Momentumék az Origónál

2017 május 19 11:36 de.35 hozzászólás

Betört a Momentum az Origo szerkesztőségbe. Ezzel a címmel vezette fel a TV2 pénteken reggel a Pachmann Péter által vezetett beszélgetést. Nem a Momentum képviselőit kérdezték meg arról, hogy miért „törtek be” a szerkesztőségbe, és nem is az Origo valamelyik munkatársát, hanem a Fidesz egyik megmondó emberét, Kiszelly Zoltán politológust.

Pachmann Péter arról elfelejtette megkérdezni vendégét, hogy mi volt az apropója a Momentum látogatásának, így az a néző, aki csak innen hall erről a történetről, nem tudta meg, hogy az Oriogo hazug és lejárató cikket írt a Momentumról. (Korábban és rendszeresen másokról is.)

Miután Pachmann Péter és vendége mindezt nem közölték a nézőkkel, úgy tűnt, mintha csak arról lett volna szó, hogy a Momentumosok nem szeretik az Origót, és mivel épp nagyon unatkoztak, fogták magukat és „betörtek” a szerkesztőségbe.

Csak a tény kedvéért jegyezzük meg, hogy senki nem tört be az Origóhoz. A Momentumosok egyszerűen bementek a tisztességesebb napokat látott szerkesztőségbe, senki nem állta az útjukat. Sőt, a hírek szerint a portás még el is igazította őket, hogy merre menjenek. Ha lett volna egy biztonsági őr, aki útjukat állja, vagy bárki, aki megtiltja nekik, hogy bemenjenek, bizonyára visszafordulnak.

18557021_1554883457856128_8389328689919384509_n

Úgyhogy, betörésről beszélni a Momentum kontra Origo viszonylatban nem más, mint vaskos hazugság. Más kérdés, hogy nem az a dolgok elintézési rendje, hogy valaki hazudik rólunk, akkor felkeressük a munkahelyén, és ott vonjuk kérdőre a valótlanságokkal kapcsolatban.

Az is igaz persze, hogy ma Magyarországon az ilyen és ehhez hasonló ügyeknek nincs rendes elintézési módjuk. Legutóbb Dobrev Klárának adott igazat Lázár Jánossal szemben a bíróság, amely ítéletében kimondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter valótlanságokat állított az Altussal kapcsolatban. Ez látszólag rendjén van, valaki (Lázár János) hazudott Dobrev Klára pert nyert ellene, és a hazudozót eltiltották a további hazugságoktól.

Lázár tehát ebben az ügyben nem fog többet hazudni.

Látszólag tehát az ügy elintéződött, de valójában semmi sincs rendben. Most ugyanis az a helyzet, hogy Lázár hazugságai az ország legapróbb szegletébe is eljutottak, hiszen a köztévé és Habony, valamint Mészáros médiája telekürtölte ezzel az országot, ám a bíróság ítéletét csak azok a lapok, tévék, és internetes portálok közlik, amelyek ezt akarják. Lázár hazugságairól tehát mindenki értesülhet, míg arról, hogy a miniszter hazudott, már csak azok, akik a kormányközei médián kívül máshonnan is tájékozódnak.

Ezt tudta a Momentum, és nyilván ezért ment be – nem betört – az Origóhoz. Ezzel együtt tényleg nem ez a dolgok intézésének normális rendje. Már csak azért sem, mert ezzel Kubatov Gábor kopasz verőlegényei, valamint az őket megbízó és bátorító politika magát látná igazolva. Talán az lehetne a megoldás, ha a bíróságok nem csupán a hazugság tényét állapítanák meg meg, hanem az ítélet azt is tartalmazná, hogy minden olyan sajtótermék, amely az eredeti hazugságot közölte, köteles legyen a bírósági ítéletet is közzé tenni.

Az egész történetnek egyébként csak annyi a tanulsága, hogy az Origo szerkesztőségébe csak az menjen be, akinek ott van dolga. Mindenki más kerülje, mint a fertőző beteget.

35 hozzászólás

  • Christopher Adam

    A Momentum felvételét megnéztem és nekem úgy tűnt, hogy az Origo prostituáltjai és propagandistái valahol szégyelik azt, amit művelnek. Saját magukat köpik szembe mindennap, önbecsületüket vitték vásárra és mindezt ők is tudják. Nézzétek meg közelről pl. Kovács András arcát, testmozgását a videón.

  • Anita Szászy

    Ez igazán nekem való cikk,mert imádtam ezt a helyszínt ameddig ott dolgoztam .Origo,Lifenetwork,Ózonnetwork,stúdiók.Újságírók szobái,takarítás,minden együtt volt a csodálatos feelinghez,amit számomra az újságírás jelent.Csodaszép épület,csodaszép környezetben.Bár csak takarítóként dolgozhattam ott,mivel középfokú képesítésekkel rendelkezem ,de nagyon élményszerű volt bepillantást nyernem ,egy különleges világba.Köszönet az érintetteknek .

  • „nem az a dolgok elintézési rendje, hogy valaki hazudik rólunk, akkor felkeressük a munkahelyén, és ott vonjuk kérdőre a valótlanságokkal kapcsolatban”

    Hogyhogy nem ez az elintézés rendje? Ha valaki hazudik rólam, odamegyek hozzá, és megkérdezem, ez mi a fene vót? Számomra ez természetes. Per, meg miegymás csak ezután jöhet…

  • Na a bunkó Momentum már megint kitett magáért….,annak ellenére,hogy
    egy igaz cikk jelent meg …..nem bírták elviselni,törvénytelenül,arcátlanul,pofátlanul hatoltak be a szerkesztőségbe inzultálva a munkatársakat!
    Örüljenek,hogy egy kiutasítással megúszták!

  • Egyébként nem az Origónak,hanem a bunkó szoci „törpéknek” kellene szégyellniük magukat,de ugye nincsenek olyan szinten,hogy ezt elvárjuk tőlük!

  • Elvira bácsi

    Boda Marcsi!

    Maga nem tetszik szégyelni magát azért, hogy pont itt élvezte a klimax pillanatait, amikor részletezte, hogy Soros Györgyöt ciánnal kéne meggyilkolni? Maga minden gyermeke és unókája szégyene, gyilkos ösztönök vezetik magát! Lehet mást bunkózni, de itt maga az egyetlen aki nemes egyszerűséggel kijelentette: habzó szájjal gyilkolna le másokat!!!

  • Elvira bácsi!

    Talán meg kéne tanulnia fogalmazni…,és netán gondolkozni,soha nem írtam,hogy Sorost ciánnal kéne meggyilkolni(de azért remélhetőleg
    megbűnhödik a szemétségeiért..)
    A klimaxon meg már régen túl vagyok mint nyugdíjas,(de nem vagyok olyan idétlen leépült mint maga ,szerencsére…)
    Amúgy a családomat,gyerekemet kihagyhatná a gyűlölködéséből,feltéve ha normális lenne….
    Soha snkit nem akartam legyilkolni,maga szerencsétlen elmebeteg vénember…
    forduljon sürgősen orvoshoz.,a saját érdekében…na jobbulást
    kívánok!

  • Egyébként az esetleges „másságával” sincs semmi bajom(férfi vagy nő?…mellékes)ami ezen az oldalon dicsőség…,de attól még lehetne normális….!
    Na erről ennyi,bőben elég!

    Pá!Kezeltesse magát!

  • Almási Alma!

    Az a helyzet,hogy nem hazudtak( a tények szerint!)de hamarosan kiderül!
    Addig is nem kell feleslegesen aggódni,árt az egészségnek!

  • Elvira bácsi

    Tényleg, a Boda Marcsi nem csak Sorost akarta megölni, hanem tömeggyilkosságot óhajt elkövetni mindenki ellen, aki szerinte sorosbérenc.

    Ezt írta Boda Marcsi:

    „bizony a pár Soros- félének,vagy a hozzájuk hasonlóknak…… nem ártana némi cián,vagy egyéb méreg…..!”

    Marcsi! Gondolom, Kun páter a példaképe, ugye??

  • Kalocsai Miklós

    Elvira bácsi
    2017 május 19
    4:30 du.

    Boda Marcsi nagyasszonnyal kapcsolatban teljesen igazad van. Ő egy tipikus fideszes, a valóságtól távol álló,képzeleti világban él, ehhez körme szakadtáig ragaszkodik, védelmezésében nem riad vissza bármily nagy hazugságtól. Gyűlölködését fideszes módon igyekszik arra kenni, akivel szemben gyűlölködik. De ciánozással vádolni Kun Bélát igazságtalanság. Nem kívánom felmenteni őt egyéb bűnei alól, de amit nem követett el, azzal ne vádoljuk.

  • Szerintem sem a megjelenés, sem az ott használt hangnem és stílus nem verte ki a biztosítékot – max. magyar viszonylatban szokatlan ez a fajta elintézési mód! Nem igazán volt gyakorlat ezidáig,hogy akár a munkahelyén akár az utcán, vagy otthonában keressenek meg valakit hazugságok írott formában történő terjesztésé miatt (tehát nem csak szóbeszéd, ilyen olyan pletyka)és bár a két utóbbival azaz az utcával vagy valakinek a magánlakásával nem is értek egyet,de pl a munkahelyet nem tartom túlzásnak! Végül is az elkövetés helye -azaz a szerkesztőség- miért is ne lehetne az ebből fakadó „egyéb megbeszélésnek” is a helyszíne?
    Nem véletlen, hogy a méltatlankodó fél, és a hazugsággyári médiák sora sokadszorra is leírta hogy „betörtek” a szerkesztőségbe, mert az egész történésből egyedül ez adott nekik némi „alapot”, azaz a váratlanul, bejelentés nélküli megjelenés! Nem tudtak kellőképpen felkészülni, visszatámadásra pedig nem volt okuk hisz a két momentumos nem támadott, mindössze kérdezett: na ehhez végképp nincsenek hozzászokva! Elég megnézni a türkizpólós pasi arcát, nem tud mit kezdeni magával, csak néz zavartan pislog, és egy épp kerek mondat nem hagyja el az ajkát!
    Miről beszélünk, hol itt az etikátlanság? Ez a szedett – vedett, gyülevész banda a legkevésbé sem ismeri a szakmai minimumot, a szakmai becsületet még úgysem, láthatóan kilóra megvannak véve – és bár tény, hogy sok kolléga, sajtós, nyilatkozott úgy, hogy bár ő személy szerint nem tenne ilyet, elfogadja, ha azt más megteszi!
    A „betörésről” pedig annyit, hogy egyszerűen besétáltak, a portás útba igazította őket, mindvégig higgadt magatartást tanúsítottak, senkit le nem támadtak – ismétlem, csak kérdeztek,és ezzel úgy néz ki új műfajt teremtettek a mai magyar sajtóban: az „azonnali kérdések és válaszok műfaját”!
    Viccet félretéve, ne azon akadjunk ki, hogy 2-3 ember bemegy egy szerkesztőségbe, mert a figyelemfelkeltésnek nem látja más módját, a helyzet pedig igen sürgető – hanem inkább azon kéne,hogy hogyan gondolja néhány, magát sajtósnak vélő „munkatárs” no pláne főszerkesztő, hogy a cél szentesíti az eszközt, és ezért bárkivel bármit megtehet/nek – büntetlenül!

  • Elvíra bácsi (néni) !
    Amit idézett jogos dühömben,megvetésem miatt írtam(amivel nem vagyok egyedül)ami a gyilkosokat illeti,hát azokat főleg a régi komcsi,szoci baloldalon kell keresni…
    (de az „újkori” rendszerváltás körüli időkben is voltak vannak…)
    Sorosnak nem a származásával,vallásával (nem hívő)van a baj,hanem azzal,hogy még a saját népe szenvedését,deportálásokat,vagyonelkobzásokat is hidegvérrel nézte végig,ő és az apja is csak a saját bőrét mentette….
    Riport is készült vele,(KÜLFÖDI CSATORNA!!!!)Na aki azt elolvassa hányingert kap tőle!!!!(több normális és tájékozott
    zsidó barátom is ezen a véleményen van!!!!)
    Több országból kitiltották,Izraelt is támadja,becstelen üzleti tevékenységet folytat ellene,Izrael már évek óta át akarja világítani az aljas szervezeteit.
    Ma rázzák meg a bogyójukat….meg kicsit mélyebben tájékozódjanak!!!!!

  • Amúgy ma személyesen láttam a „félelmetes”kb.30 fős Momentumos tömeget az Oktogonon,egyik saroktól mentek a másikig,táblákkal üvöltöztek,persze a zebra mellett,akadályozva az emberek közlekedését,volt aki ezért dühös volt,volt aki reszketett,na nem a félelemtől,hanem a röhögéstől…amúgy a kutya sem csatlakozott hozzájuk…!

  • Kalocsai!

    Nem vagyok egy párt tagja sem(már 100x leírtam!)de az tény,hogy
    jobboldali beállítottságú vagyok,amit vállalok és nem véletlen
    a családomat és engem is ért szemét komcsi-szoci atrocitások miatt!
    Anyám öccsét a ruszkiknál (mint odavezényelt vétlen szakácsot,tömegsírba temették,amíg élt Kádár és a fajtája nem
    segített,Apám katolikus létére több zsidón önzetlenül,ellenszolgáltatás nélkül segített régen mint gazdasági nyomozó,akik igazolták is(!!!!!)
    így engedték el a mocskos ÁVH-sok az Andrássy útról….
    Az iskolában 1.elmistaként megkérdezte a mocskos komcsi tanárnő,hogy ki hiszi az Istent és ki jár hittanra?…..na ettől kezdve lerontotta a jegyeimet és még a virágot sem fogadta el tőlem (meg a hasonlóktól) év végén….!
    De elégtétel volt,hogy a tanárnő elvtársnőt az egyébként szintén kommunista,de EMBER iskola igazgató rendesen helyretette!!!!!
    Ezzel szemben Soros zsidóként a saját népe szégyene!!!!
    Továbbra is kívánom fizessen meg neki a múltjáért és a jelenéért is az Isten!(ezzel nem vagyok egyedül!!!)
    Nem átkozódom,de így lenne igazságos!!!

    Ha kell a Fidesznek is írok,kritizálok,teszek észrevételt és válaszolnak is!
    Amúgy hibája mindenkinek van,de óriási különbség van a jobb és a baloldal között akár a régi időket,akár a jelent nézzük,amit
    a népszerűségi mutatók (minden közvéleménykutató szerint!!!)is igazolnak.
    Na téma lezárva,jó műsor,film jön!!!!

    Nem lennék köteles minderről beszámolni az itteni több kétes multú,jellemtelen,esetleg lefizetett”pártkatonának” !!!!

  • A fenti részletes beszámolómat mindenkinek szántam,de természetesen nem mindenkit tartok kétes múltúnak,vagy jellemtelennek,vannak kivételek,akik csak tájékozatlanok,megtévesztettek…,akik remélhetőleg megértik s lényeget, amit írtam!(????)és befejezik a sértegetést,gyűlölködést!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 május 20
    12:47 du.

    Pwrsze,persze Marcsi! Tudjuk. Azt is tudjuk, hogy még életedben szetté fognak avatni, Igazságtevő Szent Margit néven. Te fogod védeni, hozzád imádkoznak majd az üresfejű fideszesek.

  • Kalocsai,ha csak ennyit értett meg abból ,amit őszintén írtam,akkor maga is csak egy szánalmas,”vesztes” gyűlölködő,de egyben súlyos klinikai eset is, csak az vigasztalja,hogy nincs egyedül….sajnos!
    Én nem kívánok szent lenni,de maga szerencsére nem ott lesz ahol én….és ez megnyugtat!
    Gyógyíttassa magát (bár lehet,hogy már késő….) vegyen be valamit…és nyugodjon le szépen,na meg elemezze a múltját,jelenét meg a kedves családját!(nem tartok igényt az „őszinteségére”)
    Jobbulást kívánok,bár nem biztos,hogy megérdemli!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 május 20
    4:34 du.

    Igen, ez Boda Marcsi, a nagyon úri, nagyon keresztény, nagyon fideszes Orbán fan. Minden sorából árad keresztényi ájtatosság.

  • Orsós Elemér

    Egy produktív munkahelyről ezeket a ficsúrokat úgy kihajították volna, mint a macskát aki bent akarja elvégezni a nagydolgát! Mellesleg az ilyen origó, index félékre bőven ráfér egy kis szemtelen indiszréció!

  • Orsós Elemér

    indiszkréció

  • Kalocsai!

    Kifelejtette az „intelligencia” szót…persze lehet,(valószínű!)hogy nem ismeri….!
    sebaj,jól vagyok!
    Pá!

  • Orsós!
    azért megnéztem volna anno,hogy miként jutottak volna be a más véleményen lévők akár a Népszabadság,akár a Népszava szerkesztőségébe és milyen intézkedést tettek volna az elvtársak??,!.
    Na nem véletlenül nem kerülhetett erre sor …és még mondja valaki,hogy ma nincs demokrácia……sajnos túlságosan nagy van!
    Egyébként pont most van a „nem maradunk csendben” nevű eddig ismeretlen csőcselék tüntetése a Kossuth téren(TV-ben mutatták)
    na ha megunják a dolgot,majd hazamennek szépen!
    Most jó műsor jön majd azt nézem,meg egyébként sem érdekelnek,nem osztanak szoroznak!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2017 május 21
    12:38 du.
    Ez a „nem maradunk csendben” is olyan majdan 2.0 kiskutya próbálkozásnak tűnik mint amivel 2010 óta már vagy tízszer sikertelenül kisérleteznek, de a buta kiskutyák még nem jöttek rá hogy, ez a jámbor magyar okosabb az ukránnál, nem sokkal, de azért ugyanavval a kijevi trükkel nem lehet lépre csalni!

  • Kedves Kalocsai Miklós!
    Sajnos itt a súlyos félreértés szakadékába estél. Elvira bácsi nevű olvtársunk 3:10-kor Boda-Mári kapcsán itt teljes joggal Kun páter – alias Kun András minorita szerzetest – és nem Kun Bélát említi, mint ennek a surmó véncsajnak a példaképét…

  • SchumackerLady

    Boda Marcsi 3:38
    [T. Chris Adam figyelmébe]

    Az embert a nézetei teszik azzá amivé lett. És amivé lett, olyanná nem a sorsa tette, hanem azok a sötét és primitív ösztönei, valamint és történesen Marcsinak az a ferde, itt megismert jelleme… Erre persze mondhatnók, hisz nem is tehet róla, csakhogy maga rém káros a társadalomra nézvést. Az, hogy szabadlábon garazdálkodhat és törhet zúzhat anélkül, hogy végre már valaki megállítaná … Nem is értem, hogy az állam a prostitúciót űldözi, miközben a nazizmust „bölcs elhallgatással” megtűri…

    Nem kell tehát ahhoz egy pártnak sem a tagjának lennie(amivel mentegetőzik), vagy annak feltétlenül az egyenruhájában tetszelegni, hogy maga éppenséggel egy tőrőlmetszett nyilás (azaz nazi) q-va legyen: mert sajnos az… És sajnos félő, hogy nemcsak a gyerekeit, de még az unokáit is ebben a szellemben neveli…

    És én is tanúsítom, hogy „Soros Györggyel s [úgymond] a többi hasonlóval” kapcsolatban itt igenis, nem is oly régen
    a K M H -n – az oldal nem kis szégyenére is – l e í r h a t t a . azt az ominózus aljadék . c i á n o s . g y i l k o s . szövegét. – Mert, maga mocsadékdék, maga – Goebbelsek és Rogánok* méltó tanítványa – nagyon is jól tudja, hogy szavakkal is lehet gyilkolni.
    ˙

    * Diktátorok propaganda miniszterei.

  • SchumackerLady

    mégegy:

    Valaki, Boda említett mocskos szövegére írta korábban azt, hogy >buta naív weimarizmus< az is, amikor

    "a holokauszt tagadása bütetendő,miközben annak igenlése nem az".

    Ezt én se értem, hogy honnan ez az ostoba optimizmus, amikor lám-lám Ők a """lelkük""" mélyén, azsigereikban ezt az opciót még ma is melengetik…

    Ez a fid SS Marcsa is, álmában még mindig a kemencéket izzítja.

  • S.Lady!
    csak a pontosság és a helyes értelmezés kedvéért:
    Én azt írtam,ha a holokauszt tagadása bűncselekmény,akkor a kommunizmus bűneinek tagadása is az!Ezt továbbra is fenntartom!!!!
    Ha nem itthon élsz.talán elfelejtették magyarul…..ha meg itt élsz ,akkor nagy bajok vannak nálad a helyes értelmezéssel…!

  • Minden népirtás különösen ártatlan emberek ellen elítélendő a tisztességes többség szerint!!!!

  • Egyébként idétlenül,fogalmazol,rágalmazol(feleslegesen),amivel csak magad járatod le….
    Remélhetőleg nem ÁVH-s leszármazott vagy?Ha igen akkor minden világos,se ész se tisztesség…!

  • Lady!

    ne őrjöng,mert árt az egészségednek!
    csak megjegyzem ezen a fórumon sok valótlanság jelenik meg,a szoci-libsi stílusról,hozzászólókról már nem is beszélve,akkor én miért ne írhatnám le sokkal kulturáltabb stílusban a véleményem,pláne.hogy „állítólag”..ez egy demokratikus fórum!!!
    Sorosról továbbra is ugyanazt állítom(nem vagyok egyedül)és érdekes módon több baloldali ismerősöm is osztja a véleményem!
    Ez az ember (sajnos magyar származású…!!!)a volt hazája és a
    származása (zsidóság…),meg Európa szégyene,aki már egyre több helyről ki van tiltva!!!
    Talán meg kéne próbálni hiteles forrásból tájékozódni a jellemtelen,haszonleső milliárdosról!!!
    Többször írtam hivatkozásokat,de aki vesz a fáradságot az rögtön megtalálja,pláne ha akarja!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 május 24
    2:28 du.

    Marcsi kedves!
    Ha önállóan nem tudsz megbirkózni bizonyos fogalmakkal, és történelmi eseményekkel miért nem kérdezel meg valakit, aki tudja a különbségeket, ha már az ittenieknek nem hiszel. Ferdeszemű Máriát ne kérdezd, mert az ő történelem szemlélete ferdébb, mint a szeme állása.

  • AZ MEG SENKIT NE ZAVARJON,HOGY MÁR RÉGEN NEM A CIKKRŐL …BESZÉLÜNK!Van ez így!
    Oda se neki….mivel itthon minden híreszteléssel ellentétben ,valóban demokrácia van,így nemcsak ez a fórum,de az elvakult
    liberális „hívek” hozzászólásai is zavartalanul megjelenhetnek,ami tény ,de azért nem ártana egyeseknek az alaptalan és gyűlölködő stílusán változtatni,(nem lennének kevesebbek!)egyrészt nem éri meg,másrészt talán kulturáltabbak tűnnének….!

  • Boda!
    „…Oda se neki….mivel itthon minden híreszteléssel ellentétben ,valóban demokrácia van,így nemcsak ez a fórum,de az elvakult
    liberális “hívek” hozzászólásai is zavartalanul megjelenhetnek,….”

    Úgy tűnik a végletesen beszűkült tudatod képtelen befogadni azt a tényt, hogy a KMH – mint már a neve is mondja – kanadai fórum, tehát tök mindegy, hogy „itthon demokrácia van e” vagy csak egy annak hazudott katyvasz, attól függetlenül még a te igen primitív paneljeid is megjelenhetnek, ami a dolgok technikai részét illeti! Vélhetően ez neked furcsa, mert a házmesteri alapállásodnak leginkább az felelne meg, hogy „majd te megmondod hogy ki írhat, véleményezhet és ki nem” de mint láthatod a dolgok nem így működnek !-:))))
    Egyebekben épp ennek a sokat gyalázott „liberális alapelvnek” köszönheted, hogy C.A. – valami érthetetlen tolerancia okán – még mindig megtűr az általa működtetett és moderált fórum oldalán. Erre azért gondolj néha, mikor a „lényeged” újra és újra előtör!

  • Nahát —ez a momentános —eset is megmutatja : mit gondolnak lehetőségeikről,mindenki felettiségükről,”francia forradalmiságukról” ” Chegavalalizmusukról,fidelcastrós forradalimiságukról…stb.stb.—-ezek miatt ők mindent megtehetnek büntetlenül,mert ők mindenkit elintéznek!
    Hiába ::::—- Szdsz (ssdss) gyerekek!!!!