A kanadai hadsereg megnöveli jelenlétét Európában

2017 június 9 2:50 du.89 hozzászólás

A NATO főtitkára bejelentette: mindenképpen elvárja, hogy Kanada növelje jelenlétét Európában, elsősorban a kontinens keleti régióiban és különösen a Fekete-tenger körül. Jens Stoltenberg a kanadai közszolgálati televíziónak tette ezt a nyilatkozatot, amiután Justin Trudeau liberális kormánya bejelentette: tíz év alatt 70 százalékkal növeli a szövetségi kabinet a honvédelem költségvetését. Ez csaknem 33 milliárd dollár költségvetési ráfordítást jelent, mely összeget részben arra fordítanak, hogy 88 új vadászgépet, illetve 15 hadihajót szerezzenek be.

Stoltenberg elmondta, hogy szükség van egy nagyobb kanadai jelenlétre Európában. Az egyik feladat ami Kanadára hárulna az a légi járőrözés lenne, elsősorban a Fekete-tenger térségében.

Jonathan Vance, a kanadai honvédelem kabinet vezetője megerősítette, hogy a megemelt szövetségi költségvetési ráfordítás azért teszi lehetővé a NATO-ban való szerepvállalás növelését, mert a honvédelemnek pont a leginkább releváns képességeit fejleszti. Vance hozzátette, hogy Kanadára hosszú távon is számíthat a NATO és a mostani feljesztések a jövő kihívásaira készítik fel az országot.

Justin Trudeau kormányfő Jens Stoltenberggel.

Justin Trudeau kormányfő Jens Stoltenberggel.

Harjit Sajjan, Kanada honvédelmi minisztere e hónapban látogat el Lettországba, ahol az ott szolgáló kanadai katonákkal fog találkozni. A kanadai jelenlét Lettországban az egyre erősődő orosz agresszió miatt vált fontossá. Stoltenberg elmondta, hogy az orosz viszony két pillére épül: a honvédelemre és a dialógusra. A NATO nem akar egy új hidegháborút és elismeri azt a tagadhatatlan tényt, hogy Oroszország a jövőben is egy erős szereplő lesz Európa keleti határain.

Először Kanada külügyminisztere – Chrystia Freeland — jelentette be, hogy Kanada egy vezető szerept kíván betölteni a világporondon, miután egyre inkább azt láthatjuk, hogy az Egyesült Államok befelé fordul. „A barátunk és szövetségesünk megkérdőjelezi globális vezető szerepének értékét. Éppen ezért is fontos, hogy Kanada kijelölje saját szuverén irányát”–mondta Freeland.

89 hozzászólás

  • Egy biztos,hogy a Liberális kormány NEM erőlteti meg magát a honvédség növeléséhez, vagy a kanadai repülő gyártás előmeneteléhez. Minden centet sajnál befektetni erre a célra, bár , ha jól tudom, mi is NATO tagok vagyunk és vannak kötelességeink ennek kapcsán.

  • harc a békéért

  • Minden leptek az 1930-as evek megismetlodese !

    Hitler es Stalin is kovettek azt kb. egy evtizede.

    Lessz majd egy evtized nekunk is mielott egy vilagszerti tomeg-verontas kezdodik?

  • másba is bele kellene lépni és azután is lemosni a csizmánkat??? magam részéről a bugyigumiból készűlt csúzlik nagy híve vagyok, a kártékony szöcskékre vadászva meg a felfújható hadihajókkal lehetne nyilazós úszóversenyt rendezni tsunami ban, és ha marad még kidobandó pénz, akkor venni kajakokat és azokkal evezni hátha megtaláljuk az ellenséget ahhoz még kell csillagászati távcső…és nagyon erősen forgólódni nehogy ne vegyük észre…ennyi pénzből újjá lehetne építeni szíriát és mindenkit hazazavarni aki ott jogtalanúl zavarog

  • Az itt hozzászólók bizonyosan nagyon helytelenítik, hogy Európa (és más országok) túlságosan engedékenyek a migránsokkal kapcsolatban.

    És ugyanők azt persze elfelejtik, hogy nem a migránsokkal és nem a muszlimokkal van a baj, hanem az őket kihasználó, meglovagoló legális és illegális hatalmakkal, amelyek a terrorizmust használják fel arra, hogy maguknak hatalmat szerezzenek.

    Ez utóbbiakkal szemben pedig erős katonai összefogásra is szükség van. Nem a bezárkózás, és a kerítés, hanem az erős (katonai) szövetség az, ami ezt megfékezheti. Az euroatlanti kultúrának ez a legfontosabb védelmezője.

  • A „kelet” es a „nyugat” az az a Szoviet katonai hatalom es a US gazdasagi hatalmai szemben latak 1945 ota.
    Fenyegettek egymast, fegyverkeztek, de beke volt.

    Az a Szoviet unio bomlasaval megszunt. De a2001, Sept 11-i merenylet egy masfajta hadakozasoat jelentett.
    Mert a US reagalat azzal az eszmevel amiket itten nehabyan kifejeztek a fenti cillre vonatkozoan.

    S azota megy a tomeg-pusztitas, nem csak Afghanistanban hanem a reakcio arra valijaban vilagszerti, s terjed.

    Hol, mikor es mi-altal velne barki is hogy beke lehetne?

  • RODEO36 velte ezt mint ” a harc a bekert”.

    Mind a fegyverkezesek voltak annak nevezve 1945 es 1990 kozott.
    A mai „harc a bekeert” haborukkal, merenyletekkel, terjed vilagszerte.
    Ma nem csak Afghanistan, de Iraq is kozel all a teljes osszeomlasa kuszoben. A korlmenyek ottan csak arra mutatnak,s nem a szelsosegesek elleni gyozelmekre.

    Nyilt ellenzekeskedesek tobb es tobb Muslim orszagok kozott
    robbant ki csak az elmult napokban tobb Suuni es Shia nemzetek kozott.
    Harcok meg del-kelet Azsiaban is. Sot a ma reggeli hirekben hogy US special forces reszvesznek az ottani Izlamist elleni harcokban. tehat terjed ez az Islamist verontas vilagszerete. Mar negy foldreszen megy teljes gozzel.
    Tehat a helyzet nem a javulasat mutatja, hanem a novekedo ver-ontasokat.
    Sot a terror-merenyletek is novekednek Europaban is.

    Jol jel a bekere. Hm?

  • Almási Alma
    2017 június 10
    2:59 de.

    ” nem a migránsokkal és nem a muszlimokkal van a baj, hanem az őket kihasználó, meglovagoló legális és illegális hatalmakkal, amelyek a terrorizmust használják fel arra, hogy maguknak hatalmat szerezzenek.

    Ez utóbbiakkal szemben pedig erős katonai összefogásra is szükség van. ”

    akkor nevezd meg!!!!

  • Na majd az amcsik nagy része kivándorol Kanadába Trump(li) egyre nagyszerűbb országlása elől, beleértve az amcsi „szürkeállomány” krémjét ( Amerika a klímaegyezményből való kilépés szellemében majd lesz a „szén, vas és acél” dicső országa ), s Kanada meg lesz a világ vezető tőkés nagyhatalma, ezzel a bájgúnárral az élen… he-he-he…

  • Almási Alma
    2017 június 10
    2:59 de.

    „Az euroatlanti kultúrának…” Milyen patetikus…

  • Almási Almának, ismét igen megcsavart eszméi vannak a béke fenntartásáról. Csak Angliát és Franciaországot kell megnézni mindenkinek, mire vezetett a jóságuk, a beengedett emigránsokkal!
    Igaz, nekik muszáj volt, hiszen a gyarmati országoktól ezt, meg is érdemelték! Minden bűn, magával hozza büntetését.

  • a migránsokkal és nem a muszlimokkal van a baj, hanem az őket kihasználó, meglovagoló legális és illegális hatalmakkal, amelyek a terrorizmust használják fel arra, hogy maguknak hatalmat szerezzenek.
    Az itt felsorolt minden résztvevővel baj van! A sugallat nagyon helytelen,e nem-ekkel is baj van!

  • kerítés
    A nem te kerítésed jelentősen lecsökkentette a déli migrációt!!!–mondjuk azt ,hogy megállította!!!???Egyébként már Hazánkat is elárasztották volna a mindenhonnan jövő emberek!!! És egyszer csak azt vettük volna észre,hogy tőlünk nyugatra senki nem akarta volna befogadni őket és itt ragadtak volna Hazánkban.És kínlódhattunk volna minden rossz oldalával/mert jó nemigen sok van/,költhettük volna a magyar forintokat idegenekre és nem a magyarokra! ezt nemigen akarják azok akik tudják mit jelent az emberáradat! Persze ezt nem soros akarja! Csak azok akik elindították ezt az egész mozgalmat,azok akik az egész közel keleten háborút indítottak el és ezek beindították a tömeges elvándorlást! NEKIK kell befogadni a migránsokat:Ez ellen harcol soros úr , akinek eszébe sem jut ,hogy a ludas ámerikát mozgassa meg a az általuk kialakított migráció embereinek befogadására!!!Mert ők sem akarnak senkit befogadni ,csak másokat ösztönöznek rá.Erről ezt is érdemes tudni és nem csak szépnek,jónak beállítani a migrációt ! kedves hozzászóló.
    Azzal egyet értek,hogy nagyon sokan meglovagolják e jelenséget,hallgatólagosan a hatalmak és a nem hatalmak együtt működnek.Csak ezek között a hatalmasságok között nyugati nagy államok is benne vannak.!!!
    Nem migrációs üdvözlettel.

  • @Eleftheria

    Miért, nincs olyan?
    Akkor mi a francot féltünk mi a muszlimoktól?

  • Eleftheria
    2017 június 10
    10:49 de.

    mintha egy iciripicirit félreértenéd a krump lee „országlását” ott a hatalom nem onnan ered ahol a sok megosztás van a négyn hatalmi ágazat a csinnbummcirkusz (lásd még a választási hacacárét) amíg a cinntányér és a csörgődobok meg a csörgősipkák vonúlnak semmi semm sem változik, csak … mondjál valamit ami az utóbbi 75 évben (de beszélhetünk 120 -ról is) változott ??? érdekelne

    lécci

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 10
    12:05 du.

    Kik azok a mi? Ön és sokan mások lehet, hogy különbséget tesznek ilyen alapon ember és ember között, én és már kevesebben , de mások is, meg nem. Attól függően ki-ki milyen narratívát alkalmaz a világban zajló események értelmezésére…

  • Alma, remélem , soha nem tudjuk meg, mitől is féltünk.

  • Forr a Muslim vilag mint a bor.
    S nem is csoda. Tobb okau vannak anak.
    Az egesz Muslim vilag tulnepesedett. Elmaradottak,eszmeik es rendszereik a 7-ik szazadban rakadt.
    Szegenyek a tomegeik, meg a leg gazdaagabb orszagaikban is.
    Foldjeik reg kihasznalva s elpusztitva. Az olajon kivul nem termelnek semmit. De az csupan termeszeti kincs.

    S mar tobb mint egy evszazada, legalabb is miota olaj volt talalva.
    A Saddam elleni es az Afghan haboru megzavarta ‘a vad-mehek-feszket’. Minel nagyobb a reagalas a nyugat altal, annal verengzobbek a Muzulmanok. Ma mar negy forldreszen harcolnak a maguk modjan, terror merenyletekkel.
    A vallasuk ami az osszetarto es egyesito eroik. Az egy eszme. S eszmek ellen fegyverrel nem igen sikeres az oldokles.
    Last mi tortewnt Afghaniztanban. A Talibant celozva. Ma mindenfele szervezeteik gyilkolnak vilagszerte.
    Eszmket csak eszmakkel lehet legyozni, nem tovabbi verontasokkal, nem akik dicsosegnek veszik onfelaldozasaikatk artalan lenyek gyilkolasaira.

    Lasd mi tortent Sziriaban. Csak tobb es tobb hadak kerultek a verontasokba.
    Az okozta a menekultek oriasi rohamait nyugatra.
    No meg Frau Merkel megivasa nekik.

  • Almási Alma
    2017 június 10
    12:05 du.
    Aki nem fél,meg nincs kit féltenie–az fogadja be őket! És majd utazhatna eredeti hazájukba –pl.második feleségnek.Vagy benevelhetik önkéntes terroristának.Csak ezt sem fogja észrevenni,mivel ez vele fog történni és nem fogja elhinni,hogy ez az.!
    Nekünk van mit és kit félteni üdvözletével.

  • Frau Merkel megitta őket? 😮

  • ELEFTHERIA soraira;

    Az „amcsik” akik ma ‘menekulnek Canadaba’ az itteni torvenytelen, illetve „beszokott” Mexicoiak s masok is.
    Menekulnek oda mert felnek a kitolocolasaiktol.
    Ha Mexicoba toloncoljakj oket, talan soha nem lennek kepesek ismet beszokni aaz USA-ba.
    De amig Canadaban vannak, s kitoloncolsaik esete megszunik, konnyen vissza johetnek a US-ba.
    De boldogan adnak mind a torvenyteleneket Cnadanak, HA a Canadaiak ohajtjak !
    On szponzoralna egy nehanyat ?

  • Bendeguz79
    2017 június 10
    5:57 du.

    ídézet tőled:
    „A Saddam elleni es az Afghan haboru megzavarta ‘a vad-mehek-feszket’. Minel nagyobb a reagalas a nyugat altal, annal verengzobbek a Muzulmanok. Ma mar negy forldreszen harcolnak a maguk modjan, terror merenyletekkel.”

    mit értesz reagáláson anyugat által???

    szvsz: a nyugat vegyen olajat vagy datolyát tőlük (vagy bármitr amire onnan szüxége van és maraggyon a pudvás hátsófelén, és ne „reagáljon”

    ha VII. században élnek, ott kell őket hagyni, majd kinőnek belőle, vagy soha de mindez legyen az ő problémájuk, lebombázni országokat és egyáltalán betüremkedni katonai erővel az oda vezet, ami most van, mi a bánatos …sz köze van az atlantistáknak mások szuverén belügyeihez???

    az amiről beszélsz az újfajta atlantista rabszolgatartás és gyarmatosítás semmi kevesebb és gyalázat, égig érő gyalázat

    mit szólnál hozzá, ha (aszondtad miami ban élsz???) ha az usa tengerészgyalogosai betörnének hozzád éjjel, felpofoznának és kirángatnának a házadból, szétrombolnák a berendezést, majd amikor szólni mernél akkor kikiáltanak terroristának és ott rögtön elvisznek guantanamo ba 15 évre tárgyalás nélkül???

    erre válaszolj és ne süketelj már annyit…a mainstream media baromságait szajkózod azzal meg tele van a hócipőm

  • Orsós Elemér

    „Stoltenberg elmondta, hogy szükség van egy nagyobb kanadai jelenlétre Európában. Az egyik feladat ami Kanadára hárulna az a légi járőrözés lenne, elsősorban a Fekete-tenger térségében.”

    Milyen jó hogy, Canada az USA előretolt (csicska)helyörségeként besegít a soros-féle európai gyarmatosításba! Milyen jó lenne, ha jogos ellenszolgáltatás képen az oroszok meg az Ő partjai közelében és a Karib-tenger térségében járőröznének! Könnyű az „anyáskodó” nagytestvér árnyékában vigéckedni, mert a hülyeségre ösztönzött canada számára indokolatlan túlfegyverkezés költségeinek hiteleit egyszer majd ki kell egyenlíteni, de az sem lesz probléma mert, arra is fognak az USA-tól újabb hiteleket kapni!

    „Stoltenberg elmondta, hogy az orosz viszony két pillére épül: a honvédelemre és a dialógusra. A NATO nem akar egy új hidegháborút és elismeri azt a tagadhatatlan tényt, hogy Oroszország a jövőben is egy erős szereplő lesz Európa keleti határain.”

    Kedves StollWerk, nem kéne a ruszkikat körülvenni többszáz USA és NATO támadó támaszponttal, mert akkor nem kellene nekik gyalázatos módon folyamatosan és intenziven védekezniük! Hány orosz támaszpont is van a határaikon kívül és hány USA és NATO erőd az oroszok nyakán a „biztosra vehető” támadások már jóelőre való megakadályozására? Stollty, Stollty, csak Európa nyugati végeinek agymosottjai veszik be ezt az idétlenül logikátlan magyarázkodást, no meg a kanadaiak!

  • Szerintem a kanadai katonai erősítés azért jött be mostanában, mert USA megelégelte a gyenge segítséget és rájuk parancsoltak. Az EU is megelégelte, az látszólagos közreműködését Kanadának.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 13
    9:30 du.
    Az USA elvileg nem a NATO tulajdonosa, gyakorlatilag meg igen, mert a többiek kényszerből(vagy kényszerítésből?) mindent ráhagynak. Az EU-nak meg láthatóan csak rábólintó szerepe vagy lehetősége van, pont úgy mint az ENSZ-nek. Hogy, az USA-nak ki a tulajdonosa, azt sajnos nem tudom, annyit azért sejtek, hogy valószínű nem Trump.

  • ORSOS ELEMER soraira;

    A NATO-t a John Foster Dulles eszmeje volt,megvedeni Europat a Sztalin hadseregenek lerohanasatol.
    Az mukodott, s a voros megszallas soha nem tortent.
    Sokan veleik persze hogy annak fo-celja volt megelozni nemetorszag ismetelt katonai felkeleset is.
    Azert kovetelte Stalin Yaltatol a kozos 50 eves katonai megszallast.
    Persze 1945 utan minden mas lett.
    De a US sok szaz-billiokat koltott evente europat vedeni a Szoviettol.
    Ma nincsen Szoviet veszely. De a nATO letezik, sok bekeritette az Oroszt teljesen.
    No ha az europoaiak felnek az orosztol iosmet, nekik szukseges cselekedni a sajat vedelmukben.
    Azt az ertesitest adott nekik Trump Brusszelban.
    Az pedig nem tetszik nekik.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 június 14
    9:26 de.
    A mai Oroszország már rég a volt hatalmas és tényleg fenyegetőző Szovjetúnió, nyugatiak és kollaboránsaik által lesoványított Potenkin falva, minden normális nyugati polgár tisztában van vele hogy, hódításokra ma már képtelen lenne, azonban nyugaton túlsúlyban vannak azok akik szánalmasan az idegen tenyérből falatozgató, lekenyerezett és lekötelezett politikusaiknak és a kezükben lévő média tömeghisztéria keltésének hisznek! Ha nem lenne az oroszoknak olyan hatalmas atom arzenálja, amivel akár az egész Földet elpusztíthatnák már rég demokratizálták volna őket is! Már rég nem olyan kolosszális nagyhatalom mint fénykorában volt, de egy kis demoralizáló ellenpropagandával azonban még mindig kiváló, mutogatható mumusnak bizonyulnak.

  • ORSOS ELEMER soraira;

    Mit gondol, mi celja vagy erdeke lehetne az Orosznak az agresszioja a folenyes nyugati hatalmak ellen ?

    Nem az Orosz aki ma a fenyegeto katonai hatalom, hanem a Nemet ipari es penzugyi nagyhatalom a NATO neveben amely teljesen bekeritatte az Oroszt.

    Az 1990-es Nemet-egyesules eggyezmenye volt hogy NATO nem fog Nemetorszag hataran tul terjedni. Az Orosz kivonta minden csapatait nemetbol s egesz kelet-europabaol.
    Frau Merkel gazdasagi erdekeinek terjesztese keletre, Ukrajnaba az teljes fenyegetest jelentett, fokent az egyedulli melegvizu tengereszeti tamaszpontjuk eseten.
    Az teljesen termeszetes volt hogy azt vedtek.

    Ma rosszabb a Kelet-Nyugat viszonyok mint volt meg a Hideg-haboru eseten is. De miert ?

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 június 14
    10:01 du.
    Szerintem nagyon jól látja a a Szovjetúnió felbomlása utáni árulás következményeit, azonban nem lehet az egészet az amerikai vasmarokkal kézben tartott Németország nyakába varrni. A Szovjetúnió és a Varsói Szerződés szétbomlasztása után a NATO-nak automatikusan fel kellett volna oszlatni önmagát, mert megszünt a létjogosultsága, helyette az eredeti védelmi szerepe szerinti szervezetből humanitárius okokra hivatkozó hivatlan és felhatalmazás nélküli világcsendőrré változott, elsődleges célja az USA egyre erősödő világhatalmi ambicióinak burkolt támogatása.
    Az USA világhatalmi törekvéseinek jelenleg három hatalom állja az útját, gazdaságilag a szerintük túl erős EU, katonailag Oroszország, pénzügyileg pedig legnagyobb hitelezője Kína. Az Eu szétzüllesztése jó úton halad, az oroszokat még nem sikerült teljesen leamortizálni, a kínaiakat meg még nem érdekük, mert akkor maguk alatt vágnák a fát.

  • Érdekes kettőjük beszélgetése!
    Szerintem, Putyin ma is orosz hatalom mániás, és amíg ő van, jobb vigyázni a Nyugatnak!

  • Nem látom viszont, az az itt említett USA világuralmi akaratát. Obama idejében, semmi esetre sem volt, az nem akart mást, csak az elnökséget magának.
    Trump, meg a sok támadások miatt, örül, hogy él, és nincs ellene merénylet!
    Szerintem, ez a hit az USA világhatalmáról, ami valóban létezik, ha nem másban, de a befolyása , nem célja a mai amerikai adminisztrációnak.

  • RODEO36 June 12-i valasza Bendeguz-soraira;

    Sjanalom hogy nem olvasta az ertelme celjabol soraimat.
    S valami sajat elkepzelt dologra valaszolt.

    Fogalmam sincsen hogy mifele ” sz… koze van az atlantistak a ms szuverin belugyeihez?”
    „amirol beszelsz az ujfajta atlantista rabszolgatartas…”

    De hanyszor enmlitettem velemnyemet mar itten, hogy a haboruk az emberiseg leg-kegyetlewnwbb es veresebb tomeg-buneik !!! Sajnalom hogy elkerulte figyelmet.

    De ezeet a „haborukat” valojaban a legszelsosegesebb Isslamista verengzok kezdtek.
    Talan emlekeztenem kellene az 2001 September 11-en tortent esemenyekre. kerem frissistse fel emlekezokepesseget !

    Senki nem provokalta az Al Quaid-at tomeg gyilkossagra s tomeg pusztitasra. Az csupan egy elmebajos vallasa osztokelte.

    Persze a reakcio arra a ma is terjedo haborukra vezetett.
    Az amit irtam mint :megzavarta a vad-mehek feszkeit.

    Talan tagadna azt On ?
    Vagy lett volna hajlando eletet veszteni amodon mint azok az artatlan 2,500 egyen. Nem csak amerikaiak, hanem 60 nemzet polgarait pusztitott el a Sept.11 tamadas.

    Talan predikalhatott volna elkepzeleseit az Islamistanak az esemeny elott.

  • Bendeguz79
    2017 június 15
    2:07 du.
    aki a 911-t komolyan elhiszi, az más tévedésekre is képes, (az áldozatokat ebben az esetben is: collateral damage-nek kell meghatározni és persze hogy ártatlanok ugyanúgy, mint a több millió szíriai is meg a többiek) Kanada mit kerget a Fekete tenger felett repkedve? és miért kell ezért 33 milliárd canadai dollárt kidobni az ablakon?

  • Figyelő
    2017 június 15
    1:27 du.

    mire is kell vigyáznia az atlantistáknak??? hogy el ne veszítsék a szűzességüket??? vagy valami más kényes dolog??? nem egészséges és főleg nem higiénikus fordítva a bilire űlni

  • a Stoltenberg és a környezete kereshetne valami hasznos munkát, mondjuk: lepénysütés, bortermelés, banánültetvények, ananász ültetvények és az Amazonas környezetének védelme, hogy ne a világ tüdejébe ültessenek krumplit…és persze le kellene fegyverezni őket, mert -mint látszik naponta- ahol fegyver van az el szokott sülni

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 15
    1:27 du.

    „Szerintem, Putyin ma is orosz hatalom mániás, és amíg ő van, jobb vigyázni a Nyugatnak!”

    Hát igen, jobb vigyázni a Nyugatnak mert, van olyan hatalom mániás hogy, képes pofátlanul megvédeni a hazáját az arcátlan hátbatámadokkal szemben, míg a Nyugat „vezetői” önként, egy kis baksisért örömmel felajánlják azt! Ez felháborító 🙂

  • Orsós Elemér
    2017 június 16
    11:24 de.

    Ironikusan hat, mikor védik a mai magyarok az oroszokat.
    Nem is olyan régen „szabadult” fel a magyar a szovjet uralma alól. Magam részéről, még az 56-57 ávek elég világosan megvan emlékeimben. Na meg 1945-is, az az, az orosz megszállás 12 évére-.

  • Élettapasztalatom azt mondja, hogy „kutyából nem lesz szalonna.”
    Putyin, ma is a régi imperialista hatalmat akarja az orosznak, esetleg modernizált formában-.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 17
    10:53 de.
    Igaza van, de azért az is irónikus, hogy csak a volt keleti csatlós államok veszik észre hogy, a Szovjetúnió helyébe lépett Oroszországnak pont annyi köze van a szovjet ideológiához, szovjet gazdasági szemlélethez és a szocializmushoz, mint az MSZMP-nek a jogutód MSZP-hez. (Na jó, azért az utolsó összevetés egy kicsit sántít, mert Oroszország sokkal többet változott előnyére mint az MSZP!

  • Figyelő
    2017 június 17
    10:53 de.

    Vannak akik a XVII. századnál ragadtak le, van aki 1956-nál. A mai oroszok már nem azok akik 1991-ben kivonultak. Putyinnak esze ágában sincs területeket visszafoglalni, a volt tagköztársaságok „félelme” szerintem csak a NATO, illetve gazdája megrendelésére kell, így lehet legalizálni Oroszország Európa felőli bekerítését!
    Kelet-Európából már kivonultak az orosz megszállók, Nyugat- Európában meg egyre több az ideiglenesen ott állomásozó idegen!
    Képzelje el, hogy kitör a Világ béke! Az USA hadiipara leállna, lenne kb.30% munkanélküli! Át lehetne állni mezőgazdasági gépek gyártására de az közel nem hozna olyan hasznot mint a hadiipar!

  • Figyelő
    2017 június 17
    11:01 de.

    szomorúan tapasztalom, hogy tévedsz!!! milyen is az orosz cári birodalmi imperializmus??? amit -szerinted- a szovjetunió is követett?

    valami minőségi különbséget érzek (szenzoraim műxenek) a másiik oldallal összevetve, nemdebár???

    mond az neked valamit, hogy BRITISH COMMONWEALTH???

    meg Magalhães_??? Agamemnon? és miért beszél mindenki délamerikában spanyolul (nagyon szép szlengek azért léteznek különösen az argentin és a chilei)

    szóval miről is rebegtél???

  • lelszi
    2017 június 17
    2:06 du.

    különösen látva a legújabb US Destroyer kalandját összeütközött egy sima teherhajóval és ronngyá ment a Titanic panama kuty füle nem volt ahhoz képest amit az usa hadiipara számláz azért a sok ócskavasért amikkel riogatják a legyeket és a verebeket a „világtengereken”

    mikor megláttam a CNN vídeó ját erről a büszke hadi rombolóról…olyan röhögőgörcsöm lett, muszály voltam sört inni rá

    jaaa és az, hogy mindenhol győznek(????????) holis? ellátmány megy a tenoristáknak amelyek zsoldban állnak velük, usa tábornok a parancsnokuk…küolöbnben hogyan lehetne kifosztani a már tönkretett országot

    elsírnád magad ha látnál néhány képet

  • lelszi
    2017 június 17
    2:06 du.
    Én nem ragadtam le sehol ! Viszont figyelem az eseményeket, és Putyinból semmi jót nem nézek ki. Két gyilkosságáról tud a világ, amit még a TV is felvett és szétterjedt a világon, az egyik a londoni esernyős gyilkosság, másik meg a volt ellenfele, megmérgezése. Mindkét gyilkosság a nevéhez füződik!

  • Figyelő
    2017 június 17
    8:43 du.

    háát ez szörnyű…lelepleszted a putyinot…meggyilkolta…csak úgy csípőből??? és a JFK??? az smafu…meg a „majdan” (tudod ott volt térzene 5 milliárd dolcsiért…yemen, iraq, szíria, lybia, szomália, afganisztán (afgánt fogtam nem ereszt) qatar, pakisztán, brazília, venezuela…argentina, és elfoglalta ájrópát…meg küld nekik szeretetcsomagban menekülteket akiket ő maga sohasem és egyébként is mit gondúcc??? meg krump lee

  • Egyet kell értsek Bendegúz79 és Orsós Elemér kételkedő szavaival, amelyek az állítólagos orosz-veszélyt taglalják.
    A SzU [ill. a Varsói Szerzősdés] megszűnte óta az „ellenségkép” meghatározását illetően a Nato nehéz helyzetben van.
    Ez márcsak azért is így van, mert Oroszország monokultúrás – energiaexportra épülő – gazdasági rendszere nem teszi reálissá a korlátlan kelet-nyugati szembenállást, ennél fogva nincs az a döntően ösztönző ereje mint pl. az Észak-Amerikai gazdaságok szerves tartozéka, mely fogalmat szokás >katonai gazdasági komplexumnak< is nevezni.
    A nyersanyagokban gazdag, gigantikusan hatalmas Oroszországnak nincs területi, legföljebb biztonsági-zóna stratégiai koncepciói és ezek a zónák részéről teljesen jogos igények. Ami Krímet illeti az meg, egyrészt 300 éve az övék(volt…), mésfelől számukra ez az egyetlen kijárat a "meleg tengerekre", ahogy Bendegúz79 a déli tengereket jellemezte…
    Oroszország nem akar sem hidegháborút, és méginkább nem háborút. Ők már kiháborúzták magukat…

  • Rodeo36 8:43 !

    Egy-két nevet kihagytál:

    Martin Luther King polgárjogi harcos valamint Grenada és Nicaraqua államok.

    A Kubát súlytó sok évtizedes embargóról és a Castro elleni gyilkossági kísérletekről már nem is beszélve…

    .

  • Rodeo36

    Azért Lelszi utolsó mondata a „mezgazd gépekre átállásról” mégiscsak figyelemreméltó megállapítás. 🙂

    .

  • RODEO36 ,2017 June 15 soraira, ahol irta;

    ” aki a 911-t (sic) komolyan veszi az mas tevedeseket is elhisz…”

    S mit ertelmez azzal?

    Hogy a 2001, Sept 11-i tomeg-merenylet nem volt „komoly”,
    vagy talan csak „tevedes” ?

    Az nem csak a WTC-t usztititta el 2,500 emberi lenyekkel, meg a Pentegon-t, s negyedik gepet az utasai megeloztek barmi celra is iranyult, de azok is mind elpusztultak.

    hany haboruk kezdete tortent sokkal kevesebb aldozatokkal?

    Persze a mai vilagszerti helyzet az csak rosszabbodik mert a Musulmanoknak dicsoseg es istenito tett ongyilkosnak lenni masok pusztitasaval. No meg a meg a kisgyerekekt is tanitani a lefejezesekre.

    Maga mindent az ‘anyagiakra” vel. De mi a jivedelem az ongyilkos merenyleteikkel ?
    Mirt gyilkoljak egynmas tomegeit csupan mert 1300 eve profetajukat is megoltek. Az a cselekedet ami terjed.
    Nem a nyugati probalkozasok azt megallitani.

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2017 június 18
    7:20 de.
    Köszönöm a kiegészítést! Én anno mocskosul utáltam a Szovjetúniót, a mostani Oroszország sem a szívem csücske, de én sem szeretem a tények meghamisítását, főleg ha azok alantas politikai és aljas világhatalmi célok palástolására készülnek.

  • Bendeguz79
    2017 június 18
    10:25 de.

    légy már komoly, lécci!? a 911 false flag önmerénylet…az épületeket lebontották, hogy éppen 0900 körül volt a bontás akkor már az éjszakai műszak távozott a nappali még nem érkezett meg…ellenségkeresés és -mint nálad is látszik- sikeres…azóta van bűnbak, gondosan építik, fenntartják és táplálják, nehogy elfogyjon, akkor lenne még csak nagy gond!!! kitörne a világbéke és a nato meg a többi harci verebek ott maradnának munka nélkül esetleg elmehetnének kapálni a krumpliföldekre amihez szintén nem értenek csak az úszításhoz, abból és azért élnek, és nagyon sokba kerül ez sok mindenkinek

    dehát higyjél amiben akarsz Belfegor-t is javasolhatom az ugyanolyan gonosz lenne, ha létezett volna valaha is

  • rodeo36
    2017 június 18
    1:44 de.

    Nem érti, vagy nem akarja. Putyin nem volt ott, mikor ellenségeit megölték, egyet az utcán egy mérgezett esernyő végét nyomták az oldalába, a másik meg a restibe ívott mérgezett italt.- Az egész világ tudta, hogy ezek Putyin áldozatai voltak!

  • rodeo36
    2017 június 18
    2:12 du.
    Aki a fenti idézeteket állítja, remek a fantáziája!
    Sajnos, véletlenül a TV-t néztem akkor reggel és hozták életbe az eseményeket.-A második gépet már láttam saját szememmel, ahogy belerepült az épületbe.

  • málnaszőr
    2017 június 18
    7:20 de.

    Ez már volt itt téma máskor. Amióta a felvilágosult cárok vannak, azóta mániájuk, hogy nekik kell „ablak” a Nyugatra, mindjárt kettő. Egy Északon, Balti-tenger, egy Délen, Fekete-tenger, lehetőleg ellenőrzéssel a Boszporusz (és a földközi-tengeri kereskedelem) felett.

    Nagy Péter cár így kezdte a befolyását kiterjeszteni a Krímre, de 150 éve a krími háborúban azt elvesztették az oroszok, mert az angolok féltékenyek voltak az orosz terjeszkedésre. Az első világháború viszont pont azért robbant ki, mert az angol liberálisok a befolyással kecsegtették az orosz liberálisokat a Dardanellák felett. Mindeközben Oroszország belső modernizációja elmaradt vagy csak részben valósult meg …

  • Figyelő
    2017 június 18
    9:43 du.

    van még ilyened??? kedves Andersen??? berepűlt??? azután meg kirepült??? a pentagont is láttad??? oda betolták a gépet??? kézzel?

  • RODEO36 soraira;

    Dear Rodeo;
    Maga rem boldogtalan no, mint sorai bizonyitjak.
    Talan egy kis nygalaom es mas gondolkodas modszer segethetne.
    Majd akkor maga is tallan valakit a ki magaval kepes lenne eggyetertesben lenni. Maga is sokkal boldogabb es sikeresebb is lenne eleteben.

  • Valasz RODEO 36 soraira a Sept. 11, 2001 tamadas eseten.

    Az egeyszvilag latta es lathatja maig is az eredeti esetenyt.
    Az elso gep tamadasa a WTC-be nem volt felvetelezve. Mert senki nem tudta hogy mi tortent.
    Csak a tuzoltosag reagalt a tuz0jelentesere.
    Azzal a TV reporterel sokasagai jelentettek azt.
    Akkor lett lathato az egeysz vilag latal a masodik gep tamadasa.
    Vilagszerte latva hogy par oraval kesobb az egyesz epulet, mind ketto por-halmokra esett. A korulotte levo epulet-blockokat takarta el.
    Semmi mas csak por-halom es persze par kiemelkedo acel epulet szerkezete volt lathato.

    A romok persze hogy el-lettek tavolitva es takaritva az egesz Manhattan. Ami valojaban evekbe kerult teljessegeben.

    A harmadik eltabolt gep a Pentegont ,ill annak egy reszet pusztitotta.
    A negyedik gepet az utasok tamadtak meg a merenyloket, akik mind abba pusztultak.

    Maga tunik annak az egy egyennek aki talan alitja hogy mind csak latszolagossag volt. Vagy mint azok akik velik hogy a CIA tette volt az.

    Sajnalom RODEO, magat a gyulolete vakitja.
    Mikor jon eszmeletre ?

    Rikacsol az u.n. „colleteral damage”-rol.
    Sajnos az gyakran elkerulhetetlen. De ha talan hasonlitana hogy mi az a mai esetkben a multhoz, s azok tetteihez akik mind ezt kezdtek.

    En mindeg ellenzem az eroszak alklamazasait, de mit vle, hogyan lehetne az Izlamist fenevadakat ki0beszelni a vilagszerti kegyetlensegeikbol ?
    Van valassza arra ?

    Ha Maga oly erosen ellenzi a mai reagalasokat, miert nem megy oda es nyerje meg oket a bekes-megoldasok kovetesere!!!

  • RODEO36 megjegyzesere a USS Firzgeraald eseten.

    A USS Fitzgeral a legmodernabb tengeri cirkalo. Technikailag ! De csak egy 9 ezer tonnas hajo.

    Amig a Container ship egy 40 ezer tonnas szallito hajo.

    Hogy a hogyan tortenhetett az ma meg nem tudjuk. De majd fogjuk tisztan tudni. Nem szeretnek a Fitzegerald kapitanyanak a cipojeben lenni ma.

    A legnagyobb kerdes ,hogy miert fordult 180 fokot a Contianer ship amint a Fitzgeraldot elhagyta ?

  • Reagalasaim a MALNASZORP es FIGYELO soraira;

    Mindketten jozanul latjak az orosz esetet.
    Faj nekik hogy a felelmetes Szoviet Unio osszeomlott.

    Anyagilag bajokban vannak. Kozgazdasaguk csupan a ko-olaj termeken alapult.
    Az olaj arak ma alacsonyak, kepest ahoz ami volt.
    Az orosz nemzeti jovedelme sokat csokkent az alatal.

    Felemesnek velik a NATO bekeritette oket. Mindeg emlekeznek az elmult ket vilag haborura. Mindeg a Nemet altal eredt.
    Ma a nemet ismet az europai nagy-hatalom.

    S ok kuzdenek elismeresert egyenlonek a vilag altal.
    S Putin nem hajlando a hatalamt a kezebol ki-engedni.

    No de Putin NEM lessz hatalmon orokke !
    A jovo Orosz vezetok a mai modernebben gondolkodok soraibol fognak jonni. Nem a volt KGB-bol !

    S az Orosznak van minden lehetosege ismet egy vilaghatalomma lenni, meg gazdasagilag is. De az talan egy masik evszazadot kovetel majd. De fog lenni az.

    Tehat a mai ellensegeskedes nagyon gyerekes gondolkodas!

  • hazai lámpa
    2017 június 19
    4:38 de.

    és az angolok mit kerestek arrafelé??? a holnapi napot? betekintést akartak??? egészen közel van a La Manche csatornához

  • Bendeguz79
    2017 június 19
    11:43 de.

    megkaptam a kioktatást, már a megfelelő helyére tettem!!! te meg higyjél abban amiben akarsz, az engem nem zavarna, ha nem publikálnád?

    sajnos az összes tény ellentmond annak amit írsz, a wtc -k lebontásáról jobb ha nem szólsz többet…az egész 911 egy konteo arra ürügy amit mai napig tesznek a világot tönkretéve…mikor is fogja újjáépíteni iraq-ot??? és afganisztánt??? meg a többieket???

    jó mkis szereket szedhetsz, nagyon erős hatásuk van, vigyázhatnál magadra sokkal jobban

  • Figyelő
    2017 június 17
    8:43 du.

    Kit érdekel a két gyilkosság, biztos volt több is!
    Kadhafi is elkövetett több politikai gyilkosságot, de béke és viszonylegos jólét volt az országban! Ma az ország romokban, a halottak és menekültek száma szinte felbecsülhetetlen! Nem helyeslem a gyilkosságokat, de ha ez volt az ára a jólétnek, akkor mégis ez volt a célravezetőbb! Ha tényleg tájékozott, akkor tudja azt is, hogy az akkori ellenzék ma mit csinál!

  • rodeo36
    2017 június 19
    1:27 du.

    Nekem végülis mindegy, hogy melyik uralja a Fekete-tengert, sőt jelenlegi állás szerint Oroszo. áll nyerésre.

    Ahogy Angela Merkel is mondta, Európa nem számíthat többé Amerikára, csak saját magára! A krími, ukrajnai konfliktus miatt Európa szívhat a legtöbbet.

    Én csak annyit mondok, hogy a kisgömböc mindig kipukkad, ha túl sokat kajál. Nem látom az eredményét, azt hogy Oroszországban olyan jó lenne az életszínvonal, a belső szabadság.

  • Figyelő
    2017 június 17
    8:43 du.
    a putyin az a gonosz??? megetted de ne köpd ki, főleg ne ide, útálom a köpködést

  • RODEO36 valaszara;

    Rodeo Dear, honestly, I feel sorry for you.
    Every statement you make clearly indicate how unhappy and frustrated you are.

    So you really believe that the WTC was NOT destroyed by terror act by two 747 having been run into them.
    You are convinced that simply the WTC was removed, perhaps part of a renovation project.

    Rodeo, I honestly could not care whatever you believe, but it makes me feel sorry to see you to be so unhappy with everything. Try, please, just try to be a bit logical and more open minded.
    That will help you to find yourself, and some day ,some one may notice you so that you can find life instead of being so angry and unhappy person always.
    Good luck to you.

  • LELSZI soraira;

    Igen, meglatasa tokeletes. Pont az lett az eredmeny.
    Konnyu egy rendszert megdonteni, kulonosen fegyveres eroszakkal.
    De hogy mi fog tortenni aztan, azt soha senki nem tudhatja.
    A fegyveres eroszak nem biztosit semmi beles megoldast semmire.
    S azt latjuk ma tobbfele, mint Iraq, Afghanistan, Somalia, Sudan, Yemen, Sziria, stb. stb.
    Sot nem tudni hogy mi lessz majd Qatar, Saud Arabia, Iran eseteiben.
    Ezt veltem az elobbiekben a „vad-mehek feszkenek a mozgatasa” neven.

  • lelszi
    2017 június 20
    3:24 de.
    Bocsi, de a gyilkosságok, NEM az orosz birodalom megmentéséért voltak, hanem Putyin személyes félelme, hiszen az ő élete a legfontosabb. A merényletek bizonyítás a világnak, milyen ember is Putyin, a bérgyilkosokat használ saját érdekében.
    Merne, egy nyugati országvezető ilyet tenni, az egész világ megbélyegezné!

  • Bendeguz79
    2017 június 19
    11:35 de.
    Valóban így történt az akkori szept.ll. esemény. Volt egy nagy liberális szöveg, ami meg akarta cáfolni, de aki átszenvedte vagy szemtanú volt, nem hiszi el soha!

  • Bendeguz79
    2017 június 20
    11:17 de.

    you feel what do you want to feel, without me, I can care about myself

  • Figyelő
    2017 június 20
    12:15 du.

    911 az olyan jó kis konteó, hiába figyelsz? azoknak a tornyoknak egy 747 -es annyi, mint egy nyers tojást vasbeton falhoz csapni…miután a „csapódás” megtörtént, kb. 2 másodperccel utána a torony önmagába rogyott és nem oldalra, mert akkor manhattan ma már nem is létezne, és látható ahogy a robbantássorozat ledolgozza a szerkezetet…de ezt nehogy megsúgd a bendeguzinak mert odarohan és újjáépíti seperc alatt mind a kettőt…rögtön utána meg is kezdték a közelkeleti akcióikat és nem süsülandon nyomoztak a tettesek után akik ugye „megsemmisültek” azaz sohasem léteztek

    de azért te csak figyelgessél, hátha kiderül, hogy beborul

  • Orsós Elemér

    lelszi
    2017 június 20
    3:24 de.
    Vajon az ágrólszakadt szegény országok diktátorai miért nem irritálják az önfeláldozó humanista demokrácia exportőrök erkölcsi érzékenységét?

  • Figyelő
    2017 június 20
    12:15 du.

    egyébként nekem az maradt meg emlékeimben, amikor a bush az óvodában egy sámlin ülve megkapta a „nagy hírt” a fülibe súgták röviden, a füle botját sem mozgatta és tovább űlt a sámlin mintha minden rendben ment volna…

  • Orsós Elemér
    2017 június 20
    4:47 du.
    ejnyebejnye, csak nem a kettészakított szudánra gondolsz ahol most tombol az éhínség??? meg ugye yemen, szomália amiket meg a szaudiak bombáznak két éhínség között…a demokrácia meg ott röhög …hol is van demokrácia a Földön??? mondanál példákat??? de legalább egyet???
    afgánoknak is van…na mijük is???

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 június 21
    5:00 de.
    Te a vesémbe látsz! Tán sebész vagy? 🙂

  • RODEO36 soraira amit irt Figyelonek a WTC eseten.

    RODEO Dera, a WTC 120 emeletes epuletek NEM vas-beton-bol voly epitve.
    Latom azt a jelentest is elmulasztotta.
    Mert volt egy teljes-reszletes jelentes ami meg az epitese elotti tervezeseinek az adtait is adta.

    A Japan tervezzoje az nayagi celokbol, hogy a „collumn-lintel” (oszlop-gerenda) szerkezet helyet egy kulso acel-falakon minden szintek a „truss”-ok voltak fuggesztve.
    Azt a „padlo-terulet” veszteseg elkerulve, hogy tobb kiadhato jovedelmet novelve.

    Persze annak lett a WTC aldozata a 747 sulya es az uzemanyag tuze amit eggyetlen „truss” nem volt kepes feltartani. S mind a foldig esett.

    Az „Empire State Building” az van „vasbeton” u.n. oszlop-gerenda szerkezet epitesu. S a haboru idejen egy DC3 hasonloan , persze veletlensegbol, belerohant abba.
    De az epulet szerkezetnek nem okozhatott kart, csupan az utkozes helyen. Amit hamar rendbehoztak. Az epulet szerkezete nem volt serulheto mint a WTC.

    No de ha ketelkedne abban biztos vagyok hogy kepes azt clickelni-e a weben. S lathato az amit az egesz vilag latott, s nem ketelkedett. csupan onmaga !
    Mert a

  • Orsós Elemér
    2017 június 21
    10:05 de.

    íííííííííígen, léleksebész!!! tudod olyan üde dolog olyannal is találkozni, aki nemcsak a mainstream media agyament szemétségeiből táplálkozik, hanem szabad és logikus gondolkodásra is vetemedik (az ilyenek a demagográcia legnagyobb ellenségei és tűzzel vassal írtják őket, meg a fiók mélyére zárják, hála Chris nek aki egy nyílt, openminded egyed itt lehet „mást is megbeszélni)

    maradtam twistelettel

  • Bendeguz79
    2017 június 21
    10:52 de.
    bendeguzi ( a helyesírásod borzalmas és gépelni sem vagy képes) ne zavarj a hülyeségeiddel…
    nem vagyok hajlandó ilyen méretű agymenésekbe belemenni

    foglalkozz mással, pl.: tanulj meg magyarul gépelni és ellenőrizd le amit idepittyex mert borzalmas

  • RODEO36 soraira;

    Sajnalom Rodeo36.

    Az csupan a maga kepessege ?

    Egyeni ragalmazasokba menni ,amikor nem kepes a sajat maga altal allitott dolgokra valaszt adni.

    Remelnem, fogja alkalamazni sajat javaslatait !
    Igazan szukseg van arra !.

  • rodeo, akinek nincs európai gépe, az nem tud másképpen írni. Én vettem egyet Budapesten 2000-ban! Azért más a klaviatúrám is.
    A másik, aki sok, sok évet élt az USA-ban, és kevés alkalma volt magyarul írni, az elveszti a helyesírási alapokat, mert mindig angol nyelven írt!
    Kritizálni a legkönnyebb!

  • Figyelő
    2017 június 22
    12:46 du.

    ez sem igaz!!! windows -nak van olyan lehetősége, hogy 54 nyelven lehet rajta írni anélkül, hogy a klaviatúrát cserélnéd, és van virtuális klaviatúrája is amelyen ezalapján az éppen beállított nyelv klaviatúrája látszik…ezt használom 12 nyelvre van előre beszabályozva és egy kattintással át lehet állni másik nyelvre

  • Bendeguz79
    2017 június 22
    11:39 de.
    unalmas a szájtépésed

  • RODEO36 es FIGYELO elobbi soraira;

    Igen lehetseges a Microsoft programjan kulombozo irasmodok a nyelvek szerinti at-allasa.

    De oszinten en nem is gondolnam a vacakolasat azzal csupan hogy RODEO36 kritizalasait kielegiteni.

    S mi a kulombseg az irasmodban ? Csupan a szavak folotti pontok es vesszok a kulombseg.

    Ha ,barki magyar NEM lenne kepes a magyarnyelvet megerteni a betuk-folotti hianyzo pontok es vesszok eseten, az ugy sem ertene semmit magyarul.

    End of story !

    RODEO36 ertesitett nem csak egyszer, az elobbiekben, hogy nem hajlando velem tovabba ertekezni, DE allandoan csak ismeteli vadalmait.

  • Bendeguz79
    2017 június 23
    11:10 de.
    pont pont vesszőcske készen van a tekenőke

    „külömbség” az nem magyar szó, hacsak nem a Culomb átírása akar lenni schwabra

    borsó lett bőr só lett békésen kelepel igen jámbor fajta öööö vagy óóóóó nem mindegy

    sohasem hagylak békén…nagyon türemkedsz

  • Bendeguz79
    2017 június 23
    11:10 de.

    Bendegúz ne aggódj! Sokan akiknek itt tanították a nyelvtant, azok sem tudják mi a különbség a különbség és a külömbség között! Sajnos az MTA élen jár nyelvünk elsekélyesítése terén, állítólag rövidesen eltörlik a „j” és az „ly” közti különbséget! Érdekes lesz olvasni a gojós gója találkozását a halyósokkal! 🙁 A „-suk, -sük már elfogadott!

  • Az eredeti cikkhez szólva, mai hír: Franciaország a németekkel egyetértésben olyan európai közös katonaságot akar, melynek egységes fegyverzete lenne! Mivel a hadiipar újakat gyártana, a jelenlegi felszereléseket eladhatnák a „harmadik világ országainak”, az újakat természetesen ők gyártanák! Az, hogy ezek nem lennének az amerikai és kanadai felszerelésekkel kompatibilisek az nem gond, az egységesítés majd egy következő békeprogram keretében történne!
    A „Békeszerető Világ” még mindig a fegyverkezésben látja a legjobb üzletet!

  • RODEO36 soraira;

    Dear RODEO, sorry dear, I can NOT be of any help for you !

  • Bendeguz,
    Leave Rodeo alone!
    The poor chap hasn`t a life,so
    he must prove his „value”-even by being-a clown.
    You may correct-my – English.

  • Izraeli
    2017 június 25
    5:35 du.
    devil brought you back??? well well, I did not know still yesterday, than „the love of fatherland” = cionism is fighting against olive trees, and kills the pure innocent fruit producers…how far you can go in this „love”

  • Izraeli
    2017 június 25
    5:35 du.

    a régi híres mondás szerint:
    BÁMEXBUMFÉRT

    szotyolából motyolába