Levél Botka Lászlónak

2017 május 31 8:56 de.33 hozzászólás

Kedves Botka László!

Fura volt kicsit, amikor önjelölt miniszterelnök-jelöltként felbukkant. Nem azért, mert az önbizalom hátrány lenne. Sokkal inkább azért, mert úgy gondoltam volna, hogy először a pártját próbálja meggyőzni, és a párt többségének a döntésével megtámogatva jelentkezik be. Programot hirdetve. Kicsiknek és nagyoknak. De nem vitatom. A terv bejött. Az először bejelentkezéssel alapvetően kényszerpályára küldte a pártját. Gyakorlatilag nem volt más választásuk, mint jelölni. Ez személy szerint nekem inkább zsarolásnak, mint demokratikus alternatívák felmutatásának tűnik, de ez legyen a pártja belügye. Meg a szimpatizánsoké. Kicsit snassz ugyan, hogy a programhirdetés elmaradt mind a hivatalos jelölés előtt, mind a jelöléskor, de ez van. Az ön fejében biztos készen áll minden. Rímfaragástól oktatáspolitikáig. Más meg ne is bajlódjon ilyesmivel a hivatalos jelölése előtt. Mármint a szélesebb publikum. Mert abban azért bízom, hogy legalább a pártja tagjainak mondott kicsit többet is az elképzeléseiről. Akiknek így megadta az esélyét, hogy valami mellé tegyék le a voksukat.

Mert tudja, kedves Botka úr, a „pukkadjon meg Orbán Viktor, lehetőleg máma még”, az rohadt kevés. S nem azért kevés, mert valaki szereti Orbánt, és uralmát, hanem azért, mert a választás megnyerését követő napon tudja mennyit ér? Semmit! Nullát! Hámozott léggömböt! Jól mutatja ezt Orbán és rendszere. Az „elmútnyocévezés” ugyanis pontosan ez, és nem több. Ilyen programra lehet hatalomváltást építeni. Centrális erőteret is. De mást aligha. Az orbánahibás korszakára lecserélni a gyurcsányahibás korszakát igen sivár kilátás. Nem több, mint az egyik lózung-kormányzást lecserélni egy másik lózungkormányzásra. Amit nem is biztos, hogy lehet másként fenntartani, mint illiberálisan. Ezt nem tudom. Nem próbáltam. De ön bejelentkezett miniszterelnöknek. Tehát nyilván tudja. Remélhetőleg azt is, hogy hol a határ a demokrácia és a nem annyira demokrácia között. Remélhetőleg, mert a DK vezetőjével tartott megbeszélésről kiadott pár soros szövegének címe alapján csak a remény marad.

Az hirdeti fennen, hogy „DK igen, Gyurcsány nem”. De kedves Botka úr! Nem mondták meg Önnek, hogy a DK egy önálló párt? Nem mondták meg Önnek, hogy a DK, mint önálló párt elnökének választotta Gyurcsány Ferencet? Ön kívülről szeretné megmondani, hogy egy másik párt kit válasszon elnökének? Ön, kívülről, pontosan ugyanúgy meg akarja zsarolni a DK tagságát, mint a saját pártjáét? S ezt Ön demokratikus megoldásnak gondolja? Tényleg? Cseppet sem érzi antidemokratikusnak? Cseppet sem érzi furcsának? Mit szólna, akkor, ha egy tetszőleges párt, szervezet vezetése azt mondaná: „MSZP igen, Botka nem”? Hanyatt homlok lemondana? Azt követően, hogy ilyen alaposan bejátszotta magát a centrális pozícióba? Tegye a szívére a kezét! Aztán legalább saját magának vallja be, hogy lemondana-e? Személy szerint kétlem.

De tegyük is félre ezeket a kérdéseket!

Nézzük meg a 2014-ben, az Ön pártjának is kiosztott, oltári nagy zakót. Ha nem tűnt volna fel, akkor pontosan ugyanezt a stratégiát követték. Megalkották Bajnai-Mesterházy páros által vezetett kétfejű vezérkart. Program helyett utálati listát kommunikáltak. A választások előtt alig fél évvel még mindig inkább voltak elfoglalva Gyurcsány Ferenc személyével, mintsem a DK programjavaslataival. Vagy bárki máséival. Olyan felvezető stratégiát követve, ami akkor sem lehetett volna hatékonyabb a Fidesz számára, ha egyenesen Orbán tanácsadói diktálják le a forgatókönyvet. Sikerült a végletekig vinni az ellenzék atomizálását, majd kerek szemekkel rácsodálkozni a gondosan előkészített eredményre.

Na, mármost! Kedves Botka úr!

Ön lehet egy antidemokratikus törtető, aki bármi áron a hatalomba akarja játszani magát. Ön lehet a múlt hibáiból tanulni képtelen ostoba fajankó. Ön lehet egy olyan álellenzéki, aki megkötötte a maga háttéralkuját a regnáló hatalommal. De ezek akármelyike áll fenn, egyiktől sem szavaznék Önre szívesen. S ez akkor sem változik, ha a fentiek egyike sem igaz, és csak egy duzzogó, politikai suttyó.

33 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Szerintem Botka rossz politikus, de remek polgármester, sokat tett Szegedért, egy botlása viszont súlyos, mégpedig az hogy, az MSZP-vel és a kerítés bontással kompromitálta magát.

  • Tévedés : a Fidesz adott ki programot 2007-ben „Erős Magyarország” címmel. Csak a bal- és liberális oldalon nem olvasták, vagy nem akartak róla tudomást venni.

    Mára majdnem megvalósították, kezdve az Alaptörvénnyel, majd a közigazgatás teljes átalakításán keresztül a földtulajdonlásokig. Benne volt a 2007-es programjukban a honvédség átalakítása is, mára érkeztek el ehhez a 197 lőtér és az önkéntes tartalékos rendszer kiépítésével.
    Közben megszüntettek egy sor független intézményt, és uralják médiát, a köztájékoztatást.

    Botka? Mindössze egy programnélküli ellenlábas, aki hallgat arról, hogyan váltaná le az MNB elnökét, a legfőbb ügyészt, a köztársasági elnököt, akik maradnak a helyükön a választás után is. Ugyanis ők nem cserélhetők le a hivatali idejük lejárta előtt, csak ha 2/3-os törvénymódosítás ezt ki nem mondja.

    Szóval, kormányváltás esetén is a vonat arrafelé halad tovább, amerre lefektették a síneket.

  • Turóczi Béla

    Maga a Botka-megjelenés is irritatív. Orbánék (pardon: a Korruptátorék) kiválóan alkalmazták az USA-ból importált (és a régi Göbbelsi alapokon felépített) propagandát: rövid, néhány egyszerű szóból álló szöveg, sokat súlykolva. Ez jellemző a mai kormány napi propagandájára, amit Navrasics EU-biztos, volt fideszes? így foglat össze: Nettó 623,8 millió – áfával csaknem 800 millió – forintba került a „Magyarország jobban teljesít” kampány – közölte egy képviselő írásbeli kérdésére válaszul Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi EU-biztos. Világgazdaság. Ennyi pénzért hülyítik a „népet”.
    Ezzel szembe csak a „fizessenek a gazdagok” van állítva.
    Úgy tűnik, direkt el akarják szúrni a Viktátor megbuktatását.

  • Mit beszel a cikk iroja, hogy on-kijelolt?
    Botkat a Szocialistak valasztottak allamfoi jelolte.
    Persze az egyennek mukodni kell azt elerni.

  • Csak a tények kedvéért: Botkát az MSZP már 2010-ben és 14-ben is kapacitálta a miniszterelnök-jelöltségre: akkor visszautasította. Már ezért sem önjelölt, a kongresszus pedig elfogadta a jelölést. Én úgy látom, hogy most a jelenlegi kormányfő 2002-től vitt taktikáját akarja alkalmazni:az egy a tábor – egy a zászló elvét. A mai kormányfőnek 12 évébe került, hogy minden pártot eltakarítson a jobboldalról. emlékeztetnék: az FKGP-t már2000-re sikerült kicsinálnia, az MDF-et csak 2005 körül – igen aljas módon, titkosszolgálati eszközöket is bevetve. A KDNP-nél szakadást idézett elő: emlékszik még valaki, hogy volt egy KDSZ, aminek az elnöke a Harrach volt,meg volt egy kisgazda párt(Torgyán nélkül). Ezek a pártok mind elhaltak: Semjént a KDNP logóért vette be a buliba, de Harrach sem panaszkodhat.
    Botka ettől a taktikától remél sikert, de szerintem nem fog menni, pláne nem 1-2év alatt. A demokraták szavazóit ez a módszer taszítja, az ellenoldal szavazóit meg nem nyeri meg.
    El tudja képzelni valaki, hogy egy választási koalíció képviselő-jelöltjeit Botka személyesen hagyja jóvá? Mert a Pártban így zajlik a jelöltválasztás. Mindegy,hogy az illetőt a KDNP, vagy régebben az MDF jelölte-e: jelentkeznie kell az ov rezidencián, személyes kihallgatásra.
    Persze, hogy a DK-val kezdi: annak van a kis pártok között a legnagyobb szavazóbázisa.
    Előbb-utóbb meg kell tanulnia a magyar lakosságnak, hogy különbözőképpen gondolkodunk, ezért vannak különböző értékrendű pártok. Ettől még lehet a kölcsönös kompromisszumok alapján koalíciót kötni. Ez a politika: a lehetőségek és a kényszerek keskeny ösvényén egyensúlyozás.

  • Kedves talalom, én meg úgy gondolom, Botkának nincs elegendő biztos hinterlandja az MSZP-ben egy általad vázolt politikához. Ha Botkának lenne esze, tudná. (Miviktorunknak VOLT ilyen, Simicska, Kövér, és mások a koleszből…

    Az MSZP – a rendszerváltás nagy „nyertesei”, SZDSZ, MDF, Kisgazdák, stb. áldásos tevékenysége következtében, no meg a saját önismereti problémái következtében – már régen elvesztette az önbizalmát és az egységét, ha egyáltalán volt neki ilyesmi 1990-ben. Ezért aztán belőlük nem lesz már énekeshalott. Szerintem.

  • És sajnálom, de nekem úgy tűnik, Gyurcsány is hibát hibára halmoz. Bár a 2009-es bukásából mára főnixként jöhetett volna ki, ha egy kicsikét „alukál”…

  • „A rendszerváltás nagy nyertesei” – sokat emlegetett dogma. Közben a nagy nyertesek ma aratnak, a törvényeket is magukra alakítják, többek között ilyen a választási törvény. Andy Vajnához, Habony Árpádhoz és Mészáros Lőrinchez hasonlóan hatalmasat még az olajos ügyletek szereplői se szakítottak, de Farkas Flóriánnak sincs semmi oka panaszra, na meg a Questor ügyletben egyeseknek szintén lehetett némi pénzmaghoz jutni. A letelepedési kötvény nyeresége is elhalványítja a korszerűtlen eszközökkel felszerelt és elavult technológiával dolgozó gyárak eladását.

    És a termőföld tulajdonlás? Ma újra élnek köztünk földbirtokos nagyurak. Például tudtad, hogy Mészáros Lőrinc és családja mára 1371 hektárral gazdagodott a 2013-ban hozott új földtörvénynek köszönhetően? És azt is tudod, hogy 2017-ben egy hektár után 70000 forint földalapú támogatást fizet az állam?

    Szóval, a rendszerváltás igazi nagy nyertesei ma élnek, és őket az ország irányítói között keresd.

  • talalom
    2017 május 31
    6:08 du.

    Értem én, hogy pártkötődésből szent ez az ember. De nincs igazad.

    Egy jelölt mindaddig önjelölt, amíg egy szervezet nem erősíti meg a hivatalos jelöltségét. Márpedig Botkát csak most erősítették meg. Hogy mikor, ki, miről beszélgetett vele egy kocsmában korábban, az ebből a szempontból részletkérdés. Különösen, ha közben hónapok, évek teltek el.

    „Én úgy látom, hogy most a jelenlegi kormányfő 2002-től vitt taktikáját akarja alkalmazni:az egy a tábor – egy a zászló elvét. ”
    S ez a túloldaslon sem a demokrácia csúcsa. Különösen nem úgy, hogy mélységesen antidemokratikus módon egy olyan ügybe beszél bele, amihez semmi köze Botkának. Egy másik párt tagságának döntésébe.

    „Ettől még lehet a kölcsönös kompromisszumok alapján koalíciót kötni. ”
    Botka erre láthatóan képtelen. Márpedig aki csak a saját bandájának az elnöke akar lenni az semmivel nem jobb O.V.-nál

  • Drizari
    2017 május 31
    9:59 de.

    Ha programnak tekintjük a centzrális és antidemokratikus hatalomkoncentráció taktikai tervezetét, akkor igazad lehet.

    De ezt valamiért nem érzem szakpolitikai kormányprogramnak

  • Andy Mage,

    és hol látsz szakpolitikai kormányintézkedést? A fodbal stadionok építésénél és működtetésük állami finanszírozásánál? Vagy a 10 emeletes panelházak legfelső emeleteinek lebontási tervében? (Hódmezővásárhelyen beszélt erről Orbán)

  • Kedves Botka László!

    Talán ha egyszer azt látnánk-hallanánk, hogy Ön élő adásban vitázik Gyurcsány Ferenccel …; hisz Ön sem 2010 után született.

    Vagy nem kell a 2010 előtt születettek szavazata? (Esetleg Ön 2010 előtt nem vett részt semmiben semmikor? Vagy mi vagyunk hülyék, 2010 előtt születettek?)

  • Andy Mage!
    júni.1.8:28

    “Ettől még lehet a kölcsönös kompromisszumok alapján koalíciót kötni. ” írta talalom

    „Botka erre láthatóan képtelen. Márpedig aki csak a saját bandájának az elnöke akar lenni az semmivel nem jobb O.V.-nál” -írod te.

    Szerintem Botka túl azon, hogy a saját bandájának az elnöke, valójában valamennyi ellenzéki pártnak diktálni akar – még csak nem is szeretne! Nem vezetni, együttműködni akar, hanem egyfajta alá-fölé rendelési viszonyt kialakítva olyan feltételeket szab amelyeket nyilvánvalóan nem tudnak és nem is akarnak elfogadni a többiek – főleg Gyurcsányékra kihegyezve. Ez egyfajta, messzebb mutató tudatos szándék is lehet részéről, mert amennyiben nem jön be a „megváltó státusza” megint lehet kire mutogatni – ezt többektől hallottam, olvastam, és egyet értek vele én is. Az MSZP ezt csinálta 2014-ben is, és sajnos úgy látom, egy fikarcnyit sem változott az alapállásuk, mintha semmiből nem tanulnának! Ha teljes a siker – akkor az az MSZP műve, eredménye, ha bukás, akkor megint mindenki felelős, kivéve ők maguk, hogy nem gondolkodtak egy kicsit sem, mert megint piszkosul biztosra vették a semmit!

    Szerintem Botka a lehető legrosszabb „választás”, akit ez a jobb napokat látott, jelenleg enyhén retardált társaság megszavazott a kérdésben! Még akkor is ha tudjuk az ötlet egyenesen Botkáé! Én nem emlékszem különösebb győzködésre sem 2010-ből sem 2014-ből(melyről talalom ír)de lehetséges, hogy valóban felmerült a neve, ám most fordított volt a sorrend! Én pl még emlékszem, hogy Andor László volt MSZP-s EU biztosnak neki szegezték a kérdést (talán januárban) az egyik híradóban, hogy adott esetben vállalná- e a miniszterelnöki jelölést, mire Andor válasza azt volt, hogy bár még hivatalosan nem kapott felkérést, számára megtisztelő a lehetőség, és elgondolkodik rajta stb stb. Ahogy elhangzott A.L. neve, rá kb egy-két héttel jelentette be Botka, aki addig sértett arszlánként ült a szegedi pm. székébe, hogy „vállalja a miniszterelnöki jelölést”, amennyiben az ellenzéki pártok elfogadják a három feltételét!(akkor még csak három volt, bár az első akkor is Gyurcsány személye körül csúcsosodott) Utána napokig arról cikkeztek az újságok, és a híradók, hogy Botka az önjelölt „bejelentkezett”! Hát,ja! Mi az, hogy nem könyörögnek, nem próbálják meggyőzni – Bástya elvtárs-t már le se x@rják? Sértett hiúsága amit többek között amiatt(is) érzett, hogy nem választották meg az MSZP választmányi elnökének,kerekedett felül – és ezt nem lett volna szabad hagyni! A párt néhány gondolkodó, intelligensebb tagjának tudni, és látni kellett volna, hogy a jó Laci pusztán élből, gyűlölettel vegyes frusztráltsága és sértettsége okán tett fel mindent egy lapra, mert egyszerűen bepánikolt, hogy erre többet nem lesz alkalma, és Andor nevének említése hozta ki ezt belőle, rájött hogy nem késlekedhet! Gyurcsány a személyes ellensége, gyűlöli de leginkább azt, hogy évekig hallgatnia kellett az árnyékában, míg 1994-től ott ült a parlamentben, és Gy.-nak nm volt egyetlen olyan javaslata, indítványa amit ne szavazott volna meg -többekkel együtt! Bár látványosan tiltakozni nem mert, szerintem már akkor elhatározta, hogy Gy.ezért megfizet – el is jött egy pillanat, amikor részben revansot vett, amennyiben lesatírozta maga mellől Gy.Ferencet a szegedi pm.-i fényképalbum csoportképéről, amint az megszűnt miniszterelnök lenni! Sosem fogja megérteni, hogy mi a különbség közte és a gyűlölt egykori párttársa között – hiába „csinálja jól Szegedet”, emberileg nem ér fel a feladathoz, amire épp nagy mellénnyel (kissé túl nagy) készül! Bármit mond pártokról, választásokról, hiába hivatkozik fapofával a választók akaratára, létező és nem létező népszerűségi mutatókra, számokra, ennek s kérlelhetetlen és igen piti viselkedésnek bizony személyes okai vannak! Nos, közben megtaláltam a keresett cikket, még 2016.decemberi, ebben a néhány sorban minden benne van:

    http://24.hu/kozelet/2016/12/19/tiszta-embert-jelolhet-miniszterelnoknek-a-baloldal/

    Miért is nem lett volna ez így jó, ahogy eredetileg megállapodtak, amit mindenki elfogadott?
    Megérte ezt a lehetőséget, ezt a felállást Botkára cserélni?
    Ez az MSZP menthetetlen, és ehhez kivételesen köze nincs Gyurcsánynak!

  • Besancon
    2017 június 1
    6:53 du.
    „szerintem már akkor elhatározta, hogy Gy.ezért megfizet – el is jött egy pillanat, amikor részben revansot vett, amennyiben lesatírozta maga mellől Gy.Ferencet a szegedi pm.-i fényképalbum csoportképéről, amint az megszűnt miniszterelnök lenni! ”
    _____________________
    TÉNYLEG lesatírozta? 😀 😀 😀
    Botka nekem csak ösztönösen nem tetszik, de ezt eddig nem is tudtam róla…

  • Berkesi Ottó

    A cikket és a kommenteket olvasva úgy gondolom, hogy nem igazán vannak Önök tisztába a valós helyzettel. Én úgy gondolom, hogy Botka László nem önhitt, nem önjelölt, hanem felismerte azt a történelmi helyzetet, hogy az ellenzéki oldalon nincs más, akinek esélye lenne arra, hogy olyan jelölt legyen, aki az eddig nem szavazók közül újakat tud mozgósítani. Ami pedig a Gyurcsánhoz való viszonyát illeti, én, mint korábbi Demokratikus Koalíció tagja, akit azért zártak ki még 2016-ban másodmagammal, mert nem voltunk hajlandók hazug, hamis vádakkal Botka ellen fellépni a Szeged MJ Város Közgyűlésében. Ugyanis Gyurcsány Ferenc úgy képzelte el, hogy a szegedi DK frakciót (3fő), akik hivatalosan szövetségben kormányoznak az MSZP, az Együtt képviselőivel együtt, arra használhatja, hogy Botka Lászlót hamis vádakkal ellehetetleníti, és végre tudja hajtani a tervét, hogy 2018-ban ő legyen az ellenzék, miután olyan helyzetet teremt, hogy ne legyen jelölt közvetlenül a választások előtt sem! Ezt már 2015-ben megpróbálta, de azt a támadást még a frakción belül sikerült megakadályoznunk. Persze azért 2015. március 15-én a Kacsa utcai székhát folyosóján Gyurcsány rendesen lehordott, hogy hogyan gondoljuk ezt. 2016 szeptemberében azonban újra támadtak, és helyi párthatározattal próbáltak bennünket, a választókerületekben megválasztott képviselőket arra kényszeríteni, hogy a Fideszesekkel együtt szavazzunk, egy hamis vádat megerősítve. Mivel erre nem voltunk hajlandók, ezért 2016. december 12-én kizárták 3 képviselőjük közül kettőt! Gyurcsány Ferenc személyesen jött le a kizáró taggyűlésre, hogy biztosan kizárjanak bennünket, és arra a kérdésünkre, hogy akkor a szegedi Közgyűlésben volt-e, van-e együttműködés az MSZP-vel és az Együttel, egyértelmű nincs-et válaszolt. Egyébként nem mi vagyunk csak a DK-n belüli tisztogatás áldozatai. Több helyen kizárták azokat a tagokat, akik komolyan gondolták az MSZP-vel való együttműködést (pl. Ajka). Ebbe a sorba illik bele Kerék-Bárczi Szabolcs eltávolítása a DK elnökségéből. Szóval Hölgyeim és Uraim Gyurcsány szinte minden szava hazugság, ami az együttműködési készséggel kapcsolatos! Számára ez annyit jelent, hogy mindenkinek azt kell csinálni, amit ő akar, és azon túl, hogy szavazzanak rá, semmi mást nem vár senkitől! A dátumokat azért írtam le, hogy össze tudják hasonlítani azzal, hogy Botka mikor lépett elő, hogy vállalja a jelölést!

  • Nyugodjon le mindenki, nem lesz itt semmiféle összefogás, nem lesz semmiféle kormányváltás.

    Évente rendezte eddig Farkasházy Balatonszárszón az értelmiségi találkozókat, idén ez elmarad, nem látja értelmét megtartani a széthúzás miatt. Ezt maga jelentette be most csütörtökön Kálmán Olga tévéműsorában.

    Akit érdekel, itt megnézheti :

    http://hirtv.hu/videok/182756

  • Almási Alma
    2017 június 2
    12:06 de.

    Kedves Alma, igazad van – tudtam, hogy van arra egy megfelelő kifejezés „fotósnyelven”, amikor elakarunk tüntetni valaki nem kívánatos személyt a képről, de éjjel még véletlenül sem jutottam dűlőre – retusálás, satírozás, montírozás? – mindegy is egy süsü jogásznak, de a te fizikusi precizitásod nem tűri a pontatlanságot és igazad is van!-:))))
    Most viszont alaposabban utána néztem, hogy hol olvastam én ezt annak idején, és meg is találtam a cikket- nehezen hiszem, hogy mindez Botka tudta, vagy hozzájárulása nélkül történt volna! Úgy gondolom, ez sokat elárul egy emberről! Ime:

    http://szegedma.hu/hir/szeged/2009/07/cenzuraztak-a-bukott-gyurcsanyt-botka-mellol-szegeden.html

  • Meg kell mondanom-őszintén-,hogy a cikk írója nagyon éles látással bír e témában!!!
    Ezt nem hittem volna róla,hogy ezen oldalt is ilyen kritikusan meg tudja fogni.
    Gratulálok!
    Csak egy maradt ki a dologból : elfelejtette leírni,hogy mindezekért a zorbán a hibás:
    Nem rosszat akaró üdvözlettel.

  • Lassan előkerülnek a lezsírozottan eltett jégcsákányok és dobtárasok. „Demokraták” egymás közt.

  • Berkesi Ottó

    A szegedma.hu-t mint hiteles hírforrást emlegetni számomra elég humoros. Ezt az oldalt 6-800 vérjobboldali olvassa csak, akik számára két ördög van, az egyik az országos, Gyurcsány, a másik a helyi Botka. Gyakran nem is tudják, hogy kit utálnak jobban. bevallom, még olyan cikket sosem olvastam, amiben ne lettek volna durva hazugságok! Persze, ha Önöknek is ez kell, akkor nekem semmi keresnivalóm itt!

  • Nos polgármesterként hosszú ideje bizonyított,maradjon annak,meg talán a vagyonbevallását,hazugságait is meg kellene magyaráznia…,ami pedig a miniszterelnökséget illeti, hát tényleg
    „önjelölt”(meg az MSZP-é…)de nem a baloldalé…..!
    Hát nagyon élvezem,ahogy írtja egymást a „sok tehetséges”hiteles és népszerű jelölt….szerencsére nincs esélye egyiknek sem!

  • Endre István Simay!

    Egyébként amíg Rolex Laci meg Böszme Fletó verseng a miniszterelnöki címért,addig nincs miért aggódni se Orbánnak,se az itthoni
    többségnek,a „törpe” jelöltekről már nem is beszélve!

  • Drizari!

    Köszi,én eddig sem izgultam túlságosan…..

  • Berkesi!

    Dicséretes az őszintesége,ami bizony ritka a baloldalon,Gyurcsányról nekem már rég megvan a véleményem,de szerintem Botka sem „makulátlan” (több kiderült bizonyított tény alapján)és
    a nyerésre sincs esélye…..!
    Hát ez van!

  • Berkesi!

    Amúgy sajnálom,hogy csalódott és Gyurcsány így elbánt magával…nekem több baloldali ismerősöm is van,akikkel jó viszonyban vagyok,egyre inkább osztják a nézeteim….!!!
    Egyébként soha nem voltam és nem leszek egyetlen párt tagja sem!!!Sőt a jelenlegi kormánynak is írtam kritikát!
    Botkával a kétes ügyei mellett az a legnagyobb baj,hogy Brüsszelben is az országunk ellen kampányol,mindezt leplezetlenül és hatalomvágyból….na ezt az itthoni többség bizony nem díjazza!

  • Drizari
    2017 június 1
    9:58 de.

    Hol látok?
    Sehol.

  • Boda Marcsi
    2017 június 2
    3:29 du.

    Valóban nincs?
    Igaz. Neked és elvtestvéreidnek a gumifalú lakással bíró kultuszminiszter, a nemzeti kaparnok Jankó, és HellóRöfi Viktor a szint

  • Berkesi Ottó
    2017 június 2
    1:23 de.

    Gondolom, ha hamis vádek hangzottak el, akkor Botka pert indított hitelrontásért, és Ön, mint a felperes tanuja megjelent a polgárjogi pert intéző bíróságon.

    Ha nem így történt, hanem leintézték sutyiba-okosba, akkor itt most ne panaszkodjon.

  • Besancon
    2017 június 1
    6:53 du.

    Aki nem tárgyalni akar, és meggyőzni a másikat egy kompromisszumról, hanem uralni akarja a másik véleményét az nem igazán demokrata.

    De úgy tűnik ebben nem sok vita van köztünk.

  • Botka jól mérte fel, hogy „Gyurcsány többet visz, mint hoz” avagy: Gyurcsány nem, a dk-tagok igen. Gyurcsánynak is és az országnak is jobb lenne, ha inkább beiratkozna egy alapfokú bohócképzőbe és hagyná a politikát a „felnőttekre”.

  • Berkesi!

    Bár nem vagyok egyetlen baloldali párt rajongója sem…,azért próbálok tárgyilagos lenni,de az biztos,hogy Gyurcsány nem rúg labdába Botkával szemben,a( még akkor sem ha jelenleg nőtt a népszerűsége Fletónak,ami persze semmire sem elég…)az utóbbi
    kiderült dolgai miatt az (Botka) sem lesz lényeges tényező….a 2018-as választásokon!
    Hát ez van!

  • Kis Ferenc!

    Nagyon igaza van….bírom a humorát,ami persze Fletónak nincs,meg önkritikája sem…..na a baloldalon nincs ezzel egyedül!

  • Orsós Elemér

    Ha Botka és Gyurcsány közül kellene választanom, én még az alkoholgőztől őszinte Szanyi kapitányt is szívesebben választanám,(persze, ha MSZP-s lennék) mert ö alkohol nélkül is tud néha józanul gondolkodni! Néha, úgy mint anno Gyula Bátyánk!