Habony és Rogán: két férfi, egy helikopter

2017 június 19 3:07 de.38 hozzászólás

Most Habony Árpádra jött rá a helikopterezés, róla derítették ki, hogy helikopterrel lógott meg az újságírók elől a Liszt Ferenc zeneszerző nevét viselő ferihegyi repülőtéren.

Az történt, hogy a miniszterelnök nagyon titkos tanácsadója, aki nem szerepel semmilyen fizetési listán, ezzel szemben Andrew Vajna nagylelkű kölcsöneinek köszönhetően fényűző életet él, drága festményeket aggat szobája falára és Ibizán mozgatja az orrát, mint egy bekokainozott tengeri malac, szóval Habony Árpád nemrégiben ugyanarról a magángépről szállt le, mint Demján Sándor, valamint Demján és Csányi Sándor közös cégének alelnöke.

Hongkongban jártak az urak, hogy mi célból, azt nem kötötték az orrunkra. Amiért persze nem kell haragudnunk rájuk, ha mi mennénk Hongkongba egy magánrepülőgéppel, mi sem mondanánk meg a sajtónak, hogy mit kerestünk ott.

Találgassanak, ha annyira tudni akarják!

Más kérdés, hogy a derék urak gyaníthatóan a letelepedési kötvények körül maszatoltak, és nem makaóztak Makón, ahogyan azt Kósa Lajos frakcióvezető a tőle elvárt és megszokott szellemességgel előadta.

Miután leszállt a gép, ment mindenki amerre látott. Kivéve Habony Árpádot, mert róla sokáig nem lehetett tudni, hogy hol van. Nagyon persze nem aggódott érte senki, de azért különös volt, hogy kijönni nem látták az épületből, bent lenni sem látták – nagyon úgy nézett ki, hogy valamilyen általunk eddig nem ismert halmazállapotban van.

Mára megtudtuk azt is, hogy helikopterrel távozott.

Ugyanannak a cégnek a helikopterével, amelyen Rogán Antal és családja néhány hónappal ezelőtt Rogán Cecília barátnője lakodalmán tette tiszteletét. Rogán akkor először azt mondta a sajtónak, hogy nem ő utazott a helikopteren, biztosan összetévesztették valakivel, ám amikor megmutatták neki a fotókat, akkor, becsületére legyen mondva, felismerte önmagát.

Bevallotta, hogy a felesége sikeres üzletasszony, ő szerezte a helikoptert, kölcsönbe persze, nekik odahaza nincsen saját helikopterük. Be kell érniük a drága ruhákkal, valamint Balatonlellén egy medencés üdülővel. Tényleg ez minden, semmi urizálás, jó, néha egy kis utazás ide-oda. De ezen felül aztán tényleg semmi, egyszerű parasztgyerek a Rogán Tóni, ő maga mondta ezt magáról, a parasztgyerekek pedig, tudjuk, nem szoktak urizálni.

Két férfi, egy helikopter. És még ki tudja, hogy hány férfi és hány helikopter.
Nincs ebben semmi urizálás, mindössze arról van szó, hogy néha kell egy kis változatosság, muszáj kizökkenni a mindennapok szürke egyhangúságából.

Aki ezt nem hiszi, kérdezze meg Kósa frakcióvezetőt, ő mondta a Rogán-család helikopterezésekor, hogy nem olyan nagy szám ez, mint gondolnánk, a középosztály is megengedheti magának.

Én persze ezt is elhiszem, mert elhiszek mindent, amit az én pénzemért az én képembe hazudnak. Meg is fogadtam, hogyha legközelebb Hongkongban járok a letelepedési kötvények ügyében, ugyanattól a cégtől fogom kölcsönkérni ugyanazt a helikoptert, ami Rogán Antalnak és Habony Árpádnak is bevált.

Föld S. Péter

38 hozzászólás

  • ˙

    . OLIGARCHUNGARIAN AIR .
    . . LÉGITÁRSASÁG ZRT.
    ˙

    .
    Megjegyzés:

    A ZRT, azaz a Zártkörű Részvénytársaság társasági forma Fid SS körökben azért fontos és minden megszerzett ill. harácsolt társaságuknál kötelező, hogy ezekbe más, mint fid Ss be ne tehesse a lábát vagy inkább a zsebét… – Na, legföljebb egy-egy puritán lelkű Kádéempés, mert így a konzervatív látzszat is megmarad.

    .

  • BrunszvikTeri

    Feltehetően sportnemzeti oligarchákhoz illően
    „a makaó játékon nyert Nobel Díjukat”* is hazahozták.
    Ez által megint csak a nemzet gazdagodott.
    Különben igazmagyar, díj nélkül már haza sem jöhet.

    (Na jó; Andorra 1:0, és Hollandia 8:1 az más tészta, azt úgy hívják, hogy rugalmas elszakadás [ti. a reményteli foci akadémiák világától])

    .

    .

    .

    *Rejtő Jenő P.Howard után szabadon 😀

  • A KMH adata szerint Mr.Foldes „humorista”.
    De valahogy en nem talalok semmi humort cikkeben.
    Lennek talan en humortalan azon? Segitsenek abban !

    De mi a jelentosege annak ket urgenek az eseterol ?
    Semmi jelentost, nagy tetteket, de meg humort sem jelentett a cikk.

    Lett volna valami jelentekes esemeny azok „repulesen”?
    Ha talan nem nepszeruek valami okokbol, hat az mi lehetne?

    Mi lehetne a jelntosege a cikknek. Ket magyar repulgetett Azsiaban. Az a nagy vicc?

  • Megjegyzés:
    Nem tudom, hogy van e még egy ország a világon, ahol saját honfitársukat állandóan figyelik és kritizálják.
    Kanadában,USA-ban, eszébe sem jut senkinek, hogy FIGYELJE, mit csinál , mere utazik egy kormánytag vagy annak családja.
    Repülőn vagy helikopteren!
    Ez csak magyar szokás, de nagyon unalmas.

  • Tessenek mondani ez egy bulvar pletykalaplap?

  • ugyanattól a cégtől fogom kölcsönkérni ugyanazt a helikoptert, ami Rogán Antalnak és Habony Árpádnak is bevált.

    Föld S. Péter
    Ne kérjed mert nem fogod tudni kifizetni!
    Ja!Nem is gondoltam hogy neked ennyi pénzed vagy : milliárdos : amit az én pénzemért az én képembe hazudnak—akkor meg mit írogatsz itt?? Sajnáltatod itt megad :pedig Nagytőkés vagy!Hányadik is a sorban?
    Nem tőkés üdvözlettel.

  • BrunszvikTeri

    Figyelő
    11:01

    Az említett „jelenség” mögött európai mércével mérve is, 4 millió létminimum alatt élő magyar ember finnyássága húzódik meg. Nem szeretik, hogy egyesek az ő, ill. az ő gyermekeik kárára halmoznak fel maguknak szuper-luxus életszínvonalat azaz, ha az általuk megtermelt érték a példának okáért ez esetben is éppenséggel makaói offshor cégek zsebében landol… Ezek márcsak ilyen éhezni nem szerető magyarok, akik nem a múltba révedeznek, mint maga is Vissza-Figyelő, hanem Ők MA szeretnének, többekközt, legalább jóllakni…

    .

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79 !

    Minden tiszteletem mellett is úgy veszem észre, hogy mivel az Ön magyar nyelvtudása finoman szólva is a béka alsó fertályán távozó „örök anyag” színvonalát sem üti meg, inkább a saját humorérzékében keresse a hiányt, mintsem egy Magyarországon közkedvelt, a humor műfajában sikerrel utazó, élestollú újságíróban…

    .

  • BrunszvikTeri

    Amúgy, Bendőgőz69 uram!

    Ha már itt tartunk, árulja már el nekünk, hogy ezt az „örök anyag” metafórát én úgy hirtelenjében kitől is loptam csak azért, hogy e vitában is finom maradhassak ? Na ?

    🙂

  • Figyelo Bizony van olyan orszag, ahol figyelik. Irorszagban kerdore vontak a koztarsasagi elnokot, miert az adofizetok penzebol utazott a foci EB-re. Nincs fizetese? Mikor Parizs kulondijat atvenni utaztak ki egy serult kisgyermekkel, akkor nem volt ilyen kerdes. Nem igy termeszetes? Ertelmes ( bocs, normalis) orszagban figyelik ki szorja az adofizetok penzet. Csodalom, hogy Kanada nem ilyen.

  • BrunszvikTeri
    2017 június 20
    5:13 de.

    Te is a négymillió közt vagy, ha szabad kérdeznem?

    Én bőven a minimálbér alatt vagyok, ha az egy főre eső jövedelmem nézzük. De igenis taszít, hogy a jelenlegi ellenzék azóta mennyire „aggódik” a szegényekért, mióta nem ő van kormányon. Ez a legolcsóbb demagógia, amit a ballibek csinálnak.

    Ha mondjuk Gyurcsány visszajönne, akkor megszűnne az offshore paradicsom? A budai villa csak akkor taszító, ha fideszes lakik benne? A mélyszegény másképp éhezik, boldogabban, ha éppen a 168 óra osztja az okosságokat a Magyar idők helyett?

    Nem tudom, csak kérdezem.

  • Figyelő
    2017 június 19
    11:01 de.

    A médiának ez a dolga, hogy rámenősen figyelje, hogy a politikusok miket csinálnak a mi pénzükért! Kanadában nyilván mondott már le politikus, mikor kipattant egy korrupciós botrány vagy hasonló lebukás.

    Magyarországon az a baj, hogy a média mindig a MÁSIK oldal disznóságait leplezi le, soha nem az ő megrendelőit. Szóval: nincs független média.

  • Bendeguz79
    2017 június 19
    10:35 de.

    Demján és Csányi a 100 leggazdagabb magyar között vannak, magyarul oligarchák. De nagyon jól megértik magukat a jobb és baloldali kormányokkal egyaránt!

    Rogán egy fideszes politikus. Habony egy kampánymenedzser, az amerikai Finkelstein tanítványa, és a fidesznek oszt tanácsokat.

  • BRUNSWICK TERRY soraira;

    Sajnalom hogy nem volt kepes velemnyt kifejezni a cikk eredeti alanyan, sem az en kerdesemre valaszolni. Csupan a szemlyi gyalazkodasokra kenyszerult.

    Legalabb ismertett volna mas olvasokat is is On mifele „humort” talalt a cikk alanyan?
    Mi tortenetet adott az olvasoknak a ket magayar Azsiai repulo utjaikon kivul?

    Orulok hogy legalabb reagalasa megtalalta a beka feneket !
    P.S.
    Na,legalabb arulja el a maga „orok anyag” metaphorjat !

  • BrunszvikTeri
    2017 június 20
    5:13 de.
    Hölgyem, kissé túloz azért! még a II.-Világháború végén is volt mit ennie a magyaroknak.
    Mellesleg, van egy régi magyar mondás is: „Aki nem dolgozik, az ne is egyék!
    A kapitalizmus szokatlan fogalom a szocializmus után, mikor is, mindent az államtól vártak.

  • FIGYELO sorainak javitasa a Brunswik Terry=hez adottakra;

    Sajnalom de sorai valamim helyesbitest kivan.

    A haboru altt volt elegendo elelmiszere, meg ha csak nehezen is volt talalhato es beszerewzheto.

    De a nagyszeru voros-paradicsomban az 1952-53-as evekben lett bevezetve ismet a jegyrendszer. mert allitolag azok a kegyetlen mezogazdasagi termelok (kulakok) felhaloztak mindent hogy a lakossagnak ne lehessen az kaphato.

    A bibliai idezet volt; „Aki nem dolgozik az ne is egyek”.

    De Rakosi es Sztalin valtoztattak azt; „Aki nem do;lgozik, az nem is eszik.”
    S akik nem kerdesnelkul engedelmeskedtek az akkori allamnak, azok valoban nem is ettek.
    Ugy vesztek el milliok Oroszban, Ukrajnaban s tobb mas voros-uralt nemzetekben.

    De vannak itten sokan akik csak annak a hazugsagaikban ma is hisznek.

    Ma Cubaban a risz es a bab is jegyre kaphato.
    Venezuellaban meg az aranyert sem !

  • Nos mindkét (jobb és bal)oldalon vannak gazdag emberek,meg az sem mellékes,hogy ki hogyan….gazdagodott meg,például a tehetségéből,munkából???vagy esetleg csalásból lopásból,mint az
    Gyurcsány,vagy Botka stb.feltételezhető!
    Azért ugye Demján és a kétes baloldali elemek között van némi különbség……!
    Na róluk is születhetne ennél sokkal érdekesebb cikk…
    Egyébként kinek mi köze hozzá,hogy valaki a magángépére kit vesz fel?
    Egyesek már tehetetlen kínjukban csak vergődni,acsarkodni képesek,ami tényleg szánalmas!

  • Llanfair
    2017 június 20
    7:11 de.

    Légy nyugodt, hogy Kanada (is) ilyen és minden más, valamilyen szinten normálisan működő ország ilyen – de ezt te is pontosan tudod, nem gondolnám,hogy erről téged kéne meggyőzni! -:))))

    Az az ország, ahol számolatlanul szórják /szórhatják az adófizetők pénzét, milliárdjait gyanúsabbnál gyanúsabb dolgokra,több mint gyanús figurák, és senki nem foglalkozik vele – na az az igazán gyanús!
    Az (ál)naiv megjegyzést tevő elvtársnő pontosan tudja ezt, de 1.kényszeres hozzászóló, aki még 120.alkalommal is felteszi ugyanazt a kérdést, holott nagyjából tudja/sejti a választ 2. ha mégsem tudja annak ellenére, hogy az idők kezdete óta itt veri a klaviatúrát- de olvasni a jelek szerint nem szokott- akkor úgyis mindegy mit válaszolsz rá!
    Ő szegény nem érti mi bajunk a „honfitársainkkal” amikor azok súlyos milliókért magángépekkel repkednek ide oda, egzotikus szigetekre vagy nagyvárosokba, „kártyázni” (vagy épp befüvezve Ibizán lazítani) alapjaiban és tudottan most éppen ” titkos kormányszolgálatot” tenni! Azaz nagy valószínűséggel a letelepedési kötvény-bulit rendezgetni egy kicsit és alighanem megbízásból, mert a Tóni már nem mehet, őt jelenleg néhány lépéssel visszahúzták a nagy médiaérdeklődés miatt – nos tényleg érthetetlen, hogy ez a fényűző luxus, na pláne az orbitális hazugság ami a köznép felé körülvette, miért is üti ki néhány millió nincstelennél, vagy ha úgy jobban tetszik az átlagpolgároknál úgy általában a biztosítékot?
    Az meg aztán végképp érthetetlen miért kell azon bárkinek is rugózni, hogy megérkezéskor a reptéren a milliárdos üzletek bonyolítása után, a leggyanúsabb figura kámfort játszott, meglépett mert olyan szerény, hogy nem viselné ha az újságírók özönében kellene üdvözlésként integetnie, hát tova tűnt, ám ami a cikkből kimaradt, előtte még a biztonság kedvéért rendőröket hívtak ugyanezen újságírókra, akiknek mindössze annyi volt a „rovásukon”, hogy voltak olyan merészek sőt pimaszok, hogy fotós szerszámaikkal a ritka nagy(maffia)üzletet bonyolítók fogadására felsorakoztak, és feltehetően kérdezni szerettek volna egy- két mondat erejéig, na semmi lényegeset, csak hogy hogy utaztak pl -:)))!
    Példátlan és érhetetlen, hogy erről egy magyar közíró/publicista cikket ír, hangot adva ezzel a jól érzékelhető általános közhangulatnak! Az sem baj, ha ezt egy 60 éve 6 ezer/km távolságban és „valódi demokráciában” élő idős hölgy nem érti, nem is értheti, hisz ott nyilván nem tapasztalja a fenti jelenségeket – ám ha mégis egyszer csak erre „ébredne”, úgy érdekelne a reakciója! Miként mindenkié, aki sok évi távolság és abszolút érdektelenség miatt, nem ismerve a magyar politikai-közéleti viszonyokat próbál meg a magyar néplélekről ítélkezni ill.véleményt mondani a fenti jelenség okán!
    Sosem az számít elsősorban, hogy ki hol él, és miként él, hanem, hogy mennyire tudja, akarja felvenni a ritmust az őt körülvevő világgal – kivált azzal a részével amit igazán fontosnak tart – mennyire tájékozott,ha nem is napra készen, de alapvetően jól informált és ezen infókból mennyit és miként tud hasznosítani!
    Ma az internet világában, úgy gondolom ez nem egy túlzott elvárás, igaz nem elég hozzá a wikipedia meg a kurucinfo !

    Ui. Amit végképp nem értek, az Demján!

  • Bendeguz79:
    „De a nagyszeru voros-paradicsomban az 1952-53-as evekben lett bevezetve ismet a jegyrendszer.”

    Igaz. Akárcsak Nagy-Britanniában, bár ott ‘952-ben tudtommal nem ismét bevezették, hanem a hábosú alatt (szerintem nagyon helyesen) bevezették, és 1952-ig meg sem tudták szüntetni.

  • BESANCOM soraira, amit irt LIENFAIR-hez;

    Elfogadni hajlando vagyok reszemrol ,hogy mi akik nem elunk ottan ahol maguk, hogy talan „nem ertenenek” a vadalmaikat.

    De az esetben lenne kerem jo es ertesitene minket a valo tenyekrol. Talan hogy legalabb is probaljuk mind azt „megerteni”.
    De kerm, csak valo tenyeket es adatokat adjon.
    Hagyja ki abbol mind a bizonyithatatlan regalmakat, pletykakat es politikai erdeku ellensegeskedeseket.

    Azt elore is koszonom Onnek !

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79!

    Kérdésére válaszolva ahol én az Ön humorérzékét és azzal szoros összefüggésbe hozva, magyar nyelvtudását tettem kérdés tárgyáva azért, hogy mégiscsak >finom maradhassak< az Önnek Föld S. Péterrel szemben tanúsított igazán személyeskedő stílusával szemben. Ezért metafóra gyanánt – szentségtörő módon 🙁 – József Attila egyik világraszóló lírai költeményéből emeltem ki két szót, az "örök anyagot", hogy ne kelljen szó szerint a nevén nevezni azt a valamit, amihez az Ön humorérzékének minőségét hasonlítani voltam kénytelen:

    … "Az örök anyag boldogan halad
    benned a belek alagútjain
    és gazdag életet nyer a salak" …

    .

  • Bendegúz79 Besancon hiába írná le a valós helyzetet vagy történéseket, mert azt Ön nem értené meg, vagy nem hinné el.
    Egyszerű a magyarázat, annyira a józan ész ellen megy minden, amit elképzelni sem tud. Mikor az ostobaság a „normális”, akkor hogyan akarja megérteni a magyar gondolkodást? Mikor a gyökér van felül, és a lombot ültetik el, mert mi majd megmutatjuk? Mikor az emberek nem a szemüknek hisznek, hanem a propagandának? Mikor a meglopott boldog, hogy meglopják, és még magyarázatot is kreál hozzá? Mikor hülyének nézik, és még örül is neki? Mikor mindenki a magyart „báncsa”, mindig más a hibás? Ezt földi halandó nem értheti meg, ehhez Közép-Európában kell élni. Nincs vele egyedül, ahol élek, ott sem hiszik el, és nem értik meg, és be kell vallanom, nem is lehet megérteni.
    Még Föld S. humoráról. Miután nem érti a fent említetteket, így nem is értheti Föld S.humorát. Örüljön neki. Humort magyarázni egyébként sem lehet. Az angol humort is vagy érti valaki, vagy nem. Ilyen a magyar is. Ott kell élnie, rögtön érteni fogja. Akik itt szapulják azok is értik, csak nem mernek belenézni a tülörbe, mert félnek felébredni. Álmodni jó, és a valóság szörnyű. Elismerésem a faradozásáért, de hiába való, sosem fogja megérteni a magyar lelket.

  • BRUNWIK TERRY soraira;

    Mindenek elott, en nem a cik irojanak az egyeniseget emlitettem, hanem a cikkenek az ertelmet.

    Masodik, ha Mga kepes megerteni amit irok, az bizonyitja hogy eleg ertlemese volt irva magyarul.

    Az „orok anyag” Jozsef Attila szavaiban, s ugy mint Mozes szavaiban, sot Einstein allitasa szerint is jellemzi mind a vilagegyetemet alkoto elemeket.
    Amely nem csak a ‘belsart’ az emberi vagy allati emesztoszervezeteikben letezik, de meg minden emberi leny agy-sejtjeit is kepezi.
    A „minden a Fold-porabol, minden a Fold-porava.’ tehat az egeyesz Vilagegyetem is.

    De a lenyeg az hogy a kozoplt eszmecserek adatait nem cimezte , vagy nem valaszolt semmire sem.
    Probalja azt tenni ! Az jelenti az eszmecsereket itten.

  • LLANFAIR soraira;

    Koszonom reszletes magyrazatait es beszamolojat.

    Eppen az az en meglatasom, s csupan azert predikalom hogy egy jobb gondolkodasmodra van szukseguk a helyzetet valtoztatni.
    Barki politukus nev-csereje nem megoldas.
    A nemzet lakossainak a mgelatasa , gondolkodasa ami a valtozas lehetosege.

    Eros vadalmakat kaptam a HFP soraimra, ahol irtam a sajat ,talan nem tull humoros formaban, hogy Magyarorszagnak valtoztatni kellene a Nemzeti Hymnuszat, a regi angol notara , minek neve ” Fold fejjel-lefele”-re.
    Aminek a szovege pont amit On leirt soraiban.

    Barmi sulytonak is latszana ma a helyzet, de soha nem engedheto a remenyt feladni !
    Probaljak azt kovetni.

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2017 június 21
    9:48 de.
    Drága Terézia!
    Az Ön által felmagasztalt urat volt szerencsém személyesen megtapasztalni és a következő konzekvenciákat voltam kénytelen levonna róla: pont olyan alamuszi, számító és humortalan, mint azok akik -jó példának okáért- Károlyi Mihályt hatalomra segítették, mert tudták hogy, a családi beltenyésztésből fakadó születési hibái miatti, állandó, önző bizonyítási vágyából fakadóan olyan hatalom éhes hogy, a legalantasabb célok elérésére is felheccelhető.

  • BrunszvikTeri

    Ilanfair 11:46

    Gratulálok ! 🙂

    .

  • Bendeguz79 Ha a kormányzat nem akar haladni, akkor nincs haladás. Ha a vak nacionalizmusban és mások hibáztatásában élő nép a kormánytól táptalajt kap, megvonják Tőle az oktatást, ha már pénze sincs utazni és világot látni, mitől változna? Mikor fizetett trollok ezrei hírdetik a hamís tanokat, elvesztődik az igaz szó. Mikor egy külföldre szakadt 60 év után sem tudja magáévá tenni a demokráciát, és a múltban él, nem látva milyen nagyot fordult a világ, mi várható el attól a vidékre bezárt embertől, aki csak a kormánypropagandát olvassa, ha olvassa, és Kósa Lajos, Németh Szilárd vagy L. Simon észveszejtő ostobaságait hallja, okos szó helyet? Az is világos, hogy a gyűlöletet könnyű elvetni, hamar virágot hoz, de kiírtani szinte lehetetlen, írányítani pedig csak egy ideig lehet. A Himnusz jó példa, búslakodunk, és mástól várunk mindent. De ha az a más jó példát mutat, akkor rögtön felháborodunk, mert nekünk ne mondja meg senki. Mert a kisnemesi büszkeség még mindig nagyon él a magyarban, a semmire. Én már régen feladtam a reményt. Velem nem ment, most próbálják meg nélkülem. Mennyi idő kell? Ötven-száz év? Ezer is kevés volt. Nekem nincs már ennyi időm erre a projektre. Igen, gondolkodásmód cserére lenne szükség, de aki gondolkodik az hazaáruló és elmebeteg bélyeget kap. De sajnos a legtöbb külföldre távozó sem változik, a környezetét akarja megváltoztatni, persze nem sikerül, akkor a saját fajtájával kezd együtt lenni, és nem történik semmi hasznos a gondolkodásában. Ezek azok akik visszavágynak, és visszamennek. Ez föleg a lengyelekre igaz, de a magyarok is hajlamosak rá. Rengeteg panaszt hallok a magyaroktól más magyarokra. Persze van jó példa is, de kevesebb. Igaza van, a névcsere nem sokat hozna, de ha csak a negyede pénzt lopnák el, már százmilliárdokat hozna egy új kormány. A sokat szidott „baloldali” kormány nagyságrendekkel kevesebbet lopott, és ez sajnos Magyarországon most nagy előny lenne. És igen, Ők sem voltak jók. A nagy vallásőrület is a nép butítására van, szó sincs a hít erejéről. A jól megfizetett egyház a kenyéradóért prédikál, nem Istenért. Az ország nagy része fásult, buta, önző, agresszív és műveletlen, mindenféle fóbiával küzd, mindenki rossz aki „más”, legyen bármilyen tehetséges és jó ember. Ha egy nép olyan hülye, hogy elhiszi azt, hogy a stadion fontosabb a kórháznál, a sportolót százszor jobban meg kell fizatni mint az orvost, tudóst, akkor azt az országot tényleg kerítéssel kell bevonni, ki ne szökjön a vírus, mert az ebola kutya füle hozzá képest. Kedves Bendegúz, milyen reményt lát? Tudom, a remény hal meg utoljára. De hát ellopták a reményhalat is. Kevés ember még próbálkozik, azt kigúnyolják, fenyegetik, lehetetlenné teszik családostul, vagy elüldözik az országból. Három jó példa, Sír Schiff András, a világ jelenlegi egyik legnagyobb zongoraművészét megfenyegették, ne merjen hazamenni, Kertész Ákost elüldözték, Fischer Iván zenekarát pedig módszeresen teszik tönkre. Mindhármuknak „csak” annyi a bűne, hogy megszólalt a rendszer vagy a magyar gondolkodás ellen. Ez most nagyobb bűn, mint a Kádár rendszerben.

  • BrunszvikTeri

    Figyelő

    írja nagybölcsen, hogy
    „Azért még a II. VH. végén is volt mit ennie a magyaroknak.”

    [Én teszem, hozzá persze, mert a magyarok olyan „élelmesek”, ugye. 😀 ]

    Azon túl, hogy voltak akik akik az ostrom idején éhenhaltak Budapesten (mint a barátom nagyapja is), itt nem arról van szó, hogy. a . m a g y a r n a k . ma nincs mit ennie, henem azokról, akik a létminimum nemzetközi statisztikai standardja alatt élnek. Ez pedig, már az >abszolút szegénységrelatív szegénység< fogalma is, ahol az egyén, vagy a család különböző életkörülmény-mutatói [jövedelem, lakásviszonyok, iskolai végzettség stb…] alapján elmarad a társadalom átlagos viszonyaitól.

    Tehát lehet választani az adott négymilliós csoportot illetően, hogy a szegénység melyik válfaját vallhatják büszkén a magukénak…

    .

  • BrunszvikTeri

    Elnézést: B.T. 5:17 hibás szöveg.

    Helyesen a következő:

    Figyelő

    írja nagybölcsen, hogy
    „Azért még a II. VH. végén is volt mit ennie a magyaroknak.”

    [Én teszem, hozzá persze, mert a magyarok olyan „élelmesek”, ugye. 😀 ]

    Azon túl, hogy voltak akik akik az ostrom idején éhenhaltak Budapesten (mint a barátom nagyapja is), itt nem arról van szó, hogy. a . m a g y a r n a k . ma nincs mit ennie, henem azokról, akik a létminimum nemzetközi statisztikai standardja alatt élnek. Ez pedig, már az . a b s z o l ú t . s z e g é n y s é g . ama határa, ahol az egyén, vagy a család helyzete azon létminimum alatt marad, amely az egészséges emberi élet biztosításához szükséges.

    Tény, hogy létezik a . r e l a t í v . s z e g é n y s é g . fogalma is, ahol az egyén, vagy a család különböző életkörülmény-mutatói [jövedelem, lakásviszonyok, iskolai végzettség stb…] alapján elmarad a társadalom átlagos viszonyaitól.

    Tehát lehet választani az adott négymilliós csoportot illetően, hogy a szegénység melyik válfaját vallhatják büszkén a magukénak…

    .

  • Figyelő! Jóasszony !
    A II.Viláháború végén már bizony „a magyarok” – de a németek is Berlinben ugyanúgy – az ostrom alatt kóbor, vagy elhullott lovakat daraboltak fel. A kényszer nagy úr. Akinek meg nem jutott döghús, az megnézhette magát. Ugye nem ezt érti magyar találékonyság és élelmesség alatt ?

  • Az elelmiszer hiany es az „ehezes” alanyan szeretenm figyelmeikbe hozni, hogy a vilag egyik leg-gazdagabb e,ber valojaban ehezett.
    Igen, John D.Rockefeller, mert az orvosok alatl megallapithatatlan gyomor-bajai miatt nem volt kepes mast fogyasztani naponta mint egy fel-csesze tejet.

    Az is ehezes am !!!

    De amire figye,eiket iranyithatnam, hogy a legnagyobb gazdagsagok ellenere is leheto aki ehezik.

    De elfelejtettek sorolni az „altalanos” szgenyseg okait barhol is.

    S hogy mi megoldast latnak ?
    A vadalmak NEM sgit senkit !

  • BrunszvikTeri
    2017 június 22
    5:22 de.

    Szerintem, a magyarok MA is élelmesek. Az éhezés, NEM 4-.8 év alatt fejlődött ki, hanem sokkal előbbi bűnök révén.
    Sajnos, a mai kormány- ellenzék, olyan kormány ellenes propagandát folytat otthon és külföldön hogy a külföldi befektetők többször meggondolják, hogy a magyarokkal szóba álljanak.

  • A vi;lagon barhol elo magyarok reszere szeretnem emlekeztetni Mindannyukat, a regi Amcsi mondasra;

    „Power corrupts, absolute power absolutely corrupts.”

    (a hatalom gaemberre tesz, a tekjes hatalom , teljes gazemberseget teremt, de casak minden erkolcstelen egeynbol !
    S a Marxizmus, szocializmus (nemzeti es nemzetkozi), evolucionizmus,szelsoseges bal-liberalizmus volt a modszer azt letrehozni !
    Amit foztetek, ma kell fogyasztani ! Jo etvagyat.

  • Bendeguz79:
    „A vi;lagon barhol elo magyarok reszere szeretnem emlekeztetni Mindannyukat, a regi Amcsi mondasra;
    “Power corrupts, absolute power absolutely corrupts.””

    Szívesen tanulok, és Öntől mindig tanulhat az ember.:-) Például olvasmányaim alapján eddig abban a kárhozatos marxista tévhitban éltem, hogy John Emerich Edward Dalberg-Acton (1834-1902), azaz Sir Lord Acton brit ember volt, ám Ön most felhomályosított, hogy amerikai.
    Köszönöm!

  • LIANFAIR Jun 23-i valaszara Bendeguz-hoz.

    Uram, amit irt azt nagyplakatta kellene nyomtatni es minden utca -sarkon kiragasztani.

    No de soha NE adja fel a remenyt. „A vihar-utan mindeg napsutes kovetkezik” !

    S el kell berni a vihart amig az tart.
    Ezen a Foldon semmi sem orokkevalo !
    Meg maga Fold sem.

  • Hm? Ket magyar ferfi egy helokoperban utaztak.

    S mindketten megerkeztek a celpontjaikra.

    Egyiknek sem sikerult kidobni a masikat utkozben ?

    Ket Magyar, hogy egyik sem dobta ki a masikat, hogy azt nem tette volna egyik sem ?

    Na az am a csodalatos , talan nem magyar egyik sem ?!

  • Számomra nem kedves Budamarcsi!
    Hol a fenébe élsz te?Nézzél már utána,hogy hogyan avandzsált a nagy gazdagok közé Demján és emlithetném még a Széles G.urat is.Nézz már utána kik voltak ők az un.”átkosban” és mit tettek az általuk vezetett cégekekkel?
    Gyurcsány lem lopott.Ő csupán jó hejre nősült be,ahol csinős feleségre tett szert és szép hozományra.A hozományt pedig nem lpta,ahogyan azt te állitod.Szégyelem magam,hogy olyanok hozzászolásai közé kell a vélemenyémet kiffejteni,mint amilyen te vagy.Igyekszem is minél kevesebbszer hozzá szolni a megjelent irásokhoz

  • BEREC ISTVAN megjegyzesere;

    Gyurcsany allitasa szerint nem „lopott”, nem zsebelt semmit igazsagtalanul, de bevallva hogy hazudott ejjel-nappal.
    Na hat melyet venne hihetonek ?