A sötét, gátlástalan és cikinus „hazafiság” ide vezet…

2017 június 8 9:14 de.223 hozzászólás

Furcsa gyümölcsöt termett a Magyarországon és a más államokban élő magyarok közötti mesterséges hergelés, aminek fő felelősei azok, akik olyan kifejezésekkel játszadoznak, hogy „ki a magyarabb”, meg „ki az igazi”.

Első ránézésre azt hinné az ember, sajátságos kinézésű kotlóst ábrázol a Győrhöz közeli Mórichidán felállított mű, amint éppen fel akar csippenteni valamit. A körítés azonban eligazít az installáció mibenlétéről: június negyedikéről emlékeztek meg a kisközség derék lakói ezzel az izével. Ezt támasztja alá a két oldalon álló honleány (egyik szőke, a másik barna – még ha csak festett is) a nemzetiszín lobogókkal, meg a felirat a francia kiskastély nevével.

Fotó: HVG

Fotó: HVG

Szóval akkor nem torz kotlósról van szó. Vélhetőleg az Osztrák-Magyar Monarchiának a Magyar Királyság alá eső területének határait akarta ábrázolni az alkotó – esetleg a Nagy Lajos Anjou-házból (már megint ezek a franciák!) származó magyar király birodalmát. A kisebb körvonal ezek szerint a mai Magyarország határait jelezné. Jelentem: nem sikerült. Nem az ilyen típusú ábrázolásoknál óhatatlan egyszerűsítés miatt, hanem egyáltalán nem: egyik alak sem hasonlít, még csak nyomokban sem a térképeken fellehető formákhoz.

OK. Az alkotónak joga van eltérni a naturális formavilágtól az eszmei mondandó érdekében –bár ebben az esetben én inkább hiányzó manuális képességekre gyanakszom. De mi lehet az eszmei mondandó?

Hát a luk! A belső, kisebb körvonalakból hiányzó anyag. Vagyis a szép fehér sávon élő – és élt – horvátok, szerbek, ruszinok, románok, szlovákok, székelyek és magyarok – azok mind-mind fehérlelkű „magyarabbak”, mint megmaradt 93 ezer négyzetkilométeren valaha élt, és 1920 óta született népek. Mehetnek a lukba. Még Boda úrasszony is, akinek a mindenhová nyíló ablakai Budapesten találhatók. Egyelőre csak képletesen.

Gratulálok! Ide vezet az ismerethiányra építő sötét, gátlástalan és cinikus hazzaffy-ság. És ezért a legkevésbé a pici falu jobb ügyeket érdemlő lakói tehetők felelőssé.

223 hozzászólás

  • Sajnalom Ms.Ratesi, en nem a felszintieket vadolnam, hanem a mogotte letezo celokat. S azok nem a nemzetisegi, vagy hazafiassagbol eredok.

    Bismark nyitotta a lehetoseget a nemt birodalom teljes meretu iparosodasara.
    S nem csak a XIX szazadban ,de ma is Nemetorszag Europa ipari, gazdasagi, penzugyi birodalma, ill. nagyhatalma.
    Az erdek, ill. a cel, s mondhato hogy a szukseglet, mint minden ipari nagyhatolmaknak a PIAC, a nyersanyag allando folyasa, s ma meg az olcso munka-ero is.

    Lassak mi tortenik Trump elnokkel, aki elobbiekben kijelntette velemenyet hogy a NATO ma mar szuksegtelen, mert nincsen tobbe a Szoviet Unio, sem a Warsa-i katonai szovetseg. S miewrt nem elhete USA es Orosz bekeben ?!

    Ezen percekben Washingtonban, az FBI directora ad tanuvallomast a kivizsgalo Congresszusi bizotsagnak akik celjai bizonyitani hogy Trump elnok osszeeskuvest kovetett el az Orosz Putin elnokkel, Hilary ellen.

    Persze, ugy Frau Merkel mint a Clinton-Obama demokratak minden lehetot megtettek a US-Orosz kapcsolatok megdontesere. Ami sokkal jobb korulmeneyk kozotti volt meg a Brezsnyev idejen is.
    S mit vel az olvaso mi annak oka? Ill. celja?

    Nemetorszag gazdasagi korulmenyei okoztak ket (2) veres vilag-haborukat Europaban. Ma az Orosz elleni propagandak egy harmadik Europai-haboru celjaira mutatnak.

    Miert nem hajlandok bekeben elni? Miert osztogat Frau Merkel milliokat keleti nemzeteknek csatlakozni az EU es a NATO-hoz. Mia celja?
    A cel a PIAC, a nemet iparcikkenek, nyersanyag es az olcso munka-ero a keleti orsagokbol.

    Lenne Magyarorszag ismet abban az iluzioban hogy egy haboruval majd talan regi ingatlanait visszaszerezhetne ?
    Pont az volt Horthy gondolkodasa is 1930-as evekben.
    De mi eredmenyeket produkalt az ?
    Nem lett volna abbol elege a magyarnak? Miert nem a semlegesseg? A kis Swajc meguszta haborukat, pusztitasokat, tomeg-gyilkossagokat kozel 400 eve mar.
    Misrt elenzi azt a magyar ? Van valaszuk ?

  • Sokféle demagógia van. (Demagógia: a tények olyan csoportosítása és átalakítása, hogy bizonyos, népszerűnek tűnő vélemény tűnjön ki belőle.)
    Az egyik az „emlékmű” demagógiája. De Bendegúzunk demagógiája sem különb, csak másra van kihegyezve.

    Egyébként a „kis Swajc” semlegessége egy mindenkinek hasznos közmegegyezés. Nem éppen a svájciakon múlik…

  • Rátesi Margit (Újságírói Akadémiát végzett) szerzőnk – helyzetével visszaélve – olyan etikai vétséget követett el írományában, ami minimálisan is bocsánat kérést követel !

  • Volna mit mesélni fájdalmaikról a lengyeleknek is. No és Königsberg? Ma más a neve és volt litván, meg lengyel neve. Akinek a felmenői ebben a városban születtek, és most maga is ott lakik, azt elmondhatja, hogy őseivel soha nem költöztek sehová, de a múló évtizedek alatt mégis több ország állampolgárai lehettek.

    Hihetetlen, ám mégis megtörtént, hogy a második világháború után Európában 13 millió ember kelt útra nem önszántából. A homogén országok kialakításának egyik hangadója Churchill volt, aki szerint a heterogén országok csak bajt okoznának. Szorgalmazta ezt Sztálin is, így az érdekeltségi területébe tartozó országokban szintén megindultak a kitelepítések. Ezt a „műveletet” északi szomszédunkkal „lakossági csereegyezménynek” kereszteltük el.

    Az Európai Uniót nem véletlenül alapították. Szándék szerint a tagországok lakosai békésen élhetnek identitásuk megtartásával ott, ahová születtek, szülessen az a magyar Londonban, vagy Bécsben.

  • van e másik térkép arról, hogyan nézett ki a terület autonómiája 832 ben, vagy 626 ban esetleg i.e.: 4267 ben amikor a 6000 éves nagy magyarország leszállt a szíriuszról és elfoglalta eurázsiát az igaz, eurázsia erről mai napig nem tud egy árva szót sem

    pelenkát és cumikat is osztogattak ott a nagy ünnepen mind a két részeg bácsinak aki megbotlott a kocsma küszöbén és odaesett hasrA???

    ÉS MILYEN SZÍNŰ ZÁSZLÓK VOLTAK DIVATBAN A 6000 ÉV ALATT???

    @bendeguzi!!! a két világháború oka nem az amit írsz, de majd eccer megtanulsz történelmet a valóság alapján és nem bizonyos célirányos dogmák vagy egyéb propaganda alapján

  • Parács Péter Pál

    Üdvözlet Magyarország! Üdvözlet a Magyar Nemzetiségieknek!

    Én azon gondolkodom, hogy Magyarország miért lett „felszabdalva” illetve beszélhetünk-e mostanságra akár a „csonka” Magyarországról is.
    Egy biztos! Ahol születtem, netalán felnevelkedtem, az a föld számomra nem más mint a szülőföldem. Ettől el kell választani a nemzetiségi kérdést. Ha,ezt hangsúlyozzuk akkor
    kezdődnek a nacionalista problémák. Aki viszont ezt teszi oktalanul, az nem békés és barátságra méltó ember. Nem kellene összekeverni az emberi méltóságot megérdemlő embereket egyes hatalomra orientált politikai és területi igényekkel. NORMÁLIS EMBER NEM AKAR HÁBORÚT, KONFLIKTUST.
    Állítólag kinőttünk az „állatok” közösségéből. Lehet ez a probléma, mert ők legalább tiszteletben tartják egymást a természet törvényi szerint.
    Hülye példaként rögtönözve, például a palotapincsi kutya simán barátkozik a tacskóval bárhol a világon stb.

    üdv.

    ppp

  • Sok reakciós f@sz van Hunniában s ide nemcsak a turulnáci oldal tartozik, de a liberálfasiszta oldal is, akik között még azokat az önmaguk előtt tetszelgő „széplelkeket” se lehet komolyan venni, akik progresszív jelszavakat hangoztatnak ( mert csak valami k*rvára tendi dolognak tartják azokat, de az emberek közötti egyenlőség és szolidaritás eszméjénél mi sem áll távolabb tőlük). Egyik etnikai és osztály alapon különböztet meg, a másik „csak” osztályalapon tekinti genetikai selejtnek kevésbé szerencsés embertársait ( bár a harmadik világbeli népekkel szembeni megkülönböztetést, gyűlöletet hirdető szélsőséges neo-kolonialista, szociáldarwinista – már csak az eugenikát kéne mindehhez hozzátenniük a neolibeknek – vonalat egyre inkább nyomják arrafelé is, egyre inkább összeérve a faj-turulokkal ). Csak gyűlölni tudom mindannyiukat, egzisztenciális ellenségeknek tartva őket ( ide is csak azért járok had bökjék a bejegyzéseim a kispolgári csőrüket ).

  • ALMASI ALMA soraira;

    Ha maganak a beekes elet „demagogia” talan a koverkezo verontas0okba kuldene a maga gyarmekeit es unikait ?

    Az a maga veres es kegyetlen demagogiaja !!!

    A Swijciak elnyertek se,legeseguket az evszazadokon at, mert nem voltak hajlandok senki hazugsagainak beugrani a tomeg gyilkossagokban resztvenni.

    Azert tiszteltek meg a legvadabb agresszorok is evszazadokon at. Mizonyara mert senki nem akart tobb ellenseggel szmben alni.
    De a mgayar miert nem ohajtotta volna azt?
    Talan szeretik a tomeges emberoleseket ?!

  • RODEO36 soraira;

    Persze hogy vannak osi terkepek, amik altalanossagban mutatjak mind az osi birodalmak atlag hatarait. Mind a Kuman, Skita, es a Mesop[otamiai varosi kiralysagok hatarait. Csak clickolnia kell !

    Ha maga elhinne hogy az elso VH csupan Becs hatarozat volt akkor maga almodik es elhitt sok hazugsagokat.
    Ausrtia soha nem lett volna kepes haboruzni a Szerb es Orosz ellen.
    A Habsburgok evszazados jelszava volt hogy ok ‘epitenek birodalmakat hazassagokkal, amig masok haboruznak azert’.
    A haduzenete 3 honappal kesobbi volt,a merenylet utan,mert a nemet gazdasagi erdekeik koveteltek azt meg.
    Ausztria soha nem ment volna haboruba harom Szerb merenylet szervezoert.
    Sot nem volt kepes meg a magyar paraszt-sereget legyozni az Orosz nelkul 1848-9 ben. Gorgely hatszor gyozedelmeskedett Windisgratz ellen.

    Az Angol, Francia, Belga gyarmati hatalmak kiszoritottak a nemetet nem csak az Afrikai gyarmatikrol, mint Eszak-Kelet Nemet Afrika,(ma Kennya) es Del-Nyugat Afrika (ami ma Namibia) de meg Afghanistanbol is.
    S a nemet uralaik alatt NEM volt leazadasok, felkelesek, mint tortent az Angol uralaik alatt.
    Hasonloan igen sikeresek voltak a nemetek Afghanistanban. De lazzadtak az Anmgolok ellen.
    Talan emlekezzne mi tortent az Angolokkal a Pasvar-i hagonal? Egyetlen lelket nem engedtek el elve az Afghanok.
    Ugyan az volt a helyzet a 1030-as evekben. Nmetorszag valosagot valosaggal mgfolytottak. Nem csak feldaraboltak es a hadisarccal tonkre tettek.

    Nmmet orszag, vagy barmi mas ipari menzetnek a piac a letszikseglet kerdese, hasonloan a nyersanyag. Ma meg meg az olcso munkaero is manapsag a nemetnek.

    Mit vel, miert hivott Merkel egy millio Sziriait? S hany millio mas nemzetisegu dolgozik ma nemetben ?

    Miert add Merkel milliokat ajandekban a keleti nemzeteknek ?
    Miert financiroztak a Kievi Orange forradaslmat?
    Miert akarta a NATO-t es a Nemet U-hajokat a Sevasztopoli kikotoben ?

    1990-ben a Szoviet kivonulas azon alapult hogy a NATO nem fog keletfele terjedni a nmet hataron tulra.
    S miert rugtak felre azt a megeggyezest? Hm???

    Ebredjen foll asszonnyom !!!

  • DRAZIRI soraira;

    Persze az EU az NEM az europai nemzetek szovetsege !

    Csupan egy gazdasagi egyesulees, az az a Mastricht-i gazdasagi ill. kereskedelmi efgyezmeny kiterjesztese.

    A nemet es franciak ket veres haborun mentek at a XIX szazadban. Mert a szen a hatar egyik oldalan, s vas-erc a masik oldalon letezett. S azok nelkul nincsen acel. S acel nelkul nincsen iparosodas.

    1945 utan Spach, a Belga kulugyminiszter otlete volt hogy a ket erdek egyesuljon mint egy ipari mega-ceg.
    Az sikeres lett, nemc sak hogy a haborut megelozni de jovedelmezni is.
    A Mastrichti egyezment alatl terjeszttek azt tovabba a gazdasagi sikereik erdekeben. S a kozos penzt is megalapitottak. Mert nem akartak a penzvaltoak, mint Geroge Soros jovedelmezzen azon. Letre hoztak a Eurot, az egyseges penzt.

    Az lett a kozos-piac, az EU neven.

  • A sötét, gátlástalan és cinikus hazafiság hová vezet? Több válasz lehetséges, de egy biztos, ha Komáromban átmész a híd túloldalára, nagyon nehéz helyzetbe kerülsz a magyar beszédeddel. Mert ott a boltokban, a vasútállomáson, és minden hivatalos helyen kizárólag szlovákul beszélnek. Pedig Komarno lakosságának 80 százaléka magyar.

    Nem kedvelem Morvay Krisztinát, Gaudi-Nagy Tamást se, mert sok esetben tenyérbemászó módon viselkednek, mint ahogyan helyenként az alábbi videóban, de amit szóvá tesznek, abban igazuk van. És amit tapasztaltak, az előfordul ma Kolozsváron és más valamikori magyar városokban is :

    http://www.youtube.com/watch?v=9jdc0IRlfUM

  • szerző: „ismerethiányra építő sötét, gátlástalan és cinikus”

    Tegyük hozzá, hogy ez a jelző ugyanúgy elmondható a komcsi propagandáról, aminek jeleit itt is hozza néhány nyugdíjas hozzászóló, kedves szerzővel az élen.

    Amúgy meg, amióta a Krím meg fél Ukrajna háborús övezet újabban, azóta minden fölborult a határok kérdésében.

    Nem butaság Trianonról beszélni, de a revízió olyan dolog, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.

  • Orsós Elemér

    Drága Margitom, Ön idült identitási zavarban szenved vagy csak látens identitása van, ami nem azonos a magyarokéval, ami nem baj mert nem kell szényenkeznünk miatta!

  • bendegúz
    kár, nem igy van

  • Orsós Elemér

    Eleftheria
    2017 június 8
    3:18 du.
    Tisztelt sorstársam, nagy tisztelettel köszönöm ezt a „nagy magyaroknak” szóló példabeszédet! Én kb. 60 éves koromban jöttem rá hogy, valójában én az idegen hangzásu nevem és mára felderíthetetlen származásom alapján nemzetiséginek számítok, annak ellenére hogy, ebben a „rasszista és soviniszta” országban ezt egyesek szerint kegyetlenül éreznem kellett volna. El kell keserítsek egy-két bosszankodót, de nem hogy nem éreztették velem a kollégáim, barátaim és echte magyar rokonaim ezt a gyalázatot, inkább igaz magyarsággal „vádoltak”, amit én többre értékelek mindenféle hangzatos kitüntetésnél, Mária-Terézia Nagyvalag Rendnél!

  • Sajnálatos az ellenszenves cikk és némelyik hozzá szóló megjegyzése.
    Nem értem, miért van ez a magyarokkal? Mindenki utálja a saját hazáját?
    Ha külföldiekről olvasok, a cikk írói és a kommentárok saját hazájukról csak jót írnak, ha lehet.

  • Többször jártam Szlovákiában, mindig készségesek és kedvesek voltak, ha nem értettük egymás, kerítettek szomszédot, aki ismerte a magyar nyelvet. Liptószentmiklóson (Liptovska Mikulas-on) esett meg, hogy a pincér megkért: magyarul beszéljünk, mert neki gyakorolnia kell a nyelvet, mivel sok a magyar vendég. Romániában, az Olt völgyében vasárnap kinyitották egy falu gépjavító állomását, hogy segítsenek a járművünk megreparálásában. Kézzel-lábbal értettük meg egymást.
    Úgy láttam: Joli néni Erdélyben, Janó gyerek a Felvidéken, Milan Brassó környékén örülnek annak, hogy nincsenek határok, jöhetnek téliszalámiért, mi meg mehetünk paranyicáért, cujkáért – vagy csak a tengerpartra, a Gyilkos tóhoz vagy a dobsinai jégbarlangba. Egy a hazánk: Európa.
    Aki meg a sovinizmus, az irredentizmus bűzös mocsarába hajtana, akár a magyarok egymásnak fordításával is,annak egy a célja. A korlátoltsága miatt csak egy szűk területre hallatszó kukorékolása ellenőrizetlen hatalmat adjon a kezébe.
    Bár a történelem izgalmas, valóságos és hamis tények és mesék birodalma, egy szempontból lehet érdekes a jelen és a jövő számára: legalább az egyszer már megjárt szakadékokat kerüljük ki.

  • Kedves Figyelő, sajnos, hogy a mai Magyarországól kevés jót lehet írni. Csak szemellenzős, buta orbánhívők, vagy hivatásos álszentek képesek erre.

  • Most nem írom le újra, h miként látom, mert a házigazdánk spammelésnek tekintené.
    A jó válasz megtalálásához érdemes feltenni a mi okból és milyen céllal kérdéseket.
    Azok akik „a kártyákat keverik”, nem hülyék. Nagyon nem.
    Az uralom fenntartási szempontból nézve nagyon durva irracionalitásoknak is oka és célja van.

  • talalom,

    valami magyarázat csak kellene a videóban látottakra és hallottakra. Komárom szlovák felőli vasútállomásán történt tavaly ősszel. A vonatjegykiadó és a boltos sem volt hajlandó magyarul beszélni.

  • Almási Alma
    2017 június 9
    3:36 de.

    Igen, ezt HITETIK.
    Ugyan sokat rontott a közmentalitásunkon az amerikanizálás, de nagyon fontosakban kiemelkedően jók vagyunk a messze környezetünkhöz képest és már elkezdtünk javulni.
    Elsősorban a klasszikus magyarságerényekben.

  • Drizari
    2017 június 9
    7:43 de.

    Több jó magyarázat is lehetséges.
    A félelem gerjesztés és uszítás meglehetősen általánosan alkalmazott módszer.
    Erősen él még a kettős állampolgársággal egybekötött, foci huligánságot is felhasználó hecckampány és erre, ennek emlékére is lehetett építeni.
    Emellett általában nem zárható ki a performansz (megrendezettség) lehetősége sem.
    A megtévesztésekkel operáló világunkban közel sem minden az aminek adott szempontból nézve (értelmezve) látszik.

  • RODEO36 irta;

    „Hat nem igy van”.

    Hat hogy van ?

    De kerem csak tenyeket adjonh, nem velemenyeit es ragalmait !

  • Hogy ment az a regi magyar szollas; ‘ aki a multat nem kepes elengedni, a jovot soha nem eri el’ ?

    Mi ma a magyar celja mind ezzel a regi „Trianon-i sirankozassal” ?

    Talan ismet haborut tervez megtamadni mind azokat a szomszedos orszagokat visszafoglalni szulofoldjeiket ?

    Nem lett volna elege a magyarnak az esztelen haborukbol?
    Ismet a Frau Merkel-el szovetkezne egy masik haborut kezdeni volt elvtarsaik ellen.
    Mind ez a harci kurtok fuvasa es csata-dobok verese( a politikai ragalmak) ara vezet.

    Nem volt hajlando sem kepes a magyar tanulnia az elmult ezer-esztendo vetkeibol?

  • Nagy Gyula,

    megrendezettség annyiban, hogy tudták, nincsenek kétnyelvű feliratok, az ottaniak nem szólalnak meg magyarul, ezért szándékosan használták a magyar nyelvet.

    Megjegyzem, régen, én is jártam így Kassán, amikor boltban magyarul akartam vásárolni. Éreztem, hogy az eladó tud magyarul, de nem akar megszólalni magyarul.

  • Bendeguz79,

    Magyarország a szájával bír háborúzni, az igazihoz se fegyverzete, se katonája. Piszkálódni viszont nagyon tudnak a kormányzó politikusaink, ezt nem mulasztották el most a „nemzeti összetartozás napja” alkalmából sem. Románia már tiltakozott ez ellen, provokációnak tekintik az elhangzott magyar szónoklatokat.

  • Almási Alma
    2017 június 9
    3:36 de.
    Ez így butaság ahogy van.
    szerető üdvözlettel

  • Jaa, még az átkosban (hú de régen) volt… A kassai kutatóintézet igazgatója rendszeresen járt Dubnába, meg a mi kutatóintéztünkbe, meg konferenciákra. Gyakran találkoztunk, mindig angolul vagy oroszul beszéltünk, mert szegény nem tudott egy szót se magyarul. Kivéve, ha be volt rúgva. Mert akkor tökéletesen beszélte a nyelvünket… 😀

  • Almási Alma, kicsit gondolkodjál.
    Az illető román iskolába járt, ez kötelező a magyaroknak is, és azért nem beszélt magyarul, mert a külföldi nyelveket is ismerte, tehát kicsit felvágott vele.
    Romániában, ahol én jártam, már írtam az erdélyi magyarok rendkívül őrizték a magyart, sokkal jobban minta a pesti, aki igen „okos” akar lenni, és angol, német francia szavakat kever egy mondatába!

  • Bocsi, tévedtem! Nem román, hanem szlovák iskolába járt. Már említettem, hogy a Felvidéken rosszabb sokkal a helyzet, mint Erdélyben.

  • Bocs, kedves Figyelő, az illető POLITIKAI okból „nem tudott magyarul”… De ezt te nyilván nem érted, hiszen a kommunizmus alatt nem éltél már itthon…

  • talalom
    2017 június 9
    1:17 de.

    „a sovinizmus, az irredentizmus bűzös mocsarába”

    Mondanád ezt egy koszovóinak vagy kurdnak is?

    Ne haragudj, de szerintem ez a tipikus esete, hogy bevésődött egy gyakran használt jelszó, amit a szocializmus alatt annyiszor hallottunk, és használod ha kell, ha nem. Irredentizmus mellett pl. rablóbéke, imperializmus stb. Van aki több vagy kevesebb ideig hallgatta.

    Pontosan mit jelent nálad az irredentizmus, és miért tartod annyira elítélendőnek, ha szabad kérdeznem? Nem azt mondom, hogy én egyetértek a kormány politikájával, csak ezt nem semmitmondó jelszavakkal kéne kifejezni.

  • Kedves Alma, dehogynem éltem otthon, Élveztem, a börtönben a Rákosi kort és még Kádér elvtárshoz is volt szerencsém!

  • Drizari,
    a kurvai hisztina nem morvay,hanem morvai krisztina. Az Y-t még nem érdemelte ki és hála a Teremtőnek már nincs is aki adományozza neki.A Fekete(schwartz)klára,ha élne elsüllyedne szégyenében a hibás gyártmánya miatt,akit Kanadában ugyan úgy nem engednék leszállni a repülő gépről,mint a szegedi 3.14-csa nádot.

  • gyuri10,

    már akkor nem volt semmi jelentősége az Y-nak, amikor született. Abban az évben látta meg a napvilágot, amikor volt állítólag az 56-osok nagy amnesztiája, 1963-ban. Sokan ma sem tudják, hogy ez nem volt igaz, csak az, hogy volt amnesztia. Például szabadlábra kerültek azok a háborús bűnösök, akik letöltötték büntetésük kétharmadát. De nem engedték szabadon azokat a sorállományú katonákat, akik esküjüknek megfelelve november 4-én parancsra felvették a harcot a szovjet csapatokkal szemben.

  • Figyelő
    2017 június 9
    3:07 du.

    Nemá… Tényleg? 😀
    Mit tudsz az 1957 utáni itteni világról?

  • Nagyon szégyellem, hogy Margit nénivel, kell osztoznom a sajtóval szennyezett fertőben… Lehet, hogy valama újságíró gyorstalpalót /1979-ben még nem volt ùjságíró akadémia/ látogatott, de akkor is ott jó ízlésű emberek oktattak…
    „És”-sel nem kezdünk mondatot a fogalmazás kultúra miatt (a nyelvtan nem tiltja) de nem csak ez a gond az általa ide rondított ökörséggel…Nem, baj, hogy C.Adam ezt elengedte, talán kegyeleti alapon… Egy szerkesztő nem undorodik semmitől…

  • Drizari,
    akkor így is nevezhetjük ezt a jobblétre szenderülhető párost: morvay krisztinay és gaudy-nagy tamásy.Akár vitézi cafrang is megilleti őket.Bár tudomásom szerint a vitézséget csak fajtiszta „magunkfajták kaphatják és magukfajták”nem.(Hisztike szavait idéztem).

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 9
    2:32 du.
    „hiszen a kommunizmus alatt nem éltél már itthon…”

    Az a rendszer a paraméterei alapján valójában olyan mesze volt a kommunizmustól, a marxi elvektől; mint Makó Jeruzsálemtől, vagy a Jézuska tanításai a hatalma csúcsán álló római egyháztól…

  • Nyuszika ( alias Eleftheria ),

    felesleges ezzel kontrázni. Egypárt rendszeres diktatúra volt, amiben a gazdaságot állami tulajdonban működtették, és a magántulajdont tiltották, csak a személyi tulajdont engedték korlátozott formában. Ez utóbbi alatt értsd: aranytárgyakat se halmozhattál össze, és felírták a személyes adataidat a boltban, ha vásároltál egy televíziót.

  • Alma,
    Azt tudom, amit azóta érkező magyar bevándorlóktól hallottam és olvastam az újságokban.
    mellesleg Édesapám maradt egyedül otthon,őt csak 1980 után tudtuk kihozni. Ő mesélt eleget, azt is, hogy párnapra rá, hogy eljöttem, két civílruhás férfi keresett a lakásomon.
    Vajon miért?

  • Még az kimardt az erdélyi helyzetről, hogy utamon betértünk egy kávézóba, ahol magyarul kértünk kávét. A kiszolgáló románul kérdezte, hogy tejet kérek e? Én arra is magyarul válaszoltam, amit remekül megértett.

  • „Az a rendszer a paraméterei alapján valójában olyan mesze volt a kommunizmustól, a marxi elvektől; mint Makó Jeruzsálemtől”

    Nem éppen. Kádár megpróbálta az elveket a lehetőségeinek a határain belül érvényesíteni. A tanulás, az egyéni boldogulás világában. Persze meg volt kötve a keze, főképpen gazdaságilag, hiszen az egész szovjet rendszer el volt szigetelve a világtól, és a nagyon szegény és nagyon nyomorult Szovjetunió gazdaságára lett alapozva, ami maga volt a kudarc. Ha jártál a 60-as, 70-es és 80-as években a Szovjetunióban, még akár csak Moszkvában is, tudod, miről beszélek.

    Na, pontosan ezért nem akarok én Magyarország köré többé semmiféle kerítést.

  • Kádár János, felakasztotta elvtársát, Nagy Imrét és sok más forradalmárokat! Engem nem érdekel, mit tett ezután Kádár János, kölcsönkapott pénzből!
    Meg is őrült hamarosan. Isten nem ver bottal!

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 10
    12:03 du.

    A bolsik sose valósították meg a termelőeszközök társadalmi tulajdonát, a kevesek kezében összpontosuló (párt-)állami tulajdon nagyon nem ugyanaz. Nem szüntették meg munkaadó és munavállaló hierarchkus viszonyának kettőségét, a pénz és tőkeviszonyokat – csupán államosították azokat… Aztán abból az állami tulajdonból egy tolvonással lett a „jókor jó helyen lévők” magán tőketulajdona, a legreakciósabb, legútszélibb módon kizsákmányoló kapitalizmust viszahozva az államkapitlaista ( mint pl. a Kádár-rendszer ) langyosvíz helyett. Olyan forrdalmi szituációkban jutottak közel a dolgozói ellenőrzéshez, mint pl. az ötvenhatos munkástanácsok, a spanyol polgárháborúban az anarcho-szindikalisták ( akiket a francoista és sztálinista fasiszták egyaránt halálos ellenségként kezeltek… ) kezén lévő területek, és még a korai szovjetek – azaz munkástanácsok is ilyenek voltak amedig a létrejövő fasisztoid bolsevik pártállam be nem darálta őket. Még a izraeli kibucok közelítettek ehhez valamennyire, egy paradox módon tőkés-reakciós környezetben így-úgy megmaradva napjainkig is.

    Hol beszéltem a kerítések üdvös voltáról…?

  • Kedves Almási Alma,
    óriási a tévedésed,ha a mai migrációs mesét bármilyen eddigi történéshez hasonlítod.Ma az iszlám világhódítási törekvéseit és annak előretólt hadseregével találkozhatsz.Itt valóban egész Európa megszállásáról van szó.Hidd el ha mondom,hogy sem a fityesznek,sem a huzavonáéknak nem vagyok híve.Ez esetben O.V. az egyetlen reál politikus Európában.Védekezik Eurábia létrejötte ellen.

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Drizari
    2017 június 10
    11:45 de.
    Nyuszika ( alias Eleftheria ),

    „felesleges ezzel kontrázni. Egypárt rendszeres diktatúra volt, amiben a gazdaságot állami tulajdonban működtették, és a magántulajdont tiltották, csak a személyi tulajdont engedték korlátozott formában. Ez utóbbi alatt értsd: aranytárgyakat se halmozhattál össze, és felírták a személyes adataidat a boltban, ha vásároltál egy televíziót.”

    Na, ponosan erről van szó, hogy amit leírsz az nem kommunizmus.
    Amúgy a dolgozói tulajdon bevezetésére a hetvenes években Svédországban a szocdemek balszárnya tett – a tőketulajdonosok reakcióján megtörve félsikerrel – kísérletet, oly módon, hogy az x főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégeket kötelezték volna évenként a profitrátájuknak megfelelő arányban részvénykibocsátásra amely a dolgozók tulajdonába került volna. Becslések szerint így néhány év alatt társadalmasították ( azaz többségi dolgozói tulajdonba, ellenőrzés alá vették ) volna teljesen békés, szolid polgári módon a svéd gazdaságot… Érdemes utána nézni ennek az úgynevezett Meidner-tervnek…

    Amúgy az adatainkat egy nyomorult bankkártyás fizetésor, netes vásárláskor is automatikusan jegyzik; a tőkések és a velük szövetséges állami erőszakszervezetek által ellenőrzött internet minden apró digitális rezdülésünket – akár személy szerint beazonosíthatóan – jegyzi, ebben a nagyszerű, szabad(-on fasizálódó) vadkapitalista világban…

  • „párnapra rá, hogy eljöttem, két civílruhás férfi keresett a lakásomon.
    Vajon miért?”
    Talán meg akartak erőszakolni… 😀

  • Az impériumi konstrukcióban (ennek verzióiban) mindig az irányítóképesség az elsődleges.
    Ez az a felsőbb politikai szempont ami minden mást alapvetően meghatároz.
    Én születési (családi) alapon legyalulandóként (hogy ne legyek képes másokra rendszerük nonkonform módon hatni), kora gyermekkorom óta tapasztalom, milyen a hátamon taposó csizma érzése.
    A felsőbb szinteken tevékenykedők nagyon nem hülyék és a felsőbb utasításoknak megfelelően kőkeményen célirányosak.
    Annyi, h vannak akik az utasításokat a lehetőségek szerint emberségesebben és olyanok akik embertelenebbül hajtják végre. De a tolerancia mindig csak a személyekre is lebontottan létező kalicka határáig tart.
    Ha nem tudnak szép szóval, becsapással a határok között tartani akkor jönnek az egyre durvább eszközök.

  • Alma, ne nevettess! Ennyire nem lehetsz naiv!?

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    gyuri10
    2017 június 10
    1:41 du.

    Sieg Heil…

    Undorító, hazug demagógia. Különösen undorító ha az egykori üldözöttek az üldözők szellemi utódaival paktálnak le. Úgy látszik csak az a lényeg, ne téged üldözzenek, más népcsoportok ellen képes vagy ugyanolyan véres szájúan uszítai, mint ahogyan a zsidóság ellen is tették, teszik. Annak idején a galíciánerek „megszállásáról” értekeztek ily módon Hunniában, mint ahogyan Te az előbb kollektíve náci stílusban megbélyegeztél egész népcsoportokat. Ilyen „barátokat” érdemelsz mint orbánék, huzavonáék stb. meg az izraeli hírszerzési forrásokat Putyin kezére adó strici, tróger, közönséges csaló Trump(li) haverotok. Arról nem is beszélve hogy Orbán haverod a zseniális reálpoltikus, éppen IRÁNI ayatollah „haverjaitok” ATOMPROGRAMJÁBA szállt be… Ja tényleg amúgy hogy megy az egyiptomi, szaúdiai, emirátusi haverjaitokkal összefogva Qatar szívatása…? Csak nem a túl sok pénzük ( no meg a kiváló Al Jazeera hírtelevízió ) miatt lettek kipécézve? Mit szólnál ha Izraelt vennék ilyen blokád alá? És a múlt heti teheráni civilek elleni vérfürdő kielégítő? Szíriában meg esetleg nem gázosítottak el, szőnyegbombáztak le, éheztettek ki elég embert ( már ha embernek tekintitek az ott élőket egyáltalán ). Mi a „muszlim-kérdés végső megoldása”? Olyan aljas, cinikus, kétszínű politikát támogatsz amely egy igazi gyalázat. Tudod valójában nagyon gyengévé teszi bármely politikai rendszert amely csak a nyers erőt és a rasszista uszítást tudja felmutatni mint „erényt”… Az ilyenek akik így gondolkodnak Izraelt Magyarország búbánatos balsorsához hasonlóra ( lásd turul haverjaid által óbégatott Trianont ) juttatnák adott esetben, aztán örülhettek, ha legalább a 49-es tűzszüneti vonalak között megmaradtok a nagyhatalmak kegyéből és nem válnátok „migránsokká”… Idióták.

  • Érdekes, ha szóba kerül a kommunizmus, mindegyik kommunista azzal tromfol, hogy nem volt kommunizmus. Persze nem volt, csak kísértet formájában, ahogyan írta Marx és Engels :
    Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete.

    Aztán a kommunisták elkezdték módszeresen legyilkolni a nekik nem tetsző embereket, és elvették tőlük a javaikat. A kísértetet játszva. Majd ugyanezt tették a nácik, csak ők nem játszottak kísértetet.

  • Valóban Magyar

    Mi ez az libernyák szemét oldal? Akik elhagyták a hazájukat azok ne papoljanak arról, hogy akik kitartanak az ország mellett, miért nem tarthatnak jogosan igényt arra ami az övék. Ugyanolyan árulók vagytok, mint az a több tízmillió amerikai német aki az első és második világháborúban a szülőföldje ellen vonult harcba, mert benyelték az ottani propagandát. Ha lenne egy kicsi rálátásotok az itthoni helyzetre akkor tudnátok, hogy az a fidesz aki nacionalistáztok, fasisztáztok nem más, mint egyszerű tolvaj banda, aki álnemzeti kiherélt politikát folytat, bár mindenképp kevésbé károsak, mint a baloldali söpredék.

    Öröm lesz nézni, mikor az usa és kanada szét fog esni, ami pár 10 éven belül be fog következni az etnikai feszültségek következtében. Abban a pillanatban, Európa újra szabad lesz.

  • Almási Alma,
    azt hiszem túl nagy kreditet adsz a fedezetlen csekkre.

  • nyuszika,
    szálem a lejkum!
    A sieg heil! A tieid és fűhrered köszöntése
    Az egész undorító lefetyelésedet az UNO nevű sóhivatalban meg is szavaztathatod.Az egész löttyből csak az utolsó szavad tetszett. Hogy van Anyukád?Nem csak ő a hibás,hiszen nem egyedül készített egy hibás mutációt.

  • Valóban Magyar
    2017 június 10
    4:12 du.

    Kedves Valóban Magyar!

    Az általad is csak „álnemzeti kiherélt nemzeti politikát folytató tolvaj bandaként” megnevezett kormánypártnál mennyivel (mivel) károsabbak a baloldali söpredékek, ahogy szintén te fogalmaztál? Komolyan érdekel, hogy mi lehet még károsabb az álnemzeti (magyarul a népet semmibe vevő), és a tolvaj (aki minden mozdíthatót elvisz és elvesz a népétől saját magának) rendszernél?

  • Valóban Magyar
    2017 június 10
    4:12 du.
    Van olyan magyar , aki elhagyta az országot, mikor a diktatúra bejött hazánkba. Először a náci, majd a kommunista, Rákosi féle.
    Ne irigykedjen ezekre, nagyon nehezen éltek évekig az idegenben! Először a nyelvhiány miatt kellett igen alacsony munkában dolgozni, még végzett mérnököknek is.
    Idegenben, mindig idegen marad egy ilyen, hiába veszi fel a helyi állampolgárságot. Család nélkül, nehéz még gyereket is eltartani, ha nincs hozzá családi segítség.

  • Egy jópár kormányzaton töretlenül átívelő folyamatot és ennek részfolyamatait (részprojektjeit) éltük meg.
    Ebből józan paraszti ésszel csak egy következtetés adódik.

  • Na Kedves Almási Alma : Íme egy kívülről jobban látó Ember megmutatja Neked,hogy mitől is kell tartani Ejrópában,Magyarországon!!!!
    IDÉZET :::::”””””
    gyuri10
    2017 június 10
    1:41 du.

    Kedves Almási Alma,
    óriási a tévedésed,ha a mai migrációs mesét bármilyen eddigi történéshez hasonlítod.Ma az iszlám világhódítási törekvéseit és annak előretólt hadseregével találkozhatsz.Itt valóban egész Európa megszállásáról van szó.Hidd el ha mondom,hogy sem a fityesznek,sem a huzavonáéknak nem vagyok híve.Ez esetben O.V. az egyetlen reál politikus Európában.Védekezik Eurábia létrejötte ellen”””””……
    Több hozzászólásodban az Európába jövők által keltett problémának kicsinyítése jelent meg,e hozzászólásban nagyszerű felvilágosítást kaptál.
    De valószínű — a csakazértis ellenállás– nem világosítja meg elmédet.De ha még egyszer ezen ügyből kifolyólag saját problémád is keletkezne—valószínű közelebb jutnál az igazsághoz.
    gyuri10 Üdvözletével ,és az enyémmel.

  • gátlástalan és cinikus hazzaffy-ság
    Nagyon jó,hogy a cikk szerzőjének csak gátlástalan nem hazafisága van.

  • Valóban Magyar

    HunCanada Úgy, hogy add azok mellé amiket leírtál a zsigeri gyűlöletet az ország iránt. Orbánék keveset tesznek a magyarság megmaradása érdekében, ezek minden lépésükkel ellene tesznek. Nem csak a kerítést bontanák le, hanem teljes mértékben kiszolgálnák az eu vezetését, a fidesz legalább hajlandó konfrontálódni velük.

  • Nyuszika ( alias Elefhteria )

    gyuri10
    2017 június 10
    5:55 du.

    Olyan cinikus, gonosz alak vagy, mint a politikusok akiket fentebb is dícsértél. Jobb nem lealacsonyodni a szintetekre.

  • Nyuszika aljas elef(hisz)téria,
    „fegyvertelenek ellen nem harcolok”!De…emlékeztess rá,hogy a szemét hazudozásokért kinek is adtak útilaput egy másik bloggon, ahol nem tűrik meg a ferde agyú notórius hazudozókat?Itt bizony nagyobb a tolerancia!Emlékeztess csak rá,hogy kinek,kiknek volt oroszlánrészük az európai zsidóság elleni endlősungban?Hallottad a hadzs amin el husszeini obersturmbannfűhrer nevét?Ha nem,hát tanuld meg.Ha van valamiféle emberi gondolkozásod,nem kívánhatod Európának az SS-ek utódait megszállóként.Ha úgy gondolod,hogy Magyarország befogadhat 600.000 iszlamista megszállót és Európa 6.000.000-t lehet neked kell,hogy igazat adjak a helyet már megcsinálták 73 évvel ezelőtt.Esetleg rá lehet számítani a kamatot is.Lásd mi történik már ma is Eurábia országaiban,a muszlim barátaid élükön basir aszad elnökkel és az iSiS-el egymást is gyilkolják százezer számra.Bombákkal,vegyi anyagokkal,gázokkal,fej levágással. Ne erőlködj faszikám. Úgy ahogy mi,ugyanúgy a magyarok sem akarnak öngyilkosok lenni.Te pedig barátaiddal együtt nyugodtan vicsoroghattok,sőt sikítozhattok is.Ha nem így lenne,bizony megijednék,hogy valamit rosszul csináltunk. Ameddig a Trump elnököt gúnyoljátok és gyűlölitek,addig Amerika is jó helyen van.Nincs ok az aggodalomra.

  • Migráns kérdésbe nem szívesen megyek bele. De gyuri10 és Tóth Péter kedvéért azért mégis:

    Nem tudom, mi a helyes megoldás, de mivel az iszlám „háború”, a terrorizmus és egyebek egy politikai kisebbség vesszőparipája, részemről NEM VAGYOK HAJLANDÓ beleegyezésemet adni a muszlim emberek származás szerinti kiirtására. Még ha maga gyuri10 is ajánlja ezt a príma megoldást.

    Karinthyval szólva: „inkább egyenek meg a férgek, mint hogy a férget megegyem…”

    VILÁGOS?

  • Ha Európa másképp nem tudja megvédeni magát, csak tömeggyilkossággal – szerintem tudná – akkor ez a mi zsidókeresztény kultúránk meg is érdemli a pusztulást.

    Vannak egyenes, tiszta, fekete-fehér kérdések is. Ez is egy ilyen. VILÁGOS?

  • Nem kell kiirtani a származásuk szerinti muszlim embereket. Jajj! Még egyszer, de most idézve:

    ” … részemről NEM VAGYOK HAJLANDÓ beleegyezésemet adni a muszlim emberek származás szerinti kiirtására.”

    Khm. Származás szerinti muszlimok? Nem hallottam még felőlük. Muszlimokról viszont igen, ami annyit jelent, hogy a napi életüket az iszlám vallás szerint élik. A muszlimok valóban a vallásuk előírásai szerint cselekednek minden nap. Ezért nem integrálódnak bele az európai környezetbe. Egy muszlim hitbéli vétsége nem azonos elbírálású egy katolikuséhoz képest, aki egy héten egyszer elmegy vasárnap a misére, s ha a pap tart feloldozást, akkor gyón: atyám, vétkeztem … és fölsorolja bűneit, mire a pap kiró rá néhány ima elmondását, aztán az a keresztény a következő héten ismét nekiáll vétkezni.

    A muszlimra súlyos büntetések várnak, ha vétenek a mindennapos vallási életükben (benne ötszöri imádkozás kelet felé fordulva imaszőnyegen), és a hitehagyott büntetése halál.

    Ezért nem tud egymás mellett élni keresztény és muszlim. Mert ha keresztény környezetbe kerülnek muszlimok, azonnal kialakítják a vallásuknak megfelelő környezetet, ami viszont nem megfelelő a keresztényeknek és a vallástalanoknak. Az eredetileg keresztény lakosok emiatt kénytelenek lesznek elköltözni, mert a környező boltokban nem fognak kapni disznóhúst, meg többféle holmit, mert megváltozott a lakóhelye környezete.

  • kedves (?) gyuri10, elszaladt veled a ló.
    hadzs amin el husszeini? Ki ez a nagy muszlim gazfickó, aki Hitlert a zsidók endlösungjára késztette? 😀

    Ne felejtsd el, a zsidókat önvédelemből kellett elgázosítani, mert keresztény gyermekek vérét itták a titkos szertartásaikon(Solymosi Eszter), mert elvették a keresztények elől az életteret (lébensraum), mert nem akartak dolgozni, hanem rátelepedtek a pénzvagyonra, és uzsorakamattal szipolyozták a derék polgárokat (Soros), kisajátították a tanulás és az érvényesülés lehetőségeit a németek és a magyarok elől (numerus clausus), keresztény családokba akartak beházasodni, hogy beszennyezzék és felhígítsák a tiszta árja fajt, és nem utolsó sorban elterjesszék szörnyű, nemzetellenes liberális, majd később liberál-kommunista eszméiket.

    Hát bizony, pontosan ilyesféle problémák vannak manapság az arabokkal is, vagyis az ő kiirtásuk is jogos…

  • A fentieket Drizarinak is ajánlom megfontolásra…

  • Bizony, bizony, kedves Drizari, ha nincs Hitler és Szálasi, ki tudja, lehet, hogy mára Budapesten már nem is lehetne disznóhúst kapni, amennyire elszemtelenedtek itt a zsidók… Na nem?

    Éjjen tehát Hitler és Miviktorunk… De Vona még jobb lenne, mert ő a cigányokat is leradírozná. Mert ha nem, ki tudja, tíz év múlva már senkinek se lehetne Magyarországon uborkája, mindet ellopnák…

    Eszeteken vagytok?

  • Annál szomorúbb dolog nincs, mint amikor pont egy zsidóból lesz náci.

  • Almási Alma,
    ennél sokkal többre tartottalak.Ha ezt a sok baromságot nem csak példa barmulásként írod,akkor bizony jól lementél Figyelő alá.Ha rosszul értelmezlek,akkor elmondom Neked,hogy senki nem beszél és nem is tesz a muszlimok kiirtásáért.A fordítottja igaz,ahogyan Drizari is kifejtette.A valódi méreteket kissé lekerekítve.A muszlimok megszálló seregeit senki nem akarja kardélre hányni,de mindenkinek joga és a kormányoknak kötelessége népüket megvédeni az Eurábiai terrorista gyilkosságok ellen.Ha kell kerítéssel,ha kell duplával.A gyilkosok nem mi vagyunk,hanem akik allah akbar kiáltással szuperekben,Párizsban,Londonban,Manchesterben,Kölnben, Tel-Avivban,Jeruzsálemben,Damaszkuszban(keresztény arabokat)és minden pontján a keresztény-zsidó világnak-…elgázolnak, leszúrnak,ismétlő fegyverekkel szitává lőnek járókelőket.Az ISIS ahová bármelyikük tartozhat egyszerűen csak lefejezi a gyaurokat.A magyarok sokban sárosak velünk szemben,de mi azért oktatjuk a terror elhárító egységeiteket és amíg dupla kerítés lesz addig az arab-terrortól a lehetőségekhez mérten védve vagytok. Hadzs amin el husszeini egy külön fejezetet érdemel.
    Nem fogod elhinni amit írok Neked,de magasabb szintű történészektől igazolást kaphatsz igazamra.Nos…az átkozott szörnyeteg(hitler) eredetileg csak deportálni akarta a zsidókat.Nem legyilkolni.Méghozzá az akkor Palesztina néven nevezett angol mandátumi területre.A vanssei endlősungot elhatározó konferencián hadzs amin el husszeini mint az SS egyik generálisa és Jeruzsálem főmuftija tiltakozott a zsidók „Palesztinába”telepítése ellen és felajánlotta a megsemmisítéshez szükséges krematóriumok felállítását.Most kapaszkodj meg:Nablusban(schem)előbb álltak bevetésre készen a krematóriumok,mint Auschwitzban.Felhasználásra kizárólag azért nem került sor,mert Montgomery tábornok seregei Rommel előtt érkeztek és verték szarrá a német és arab nácikat.
    Nektek azt ajánlom vigyázzatok,mert Montgomery már nem él.Dobó István és Szondi György sem.

  • Annál szomorúbb dolog nincs,mint amikor egy idióta,semmihez nem értő,hívatlan prókátor egy zsidóra mondja,hogy náci.

  • Sajnos ellent kell mondjak, a muszlim nem egyenlő a zsidóval.

    A zsidó képes az integrációra, és kész kompromisszumokra is.
    A muszlim az nem. Ebben tökéletesen egyforma az afrikai és az arab muszlim.

    Az együttlakás muszlimokkal az európaiaknak elképzelhetetlen. A közösségi videómegosztón látható több kísérlet, amiben ugyanaz a csinos nő végigmegy muszlimok lakta negyeden. Egyik alkalommal divatosan öltözve, a mai kornak megfelelően, a másik alkalommal hidzsábban (hijab). Ez az az öltözet, amiben a muszlim nőknek csak az arcát, a kéz és lábfejeit lehet látni. Ki mit gondol, melyik alkalommal kezdték el molesztálni őt a muszlim férfiak?

  • Na ne!!!
    „Elismerest” kapni „Nyuszikatol”?
    „meg az izraeli kibucok kozelitettek ehhez
    valamenynyire” …mar mint a kommunizmushoz.
    Valoban, sot…fogozkodj meg!!!
    Meg vallasos kibucok is voltak,vannak.
    Hat nem paradox?
    A problemak nem a kapitalizmussal kezdodtek,
    hanem a Slansky kirakatperrel Pragaban,1952-ben
    amelyben az eliteltek{foleg zsidok} kozott
    ket izraeli is „szerepelt” Simon Orenstein
    az izraeli kuldottseg egyik {volt} tagja
    es Mordechai Oren- a Mapam part egyik vezere.
    A vad az volt,hogy „amerikai ugynokok” voltak,
    Orenstein „vallott” egy „konszpiracios talalkozasrol”
    1947-ben Truman,Morgentau,Ben-Gurion es Saret kozott.
    A perben Ben-Guriont- „az amerikai imperializmus
    szolgaja”nak titulaltak.

    http://www.jta.org/1952/11/24/archive/prague-trial-throws-jews-in-communist-countries-into-mortal-fear

    Itt kezdodott a szakadas a kulonbozo baloldali
    partok kozott.A Mak”i {kommunistak},Mapam,Ahdut
    haavoda,Mapaj,stb.
    Voltak kibucok, ahol csaladok valtak szet miatta.

    Ez- nem von le semmit a kibucok ertekebol
    a vedelemben,orszagepitesben,uj bevandorlok
    befogadasaban,a nyelv tanitasaban ,
    Ma- a kapitalizmusban-verseny van.
    Azok a kibucok,amelyek felzarkoztak ehhez-
    leteznek {uj uzemek,lakasok epitese es {ki{adasa
    nem kibuc tagoknak,szallodak,szanatoriumok-.
    Ennek a {szocialista} korszaknak a maradvanya
    az altalanos egeszseg biztositas,melyre kesobb,
    a Nemzeti Biztosito kotelezte az osszlakossagot.
    Meg valamit- „Ciszjordaniaban”-melyet Izrael
    felszabaditott 1967-ben, leteztek kibucok
    mar 1948-ban, amikor vedoiket{asszonyokat is} a jordan
    legio tamadasakor legyilkoltak. Anyakat es gyermekeket-
    sikerult az orszag belsejebe menekiteni.

    Ezek kozott a gyerekek kozott voltak olyanok is,
    akik 1967-ben felszabaditottak Gus Ecion-t
    {„Ciszjordania” ahonnan-menekulniuk kellett}
    Hanan Porat ז”ל -a Vallasos
    Cionistak karizmatikus vezetoje kibuc tag volt
    Kfar Ecionban.

    Ez a dal-Beit Haarava kibucrol szol,amelyet
    1939-ben alapitottak a naci Nemetorszagbol
    menekulo fiatal cionistak,az 1948-as Fuggetlensegi
    Haborunan- a jordanok kezere kerult-Kalia kibuccal
    egyutt.
    1986 ota, ujra kibuc-eredeti neven.
    Kozel a Holt-Tengerhez es Jericho-hoz.

  • Alma,jo napot.
    Nem keszultem „belepofazni” a kozottetek
    levo”eszmecserebe”, de gondoltam,talan erdekel,
    ki is volt-Haj Amin el Husseini
    {szakmad reven-biztosan tudsz angolul}

    https://www.amazon.com/Mufti-Jerusalem-Haj-Amin-el-Husseini-National-Socialism/dp/8675585314

    Ez is- hozzatartozik

  • kedves gyuri10, Izraeli!

    „Haj Amin el Husseini”-ről most hallok először. És mivel más mondataitok és vitavezetéseitek egy kissé kiakasztottak, most speciel egy kicsit kételkedem. Mert olyan ez, mint egy utólagos igazolása az izraeli arab-ellenességnek. Nagyon propagandisztikusnak tűnik.

    Nagylány koromban eltöltöttem néhány hónapot Egyiptomban Nasszer idejében. Emlékszem a heves zsidóellenes uszításra. Politikai okai voltak, Izrael megalapítása és létezése volt az ok.

    Korábban viszont – például Germanus Gyula műveiben – semmiféle zsidóellenességről nem olvastam. Sőt a tíz-tizenöt évvel ezelőtt megjelent (zsidó szerző által írt) közelkeleti történelemkönyvemben is csak újkeletű arab-zsidó ellentétről volt szó, úgy emlékszem. Talán majd utána nézek, de nem valószínű… Éppen elég elfogult tüzijátékot csináltatok itt már ezekből a politikai divatokból, hogy hiteltelennek tűnjenek. Olyanok ezek, mint a fejlevágós sztorik… Fele sem igaz…

    Sajnálom… 🙁 🙁 🙁

  • Amin al Husseini :

  • gyuri10
    2017 június 11
    6:30 de.

    „Ha úgy gondolod,hogy Magyarország befogadhat 600.000 iszlamista megszállót és Európa 6.000.000-t ”

    Jó, talán tényleg elhiszed ezt a sok képtelen, tisztán tárgyi tévedéseken ( illetve hazugságokon ) alapuló, irracionális, paranoid agyrémet. Őszintén sajnálom. Én végül is nem vagyok pszichiáter, bár nyilván pszichoterápiás hatású az ide való írogatás…

  • Te -szerencsedre-olvastad.
    Mi- arab orszagokbol szarmazo zsido baratainktol,
    szomszedainktol,sokszor mar-rokonainktol-
    mivel hazassagok utjan-kezdunk „torzsekbol”
    neppe valni-{ha nehez is- tudjuk} .
    A pogromok,az uldozes, meg joval Izrael
    megalakulasa ELOTT kezdodtek.
    Ezt – biztosan nem tanultad a kozelkeleti
    {vonalas?} tortenelem konyvedbol .
    Senki sem kenyszerit a „propaganda” olvasasara.
    Meg a TENYEK sem.
    Probald- megcafolni.

    http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=41

  • Almának és Gyurinak is:

    gyuri10
    2017 június 11
    9:19 de.

    „Nem fogod elhinni amit írok Neked,de magasabb szintű történészektől igazolást kaphatsz igazamra.Nos…az átkozott „szörnyeteg(hitler) eredetileg csak deportálni akarta a zsidókat.Nem legyilkolni.Méghozzá az akkor Palesztina néven nevezett angol mandátumi területre.A vanssei endlősungot elhatározó konferencián hadzs amin el husszeini mint az SS egyik generálisa és Jeruzsálem főmuftija tiltakozott a zsidók “Palesztinába”telepítése ellen és felajánlotta a megsemmisítéshez szükséges krematóriumok felállítását.Most kapaszkodj meg:Nablusban(schem)előbb álltak bevetésre készen a krematóriumok,mint Auschwitzban.Felhasználásra kizárólag azért nem került sor,mert Montgomery tábornok seregei Rommel előtt érkeztek és verték szarrá a német és arab nácikat.”

    Ez igen! Ez már szinte Hitler és a nácizmus mentegetése, Te tényleg nem is tudod miket írkálsz össze… És képzeld ismerem a néhai jeruzsálemi nagymufti nevét, illetve a tengellyel való kollaborációját, mint ahogyan más brit uralom ellen küzdő harmadik világbeli nacionalisták is össze akartak bútorozni Hitlerrel, Mussolinivel vagy éppen a japánokkal. A jeruzsálemi mufti szolgálatait a németek elsősorban a volt Jugoszláviában, Szovjetunióban élő moszlim népek ( bosnyákok, albánok, krími tatárok, kaukázusi, közép-ázsiai népek ) köréből való kollaboránsok toborzására ( Waffen-SS ) használták, illetve valóban volt terv arra az esetre ha az Egyiptom, illetve a Kaukázus felől benyomuló német hadseregek megszállnák a Közel-Kelet országait. Meg voltak a lehetséges ultra-reakciós kollaboránsok Egyiptomtól, a Vichy-rezsim mandátuma alatti Libanontól, Szíriától ( ez utóbbi két országban még ma is létezik formálisan a szvasztikához haonló jelképet használó „Szíriai Szociálnemzeti Párt” – SSNP, de a pán-arab Ba’ath mozgalom is ehhez az eszmei vonulathoz tartozik ) kezdve a meghíusult tengely-barát puccs – és zsidó ellenes pogrom – ( mindkettő 1941-ben ) színterévé vált Irakon át a németek felé kacsintgató és a fia javára lemondatott ( szintén 1941-ben ) idősebb Reza Pahlavi sah vezette Iránig.

    Ami Wannsee-t ( és nem vansse ) illeti, ott Husszeininek nem osztottak lapot, mellesleg az SS-nek csak „árja” németek lehettek tagjai, pláne generálisai ( az árjasági kritáriumokat szigorúbban is vették az SS-be való felvételnél, mint a sima NSDAP-s pártagságnál, a Waffen-SS pedig a „sima” SS-től külön állt, ide léphettek be „idegenlégiósok” ). Amikor a berlini kastélyban folyó „értekezlet” zajlott, már hónapok óta folytak a Barbarossa-hadművelet ( 1941. június 22-től ) keretében frissen megszállt szovjet területeken a tömeggyilkosságok. Wannsee-ben már a tömeggyilkosságok eddig a történelem során példátlan „rendszerbe szervezését”, „logisztikáját” ötlötték ki sátáni elméjükből az SS és a náci rezsim vezetői a meghódított területek és csatlós országok „árjásítására” ( amelybe a zsidóságot követően más népcsoportok – szlávok, baltiak – is be voltak tervezve, hogy helyükre németeket telepítsenek, Cseh és Morvaországtól kezdve Lengyelországon, a Balti-országokon át minimum az Urálig és a Kaukázusig – „Lebensraum” ugyebár )
    A deportálás pedig Madagaszkárra merült fel amelyet valamiféle SS által felügyelt börtönszigetté alakítottak volna – a deportálás körülményei miatt minnél nagyobb halálozási rátával számolva – az európai ( eurázsiai ) zsidóság számára. Majd Hitler pont Palesztinát/Eretz-Jiszráelt adta volna merő nagylelkűségből a zsidó népnek – egy önálló állam létrehozása érdekében – mint ahogyan szerencsétlen Ávráhám Stern és maroknyi követője gondolta, mi? Tényleg elment egyesek esze… Az már csak a hab a tortán hogy pár éve még Netánjáhu is lényegében az egykori – kétségtelenül kollaboráns, és pl. Horthyoz hasonlóan a jugoszlávok által háborús bűnösként való népbíróság elé állítás céljából a szövetségesektől kikért – főmufti nyakába akarta varrni a Holokauszt miatti fő felelősséget. Gyuri10 esetleg konzultálhatna a Yad Va’Shem intézet vagy bármely izraeli egyetem történészeivel…

  • Izraeli
    2017 június 11
    9:59 de.

    Kedves Izraeli!

    A parttalan polémia alapvetően arról szól, hogy ahhoz hogy valaki „jó zsidó”, „jó izraeli”, „jó magyar”, „jó európai” stb. legyen, ugyan milyen alapon is kellene kollektíve megbélyegeznie, gyűlölnie egész népcsoportokat, vallásokat, jelen esetben arab és más moszlimokat. A retorikus kérdés: a terroristák és szervezeteik, vagy egész népek és vallások az ellenségek…? Úgy fest az izraeli, európai és amerikai szélsőjobb cinikus és aljas módon összemossa a kettőt a Trumpoktól, Orbánoktól , Putyinokon ( ! ) át netán Netánjáhu-ig is ( de a Likud jobbszárnyán és attól jobbra álló politikusok elég határozottan… )

  • Még mindig Izraelinek:

    Szerintem Gyuri még a mérsékelt és higgadt megnyilatkozásairól ismert – és az izraeli szélsőjobb által Rabinhoz hasonlón mocskolt – alapvetően liberális beállítottságú likudnyik Reuven „Ruvi” Rivlin államfőt is mocskolhatná zsidók és arabok közötti megbékélést hirdető államfői nyilatkozataiért, beszédeiért.
    Pedig Rivlin alapvetően elutasítja a területi engedményeket, de a ( bárki elleni ) rasszista és ( zsidó és iszlám és bármilyen ) vallási fundamentalista uszítást is…

  • „Oszd meg és uralkodj” az egymás ellenébe vezethetővé, egymás ellenében kijátszhatóvá IDEOLOGIZÁLT megosztottságok fölött.
    Ezt csinálták meg évezredek konok következetes munkájával az impériumi korszakra.
    Az amin és amiben vitatkoztok, ennek az átalakításnak a terméke és a részletei.
    Ezen kell felül emelkednünk az új aranykot, a földi menny ország létrehozásához.
    A zsidó megnevezés a földi menny ország létrehozásán munkálkodót jelenti (a szó eredeti értelmében).
    Az egymás ellenébe vezetett megosztottságok kölcsönösen, sok valós sérelmet okoztak egymásnak, miközben mindig mindenki a hite által mutatott legjobbat (legkevésbé rosszat) cselekedte.

  • Eleftheria

    Van szelso jobb es- szelso bal,amely
    a tobbszor jogos- kritika helyett-lejaratja
    orszagat es igy-csatlakozik-az ellenseghez.
    Ha letezik is rasszizmus {mint mindenutt}-
    ez nem a tobbseg.
    A Parlamentben- az araboknak komoly kepviseletuk
    van,az IDF-ben egyutt szolgalnak zsidok, druzok,
    beduinok,keresztenyek.
    Kisse nehez kivanni egy neptol,amely evtizedek ota
    merkozik az iszlam terrorral{melyet Europa
    csak most kezd „elvezni”}az allando „vonalas”
    gondolkozast.

  • Most kapaszkodj meg:Nablusban(schem)előbb álltak bevetésre készen a krematóriumok,mint Auschwitzban.Felhasználásra kizárólag azért nem került sor,mert Montgomery tábornok seregei Rommel előtt érkeztek és verték szarrá a német és arab nácikat.”

    Ezen tényleg meg kell kapaszkodni: a brit mandatáris Palesztinában, ahol a brit hadsereg mellett a „Jishuv” ( azaz Izrael Állam kikiáltása előtti brit mandatáris-palesztinai zsidó közösség ) településeinek önvédelmi szervezetei igyekeztek a zsidóság biztonságát és önkormáyzatát ( az 1948-ban kikiáltott izreali állam alapintézményeit ) védeni, ott az arab nacionalista szervezetek „bevetésre kész” haláltáborokat építettek volna. Legfeljebb a mufti és követőinek vágyaiban, Rommel hőn áhított egyiptomi győzelmeit követően. Egyébként a német-olasz megszállás alatti Líbiában – arab kollaborációval is – tényleg összeszedték és sivatagi koncentrációs táborokba deportálták a helyi zsidóságot, amúgy arabokat is deportáltak már az olaszok is, bár a szisztematikus megsemmísítséig nem juttotak el mint Európában. Noha európai haláltáborokba hurcolhattak át zsidókat Tunéziából, Líbiából – utána kell nézni, senki nem születik törtész-professzornak… http://www.zchor.org/libya/libya.htm

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Jews_of_Libya_during_the_Holocaust

    https://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007312

    http://blogs.timesofisrael.com/the-unknown-history-of-the-holocaust-in-north-africa/ …jó cikkek – főleg az utóbbi – a Gyuri-féle és más gyűlölködők figyelmébe.

  • Izraeli
    2017 június 11
    4:47 du.

    Igen ez többé-kevésbbé érthető ( bár nem egészen értem Önnél a ” vonalas gondolkodás ” kifejezése mit fed ), illetve többé-kevébbé magam is tisztában vagyok az izraeli arabság nem fekete-fehér módon jellemezhető helyzetével.

    A kérdés, hogy a származása szerint kell e megítélni az embert vagy nem… Ad abszurdum mit szólna ha gyereke/unokája egy arab lányba, fiúba szeretne bele, csak hogy provokatív legyek, de hogy ne legyen olyan sokk-szerű a kérdés felvetés azt is kérdezhetném, hogy a szomszédságába költözhetnének e arabok, vásárolna arab üzletben , árustól stb … Amúgy vannak zsidó-arab iskolák is – volt amelyiket zsidó vallási fundamentalisták/rasszisták támadtak meg. Mi helyzet a Kach-mozgalommal és eszméivel? Engem Gyuriéi eléggé arra emlékeztetnek…

  • nyuszika,
    sajnos veled és más pszichopatákkal sem tudom a versenyt tartani. Meg aztán nem is akarom.Csak úgy mellékesen mondom,hogy az általad olyan tökéletesen ismert német történelem ellenére sem ismered azt a fényképet,ahol védenced a tömeggyilkos hadzs amin el husszeini a vansei-wanseei-nincszéi endlősung konferenc Kohn Ferenc íjján hitler mellett ült az SS stábbal horogkeresztes szarkallaggal. De a veled való vitámat nem a KMH-n kezdtem,hanem a lehár bloggon,ahonnan rövid idő alatt úgy lettél kihajítva,mint szaró macska a szalonból.Ha Chris megtűr itt akkor kezet is csókolhatsz Neki,mert ilyen undorító félrenegátot megtartani,bizony nagy türelemre valló teljesítmény.Nem vagy köteles válaszoddal rohasztani ezt a jobb sorsra méltó blogot.A magam részéről,pedig mivel nem vagyok orvos nem vagyok sem hivatva sem kötelezhető aljas, alattomos, hazugságaiddal dúsított ősenkiséged gyógyítására.A lehárban kaptad az utilapút ugyan ezekért a hazudozásokért.Chris befogadott,mint expediciósok a kobra kígyót.Ha képes lennél nem kígyó lenni,még mindig nem biztos,hogy ember lehetnél.Fel a fejjel a varga béla alig valamivel különb nálad.

  • Drizari
    2017 június 10
    3:58 du.
    Érdekes, ha szóba kerül a kommunizmus, mindegyik kommunista azzal tromfol, hogy nem volt kommunizmus. Persze nem volt, csak kísértet formájában, ahogyan írta Marx és Engels :
    Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete.

    Aztán a kommunisták elkezdték módszeresen legyilkolni a nekik nem tetsző embereket, és elvették tőlük a javaikat. A kísértetet játszva. Majd ugyanezt tették a nácik, csak ők nem játszottak kísértetet.

    Ön a bolsevizmust keveri a kommunizmussal. A bolsevikok a NEM-leninista marxistáktól viszolyogtak leginkább csakúgy mellesleg. A hitleri nácizmussal való párhuzamba állítás pedig a náci bűntettek relativizálásához áll vészesen közel, de ez a magyarországi reakció unalomig ismert jellegzetessége, amely boncolgatásába nincs sok kedvem most belemenni. De összegfoglalva a lényeg: ami 1917-től a SZU-ban volt nem marxizmus, nem kommunizmus; a nácik egész népcsoportok – lényegében kétezer év európai kultúrájának eltörlése, a legsötétebb pogány szellemiség visszahozásával – elpusztítására irányuló apokaliptikus magnítúdójú, sátáni jellegű terveinek pedig nincs paralellje a történelemben ( ideológiailag hozzájuk képest még a bolsevikok is naiv gyerekek voltak ).

  • a világtörténelmen végigvonul a felfedezéseknek álcázott gyarmatosítás jóval az írásbeliség előtti időkig, és annak mindenféle „eredményei” követhetőek, és hogyan??? hát vallások és az azokhoz köthető etnikumok belső és külső mozgásai révén…nem merem azt állítani, hogy az ősember nem volt ennyire randa, és a kőkorszak meg azelőtti árúcsere forgalomban nem foglaltak e el jobban belakott nagyobb barlangokat vagy lakhatóvá élhetővé tett területeket, de sokkal kevésbé tartom valószínűnek, mert a mindenféle hitek a mindenféle „sohasemvolt”-ban később kezdtek kialakulni amikor a bizonyos mértéken felüli termékbőség lehetővé tette a sámánok kialakulását és azok azután tettek is érte, sohase kelljen dolgozniuk de még harcolniuk sem, hanem őrizték a „mindenhatót” meg a „mindenjónakalkotóját” különösen a jól kiagyalt „gonosszal” szemben, amelyet azután meg is személyesítettek a konkurrens törzs népével és annak „mindenjótalkotó”-jával

    és ez folyik a mai napig a többi személyes tragédia és az egyénnek ebben a mások kizsákmányolásában való szerepétől függő érzelmi reakciója

    a növény és állatvilág ugyanezt kitalált felsőbb hatalmak nélkűl végzi de ott az anyag körforgása valósúl meg és semmi sem marad hasznosítatlanúl

    mialatt a zember elhantolja a maradékait vagy elhamvasztja ezzel megvonva más létezők jogos táplálékát és a talajművelés segédanyagait hozza létre (másszóval: trágyát)

    és közben vannak eszmék, meg más agymenések, hogy megizéljék kit k(M)iért is „kell” (-e???) trágyőává változtatni

    a többi itt fenn olvasható és egyre gusztustalanabb de a valóság is az

  • Eleftheria
    2017 június 11
    5:57 du.

    világtörténelmileg egy merő tévedés amit ide írsz!!! (emlékezz Tója, Karthago, és a Levante ie.:2000-4000 között vagy táján történtek a sémita hámita népek „eseményei” olvasd -esetleg- az ó de nagy testamentumot és csatolt részeit (ők másképpen híjják de a lényegen nem változtat)

  • Nem vagyok történész, és soha nem is akartam az lenni, de jó érzékem van ahhoz, hogy felismerjem, ha valakik „etetni” akarnak valamiféle propagandával, még ha ők ezt már őszintén teszik, mert maguk is befolyásolás alatt vannak.

    Ez nálunk családi tulajdonság, talán genetikán, de valószínűleg inkább nevelésen múlik.Így tudtuk mi megúszni Horthy idejében a zsidóellenes és a komcsiellenes uszítást is, sőt én még az arabellenes uszításnak most is ellen tudok állni… (gyorsan teszem hozzá: a magyar és németellenes uszításnak is). De a világ persze nem ilyen, a katonákat, ha azt akarták, hogy gátlástalanul egymásnak essenek sőt öljenek, nemcsak uszítani, de még rummal tömni is kellett a történelem folyamán.

    Ezek vagytok ti. Sajnállak benneteket, és magamat is, mivel ezzel teszitek tönkre a világot (a tieteket, az enyémet, és a gyerekeink, unokáink világát is…)

    És ne mutogassatok senkire, se Sorosra, se Miviktorunkra, se Hitlerre vagy Trumpra, de még Nagy Gyula titokzatos felsőbb hatalmi manipulátoraira se. Magatok okozzátok ezt a szerencsétlenséget, a saját ostoba eszetekből… pontosabban a saját ostoba érzelmeitektől vezettetve.

    Nincs mit tenni, bár én megpróbáltam…

  • Tegyük hozzá: ez az evolució. Meglátjuk, sikeres megoldás lesz-e? Tudjátok, az evolució már csak ilyen. Vagy hatot, vagy vakot…

    Kezicsókolom.

  • Eleftéria

    Ezt írod: „A kérdés, hogy a származása szerint kell e megítélni az embert vagy nem… Ad abszurdum mit szólna ha gyereke/unokája egy arab lányba, fiúba szeretne bele, stb.”

    Bocs, hogy közbeszólok. Nem először mosod össze a vallást és az etnikumokat. Ugyanakkor felhívod a figyelmet, hogy a terroristákat határoljuk el a békés moszlim többségtől.

    Nos, ha egy keresztény vagy zsidó fiú szeretne bele egy muzulmán lányba, biztos konfrontálódás lenne a moszlim vallással. Ilyen frigy a gyakorlatban nincs, mert a moszlim vallás tiltja. Hacsak a fiú át nem tér. Ha mégsem, akkor bizony a lány családja részéről jönne a terror. Szó sincs rasszizmusról, hanem nyílt vallási erőszakról, amit te annyira szeretnél külön venni a „békés többség” vallástól. Akik legfeljebb csak addig békések, amíg nem az ő lányukról van szó.

    Biza, a katolikus vallás abban különbözik a moszlimtól, hogy – ha lassan is – de a korok kihívásainak megfelelően teológiailag fejlődik, a hibáit pedig századok múltán is beismeri.

  • Kérdés, h kiknek a megsemmisítésére gyártották le azokat a FEMA táborokat.
    És ne legyenek kétségeitek, a stadionokat hadi helyzetben FEMA táborként való alkalmazásra tervezték, gyártották le.
    Világszerte több helyen alkalmazták is erre a funkcionalitásra.

  • rodeo36
    2017 június 11
    5:58 du.

    A lineáris fejlődést (ősember, stb.) mondó tanok hamisak.
    A jelenben számtalan, egykori hatalmas tudást bizonyító tárgyi emlék is van.
    Rém gagyi ezeket a világ csodáiként aposztrofálni.

  • Nagy Gyula
    2017 június 12
    7:50 de.
    éééés mindezt miért nekem? gyula? az a hatalmas tudás??? egykoron? mikor?

    magam részéről pont a „csodák” ellen emelek szót

  • Almási Alma
    2017 június 12
    3:02 de.

    Az emberiség szerencséje, hogy okosnak tartod magad. 😀 Nálam biztosan okosabb vagy. Fizikából és kémiából csak ketteseim voltak. Jó, ma már bevallom, néha becsúszott egy-egy egyes is. Gondolhatod, mire voltam képes matematikából. 🙂

  • Jani!
    Vegre-egy logikus fejtegetes
    a sok „szonoklat” helyett.

  • rodeo36
    2017 június 12
    9:02 de.

    Hivatalosan létező kategória a világ csodái kategória. Valós, megnézhető, megtapintható tartalmakkal.
    És ezeket is valakik, valahogy megcsinálták olyan tudás és technológiák alkalmazásával amilyennel jelenleg (közpublikusan) hivatalosan nem rendelkezünk.
    Én úgy vagyok vele, h ami az egyiknek csoda az a másiknak technológia.
    A jégkorszak után nem volt olyan katasztrófa ami tömeges kihalással nagy tudásvesztést okozhatott volna.
    Sokminden maradt meg a mai napig a jégkorszak utáni higthech használatból.
    Ezek egy részénél az is jó kérdés, h milyen céllal építették meg, minek érdekében feccöltek beléjük nem keveset.

  • Nagy Gyula
    2017 június 12
    12:35 du.
    beszéljünk csodálatos dolgokról, mert csodák valóban nem léteznek, hogy valamit ma nem tudunk az semmit sem jelent, elfelejtődött, vagy már más értékrendünk van, az idők változnak…és ugye a régi görögök mondták: …és az embernél nincs semmi „csodálatosabb” és ezt én teszem ídézőjelbe

    a világ csodái…meg hasonló dolgok…mindennek racionális magyarázata van és létrejöttének is racionális oka…még az oltári szentség létének is gyakorlati oka van, méghozzá nem is akármilyen: a megkérdőjelezhetetlen hatalom jelképe (nek van kikiáltva)

  • jani
    2017 június 12
    7:13 de.

    Na, pontosan ugyane logika mentén, amely szerint a katolikus vallásba keresztelt kb. 1.5 milliárd ember se feltétlen vallja 100%-ig ugyanazt a Szentszék által előírt dogmatikát ( minthagogy nem mellesleg az egyház is változik, és a klérus se feltétlen gondolja mindenről ugyanazt ), úgy az 1.2 milliárd muzulmán a Zöld-foktól, a Fülöp-szigetekig, Kazahsztántól a Comore-szigetekig ( és diaszpórában világszerte ) szintén fimonan szólva nem egy homogén tömb, vallásilag, etnográfiailag, szociológiailag, poltikailag; csak a rasszista uszítók ( akik viszot szándékosan fedik el a vallási fundamentalizmus kritikájával valójában arab, iráni, török/türk, afrikai, indiai stb. népek iránti megvetésüket ) demagógiájában. Amúgy Trump Amerikájában történetileg és aktuálisan is a katolikusok ellen szinte ugyanazt a hangulatkeltést végzik mint a közel-keletiek ellen, csak régen főleg az írek, olaszok, manapság a latin-amerikaiak ellen ( akiket a mocskos tróger csaló, hazaáruló Trump(li) kollektíve bélyegzett nemi erőszakoló, gyilkos bűnözőknek… ). Amúgy nem kell meglepődni ha Hegyeshalomtól nyugatra meg a magyarok és más kelet-európaiakat bélyegeznek meg kollektíve hasonló „kultúrantropológiai” gondolatmenet alapján, mondván a „balkáni, félcigány, félázsiai csürhéből nem lesz szalonna ” éppúgy mint ahogyan a „fejlődésre képtelen” moszlimokból sem…

  • Kedves Drizari!
    Nem az a lényeg, hogy okosnak tartom-e magam… (nem mindenben)
    Az a lényeg, hogy TARTOM MAGAM ahhoz, amit jónak gondolok, és egy tapodtat sem engedek belőle. Mindaddig, amíg megbízhatóan meg nem győződöm az ellenkezőjéről.

  • Almási Alma
    2017 június 11
    7:13 de.
    „””….Ha Európa másképp nem tudja megvédeni magát”””….
    Itt ez az egy igazi probléma még : MIÉRT is Európának kell védekezni?
    Azért mert Ámerika belebarmolt a közel-közép Keletbe???Mi igyuk meg a levét??? Vagy azért mert a nyugati Gyarmattartó hatalmak visszamentek segíteni rendet csinálni??? Ezért mi igyuk meg a levét???Miránk kelet európaiakra akarják ugyanúgy rátenni a problémáikat , mintha mi is leigázók lettünk volna régen ? és ezért mi is bűnösök vagyunk e népekkel szemben ??? De hát mi nem mentünk oda hajókkal meg egyebekkel.Mi akkoriban általában leigázottak voltunk!!! De most akkor legyünk ugyanolyan felelősek ,mint a kedves nyugati gyarmatosító hatalmak!!!,mert akkor így egy szintre emeltek bennünket önmagukkal???
    Mert Afganisztánba bevonult a Szovjetunió? Mert akkor mi leigázottak voltunk! Mi közünk is volt hozzá???És akkor bement ámerika a szovjet után és ott hagyta Afganisztánt mint eb a szaharát? És akkor nekünk mi közünk van ezekhez a dolgokhoz.? A keletkezett bajokat miért is nekünk kell kezelnünk,mintha a miénk lenne??? Ámerika miért nem viszi a szaddam,kadafi,aszad stb. országából az általa keltett háború menekültjeit és nyújt nekik ámerikában védelmet és ad nekik enni és ágyat amin aludhatnak???Miért is kellett ámerikának ezen területekre menni??? A két torony miatt??? Miért is haragudtak meg népek,emberek rájuk??? A tetteik miatt!!! amit ezen országokban műveltek!!Minél erőszakosabban akar , akart dolgokat ráerőltetni–egyoldalúan– emberekre,országokra—annál inkább nagyobb ellenszenv lett vele szemben!!! Ne csodálkozzon így nagyon sok dolgon e nagyhatalom.
    Mások megkeverték az egész világot és mi keletejrópaiak ugyanúgy viselkedjünk mintha mi is csináltuk volna azt?? Legyen bűntudatunk emiatt???
    Soros Elvtárs-Úr miért is nem Ámerikába akarja küldeni a menekülteket??? Ők okozták a bajt,neki is biztosan üzleti köze van mindenhez ami történt!! Ámerikában is adhatna hitelt az eltartásukra ezeknek az embereknek!!!
    Mi ott vagyunk a Közel-keleten,Afrikában stb.és kiszipolyozzuk az ottani nyersanyagot,embereket??? Segítsék őket azok akik ezt teszik , tették!!!
    Hát szerintem ezek a nagy bajok és problémák amiket nem mi okoztunk kelet európaiak.De előbb,vagy utóbb kárát látjuk majd mi is.Majd amikor nyugat megtelik átszivárognak majd hozzánk is ,nemzedékek múlva félvér franciák stb. vesznek feleségül pl.magyar nőket és meglesz a népkeveredés előbb -utóbb.E keveréket már könnyebb irányítani–mert keverék lesz az identitás és az emberek jobban fognak a soros féle diktátumokra hallgatni.
    Meg kéne látni amit gyuri10 mondott: alattomosan az iszlám bemászik Ejrópába és egyszer csak iszlám fog itt is iszlám ellen harcolni!!! De már akkor nekünk késő lesz!!!
    Sok mindenen elgondolkodtató üdvözlettel.

  • Jani,
    a tárgyismereted és a beírásod tökéletes lenne,ha egy gyöngy tyúkot vagy egy libát akarnál észhez téríteni.Nyuszikákkal ne kísérletezz!

  • rodeo36
    2017 június 12
    2:04 du.

    Ok és cél megjelöléssel együtt, megírtam, mit látok igaznak.
    Nem írom le újra, mert ez itt spammelésnek minősített.
    Az amit az elmúlt évezredek folyamatában látunk, a Darwin nevéhez kötött evolúciós tan élő cáfolata.
    Tudás evolúciós szinten mindenképpen.
    Ebben halmozódó tapasztalatok, mint tudás van és ennek felhasználása a populáció szintű megélhetési hatékonyság növelésére.
    Nem is olyan rég még evidencia volt, h ha megerőszakoljuk a bioszférát, akkor megszívjuk.
    Nem is volt olyan rég (’56 után) amikor a tanya felszámolási program keretében hatalmas bioszféra tudást töröltek a köztudatból.

  • gyuri10
    2017 június 12
    4:29 du.

    Esetleg valami tárgyilagos cáfolat… …de legalább répatorta…
    …lekonyultak a füleim, hosszú volt ez a nap…

  • Nagy Gyula
    2017 június 12
    5:12 du.

    nagyszerű vagy gyula!!!! gratula!!!! egyik szavaddal agyoncsapod a másikat, és észre sem veszed…

    kérdésem: ha évezredek során felhalmozódott tapasztalat és fejlődés az nem evolúció? akkor mi ???

    ha halott emberből a fák tápláléka lesz, az miért nem evolúció, ha az embert megeszi a cápa akkor az miért nem evolúció?

    ha lebontják NYNY-ban a két tornyot és építenek a helyére néhány fénycsóvát az miért nem háborús hisztériakeltés???

    ha az usa középső területein kiírtott erdők helyén ma az ördögszekér rohangál hurrikánokkal és ciklonokkal karöltve az miért nem evolúció (ugye negatív evolúció=devolúció embör csinyájja)

    szóval ne spamm-eljél…az elektromosságot nem kellett kitalálni hanem felismerni és hasznosítani (még ebben nagyon gyerekcipőben jár az emberiség, pólyáskor előtti evolúciós állapotok)

    szegény Darwin, mostanság divat lett bántani, már olyat is mondanak (még tőled ezt nem olvastam), hogy az ember készen jött egy másik bolygóról de legalábbis az élet…ez lehetséges…de attól még az evolúció (devolúció) létezik

  • tóth péter
    2017 június 12
    4:20 du.

    öröm olvasni mit írtál, a valóság, de mindennek az oka kezdetektől az az elviszem pont, miszerint az erősebb kutya élvezi a nemi élet örömeit is…és a népmesei mindent felfaló kisgömböc sem csak mese mostanában (az utóbbi 6000 évben(???SIC)) aktuálisan most azok a kisgömböc akik a fehérház mindenkori lakóját zsinóron rángattyák és az ott élő egyedeket meg gladiátoroknak, szaporodó sokaságnak és a gazdagságuk fenntartására létrehozott rabszolgáknak minősítik és ezek a nagy mámorban (nem a cocacolamámor) nem veszik még észre és ha igen, akkor gyorsan lesújt „azemlékeztető” meg alkalmazzák a régi mószert: panem et circenses

    a többit olyan szépen leírtad, nem igen lehet hozzátenni semmit

  • rodeo36
    2017 június 12
    8:04 du.

    Az evolúciót, mint fejlődést, hatékpnság növekedést tanítják.
    Nem csupán én látok hatalmas tudás vesztést.

  • Kedves tóth péter!

    Eszmefuttatásoddal egyetlen baj van, hogy azt képzeled valamiért, hogy az emberiség több (földrajzilag és etnikailag) elkülönült részből áll, elkülönült érdekekkel és felelősségekkel. Csakhogy ez már nem így van. Azóta, amióta kínai cuccokban járunk, tajvani számítógépünk van, amerikai és európai szoftverünk, közelkeleti olajjal mennek az autóink, stb… Egyetlen emberi gazdaságunk van, és egyetlen közös érdekünk, hogy ez mind működjön…
    És nem utolsó sorban a II. Világháborúban az is kiderült, hogy kisebb csetepatéink is igen könnyen világméretűek lesznek, ez pedig nemcsak világméretű emberpusztulást, hanem világméretű gazdasági problémákat is okozhat.

    Vagyis: ideje átépíteni a világ társadalmát is… Tekintettel pedig a történelmi-gazdasági tapasztalataimra, én ezt inkább szeretném amerikai, mintsem orosz módra véghez vinni.

    Nem tudom, érthető vagyok-e?

  • Orsós Elemér

    tóth péter
    2017 június 12
    4:20 du.
    Őszintén gratulálok, az összes kérdésed költői!

  • nyuszika,
    a mondás a félzsidó renegát kutyákról szól.Nem lesz belőletek szalonna,esetleg veszett kutya.

  • nyuszika,
    hogy meg is értsél és ne csípőből lövöldözz:Azért,mert valaki fél zsidó(?)fél magyar(?)és kitudja hová még tartozik,nem kell a zsidókat,magyarokat és Izraelt sem gyűlölni.Kezdd el meditálással lehet,hogy menni fog.

  • Eleftheria
    2017 június 12
    2:35 du.

    A felhozott példa – miszerint muzulmán nőt nem adnak férjhez más vallásúhoz – nem számít vallási fundamentalizmusnak, hanem a muzulmán világban Marokkótól Indonéziáig „természetes”.

  • jani
    2017 június 13
    8:46 de

    Csakhogy az „orthodox” vallási előírásokat, azaz a Shariát nem mindenhol, nem mindenki tarja egyformán, ahogyan katolikusok és más keresztények, illetve zsidók körében sem. Nem beszélve arról, hogy számos észak-afrikai, közel-keleti ország alapvetően szekuláris jogrendszerű. A kép egyáltalán nem fekete-fehér.

  • Kiegészítés: ahogyan katolikusok és más keresztények, illetve zsidók körében sem tartják maagukat a különféle dogmákhoz, kánonjoghoz stb., vagy éppen az orthodox zsidó úgynevezett Háláchá-hoz ( az iszlám Sháriához hasonló logikájú merev szokásjog, amely a rituális szabályoktól, kezdve az élet minden területét szabályozza egészen a magánjogig – például házasság/válás )

  • gyuri10
    2017 június 13
    8:41 de.

    Nem tudom hol fogalmaztam volna úgy, hogy bárkit a származása miatt gyűlölnék vagy eszerint ítélnék meg, vagy bármely országot gyűlölnék ( hogy politikai kérdésekkel kapcsolatban nézeteltérések vannak, azt nem kéne ezzel összemosni ). Amúgy az arabokat, moszlimokat sem kell gyűlölni, meg másokat sem.

  • nyuszika,
    nem szégyen odafigyelni,amit jani ír.Nem tudom,hogy Ő honnan tudja azt ami ellen te kézzel lábbal kapálódzol.Csak nem tartozik Ő is az Izraelt nem gyűlölők közé?

  • gyuri10
    2017 június 13
    10:30 de.

    ?????

  • Jézus is megmondta, h nem a testekkel (az etnikummal) van a baj, hanem bizonyos, életfilozófiákként is megmutatkozó, a testet rosszba vivő szellemiségekkel.
    Arra van hatalmunk, h megnézzük, mi hozott jót és mi rosszat (akár mi tettük, akár velünk tették) és válasszunk, mi miszerint cselekszünk.
    Erről szól a búza és konkoly hasonlat is.

  • Nagy Gyula
    2017 június 12
    10:54 du.

    „Az evolúciót, mint fejlődést, hatékpnság növekedést tanítják.”

    Erről természetesen szó sincs. Nem ezt „tanítják” az evolucióról. 😀

  • Ha a téma kapcsán véletlenül esetleg bárkit is érdekelne egy kicsit talán mélyebb, bár nem minden részletében helytálló rövid elemzés:
    http://la-bas.org/la-bas-magazine/textes-a-l-appui/alain-badiou-penser-les-meurtres-de-masse-du-13-novembre-version-texte

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 június 13
    2:29 de.

    „Kedves tóth péter!

    Eszmefuttatásoddal egyetlen baj van, hogy azt képzeled valamiért, hogy az emberiség több (földrajzilag és etnikailag) elkülönült részből áll, elkülönült érdekekkel és felelősségekkel. Csakhogy ez már nem így van.”

    De bizony, sajnos így van és egyre ígyebben van! („Jó” magyarsággal!)
    Szerencsére, amig „Made in USA” feliratu bombákkal végig nem demokratizálják az egész világot!

    „Egyetlen emberi gazdaságunk van, és egyetlen közös érdekünk, hogy ez mind működjön…”……….”Vagyis: ideje átépíteni a világ társadalmát is… Tekintettel pedig a történelmi-gazdasági tapasztalataimra, én ezt inkább szeretném amerikai, mintsem orosz módra véghez vinni.”

    Kinek és miért kellene a világ társadalmát és gazdaságát egységesíteni, uniformizálni, magyarul totálisan globalizálni? Ez az elmélet már az őskommunizmus elvetésével megbukott! Ha esetleg mégsem az amerikai módszer az üdvözítő, lesz-e lehetőségünk egy másikat kipróbálni? Én speciel sem az amerikai, sem az orosz módszert nem tartom -balga módon- helyesnek! Miért kellene egyáltalán választani, főleg kényszerből? Miért ne választhatnák meg a népek saját akaratuk szerint, kényszerítés nélkül, hogyan akarnak élni vagy kipusztulni? Mert az önrendelkezés tényleg liberális és tényleg demokratikus lenne?
    Sajnos én nem vagyok mazochista hogy, az ilyen „tanokat” örömódákat zengve elfogadjam, de fogadni mernék, több milliárd ilyen elfajzottan, korszerűtlenül gondolkodni képes embertársam van még szerte a nagyvilágban! Akkor most a sok hozzám hasonló ellenszegülőt ki kell írtani vagy el kell különíteni? Mondjuk stadionokba vagy FEMA táborokba?

  • Almási Alma
    2017 június 13
    11:23 de.

    Jó lenne ha a sima ledorongoló tagadás mellé időnként oda tennél egy egy alternatívát.
    Kérlek áruld el, szerinted mi van az evolúciós tanban.

  • Gyuri, Jani:

    Nekem amúgy inkább úgy tűnik Ti és a hozzátok hasonlóan gondolkodók nem bírják a tőlük különbözőeket, különben meg a kapitalista osztálytársdalomban a pénzen és társadalmi státusz/tekintély paraméterein kívül az ember mint olyan amúgy sem számít ( az emberiség eldologiasodása, eltárgyiasodása, elidegenedése ), a rasszista meg vallási hangulatkeltés pedig a népek ópiuma, keresztények, zsidók – és igen – moszlimok számára is.

  • Persze, kedves Nagy Gyula!
    Mindjárt rögtön az után, hogy te is korrektül megfogalmazod a magad ködösítéseit. 😀
    1. Kik azok a nagyon nem hülye felsőbb hatalmak?
    2. Mi a fenét akarnak?
    3. Mi az a magnép (vagy mi a bánat…)
    stb, stb…
    4. Milyen hatásokkal uralkodnak rajtunk?

    És mindez miben mond ellent az evoluciónak?

  • Az „emberi jogok harcosainak”-akik
    hosszan fejtik ki velemenyuket.
    Mi a velemenye minderrol- a „palesztin”
    gorog-keleti papnak Gabriel Naddaf-nak,
    aki arabul beszelt az ENSZ-ben.

    https://www.youtube.com/watch?v=kbJ2su1rwAs

    Es mit mond minderrol- a „Hamasz fia”- Moszab Hassan
    Juszuf?

  • Ezt- azoknak akik esetleg nem tudnak angolul –
    mi a velemenye Gabriel Naddaf -gorog keleti
    papnak-az Izrael elleni boszorkanyuldozesrol.
    Sajnalom, hogy egyelore nem irtam az ateistakrol is-
    de aki ezt meg mindeg nem erti-itt egy ujabb
    vallashaborurol van szo- a 21-ik szazad eszkozeivel.

    http://vigyazo.blog.hu/2015/03/20/_becsaptak_bennunket_tiltakoznak_az_izraeli_keresztenyek

  • Almási Alma
    2017 június 13
    2:48 du.

    Már annyiszor leírtam itt, h minden további közléséte a házigazdánk spammként törli.

  • Kedves Nagy Gyula!
    Semmit sem írtál le konkrétan, csak homályos és semmitmondó utalásokat tettél. Ezt onnan tudom, hogy kezdetben nagyon odafigyeltem arra, amit írsz, mivel én magam általában nem vagyok ellene a logikus, önmagában megálló elméleteknek még akkor sem, ha nincs rá bizonyíték. (Van néhány ilyen, például Däniken elképzelése, vagy akár a Mártix… Ezekről lehet vitatkozni! De még akár némely bibliai kijelentésnek is meg lehet a tudományos magyarázata.)

    Aztán rájöttem, hogy nálad semmi, csak a szokásos interneten felcsipegetett hablaty, lehetőleg nagyon titokzatosan… 😀

    És ami azt illeti, nem én vagyok az, aki érvek nélkül letorkol mindenkit, hanem sajnos te. Például az evolucióról sem tudsz mást, csak letorkolni… Szóval csalódtam benned, bevallom.

  • Az evolució elve önmagában, matematikailag és számítógéppel is ellenőrizhető, és ecetmuslicákkal számtalan kisérlettel is bizonyították tudomásom szerint. A legérdekesebb viszont az, hogy az evolució folyamata nem zár ki akár egy-egy isteni beavatkozást sem, mégis, akik Istenbe vetik a bizalmukat, az evoluciót eleve elvetik. Gondolom, hiúságból. Persze abban a pillanatban vakvágányra is futnak, ugyanis Isten létrejöttére is kellene valamiféle magyarázat… Ami persze tabu…

    Hát akkor jónapot!

  • Almási Alma
    2017 június 13
    4:52 du.

    Ezek után remélem, nem törli a házigazdánk.
    Az ok az, h a vaskor mélyi időszakokban többször előfordult nagy katasztrófa.
    A legutóbbit egy mágneses pólusváltást is létrehozó a föld mágneses terét összeomlasztó volt. Tömeges méretű felelőtlen technológia használatból adódott. Az elérhető adatok szerint, mintegy kétszázezer éve.
    Az általam igaznak látott, a mostani nagy vaskor mélyét áthidaló hosszútávú programot egy újabb nagy katasztrófa megelőzése érdekében hozták létre.
    A projekt vezetők a legfelsőbb szkíta vezetőség.
    Úgy látom, a program (egy ígéret formájában) a Bibliában is meg van írva.
    A mágneses mező összeomlásának előjeleit a hetedik pecsét címke alatt írták meg. Azzal, h még az utolsó előtti pillanatban is megjöhet a jobbik eszünk.
    Más mesékben némiképp másként van meg. Vannak olyanok is amelyekben csak részletek vannak meg.
    Pandóra szelencéjében vannak a balesetveszélyes technológiák.
    A Pistis Szófia (alias Gaia, Földanyánk) legendában van szó az „égiekkel” közös tervről.
    Az indián vonalon a szellemi sötétség (vakság) időszakáról.
    Eléggé konkrét voltam?

  • Nagy Gyula
    2017 június 13
    5:21 du.

    gyula, ez óriási!!! valóban… tehát létezett kb. 200000 évvel ezelőtt olyan technológia, amely…lerombolta a Föld mágneses mezőjét és a pólusokat is megcserélte, azután mi lett mindezzel??? visszautazott a Sirius bolygóra az ősmagyarokkal együtt, magukkal vitték Csaba királyfit az égi lovast is, azóta sem látta senki…óriási…le vagyok nyűgözve

  • Eleftheria
    2017 június 13
    10:14 de.

    „…Csakhogy az “orthodox” vallási előírásokat, azaz a Shariát nem mindenhol, nem mindenki tarja egyformán, ahogyan katolikusok és más keresztények, illetve zsidók körében sem…”

    A történelemben az eszmék evolúciója is folyik. Nem lehet összemosni és egyenlőségjelet tenni a különböző vallások és ideológiák közé. Nem csak térben, de időben sem. Előbb-utóbb minden rostára kerül. A moszlim vallás is. Nekem speciel nem mindig tetszenek a „játékszabályaik” és nem mindent tartok tolerálhatónak. Főleg, mikor nem tisztelik mások jogait.

  • Almási Alma

    „..az evolució folyamata nem zár ki akár egy-egy isteni beavatkozást sem, mégis, akik Istenbe vetik a bizalmukat, az evoluciót eleve elvetik…”

    Nana! Az isteni beavatkozás egyik neve a Gondviselés:

    „Nemde öt verebet meg lehet venni két filléren? és egy sincs azok közül Istennél elfelejtve. De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok…” Lukács 12:6-8

    A Gondviselés másik neve „irányított evolúció”

  • Almási Alma

    Ami vita köztünk, hogy szerinted az evolúció a véletlen műve, szerintem pedig csak első látásra.

  • rodeo36
    2017 június 13
    5:47 du.

    Jelenleg Tesla nevéhez kötődnek ezek a technológiák.
    A Föld elektromágneses mezejének gerjesztése és ebből energia kicsatolás.
    A vezetőségünk ionoszféra gerjesztéssel tart elrettentő bemutatót nekünk (HAARP tekecs csoport és társai).
    A hatalmas tudás nyomaival pedig tárgyi emlékekben, legendákban és olyan technológiákban találkozunk amelynek az alkalmazásához nem kell a hermetizált tudás, de a létrehozásához szükséges volt.
    Ilyen maga az asztrál mítoszi keretrendszer is.
    Ezek forrásának az emberek kora előtti korban szerepelt és elment isteneket, ufókat is masszív legendákkal tartják.
    A Bibliában levő Énok mese is könnyen értelmezhető UFO történetként is.
    Az indián mesékben és a védákban is van szó repülő eszközökről. A Leviták is levitáltak (repültek) valahogy.
    A dongó típusú lények a jelenlegi aerodinamikai méretezési elvek szerint vizsgálva röpképtelenek.
    Vannak igen masszív érdekességek.

  • Almási Alma
    2017 június 13
    4:59 du.

    Tabu azok számára akik számára tabu.
    Nekem már nagyon jó mértékben sikerült kinűnöm a dogmatizmusbó, axiomatizmusból.
    Célszerűségi alapú és vállalt pragmatimust (mint célirányosságot) alkalmazok.
    A materializmuson kívül minden más nagy irányzatban azt tanítják, h a mindenség esszenciálisan egyben és a részeiben is tudatos (értelmes).
    A materializmusban is azt mondják, h kezdetben volt valami.
    Szép paradoxon, h a nagy (végtelenül sűrű) semmi ami magában tartalmazta valamilyen formában az univerzumot anyagostól, energiástól, KIBONTAKOZÓ TERESTŐL!!! cakli pakli.
    A részecskefizikai tanokban ennél sokkal finomabban, árnyaltabban fogalmaznak. A LEÍRÓ TUDOMÁNYOSSÁGI TERMINOLÓGIÁT ALKALMAZÓAN, SOKMINDENT, MINDENNEK ELŐTT, A TUDATOSSÁGOT ELFEDVE.
    Vannak olyan résztanok amelyekben a tudatosság és a tudatosság hatása is szerepel. Ilyen példul, a megfigyelő esemény befolyásoló hatása.
    A megfigyelhető részek (jelenségek) köré pedig CÉLIRÁNYOSAN hamis szószt hazudnak.
    Ez akkor derült ki számomra amikor elkezdtem vizsgálni, h a különböző szakterületek paradigmarendszerei összeegyeztethetetlenül mást mondanak UGYANAZOKRÓL IS.
    Példul, más térdefiníció van a mechanikában (a natúr objektumok viszonylagosságai konstrukcióban) és a mezők konstrukciót alkalmazó területeken.
    Sokmindent megmutat az is, h Izsák bácsi (Newton) és tudós társai maguk alkimisták, az alkimista tanok szerint menők voltak. A gnosztikus irányzatokban (rendek) jelenleg is ezt használják.
    Erre épített a TEOZÓFIA tudománya is (Rudolf Steiner).

  • jani
    2017 június 13
    6:26 du.

    Javallom, nézd meg a Lamarkizmust.
    Érdekes tanulmány megnézni azt is ahogy legyalulták annak érdekében, h a Darwini váljon uralkodó közhitté.

  • Kedves jani, veled – úgy emlékszem – nem volt túl erős a konfliktusom, legalább is veled lehetett vitatkozni, bár egy idő után abba is belefáradtam.

  • Kedves Nagy Gyula!
    Nem vagyok geológus, de tudomásom szerint a földmágnes pólusváltása természetes úton nem lehetetlen, azonban már csak a vasmag tömegénél fogva sem lehet mesterséges eszközökkel létrehozni, mert ahhoz minimum földméretű eszközök kellenének, és természetesen a földön kívül, aminek a nyomait nemigen lehetne eltüntetni, néhány százezer év ahhoz semmi. De ha lesz energiám, és találkozom valakivel, aki ebben szakértő, majd megkérdezem…

    A Nap valóban minden napfolttevékenység alkalmával megváltoztatja a pólusát, úgy emlékszem. Viszont ott nagyságrendekkel nagyobb energiák vannak, mint a Földön.

  • Ne becsüljük túl az emberi technikát. A Föld környezeti ártalmait nem a technika, hanem az ember túlszaporodása okozza. A szittyáid ezt fel is ismerhetnék, és oda hathatnának kulturálisan, hogy fogjuk vissza magunkat a szaporaságban. De erre fülyülnek.

    Márpedig, ha egy élőlény túlszaporodik, akkor az egyedei – lévén a hely korlátozott – egyre gyakrabban találkoznak egymással, és egyre inkább zavarják egymást. Ez ingerlékenységet, és végső soron háborúkat okoz, amely viszont mérsékli a létszámot. Ehhez nem kell semmiféle külső szittya vezérkar, mert önszabályozó.

  • Orsós Elemér

    Az is az evolúció műve hogy, a kényelmetlenné vált hazahiság téma másfelé kanyarodott?

  • Orsós Elemér

    hazafiság, bocs!

  • Nagy Gyula

    Anélkül, hogy vitatnám, amit az egykori high tech-ről írsz, megjegyzem, hogy nagyon elpusztulhatott minden, mert aztán Amerikába az európaiak vitték be a kereket.

  • Almási Alma
    2017 június 14
    3:57 de.

    Igen, több verziót is alkalmazva, nagyjából így HITETIK.
    A gond ott van, h vannao olyan tapasztalatok alapú, a műszaki gyakorlatban széles körben nagy eredményességgel alkalmazott tanok (törvényszerűséhek) amelyek ellent mondanak a hitetett állításoknak.
    A föld közepe felől kifelé lehűlő földmodellt alkalmaznak.
    Ismerve a fémek, kerámiák (kőzetek) olvadási hőmérsékleteit, nem lehet a Földnek szilárd magja.
    Ha lenne egy a küldőbb rétegeknél nagyobb fajsúlyú szilárd magja, akkor azt a centrifugális erő a köpenyt áttörve kinyomná a felszínre.
    A Föld pedig a működését illetően, a felismert indukciós törvényszerűségeknek alávetetten, egy az elektromágneses mezejét öngerjesztő generátor.
    Az ismert indukciós törvényszerűségekből adódóan, ha nagyjából szimmetrikus és nem manipulálnak bele akkor a mágneses pólusok jó közelítéssel egybe esnek a forgástengellyel és stabil működésű.
    De az elektromágneses mezőbe való belebarkácsolással összeomlastható a konstrukció. A tesla nevéhez kötött technológiákkal ez megtehető.
    A pólusváltáshoz egy átpolarizálódást okozó mértékű induktív visszarúgásra van szükség. Ez csak akkor jön létre ha az összeomláskor erősen túlgerjesztett volt az elektromágneses mező. Ezt a technológiát Tesla kidolgozta és az első gerjesztő tornyot meg is építette.
    A pólusváltás járulékos következményeként az induktív lökés adott egy nagy pofont a Föld forgástengelyének.
    Ez önmagában még nem lett volna nagy baj, de a tengelyimbolygás periodos idejét a pörgyettyű hatás behúzta a Föld Nap körüli keringésének periódusidejére.
    Így jött létre az a jégkorszak amely csak az északi féltekén volt jégkorszak. Mert, a Föld vízkészletének zöme kifagyott az északi féltekén, a délin a nagy meleg mellett, kialakult egy sivatag világ. Ezt a fosszíliák egyértelműen bizonyítják.
    Napjárás megjelöléshez a nyelvümkben stimmel az Éjszak és Dél (a mágneses pólusokra alkalmazott megnevezés (ez is egy figyelemre méltó egybeesés).
    A tengely imbolygás periódus ideje jelenleg mesterségesen eltolt (most minteg hét és fél év).
    Azt, h milyen trükkel, a mágneses fázistolásos asszinkron motorokban alkalmazott technikából lehet megtudni.
    Azt, h valami ilyen trükköt csináltak, egyértelműen mutatja az, h a mágneses pólusok nem esnek egybe a forgástengellyel. A mégneses pólusoknak (egy területen belüli látszólag szabálytalan) vándorlása mutatja, h a sok komponens összetett hatásából adódó eredő nem teljesen stabil (de a célnak megfelel).
    Hát, így modellezgetek én, kiszűrve a hamisságokat.

  • Nagy Gyula
    2017 június 13
    10:33 du.

    a dogonokat kihagytad…az, hogy -esetleg- idegen bolygóról érkeztek akárkik jó régen (érdekes az, hogy manapság ugyanez nem történik) az lehetséges, miért ne? és a Tesla energia nyerési kísérletei persze folynak de olyan titkos…miért is titkos??? mert sokféle érdeket sért… nem kell ezekből olyan következtetést levonni, hogy minden idegen eredetű és hogy mindeközben nem is volt evolucio devolucio a maga természetes módján! erről ennyit

  • Nagy Gyula
    2017 június 14
    12:02 du.

    kérdésem, a modellezésedhez: ki vagy mi avatkozott be ahhoz, hogy a Föld forgástengelyének a keringési síkjához képest olyan szöget zárjon be, (lehetséges e, hogy egy kósza kődarab csapódott be a Földbe?) amely -majdnem- „elfektette” a Földet és hogyan állt vissza a jelenlegi szögbe ami ugye a keringési tengely is kúpot alkot ugyanakkor a mágneses pólusok és a geológiai pólusok nem esnek egybe…mivel jelenleg a technológiák ott tartanak, hogy a Jupiter-t vagyunk képesek meglátogatni és élő felvételeket közvetíteni onnan akkor a laborokban már ennél sokkal előbbre járhatnak, a Marson települést akarnak létrehozni a közeli jövőben

    az események és azok okai érdekesek … majd amikor az elektromos járművek nem dróton kapják (meg lithium aksiból) a delejt hanem az „csak úgy” leszedhetővé válik, akkor nagy változás lesz, hacsak a fósszilis alapú energiatermelők meg nem akadályozzák a saját hasznukat féltve mert kőfejűek mint a krump lee és bűntársai

  • Jajj, kedves Nagy Gyula!
    Egyre nagyobbakat és merészebbeket állítasz…

    A Föld szerkezete nagyjából, mint a tojás: Egy nagyon vékony réteg szilárd kőzet, alatta egy nem nagyon vastag folyékony kőzet (láva), és a Föld legnagyobb része középen egy forró, sűrű, folyékony, meglehetősen radioaktív vasmag. Legalább is velünk, fizikusokkal így HITETIK el… 😀

    A többi tudományodba bele se merek gondolni… Ez a Tesla százezer évvel ezelőtt élt?

  • rodeo36
    2017 június 14
    12:41 du.

    Én a mesém igazához azt igyekeztem alátámasztani, h jól tetten érhetően a hivatalos múltunk (múlt verzióink) célirányosan legyártott hamisságok.
    Az igazság már sokkal kevésbé egyértelműsíthető még abban is amit a két szemünkkel látunk.
    Bizonyítják ezt még a baleseteknél felvett szemtanú jegyzőkönyvek is.
    A felvetésedre annyit, h nem csupán a Dogonok eredet hagyományaiban szerepel a máshonnan való Földre kolonializálás.
    A csángókéban még az is megvan, h a Kárpátmedencébe kolonializáltak. Azóta itt élnek.
    Azok akik idejöttek, hozták magukkal az ehhez szükséges tudást. A jégkorszak utánról való maradványok azt mutatják, h HERMETIZÁLTAN jelenleg is megvan ez a tudás (azóta nem volt olyan tömeges kihalás ami tudásvesztést okozhatott volna).
    A miért nem látunk ufókákat felvetésedre az a tippem, h ez is része a nagy tervnek, programnak. Ha a tömegek számára jól láthatóan itt röpködnének, akkor nem működne a tudás hermetizálás és összeomlana az erre látszatok generálással épített közvalóság.
    A program tétje a bioszféra és ez hatalmas tét.

  • Almási Alma
    2017 június 14
    3:33 du.

    Neked, mint fizikusnak, illene lenne tisztában lenned a centrifugális hatással.
    Már csak azért is, mert mindennapos gyakorlat elegyek centrifugálással való fajsúly szerinti szétválogatása.
    A forgó Födnek a közepének kell a legkisebb fajsúlyúnak lennie.
    Már persze csak akkor, ha valami egyéb erő (hatás) nem rendezi másképpen.
    Jut eszembe, a ferromágneses anyagokat a mágneses mező a pólusok felé húzza. Ez is része az általános iskolás fizika tananyagnak.
    A szakmai gőg is képes súlyos látásromlást előidézni.

  • Nagy Gyula
    2017 június 14
    4:15 du.
    van e bármilyen jelentősége annak, hogy az ember (vagy az összes élő???) ide telepedett? vagy itt alakult ki szépen mindenféle kurflik közbeiktatásával, fajok létrejöttek és kihaltak, de úgy általában az élet elpusztíthatatlannak látszik…az egyedet viszont…annál könnyebb

    a lochness i szörnyet is sokan keresik, a lochnessiek attól rettegnek, hogy valaki -esetleg- megtalálja, és akkor vége a legendának…hogy a Kheopsz piramis úgy van tájolva és építve, hogy egy bizonyos „pillanatban” az egyik oldalának nincs árnyéka…

    primitív eszközökkel is lehetett nagyszerű dolgokat létrehozni egy derékszögű háromszöget könnyű kialakítani még a XX. század végén is rámcsodálkoztak néhányan, amikor szépen arasszal vagy madzagon csomóval össze tudtam szegelni seperc alatt és az épület precíz lett…a logarléc is a maga idején csodákra volt képes, ma már meg sem értik a mérnökhallgatók…

    „a valakik” rejtegetnek valamit, háát akkó’ tegyék, úgyis kiderül, idő és eltökéltség kérdése… én nem vagyok izgulós fajta…a Föld meg még nem esett darabjaira, azaz valami egyben tartja…az olyan „emberi”, hogy a végtelen végét keresi (már aki nem akar megbolondulni keresés közben) sokféle agyficam van és sokféle jelenséget amit -talán- nem is igen értünk de nagyon jól fel tudjuk használni lásd a GPS rendszereket…

  • Almási Alma
    2017 június 11
    8:35 de.

    Tegnap a híradóban volt valami helyi csetepaté, nekifutásból lökte fel a szomszéd polgármestert a riválisa a székkel együtt.

    Itt a KMH-n is írták, hogy haszid zsidók nem tűrik, ha a környezetükben az utcán topban járkálnak a nők. Szóval lehet bagatellizálni az együttélési problémákat, csak nem érdemes.

    Most éppen nem a katolikusok keverik a balhét, pedig őket szívesen szidnád, hogy összeférhetetlenek?:)

  • Almási Alma
    2017 június 13
    2:29 de.

    Jó reggelt, rájöttél, hogy globalizmus van?

    A történészek, akiket annyira lenézel, már a nagy földrajzi felfedezések korától számítják a globalizmust.

    De hát Alma ezt is jobban tudja, mert ő fizikus, nyilván akkor mindenhez ért …

  • Almási Alma
    2017 június 14
    4:08 de.

    Születés-szabályozásról hallottál már?

  • Almási Alma
    2017 június 10
    2:36 du.

    Ha esetleg úszók voltak …

  • Nagy Gyula
    2017 június 14
    5:31 du.

    „A forgó Födnek a közepének kell a legkisebb fajsúlyúnak lennie.
    Már persze csak akkor, ha valami egyéb erő (hatás) nem rendezi másképpen”

    gravitáció!

    Kedves Gyula, azért, hogy te és hazai lámpa úgy érzitek, hogy nagyképű vagyok, még nem vagyok az…

    Kérlek, próbáld meg elhinni – végül is annyi minden másban hiszel – hogy csak akkor szólok, ha valamit tényleg NAGYON HIBÁSAN látsz. És nem azért szólok, hogy téged, vagy bárkit megalázzalak (szemben egyesekkel, akik mindent megpróbálnak velem szemben is), hanem egyszerűen csak azért szólok, hogy túl nagy és nyilvánvaló butaságok ne terjedjenek ebben a környezetben.

    Tehát: valamennyi csillagban, Napban, bolygóban, de még a galaxisokban is mindenütt középen a legsűrűbb, a gravitáció miatt. Például még a levegő sem képes elillanni a Föld felszínéről, holott a Holdról (és kisebb tömegű bolygókról) már elillant. Mert a gravitáció itt tartja még a levegőt is.

  • @hazai lámpa

    „De hát Alma ezt is jobban tudja, mert ő fizikus, nyilván akkor mindenhez ért …”

    Úgy örülök, hogy sohasem szoktál személyeskedni… 😀

  • rodeo36
    2017 június 14
    6:10 du.

    A tudás élet/megélhetési értékesség.
    Élet és élet minőség adó, meghatározó.
    Emellett hatalom jóra és rosszra is, egyaránt.
    Rosszra a monopol tudás.
    Számomra több okból nem mindegy mi az igazság.
    Az elme addig nyugtalan ameddig nem kap a kérdéseire megnyugtató válaszokat. Egyszerűen, ilyen. Persze erre, ennek miértjére is van jópár magyarázat és félremagyarázat is.
    Emellett az is igaz, h (hacsak le nem csap a hajókötél) addig élünk ameddig érdemesnek látjuk élni. Ameddig úgy látjuk, érdemes felkelnünk az ágyból. Ez lehet ambíció és kötelességtudat is.
    Én álltam nyakamban kötéllel a hokedlin.
    Nekem ahhoz, h érdemesnek lássam tovább folytatni, szükségem van jó magyarázatokra. Olyanokra amelyek azt is megmutatják, h mit lehet és érdemes tennem.
    Hitetem magamat? Még ez sem kizárt. De ez egy olyan mese amely megnyugtató az elmetudatosságom számára és amelyben van számomra testhez álló, ambícióval csinálható szerep.

  • Almási Alma
    2017 június 14
    11:48 du.

    Itt illene következnie az átgondolásnak és a számításnak.
    A gravitáció tömegvonzás alapú.
    A Föld közepén levő atomokat pedig a többiek vonzása kifelé húzza.
    Persze ez még a meglehetősen buta objektumok viszonylagossági rendszer. És más hatások is vannak amelyek nem lhanyagolhatók a képletben..
    Einstein téridőfizikai modellt használt és koordinátapontokra ható hatásokkal számolt. Ezt, ennek eredményeit vonatkoztatták és számították át az objektumok viszonylagosságai modellbe.
    A témakörben jónak látom Dávid Gyula előadásait.
    https://fizika.elte.hu/hu/index.php?page=munkatars&tid=1&id=23

  • Almási Alma
    2017 június 14
    11:50 du.

    Alapból igyekszem udvarias lenni mindenkivel, de néha nálam is elszakad a cérna. Mikor valaki telepöttyözi a kommenteket a történelmi pontatlanságokkal, és még dicsekszik is vele, mint egyedi látásmóddal.:)

    Más. Globalizációról ír Fidusz ismert környezetvédő aktivista. Annak idején a Kossuth Rádióban is sokat szerepelt, amíg a fidesz ellenzékben volt. Amióta Orbán uralomra jutott, a zöldek olyanok, mint a mór, megtette kötelességét, hát mehet …

    http://mek.oszk.hu/01400/01449/01449.htm#2

  • hazai lámpa
    2017 június 15
    10:52 de.

    Még annyit Fidusz írásáról, hogy a neoliberálisok epét hánynak az ilyen gondolatoktól, hogy például a szentséges IMF kritikája.

    Ezért is lesz eredménytelen most a civilek harca, mert hiába folyik a kormány ellen, igazából a jelenlegi ellenzék is utálja pl. a zöld civileket, mint a hányást …

  • Kedves Nagy Gyula!

    Amíg Newtont nem érted, minek bonyolítod Einsteinnel? Ebben az esetben csak majdnem elhanyagolható különbség van, Einstein elmélete lényegileg csak egy pici finomítás.

    A gravitáció MAGA A TÖMGVONZÁS.

    Hát ezekre mondom én, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz, csak reménykedsz, hogy tudományosan hangzik. De tudod mit? Hintsd a szamárságokat kedved szerint. Bánom is én… 😀

  • Nagy Gyula
    2017 június 15
    8:09 de.

    „A Föld közepén levő atomokat pedig a többiek vonzása kifelé húzza.”

    Gyula! Nem mintha én különösebben értenék hozzá, de a tömegvonzás szemléltetésére a „fekete lyukak” a megfelelő példa. A gravitáció mindent beszippant és a középpont felé húz, miközben egyre sűrűbbé válik az anyag. Valószínű, hogy közben egyre nő a hőmérséklet, és miután az anyagban már az atomok is szétestek, egyszer csak újraindul a magfúzió. Új nap születik.
    De lehet, hogy rosszul tudom…

  • Almási Alma
    2017 június 15
    11:22 de.

    Tényleg hiszed is azt a BAROMSÁGOT amit mondsz?
    Ha lecsupaszítjuk a sallangokat, akkor marad a két koordináta pont között mérhető erőhatás.
    Ennek az erőhatásnak a komponenseit nevezik tömeghatás(nak definiált) komponenseknek. Ezek között vannak statikus és dinamikus komponensek is.
    Amúgy az ALKIMISTA Newtonék által gyártott modell annyira gyér, h már az elején (általános iskola) el kellett mondani, h vannak az ideálisak (a modell szerintiek) és vannak a renitens valóságosak akik csak adott határok között és ezen belül is csak megközelítően viselkednek a modellben megadott módon.
    A gyakorlatban használható képleteink mérés sorozatok eredményeinek függvény megközelítései.
    A jobb hitelesség érdekében még azt is szépen megideologizálták, h miért szórnak a mérési eredmények.
    Ha elfogynak az érvek, akkor utolsó mentsvárként (a közönség számára) jön a gőgbe menekülés.
    Nálam már ez sem jön be és valószínűleg a többiek is látják az előadásaink közötti különbséget.
    Nem én akartam ezt a meccset, de a célom elérése érdekében lejátszottam.

  • Nagy Gyula, szerintem Ön nagyjából helyesen látja a Vezérkar által eltitkolt fizikai valóságot; a Föld belseje baracklekvárból áll, és a nagymamám főzte tavaly nyáron. 🙂

  • jani
    2017 június 15
    4:06 du.

    Tényleg általános iskolai tananyag.
    A gravitáció viszonyítási bázispontja a tömeg középpont. A tömegközéppontra vonatkoztatott tömeg(hatás) mennyiség, a tárgy teljes tömegét (tömeghatását) tartalmazza.
    Ha a tárgy gömb, akkor a FELÜLETÉN egy jól használható jó álladóságú erőhatás mérőszám mérhető.
    Ha távolodunk a tárgytól, akkor az erőhatás ismert szabályszerűségek szerint csökken.
    Nagyon más a helyzet, ha bemegyünk a tárgyba, a tárgy felszíne alá. Minél inkább közelítünk a középpontjához, annál nagyobb mértékben más.
    A középpont felé mutató szakaszon (félegyenesen) levők a középpont felé húznak. minden más, más irányokba. Ezekből a vektor algebra szabályai szerint lehet egy eredő erőt számítani.
    És ez még csak egy statikus kép. A viszkózus folyadék belsőben több hatásból adódóan, áramlások is vannak. Az áramlásokból adódóan, keveredik is a Föld magja. Ez is jól modellezhető és modellezett is.
    A fekete likakról pedig első közelítésben annyit, h hivatalosan azt mondják, nem ismerik a fekete likak belsejének fizikáját (és természetesen, gőzerővel modellezik, így hamarosan eredményre jutnak (megfejtik a talányt)).

  • Kedves Christopher Adam!

    Sűrű elnézésedet kérem azért, amibe most belemegyek. De ezt muszáj. Ugyanis nem azzal van a gond, amit Nagy Gyula, (és olykor mások is) leírnak, hanem azzal, ahogyan GONDOLKODNAK. Ez az, ami az országunkat, és hamarosan alighanem a világunkat is tönkre fogja tenni.
    tudom, amit én mondok, és csinálok, az szinte hatástalan ebben a kérdésben, de nekem, aki a tudomány szakembere vagyok, lelkiismereti kötelességem, még annak az árán is, hogy az egész társaság hülyének, megvezetettnek és nagyképűnek tart. Hidd el, könnyebb lenne nekem is, ha hagynám a fenébe.

    Ha végképp nem helyesled, amit teszek, nem sértődöm meg, ha kitiltasz innen. Ezen azonban nem léphetek túl. (És nem a sértésen, amit Gyula nekem szán, mert az inkább vidámmá tesz engem, hanem a sötétségen és sűrű homályon, ami itt terjed. És nemcsak Gyula, hanem egyre többek fejében is.)

    Valamikor a középkor elején egyszer már „elfelejtettünk” egy csomó tudást, amit az ókorban felhalmoztak. Akkor azt hittük, amit Krisztus tanít, az bőven elegendő a boldoguláshoz, a sok bonyolult, istentelen, pogány eszmefuttatás csak kárunkra van, a könyvek a sátán alkotásai, nekünk nincs szükségünk másra, csak a Bibliára. Ha akkor arab (muszlim) tudósok át nem mentenek egy csomó ismeretet az utókornak, akkor mindent fájdalmasan és elölről kellett volna újra felfedezni.

    Úgy látom, ma hasonló a véleményünk: „Ha az internet velünk, ki ellenünk?” 😀

    (Én még tanultam fejben számolni. Amikor a számítógépekkel kezdtem foglalkozni (1970-ben), akkor még minden számítást fejben és papíron is utánaszámoltunk. A mai gyerekek már nem tudnak számolni, ott a „nyomogató” ugyebár. Meg az „okosteló”. Ha pedig egyszer az összes nyomogató „elromlik” – miért is ne, Gyula felsőbb hatalmai könnyedén elintézik 😀 – mi lesz az emberiségből? Van már minálunk kötelező testnevelés, lövészet, és gondolom, foci is az általános iskolában. Meg egy kis internethasználat. Matek, fizika, az minek? – ezek éppen „eltörlőben” vannak, a szegény gyerekek túlterhelése miatt. Látja már más is ennek a veszélyét, vagy ebben egyedül vagyok?)

  • Kedves Gyula, nem vagy te buta, csak kényelmes. Minek neked bármibe belegondolni, csavargatni az agytekervényeidet ÖNÁLLÓAN, ha egyszer a „felsőbbrendű szittya STÁB” már rádsugalmazta a szükséges információkat… 😀

    Most utoljára még megpróbállak rávenni a GONDOLKODÁSRA. Aztán, ha nem, hát nem…

    Legyen egy botunk, amelynek a pontjait betükkel jelölöm. Középpontban az M-et nagy betűvel írom. Minden pont azonos tömegű, de a kiterjedése nulla. A különféle mozgásokat, erőhatásokat most hanyagoljuk el, vegyük csak a gravitációt. A szabály az, hogy minél közelebb van egymáshoz két pont, annál jobban vonzza egymást. Eddig rendben?

    abcdefghijklMnopqrstuvxwz

    _Mivel a szomszédos pontok vannak egymáshoz legközelebb, ők fogják legjobban vonzani egymást.
    _a és z is vonzza egymást, de csak kevéssé ahhoz képest, ahogyan M és z, illetve a és M.
    _ Mivel mindenki mindenkit vonz, ezek a pontok egyre közelebb kerülnek egymáshoz (pláne, hogy nincs kiterjedésük). Hiába húzza kifelé n-et a „z”, ha egyszer az a-tól M-ig mindegyik M felé húzza, ráadásul erősebben, hiszen többen vannak. Ha vektoralgebrában járatos lennél (a középkori arab matematikusok munkásságának ismeretében) egészen pontosan kiszámíthatnád minden egyes pontra, hogy merre szeretne húzódni. Az jönne ki – ezt most el kell hinned, ha nem tudsz algebrát – hogy ezek reménytelenül valamennyien össze fognak ragadni, így lesz belőlük, ha nincs kiterjedésük, akkor fekete lyuk, ha van kiterjedésük, akkor meg varázspálca.

    Még annyit: pontosan mi is az a kiterjedés? Ez nem más, mint az elemi részecskék saját rezgőmozgásából, és az elektromágneses térerőből álló „távolságtartó hatás”, amelyek ellentartanak a gravitációnak, de csak akkor, ha nincs túl sok pontod. Ha egy bizonyos mennyiségű pontnál több van, akkor ezek az ellentartó erők a gravitációval szemben összeomlanak, és minden egyetlen pontban fog egyesülni. Ez az összeomlás egy időbeli folyamat, egy küzdelem, amit a különféle erők egymással vívnak. De a legerősebb kutya – ELEGENDŐEN SOK PONT ESETÉN – a gravitáció, pláne, hogy minél közelebb kerülnek egymáshoz a pontok, annál inkább vonzzák egymást. A fekete lyukká válás egy gyorsuló folyamat.

    Lássuk, mentem-e ezzel valamire nálad?

  • Most egy kicsit abbahagyom. Kedves Gyula, fogadj meg egy tanácsot: a fizika megértése az egyszerű dolgok megértésével kezdődik. A fizika azért tart sokkal előbbre, mint a társadalomtudományok például, mert az egyes hatások egymástól jól elkülöníthetőek, és így egymás nélkül is alapvetően megérthetőek. Aztán persze a különféle hatások együttes vizsgálata bonyolítja a képet, de ez mit sem von le az alapismeretek igazságából. Ezt számítja ki a kívánatos pontossággal az az elmélet, amelyet Newton (és Leibnitz) fogalmaztak meg, és akiknek a munkásságát TE annyira lenézed. Newton eredményei NEM SZORULNAK javításra, csupán más hatásokkal összekombinálhatók – és persze a valóságban össze is kombinálódnak.

    Egy mondatban van ALANY és van ÁLLÍTMÁNY. A két mondatrész szerepe és jelentése adott. Ez igaz akkor is, ha helyhatározókat és időhatározókat is teszünk a mondatba.

  • Még valamit:
    Én nem HISZEK semmit.
    Engem arra tanítottak már a gimnáziumban is, de az egyetemen meg pláne, hogy ne HIGGYEK el semmit, hanem gondoljam és főleg SZÁMOLJAM végig önállóan, és ha úgy találom, hogy helytálló az elmélet, akkor elfogadHATom.

  • A pikáns az a fizikában, hogy sokféle elképzelés is lehet helytálló matematikailag, és kisérletileg is. És ahogy a tudomány fejlődik és egyre több matek és egyre több mérés áll rendelkezésre, ezek szépen maguktól kiválogatják a sok eredetileg helytálló elméletből azt, amelyik legjobban illik a valóságra. De ez hosszú, és folyton változó folyamat. Ezért nincs a fizika véglegesen lezárva.

  • Nagy Gyula

    Természetesen logikus, amiket írsz, de szerintem túlbonyolítod a részleteket. A felszíni vizek (tengerek) elég mélyek és viszkózusak ahhoz, hogy a gömbön belül is számítások nélkül lássuk az anyagra ható erők eredőjét. Láthatjuk, hogy a föld belseje felé nő a nyomás és azt is, hogy az anyag a fajsúlya szerint rétegződik. Ez a lényeg, a többi részlettel csak belezavarsz.

  • Almási Alma
    2017 június 16
    1:16 de.

    Nem kicsit tragikomikus amit művelsz.
    A mesémben a vaskor mély időszakára megvalósított központi irányításhoz a plebsz tudásának, világlátásának lerontása szerepel.
    A judeokrisztianizmus a mágia tiltásával, halállal való büntetésével már vastagon benne van a lerontásban.
    Az újmaterialista filozófia és az erre épített köztudományosság vallás már hab a judeokrisztianizmus tetején.
    Az iskolarendszeren keresztül is még visszafogják az idő, a változás kerekét, de a „keleti” tanok beáramlásával már visszafordíthatatlanul elindult a közgondolkozás változása. Az „energiagyógyászok” érzékelnek és hatnak. A közvetlen tapasztalatok pedig erősebbek az iskolákban is végzett kondicionálásnál.
    A fizikai fejtegetésedről az a nyúl jutott eszembe amely soha nem éri be a teknősbékát, mert a köztük levő távolság mindig csak feleződik.
    Említetted a fizikai és a matematikai pont kiterjedése közötti különbséget is. Ez a hétköznapi méreteinkben még elhanyagolható, a függvényekben kompenzálható.
    Kisebb és nagyobb mérettartományban már komoly problémákat okoz.
    Példul, a Föld gravitációjánál ahhoz, h beleférjen minden a gravitációhoz számolt tömeg, a pont mérete a Föld mérete. Ha belemegyünk, akkor benne már más fizika van.
    Dávid Gyula az előadásaiban erre is részletesen kitért. Einsteinnel kapcsolatban is.

  • jani
    2017 június 16
    4:01 de.

    Van egy mondásunk amely szerint az ördög a részletekben rejtőzködik.
    Igen, a nyomás nő. Emellett igaz, h a szilárd és folyadék halmazállapotúak térfogata, ezzel a fajsúlya is, alig függ a nyomásváltozástól.
    A legmélyebb tengermély is gyenge töredéke a Föld sugarának. Ebből adódóan, még jó közelítéssel az érvényes rá, mint a felszínre.
    Létezik a kiülepedés is. Emellé figyelmedbe ajánlom a stabil emulziókat és szuszpenziókat is. Ehhez jönnek még az áramlásokkal való keveredések is.
    A Föld egy dinamikus rendszer. A belsejében is működtetnek ugyanazok a hatások (ezek egy része) amelyek a tengerekben és a légkörben is is létrehozzák a jó stabilitású és az instabil áramlásokat.

  • Nagy Gyula
    2017 június 16
    10:39 de.

    gyuszi… bennem is nő a nyomás,,, meg a gravitáció és ugyanakkor a kicsengés….

    van még ilyened??? tedd be eccerre, akkor nem árt annyira

  • Kedves Nagy Gyula, látom, ragaszkodsz a SUGALLT valóságodhoz. 😀

  • Karinthyval szólva: A Föld belsejében van egy másik Föld, sokkal nagyobb, mint a külső…

  • Nagy Gyula

    Én is – és szerintem más is – tud ilyeneket mondani: Pl. a Hold és a többi égitest földi ár-apályt okozó tömegvonzása, aztán a hőmérsékleti különbségekből adódó levegő és vízáramlások stb…Csak én már elfelejtettem az eredeti kérdést. 🙂 Szerintem, te is. 🙂

  • Aki nem hiszi az utána jár, vagy megmarad a hitében.
    Almáról egyértelműen tudom, h tudja, igazat szóltam.
    Őt a belé kondicionált polkorrektség mozgatta arra amit itt produkált.

  • jani
    2017 június 16
    2:19 du.

    Az eredeti rész kérdés az volt, h képesek lehettünk-e tömeges méretekben végzett felelőtlen technológia használattal összeomlasztani a Föld mágneses mezejét és egyúttal létrehozni egy mágneses pólusváltást.
    Ez pedig azért, mert a mesémben ez szerepel okként az impériumi időszak létrehozásához.

  • Nagy Gyula
    2017 június 16
    10:39 de.

    Milyen igaz! Csak a tengert kell figyelni, mikor jön az állandó, időben kiszámítható tengeri dagály!
    Többször nyaraltam azaz, teleltem tengerparton.
    Akkor lehetett a vízbe úszni menni, ha apály volt, mert a dagály folytán hatalmas hullámok is jöttek.

  • Almási Alma
    2017 június 16
    1:16 de.

    „Ez az, ami az országunkat, és hamarosan alighanem a világunkat is tönkre fogja tenni.”

    Hüpp-hüpp. Szerintem meg azok a természettudósok teszik tönkre a Földet, akik azt hiszik, hogy tudnak tojást tojni, csak mert ismerik a szerkezetét.

    Többször leírtuk már, hogy a fideszt majd az az ellenzék tudja legyőzni, aki jobb alternatívát kínál. Amíg az iskolai fizikaoktatás az marad, hogy a diákok számolnak papíron meg magolnak, addig ne csodálkozz, hogy az embereknek izgalmasabb a Gyula-féle fizika!

    A másik topikban idéztem, milyen volt egy fizikaóra 100 éve. Hát a mai fizika dögunalom, és ebben a fizikusok is biztos hibásak, akik a fizikatanárokat képzik.

    Karinthy: Tanár úr kérem
    KÍSÉRLETEZEM

    “A mágnesesség és villamosság mágikus jegyében folyt le november. A fizikaterem asztala állandóan tele van gépekkel, korongokkal, elemekkel, induktorokkal és dinamókkal. Borzasztó dolgok történtek: Pollákovics ráállt egy üveglábú zsámolyra, mire beleeresztették a villamosságot, mire Pollákovicsból szikrák pattantak ki, és a haja égnek meredt. Müller elmagyarázta, hogy Pollákovics mint emberi test, jó vezető. Pollákovics szerényen és áhítattal állt a zsámolyon, mint ahogy egy jó vezetőhöz illik, és lelke mélyén homályos örömmel villant át az elektromos áram szárnyain, hogy Müller ezek után feltétlenül kijavítja kettesre a háromnegyedét – hiszen nem lehet ő rossz tanuló, lám milyen szépen átvezette a villamos áramot is -, zavarosan olyan érzése van, hogy aki nem érti a fizikát, azon nem megy át a villamos áram, mely a tanár úr szolgálatában áll, és mint ilyen, tisztában van a helyzettel és az osztálykönyvvel.”

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 június 16
    3:57 du.
    Az általam is igen kedvelt Karinthy is igen jót mulatna azon, hogy egyesek milyen tudományosan el tudnak terelni egy számukra kényelmetlen címbéli témát, amit az Ő idejében a normális állampolgárok anno még fontosnak tartottak. 🙂

  • Nagy Gyula
    2017 június 16
    3:29 du.

    Ezzel kapcsolatban rémlik valami, hogy pl. a Golf-áramlat irányváltozása és következményei előidézhetnek egy pólusváltást. De lehet, hogy keverem valamivel és rosszul emlékszem.

    Ugyanakkor vannak klímakutatók, akik blöffnek tartják (lásd. Tramp tanácsadói), hogy az ipar által kibocsátott széndioxid befolyásolja a felmelegedést.

  • jani
    2017 június 16
    5:04 du.

    Nem előidézhetnek, hanem jelezhetnek olyan változásokat amelyek … .
    Ha úgy tetszik, akkor a Golf áramlat is jól tudja a fizikát.
    A nagy vezérkari klíma mizéria hamisságának bizonyításához is elég a józan paraszti ész és az általános iskolai tanagyag ismerete. Hozzá némi böngészés jó adatokért.
    Most nézzük csak a széndioxidot.
    Az általunk gyártott (technológiai) kibocsájtás max ezrelékekben mérhető a bioszféra által gyártotthoz képest. Ebből adódóan, nem tétel.
    Emellett, a széndioxid a levegőben egy bizonyos koncentráció fölé nem dúsuló. A levegő nedvességtartalmával szénsavvá alakul és kicsapódik a légkörből.
    Az üvegház hatás több (nap) energiát tart kint, mint amennyit nem enged visszasugározni.
    Az üvegházban azért van melegebb, mert az üveg lefogja a konvekciós hőáramlást. Ez a légköri gázok esetében nem igaz.
    Kedvencem a Freonok és az ózonlik is.
    A freonok (is) nagy mólsúlyú, ezzel nagy fajsúlyú gázok.
    Akkor jutnak fel a magas légkörbe ha valaki palackban felviszi.
    A Föld sivatagosodik és ez egyértelműen, csökkenti az átlaghőmérsékletét.
    Azzal amit geoenginiering címkézettséggel művelnek, könnyen lehet bármilyen HELYI LÁTSZATOT gyártani.
    A klíma mizéria és a globál terrorizmus tant a világkormány diktatúra elfogadtatásához gyártották.
    Mára mindkettő kifulladóban van.
    Az egyszerű igazság az, h a bioszféra az önjólétére klíma gyártó és az a klíma ami a bioszférának jó, az nekünk is jó (lenne).
    A bioszférát globális méretben is jó eredményességgel tudjuk rongálni. Ezen keresztül az időjárást is.
    Erre még ragyogóan rá lehet cifrázni azokkal a technológiákkal amiket a Geoenginieringhez használnak.
    Abban a mesében amit igaznak gondolok, a bioszféra rongáltatásnak is célja, értelme van. A kényszerhelyzetek jó eszközök az irányításhoz. Az élet erőforrásokat lekötő közvetlen megélhetési kényszerhelyzetek a legjobbak.
    A Bibliában (előrejelzésként) ez úgy van megfogalmazva, h „az orcád verítékével fogod …”.
    Egyre több jó tanulmány érhető el a neten is arról, hogyan csinálják évezredek óta a bioszféra pusztítást, pusztíttatást.
    Az is látható, h már több, mint pusztán a szavak szintjén elkezdték a visszafordítást.

  • Nagy Gyula
    2017 június 16
    2:51 du.
    „Aki nem hiszi az utána jár, vagy megmarad a hitében.
    Almáról egyértelműen tudom, h tudja, igazat szóltam.
    Őt a belé kondicionált polkorrektség mozgatta arra amit itt produkált.”
    _________________________

    1. Mint mondtam, nincs „hitem”.

    2. Nagyon remélem, hogy MINDENBEN, – így „pol”-ban is – korrekt vagyok.

    3. Viszont egyértelműen tudom, hogy lényegében butaságokat beszélsz. Nem a részletekben – mert azokat csak felnagyítod vagy átszinezed – hanem a lényegben.

    Nem az a baj, hogyha elterjed a hit, hogy a technika tönkre teszi a Földet, a klímát, a természetet, mert az, ha nem is mindenben igaz, végeredményben egy fontos felelősségre hívja fel a figyelmünket, ami valóban létezik. A baj az, ha ez a vélemény sarlatánságok hirdetésére ad alkalmat. Képletesen szólva nem az a probléma, ha hirdetjük, hogy kevesebb húst (magot, tojást, zöldséget, bármit) kell enni, hanem az, ha kihirdetjük, hogy a fényevés az egyetlen elfogadható táplálkozás. Te, kedves Gyula, a magad módján ilyen abszurd dolgokat hirdetsz, bízva a magad és a mások fizika-nemtudásában…

    Én csak ez ellen szólok.

  • Hogyne, kedves Lámpa, a fizikaoktatás is hibás. De főleg az – számtalanszor megtapasztalhattam, és magad is megtapasztalhatod – hogy például egy celeb, újságíró, stb. még büszke is rá, hogy ő nem érti a fizikát meg a matekot. Mondhatnám, ez a mi társadalmunkban a nagy emberek sikkes viselkedésének a része.

    Egyébként a kisérletezés érdekessé teszi a fizikát, de nem teszi érthetőbbé. Érthetőbbé a logikus egyéni gondolkodás teszi.

  • Almási Alma
    2017 június 17
    2:07 de.

    A biológiai működésű lények remekül értelmezhetők robotgépeknek is.
    Olyan hightechnek, amelyet a közhivatalos tanok szerint még csak alig ugatunk.
    Az én mesémben a jégkorszak és az ezt követő bioszféra újraépítés után ezért álltak le a mai értelemben vett gépi technológiák alkalmazásáról (áttértek a biotechre).
    A biológiai lényiségünkben a bioszféra részei vagyunk.
    A néphagyományainkban van olyan mese is amely szerint Arany Atyácskánk létrehozta számunkra a Földi világot és az itt tartózkodásunkhoz a bőr (biológiai lény) ruhánkat.
    Ez IS egy jó mese. Jól megoszthatók vagyunk a személyiség tudatosságunkra és a biológiai lényiségünkre, ennek tudatosságára is.
    Ilyesféle megosztások jópár verzióban léteznek.
    Ha komolyan azt képzelged rólam amit írtál, nagyon erősen tévúton jársz velem kapcsolatban.
    Amúgy, nehéz nem észrevenni, h a köztudatot felülről irányítottan is viszik a bioszféra konformsághoz való visszatérés szükségességánek irányába.
    Ezzel élesztik azt a természeti népek működtetési rendet is, amit korábban nagy gondosan legyaktak.
    Mily érdekes, a Mag funkciójú népek ilyent hordoznak a hagyományaikban.
    Azok a Lakota indiánok is, akikhez egy szép performanszban elmentek a veteránok bocsánatot kérni (a gyarmatosítás miatt).
    A performanszról készített felvételeket nemzetközi szinten terjesztették a média felületeken.
    Jut eszembe. Egy időben, Orbi vezírünk is indián bölcsességek címkézettségű szólásokkal színesítette a műsorát.

  • Almási Alma:
    „a tudomány szakembere vagyok”

    Ez – ti. hogy egyáltalán létezik olyan, hogy „a tudomány szakembere” – ugye csak tréfa?

  • Almási Alma
    2017 június 17
    2:12 de.

    „Érthetőbbé a logikus egyéni gondolkodás teszi.”

    És hol kezdődik az egyéni, logikus gondolkodás fejlesztése? Ott, hogy már az óvónéni, a tanító néni megkérdezi, meghallgatja a gyereket! És engedi, hogy szabadon kifejtse a kis véleményét, megdicséri esetleg, válaszol. Nem javítgatja, nem mondja állandóan, hogy ő ezt jobban tudja.
    Na ez az, ami egy ballibnek magas, mint malacnak a zsiráfvályú, ahogy általában a tekintélyelvű embereknek.

    A matematikai képesség olyan, mint a zenei, vagy van vagy nincs. A legtöbb embernek bizony csak a kísérletek maradnak meg az iskolai természettudományos oktatásból, már ha vannak egyáltalán kísérletek.
    Fizikából se a számolás fog megmaradni, hanem ahogy a kisautók összeütköztek stb.
    Ma az emberek sok olyan eszközt használnak, aminek nincsenek tisztában a működésének az alapjaival sem, először talán azt kéne megtanulni, és utána a magasabb matematikát, fizikát, akinek szükséges.

  • Belzebub
    2017 június 17
    7:13 de.
    Nem tudom, van-e olyan, hogy „a tudomány szakembere”, de annyi bizonyos, hogy ha valaki eltölt 40 évet egy tudományban – mint szolgáló-lány és közkatona 😀 – akkor másképpen látja ezeket a fellengzős elméleteket és bölcsességeket, amiket a neten egyesek kifejtenek… És igen, még a történelemtudományban is… 😀

  • @lámpa, neked semmit se kell tanulni… 😀

  • Almási Alma
    2017 június 17
    11:19 de.

    A szolgálót (zsoldost) azért fizetik, h szolgai módon tegye azt amit diktálnak.
    Ha jól megteszik akkor megsimogatják a buksijukat és időnként még extra velős csontot is kapnak.
    A gondolkozás ezekben a pozíciókban direkt ártalmas, mert kételyeket ébreszthet és a kételyek veszélyeztetik a buksi simogatást és a velős csontot.
    Erény a tekintély tisztelet és a vak hit.

  • Nagy Gyula
    2017 június 17
    12:34 du.

    gyula felébredtél csipkejózsika álmodból??? ez -majdnem- szellemes… és milyen igaz (nem is kártérítik a zsoldosokat már 15 éve felhalmozódott a „nekikjáró” (másszóval nagyon csúnyaszó, a csődör nemi szerve) sohasem fizetik ki…benne volt a fizetésben)

  • Almási Alma:
    „Nem tudom, van-e olyan, hogy “a tudomány szakembere”,

    Már hogyne lenne, hiszen a KMH fóruma is zsúfolva van „a tudománynak” (nem egy-egy kis szakterület egy részének, , hanem magának a „tudománynak” mint olyannak) kiemelkedő szakembereivel, pl. N.GY., H.L., stb. 🙂
    Kissé komolyabbra fordítva. Ön használta ezt a kifejezést, én nem tudom, hogy mit ért alatta. Igaz, én azt sem tudom, mi az, hogy „tudomány”? (Valaha az akkori főnökömmel vitáztunk erről, s ő azt mondta: „- Komoly tudomány az, aminek az egyetemünkön tanszéke van. Tudomány az, amine.k nélunk nincs, de más egyetemen van tanszéke. Aminek se nálunk, se másutt nincs tanszéke, az nem tudomány.”
    Akkor kinevettem, pedig nem kizárt, hogy volt s van valamiféle rész-igazsága.)

    A.A.
    „de annyi bizonyos, hogy ha valaki eltölt 40 évet egy tudományban – mint szolgáló-lány és közkatona 😀 – ”

    Valóban, akkor akár egy tudományág valamely részterülete egy-két kisebb szeleténék szakemberévé is válhatott. Ha pedig a négy évtizednek mondjuk a második felét vezetőként töltötte, akkor valamilyen színvonalon (eredeti szaktudásának rendszerint kisebb-nagyobb mérvű elévülése, erodálódésa árán akár szakemberévé is válhat a tudományüzem szervezésének, irányításának, működtetésének. De nem a tudománynak.)

    Almási Alma:
    „akkor másképpen látja ezeket a fellengzős elméleteket és bölcsességeket, amiket a neten egyesek kifejtenek…”

    A net könnyebb hozzáférést nyújthat bzonyos régebbi, esetenként újabb publikációk fellelésében. Ennyi Nem vagyok régi kommentelő (s azt hiszem, nem is sokáig leszek az), de a tapasztat lassan rávezet, hog a kommentek olvasása, pláne írása viszont semmire nem vezet, pusztán dőpazarlás.

    És igen, még a történelemtudományban is… 😀

    És igen, még a történelemtudományban is… 😀

  • Belzebub
    2017 június 17
    6:05 du.

    „de a tapasztat lassan rávezet, hog a kommentek olvasása, pláne írása viszont semmire nem vezet, pusztán dőpazarlás.”

    Ennek ellentmond, h még a szűk értelemben vett média (információval való hatás) ipar is nagyobb, mint az összes többi gazdasági ágazat együttvéve.
    Hatalmas emberi erőforrás mennyiséget is fordítanak a neten zajló információ áramlás szkennelésére és bérkommentelőkre.
    Egyszerűen azért, mert az információ a részecske anyagot is mozgatóan, valóságot teremt.
    A belső, az élmény valóságaink egyértelműen, értelmezés valóságok. Mi pedig a belső valóságaink szerint nyilvánulunk meg a külső valóságban, teremtve, formálva a külső valóságot. Hurcibáljuk, formáljuk az anyagot.

  • Almási Alma
    2017 június 14
    4:08 de.
    „Ne becsüljük túl az emberi technikát. A Föld környezeti ártalmait nem a technika, hanem az ember túlszaporodása okozza. A szittyáid ezt fel is ismerhetnék, és oda hathatnának kulturálisan, hogy fogjuk vissza magunkat a szaporaságban. De erre fülyülnek.

    Márpedig, ha egy élőlény túlszaporodik, akkor az egyedei – lévén a hely korlátozott – egyre gyakrabban találkoznak egymással, és egyre inkább zavarják egymást. Ez ingerlékenységet, és végső soron háborúkat okoz, amely viszont mérsékli a létszámot. Ehhez nem kell semmiféle külső szittya vezérkar, mert önszabályozó. ”

    Ez egy enyhén leegyszerűsített ex-cathedra kijelentés…
    Csak néhány gondolat cáfolatul:

    A föld erőforrásainak nagyobb hányadát éppenséggel a fejlett ipari-tőkés országok népessége használja fel, amely éppenséggel
    a világ népességének maximum 20-25 százalékát teszi ki. Technikai fejlődés ( mezőgazdasági és ipari forradalom, orvostudomány fejlődése stb. által az életszínvonal javulása, amely részben a fejlődő országokra is kihat ) nélkül pedig nem lehet „túlnépesedni”. A „túlnépesedettekként” egyesek ( mindenek előtt a neokolonialista tőkés nagyhatalmak uralkodó osztályai és reakciós, szociáldarwinista eszméik középpolgári hívei ) által burkoltan exterminálásra ítélt harmadik világbeli tömegek pedig csak elényésző töredékével találkozik békés konszolidált polgári hétköznapjai során a fejlett országok népessége, ellenben az ő országaik mennek helybe a klasszikus gyarmati időktől kezdve a „túlnépesedettek” természeti kincseiért… Egyébként az „ökológiai” igazolású fajgyűlölet szerintem még hatásosabban is hangzik, mint a „civilizációk összecsapása”-féle „kultúrantropologista” ( „moszlim invázió” ) uszítás a harmadik világ népei ellen.

  • Nyuszika
    2017 június 18
    6:42 de.
    Ne félj semmit! Az európai, NEM szaporodás eredménye máris látható több helyen. Ha majd a fejlettebb kultúrák teljesen kihalnak, mert nem akarnak szaporodni, sőt propaganda van a NEM megtermékenyítésre. Akkor majd, nem fehér népek veszik át jogos hatalommal Európa és más nyugati földrész vezetését.
    Hál Isten, azt már én nem érem meg,.

  • Kedves Nyuszika, a dolog úgy áll, hogy nem azok szaporodnak túl, akik a technikát elsősorban használják. Hanem azok, akik éppen csak most kezdik használni a legminimálisabb orvosi lehetőségeket, meg azok, akiknek már éppen csak hogy valami vacak élelmiszer jut, és nem halnak meg járványokban vagy éhezésben. És ez az emberiség nagyobbik része. Akik ezen a kezdeti fázison túlesnek, azok már rájönnek, hogy nem kell annyi gyerek…

    Egyébként a technika (és a tudomány) eléggé hatásosan karbantartja magát. Én még emlékszem, hogy a 60-as, 70-es években mekkora pánik volt A Római Klub tanulmányainak a kapcsán… 10-20 évet se jósoltak, ha „minden így marad”… de nem maradt úgy…

  • Kedves Belzebub!
    Írja:
    A.A.
    “de annyi bizonyos, hogy ha valaki eltölt 40 évet egy tudományban – mint szolgáló-lány és közkatona 😀 – ”

    Valóban, akkor akár egy tudományág valamely részterülete egy-két kisebb szeleténék szakemberévé is válhatott. Ha pedig a négy évtizednek mondjuk a második felét vezetőként töltötte, akkor valamilyen színvonalon (eredeti szaktudásának rendszerint kisebb-nagyobb mérvű elévülése, erodálódésa árán akár szakemberévé is válhat a tudományüzem szervezésének, irányításának, működtetésének. De nem a tudománynak.)
    ____________________________

    Hát ez nem így működik, tapasztalatom szerint.
    Illetve embere, és a szerencse válogatja.
    Aki ki akar tekinteni, az kitekinthet. Számos olyan kutatásban vettem részt, amelyben biológus, fizikus, matematikus, közgazdász, geológus, sőt művészember együtt vett részt. És nem is volt vezetőjük!!!! Éppen csak mindenki beleadta a saját ismereteit. És egymástól tanultuk meg a LÉNYEGET.

    e a kommentelés tényleg nem sokat ér. Fárasztó és eredménytelen. Viszont nálam olykor lelkiismereti kérdés.

  • Nagy Gyula
    2017 június 17
    12:34 du.

    A szolgálót (zsoldost) azért fizetik, h szolgai módon tegye azt amit diktálnak.
    Ha jól megteszik akkor megsimogatják a buksijukat és időnként még extra velős csontot is kapnak.
    A gondolkozás ezekben a pozíciókban direkt ártalmas, mert kételyeket ébreszthet és a kételyek veszélyeztetik a buksi simogatást és a velős csontot.

    Én nem így tapasztaltam. e hát mindenki a saját elvárásai szerint…

  • A tudomány d
    szép szó, de nem érthető- A férjem, matematikus volt és ő állította, hogy a tudomány igen kétes valami, egyetlen valódi tudomány létezik az a matematika, azért mert a 2×2 ,mindig 4 lesz!

  • Figyelő
    2017 június 20
    12:29 du.

    Az általánosan használt szabályszerűségek szerinti matematikai modellező terekben és a legalább ötös számrendszerekben számolva.

  • Nagy Gyula
    2017 június 20
    4:07 du.

    akkor most megbuktattad a binari rendszert??? abban is van 7 meg 19 és 3…megsatöbbi, csak másképpen írják főleg a terekben és a 7. dimenzióban, ugyehogyugye

  • rodeo36
    2017 június 21
    4:46 du.

    A kettes számrendszerben nulla és egy van.
    A kettő már 10.
    Az angolban jól látszik az egykor használt tizenkettes számrendszer. Ez a jó oszthatóság miatt volt praktikus.
    A nyelvünkben ezt a tucat őrzi.

  • Nagy Gyula
    2017 június 21
    6:59 du.

    szóval akkor most ez mi???
    0001 0011 decimálisan vagy ahogy akarod???

  • rodeo36
    2017 június 22
    5:20 du.

    Ha jól tévedek, akkor egy hexa két oktál bontásban (helyi-érték sorrendben) binárisan felírva.
    De kódolástól függően, akár kicsmacskát is jelenthet.

  • Bocs, rosszul tévedtem.
    4 bit adja a hexadecimálist (tizenhatos számrendszer).
    Ezt általában úgy írják, h a decimális 10-et A-val jelölik.
    A decinális 15 az F.
    Ha eszerint nézzük, akkor egy bájt hexadecimális bontásban, binárisan felírva.

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    2:47 de.

    na de gyulus??? a formájából adódóan bináris, és decimálisan 19 „kismacskát” jelent

    ugyanez hexa: 13
    octa: 23

    add vissza a végzettségedet (ha van olyanod?)

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    2:47 de.

    még valamit (ha nem akarsz tovább égni?)
    mi a lényege a binari nak, hexa-nak és az octal nak???

  • rodeo36
    2017 június 23
    3:58 de.

    Különféle számrendszerek a saját sajátosságaik szerint, részben egyforma szabályokkal.
    Egymásba átszámíthatók és kifejezhetők a különféle számrendszerekben meghatározott értékek.
    A felírt számsor lehetett volna egy kismacska cikkszáma is.

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    4:52 de.

    azaz: halvány lila fingod sincs róla

  • rodeo36
    2017 június 23
    6:11 de.

    Te is színesíted Isten nagy állatkertjét.
    Egyenesen elbűvölő a pofátlanságod.

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    9:59 de.

    lebuktál…még csak színes sem vagy…szóval dumálsz valamiről gargantuan idiotizmust és még le is szürkíted magad…ne borzold a szürke veréb tollazatodat, megárthat a szépségednek…kár lenne elveszíteni egy ilyen egyéniséget, tipikuszan tipikusz

    kac kac

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    9:59 de.

    és erre milyen rablómesét adsz elő???

    1000 1100 1001 0011

    hex?, oct?, dec?,
    de ha olyan kisokoska vagy leírhatod 60-as számrendszerben is

  • Nagy Gyula
    2017 június 23
    9:59 de.
    persze -szokásodhoz híven- mondhatod ez méár legalább egy muraközi ló vonalkódja…tőled elfogadom, de nem az!

  • rodeo36
    2017 június 24
    5:03 de.

    A művelt nagyközönség (a fórumtársaink) látták mindkettőnk produkcióját.
    Ezek alapján megalkotják a véleményeiket mindkettőnkről.
    Az okulásodra:
    http://zsido.com/fejezetek/korach-az-epito-vitatkozas/

  • Nagy Gyula
    2017 június 24
    12:40 du.
    csak nem képzeled, hogy a link linkjeidet olvasgatom, miután egyetlen egyszerű kis kérdésecskére képtelen vagy válaszolni, de már körűljártad a Tejútrendszert is

  • rodeo36
    2017 június 24
    4:37 du.

    Remek, csak így tovább.
    Minél lúgosabb vagy, annál átlátszóbb amit művelsz.

  • Nagy Gyula
    2017 június 24
    12:40 du.

    te, mint aki a „zsidó”-ból ídéz…azt írja a nemzetközi sajtó, hogy izrael lerohanta és megsemmisítette a nagy ellenséget: palesztín olajfákat támadtak meg sikeresen vadászbombázókkal és föld föld rakétákkal…csak a töve maradt benn…mit szólsz mindehhez a hatalmas sikerhez?

  • rohadeo,
    ha te nem lennél és a 00 csésze,hova lehetne begyűjteni és lehúzni a felesleget?

  • rodeo36
    2017 június 26
    4:43 de.
    Ha a Biblia szerint nézem akkor Sátán megköttetés előtti végtombolásának időszakában járunk.
    Sokféle szempontból, sokféle szimbólumrendszerben, szimbólum rendszerrel megfogalmazottan mondják el ugyanazt.
    Mára az is egyre nyíltabb titok, h előre megtervezetten volt és van így.