAD”
    reszlet Petofi Sandor
    {elozoleg Alekszander Petrovics}-versebol
    A KUTYAK DALA
    „AZ ostor az igaz
    Hogy pattog nemelykor
    Es pattogasa faj
    No de;ebcsont beforr.

    „S harag multan urunk
    Ismet magahoz int
    S mi nyaljuk boldogan
    Kegyelmes labait.”

    Uljon le!
    Megbukott magyar irodalombol-es logikabol is.

  • Izraeli
    2017 június 3
    5:11 du.

    még egy Petőffhy is tévedhet pláne mikor azt írja, hogy mit nekem ti Kárpátok vad bércei mikor ott lehetek az Alföld lapályán a sekélyesben

    ez ugyanaz a kérdés mint a Noé elvtárs aki sohasem látta az Ararát-ot (én igen) és aszongya, hogy a 40 napos eső el fogja lepni, mint a lapályon ragadt Petőffhy Sanya akiből hadifogoly lett és vidáman tengette és versek nélkűl

    a kutya megvéd az ellenségedtől, kiment a bajból élete árán is és elkísér bárhová mert hű barát a tevével ellentét ben amely lelegeli a kalapodról a schabeszdekli t

    leülhecc, megbuktál

    és mi van ugyanott a farkasok dalával ugye köztudott, a kutya farkas…dehát neked magyarázni az falra borsót meg a siratófalba cetliket…hátha kiugrik valami a zégő csipkebokorból akkor amikor megnyílik a Vörös tenger

    de azért írjál nyugodtan…majd meg…lom

  • Izraeli
    shavua tov haver…….
    „a mi karavanunk halad..”
    nakhon……………100%!!

  • gyuri10
    shavua tov haver…
    hagyd el. ertelmetlen idopocsekolas ezekenk a nyilasfergeknek valaszolgatni……….sajnos ide fajult ez a forum is.

  • barlev
    2017 június 4
    2:12 de.

    shavua tov haver…….
    “a mi karavanunk halad..”
    nakhon……………100%!!

    101% na Kóhn haver to shambuzka Bob Marley továriscsi shavazó kedden délben ár nyékb Ande lossz kekercsin zőőődd

  • barlev
    2017 június 4
    2:12 de.

    így jártatok ájvékolás közben pünkösdkor…kevesebb hülyeséget dumálnátok egészen vidám maradhatna az a sok rozsdás vas amit drága pénzért ki akarnak állítani, mint emlékmű arról ami elmúlt…az agnoszkálás és ásatagság ünnepét is ki kell jelölni törvényerővel és azon az ünnepen még vizet sem szabad addig is 102% meg a shambuzka aki Bob Marley haverja

  • Kedves Barátom barlev,
    számomra érthetetlen,hogy egy ilyen szerencsétlen agysérülttel miért állsz szóba.Tudnod kell,hogy még a Lipótmezőn is a kényszerzubbony után mindenben igazat adtak a szerencsétlen kezeltnek,legalább is így hírlett amikor még megvolt a Lipi. Mondd neki,hogy igaza van és megnyugszik.Én csak azért küldtem el szüléjébe néhányszor,mert nem vagyok pszichiáter.

  • gyuri10
    2017 június 4
    4:20 du.

    sundámbundámcsóresz…

    a lilákat is ne csak a kékeket, az használni szokott, meg hidegvizes schábeszdekkli

  • gyuri10
    2017 június 4
    4:20 du.
    az olyan senkik mint te és barlev és izrael tanulhatnak az izrael által ídázett Verdi-ből

    bár nem aszt amit javasolt, hanem: becsületet
    https://www.youtube.com/watch?v=rMa3kaEwss8&ytbChannel=liederoperagreats

    és itt az egész, kár, hogy a gyuri nem ért oláhúl

    és amiről beszélek

    https://www.youtube.com/watch?v=F1pKbQvIrSk&ytbChannel=Onegin65

    néha tanúlhatnátok, és nem jajgatni, hanem alkotni
    az emberi életben a becsület

  • gyuri10
    2017 június 4
    4:20 du.
    A sok senki összejött és ordibál…aszongya a fáma…hogy az ugatás nem hallik az égig de a tietek meg néma mert értéktelen ébresztő élet van a Földön és boldogság és nem a keserűség meg a múlt kiásása a sírok kinyitása azok bűzével és csontjaival senki sem kíváncsi rátok, ti vagytok a múlt ami elmúlt

    https://www.youtube.com/watch?v=Nl6lGhdGQas&ytbChannel=frufruJ

  • Örök Tamás

    gyuri10
    2017 június 3
    2:42 du.
    Legfőbb érvetek állandóan az antiszemituzmus, pedig minden megnyilvánulásotokból rögtön érződik az összes más nép iránti, nagyon ügyetlenül leplezett fanatikus gyűlöletetek, amit persze bőszen tagadtok, ennek ellenkezőjét csak a 60 IQ alatti saját aggyal gondolkodó szellemi fogyatékosaitoknál lehet tapasztalni, akiket nem tudtok jó útra téríteni!

  • gyuri10
    de en nem allok szobe egy senkivel…..egy szellemileg visszamaradott toprongy-al.
    nekem irkal……………………..de en NEM valaszolok ra mert atoll sokkal dragabb az idom amit az O.-rokkevalo megenged meg nekem koztetek……………semhogy egy nyomorult antiszemita feregre pazaroljam.
    ha irni valom van az mindenkinmek szol………………..vagy neked ess az izraeli-nek irok.

  • gyuri10
    kimaradt…
    az mar egy masik kerdes hogy sajnos olvashatja irasom egy elvetemulten mocskos lelkuletu tetu is…………..es bele is rondithat mindenfele cenzurazas nelkul,,,,,

  • gyuri10
    -es Izraeli…..
    ezentul lehetoseg szerint cask nektek valaszolok itt.
    nektek cimzem amit gondolok…..
    mondjuk hogy azon az alapon hogy.;-
    anabnu kulanu v’shelanu……….
    salom braha haverim..

  • Kedves Barátom barlev,
    hagyjuk őket a szófosásukban.Így érzik magukat übermenschnek. Azt igazolják,hogy a hulladékok(a magyarok +- 50%-a) és a szar mindig a víz tetején úszik.

  • Gyuri es Barlev
    Ezt a filmet- erdekesnek talaltam
    Izrael vizgazdalkodasarol- ti ismeritek,
    de gondolom, nehanyan – fogcsikorgatva nezik-
    ha egyaltalan.
    {Hogyan is van ez a dal?
    „ישושו מדבר וציה” – orvendjen a sivatag-
    mert kifakadt a viz a pusztasagban}.

    https://www.youtube.com/watch?v=NLavvhUPBQM

    Termeszetesen, mi tudjuk,hogy ez a kis orszag
    hany fele tajjal rendelkezik-hegyek,tenger,
    to, volgyek es sivatag,

    Itt kuldom meg Nomi Semer egyik legszebb dalat-
    a judeai hegyek forrasairol.
    Leforditottam magyarra- javitsatok ki,ha nem tokeletes.

    Szeretetemert- a kutakhoz mentem
    A sivatag utjain
    A puszta orszagba
    Elfeledven varost es otthont
    Utanad vagyodassal.

    A kutakhoz,a kutakhoz
    A forrashoz-amely
    a hegyben dobog
    A szeretetem mindeg
    Talal ott forrasvizet,
    Vizet a melysegben
    Es a folyoban.

    Csak a szeretetem
    Adott arnyekot a nyarban,
    Es a szornyu homokviharban,
    Epitett szamomra
    Varost es otthont
    Ez eletem es halalom
    Minden oraban.
    A kutakhoz,,,

    Ott a fuge
    Es az olajfa palantak
    Es a csodas granatalma viragzas
    Ott a szeretetem
    Amely- nem a bortol reszeg
    Lassankent lehunyja szemet.
    A kutakhoz….

    Ivritul szebb, de lehet,hogy talan
    valakit erdekel-mirol is szol.

  • gyuri10
    ok.
    hagyjuk oket a sajat szarukba fulladni…..

  • gyuri10
    lattam azt kaptad most………”ti vgytok a ult az mar elmult…”
    na ez erdekese hangzik a „trianon napon” amin keseregnek ma budapesten es orszagszerte.
    az is elmult…………….es joval reebben mint a holocaust……..
    es akor ki a multban elo mi??
    a sajat szavaval vagta pofan sajat magat a fattyu………..

  • Gyuri es Barlev,
    Kisse eltertem a targytol .
    Eredetileg- az orok tema- a viz
    miatt , es mert hallani/hallatni
    akartam Nektek a heber zenevilag
    egyik gyongyszemet/a sok kozul.
    Miutan rodeo vicsorgasat olvastam-
    ez- nem volt hiaba.
    ..”nem jajgatni hanem alkotni…”
    …” ti vagytok a mult ami elmult…”
    irja a „jo lelek”..
    annak a nepnek, amely megtanulta az ontozest
    a viz szegeny orszagban es viragzo mezogazdasagot
    hozott letre, amely termeszeti kincsek hianyaban,
    foldgazt talalt a tengerben,melynek high.tech „ipara”
    elsok kozott van a vilagon, de foleg,amely
    a mostoha korulmenyek ellenere {600,000 zsido
    1948-ban} befogadta/ja testvereit az egesz vilagbol,
    es ma a lakossag- 8.698.000- ennek 74.8%-a zsido.
    Ennyit – rodeo „joindulatu” megjegyzesere,hogy
    „orok vandorlas” a sorsunk .
    En ugyan nem vagyok profeta, de ahogyan latom
    ma az alakuloban levo „Eurabiat”{Britania,Franciaorszag,Belgium,Dania,stb.}
    nem tudom, ki a „mult”.
    Mi megtanultunk – nagyon dragan-sajat aldozataink
    draga eleten- harcolni – es vedekezni.
    Ti- kiabaljatok tovabb,es „iteljetek el”
    minden forumon- amig felebredtek.{ha egyaltalan}.

  • Elnézést. de EZ a topic a kommunizmus áldozatairól szólt.
    Nem a zsidók szenvedéseiről és véleményéről.
    A kommunizmus áldozatai, akiket néha felakasztottak, börtönbe tettek , internáltak, eleget szenvedtek a MAGUK álláspontja miatt.
    Nekik, semmi közük nem volt a zsidó üldözéshez.
    Vagy a fentitekkel azt akarják bizonyítani, hogy a zsidók is kommunisták voltak?

  • מרים és barlev,
    köszönöm a Jó Istennek,hogy együtt gondolkozhatunk és együvé tartozunk.Az irány jó és a nem mondom ki,hogy kiknek csak az aljas vicsorítás marad.Az pedig nálam felér a csinn bumm cirkusz szórakoztató matinéjával.Engem hasonlóan szórakoztat,mint a közel 100 éve és még ki tudja hány száz évig tartó Trianon zokogás, wágner zenéjére és wass albert lángeszű verseire.

  • Figyelo ,
    Varosom egyik szep kertjenek
    bejaratanal- emlektabla hirdeti
    azoknak a zsidoknak a nevet,akiket
    Sztalin Gulagjaiban vegeztek ki.
    Ezzel egyutt-nem feledjuk,hogy nelkuluk-
    a zsidoknak M.O-n irmagjuk nem maradt volna.
    Igaz, azt sem, hogy a nemes szivu sved diplomata,
    Raul Wallenberg, a magyar zsidok mentoje-
    „eltunt” egy Gulagban es maig nem tudni,hogyan
    pusztitottak el.
    Az igazi elet- nem fekete es feher.
    Ennel- sokkal osszetettebb.

  • Meg valamit-figyelo.
    „Nekik,semmi kozuk nem volt a zsido uldozeshez”.
    Es a „kisnyilasok”nak akik „beolvadtak”
    a partba?

    https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/07/30/nyilasok-a-kommunista-partban/

  • Izraeli
    2017 június 5
    12:33 du.

    nem érdekel a mazőgazdaság…máshol is van, ha nem lenne éhen vesztek volna…mi is van gázában??? ott van még csak gáz…az is éghető

    veletek társalogni olyan, mint lóval balettozni

    kénytelenek vagytok fúrkálni mert különben se gáz se víz még a nukleáris haderőtök se ehető

    rasszista xenofób társulat vagytok mind a 3-an és tépitek a…kaftánotokat ha valaki rátok olvassa és a szokásos

    anti meg a holló az egyetlen „érvetek” az meg mind a kettő lejárt lemez már lukas a tű csak a levegőben karcol kanyarokat…sistereg

    menjetek locsolni mert kiszárad az akármi

  • gyuri10
    ..”was albert langeszu versere..”-
    bizony-bizony…….de lemaradt az antiszemita masik tetu aki a magyar futar-ba irkalt cikkeket uszito hangulag. a nyiro jozsef.
    kivancsi leszek iden is lessz-e vajh kurultalyoskodas,samanozas,azsiai hordak csikosai,stb………
    -(mellelsleg azer erdekes lehet a -mer ugye nagyon es agyonkereszteny a kormanyuk-papi aldassal megnyitott samankodas…………….ezen en mindig tudok nevetni)-

  • ez valahogy nem megy be………….hogy a feszkes francba jon ossze agyonkeresztenyi idegengyulolok aldasaval egy osi pogany tobbistensegben hivo samankodas. taltoskodas??!!
    netan az aktualis pispek ur tartja a fejer lo kantarat mikor a taltos leoli?
    aztan kozos imat regolnek samandob pufolese mellett az egi oreg-hez?
    lehet tul oreg vagyok de ezt en nem tudom egy kalap ala hozni…………..meg ha arvajanyhajas csikos betyarkalpag vala is az.
    -jajj igen.
    es ez az ujkori betyarkodas te…..
    a betyar azt teszi lotolvaj,utonallo koztorvenyes bunozo.
    a pusztazok regen roved uton fol logattak oket a gemeskutakra.

  • -es akkor megen cask a kerdes………..
    KI EL A MULTBOL ES A MULTBA REVEDVE??

  • Izraeli és barlev,
    Az nem érdekli a minket gyűlölőket(mert gyűlöleten kívül semmijük nincs),hogy mi mit értünk el,mert az igazság az,hogy nekik ehhez annyi közük van,mint egy krokodilnak a madár csicsergéshez.Lényeg, hogy a”kultúrájuk”már túl van a karikás ostor,a törkölypálinka és az árvalányhajas pörge kalap kulturháján.Ehhez bizony nem kellett volna segítséget adnunk,mert a”hála”a MÁV vagonok üzemeltetésén kívül dunaparti kivégzésekkel,munkaszolgálattal és ide pofátlankodó topikmagyarázókkal jött,akik mindent tudnak,csak azt nem,hogy Kanadának hány áldozata volt a”komcsik”által.Azt ugye nem számíthatjuk bele akiknek gyilkos rokonait felkötötték vagy kivégezték bűneikért és még csak nem is Kanadában.

  • Keserű Igazság

    gyurci, hogy nem szakad rád a mestergerenda? Van pofád kérkedni a parazita életmódotok eredményeivel?

  • barlev
    2017 június 6
    4:01 de.

    hááááát, aki mostanság is azzal foglalkozik, hogy megégette e a mózes pajeszát a zégő csipkebokor…meg hogy hogyan lett a rotschild ból báró és a gyurciból meg csak viceházmester

    elmereng a múlton és hullaszaga van

    ja, és miért bombázzátok szíriát??? van meghívótok??? vagy csak úgy meghívás nélkűl gebinben

  • Keserű Igazság,
    valóban az a keserű igazság,hogy új idióták ápolását nem vállalom A már megszokottak is elég terheltek,hogy ne hagyjak egy újat is magamra rogyni.

  • Ugy latom, meg egy parazita csatlakozott rodeohoz.
    Onok visszamaradtak tobb mint 70 evvel-amikor meg
    szabadon lehetett a zsidokat megalazni,halaltaborokba
    kuldeni,nem is beszelve az „enyhebb” sztereotipiakrol.
    Mert ugye onoknek azt tanitottak- „ki teged kovel
    dob, dobd vissza kenyerrel” – amit soha nem tartottak be
    „Maria orszaga”ban.
    Mi is tortent az ormeny tiszttel-akit kiadtak az
    azeri baltas gyilkosnak?
    Ennyit er a „szolidaritas” onoknel?
    Esetleg- jol megfizettek?

    http://www.atv.hu/belfold/20130830-egy-eve-adta-ki-a-kormany-a-baltas-gyilkost-azerbajdzsannak

    Mi- sajat karunkon- megtanultuk, hogy „ki teged
    kovel dob, dobd vissza mennykovel”.
    Persze, mindannyian „parazitak” vagyunk, azert
    epitettunk fel a 19-ik szazad vege ota {a cionizmus
    kezdete- Izrael megalapitasa elott}- ZSIDO UTTOROKKEL,
    akik lecsapoltak a Hula to mocsarait,oazisokat
    epitettek a sivatagban,megkotottek a homokot,
    egy elheto orszagot.
    Hogyan is nezett ki a Szentfold amikor Mark Twain
    latogatast tett es megirta „The innocent abroad”
    cimu konyvet 1869-ben- az ottomanok Isten hata mogotti
    elmaradott gyarmata? Ennyit a „bennszulottek”rol
    es a „lopott fold”rol,amit penzert vettek-mar
    a kozepkortol {pl.Dona Grazia Naszi-a marannus
    uzletasszony aki 1538-ban foldeket vett Tiberiason
    uldozott zsido testvereit letelepiteni.
    Apropo- Mark Twain velemenye.

    https://www.youtube.com/watch?v=Jg9RDVJlV1Q

    Meg egy adossagot – amivel tartozom rodeonak-Gazarol.
    Eloszor is- Izrael mar 2005-ben kivonult onnan-
    felszamolva viragzo zsido telepuleseket.
    Mi tortent megis?
    Ez-{ a Hamasz alagutjai Izrael polgari telepulesei
    alatt-terroristak es fegyverek „szallitasara”}

    https://www.youtube.com/watch?v=ufJSpBwr070

    Ez a „neveles” {A Hamasz gyermekei}

    https://www.youtube.com/watch?v=SplrP6_g90Y

    Es a beismeres az elo pajzsokrol

  • Izraeli
    2017 június 6
    7:06 du.
    ismerjük: a kanyar a hibás, meg egyébként is visszaütöttetek…ez megy már 6000 éve, és nincs béke, csak ájvékolás meg a harag napja…meg a 30 ezüst tallér és annak unokái…

    remélhetőleg nem azt akarod mondani, hogy a Föld nevű bolygón senki más nem kultiválta a talajt és hasznosította a növényeket és állatokat…egy vagytok a sok közűl, még ha ez nem is fexik jól a 3 gráciának: barlev kartárs, gyurci néni, izraeli hőscincér… mert aztán ti…na mit is??? és üldöznek benneteket…a tuggyukkik…és mindenki gonosz csak ti nem…soha…kipát rá..

    azért lenyugodhatnál már…még megárt? orvos látott??? legalább fogorvoshoz menjél

  • Tüske Zsófia

    keserű igazság (?)
    miféle parazitákat és életmódjuk eredményeit emlegetsz?

    a teljesség igénye nélkül:

    Szép Ernő
    Karinthy
    Radnóti
    Faludy György
    Bánki Donát
    Goldmark Károly
    Bródy-család
    Neumann János
    Gábor Dénes
    Szilárd Leó
    Teller Ede
    Szondi Lipót

    az ami a szádból folyik az keserű ugyan, de a legkevésbé sem igazság.

  • Izraeli…….
    no latod haver.
    amint nicsen elfogadhat ervuk……..a nyomorult niemand-oknak jon a mocskolodas es masra tereles……….egybol.-/pl mint fentebb azonnal surya kerul szoba…/-kozrohej targyat kepezik.

  • Keseru Igazsag…(?)
    az inkabb nektek kesru……….erosen ugy tunik ti nem tudjatok lenyelni a pilulat.
    maskulonben meg se nyikkantal volna…..
    Europa eloskodi eppen ti magatok vagytok……………..belso azsiai csocselek hordak ivadekai….orszagbitorlo tolvaj banda.mars viszsza az etil kozbe………….magna hungaria-ba.
    idegen es mindenkit gyulolo antiszemita rasszista gyulevesz konda vagytok. echt herdenvolke.

  • rodeo, aki „becsuletre” akar tanitani bennunket.
    Nem kaptam valaszt az AZERI BALTAS GYILKOS
    KIENGEDESERE A BORTONBOL- AKI MEGOLTE AZ ORMENY
    TISZTET.
    Eredetileg eletfogytiglanra iteltetek,de kiadtatok,
    es azota- „nemzeti hos”.

    Mennyi”kenopenzt” fizettek nektek az azerok-a „nemes”
    cselekedetert?

    http://hvg.hu/itthon/20160127_Magyarorszagot_piszkalja_Strasbourg_az_az

  • Kedves Izraeli,
    Te komolyan nem látod,hogy egy súlyosan agysérült mutációval vitázol.Ez azt is vállalná,hogy szúrják ki mind a két szemét,ha nekünk legalább az egyiket ki lehetne szúrni.Nagy és örök fájdalma,hogy semmit ellenünk tenni nem tud és még az undorító pofázása sem dolgozik a javára.Hagyd már megsülni a saját zsírjában a saját szeméttelepén.Ne bántsd szerencsétlen TRIANON károsultat.

  • rodeo,a „30 ezust taller” eppen
    olyan hazugsag, mint a tobbi, amivel
    2000 eve „etetik” a „jo nepet”.
    Jo,jo tudom, hogy on Hary Janos {egyik}
    utodja,aki”nem szereti” a tenyeket,
    de a 2000 eves kopt nyelvu „Judas Evangeliuma”-
    amit Egyiptomban talaltak,”kisse” maskeppen
    meseli a tortenteket.
    Lehet, hogy a pszichiatrian,ahonnan ideiglesen
    kiszabadult,nem foglalkoznak ilyesmivel.

    http://mult-kor.hu/20130409_a_tinta_mutatta_meg_judas_evangeliumanak_eredetiseget

  • Barlev es Gyuri!
    A kolteszet,ha igazi,mindeg beszel hozzank.
    Ez- nektek szol- Leah Goldberg a koltono
    egyik legszebb verse- az ut,amelyet megteszunk
    ifju kortol az oregsegig.
    A vers- szebb mint a dallam.

  • Izraeli
    2017 június 7
    5:42 de.

    mivel már nagyon hosszú ideje izrael ben élek nem ismerem eme eseményeket

    majd beszéld meg a schlomo rabbi val

  • A te problemad- Hary Janos.
    Beszeld meg te.

  • Keserű Igazság

    Tüske Zsófia
    2017 június 7
    3:20 de.
    Ezeket a nagy embereket mind elismerem, de mutass csak egyet is közülük aki Izrael felépítésében akár egy téglát is odébb tett! Ne rájuk hivatkozz, hanem azokra akik azt a pénzt adták, amit uzsorakamattal, zsarolással és saját halottaik kicsikart vérdíjából siboltak!

  • Izraeli
    2017 június 7
    6:08 de.
    te már csak tudod, kihanemte? ott voltál amikor írták a konyhaasztalon ceruzával…aszongya a schlomo, hogy mind a hárman hülyék vagytok és egyetek több piláfot az segíteni szokott meg a halal hal és turbán kaftánnal és strandpapuccsal…szóval hogyan is volt az a nagyszabású terv??? vegyük el a palesztínok főggyét az már úgyis kész a termelésre és majd a palesztín vendégmunkás gázából dolgozik rajta attól lesz szép a narancs…addig ti tudtok össznépi harci játékokat…kilőkitöbbarabottüntetésközben
    nóé bácsi hogy is volt??? ő mit is csinált a szencséges könyvek szerint…

  • Izraeli
    2017 június 7
    3:34 du.

    példáúl én…beszélek és meghallgattattam…de én nem nézek hólivudi meséket amelyeken csak azután gyün a cunami miután kiírtották de néha közben van vámpírinvázió és bombádzás…a példa okán

  • Izraeli
    2017 június 7
    3:34 du.

    egyébként a teve sem megy át a tűfokán meg a követ sem lehet szóval elmozdítani, de az anyag örök és lehetőség van ennél jobb embörre, mert az idő végtelen és az anyag mozgása sem állítható meg, még a paradicsomban sem pedig kecsöppösök nagyon próbálkoznak velejje més a kígyó az a gonocc…hát még annak is csak a fényt meg a zészt sikerült bedugnia arra a szűk helyre

  • csodák pedig nincsenek, van emberi bugyutaság de abból túl sok, és ragályos

  • gyuri10
    olvasom itten az agyilag Lukas zokni magasroptu cizellaltan fogalmazott gondolatait…………..
    haaaaat kell hozza ido hogy megemesszem azt a zagyvalekot,se fule-se farka marhasagot amit ide meltoztatott firkalni.
    erosn gondolkodom a valaszon…………valami olyasmi kell amit elsore be tud vesni ez a ko-bolcsoben ringatott, kandiszno „tejen” nevelkedett satanfattya.

  • aztan ott az a masik aki romanul ir es google-al fordit magyarra………..a karpatok langeszu geniusza Ceausescu klozettpapirnyelvezetu…………tetve.

  • barlev
    2017 június 8
    10:35 de.

    példáúl beszél, nem karattyol, mint te, csak a példabeszéd okán!!! a példabeszéd az az amikor valaki megaszongya hogyan kis beszélni gügyögve meg brekegve azoknak akik még eztetetetetet sem tuggyák, mert példabeszédeket hallgatnak schabes kor délután pálesz mellett

    már megint elfelejtetted a lila kapszulákat, penig a dottore bácsi mondta, hogy ha nem, akkor hozzászólsz…

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 június 8
    10:35 de.
    Gratulálok, Ti még a románoknál is jobban tudtok káromkodni és átkozódni! Most örülsz az őszinte dicséretnek?

  • Barlev
    Ne izgasd magad, talaltam valamit-
    ami nagyon illik a „lukas zokni” jellemzesere.
    Hiaba, Karinthy- nagy volt- „zsidrak” langesz.
    { A rossz tanulo felel}

  • Izraeli
    2017 június 8
    2:34 du.
    ha látnál engem most röhögni???
    eszt én 11 éves koromban előadtam fejből!!!!!! (megtanultam, mint az iskola legjobb tanulója, nem az osztály!!! az iskola)

    a többit rádbízom… az én IQ-m a zseni kategória, igazolva még akkor is ha most harakirit kövecc el vagy lenyeled a maceszt szárazon

  • Izraeli

    Kár, hogy a hozzászólók elmérgesedő vitába bonyolódtak. Jó ötlet tőled Karinthy és a humor, ami talán valamit felold. Karinthynak van egy Trianonról szóló hazafias verse is, ami azt bizonyítja, hogy annak idején a magyar zsidóknak is fájt az országcsonkítás. Talán, ha nincs a Holokauszt, minden másképp alakulnak a dolgok. Szerencséjére, Karinthy már nem érte meg.Remélem, a felvétel átmegy.

    Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára

    https://www.youtube.com/watch?v=2y3T4GuToOQ

    Küldök egy másik felvételt is, hogy ne csak Soros-ról asszociáljunk a zsidókra, hanem inkább egy másik hasonló hangzású névről, Seres Rezsőről. A Duna TV-n most volt a „virtuózok” vetélkedője és a győztes az ő dalát is énekelte.

  • Bocsánat, Karinthy: Levél kisfiamnak – nem vers.

  • Bocsánat: Seress

  • Barlev es Gyuri,
    Nincs miert mergelodni,sot, vilagert sem
    eltiltani a Csinn-Bumm cirkusz bohocat.
    Ez a szerencsetlen rodeo annyira erolkodik,
    hogy meg ha nem is valaszolnak neki,tovabb nyuzsog,
    mert ugy latszik,unalmas az elete.
    Nagy igyekezeteben ,ez a Hary Janos mar azt is
    probalta hazudni, hogy Izraelben el evek ota.
    {2017.jun.7}.
    Talaltam nehany remek mondast-amelyek tokeletesen
    illenek ra.
    Az elso- bocsanatkeres-

    1} Nem volt lovagias tolem szellemi fegyverrel
    tamadni egy szellemileg fegyvertelen emberre.
    Probaltam uralkodni magamon,de nem sikerult.
    Nagyvonalubbnak kellett volna lennem
    es elviselni hiusagat. {Mark Twain}.

    2}Ne felelj meg a bolondnak az o bolondsaga
    szerint,hogy ne legy o hozza hasonlatos.
    {Biblia,Peldabeszedek}

    3}Az emberek valodi erkolcsi erejet abbol
    is megismerhetjuk,hogy milyen szivosan
    ragaszkodnak eloiteleteikhez.
    {lasd-a zsidok parazitak,lopott fold,
    halal{a bohoc – azt sem tudja,hogy ez
    az araboknal a „koser” vagas}pilaf{arab}
    .
    Szoval,egyforman lokott agyu-mindket
    nep ismereteben.

    Ez meg hagyjan- DE ARRA SEM VALASZOLT,MIERT ENGEDTEK
    SZABADON A BALTAS AZERIT , AKI MEGOLTE
    AZ ORMENY TISZTET Magyarorszagon ES EZERT
    ELETFOGYTIGLANRA
    ITELTEK, DE KESOBB KENOPENZ ELLENEBEN KIENGEDTEK,
    ES ORSZAGABAN ROGTON „NEMZETI HOSSE” AVANZSALT.
    PEDIG- CSAK A „ZSIDOK HARACSOLNAK”es „CSIKARNAK
    KI VERDIJAT HALOTTAIKBOL”.

    4} Valoban igaz lenne,hogy az ember azokat
    iteli el leginkabb,akiket a legjobban irigyel?
    {Hans Habe}

    5} Boldog az, akiket a hulyek megugatnak,
    mert a lelke nem lesz a martalekuk.
    Carlos Ruiz Zafon

    Tehat- lehet hogy a „labanc infos” egyik „hive”rol
    van szo.
    Mivel a Jobbik- ujabban igyekszik szalonkepes
    lenni {mint mas szelso jobb,sot szelso balosak
    Europaban- gondolom,intelligensebb embereket
    valasztanak-cikkek irasara.
    Persze-hozzaszolni lehet-meg marhasagokat is.

  • Jani,
    Jo hogy ujra „latlak”.
    Sajnos, vannak itt nehanyan,akik ugy
    viselkednek mint az elefant a porcelan
    uzletben- es a „magas IQ-„val dicsekednek.
    Foleg olyan emberekre „masznak ra”, akik
    eleget szenvedtek eletukben,de nagy akarattal
    talpra alltak,dolgoztak,harcoltak-es uj csaladot
    alapitottak-a regi,meggyilkolt helyett.
    Az en szememben- hosok- es buszke vagyok rajuk.
    Apropo,elettapasztalatom, hogy az igazan
    magas IQ-val rendelkezok-szerenyek.

    Egy csendes, szep dalt kuldok nektek-
    Ein- Gedirol- a Holt Tenger oazisarol.
    Jo ejszakat.

  • Izraeli
    2017 június 8
    5:46 du.

    nehogy megbolondúlj közben

  • Jani, Állítólag , Seres dalára többen öngyilkosok lettek vasárnapi napon a 30-as években.

  • rodeo
    ki ne hulljanak a fogaid-a csikorgatastol.
    nincs neked penzed egy jo fogorvosra.

  • Izraeli
    todah raba gdola………wonderfoul image’s from ain gedi……
    wish u a koser Sabbath salom haver.

  • gyuri10
    ajn zer-zer frejlise somer kosher Sabesz far dir und far dejn mispaha…………..
    zajt’ gezunt haver..

  • ami a Lenyeg…………-/a tobbi cask humbug/-
    SHEMA YISROEL ADOSHEM ELOIKEINU ADOSHEM EHAD!
    baruh shem kevod malkhuto l’olam v’eD!
    v’avta et adoshem,eloekha b’kol levavkha,uvkol nafsekha ovkoll meodekha,v’ayu a devarim ael acher anokhi metsavekha,h’yom al-levavekha,v’shinan-tam,levanekha,v’dibarta-bam beshivtekha b’vetekha uvletekha vaderekh…………..

  • EZEN KIVUL S E M M I SEM LENYEGES…………..MINDEN MAS CSAK 4-ED RENDU KERDES………

  • Barlev
    Koszonom
    כל ישראל ערבים זה לזה,על ישראל אחים .

  • מרים és barlev,
    mindkettőtöknek és a körülvevőinknek köszönöm,hogy vagytok, vagyunk.שבת שלום ומבורך לכם ולכל עם ישראל.

  • barlev
    2017 június 9
    3:25 de.
    meg a gyurci é saziz rael i

    kiszeramérabávataghekmekükütyű

  • Látom, ügyesen szétverték ezt a topicot az Izraelből ide járok, nem tudni mi végből? Ez a topic arról szólna, ha engedték volna, hogy a kommunizmusban milyen hatalmas gyilkosságok, börtönbüntetések voltak, majd 200 ezer magyar elhagyása az országot, a forradalom leverése után!
    Thank you, comrade!

  • figyelő,
    kezdem unni a pofátlan ideröfögéseidet.Vedd észre magad,mert kénytelenné teszel sok minden nem tiszteletben tartására.Az,hogy a zsidókkal mindig valamiféle problémád volt megértem.Ha az én apám katolikus lett volna nekem is lennének pretenzióim,mert az igazság úgy jó ha satírozva van.Izraelhez és az Izraelből idejárókhoz csak családi alapon van jogod ítélkezni.Magán alapon foglalkozhatsz a kommunisták börtönében megismert kurvákkal.A te alantas szótáradat használva Rólunk és Rólam „szálljál le.” Egyre jobban SZÉGYELLEK.

  • Figyelő
    2017 június 9
    3:37 du.

    na látod, még 3 óra sem telt el, máris támad a gyurci…most leszel anti is meg holló is és fasiszta meg náci és amit még ki tud találni, mert ha kígyóuborkát emlegtünk a salátával kapcsolatban abból is levezeti a paradicsomi (lucullus paradicsom) kélgyót meg a világfájdalmát mert ugye ő már akkor zsidó volt amikor még nem… rá se ránts, nem kell leszállni róluk, egyre idegesebbek és egyre neveletlenebbek és tolják a sok süket dumát, bízva abban, hogy gúgli fordító nem tudja lefordítani az unalmas sejpegésüket és utána röhögni rajtuk…

  • gyuri, inkább magadat szégyelld !
    Nem tudtam, hogy ez a lap csak a tiéd csak!
    Nem tűnt fel a ennek az oldalnak a címe?

  • Figyelő
    Az utóbbi néhány évben 300 ezer magyar (migráncs) volt kénytelen elhagyni kishazánkat. Talán éppen zsidó örökségünket – Ganz, Weiss Manfréd, Goldberger, usw.usw. hagyatékát – a földdel tették egyenlővé a rendszerváltók.
    Nem elvették, átnevezték mint a „komcsik”, hanem megsemmisítették.
    Szervusztok, jó napot !

  • mavtelep
    2017 június 10
    7:40 de.

    nem a rendszerváltók, hanem a rendszerváltás tette tönkre. A bennük gyártott termékek a világpiacon versenyképtelenek voltak.

  • Itt a híres csinn bumm cirkusz rohadeo gyerekek-gyerekek.
    Csatlakozik Klári néni bukfenceket vessetek-vessetek.
    Csinn bumm kasza kő,
    Rohadeo apja füle kő.
    Szeressétek egymást gyerekek,hisz minden percért kár.
    Titeket a szentlélek is egymásnak nemzett.

    rohadeót nem szégyellem,mert az agysérülteket nem nekem kell szégyelleni,különösen ha annyi közöm van hozzájuk,mint egy arany művesnek a toalett papír gyártáshoz.Figyelőt csak apai ágon szégyellem,de azt sem túlzottan,mert vannak és voltak rosszabb renegátok is.Például imrédy béla is az volt.Lám,lám ő is a kommunizmus áldozata lett.Sirassátok őt is.Hozzá tartoztok

  • gyuri10
    2017 június 10
    10:16 de.

    gyurcika…kotkotkotkotkodács, mindennapra egy tojás de te ass’em tudod mert nincs hozzávalód… borzolod a tollaidat és olyan neveccséges vagy, mint az énekes kódis…de nyugodtan irigáljál, a blog témájához ugyan semmi köze nincs de betü betü hátán teljesen mindegy…arra vigyázz nehogy nagyon felidegeld magad és sohase’ feledd el bevenni …
    a lilákat és sárgákat kék csíkokkal…

  • gyuri10
    2017 június 10
    10:16 de.
    Gyuri, nem éltél otthon, és elnéző vagy bizonyos emberek gyilkos cselekedetei miatt. pl. Rákosi Mátyás és Gerő Ernő vezetett a véres megtorlásban,. aminek nem csak a „bűnösök”
    kerültek akasztófára, és börtönbe, hanem sok ártatlan ember is!
    Az igazi nyilasok, Argentínába mentek és ott haltak meg párnák között.

  • Utolsó beírásomat, levágta a szerkesztőség, és továbbította a fentieket. Nembaj, több is veszett Mohácsnál.

  • Gyuri!
    Figyelmedbe ajanlom-rodeo egy „elveszett tehetseg”!!!
    Mikor elkuldtem a you.tube-on Karinthy hires
    humoreszkjet- „A rossz tanulo felel”-
    „ertesemre adta” ” o szerenysege”, hogy mar
    11 eves koraban- kivulrol elmondta az egeszet-
    mert o volt az „iskola legjobb tanuloja”- aki
    „magas IQ-val rendelkezik” , es varta,
    hogy „irigyeljem”!!!
    Kenytelen vagyok- ujra- Mark Twain felejthetetlen
    soraival valaszolni,amit-termeszetesen-
    nem olvasott el.
    „Nem volt lovagias tolem
    szellemi fegyverrel tamadni
    egy szellemileg fegyvertelen emberre.
    Probaltam uralkodni magamon,
    de nem sikerult.
    Nagyvonalubbnak kellett volna lennem,
    es elviselni a hiusagat.”

    Csak egy dolgot sajnalok,hogy a jo indulatu,
    ertelmes magyarok {pl. Jani,Falusi es masok}
    eltuntek a forumrol, a nagykepu, izgagak
    miatt mint a csinn bumm cirkusz rodeoja.

  • Halvány lila gőzöd sincs még arról a rendszerről sem amelyikben éltél és minden hülyeséget elkövettél,(ha a történeted igaz?)hogy kiérdemeld a sittet.Ugyan úgy,mint a későbbiekben a 3 hónapos lerövidítést.Azért is kellett valamit tenni.Gyenge kis újság cikknek sem felelnek meg amikre itt már évek óta hivatkozol.Nézz rá a topik címére és rájöhetsz,hogy a Siratófaltól több ezer km. távolságra vagy.Ide átlag vagy azon felüli intelligenciával rendelkező emberek járnak,(kivétel a rohadeohoz hasonló agysérültek)nem palimadarak.Te pedig csúnyán alábecsülöd az ide járók intelligenciáját.Tanulni a hibákból soha nem késő.Még van időd az igazat is leírni,minden mea culpázás nélkül elfogadjuk.

  • Izraeli
    2017 június 10
    3:58 du.
    bucika, Mark Tawin -t is, ha hiszed ha nem, és még sok minden mást

    amit viszont nem tartok semmire az izraeli, gyurcsinéni és barlovics, sajnálom…felfuvalkodott senkikkel nem szoktam, de irányotokban dafke zé grósz

  • Legutóbbi beírásommal Figyelőt tiszteltem meg.

  • Barlev:
    „a szoban forgo tekercs oheber-es arami nyelven van irva……..az izraeli nevu olvasotarsunk szivesen leforditja neked mail?”

    Elnézést, volt egysmás dolgom, valahogy elfeledkeztem az e-mail címem megadásáról. Ime, pótolom: [email protected]

    Bár ha jól értem, Izraeli nem vállalja a fordítást, de ha Ön ennek ellenére elküldené a Horus-legenda említett verzióját felemlítő kopt keresztény irat fotóját, azt megköszönném. Azt hittem, hogy az említett papirusz kopt nyelvű, ezért írtam, hogy számomra megfejthetetlen lenne.
    Ha viszont a szent nyelven és arámiul írták, akkor annak pontos megértésében több barátom, ismerősöm bizoonyosan szívesen segít nekem.
    Üdvözlettel: Belzebub

  • rodeo

    „felfuvalkodott senki”- tokeletes onjellemzesed.

    Hogyan is irtad tobbszor- magadrol?
    „magas IQ” „az iskola legjobb tanuloja”-
    „szerenyseged” valoban hatartalan.
    Hogyan nem jeloltek eddig- Nobel dijra?
    Lehet, hogy Varga Beka ajanlasat varjak?

  • barlev
    2017 május 31
    10:16 de.

    Az emlékmű azok a bevándorlóknak való, akinek családját kiirtották a komcsik, vagy ő megszenvedte azt a rezsimet.
    A kanadai zsidók sem voltak deportálva, nekik mégis van egy Holokauszt emlékszobruk, éppen így megérdemlik a másik szenvedők is.

  • Izraeli,
    tévedtél egy szót a rohaderohoz írottakban.Nem „szerénységed” hanem úgy kell írni,hogy”szemétséged”határtalan.A varga béka még nála is nagyobb mocsok,de annak esze és intelligenciája is magasabb,mint ennek a behémának. Annak ellenére,hogy eredetileg egy móri paraszt és szakmájánál fogva a borgőzöktől már alaposan meggügyült.

  • Belzebub
    elkuldtem………..

  • gyuri10
    2017 június 11
    4:57 de.
    egyre cizelláltabb leszel gyurci, mit szecc??? már a ző’deket is??? olyan irodalmias és épületes vagy…bizonyosan sokan tanulmányozzák beírásaidat, orvosi esetek…azért vigyázhatnál magadra, még a végén megüt a guta?

  • gyuri10
    ne valaszolj neki…….
    elobbb utobb elunja ez a fatoku lepkevadasz hogy onmagaval pofazik……

  • Figyelo
    a holocaust aldozataink is CSAK AZOK AKIKET LEGYILKOLTAK IGY VAGY UGY…………..nem az elokrol van szo benne.

  • barlev,
    én heteroszexuális vagyok.Egy ilyen farok,rohadeo nem izgat fel.

  • barlev
    2017 június 12
    2:37 de.
    Na, nem egészen! Vannak túlélők, itt is van így van a kommunizmusa áldozatai val IS! Belőlük is van még néhány.

  • gyuri10
    2017 június 12
    11:25 de.

    gyurcika, eszt eddig nem is hírdetted, hogy te sexuális is vagy, újdonság… nehogy beadd a részleteket…azzal és úgy ahogy bejön mert ugye a kanadai törvények demokráciája szerint bármi ami nem sérti…és a zizraeli meg a barlovics mit szólnak mindehhez? mondád, hogy neked már nem??? hát??? magánügy

  • Figyelő,
    jobban figyelj oda amikor olvasol!Barlev írását lefordítom neked annak reményében,hogy velem szemben kivételesen nem kap el a harctéri idegesség: Holokauszt emlékművet sem állítottak és nem is fognak állítani TÚLÉLŐKNEK.A kommunizmust túlélők is majd csak akkor kaphatnak emlékművet,amikor be fogják adni a kulcsot,de arról majd a gyerekei,unokái fognak gondoskodni.Nem a kanadai adófizetők. Capisco?Ponyemaj?Verstéchen?Érted?

  • Gyuri, nem láttad a kanadai Holokauszt emlékművet, tehát nem tudsz meghazudtolni. Magyarországon meg a II Világháború áldozatainak emeltek egyet , amihez hozzátartoznak szerintem, a zsidók is nagy mértékben!

  • Figyelo
    ugye nem az V.ik keruleti szaabadsagteren folallitoot megszallasdi baromsagra celoz mint emlekmu?/
    mer az ugy ahogy van egy tortenelmi magyar hazugsag.
    annak a zsidokhoz annyi koze van hogy kigunyoltak azzal a fercmuvel tobb mit 600000 magyar zsido veraldozatat…….

  • Klárika,
    kérlek,ne beszélj félre.Nem mondtam,hogy hazudsz.Csupán arra kérlek,hogy értsd meg: Egyetlen túlélőnek sem állítanak emlék művet.Kizárólag az elpusztultakat lehet gyászolni.A későbbiekben elhaló ilyen-olyan szenvedőket,megszenvedőket majd az utódaink sírkővel fogják meggyászolni.Nem kanadai-magyar-izraeli vagy egyéb európai emlékművek fogják megörökíteni”hős neveinket” az adófizetők pénzéből.Na meg az áldozatok szó nem szenvedőket, megszenvedőket jelent.Halottakat,meggyilkoltakat jelent.Ha csak a magyar nyelv nem tökéletes értése áll fenn,akkor megbocsájtható a tévedésed.

  • Barlev:
    „elkuldtem………”

    Megkaptam, köszönöm szépen.

  • gyuri10
    2017 június 13
    11:41 de.
    A túlélőknek nem kell emlékművet emelni! Nekem sem fognak, nem sem fog érdekelni.
    Ha már valaki meghalt , semmi sem érdekli többé.

  • Klárika,
    örülök,hogy ha lassan is,de kezded megérteni az ÁLDOZATOK szó értelmét.Autóvezetési nyelven,ha egyesről kettesbe,hármasba, négyesbe majd ötösbe váltasz,simábban tudsz majd tovább utazni. Nem kell majd állandóan az exidentektől félve védekezned.Sokban hozzájárulhat a szavahihetőségedhez.

  • Gyuri, többet nem érdekel amit nekem írsz. Ne fáradj! Ha nem érted meg, hogy a kommunizmusnak hány ember áldozata volt a történelemben, a wikipédia szerint 100 ezer, akkor sajnálom, nem érdekelsz. Szépen, szétvertétek haverjaiddal ezt a topikot, ami megemlékezésnek szólt volna az áldozatokról.

  • Bocsi, 100 milliót akartam írni, ezer helyett!

  • Figyelő,
    te sem vagy túlzottan érdekfeszítő jelenség számomra.Megpróbálom felvenni a kapcsolatot az Izraelben élő rokonaiddal.Kíváncsi vagyok a rólad alkotott véleményükre.Ha utána néznek a KMH és úgy az általános élet-szereplésednek is,nem valószínű,hogy a büszkeségtől előre fog ugrani a mellük.Persze lehet,hogy már lekéstem a Miklós bácsiék szégyen-vonatáról,mert a helyükben én is letagadnálak.

  • Figyelő,
    mint itt is bizonyítod,hogy nem csak a történésekben és a „ferdítésekben”vagy otthon,de még a számadatok sem a te világod. Ha 100.000.000 helyett(ami még csak nem is biztos)100.000 et értesz meg,akkor a felfogással vannak komoly zavarok.

  • Gyuri, legyél becsületes, menj a wikepédiára az interneten, és kérdezd meg ezt : Hány ember halt meg, kommunizmus áldozataként a világon?

  • Klárika,
    nem védem a kommunistákat,még akkor sem ha kihasználták sporttudásomat,tehetségemet.Ott nőttem fel.Ott lettem szakember és még csak a zsidózás sem jutott el hozzám,mert a rendszer tiltotta.A számokról nem vitázok veled.Te írtál és javítanod kellett a 100.000-ről. A mi áldozatainkról légy szíves se számokban se másképpen ne írjál,mert itt sokan vannak akik kétségbe vonják szavahihetőségedet.Vannak hivatalos adatok és akinek olyanja van hozzájuthat a segítséged nélkül is.

  • Gyuri, hidd el nekem, egyáltalán NEM érdekel az itt lévők véleménye. Volt már aki véres kezű gyilkosnak nevezett, vagy nácinak. Már itt minden voltam.

  • Klárika,
    sajnálom,hogy nem érted meg miért nehéz még nekem is Téged megérteni.Lehorgonyoztál egy olyan közegben,amely minden becsületes embernek vagy volt náci-üldözöttnek a legaljább ellenséget jelenti még akkor is ha nem volt kommunista és még csak nem is balos.Az ok vagy érdek a Te titkod.Sajnálom,de ezért nehéz elviselni a véleményedet és ezért van meg a vélemény rólad akkor is ha Téged érdekel meg akkor is ha nem.

  • Klárika,
    lehet,hogy itt az ideje elgondolkoznod,miért írnak rád ilyen undorító jelzőket az ide járók.Ha észreveszed és képes leszel a valódi mivoltodat képviselni, meglátod milyen változás lesz az idejárók véleményében is.Persze ha ez Téged nem érdekel,akkor folytasd a mimikridet.

  • gyuri10
    2017 június 22
    4:47 du.
    Én nagyon jól tudom és tudtam miért nem tetszik egyeseknek a beírásaim! Mert nem vagyok baloldali.
    Ahogy említettem már, engem meghurcoltak 17 éves koromtól a kommunista elv elleni szavaim miatt, ÁVOS kihallgatásokra jártam félévig, majd elítélt a Legfelső bíróság egy év szabadságvesztésre. Szóval, ezért nem leszek soha baloldali.Éppen úgy, ahogy azok akik megjárták a német koncentrációs táborokat, nem lesznek német barátok.

  • Klárika,
    sajnos megint mellébeszélsz.Ezt a mantrádat már számtalanszor végigszenvedtük.Nem vonta soha senki kétségbe a balosok elleni feneketlen gyűlöletedet.Azt meg aztán senki nem is várja el,hogy baloldali legyél.De…én személyesen elvárom tőled,hogy ne mosd össze a nácik és kommunisták bűneit.Különösen nem Magyarországon.
    Tudom és tudjuk,hogy egyik rendszert sem élvezted különösebben.A differencia,hogy a náci rendszert származási alapon, kikerülhetetlenül szenvedted meg.Még csak nem is személyesen és hála Istennek senkidet nem sikerült meggyilkolniuk.A kommunista rendszerben,ha sok nehézséget legyőzve,de a végén tanultál és szakmát szereztél.Amit pedig megszenvedtél azt magadnak kerested.
    Elmondom Neked,hogy semmi hajlandóságom az izraeli bal oldalhoz
    Ellenkezőleg,nagyon is jobbos,cionista vagyok.Ez azt jelenti, hogy sem a fasiszta sem az antiszemita elméletek nem a mi asztalunkon ehető.A horthyt védő álhumanista fasiszták nekünk ellenség volt és marad és azért is nem ott élek,mert Nálad is jobban ismerem azokat,akikhez szeretnél tartozni,de ennyi év fáradozása után is csak összemosolyognak a hátad mögött.JOGOSAN

  • Gyiri, meg erre valaszolok, csodalkozni fogsz, de en sehova nem akarok tartozni

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 25
    6:11 du.
    Érdekes, van a nejemnek egy Önhöz hasonló koru félzsidó erdélyi rokona, Ő is erre az elhatározásra jutott miután mindkét szülője vallásának ellentmondásait megtapasztalta.

  • Orsós Elemér,
    elismerés a kibújóért.Ügyes húzás volt.

  • Orsos.
    rátapintott a lényegre!
    Mellesleg én gyakorló katolikus vagyok.
    Apám volt zsidó származású, de kikeresztelkedett, és haláláig katolikus maradt. Mondanom sem kell, hogy a náci időkben munkaszolgálatos is volt, de a nyakában lógott a csodatevő Mária érem. Haza is jött, és Kanadába kivándorolt a család után, 98 éves korban halt meg Montrealban.

  • Különben, senki sem tehet arról hová születik
    De, hogy milyen ember lesz, az már igen-!

  • Klárika,
    majdnem jó a meghatározás.Aki ezt kitalálta nem vette figyelembe,a különböző társadalmak,jó vagy rossz embercsoportok hatását az egyén jellemére,mentalitására,identitására,stb. Az egyén még egy lakatlan szigeten is befolyásolva van.Ha nem mástól,hát a természettől.Nekem-nekünk mindig az ellenségeink határozták meg,hogy mit kell tennünk.Nem biztos,hogy az lennék aki vagyok.Ha mindaz amit a magyarok és szövetségeseik elkövettek személyesen ellenem,családom,népem ellen, lehetséges,hogy nem is tudnám valódi hovatartozásomat.Tedd hozzá még azt is,hogy ha itt Izraelben az arabok nem háborúval kezdték volna a zsidó állam üdvözlését és napjainkig is terror akciókkal gyilkosságokkal hozzák tudomásunkra,hogy katonának kell lenni.Nekünk pedig van egy rossz szokásunk:Minden áron életben fogunk maradni.Nos… remélem elég érthetően mondtam el,hogy nem mindig az újszülöttől függ,hogy milyen ember lesz.

  • Nincs egy kanadai semleges link itt, ezért teszem be ezt a linket és ha tetszik helyezzék máshová.

    https://www.kelownanow.com/news/news/National_News/Hungary_salutes_and_remembers_what_Canada_stands_for/#

  • Figyelő,
    nagyjából elolvastam ezt a félig angolból és félig magyarból mongolul írt nagyon link linket.Nem biztos,hogy ehhez egy „semleges linkre” van szükség.Mint írod”ha tetszik helyezzék(be) máshova”.A fasiszta,náci és köztörvényes bűnöző Kanadába menekültek maradjanak ott. Legalább rettegésükben az igazság- szolgáltatástól már csendben,nyugton maradnak.Lásd:varga béla. Az agyon magyar hazaffffyyyak pedig akár haza is”tántoroghatnak”. „S a haza fényre derül”.

  • Klárika,
    azt,hogy te hova szeretnél tartozni én nálad is jobban tudom. Melitta Schillernek az apja is zsidó volt és még csak ki sem keresztelkedett.Ő is egy ok rá,hogy enyhén szólva ne legyek puszi-pajtás a renegát fél-zsidókkal.Ha nem tudod kikeresni a gugliból kérdezz és megmondom neked ki volt Melitta Schiller. Sajnálatodra oda már nem tartozhatsz.A korod,a tehetséged és a világ megváltozása sem engedi,hogy oda tartozzál.Az akaratod a hozzá,hozzájuk tartozásra elégtelen volt és maradt egy életen át.

  • Gyuri, hidd el ez a téma egyáltalán nem érdekel! Ma van Kanada születésnapja, ezt ünnepelik, mindazok akiket ide befogadott.

  • gyuri10
    2017 június 30
    3:14 de.

    bizony bizony…mindennek oka van, ok nélkűl semmi sem történik, valahol a rasszodon belűl kellene keresgélned mindezen borzalmak (tényleg azok voltak) valós okát…és hogy Tiessen Krupp (Báró Rotschield???) zsidó családok miért pénzeltek bárkit aki az ő személyes érdekeiknek megfelelt és egyik sem szenvedte el aszt amit …a többiek… mindez olyan biblikus meg a jelenlegi apartheid ott a sivatagból kihasított palesztín narancsligetekben

    most majd elátkozol (megint) lepereg…gondolkodnod kellene ha nehezedre esik is

  • rodeo
    Latom,te csak nem nyugszol.
    A mi valaszunk helyett-nezd meg,mit mond
    Europarol-es rolunk- egy SPANYOL UJSAGIRO
    Sebastian Vilar Rodrigez {bar lehet, hogy
    „szerenyseged” nem hajlando megnezni-
    sajat antiszemitizmusatol eltero velemenyt.

    http://www.breuerpress.com/2012/06/29/egesz-europa-meghalt-auschwitz-ban-irta-sebastian-vilar-rodrige

  • Izraeli
    2017 július 2
    2:11 de.
    kivéve a nagyon gazdag zsidókat

    a többit nyeld le nem érdekel semmkilyen cikk leírtam azt amit akartam nem ismétlem

    most adjál bele egy „kis” cionizmust…nagykanállal meg rasszizmust és xenophobiá-t ahogy azt ti csináljátok

  • Vilagos,hogy nem olvastad el.
    Hogyan „mereszel” egy spanyol,aki nem kevesbbe
    europai nalad,valami pozitivumot irni
    a zsidokrol??
    Mindezt egy olyan orszag fia,amely
    az Inkvizicio „harcosa” es zsido polgarai
    kiuzoje volt.
    Most tobb mint 500 ev utan-elismerik.
    Lehetseges,hogy ok is „cionistak”?

    https://vs.hu/kozelet/osszes/otszaz-ev-utan-kapnak-spanyol-allampolgarsagot-a-szefard-zsidok-0209

  • Izraeli
    2017 július 2
    6:45 de.

    spanyol belügy és történelem, volt ott Torquemada is meg egyéb inkvizíció… majd elintézik…egymás között

    a „breuerpress” az egy zsidó sajt termék és a Rodriguez az többnyire spanyol zsidó név

    yo que sé?

    arra amit írtam, hogy a borzalmak megtörténtek de szelektíven arra nem reagáltál mert elborította a szömödet a gáz…

    majd ha a Golán fennsíkon lesz egy nagy mecset minarettel és Tel Aviv ban meg Visnu szentéj akkor majd esetleg, de addig???
    rasszizmus és xenofóbia amit firkálsz…

  • Rodeo
    Erdekes,hogy Tel-Avivban-csak Visnu szentely
    hianyzik neked.Nalatok-van?
    Peldaul-ilyen.

    http://www.spiritualtravels.info/articles-2/israel-the-holy-land/bahai-temple-and-gardens-in-haifa/

    Miert nem- mecseteket irtal ?
    Remelem,dadogsz angolul.
    Kivancsi vagyok-mit fogsz meg-hianyolni-
    es serelmezni- a „cionista rasszizmus” neveben.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_Israel

  • rohadeo,
    voltál és maradtál egy rakás szerencsétlenség.Veszett disznóból nem lesz kutya szalonna.Milyen radai-rosseb hozott téged vissza.Már nem bírtad tovább a csatornaszagot,vagy a patkányok már nem tűrték meg a te mocskos nyilasvijjogásodat?

  • gyuri10
    2017 július 2
    12:39 du.
    szívélyes üdvözletem innen a boldogság szigetekről neked is meg, izrael nek is

    gondolkodás nem árt csak néha fáj

  • Izraeli
    2017 július 2
    7:32 de.
    nem érteni inglis t sem (a többi néhányat sem, hát nem bornyasztó???) csak 35 éve beszélem és odavalósiak megértik…nem olvasok link linkeket addig amíg nem lesz megoldva a gázai övezet és a golán fennsíki gond…hogy mennyi gond(SIC) és ha mász ha nem mász meg hitz bo allah nem lesz tagja a knesszetnek ahol össznépi ordibálás folyik…meg nem haggyák abba szomszédos országok bombázását anélkűl, hogy elszámolnának a nukleáris arzenáljukkal ott a narancsligetek és a mecsetek és a türbék mellett telepítve és minaretnek álcázva az intercontinentális izéket ahol a mű ez zinzin… és akkor már lő is

  • Izraeli,
    előre is bocsánatot kérek a mongoloktól,amiért megkérdezlek,hogy miért kell Neked szóba állni ezzel a mongol-idióta rohadeoval.

  • gyuri10
    2017 július 3
    9:47 de.

    szia gyurka…csak nem??? és mire alapozod??? szegény mongolok??? nem kéne valami knesszeteshez??? az tréfásabb…kacagányban röhögény

    neked is ugyanazt

  • Gyuri,
    Hagyd,ez a gyengem,rohogni a bohocon.
    Egyik „magasroptu” postjaban irta-
    „ti nem vagytok tenyezok” {mar mint Izrael}.
    Kepzeld,mennyire meglepodtem,hogy India
    elnoke {1,2 milliard lakos} latogatoba
    jon a heten.
    El tudod kepzelni{te biztosan} amikor
    egy ilyen nagyhatalom feje ebbe a kis orszagba
    latogat-milyen lehetosegeket teremt a mi gazdasagunknak?
    Hagyd rodeot-csikorgassa a fogat.

    https://www.reuters.com/article/us-india-israel-idUSKBN19L1YZ

  • Izraeli
    2017 július 3
    2:47 du.

    naccerű, észrevett benneteket, és most a miniszterelnök, nem az államfő másolja a zizraeli apartheid et és rasszizmust és fegyverkezik…mert békét nem tudtok ajánlani csak a siratófalat és nukleáris csúzlikat…majd lejár a mandátuma és akkor lesz megint másik és akkor a netán yahoo majd megint felajánlhatja a tengerviet kosárban…a szomszédaitokkal miért nem??? süssetek maceszt harci kecskék gyártása helyett… mi lenne veletek, ha kitörne a világbéke ami ellen annyira küzdötök?

    látod szeretek somolyogni: majd az indiai turbánotokra rátehetitek a keménykalapot és felmászhattok a minaretjeitekbe (ha már annyi van belőlük, hogy el lehet tömíteni velük a haifai kikötőt) és óbégathattok napkeltekor Allah hoz és eldönthetitek melyiknek van nagyobb ….szakálla a zallahnak vagya jáhvénak…vannak még híreid???

  • Izraeli,
    mondom,hogy egy degenerált barmot veszel emberszámba.חבל על הזמן!

  • gyuri10
    2017 július 4
    8:02 de.

    ámbörök ámbörök felafára, gyün a gyurka…megisgyütt…

  • Izraeli
    2017 július 3
    2:47 du.

    mondtam én nektek…és most el is akarjátok adni???

    http://www.haon.hu/dulakodas-tort-ki-a-siratofalnal-a-kulonbozo-zsido-vallasi-iranyzatok-kozott/3251238

    a kimittud legújabb változata, kitud hangosabban zokogni és ha …akkor kitépik a haját…de egyébként olyan röhögény

  • Mint mindeg-most is elkestel.
    Mar nem aktualis.
    Menj aludni.

  • Izraeli
    2017 július 5
    5:17 du.
    tanulni tanulni tanulni mondá VI. Lenin

    melyik parlamentben (nekem nincs egyse’)

  • rodeo36 Semmivel sem nevetségesebb, mint amikor a lengyelek hasra vetik magukat a sáros templomban, vagy Bécsben az öreg néni meg akarja érinteni a püspököt mint egy rocksztárt. Őket sem jutott eszembe kigyúnyolni, sőt segítettem a néninek a céljának elérésében, bár nem értettem. Tulajdonképpen itt mi a cél? Ki tud jobban sértegetni?

  • Llanfair
    2017 július 6
    4:00 de.

    a zemberi hülyeségnek nincs határa…mondá Einstein aki értett a végtelenhez

    én csak akkor megyek be ilyen helyekre amikor nem műxenek…jaaaa, a békeharcosok most éppen bombáznak

  • rodeo36 Pedig érdemes járni. Csodás Haydn, Mozart stb miséket lehet hallgatni úgy, ahogy az ősbemutaton hallhatták, a mise keretében. Itt meghívtak protestáns Istentiszteletre, rég láttam ilyen emberközpontú összejövetelt. A pécsi imaház is örök élmény marad, mind az Istentisztelet, mind az utána következő vacsora a rabbival. 🙂

  • Llanfair
    2017 július 6
    10:47 de.
    én legutoljára a Notre Dame (Paris) ban hallgattam zenét de az nem műxik…ebben viszont igazad van…a zsidó zene nagyon érdekes harmóniavilágot képvisel… és ragyogó művészeik vannak

  • Llanfair,
    Orulok ,hogy „latlak”.
    Te „okoztad”,hogy valaszolok- Neked-
    mert „a stilus az ember”.
    A zenerol szolvan-sok fajta zenei stilus
    el itt egymas mellett , mint az emberek,
    akik tobb orszagbol jottek,de minden
    vita ellenere, kezdenek egy neppe valni.
    Itt kuldok neked egy szep dalt, Abraham Ferrera
    eloadasaban,ladino{ spanyol zsido} nyelven.
    Az enekes apjat,aki autobuszt vezetett a jeruzsalemi
    Hadasza konvojban a Scopus hegyre,a Fuggetlensegi
    Haboruban,{1948}megoltek az arabok.
    A fiu, Jeruzsalemben szuletett,es tehetsege dacara,
    tovabb folytatta-apja szakmajat.

    https://www.youtube.com/watch?v=duLiIeO_7tI