Szálljatok le Bözsi néniről!

2017 május 18 8:13 de.86 hozzászólás

Minden despotának előbb-utóbb útjába esik egy dús kalászt lengető búzamező, vagy egy bizakodva toporgó Röfi. Mintegy véletlenül.

Még velem is előfordulhat, hogy a repülőtérről jöttében, vagy oda haladtában szükségében befordul a kapumon egy kormányfő. Bár a jelenlegi magyarországiról ezt nem feltételezem: a főváros közigazgatási határain belül nem nagyon mer mostanában kiszállni a páncélozott autóból, hacsak nem veszi körbe jól látható hadsereg, meg legalább pár ezer zsoltibácsi, lacisógor, jancsifiam.

Vajon mit tennék, ha mégis? Nem valószínű, hogy átesnék az előzetes biztonsági vizsgálaton, de hát a szükség nagy úr. Szóval megáll a kapu előtt az autó – az utca hosszában meg a kíséret – kiugrik a nagyember, nyomja a csöngőt, sietős a dolga. Beengedném szépen a kertkapun, mutatnám az utat a szebbik WC-be. Nem köpném le – nem vagyok egy Fábry kvalitású humorista. Nem húznám ki a mosdó mellől a taknyán-vérén, – lovagkeresztes publiciklista sem vagyok. Sőt, kerítenék egy tiszta kéztörlőt is. Igaz, nem tudna kezelni Röfivel – errefelé tilos a disznótartás –, de azért megszemlélhetné indokolatlanul felszaporodott cicaállományomat. (Tényleg, nem kell valakinek 10-20 kismacska?)

70RTT0c3m1ZWEW8Bs

Ha még beszélgetésre is futná a pr-percekből, nem esnék neki a partvisnyéllel. Megtörölném a széket, amelyikre leül – senki nadrágján nem mutat jól a macskaszőr, lemosnám a poharat, ha elfogadná a pohár vizet. (Magam két poharat használok, a ”szép” poharak meg mindig porosak lesznek a szekrényben.)

Aztán csak annyit kérdeznék tőle: Miért a BözsinénikNEK, és miért nem a BözsinénikÉRT csinálja a politikáját?

Rátesi Margit

86 hozzászólás

  • Anita Szászy

    Jogos a felvetés.Kételkedj,gondolkodj ,és cselekedj.Ez amolyan liberális szöveg,de biztosan sok előnnyel,ugyanakkor hátránnyal is jár,ha mindenki azt tesz ebben az országban amit a kedve diktál.

    Gyönyörű szép így a jövőkép,de a valóság sokkal bonyolultabb ennél,a Bözsi néniké is és a dolgozó magyar embereké általában .
    Azért ,mert jobban kell alkalmazkodni ,és összefogni, a közjó érdekében .

    Liberálisan élni otthon kell,a portán belül mindenkinek.Amin kilép az utcára,na onnantól kezdve azért vannak szabályok,és nem csak közlekedésiek .

    Ahogyan az intézményekben ,és munkahelyeken szintúgy .

    Amúgy az a mondat,hogy „-Bözsi nénikért dolgozzon”-az tetszett,mert ne hogy már csak a szavazóbázisáért gürizzen a minelnök,hanem az egész magyar államért,mégha rohadtul nehéz is .

  • Nem szeretem látni az ilyen találkozásokat, nem szerettem Gyurcsányét sem, ez a tipikus kirakatpolitizálás. Olyan látszatot kelt, mintha … pedig nem.

    Ami meg a macskákat illeti, ha a szabadban tartanád őket, maguk közt lerendeznék a létszámot. Ilyenkor a viselkedésük nagyon hasonlít az oroszlánokéhoz.

  • Christopher Adam

    Margit egy kulturált, civilizált és emberi hozzáállását vázolt fel fenti cikkében. Kanadában, ha egy kanadai politikus csengetne be hozzám — pártállástól függetlenül – én is így fogadnám. Ha valamiért pont egy magyar politikus állna az ajtómnál, remélem, hogy én is úgy reagálnék, mint ahogy a szerző azt felvázolta. Pont ezt próbálja a kormány kiölni a társadalomból. Az is ellenállás, ha saját életünkben ezt legalább nem engedjük és emberi módon viszonyulunk még azokhoz is, akik taknyán-vérén rángatnának ki minket.

  • Drizari: nem lakáscicák. A kertben vannak. Az alapkészlet azért lett beszerezve, mert két éve elöntötte a házat az egérhad. Átrágták a 38-as téglafalat! Az egerek eltűntek, a macskák maradtak. A székre is csak ezért kerülhet a bundájukból, mert a legkisebb résen is igyekeznek befelé. Aztán felkuporodnak a székre(a terítő eltakarja őket-és sunnyognak. Egyébként még simogatni sem hagyják magukat

  • Anita! Tévedésben vagy! A szabadelvű (idegen szóval liberális) nem „azt teszi, amit a kedve tart”. Hanem megpróbál a másik fejével is gondolkodni (szabadgondolkodó), és kompromisszumra törekszik.

  • talalom,

    akkor más használható tanácsom nincs. Ezek szerint a kandúrok nem találják meg a kölköket, vagy az anyacicák hatásosan védelmezik őket.

    (amúgy egyetértek a vendégfogadásoddal, a föltett kérdéseddel meg végképp)

  • Bozsineni halaimat rebegve kezet csokolt a feneseges nagyur-nak es nemesegyszeruseggel ug szolitotta -/ketret gornyedve az illetetsegtol/- Felseg.
    a kiraly mident megnezett megtaperalt……………es azota hogy hogynem de az istennek se kerul elo Bozsineni apjanak ezust duplafedelu zseboraja…………..pedig anno me a magnes szemu ruszkiktol is sikerult megovni…

  • Na Margit néni, is föltakart, a vértaknyon csámcsogó, közhely fröcsögők, üzemi lapos, bravúr publicisták, stb. szánandó, csapatába ! Ha diktatúra lenne, biztos egy lovagkeresztes, megmérgezné a macskáit…Drága Margit néni, nem kéne, ilyen csacsiságokat, írni, egyáltalán „politizálni” … Most már egy más világ van, despotázása, röhögséges…Sokat, kellene olvasnia, művelődnie, mind két oldali sajtóban is, talál ma használatos szöveg ötleteket…ha mindenképpen zaklatni kívánja klaviatúrát…

  • Szellemes,humoros …cikk!
    Azt azért megjegyzem,hogy akár jobboldali,akár baloldali a miniszterelnök..mindenki kellő tisztelettel fogadná,ami természetes!
    Minden párt járja a vidéket,különösen választások előtt,ez is természetes!
    Az is érthető,hogy mindenki ígér,de abban azért nagy különbség van,hogy ki is állja a szavát(és nem egy Bözsi néninek,de a többinek is!!!)
    A jelenlegi kormánynak van hitele,fedezete meg pláne esze,hogy
    az ígéretét be is váltsa,na ebben van „némi különbség”…a szocik és a Fidesz között…..!
    Egyébként senki nem bántotta Bözsi nénit…!

  • Christopher Adam

    Slapaj,

    Rátesi Margit kulturáltan ír és felvállalja nevét. Maga viszont álnéven gúnyolódik. Annyira, de annyira jellemzően magyar ez a stílus és tempó.

  • Ja a macskákról elfelejtkeztem…..persze nem véletlenül, nincs értelme a felesleges „vergődésnek”,az uszító kitérőnek….!
    Hát ennyi!

  • Chris, hogy R. Margit kulturáltan ír, mi sem bizonyítja jobban, hogy két napja nevezett „nyomorult baromnak” a véleményemért, persze közben ilyen aranyköpésekre képes:
    „A szabadelvű liberális megpróbál a másik fejével is gondolkodni (szabadgondolkodó), és kompromisszumra törekszik..” :))
    ……
    A „magyar stílus” rád is jellemző, hisz megengedtél Marcsiról egy személyében sértő, lejárató cikket, még a személyes adatainak megjelenését sem törölted.

  • Hagyd csak Chris! Azt szoktam mondani, hogy akinek 40 éves korára nincs egy ellensége sem, az nézzen körül, csinált-e egyáltalán valamit az életében. Bár ez a gyászhuszár nem valami méretes darab (slapaj=közkatona, esetleg újonc), vissza kéne dobni még, had erősödjön a takarásban.

  • Charlie! Többször váltottunk szót ezeken az oldalakon, soha nem voltam sértő. A sértegetőnek nincsenek érvei. Te viszont ott nem „véleményt” írtál, hanem fenyegetőztél: hogy majd ha kormányra kerültök, a szerző felelni fog az „ilyenekért”. És akkor megismétlem: se engem, se mást – még azt a szegény idős hölgyet sem, aki általában nem ragaszkodik a tényekhez fenyegetheti egyetlen nyomorult barom sem a közelinek érzett hatalmával. Világos?

  • Nos charlie!

    Köszi ,hogy kiálltál mellettem…de ugye nem sokat várok ettől a fórumtól….ami a személyes adataimat illeti csak annyit tudnak rólam ami szükséges….nem kell aggódni ,itthon jogállam van!
    Ha kell megvédem magam….de ugye kitől és mitől???

  • Amúgy sem megsérteni,sem lejáratni nem tudnak,sem jogilag sem erkölcsileg(a többség velem van!)ahhoz „pitik”de ezért résen vagyok!!!!!

  • charlie!

    Amúgy melyik cikkre,hozzászólásra gondolsz?…lehet,hogy csak én nem kaptam meg a „lejárató” választ?….ami azért nem semmi!!!-bár a liberálisok mindenre képesek…-ha lehet írd meg,főleg ha nem „moderálják”egyesek a válaszod,bár azon sem csodálkoznék….!!!
    várom a válaszod!!!

  • Én örülök, hogy láthattam Bözsi nénit, aki még mindig az uborkaföldeken dolgozik.

    Azt mondjuk nem csodálom, hogy becsapottnak érzi magát az Orbánnal való találkozás után. Ki nem? Orbán a forgóajtón is előtted megy ki, ez a szégyen, nem amit slapaj írt!

    http://hvg.hu/itthon/20170508_Meglatogattuk_Bozsi_nenit_akivel_Orban_szemelyesen_konzultalt

  • talalom, „És akkor megismétlem: se engem, se mást – még azt a szegény idős hölgyet sem, aki általában nem ragaszkodik a tényekhez fenyegetheti egyetlen nyomorult barom sem a közelinek érzett hatalmával. Világos?”
    Világosnak világos, azonban ilyen okfejtés után mit kezdjünk Gyurcsány veszprémi beszédével, miszerint Orbán köztörvényes bűnöző, akit a „demokratikus oldal” hatalomra jutva, a törvény elé citálna? Most ő is egy „nyomorult barom”? Pont ugyanaz a szitu, amit én Földessel kapcsolatban írtam, a TÖRVÉNY előtt kell felelnie annak, aki vét ellene. Legyen az tolvaj vagy gyűlölet-bűnöző.

  • Marcsi, kb egy fél éve volt, hogy megjelent egy cikk veled kapcsolatban, akkor többen is felháborodtunk rajta. Próbáltam visszakeresni, de nem találtam, még az is lehet hogy törölték.

  • Christopher Adam

    A cikket nem töröltük, itt van: http://kanadaihirlap.com/2017/02/23/egy-fideszes-lelkivilaga-az-olimpiai-bukas-elott-es-az-utan/

    Sajnálom, ha felháborodtak többen–tessék megszokni és tessék felnőni. A felnőtt világban úgy mennek a dolgok, hogy ha valaki valamit publikusan ír, akkor vállalja is érte a felelősséget. Ha pedig nem kívánja felvállalni, akkor ne írjon ide többé. Ilyen egyszerű.

  • talalom
    2017 május 18
    2:53 du.

    A korabeli vicc jut rólad eszembe:

    – Nálunk gondolatszabadság van.
    – ?
    – Azt gondolsz, amit akarsz!

    A liberálist lehet, hogy nem zavarja a másik vélemény (sokszor igen), de nem is érdekli! A demokrata az, akit tényleg érdekel a másik véleménye, meghallgatja, és akár meggyőzhető.

    Azóta is várom érveidet, hogy a dzsentrik szapulásán kívül van-e valami véleményed a háború előtti magyar társadalom mély szerkezeti válságáról?

  • Christopher Adam
    2017 május 18
    4:58 du.

    – Azért nem akarok itt most vitákba bekapcsolódni, mert Magyarországon nincs valamirevaló vita. Amit most annak neveznek, az nagyon gyorsan személyeskedésbe torkolló valami. Kontraproduktív és nem tiszta jelenség. Ráadásul bepiszkolja a témát, amit fel akar emelni. Józan történész ilyen vitatkozásba, veszekedésbe nem kapcsolódik be, hacsak nem muszáj. Azt látni, hogy egyesek vita helyett eleve kategorikus állításokkal állnak elő, amivel aztán nem is lehet vitatkozni. Arra is emlékeztetem, hogy annak idején az egyik legtekintélyesebb német (jobboldali) polgári napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyitotta meg lapjait a történészek vitája előtt, és ez folytatódott a sokkal nagyobb nyilvánosság előtt is. Végül része lett a németországi társadalmi tudatnak valamiképpen.

    Azt gondolom, hogy nálunk is nagyon sok olyan korszak, kérdés van, amit érdemes lenne megvitatni. Pédául ilyen a dualizmus kora is. Mikor mennyire volt sikeres, előremutató, mikor került sor lépéstévesztésre? Most ezt a kort sokszor egyértelmű aranykorként értékelik. Tehát van miről vitatkozni a kiegyezéstől, Trianonon át a két világháború közötti évtizedekig. De szerintem hamis az az általánosan hangoztatott állítás is, hogy a Kádár-kor csupán egy helyi mutációja volt a bolsevik szisztémának. Sok különbség volt az egyes államszocialista országok eljárásaiban, működésében, rendszerében. Magyarország – miközben sok volt a kötelező azonosság – különbözött az akkori Csehszlovákia vagy épp Románia rendszerétől. A kétpólusú világ megszűnése a Szovjetunió összeomlása után egyáltalában nem hozott tisztább helyzetet, nem eredményezte a „demokrácia végső győzelmét”. Úgy gondolom, hogy a történelem rossz fordulatok közepén tart. Nem látom a végét.

    Ormos Mária, A kalodába zárt történelem megbosszulja magát

  • Elolvastam–bár nem szoktam e cikk írójáét elolvasni!
    Ez tipikusan a magyar újságírók jellemző megközelítési módja a dolgoknak.!
    Kis cikkükben elméleteket gyártanak , feltételezéseket tesznek,féligazságokat mondanak,hazugságokat gyártanak,és mire ki lehetne bogozni mi a valóság–. akkorra már túl van mindenki rajta!
    De egyet elérnek- annál aki a tartalmakra kapós és elolvassa : hatással van rá,azokat tényként fogadja el — ha igaz ,ha nem– és szája íze szerint használja tovább — vagdalkozva,hadonászva a szavakkal ,mások fejéhez vágva és a többi és a többi…..
    Na ezért az újságírást már rég nem sok mindenbe nézem–félrevezető,manipuláló és hazugsággyártása miatt.De azért mindig a saját véleményének, beállítottságának megfelelő oldal mellet teszi le valamilyen formában a garast.
    Nem újságírói üdvözlettel.

  • HL. Akaratlanul is jó érvet adtál a kezembe, bár ennek a viccnek egy poénosabb, keményebb változatát ismerem. (Magyarország szabad ország. – ? – Mindenki azt csinál, amit szabad.)
    Charlie tőlem gondolhat, amit akar, le is írhatja, legfeljebb nem értek vele egyet, és igyekszem elmondani, hogy miért. Ez idáig vita. Ha viszont valaki azt írja, hogy „ha kormányra kerülünk, a szerző felelni fog” – az nem vita, hanem ordenáré fenyegetőzés. Szívem szerint durvábbat írtam volna, de tisztelem annyira az írott szót, – meg az anyanyelvemet -, hogy nem használom szennyes rongyként.
    Már hallom,hogy akkor miért fenyegetik a mai kormányfőt, hogy felelni fog a 2010 óta elkövetett bűnökért?A kormányfő – és a politika más szereplői – alakítják a társadalmi szabályrendszert, ezért kötelesek tűrni ennek bírálatát, ahogyan 2010 előtt is tűrte az akkori vezetés. (Autók felgyújtása, kockakövek dobálása nem tartozik a tűrt kategóriába.)
    2. Emlékeim szerint nem elemeztem a két háború közti magyar társadalomszerkezetet, bár van némi ismeretem erről, de nem vagyok történész. A történész egy szakma, ami bizonyítható tények,dokumentumok alapján kutatja a múltat, és esetleg (nemfeltétlenül!) von le következtetéseket. Ezért nem gondolom hogy itt „történelmi” vitákra bármelyikünk alkalmas lenne, legfeljebb Chris, aki ezt a szakmát(tudományt) tanulja.
    Tóth Péter! Az újságírás is egy szakma, amit életem egy szakaszában hivatásként műveltem. Igen,üzemi lapnál – ki a fene akart 1972-ben a Népszabadsághoz kerülni? (Ja a lókeresztes.) Ezeken az oldalakon – a technika adta lehetőséggel élve – beszélgetünk, ki-ki vérmérséklete, íráskészsége szerint. Gergely Bea időnkénti kulturális tudósításaitól eltekintve – amiért köszönet -, nincs riport, naprakész hír, elvétve 1-1 interjú.
    1989 óta nem dolgozom hivatásos újságíróként – nem véletlenül. Írtam persze, ingyen is. Kampánylapot pénzért is! De nem nagyon vagyok erre alkalmas: szégyellnék olyasmiket leírni, hogy „Na, leszerepelt a bukott bal-jobb (mindegy) hiteltelen oldal… stb”

  • Kedves Christopher Adam !

    Igen, ez egy ilyen műfaj, a névtelenség sötétjéből, lehet az észt osztani…Remélem, hogy magyarnak titulál, nem feddésnek szánja…Bevallom, hogy én is sajtóval szennyezett, területen, próbálkozom, a betűk valamilyen sorba rendezésével! – Ezért nagy empátiával drukkolok Önnek, hogy szerkesztői igyekezetének legyen hozadéka…Elnézést kérek azért, hogy a sok-sok idős, jobb időket megélt szerzők, dolgozatait, sokszor dohosnak, naftalin szagúnak vélem ! Az Önnek nem tetsző, vagy túl fiatalos pötyögéseimet, tiszteletem megtartása mellett nyugodtan törölje !

  • ÉS TÖK ÄGYEDŰŰŰŰ A BÖZSINÉNNYINÉÉ – JA
    [Ellesett beszélgetés a fälcsúti Bisztróban]
    ˙

    .
    – Biza laaattam éjn is a kiraaalli képinfón… Ja!

    – Hát naaallunk is csak a-mmmegy. Ja!

    – Hát ott a gyesznóól tövin, biza nagyon otthunnos vóttt… Ja!

    – Gondúúttam is, hogy mingyán mägmoslékútatttya. Ja!

    – A Bözsinénnyit…? Ja???

    – Dähogyis a Bözsinénnyémät!! Hanäm ő a maaasik gyesznót… Ja!

    – Hát nem feledte, honnajdt is gyütt ez a őfő-fomtuggya. Ja!

    – Pont,mint egy aaalruhaas kiraaallffy,ollan vóóóttt ottan. Ja!

    – Ägyszerűűű, mint mijis, csak minallunknaaa fässebb alkat. Ja!

    – Jaaaa-bizony, már vaaaagasra érätt… Ja!

    😀

  • Rátesi Margit !

    Remek a karcolat. 🙂

    .

  • Christopher Adam Úr !

    Talalomnak a 10:39-kor jegyzett komment részletét javaslnám a KMH főcíme alatti, egyben arcpoeticáját is kifejező, állandó szlogenjeként feliratozni, valahogy így:
    ˙

    K a n a d a i . M a g y a r . H í r l a p
    A szbadelvűség a kompromisszumok művészete

    .
    (E jelszót a főcímnél jóval apróbb betű méretben és más, attól eltérő betűtípusban javaslnám.)

    ÜDV!

    Talalomnak pedig GRATULA 🙂

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    🙂

    „Okos állatok”,

    mondja Orbán a videón nem kis önelégültséggel a disznókra, hisz

    „minden szentnek maga felé hajlik a keze”.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Bözsi néni mondja meg a tuttit a magyar média helyzetről az álruhás fejedelemnek egyenesen a szemébe, méghozzá úgy, hogy látszólag őtet szembe dicséri, ellenségeit meg ahátuk megett szidva, közben világgá kürtöli, hogy őnáluk a faluban amúgy CSAK az EGYETLEN, amugy nézhetetlen közszolgálatinak hazudott KIRÁLYI TV nézhető.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Előbbi folytatása:

    Ilyen a magyarországi információ helyzet, és szabadság:

    Egyetlen MTI, egyetlen tévéállomás, és egyetlen miniszterelnök jelölt… 😀

    A többi pedig ne érdekeljen senkit!

    .

  • hazai lampa
    nalatok szolas szabadsag va…………..ez igaz is.
    kulombseg az…..hogy nalunk a szolas utan is

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Chris!

    Igaz ami igaz, te vagy a hibás, mert
    ezt a . n á c i . némbert nem kicikizni,
    pontosabban nem kicikkezni,
    hanem kirúgni kellett volna innen.
    Te azonban ilyen mazohista vagy, csak
    legalább minket kímélnél tőle.

    Épp elég maradék lenne így is
    az identitás zavarban szenvedő,
    két úr szolgája, Charlie személyében,
    aki most nem tudja, éppen kit védjen,
    Orbánt, vagy azt a másik nácit akit
    emez meg, úgy plenárisan lebuzizott: Vonát.

    Neki, mint „szürke mezey” Jobbikosnak
    Vonát illenék védenie, s mégis nap,
    mint nap a fideSS Orbánt védelmezi,
    mintha Ő inkább oda tartoznék, de
    lehetséges, hogy bejött az eredeti
    közös fideSS-jobbik szélsőjobb koalíció,
    csak még nem hirdették ki a nászt.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    /Utóirat/

    Nem tehetek róla, akárhányszor fölvetődik ez a Jobbik-fideSS „furcsa jegyespár” mindig eszembe ötlik a Hosszúkések Éjszakáján felkoncolt Ernst Röhm – ez esetben SA-s, és nem SS-es – esete, aki akkorra „terhessé vált” az ő legjobb és viláhódító barátja, Adolf Hitler Führer und Kanzler számára, mígnem az el is rendelte az ő kivégzését. Ja, majd elfelejtettem állítólag az is „a fiúk szoknyája mögé szeretett bújni”, ahogy ezt Orbán Vezér és Kancellár is állította Vonáról ama ominózus parlamenti ülésen…

    😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    +1

    Egyébként Orbán honnan máshonnan is tudná Vonáról annak szexuális identitását, ha nem éppen megtapsztalta még ott, ama közös >polgári körben< ahol föfedezte és kiválkasztotta ezt az akkor még ifjú fasiszta titánt a Jobbik parancsnoki címére ?

    .

  • talalom
    2017 május 19
    2:24 de.
    „Ha viszont valaki azt írja, hogy “ha kormányra kerülünk, a szerző felelni fog”..
    …….
    Finoman fogalmazva tévesen idéztél.
    A fenti mondatot sosem írtam le, helyette ezt kellett volna idézni tőlem, amit továbbra is vállalhatónak tartok:
    „Ha a magyarok megtisztelnek minket a választáson a kormányalakítással, a földes-féléknek a törvény előtt kell majd felelnie.”
    Törvényt a nép által felhatalmazott képviselők hoznak – még ha neked nem is rokonszenvesek – a független bíróság pedig ez alapján eldönti Földes bűnösségét vagy felmenti a vád alól. Ez az általad istenített jogállam egyik ismérve, felfoghatatlan emiatt miért kell csekélységemet „lebarmozni”.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”!

    nem ártana egy alapos orvosi vizsgálat….!

  • charlie!

    Köszi a választ,oda se neki,ezen a fórumon én már sok hazugságot,alpári megjegyzést kaptam,ok nélkül,vagy csak azért
    mert tényekkel (!!!!)cáfoltam a valótlanságokat!
    Itt ez a „módi”(intelligencia…)akárcsak a törpe-baloldalon!
    Nem tudnak megsérteni(csak próbálkoznak)nincsenek olyan szinten…!

  • Charlie! Azért nem tettem idézőjelbe, mert nem betűhíven idéztem mondatodat, de a lényeg ugyanaz.
    Mindenki! Akinek egy percnyi kétsége is volt, hogy a magyarországi Jobbik nevű alakulat mire készül, az most láthatja: ha másként nem megy, majd „törvénybe hozzák”, hogy nekik van igazuk, és a jog erejével torolják meg, ha bárki kételkedni, vagy ellentmondani merészel. Valamiféle elkorcsosodott „magyarok” nevében, hátha így többen cumizzák be a mákonyt.
    És akkor a rágalomról. Rágalmazni valóban tilos, ezt közszereplő sem köteles tűrni. Van törvényi szankciója is – ha bebizonyosodik. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök elég sok rágalmazási pert nyert meg – bebizonyosodott, hogy a rágalmak nem igazak.
    Igen a jelenlegi kormányfőt azzal rágalmazzák, hogy tisztátalan eredetű pénzekkel tartja sakkban valamely hatalom. Ennek az az útja, hogy a rágalmazott bírósághoz fordul, és kéri a rágalmazó megbüntetését. A rágalmazónak kell bizonyítania, hogy vádjai megalapozottak.
    A rágalmazó is feljelentheti az általa megvádoltat? Igen, feljelentheti. De tudni kell: a jó 10 éve regnáló főügyész vezetése alatt egyetlenegy!) olyan ügy sem volt, ami a ma uralgók bármelyikét érintette volna. Legtöbbször nem is került bíróság elé, ha valamelyik Pártembert érintette volna. Még olyan „piti”esetekben sem, amikor „valakik” fizikai erőszakkal akadályozták meg, hogy egy állampolgár beadvánnyal forduljon a hivatalos állami szervhez. Azzal utasították el, hogy a tettesek nem azonosíthatóak, holott jól felismerhető arcok szerepeltek a felvételeken. Hiába no, ez az ország tele van Joszip Totokkal, meg Kaya Ibrahimokkal.

  • Boda Marcsi
    maga nem cafolt meg semmmit…………….ures ertelmetlen frazisokkal nehez tenyeket cafolni

  • Azt kell mondjam, az a fotó Magyarország közeljövőjét jelképezi.

    A KSH egyik főmunkatársának friss tanulmánya jelent meg a Magyar Nemzetben, miszerint „pár éven belül 370 ezren hagyhatja el az országot”.

    A legfontosabb megállapítások:

    a 18–40-es generáció mindössze egyötöde mondta azt, hogy eszébe sem jutna külföldre menni,

    a migráción gondolkodó magyarok 35 százalékának komolyak a szándékai, 19 százalékuk pedig azt mondta, hogy már meg is hozta a döntést,

    a terveit komolyan vevő 370 ezres csoport 48 százaléka mindenképpen menni akar, 52 százalékuk pedig már jelentkezett is valamilyen állásra. 86 százalékuk tájékozódott a külföldön tartózkodás, 87 százalékuk a külföldi munkavállalás feltételeiről. 54 százalékuk pedig egy éven belül már költözni is akar, nem húzná tovább céljainak megvalósítását.

    sokan annyira elszántak, hogy pénzt is ölnek a „projektbe”: képzik magukat, nyelveket tanulnak,

    a 18–40 évesek körében 11 százalékra tehető azok aránya, akik nagy valószínűséggel meg fogják valósítani migrációs terveiket,

    a 18–24 évesek közel fele mondta azt, hogy nyakába venné a világot, a még tanulók 53 százaléka pedig azt fontolgatja, hogy az iskola befejezése után külföldre megy,

    a külföldi életet tervezgetők nem véglegesen akarják elhagyni hazájukat: 27 százalékuk pár hétre, esetleg hónapokra, 28 százalékuk 3–5 évre települne ki.

    a megkérdezettek 6 százaléka mondta azt, hogy ha elmegy, nem fog többé visszaköltözni Magyarországra.

    sokkal többen álmodoznak az elköltözésről: a 18–40-es korosztályból 680 ezren, minden harmadik ember gondolkodott már ezen.

    Az egyetemet végzett magyarok 33 %-a, a szakmunkások 34, az idegen nyelven magas szinten beszélők 55 %-a fontolgatja a külföldre költözést.
    A tanulmány szerint a migráció motorja az elégedetlenség.

  • Talalom, „elkorcsosodott magyarok”??
    Tisztellek, becsüllek kedves Margit, de a saját szobrodat ne döntögesd tovább.

  • Rendben, igazad van, csúnya kifejezés, nem is érdemeljük meg. Maradjon az elámított, becsapott, félrevezetett.

  • talalom
    2017 május 19
    2:24 de.

    A te vicced nyomokban sem tartalmaz humort. Egyébként meg nem a fideszről írtam, hanem konkrétan a liberálisokról! Érdekes, hogy te mindig másnak a szemében kutatod a szálkát a szemében könyékig vájkálva, a ballib politikai oldal neked tabu! Ennyit a te „objektivitásodról” …

    Valóban nem adtál társadalmi keresztmetszetet, hanem a dzsentrit állítottad pellengérre egy Rákosi-brosúra színvonalán. Olcsó érv, hogy te nem vagy történész. Akkor minek kontárkodsz a témába? Levezeted majd a Pitagorasz-tételt is, aztán odaírod az érettségiző diákoknak utólag, hogy bocs, csak vicceltem?!

  • charlie
    2017 május 19
    2:18 du.

    Abban igazad van, hogy a nép általi megválasztás sok mindenre feljogosít. De sajnos tudjuk, hogy az apparátus állam az államban. Állam bácsi egy személytelen fogalom, ami sok mindenre felmentést adhat.

    A fideszben is sokan csalódtak, naiv emberek, akik azt hitték, hogy a fideszes majd megtartja az ígéretét hatalomra kerülve! Orbán, mint Ludas Matyi, aki a gaz multikat megbünteti, azt hiszem, csak elég naiv emberek vehették ezt komolyan! És sokan, több millióan voltak ilyenek 2010-ben!

    De az tény, hogy a nemzeti retorika védelmében a fidesz sok régi tabut ledöntött, és kihasználja a teljes mozgásteret, amit Európa enged neki! A béna, bukott ballibek még ma is a kommunista történelem szemléletet nyomatnák: önostorozás, kis bűnök felnagyítása óriásira, maszatolás, bűnbakkeresés stb. Igen, a magyar vészkorszak is a komcsi szemlélet szerint futott a ballib retorikában: Horthyék deportáltak mindenkit, oszt jónapot!
    Mert ez így volt kényelmes, nem kellett szembenézni az egész társadalmi válsággal például.
    A fidesz sajnos azt a vonalat követi, amit annyira rühellünk az amcsikban: indokolatlan melldöngetés, ha kell, ha nem.

  • HL! 1. Nem kötelező minden viccet érteni.
    2. Mi bajod a dzsentrikkel? Mi akadt be a Horthyval? Ki mondta,hogy „mindenkit deportáltak”? Mitől „komcsi duma, hogy Horthyék mindenkinek hadat üzentek?
    Nyugi, nem kötelező olvasni. Tudod, szabadon l9berális alapon) dönthetsz.

  • talalom
    2017 május 21
    5:49 du.
    😀 😀 😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bodamári 2:26

    Téyleg magára férne. Szívesen szerzek magának egy kiváló pszichiátert. 😀

    .

  • Almási Alma
    2017 május 22
    3:09 de.

    Meg ne pukkadj a nagy nevetéstől!

  • talalom
    2017 május 21
    5:49 du.

    Veled nem az a baj, hogy olvasni kell, hanem hogy te nem olvasol!

    Nekem azzal van bajom, hogy nyomod a süket dumát a dzsentrikről, a hazai ballibekhez hasonlóan. Mi a bűn abban, ha nem akarja az úgynevezett középosztály saját magát megszüntetni, előzékenyen átadva a helyét a nemzetek feletti multiknak és oligarcháknak?

    A középosztály eltűnése akkor is veszteség, ha éppen nem a nemzeti retorikát nyomatják. Ahol nincs középosztály, ott marad az Éhezők viadala. Ahol egy dúsgazdag vékony réteg azon szórakozik, hogy a nyomorultak versenyeznek a kajáért.

    2. Úgy értem, hogy a ballib retorika szerint Horthyék felelősek mindenért, mintha elmúlt volna az a kor. Aztán következő sorban ajvékoltok, hogy Jaj a fiatalok miért szavaznak a fideszre, jobbikra, hát hogy lehet egy kis fizetésemelésért a politikusok s.ggét nyalni, juj? Ez az álnaivság, ami a bukott ballibekre annyira jellemző.

    3. A Horthy-korban sem voltak hülyébbek a politikusok, mint a Gyurcsány-kormányban, de talán még behatároltabb volt a külpolitikai mozgástér. Hiába akartak Horthyék angolbarát külpolitikát, ha egyszer Németország uralkodott a térségben.

    Most ugye pont azt látjuk, hogy Orbán nem kér a német bábáskodásból, miközben persze német lélegeztetőgépen van a gazdaság, megint.

  • Én olyat, amit az első, második bekezdésben, valamint a 2. és 3. pontban írsz, soha nem írtam. De: a dzsentri nem egyenlő a középosztállyal. Semmilyen felbontás alapján.

  • talalom
    2017 május 22
    11:12 de.

    „a dzsentri nem egyenlő a középosztállyal.”

    Bocs, de ezt nagyon rosszul tudod. A dzsentri egy gyűjtőfogalom a 19. század végén. Magját néhány ezer középbirtokos család (2-300 hold) adja. Plusz ide tartoznak a lecsúszott birtoktalanok az állami hivatalokban, lsd. Mikszáth Gavallérok. Ide tartoztak az úri származású polgárok és értelmiségiek, valamint a katonatisztek is.

    Hátránya volt, hogy úri jellegű volt, és a magyar identitás kötelező volt a soraikban. A német középvállalkozó polgár is bejuthatott soraikba, a zsidó is, ha díszmagyart húzott, és beházasodott egy előkelő famíliába. Tóth Mari anyja megvan, ahogy ájuldozik az előkelő Noszty rokonságtól? Semmi baj nem lett volna velük, ha van tőke és szakértelem, amiből vállalkozhatnak. Csak ugye, akkor nem a dúsgazdag építési (közlekedési) vállalkozókat és gabonatermesztő zöldbárókat (nagybirtokosokat) kellett volna támogatni a külföldi hitelekből az 1990-es években években … bocs, az 1890-es években, ami komoly lépéstévesztés volt!

    Angliában is volt-van gentry osztály, de ott a tehetséges vállalkozók formálták a maguk képére, ez a különbség.

  • talalom
    2017 május 22
    11:12 de.

    A magyar uralkodó osztályok sajnos önként léptek be a háborúba a SZU megtámadásakor, ez tény.
    De az hamis propaganda, hogy Horthy és a kormánypárt háborúpárti lett volna végig a korszakban, és önkényesen döntöttek volna a háborúba lépésről. Ráadásul belpolitikai és rivális nyomás alatt állt a kormány. Ti. a széljobb meg a tisztikar belülről szorította a politikai vezetést a németeknek való még több kedvezményre, mivel ezek a csoportosulások egyértelműen német- és háborúpártiak volt. A szomszéd államok pedig beléptek a háborúba német oldalon, a szlovák, román, olasz.

    Hasonló ez a helyzet ahhoz, mikor Orbán ellenzékben volt, akkor tényleg bármely döntést meg tudott torpedózni. De nem kell sajnálni Gyurcsányékat sem. Mikor az MDF demokratikusan megnyerte a választást, a ballib ellenzék ott savazta őket, ahol érte. A taxisblokád idején már szinte előre ivott a szadesz a kormányváltásra, csak talán a külföld leállította őket.
    Mindegy, a nemzeti minimum kialakítását így is sikeresen megakadályozta a liberális párt, amit sajnos a szavazók csak hosszú évek múlva „díjaztak”.

  • hazai lampa
    ir megin hulyesegeket…………….Horthy es bandaja mar 38-ban kint jart hitlernel. a hadba lepes magyar reszrol azert tortent mert nemet segitseggel -es foleg belegyezessel.-visszavehettek a folvideket,erdely egy reszet es a bacska-banat-ot

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 23
    7:41 de.
    Az a gyanum hogy, Te akkor is így prüszkölnél Horthyra, ha a szövetséges hatalmak ajánlották volna fel neki és hajtatták volna végre a jogos reviziót!

  • Kedves talalom, légy erős! Lámpánk ezzel a stílusával Gertit már kiutálta innen…

  • Orsos Elemer
    szivbol kivanom neked hogy irtsak ki a csaladodat……..egy kormanyzoi belegegyezessel.

  • Kedves barlev! (2017 május 24 7:12 de.)

    Dehogy is kívánod…
    Butaság ellen ez különben sem lenne orvosság. Ezek az empátia nélküli fickók nem tehetnek róla, hogy némely politikusok által ennyire félre lettek vezetve. A mi dolgunk – akik már megtanultunk egyet-mást – tanítani, felvilágosítani, türelemmel…

  • Alma! Remélem, Gerti azért jól van. Nekem nem ambícióm, hogy mindenki szeressen. Vannak barátaim,családom, akik szeretnek – bár ott sem vita nélküli az élet. Nem is azért válaszolok többnyire, mert azt remélném, HL vagy bármelyikük megváltoztatja a véleményét -, ahhoz nagyobb kíváncsiság, kicsit több logika kellene. Nem egyszerű dolog – én sem úgy gondolkoztam húszéves koromban, ahogy ma.
    De fontosnak tartom, hogy ezek a fórumok ne váljanak a kölcsönös szidalmazás, trágárság, fenyegetőzés terepévé.
    Úgy gondolom, hogy itt – eltekintve 1-2, többnyire reakció nélkül hagyott monomániástól – normális beszélgetés zajlik, miben Neked is nagy szereped van.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 24
    7:12 de.
    Te gusztustalanul agresszív fekáliaházi, gondolkozz! Ha a Trianont elkövető békediktálók ajánlják fel a reviziót és szövetséget Horthynak, akkor nem a németeknek feküdt volna le és Ti is simán túléltétek volna a holokausztot!!! A családodat szívből sajnálom és bár a habzó szájú, beteges gyűlöleted miatt inkább neked kellett volna ott maradnod, én nem kívánok rád -veled ellentétben- ószövetségi, kabbalisztikus átkokat! Ez a beteges, megfontolatlan gyűlölet nálad ösztönös vagy tanult megnyilvánulás, esetleg félreértelmezted a szavaimat?
    Most tudom hogy, nem fogsz válaszolni (esetleg nácizni!), mert a Ti köreitekben szégyen egy kívülállónak mentegetőzni.

  • barlev
    2017 május 23
    7:41 de.

    Horthy és Bethlen a BÉKÉS revízió hívei voltak, ez olyan tény, mint a matematikában az 1*1.

    A Felvidéket és Erdélyt tárgyalásos alapon kaptuk vissza, nemzetközi döntőbíráskodással. 1938-ban még az angol külügyminiszter is tárgyalt Hitlerrel, tehát ez nem döntő érv.

    Hitler titokban mindvégig háborúra készült, és igazából nem érdekelte a párizsi béke felülvizsgálata, mert a világuralom fontosabb volt neki. Ezzel csak a kis államokat riogatta, hogy aki kimarad a háborúból, az nem kap semmit.

  • Orsós Elemér
    2017 május 24
    10:58 de.

    Feltételezem, hogy az indulat a családodra való utalás miatt kapott el.

    Így igaz, hogy a megcsorbított Magyarország közös ügye volt minden akkori magyarnak, még a híres baloldali költőinknek is, akik természetesen BÉKÉS úton képzelték el a revíziót.

    Hozzátenném, hogy az 1929-es Nagy világválság miatt sok volt a munkanélküli, és a nyomor miatt is radikalizálódnak az emberek. Illetve a középosztály mindig is retteg a lecsúszástól, ma is ez van. Ezt sajnos az itteni zsidó beírók nem tudják elképzelni, hogy milyen az, mikor valaki évtizedekig mélyszegény (cselédség, zsellérek) vagy adósságban él (dzsentri), és egyszer csak fölcsillan a lehetőség a jobb életre.
    Sőt, az 1930-as években a fogyasztói társadalomban játszott szerepükkel a zsidók még valahogy fel is keltették a vágyat egy olyan életforma iránt, amit csak az ő kikapcsolásukkal véltek egyesek elérni …

  • Almási Alma
    2017 május 24
    2:37 de.

    Mi bajod a stílusommal? Nem káromkodom, nem személyeskedek, csak ha valaki nagyon arcátlan, és te az vagy …

  • talalom
    2017 május 24
    9:23 de.

    Engem érvekkel meg lehet győzni, több példa is van erre.

    A komcsi propaganda nyomatása harminc évvel a szocializmus bukása után mivel menthető a részetekről?

  • HL! Normális ember nem várhatta el Horthytól, hogy egy egyharmadára csökkent, rettentő károkat szenvedett országból Kánaánt teremtsen. nemcsak falvakat vágtak ketté, családokat szakítottak szét: a dualizmuskori magyar gazdaság alapjait törte szét a rablóbéke. Ott állt, nyersanyagforrásaitól elvágva, az infrastruktúra széttrancsírozva, sok tízezer földönfutóvá tett menekülttel. De miért választotta, hogy „Lássuk uramisten, mire megyünk ketten”? Miért kellett a nemzetet tovább csonkolni? Miért a honfitársainkon kellett leverni az igazságtalanságot? Milyen „remény” csillant föl? Hogy elszedhetjük a szomszéd motyóját, és ezért nem érdeklődtünk, hogy hová tűntek?

  • talalom
    2017 május 24
    1:55 du.

    A dualizmuskori magyar gazdaság alapjai sz.rok voltak, és ez kiütközött a békediktátum után. Ami nem annyira rablóbéke volt, hiszen igazából a győztesek se nyertek sokat, hanem esztelen ötletek halmaza (Ormos).

    Ugyan mit vihettek volna el a románok 1919-ben, ha nincs nagyra duzzasztott nehézipar? A szegedi paprikát? Pl. a dualizmuskori nagyvállalkozóknak nem kellett volna esztelen mega beruházásokat folytatni azokon a területeken, amire tudvalevő volt, hogy a románoknak, szerbeknek is fáj a foga.

    A remény fölcsillanása alatt a németeket értettem, akik 1938 után beruháztak a hadiiparba, és ezáltal megszűnt a munkanélküliség, Magyarország nem vált frontországgá az első években stb. Csak nagyon kevesen látták át, hogy ez hova vezet, mi Hitler igazi arca, pl. az öngyilkos Teleki.

    A Horthy-kor kormánypolitikája egyáltalán nem volt elmaradott és buta emberek műve, mert voltak nemzetközileg is elismert szakemberek, pl. Klebersberg. Pozitívum a középosztály beemelése a politikába, ami addig arisztokraták felségterülete volt.
    A parasztságot és munkásságot is megkísérelték befoglalni a kor társadalmába, mint ún. nemzetfenntartó elemet. De ez felemásan sikerült, mert titokban azért a dzsentrik és polgárok gyerekeivel ment a kivételezés, mint a rendszerváltás után is láthattuk a nyolcosztályos elitgimnáziumokban. A kor egyetemeiről nemcsak a zsidókat, hanem a nőket és az alacsonyabb származásúakat is távol tartották.

    Egyáltalán nem vagyok penge a témából, de nem igaz, hogy neked értelmes ember létedre nem verik ki a szemedet ezek a párhuzamok a mai korral, és nemcsak a fidesz, hanem a ballib kormányok idején is!

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 május 24
    1:20 du.
    Én csak Barlev Horthy ellenes vakgyűlöletére akartam felhívni a figyelmét, nem gondoltam volna hogy, ennyire nem ismeri a tréfát vagy szándékosan félreértelmezi a soraimat hogy egy jót átkozódhasson!

  • HL.! A XX. század elején jóval nagyobb jelentőségük volt a nyersanyagoknak, mint ma. A Magyar Királyság (és nem Magyarország!) területén az összes nyersanyagforrás a Felvidéken és Erdélyben volt.

  • talalom
    2017 május 25
    5:46 de.

    Csakhogy önmagában a nyersanyag hiánya még nem roppantja meg egy ország gazdaságát, ha amúgy egyenletesen fejlettek a területek! Németek is a Rajna-vidéken kitermelt anyagot jóvátételbe fizették, vagy ilyesmi.

    Sokan, sokszor elírták már, hogy a románok, szerbek vitték a magyar vasútvonalak nagy részét, a kiépített utakat, iskolákat. Miközben a magyar Alföldön alig volt népoktatás, kiépült infrastruktúra, viszont volt egy iszonyatos vízfej Budapest. Forrás pl. Móricz Zsigmond cikkei.

    Tehát ha téged komolyan érdekelnek a magyar bűnök, amiket el akarsz kerülni a saját életedben, akkor nem tudom, hogy miért kell Horthyt befeketíteni, a dualizmus kori arisztokrata politikusokat meg szinte bearanyozni?!

  • talalom
    2017 május 25
    5:46 de.

    Ugyebár milyen nyersanyag forrásokról beszélünk? Az erdős területeket lehet pótolni, bár időbe kerül. A nagy Alföld fásítási programok nem véletlenül az 1930-as években történtek.

    Bauxit és kőolaj éppenséggel a Dunántúlon került felfedezésre német beruházásból a Horthy-korban. Nagyobb veszteség volt a kereskedelmi kapcsolatok teljes szétzilálása, a régi vámhatárok megszűnése, ami valóban az antant felelőssége.

    Szóval nem tagadom Trianont, de ugye most a Monarchia a témánk, amitől mintha próbálnád a beszélgetést elterelni. Ezt kár szépítened, mert sok mindenért Ferenc József meg az arisztokrácia a felelős, nem Horthy. Egyoldalú iparfejlesztés, elmaradott mezőgazdaság, földéhség, nemzetiségi kérdés, ezt a problémahalmazt nem Horthy állította elő, hanem ő kézhez kapta.

  • Orsos Elemer
    mit szeressek azon aki alairta a szuleim kivegzesere utalo utasitast, deportacios parancsot. mert Horthy jovahagyolag alairta

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 27
    12:10 du.
    Csak egy fikciót vetettem fel amit Te valamiért félreértettél! Gondolod hogy, a szövetséges hatalmak (gyengébbek kedvéért, USA, Egyesült Királyság, Szovjetúnió stb.) engedélyezett volna deportációs parancsot Horthynak, mégha az, elképzelhetetlenül abszurd módon foggal-körömmel követelte is volna, kockáztatva a minden magyar által joggal követelt trianoni bűntett reviziójának soha vissza nem térő lehetőségét?

  • Orsos Elemer
    azta milyen „joggal” kovetelne?/
    onkent haboruba leptetek II.ik Wilmos nemet csaszar segget kinyalva 1914018 kozt.
    elvesztettetek…………ennek kovetkezmenye a trianoni dontes.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 29
    2:57 de.
    Ebben tökéletesen igazad van, még zsidó katonák is harcoltak a kegyeiért, de nem ez volt a vitánk alapmotívuma, hanem a Te zsigeri, ellentmondást nem tűrő Horthy gyűlöleted, ami Nálad nem a tetteinek, hanem érezhetően, kifejezetten a személyének szól!

  • Én nem csodálkozom barlev Horthy gyűlöletén, hiszen 1945 óta mást sem tanult az iskolában, olvasott az újságokban, hogy Horthy egy vérszopó , zsidó űldőző gazember volt.

  • Figyelo
    te nyomorult tetves senki…………….
    enem az iskolaban tanultam Horthy-rol………..en mar etem abban a korban………..ateltem szemelyesen azt amit te es az orososelemer cask konyvbol-tv-bol tudni veltek.

  • Horthy ehu megveszekedett antiszemita volt eppugy mint bardossy,vagy gombos gyula,vagy imredy bela.

    a 2ik vilaghaboru meg el se kezdodott,az anschulsss meg le se zajlott…………….amikor Horthy mar zsidotorvenyeket irt ala jovahagyolag magyarorszagon

  • barlev, próbáljon civilizáltan írni, annak aki esetleg más véleménye van.
    Magának, fogalma sincs , hogy az én családom min ment keresztól Horthy és a náci korban!
    És, én is éltem akkor már, sőt iskoláskorban voltam.

  • barlev, próbáljon civilizáltan írni, annak aki esetleg más véleménye van.
    Magának, fogalma sincs , hogy az én családom min ment keresztűl Horthy és a náci korban!
    És, én is éltem akkor már, sőt iskoláskorban voltam.

  • Figyelo
    hat hogyneeee…………..csak maga a gettofal szabad oldalan volt.es nem hajszoltak magat csaladostol a csendorok a palyaudvarra a waggonokhoz…….

  • Orsos….stb
    zsido katonak Horthy kegyeiert?
    cask nem a kenyszerbesorozott sasbehivos MUSZ-osokra gondola ??

  • Orsós Elemér

    Feladom, szenilis emberrel nem vitatkozom aki két bejegyzése között elfelejti az előző gondolatmenetét!

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2017 május 31
    9:09 de.
    Ezt a durva tiszteletlenségemet ezennel visszavonom! Bocsánat!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 május 31
    4:10 de.
    Mellesleg az általad említett II. Vilmos seggének kinyalásáról értettem veled egyet, melynek kivitelezésében Ti is készségesen segédkeztetek! Horthy hogyan keveredett ide az akkor még nem létező tövényeivel?

  • Horthy kegyeirt nem harcolt soha es sehol egyetlen izraelita vallasu honved sem……………..ez aljas hazugsag a revizionista tortenelem hamisito magyaroktol