Ottawa is felkészül a londoni támadás után

2017 június 5 9:21 de.13 hozzászólás

Az eddigiekhez képest szigorúbb biztonsági intézkedéseket vet be Ottawa, Kanada fővárosa, amikor a kanadai államalapítás 150. évfordulóját ünnepeljük meg a belvárosban július 1-én. Ugyanakkor nincs olyan biztonsági rendszer, amely száz százalékosan elhárítana egy esetleges terrortámadást. Ezt mondta a főváros polgármestere, Jim Watson a legújabb londoni terrortámadás után, melynek során heten meghaltak és 48-an megsérültek.  Az egyik áldozat egy kanadai állampolgár volt, nevezetesen a British Columbia tartományból származó Christine Archibald. A harminc éves kanadai áldozat egy, a hajléktalanoknak fenntartott menhelyen dolgozott Calgary városában.

„Amikor egy olyan tragédiát látunk, mint amilyen Londonban és Manchesterben történt, egyből arra gondolunk, hogy vajon itt is előfordulat-e ilyen? És a válasz erre egy egyértelmű igen,” mondta Watson polgármester.

Jim Watson polgármester

Jim Watson polgármester

„Nincsen száz százalékos megoldás a terrorizmusra. Ugyanakkor ami Londonban történt egy ébresztő mindannyiunk számára, akik vezető szerepet töltünk be a társadalomban. Ébernek kell lennünk a mai világban. Egy egyszerű kés, vagy egy szimpla gépjármű is fegyver lehet egy terrorista kezében,” tette hozzá a polgármester.

Watson elmondta, hogy milyen új biztonsági intézkedésekre számíthatunk az államalapítás ünnepén. Többek között a főváros tehetautókkal fogja elblokkolni azokat az útkereszteződéseket és járdákat, ahol gyerekek, felvonulók és nagy embertömegek jelennek meg július 1-én. Már szilveszterkor is hasonló intézkedéseket próbáltak ki Ottawában, a berlini karácsonyi vásár alatt történt terrortámadás idején, amikor egy terrorista 12 járókelőt gázolt halára.

Átlagosan több százezer ember ünnepel az utcákon és kinti rendezvényeken Kanada fővárosában július 1-én. De mivél idén a 150-ik évfordulót ünnepeljük, akár az egy milliót is megközelítheti az ünneplők számára. Ottawában szinte minden belvárosi szálloda már hónapok óta le lett foglalva a nemzeti ünnep idejére. Rengetegen látogatnak el a fővárosba. A városközpontban lévő Westin szállodában jelenleg 730 dollárba kerül egy éjszaka. A Delta Hotelben pedig egy szoba ára a nemzeti ünnep idején 859 dollár.

Kanada polgármesterei egy perces néma csendet tartottak a londoni áldozatok emlékére, amikor a hétvégén a kanadai városok és települések szövetségének gyűlésén vettek részt.

Justin Trudeau is felszólalt. „A családokkal és áldozatok barátaival gyászolunk és valamennyi sebesültnek egy gyors felépülést kívánunk. A londoniak, illetve a brit nép mindig is erős ellenálló képességet mutatott, amikor balsorssal találkozott. Ezt nem régen Manchesterben és London Westminster negyedében is láthattuk. Most sem lesz ez másképpen”–mondta a kormányfő.

13 hozzászólás

  • Ugy tunik vilagszerete hogy a leg jobb vedekezes a „terror” tamadasok ellen nem be-engedni senkit aki talan terrorist lehetne.
    Na az valojaban nem nehez dolog, mert senki nem gyanuskodna hogy sem zsido, sem kereszteny egyen kovetne el terrorista merenyletet.
    Az persze NEM szelsoseges, sem ‘megkulombozteto’ velemney, csupan a valosag.
    Nem csoda hogy vilagszerte sokan magasztaljak magyarorszag hatarozatat. Nem engedni senkit az orszagba aki talan egy napon „terror” tettet kovetne.

    Az en velemnyem mindamelett ami volt az elobbiekben is. A beket Sziriaban, veget vetni a pusztitasokanak es gyilkossagoknak, hogy mind a menekultek millioi visszaterhessenek hazajukba. Ujja epiteni otthonaikat, eletuket es hazajukat. Hogy mind bekeben tudjanak elni.

  • Terrorizálás, terrortámadás … lassan ideje lesz másképp elnevezni az Iszlám Állam nevében, a civil lakosság ellen elkövetett fegyveres megsemmisítő (halálos kimenetelű) támadásokat. (egyenlőre nincs ötletem)

    Ez a szélsőséges vallási nézeteket valló fanatikus fegyveres „társaság” szisztematikusan, előre kitervelt módon támad rá katonáival békés és gyanútlan állampolgárokra, és válogatás nélkül ölnek meg gyerekeket, férfiakat és nőket, öreg embereket.

    Európában ezek a merényleteket elkövető civil öltözetű katonák többnyire másod, vagy harmadgenerációs muszlim leszármazottak voltak. Az angol fegyveres rendőrök első ízben mutattak követendő példát : támadás esetén egyetlen jó megoldás a megsemmisítésük.

    Nem hinném, hogy ez számukra elrettentő lenne, de ilyen aljas emberekkel szemben ezt a megoldást tartom helyesnek. Ne felejtsük, ők az Iszlám Állam katonái, akik bármikor készen állnak a kapott parancs szerint az életük árán is megölni válogatás nélkül békés és fegyvertelen embereket, korra és nemre való tekintet nélkül.

  • Szerény véleményem, szerint, NEM lehet „felkészülni” egy esetleges terrortámadás ellen! Már megint butaságot mondtak egyes politikusok.
    Persze érthető, nem akarnak tömeg hisztériát sem.

  • Bendeguz79 és mások,
    nem értitek,mert nem éltetek soha olyan körzetben ahol a négy- azaz 4 éves gyerekeket már arra tanítják az óvodától kezdve, hogy hogyan és miért kell elvágni a gyaurok torkát.Akik ma Európát szállják meg,nem menekültek és nem fognak visszatérni Líbiába, Afganisztánba,Irakba vagy Szíriába.Ők az iszlám világhatalmi törekvések előharcos katonái.Az enervált, (degenerált)Európai és az idejáró egy életen át migráns fejjel gondolkodó ál humánus nyálaskodók nem értik,hogy ezek nem értenek más hangot,csak ami a fegyverekből ropog ki.Ha hiszitek ha nem az ENSZ nevű sóhivatal elítélése mellett is jobb élve maradni,mint „parancsaikra” meghalni.Ez utóbbi sors vár Eurábiára,ha nem veszik észre magukat.

  • Orsós Elemér

    A németek is felkészültek, a franciák is, de miért vigyorgó szelfivel fogadták őket, abból csak behodoló, szíves bíztatást következtethettek! A volt gyarmatosítók agyában valami rosszul van bekódolva amikor azt hiszik, a szipojokak, a berbereket sikeresen amnéziássá és birka kereszténnyé tudták nevelni!

  • GYURIO10 soriara;

    Nagyreszben igaza van. De latja hogy mi tortent Trump eseten aki rendkivulli kivizsgalasaikat rendelte a Musuman orszagokbol behozottaknak ?

    A liberalis eszme mindazokat nagy ‘Welcome” tablakkal udvozolni es fogadni, s szazezreit hozni.
    Ma csupan ami PC (politically correct) szamit humanisnak.

  • A párizsi Notre Dame katedrálisban ismét volt egy alak aki kalapáccsal akarta megtámadni a rendőrt. Szerencsére lelőtték. Ez megy Európába állandóan!
    Ma délután.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 6
    4:27 du.
    Elnézést hogy, kijavítom: nem lelőtték, CSAK meglőtték, lábon. ( Lehet hogy, Önöknél a sajnáltatásra szakosodott média szándékosan mártírt akar csinálni belőle, felnagyítva egy sajnálatosan alacsonyra sikeredett lövést, ami szégyen mondjuk a kiválóan célzó izraeli katonáknál nem forulhatott volna elő.)

  • Orsós Elemér,
    köszönöm a válaszodat.Egy ilyen terror akció esetében pontos a meglátásod.

  • Na de mag Iranban is terror tamadas tortent. Hm?
    A Parlamentet es az Ajatolah sirjat is tamadtak.
    Mint ” aki masnak vermet as, maga eshet bele”.
    A Suunik es Shiajtok gyilkoljak egymast az Istenuk neveben, mert a Mulak igerik nekik hogy nem fognak meghalni csak a felhokbe menni , ahol het szuzike bar reajuk majd.

    Ez a helyzet trasdalmakkal melyel a 7-ik szazadban maradtak elmeileg. S meg a kommunistak sem gyoztek meg oket?!
    Csak a verontas a dicsoseguk !

  • Orsós, igaza van.
    De azt hiszem, mikor ide írtam ezt a hírt, még nem volt egész világos……mi is történt igaziból.

  • Borzasztó, hogy ilyen világban élünk.