Balog elemet selejtez

2017 július 13 10:37 de.75 hozzászólás

Nagy port, ha tetszik, meglepően nagy port, kavart annak a kislánynak az esete, aki miatt az egész netes, és hálózatos média megmozdulni látszott. Ez sajnos nem segített. Az orvosok küzdelme sem. A kislány meghalt. Mert az Országos Kardiológiai Intézetnek nincs szívvizsgálatra alkalmas CT-je. Balog megnyilatkozása az ügyben talán azért nem kavart hangorkánt, mert van a pofátlan cinizmusnak egy szintje, amire már nincs mit mondani.

Azzal kapcsolatban, hogy egy országos szakintézet felszereltsége nem megfelelő, egy egészen kivételes választ adott. Azt, hogy a lényeg: máshol meg tudták oldani a vizsgálatot. Ezzel nyilván egészen kielégítő választ adott azoknak, akiknek a gyermeke, a legutóbb szállítgatott kislányhoz hasonlóan, nem éli túl az ilyen szállítgatást. A lényeg, hogy másutt van. Másutt természetesen felelősség is van. Másutt egy ilyen kijelentés után a felelős miniszter akkora ívben repülne, hogy a Jupiter újabb holdjának néznék a be nem avatottak. Természetesen nem ott ahol gyakorlatilag immunológiai és fiziológiai kísérletet végeznek a beteg gyermeken. Azon az alapon, hogy vagy megfertőződnek, vagy nem, illetve vagy túlélik, vagy nem a beavatkozást, a kórházi kezelést. Igaz, a felnőtt ellátás sem biztos, hogy sokkal jobb. Ha belegondolunk abba, talán nem teljesen alaptalanul esik pánikba a rokonság, ha a nagyi combnyaktöréssel kórházba kerül. Ugyanakkor az emberi laposelem-felelős korábban azt mondta, hogy a hazai egészségügy világszínvonalú, és minden ellenkező állítás álhír.

Aki tehát meghal egy műszer hiánya, illetve néhány feleslegesen ott bóklászó baktérium miatt, az tulajdonképpen meg sem hal. A halála, miniszteri utasításra álhír. Alkalmasint Balognak közbe kellene járnia a soron kívüli feltámadásért is. Egyházi személyként ez igazán semmiség lenne a részéről. Egy kis ráolvasás, ima, és az álhírek ál-halottjai máris újra köztünk lennének. Egészen egyszerű megoldás lenne. Balogot egy idő után szentté avatnák, és besorakozhatna a panteonba. Miközben mindenki boldogan élne, míg meg nem hal. Pontosabban az utolsó ítéletig. Mert lenne egy miniszterünk, aki közben járna az örök élet ügyében is. A kormányzat persely-páterétől határozottan hasznos lenne. Valamint, majdnem olyan hatékony, mint a miniszteri munkássága.

Mely utóbbira nem most nyomta rá először bélyegét az a fajta cinizmus, amitől kinyílik a bicska. A mostani kijelentése voltaképpen egy orbanista karriertörténet egyik állomása. Egy olyan úton, ahol a másokon való átgázolás, a mások lenézése, megalázása szinte elvárásként jelenik meg. Balog, noha református egyházi személyként lehetne némi köze talán Jézus tanításaihoz, csupán csak hozza az elvárásokat. Ahogy eddig is. Beleértve azt is, hogy 2013-ben reprezentatív ajándékosztást szervezett negyven gyermeknek a Hiltonban, majd egy szava sem volt, amikor felhasználták a szegényeket kampány-statisztának. Ahogy szó nélkül hagyta azt a kijelentést is, hogy a gyermekéhezés csak rossz szokás. Ami érthető. Mármint Balog hallgatása. Miután korábban, 2012-ben már azt fejtegette, hogy tulajdonképpen nem a szegénység, illetve a már akkor is züllő oktatáspolitika, hanem a szülők akadályozzák a tehetséges gyermekek kiemelkedését. Alapjaiban bemutatva azt, ahogy Orbán minisztere látja a világot. A cinizmus és a cinikus lenézés szemüvegén át.

Ugyanakkor ez csak részben Balogot minősíti. De természetesen őt is. Amennyiben az általa képviselt tróger-osztályú világlátás kormányelvárás, akkor felállhatna a bársony-székből. Mármint akkor, ha lenne gerince. Amennyiben nem kormányelvárás, akkor pedig a kormányfőnek kellene Jupiter-körüli pályára állítania a minisztert. Azonban látjuk, hogy ezek egyike sem következik be. Márpedig ebből egyenesen következik, hogy az embereken való megalázó keresztülgázolás kormányzati elvárás. Egyben az is következik, hogy Balognak sincs gerince. Mely gerincmentesség valószínűleg szintén kormányfői elvárás. Ami szintén érthető. Egy komplexusos diktátor aligha tűrhet meg maga körül olyanokat, akik képesek autonóm véleményt alkotni, és azt gerincesen képviselni. Ebből a szempontból Balog Zoltán az Orbánnak megfelelő ember a megfelelő helyen.

Ebbe ugyan emberek halhatnak bele, illetve tehetségek sikkadhatnak el. De ahol hatalmat esztergálnak, ott láthatóan hullik a forgács. Ennél az esztergapadnál pedig Balog nem balog.

75 hozzászólás

  • Dienes Erzsébet

    „Akinek nincs semije, az annyit is ér” – mondá Lázár János.

    Aki nem képes a jólfelszerelt gyógyintézetekben kezeltetni magát, az haljon bele a nyavalyájába.

    No, ezt nem Balog páter mondta így, de bátorkodtam magyarra fordítani a monetáris üzenetet.

  • Nincsen penz egy CT-scanert vasarolni. De van $ 50 millio a nemzeti tulajdonabol lopott Sevso-i ezust gyujtemeny vissza-vasarolni.

  • Bendeguz79,

    Végül is. Egy stadionba is vihették volna szívműtétre a leányzót.
    Így mégiscsak elegánsabban halt meg.
    S abban a tudatban halhatott meg, hogy sokan meggazdagodhattak a vizes-saras vb mocsarában is.

  • Bendeguz77
    A Seuso kincs ér valamit, – a stadionok semmit, mégis többet költöttek rájuk.
    Az egészségügyből viszont csak kivonják a tőkét.
    Szervusztok, jó estét !

  • ANDY MAGE soraira;

    Latja, pont ezert kuzdenek az amerikai kozonseg kezzel-labbal a „szocialis medicene” ellen.

    A leheto leg jobbletezo sokba kerul, de mivel ember eletrol van szo, az megeri !!!

    Minden anyit er amitbe az kerul.

  • Simay, kár hogy nem tudja az egész ország olvasni a csúsztatásaidat, mert akkor 4/5-el nyerne a jobboldal.
    És nézzük hogy néz ki a valóság:
    „Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának MTI-nek adott nyilatkozata szerint a meghalt kislány állapotát nem befolyásolta, hogy egy másik létesítménybe kellett őt átvinni CT-vizsgálatra.
    Ofner Péter a 12 éves kislány kezeléséről röviden elmondta: a gyerek súlyos szívfejlődési rendellenességgel született, az elmúlt években tízszer történt szívsebészeti beavatkozás az élete megmentéséért, a műtétek egy részét Budapesten és Münchenben végezték. A súlyos keringési állapotban lévő kislány utolsó műtétjét Budapesten, a kardiológiai intézetben végezték. A főigazgató elmondta, a műtét komplikált beavatkozás volt, a gyerek nem lett tőle jobban, a keringési elégtelenség fokozódott, így műszívkezelést kapott, lélegeztetni kellett. Az igen nagy vérzés miatt a mellkast nem zárták vissza.
    A főigazgató azt is mondta: a „nyitott mellkas” egy orvosi terminológia, tehát nem arról van szó, hogy a betegnek nyitva van a mellkasa, hanem a bőrt összevarrják, de a további esetleges műtétek miatt a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze. A műtét utáni 16. napon a vérzés mellett idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, ezért a neurológiai konzílium koponya CT-re rendelte a gyereket, amit a szomszédos Heim Pál Gyermekkórházban végeztek el. Ofner Péter hangsúlyozta: sem a szállítás alatt, sem azután nem történt szövődmény, a súlyos állapotban lévő betegek CT-be való eljuttatása rutin orvosi feladat, amire a kardiológiai intézet fel van készülve.

    A vizsgálat eredménye megállapította, hogy a kislány súlyos roncsoló agyvérzést kapott, ezért a műszívkezelést nem tudták folytatni. Abba kellett hagyni a véralvadásgátló-kezelést is, és ebben az állapotban a gyermek a saját keringésére nem tudott támaszkodni, június 29-én meghalt.”

  • Az kislány nem a szállítás és nem a CT berendezés hiánya miatt halt meg. Az ügyben megszólaló Fideszes politikusok viszont kritikán aluli módon nyilvánultak meg. Lehetne fogalmazni úgy is, hogy szerencsétlenül, de ez mentség lenne számukra.

    Nem a vizsgálóberendezések meglévő számával kellett volna dobálózniuk, hanem mindenki számára megnyugtató felvilágosító magyarázatot kellett volna adni az esetről. De ha ehhez nincs képességük, akkor azonnal engedni kellett volna nyilatkozni a kardiológiai intézet főigazgatóját. De ez a Balog azt hiszi, ért mindenhez, holott ő csak egy balog, akit Orbán azért nevezett ki, mert a sakkfigurája a politikai játszmájában.

    Itt a főigazgató tájékoztatója, nyugodjanak le a kedélyek:

    http://hvg.hu/itthon/20170713_nyitott_mellkassal_szallitott_kislany_megszolalt_a_kardiologiai_intezet_foigazgatoja?s=hk

  • ANDY MAGE es MAVTELEP soraira.

    A szegyenletessege annk az hogy a rendszer tobbre becsuli a politikailag mutathatokat mint az emberi eletet.

    Az rendszer eredmenye, ugya szocializmus mint a nemzeti leveek tobbrebecsulasei.
    Az emberi elet a legolcsobb, az nem csak hogy semmibe kerul a rendszerenek az azok amig elnek szolgaljak es fizetik a nemzeti es szocialiata elvek koltsegeit.

    S azt amiert maguk ellenezve rikacsolnak nagy hangon az egyeni let, es jog felsobbsege ellen.

  • Nehany erdekes adatok a mai vilagszerti hir-adatokbol.

    Hol es kik fizetik jovedelmukbol a legmagassabb adokat , vagy leg-alacsonyabb adokat;

    Belgium 54%
    Nemetorszag 49.4%
    Hungary 48.2%

    Hol a legalacsonyabbak az atlag adok;
    USA 31.7%
    Del Korea 22.2%
    Mexico 21.8%
    New Zeland 17.9%
    Chile 7%
    Swajc 21.8%

  • Liu Xiaobo, a Kinai Beke Nobel dijjas nagyon rovid betegse utan maj-rakkal elhunyt ma.

    A nep hatalmanak megdontesere valo tetteiert 11 evi bortonre volt itelve.
    Csak eletenek utolso nehany napajaiban kapott orvosi kezelest.

    A nep ellenseget meg a rak sem segiti.
    Az elvtasainak a mondasa; a halal meg old minden problemakat.
    Nincsen ember, nincsen problema. A halottak nem okoznak semmi politaki ellenzeket.

  • Simay ur „Jézus tanitásainak” nagy ismerője ezuttal a református egyházba törli bele a lábát. S persze a valótlan állitásaiért nem követ meg senkit… ÁLDÁS-BÉKESSÉG !

  • Balogból minden hiányzik, ami keresztényi. Hiányzik az alázat, az együttérzés, az emberség, de ugyanígy hiányzik mindez a magát kereszténynek hazudó kurzusból is, miniszterelnököstül, szatelit pártostul, stb.
    Ahogy az országimázs plakátok is hirdetik:
    „Itt kell lenned, hogy elhidd.”

  • charlie
    2017 július 13
    2:05 du.

    Sőt! Belső vérzéssel egyenesen előírás a beteg szállítása, mint tudjuk.

    Az egyébként, hogy Balog egy cinikus barom, független attól, hogy a főigazgató szerint mi okozta a halált. Ezen a ponton legfeljebb Te csúsztatsz. De hatalmasat.

    Amúgy, ha most soron kívül mégis megkapják a CT-készüléket, talán nem is olyan vétlen a helyzetben az eszköz eddigi hiánya.

  • Drizari
    2017 július 13
    2:11 du.

    „Ebben a helyzetben, személyesen, sokkal jobban érdekelt volna néhány kérdésre a válasz. A kislány állapotán keresztül elkövetett főigazgatói magyarázkodás helyett. Olyanokra, hogy

    1. Amennyiben nem ez volt az első eset, és már tudjuk, hogy nem, akkor az igazgató mit tett az eddigi esetek alapján? Azon kívül, hogy megköszönte a saját kinevezését a posztra.
    2. Az intézet, a felszereltség rossz állapotának ismeretében, és azzal indokolva mikor jelezte a minisztérium felé a főigazgató a felszereltség javításának szükségességét?
    3. A kérésének teljesítését mikor, ki milyen indokkal tagadta meg?
    4. Milyen szakmai indokok alapján kezdenek bele egy műtétbe, amihez nincs megfelelő felszereltség?

    Amennyiben erre az egészre pusztán annyi a válasz, hogy az elhunyt kislány úgyis meghalt volna, és eddig minden a legnagyobb rendben volt, és a kirobbant botrány előtt nem tett semmit a főigazgató úr, akkor az intézet igazgatója részvétét nyilváníthatja ki és felajánlhatja a lemondását.

    http://endresy.blogspot.hu/2017/07/ct-hiany-receptre.html

  • Andy Mage,

    ugye azt tudod, hogy a kardiológiai intézet és a Heim Pál gyerekkórház közelebb van egymáshoz, mint némely másik magyar kórház kórterme a műtőjéhez?

  • charlie Ezt kár ragozni, túlzásba viszed a lojalitást. Egy kardiológiai intézetben alapkövetelmény lenne egy CT és egy MRI. Szakorvos nem feltétlen kell, átjöhet a Heim Pálból vagy az Istvánból, de átküldhető a lelet is. Egyetlen betegnek sem használ a szállítás, azt hiszem ebben megegyezhetünk. Ráadásul ahol ilyen nagyon költséges műtéteket végeznek, a gépek ára nem lehet magyarázat, gazdaságosabb megvenni, mint feleslegesen operálni. Remélem azzal is tisztában vagy, mennyire függnek az intézetvezetők a Fidesztől, milyen nagy követelmény a párthoz való lojalítás, ezeknek fényében a nyilatkozatokat kétkedve fogadnám. Nem a beteg az első, hanem a párt (a pozició megtartása). Ez az egész történet független a kis beteg állapotától, és attól, hogy a „kommunisták” sem vettek oda gépeket. Nem értem, miért nem látjátok, hogy a magyar egészségügy kétségbeejtő, egyre silányabb, és a kormány semmit nem tesz, csak gyorstapaszokkal próbálja eltakarni a sebeket. Nyerjetek 4/5-el, de imádkozzál, nehogy unokáid betegek legyenek. Ma egy menthetetlen beteg halt meg, holnap egy menthető. Azt pedig nem tudjuk, idáig hány menthető beteg halt meg. Kár Simay-t b@sztetni.

  • ISTVAN Nagy Az az egyház, amelynek Ifj Hegedűs Lóri a tagja lehet, magáról állít ki bizonyítványt.

  • „lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van”. (Balog Zoltán, Fidesz).
    Ez a durva lelkű Balog barom, evvel a kijelentésével is elárulta, hogy ő nem más mint egy jellemtelen, kérges szívű, undorító Orbán nyalonc ! Egy politika megélhetési ringyó !

  • Simay, az hogy Balog nem kedvence egyikünknek sem – más-más okból -, ez érthető. De egy sajnálatos haláleset miatt ilyen rendszerkritikát köríteni, szerintem kontra-produktív. Mexikóban 2500 embert lőttek agyon egy hónap alatt, Chicago -ban 150-et egy hétvége alatt. Mindkét szám sokkoló, de a kérdés mindig az, tudna-e bárki jobb hatásfokú biztonságpolitikát gyakorolni?
    A kórházi kérdésben is ez a lényeg, ha a baloldal vezetné az országot, nem lennének elkeserítő példák az egészségügyben? Dehogynem. És a fidesz-média ezután nagy hangon nyomná, hogy ölitek a magyart. A sajtótokból az folyik, hogy nektek nem szokásotok lealjasulni a fidesz szintjére, akkor neked minek ezt hetente megcáfolni?

  • – Balogh ott hibázott hogy még mindig nem tudja helyén kezelni a tróger sajtót… – A „nyitott mellkas” egy orvosi terminológia, és nem arról van szó, hogy a betegnek szó szerint nyitva van a mellkasa. A bőrt összevarrják, de az esetleges további műtétek miatt a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze…

    A kislánynál a műtétet követő 16. napon a vérzés mellett idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, ezért a neurológiai konzílium koponya CT-re rendelte a gyereket, amelyet a s z o m s z é d o s Heim Pál Gyermekkórházban végeztek el. Sem a szállítás ailatt, sem azt követően nem történt szövődmény –
    A betegek CT-be való eljuttatása rutin orvosi feladat, amelyre a kardiológiai intézet fel van készülve.
    – Természetesen, a legaljasabb dolog a kislány tragdiáját politikai mocskolódásra használni,…ami, abszolút kontraproduktiv, és viszolyogtató !

  • slapaj El kellene felejteni ennek a kislánynak az esetét ebben az esetben, mert félrevisz. Azt is, hogy Balog egy ostoba és lelkiismeretlen alak, nem most tudtuk meg.
    Az a kórház, amelyik ilyen műtéteket végez, annak kell a CT és az MRI. Ennyi és nem több. A szomszédos kórház megint félrevezető, mert ha már a beteget becibálják a mentőbe, kicibálják a mentőből, akkor már a kisebbik probléma a megtett kilométer, bár azt se felejtsd el, hogy mentőautóink teherautók, amit kineveznek mentőautóknak. Ezt nem lehet kivédeni, hiába magyarázzátok.
    Lényeg, hogy nem messze a kórháztól felépült a FTC stadion, és ezek szerint nektek ez a fontos. Ennek fényében már nem csak a Balog ostoba, hanem mindenki aki szerint ez így jó.

  • MAVTELEP megjegyzesere ahol irta;

    ” ..az egeszsegugybol kivonjak a toket…”

    Hogyan vonjak kia a toket az egeszsegugyi szolgaltatasbol ?

    A „toke” abban az egeszsegugyi szakertok, orvosok, apolok, technikusok, kutataok, s mas kepzett szakertok es berendezesei.

    A maguk „Szocialis medicine” eseten mind az az adofizetok penzebol van mukodtetve.

    Miert negedi a lakossag hogy a penzt masra koltse az allam burokracia ?

    Lopnak sokat talan az egeszsegre vetett penzbol ?

  • Llanfair, véletlen, hogy a Fradi stadion helyett nem a 40 milliárdért megrendezendő zsidó olimpia jutott eszedbe?
    Számold már ki, hány CT és modern mentőautó jönne ki belőle.

  • Nos ez megint egy értelmetlen,hazug és uszító cikk!!!!

    Az lehet,hogy kardiológiai intézetben nem volt sem CT sem MR,(sajnálatos,de ugye a szocik alatt sem?)de a 12 éves kislány nem ezért halt meg,mellesleg 10 súlyos szívműtétje volt …a keringése leállt az utolsó műtétnél,lélegeztetni kellett,nagy mellkasi vérzése volt,idegrendszeri tünetek jelentkeztek az utolsó műtétnél,ezért a neurológiai konzílium koponya CT-re rendelte a gyereket,amelyet a szomszédos(!!!!) Heim Pál Gyermekkórházban végeztek el,súlyos agyvérzés kapott,és nem a
    „szállításba” halt bele,nem tudták stabilizálni az állapotát!

    Mindez TV nyilatkozat,(Ofner Péter kórházigazgató!)
    több hiteles újsághír alapján írtam!!!
    Na megint levizsgázott a baloldal és a fórum tájékozatlan szerzője(nem először)akik politikai haszonszerzés céllal acsarkodnak,de ismét lebőgtek!

  • Amúgy „mellékesen”…..ez a kormány sok kórháznak utalt pénzt eszközfejlesztésre,kifizette az adósságait,amik ugye nem mostanában,hanem jóval régebben keletkeztek…..
    Na az előző és mostani hozzászólásaim a normálisakat talán meggyőzik,az alaptalanul rágalmazókat pedig észre térítik(már akinek van esze…)

  • charlie A zsidózás a Te dolgod, nekem nem kenyerem. Ha rajtam múlna, nem rendezne Magyarország olyan sporteseményt ami anyagilag negatív hozamot hoz. Legyen az zsidó vagy árja. Tovább megyek, az élsporttól is elvenném a pénzt, a sport legyen amatőr, a sport legyen mindenkié. Azt viszont nem tudom, hogy a zsidó olimpiát ki és milyen pénzből rendezi, az „igazi” Olimpia is hidegen hagyott. Gondolom viszont ezt Te nagyon jól tudod, a jobbik biztos utána járt. Ha az adózok pénzéből van, és nem hoz hasznot, akkor azt is ellenzem.

  • Seres Róbert

    charlie
    2017 július 14
    12:49 du.
    Ha nem mindenki hülye Izraelben, akkor azt Ők fogják megvétózni, mert még ennyi pénzért is kár lenne zsidó életeket kockáztatni! Úgy tudom, hogy 1,5 milliárdról volt szó eredetileg, de minél nagyobb a büdzsé, annál nagyobb a kihívás a békeharcosoknak! Én csak 30 milliárdról tudok, de abból is sok CT és mentőautó kijönne!

  • A „net-es hálózatos médiát” Magyarországon most a vizes VB érdekli !!! Kezdődik 3 perc mulva ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

  • Amúgy Llanfaír,(annak ellenére,hogy orvos a felesége…akitől semmit sem tanult)megint
    hülyeségeket írt,mindezt alaptalan rosszindulattal,tájékozatlansággal fűszerezve,ami nagyon égő….!

  • Nos ,hogy ma nem közölték le a hozzászólásom,gondolom csak annak tudható
    be,hogy kint már „alszanak” az időeltolódás miatt….mivel teljesen tényszerű ….voltam és a véleménynyilvánításomban is
    maximálisan igyekeztem moderálni magam!

  • Drizari,

    Ugye tudod, hogy vannak helyzetek, amikor öt centi is sok?

  • Na a szerencsére megjelent a hozzászólásom,mára elég is volt,….befejeztem mindenkinek jó éjszakát kívánok!

  • A „szocialis medicine” eredmenye amitol sokan inkabb rosszabbul lesznek nem jobban.

    Nem csak a kis leany esete Magyaroszagon, de a baby Chrley Gard esete Angliaban.
    A kisfiu egy rendkivulli u.n. Mitrochandrial DNA csaokkenesel szenved.
    Vilagszerti kozremukodesek leteznek erdekeben, meg Ferenc papa es Trump elnok is kozremukodnek, de az Angol hatosagok engedelyezese hianayabn nem engedik a kis Chrlayt a US-ban sem Italaiba vinni szulei egy ujj-proba-eljaras erdekenem.
    Az a baby egyedulli lehetosege,ill. a remeny.

    Ezen esetben nem az anyagiak, csupan a szociaslis allam burokracia problema.

  • Boda, legyen visszafogodtabb: Llanfair pedig három érettségije van.

  • Tüske Zsófia

    Bodának és charlienak:
    remélhetőleg majd saját bőrötökön esetleg családtagjaitok révén tapasztaljátok meg a magyar egészségügy kiváló helyzetét.
    Csak megjegyezni kívánom, hogy az országos kardiológia intézet nem csak egy szimpla közkórház, hanem egy egyetemi klinika. ott végezték el az első magyar szívátültetést, akkor még a kornak megfelelő felszereltséggel, sikeresen.
    A legnagyobb probléma mégsem a CT és az MR hiánya, hanem az, hogy az egyszerű közkórházakban már fertőtlenítőre sem telik, emiatt harapóztak el a kórházi fertőzések, az agresszív, antibiotikumoknak ellenálló baktériumok jó eséllyel támadják meg és pusztítják el az életet közvetlenül nem veszélyeztető műtéteken átesőket is. Balog páter, ez a semmihez nem értő aljadék pedig abban látja a megoldást, hogy diplomás ápolók továbbképzésével lehet pótolni az orvoshiányt. Mindenki figyelmébe ajánlom az őt hosszú ideje ismerő Gábor György summás véleményét erről a nyakunkba ültetett betanított miniszterről: http://nyugatifeny.hu/2017/07/13/ez-az-alak-egy-moralis-nulla-a-torleszkedes-a-hizelges-mintapeldanya-kemenyen-kiosztotta-balog-zoltant-a-vallastudos

  • Tüske Zsófia

    slapaj:
    az Országos Kardiológiai Intézet a budai Városmajor utcában található, a „szomszédos” Heim Pál kórház pedig a Duna túloldalán, a Nagyvárad téren. Légvonalban több mint 7 km.

  • Tüske Zsófia

    Boda: amúgy rosszindulatú hülyeségeket te írsz, nemcsak Llanfair-ről. Ideje lenne tükörbe nézned, de ha egy ocsmány, gonosz vén boszorkányt látsz benne, ne a tükröt hibáztasd.

  • ISTVAN Nagy Nekem nincs harom erettsegim, ilyet sosem mondtam. Itt valami felreertes tortent. 🙂
    Ennek ellenere, olvasni, muvelodni, okosodni, okos emberekkel beszelgetni, tehat tanulni, nem csak iskolaban lehet.

  • Tüske Zsófia Kedves Zsófia. Ne vedd el Bodától, élete egyetlen értelme. 🙁

  • Ms. TUSKE soraira;

    Ms.Tuske, nem vagyok gyakorlatos a mai magyar egyeszsegugyi rendszer novojaval, de emlekszem arra multbol.
    S altalanosagban latjuk vilagszerete a „szocialis medicine” problemiat.
    Soraiban, jelentos megjegyzese igazan valo es jo meglatas.

    De lenne szukseg az egyeni ellensegeskedesre es a gyuloletet sugarzo kifejezesekre masok irant ?

    Remelve kepes lenne hozzaszollasait harag nelkul folytatni a jovoben.

  • BODA MARCSI 2017, July 14-i soraira;

    <s.Boda;

    LKenne jo kozolni valami ottani informaciot, mint talan web-cimet es adatokat, amely teljes adatokat nyujthatna az esetrol.

    A Simai cikke nem nyujt semmi adataokat, meg a kisleny nevet sem, tehat a weben valo keresese keptelenseg.
    A cikk csupan a scan-hianyat es egy Balog nevu egyen nevet emliti aki persze nem orvosiugyekben kapcsolodik az esethez.

    Talan masok is ohajtanak tudataba lenni az eset ertheto korulmenyeivel.
    A politikai celu hivatkozasok nem nyujt semmi ertelmet.

    Csodalnam ,hogy a magyar egeszsegugyi szolgalat nem lenne kepes a Kardiologia Intezetnek egy C-scant nyujtani. Az alig $ 5 miios osszegu kiadas.
    Hogya csudaban kepesek barmi Cardiologia szolgalatra anelkul ?

    A dolog tobb mint furcsa adatok hianyaban.

  • charlie,
    a hazugság az hazugság marad akkor is ha egy jót zsidózhattál miatta.Ki a fészkes fene igényli a ti mocsokból felhozott hozzájárulásotokat a makkabiához? Folyassátok csak a pénzetek a pocsolyás olimpiátokba vagy világbajnokságotokba,melynek első nagy „magyarja” Guttmann Arnold volt.Akkor még nem kellett „idegenbe szakadt hazánk fiának”lenni a nemzetközi elismeréshez de a név magyarosítás már akkor is ajánlatos volt.Az első olimpikonotok és további néhány sportolótok is közelebb állt volna az izraeli makkabiához,mint a szittyák dicsőségének fényesítéséhez.Neveket nem írok,mert nem akarom,hogy akár utólag is,de kiüldözzétek nevüket a magyar történelem nem túl-nagy büszkeségre hajazható lapjairól.Amit viszont végképp nem értek:Mégis milyen pénznemben járultok ti hozzá az Izraelben rendezett bármilyen sport-rendezvényhez?Remélem nem gondolod komolyan,hogy szükségünk van a”konvertibilis” forintotokra?

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, a magyar egészségügynek régen is megvoltak a maga komoly hibái és fogyatékosságai (rövid ideig én is részt vettem ebben, még a hatvanas évek végén, mint segédnővér a Rókus belgyógyászatán, ami komoly iskola volt a számomra, emberségből főleg) Nővérem már majdnem ötven éve háziorvosa egy dunántúli városkának, így kicsit több infóm van másoknál, főleg a meredeken zuhanó színvonalról.
    Ellenségeskedésről beszél, meg gyűlöletről…. hát szeretni nem lehet azt a gyakorlatot, amikor minden – kétes színvonalú, de mégis elégséges állapotot aktívan rombolnak olyanok, akiknek a dolga a köz szolgálata (és nem az uralkodás) lenne, és akik maguk könyökig dúskálnak a közpénzben, magánvagyonná alakítva azt. Ha látná a kórház folyosóin öreg betegeket parkoltató gyakorlatot, magának is kinyílna a zsebében a bicska. Magánkórházra legfeljebb az ország 10 %-ának telik. A többinek vagy szerencséje van és megússza a kórházi fertőzést, vagy távozik az örök vadászmezőkre és így járt. A varjú sem károg utána.

  • Tüske Zsófia

    Llanfair, igazad van, de én egyre kevésbé tudom ezt Gyurihoz hasonlóan Csinn-bumm cirkusznak tekinteni. Ez a életünk maga, ezekkel a rákosi alatt a taggyűlésen zakatoló delnőkkel és az akkor azért kussoló nácikkal. Ami sok, az sok.

  • Bendeguz77
    Tegnapi kérdésedre válaszolva : az egészségügy egyre kevesebb pénzből gazdálkodik, kiadásait már nem fedezi az állami támogatás.(Az Orbán éra ráadásul egy dilettánsra bízta a működés fenntartását.)
    Más : Tüske Zsófia említette a Városmajor utca-Nagyvárad tér távolságot. Anno a 63-as villamos közlekedett a János kórház és a klinikák között.
    Szervusztok, jó napot !

  • Llanfair, ezt írod:
    ” Azt viszont nem tudom, hogy a zsidó olimpiát ki és milyen pénzből rendezi..” Általános jóltájékozottságod közismerten színvonaltalan, nem értem akkor, hogy minek ütögeted a billentyűket ebben a témában.

  • Tüske Zsófia Kedves Zsófia Tudom. Boda ostobasága és gonoszsága még egy békés szerzetest is kifordított volna magából.
    De hát fontos tagja a társadalomnak, a fajtája nélkül nem működhetne a NER, minden értelmes ember nagy bánatára. 🙁

  • Kedves Gyuri bácsi, bárcsak igazad lenne a „pénzigényléssel” kapcsolatban.
    A „zsidózást” sokadszorra sem értem, ezzel az erővel a honlap további 98% betűhalmaza meg „magyarozás”.
    Én amúgy semmi pejoratívat nem írtam rólatok.
    A mai becslések a költségekről:
    http://valasz.hu/itthon/legalabb-husszor-tobbe-kerul-a-zsido-olimpia-budapesten-mint-berlinben-124287
    Egy Deutsch nevű két éve még 2 milliárdot hazudott a költségekről a képünkbe:
    https://444.hu/2015/11/24/21-milliard-forint-kozpenz-mehet-el-a-zsido-olimpiara
    A magyarok türelme tényleg végtelen.

    Remélhetőleg Netanjahu „fasiszta, faji alapú diktatúránkba” tett baráti látogatása a jövő héten nem a gazdasági kapcsolatok és az izraeli befektetések javításáról fog szólni, sőt Merkava 4-eket sem akarunk venni. A magyarokat szakmányban befeketítőket meg magával is vihetné baráti gesztusként.
    (Lásd Dániel Péter visszasomfordálását „Kánaánból”.)

  • Nos Tüske Zsófika a szokásos sértegető,bunkó stílusát hozta megint,sokadszorra……
    Én a koromhoz képest igenis jól nézek ki,(Ő vajon hogyan?,de mellékes)több évet letagadhatnék a koromból annak ellenére,hogy
    egy kórházban több(3 műtéttel)tönkretették az életem(egy másikban
    plusz két életmentő műtétem volt)és az elsőben még 2X megfertőztek húsevő baktériummal is…..Műhibapert indítottam,a
    hanyag orvosok ellem….meg ugye a kellő fertőtlenítésre és higiéniára azért minden kórháznak telik.

    István Nagy!

    Amúgy miért is fognám vissza magam?tájékozódtam,tényeket írtam,ami pedig Llanfair „három” érettségijét illeti,hát jót derültem rajta……itthon biztosan nem értékelték…így kénytelen volt kimenni egy olyan országba ,ahol mindenki megél
    valamiből….(esetleg a feleségéből)

    Na üdvözlet minden normális hozzászólónak,a többinek meg részvétem!
    Jó film jön,így inkább azon nevetek,bár itt is többeken lehet…Pá!

  • TUSKE ZSOFIA soraira;

    Koszonom Ms.Tuskenek a faradsagat es idejet oszinten valaszolni es atfoghato leirast adni a mai Magyarorszagi egeszsegugyi helyzet korulmenyeirol.

    Soraibol velem hogy lenyegeben a problema nem az orvostudomanybol erdok a bajok. Talan inkabb az anyagi kovetkezmenyei a gazdasagi helyzetenek.
    S veleheto soraibol hogy az atlag mai koz-erkolcsok szinvonala is szerepet jatszik abban.

    Szerenem kerni, ha adna velemenyet ,hgoy mit vel a szukseges tetteekenk a jelen korulmenyeket orvosolni.

    Elore is koszonom.

  • MAVTELEP soraira;

    Koszonom valaszat. Habar Ms.Tuske nem emlitette soraiban a Varosmajor sem a Nagyvaradi ter tavolsgat. A nevekre emlekszem, de mar felhosen a tavolsgaikra.

    Ottan ma is egy modositott formaju „Szocialais Medicin” letezik. De a teljes magan-penzu kezeles is letezok.

    De mivel mind a lakossag penzebol fedezve, s a Magyar lakossag fizeti a vilagon a „harmadik legmagassab” adoztatast,(jovedelmuk 48.2%-at) s amikor az orszagnak nincsen valojaban semmi katonai-hadi kiadasa, sem nemzetkozi koltekezesei,
    mi az oka hogy az adofizetok keservesen nyert penzuk nem jut a legszuksegesebbekre. Ami valojaban lenne a lakossag egeszsege.
    Mi a meglatasa azon ?

  • Egyébként a Kardiológiai Intézet a Haller utcában van,míg a Heim Pál kórház az Üllői úton EGY UGRÁSRA!!!…..meg nem műtét miatt vitték oda a kislányt,azt elvégezték a Kardiológiai Intézetben, hanem CT-re a keringése,agyvérzése miatt,és nem ezért halt meg!!!!
    Ami Balogh Zoltánt illeti egy lelkiismeretes ember és igyekszik mindent elkövetni ami a feladata,amúgy református lelkésznek készült ….talán ez zavar itt egyeseket….!

  • Helyesbítés!
    ha nem voltam egyértelmű,a kislány a 10! műtét ellenére a keringési problémák és az agyvérzés miatt halt meg,ami sajnos elkerülhetetlen volt!

  • A SZOCIALOS MEDICINE ugyen valo esetek a US-ban.

    Itt ma az USA-ban ugy a Demokratak, mint Californiaban,(a leg-liberalisabb es legbalosabb orszagban)a mai tunteteseken kovetelve a „szocialis Medicine” letrehozsat.

    A GOP (koztrsasagiak) nyolc eves probalkozasaik altal az Obama-cre levaltasat probaljak. Mar ez evben masodszor.

    A Dewmokratak reszben ohajtjak, de reszben felnek hogy ellenuk fordul az eset majd, ha a laokssag nem lenne megelegedve azzal. Itt a jelentes=
    http;//www.yahoo.com/news/dems-rush-endorse-single-peyar-healthcare

  • charlie Gondoltam megírod milyen pénzből rendezik, ha Te olyan jól tudod.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Kedves Sorstársak!

    Egy ismerősöm – barátom – t é r d m ű t é t r e . vonult be az egyik közismert budapesti sebészeti intézménybe. A felesége már csak . h o l t a n . vehette vissza… 🙁

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Sasszé Charlie-nek mostanában nehéz a helyzete, amióta az eddig egységes szélsőjobboldali koalíció kettévált Fideszre és Jobbikra.

    Lássuk be, nehéz úgy védeni a szívemnek kedves veterán szövetségest, hogy közben a vezetőségem utasítására az ellenségének kéne lennem… Ami összenőtt, az nem akar szétválni.

    😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Kedves Bendegúz79

    Az Őn által említett „valami Balog” eredeti foglalkozása szerint református lelkész, jelenleg „Emberi erőforrás” 🙁 minisztert, a köznyelv jogtalanul szereti „Balogh Páterként” emlegetni. Tudniillik ez, a csupán névrokon gyilkos >szerzetes< pap, a dolog természetéből adódóan katolikus, vagyis nem lehetett református.

    Ez – a szintén Balogh – "atya" volt azoknak az 1944-es nyilas-vérengzéseknek egyik főszereplője és irányítója, aki éppen az e cikkben említett Városmajor, illetve a Maros-utcai Zsidó Kórház és Szanatórium környékén betegek százait lövette, vagy lőtte árokba…

    A mai politikus "Balogh Páter", fid-SS Miniszter nem . l ő . puskával, viszont selejtez… [Lásd még: a cikk és a fenti kommentek]

    🙁

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 július 15
    6:56 du.
    „charlie Gondoltam megírod milyen pénzből rendezik, ha Te olyan jól tudod.”

    Nem kell Charliet ilyen általad is jól tudott kérdéssel traktálni: természetesen a mi potya adóforintjainkból akarják a Zsidó Olimpiát megrendezni és szintén termésetesen a mi kizárásunkkal! Eb legyek ha elhiszem a naivnak látszó tudatlanságodat!

  • TISZTELTHOLGYEIMESURAIM soraira;

    Koszonom ertesiteset.
    Jabar, en nem kerdeztem semmit a „Balog” egyenre vonatkozoan, CSUPA a mai ottani egeszsegszolgaltatas minosegerol es mukodeserol. Az volt csupan erdeklodesem.

    Emlejszem egy „Balog prater” nevu politikusra, aki 1945-46-ban az u.n. Kereteny Demokrata Part vezetofe volt.

    Amit maga jelzet a „Balog”-ra vonatkozona, s mint SS naci, har az ha elne mar joval 120 evkorulli lenne.

    De hogy min csodalkozom olvasva a KMH sorait,ezt nem magara celozom, hogy miert a nagy meretu es altalanos gyuloletek a maximum hangon, s gyakran a valosagok elhalgatasai ? Csupan az ellensegeskedes.
    Mi annak a celja ? Vagy okozoja ?

    Nem inkabb csak a valosagot adni, lenne az szep vagy elitelendo ? Nem az lenne a normalis ?

  • Zsófika!

    Az értelmesek megértették a cáfolhatatlan tényeket,a gyengébbek
    sajnos nem…
    na szálljon magába,álljon le,mert árt a „maga által állított szépségének”…….nem ér annyit!

  • TISZTELTHOLGYEIMESURAIM soraira;

    Lenne jo adni valami ertesitest hogy kire hivatkozik az SS naci Balogh egyen eseten aki allitolag gyilkolt egyeneket?

    Az altalam emliekezett Balaogh pratert irtam, de az ketsegtelenul nem akirol maga beszel.

    A cikk nem adott semmi ertelmes megjelzeset az Balogh nevu illetonek, csak ragalmazta.

    Tudom letezik egy Balogh Zoltan ottan, aki az adminisztracio tagja. Az u.n. „human resources director-ra. Ami a letezo munkaero kepessegek alkalmazasaival foglalkoznak altalaban.

    De az nem egeszsegugyi miniszter sem az egeszsegi ellatasok szervezesen letezo szakerto.
    Eredetileg egy pap.
    Tehat mi a kapcsolata a kisleany halalahoz ?
    Az illeto nem orvos, sem egeszsegi szakerto, sem egeszsegugyek administratora.

    Ami az CT esetet illeti remesen csodalkozom hoft a nem letezne meg egy sziv-korhaz-ban letezo.
    Ma az nem tobb mint $ 5 millio koltsegu. Alig egy lopott romai ezust talca ertekevel egyenlo.

  • Az elobbikben emlitett Charley Gard, az angol kifiu, akit az angol hatosagok nem engednek a US-ba sem Olaszba az egyedulli letezo „gyakorlati kezelesre”.

    A ma esti his, hogy egy amerikai szakorvos megy Angliaba a jisfiu segitsegere. Remelve azt nem fogjak majd visszautasitani az Angol szocialis medicine hatosagai.
    Az eset rendkivulli, de az egyedulli lehetoseg egy kiserleti probalkozas.

  • Tobben a hozzaszollok vadoljak a politikusokat, s a kolrsegek hianyat az egeszseg-szolgaltatas eseten.

    Mind ugy hangzanak mint ha az az egbol eredne.

    Hat nem maguk fedezik, ill.fizetik mind azt a koltsegeket?

    Vadolnak onmagukat hogy nem koltenek eleg penzt arra ?

    Az allam NEM fedezi azt ! Az allamnak nincsen sajat penze !

    Csupan amit maguk adnak nekik arra .

  • Orsós Elemér Bocsánat kedves Elemér, de elkezdhetsz ugatni. 🙂 Nem foglalkoztam a zsidó olimpiával, igazából nem is tudtam néhány hete még, hogy ilyen is van. Nem is tudom, minek, és nem érdekel annyira, hogy utánanézzek. Pont annyira nem érdekel, mint a „Vizes VB”, de mivel a „Vizes VB” még a csapból is folyt, így felfigyeltem rá. Inkább ma is kirándultam az Óceánnál, nagyobb élmény, mint nézni más lubickolását. Tudod, hogy sznob vagyok, ezért nagyon sok zsidó művészt tudok felsorolni, olvasom és hallgatom Őket, de zsidó sportolót egyet sem tudok. Mit írtam, nálunk amatőr alapokon van a sport, és ez nekem nagyon tetszik.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 július 17
    3:39 du.
    Vau, vaúúú! Én már a vasalót sem merem bekapcsolni! 🙂
    Nekem meg a Pilis a kedvencem, tele van barlanggal, forrással és volt pálos kolostor rommal, meg egy csomó rohadt szemetelővel és természetvédő motoros túristával, csak azt sajnálom hogy a bakancsosok, szemét gyűjtők és túrista házak meg kihaltak belőle.

  • Kedves Llanfair,
    mivel szerintem kulturált ember vagy,igyekszem csak egy igen kis névsorral kapásból hozzájárulni sportkultúrád ismereteinek bővítéséhez.A sport ágakat kikeresheted a gugliból,én csak neveket írok ide:Hajós Alfréd(született:Guttmann Arnold), Petschauer Attila,Gerevich Aladár,Elek Ilona,Elek Csibi,Temes Judit,Gyarmati Dezső,Gyarmati Andrea,Gyarmati Olga,Polgár Judit,a velem egy városban élő 93 éves háromszoros olimpiai bajnok Keleti Ági.Ez csak úgy hirtelen mellényzsebből kirántva a”magyar”zsidó sportolókról. Az amerikai, nem tudom hányszoros olimpiai bajnok Mark Spitzről ne is beszéljünk.A Münchenben 1972-ben meggyilkolt 11 izraeli sportolóról hallottál?Sajnos Ők már nem érhettek el világra szóló eredményeket.

  • Orsós Elemér Eltűnt, kezdem előről. A turistaházakat sajnálom, itt mindenhol van teázó, jó dolog megpihenni kirándulás alatt. Fiatal koromban bejártam Magyarország összes hegységét, mozgótábor keretében. Nekem a Nagykevély volt a kedvencen, sokszor megmásztuk, de már gyermekkoromban megszűnt ott is a menedékház. Jó lenne ha divatba jönne a turisztika, mert nagyon jó dolog, Szerencsém van, hetente többször is tudok hódolni ennek a szórakozásnak. Itt nagyon sokat adnak erre a sportra, rengeteg kirándulóhely van, nagyon jól karbantartva, és vagy ingyenes, vagy nagyon olcsó (parkolódíj). A teázók is megfizethetők, és nagyon jó színvonalúak, az ország pedig tele van szórva piknikasztalokkal (Maci Laci nélkül).

  • Gyuri10 Felreertetesz. Nem a magyat vonatkozasu zsido sportolokat nem ismerem, szerinten abban eleg tajekozot vagyok. Izrael sportoloinak a nevet nem ismerem, mert nem foglalkozom a sporttol csak szuk keretek kozott. A meggyilkolt sportolok pedig csak mint a terror artatlan aldozatai vannak az emlekezetemben, teljesem mindegy, mi volt a foglalkozasuk.

  • Gyuri10 Mar erosen merseklodott a figyelmem a sport iran, mikor kedvenc csapatom kozepcsataranak Eduardoak leszakadt a laba. Itt elszakadt bennem valami, nekem erre nincs szuksegem. Az elsport gladiatorkepzo, igy embertelen csak a penz szamit. Elveszett a lenyeg, a jatek. Azota nem nezek csak olyan sportesemenyeket, ahol nem tudjak egymast bantani (snooker).

  • Gyuri10 Elnezest reggel van, telefonon irok, es sok a hiba. Nem csak az izraeli sportolok nevet nem ismerem, a tobbi orszaget sem. Mark Spitzet nem lehet nem ismerni, de akkor meg engem is elvakitott a propaganda, hogy a jo elsport miatt jobb lesz az allampolgaroknak. Most mar tudom, pillanatnyi tunekeny elmenyek ezek, tobb negativummal mint pozitivummal.

  • Llanfair,
    nem beszélek a sport vagy a sportolók társadalmi vetületéről. Mivel Te általánosan írtad a számodra ismeretlen fogalomként, hogy:zsidó sportolók.Képzeld el,hogy én még zsidó bányászokat is ismertem.(Hofival ellentétben.)Nos…Keleti Ági évtizedek alatt edzette az izraeli lányok olimpiai tornász csapatát.Nem kis sikerrel.Az idei olimpián izraeli érem született dzsudóban. A fiú nevére nem emlékszem,csak arra,hogy az egyiptomi versenyző nem fogott vele kezet.Persze ez érthető.Évekkel ezelőtt első olimpiai ezüstérmesünk, Kalganov kajakozónk volt. Jael Arad a női dzsudóban hozott olimpiai ezüstöt.Azóta teniszezőink és vitorlázó csónakosaink értek el nemzetközi eredményeket.A Wikipédiából is kivehető nevek Cipóra Obziler,Sachar Peer,Andi Ráám,Dudi Szela. Ez csak a”mellény zsebből”,mert nagy sport szakértő én sem vagyok.Sajnos a sport sérülésekkel is jár. Amikor aktív karatéző voltam nekem is eltörte egy hülye a lábam.Három hónap után folytattam tovább.Akkor még csak 51 éves voltam.Légyszíves ne mondd meg,hogy ki volt a hülye.Valódi velencei tükör van az előszobám falán.Egyébként 1956 szeptemberében magyar ifjúsági bajnokságot nyertünk kajak kettesben hosszú és rövid távon is a csepeli Duna-ágban. Ennyit erről a témáról. Üdv:Gyuri.

  • TISZTELHOLGYEIMESURAIM;

    Igen olvastam mindet !!!
    Sok a propaganda de a tenyek sehol.

    A web-en csak tul sok BALOGH letezik. Sot meg a helyi rovarirtonk is Balogh itten. Akar a KISS, vagy az itteni SMITH, JONES, stb.

    Lenne jo kozlni valami web-cimet ami adja teljes es megbizhato/ ellenorizheto adatokat arrol a maga BALOGH-jarol? Koszonom !

  • Gyuri10 Teljesen felreertelmeztel. A zsido sportolot behelyettesitheted meg vagy 170 nemzet nevevel. Nem dobban meg a szivem a profi sporttol mar regen. De Charlie termeszetesen a zsido nemzetet emelte ki. Van aki sosem valtozik. ☺

  • charlie,
    itt a nyár.A kacsákat úsztassuk a tóban.A különböző újságok, köztük az izraeli”háárec”nevű UNESCO seggét nyaló is olyan kacsákat úsztatnak,hogy már a kórházakban sem marad a betegeknek mibe pisilni.Erdőbe vezetés nélkül:Natanjahu bejelentése szerint diplomáciai szövetséget köt a V-4 ekkel. Orbán már jóval a látogatás előtt visszalépett a kenderesi kaparék fényezésétől.Az izraeli nép nagyobbik,sokkal több,mint felének teljes bizalmát élvezi a miniszterelnök.Az újságok és a különböző nyilas-arab szövetséggel hablatyolók pedig nem hallatszanak az égbe.A”zsidó olimpiáról”szóló süketeléshez jó étvágyat kívánok,mert a MACCABIÁT mindig,minden alkalommal kizárólag Izraelben rendezzük 1948-óta,amióta a zsidó állam létezik.A világ minden országából zsidó és nem zsidó sportolók korlátlan számú részt vételével.