Börtön jár az antiszemitának Kanadában

2017 július 17 11:50 de.201 hozzászólás

Elfogatóparancsot adott ki hétfőn a montreáli rendőrség Muhammad bin Musa al Nasr imam ellen, aki egy montreáli mecsetben lázított a zsidóság ellen tavaly decemberben. A palesztín-jordán származású muszlim vallási vezető „emberi démonoknak” nevezte a zsidókat és hozzátette: a zsidók „az emberiség leggonoszabb példái.” Később – a Koránra hivatkozva – az imam lényegében a zsidók meggyilkolására célzott. Körülbelül tucatnyi alkalommal szólalt fel a montreáli St-Michel negyben működő Dar al-Arkam mecsetben, bár életvitelszerűen nem Kanadában, hanem Jordániában él, ahol a szélsőséges salafista mozgalom egyik prominense.

A B’nai Brith Canada emelt panaszt a montreáli mecset és az imam ellen, hat hónapnyi vizsgálat után pedig kiadták  az elfogatóparancsot. „Most már nyugodtabban aludhat éjszaka a montreáli zsidóság, hiszen egyértelművé vált: komoly árat fizet az, aki közösségünk ellen uszít”–mondta Michael Mostyn, a B’nai Brith Canada vezérigazgatója. „Ez az incidens is azt mutatja, hogy az antiszemitizmus – elrejtzve vallásos frázisokba – továbbra is komoly problémát jelent Kanadában”–tette hozzá Mostyn.

Al-Arqam-Juif-derrière-moi-WP

A zsidó érdekvédelmi szervezet azt kéri, hogy Kanada kezdeményezze az imam kiadatását, hogy a kanadai bíróság előtt felelhessen szavaiért. A montreáli Dar al- Arkam mecset viszont alighs bánta meg az uszító imam szerepeltetését. Mai napig nem kért bocsánatot a mecset, a lázító videók pedig továbbra is szerepelnek a mecset YouTube csatornáján.

Nem ez az egyetlen antiszemita cselekedet amelyet jelenleg vizsgál a montreáli rendőrség. Egy rapper – Jonathan Azaziah – ellen is rendőrségi eljárás indulhat, mivel zeneszövegei antiszemita és Holokauszt-tagadó utalásokat tartalmaznak. A rapper egyik kijelentése indította el a rendőrségi vizsálatot ellene, amikoris kijelentette, hogy szerinte a zsidó nép jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiség fennmaradására.

Montreálban az elmúlt években emelkedett a rasszista-indítékú bűncselekmények száma. 2013-ban még 81 ilyen esetről tudott a rendőrség. 2016-ban 137-re emelkedett ez a szám, 2017 első hat hónapjában pedig már 92-nél tartunk. A helyi muszlim közösség – például az elmúlt 10 évben kilencszer megtámadott dorvali mecset – az ilyen bűncselekmények gyakori áldozata.

201 hozzászólás

  • Lett volna a mufti sorai kozolve, amint a cikkben volt is kozolve a fent emlitett Canadai torvenyek elleneben.

    Na de hogynm es ki donti majd hogy mi a „szabad kifejezes” s mi a „szabad tiltas az ellen” ?

    Barki is allitana , hogy tiltani amit csak ok nem ohajtanak engeni szabadon.

    Mi az emberi szabdsag gyakorlasanak alaphatara.

    Az uszitas eroszakra nem ohajatos. De az nem egy eroszakos tett.

    Tehat mi lenne a hatar? Hogyan megszabni ?

    A maga tette az szabad,de a masok tettei az tilos ?
    (Persze NEM szemelyesen ertem azt !)

  • Judith Kopacsi

    A szólás szabadság határa ott van, amig az másoknak nincs ártalmára. Egyszerü példaként azt szokták felhozni, hogy pl. egy zsufot helyen, ha valaki csak viccből is elkiabálja, hogy TÜZ VAN és e a tülekedés miatt akárkinek is baja esik, az illetöt perbe lehet fogni. Ha tehát egy bizonyos csoport ellen uszit valaki, az felhivás keringőre, azaz annak a csoportnak testi-lelki kárt okozhat, ergo, ….. Arra joga van, hogy kifejtse, XY-t nem kedveli, mert (konkrét pédával indokolja) de azt semmi esetre sem, hogy az illetőt egy csoporthoz tartozása miatt nem kedveli és ezért a csoport elleni gyülölködésre szólitsa fel.

  • Uszításban is Magyarország teljesít jobban, mármint a kormánya. Uszít Brüsszel ellen és uszít Soros György ellen. Szóban és utcai plakátokon is. Ma ez az ország erkölcsi normája. Aki ezt kifogásolja, az egy hazaáruló büdös ballibsi.

  • Mrs Kopácsi! Ebben a témakörben nem minden gömbölyű! Irja: „Joga van valakinek X/Y-t nem kedvelni s … ha ezt konkrét példával igazolja….”. Ezek alapján miért állítják, hogy a SOROS-plakátok antiszemiták, hiszen mindkét kizáró kritérium teljesül! Tetejében nagy botrány van érlelőben, mert egy csoport elkezdte kutatgatni Soros édesanyjának származását. Ő ugyanis Such(Szücs)Erzsébet néven látta meg a napvilágot Budapesten, s állítják, hogy sváb kislányként. (Persze ezt be is kell majd hitelt érdemlően bizonyítaniok.) Tisztelettel, (dr.N.I.)

  • Ms.KOPACSI soraira;

    Persze joga van orditani „TUZ”, vagy abrmi mast is, a tomott moziban, de HA tette valaki karat vagy seruleset okozza azert lehet felelosegre vonva a kovetkezmenyiert.

    Az a felelosegre vonas teteiert. S nem a „szollas-szabadsag kihagasaert !!!

    Maga valojaban pont azt jelezte soraiban, csak a maga celja es erdeke pont az ellenkezoje volt. Hm?
    Azt velem nem vette eszre.

    De mi kart okozott a mula amiert ot barki is felelosegre vonhatna?

    Na NE jojennek es brobaljak allitani hogy en a mula melett alok ke. Pont az ellenkezojet. De a mulanak is van alapveto emberi joga mint Ms.Kopacsinak meg nekem ezt irni. Perszze mind az elvtarsak cafoljak azt. Szeretnenek engem a gaz-kamraba, vagy a bitora kuldeni!

    Persze enegem majd vadolnak szagos pelenkakkal, stb. de a mulah majd megy a birosagokhoz perelni Canadat. S sokan majd kiabalnak „Muslim-ophob”-ot.

  • C.Á!
    Ez mind nagyon helyes és elfogadható,különösen,ha bizonyított
    antiszemita cselekedetről,bűntényről van szó,mint ez esetben,de mi van a kommunista bűnözőkkel,elkövetőkkel?Ők ártatlanok?…..
    A tevékenységüket,gyilkosságokat büntetlenül megússzák?
    Sajnos többeknek sikerült……

    Egyébként Gyurcsány Fletó „anno” elrendelte a holokauszttagadók
    megbüntetését,de kissé elfelejtkezett a felesége családjában(Apró Antal) meg a többi kommunista (többek között Biszku,Péter Gábor..)bűnözőkről,gyilkosokról,talán nem véletlenül…….így nem volt igazán igazságos és tárgyilagos!
    Amúgy itthon nincs antiszemitizmus sem a kormány,sem a normális többség részéről,minden ezzel ellentétes híresztelés hazugság!Itt a zsidók békében és biztonságban élhetnek!
    Az,hogy az emberek fejében,gondolataiban mi van,az más kérdés és nem kontrollálható,büntethető,mindaddig amíg nem követnek el
    bűncselekményt!!

    Különben már több hozzászólásomban megírtam,hogy Sorossal sem az a probléma,hogy zsidó származású-aki egyébként a zsidók szégyene,árulója-hanem az alávaló haza és Európa ellenes -tevékenysége,gátlástalan anyagi haszonszerzése!

    Na erről ennyit,nem ártana elgondolkozni és némi önkritikát gyakorolni mind a cikkírónak,mind az elvakult bólogató hozzászólóknak!

  • DRAZIRI soraira;

    Lenne jo adni valami peldat hogy mi „uszitast” tett es mi tettekre a mai magyar allam Brussel, vagy EU ellen?

    Mire „uszit Soros ellen” ???

    Szabadon ellenezni egy vilagszerti szervezet tetteit ami az orszag erdekei ellni ,az nem uszitas, csupan ellenallas, ellenzes. Amihez joga van ugy mint Mr. Soros szervezetenek. What’s for the goose is for the gender !!!

    Miert ohajt oly egyoldalunak lenni Draziri ???
    Az szelsosegesseg! prejudice. Not nice to be like a nazi.
    Ma PM Nyetanyahu visits Budapest es a 4 Visegrad nemzeteket, Izrael legerosebb tanmogatoit.

    Ma az EU es Fuhrer Merkel a fegyveres megszallas kivetelevel, sokkal ellenzekesebb Maagyarorszag, s amsik Visegrad nemzetek ellen, mint a bajusszos Fuhrer volt.

  • Drizari,
    eltévedtél és most minket is erdőbe akarsz vezetni?A hülye plakátok ellenére,ami teljesen felesleges,nem kellene egyebet tenni,mint leírni soros előéletét és elmebeteg,önantiszemita, Izrael elleni gyűlöletét.Igaz,hogy ezzel nem a soros elleni gyűlöletet,hanem az empátiát keltenék irányában.Brüsszel pedig a magyarok elítélése helyett foglalkozhatna egy kicsit a Belga-Kongói nép ellen elkövetett sok millió áldozatot követelő tömeggyilkosságokkal.A bíróság elé ajánlatos tiszta kézzel állni.

  • Ha Magyarországon történne ez meg, mindjárt feljelentené valaki.
    Gyűlölet terjesztésért!

  • Bendeguz79
    szoloas szabadsag es igehirdetes egy mosliman mecsetben az ketto. semi kozuk egymashoz.

  • Avi Ben Giora

    Jóemberek!
    Tökéletes értelem zavarban tetszenek szenvedni.Judit szavait miért kell kifacsarni? Létezik egy szólás szabadsága és az minden téren megvalósulhat. DE! Egy imám a beszédében nem uszíthat nyiltan egy másik vallás követői ellen. Ilyen esetben ha teszem azt egy rabbi nyiltan a zsinagógában olyan beszédet tartana hogy az iszlám követőit ki kell írtani pár héten belül elszabadulna a pokol. Kérdeznék valamit. Teszem azt mindjuk Katarban ami a világ egyik leggazdagabb állama öszegyülne egy katólikus kisebbség és azt mondaná, hogy állítólag ez az ország az UNO tagja ergó engedélyeznie kell a szabad vallásgyakorlást és nem szabhat gátat ha mondjuk öszeáll húsz katólikus nyugati üzletember hogy egy templomot akarnak építeni. És mi lesz a gyakorlatban? Nem foglyák őket hülyének nézni(arról gondoskodik a katari nemzeti törvény vagy mifene mely alapján az ilyen elemeket kilehet utasítani illetve bírósági tárgyalás keretében le lelehet ültetni mint Istenkáromlót. Hogy utána egy fatvat adnak ki ellenük, hogy likvidálják őket az mi ha nem uszítás? Elítélték vagy megbüntették őket? Vagy a legjobb példa Rusdi a híres író. Miután kiadott egy könyvet melyben humoros de ugyan akkor elítélő stilusban ír az iszlám vallással kapcsolatban szintén halálra van ítélve, és fejpénzt vérdíjat tüztek rá. Mi ez ha nem gyilkosságra való uszítás? Avagy üzleti érdekből az egyiknek elnézzük a másiknak nem? Furcsa egy értékrendszer. És mégvalami. Budapesten kiverte a biztosítékot maga a zsidóság. A hivatalos zsidó hitközség a MAZSIHISZ szóvá tette nyiltan az észrevételét és Natanjahuval is közölte a véleményét. Ugyan akkor az EMIH Köves (vörös) Slomó és diszzsidó csapata Orbán valagát nyalják.

  • BARLEV soraira;

    Ahol irta;

    „..szollasszabadsag es ige hirdetese…az ketto, semmi kozuk egymashoz.”

    Szollas, kifejezes, vallas, gyulekezes , panaszemelesnek szabad es korlatozatlan gyakorlasa teljesen egyenlo legalapvetobb emberi alapjog.

    Ami azt jelenti hogy barki, meg a leg-nem-nepszerubb is szabadon gyakorolhato.
    Azert mind az az „Elso Ameneddment” alatt tiltva minden torveny, rendelet,stb. azon alanyokon.

    Az NEM azt jelenti hogy csupan azt gyakorolhat ami jova hagyva a mindenhato uralkodok alatal.

    Az a diktaurak gyakorloi alatal veve, hogy szabad, de csak amit ok jovahagynanak. Az az elvtarsak uralma.

    Tehat ami korlatozott, az ketesegtelenul NEM „szabad” !

    Az az elkepzeleseik ottan a keleti vilagban.

  • Kopácsy Judithnak teljesen igaza van, minden szava világos és egyértelmű, és csak ámuldozom, hogy mi ezen a nem érthető?

  • Drizari!
    júli.17.4:01

    Rég szóltál már ilyen „igazat és valódit” – én aki hozzád hasonlóan Mo. területén élek, naponta érzem, látom, tapasztalom!

  • Bendeguz79,
    azt hiszem nemcsak azért nem értelek meg,mert ÉN nem tudok magyarul.Az itteni magyar nagykövetség,ha indítana magyar nyelvű kurzust,beneveznék.Addig azonban folytatom fárasztó beírásaid NEM elolvasását.Nem tudom mások hogy vannak,de kissé kevésnek tűnik számomra a többiek hozzászólása.Különösen,ha a te szövegeid mennyiségéhez arányítom.

  • Had fejezzem ki legalabb az ertelmezesiket amiket magyarok irtak a szollas -szabadsag lehetosegein.

    A USA-ban elek, annak az emberilenyek alapveto joga-ertelmezese alapjan irom meglatasaimat.

    Az US Alkotmany, ill. az Elso Ammendment abban , ami TILTJA a kormanyt hatalmat barmi nemu, nevu torveny letrehozasan a SZOLLAS, SAJTO, KIFEJEZES, VALLAS, GYULEKEZES es a KORMANY ELLENI PANASZOK alanyan/ targyan letrehozsan. PONT !!!

    Azoknak barmi modon levo korlatozasa, TILOS !!
    Tiltja az allam lehetoseget arra.

    Ugyanakkor maguknak a megszokott ,hogy mind azok az alapveto emberi jogok csak IGERETEK , pontosabban ELISMERTEK. De NEM garantaltak semmi keppen.
    Tehat NEM valosag, csak politikai maszlagok.

    A jogaik biztositasara van a Masodik Ammendment, ami a szbad FEGYVER_TATAS es FEGYVER-VISELES joga.
    ( s hasonloan az alpveto jogaik barmi modon az jogos erdekeik nem lenne megfelelo, jogaik valtoztatni, s eltorolni azt az allamrendszert, s alapitani amodon amint latszana nekik a legkivanatosabb es megfelelobb).
    Az a nemzete letenek alapveto hatarozatai.

    Az a nagy kulombeseg maguknak. Amit nem kepesek, sem hajlandok elismerni, sem felffogni ertelmet.

    Ottan az ELISMERT, de ugyan akkor torvenyekkel korlatozva a politikai szellok-fujjasai szerint.

    Tahat ami korlatozott az NEM SZABAD, s garatlahatatlan.

    Belatom maguk azt mind a mult szokasaik alapjan HULYENEK velik.
    Azert nem lesznek soha talan szabad emberi lenyek. csak a tarsadalmaik egy jelentektelen tagjai. Az a nemzetidsegi eszmeik. S az volt mindeg, mindenutt a SZOCIALISTA elv valosaga is.

    Probaljanak azon gondolkodni, s tegyek felre a szagos pelenkak kompexumait !

  • GYRIO10 soraira;

    Persze hogy NEM erti meg !

    Mert nam karrja megerteni. Az a maga, s mas nehanyak elmei bekepzelesi, hogy reszrehajlo es elore maghatarozott celjuk nem erteni meg azt !

    Gratulalok ! Folyrassak azt, s elvezzek azok eredmenyeit, ugy mint a multjaikban mindeg.

    De akkor am nincsen joguk a panozskdasokra !
    Csak elvezzek a multjaik allando megismetleseit !
    ” Mindenki a maga jovojenek a koccsa”.

  • Édes Jó Istenem,
    hát folytatódik a megpróbáltatások sorozata?32 sor és miért?

  • Robert Morrison

    @ Bendeguz79
    Sajnálattal kell csatlakoznom @gyuri10 dorgáló megjegysézéhez. Nem tudom, hogy van-e bármi értelem az Ön beírásaiban, mert nem vagyok hajlandó sem elolvasni sem válaszolni olyan „álmagyar” nyelven írt anyagra mely az ékezetes betűk semmibevételével kerülnek publikálásra.
    Azért mert lusta vagy képtelen átváltani a billenytyűzetét Magyar betűk írásához (mely ma már minden operációs rendszerben biztosított) nem várhatja el, hogy az olvasók kitalálják mit akart írni.
    Ha nem tud helyesen magyarul írni akkor javaslom, hogy irjon angolul. Itt majdnem mindenki érti és aki nem az legfeljebb egy hozzászóló véleményétől elesik.

  • Amúgy tegnap megérkezett az izraeli miniszterelnök,több napot tölt hazánkban,nem csak Orvbánnal(a kormánnyal)de a hazai főrabbikkal,zsidó közösségekkel is találkozott,jó volt a légkör,ugyanis itthon nincs antiszemitizmus!
    Amúgy Sorosból Izraelnek is elege van,elítélik(ugye nem keresztény,hanem zsidó állam….)és ők is át akarják világítani
    a káros és jellemtelen „volt”magyart……aki a származását sem tiszteli(vallását soha nem gyakorolta…)de még a zsidókba is beletapos rendszeresen….a múltjáról már ne is beszéljünk(zsidó deportálás,vagyonelkobzás részvét nélküli végignézése…)na nála
    sokkal különbek azok a keresztények,akik zsidókat mentettek,meg esetleg ezért az életüket is áldozták!!!!!!

  • Amúgy a szocik alatt egyszer sem látogatott hazánkba izraeli miniszterelnök,de akkor ugye voltak antiszemita megmozdulások,támadások…..(érdekes)most viszont köszönetét fejezte ki a Magyarországon élő zsidók (hívők és nem hívők)nevében a számukra biztosított másokkal egyenlő jogok,békesség miatt és főleg a kormány antiszemitizmust elítélő
    tiltó intézkedései elismeréseként!
    Minden ellenkező híresztelés hazug és önlejárató provokáció
    a lecsúszott ballibsi ellenzék részéről…..de ugye nem képesek
    elismerni valóságot,a tényeket szegények,inkább égnek…..

  • Egyébként,de nem mellékesen a fórum figyelmébe ajánlanám,hogy”mellesleg”…Orbán Viktor vezette be a holokauszt emléknapját……és nem a szoci elődök….na el kéne gondolkozni
    a tényeken,és esetleg visszavonulni!

  • Az emberi-egyeni-jogok ellenkezoihez.

    Persze a maguk ertelme alatt szabad azt irni, mondani csupan ami maguknat teteszik vagy jovahagyjak.

    Az nem szoolas-szabadsag, hanem szollas korlatozas.

    De a kerdesem, ki szabja azt meg ? Kinek a joga azt eldonteni ?
    S mifele merce alapjan ,hogy majd valoban mi szabad vagy mi nem ?

    Nem az volt ismerve mint Nemzeti Szocializmus, es Nemzetkozi Szocializmus.
    Maguk biztosan boldogak lennenek Eszak Koreaban, Cubaban, Venzuellaban, Iranban. Bon voyag !

    Lahtato tisztan hogy szellmeileg a multban elnek.

  • Es miota azok a Muzulmanok nem semitak ?

    Ok is Abraham utodai ! Mind reszsek az igeretben !

    Tehat a fenti cikk is ANTISEMITISM !

    Bortonbe akik ellenzik azt ?

    Az a Candai torveny ! Nem ?

  • Marcsika, most akkor mellékesen, vagy nem mellesleg? Vagy csak úgy egyébként? 😀

    Ami biztos, hogy még mindig káprázatosan együgyű, és saját magának folyton ellentmondó tetszik lenni, és az menthetetlenül az is maradni.

    Boda Marcsi 2017 július 18
    4:06 du.: Egyébként,de nem mellékesen a fórum figyelmébe ajánlanám,hogy”mellesleg”…

  • Marcsi Mondok egy eddig is nyilvánvaló tényt. A friss budapesti felmérések szerint a legostobább emberek körében népszerű csak a Fidesz. Ön pedig az ékes példája és bizonyítéka ennek a ténynek. Tudja, a tények… azok bizony makacs dolgok. Bár ezt a Republikon felmérése nélkül is tudjuk, hogy Önnek hol a helye.

    „A fővárosiak jobban örülnének egy baloldali, liberális kormánynak, mintha a Fidesz kormányozna tovább 2018 után – derül ki a Republikon Intézet telefonos kutatása alapján.
    A kutatást június 29-július 3. között végezték. A megkérdezettek 35 százaléka egy baloldali, liberális kormánykoalíciónak örülne a legjobban 2018-ban. A Fidesz további kormányzását 27 százalék támogatná, a Jobbik kormányzásának pedig csak a budapestiek 11 százaléka örülne. A <Fidesz egyedül a legalacsonyabban iskolázottak körében népszerűbb a baloldali, liberális pártoknál. Míg a baloldali ellenzék támogatottsága kiegyenlített a különböző iskolázottsággal rendelkező fővárosiak körében, a Jobbik népszerűsége az iskolázottság növekedésével csökken.” – Republikon Intézet

  • ROBERT MORRISON ista @Bendeguz79-nak cimezve;

    „…mert nem vagyok hajlando sem olvasni sem valaszolni…”

    Bizonyitotta szavahihetoseget soraival !!!

    Emlekezni fogunk magara majd amodon.

  • HunCanada!

    Lehet,hogy egyesek nincsenek olyan szellemi szinten,hogy megértsék amit írok,vagy nem tetszik.. (nekik komplikált),a lényeg,hogy vannak akik
    képesek felfogni….
    Különben a hozzászólásaim között nincs ellentmondás,azokat
    mindig vállaltam!

  • HunCanada!

    Akkora butaságot,valótlanságot állít,amire a maga helyében nem lennék büszke!
    Pontosan az iskolázott,értelmes és főleg jó „memóriával”rendelkező embereket nem lehet megtéveszteni,beetetni,pláne a lecsúszott,szétesett,hazug balosoknak,a Fidesz magasan vezet több cikluson át,a baloldali törpék még soha nem voltak ilyen mélyponton,mint most,és ezt több értelmes baloldali ismerősöm is elismeri,sőt biztosak benne,hogy a következő választáson nem rúgnak labdába!
    Különben én itthon élek,talán tájékozottabb vagyok,meg ugye a TV-ben is látom a felbérelt „értelmiségi” bunkók tüntetéseit,üvöltözéseit….”nagy élmény”

  • Miután a Soros pénzelte Republikon Intézet számait elhiszed, kérlek hidd el az elfogulatlan – Jobbik pénzelte – Iránytű Intézet felmérését is.
    http://iranytuintezet.hu/elemzesek-kutatasok/mind/195-az-iranytu-intezet-2017.-juniusi-orszagos-kozvelemeny-kutatasa/
    ……
    Remélem érzed, hogy az igazság valahol a kettő között lehet.

  • SZOLLAS SZABADSAG vagy SZOLLAS KOTELEZETSEG ?

    Ms.Kopacsi kifejezte meglatasat hogy az korlatozott lenne.

    Jeleztem reagalo soraimban hogy az korlatozatlan, DE ha az barmi kart okozna azert felelos a kart megteriteni, hasonloan mint barmi mas tettei altal okozott karokert.

    De most a kerdes a kovetkezo; szabad-e kovetelni a bevallast? KJotelezheto-e beszed-valaszolas?

    Ez az elo-pelda;
    Vasarnap eset tortent Minniapollis varosaban (Minnesota orszagban), egy Australiaa latogato holgy hivta a rendorseget valami zavaroskodasert a lakasa mellett.

    Rogton jott a rendor. A holgy ment hozzajuk, de az eggyik rendor a holgyet le lotte. A holgy meghalt.
    ( Ma Australiaban a PM es a tomegek tuntenek)

    Volt a rewndoroknek „body-cam”-juk, de nem volt bekapcsolva.( vVideo-cam a sapkajan)
    Tehat nincsen video-bizonyiteka a tortenetnek.
    A rendor (egy fiatal Ethiopiai) vissza-utasit barmit is mondsani az esetrol a kerdesekre.

    Persze a US Alkotmany (Bill of Right=Jogok levele 5. Ammendment) garantalja hogy senkit nem lehet onmaga elleni tanuvallomast kovetelni.

    Tehat nem kerheto,kovetelheto bar mit is mondani ha nem ohajtja azt tenni.

    Tudva, hogy maguk talan ugy velenek , a Szoviet szokasok szerint, hogy barki megfenyegetheto,kinozhato hogy monmdjon (bevaljon) amit csak a mindenhato uralkodok ohajtananak.

    Tehat akik itten velik (veltek) hogy a szabad-szollas az korlatozhato, hat akkor a nem valaszolas, beszed is az egyen sajat jogos dontese, vagy az uralkodo-hatalmai???

    Igazan kivancsi vagyok a valaszokra!
    Latni hogy ki az egyeni jogok melett es ki az uralkodo-hatalmak jogainak vel mindent.

  • Christopher Adam

    Bendeguz79:

    Nem SZOLLAS SZABADSAG hanem szólásszabadság, egy ‘l’ betűvel.

  • Chris,
    ha ez az egyetlen SZOLLÁS hiba lenne és nem bábeli zűrzavaros fogalmazás és minden öt szóból négy hibás akkor talán még el lehetne olvasni a téveszméket is.Az pedig,hogy Kopácsi Judit cenzorává lépteti elő magát valamiféle Dorohoj-Mucsa-Centucki nyelvkeverékkel,0 alá haladja a tolerancia mércéjét.A KMH nívóját sem emeli.

  • Mr. Adam, kerem ejtse ki azt egy „L”-el !

    Az lessz mint a ” Szola-mio ” kiejtese. Mert az nem Szolla.

  • charlie
    2017 július 19
    4:17 de.

    Ismerem amit belinkeltél, el is olvastam megint. De Abban egy büdős szó nincs arról, amit én a fentebbi kommentemben Moda Marcsához címezve megfogalmaztam, hogy a földsötét, együgyű emberek, szebben mondva az iskolázatlan embereknél vezet csak Budapesten a Fidesz népszerűségben. Ezt pedig Boda Marcsa évek óta itt bizonyít is. A linkelt oldalon sajnos egy büdös szó nincs az iskolázottsági szempontok alapján végzett felmérésnek. Könyörgöm legalább releváns felmérést prezentálj Csárli!!! Én értem, hogy valamit mutatni akartál, de hát na… almát almával, mert így komolytalannak vélem a diskurzust.

  • Boda Marcsi
    2017 július 19
    4:15 de.

    Marcsi látom megint nem érti. Kit érdekelnek a baloldali pártok, ki beszélt róluk. Én azt mondtam, hogy Ön pont igazolja a Republikon legfrissebb aktuális felmérést, hogy igen támogatott a Fidesz!! Érti T-Á-M-O-G-A-T-O-T-T a Fidesz Budapesten, mégpedig az ostobák körében, mint ahogy megint bizonyítja :), hogy azt sem érti amit olvas Marcsika. Ezért írtam ismét nagybetűvel.

    Az alábbi mondatában pedig igazat kell adjak,
    idézem: „Pontosan az iskolázott,értelmes és főleg jó “memóriával”rendelkező embereket nem lehet megtéveszteni,beetetni”

    Ez így van, csak maga nem tartozik ezen emberek közé, értse már meg. 🙂

    A többi hülyeségeit, meg már megszoktam, azt inkább most nem kommentálnám. 🙂

  • Marcsi, ma csak két hozzászólását olvastam, de szórakoztatóbb mint egy komédiás. 🙂

    Valóban úgy érzi, hogy az alábbi mondatában nincs ellentmondás, semmi kacifántosság?? 😀

    „Egyébként,de nem mellékesen a fórum figyelmébe ajánlanám,hogy”mellesleg”.”

    Hát lehet, hogy az „ostoba” az inkább hízelgő jelző, amit az imént használtam Magára, úgyhogy vegye dicséretnek.

  • HunCanada!

    Felesleges magával vitatkozni,mert mindig tájékozatlanul és rosszindulattal válaszol.
    Nem egy hanem az ÖSSZES(!!!) közvéleménykutató szerint vezet a Fidesz,meg ugye azt sem volt képes felfogni,hogy bizony az iskolázott és nem amnéziás….szavazók szimpatizálnak a Fidesszel!
    A baloldal „prominens” képviselői nincsenek magas intelligencia
    szinten (Gyurcsány,bunkó Szanyi,Kunhalmi”röhögő” Ágica) így csak nagyon buta,primitív embereket képesek rábírni a parlament előtti tüntetésekre!
    Aztán ha nézne itthoni csatornákat,felfogná,hogy a baloldal primitív,provokáló stílusával szemben a Fidesz közismert szereplői teljesen más szalonképes és kulturált stílusban reagálnak,csodálom ,hogy ennyi bunkóval szemben meg tudták őrizni a nyugalmukat!
    na pá,ne erőlködjön feleslegesen!

  • Drága Marcsim!

    Tudom, hogy Kövér László dús szőrzete eltakarja szemedet, de azt illene látni ás tudni, hogy a felmérések rendszeres azt mutatják (utoljára pl. a Republikon), hogy Budapesten egyetlen demográfiai csoportban tombol a Fidesz: az aluliskolázott vadbarmok körében.

    Puszillak: Elvira bácsi.

  • Bendeguz79
    az arabok nem Avra’m avinu leszarmazottjai.
    ugyanis Ismael anyja hagar mar terhes volt amikor avr’am szolgaloja let. a gyere verszerinti apja nimrod/gulgames volt.

  • BARLEV soraira;

    Csak emlekezetbol kerem olvassa Bareshith (Genesys) 16; 1 es 2 sorait.

    Na lassuk maga megtuddja nevezni Abraham mind a nyolc (8) fiaiat? Isach es Ismail utanniakat. Mind Abraham fiai voltak es reszesei az igeretben. S kik azok utoadaik ma ?

    Mifele Torat tanul maga ?

  • Boda Marcsi
    2017 július 19
    11:32 de.

    Nem, nem írok rosszindulattal, rosszul értelmezi soraimat. (Gondolom mert föld sötét a szürkeállománya). Csak szembesítem Magát az összes hülyeségével amikor úgy tartja kedvem, hogy szórakoztató műsorára reagáljak.

    Ha már normális vitát szeretne, amire soha nem volt képes, akkor az a minimum, és ezennel kérem is, hogy prezentálja elém, az ÖSSZES közvélemény-kutatóból legalább egynek a FRISS felmérését, ahol az szerepel, amit Ön állít: miszerint az iskolázott és nem amnéziás szavazók szimpatizálnak Budapesten leginkább a Fidesszel.

    Hagyjon már ezzel a baloldallal 🙂 kit érdekel, hogy kinek milyen a támogatottsága, nem is hoztam szóba, egyáltalán nem a baloldalról szól az Önhöz írt reakcióm, hanem, hogy Ön mérhetetlenül ostoba és ez a legfrissebb felmérésekből is látszik. Magának mindig ez az fixa ideája, hogy ezzel revolverez vissza. Marcsi, Nem talált!! Inkább prezentáljon egy állítását alátámasztó, friss közvélemény-kutatást az iskolázottságra vonatkozóan, mert különben kénytelen vagyok azt hinni, hogy hazudik, ahogy mindig.

  • BARLEV soraira, ismtelten, mert nem tudom megalni hogy ne fejezzem kim megdobbenesemet a megjeftzesere.

    Maga Izraelitanak veja magat ?
    De amit allit, ill. probalkozik itten masoknak allitani azt en szegyenletesnek tartom.
    Nem azt ,hgoy Izraelitanak valja magat, hanem ,hgoy mi ertelmetlen modon probal valaotlan allitasokat masok agyaba tomni. Kulonosen azok elkepzeleseibe akiknek halvany fogalmuk nem letezik a Tanakhban levo tortenelmi tenyekrol.

    Olvasasa nelkul is merem idezni Bareshith 16; 1 es 2 sorait el\mlekezetbol magyarra forditani;

    16; 1; Es Saha adta szolgalanyat Hagart, az Egyptomit , Abram, ferejenk felesgul.
    2; Abram kozosult Hagarral, megtermekenyitette, es Hagar teherbe esett.

    Allitana hogy maga tudatlanul irta amit fent irt ?
    Ismet a Torah soraira; ‘tudatlansag az megbocsajthato’,
    de az ontudatos es celzatos hazugsag az veraladozatott kovetel megbocsajtasara.

  • Elvira bácsi,HunCanada!

    Hát nagyon szánalmasak,ugye a TÖBBSÉG alul iskolázott?…..meg az egyre több baloldali (már az értelmesebbje,mert tény vannak köztük páran).
    Na ne izgassák fel túlságosan magukat,mert még rosszabb állapotba
    kerülnek….!!!
    Ennyi,mára bőven elég volt az ilyen „észlényekből”!
    tartalmasabb szórakozásom akadt,pá!

  • Egyébként az én és a többség szürkeállományával nincs gond szerencsére,meg talán az is érthető,hogy nem ettől a „hiteles”
    fórumtól szerzem az információim,akiknek elvakult és nem itthon élő tagjai osztják „magabiztosan”az észt…..(ami nekik nincs)
    Amúgy C.Á sem lehet nagyon büszke magára, amiért Bendegúz79-et
    (aki már nehezen beszéli a magyart) kioktatja,hogy mit is írt
    rosszul….na neki sem telik ennél többre(?)szomorú,de én nem bánkódom
    sem emiatt,sem a baloldal szánalmas helyzete,jövője miatt miatt!!!

  • charlie!

    Nem is tudtam,hogy a nevezett Republikon intézetet Soros pénzeli?
    amelyik egyébként elismeri,hogy itthon a Fidesz vezet,persze azzal a kitétellel,hogy ugye a jobboldali szavazók mind iskolázatlan,sötét emberek…..tehetetlen kínjukban csak erre képesek…
    Azzal meg nem kell törődni,hogy egyesek(HunCanada)elfelejtik miket is írnak összevissza,majd később próbálják magyarázni ,cáfolni a leírtakat,meg a más véleményen lévőket sértegetni….. !
    hát ennyi telik tőlük!

  • Boda Marcsi
    2017 július 19
    12:39 du.

    Persze, hogy Pá-t, mond ilyenkor. 🙂 Két lépésben sakk-matt, Marcsika. Ilyenkor már csak a tábláról való levonulása maradt, egy szokásos „PÁ”-val, érdemi vita hiányában. Pá Marcsi, Pá! Jól szórakoztunk ismét Magán, mikor jön újra?

  • Mr.Adam;
    Amint en emlekszem , a magyarnylv legalapvetobb torvenmye,hogy azt ir amit kiejt, s azt olvas ami irva v letezik.
    Persze az „Attila” az „Atilla” helyett kiveteles regota. De mincsen magyarazat hogy miert.

    Persze tudataban vaftok ,hgoy vannak, s voltak evszazadokon at kulombozo „torvenyei” a magyar nyelv irasmodjanak.

    De kerem ejtse ki a „SZOLAS” s majd a „SZOLLAS” szokat amint irva van.
    S amikor hozza daja a „szabdsag” szot, mkit ejt ki ?
    Na legyen am oszinte, s ne tagadja !

  • BODA MARCSI soraira;

    Vannak tobben akik elvezik a ragalmaasokat es probalnak minden aron megszegyeniteni masokat.

    A HFP-en mar harmadszor irtam ,s jeleztem Mr.Adamnak ,hogy megjgyzesemet arra vonatkozoan, hogy a mai 85 eves Kossuth-dijjas kolto kepehez es cikkehez Jozsef Attila verset csatolta.
    Biztosan sertve erezte magat. S most igy ohajt visszavagni.
    Na de fogom kuldeni amig o megunja eltorleset annak.

  • HunCanada!

    itthon több közvéleménykutató van,nézek TV-t,olvasok újságokat,hát maga?….odakint?mihet jut hozzá a KMH-on kívül?
    Nincs semmi kötelezettségem,hogy bármit is bizonyítsak egy számomra nem fontos személynek,de ha majd lesz időm ,és kedvem esetleg tájékoztatom…most jó műsort nézek,ami szórakoztatóbb
    mint maga és a hasonlók!

  • Chris,
    Te nem akarod észrevenni,hogy egy szerencsétlen emberrel van dolgod?

  • Budi Marcsi,
    Istálló mester néni,
    ne mondjál le a szórakoztatásunkról.Azt azért tedd mindig idéző jelbe(„így)amit a csinn bumm cirkuszból plagizálsz.

  • Boda Marcsi
    2017 július 19
    3:16 du.

    Boda Marcsi, 21. század van, bárhol bármikor elérem az összes magyar csatornát, az összes magyar újságot és képzelje mindegyiket el is olvasom, legyen az bal, jobb, vagy közép, vagy bármilyen. Na erre varrjon gombot. Míg Ön csak a propaganda sajtóból étkezik, ahol fekáliát prezentálnak.
    Persze, hogy nincs kötelezettsége, csak így hiteltelen és hazug marad, amilyen eddig is volt, és továbbra is képtelen az érdemi vitára. Ha ez így jó Önnek, hogy levegőbe beszélő földsötét marad, és nem védi meg még a saját álláspontját sem, akkor Ámen! Nem csalódtam magában, hogy egy grammot sem volt képes fejlődni és így továbbra is abban a halmazba van beleragadva, amely az ostoba budapesti Fideszeseket takarja. Ez van, ebből nem tud kikecmeregni.

  • Judith Kopacsi

    Bendegúz, a szavaknak sullyuk van. A szólás szabadság nem abból áll, hogy mindkenki azt mond, amit pillanatnyilag kiagyalt. Az egyénnek ugyan vannak jogai, de egyuttal kötelességei is, amivel nemcsak magának, de a közösségének is tartozik. Egyáltalán nem árt, ha az emberek tudomásul veszik felelősséggel tartoznak minden egyes kimondott szóért. Ez persze macerás, mert rákényszeriti az embert, hogy megfontolja mondanivalóját, de gondoljunk bele, mennyivel tisztább lenne a levegő a rengeteg szellemi fröcsögés nélkül.

  • Bendeguz79
    atvitt ertelemben a fia…………./nevelt fia ha teccik../-
    ver szerinti cask egy volt.;- Ich’ak

  • Ms.KOPACSI soraira;

    Ketsegtelenul! Remelnem celozta sotait a tobbi KMH olvasoihoz is.

    A tarsadalom es embertars-iranti kotelezetseg az csupan erkolcsi alapokon nyugszik. Ami szelsosegeseknek egy visszautasitott alany.

    De a cikk es a hozzaszollasok alanya az egyeni jog volt !

    Az allam, ill. a trasadlom iranti torvenyes kotelezetseg az adofizetes. A hajtasi engedely az „kivaltsag”, s nem jog. Az mar nagyon sokszor meghatarozva a torvenyes eljarasok dontesein.

  • BARLEV soraira;

    Tetszik e maganak vagy nem de soraival allitotta hogy maga a Torah-t semmibe vette!
    Tehat NE probalja allitani tobbe hogy talan maga Juda torzsebol szarmazhatna !

    De a valosag hogy Isac was Abraham es Sarah gyermeke. De Sarah Abraham fel-testvere volt.

    Ismael anyja Hagar volt. De Abrahamnak volt 6 masik fia kesobbi felesege Keturah-val.
    S Keturah-at Isac fia hozta neki vissza
    Aki allitolag Hagar volt masneven. A Torah szovegenek ertelme (Gen25;4, Gen 24;62, esI Coronicle 1;32, es a Midrash, Aggadah ertelmeben a nev jeletese egyenlok.
    Lassa Rushi, Mamonite es Nehemiad fejtegeteseeit is.

    De az igeret volt; ‘neked es utodaidnak..’

    De a Torah az adat,nincsen es nem volt soha igeret semmi mas atali.
    A maga szelsoseges tagadasai a Torah adatainak szegyenes probalkozasa !

  • BARLEV ertelmebe;
    Isac-et velte torvenyes fianak, mert feltestvere Sarah torvenyes felesege is volt.
    Ismael ,habar verbeli fia, de hazassagon-kivulli, ill.fattyu-fia volt.
    De Keturah ,Sarah halala utan, torvenyes felesege volt, akitol masik 6 fia szuletett.
    A kerdes hogy a nev-jelentese, vagy talan az teves lehetne, de Abrahamnak nyolc (8) fia volt. Pont .

  • Tények a kormánypárt jelenlegi állásáról a magyar össznépesség körében(a biztos szavazóknál ennél,jóval magasabb a %-uk)at itthoni közvéleménykutatók szerint:
    Iránytű 33 %
    Medián 34 %
    Nézőpont 30 %
    Publicus 26 %
    Rebublikon 27 %
    Századvég 32 %
    Tárki 33%
    ZRI-Zárecz 26 %

    A biztos szavazók 45-55 %-a FIDESZRE SZAVAZNA A FRISS FELMÉRÉSEK SZERINT!

    Kb.30 % a még bizonytalan
    a többi meg megoszlik a „törpék”….között,aki még egymást is írtják rendesen a hatalom megszerzése érdekében,összefogás helyett….
    Kik szavaznának olyan ellenzékre,akik(netán) győzelem esetén nem az országot,a népet képviselnék,hanem továbbra is egymással
    marakodnának…!
    Na a témáról ennyi,ezt mindenkinek írtam,nem szükséges,hogy egyes sötét,elvakult elemek próbálják cáfolni a tényeket!

  • Gyuri10

    Mitől is olyan „szerencsétlen ember” Bendegúz?- persze csak ha róla van szó!

  • Judith Kopacsi

    Bendeguz79.

    Emlitetted a jogokat, pl, az adófizetést, az USÁ-ban a fegyverviselést, és persze ugyanabban a kategoriában a szólás szabadságot.Minden esetben ezek feltételesek, azaz ha valaki nem fizet adót, azt megbüntetik, a fegyverviselési engedély nem azonos felelőtlen lövöldözéssel, és ugyanúgy, a szólás szabadságnak is jogilag behatározott korlátai vannak. Mint első bejegyzésemben irtam, mindazok a jogok fennálnak, amig az nem űtközik mások jogainak, (testi-lelki-erkölcsi) megsértésébe.

  • BEASCO es GYURI10 kozotti szovaltara;

    Ha emlekeztethetnem egy Hasidic rabbi szavaira;

    ‘..ne iteld emvertarsadat, mert iteleted teves lehet, s ha te amodon leszel itelve , akkor majd rem megbanod jelen tettedet..’

  • Kedves Bendegúz!

    A másolás nem szégyen, ha már megszólít, legyen kedves legalább a „nevemet” helyesen leírni – ennek ugyanis nincs köze ahhoz, hogy ki hány éve, és hol él, egy egyszerű primitív művelet, ha tud olvasni és ismeri a betűket menni fog – koncentráljon picit jobban, úgy tűnik sok minden elvonja a figyelmét!
    Másodsorban semmiféle szóváltás nincs Gyuri10 és én közöttem, mindössze egy kérdést tettem fel neki – ha jónak látja majd válaszol – e szempontból tehát árnyékra vetődött!
    Nekem kedves uram, semmiféle rabbi szavait ne hozza ide, miután én bízvást nem óhajtok ítélkezni sem önről sem másról!

  • Ms.KOPACSI soraira;

    Ms.Kopacsi, irtam mar ezt itten legalabb 5-6 szor, kulombozo alanyokra reagalava.
    Ismetelem itten a felreerteseket remelve megelozni.

    Az emberi leny alapveto jga nem az allamahatalmak, sem a politikusok ajandekaik.
    Minden emberi leny,csupan szuletese, lete alapjan felhatalamazva alapveto es korlatozhatatlan, elzalogosithatatlan jogokkal.
    Koztuk az elet, szabdsag es boldogasuk elnyeresenek ukldozese.
    Hogy mi-lenne barki „boldogsaga” az egyeni dontesei.

    Legalabb is itten az USA-ban a szabad-korlatlan kifejezes, egyuttmikodes, sajto, vallas, gyulekezes es kormany elleni ponaszainak kifejezese biztositva az allam-hatalo torvenyhozasi joganak tiltasaval azokon az alanyokon.

    Hogy minden rgyen szabadon, korlatozatlanul gyakorolhatja fogait , de ha az embertrsa jogainak korlatozsaba HA utkozne, azert az az egyen felelosegre vonhatja a jogaikban karosultak altal.

    Semmi torvenyes tiltasok nem leteznek.
    Pl. Nem tiltva meg a lopas, betores, rablas, DUI hajtasa,stb.
    A torvenyek csupan azt szabja meg hogy mi kovetkezmenyekkel all szemben azon tettekert embertarsa ellen.

    Meg az adok eseten is a torveny az „adobevallast” irja elo, kikotott korulmenyek kozott.

    De mint az osi mondas, „ebben az eletben csupan az ado es a halal ami biztos es orokkevalok.”

    De tisztan belatom hogy az maguknak az egyeni-szabadsag ertelme nagyreszben elfogadhatatlan az ezereves korulmenyeik utan.
    A leg-alapvetobb magyar-szo a „nem szabad”.
    Az elso szavak amit minden kisgyerek tanul anyukajatol.
    S volt az elet-rendszere allandoan.

    Na , ha az egyeni feleloseg, erkolcsi magatartasrol ohajt eszmecseret az teljesen mas alany.
    S az is amit torvenyekkel nem kenyszerithatok, sem korlarozhatok.
    Tehat nem torvenyek altal eloirt kotelezetseg.
    Sajnos, sokan a jogaik elvezete mellett figyelmen kivul hagyjak azt. Kulonosen a mai koeulmenyek kozott.

  • Ms. KOPACSI, mimt irtam es kerdeztem azt is ittem mar ismetelten, mivel Maga mggyozodptt ,hgoy az emberi jofok korlatozasait ohajtja.

    Hogyan dontene hogy KI lehetne a korlatozo, es hogyan dontenne a korlatozasokat ?

  • Nos „érdekes” módon eltűnt…Figyelőnek,István Nagynak,Orsósnak,meg Bendegúz79-nek szánt hozzászólásom….ami nagyon
    érdekes,de egyben felháborító is egy „állítólag” demokratikus fórum részéről!
    Se figyelmeztetés,se moderálás (bár egyikre sem volt okuk…)
    csupán esetleg nem tudták „megemészteni” ..amit írtam!
    Hát nem semmi….

  • Elnézést kérek,de a másik Orbán cikkhez írtam az utolsó hozzászólásom,és nem itt ,ami ott megjelent!
    Tévedni emberi dolog,belátni meg tisztességes…!

  • Judith Kopacsi

    Bendegúz79,

    Az emberi jogokat, mindig a biróság határolja meg. Miután azok megsértése bünügynek számít, (számtalan embert itéltek már el adócsalás miatt, no meg fegyverrel való visszaélést, azaz gyilkosság, vagy több esetben is egy bizonyso csoport ellen úszitó gyülölködés). Ez bármennyire is nem tetszik neked, ténykérdés. Ez egy normális társadalomban elismert és elfogadott alapkérdés. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy szviesen vennéd, ha valaki fegyverrel betörne hozzád és csupán mert horgolt trikót viselsz, agyonlöjje családodat.

    De, gondolom, téged az nem érint, mert te eddig sem a témáról és a lényegről irkáltál. Szóval mára Isten Veled és a fakereszt. Te „emberi jognak” tartod a sok lükeséget, az enyém meg aszondja, hogy nem köll minden hülyeséget elolvasni. Ja, különben azt hallottam, hogy kLU-KX-KÁNBA SZIVESEN LÁTOTT TAG LENNÉL. nE FELEJTS EL NÉHÁNY FEHÉR LEPEDŐT VENNI!

  • szivem szerint minden antiszzemitat,neonacit,neo-nyilast, orommel tarkon lonek egyenkent.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 július 21
    3:17 de.
    Értem, szóval minden antiszemitát tarkón lőnél, de a többi rasszistát -főleg a magyargyűlölőket- kitüntetnéd! Köszönjük a félreérthetetlen őszinteségedet! Már többször bizonyítottad hogy, Te sokkal rasszistább vagy mint az antiszemiták! A bizonyítottan neonáci, neonyilas egyedek általad végrehajtott kivégzésével viszont maximálisan egyetértek!

  • KOPACSI J. soraira.

    Ms. Kopacsi, mint a mondasas, s Canadaban megertene azt,
    hogy a KKK-jevel valo soraival es mas megjegyzesevel; igen „a belt altt utott” !

  • A cikk címéből következtetek rá,hogy az eleftheriának nevezett tapsifüles Nyuszika miért nem megy Kanadából hirdetni az IGÉT.

  • Orsós Elemér
    2017 július 21
    8:18 de.

    ezt se kapkodd el. Inkább egyezzünk meg abban, hogy ha valaki gyilkol, bízzuk az elítélését a bíróságra.

    Ezt barlevnek is írom.

  • Orsos Elemer
    te szegeny szerencsetlen szellemi nincstelen……….mirol pofazol mar megint.milyen magyargyulolozesrol pampogsz te genetikai hulladek??
    azt eppenhogy ti magatok vegzitek naponta.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 július 21
    11:06 de.
    Természetesen igazad van, nem gondoltam komolyan, de azt sem hittem volna hogy, komolyan gondolja. Sajnos egy tucat smiley sem oldotta volna a feszültséget, mert azok közül csak ezt ismeri: :-(.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 július 21
    11:24 de.
    Köszönöm a reakciódat, nem hazudtoltál meg vele! 🙂

  • Orsos….stb
    amilyen az adjonisten………olyan a fogadjisten

    mit vartal az antiszemita frocsogesedert cserebe? cask nem egy csokor ibolyat te nyomorult niemand?!!

  • Almasi Alma
    no szaladjal besugni az ugyeszsegre-/hatha kapsz erte penzt is../- hogy 1945-elejen tarkon lottem Buchenwald-ban 7 ss katonat bosszubol es 2 kapo-t

  • fenntartom amit irtam………………ki kell irtani gyokerestol minden antiszemite tetvet. orommel es kejes vigyorral vallalom a hoher szerepet hozza
    szemet szemert, fogat fogert irja a Torah. a bosszu nepe mi vagyunk.

  • rajtatok magyarokon kivul itt -/mashol se…/- beszel vagy irogat SENKI magyargyuilolesrol.
    illetve en igen de cask a tomeg gyilkosokat es az azokkal egyetertoket gyulolom adaz haraggal. nem minden magyart………………meg ha manapsag sajnos a tulnyomo tobbseguk egyet is ert a gyilkosokkal.
    a kollektiv bunosseget eppenhogy a goy magyarok sutottek rank zsidokra 1920-ota a numerus clausus ota. 1938-ban,39-ben cask raerositettek az 1-so es a 2-ik zsidotorvennyel.
    most meg van pofatok obegatni miatta??

  • BESANCOM 2017,Luly 20, 2;16 du.”Kedves Bendeguz79″-hoz
    Utolso mondataban irta;

    „…nem ohajtok itelkezni sem onrol sem masokrol…”

    Csoadakozom mert az egesz megjegyzese (kiveve a fent idezet sort) semmi mas mint itelkezes es ragalmazasok.

    Remelnem a jovoben kepes lenne (a fent idezett)szavait betartani !

  • Csak közlöm,hogy megint nagyon „lebőgött” a baloldal,ugyanis több mint három napig hazánkban tartózkodott az izraeli miniszterelnök,aki meggyőződött a kormány tárgyilagos kiállásáról,az itthoni zsidó közösséggel kapcsolatban(biztonság,holokauszt emléknap,stb)tárgyalt a visegrádi 4-kel és
    mellesleg a főrabbikkal,itthon élő zsidókkal…..akik elismeréssel nyilatkoztak a kormány politikájáról,intézkedéseseiről,egyáltalán az itthoni tényekről,a valóságról!!!
    Na erről ennyit,nincs értelme tovább ragozni….!
    Talán be kellene dugulni,égés helyett(?)…..!

  • Ms.KOPACSI irta;

    „Az emberi jogokat,mindeg a birosag hatarolja meg…”

    Ha az a maga ohaja, azt en tisztan nem ellenzem, sot remlem ,hogy fog elni azon korlmenyek alatt.

    Ahol en elek a birosagok Alkotmanyos jogaik itelni a torvenyeket az Alkotmany alapjan.

    A birosagnak nincsen Alkotmanyos joga itelni az Alkotmanyt, azt csupan a tagorszagok 2/3 os tobsege, vagy az Alkotmanyos Convention,s majd megszavazva eredmenyeit.
    Legalabb is az Alkotmany szerint. Minden mas Alkotmanyellenes tett.

  • BOB MORRISON elobbi kevetelesere ,hogy a „szerkesztoseg” kovetelje meg a pontok-vesszok alkalmazasait a betuk folott, a hozzaszollasok esetein.

    Mar jeleztem elobb, hogy a magyar nyelvben a pontok es vesszok a betuk felett nem leteztek es szuksegtelenek.
    Az a szokas csak az eszaki szlavoktol lett atveve, a Jagiello-haz uralam idejen.

    A legregibb magayrnyelvu irott adat ami maig is letezik a Szecsenyi konyvtarban, s perszse a web-en is lathato, a „Halotti beszed”
    Kattinthato a weben. Sot remelem kattintsak a teljes screen meretre.
    NINCSEN semmi pontok sem vesszok a betuk felett a magyarnyelvu irasban !!!
    Sem a Latinban. Mert a mgyar feladta sajat irasmodjat a Vajk vezer meghodolasa utan. S csak a Latin betuket alkalmazta, sot maig is.

  • Boda M.

    ” Talán be kellene dugulni,égés helyett(?)…..!”

    Hát ez az, ez itt a nagykérdés! Szerintem is dugulj „be”, égni úgyis tudsz!

  • Bortonnel buntei Kanada a Musulman altali beszedet, amint az velheto lehetne Anti-semitikusnak.
    Persze a Muslumanok zome, (kb. 85-90%-a Semitak maguk is.
    Tehat anti Musulman szavak is hasonloan bortont jelentene.

    Az Orosz Federacioban a Jhova-Tanui itelve torvenyetelennek.
    Vallasi gyulekezeseik, s mas akcioik bortontbuntetest jelent. Tulajdonaik elkobozhato.

    Mind az amikor az Orosz Federacio Alkotmanya igeri a „vallas-szabdsagot”. De az csupan igeret. Aki gyakorolni ohajtana az bortonbe kerul.
    Annyit er az IGERET az allam es a politikusoktol.

    Maguk buszke magyarok csupan azt kedvelik.
    Csodalkozom, miert jelentette Kertesz Akos ,hogy a magyar DNA-je alapjan alsobb-rendo faj ? Hmmm?

  • Besancon!

    Nem nekem hanem az „idióta”,vesztes ballibsiknek kellene bedugulni,akik nem csak égni,de veszíteni is fognak,de arra sem képesek,hogy ezt felfogják…..!
    Szánalomra sem,csak megvetésre méltók!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 július 22
    4:40 de.
    „a kollektiv bunosseget eppenhogy a goy magyarok sutottek rank zsidokra”

    Akkor szerinted háromféle magyar van: goy magyar, magyar magyar és nemgoy magyar? OK, nem akarok kötekedni, tudom hogy, elírás volt! Elég lett volna goyt vagy magyart írni!

  • Bendeguz,
    A szólásszabadság azért írandó egy l-el, mert ugyan kettőnek HANGZIK, de előtte az ó betűn vessző van, ezért írja a magyar egy l-lel, hogy szólásszabadság.

  • Besancon Kedves Besancon. Látom nem adod fel, hogy egy értelmes mondatot kihúzzál belőle. Nem fogsz sikerrel járni. Úgy is csak értelmetlen és gonosz konzervszöveget kapsz vissza. Ez a kommentelő is minden nap cáfolja Rátesi Margit reményét az építő jellegű párbeszéd lehetőségéről.

  • Marcsikám, MINDIG te leszel a győztes, ugye tudod? Te úszol a legjobban, te vagy a legjobb vizilabdás, kardvívó, meg ilyesmi – na jó, a fociban még egy kicsit rá kell kapcsolnod – nade majd pótolja azt is a frenetikus politikai győzelmed. Ha narancsszínben, akkor ott, ha vörösben, akkor ott, ha barnában vagy zöldben, akkor meg ott… Végülis a győzelem a fontos, nem igaz? A hülye libsiknek meg annyi…

  • Orsos….stb
    a goy nem jeleni azt hogy magyar.
    nem vagytok ti annyira vilagrengeto fontosak mindenben hogy arra lenne szavunk.
    magyar – hungarit.
    ennyi.
    mig a goy mindenki aki nem izraelita vallasu.
    te viszont beletartozol erosen a minim kategoriaba.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 július 24
    11:52 de.
    Nekünk nem létezik olyan szavunk mint Nektek a goy, románoknak a bozgor, cigányoknak a gádzsó amit különösen ránk szerettek alkalmazni, mégis mi vagyunk a világ legrasszistább népe, na ezt magyarázd meg ha olyan (pardon!!!) kibas.zott okos vagy! Elnézést kérek a normális kommentelőktől!

  • Orsós Elemér,
    a gój pontos értelmezése:NÉP.Mégpedig minden népre vonatkozik.A zsidóra is.Aki barlev téves meghatározásában használja,kizárólag a mi”rasszizmusunkat”akarja bizonygatni.Ezzel szemben adok egy pár tippet,hogyan lehet zsidózni,a zsidó szó kiejtése nélkül, ahogyan ez nálatok dívik:”zsibic-zsidlak-biboldó-bibsi-nagyorrú- hiányos bőrkötésű-Záli-metszett faszú.”Nos…ki ügyesebb a gyűlölködésben?Mi…vagy a turul záptojásból kikelt „szittya fergeteg-a rohanó sereg”.

  • Orsos Elemer Azert a magyar nyelv nagyon gazdag a zsidozasban. Nem sorolnam.

  • Alma!

    Egyben igazad van,a hiteltelen, és még egymást is irtó
    libsiknek,tényleg annyi,a többség nagy szerencséjére!

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 július 24
    2:07 du.
    Én Neked hiszek, mert ezt -ha jól emlékszem- már megnyugtatóan kitárgyaltuk, ezért címeztem Barlevnek ezt a számára bosszantó véleményt és kérlek ne adj nekem tippeket, mert kezdek kigyógyulni abból az eltévelyedésemből, miszerin én echte antiszemita vagyok(ami nem igaz, mert csak túl kritikus vagyok!)főleg mióta a főnököd nálunk járt és bár nem imádom Orbánt és néhány megkérdőjelezhető módszerét, örülök hogy, a főnökeink képesek voltak kezet fogni és remélem egyenrangu és nem alárendelt kapcsolat alakul ki közöttünk! Ha kérhetnélek Te se turulozzál meg szittyázál nekem, mert az nekem is pont olyan felhívás keringőre, mint az általad felsorolt jelzők! (Egyébként csak hogy, elkeserítselek tudatom Veled hogy, az általad felsorolt jelzők háromnegyedét most hallottam először és szerintem az átlag turulzáptojást szagoló szittya még nálam is „műveletlenebb”! Ha csak a békeharcosok államközi megítélésében egyezik a politikusaink véleménye, én már majdnem elégedett vagyok, mert nekem nem örömteli perspektíva hogy, majd az unokáim híthű muzulmánok legyenek, de ne haragudj az őszinteségemért, a zsidónak sem örülnék! Hadd szagoljanak csak az unokáim is turul záptojást, engedelmeddel!)

  • FIGYELO informalsara;

    Kedves figyelo, Ha vesszo van az „O” felett, az akkor hosszu, vagy dupla maganhangzo. De az nem befolyasolja a mogotte elvo massalhangzot.

    S mint mar iiram Bob Morris ragalmaira, hogy a mgyar irasban NEM letezett semmi pontok sem vesszok a betuk folott.
    Az csupan az rszaki szlavoktol lett atveve,a Jgiallo haz uralkodasai alatt.

    Javasoltam az u.n. „Halotti beszed” erdeti szoveget. Ami talalhato a Szecsenyi konyvtarban.
    Hasonloan a web-en.
    Javaslom a screen telejes meretu nagutasara kattintasat.

    SEMMI pontok, sem vesszok a betuk felett !!!
    S az a elgregibb magyarnyelvi irott bizonyitek !!!

  • gyuri10
    tevedsz
    szo nincsen mirasszizmusunk-rol.
    mifelenk a ma ukrajina-i Kaliv-ban a goy azt jelentette nem izraelita hitu. ugy is hivtuk oket GENTIL……-/ez utobbi arra utalt hogy hamis hitben tevelygo tudatlan/-

  • barlev,
    lehet,hogy igazad van,de ivritül a goj népet jelent!A tironutban kifüggesztett felírás így szól:”se ló járim goj el goj cherev,vö ló jilmedú od milchama”.Ha akarod lefordítom.Nem a használatos egykori szójárást,hanem a pontos szótári jelentést próbálom megmagyarázni.Nem akarok nyelvi vitába keveredni.

  • Kedves Orsós Elemér,
    mivel szavaid eléggé megnyugtatóak,én is meg nyugtatlak.Nekem nincs és életem folyamán igen kevésszer fordult elő,hogy lett volna főnököm.A miniszterelnökök találkozójából egy tanulság van: nincsenek ellenségek és nincsenek barátok.Érdekek vannak! Legalább is a nemzetközi politikában.A turulozást nem a Te irányodba címeztem csak ellensúlyként a satírozott,már megszokott és ismert zsidózásokra említettem.Azt,hogy nem járnál kállai kettőst örömödben egy muzulmán uralomért és nem haragszom,de zsidóért sem ez természetes.Nos…Te sem haragszol ha ugyanezt mondom egy felettünk amúgy is elképzelhetetlen magyar uralomra,dacára vagy éppen az ismert múlt miatt. Az iszlamizálódás világ tünete elleni közös fellépés viszont kiválthatott közös érdekeket.

  • isztelt Gyuri10,
    olvasom Orsós Elemérrel folytatott levélváltását. Van egy régi magyar mondás: ‘aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók”.
    De nem is tudom, ez miért is jutott most az eszembe…

  • Kedves gyuri10!
    Lehet, hogy a goj népet jelent ivritül, de magyarul bizony, hogy „nemzsidót” jelent. A nyelvek már csak ilyenek, átvesznek egymástól szavakat, de más jelentést adnak nekik. A „Goj motorosok” például azt jelenti: „nem zsidó motorosok”.

    Vannak ilyen félreértések. A Bibliában az, hogy „ne főzd meg a gidát az anyja tejében” voltaképpen egy régi pogány szertartás tiltása volt, aztán mégis félreértésből micsoda bonyolult táplálkozási tilalom származott belőle! (Egy zsidó barátnőm épp a minap mesélte, hogy ők, – de különösen a nagymamája – erősen hithű zsidók voltak. A nagymamája egyszer egészen komolyan kétségbeesett, mert ő, torkos kislányként a kávéskanállal szedett ki magának a libazsíros bödönből…)

  • T.Belzebub,
    a magam részéről senkivel és semmivel nem keveredek.Minden esetre az emlékeztetést köszönöm.

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2017 július 25
    7:59 du.
    Szerintem ez az amúgy jó mondás nem illik ide, mert mi még véletlenül sem akarunk keveredni, pont ebben egyeztünk meg nagyon diplomatikusan! (Csak suttogva kérdezem, miért fáj Neked az ha az ellenfelek megpóbálják enyhíteni, netán megszüntetni, legalább a köztük lévő elvi ellentéteket? Még annyit, ennyi erővel nekem is címezhetted volna ezt a sunyi uszítást!)

  • gyuri10 Nem tudom hol beszeltunk rola, de ezt szerintem erdekel Teged is.
    http://nepszava.hu/cikk/1135739-mark-spitz-a-het-arany-ordoge

  • gyuri10
    en nem szandekoztam veled vitazni errol
    en cask megjegyeztem hogy nalunk meg azt jelentette…

  • Llanfair,
    nagyon köszönöm a cikket.Az még kimaradt belőle,hogy az olimpia befejezése előtt Mark Spitz tiltakozásul és megrendülve hagyta ott Münchent,az arab terroristák által a 11 izraeli sportoló legyilkolása miatt.Úgy emlékszem,hogy távozása előtt követelte a záró ünnepség törlését.Azért emlékszem elég pontosan,mert a fiam a tragédia előtti napon született és egyedül néztem a tv-ben a hihetetlen történéseket.

  • gyuri10 Rendkívül szimpatikus nyilatkozat, egy tisztességes emebertől. Ez is megváltozott, „szegény” magyar sportolókat nagyon sokszor bántják éjszakai szórakozóhelyeken. Mit keres es profi éjjel szórakozóhelyen alkohollal a szervezetében? Ezek a példaképek? Azután részegen hőzöngenek a rendőrökkel, hogy ők olimpiai bajnokok, azt csinálnak amit akarnak, még vezethetnek is részegen. (Ez persze nem csak magyar divat). Ma már ezek a példaképek nagyon rossz példát mutatnak, akik rendesen viselkednek, azokról nem ír az újság, mert nem hírérték.

  • Llanfair
    2017 július 27
    3:04 de.
    Bocsi, de ez csak egyszer fordult elő a magyarokkal%
    Nem kéne általánosítani!

    Inkább büszkének kéne lenni, az elért magyar eredményeinkre!
    Hajrá, magyarok!

  • Figyelő,
    úgy tudom,hogy 60 éve nem élsz a szenthazában.Nekem azt írtad,
    hogy nincs „sport kultúrád”.Nos…milyen”magyar eredményeinkre” vagy büszke.Csak nem hajigáltad a gerelyt,vagy vízilabdáztál a kanadai magyar ház csapatában?

  • gyuri10
    2017 július 28
    4:32 du.
    Tudomásom szerint az úszásban és a vízi pólóban értek el eredményt.

  • Kanada is megtapasztalja, amit mi 100 évvel ezelőtt. Ha egyszer kibújt a szellem a palackból, nehéz lesz oda visszagyömöszölni.

    A vallásos/nacionalista zsidók meg muszlimok között úgysem lehet igazságot tenni. Ezért kellene talán az amerikaiaknak, nyugatiaknak nagyobb megértést tanúsítani a kelet-európai eseményekkel kapcsolatban a 2 világháború közt.
    Horthy is megpróbált gúzsba kötve táncolni, azaz a zsidók és a zsidógyűlölők közt egyensúlyozni. Hogy ne legyen széljobbos diktatúra az országban.

    Ezért hívta Hitler „zsidóbérencnek”. A mai elvakult ballibek meg „németbérencnek” hívják, mint a szerencsétlen holokauszt túlélők.

  • Figyelő,
    a vízipólóban jó eredményt értek el.Most fejeződött be a világbajnoki döntő.Csak 8:6 ra kaptak ki a horvátoktól.Mondd meg a hazai lámpa niknevű barátnődnek,hogy szerintem a horvátok sem „tesók”.Legyél büszke”a magyar eredményeinkre”,ott a sok ezer kilométer és 60 év távolságában levő magyar-házban.
    „Hajrá Magyarok”!

  • Chris,
    azért írok hozzád,mert elvesztettem a türelmem ezzel a rohadt hazai lámpa niknevű ribanccal szemben.Elfogadom ha ezt a beírásomat kivágod,mert azt akarom,hogy legalább Te tudjad,hogy elegem van a mocskos horthy imádó patkányokból.Elnézést!

  • gyuri10
    2017 július 29
    3:55 du.

    „…
    szerintem a horvátok sem “tesók”
    …”

    _________________
    Ezen még gondolkodj. 😀

    Jókai írja a Fráter György című regényében (csak fejből idézem)

    „A követeknek mindig ott kell lenni a Szultán közelében. Mert nem mindegy, hogy a szultán németül mondja, hogy „jól van”, vagy magyarul.
    Ha németül mondja, azt mondja: „dobre”
    ha magyarul, akkor pedig azt mondja, „dobro”…
    Mert ha egy német került elé, az okvetlenül cseh volt, ha pedig egy magyar, az pedig horvát volt, vagy legfeljebb lengyel…”

    Ennyit a hős magyarokról, akik egyedül álltak ellent a töröknek… 😀

  • Almási Alma,
    ezért a beírásodért tőlem tisztelet jár Neked.A turul záptojásból kikelt,15.000 évvel ezelőtt már rovott írást ismerők utódai,mint a petróleum lámpa is nem hiszem,hogy kállai kettőst járnak érte. Minden esetre ez legyen az ö gondjuk.Ha nem megy nekik a kállai kettős,tanuljanak meg HÓRÁZNI. Abban van hátra lépés is.

  • Kedves gyuri10!
    Köszönöm a dícséretet. Csakhogy ne felejtsük el, itt csakis a turulozás a probléma, vagyis a nemzetieskedés. Ilyesmiben pedig (zsidó tükörfordításban 😀 ) te is eléggé sáros vagy, valljuk be…

  • Almási Alma
    2017 július 30
    7:11 du.
    Bocsi, Jókai egy regény író volt, nem történész.Az idézett sem megy nekem sehogy. A „dobre” egy orosz kifejezés, sajnos volt alkalmam többször hallani!

  • Almási Alma,
    ha hiszed,ha nem az én turulozásom egyetlen alapja,hogy szeretem bosszantani a hülyéket.Megest megvallom neked,hogy idefirkálásaim 90%-ának a célja „polgár-pukkasztás” és önmulattatás.Ha voltak haverjaid,akikkel a gangon játszottál,már ismerhetsz is,ha nem is személyesen.

  • gyuri10
    2017 július 29
    4:08 du.

    Én csak annyit írtam, hogy Horthyt utálta Hitler, mert a zsidókérdésben nem vette igénybe önszántából a végső megoldást. Ez tény, és cáfold meg, ha tudod!

  • Almási Alma
    2017 július 30
    7:11 du.

    „Ennyit a hős magyarokról, akik egyedül álltak ellent a töröknek…”

    Szerintem ezt rajtad kívül mindenki tudja.

    Horvátország a Magyar Királyság része volt, mióta az Árpád házi királyok megszerezték a trónját. Perszonálunióban volt a két ország, de külön törvényhozással. A horvát nemesurak a magyar korona tagjai is voltak, pl. Zrínyi Miklós.

    Az egyik Szigetvárnál megállította (egy hónapig) Szulejmán hadát, és meghalt a katonáival együtt. És a dédunokája is ünnepelt hadvezér volt Bécsben. Felégette az eszéki hidat a téli hadjáratban. Ők többes identitásúak voltak, már ha te megengeded, hogy ezt leírjuk.
    Ugyanis te mindent jobban tudsz, szerintem még Zrínyit is kioktatnád, hogy ő nem magyar, nem német (csak horvát).

    Különben ezek is vannak olyan eredmények, mint néhány Nobel plecsni. Persze manapság másképp esik latba a középkori hősiesség, de attól még nem lehet elvitatni a magyaroktól.

  • Figyelő
    2017 július 31
    9:58 du.

    „Almási Alma
    2017 július 30
    7:11 du.
    Bocsi, Jókai egy regény író volt, nem történész….”

    -Valószínű elkerülte az Ön figyelmét Alma idézet előtti – felvezető sora. Íme:

    „Jókai írja a Fráter György című regényében (csak fejből idézem)….-stb stb

  • hazai lámpa,
    határtalan harci tudásotok és állandó győzelmeitek elképesztőek.
    Mátyás király Fekete seregei óta egyetlen sikeres győzelmetek,- szívderítő.1944-ben a Duna partján vívtátok meg totális sikerrel egyetlen szittya veszteség nélkül.Ja…hogy fegyvertelen öregek, állapotos asszonyok,kisgyerekek ellen?Mindez nem számít.Fontos az volt,ami az indulótokban is volt”győzelemre visz majd a nyilas kereszt,szálasi ferenc,-szálasi ferenc.”

  • Kedves gyuri10!

    Fixa ideám, hogy a zsidó és a magyar gondolkodás EGYÜTT világszám. Humor, kreativitás, kombinációs képesség, vagányság… Pest. Ja és igen, GANG… 😀

  • Kedves Figyelő!
    Olvasd el Jókai: „Fráter György” című regényét.
    Ja, és János király káplánjának,Szerémi Györgynek az igen érdekes XVI. századi könyvét: „Magyarország romlása”… Szemben a kozmetikázott történelemmel, igen érdekes és tanulságos világ fog eléd tárulni Mátyás királytól Buda elfoglalásáig. A magyar nemesség – ugyebár, akkoriban ők voltak a NEMZET, nem ám a Dózsa parasztjai – ritka hazafiatlan, haszonleső viselkedéséről, Magyarország elveszejtéséről…

  • gyuri10
    2017 augusztus 1
    1:05 du.

    Ugye nekünk legalább van bizonyítékunk a hősiességre, pl. a déli harangszó.

    Nem kell plecsnikkel integetnünk, amit különben is az kap meg, akinek nagyobb a lobbiereje.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 1
    5:43 du.

    „ritka hazafiatlan, haszonleső viselkedéséről, Magyarország elveszejtéséről…”
    Gratulálunk, szépen megtanultad a komcsi történelmet! Mikor jönnek a népnyúzó urak meg a Pató Pálozás?

    Azért a 20. századi hazai balliberális pártokat nehéz überelni, ha az ország elcseszéséről van szó. Kétszer is átjátszották a hatalmat a kommunistáknak. Illetve mikor éppen nem, akkor tönkretették az ország iparát és mezőgazdaságát vagy az oktatást.
    A középkori nemesség nem tehetett arról, hogy az Oszmán Birodalomnak tízszeres volt a túlereje, persze követtek el súlyos hibákat.
    De a liberálisok nem hivatkozhatnak elnyomó hadseregre, saját maguktól voltak hülyék.

  • hazai lámpa, nagyon remélem, hogy nem történelemtanár vagy.
    Ajánlott – nem komcsi – irodalom:

    Szerémi György: Magyarország romlásáról. (1500-as évek első fele)
    Nemeskürty István: Önfia vágta sebét. (1980-as évek)

  • hazai lámpa,
    nézz utána és rá fogsz jönni,hogy sehol nem tagadtam hősiességeteket.Ellenkezőleg!Kiemeltem fantasztikus győzelmeteket a Duna partján.Ezen túlmenően a déli harangszó is bizonyíték a belgrádi győzelemre.A Hunyadi család kihalása után hősiesen harcoltatok a Don kanyarban és a 200.000 elesett magával vitt, mert haláluk előtt levadásztak 15.000 munkaszolgálatost is.Akiket nem sikerült levadászni azokat a kórház barakkba zárták és felgyújtották.Vitéz jányi gusztáv a II. magyar hadsereg parancsnoka megmondta,hogy”maguk a szenthaza földjére többé nem tehetik be a lábukat.”Honnan tudom? Nagybátyám négykézláb kúszott ki a kórház barakkból és visszajött a”szenthazába”.Van mire büszkének lenni.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 2
    6:07 de.

    Nemeskürty sokszor hazudozott a cenzúrának megfelelően. Pl. a Requiem egy hadseregért is tele van ferdítésekkel.

    A török idők kifejezetten kedvence volt a komcsi ideológus-történészeknek. Mód Aladár nevű kommunista munkája volt az alap, aki gyűlölte a Habsurgokat, és sztárolta az erdélyi fejedelmeket. Nem vagyok töritanár, de nyugodj bele, nem az általad nyomatott marxista törit tanítják ma az iskolákban!

  • hazai lámpa,
    a hunyadiak uralma után a Zápolyák átjátszották az országot a törökök kezére.Később következett a Habsburg uralom,utána a nácik majd a bolsevikok csicskásai lettetek.A demokrácia szót meg sem értitek,pedig a gengszter váltással megkaphattátok volna,ha tudnátok mit kezdeni vele.A hősiességetek bizonyítéka a plakátjaitokon kintornásszák,hogy jobban teljesítetek. Miben,kinél?Azért nagyon irigyellek,mert te egy boldog ember vagy.Minden idők hőseinek vagy a leszármazottja.Annak idején a zsidó rabbi is megmondta, hogy”boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa”. Azt pedig én teszem hozzá,hogy”nincs ész-nincs gond.”

  • gyuri10
    2017 augusztus 2
    8:01 de.

    Anyám nagyapja meg még 3 millió magyar ember 5 hold földből vagy cselédmunkából próbálta eltartani a családját a 2. vháború közt. És a magyar társadalom (8 millió) nagy részét kitevő parasztság (5 millió) körében nem volt jellemző az antiszemitizmus, nem voltak pogromok.

    Eközben a lakosság 5%-át kitevő zsidóság nagy része városokban élt, a felső és középosztályhoz tartozott, és a nyomort hírből sem ismerte. Te is itt nosztalgiázol, hogy a gangon milyen jókat játszottál abban az időben.
    Viszont nem használta a zsidóság pozícióit a modern nagyiparban és kultúrában arra, hogy a MAGYAR társadalmat MODERnizálja. Inkább további versenyelőnyt akart kicsikarni. Mások érdekének semmibevételét nem lehet néhány plecsnivel helyettesíteni.

    2. Más kérdés a gyilkos küzdelem, ami az úri és a zsidó középosztály között folyt.
    Ez talán békésen lezajlott volna, ha nincs a világháború, és a német nácik.
    Közülük kerültek ki azok a szélsőjobbos katonatisztek, akik a kegytelenségeket elkövették a keleti fronton a musz-osokkal. De önmagában ez nem fordult volna elő, ehhez kellett a borzalmas háborús díszlet, ahol mindenki gyilkolt mindenkit.

    Cseppet szenilis vagy, ha a háttér vizsgálatáról van szó, ami összesen 50 millió ember pusztulását okozta. Beszűkült, beteg agyad képtelen a saját és családod személyes sérelmein felülemelkedni. Mániákusan hajtogatod a kis magántörténelmedet, mintha érdekelne valakit, hogy te egyszemélyben mit játszol a történelem színpadán.

    Te ott olyan kis pont vagy, mint a színpadra betévedt légy segge szőrén a porszem …

  • gyuri10
    2017 augusztus 2
    8:21 de.

    „Később következett a Habsburg uralom,utána a nácik majd a bolsevikok csicskásai lettetek.”

    Gyurika, ti kinek voltatok a csicskásai, kit fizettek le? Aki védelmet ígért az antiszemitizmus ellen. Valóban volt olyan, hogy a magyarság két pogány közt nem tudott fellépni helyesen a saját érdekében.

    ” demokrácia szót meg sem értitek”
    Könyvtárakat lehetne megtölteni azzal, amit te nem értesz meg. Eddig demokrácia címén a magyarokat általában kifosztották. De nálunk nincs polgárháború, pedig állandóan provokálják a népet.

    Weöres Sándor: A kétfejű fenevad

    Lotharingiai Károly herceg mondja: „Isz Rothschildok, Mendelek, Reyesek pénzin háborúzunk, […], a kufár leviták s vérmes kohének fizetnek bennünk.” Másutt Susánna „a pozsonyi uzsorás sidókról” beszél, és barátnőjét, Leát jócskán megcsípi, amikor így becézi: „Te kis bides sidó, te!” A nagy üzlet, a nagy seft, két zsidó bankház szövetsége a tizenharmadik jelenésben csillan föl, akkor, amikor megjelenik Salom Perger Monti bankár leánykérőben Ibrahim házában, s a Monti és a Mandelli bankházak frigyét ajánlja föl. A szövetség megköttetik, és mielőtt megérkeznek a városba a császári csapatok, az Ibrahimból Mandellivé visszaváltozott kádi Velencébe indulhat. Ez a jelenet azért is fontos, mert éppen Ibrahim lánya, a zsidó Lea szájából hangzanak el a kemény kritikai szavak, aki nem hajlandó apjával és kérőjével Itáliába menni: „Kifosztjátok a nemzeteket, azután egy-két polturát visszagurítani kegyesek vagytok!” És Lea eljut a fölismerésig: „Én nem vagyok sidó. Én nem kiválasztott – én utolsó vagyok. Minden lélekzetemmel, szívemnek minden veréseivel, én magyar vagyok.”

  • @lámpa! Szegény talpig becsületes, talpig magyar érzelmű Nemeskürtyt LEHAZUGOZNI csak azért, hogy itt villoghass, enyhén szólva is aljasság. Gondolom, szerinted Jókai és Szerémi is hasonló komcsi hazugok voltak.

    Nemeskürtyt történetesen személyesen is ismertem. A sok mai magyar mérvadó szerintem még a kisujja körméig sem ér fel (pedig én sokszor nem az ő világlátásával értettem egyet. De a becsületessége megkérdőjelezhetetlen. Te pedig egy beképzelt, tájékozatlan, zavaroseszméjű ember vagy. És akkor nagyon eufemisztikusan fogalmaztam…)

  • hazai lámpa,
    végül is ennyire aljas antiszemitizmust nem lehet önerőből generálni.Erre még egy ilyen degenerált sem lehet képes.Mondd már meg kitől örökölted?Valakit nálatok keményen vontak felelősségre az elkövetett bűnei miatt?Egyébként mi soha senkinek csicskásai nem voltunk.Mocskos elődeid a lefizetést elfogadták és utána még ki is raboltak minket.A keretlegények és nyilas szemetek nagyobbik fele sem volt az Ötvös Lóránd egyetem végzettje.A tömeggyilkosság csak a kirablás után következett. Azt pedig vedd figyelembe,mint érdekességet,hogy még a holokauszt után is a miskolci,makói,szentendrei és még néhány helyiség béli rohadt parasztok rendeztek pogromot a megsemmisítő lágerekből visszatérők között.Persze én is tudomásul veszem,hogy megérdemlem a szövegedet,ha egy ilyennel szóba álltam.Úgy látszik rám is vonatkozik a mondás a korpa közé keveredésről.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 augusztus 1
    5:34 du.

    Bizony, bizony! Lehet hogy, ezért nem fér el két dudás egy csárdában? Pedig…….

  • gyuri10
    2017 augusztus 2
    2:59 du.

    A háború utáni pogromok során bizonyíthatóan kommunista provokátorok voltak a tömegben.

    Családom nem követett el semmi bűnt a háború idején, ezért nem is vonták felelősségre. Illetve a bűnösökre nem is szórjuk két marékkal a követ.

    Mondjad már meg, hol írtam antiszemitizmust? Az a bajod, hogy az író a képzelet szülte történetben a Rócsild bankházat fikázza? Nem azért fikázza, mert zsidó, hanem mert háborút szít az egyébként kitalált történetben.
    Nálatok ez ilyen antiszemita kártya? Valaki szidja a rendszert, az már zsidóellenes?

    Ennek a párja a másik oldalon, ha a kapitalizmus minden bűnéért a zsidókat teszik felelőssé.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 2
    12:10 du.

    Attól, hogy magyar érzelmű, még nincs kizárva, hogy hazudott. Aki a Requiemet olvasta, az már a második oldalon fölfigyel, hogy mennyire fikázza a Horthy-rendszert. Mivel a támogatott kategóriába tartozott, legalábbis gesztusokat kellett, hogy tegyen a hatalomnak.

    Az meg, hogy te ismerted, az milyen érv már? Akit te ismersz, az nem megy át a piroson, vagy ez hogy működik?

    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas

  • Almási Alma
    2017 augusztus 2
    12:10 du.

    Amit meg szerény személyemről írtál.

    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

  • 2013, Ismét felizzott a nagy Horthy-vita, Heti válasz

    „Számos mítosz él a köztudatban a Don-kanyarral kapcsolatban, ebben Ungváry szerint leginkább Nemeskürty István Requiem egy hadseregért című könyve a ludas. „Kétségtelen érdemei vannak abban, hogy a magyar katonák elsiratása a pártállami keretek között egyáltalán lehetségessé vált. Sajnos azonban Nemeskürty ezt súlyos hazugságok árán érte el, ráadásul azóta sem változtatott a nézetein, pedig már vagy negyven év eltelt”- mondta. Tévhit, hogy katonáinkat csapnivalóan szerelték volna fel, a doni sereg ugyanis megkapta az akkor rendelkezésre álló teljes magyar fegyverállomány felét.

    Tévhitnek nevezte azt az állítást is, hogy katonáinkat csak meghalni küldték ki a Donhoz, a kétszázharmincezer körüli összlétszámból ugyanis százharmincezren hazajöttek. Szakály Sándor hozzátette, hogy a visszatértek zöme azok közül került ki, akik parancsnokuk vezetése alatt maradtak, tehát nem igaz az sem, hogy seregünk fejvesztve menekült volna. „Gyakran vádolnak azzal, hogy úgy állítom be a dolgot, mintha mi majdnem megnyertük volna a második világháborút! Erről természetesen szó sincs!” – hangsúlyozta a hadtörténész. Azt viszont látni kell, hogy a szovjetek számára sem volt a doni ütközet diadalmenet. Nem tudtak ugyanis a magyarokon keresztüljutni, ahogyan őket bekeríteni sem. Hadseregünk Szakály szerint teljesítette a kötelességét, a „tisztes helytállás” helyénvaló értékelés. A hadtörténész szerint épp ideje lenne már, hogy a magyar történetírás ebben a témában elért legújabb kutatási eredményei végre bekerüljenek a köztudatba.”

  • kedves lámpa, VÉGRE tanulmányozni kezdted az érvelési hibáidat. Csak így tovább az önismeret útján! 😀

  • Ami pedig Nemeskürty „hazudozásait” illeti,
    én NEM egy tekintélyre hivatkozom, hanem egy emberre, akiről személyes tapasztalatom van. Tekintélyekre te hivatkozol. Hogy is van ez nálad? Ungváry Krisztián, Ormos Mária, Karsai a kommunizmusban tanultak történelmet, oszt mégis színigazán tudják a tutit, szemben Nemeskürtyvel, aki a veretes Horthy-Hóman időkben járta az iskoláit… Hmm… Talán neked is a komcsi idők elemi iskolája ártott meg?

    Azt hiszem, most befejezem a veled való diskurzust. Nem azért, mert más véleményen vagy, mint én, nem is azért, mert ostobaságokat írsz, hanem azért, mert rosszindulatú vagy mindenkivel, és én az ilyesféle embert nehezen tolerálom.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 2
    10:16 du.

    haha. El ne felejtsek nevetni, olyan eredeti a poénod.

  • hazai lámpa,
    lehet,hogy vannak dolgok amikről nem tudsz és számodra ezért nem is léteznek.Elfelejtettél a disszertációdban a 15.000 zsidó munkaszolgálatos levadászásáról tiltakozó jegyzéket benyomni. A „Rócsild”(Rothschild)házra és a többi maszatolásodra csak annyit, hogy tudjuk:”mindenért a zsidók és a biciklisták a felelősek”.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 3
    6:39 de.

    Azon kívül, hogy megsértettél több embert személyeskedéssel, van érved?
    Pl. korrekt vélemény az urivi áttörésről? Nemeskürty nem történész, a többiek meg igen.

    Nemeskürty munkásságának egyik „gyöngyszeme” a Honfoglalás c. nemzeti hőseposz volt, könnyes Franco Nero-val a főszerepben a kilencvenes évek végén. A film csúcsjelenete, mikor kb. 30 statiszta átkel a vereckei hágón, és ők a „honfoglaló magyarok”. Akkora bukás volt, mint az ólajtó.

    A zene meg a jelmezek szépek voltak. Kár, hogy nem maradt a professzor úr a képes irodalomóráknál, mindenki jobban járt volna.

  • gyuri10
    2017 augusztus 3
    7:47 de.

    Nálad meg mindenki hibás, még a biciklisták is.

    Ötvös egyetemet nyilván kívülről láttad. Ami a sérelmeidet illeti. Senki nem tagadja, hogy a musz megkülönböztetés volt.
    Mivel a zsidókat nem lehetett sem besorozni, sem otthon hagyni, ezért lett a musz.
    Kíváncsi lennék, hogy bármely német szövetségesnél harcolt-e zsidó katona, német főparancsnokság alatt?

    A másik a sokat emlegetett miért nem védte a kormány a musz-osokat a keleti fronton, mikor a szerencsétlenek kimásztak az égő pajtából? A legtöbb, amit a magyar kormány tehetett 1942-43-ban, hogy kiadta parancsba, hogy a fronton „a magyar vért kímélni kell”.

    A parancsnokok beleérthették ebbe azt, amit akartak. Voltak a szélsőjobbosok, ők teljesen a náci megoldás hatása alatt álltak. Voltak teljesen más felfogású tisztek, nyilván az ő századaiknál maradtak életben a musz-osok.
    Összességében az urivi áttörésnél, és majd 1944. októbere után szenvedtek a musz-osok hatalmas veszteséget. Egyébként útépítéseknél meg cukorgyárakban dolgoztak, ahol hajuk szála nem görbült, lsd Radnóti első és második behívása. A harmadik volt végzetes a német megszállás után.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 3
    6:39 de.

    Ráadásul még számolni se tudsz. Ormos (1930) és Nemeskürty (1925) között 5 év korkülönbség van.

    A középiskolát egyik sem a kommunizmusban végezte.
    Ormos Mária önéletrajza nemrég jelent meg Remények és csalódások címmel.
    Ahhoz képest, hogy múltkor nagy hangon követelted, hogy bizony higgyük el, hogy a volt komcsik átfordulása liberálisba őszinte volt, most pont az ellenkezőjét állítod.
    A szocializmusban sztárolt író becsület mintaképe nálad. A marxista történelem ellen harcoló megtűrt történészeket meg savazod ezerrel.

    Ki is a zavaros és a rosszindulatú kettőnk közül?

  • hazai lámpa,
    ha kíváncsi lennél,hát elmondom csak neked,de ne add tovább:a Mi szégyenünk,hogy a nácikkal szoros szövetségben álló finn hadseregben még zsidó katonák és tisztek is voltak,sőt olyanok is voltak akik az oroszok elleni bátorságukért vaskereszt kitüntetést kaptak.Ők még csak nem is voltak csicskások.Nem a finn vért kellett kímélniük.Viszont a finnek nem is zavarták fel őket az aknamezőkre felrobbanni és az otthon maradott családjaikat sem vagonírozták be a haláltáborok felé és gettókba sem zárták őket.Hiába…a finnek nem ismerték a magyar-módit.

  • Megsértettem több embert a személyeskedéssel?
    Kiket?
    😮

  • Gyuri, a finn hadsereg csak Finnország területén harcolt a 2. vháborúban.

  • Hazai Lámpa:
    „A szocializmusban sztárolt író becsület mintaképe nálad. A marxista történelem ellen harcoló megtűrt történészeket meg savazod ezerrel.”

    Ormos Mária 1951-ől volt a Magar Dolgozók Pátja tagja, 1957-ben – nyilván politikai okból – fegyelmileg kitették az egyetemi állásából.
    1969-ben lépett be az MSzMP-be, majd kitartó marxizmus-ellenes tevékenysége elismeréseként 1988-ban megtűrt történészként előbb az MSZMP Központi Bizotságának tagjává, majd a párt legfelső irányító szervének, a Politikai Bizottság tagjává választották. 🙂 1989-bn az MSZP alapító tagjaként, majd az MSZP Országos Elnökségének tagjaként folytatta tevékenységét, az 1990-es választáson MSZP országos istájáról országgyűlési képviselővé választották. 1990 októberében mandátumáról lemondott.

    Politikai pályafutásától függetlenül valóban jelentős tudományos tevékenysége van, 1984-től 1992-ig a pécsi egyetem rektora, majd 1996-2000 között megbízott dékánja, nyugállománba vonullása óta professzor emerita.

    Hazai Lámpa:
    „Ki is a zavaros és a rosszindulatú kettőnk közül?”

    Hogy Ön rosszindulatú e vagy sem, azt nem tudom. Talán nem. Zavarosnak bizonyos, hogy kissé zavaros, okttalanul sértegeti nég az Önnel jelentős részben egyetértő vitapartnereit is, ám az Ön irományait a legcsekélyebb mértékben is bíráló megjegyzésekre hiszteroid módon, gyakran durván reagál. Hozzászólásai alapján a felkészültsége meglehetősen csekély.

  • Gyuri10:n
    „a nácikkal szoros szövetségben álló finn hadseregben még zsidó katonák és tisztek is voltak,sőt olyanok is voltak akik az oroszok elleni bátorságukért vaskereszt kitüntetést kaptak.”

    Ez tény, ám az is igaz, hogy Finnországban igen kevés zsidó élt. Nem kötnék rá fogadást, de ha jól emlékszem, a finn hadseregben talán ha 70 tiszt és ennél nyilván több sorkatona harcolt. Másfelöl viszont az is tény, hogy amikor a németek a finn kormánynak javasolák a zsidók deportálását, a finn miniszterelnök elutasító válasza: „Nem, mert Finnországban csak finn állampolgárok élnek.”

  • Belzebub, nem vagy vicces. És olvasni se tudsz. Azt írtam, hogy a marxista történetírás ellen küzdött. Nemeskürty egy sztár szerző volt a szocializmusban, ne szépítsük. Csekélységemet most sem sikerült megcáfolnod, de örülj neki, hogy te olyan tájékozott vagy. Bár egy kis erkölcsi fölénnyel többre mennél.

  • Belzebub,
    köszönöm az asszertívitásodat. Igazolásként fogadom el a finnek tisztességére és az önerőből is tömeggyilkosok elmarasztalására.

  • hazai lámpa,
    ez most vádirat akar lenni a horthy adminisztráció ellen?Miért? Ha a Szovjet Uniónak és Amerikának is egy idióta bűn banda hadat üzent hol gondoltak harcolni ellenük.Az,hogy az amerikai külügy minisztériumban röhögő görcsöt kaptak a hadüzenet átvételekor,egy dolog.A másik dolog,hogy a szovjetek nem kaptak röhögő görcsöt! Annak viszont ismerjük a 44 éven át tartó következményeit.

  • Hazai Lámpa:
    „Belzebub, nem vagy vicces.

    Könnyen lehetséges. Ön viszont, ha nem is vicces, de annál nevetségesebb.

    Hazai Lámpa:
    „És olvasni se tudsz. Azt írtam, hogy a marxista történetírás ellen küzdött.”

    Tényleg? És kicsoda kűzdött, Nemeskürty vagy Ormos?

    Hazai Lámpa:
    „Nemeskürty egy sztár szerző volt a szocializmusban, ne szépítsük.”

    Nemeskürty? Aha! Tehát akkor Ön szerint mégiscsak Ormos Mária volt az a marxista történetfelfogás ellen harcoló megtűrt történész, aki – nyilván e harca elismeréseként 🙂 – előbb az MSZMP Központi Bizottságának, majd az MSZMP Politikai Bizottságának tagjává választottak.
    Értelmes és logikus nézet. 🙂

    Hazai Lámpa:
    „Csekélységemet most sem sikerült megcáfolnod,”

    Hát persze, hogy nem. Ahogy egy krónikus pszichiátriai osztályon sem tudnám megcáfolni azt a szegény elmebeteget, aki hol Jézusnak, hol pedig Napoleonnak véli, mondja önmagát.

    Hazai Lámpa:
    „Bár egy kis erkölcsi fölénnyel többre mennél.”

    Lehet. Ám írásaiból nyert benyomásaim alapján az Ön itteni viselkedését humánus és épeszű ember nem teszi vizsgálat, még kevésbé kritika tárgyáva, hanem figyelmen kívül hagyja, ahogy az Ön visszatérő, durva sértegetéseit is. Hiszen Ön nyilván nem tehet ezekről.

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    1:05 du.

    Személyeskedést leszámítva.

    Ormos Mária a 20. század szakértője. Része annak a történész generációnak, amelyik elkezdte a holokauszt kutatását és feltárta, hogy a Horthy rendszer nem volt fasiszta diktatúra. Népszerűsége mai napig töretlen, sőt növekszik.

    Nemeskürty történelmi könyvei szerintem mai, demokrata embernek olvashatatlan, élvezhetetlen. Semmi más nincs benne, mint a korabeli nemesség savazása, marékkal dobálja rájuk a követ. A Requiemben minden oldalon le van írva, hogy „meghalni küldték ki oda a katonákat”. Az Önfiában a nemesurakat szidja, pellengérre állítja.

    Jobb lett volna, mondom, ha a képes irodalomóráknál maradt volna a tanár úr, azon látszik, hogy szereti és érti a témát.

  • A legutóbbi 10 évben a Metro újság meg a Kossuth kiadó árulta az új, 1500 forintos történelmi sorozatokat. Amely 10-20 részes ismeretterjesztő sorozatok, és átfogják a magyar történelmet. Kéthetente lehet vásárolni az újságárusoknál ezt a könyvtípust.

    A legfrissebb kutatási eredmények alapján, és nem komcsik által sztárolt szerzőkkel készült. A 3 részre szakadt ország történetét Pállfy Géza írta, nekünk meg is van több könyve.

    Pállfy Géza újszerű megközelítése, amivel a történészek többsége egyetért, hogy a nemesurak se vonhatták ki magukat a nemzetközi fejlemények alól. Az oszmán seregé volt a kor legmodernebb haditechnikája, és legnagyobb élőereje (legtöbb katonája).

  • Nem a reklám helye, de biztosan sokan ismerik ezt a sorozatot. Újságárusoknál lehetett kapni.

    http://www.kossuth.hu/termek/kinalatunk/29/66/sorozat/magyarorszag-tortenete/?filters=off

  • Bocsánat, ez sem a reklám helye. Érdekesség, hogy a könyv összes részét megvásárolva, összeállítható könyvespolcunkon a Feszty-körkép.
    Nekünk nem volt rá pénzünk, se helyünk, de a könyvtárban nagyon hangulatos, természetesen megvan minden ilyen sorozat.

    https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=271971&type=22

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    1:05 du.

    ” az Ön itteni viselkedését humánus és épeszű ember nem teszi vizsgálat, még kevésbé kritika tárgyáva,”

    Mivel te egyik se vagy, nem véletlen hogy inkább mocskolódsz és a wikit kimásolva terjeszted a hazugságokat! Ormos a szocializmus végén volt KB-tag. Előtte sokáig nem taníthatott, viszont kutatásainak csak egyes részei jelenhettek meg. Nem mondom, hogy tökéletes, de az feltűnő, ahogy savazod, miközben a „tanár úr” munkásságát jórészt homályban hagyod. Ócska kis provokátor vagy, semmi más. De lehet, hogy csak arról van szó, hogy időnként a géphez enged az ápolód.

    Ormos: Állva maradtam:

    „Bár a légkör oldódott, az oktatást nekünk, úgynevezett ötvenhatosoknak nem tették lehetővé. Egyedül a Budapesti Műszaki Egyetem Marxizmus–Leninizmus Tanszékéről kaptam még a hetvenes évek végén fölkérést, hogy a fasizmusról tartsak kurzust. Eredetileg szabad jelentkezéssel tervezték indítani, de hamarosan lezárták a lehetőséget, mert olyan mértékű volt az érdeklődés, hogy fizikailag sem tudtam volna ellátni a feladatot. Nem volt mit tenni, pár éven keresztül megismételtük az előadás-sorozatot. Mindvégig olyan telt házakkal ment, hogy máig szívesen emlékszem vissza rá.”

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    1:05 du.

    „Tényleg? És kicsoda kűzdött, Nemeskürty vagy Ormos?”

    Halljuk a tényeket, mi ellen küzdött Nemeskürty? Mikor rekord példányszámban jelentek meg támogatott művei a magyar történelemről, mint Requiem, Önfia, Dózsa? Halljam már a tutit, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá.

    Tételesen fölsorolva, adatokkal! Mi ellen küzdött Nemeskürty, miközben nyalta a hatalom s.ggét? Miközben Várkonyival csinálta az ún. történelmi magyar filmeket, hatalmas pártállami támogatással? Mi ellen küzdött?

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 5
    8:27 de.

    Nemeskürty Wikipédia

    „A Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia növendéke volt, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar–olasz-művészettörténet szakon végzett 1950-ben. 1950-től 1956-ig Budapesten tanárként dolgozott. 1956–1959 között a Magvető Könyvkiadóban szerkesztőként működött. 1959 és 1963 között a Budapest Filmstúdiót vezette. 1959-től 1987-es nyugdíjazásáig a Mafilm vezetője volt.

    1961 óta a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmtörténeti előadója. Kutatási területe a 16-17. századi magyar irodalomtörténet és a 20. század első felének magyar filmtörténete. 1957-ben az irodalomtudomány kandidátusa, 1966 óta akadémiai doktora, 1979-től egyetemi tanár. 1984 és 1986 között a Magyar Filmintézet igazgatója. 1988–1989 között a Hazafias Népfront művelődés-politikai bizottságának elnöke, 1989-ben az ügyvezető elnökség tagja volt.”

    A Népfrontban ő is csak a rendszer végén vállalt szerepet. De 56 után nem egy poros kutatóintézet hátsó szobájában dolgozott.

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    1:05 du.

    Úgy látom, lámpa kapott néhány kellemetlen találatot, mert nagyon küzd. 😀

    Hagyd a fenébe!
    Itt a KMH-n eltelik egy idő, amig kiismeri magát az ember a fórumtársak taktikájáról. Lámpa az „elborítós” fajta, de elismerem, valamivel jobb, mint Belzebub, aki ugyanezt tökéletesen érthetetlen nyelven teszi… Igaz, másrészt könnyebb abbahagyni a vele való társalgást. Lámpa néha még valami virtuális lehetőséget villant fel. De – ahogy az ilyesfélékkel kapcsolatban mondtuk kamaszkorunkban – „Mindjárt el fogunk szomorodni…”
    😀

  • Bocs, természetesen Bendegúzra gondoltam az ékes nyelvezettel kapcsolatban… 😀 😀

  • Almási Alma
    2017 augusztus 5
    12:37 du.

    Almácska, régi taktikád, hogy a sok kommentembe kötsz bele. Mást nem tudsz.

    A házimunka közben pötyögöm be, ami az eszembe jut, mivel nekem legalább van mondanivalóm. A te okulásodra próbáltam Pállfy G.-ről és az új elméletekről betenni minél több anyagot. Nem kell megköszönni!

    Nemeskürty barátodról szintén 4 kommentet írtam, adatokkal alátámasztva, hátha válaszolsz egyre legalább. Ugyebár az nem érv, hogy te személyesen ismerted. Különben meg madarat tolláról, embert barátjáról.

  • Almási Alma:
    „Úgy látom, lámpa kapott néhány kellemetlen találatot, mert nagyon küzd. :D”

    Tisztelt Alma!

    Próbál kűzdeni, csak gyakran nem tudni, hogy miért és kivel. Szerintem ő maga sem tudja.

    Ugyanis Nemeskürtyről,”történészi” munkásságáról, az 1990 előtti hivatalos megbecsültségéről (vagy esetleges háttérbe szorítotságáról) soha egy árva szót sem írtam. Azért nem, mert anno három-négy kisebb írását elolvasva úgy éreztem, hogy nem tudományos, sokkal inkább bulvárszerző, nem érdemes időt szánnom alaposabb megismerésére.
    (Van ilyen. Ahogy pl. föltételezem, hogy Ön sem merült hosszasan el „gróf” Spanyol Zoltán zéró-energiafogyasztású, vízplazmával működő autójának, vagy a magyar állam által 260 millió Ft-s támogatását is élvező új „örökmozgó-kutatás” technikai részleteinek tanulmányozásába.)

    Ormos Máriát illetően más a helyzet. Mint Hazainak már korábban írtam, Ormos valóban komoly történész, az Ádám Magdával közösen összeállított „Francia diplomáciai iratok a Kárpát-medence történetéről” négykötetes forrásgyűjteménye szerintem pl. fontos alapkönyve a témával foglalkozó oktatóknak, hallgatóknak, sőt kutatóknak is.
    (Más kérdés, hogy Ormosnak, mint más jeles történészeknek is vannak népszerúsítő írásművei is, ezekkel, bár nem kifejezeten tudományos kutatások eredményei, természetesen semmi baj, sőt.) De hogy Ormos „a marxista történelem (az mi a fene? én még soha nem hallottam róla – Belzebub) ellen harcoló megtűrt történész” lett volna – ez még tréfának is túl erős. Természesen nem állíom, hoy Ormos ma agy annak idején marxista lett volna (s ha az lett volna, az miért baj?), lehet, hogy az volt, lehet, hogy nem. Végül is voltak, vannak tehetséges, valós udományos eredményeket produkáló, de a szamárlétrán előrelépni kívánó (ha úgy tetszik, karrierre törekvő) emberek is. De ezek ritkán éppen hogy megtűrt „ellenállók”.

    Almási Alma:
    „Lámpa az “elborítós” fajta”

    Hazai Lámpa kommentjeivel részben (néha egészében is) nem ritkán egyetértek, sokszor pedig nem. Róla kialakult véleményemet
    2017 augusztus 4 7:47 de.-i kommentemben röviden és visszafogottan jeleztem. Hogy ő vajon milyen okból (enyhe nárcizmus?) ilyen, nem tudom, nem kutatom. E témában nem kívánom önmagamat ismételni.

    Üdvözlettel: Belzebub

  • Belzebub
    2017 augusztus 5
    2:14 du.

    „Próbál kűzdeni, csak gyakran nem tudni, hogy miért és kivel. Szerintem ő maga sem tudja.”

    Te vak vagy, vagy csak hülye? Olvasd el Almási Alma augusztus 2
    12:10 du.-t!

    Ami téged illet. A te bajod, ha nem tudod megkülönböztetni a Gizikét a gőzekétől. Igen nagy a különbség az ötvenes évekbeli történelemszemlélet meg a hetvenes-nyolcvanas évek között.

    Nekem és még sokaknak Ormos Mária egy példakép. Ő soha nem mocskolja a magyarokat, hogy a magyarok így-meg úgy. Egy emberi hang ebben az ordenáré magyar közéletben. És soha nem tagadta le a múltját.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 5
    12:37 du.

    „Hagyd a fenébe!”

    Almácska, azon kívül, hogy nem beszélünk így emberekről, csak nem menekülsz a vita elől? Szeretném hallani a bizonyítékokat a tanár úr „talpig becsületességére”, mert nyilván nem a levegőbe puffogtatsz. Én nem zárkózom el a vitától.

    Ungváry Trianon c. film kritikája

    „Raffay és Nemeskürty egymással versengve gyalázzák a „liberalizmust”, a „liberalizmus kozmopolita változatát”, az „individualista szabadkőművességet”, a „polgári radikalista eszméket”. Szerintük ugyanis ez vezetett Trianonhoz, ez altatta el a nemzet éberségét, gyöngítette meg öntudatát. …

    Ettől kezdve már csak formai kérdés annak kimondása, hogy Trianont a nemzetközi zsidó pénzoligarchia „csinálta”. Szentmihályi Szabó Péter és Csurka István szerepeltetése nem segíti hozzá a nézőt ahhoz, hogy ettől a következtetéstől elvonatkoztasson.


    Mindez annak a viktimológiai kizárólagosságnak a következménye, amelyben a nemzet a történelemben nem is lehet más, mint áldozat. Koltai, Nemeskürty, Raffay és társaik ezért hallgatják el, hogy Trianon korántsem minden lehetőségek legrosszabbika volt – lehetett volna ennél sokkal rosszabb is, ha a győztes hatalmak kizárólag a kisantantra hallgatnak. Ezért állítja be Nemeskürty Tisza István halálát „gondosan megtervezett akciónak”, holott az improvizált gyilkosság mögött valójában nem állt sem a nemzetközi pénzvilág, sem valamilyen párt parancsa….
    A néző nem gondolhat másra, mint hogy mi mindig a legjobbak voltunk, és semmiről sem tehetünk, ezzel szemben a Nyugat, és „az individualista szabadkőműves páholyok” mindenről”

  • Még annyit, hogy Nemeskürty egy karrierista volt, aki minden rendszerben gyorsan megtalálta, hogy mire van igénye a hatalomnak.

    És odáig jutott, hogy szürke eminenciásként a maga útját egyengesse. Végül vette magának a jogot, hogy ő határozza meg a magyar „nemzettudatot”! Sacra Corona c. filmjében már az adatok se fontosak, csak a legenda.

    Gratulálok, a középkorba ne menjünk vissza, ahol a lantosok eléneklik az ő szövegeit, és az lesz a történelemóra? És Almának meg sok idősebb értelmiséginek ő az etalon.

  • Hazai Lámpa:
    „Almácska, azon kívül, hogy nem beszélünk így emberekről,

    Hát, itt azért elég kevés kommentelő van, aki olyan mocskos, ordené módon szól még a vele részben egyetértőkhöz is, mint éppen Ön. Engem ez nem nagyon zavar, s bár egy közhely szerint „a stílus az ember”, én érzelemmentesen viszonyulok az Ön itteni magatartásához. Hiszen még az én válogatottan szelid és okos, szinte bölcs szamaraim (akiket viszont nagyon szeretek) egyikével-másikával is előfordul, hogy nagyritkán elveszti a fejét, majd hogy nem megvadul. Öket, a saját szamaraimat szakmai tapasztalatommal az ilyen ritka esetekben is szelíden, barátságosan és eredményesen kezelni tudom. Persze idegen, ismeretlen, oktondi és vad szamarak esetében korántsem minden esetben vagyok azonnal eredményes.

    Hazai lámpa:
    „csak nem menekülsz a vita elől?”

    Nem érzékelem, hogy Almási Alma nagyon menekülne a vita elől, de ha adott esetben ezt tenné, azt is megérteném.
    Én minden bizonnyyal jóval fiatalabb és sokkal erősebb vagyok nála, de ha nagyritkán egy-egy szemmel láthatóan
    erősen ittas, vagy feltehetően pszichésen sérült ember az utcán kötözködve „vitázni” próbál velem, akkor – a körülményektől függően – vagy mosolyogva rábólintok, „hogy milyen igaza van!”, vagy mintha nem is hallanám, szó nélkül arrébb megyek.

  • Elgépelem, nem „ordené”, hanem „ordenáré”.

  • hazai lámpa,
    egyszer már megírtam neked,hogy mindenről a zsidók és a biciklisták tehetnek.Óriási történész,tanár és írók névsorának ismerete sem volt elég akkor sem a szövegem megértéséhez.Most sem lehet elég,mert nagyon be vagy hangolva a lövöldözésre. A vaktöltények igencsak pufognak és kevésnek bizonyulnak a „mindent vissza-Erdélyt vissza” vagy a”Szabadka-Zombor-Újvidék, honvéd sereg csatába lép”fedezet nélküli szájhősködéséhez. További jó mulattatást kívánok Magunknak!

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 5
    7:47 du.

    Örülök, hogy felturbóztad magad.
    Tudod, nekem van egy véleményem a tényekről, egy másik pedig az emberi jellemről. A kettőt nem keverem.
    Gondolom, nem érted, de sebaj…

  • Belzebub
    2017 augusztus 6
    5:11 de.

    Örülj neki, hogy te olyan udvarias vagy. Mint egy hóhér, aki udvariasan megkéri az áldozatot, hogy szíveskedjék fölmászni az emelvényre.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 6
    6:42 de.

    Hát igen, mindenkinek megvan a saját szórakozása. Neked pl. az, hogy bedobsz valami témát. Aztán ha nem sikeres, akkor menekülsz a vita elől.

    Nemeskürty jelleméről te kiválóan nyilatkoztál, aztán ócskán kifaroltál a vitából, mikor tényeket kellett volna felsorolnod. És ezt nevezed győzelemnek. Nem csoda, hogy a magyar demokrácia a béka s.gge alatt van, ha ilyenek a „demokraták” …

  • Belzebub
    2017 augusztus 6
    5:11 de.

    Sokszor a részeg vagy a mentálisan sérült ember is különb, mint a hótt unalmas.

    Ahogy Ady mondja:

    „Hajtson Szentlélek vagy a korcsma gőze,
    Én nem leszek a Szürkék hegedőse!”

  • lámpa, tévedésben vagy.
    VELED nem vitatkozom, valóban, mert gondolkodás nélkül összevissza szajkózol mindent, és mindennek az ellenkezőjét, ha úgy rémlik neked, hogy ettől igazad lesz. Csakhogy nem. De sebaj, a te dolgod…

    Nemeskürtynek a SZEMÉLYÉT és az őszinte érzelmeit tisztelem – legalább is bennem őszinte benyomást keltett – és ostobaságnak és felületességnek tartom azt, hogy te mindenkit gyalázol, aki szerinted komcsi volt. Más kérdés, hogy mit írt, viszont amit én ismerek belőle (a török időkről írt munkái) sajnos eléggé egybevágnak egy XVI. századbeli magyar krónikás személyes élményeivel. A Szerémi által leírt történelmi momentumok talán nem teljesen igazak, de a korabeli ember tapasztalatait és véleményét tükrözik. Ami sokkal többet mond az akkori világról, mint néhány megfakult okmány.

    Tehát VELED NEM VITATKOZOM, értelmetlen dolgokat ritkán szoktam bevállalni. Ha neked kellemesebb úgy gondolni, kérlekszépen: RETIRÁLOK előled… 😀 😀 😀

  • Alma, hát akkor maradj az ágy alatt, mint a banya az Indul a bakterházban. Nemeskürty műveit lett volna időd átértékelni az elmúlt 30 évben, elég sok új anyag megjelent azóta. Az ideológiával tényleg nem értek egyet, de nem általánosságban szoktam szidni a komcsikat. Most például az zavar, hogy 30 évvel a rendszerváltás után itt még mindig komcsikkal kell vitatkozni, vêdekezni velük szemben. Milyen demokrácia az ilyen?

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 augusztus 7
    6:47 de.

    „Milyen demokrácia az ilyen?” (Köszönöm ezt a csodálatos kérdést!)

    Hát bizony ez olyan „látszólagos”, amiből sikeresen kimaradt a valódi rendszerváltás és a -ma már számonkérhetetlen- számonkérés! 🙂

  • Gyuri10:
    „Chris, azért írok hozzád,mert elvesztettem a türelmem ezzel a rohadt hazai lámpa niknevű ribanccal szemben.”

    Gyuri, elnézést, de szerintem ezt nem lett volna szabad.
    Egyrészt a stílusodat nem kell lesűllyeszteni Hazai Lámpa szinvonalára. másrészt mint feltehetően elég komoly személyíségzavarban szenvedő ember feltélenül bizonyos kíméletet, tapintatott érdemel.

  • Sajnálom, Belzebub -HL nem érdemel „kíméletet” – udvarias, érthető szót igen – bár foganatja szemmel láthatóan nincs. Egyszer elmondta, hogy harmincas életkorú – ezen csodálkoztam, mert úgy gondolkodik, mint egy hatvanas, beszűkült agyú vaskalapos nyárspolgár.
    Orsóssal – meg még többekkel – nagyon egymásra találtak: érvük egy szál se, viszont erősen hiszik, az a demokrácia, ha ők számon kérhetnek, megbélyegezhetnek bárkit, aki nekik nem tetszik. Nincs is, csak egy szavuk: komcsi. Pedig széles a skála a baloldalon is: utópista szocialista, sztálinista, trockista, leninista, marxista stb. Ez nekik mindegy. Egydimenziósok. Ötszáz évvel ezelőtt az ilyenek égették meg a reformátusokat, evangélikusokat, hetvennel ezelőtt másokat.
    Pedig náluk a „komcsi” egyvalamit jelent: nem értem. Csak ezt ciki lenne bevallani.

  • Belzebub
    2017 augusztus 8
    4:20 de.

    „lesűllyeszteni Hazai Lámpa szinvonalára.”

    Aztán mi is sértette meg azt az ártatlan lelkecskédet? Az, hogy rákérdeztem, NEM ÁLLÍTOTTAM, hogy hülye vagy?

    Örülök, ha távdiagnózisban megállapítod mások állapotát a monitoron keresztül. Magad állapotával foglalkozz! Gagyi vicceid, hazug jóságod nem ép lélekre vall.

  • Orsós Elemér
    2017 augusztus 7
    4:05 du.

    Szívesen.

  • Hazai Lámpa:
    „Aztán mi is sértette meg azt az ártatlan lelkecskédet? Az, hogy rákérdeztem, NEM ÁLLÍTOTTAM, hogy hülye vagy?”

    Nem kell mentegetőzni. Utóbbit már sokan és sokszor állították, és nem ritkán igazuk volt.

    H.L.:
    „távdiagnózisban megállapítod mások állapotát a monitoron keresztül.”

    Az Ön esetében ez nem nehéz, hiszen írva vagyon:
    „…gyümölcséről esméritek meg a fát”.

    H.L.:
    „Gagyi vicceid,”
    Nemigen szoktam vicceket mesélni, Önnek pdig még valószínűleg nem meséltem.

    H.L.:
    „hazug jóságod nem ép lélekre vall.”

    Huncut a jóság, ha szégyent hoz a jóra –
    Minek jóság-festék a jót-akaróra?

    Van hű komondora, van bő karikása –
    Melyik juhász bőg, ha megszalad a nyája?

  • HL?
    amiket Belzebubtól kaptál,mind semmi ahhoz képest amit annak idején nálunk kaptál volna a Hunyadi téren.Ha nem hiszed tanúm is van rá.Megkérdezheted Almási Almát!Ismeri a VI.-kerületi mentalitást.Hiába…én még egy kicsit oda is tartozok.

  • talalom
    2017 augusztus 8
    8:41 de.

    „Egyszer elmondta, hogy harmincas életkorú”

    Legalább tízszer mondtam, neked még külön is írtam! Mikor arról vitatkoztunk anno, hogy mikor jött be a színes TV. Szerintem a 80-as években terjedt el.
    Szerinted meg nem.

    „Orsóssal – meg még többekkel – nagyon egymásra találtak: érvük egy szál se, ”
    Légy oly szíves, görgess vissza, ha érdekelnek az érveim.

    Pl. aug. 5 7:33-nál leírom, érvekkel!, hogy miért Ormos Mária a kedvenc történészem. Annak ellenére, hogy az MSZMP-ben is szerepelt vállalt (ennyit arról, hogy én komcsizok).

    Aug. 7 6:47
    „Komcsi” címke alatt az 1950-es években uralmat kiépítő MKP-t, Magyar Kommunista Pártot, utódját (MSZMP) és híveit értem. Szerinted hogy kéne őket hívni?

    Engem nem zavar, ha bárki nosztalgiával gondol a szocializmusra, ha abban élt és esetleg köszönhet valamit a rendszernek. Engem az zavar, mikor egyes személyek a kommunista lózungokat ismétlik, de közben nagy demokratának állítják be magukat!
    Vagy nagy hangon szidják a „fidesz-diktatúrát”, de a saját kedvenc rendszerük ellen egy rossz szavuk sincs.

  • Belzebub
    2017 augusztus 8
    12:23 du.

    Magaddal foglalkozz! Rádférne.

  • gyuri10
    2017 augusztus 8
    5:46 du.

    Te ugyebár nyugodtan jöhetnél vidékre, mert nagyon békések az emberek. Sőt, pogromok nem voltak a háború előtt se!

  • hazai lámpa,
    én nyugodtan megyek mindenhová a világon.Mennék én a parasztok közé is,ha érdekelne a környezetük.Nem megyek,mert elég sokkal együtt dolgoztam 52-től 56-ig. Akiknek büdös volt a földművelés feljöttek Pestre szakmát tanulni.Egyébként a háború előtt csendőrök voltak és gyilkolták a mieinket.Nem hagytak helyet a pogromoknak.A háborúban,pedig folytatták,amit megtanultak Szabadka-Zombor-Újvidék és az erdélyi bevonuláskor.A Don-kanyar is dicsőségetekről beszél.A háború után 1946-47 ben Miskolc és Szent Endrén kívül a József város és a Ferencváros is kivette részét a haláltáborokból visszajutottak elleni pogromokban. Ebben a témában a nyilasok és az újfajta nyilas elvtársak nem adtak fórt egymásnak.Nos…Hozzátok vigye a dollárjait,aki lopta a pénzét.Én keményen megdolgoztam érte.Barátságosabb népek társaságába szeretek járni.

  • talalom
    2017 augusztus 8
    8:41 de.
    „Orsóssal – meg még többekkel – nagyon egymásra találtak: érvük egy szál se, viszont erősen hiszik, az a demokrácia, ha ők számon kérhetnek, megbélyegezhetnek bárkit, aki nekik nem tetszik.”

    A 89 előtti rendszernek bárhogyan is nevezzük a végzetét -elavult, korszerűtlenné vált, devalválódott, nem talált becsületes követőkre, külső erők ármánya végzett vele, összeesküvés áldozata lett stb.- valószínüleg önhibájából vált tarthatatlanná, ezért annyit megérne, hogy a tanulságok levonása végett okulásul, legalább verbálisan vizsgálni lehessen az okait és okozóit és ha már büntetőjogilag nem lehet felelőségre vonni öket, igenis tűrjék el azt a méltányos megbélyegzést, amitől CSAK presztizs veszteségeket kellene elviselniük! Elnézést a humánus javaslatért és remélem a józan többség véleményét mondom: SENKI NEM KÖVETEL VÉRES LESZÁMOLÁST!

  • gyuri, 1944-ben nem voltak progrómok, azok 1919-ben voltak.A 4O. es években Hitler tömegek gyilkolása volt,
    Az a dátum, amit említesz 1952-56 volt a legvéresebb BOSSZÚ hadjárat a zsidó vezetéskor. Még azt is internálták, aki ártatlan volt. Vagy a házmester feljelentette, mint engem!

  • A csendőrök NE?M gyilkolták a zsidókat, az egy komcsi propaganda! Parancsban volt adva nekik, hogy őrizzék a vagonokat és a táborokat.

  • Figyelo,
    De voltak pogromok-a haboru utan- 1945-46-ban sok helyen
    {ezt mar nem lehetett a nemetekre fogni}
    Kunmadarason,Pecsen,Celldomolkon,Szegvaron,
    Haduhadhazan,Makon,Tiszaladanyban,Karcagon,
    Mezokovacshazan,Egerben es masutt.
    Remelem,hogy a Mult es Jovo cikke-elegge kompetens.

    http://www.multesjovo.hu/en/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/1227/

  • klárika,
    abszolút tárgyi tudatlanságodat és szubjektív beidegződésedet nem kellene állandóan fitogtatni.Nem akartam Neked minden blődségedre szamárságodra válaszolni,pedig már előbb is megírhattam volna Neked,hogy szép dolog Joszef ben Matitjáhu könyvét a polcodon tartani,de ha valamit tudni is akarsz,el is kell olvasni.Ő a majdnem színtiszta igazságot írta le,akkor is ha valójában népünk árulója volt.Van egy nagyszerű magyar közmondás:”ha hallgattál volna,bölcs maradtál volna”.Bár…a Te esetedben?!…

  • Figyaelő:
    „A csendőrök NE?M gyilkolták a zsidókat, az egy komcsi propaganda! Parancsban volt adva nekik, hogy őrizzék a vagonokat és a táborokat.”

    Aha! Hát persze, 1941 nyarán az a kb. 18.000 un. „kétes állampolgrságú zsidó önként ment Kamanyec-Podolszkijba, majd 1944 áprlisától az a 473.000 vidéki zsidó is önként hagyta el csoportja a házát, vagyonát, stb., égve a vágytól könyörögve, hogy előbb gettókba, majd végre auschwitzi „üdülőtáborba” távozhassanak. És persze, ebben kizárólag Eichmann és – gépírőnőkkel, szakácsokkal, gépkocsivezetőkkel együtt – 62 fős SS csoportja vett részt, magyar egyszál se. A gettóbeli un. „pénzverők” pedig arra szolgáltak, hogy a zsidókat a auschwitzi „nyaralásra” kellő pénzzel lássá el. Ugye, Figyelő?

    Figyelő, Ön úgy hazudozik, mintha könyvből olvasná.

    A gettókba, majd onnét Auschwitzba hurcolt zsidók (és az akkori magyar jog szerint zsidónak minőülő keresztények) között alig akadt, aki a kassai magyar-német határállomás – ahol a magyar hatóságok átadták őket a németeknek – előtt SS-szel, német katonákkal hivatalos kapcsolatba került volna. „Hivatalos kapcsolatba” kerültek viszont a gettósítást és deportálást végrehajtó kb. 24.000 csendőrrel-rendőrrel, és kb. 200.000 magyar köztisztviselővel.

  • Belezebub, ahogy mar irtam, a csendorok parancsra cselekedtek.

  • klárika,
    téged mutogatni kell!

  • Figyelő,Budi Marcsi,hazai lámpa és a többi agyon szittya,

    Egy kis frissensült sütemény,amitől a”szenthazátok fényre derül”. http://tev.hu/wp-content/uploads/2017/06/2016-eves-jelentes.pdf Hosszú,de egy igaz hazaffffyyy-nak kötelező olvasmány!