Ne védjék meg a zsidó honfitársakat!

2017 július 6 7:24 de.90 hozzászólás

Azt mondja a választott vezető, hogy zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, és megvédi zsidó honfitársait.

A zsidó honfitársak egyetértenek a zérő toleranciával, de nem szeretnék, ha megvédenék őket. A zsidó honfitársaknak rossz emlékeik vannak a megvédésükkel kapcsolatban.

A zsidó honfitársak azt szeretik, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket. Azt szeretik, ha nincsenek veszélyben. A zsidó honfitársak ugyanis ugyanazt szeretik, mint bárki más: békében, nyugodtan élni. Gyerekeiket nevelni, szeretteiket szeretni, dolgozni, pihenni, szórakozni.

Mindehhez persze az is kellene, legalábbis a zsidó honfitársak szerint, hogy a kormány, élén a választott vezetővel, ne hergelje azokat, akik a kormány legújabb Soros György ellen uszító plakátjaira odaírták, hogy Büdös zsidó, mert nem megvédeni akarják zsidó honfitársakat, hanem megtámadni.

A zsidó hontársak nem szeretik az ilyen és ehhez hasonló feliratokat. Nemcsak azért, mert rossz emlékeket idéz bennük, hanem azért is, mert ha egy kormányplakáton ilyet látnak, azt gondolják, hogy a kormány, élén a választott vezetővel, talán mégsem akarja annyira megvédeni a zsidó honfitársakat, mint ahogyan mondja.

Ha a kormány, élén a választott vezetővel, valóban meg kívánná védeni a zsidókat, akkor nem teremtene folyamatosan olyan helyzeteket, hogy neki, vagy bárki másnak meg kelljen védenie a zsidókat. Nem nevezné Horthyt kivételes államférfinak, miközben tudja, hogy Horthy nemcsak a zsidótörvényekért felelős, hanem több százezer zsidó származású magyar ember elpusztításában is tevékenyen segédkezett.

A zsidó honfitársak tudják, hogy nem a magyar kormány írta rá a Soros György ellen uszító plakátokra, hogy Büdös zsidó, de ezzel nincsenek különösebben kisegítve, mert azt is tudják, hogy a kormánynak nincs ellenére, ha valaki odaírja a plakátokra ezt a szégyenteljes szöveget. Ha a kormánynak, élén a választott vezetővel mindez nem tetszene, akkor már elfogták volna a tetteseket, és lesújtottak volna rájuk a törvény szigorával. Ám mivel ez nem történt meg, a zsidó honfitársak kénytelenek azt gondolni, hogy akár a kormány is odanyomtathatta volna a Soros György ellen uszító plakátokra ezt a szöveget, hiszen tudta, hogy előbb, vagy utóbb, úgyis odaírja valaki.

A zsidó honfitársak rosszkedvűen nézik azt, ami ma Magyarországon történik. Többeknek közülük háborog a gyomruk, és olyanok is vannak közöttük, akik félnek, mert még emlékeznek, hogy annak idején is hasonlóképpen kezdődött az, amitől a zsidó honfitársakat meg kellett volna védeni.

Mindez persze nem csupán a zsidó honfitársak számára gyomorforgató, hanem azok is ugyanígy éreznek, akik nem zsidók ugyan, de normálisan gondolkodnak és tudják, hogy egy olyan országban, ahol nem jó zsidónak lenni, ott nem-zsidónak lenni sem jó.

Föld S. Péter

90 hozzászólás

  • Bálint-Pataki József

    A szöveg remek, igazi telitalálat. Nagyon tetszik. Ami viszont nagyon nem tetszik és számomra is szégyen, hogy sajnos ezt kellett megírni 2017 Magyarországán.

  • Így. Föld S. Péter írása telitalálat. Ehhez képest teljes meglepetés: idén Makón megtartották (június 25.) az első „zsidó kulturális nap”-ot. A megnyitón a Hagymaház oszlopos aulája szinte megtöltve, zsidó azonban alig egy tucat. A helyi közösség tagjai. Ennyien maradtak … Pedig a makói hagymát az ő kereskedőik terjesztették el és tették ismertté az országban és a határokon túl is.

    (tudtad, hogy Makót régen Kis-Jeruzsálemnek is hívták?)

  • Azért van egy nagy különbség az 1930-as évekhez képest. Ma demokratikus Németország van.

    Le kéne már cserélni a régi lemezt, mert a mai antiszemitizmus nem az, ami régen volt!

  • hazai lámpa
    2017 július 6
    9:10 de.

    A mai antiszemitizmusban nem okolhatók a magyar zsidók az élet minden apró bajáért a 30-as évekkel ellentétben. Akkor zsidó túlsúly volt a gazdaságban, ma ez sajnos létszámukból adódóan sem áll fenn.

    Egyértelmű, hogy a Soros kampány nem konkrétan a zsidó honfitársakat veszi célba. Vannak tippjeim, pl. liberálisok, Brüsszel, a többi párt és szavazói, az alsó középosztály stb. Jellemző, hogy a zsidó honfitársaink viszont nem állnak ki szinte egyetlen fenyegetett csoport mellett sem. Csak a romák mellett.

  • Drizari
    2017 július 6
    9:05 de.

    Tudtad, hogy manapság nincs makói hagyma, ahogy kalocsai és szegedi paprika sincs?

    Brazil termény meg holland vetőmag van, ahogy ez kiderült a sorozatos paprikabotrányok idején. Igaz, manapság már magyar parasztság sincs, aki a zsidók kereskedők kívánalmainak megfelelő minőségben szállította anno az ízletes fűszernövényeket!

  • hazai lampa
    te hulye vagy………………..ennyi

  • A szerzo cikkeben hasznalata a „zsido honfitars” szot gyekrabban mint barmi mas magyar nyelvi szavakat.
    Tehat celja a „zsidozas” volt.

    Nem a cel lenne a kivanatos ahol senki nincsen naponta emlegetve szarmazasa sem vallasan sem.

    Pont azert az utolso mondata jogos ,hogy ott ahol nem jo zsidonak lenni, nem jo nem zsidonak lenni sem.

    Sajnos, Magyarorszag ott all ma is.
    3/4 evszazad utan is csak a multat ertek el.
    Nagy haladas lehetne az ?
    Ismtelgetik a „demokracia” szot, de valojaban semmi mas nem valtozott. Legalabb is nem a jobbakra.

  • Hogyan mondhatna barki is hogy ma magyaroszagon demokratikus elvek szerint mennek a dolgok ?

    Nincsen egy nap, hogy meg ez az allitolagosan liberalis eszamju es erdeku web-lap nem hirdetne allando megkulombozteto cikkeket.

    Valoban miert teszi azt ?

    Biznyitani ohajtjak hogy az mind csak hazugsag ?

    Ha valaki magyar, az magyar, eltekinteve hogy fule vagy farka milyen lenne. Nem ?

  • hazai lámpa,

    Lehet, hogy a mai antiszemitizmus nem azonos módon jelenik meg, mint a ’30-as években. Szofisztikáltabbnak és aljasabbnak mondaám. Indirekt célzásokkal, kódoltan kinyilvánítva. a lényeg azonban nem sokat változott.
    Egyébként érdekes, hogy miközben a zsidók ki nem állását firtatod, addig az antiszemitizmus elleni hétköznapi fellépést mintha nem igazán hiányolnád.

  • Orbán nem is túl lappangó antiszemitizmusa 201-ben is már látszott:
    http://endresy.blogspot.com/2012/12/orban-lappango-antiszemitizmusa.html

    Beleértve a „megvédős” retorikát is.
    Akkor valahogy nem igazán látszott, néhány blogot leszámítva, hogy ezt sikerrel dekódolták volna. (Föld S írását majd hátha beidézi valaki ezügyben 2012-ből)
    Holott akkor sem volt sokkal kevésbé antiszemita a Pannon Géniusz.

    a zsidó szervezetek azonban még 2014-ben is siettek gazsulálni a vezérnek.
    http://endresy.blogspot.com/2014/04/mazsihisz-vezetok-levelben-nyaltak.html

  • mindenben zsidózást látni—- ez egyfajta betegség—ez már nem érzékenység.
    no meg akik előszedik azok tudják ,hogy ezzel mindig lehet a feszültséget gerjeszteni.
    ez furcsa egy gondolkodásmód: ez azt akarja, hogy a zsidó emberekről semmit ne lehessen mondani,semmit nem lehet mondani.mert az abban a pillanatban zsidózás.Ezzel én így nem értek egyet,mindenbe belemagyarázni a zsidóellenességet ha kell , ha nem.
    Persze ,a magyarozás, az lehet-azt lehet pocskondiázni,az nem lehet érzékeny ember—szerintem ezt is abba kellene hagyni,mert ezzel őn maguk alakítják ki a –szerintük- zsidózást és ennek se vége se hossza—ezt a kőrmozgást az életben nem lehet abbahagyni. Hát akkor harcra fel-abba kell hagyni a magyarozást is,meg nem kell olyan helyzeteket kialakítani –amibe bele lehet rőgtőn magyarázni a zsidózást-részükről.S talán akkor béke lesz.
    Soros elvtárs pedig nem a zsidó volta miatt kapja amit kap-szerintem-de ugy látszik már ide is elért a keze.Nem kellene kiállni mellette és akkor nem lenne ez a félelem.
    Feltétlen nem zsidózó üdvőzlettel.

  • HAZAI LAMPA soraira;

    Igen, azt jelentette a Makoiaknak az EU-fele globalizalas.

    Talan majd szukseges lessz nekik Brazilba imigralni ahol majd dolgozhatnak 20 centes oraberekert.

    Az a globalizmus eredmenye, hogy ma Magyaroszag meg hagymat sem paprikat sem termelhet tobbe.

    S fogalmuk sincsen hogy mi vegyianygokat fogyasztanak azokkal a kulfoldi termekekkel. Nem csoda hogy mindenfele nyavaluak ma vilagszerete novekedokben vannak.
    Hasonloan a TBC es meg a Lepra is.

  • Mai magyaroknak, az antiszemitizmus fogalmát el kéne már felejteni.
    Igen, sajnos volt egy idő a múltban, amikor ez téma volt. Viszont, tudomásom szerint, pl. Budapesten, szép számmal élnek zsidók , egészen jól, senki sem bántja őket.
    Valóban, felesleges itt, ezen a fórumon a témát erőltetni és előre félni.
    Ami meg a Sorost érinti, nem az baj, hogy milyen származású, hanem hogy a törvényesen megválasztott kormányt meg akarja buktatni.

  • Mai magyaroknak, az antiszemitizmus fogalmát el kéne már felejteni.
    Igen, sajnos volt egy idő a múltban, amikor ez téma volt. Viszont, tudomásom szerint, pl. Budapesten, szép számmal élnek zsidók , egészen jól, senki sem bántja őket.
    Valóban, felesleges itt, ezen a fórumon a témát erőltetni és előre félni.
    Ami meg a Sorost érinti, nem az a baj, hogy milyen származású, hanem hogy a törvényesen megválasztott kormányt meg akarja buktatni.

  • Azért azt megnyugtató itt látni a kommentelők egyikénél és másikánál, hogy van értelme ezeknek a kormányplakátoknak, működik az agymosás.

  • Kalocsai Miklós

    Arról nem beszélve, hogy ha Orbán valamit, vagy valakit megakar védeni, annak, vagy azért ajánlatos nagyon aggódni! Lásd. magánnyugdíj pénztár. Meghirdették, hogy megvédik, azóta szőrin szálán eltűnt. Lépten-nyomon szajkózzák, hogy megvédik Magyarországot, azóta egyre mélyebbre süllyedünk. Gyurcsányéktól megvédték az egészségügyet, az oktatást, most romokban hever mind a kettő.

  • Mivel nem élek M.országon NEM láttam a plakátokat.
    Saját véleményemet írtam és írom mindig.

  • Kedves Tóth Péter, a zsidó valamiféle terméket próbál meg mindig eladni, legyen az a multikulti, a genderelmélet, a kábítószer, a pornótermékek, értéktelen váltók vagy fizetős egyetemek.
    Soros most cirka húszmillió afrikait próbál modern rabszolga-kereskedőként árulni, és hiába bizonygatja, hogy ezekből remek szakemberek vagy hűséges baloldali szavazók lesznek, a magyar társadalomnak nem kell. De ő próbálkozik, a magyar meg türelmesen utasítgatja vissza századszor is az erőszakos tukmálást. Piszok szerencsénk van, hogy nem Gyurcsány a miniszterelnök.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 július 6
    12:08 du.

    „Azért azt megnyugtató itt látni a kommentelők egyikénél és másikánál, hogy van értelme ezeknek a kormányplakátoknak, működik az agymosás.”

    Szerintem meg az összes személyeskedő -pártoktól függetlenül- gusztustalan!

  • Orsós Elemér

    Földeske, a magyarországi cigányok, szlovákok, németek, horvátok, szerbek, szlovénok, lengyelek, örmények, ruszinok, bolgárok, görögök, románok, ukránok ugyan miért nem írnak ilyen irreális követeléseket?

  • Tisztelt Christopher Adam!

    Ha jól érzékelem, Charlie július 6. 2:08. du kkommentjének alább idézet része – az Ön véleménye szerint – nem indokolja a kimoderálását:

    „Kedves Tóth Péter, a zsidó valamiféle terméket próbál meg mindig eladni, legyen az a multikulti, a genderelmélet, a kábítószer, a pornótermékek, értéktelen váltók vagy fizetős egyetemek.”

  • Figyelő:
    „Mivel nem élek M.országon NEM láttam a plakátokat. Saját véleményemet írtam és írom mindig.”

    Ha nem látta, akkor miről van véleménye?

  • A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke levéllel fordult Orbán Viktorhoz:

    http://www.mazsihisz.hu/2017/07/06/mazsihisz-elnok–a–sorosozas–komoly-kockazatokat-hordoz-10707.html

  • Saját, a fórum más topcjába írt kommentemből vagyok kénytelen idézni:

    „Nem állítom, hogy magyar kormány vezetője vagy bármelyik tagja antiszemita. Nem is érdekel különösebben;ha valakit antiszemitának tartok, legföljebb nem barátkozok vele, netán megszakítom vagy gyönge takaréklángra veszem a korábbi kapcsolatot. Ennyi.
    A magyar kormány vezetője valószínűleg nem antiszemita, annál sokkal rosszabb. Politikai céljai érdekében aljasul és gátlástalanul egyértelműen rájátszik a magyar társadalom egy részének valós vagy (általa) vélt antiszemitizmusára.”

  • Bendeguz79
    2017 július 6
    11:54 de.

    Ez már az EU csatlakozás előtt megtörtént. A rendszerváltás után a 90-es években árulták a holland vetőmagot, miközben a TSZ-ek megszűntek.

  • Andy Mage
    2017 július 6
    10:42 de.

    A mai antiszemitizmus lényege, hogy kódolva használják. Csak a bennfentesek értik, hogy mire céloznak egyesek, mikor Izraelt, az amerikai háttérhatalmat vagy a bankárokat szidják.

    Olyan antiszemitizmus, hogy összefirkálják a plakátokat, csak Pesten van. Ugyebár a vidékiek nem is ismernek szinte egy zsidót sem személyesen, az ismert sajnálatos megfogyatkozásuk miatt.

    Eléggé nevetséges lenne Soros György plakátjához virágot vinni, vagy nem tudom hogyan képzeled „a hétköznapi fellépést”?

  • Christopher Adam

    Belzebub,

    sajnos a kommenteket csak nagyon futólagosan olvasom el, különösen amikor szabadságon vagyok. Csak akkor lehetne kivédeni az olyan marhaságokat, mint amit Charlie írt, hogy ha kb. minden második magyar mellé egy babysitter-t állítunk szolgálatba, amikor a számítógép elé ül.

  • Tisztelt Christopher Adam!

    OK., megértettem.
    Őszintén szólva párszor már nem értettem az ellentmondást, hogy Ön saját költségén fenntart és szerkeszt egy normális hangvételű alapvetően liberális szemléletű e-lapot (csak mellékesen jegyzem meg, hogy én magam nem vagyok, de legalábbis nem tartom magamt liberálisnak – de nem hiszem, hoy ennek itt és most nagy jelentősége lenne), ugyanakkor moderátorként hagyja, hogy a fórum rovataiban időnként szinte a Kuruc.info-ra való kommentek jelenjenek meg.
    Hát… mit lehet tenni, szegény ember vízzel főz.

  • „…annak idején is hasonlóképpen kezdődött az, amitől a zsidó honfitársakat meg kellett volna védeni.”

    Szégyen és gyalázat ami a magyar zsidó honfitársainkkal történt hazánkban !

    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=movie&chapter=7_2_2

    Hiába küszködünk, szépítgetünk, színezgetünk, keverjük-kavarjuk, mosogatjuk a történteket, kutatunk kibúvók után, hogy távol tartsuk magunkat az önkritikától, a valóságlátástól – hiába kerülgetjük vétkeinket mint macska a forró kását, a TÉNY az, hogy mi egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követtünk el a magyar zsidó honfitársaink ellen. Magyarok, magyarok ellen !

    Szégyenszemre, az egész világ előtt, egy óriási szégyenbélyeg tündököl hazánkon a múltbeli szégyenletes cselekedeteinkért – manapság, naponta megerősítve a magyarok különleges kegyetlensége és embertelensége miatt, ahogy a mai menekültekkel bánnak !

  • Miklos Bánfi

    A cikk profi és még akkor is meg kell írni, ha 10 kommentelő mellé úgy látom 9 mellé kellene egy baby-sitter 24/7. Mondjuk olyan mint az egyik tanárom volt általánosban, aki a kemény kezéről volt híres:)

  • Chris és Belzebub,

    az ilyen tartalmú és értelmű hozzászólások adják a mai Magyarország valós képét. Az ezektől eltérő hivatalos politikai nyilatkozatok a külvilágnak szólnak.
    Magyarország az elmúlt negyedszázad alatt semmit nem bírt hozzáadni az európai értékekhez, se kulturálisan, se gazdaságilag. Viszály kirobbantására és az Unió egységének gyengítésére azonban nagyon is alkalmas. Magyarország – pontosabban fogalmazva Orbán Viktor – jelentős befolyással bír a „visegrádi négyekre” (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia). Földrajzi elhelyezkedésük geopolitikai erő, ezért nem mindegy, hogy a közeljövőben ezek az országok mennyire kerülnek orosz befolyás alá, amire Orbán Putyin barátsága alapján nagy az esély.

  • Belzebub, a kiragadott mondatomat próbáld inkább cáfolni. A tények – még ha te ki is töröltetnéd – megmaradnak tények és a mai világban nem csak a kuruc.inforól tájékozódik a magyar.
    Biztos emlékszel, amikor Ronald S. Lauder a Zsidó Világkongresszus elnökeként Európa legnagyobb szerencsejáték barlangját szerette volna a Velencei-tóhoz eladni, a magyarok nem kértek belőle. Lauder megértette ezt és már máshol házal a projektjével. Ezt kérjük Sorostól is, a magyarokra jellemző megértő türelemmel.

  • György Molnár

    Bokros végre kimondta, (amit én már régen gondolok) hogy Orbán egy fasiszta. Ez a felcsúti kis parasztgyerek nem nyugszik addig, amíg Szálasi sorsára nem jut……

  • A cikkbol:

    „A zsidó honfitársak egyetértenek a zérő toleranciával, de nem szeretnék, ha megvédenék őket.”

    El tudom kepzelni hogy micsoda hozonges menne itt, ha az Orban, vagy egy tarsa mondana, vagy irna ezt! Es ehhez az irashoz itt tobben is gratulaltak! Megdobbento a vaksag es az elvakult gyulolet ami csopog itt a legtobb irasbol.

    „A zsidó honfitársak azt szeretik, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket. Azt szeretik, ha nincsenek veszélyben.”

    Elvileg szep es jo lenne, de ilyesmire csak a legnaivabb „zsido honfitars” szamitana. Kulonosen nehez ezt elvarni az amugy sem tul magas intellektualis szinten levo zsidogyulolotol, amikor egy magat zsidonak hivo, de igazabol a zsidosagot gyulolo szenilis ven hulye hajlando eljatszani a front man szerepet egy undorito politikai jatszmaban.
    Ezt a „zsidot” meg a zsidok is utaljak, mit lehetne varni a nem-zsidoktol?

    „A zsidó honfitársak tudják, hogy nem a magyar kormány írta rá a Soros György ellen uszító plakátokra, hogy Büdös zsidó, de ezzel nincsenek különösebben kisegítve, mert azt is tudják, hogy a kormánynak nincs ellenére, ha valaki odaírja a plakátokra ezt a szégyenteljes szöveget.”

    Ezt mibol tudja az szoveg iroja? Csak nem feltetelezi es tenykent kozli?

    „Ha a kormánynak, élén a választott vezetővel mindez nem tetszene, akkor már elfogták volna a tetteseket, és lesújtottak volna rájuk a törvény szigorával.”

    Ahogy elnezem csak egy tettes volt. Nem tudom hol all a plakat, de sejtem, hogy nincs hozza allitva orseg 24 oran at. Honnan tudnak ki firkalta azt fel?
    Ezt valoban ilyen nehez megerteni, vagy kinosan szukseges volt ez is a kovetkezo ragalmazashoz ebben a „kivalo cikkben”?

  • hazai lámpa,

    „A mai antiszemitizmus lényege, hogy kódolva használják.”

    Es?

    „Olyan antiszemitizmus, hogy összefirkálják a plakátokat, csak Pesten van. Ugyebár a vidékiek nem is ismernek szinte egy zsidót sem személyesen, az ismert sajnálatos megfogyatkozásuk miatt.”

    A vilag tobb helyen bebizonyosodott a multban, hogy nincs szukseg helybeli zsidora a zsidogyulolethez. Ha elegszer ismetelgetik a „tant” egy olyannak, aki eloszeretettel keres bunbakot a sajat hibaibol szarmazo kudarcaihoz, az elobb-utobb latatlanban is gyulolni fogja a zsidokat.

  • Dienes Erzsébet

    Én viszont azt sem bánnám, ha az antimagyarizmus ellen is végre záró toleranciát hirdetne valamelyik magyraroszági kormány4

  • Dienes Erzsébet

    „A zsidó honfitársak azt szeretik, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket. Azt szeretik, ha nincsenek veszélyben.”

    Nem csak ők! Az ittrekedt magyar honfitársaik is! Sőt! még az elszakított területeken élő magyarok is.

  • Dienes Erzsébet

    „Ha a kormány, élén a választott vezetővel, valóban meg kívánná védeni a zsidókat, akkor nem teremtene folyamatosan olyan helyzeteket, hogy neki, vagy bárki másnak meg kelljen védenie a zsidókat”

    Márpedig ez az egyetlen, (meglehet nem egészen önzetlen!) pozitívuma Orbánnak, hogy nem engedi eliszlámosítani Magyarországot, hiszen a zsidóságra ma nem Horthy jelent veszélyt, hanem éppen az iszlám.

    Sem zsidóként, sem magyarként nem vagyok képes megérteni, miért akad annyi zsidó és annyi magyar aki nácizmusnak állítja be a védekezést ez ellen.

  • Dienes Erzsébet

    Your comment is awaiting moderation.

    Kíváncsian várom az eredményt!

  • Dienes Erzsébet

    Drizari
    2017 július 6 9:05 de.

    „Tudtad, hogy manapság nincs makói hagyma, ahogy kalocsai és szegedi paprika sincs?”

    Igen, éppen ilyen témáknál szakad el a logikai fonal! Ugyanis ehhez semmi köze sincs a zsidóságnak! Sőt a kereskedői még ellenérdekeltek is benne! Ez már az új AMEURÓPA piacgazdasága!

    És az ember ettől a ponttól nem érti, hogy a hazai helyett miért éppen ezt a Soros-álma piacgazdaságot támogatja a hazai zsidóság. A kanadai zsidóság szempontjait persze nem ismerem, arról tehát véleményem sem lehet.

  • Charlie
    -„a zsido mindig valami termeket probal eladni…”- egy masik zsidonak.
    NEM Nektek……………..cask ti meg abba is belepofaztok.

  • Miklos Bánfi

    Miklós, valamelyikünknek nevet kellene változtatni, mert nem szeretném, ha a Te ordas eszméidre asszociálnának rólam. Én voltam itt előbb:)
    Amúgy a szerző pontosan tudja, hogy ért a magyar a felkérés keringőre nyelvén. Sőt Orbán is és ezért csinálta ezt a morális Marina árok plakátot. Úgy tudod, hogy egyre firkáltak? Rosszul értesült vagy a rossz indulatoddal – nyerő kombinációnak tűnik?

  • Miklos Bánfi

    Bokros abban az adásban igen tisztán kifejti a teljes képet Kálmán Olgának, csak az itteni kommentelők javát nem érdeklik a tények. Orbán igenis fasiszta. Feudális hűbéres gúnyájában. Így a zsidó pénzen dőzsölhet kedvére.
    A zsidóknak kellett volna már levágni őt a pénzcsapról.

  • DRAZIRI 2017,July 6 soraira;

    Tudta hogy Pudapestet Judapestnek szoktak nevezni regen ?

    De kerdesem lenne a cikk autorjahoz, hogy muert nem irta azt hogy miert ne legyen ma megkulomboztetes senki ellen ?

  • DIENES ERZSEBET soraira;

    Ha soraim segithetne Ont valaszt nyujtani kerdesere a Kanadai korulmenyekre ,habar nem elek Canadaban, De a valasz mert ottan teljesen jelentektelen hogy barki is honnan szarmazik, mi az eredete, faja, nemzetiseg, vallasa, ideologiai elkepzelesei, sot semmi mas.

    Csupan hogy mikent eli eletet. Remelve hogy nem kovet el bunoket embertarsai ellen. Semmi mas !!!

  • Hátha érdekelne valakit, akinek a gyerekét, vagy más fiatalt (bár ide magyar fiatalok nem járnak olvasgatni) érdekelné ez a munka. Lényeges, csak angol nyelvtudás szükséges hozzá, és pedagógiai végzettség sem kell. Mindössze óvodáskorúakhoz kellő empátia és kiutazási kurázsi. Ha a jelentkező elnyeri a foglalkoztató bizalmát, egy luxus óvodában nyer állást. Ottléte és alkalmazása idejére a fizetésén felül ingyenes és berendezett szolgálati lakást kap:

  • DIENES ERZSEBET soraira;

    Ma, az egesz vilag egy FIAC !

    A kuzdelem ma hogy ki ,ilyen elonyoket bistosithat sajat erdekeinek, s milyen korlatozasokat versenytasainak.

    De mindeg jobb mint az egeeszvilag csata-ternek lenni !

  • Kalocsai Miklós
    2017 július 6
    1:28 du.
    ezek egyszerüen nem igazak,
    nagyon sok városban uj kórházak épültek,a miénkben kb. 20 milliárd ft.-t kőltőttek rá.szinte minden új lett. rosszat mindig lehet találni és csámcsogni rajta és ezeket erősíteni,hátha az emberek gyuriferihez fordulnak?
    aki csak rosszat akar látni az csak azt látja , akkor is ha jót lát.mert nem bírja meglátni mi a a jó

  • Barlev, „a zsido mindig valami termeket probal eladni…”- egy masik zsidonak. NEM Nektek”
    Sajnos igazad van, ez történt Horn Gyula alatt a privatizációnak nevezett kirablásunk idején is.

  • Dienes Erzsébet,

    „És az ember ettől a ponttól nem érti, hogy a hazai helyett miért éppen ezt a Soros-álma piacgazdaságot támogatja a hazai zsidóság.”

    Oket is megfizetik ezert. No es valoszinu akad koztuk nehany hasznalhato idiota is (useful idiot).

    „A kanadai zsidóság szempontjait persze nem ismerem, arról tehát véleményem sem lehet.”

    Nem csak kanadai, amerikai is: Akik mar legalabb 3. generaciosok tobbnyire annyira zsidok, mint en hottentotta vagyok. Nem csak siman vallastalanok, egyenesen Izrael-ellenesek, addig a pontig, hogy Izrael ellensegeinek csokolnak be csontig. Tamogatjak is oket „termeszetesen”.
    Ez pedig csak ugy lehetseges, hogy rendkivul nagy muzulman-baratok, eroltetik a muzulman bevandorlast Eszak-Amerikaba, mintha mashonnan nem is lehetne hozni bevandorlokat.

    Gazdasagilag pedig tamogatjak a NAFTA-t, ami az eszak amerikai „Kozos Piac”, es aminek egyik lenyege, hogy az olcso kanadai nyersanyagokbol az amerikai nagyvallalatok rabszolgaberert Mexikoban eloallitjak az aruikat, amiket aztan arulnak jo penzert Amerikaban.
    A Trump tobbek kozott ennek is veget akar vetni, azert is „fasiszta”, „naci”… stb. Tovabba mindenki mas is naci, aki eszre meri venni hogy szepen verik at ot, mikozben 10-15 ember esznelkul gyarapszik.
    Raadasul meg ok tetszelegnek szocialistaknak, kommunistaknak, vagy eppen „haladoknak”, „liberalisoknak”, „humanistaknak”.

    Az egesz – nem csak az odatevedt zsidok – egy undorito hipokrita banda.

    Azon eszak-amerikai zsidok, akik Izraelbol vagy Europabol jottek tobbnyire meg megtartottak a jozan eszuket. Sajnos kevesen vannak.

  • Miklos Bánfi,

    „Miklós, valamelyikünknek nevet kellene változtatni, mert nem szeretném, ha a Te ordas eszméidre asszociálnának rólam. Én voltam itt előbb:)”

    Ha valaki nem tud a Miklos es a Miklos Bánfi kozott kulonbseget tenni, akkor hidd el nekem, hogy annak edesmindegy.

    Nem ertem pontosan mi az „ordas eszme” nalam. A cikkre reagaltam, amiben nyilvanvalo hibak voltak. Mar a hibak kimutatasa is ordas eszmenek tunik neked?
    Mit szolsz egy szamtan tanarhoz, amikor a 2+2=5-ot kijavitja? O is ordas? 🙂

    Hogy Orbanek a Soros kepet tettek ki bevandolrasugyben, annak talan az lehet az elso es legfontosabb oka, hogy Soros adja a nevet ehhez az amerikai politikahoz, aminek Europa tonkretetele a celja.
    Ha nem akarod, hogy Orban plakatozza Sorost, akkor talan Sorosnal kene kilincselned, hogy hagyja abba a kis mocskos settenkedeseit. Nem csak ezt, a tobbit is.

    Ti itt imadjatok osszekeverni az okot az okozattal, a tuzoltobol gyujtogatot csinaltok es vica versa. Nekem ugy tunik, hogy inkabb az al-hirek kozlese, illetve a hirek eltulzasa az „ordas”. Nem beszelve arrol, hogy oldalakat lehetne irni arrol, hogy milyen hirek maradnak le.

    Nem neztem, de pl. volt itt mar cikk arrol, hogy a kanadai miniszterelnok bocsanatot kert egy muszlim terroristatol, es adott neki 10 millio dollart karteriteskent, mert annak idejen szegenyket bortonbe csuktak? Vagy az ilyen hirek tul kellemetlenek – ha nektek nem is annyira ordasok?

  • Miklos
    2017 július 7
    4:42 de.

    Szerintem sokan nem értik a Soros plakátokat, se az ellenzéki hisztérikus reakciót.

    Lehet, hogy meglepő, de nem minden magyar olyan kiművelt antiszemita, mint itt egyesek. A magyarok jelentékeny része nem azzal foglalkozik otthon, munka után, hogy a zsidó világösszeesküvés szálait bogozgassa.

    Ettől még káros ez a plakátkampány, pl. sokan inkább elfordulnak a politikától az állandó hisztéria miatt. Vagy pl. a kemény mag, a szavazótábor tudja dekódolni az üzenetet.

  • Miklos Bánfi,

    „Orbán igenis fasiszta. Feudális hűbéres gúnyájában. Így a zsidó pénzen dőzsölhet kedvére.
    A zsidóknak kellett volna már levágni őt a pénzcsapról. ”

    Ordas, eh?

    Erdekes hozzaszolasodbol csopog a zsidozas.

    Hozzatennem, hogy talan nem artana megnezned mit jelent a fasiszta szo. Amig tudom, hogy nalatok szocialistaknal es kommunistaknal bevett szokas barkit vagy eppen mindenkit lefasiztazni, lenacizni, es azt is tudom, hogy egy eszak-amerikai, vagy nyugat-europai kollegadtol nem varhatom el, hogy tudja is mirol beszel, addig bizom abban, hogy a Magyarorszagon kapott tanulmanyaidat tudod gyumolcsoztetni legalabb annyira, hogy beleolvasol a temaba, hogy tobbe ne hordj ossze ostobasagokat.
    Mert tudod az igazi fasiszta egyik szokasa az, hogy az ellenfeleirol hazudozik mindefele orultseget, es megprobalja felruhazni azt a sajat rossz tulajdonsagaival. Remelem nem akarsz az igazi fasiszta szerepeben tundokolni itt.

  • hazai lámpa,

    „Szerintem sokan nem értik a Soros plakátokat, se az ellenzéki hisztérikus reakciót.”

    Valoszinu, hogy a szellemi fogyatekosok kozott akad nehany, de szerintem elegge egyszeru a dolog. Meg egy kisiskolasnak is meg kell ertenie.

  • Föld.S Péter!

    megint egy felesleges cikk…(nem az első)

    Itthon valóban nem kell megvédeni a zsidó honfitársainkat,mert ugye nincsenek veszélyben,egyenrangú polgárok,elismerik a a vallásukat,támogatják az egyházat,megemlékeznek a holokausztról,jó a a kapcsolat a főrabbi és a kormány között stb.
    Ugyan itthon is,meg másutt is vannak náci elemek,de ugye itthon ez elenyésző és a törvény minden szükséges esetben hatékonyan fellép ellnük!

    Na ennyi!!!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2017 július 7
    3:03 du.
    Kedves Marcsi, nem feleslegesek ezek a cikkek, sem az övé sem a vele egyivásuaké, mert ha lesz már végre egy igazi elszámoltatás, a hazaárulókat még „listázni” sem kell, elég lesz eléjük rakni a bizonyítékokat, anno a kádári Ludas Matyiba sem kerülhetett megbízhatatlan elvtársként, ugyanazt folytatja, csak nagyságrendekkel nagyobb, alapítványokból csurgatott fizetésért, még arra is buta hogy, némiképp titkolja!

  • Ne védjék meg a zsidó honfitársakat!
    Kedves uram.
    Ez a cím akkor azt is jelenti,hogy azt csinálhatnak velük amit -akárkik- akarnak ,és senki ne lépjen kőzbe . Biztos vagyok benne nem így gondoltad. De az ilyenre való felszólítás helytelen.—Vagy egy író-kőltőnek minden megengedett.
    Nem ez a fajta gondolkodás teszi teljesen kiszolgáltatottá ezen embereket .JA??? ez így nem baj ??? De majd ha az lenne —-akkor biztosan azonnal jőnne a nácizás.
    Na erről kellene elmélkedni–ráérő időben.üdvőzletével

  • Miklos
    2017 július 7
    1:48 du.
    Tudod ezek és a kellemetlen témák egyik oldalon be a másikon ki elv műkődik. ,,…Nem neztem, de pl. volt itt mar cikk arrol, hogy a kanadai miniszterelnok bocsanatot kert egy muszlim terroristatol, es adott neki 10 millio dollart karteriteskent, mert annak idejen szegenyket bortonbe csuktak? Vagy az ilyen hirek tul kellemetlenek – ha nektek nem is annyira ordasok?…,,,

  • Miklos Bánfi
    2017 július 7
    9:49 de.

    Ismered az ötvenes évekből azt a viccet, hogy az egyszeri polgár nevet szeretne változtatni? Kérdezik tőle:
    – Mi a neve?
    – Ganaj Mátyás – válaszolja.
    – Hát ez tényleg ronda név – szól a hivatalnok. – Na és mire szeretné változtatni?
    – Ganaj Jánosra.

  • Komplikált az egyszerű magyar helyzete manapság.
    Soros ömlesztené hozzánk a fekete Afrikát, erre a szintén zsidó, volt Soros-ösztöndíjjal kitaníttatott kormányszóvivő Kovács Zoltán kígyót-békát kiabál rá. Ezt a hírt aztán elemzi szintén két zsidó hírelemző (hírtv), akik szintén egymást gyalázzák a történteket értelmezve. Én meg csak nézem a perpatvart, ahogy ezek, a harmonikus magyar életterembe belegázolnak.
    Persze a magamfajta megítélésében rögtön egyetértenének, ha meg mernék pisszenni.

  • Christopher Adam

    Charlie,

    Amit itt írtál, az kész agybaj. De sajnos annyira, de annyira elterjedt a magyar társadalomban.

  • Chris 5:33, ez nem ritka, de nem is általános. Mint írtam, nem mindenki kiművelt antiszemita.

  • Miklós 2:23, én a dekódolásról beszélek.

  • Boda Marcsi,

    „megint egy felesleges cikk…(nem az első)”

    Csatlakozom Elemerhez, annyi kulonbseggel, hogy az ilyen cikkecskek es blogok elengedhetetlenul fontosak ahhoz, hogy Orban ujra megnyerje a valasztasokat.

    Regebben valahogy ugy mondtak, hogy „Ha egy kicsivel is tobb eszed lenne feleszu lennel”… vagy valahogy igy.
    Nos hat az ilyen „emelkedett” cikkek arra utalnak, hogy sokkal tobb eszre lenne szukseg. De epp ezert hasznosak ezek a nevetseges beirasok. Sajat maguk alatt vagjak a fat a szocialistak, kommunistak, fasisztak, nacik… csak a jo Isten tudja ki tudja kik tartoznak hozzajuk, bar amugy is majdnem mindegy, kozel ugyanaz az intolerans banda mind.

    Hadd csinaljak! Hidd el nekem, ami itt megy Eszak-Amerikaban es Nyugat-Europaban azt nem akarod megtapasztalni Magyarorszagon! Ezek azert hordjak be (vagy akarjak behordani) szandekosan a legelkepesztobb ellensegeiket is kulfoldrol, mert abban biznak, hogy legalabb atmenetileg lesz szavazobazisuk. Ugyanis ok maguk is tudjak, hogy normalis embernek ok nem kellenek. Ha nem igy lenne, nem kellene nekik meg a legeskudtebb ellenseguk is, mint a muszlimok.

    Es ha ezek megint hatalomra kerulnek Magyarorszagon, minden gondolkodas nelkul tonkre fogjak tenni az orszagot ilyen modon is, nem csak ahogy a privatizacio soran tettek.

  • charlie,

    Inkabb orulnod kene, hogy nem minden zsido hulye vagy becstelen.

  • Charlie
    valahogy szegyenlosen kussoltal lapitva mint szar a fuben……..akkor amikor sulyos dollarmilliokkal izraeliek kisegitettek a richter gedeon gyogyszergyarat a gazdasagi csod godrebol.
    milyen kirablasrol obrgatsz uugy megis?

  • Chris, elkötelezettségeden felülemelkedve, a problémát tárgyilagosan szemlélve, mit tanácsolnál az „agybaj” megoldására a magunkfajtáknak? Maradjunk csöndben vagy küzdjünk az önrendelkezésünkért, „lapítsunk, mint szar a fűben” vagy őrizzük meg azt, ami még megmaradt az értékeinkből?
    Lehajtott fejjel, bűntudattól mardosva éljünk nemzedékeken át, vagy építsünk egy életminőségben fejlődőképes magyar országot?

  • Miklós 6:49, igazad van, de mégse felhőtlen az örömöm, ha azt látom, hogy kirekesztett szemlélődőként figyelhetem csak a jövőmről szóló diskurzust. Sokszorosan veszélyeztetett csoporthoz tartozom – fehér, keresztény, magyar, hetero – emiatt a receptoraim különösen érzékenyek. 🙂

  • Miklos Bánfi

    Miklós, eddig azt hittem Boda verhetetlen. Most elbizonytalanítottál..
    Tőled ezek után elvárom, hogy lenézz!

    Csak ennyit végezetül:

    A fasizmus ismérvei Umberto Eco szerint:

    1. hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges; kipipálva
    2. a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába; kipipálva
    3. a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek; kipipálva
    4. az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása; kipipálva
    5. félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése; kipipálva
    6. az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása; kipipálva
    7. a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt; kipipálva
    8. „a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani; kipipálva
    9. „tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel; kipipálva
    10. hősiesség kultusza; kipipálva
    11. szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik; kipipálva
    12. közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki; kipipálva
    13. a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról; kipipálva
    14. a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat. kipipálva

    Nem vitás, Magyarország a legjobban teljesít!

  • Az „agybajom” ma is elővett, először az izraeli nagykövet akasztott ki, aki felszólította!! a magyar kormányt a Soros-plakátok levételére. Hmm..
    Nem tudom fordított esetben mi történne.
    ….
    A másik dolog a mai Pride, aminek házigazdája!! egy Tel-Avivból ideutazó importhomoszexuális, Steiner Kristóf lett. Hát ezt a honlapot biztosan nem olvassa , mert akkor tudhatná, hogy egy „faji alapú, fasiszta, antiszemita diktatúrába” látogat.
    Persze ő is tudja, hogy a magyarok birkatürelműek, ezért is látogathat hozzánk reklámozni a devianciát.

  • Miklos Bánfi
    2017 július 8
    6:51 de.

    A fasizmus az ún. „elveszett nemzedék” körében volt népszerű. Kiváltó oka az 1. vháború utáni nyomor, munkanélküliség, az addigi hagyományos értékrend összeomlása. Jellemző a kispolgárság és a munkások, a középosztály körében.

    Nem voltak rosszabbak az akkori emberek, csak a fasizmus ígért valami megoldást a problémáikra. Hiába van liberális demokrácia, ha nem tesz kenyeret az asztalodra!

  • Miklos Bánfi,

    Kar hogy nem nezel utana annak, hogy kitol es mit idezel. Amig Umberto Eco munkassaga ertekelendo, tisztelet is erdemel – bar sok mindenben nem ertek vele egyet es errol majd kesobb – az az orult, aki “osszefoglalta” 14 pontban amit Eco irt, nehany “aprosagot kifelejtett”, ahogy az szokasos szocialista es kommunista korokben.
    Inner szarmazik:

    http://kottke.org/16/11/the-14-features-of-eternal-fascism

    Es azota bejarta a vilag osszes kommunistajanak iroasztalat ez a zoldseg, orgazmust okozva minden verbo szocialistanak es kommunistanak.

    Nem akarok egy 50 oldalas tanulmanyt irni, hadd idezzek csupan nehany reszt Eco-tol (es nem a Kottke site-rol):
    “Csak egy fajta nacizmus letezett, de a fasiszta jatek tobb felekeppen jatszhato es a jatek neve nem valtozik.”
    A felsorolt 14 “tipikus vonas” Eco szerint “nem sorolhato be egyetlen rendszerbe, mert sokuk ellentmond egymasnak, valamint tipikusak mas fajta despotizmusokra es fanaticizmusokra is. De eleg egynek jelen lenniuk ezek kozul es fasizmus fog kepzodni korulotte.”
    Az elso idezett mondattal is vannak bajok, de hagyjuk. A masodik mar egy vaskos logikai hiba. Gyakorlatilag felismeri, hogy logikai hibat vet, de azert kitart mellette. Ugyanis ha az allattenyesztes es a novenytermesztes tipikus tulajdonsaga volt a rabszolgatarto, a feudalis es a kapitalista rendszernek is, akkor ezek igazabol nem tipikus jegyei egyiknek sem, hanem minden emberi tarsadalomnak. Nem mondhatom azt rad, hogy naci vagy, mert a naciknak is volt, es neked is van korom az ujjadon. Remelem ez ertheto.

    Aztan jonnek a pontjai (csak nehany mert tul hosszu lenne):

    1. A tradiciokkal van baja, amik szerinte gonoszak es aki hasznalja oket csakis fasiszta lehet az o fenti megfogalmazasa szerint (miszerint elegendo egy a sok pontbol, es maris fasizmussal allunk szemben). Akkor viszont minden Buddhista, Hindu, Muszlim, Zsido es Kereszteny fasiszta lesz kapasbol. Kik maradnak, akik nem fasisztak? Ateistak, szocialistak, kommunistak…stb. Na de csak addig, amig el nem lehet mondani roluk, hogy ok is tradicionalisak – amikor mar semmi ujat nem hoznak. Tehat holnapra mindenki fasisztava lesz a vilag e meggondolas alapjan. (No es itt is emlitette, hogy a tradiciokat nem csak a fasisztak alkalamazzak, de azert mindenaron be akarja bizonyitani, hogy ez rajuk jellemzo.)

    2. Amit az Eco masodik pontjaval csinalt ez a Kottke nevu az mar egyenesen siralmas. Persze lehet, hogy Eco ellentmondasait akarta kiszurni, amikor kihagyta azt, hogy az olasz fasisztak es a nemet nacik mindketten nagyon is oda voltak a “modernizmusert”. Ahhoz, hogy a “modernizmus” vadja uljon Eco-nak ki kellett tekernie a szo ertelmet. Arrol nem is beszelve, hogy Eco idejeben mar nem a Felvilagosodas szamit modernnek, hanem a Marxizmus-Leninizmus. Ami mellekesen automatikusan tradicionalist, reakciost, azaz fasisztat csinal Eco-bol. Csak ezt o nem vette eszre.

    (Ket reszes)

  • Miklos Bánfi,

    (Masodik resz)

    11. Ebben a pontjaban a heroizmussal van baja. Annyiban igaza van, hogy a fasisztak is alkalmaztak ezt a fajta agymosast, de azt mar elfelejti, hogy minden eddigi tarsadalomban is ugyanez ment. Meg a Kadar rendszerben is. Akkor a Kadar rendszer is fasiszta volt?

    Es akkor meg csak az Eco-val foglalkoztunk. Az o meghatarozasa – meg sajat maga bevallasa szerint is – elegge pontatlan, ennelfogva a szakmaban nem is sokan hisznek neki. (Azonban te batran idezz tole, raadasul ugy, hogy alaposan ki van zsigerelve az idezet.)

    Torteneszek, political scientists (mi az magyarul?) es egyeb szakertok szerint 3 kozos tipikus vonasa, tulajdonsaga lehet a fasizmusnak:

    1. A “tagadas”, azaz az “anti-minden vagyok”. Tehat egyszerre (es nem kulon-kulon!!!) anti-liberalis, anti-szocialista, anti-royalista, anti-konzervativ … anti minden.

    2. Egyfajta nacionzalizmussal parosulo, tekintelyelvu tarsadalom, ahol kozpontilag szabalyozzak a modern, kapitalista gazdasagot.

    3. Pozitivan allnak hozza az eroszakhoz, ezert a ferfiassag, a sport es az egeszseg kozponti szerepet tolt be.

    Ha tehat meg mindig “kipipalo kedvedben” vagy, ajanlanam hogy gondolkozz el a Kadar rendszeren, vagy eppen a Szovejtunion, mikozben e harom fenti pontot nezegeted, es pipalgass.

    Orban nem “anti-minden”. O konzervativ.
    Az igaz, hogy kisse nemzeti erzelmu, de hivatalosan nem uldoznek egy kisebbseget sem Magyarorszagon, sot meg bevandorlokat is fogadnak. Azt is nehez lenne rafogni, hogy o kozpontilag iranyitja a multinacionalis cegeket, de ha te ebben hiszel, rad hagyom.
    Esetleg azzal lehetne vadolni, hogy semlegesseg helyett kakaskodni probal a NATO-n belul, de ha ezt neki felrovod “mint fasisztanak”, akkor tessek lefasiztazni az osszes NATO tagallamot is. Kulonben hipokrita vagy.

    No es ne izgulj nem nezlek le. A tudatlansag nem lenezendo, hanem helyrehozando.
    Keresgelj a Kugli-n, van boven errol irodalom.

  • charlie,

    „… de mégse felhőtlen az örömöm, ha azt látom, hogy kirekesztett szemlélődőként figyelhetem csak a jövőmről szóló diskurzust.”

    Ehhez sajnos nem kell magyarnak lenned. A vilag minden orszagaban masok dontenek helyettunk es nekunk, mert mi kis butuskak vagyunk, akik amugy csak a fat vagnak sajat maguk alatt. Minket az orrunknal fogva kell vezetnie az elitnek, amiert mi orokkevalo halaval tartozunk a bolcseknek.
    Remelem most mar jobban erzed magad, 🙂

    „Sokszorosan veszélyeztetett csoporthoz tartozom – fehér, keresztény, magyar, hetero – emiatt a receptoraim különösen érzékenyek…”

    Sok a kozos vonas koztunk ezek szerint. Errefele kulonosen kihaloban van a feher is, a kereszteny is – es hat a magyart kulon nem emlitem mert beletartozik a feherbe. Viszont a heteroval hamarosan nem lesz gond nalunk. Ez utobbirol is majd gondoskodni fognak a mi felve tisztelt muzulman testvereink.

  • Oh, meg valamit!

    Banfi Miki, innen ideztel?

  • Oh my…
    Ezt elfogalmaztam:

    „Na de csak addig, amig el nem lehet mondani roluk, hogy ok is tradicionalisak – amikor mar semmi ujat nem hoznak. Tehat holnapra mindenki fasisztava lesz a vilag e meggondolas alapjan.”

    Helyesebben:

    Na de csak addig, amig el nem lehet mondani roluk, hogy ok is tradicionalistak, azonban amikor mar semmi ujat nem hoznak magukkal, akkor mar ok is tradicionalissa valnak. Tehat holnapra fasisztava valik az egesz vilag e meggondolas alapjan.

    Igy mar jobb. 🙂

  • Miklos Bánfi
    2017 július 8
    6:51 de.
    Akkor tényleg kiszemezgetted az idézett urat?
    Druszád – úgy néz ki felkészült e témában – emberedre akadtál benne,hozzászólásában megcáfolta állításaidat /legalábbis egy részét/.
    E témában nem tudok hozzászólni,csak azt érzékelem mintha félrevezetéses alapon lett volna magyarázva a fasizmus , talán azért , hogy aki nem járatos ilyen elméleti kérdésekben ,ha ezt elolvassa,akkor ebbe az irányba terelődik?És akkor féligazságokkal dolgozik a liberalizmus?
    Kétségeim vannak.Legyenek? Hogy csúsztatásokkal érveltek az életben? igen,vagy nem ?
    Érdekes kérdések vetődtek fel,vetődnek fel.
    Nem megbántó üdvőzletével.

  • Miklos Bánfi
    2017 július 8
    6:51 de.
    Cogito, Eco sum!

  • Nagy Szabolcs

    Egyetlen hozzászóló sem tárta fel a lényeget: maholnap minket kell megvédeni az indokolatlan kiváltságokat fékezhetetlenül kierőszakoló 14. kisebbséggel szemben!

  • Nagy Szabolcs,

    Haaaaaat… ha a beke vallasanak tagjaira gondoltal, ott valoban lesznek gondok, meg Magyarorszagon is. Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban mar most vannak gondok azzal, hogyan vedjuk meg magunkat.

    Bar az USA-ban sokkal jobb, mint Kanadaban, ott sem 100% hogy meg tudod vedeni magad ha fegyvert hordasz magaddal, mert ettol meg hatulrol, vagy messzirol lelohetnek, vagy hatulrol eluthetnek, vagy setrobbanthatnak akarhol, esetleg megmergeznek egy etteremben …stb.

    De Kanadaban es Nyugat-Europaban hiaba vehetsz fegyvert, magaddal nem viheted azt az utcara (csak akkor viheted ki a hazbol, ha vadaszni mesz es azt is be kell jelenteni elore), sot, itt Kanadaban meg csak nem is tarolhatod odahaza a lofegyvert es a hozzavalo loszert ugyanabban a szobaban odahaza.
    Ugyanakkor barmelyik bunozo, beleeertve a bekeert annyira harcolokat is, barmikor vesz maganak fegyvert es loszert a fekete piacon (amit mellesleg jobbara megintcsak a beke vallasanak tagjai tartanak fenn).

    Tehat aggodalomra semmi ok.

  • Miklós,
    sajnos
    én ellenzem azt a tényt, hogy bárki vehet fegyvert magának.
    6O éve élek idekint, de számtalan olyan haláleset volt már az USA-ban, mint Kanadában, ami ártatlan emberek életét veszélyezte , vagy halálukat okozta !

  • Javaslatom inkább az lenne, hogy a nép, olyan vezetőkre szavazzanak, akik képesek megvédeni a lakósságot.

  • Nagy Szabolcs

    Nagy Szabolcs
    2017 július 13
    2:01 du.
    Hát, mellé lőttél! Amire Te saccolsz az a 15. lehet, ha az EU-nak sikerül Orbánt megpuccsolni.

  • Figyelő,

    „én ellenzem azt a tényt, hogy bárki vehet fegyvert magának.
    6O éve élek idekint, de számtalan olyan haláleset volt már az USA-ban, mint Kanadában, ami ártatlan emberek életét veszélyezte , vagy halálukat okozta !

    Javaslatom inkább az lenne, hogy a nép, olyan vezetőkre szavazzanak, akik képesek megvédeni a lakósságot.”

    Egyreszt nem a fegyverek okozzak a gyilkossagot, hanem az emberek. A szocialista Magyarorszagon az atlagpolgarnak nem volt fegyvere, megis akadt boven gyilkos, aki talalt erre a celra kest, baltat, vagy csak siman agyonverte a masikat.
    Itt Kanadaban is ugyanez megy, annyi kulonbseggel, hogy itt sokkal konnyebb illegalis fegyverhez jutni.
    Ezzel elertek bolcs vezereink, hogy a torvenytisztelo emberek le vannak fegyverezve, amig a bunozok kedvukre fegyverkezhetnek. Azaz megvedeni nem tudjuk magunkat meg veletlenul sem.

    Azt pedig elegge naiv lenne elvarni, hogy olyan vezetot talalunk, aki megved minket. Ahhoz minden masodik embernek rendornek kene lennie.
    Ehelyett inkabb a normalis csaladra lenne szukseg, elsosorban igazi apakra, akik a legtobb esetben ma mar nincsenek, aztan nem artana egy kicsit tisztessegesebb oktatasi rendszer, tovabba a tolvajok helyett olyan politikusok kellenenek, akik maradando, ertelmes es jol fizeto munkat „teremtenek” azaltal, hogy nem irnak ala olyan kereskedelmi egyezmenyeket, amik az orszagot tonkreteszik es az orszag felet szocialis segelyre kuldik egy egesz eleten at.
    Aztan nem artana kicsit valtoztatni a bevandorlasi politikan sem, hogy ne kapasbol es majdnem kizarolag csak bunozoket, vagy terroristakat hordjunk be az orszagunkba.
    Errol jut eszembe; most nem panaszkodhatunk, olyan miniszterelnokunk van, aki megved minket. 10 es fel millio dollarral jutalmazza a terroristakat es ugyvedjeiket. Kell ennel jobb?

    Nagy Szabolcs

    „Hát, mellé lőttél! Amire Te saccolsz az a 15. lehet, ha az EU-nak sikerül Orbánt megpuccsolni.”

    Abban biztos lehetsz, hogy Orban elobb-utobb menni fog. Igy vagy ugy… mert nagyon utban van egyeseknek.
    Viszont egyaltalan nincs szukseg meg arra sem, hogy Magyarorszagra akar csak egy muzulmant is beengedjenek. Eleg ha az angliai es a francia nukearis arzenal muszlim kezben van.

    De akkor ki a 14.? Es a masik 13?

  • Miklos
    2017 július 14
    6:59 du.
    Az kimaradt, hogy az USA.ban hihetetlen ez az évszázados gyűlölet a fehérek és feketék között! Értem én, hogy ez visszamegy a kezdeti időkhöz, mikor rabszolgákat vásároltak és hoztak be az országba. DE mikor Obama volt az elnök, az első fekete elnök, reméltem, hogy segít ezen a problémán. Eszében sem volt!
    A sok gyilkosság és emberáldozat nem lenne ott, ha ez az ellentét nem lenne.

  • Nagy Szabolcs

    Miklos
    2017 július 14
    6:59 du.
    A 14. az aki semmi pénzért nem hajlandó kisebbségként, nemzetiségként vagy bárminemü megnevezésként regisztráltatni magát átlátszó történelmi okokra hivatkozva, ennek ellenére a legnagyobbat szeretne kiszakítani minden jóból kötelezettségek nélkül. A maradék 13 a „Magyarország nemzeti és etnikai kisebbségei” címszó alatt az összes keresőben megtalálható.

  • Figyelő,

    Amerikaban a gyilkossagok zomet feketek kovetik el feketek ellen. A masik nagyobb csoport a mexikoiak, tobbseguk valoszinu illegalis is. Szinte 100%-uk illegalis fegyvert hasznal.

    Ezekrol persze meg az amerikai TV csatornakon sem hallasz. De ha valamelyik feher megoli a feleseget, azon hetekig csamcsognak. Igy sulykoljak belenk, hogy minden rendben van, illetve minden rendben lenne, ha azok a mocskos feherek kipusztulnanak. De az sem megvetendo, hogy minden alkalommal kiderul; a fegyverek a hibasak, nem az aki elhuzta a ravaszt.
    Agymosasnak nem rossz.

  • Nagy Szabolcs,

    Koszi. Nem tudtam rola, hogy Magyarorszagon ma muszaj „elismert” kisebbsegeknek letezniuk.
    Azert van igy, hogy allam fizesse nekik a sajat nyelvu iskolat, vagy van mas ertelme is?

    Igy viszont mar sejtem, hogy a 14. alatt a zsidokra gondoltal.

    Ez egy komplex kerdes, elsosorban a magyarorszagi zsidosag tobbsegenek a velemenye donto. Ha ok csak vallasilag akarnak elkulonulni (ami azt hiszem meg is tortent, mert ha jol tudom az egyik „havatalos” vallas a zsido vallas) de amellett zsido vallasu magyarnak valljak magukat, miert ne?
    Vagy azt szeretned hogy a magyar allam fizesse a zsido iskolakat is az altalanostol a gimnaziumig?

  • Miklos
    2017 július 15
    10:48 du.
    Jól látod a helyzetet.
    Csak reménykedni lehet, hogy a új megválasztott elnöknek lesz annyi sütnivalója, hogy ennek is utána néz! Persze, jó lenne, ha már hagynák dolgozni is, nem csak csinált választási
    problémákkal vennék el az idejét.