Hegedűs a háztetőn — Gergely Beatrix fotói a budapesti sajtótájékoztatóról

2017 augusztus 1 10:56 de.44 hozzászólás

2017.szeptember 10-én a Budapest Sportarénában mutatják be a HEGEDŰS A HÁZTETŐN C. musicalt,  Alföldi Róbert rendezésében.

Sólem Aléchem  novellafüzére alapján, Arnold Perl engedélyével.

A magyar változat alkotói:

Producer:              Rosta Mária

Rendező:               Alföldi Róbert

Koreográfus:         Vári Bertalan

Főbb szerepeket: Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvi Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Náray Erika, Hevér Gábor, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Lugosi György, Tóth Gabi, Patkós Márton, Marranczi Zalán, Fehér Tibor, Juhász Levente, és Misurák Tünde – alakítják.

Tevje, a tejesember szerepében Stohl Andrást láthatja a közönség.

A bemutatót követően a darab országos turnéra indul az alábbi városokba:

Szombathely  2017. szeptember 16.

Győr                 2017.szeptember 23.

Debrecen        2017.szeptember 30.

Miskolc            2017.október 7.

Veszprém        2017.október 21.

Pécs                 2017.november 4.

Zalaegerszeg   2017.november 11.

Nyíregyháza     2017.december 2.

Fotók a sajtótájékoztatóról: Gergely Bea

DSC_28190

DSC_28270

DSC_28310

DSC_28330

DSC_28340

DSC_28430

 

44 hozzászólás

  • kivancsi vagyo lessze benne a botte dance

  • Nagyon szeretem a „Hegedűs a háztetőn” történetét, bár ezidáig csak filmen láttam H.Topol főszereplésével, de azt zseniálisnak találtam! Az annyira tökéletes szerintem, hogy minden más vállalkozás, színpadra állítás, újabb film, stb majdnem reménytelen vállalkozás az után – de azért, egye fene adok egy esélyt Alföldinek, csak mert őt is nagyon kedvelem és elismerem! – :)))

  • Úgy látszik enyhül a „faji alapú, kirekesztő, aljas diktatúra”.
    Alföldi rendezései eddig a magyarok alázásáról és beteges képzelgéseiről szólt – lásd János Vitéz – Tejvel lányai gondolom nem fehérmájú kurvaként meg leszbikusként lesz újrafogalmazva. A sajátjait csak nem köpi le.

  • barlev,

    ha kimaradna, kárpótlásul itt egy:

    http://www.youtube.com/watch?v=PYuYojyDwN4

  • A film nagyon jó volt! Többször láttam.

  • Gergely Beatrix

    Köszönöm, szenzációs!

  • Csárli,a legkomolyabban kérdezem: te normális vagy?

    Egyébként Tevje – és nem Tejvel!

  • Besancon, mi a gond?
    A főszereplő nevének elírásáért elnézést, nem mindennapi olvasmányom a fenti mű.

  • Diazari
    jomagam tancoltam ezt a lanyom eskuvojen……………ez a tanc tolunk askenazy zsidoktol ered karpataljarol……………

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2017 augusztus 2
    4:09 de.

    Ezt inkább az egyik leghatásosabb antiszemitizmus generátor Robikától kellene kérdezned!

  • Ha lehetne belelesnék ebbe az előadásba. Hajke Topol mind a mai napig utánozhatatlan ebben a szerepében. Magyar előadások küzül emlékezetes volt Huszti Péter de Bessenyei sem volt kutya. Szóval van példa Alföldinek.

  • Avi Ben Giora
    2017 augusztus 3
    10:29 de.
    Igazad van de, fogadni mernék Alföldinek nem Huszti és Bessenyei a példaképe, hanem az a szegedi „művész” aki 12 tányér műszart tartott a művészete csúcsának! Arra is 1:1000-be mernék tenni, hogy ezuttal nem merészel majd a hírhedt jános vitézi „művészi” effektusokkal próbálkozni, pedig jó lenne, ha már valaki ülepen billentené, mert a „kurvabátor” kereszténypolgár pukkasztásait eddig simán túlélte!

  • Orsos…..stb
    ritka gusztustalan fereg vagy.
    meg ha burkoltan probalsz is zsidozni……………attol mi meg ertjuk kitunoen.

  • Orsos………stb
    neked okvetlenul muszaly meg ebbe is beleutnod azt a pocsolyaban dagonyazo rofogo szaros diszno orrodat.
    nem birod ki hogy naponta ne zsidozhass egy magyarost.

  • Stohl András, mint Tevje, ez kb. olyan hiteles, mint mikor Koppány volt! (Miért van Tevlének írva a cikkben?)

    Vagyis semennyire nem hiteles és nem jó választás. Alföldi rendezései botrányosak, ezenkívül sok bennük a felesleges sértés. Én egyszer néztem meg az IK-t, de próbálom elfelejteni, sajnos beleégett a retinámba.

    Egyébként most megy a Duna TV-n egy új színházas sorozat, elég felháborító. Ha ilyen a színház világa, akkor az fertő. Egyébként nem hiszem, hogy ilyen, csak ebből csinálnak filmet.
    Régóta mondom, nálunk a színészeket túlértékelik. Mikor a stadionokon ugrál az ellenzék, olyan szívesen mondanám, hogy a pesti „művész” színházakból is nyugodtan be lehetne zárni a legtöbbet.

  • Mostanában nagy sláger a Szegény vagyok, szegénynek születtem kezdetű magyar nóta.

    Dúsgazdag zenész cigányok éneklik, híres színészeknek és dúsgazdag politikusoknak. PL. Szabó Zsófi esküvőjén, ahol Rogán volt a „bulibáró”.

    Nekem a Hegedűs a háztetőnről is ez jut eszembe. Ugye a szegény Tevje dúsgazdaggá tesz mindenkit, aki a musicalhez hozzányúl.
    Már ez az első ellentmondás. Másik, hogy egy szinte idilli világot ábrázol a film, a szegénység egyáltalán nem komolyan vehető. Abban az Oroszországban, ahol mások takarmányrépát esznek egész évben, egyáltalán nem szívszorító a tejes család „szegénysége”.

    http://mult-kor.hu/az-oroszorszagi-zsido-pogromok-elol-menekult-amerikaba-a-hegedus-a-hazteton-iroja-20160513

  • Mancs 2010.

    „”Zsidók, házasságközvetítés, hegedűszó, péntek esti gyertyagyújtás […] Olykor egyszerre 60 zsidó is volt a színpadon.” Naplójának 1967-es szakaszában Karinthy Ferenc sommázta ekképpen a West End korabeli kurrens szenzációját, Jerry Bock, Joseph Stein és Sheldon Harnick musicaljét, s a világjáró író még egy indignálódott félmondatot is beszúrt angliai beszámolójába: „ezért jöttem Londonba?”. Mi tagadás, a Sólem Aléchem írásain alapuló Hegedűs a háztetőn olykor valóban a zsidó egzotikum és sóletromantika gyűjtőhelyének tetszik, könnyes-bús, ám azért harsányan színes anatevkai anzikszkártyának. Csakhogy persze több is ennél, s így a musical előadásainak egyik legnagyobb kihívása rendesen éppen az szokott lenni, hogy a produkció azért mégse váljon az ámuló rácsodálkozás (vö. Jákob rabbi kalandjai: „Milyen szép strájmli!”), a folklór és a hangulatos couleur locale megteremtésének kizárólagos színterévé.”

  • Barlev, a Jób lázadásában a két idős bemutatja az esküvői táncát. Az is megérdemelt volna egy Oscart. Ha már esküvő, említsük meg a magyart is: élethű falusi esküvő látható a Körhinta c. filmben.

  • es kituno film a job lazadasa……..lattam.

  • Christopher Adam úr!

    Természetesen az Ön kizárólagos joga moderálni vagy nem moderálni, azt is elhiszem, hogy nem futja az idejéből minden kommenet elolvasni. Mindezek ellenére megkérdezem: a KMH fórumába belefér
    a nyilvános és nyílt uszítás a fizikai erőszakra?

    Orsós Elemér 2017 augusztus 3. 12:37 du.
    „Arra is 1:1000-be mernék tenni, hogy ezuttal nem merészel majd a hírhedt jános vitézi “művészi” effektusokkal próbálkozni, pedig jó lenne, ha már valaki ülepen billentené, mert a “kurvabátor” kereszténypolgár pukkasztásait eddig simán túlélte!”

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    12:21 du.

    Árulkodunk, árulkodunk…..?

    Olvasom az idézetet, semmi „csúnyát” nem írt ki a Belzebub!
    Sőt, igen finoman fejezte ki magát!
    Hogy nem kedveli az illetőt, ahhoz jógában áll!

  • Elnézést, Orsóst akartam írni , nem írt csúnyát!

  • Belzebub a magyar a legtürelmesebb természetű sorsközösség a világon, ennek egyik bizonyítéka Orsós fórumtársunk cizellált, visszafogott óhaja Alföldi „ülepen billentésére”. A „művész” multifunkciós testrészének féltésével szerintem egy minőségi ugrást mutathatsz be itt a fórumon, én ki nem hagynám a helyedben.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 augusztus 4
    3:19 de.

    „Orsos………stb
    neked okvetlenul muszaly meg ebbe is beleutnod azt a pocsolyaban dagonyazo rofogo szaros diszno orrodat.
    nem birod ki hogy naponta ne zsidozhass egy magyarost.”

    Ha csak harmad annyit magyaroznál veszett kutya módjára, mint amennyit én Benneteket szalonképesen kritizállak, persze szerinted meg zsidózok, akkor sem tudnám a Te önkritikátlan alpáriságodat túlröfögni!

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2017 augusztus 4
    12:21 du.
    Tisztelt Belzebub Úr!
    Elnézést kérek a „cizellálatlan” fogalmazásomért, ezért a kifogásolt idézetet -félreérthetőség és a bennem lappangó udvariasság miatt- ezennel kijavítom:

    „Arra is 1:1000-be mernék tenni, hogy ezuttal nem merészel majd a hírhedt jános vitézi “művészi” effektusokkal próbálkozni, pedig jó lenne, ha már valaki farizmon billentené, mert a “prostituáltbátor” kereszténypolgár pukkasztásait eddig a legenyhébb ejnye-bejnye nélkül megúszta!”
    Ha így megfelel, akkor meg én is had tegyek fel egy pikáns kérdést: az Önök elég sűrűn előforduló nyílt és tömeges fizikai erőszakra való uszításai, mint teszem azt a rendszer fegyveres erőszakkal történő megdöntése, miért nem volt még egyszer sem moderálandó? Mert csak Önök alkalmazhatják a kettős mérce arcátlanságát(ezt most pofátlanság helyett írtam, remélve hogy, így belefér az úri etikettjébe!)?

  • A Janos Vitez cimu rajzfilm egyik jeleneteben, egy torok kefel egy menyecsket egy bokorban. Akkor nem volt lazadas. Erdekes dolgok ezek.

  • Orsós Elemér

    Tisztelt Christopher Adam úr!
    Hivatkozva Belzebub Úr lapból való kiirtásom kisérletére, amennyiben fontolgatja, akkor nagy tisztelettel kérném hogy, Barlev -szintén álnevü- állandó tettestársamat is szíveskedjék innen lapátra tenni „a szomszéd tehene is dögöljön meg” című örökbecsü népi mondás beigazolására, mert csak úgy vállalhatom a mártírságot! Ha ezt meglépi ezek után nyugodtan lemondhat a moderálás nehéz nyűgétől e két egymást ingerlő nótórius renitens eltávozásával! 🙂 Ha Mégsem gyakorolna rajtunk szigorú, ám jogos önkritikát, ebben az esetre én újra megpóbálom -többszörös visszaesőként- a véleményem szerinti legszigorúbb önmoderálást! 🙂

  • Orsós Elemér:
    „had tegyek fel egy pikáns kérdést: az Önök elég sűrűn előforduló nyílt és tömeges fizikai erőszakra való uszításai, mint teszem azt a rendszer fegyveres erőszakkal történő megdöntése, miért nem volt még egyszer sem moderálandó? Mert csak Önök alkalmazhatják a kettős mérce arcátlanságát(ezt most pofátlanság helyett írtam, remélve hogy, így belefér az úri etikettjébe!)?”

    Orsós Úr!
    Tájékoztatom, hogy sajnos nem értem a kérdését,
    én ugyanis én vagyok, az Ön számára ehát „Ön”, „maga”, a legrosszabb esetben „te”, de semmiképp sem „Önök”.
    (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy én, bár valóban undorodom a Vezér és tettestársainak rezsimjétől, ám soha nem uszítottam annak fegyveres erőszakkal történő megdöntésére. Ön tehát rágalmaz és arcátlanul hazudik.)

    Ha jól értem, Ön Magyarország lakosságát valamilyen, Ön által ezúttal bővebben nem vázolt kritérium alapján két, egymást kizáró, populációra, „Mi”-re és „Önök”-re
    óhajtaná osztani. Én legföljebb remélni merem, hogy az Ön ezen óhaja történelmileg viszonylag rövid idő alatt a legteljesebb kudarcba és közröhejbe fullad majd, ellenkező esetben végső soron Magarország egész népessége fogja az Ön óhaja esetleges megvalósulásának tragikus következményeit viselni.

  • Figyelő, Charlie!

    Az Önök számára tehát semmi elvetendő nincs abban,ha Orsós valakiről a írja, hogy ” jó lenne, ha már valaki ülepen billentené, mert a “kurvabátor” kereszténypolgár pukkasztásait eddig simán túlélte!” Orsós tehát azt tartja kívánatosnak, ha az illetőt (akit nincs szeretném ismerni, sajnos a darabjait se láttam)valaki úgy billentené ülepe, hogy azt nem élné túl.

    Hogy Önök szerint ez rendben van, az az Önök szégyene.

    Orsós úr sorai szerintem egyértelműen fizikai erőszakra történő nyilvános és nyílt uszítást vaósítanak meg; ha az olvasók közül valaki tényleg eleget tenne Orsós úr kívánságának, Orsós urat jogosan lehetne felbújtóként büntetőjogi felelősségre vonni.

  • Belzebub,
    nem volt „goromba” Orsos, csak finoman véleményt nyilvánított, „fenéken billenteni” egy igen gyenge „uszítás” a szemembe.
    Szó sincs arról, hogy azt nem élné túl az illető..

  • Belzebub, mivel Alföldi életjelei csak a magyar kultúra szemszögéből nézve érdekesek, ezért rajtad kívül mindenki érti, hogy a fenti esetben a „halálát kívánni” azt jelenti, nem mocorog tovább közpénzen a kulturális életünkben.
    Sok, még jó egészségnek örvendő ember „hulláját” láttuk már, kívántuk már – lásd Gyurcsány vagy Schmidt Pál politikai hullája, Polanski rendezői hullája stb. – nincs ezzel semmi baj, kezeld már helyén a dolgot.

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    12:21 du.

    Szerintem senki nem értelmezte úgy a kommentet, ahogy te most előadod. Esetleg ezután, most hogy fölhívtad rá a figyelmet …

  • Orsós Elemér
    2017 augusztus 4
    1:53 du.

    Aki eddig nem tudta, hogy Alföldi „az”, most Barlev kirohanása alapján megtudhatta. Én ezt soha nem hallottam róla, de csak a bulvárban követtem figyelemmel.

  • Llanfair
    2017 augusztus 4
    3:17 du.

    A Jankovics-féle János vitéz közel sem olyan népszerű, mint a Háry János rajzfilm.

    Nemrég volt egy dokufilm Dargay Attiláról a XXI. század műsorban. Elmondták, hogy ő is pályázott, és az ő verziója egy viccesebb változat volt, és rosszul érintette, hogy nem ő kapta a megbízást. Az biztos, hogy a Jankovics-féle nem gyerekeknek való!

    Különben a János vitézről évtizedek óta erőltetik, hogy az egy mese. Pedig eredetileg nem gyerekeknek íródott.

  • hazai lampa
    ne kavarjon………….
    a korhinta c film magyareskovojenek az eg vilagon semi koze a zsidok eskovoi szertartasossagahoz.

  • orsos…stb
    „szalonkepesen kritizalok…”
    hogy nem sul le a poadrol az a hazug alnok alarc ami moge bujva zsidozol itt honapok ota

  • barlev
    2017 augusztus 5
    5:43 de.

    És ki írta, hogy van köze? Én azt írtam, hogy magyar esküvőt is megfilmesítettek.

    Annak írtam, akit érdekel. Nem rád gondoltam.

  • Ráadásul a Hegedűs is, a Körhinta is lázadó fiatalokról szól. Viszont a Körhinta táncjelenete nem csak egy néprajzi bemutató, hanem mondanivalója is van.
    Sajnos a Jób lázadásából nincs meg a táncos jelenet a neten.

  • Itt van még egy híres magyar regény a háború utáni fiatalokról! Szintén kultikus film készült belőle. Nem akarok senkit megbántani, de ez inkább szól a magyarokról, mint a Hegedűs!

    „Híres szép lány volt Kati, nagy természetű kocsmároslány, Busó is bolondult utána. De a háború után csak két hódoló jöhetett számításba. Az egyik a sváb Schobert, aki a községházán segédjegyzősködött; módos kocsmároslányt feleségül venni – gondolta akkoriban -, ez az út visz előre a hivatali ranglétrán. Riválisa Illés Sanyi, egy nagygazda frontot járt fia. Az öreg Illés a helybeli kisgazdapárt oszlopának számított, esténként a Sebald kocsma különszobájában pusmogott a jegyzővel, a malmossal, néhány magaszőrűvel meg a megyétől érkezett pártbéli okosokkal. Schobert kóválygott körülöttük, vörös szemöldökét meg-megemelve, de azok le se ültették maguk közé, a székük mögül leste, hogy folyik a beszéd – és ha komolyra fordult a szó, mehetett ki a söntésbe, Kati körül legyeskedni. Végül mégis Illés Sanyi vette el Katit, a nagy kisgazdapárti esküvőn a járás akkori parlamenti képviselője, dr. Biricz Vilmos, egy pesti ügyvéd volt a díszvendég. De pár év múlva Schobert lett a mezőgazdasági osztály vezetője, és Illésék egyik rendkívüli adókivetést a másik után nyögték. Más kulákokra is rájárt a rúd, de ők nemhiába érezték úgy, hogy a vastagját kapják. Illés Sanyi végül összeverekedett a rendőrökkel, és öt évre ítélték, a szalmaözvegy meg visszaköltözött az apjához. Inkább mos poharat, hallgatja az ivó zsibongását, mintsem megkukuljon két savanyú öreg között, akik a rádiót is halkan szólatják, hogy kevesebb villanyt fogyasszon.”

    Ménesgazda

  • a rosseb enne meg……………..mi koze a korhinta c filmnek a zsido hazassaghoz???
    ne keverjek ossze megint……………….unalmas mar

  • barlev
    2017 augusztus 5
    11:50 du.

    Nincs köze.

    Csak rámutattam, hogy akár a Körhintát is megrendezhetné a Robika a Sportarénában, mert az is „rólunk szól”.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 augusztus 5
    10:46 de.
    Te meg nyíltan magyarozol, úgyhogy egálba is lehetnénk ha, nem toldanád meg még titkolt anyázással is!

  • Belzebub
    2017 augusztus 4
    5:42 du.
    Mellesleg, Alfoldi rossz hire meg Kanadaba is elterjedt.

  • barlev
    2017 augusztus 5
    11:50 du.
    Mi köze?
    Csak annyi, hogy megmerte említeni valaki, hogy a „Körhinta” filmben is van egy házasság.
    Erre felháborodott valaki..