A migránsozó Lovas István ecuadori hispán migráns (ex)felesége

2017 augusztus 10 3:10 du.208 hozzászólás

A 72 éves Lovas István büszkén hivatkozik arra hogy Palesztin Állam budapesti nagykövetsége 2002 áprilisában a Tárgyilagosság díját adományozta neki. Nem tévedés, tárgyilagosságáért kapott díjat.

Manapság Lovas úr együtt migránsozik Bayer Zsolttal az Echo TV Sajtóklub c. műsorában. Szidják Soros Györgyöt, a „migrássimogatókat” és néha „négereznek” is egyet. Korábban Lovas Amerika-ellenes kirohanásokkal szerzett nevet magának, de újabban Trump elnököt dicséri aki falat építene a mexikói határon és nem engedné be Amerikába a délről érkező fránya barnásbőrű hispánokat. Azokat akik Mexikóból, Guatemalaból vagy éppen Ecuadorból próbálnak bejutni az Egyesült Államokba.

Apropó Ecuador. Lovas úr egykoron más véleménnyel volt a migránsokról, sőt, feleségül vette azt a Monique Nicole Peltier-t aki Ecuadorban született 1952-ben. Az Echo TV-ben Lovasék sokat beszélnek arról, hogy a barnabőrű migránsok szaporodnak és elözönlik Európát, az Egyesült Államokat. De Lovas egyetlen szóval sem említi, hogy 1986-ban született lánya, Zazie Lovas, éppenséggel a hispán migráns Monique-kel kötött frigyének „gyümölcse.”

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a Kaliforniában élő Zazie lánya büszke újságíró apjának magyarországi sikereire, az téved. Zazie még a családnevét is megváltoztatta, a Lovas név helyett ma már édesanyja családnevét használja és Zazie Peltier-nek hívják.

Szilágyi Ákos (nyakkendővel balra) a New York-i Polgári Kör vezetője és Lovas István New York-ban.

Szilágyi Ákos (nyakkendővel balra) a New York-i Polgári Kör vezetője és Lovas István New York-ban.

Lovas Istvánnak természetesen joga van a véleményére, de én nem adnék annak nyilvánosságot egy sokak által nézett TV csatornán. Ha Mészáros Lőrinc, az Echo TV tulajdonosa belekukkantana Lovas egykori amerikai peres irataiba, még talán ő is egyetértene velem, hogy Lovasnak nincsen helye a médiában. Személye az Echo TV-t járatja le.

Lázár György

208 hozzászólás

  • nem vagyok híve Lovas Istvánnak, semmi képen!
    De abban igaza van, hogy a magyaroknak nincs szükségük muszlim bevándorlókra tömegesen.
    Elég probléma van ott, anélkül is!

  • ha az infók nem csalnak itthoni feleségével sem bánt korrekt módon! =))

  • Az elújságoltak legalább világossá teszik, hogy Lovas miért migránsozik. Alighanem eszeveszett gyűlölet élhet benne az ex-szel kapcsolatban. A lánya névváltoztatása pedig olyan lehet számára, mint amikor Egyiptomban levakarták valakinek a nevét. Még a nevét is törlik. Ezzel őt magát is. Naná, hogy gyűlöl mindent és mindenkit.

  • Nos a régi igazi menekültek és a mai kétes képzetlen,alpári,primitív, bűnöző,gazdasági (köztük terroristák)bevándorlók között azért van némi különbség,2002 és
    2016-17 között azért történt pár lényeges változás !
    Aki ezt nem ismeri el,az vagy nagyon tájékozatlan,vagy hazudik!
    Ez megint egy értelmetlen,valótlan balliberális „erőlködés”….,de minek?!!!

  • Amúgy Lázár György 1980 óta él kint(nagy idő)…de ha cikket ír,talán előtte jobban kéne tájékozódnia mind az európai,mind az itthoni valós helyzetről!!!

  • Egy….oda sem erdekel engem ezek a mai al-magyarok esetei.
    De a cikk iroja latszolagosan lovagol azon hogy az urge felesege Spanyol, ill. Hispanic szarmazasu volt.

    Csodalkozonm miert velne barkit is hogy talan az alabbvalo volt egy magyarnak egy Spanyolnot felesegul venni?
    Vagy kit ohajt gyalazni ,hogy hazassaguk felbomlott? Mert ketsegtelenul ragalmazoan hangzo megjegyzese azon.
    Fiatalkori dontesek nagytobbsegei teveseknek bizonyulnak idovel.

    Mit kepzelnek, hogy maguk allitolagos magyarok szuper-humanok ?
    Nem kepesek irni egy rovid jelentest gyulolkezesek hianyaban, mindeg valaki, vagy valmi nepek ellen?

    Mint Aczel elvtarsa, cikkeben a sajat szavaival „atkozottak”-nak belyegzett azokat akik talan masvelemnyeket vallanak embertarsaikkal kapcsolatban.

    Kit vel Mr.Lazar „atkozott”-nak azon kinyilvanitasaban?
    Egy magayr ferfit, vagy egy Del-Amerikai (Ecuadori)not ?

  • Muszlimokra valóban nincs szüksége Magyarországnak, mivel ők élik mindennapjaikat a saria előírásai szerint, nevük magyarra lefordítva „Isten akarata előtt meghajló”, aki természetesen nem a keresztények istene.

    Emiatt a muszlimok nem illeszkednek be idegen kultúrkörnyezetbe, nem lehet őket integrálni. Mivel a saria előírása szerint az apa kötelessége a született gyereket muszlimmá nevelni, ezért a bevándorlók másod és harmad generációi se illeszkednek be, élik ők is Isten akarata előtt meghajló mindennapos életüket.

    Aki beilleszkedett mohamedánt ismer, az nem muszlim, ugyanis ők Mohamed követői, akit a muszlimok nem tartanak vallásalapítónak, hanem csak Isten követőjének. Ha vérig akarsz sérteni egy muszlimot, szólítsd mohamedánnak.

    Egy muszlim soha nem fog kibékülni az európai kultúrkörnyezettel, a keresztényekkel és zsidókkal meg végképp nem. Éli tovább muszlim életét, amiben társakat keres és így hamar alakítanak ki lakóhelyükön muszlim közösségeket.

    Ez van.

  • Mr G.Lazar 37 éve az USA-ban él, de eltanácsolná Lovas Istvánt a magyar (jobboldali) médiából. Nyár közepe van és uborkaszezon…

  • Drizari,
    amit írsz az pontos és ebben közös a véleményünk.A végére nem teljes a meghatározás. Egyszerűen a mondat nincs befejezve.Így kellene beírni helyesen: „hamar alakítanak ki lakóhelyükön muszlim közösségeket”,szunnyadó terror-sejteket.Melyek évekig maradhatnak beépített téglák.

    Ez van!

  • DRAZIRI soraira;

    lENNE SZUKSEG RAJJUK VAGY NEM, AZ NEM SZAMIT.

    MAGYARORSZAGNAK KOTLEZETSEGE A 65 EZER MENEKULTET BEFOGADNI.

    aZ VOLT AZ EU DONTESE.
    oRBAN REGIME ELLENZI AZT, DE AZ EU KEZEBEN VAN A HATALOM, S MA AZ ORSZAG BIROSAGU ELJERASSAL ALL SZEMBEN.
    MAGYAROSZAG ALIRTA LISBON SZERZODEST, TEHET LEKOTELEZETT.

    EGY KIS SHARIA-TORVENY MAJD FELRAZZA A MAGAYROKAT, MINT ITTEN A TRUMP VALSZTASA.

  • Nagy Istvan soraira;

    Mit jelent maganak hogy hol el a cikk szerzoje es hogy hany eve?
    HA nem erdelkli Mgat az hogy inkabb mit ir?

    Boldog uborka szezont. (nem az orosz „uborna” jelenteset.)

  • Lovas a menekült. bevándorló, anti-muszlim és anti-anti-anti… retorika kifejezésével bátorítja és izgatja a féleszű embereket, akik osztoznak ezekkel a gondolatokkal, és akiknek antiszemita gondolataik vannak a faji ideológiájuk részeként is … nekik mind része ennek csomagnak.
    Lovas egy gátlástalan szélhálmos bunkó, egy tébolyodott fasiszta pöcs, egy civilizált, nyitott társadalomhoz alkalmazkodni képtelen ember, ki nagyképű fontoskodó böffentéseiben állandóan gyűlöletet terjeszt.
    Lovas, hűen tükrözve a sunyi újnyilasjóska mivoltát, majmolva és együtt érezve a svábbogár Bayer Zsolt-al, mindig a félrevezető, náci stratégia alapokon tervezett, fertöző, hazug menekültellenes és gyűlöletkeltő propagandák terjesztésén küszködnek !
    Elmebetegség belátásuk nincs !

  • Azért alakul a kép. Lázár Gyuri, aki bár 37 éve Amerikában él maradjon már csöndben, mert nem tudhat semmit… Hiába próbál titeket tanítani ezeken a hasábokon, tárgyi tudásotok, intelligenciátok és íráskészségetek 1%-a sincs az Övének.
    Figyelő 60 éve él itt, mégis mérvadó a nulla tudásával??
    Bendegúz még a nyelvet se beszéli, de ha igen akkor is csak bődületes baromságok ömlenek belőle, sajnos elég hosszan…
    Boda? Hagyjuk:):)

  • Tasnádi magyarországi mértékadó zsidó aktívista perbe került Lovas isvánnal, aki fiatal kori itéleteit nem cáfolta ! Ellenben,”fajtája szégyenének” nevezte Lovast, aki zsidó származása ellenére szélsőjobboldali írásai által vált hírhedtté. A vállalkozó adatokat sorolt Lovas felmenőiről – tudomása szerint az újságíró összes nagyszülője zsidó származású –, és emlékeztetett rá, hogy Lovas 1983–84-ben a Menóra cím? kanadai zsidó lap tudósítójaként dolgozott. Jelenleg, nyugdíjaskénlt, különböző, médiumokban tünik fel!

  • Jöhet az a menekült(!) arab v. afrikai nem migráns, amelyik megeszi a sertéspörköltet és utána megiszik két deci egri bikavért!

    Aki erre nem képes, az kérjen menedéket Szaúd-Arábiától!

  • Ja, és a nagy keresztényi szeretetben és együttérzésben alább mutatok egy térképet, ahol látni, hol üldözik, vagy nézik rossz szemmel a keresztényeket (mondjuk ott a zsidók sincsenek biztonságban):

    http://www.hetek.hu/files/2013/04/keresztenyuldozes.jpg

  • Pityi Palkó
    2017 augusztus 10
    7:20 du.

    Ha Lovasról ilyen sommás véleményed van, írjál néhány szót Magadról is hasonló stílusban!

  • „egy sokak által nézett TV csatornán.”

    Nincsenek statisztikák a kezemben, de szerintem nem sokan nézik az ECHO tv-t. Csak egy kisebb rajongói kör.

  • Drizari
    2017 augusztus 10
    5:16 du.

    Ugyebár megint ez az asszimiláció vs. integráció vita.

    A magyarországi zsidóság vallásilag nem asszimilálódott, mert még a Horthy-korban is kevés volt az átkeresztelkedés. Nyelvileg-kulturálisan nagymértékben asszimilálódtak.

    Chris írta itt máskor, hogy Kanadában egy trikós hölgyet inzultáltak ortodox zsidók. Németországban és máshol Nyugaton is azokkal a muszlimokkal van baj, akik a nyelvet sem tudják, és nem tartják be a nyugati szokásokat.

    Ugye azt nem kell részleteznem, hogy mi lett a magyar-zsidó együttélésből. Katasztrófa.

  • Drizari
    2017 augusztus 11
    2:00 de.

    A zsidóknak a sertéspöri szintén tilos, ha jól tudom. Sőt, van, aki csak a kóser kaját eszi meg. És neológoknál is, nem csak az ortodoxoknál.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 11
    5:28 de.

    Nagyon nem érted: amelyik arab betartja a nyugati szokásokat, az NEM muszlim. Ilyen szokás nálunk a sertéspörkölt evése és az egri bikavér ivása. Hülyeségeket meg ne irkálj össze a magyarországi zsidókról.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 11
    5:28 de.

    Még a 2. vh. közti Magyarországhoz.

    A Horthy-kormányzat szelektív antiszemita volt. Az ún. „galíciánerekkel” volt bajuk, vagyis azokkal, akik nem illeszkedtek az itteni szokásokhoz. Kvázi az ateista, kommunista, ill. a szocdem-liberális zsidóság is ide tartozhatott, mégha magyarul is beszélt, és öltönyben járt. Ugyanis ők támadták a keresztény-nemzeti hagyományt, persze igazából nemcsak ők.

    Kissé sarkítva, de ők voltak az akkori „migráns-horda”. Azokkal a zsidókkal nem volt baja a kormányzatnak, akik úgymond hozzájárultak a nemzeti termeléshez, összvagyonhoz.
    Na most az EU-ban mi a fő áramlat?
    A konzervatív Merkel behívja a menekülteket, hogy szaporítsák a németet munkával és adófizetőkkel, de megköveteli a beilleszkedést. A konzervatív Orbán kitiltja őket, hogy ne rontsák a nemzeti jelleget, igaz nálunk úgysincs munka.

    Egyes liberálisok féltik a vallásszabadságot, mert persze a muszlimok nem olyanok, mint a jámbor katolikusok, akik kordában vannak tartva. Elég megemlíteni a keresztes háborúkat vagy az inkvizíciót, és a katolikus meg van lőve a nyilvános vitában. Ettől még egyébként pont a pápa befogadóbb, mint egyes liberálisok, pl. Konrád György.
    Muszlimmal valóban nem lehet vallásról vitatkozni, viszont a liberális szabadosságot nagyon elutasítják ők is. A melegházasságot meg a többi hasonló vita tárgyát. De azért más liberálisok egymilliót is befogadnának, hogy pörögjön a piac, viszont ők nem itt élnek, pl. Soros.

    És akkor még az egészre ráborul a terrorizmus, ami manapság bárkire lecsaphat. Régen csak királyokat, és politikusokat lőttek le a terroristák.

  • Drizari
    2017 augusztus 10
    5:16 du.

    „Aki beilleszkedett mohamedánt ismer, az nem muszlim, ”

    A zsidóknál is van ilyen, hogy a neológokat van, aki nem tartja zsidónak.

  • Drizari
    2017 augusztus 11
    7:41 de.

    Kertész Imrére meg azt mondták a lágerban az ortodoxok, hogy nem zsidó.

    Nem kéne hozzánk importálni a kis vallásháborúitokat. Meg a törzsi háborúkat a szomszédokkal!

    A katolikusok évszázadok alatt hozzászoktak mindenféle felekezettel az együttéléshez. Utoljára a harmincéves háborúban volt vallásháború.
    Álszent dolog, ha a zsidók akarják megmondani, hogy kit (ne) fogadjanak be Európában.

  • hazai lámpa,

    zavarodott egy elme vagy, az erősen látszik. Itt a lenyomatod minden egyes hozzászólásodban.

  • hazai lámpa,
    a nyelvi és kulturális asszimilálódás csak azért sikeres,mert a zsidók tökéletesítve asszimilálódtak a nyelvhez,a magyarok pedig a kultúrához.Sőt a parasztok is igyekeznek már évtizedek óta elhagyni a tájszólást.

  • A következő összeállítás amerikaiaknak készült, hogy megnézésük után maguknak alakítsanak ki valamiféle véleményt, vagy állásfoglalást az Európában zajló illegális bevándorlással kapcsolatban.

    A felvételeket 2015 évvégén állították össze, ezért lehetnek benne korábbi történések, de későbbiek semmi esetre sem. Szerencsére ilyen jeleneteket Magyarországon nem lehet látni.

    A látottak alapján ki-ki döntse el, hogy egy újkori honfoglalást lát, vagy pedig a halálos háborúk elől menekülők legális oltalomkérését :

  • hazai lámpa,
    a zsidóknak nem kellett a „kultúrához” asszimilálódni,ugyanis ez egy eredetileg héber szó kiforgatva és szinte akár a kóser,a chajlem,a tajt-siker,a majré,a gádér,a mószer,a póter-jött, a haver és még sok,sok jiddisből vagy héberből jött szlengként használt szó,pontosítva:kultúra=koltora=a tóra hangja.A differencia csak annyi,hogy ezt a szót ,a tízparancsolatot és a bibliát is az egész világ kisajátította,bár a gyakorlati alkalmazás itt-ott sántít.Azt pedig észre lehetne venni,hogy a kultúra mai értelemben is a kiirtott zsidóság kultúrájának a romjaira telepedett.A továbbiakra varrhatsz egy szép nagy kokárdát a hajráfodra.

  • Hazai lampa,
    Mi nem „importaljuk” a haboruinkat
    Europaba.
    Vilagert sem dontunk a „migransokrol”-
    helyettetek.
    Szerezzetek tapasztalatot- kit erdemes befogadni-
    es kit-nem.
    Mi- a sajat borunkon tanultuk/tanuljuk a „lecket”.
    Az „egyesult Europa”{hu,de milyen „egyesult”!}-
    mar felkelt a TV fotelbol-a valosagra. Vagy nem?
    Egy izraeli aki „importalja” a haborut,
    vagy csak kiabal, hogy „eg a hazatok?”
    Cvi Jehezkeli oknyomozo ujsagiro-filmje
    „Belga apa- Visszahoztam a fiam Sziriabol.”

  • Bánfi Ismét kedvesen szólt lam. Nem tudom miért vagyok a begyébe?
    Az igazság az, ahol 6O éve élek itt, éppen elég muszlim ismeretem van közöttük.
    Arról nm is beszélve, hogy Kanadában mindenféle náció él, nem úgy mint Budapesten. Még a magyaroknál megvan a 15O éves török uralom emléke is!

  • lam:rólam

  • A muszlimokkal nincs problémám, az emberekkel. De mivel Németországban és Franciaországban bombák robbantak, többen meghaltak, nem kívánom szülőhazámban is hasonló eseményeket!

  • Na már megint egy régi csontváz.Lovas Pista bácsi. Köztudottan egy negrögzött antiszemita magyar. Vagy mondjuk úgy idegengyülölő. Ki kellett csak akasztani a garderóbéból. Valaki fentebb megjegyezte, hogy a kanadai Menórában is publikált. Biztosan akkor olyan szegény volt, hogy örülhetett hogy egy zsidó lap adományt adott neki. Zsidó? Na ne tessenek már második Szegedi Csanádot csinálni belőle. Ő már idős hozzá. A cikkből kimaradt egy fontos dolog. A Palestin kinevezéssel és plecsnivel potom százezer dollárt is kapott úgy ajándékba. Nem adóztatható jövedelem.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Tény-ami tény: az Iszlám biológiai analógiája az:

    . A . M . Ő . B . A .

    [lásd: ott Wikipédia]

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ave Benobi!

    „Ne lehessen II. Szegedi Csanádot csinálni belőle.” – írod.

    Jó, ha még időben megtudod, ő egyszer már megpróbálta: Képzeld el, izraeli állampolgárságot kért . (Persze nem kapta meg.) Annyira sötét és gonosz antiszemita, hogy a „párját ritkítja”…

    Akkoriban úgy vótt vele, és azt gondolta hogy :

    „Megpróbálom, hátha sikerül. Aztán majd felakasztom magam, hogy még egy zsidóval kevesebb legyen a világon.” ))) 😀 (((

    .

  • Avi,
    nem is értem miért nem kérdezik meg a varga béla véleményét is. Jó lenne,ha meginterjúvolnák személyesen.Akkor könnyebben megtalálná az amerikai,kanadai vagy akár a magyar adóhivatal is. Jó…ez nem a Mi ügyünk,de nem tudtam kihagyni a ziccert.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”:
    „Jó, ha még időben megtudod, ő egyszer már megpróbálta: Képzeld el, izraeli állampolgárságot kért . (Persze nem kapta meg.)”

    Tévedsz.
    Lovas Isván 1996. június 2-án megjelent a Szochnut (The Jewish Agency for Israel) budapesti irodájában, és Itzhak Blonder akkori igazgatóhelyettes előtt a Visszatérési Törvény (The Law of Return) 1. szakasza alapján alapján jegyzőkönyvileg izraeli alija-engedélyt kért. Kérelmét a Magyarországon egyre erősödő antiszemitizmussal indokolta és azzal, hogy a feleségével együtt egy demokratikus országban szeretné felnevelni a gyerekét. 1996. július 17-én az alija-engedélyt megkapta, de annak átvételéért már nem jelentkezett.
    A későbbiekben, általam nem ismert időpontban, a Visszatérési Törvény 2/B. (1) bekezdése alapján – mert az izraeli belügyminiszterérium meggyőződött arrol, hogy a zsidó nép elleni tevékenységet folytat – az alija-engdélyét az izraeli hatóságok visszavonták.

    „tisztelhölgyeimésuraim”:
    „Annyira sötét és gonosz antiszemita, hogy a “párját ritkítja”…”

    A mondatod első felével egyetértek, a második felével nem. Lovas egyáltalán nem lóg ki a magyarországi (szélső)jobboldal agitátorai közül, illetve ha mégis, akkor legfeljebb részben „érdekes” múltjval http://es.hu/cikk/2003-03-05/-/dr-lovas-a-nemzettestver.html viszonylag jó fogalmazáskézségével és nyelvismeretével.

  • Bendeguz79
    Nagyon szépen megkérlek, hogy a későbbiekben a nevemet ne említsed meg „hozzászólásaidban”. Se így, se úgy. Ennyit még adok magamra… (Először legalább érd el azt a nívót, hogy egy vakondtúrást meg tudsz különböztetni egy hangyabolytól.)

  • ajnos a tévedés áldozatai vagyunk. Az identitás különbözősége, gátat vet a más más nézetű emberi kapcsolatoknak. A saját önazonosságunk megvédése minden embernek életfontosságú. Ha másként látjuk a körűlöttünk lévő világot, mint társunk. Nem tudunk együtt élni egymással. Lovas úr is ebben a cipőben járhat. Nincs jogunk kővel dobálni, emmiatt. ajnos a szakítások is lelki traumával járnak, s nem mindíg reagálunk megfelelő képpen. Józanul kell nézni ezeket a dolgokat. Talán boldogabb lenne a világunk, ha ezt meg tudnánk cxselekedni.

  • Drizari
    2017 augusztus 11
    2:00 de.
    „Jöhet az a menekült(!) arab v. afrikai nem migráns, amelyik megeszi a sertéspörköltet és utána megiszik két deci egri bikavért!”

    Aki meg Magyarországon született, és absztinens. Netán epebántalmai vannak, azt meg lűjék kérem a Dunába. Mert nehogy már kijózanodjon….
    Éljen az alkoholisták megbonthatatlan barátsága! Éljen az Ultras Liberi magyar kultúrnívója

  • gyuri10
    2017 augusztus 11
    10:44 de.

    Ahogy azt a mórocska elképzeli.

    1792 előtt nincsenek zsidó hírességek, csak a sokat szidott uzsorások között esetleg. A zsidókat belülről is, kívülről is gettóba kényszerítették.

    A francia forradalom óta részt vehetnek a közéletben, lehet belőlük híres tudós vagy művész. Előtte a saját vezetőik tiltották meg ezt a népüknek! Csak a kalmárkodásban és a szent szövegek magyarázatban tűnhetett ki egy zsidó a felvilágosodás előtt.

    Úgyhogy a nagy földrajzi és tudományos felfedezésekhez semmit nem tettetek hozzá az 1800-as évekig, esetleg néhány titkos zsidó, mert azért olyanok is voltak.

    Ha a világ a ti gondolkodásotokat követné, már régen kihalt volna az emberi civilizáció … Eszetekbe ne jusson ezt importálni, mert az emberiség nem szeretne olyan történelmet, amit ti csináltatok magatoknak.

  • Izraeli
    2017 augusztus 11
    11:27 de.

    Eleve ott kezdődik, hogy nem kellett volna a Közel-Keletet megbolygatni. Ez nem is iraki háborúval kezdődött, hanem az 1. világháborúval. Az Oszmán Birodalmat szétverték a győztesek, azóta van ott az angol-amerikai befolyás. Amit az arabok azóta is gyűlölnek. Akik az olajeladásból meggazdagodtak, aztán ki tudja mire fordítják a pénzt.

    Európa nem akar a Közel-Keleten semmi befolyást, mégis mi isszuk meg a levét, ha ott háborúk folynak! Abban az arabok nem hibásak, hogy gazdát cserélt a terület. Nem ők kérték, hogy az olajkutakért harcoljanak a nagyhatalmak.

    A muszlim kérdés más, mert sok millió muszlim él a világban békésen, pl. Indonéziában, akiknek semmi közük ehhez a térséghez.
    De egyesek hisznek abban, hogy itt a kultúrák (világok) harca folyik, most pl. nyugati (keresztény, liberális) és az iszlám között.

  • Figyelő
    2017 augusztus 11
    12:54 du.

    Az arabok már a 70-es években robbantottak, pl. Franciaországban, de az politikai terrorizmus volt.

    Most sajnos tény, hogy a bevándorlók harmadik-negyedik generációjában vannak kallódó fiatalok, akik embertelen ideológiák hatása alá kerülnek. Ez súlyos gond, és Németországban kimondták, hogy a multikulturalizmus megbukott.

    Viszont az európai válság akkor kezdődött, ha jól emlékszem, mikor Szíriában kirobbant a polgárháború. Az Iszlám Állam képezi ezeket a fegyvereseket, akik aztán a szörnyűségeket elkövetik. Plusz Líbiában megbukott Kadhafi, és Afrika belsejéből is százezrek indultak el Európa felé.

    Szóval az eredeti európai problémára rárakódott még egy, a menekültválság.
    Orbán egy jót lépett, ez tény, mert Magyarországot elkerülik a rongálók. De azért az európai probléma nincs ezzel megoldva, és Orbán se hordja magánál a bölcsek kövét.

  • hazai lámpácska,
    nincsenek túlzott reményeim arra,hogy esetleg hallhattad azt a nevet,hogy Cristoforo Colombo.Valamikor az 1400 as évekből maradt ránk egy Amerika nevű állam,amit ma úgy hívnak,hogy Egyesült Államok.Eddig adtam kikeresni való házi feladatot,amit folytathatsz Fortunátusz Imre kutatgatásával.Ez az 1792 előtti tudásoddal kapcsolatos.Az ominózus beírásomban én a”koltorá”ról tettem említést és a velejáró 10 parancsolat és a bibliáról, melyet volt szerencsétek elcsenni a zsidóság kizárólagos tulajdonából.A mi történelmünket importálni?Ha ti 2000 évig maradnátok haza nélkül,úgy gondolom még a sztyeppén egy sátrat sem tudnátok újjá építeni.Hacsak a zsidók nem segítenének újra a honfoglalásban.Nem én találtam ki,de azt hiszem igaz a mondás,hogy”zsidók nélkül a magyar kultúrát a pörge kalap,a karikás ostor és a törköly pálinka képviselné”.A emberi civilizációhoz nem tudom milyen kötődésetek van.Szerintem legutóbb a dunaparton vesztettétek el a már előtte is több évszázados tradícióval nem rendelkezéseteket ebben a témában. Még azt azért megkérdezném,hogy az 1800 as évek előtt”TI” mivel gazdagítottátok az emberiséget?Mondjuk arra is hivatkozhatsz, hogy igenis van 11 nóbel díjasotok.Ami igaz is.Kár,hogy a 11 ből 9 nem fajtiszta!Folytathatnám napjainkban az önerőből elért óriási orvosi,tudományos,sport sikereitekkel.Mindezek legyenek a ti gondjaitok a migráns problémákkal együtt.Úgy néz ki,hogy a ti védnökségetekből köszönjük szépen a történelmi múlt alapján nem kérünk.Amint látható,ti jobban ránk vagytok szorulva migráns és biztonsági témában,mint mi rátok.Ami a Mi gondolatvilágunkat illeti(nem importálni)exportálni képtelenség mert ahhoz befogadó képességre lenne szükségetek.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 12
    7:59 de.
    Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktatúráit. Most mi van? Egymást ölik ezekben az országokban, polgárháborúk egymás-után.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 12
    7:59 de.
    Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktátorait. Most mi van? Egymást ölik ezekben az országokban, polgárháborúk egymás-után.

  • Belzebub
    2017 augusztus 11
    5:03 du.
    Kár hogy, Lovasnak ezt a gátlástalan Janus kétarcuságát sokan nem ismerik a fideszes üzleti köreiben! Én minden szempontból kívülállóként nem tudom eldönteni hogy, ezt most célszerűségi számító megnyilvánulásnak vagy gerinctelenségnek kell-e minősíteni, de nekem az utóbbi a megérzésem. (Remélem etikusan köntörfalaztam!)

  • Figyelő
    2017 augusztus 12
    11:33 de.

    „Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktátorait.”

    Szerintem meg nem tévedés, hanem megtervezetten szándékos volt, legalább is a következmények egyértelműen erre utalnak!

  • gyuri10
    2017 augusztus 12
    11:25 de.

    „Ha ti 2000 évig maradnátok haza nélkül,úgy gondolom még a sztyeppén egy sátrat sem tudnátok újjá építeni.Hacsak a zsidók nem segítenének újra a honfoglalásban.Nem én találtam ki,de azt hiszem igaz a mondás,hogy”zsidók nélkül a magyar kultúrát a pörge kalap,a karikás ostor és a törköly pálinka képviselné”.A emberi civilizációhoz nem tudom milyen kötődésetek van.”

    Kedves Gyuri bácsi, ezt most komolyan gondoltad, vagy csak Hazai Lámpát akarod káros mértékű Andaxin szedésére sarkallni? Csak azért kérdem, mert az utóbbi kizárólag a Ti magánügyetek.

  • Kedves Hazai Lámpa és Gyuri10!
    Nagyon álszent és szemtelen vagyok, ha pont én kérlek meg Benneteket a zsidózás és a magyarozás beszüntetésére?

  • Gyuri bácsi, azt a piros gombot nyomogatod, ami érthető módon fájdalmat okoz nekünk. Szerintem neked sem okoz már örömet.
    Inkább beszéljünk korrekten a világ dolgairól.

  • Kedves Orsós Elemér,
    az antiszemiták andaxinos kezelése nem az én dolgom. Gondoskodjanak saját szükségleteikről.Esetleg ennél többel is tudok nekik szolgálni.Mértékletesen és igyekezve hűnek maradni az igazsághoz.Az utolsó megszólításodnak furcsa mellék zöngéje van. Veled azt hiszem mindig korrekt párhuzamot tartottunk mindketten. Ez a”Kedves Hazai Lámpa és Gyuri10!” valamelyes állásfoglalást is jelent?Ha igen akkor továbbra is fenntartom a lehetőséget a gyógyszergyár támogatására.Amit a hazai lámpához írtam,nem a mi kettőnk tisztességéről szól,hanem az ő tisztességtelen alattomos zsidózásának a szüleménye.

  • hazai lámpa és barátai vagy a félre vezetettek részére:
    http://dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

  • gyuri10
    2017 augusztus 12
    5:50 du.
    Ha az egymás utálatától sovinisztává fajult acsarkodásotokat leszámítom, szerintem mindketten tudnátok normálisan vitatkozni, amit egy kis magatokra kényszerített önmérséklettel simán meg lehetne valósítani. 🙂 (Ez nálam újabban bevált.)

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Hazai Lámpa szerint,
    „A muszlimkérdés az más, mert sokmillió muszlim él a világban . b é k é s e n , pl. Indonéziában, akiknek semmi közük ehhez a térséghez.”

    Ehhez csak egy megjegyzésem lenne, mégpedig a 2002-ben Bali szigetén történt több, mint 200 halottal és legalább annyi sebesülttel járó, azonos időpontban elkövetett két iszonyatos erejű bombambamerénylet, ahol az áldozatok többségét nyugati túristák tették ki…

    2004-ben már Indonéz polgárokat vett célba eredménnyel a >Dzsamala Iszlamija< nevű "békés" indonéziai muzulmán terrorszerveztszervezet…

  • Hazai Lampa!
    Terjen vissza a tortenelem olvasasahoz.
    A Kozel-Keletrol es az angol amerikai befolyasrol
    szolvan- ez az egesz?
    Mert ugye Franciaorszag es Spanyolorszag,Portugal,
    sot Hollandia es Olaszorszag „nem tartottak teruleteket”
    a Kozel-Keleten?
    Sot,olvasott valaha a Sykes Picot egyezmenyrol {1916}
    melynek „ertelmeben” {a franciak es az angolok,orosz
    „jovahagyassal” „meghuztak” a hatarokat?
    Talan azt hittek,hogy lehet „nemzeti hatarokat”
    huzni a Kozel-Keleten {siita es szunita arabok,
    kurdok,druzok,jazidok,alavitak,keresztenyek,
    cserkeszek,stb}.
    Szoval,ki is „bolygatta fel a Kozel-Keletet?”
    Hogyan is mondta Suleyman Demirel aki 1993 es 2000
    kozott- Torokorszag allamfoje volt,es jobban
    ismerte a terseget,mint a „mindentudo” europaiak?
    „Ha a Kozel-Keleten nem hivnak meg ebedre,
    legkozelebb te fogsz szerepelni az etlapon.”
    Ennyit a „torzsi haborukrol a szomszedokkal”.

  • Kedves gyuri10!
    Kijaza Brigitte Gabriel?
    Ilyen „történelmet” sajnos nem csak a muszlimokról, hanem a keresztényekről és a zsidókról is össze lehet hozni (Flavius Josephus: A zsidók története). De sőt, az ókori görög vallásról, vagy bármelyik más vallásról is.

    Szóval: hagyjuk egymást békén…

    Egyébként tudod te, hogy mi a pszichológiában a „Machbet Jóslat”? Amelyik önmagát teljesíti be. Az állandó gyűlölet és félelem szítása az iszlámmal kapcsolatban pontosan ilyen önbeteljesítő folyamat. Szóval le kéne állni ezzel, amíg nem késő… Talán már késő is, de ha igen, annak bizony TI LESZTEK AZ OKAI, akik folyton gyúlöletre uszítotok.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 13
    6:23 de.
    Megvan Flavius könyve!

  • Almási Alma
    2017 augusztus 13
    6:23 de.
    Sajnos a machbeti önbeteljesítő jóslat az iszlám esetében nem érvényes, amire erölködés nélkül rájöhetünk, ha figyelmesen tanulmányozzuk a rá jellemző vallási türelmetlenséget és már a kezdetektől legjellemzőbb, az ő egyetlen Istenükre való hivatkozással megerősített, erőszakosan térítő ideológiáját. Az állandó gyűlölet és félelem szítása a pogány gyaúrok felé bizony az iszlám legjellemzőbb sajátossága, ami hasonlóan más vallásoknál is előfordul, de nem ilyen nyíltan, ilyen bátorítóan és a hívek felé nem kötelező önfeláldozást parancsolóan.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 13
    6:23 de.
    Ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet. Magam részéről, megértem magyarok félelmét a muszlimoktól. A magyarok még emlékeznek a 15O éves török uralomra. Még ma is van néhány torony ott. Pl. Egerben is. A magyar és a többi európai ország megszenvedte anno a muszlimok hatalmát, nem kívánnak újra azt végig csinálni.

  • Kedves Almási Alma,
    már a kezdésed is hibás.A könyv címe és írója:A zsidó háború. Jozefus Flavius(Joszef ben Matitjahu).Aki állítólag a történelem leírása érdekében lett árulója a zsidó népnek. Ilyesmit nálatok indigóval lehet megsokszorozva leírni.
    Azt pedig,hogy „kijaz a Brigitte Gábriel”? Nem kellene kérdezned,mert ki vagy Te Ö hozzá képest,hogy ezt a kérdést feltehesd? Ha oda figyelve olvasod,megtudhatod,hogy Ő egy Beirutban(Libanon fővárosa) született-keresztény hölgy,aki a muszlimok elől menekült Amerikába.Amerikai állampolgár és egyik képviselője több kül és belügyi fórumon Amerikának.(UNO,UNESCO) Köszönhetően fantasztikus iszlám ismeretének.Aminek”MI LESZÜNK AZ OKAI”az esetleg az Európa elé állított példamutatásunk, hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,amióta az iszlám vallás létezik egészen napjainkig.Megállítani a barbár hordát Eurábia létrehozásában. A seggnyalás nem segít velük szemben,mert az náluk a gyengeség jele.Felhívás egy újkori hubajdíjjei szerződésre.A többi zöldségeid cáfolataként továbbtanulási kísérletként elolvasásra ajánlom,komment társunk Orsós Elemér augusztus 13. 2:50 du. nem teljes,de nagyon pontos beírását.

  • Robert Morrison

    Lázár Gyurka!

    Saját mondatodat kissé átírva csatlakoznék a hozzászólásokhoz:

    „Lázár Györgynek természetesen joga van a véleményére, de én nem adnék annak nyilvánosságot egy sokak által olvasott Magyar weblapon.”

    Remélem tetszik a visszafordítás, merthogy a Te intoleranciád megérdemli, hogy ugyanúgy elnémítsák a véleményedet ahogy Te szeretnéd azt tenni Lovas testvéredével.

    A kettőtök között azért van valami különbség és nem a Te javadra. Lovas testvéred ugyanis helyesen vagy helytelenül -nézőpont kérdése- a lakóhelyének védelmében hangoztatja a véleményét, míg Te annak az országnak az életébe ütöd az orrodat, mely kitanított és lehetőséget biztosított az USA-ban tudásod továbbfejlesztésére. Ezt illendően megköszönve Te „elfelejtettél” hazatérni, hogy a kibővített tudásodat itthon hasznosítsad.

    Ezek után a lelkiismereted elhallgattatása érdekében több magyarellenes blog rendszeres „beszállítója” lettél, időt energiát és sarat nem kímélve megállás nélkül mocskolsz mindent ami a mai Magyarországgal bármilyen kapcsolatban áll. Még a reptéri víz áráért is az Orbán kormányt okoltad a Hungarian Free Press hasábjain.

    Hogy képmutatásod teljes legyen, minden nyáron MO-on élvezed az „átkozott” ex-haza nyújtotta előnyöket.

    Itt lenne az ideje, hogy visszahúzd az agyaraidat és levedd mocskos kezeidet a Mi Hazánkról, melyhez SEMMI KÖZÖD nincs, és megfellebbezhetetlen politikai bölcsességeidet President Trump figyelmébe ajánljad a hazád -ha ilyen egyáltalán van Neked- felvirágoztatása érdekében.

    Mi már régen nem kérünk abból, hogy idegenek a mi f…kkal verjék a csalánt.

  • Kedves Orsós Elemér!
    Szemben az itt idézett „iszlám történelemmel”, most már nem mennék bele annak a taglalásába, hogy hol tartottunk ebben a kérdésben a XX. század elején-közepén. Azt, hogy az a helyzet elromlott (gyökeresen megváltozott), közvetlenül Izrael létrehozásának, illetve Khomeininek, tágabb értelemben pedig a nyugati (és orosz) ostoba politikának köszönhetjük a hidegháború idején. Azután pedig már szerencsére sokat rontottunk rajta a közelkeleti Amerikai működéssel. Feltehetően az olaj miatt, de SEMMIKÉPPEN sem Szaddam demokráciasértése miatt, ezt szögezzük le.

    Most ehetjük, amit főztünk. Nagy Gyula szittya világirányítói minden ujjukat megnyalhatják…

  • Orsós Elemér
    2017 augusztus 12
    4:47 du.

    Nagy különbség, hogy én nem képzelem azt, hogy az európaiak sz.rták a spanyolviaszt. Bezzeg a magyar diákok megtanulják az iskolában, hogy kinek mit köszönhet az európai (és a magyar) kultúra!

    Az ókori görögöknek a demokráciát, a rómaiaknak a jogot, az államszervezetet, az araboknak az orvoslást stb. A kereszténység egy kis zsidó szektaként indult a Római Birodalomban, ebből alakult ki a katolikus vallás, ami később államvallás lett.

    Aki idejön magyarázni meg nagyoskodni, az megérdemli a kioktatást, és tök mindegy, hogy mi a nemzetisége.

  • gyuri10
    2017 augusztus 13
    5:05 du.

    „hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,”

    Értelmes embereknek inkább Hunyadi Jánost ajánlanám, de viccnek azért jó volt a beírásod.

  • gyuri10
    2017 augusztus 12
    11:25 de.

    Konkrét kérdésre válaszolj! Zsidó sikerek 1800 előtt? És nem kell azzal jönni, hogy a katolikus uralkodók az egyház nyomására elnyomták a zsidókat. Egyes zsidó származású, kikeresztelkedett hírességek nem számítanak, mert nem a zsidóságon belül hozták létre a munkásságukat.

    Ha nincs az európai kultúrkör, akkor az oszmánoknál kalmárkodnátok mai napig a háremben, az lenne nektek a legnagyobb karrier.

  • Kedves gyuri10!

    Csak neked (közös gyerekkori emlékeink iránti méltányosságból)!

    1_ Én még ismertem valamennyit a Khomeini előtti muszlim világból, személyesen és rokonaim Egyiptomi-Libanoni több éves jelenléte következtében. Kár volt elrontani az európaiasodó muszlim világot a kétbalkezes gyűlöletpolitikával – amely nagyrészt Izrael körül sűrűsödött, de Afganisztán lerohanása se volt kutya…

    2_ Én még ismertem a háború utáni normális (igaz, politikailag eléggé kikényszerített) zsidó-magyar együttélést.

    És ahogyan nem vagyok hajlandó a te és más zsidó kommentelők ostoba gyűlöletbeszédére feladni ezt a jó zsidó-magyar EMBERI kapcsolatot, és visszavicsorogni rátok, ahogy más megvezetett magyarember teszi, ugyanúgy nem vagyok feladni a hajdan megtapasztalt jó muszlim-nemmuszlim viszonyt sem csak azért, mert egyes politikusok mindkét oldal egyszerű embereit egymás ellen uszítják, tegyük hozzá: jó sok csúsztatással és hazudozással, a saját pitiáner érdekeik szerint.

    Ami pedig a zsidó történelmet illeti, ha nem fogadod el Flaviust, akkor olvasd az Ószövetséget ebből a szempontból. Már az egész úgy kezdődik: „Mert én féltékeny isten vagyok…”

    Nem ismerem, és nem is nagyon érdekel az általatok kiszínezett történelem. Ez pillanatnyilag körülbelül annyira hiteles, mint Rákosi elvtárs történelme a gonosz Nyugatról. Ha van is benne valami igazság, szerintem NEM ÍGY kell a kérdéshez hozzáállni, ahogy ti teszitek. De ez a ti dolgotok. Majd fürödjetek vérben, aztán majd 50 évig mea-culpázzatok, vagy fogjátok rá az egészet a Nyuszira (mint a kakaóreklámban)…

    Én ebben nem vagyok benne.

  • De folytassuk, kedves gyuri10!

    Elgondolkodtál-e már azon, ki is vagy?
    A közelkeleti szefard bibliai zsidóság tagja? Akkor bizony ugyanahhoz a sémi genetikához, ugyanahhoz a sivatagi pásztor-kultúrához tartozol, mint az arabok. Törzsi kultúra, jogszolgáltatás a bosszú, táplálkozási tabui ugyanazok, mint az araboké, a körülmetélés is ugyanaz, a nők a zsidóknál is elkülönítve (lefátyolozva?) ülhetnek csak a templomban – bocs, imaházban – a VALLÁSI TÜRELMETLENSÉG is éppen akkora, mint a muszlimoknál. Ebben az esetben a pofám leszakad, ahogy saját arab testvéreidről hogy beszélsz.

    De ha kaukázusi vagy, kazár, akkor viszont nem vagy Mózes népéhez tartozó sivatagi vándor, hiszen a kazárok a zsidó vallást csak felvették, ahogy a bözödújfalui zsidók (tudom, már nincsenek) sokkal inkább voltak makacs székelyek, és felismerve, hogy a világ úgy szar, ahogy van – következésképp nem lehet megváltva – ejtették Krisztust, és visszatértek a zsidó tanokhoz. Ebben az esetben – ha tudniillik kazár vagy – biológiailag is sokkal közelebb vagy a magyarsághoz, a kultúráról nem is beszélve, mert az európai élet során megismertétek és magatokévá tettétek az ókori európai pogány kultúrákat, a görögöt, a rómait és a keltát, a nyelven keresztül pedig a magyart, pontosan annyira, mint a magyarság. Akkor pedig ne gyalázz minket, rokonaidat.

    A muszlim probléma mindnyájunkból egyénenként kihozza azt a jót vagy rosszat, amit évszázadok alatt kiérleltünk magunkban. És ne keverjük ide a terrorizmust, mert az NEM EMBERI, hanem POLITIKAI kategória, ami ellen politikai fegyverekkel kell küzdeni, és nem faj vagy vallásgyűlölettel.

  • Gyuri10:
    „hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,amióta az iszlám vallás létezik egészen napjainkig.Megállítani a barbár hordát Eurábia létrehozásában”

    Bocsánat, nem volt időn kellő figyelemmel kísérni ezt a topicot; Gyuri10, ugye jól értem, hogy te Kapisztrán Jánosra utalsz, a neves inkviztorra (aki csak 1453-ban Sziléziában 41 zsidó küldött a máglyára) a vérvádak mesterére, „a zsidók ostorára”, és az oszmánok elleni harc egyik legvéresebb kezű hősére, akit a pápa 1690-ben avatott szentté?
    (Bár a zavaros időkben a holtteste eltünt, de a magyar r. katolikus egyház a mai napig sajét szentjeként emlékszik rá. Szobrát 1921-ben a budai Várban állítták föl.)

  • A „hajdan megtapasztalt jó muszlim-nemmuszlim viszony” körülményei teljesen megváltoztak.

    A Khomeini ajatollah előtti világ 1979 előtti. Akkor más volt Irán és más volt Magyarország is. Aztán Iránban állami szintre emelkedett a vallás. Sokan estek áldozatul a saria alapján hozott ítélkezésnek. A hatalomátvételt követően először a hadsereg magasabb rangú tisztjeit végezték ki titkos perekben, amikben a vádlottak nem védekezhettek. Majd következtek a polgári adminisztráció vezetői. De a külföldre menekültek se voltak biztonságban, volt, akit 1991-ben öltek meg francia otthonában.

    Khomeini az iszlamista eszme terjesztése érdekében Irakkal keveredett háborúba. Az ajatollah szembefordult a világgal (értsd: a Szovjetunióval és az USA-val) és erőltetni kezdte a környező országokban a muszlim köztársasági életformát, ami ugyan haláláig nem sikerült, de elvetette csíráját az Iszlám Állam létesítésének gondolatát.

    Tényleg kár volt Khomeininek elrontani az európaiasodó muszlim világot.

    Khomeini 1989 június elején halt meg, abban az időben Magyarországon csak nagyon kevesen gondolták, hogy az évvége felé nálunk köztársaság lesz, és megszűnik az MSZMP (1989. október 9.)

  • Almási Alma,
    „közös gyerekkori élményeink iránti méltányosságból”elmondom Neked és csak Neked,hogy zsidóságtanból megint bukásra állsz. Ugyanis ebben a témában a fizika-tudás teljesen annullálódik . Konyítasz valamit,de mint minden amatőr,aki itt-ott vagy nem ismerésből vagy direkt csúsztatásból mellényúlsz.Van valamelyes igazad a szefárd és „kazár”zsidókkal kapcsolatosan.Azt nem írod meg,hogy hová sorolod a sok évszázados keveredésből születetteket.Az derül ki,hogy csak a jászok,kunok,svábok, székelyek, rácok, mócok,bunyevácok,tótok,csángók válhattak igaz magyarokká az örmény nemzetvezető testvér segédletével.Sokkal inkább,mint Isten bocsájtsa meg vétkemet a hasonlatért,de az Erec Jiszraelből kiküldött
    kohaniták segítségét igénybe vevő kazárok ugye már nem illenek bele a pázelodba. Tudod kedves,gyermeki nosztalgiáim tárgya,én a Kohaniták nemzetségéhez tartozom és mi befogadunk itt Izrael véráztatta szent földjén minden hazatérő zsidót. Szefárdot, askenázit,”kazárt” és Uram bocsá még azokat is akik nehéz tanulás után vizsgákon bizonyítják,hogy hozzánk akarnak tartozni.(Nem is kevesen)A magyar kultúrának,annyit köszönhetek,amennyit a magyar kultúra köszönhet a zsidóknak.Mindez számomra azért vált lehetővé,mert elődeim az üldöztetések elől menekülést remélve(sokan hiú ábrándként)éppen Budapesten telepedtek le.Ha netán-tán nagyobb igényeik lettek volna és Francia országban telepedtek volna le,akkor nem sokat tudnék a zsidók segítő készségével megteremtett magyar kultúráról.Ti pedig a Magyar országon letelepedett zsidók nélkül még ma is a „bő gatya,pörge kalap,karikás ostor és törköly pálinka” kultúrájánál tartanátok.

  • „Az derül ki,hogy csak a jászok,kunok,svábok, székelyek, rácok, mócok,bunyevácok,tótok,csángók válhattak igaz magyarokká az örmény nemzetvezető testvér segédletével.Sokkal inkább,mint Isten bocsájtsa meg vétkemet a hasonlatért,de az Erec Jiszraelből kiküldött kohaniták segítségét igénybe vevő kazárok ugye már nem illenek bele a pázelodba. ”

    De igen, éppen arról írtam (de nem érted, mert nem akarod érteni), hogy meglehet, sokkal inkább vagy VÉR SZERINT magyar, mint zsidó. De ez nem az én dolgom. Az én dolgom, hogy igen csak felháborodom, ha azt tapasztalom, hogy valaki, aki személyesen és gyerekként megérte és máig sérelmezi a kirekesztést és a faji vagy vallási alapon történő Endlösungot vele szemben, hetven év után maga is lelkiismeretfurdalás nélkül Endlösungot követel egy másik népre, aki ráadásul ugyanabból a pásztor-törzsi kultúrából nőtt ki, mint ő, ugyanazt a féltékeny istent imádja, és a biblia szerint ugyanattól a Sém őstől származik. Erre kívántam az előző hozzászólásomban rámutatni.

    Amúgy természetesen fizikusi mivoltomban nem sokat adok például arra, hogy ki kinek a leszármazottja, mert az nyilvánvaló marhaság, mihelyst öt nemzedéknél messzebbre akarsz visszatekinteni. A kultúrára sokkal inkább fektetek hangsúlyt. De a kedvedért most egy pillanatra komolyan vettem a biológiai származást is…

  • Kedves Alma,
    először is köszönöm kimerítő válaszodat,akkor is ha hemzseg a hibáktól.Jóindulatodat nem vonom kétségbe.Tájékozottságodat igen. Kezdem ott,hogy mint már előzőekben is írtam én a Kochén törzsből származok,amit orvosilag,DNA vizsgálattal lehet kimutatni.Londoni orvos kongresszuson jelentették be cca. 20 évvel ezelőtt,hogy a Kochaniták génvizsgálatában megállapítottak egy olyan csipet, ami kizárólagosan csak a Kochanitákban létezik a törzs létezése óta napjainkig.Tévedés kizárva!Azt tehát kérlek ne varrd a nyakamba, hogy”sokkal inkább vagyok VÉR SZERINT magyar,mint zsidó”.Soha nem sértegettelek és erre kérlek legyél tekintettel.
    A migráns témából nem kívánok Neked leckét adni,mert Ti az európai értékekhez szokott gondolkodásmódotok tulajdonképpeni lehúzása miatt képtelenek vagytok felfogni a kereszténység a zsidóság vagy akár az ateisták és az iszlám közötti különbséget
    Nem kívánom nektek,hogy megtapasztaljátok.A Nagy Szulejmán korát elfelejthetitek.Azok az idők óvodás születésnapi zsúrok voltak a mai iszlámhoz viszonyítva.Írd be a Google-ba (akár magyarul is)azt a szót hogy hudajbijja vagy azt,hogy Brigitte Gábriel.A youtube részből kapsz egy pontos jövőképet. Magamat gyengének tartom ahhoz,hogy magyarázgassam ezt a témát. Különös tekintettel arra,hogy rám lehet fogni a részrehajlást.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 13
    6:52 du.

    Mint fentebb írtam, a térség teljesen átalakult az 1. vh. után.

    Előtte a háború okai között szerepelt, hogy az angolok féltékenyek voltak a német szerepvállalásra a térségben. A németek építették volna a Berlin-Bagdad vasútvonalat, és más ígéretes tőkebefektetés is volt.

    A háború után angol és francia ellenőrzés alá kerültek az ún. mandátum területek. Mindkét ország elvesztette nagyhatalmi szerepét gyakorlatilag, mire végetért a két világháború.

    Az olaj amerikai biznisz lett, de sajnos az arab országok sem fektették be megfelelően a hatalmas bevételeket. Luxusra meg fegyverkezésre költöttek, ami lehet, hogy pörgeti a gazdaságot, kérdés, hogy mennyire fenntartható?

  • Kedves Alma,
    és minden migráns behívó számára:Élvezzétek a jövőt! http://www.dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

  • Hazai lampa!
    Igaz,hogy a vita foleg Gyuri es Alma kozott
    folyt,de nem birtam megallni,hogy ne idezzek
    az on soraibol-
    „zsido sikerek 1800 elott?”
    „ha nincs az europai kulturkor az oszmanoknal
    kalmarkodnatok mai napig a haremben…”
    Valoban? Nezzuk csak….

    Mose ben Maimonidesz {1135-1204} zsido orvos,
    filozofus,termeszettudos,

    http://mtva.biz/hu/sajto-es-fotoarchivum/mose-ben-maimonidesz-rabber-mose-ben-majmun-zsido-filozofus-rabbi-orvos-

    Tudelai Benjamin {12-ik szazad} vilagutazo es felfedezo

    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201604/tudelai_benjamin_egzotikus_utazasai

    Kolumbusz Kristof { tobb bizonyitek zsidosagarol}

    http://www.nicelife.hu/hirek/vallas/kolumbuszzsido.php

    Az is nagyon „tetszett”,hogy a mi „kis torzsi haboruinkat” emliti,amelyeket „Europa importalunk”.
    Kik is „huztak meg a hatarokat 1916-ban-
    a Kozel-Kelet orszagaiban-melyek egymas utan
    kezdenek „megvaltozni”?

  • Kedves Alma,
    aug. 15 12:16 du beírásommal és itt újra,megkönnyíteni szeretném jövőtök áhítozásának lényegét. Brigitte Gábriel és a huddajbijje cikk elérésével.Itt azt is meg kell értened,hogy”kijaz a B.G.” http://www.dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

  • gyuri10
    2017 augusztus 15
    4:06 du.

    Kedves gyuri10!
    Ezt lényegében mind tudtam. Mármint azt, ami ebből történelmi esemény. Én speciel még a hazudozást is tudtam, mondogattam is mindig, amikor idősebb Bush politizálgatott Szaddam Husszeinnel, hogy egyszerűen nem értik egymást.

    Mert ennek van egy másik oldala is. A muszlimok hazudoznak, dumálnak, gesztikulálnak, merényelgetnek, mi pedig nem látunk beléjük, csak kezdünk félni tőlük. Viszont mi anno ledobtuk Hirosímára és Nagasakira azt a két bombát. És ha ők bepánikoltatnak minket, most is le fogjuk dobni. És lesznek táboraink és gázkamráink is a muszlimok számára. Na, ezt meg ők nem látják előre, mert azt hiszik, puhányok vagyunk a sok engedmény következtében.

    Vagyis: igen, vagy borzalmas világháborúnak nézünk elébe (mi ketten már talán korunknál fogva nem), vagy pedig még most, amennyire lehet, magunkhoz szelidítjük azokat, akik egyszerűen csak az életüket mentik hozzánk, és egyelőre nincsenek hódító szándékaik – de majd meg lehet őket szervezni, ha nem leszünk képesek mihamarabb magunkhoz édesgetni és kikupálni őket a mi kultűránk szerint. Szerintem EBBE kéne minden energiánkat fektetni, vagyis NEM ENGEDNI át őket a gyúlöletvilágba, hanem megértetni velük, hogy a mi életvitelünk jobb. Nem baj, ha sokan vannak, ha még mi többen vagyunk itt, és van erős rendőrségünk, jogszolgáltatásunk.

    Mert én sem a dzsihádot, sem a gázkamrát, sem a nukleáris háborút nem szeretném. És még mindig úgy érzem, jó taktikával, emberséggel, okos odafigyeléssel és sok-sok anyagi és mentális ráfordítással megelőzhetnénk a katasztrófát. Mert szerintem ők is csak gyarló emberek, nem szörnyű gyilkológépek.

  • Csak az a baj, hogy a mi istenünk az ÉLETSZINVONAL. Abból aztán semelyikünk nem hajlandó engedni egy tapodtat sem. És meglehet, ez lesz a vesztünk, mert az evolució keresztet vet ránk (hogy végezetül egy képzavarral zárjam az eszmefuttatást).

  • Ja, és még valamit. A spanyolokhoz idomult mórok csodálatos vegyes kultúrát hoztak létre, amíg ki nem irtották őket.

  • Akarom mondani: irtoTTUK!!!

  • gyuri10
    2017 augusztus 15
    7:30 de.

    Bizony, az antirasszisták szívükhöz kaptak, mikor a zsidók nagy örömmel bejelentették, hogy megtalálták az ún. Mózes-gént. 60 éve magyarázzák a humanista liberálisok, hogy nem szabad biológiai különbséget tenni az emberek között, ezt most szépen lerombolták a szegény áldozatok. Mennyi időbe telik, mire majd megtalálják a „genetikai hulladékokat” a tudósok?

    „óvodás születésnapi zsúrok”
    Manapság a Közel-Kelet meg leginkább veszekedő óvodásokra hasonlít, ahogy a homokozóban kapkodják ki egymás kezéből a kislapátot.

  • Izraeli
    2017 augusztus 15
    1:35 du.

    Hát nem a magyarok húzták meg a határokat, és nem is az 1. világháborúban vesztes országok.

    1800 előtt a zsidóknak saját vezetőik is megtiltották, hogy világi dolgokban sikeresek legyenek. A felsorolt hírességek, ha egyáltalán azok voltak, nem a zsidóságon belül nyerték el tudományos, művészi megbecsültségüket.

    Egyesek összekeverik a korokat, és teljesen zavaros az értékrendjük. Azzal a művészi, tudományos teljesítménnyel büszkélkednek, amit 1848 után elértek az asszimilált zsidók a modern Európában. Miközben ez a régi zsidóságból valószínűleg csak megvetést váltana ki és lenézést.
    Pl. a nagy sikerek a dekadens, modern művészet terén.

  • Kedves Alma,
    aug. 15. 11:48 du.
    Akikkel Te szeretnél megértetni bármit,azok előbb értetik meg Veled,hogy itt Európa lerohanásáról van szó s az iszlám vallás-háborújáról.Te pedig higgyél amit akarsz!Az utolsó mondatod ebben a beírásodban tökéletes is lehetne,ha egyetlen kis szavacskát kitörölnél:azt a szót,hogy”nem”.A következő mondásod is sántít, mert az arab(mór)hódítók soha senkihez még időlegesen sem idomultak.Ha megkérdezel egy értelmesebb kinézésű arabot,még ma is azt fogja mondani,hogy Andalúzia az arab világ tulajdona.Ezen túlmenően,ha te kreol vagy,akkor lehet,hogy jó a megfogalmazásod: „KIIRTOTTUK”.Én fehér vagyok és semmi közöm a mórok panaszaihoz.Akik ugyan olyan gyilkosok voltak mint a mai”palesztin”kreációk.Először gyilkolnak utána sírnak.A spanyoloknak szerencséjük volt,hogy akkoriban még nem volt ENSZ(UNO)nevezetű sóhivatal.(még a Ferdinánd hídnál sem) Ezt nem a spanyolok védelmében mondtam,mert az inkvizícióról én is tudok.Amit a hazai lámpa akarna Velünk beszopatni a közel-keletről és az óvodásokról arra csak annyi a válasz,hogy az inkvizíció is gyerekzsúr volt ahhoz képest,amit a szegény menekültektől fogtok kapni,ha beengeditek a migráns-hordát.

  • Kedves gyuri10 !
    Ma kivtelesen én leszek a Mindentelhisz Nagymama a kedvedért. Tehát elhiszem: „az inkvizíció is gyerekzsúr volt ahhoz képest,amit a szegény menekültektől fogtok kapni,ha beengeditek a migráns-hordát.”

    Bizonyára nem arról az évi háromezer muszlimról beszélsz, akiket az EU a számunkra befogadni javasol, hanem a „Soros által ránkszervezett évi egy-két-tízmillióra”. Szóval hogyan fogjuk ezeket NEM BEENGEDNI? Tudsz rá valami megoldást, azon kívül hogy szavazzak jövőre Orbánra meg Trumpra?

    A kerítés persze olyan ennyi emberrel szemben, mint a szenteltvíz. Talán egy megfelelő árok (Maginot vonal?), és néhány folyamatosan működő gépfegyver megoldaná? Vagy egyenesen rájuk bocsátani a CiklonB-t? Szóval hálás lennék, ha MEGOLDÁST tudnál ajánlani, ahelyett, hogy ijesztgetnél engem és felizgatnád sajátmagadat.

    Tulajdonképpen pillanatnyilag a dzsihádot a terrorizmus jelenti. Terrorizmus által meghal évente kb. ezer ember. Smafu, a II. Világháborúban naponta ennek sokszorosa pusztult el ilyen-olyan okokból, és mégis végig csináltuk, és GYŐZTÜNK. Mármint nem mi magyarok győztünk, hanem az Igazak. Állítólag.

    A terrorizmus lényege nem az ölés, hanem az ijesztgetés, a blöff. Ha egy ország lakossága eléggé be van már szarva és le van bénulva a félelemtől, akkor lehet kulturálisan elfoglalni. És mi teszi hatékonnyá a blöfföt és az ijesztgetést? Hát elsősorban a telekommunikáció, meg a net. Meg a sok idióta, aki a valódi, egyszerű tényeket jól felturbózva adja tovább, mint ez a Brigitte Gábrieled, na meg te magad is épp az imént. Nem vagytok ti a muszlim dzsihád beépített emberei véletlenül?

  • Kedves Alma,
    semmiféle felmentést nem kaphatsz idehozott szamárságaidra,mert a téma hiányos ismeretére még a humanizmus sem kibúvó.Van egy ivrit mondás,amit megpróbálok szóról szóra lefordítani.Persze a helyes megértéséhez olyan megtapasztalása kell az életnek, mint nekünk idiótáknak,nekem és Brigitte Gábrielnek van. Tanulmányozásodra: „Aki könyörületes a könyörtelenekhez,az könyörtelen a könyörületesekhez”.A megértést és az el vagy nem elfogadás formáját minden ország oldja meg önenergiából.Semmi esetre sem az általad ajánlott módszerekkel,mert olyan lehetőség is van,mint az olaszoknál:az eddig Európában állomásozó megszállókat behajózzák és visszaszállítják saját hazájukba.Líbiába,Tuniszba,Afganisztánba,Török országba stb. Egyenlőre még lehetőség van rá.Később ti lesztek behajózva, hacsak hirtelen elkövetett felindulásból fel nem veszitek az Igaz hitet.Azt azonban megtehettétek volna a Nagy Szulejmán idején.Nem akartátok?Most lelketek rajta!Ne gondold,hogy irtózatos izgalomban élek e-miatt.Sajnálom azt a népet,mely minden elkövetett gonoszság ellenére sem an blokk ítélhető el. Bízok benne,hogy még egy jó ideig levelezhetünk egymással és még nem lesz nálatok hivatalos a sorminta írás a latin betűk helyett.

  • Hazai Lámpa:
    „a zsidók nagy örömmel bejelentették, hogy megtalálták az ún. Mózes-gént”

    „Mózes-gén”, ami akkora ostobaság, amitől az olyan zsidónak (vagy nem-zsidónak), aki akárcsak a legelemibb szinten ismeri zsidó vallási szabályokat, égnek áll a haja.

    Alap: „zsidó az, aki zsidó anyától született, vagy érvényesen betért. Az apa zsidó vagy nem-zsidó mivolta közömbös”.

    Javasolom mindazon kommentelőknek, akik tízig tudnak számolni, szíveskedjenek levonni ennek az alapvető szabálynak a „genetikai” következményeit.
    Ha egy született zsidó nő és leányágú női leszármazottai pár nemzedéken keresztül mindig nem-zsidó férfitől szülnek gyermeket. Az állítólagos „zsidó gén” milyen arányban lesz jelen mondjuk a hetedik-nyolcadik nemzedékben?
    És akkor még nem beszéltünk a betért zsidó nők leszármazottairól.

    Gyuri10-nek természetesen igaza van abban, hogy a kohanita mivolt apai gon öröklődik, és a halacha szerint kohanita férfi nem vehet feleségül betért vagy elvált nőt, mégha az zsidó, akkor sem. Az ilyen házasság un. tilos házasságnak számit, az abból született gyermekek és azok leszármazó több nemzedéken kereszül un. mamzerek. Csak hát; egyrészt állítólag előfordult már a világon házasságon kivüli szexuális kapcsolat is, már pedig az egy kohanita férfi és egy (akár elvált vagy betért) zsidó nő házasságon kívüli kapcsolatából született gyermek halachikusan teljes jogú zsidó – bár, ő maga, ha fiú is, nem számit kohanitának.
    Sőt, de azt már leírni is alig merem (Gyuri10 meg fog verni 🙂 ) , egyes nagyon rosszindulatú emberek szerint a világtörténelemben állítólag már előfordulhatott olyan eset is, hogy egy zsidó házasságból született gyermek – anélkül, hogy ez kiderült volna – genetikaiag nem a férjtől származott. És mivel ez nem derült ki, ők maguk, ha fiuk-férfiak) kohanitának vélik magukat.
    (Az Örxkkévaló persze akkor is tudja, hogy valójában nem kohenek.)

  • gyuri10
    2017 augusztus 16
    10:46 de.

    Nyilván te jobban ismered a Közel-Keletet. Bár senki nem kényszerített, hogy menjetek oda lakni!

    Ha nem jönnek ide zavarogni, tőlem azt csinálnak a saját hazájukban, amit akarnak. Nem kell őket provokálni, és békében kellett volna hagyni azt a térséget.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 15
    11:56 du.

    „A spanyolokhoz idomult mórok csodálatos vegyes kultúrát”

    Ez udvarias körülírása annak, hogy a mórok nem akartak asszimilálódni?

    A középkorban a vallás adta az identitást az embereknek, a multikulturalizmus ismeretlen fogalom volt. Ha valaki nem volt hajlandó elfogadni az uralkodó vallást, akkor véres háborúkra és elűzetésre számíthatott előbb-utóbb. Ez természetesen nem csak Európában volt így.

    Meg kell jegyezni, hogy a multikulturalizmus modern eszme, aminek tündöklése kb. 50 évig tartott, és napjainkra csúfosan megbukott. Ezt nem én mondom, hanem a német kancellár.
    A régi rendszer, amely kegyetlen volt bizonyos szempontból, fennállt 500 évig, és inkább biztonságot nyújtott a népeinek.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 16
    8:42 du.
    Úgy gondolom hogy, Te addig nem akarsz megijedni, ameddig már félni is késő! A sorozatos történelmi tapasztalatokra épülő óvatosságot nem kellene összetéveszteni a gyávasággal és az intoleráns közönyösséggel! Ügyes csúsztatásod az évi 3000 -sokunk szerint jogosan visszautasított- migráns elbagatelizálása is, mert eredetileg összesen egyszeri 3000-ről volt szó, de most már évente akartok ennyit a nyakunkba sózni + ezeknek a üregi nyúlhoz hasonlatos szaporulata és a kötelező családegyesítés! Eddig 600000 menekült települt vissza Szíriába és most kapaszkodj meg, ebből egyetlen egy sem Európából, hanem a környező muszlim országokból! Te mit tudsz ebből a tényből logikusan kikövetkeztetni? Ne fáradj sejtem, azt hogy, én egy megátalkodott, szívtelen, illiberális idegengyűlölő vagyok és ha tagadom, azt bizonyítéknak tekintitek!

    „Tulajdonképpen pillanatnyilag a dzsihádot a terrorizmus jelenti. Terrorizmus által meghal évente kb. ezer ember. Smafu,”

    Diszkréten kérdem: ha Te családilag érintett lennél, akkor is ilyen flegmán lesmafuznád az ártatlan áldozatokat, másrészről nem gondolod hogy , egy háború áldozatait összehasonlítani, egy eszetlen vallási bosszú áldozataival eléggé morbid? Lehet hogy, én egy tanulatlan, primitiv ember vagyok hozzád képest (amit nem is tagadok!), de bármíly korszerűtlen is a gondolkodásom, én ezt a felfogást sajnos nem tudom elfogadni!

  • hazai lámpa,
    engem személy szerint senki nem kényszerített rá,hogy hová menjek”lakni”.Az első osztályban hét évesen a váci úti elemiben a Magdoldi tanító néni kényszerített,hogy az utolsó (zsidó) padban üljek.44-ben csillagos házba ,gettóba kényszerítettek. Arra is kényszerítettek,hogy Apa nélkül nevelkedjek meg arra is,hogy az 56-os revansban(forradalom és szabadságharc)el tudjam olvasni,hogy”icig nem viszünk Auschwitzig”.Ezek után, hirtelen felindulásból elkövetett Izraelbe alijázásra kényszerítettem „magam magam”.Az óta sem „lakom”,hanem élek ITT.Sajnos nem itt születtem.Ahol születtem, oda legfeljebb turistaként viszem a pénzemet,amikor nagy ritkán rám jön a sírköveink ápolásának ingere.

  • gyuri10
    2017 augusztus 17
    3:17 de.

    Tehát a többmilliós, és nyilván több évtizedes fegyvertelen bevándorlási nyomásra a visszaszállító hajók lesznek a megoldás.

    Te hajógyáros lehetsz… 😀

  • Számomra viszont nyilvánvaló, hogy egy kultúraváltásra lesz szükség. Ahogyan Szent István idejében is arra volt szükség, hajók ide vagy oda. Na, akkor olvasgass: 😀

    https://mno.hu/belfold/szent-istvan-vagy-soros-errol-szol-augusztus-20-a-kormany-szerint-2412934

  • Elolvastam, az itt olvashato Magyar Nemzet cikk idezetet. Van valami igazsaga , t.i. Anno szinten valasz uton volt a magyar nep, Istvant koveti e, vagy a poganysagot?
    Most az a kerdes, hogy a magyarok mit vagy kit valasztanak.?
    A regi magyar hagyomanyt es magyar ertekeket, vagy a Soros fele utat es adomanyt!

  • gyuri10
    2017 augusztus 17
    9:15 de.

    Nem kellene mindig sajnáltatni magad.

    Apáméknak volt egy szomszédja a tanyavilágban. Négygyerekes özvegyasszony, akinek a férje a háborúban esett el. Sokat segítették a szomszédok a családot. Pedig mások is nagyon nehezen éltek meg.

    A zsidóüldözés tényei nem kérdés, a népirtás miatti szenvedésed egyértelmű. De a többi állítólagos szenvedésed erősen megkérdőjelezhető. Az utolsó padba ültetés, ha egyáltalán igaz, nem ugyanaz, mint a pogromok vagy a kijárási tilalom.

  • Mint laikusnak, egy nálam bölcsebb hozzászóló megmagyarázhatná, hogyan kell értelmezni a „vallási egyenlőséget”? Mert gyanítom, hogy valamit félreértünk, valami nincs rendjén. Ugyanis nyilvánvaló, hogy a hindi kasztrendszer, a pápua törzsek kannibalizmusa, az azték és inka emberáldozatok, a sámánizmus, a buddhizmus, a kereszténység, a moszlim vagy zsidó vallás stb. nem lehetnek egyenlők egymással. Sőt, mikor ezt megítéljük, akkor sem tudunk elvonatkoztatni vallási gyökereinktől és a kultúránktól. Nem titkolom, oda akarok kilyukadni, hogy a moszlim vallás hova illeszthető? Nekünk kell-e megtérni hozzájuk vagy nekik hozzánk és mennyiben?

  • Kedves jani!
    Az ókori görög világban és még az előtt minden városnak, minden szigetnek volt saját istene vagy istennője (saját papi, papnői testülettel), akihez imádkozott. Hasonló típusú istenek és istennők voltak, mert sokszor „egymástól lesték el” az isteni titkokat. Később, amikor a görög félsziget pásztornépei hódítgatták a térséget, ezeket a kölönálló „egyházacskákat” többé-kevésbé összerendezték és Zeusz alá rendelték. Sok isten, istennő mondáiban, szertartásaiban fellelhetők változtatások, vagy a különféle legendák, misztériumok merterséges összehangolása. Akit érdekel, Gravestől lehet ebben a témában sok meghökkentő ismeretet szerezni.

    A Római Birodalomban minden kicsi vagy nagyobb istent befogadtak a Pantheonba, szertartásaikkal együtt. Bármelyiket szabad volt imádni, bármelyikhez imádkozni. Később, a császárság megalakulása után a mindenkori császárt is istennek nevezték ki, és ő is bekerült a Pantheonba, és persze politikai okokból nagy „hívő-tábora” volt.

    Az ősi időkben a zsidók saját istene voltaképpen Kronosz valamelyik formája volt. Kronosz kezdetben egy titán volt, később lett belőle isten, Zeusz apja. Amikor a zsidók az egyiptomi fogságból kiszabadultak, megismerkedtek a mindenható transzcendens istenfogalommal, amely épp akkor bukott meg Egyiptomban, de a zsidóknak szöget ütött a fejébe, és ettől kezdve megtagadtak minden más istent. Ebből támadt a galiba, mert az aktuális császárt sem fogadták el istennek. Nagyjából itt kezdődött az európai és a zsidó kultúrák ellenségeskedése.

    Később Nagy Konstantin rájött, hogy a krisztusi tanok kiválóan felhasználhatók egy nagy monoteista birodalom kézbentartására. Így lett a kereszténység az európai kultúra pillére. Ez aztásn hamarosan megint szétesett keresztény vallásocskákra, de végül közöttük létrejött egyfajta vallási türelem.

    Ennek a zsidó-keresztény katyvasznak a gyermeke az iszlám, amelyet Mohamed a vad arab pásztornépek ízlésére és szokásaira igazított. Az Isten (Jahve), az alapelvek, az Ószövetség ugyanaz, és az Újszövetség alaptanai is érvényesek maradtak. Vajon akkor köztünk miért ne lehetne (idővel, és megfelelő szeretetteljes hozzáállással) vallási türelem?

  • Kedves Figyelő! Ha neked erről az általam beidézett idiótaságról az jut eszedbe, hogy „van benne valami”, hát akkor te mentálisan és értelmileg már sokat romlottál a hajdani fórumidőkhöz képest. Amit szívből sajnálok.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 17
    5:11 du.

    „Ennek a zsidó-keresztény katyvasznak a gyermeke az iszlám, amelyet Mohamed a vad arab pásztornépek ízlésére és szokásaira igazított. Az Isten (Jahve), az alapelvek, az Ószövetség ugyanaz, és az Újszövetség alaptanai is érvényesek maradtak. Vajon akkor köztünk miért ne lehetne (idővel, és megfelelő szeretetteljes hozzáállással) vallási türelem?”

    Szerintem azért nem lehet az iszlámhoz szeretetteljes hozzáállás, vallási türelem, mert az ő katyvaszukhoz szándékosan nem a zsidó-keresztény katyvasz szeretetről, liberalizmusról és multikulturalizmusról szóló részeit ollózták ki.

  • Kedves Alma, én is sajnálom, hogy ez a véleményed rólam.
    Azért mert NEM vagyok Soros hívő, nem változtam.
    Bevallom őszintén, ha magyarok beszélgetését olvasom, a Soros téma merül fel állandóan.
    „Tele van a hócipőm” a témával!

  • Kedves Alma,
    nem vagyok sem hajó gyáros sem fegyver gyáros,de még migráns ügyi szaktanácsadó sem.A New Yorki,több alkalommal párizsi, londoni, kölni,berlini,stockholmi,hamburgi, ankarai,brüsszeli, nizzai és tegnap Katalóniában a Ramblán végrehajtott aljas terrorista tömeggyilkosokkal kapcsolatosan miért vársz tőlem,a nyugdíjas szerszámkészitőtől megoldást arra,hogy a Teremtő ne adja a következő támadást valamelyik magyarországon évek óta szunnyadó terrorista sejt éppen Budapest valamelyik érzékeny pontján próbáljon asszimilálódni.
    Kedves Alma,Izrael több városát vagy Tel Avivot már említeni sem akarom,mert itt csupán csak zsidókat gyilkolásznak.Ezt pedig a humánus és objektív Európa már megszokta,esetleg még tapsol is hozzá.Némelykor kendőzetlenül.Persze mi nem várjuk ameddig Tőletek kapunk „védlevelet”vagy tanácsot.Ebben a filmben már voltunk.Nem sok sikerrel!

  • Hazai Lámpa:
    „Ugyebár megint ez az asszimiláció vs. integráció vita.
    ….
    A magyarországi zsidóság vallásilag nem asszimilálódott,

    Feltétlenül kellett volna?
    És a katolikusok? A reformáció idején, amikor a magyar lakosság kis hiján 3/4-e protestáns lett, a „pápista” kisebbség (akik ugyebár ráadásul egy idegen uralkodó, Soros György, jaj elnézést, a pápa „ügynökei” voltak) asszimillódtak?
    És a mai protestánsok? Az ellenreformációtól máig képesek voltak megmaradni kisebbségként, holott a lakosság döntő többsége visszatért az egyedül üdvözítő – hiszen „extra ecclesiam nulla salus” – katolikus egyház kebelébe. Ők integrálódtak?

    Ha nem vettem volna észre, hogy Önnek szinte kizárólag a ki nem keresztelkedett zsidókkal van baja, azt hinném, hogy Ön Nicolae Ceaușescu hűséges híve, és azt fájlalja, hogy az erdélyi magyarok nem asszimilálódtak eléggé a román néphez, pl. vallásilag. De szemmel láthatóan nem erről van szó, hanem arról, hogy Ön a zsidóellenesség alábbi skálájának
    1. zsidóként nem élhettek közöttünk;
    2. nem élhettek közöttünk;
    3. nem élhettek.
    első pontján áll. (Nem baj, hiszen végülis lehetne a 3. pont híve is.)

  • Hazai Lámpa (Gyuri10-nek)
    „Nyilván te jobban ismered a Közel-Keletet. Bár senki nem kényszerített, hogy menjetek oda lakni!”

    Hát… sterintem (bár én több dologban nem értek egyet Gyuri10-el) elég érzéketlen tuskónak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt írja egy olyan embernek, akinek az összes rokonát, hozzátartozóját a magyar állam előbb jogfosztotta tette, majd kirabolta, végül getóba majd vagonokba zárta és fegyveres őrizet alatt meggyilkoltatás céljából kiszállította náci szövetségesének.

  • Belzebub, totálisan félremagyarázod a soraimat. 1. Az üldözés után nem mindenki menekült a sivatagba, én erre céloztam. 2. Nem rémlik, hogy minősítettem volna az asszimilációt vagy a hiányát.

  • Sajnos,a szemelyeskedes es a „kulturalt” vita
    annyira elterjedt a forumon,hogy eddig hallgattam.
    DE- nagy meglepetesemre egyiktek sem tartotta
    „fontosnak” megemliteni a terror cselekmenyt
    Barcelonaban augusztus 17-en.
    Amit „megjosoltak” bekovetkezett.Ha a Kozel-Keletrol
    kiszoritjak az ISIST {az Iszlam Allamot}-elterjed
    Europaban,es masutt. Hogy miert? Mert meg mindeg
    nem ertitek,hogy itt egy „eszmerol” van szo.
    Az egyik terroristat mar letartoztattak, o Marokkoban
    szuletett,egy darabig Del-Franciaorszagban elt,
    onnan utazott Spanyolorszagba.
    Az ideologiarol szolva,kar,hogy nem neztetek
    meg a filmet,amelyet aug.11-en kuldtem
    {Belga apa- Visszahoztam a fiam Sziriabol}.
    Itt- nem masodik vagy harmadik nemzedekhez tartozo
    europai muszlim fiatalrol van szo,hanem „gyokeres”europairol,
    aki- mas ideologia hianyaban,”elmenyt” keresett.
    A vallasi vitahoz es a „katyvaszhoz” hadd tegyek
    fel nehany kerdest –
    1} Melyik monoteista vallas dicsoiti az „onrobbanto”
    terroristakat,akik civileket is „visznek” magukkal?
    {Nok is vannak kozottuk,mert ez „dicsoseg”.}
    2} Hol divik a verbosszu- a mai napig,ha egy no
    „felre lep”?{Van,vagy nincs bizonyitek}.
    Ez megelozheto, ha hos „sahid” onrobbanto lesz.
    3} Hol osztogatnak cukorkat sikeres „akcio” utan?
    4} Hol lehetseges kiskoru gyermeklanyt „kihazasitani”
    akar nagyapja korabeli ferfival,akar mint
    3-ik vagy 4-ik felesegkent, ha a volegeny megfizeti
    a mohart,{vagy mas esetben-az „aposnak” van-
    „csere menyasszony”.

    Kis osszehasonlitas a zsido vallassal.

    Valamikor {vagy 3000 eve} a zsido ferfi is
    elvehetett tobb asszonyt {lasd Biblia}-
    amig Rabenu Gersom- MEGVALTOZTATTA a torvenyt –
    MONOGEMIARA.

    A verbosszu {3000 eve}- MAR AZ OKORI ZSIDOSAG-
    TILTOTTA EZT- ES FELALLITOTT 6 menedekvarost
    azok reszere,akik VELETLENUL,nem keszakarva okoztak
    embertarsuk halalat.

    Ezek regi szocialis torvenyek,ugy,mint {az okorban}
    a rabszolgak felszabaditasa a jubileumi evben,
    es ellatasa,hogy ne tavozzon ures kezzel,a fold
    pihentetese minden 7-ik evben,es minden foldbirtokon
    egy resz hagyasa,amelynek termese a szegenyeket illeti.

    Csak azert jegyeztem meg ezeket a torvenyeket,
    mert akkor keletkeztek,amikor a zsidosag
    sajat foldjen elt.
    Termeszetesen,a mai modern kor-mas kihivasoknak
    nez elebe.
    Megis,buszke vagyok ra,hogy szereny tudasom szerint-
    adhattam valamennyi „izelitot” a „katyvaszbol”.

  • Bocsanat „MONOGAMIARA”

  • Orsós Elemér
    2017 augusztus 17
    5:43 du.

    „Szerintem azért nem lehet az iszlámhoz szeretetteljes hozzáállás, vallási türelem, mert az ő katyvaszukhoz szándékosan nem a zsidó-keresztény katyvasz szeretetről, liberalizmusról és multikulturalizmusról szóló részeit ollózták ki.”

    Ez tévedés. Valamikor olvastam a Koránt. Na, nem az egészet, de sok részletet belőle. Magyar fordításban is nehéz olvasmány, de egyáltalán nem agresszívebb, mint az Ószövetség, sőt, mint az Újszövetség. Hanem mind a három szent könyv olyan sokoldalú, hogy mindent, és mindennek az ellenkezőjét is kimagyarázhatja belőle egy jódumájú prédikátor. A Korán esetében Khomeini óta egyre erősödve az agresszivitást prédikálják azok, akik politikai hasznot remélnek ebből. Mivel azonban én még az előtte való iszlám világról szereztem tapasztalatokat, nem vagyok teljesen meghülyíthető ebben a kérdésben sem.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 18
    6:04 du.
    Köszönöm a tájékoztatást, az Ó- és Újszövetségen -irodalmi élmény célzattal- sikerült áterőszakolni magam, de ezek után a Koránnal nem is szívesen próbálkoznék és nagyon remélem nem is lesz kötelező olvasmány nekünk!

  • kedves gyuri10!
    „…miért vársz tőlem,a nyugdíjas szerszámkészitőtől megoldást…”

    Dehogy várok. Éppen ellenkezőleg, mások várnak tőlem és tőled valami mást. (Most látsz majd tőlem néhány mondatot, ami Nagy Gyulára hajaz, de ez ne tévesszen meg. Ezek a titkos hatalmak, amiről én beszélek, egyáltalán nem láthatatlanok, hanem nagyon is szembeötlőek – már, ha valaki nincs TELJESEN elkábítva…)

  • Kedves Alma,
    a tegnap előtti tömeggyilkos iszlám terror Európa megszállását van hivatva jelezni.Vigaszodra írom,hogy hasonló gázolást követtek el ma Ausztráliában.Nyugi-nyugi!Az iszlám szunnyadó sejtjei nemcsak Amerikában,Ausztráliában és Nyugat Európában mocorognak.Remélem augusztus 20.-ára nem keresnek sebezhető,újabb célpontot.Minden esetre sokat segítene,ha asszimilálódnátok az igazhitűekhez.Nem örülnék,mert én úgy szeretem a VI kerületet ahogy van.

  • Tehát. Mit kíván tőlem és tőled, és általában minden izraeli zsidótól és minden európaitól az ISIS? Elsősorban félelmet és szorongást a muszlimoktól. Másodsorban azt, hogy minden ezzel kapcsolatos rémhírt, – terrorcselekményről, kegyetlen muszlim gondokodásról – azonnal és felnagyítva és megsokszorozva terjeszd a neten, és mindenütt másutt is. Na, azt hiszem, ennek tökéletesen megfelelsz.

    De vajon miért akar ilyesmit tőled az ISIS, ha egyszer el akarja foglalni Európát (na meg Izraelt)? Nem jobb lenne édesgetni minket addig, amig a hadserege álruhában migrál közénk?

    Hát először is azért, mert nincs hadserege. Lehet néhány ezer terrorista-kiképzője, akiknek azonban eszük ágában sincs idejönni közénk. Ezek persze küldenek néhányszáz terroristát is, de őket le tudná leplezni a mi titkosszolgálatunk, ha erre koncentrálna.

    Másrészt meg azért, mert a migránsok legnagyobb részének esze ágában sincs a dzsihád, éppen ellenkezőleg, menekülnek előle (egyelőre). Deazonbanellenberger (ahogy gyerekkorunkban monduk) ha sikerül mibennünk a félelmet annyira megnövelni, hogy gárdákat és pogromokat termelünk ki magunkból, akkor bizony a köztünk élő muszlimokat ránk lehet uszítani. És voilà, el is foglalhatnak minket hadsereg nélkül is.

    Látsz valami hibát a logikámban?

  • Más kérdés, hogy miért várják el tőlem és tőled a MI POLITIKUSINK is a rettegést. A magyar válasz egyszerű: ez Orbán Viktor egyetlen tényleges ütőkártyája, a többi már gyakorlatilag megbukott, rezsicsökkentéstől futbalnemzetig…

    Izrael bonyolultabb eset. Nektek állandó harci készültségben kell lennetek, hogy a (hasonlóképpen kívülről uszított) saját muszlimjaitokat sakkban tarthassátok a nemzetállami eszme jegyében. Ebbe pedig titeket a földrajzi helyzet, a többévtizedes cionista politika, és elsősorban az európai, amerikai, stb… világpolitika kényszerített bele azzal, hogy örökké irritáló szálkaként ültették be Izraelt a közelkeleti politikába, feltehetően az olajkérdés miatt.

    De hát erről már eleget beszéltem neked, úgyhogy itt most abba is hagyom…

    Voltaképpen nem várhatok tőled se mást, mint ami a lényeged. Csak egy kissé reménykedtem (oktalanul), hogy látod te is ezeket a kényszereket, és hogy az, aki saját bőrén tapasztalta meg az ok nélküli üldöztetést gyerekkorában, ő maga soha nem esik bele a faji-vallási gyűlölköésbe. Tévedtem. Semmi baj, sok másban is tévedtem már…

  • Kedves Orsós Elemér, a Koránt valóban nem ajánlom, mert nagyon kíváncsinak és elszántnak kell lenni az olvasásához. De viszont ajánlom Germanus Gyula könyveit, amelyben élvezhető formában lehet megismerkedni a muszlim gondolkodással, vallási előírásokkal, és a különféle földrajzi és társadalmi körülmények között élő muszlimok lényeges mentális különbségeivel. Persze mindez Khomeini előtt volt érvényes, de kétlem, hogy a felszines mai gyűlöletpolitika mélyebbre is behatolhatott volna.

  • MUZULMÁN IMÁDKOZÁS (részlet)

    A hívők számára napi öt kötelezően előírt ima van elrendelve,
    melyek időpontja a Nap állásától függően naponta változik. Tilos ugyanis imádkozni a hajnali imát követően napkeltéig, amikor a Nap felkel, delel illetve amikor lenyugszik. Ha valaki a megfelelő időpont előtt imádkozza az imát, az érvénytelennek számít, de ha valaki elfeledkezik róla vagy átalussza, akkor utólag köteles azt bepótolni.

    Az ima feltétele az érvényes imaidő, a tisztaság, a szemérem takarása és a Kibla irányába való fordulás.

    Mivel a naponta változó időpontokat igen nehéz követni illetve észben tartani, ezért minden ima előtt a mecset egyik minaretjét egy müezzin foglalja el, aki imára hívja a híveket.

  • JÉZUS AZ IMÁRÓL

    Mt 6. 5 És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. 6 Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván. 7 És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. 8 Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 19
    4:53 de.

    „Más kérdés, hogy miért várják el tőlem és tőled a MI POLITIKUSINK is a rettegést.”

    Szerintem Te valamit nagyon rosszul látsz, mert mintha csak éppen Izrael és Magyarország látná pontosan úgy hogy, nem rettegni, hanem előrelátóan védekezni kell! A nyugati okos vezetők rettegés megszoktatása, belenyuvás biztatása csak felbátorítja a békeharcosokat, gyertyák helyett önvédelmi eszközöket kellene osztogatni a váratlanul és ártatlanul áldozattá válhatóknak és persze már eleve alaposan szelektálva kellett volna magukhoz engedni őket! Nagyon jó példa erre az hogy, Izraelben mire kiér a katonaság a terrorcselekmény színhelyére, addig a lakosság már simán ártalmatlanítja az elkövetőt, a hatóságoknak már csak a lepedőt kell ráteríteni. A civilizált Nyugaton ez abszurd módon, fordítva történik! Kérdem én, akkor most kinek van önfeladási káosz kódolva a fejébe? Ha mi is így gondolkodnánk, gondolkodtunk volna, már rég csak törökök lennének a Kárpát-medencében!

  • Almási Alma,
    a logikádban én nem látok semmilyen hibát,mert amit Orsós Elemér itt válaszol neked annyira pontos,hogy nekem nem marad mit látni. Te vagy a szunnyadó terrorsejtek legbiztonságosabb fedezője és élesztgetője.Remélem,akaratlanul.Vedd figyelembe,hogy nektek nincs másik hazátok.A migráns programotokkal zsidók közül csak az igazán hülyék értenek egyet.A közel keleti szálkát elsősorban a Szovjet birodalom szavazatával ültették a szemetekbe.Miért?Mert azt hitték,hogy itt egy bolsevik fiókbirodalmat állíthatnak fel. Később rájöttek,hogy a 22 arab ország nagyobb piac a fegyvergyártásra,mint az akkor 6-700.000 lelket számláló zsidó állam.A zsidó géniuszt és a holokauszt tanulságait levonó nép hősi kiállását nem vették számításba.Annak idején a volt miniszterelnök asszonyunk mondotta volt Hruscsov elvtársnak, hogy,”A szovjet hatalom még nem létezett,amikor Izrael népe már történelmet írt.A szovjet hatalom már régen nem lesz amikor Izrael folytatja a történelem írását”.Ez így is van.Akkor is ha a bolsevik maradékoknak és(akarva vagy akaratlan)támogatóiknak megmaradtunk szálkának.Az átkos idők szemináriumainak amúgy antipatikus vetőmagjai gyenge,de talajra találtak.

  • Kedves gyuri10, megbocsátok, noha nem neked, hanem nekem volt ma elég nehéz napom (öt unokámnak kellett karneváljelmezt csinálni holnapra, és persze főzni, etetni, mosogatni :D).

    Megbocsátom, hogy nem vetted észre, NEM AZ ÉN SZEMEMBEN, hanem a muszlim világ szemében vagytok szálka. Nekem inkább fáj, hogy így kitoltak veletek.

    Orsós Elemérnek pedig annyit: én csak Magyarországról és Izraelről beszéltem, mert gyuri10-zel mi ketten ezekben vagyunk érdekeltek. Egyébként úgy tudom, a többi európai államban a politikusok általában nem keltik a migránspánikot, csak a szélsőjobb. Az is megérne egy misét, kitárgyalni, hogy nekik ez miért jó? De most erre már elég fáradt vagyok…

  • Ja, és, kedves Elemér, a törököket nem MI, hanem a német-spanyol csapatok, Savoyai Eugén parancsnoksága alatt űzték ki a mi országunkból is. Voltaképpen ezért lettünk MI Habsburg territórium.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 19
    5:19 du.
    Bocsánat, nem akartalak megsérteni és elfogadom hogy, „izlések és pofonok különböznek!” Ne haragudj, de én is érdekelt szeretnék lenni, pedig nem vagyok szélsőjobb, csak lányai és unokái jövőjéért aggódó nagypapa! 🙂

  • Almási Alma

    Ha már pánik-keltésről beszélünk, említsük meg, hogy a ballibek is ezt teszik, csak másfajta előjellel. Utóbbiak azzal, hogy „rasszizmust” kiáltanak. Kérdés, hogy melyik jelent valós veszélyt?

  • Almási Alma
    2017 augusztus 19
    5:24 du.
    Igazad van, de akkor menjünk vissza a nándorfehérvári győzelemig, ami egész Európára kihatott. Egyezzünk ki abban hogy, valakinek mindig láb alatt voltunk, átjáróház oda-vissza, ennek ellenére a térképen vagyunk és próbáljunk már -akivel lehet- összetartva tovább nem zsugorodni. Én speciel az ide kvótázott muszlim migránsokban nem látok integrálható parnert, ám a muszlim térhódítás elől hozzánk menekülő -eddig bennünket lesajnáló- nyugat-európai migránsokban igen. (Nem kell elképedve rámcsodálkozni, a nyugatról hozzánk település már elkezdődött, aminek nem csak az olcsó megélhetési és ingatlan árak az oka, hanem főleg a nyugodt, muszlim migráns mentes övezet!)

  • Kedves jani, a rasszizmus hatásait már alaposan kitapasztaltuk, például 1944-ben. Neked legyen mondva!

  • Kedves Orsós Elemér! Ha jól sejtem, mi egyáltalán nem vagyunk migránsmentes övezet, amennyiben Miviktorunk betelepített ide néhány gyanús fizetős gazdag muszlimot. Talán éppen ők szervezik a terrorcselekményeket európaszerte, mint anno a kommunizmusban a márnemistudomhogyhíjják (öreg vagyok én már ezt a sok gazembert névről megjegyezni)… Igaz, persze akkor nem nálunk lesznek a merényletek. Az meg, ugyebár rendben van, végül is Európa a mi ellenségünk, vagy nem?

    Ti nem utáljátok, hogy hagyjátok magatokat megvezetni mindenféle álszent és idióta dumával?

  • Almási Alma

    „Kedves jani, a rasszizmus hatásait már alaposan kitapasztaltuk, például 1944-ben. Neked legyen mondva!”

    Nem csak a rasszizmust tapasztaltuk meg, hanem azt is, hogy mi mindenre lehet ráfogni és hogy a politikában hogyan lehet vele visszaélni. Napjainkra a „rasszizmus” – más hasonló kifejezéshez hasonlóan – sok esetben csupán a valóságot elfedő és mások megbélyegezésre használatos rosszindulatú retorikai kifejezés.

  • Almási Alma,
    tulajdon képen én akár ki is szállhatok ebből a témából. Orsós Elemér olyan értelmesen megalapozott válaszokat ad neked,hogy ha én beleszólnék csak rontani tudnék.Csak annyit,hogy a saját nevedben sok mindenhez jogod van.Gyerekeid és főként unokáid nevében nincs jogod egy általad távolról sem ismert tömeget Magyarországra bebútorozni.Az unokákkal kell legjobban vigyázni,mert majdan nekik kell leborulni és „áldó imádság mellett elmondani szent neveiket”.Kérdés:neked milyen jogod van megreszkírozni az „áldó imádság”átokká változtatására?Egyébként nemcsak Viktorunk telepitgeti a mérgező gombát.1996 ban vettem az első mobiltelefonomat.A kőrúton,az oktogonnál,az akkori Rothschild mellett egy arab média üzletestől.Tudta,hogy izraeli vagyok.Úgy vágott át a telefonnal,mint…a palánkon. Képzeld el,hogy nem rá,hanem saját magamra haragudtam.Joggal! Hogy miért magamra? Orsós Elemér pontosabb válasz adhat mint én ha odafigyelsz rá biztos,hogy meg is érted.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 19
    8:59 du.
    Ebbe a vitába csak belebonyolódni lehet, mert két malomban őrölünk! A mi fizetős, lekáderezett és folyamatosan megfigyelt migránsainkat a jannuár 1-én született „szíriaiakkal” én nem tenném egy kalap alá. Nem hiszem hogy, a mi bérmigránsaink szervezik Európa leigázását, mert az vakmerően ostoba lépés lenne részükről a folyamatos megfigyelés miatt. Azért hogy, a művelt Európa önként beteszi a nyakát a hurokba, még nem ellenségeink, de ezért szánni Őket szerintem normális hozzáállás. Az álszent és idióta megvezetés odaitélése pedig relativ. Öt éven belül kiderül kinek volt igaza! Én az európai Magyarországnak drukkolok, nem Magyarisztánnak és Eurábiának!

  • Orsós Elemér,
    ifjú korodban Te nem kajakoztál?Mert úgy látom,egyre inkább egy hajóban evezünk.Félek,hogy öt év múlva már csónakunk sem lesz.A lapátot már kezdik kicsavargatni a kezünkből.Te nagyon jól tudod hogy nem rólunk szól a dal,de ha ez így megy,bizony az Európa nevű hajó igencsak süllyedőben van.Nem örvendek és nem kárörvendek a Ti veszteségetek az enyém is.

  • gyuri10
    2017 augusztus 20
    10:19 de.
    Kedves Gyuri bácsi, nem kajakoztam, csak kenuztam, ettől függetlenül a hajós párhuzamod ül! Az Európa nevű hajó valakinek a világgazdasági érdekeit sérti és ez nem az összezsugorodott, USA és NATO támaszpontokkal körbezárt Oroszország, pedig azok a barátai reklámozzák ezt, akik nem bírják a legvadabb módszerekkel sem betörni.

  • Kedves gyuri10! Orsós Elemér szövegei, az hagyján. V ele körülbelül tisztában vagyok.

    De a te szöveged EBBEN…

    gyuri10
    2017 augusztus 19
    4:44 du.

    Hát az nekem nem világos.
    De azt hiszem, most kell nekünk egymással abbahagyni.

  • Kedves Almási Alma,
    én nem kérlek az abbahagyásra,de ha ragaszkodsz hozzá és képes leszel nem szemcsípő dolgokat produkálni,én nem vagyok semmi rossznak az elrontója.Remélem nem sértettelek meg,mert semmi szín alatt azt nem szeretném. Azt nem érdemeltem ki,hogy Téged sértegesselek.

  • Nem sértettél meg… 😀
    Hogy nem produkálok a SZÁMODRA is szemcsípő dolgokat, azt nem garantálom. Viszont a muszlim-kérdés, valamint Izrael problémáinak a megvitatását igyekszem veled elkerülni, mert úgy gondolom, személyes érintettséged miatt nem várhatom el, hogy objektív legyél.

  • Az objektivitásommal kapcsolatosan tökéletesen igazad van.
    Arra azért megkérlek,hogy vedd figyelembe:a világ velünk ellenséges felével,köztük a terroristák=migránsok simogatóival,ha elfogadnám az „objektív” hallgatást,akkor már kérhetném a magunk részére a kötelet is!A „szemcsípő dolgok”számomra csak akkor szemcsípőek,ha ha hazugságokon vagy rosszindulaton esetleg a téma nem ismerésén alapszanak.Nos…Nálad nem tapasztaltam semmiféle rosszindulatot sem hazugságot.Az ellenségeink rosszindulatú hazugságaira itt-ott történő hivatkozásaidat kizárólag a téma nem tudására vonatkoztatom.Ne keseredj el!Nem Te vagy az egyetlen,aki kajolja a jól beadott hazugságokat.Abban viszont bízok,hogy egy kis utána nézés segítségével nem lesz problémád a valódi objektivitást is megérteni.

  • Kedves Alma,
    csak azért,hogy valamelyes normális hangot is ismerhess,ha még eddig nem ismerted,itt elküldök Neked egy kis ízelítőt:
    https://www.youtube.com/watch?v=WnnkoB0PljQ

  • „a terroristák=migránsok simogatói”

    Ez sértés. Ha nem tudod, miért, egyszer majd talán kifejtem.

  • Remélem,hogy amikor az a bizonyos”egyszer”aktuális lesz Nálad,még mindig magyar nyelven és csadra nélkül magyarázhatod meg.Addig jogod van megsértődni és csak azért nem esek kétségbe,mert remélhetőleg lesz még alkalmad bocsánatot kérni,mert téma értési hiányod miatt megsértett valaki,aki jobban szereti a Te hazádat, mint a kerítésbontásról álmodozó áldozatjelöltek.

  • Itt küldök még egy kis fejtágítót!Ha megérted és biztos vagyok benne,hogy megérted,akkor vagy engem leírsz a sértegetők névsorából,vagy Brigitte Gábrielt is felveszed.Így vagy úgy,de Ő inkább tűnik értelmesnek a világ nem idiótái szemében. A megértéshez szükség van az elolvasásra.Próbáld meg!Menni fog!
    vhttps://www.youtube.com/watch?v=WnnkoB0PljQan

  • gyuri10
    2017 augusztus 21
    3:28 du.
    Szerintem Brigitte Gabrielnek addig tökéletes igaza van, amig az iszlám terrorizmus okait fejtegeti, de az hatalmas tévedés hogy, arra az USA-ra bízná a megoldást aki a hamis zászlókkal előállított „arab tavaszokkal” majd a „humanitárius” és kéretlen rendcsinálásokkal és az ottfelejtődött ideiglenes megszállásokkal kuplerájt, politikai és gazdasági káoszt és polgárháborukat kreált olyan -muszlimoknak természetes és elfogadott- diktatúrákból, akik az ő demokrácia exportja előtt százszor jobban éltek. Az is érdekes hogy, az Isis elleni harcban a világ csedőreként tetszelgő USA messze nem a katonai hatalmának arányában veszi ki a részét, pedig akár egymaga pár hét alatt megoldhatná a problémát! Csak nem valami csalafinta érintettség sunnyog a háttérben? Ez persze álnaiv költői kérdés volt!

  • Orsós Elemér,
    ez már határos a provokációval!Állandóan arra kényszerítesz,hogy egy szavadat se tudjam cáfolni.

  • gyuri10
    2017 augusztus 21
    5:11 du.
    Köszönöm, de figyeld meg, nem fogom megúszni sürgős pszihiátriai kezelés ajánlása nélkül.

  • Orsós Elemér,
    ha valóban ilyesmiktől tartasz merem ajánlani,hogy mondjál néhány jó szót a kerítésbontásra,a nyugdíjasok kötelező öngyilkossága érdekében,Soros felkérésére,hogy szponzoráljon néhány bankrotot, a kormány elkergetésére és az európaiakkal kötött szerződések felmondására.A lehetőségek végtelenek.Nekem is van problémám.Az „objektivitásomért” jutalomként kértem kötelet a magam részére. Nos…ezzel két probléma is van:egyik,hogy nem tudok hurkot kötni,a másik,hogy nem engedem,hogy bárki is besegítsen.Mi marad? Aki tud kötéllel bánni kösse fel saját magát.

  • gyuri10
    2017 augusztus 22
    3:47 de.

    Különösebben nem izgat, de azért direkt hülyeségeket nem írok hogy, tényleg legyen jogalapom a gumiszoba kiutaltatására. Csak olyan véleményt írok, amit logikusan meg lehetne cáfolni, ha az ellenkezője igaz lenne. De ne várj tőlem további ilyen „eleméri” aranyköpéseket, mert józan paraszti ésszel meg egy mezei kis technikumi oklevéllel évente csak egyre, maximum kettőre telik.

  • Most olvastam az Origón, hogy idén Európában már MAJDNEM ötven ember halt meg közlekedési baleset… izé… terrortámadásban. Ti még mertek autóba szállni?

  • Sajnos a világban sok százezer számra halnak meg mellrákban.Erre milyen gyógyszered van? Mert a fegyverrel támadók ellen vagy az erőszakolók ellen a távol-tartás is egy gyógymód lehet,ameddig egyáltalán lehetséges.Egyébként ez az Origós példa kicsit sántít, mert minden Origós mese nélkül sajnos Európában évente sok százan halnak meg autó balesetben és ebbe még nincsenek beleszámítva a Barcelonai,párizsi és egyéb terror gázolások áldozatai.Örüljetek, hogy van egy olyan vezérkarotok,amely képes és akarja is megvédeni még azokat is,akik erősen dolgoznak a „balesetek” érdekében.

  • Almási Alma
    2017 augusztus 22
    12:12 du.

    Sok szempontból sántít a hasonlatod. Pl. a közúti baleset az nem eszkalálódik. Az erőszak viszont erőszakot szül. Hiába van kultúránkban, hogy nem szép dolog a bosszú, az ösztönből fakadó indulatokat – ha elszabadulnak – nehéz megfékezni. Ehhez képest a kerítés építés sokkal békésebb prevenció.

    Egyébként, hogy áldozatok száma eddig nem haladta meg a közúti balesetekét, nem a terroristák szándékán múlt, hanem azon „gyáva emberek” megelőző munkáján, akik komolyan veszik a veszélyt.

  • Almási Alma,
    szomorú dolog,hogy a kissé balos,egykori értelem jobbra át vezényszóra baloldalon hagyta az értelmetlen politikai megalkuvást.A vesztesek nem kellene,hogy veszettekké váljanak.Az önvédelem elfogadott,nem szégyellni való cselekedet.

  • Almási Alma,
    Egyébként én jogot adnék a migránsok befogadására,de csak a jó lelkűek saját lakásába.Ameddig tovább utaznak a humánus,gazdag országokba.Addig pedig élvezgessétek a szép csokiszínű,erőszakoló követelőző,”emberi jogokat”csak saját magukra értelmező megszálló hadsereget.”Teljesítsetek jobban”,mert Európa lassan már megtelt. Szépen etessétek a krokodilt,annak reményében,hogy ti maradtok utolsó falatnak.

  • jani, te állítólag istenhívő keresztény vagy. Akkor bizonyosan egyetértesz azzal, hogy ha túl sok muszlim menekült érkezik a határra, akkor őket elrettentés céljából éheztetni, szomjaztatni kell, télen fűtetlen sátorban tartani a pici gyerekeikkel együtt (ahogy kedves Miviktorunk tette idén). És ha a kerítés már nem használ, mert annyian jönnek, akkor majd le kell őket géppuskázni, gyerekestül. Nehogy Jézus híveinek kicsit kevesebb kolbász jusson, netán el kelljen tűrni más fajta embereket is a környezetükben. Persze értelek, nem bízol Istenben, hogy tolerns viselkedés esetén megvédene.

    Én nem vagyok istenhívő, ezért én másképp szeretném. Szeretném, ha emberi viszonyokat és normális lehetőségeket kapnának az ide menekülők, miközben persze azokat, akik gonosz szándékkal jönnek, vagy bűncselekményeket követnek el, a titkosszolgálatunk kinyomozná és megbüntetnénk, börtönbe csuknánk, esetleg kitoloncolnánk, ahogyan más bűnöző keresztényekkel vagy magyarokkal is el szoktunk bánni a rendőrség és a bíróság segítségével.

  • Kedves gyuri10, ebből a nagyon butácska és embertelen hangodból nem kérek, még ha csak ugratásnak szántad, akkor sem. Majd beszélgessétek meg a témát charlie-vel, Orsóssal, és mindazokkal, akiknek ez a papedli.

  • Almási Alma

    Megjelölhetted volna, hogy „gyuri10” melyik hozzászólásáról beszélsz, mert speciel az utolsó (augusztus 23 4:09 de.) nagyon frappáns volt, és nem volt benne sem sértő, sem közönséges. Viszont te sértődést színlelve kitértél a válasz elől. Én is megkérdezem, eddig hány migránst fogadtál a lakásodba? Vagy –
    egyáltalán – bárki rászorulót, hogy így mersz ítélkezni másokon csupán feltételezések alapján? Mit tudsz te rólam, azon kívül, hogy kiforgatod a szavaim és a szándékom?

    Pontosan tudod, hogy a migránsok esetében nem a segítőkészség vagy a tolerancia hiányáról van szó, hanem a nagyobb baj megelőzéséről. Egyébként, a magyar kormány a határon túli magyarok esetében is azon az állásponton van, hogy maradjanak a helyükön, ott kívánja támogatni őket. Pedig ők nem idegenek.

  • kedves jani, ez a migráncsokról folyó beszélgetés a részetekről csupa közhely. „Majd a lakásodon”… Tudod, az én lakásaimon – pontosabban a szüleim lakásán, a nagyanyám, a nagybátyám lakásán, valamint a papám maszek fogászati laboratóriumában 1944-ben öt zsidó embert menekítettünk át a legrosszabb időkben. Majd, amikor a szomszédunk lakását lebombázták, őt is – családostul – befogadtuk, amig nem találtak másik lakást. És ne mondd, hogy az más… Nem szívesen mondom, de aki a labiban bujdokolta át a vészkorszakot, éppenséggel nem grállovagként viselkedett Budapest felszabadulása után. De mi azon csak nevettünk.

  • Kedves Alma,
    ha nem lenne halálosan komoly amit írtam,akkor még ugratásnak is vehetnéd.Lehet,hogy nem is olyan szomorú,hogy charlieval, Orsóssal,janival és a többi”papedli”keresővel sokkal több a közös nevezőm,mint Veled.Nem sértegetni szeretnélek,de jó lenne ha idősebb korra ott tudnád hagyni a gangot.Ki előbb ki utóbb,de már felnőtté kellene válni!Ha ezért megsértődsz az nem miattam van, hanem azért mert megsértődni könnyebb,mint unokáink,utódaink jövője érdekében racionálisan gondolkozni.Különben van egy olyan érzésem,hogy Te akarsz engem zrikálni,mert az hihetetlen,hogy nekem,aki 60 éve nem élek Ott fontosabb a „VI.kerület”,mint Neked

  • Kedves Alma,
    ha ez a zsidó-mentési akció igaz és jogom nincs rá,hogy kétségbe vonjam,akkor a családodnak a nevére fát kell ültetni a Jád Vásém intézetben és hivatalosan a”Világ Igazai”kitüntetést kell kapnotok.Azonban legnagyobb sajnálatomra még ez sem igazolná az iszlám VALLÁSHÁBORÚ védelmét.Hazáddal,népeddel és az egész kultúrvilággal szembe szállva.Az pedig,hogy egy volt üldözött az üldöztetés után aljasul viselkedett 1.hogy nem tartozik ide, a másik,hogy azért mert valaki zsidónak született még nem biztos,hogy EMBER is.Lásd:seres!(jó vagyok a magyar helyesírásban)Izrael egyik legmegveszekedettebb ellensége.Az életrajzát kiveheted a Google-ból. Nem feladatom még ezt a mocskot is vita tárgyaként itt simogatni.

  • Kedves gyuri10!
    Amit írtam, szórul szóra igaz. A volt üldözött kis disznóságát senki sem vette a szívére, valahogy nálunk nem volt kívánalom, hogy csak a „jól viselkedőkkel” férjünk meg. Nem is szoktam emlegetni, most is csak azért, hogy rávilágítsak, az emberséges viselkedés egy üldözöttel NEM FELTÉTLENÜL a jól viselkedés jutalma. (az eset különben is heppienddel végződött, az illető anyukája néhány zsidó átok kiséretében kilökte a gangra, amit a fia „gondozásba vett”… 😀 )
    Rád sem haragszom, és nem is sértődtem meg. Nem vagyunk egy véleményen, és kész. Ha te rossz jelzőkkel jössz, édes istenem. Csak jeleztem, ha nem tudnád…

  • Kedves Alma,
    annak azért örülök,hogy nem sértődtél meg az ellenkező véleményed ellenére sem.Nem szeretnék kizárólag a velem azonos véleményűekkel bájologni. Veled azért érdekes a társalgás,mert egy olyan embertípust ismertem meg benned,amilyennel eddig nem találkoztam.Egészen biztos vagyok benne,hogy egy jó esetleg túl jó ember vagy.Ezért van az,hogy humánus-álhumánus eszmékkel meg lehet vezettetni.Ez a téma nem azonos a fajgyűlölők által üldözöttek menekülésével. Ellenkező az előjel.Az iszlám (nem lebecsülendő másfél milliárd) Világuralmi törekvéseinek hadseregével áll szemben az emberi kultúra.Elég fonák dolog, hogy ennek a tulajdonképpeni világháborúnak mi vagyunk az előretólt állása,Európa és saját magunk védelmében is.Kár,hogy okos,tanult emberek is áldozatul esnek az iszlám hazugságainak. Egyenlőre verbálisan.Mindnyájunk érdekében merem remélni, hogy így is marad.Azt azért vedd Te is figyelembe,hogy”Aki irgalmas a kegyetlenekhez,az kegyetlen az irgalmasokhoz”.

  • Kedves Alma

    Dicséretes dolog, amit ’44-ben a szüleid és nagyszüleid tettek. A szövegeid alapján kezdettől gondoltam, hogy valahol a születésed előtt véget értek a tapasztalataid mások befogadásáról. Nincs is szükség rá, hogy übereljelek. 🙂

    Bár köztük élsz, nyilvánvaló, hogy a keresztényeket nem ismered. Miért kéne elhinnem, hogy a muzumánokat ismered..?

  • Kedves gyuri10!

    Azt írtam valahol feljebb:
    „Én nem vagyok istenhívő, ezért én másképp szeretném. Szeretném, ha emberi viszonyokat és normális lehetőségeket kapnának az ide menekülők, miközben persze azokat, akik gonosz szándékkal jönnek, vagy bűncselekményeket követnek el, a titkosszolgálatunk kinyomozná és megbüntetnénk, börtönbe csuknánk, esetleg kitoloncolnánk, ahogyan más bűnöző keresztényekkel vagy magyarokkal is el szoktunk bánni a rendőrség és a bíróság segítségével.”

    Az evolucióra alapozott vallás-elméletem szerint minden sikeres vallás olyan, amilyenre az adott társadalomnak az adott helyen és időben szüksége van. Ez jól látszik az Ószövetségből kifejlődött vallásokra is. Az arabok kemény sivatagi törzsi életmódot folytattak, Mohamed tehát ehhez igazította a vallást. Az európai pogány – görög, római, kelta – életmódhoz viszont a krisztusi verzió jobban passzol.

    Érdekes, hogy Krisztus idejében a zsidóknál több vallás-reformátor is fellépett (Holt Tengeri Tekercsek), de zsidó szektaként egyáltalán nem voltak sikeresek, viszont Pál apostolnak és Nagy Konstantinnak igaza lett az európai pogányság tekintetében.

    Én úgy olvastam Germanus Gyulánál, hogy a perzsák, de különösen az indiaiak muszlimsága jóval szelidebb, mint az araboké. Szóval ne vegyük egy kalap alá az agresszivitásukat sem.

    Tényleg, vajon miért nem olvasod Germanus munkáit, ha érdekel a téma? Ne csak az izraeli politikában érdekelt uszító verziókban tanulmányozd az iszlámot, hanem mi lenne, ha egy muszlimmá áttért magyar zsidót is meghallgatnál, még az Izrael megalapítása előtti időkből? Talán sokoldalúbb lenne az iszlám-képed… Egy vallás persze változik, de 60-70 év azért nem túl nagy idő egy vallás életében.

  • Almási Alma

    Az illegális „migránsok” befogadásával kapcsolatban nem világnézeti (hívő-nem hívő) alapon oszlanak meg a vélemények.

    Germánusz Gyuláról annyit, hogy kritikusai szerint muzulmán hitre való áttérése tudományos ambícióival függött össze, mert különben nem juthatott volna be európaiak számára tiltott szent helyekre, könyvtárakba stb. Ugyanezért fogalmazott visszafogottan a muzulmán vallás negatívumairól vagy hallgatta azokat el. Egy időben a Farkasréti temetőben naponta mentem el a sírja mellett.

    Olvass Stein Aurélt és Vámbéry Ármint is. Utóbbi, életét féltve szintén álnéven, álruhában utazott és végezte kutatásait.

    De van személyes kapcsolatom is muzulmánokkal. Egyik unokanővérem egy arab orvoshoz ment férjhez. (ennyire vagyunk rasszisták) Dubaiban laknak. Annak idején, mikor férjhez ment (kb.30 éve) megvettem neki Germanusz könyvét, hogy legyen képben a muzulmánokról.

  • Germanust már régen olvastam (30 éve?), de úgy emlékszem, ő maga írja, hogy miért tért át. Igen, tudományos ambícióból egy tanára tanácsára. Szóval nincs mit „leleplezni”. 😀

    Ja persze, mindent elhallgatott… 😀 😀

    Komolyan lassan tele a hócipőm ezekkel az érveléseitekkel: ha rosszat ír, igaz, ha jót ír, elhallgat és hazudik.

    Hát én elég sok muszlim iratot olvastam, Koránt is, mást is. Persze, sokminden van benne, és úgy lehet magyarázni, ahogy éppen akarja az ember, de ez igaz az Ószövetségre és az Újszövetségre is.

    A muszlim is csak olyan ember, mint mi, lehet őket is uszítani vagy csillapítani, kedvetek szerint.

    És most ezt befejezem.

  • Almási Alma

    Itt van Germanusz Gyula vallomása, hogyan tért át az iszlámra. Ha az olvasónak van türelme végigolvasni, majd eldönti, hogy mennyire őszinte.

    http://iszlam.com/az-iszlam-pillerei/tanusagtetel/item/1659-dr-germanus-gyula-abdul-karim

  • Kedves Alma,
    miután elolvastam jani belinkelését is és a Te véleményedet nem kevésbé reagálásra generálónak tartom,pár szót szeretnék beírni. Mint minden vallás az iszlám is változott.Amiről Germanus Gyula ír,az egy nagyon romantikus szép álom.Ezzel együtt a romantika kissé elakad,amikor azt szónokolja,hogy a”változásokban”Isten csak akkor tud segíteni,ha magatok megharcoltok érte.Ugyan ez a mottója Laurenznek(angol biztonsági tiszt)”A bölcsesség hét pillérében”.Aki tevőlegesen részt vett az iszlám hódításaiban és a sivatagi barbár horda nemzetbe tömörítésében.Fejszál”király” Laurenzhez szólva az angol Allenby ezredes jelenlétében gunyorosan megköszönte,mondván:”Te tettél engem királlyá.”Az iszlám megismeréséhez tartozó kötelező olvasmányok a”Görbe kard”és a”Mohamed”című kulcsregények is.Egyébként a törökök ugyan azzal az allah hu achbar kiáltással gyilkoltak az egri várban és a budai várnál is.Az iszlám világhódítási törekvései nem változtak,csak a módszerei lettek kegyetlenebbek és aljasul alattomosabbak.Erre ma már nem kell a századeleji irodalommal táplálkozni.A napi hírek minden irodalmi álmot és hazugságot felülírnak.

  • Kedves Alma és Mindenki,
    Aki „iszlámtudományi”disszertációt akar írni vagy a torkunkon lenyomni,kérem hogy itt-ott vegye figyelembe ebben a youtubeban elmondottakat is.

  • Többeknek!

    Hát, hát… ami az iszlámot illeti, én Germanus Gyula érdekes mesekönyvei és ifjusági regényei mellett/helyett azért inkább például Simon Róbert tanulmányait ajánlanám a nagyérdemű érdeklődő közönség figyelmébe.

  • Gyuri bácsi, jó a videó, meg is fogadom a konklúziót: „fogjuk a politikai korrektséget és dobjuk a szemétbe, ahova való”.

  • Simon Róbert rendben van.

  • Almási Alma,
    szívderítő,hogy”Simon Róbert rendben van”.Boldog az anyósom!Kár, nagyon nagy kár,hogy Brigitte Gábrielre Tenálad „Szó fennakad, lehelet megszegik”…Kár,hogy árulkodsz Magadról.Simon Róbert is hitelesebb lenne,ha beírta volna,hogy a koránt mindegyik barbár horda a saját szájíze szerint terjesztette,de csak szájról szájra Képzeld el,hogy én még a saját népem szégyenfoltjairól is tudok. Ide tartozik többek között egy Weisz nevű zsidó,aki hivatalos fordítását adta ki a ma is érvényben levő koránnak.Egyébként Simon Róbertnek sok helyen igaza is van,csak meg is kell érteni, ha lehet objektíven amit ír.Lehet,hogyha nem írt volna semmit a Vezúv krátere ugyan úgy füstölne.

  • charlie,
    furcsa,hogy kisebb nüanszokat leszámítva állandóan tandemen biciklizünk.Orsóssal meg együtt evezünk.A”más arcú iszlám”főnöke pedig nem tud elküldeni Anyám „alfelébe.”Persze ezt azért ne vedd szerelmi vallomásnak,mert más a köztünk levő alapállás.

  • @gyuri10
    ?
    „Saját szájize szerint szájról szájra”
    ?
    Mégis hogyan máshogy? Az Ószövetség sem teljes fegyverzetben pattant ki Mózes fejéből, még ha azt is állítja magáról…

    Goebbels naplójában olvastam, hogy miért kellett (volna) megsemmisíteni a zsidókat. Nos, az emberiség fejlődése szempontjából legoptimálisabb, ha a különféle képességű népeket a saját paramétereik szerint hierarchiába rendezve a legfejlettebb német népnek kell a csúcson lennie. Általában ezt el lehet érni , ha másképp nem, hát fegyveresen, de sajnos a zsidók, akik alapvetően liberálisok, nem hajlandók betagozódni a nekik megfelelő helyre, hanem minduntalan megbontják a természetes rendet és még az erőszaknak is sunyi módon keresztbe tesznek.

    És ugyebár, milyen igaza volt Goebbelsnek! Ha Hitlernek maradéktalanul sikerült volna kiirtani a zsidókat, akkor most nem lenne például Soros sem, és Miviktorunknak a feje se fájna. Meg Izrael állam se lenne, és a palesztínai arabok nem lettek volna harcias nép, hanem máig békésen kérődznének a Brit Birodalom árnyékában. De meg még Finkeinstein se lett volna! A politikai korrektség fogalma meg létre se jött volna (mert az is liberális humbug), hanem a politikusok saját kényük-kedvük szerint hazudozhatnának, ijesztgetnének, és tiszta lelkiismerettel vezethetnék az embereket az orruknál fogva…

    Mennyivel szebb világ lenne, kérlekszépen…

    Csárlit pedig az egészségedre kívánom…

  • Almási Alma

    Korábbi hozzászólásodban nekem még csak félreérthetően, legutóbbi hozzászólásodban „gyuri10”-nek viszont már egyértelműen rasszizmusról beszélsz, nem pedig az iszlámról. Senki nem beszélt alsóbb vagy felsőbbrendű „fajokról”, hanem vallásokról, illetve ideológiákról.

  • jani, a liberalizmus nem faj…

  • Kedves Alma!

    …Köszi!

  • Gondolkoztam,hogy hozzaszoljak e ujra-a kozottetek
    folyo pezsgo vitahoz,amely neha-ugy tunik,
    suketnemak -„politikai korrekt” liberalisok,
    es tapasztalattal biro-realistak kozott folyik.

    Jani-igazad van.Itt nem fajokrol,hanem vallasokrol-
    sot-ideologiarol van szo.
    Hiaba a terror cselekmenyek Spanyolorszagban,
    Franciaorszagban,Britaniaban,Hollandiaban –
    a”konyves homloku,ven Europa”-meg mindeg nem erti-
    mivel all szemben.
    Ertem en ezt,hogy 70 evvel a 2-ik VH utan-
    az „Egyesult” Europa csak beket es prosperitast
    akar {hiszen azota voltak-belso haborui is}-
    de-milyen aron?
    Az ideologiarol szolva- ne higyjetek,hogy europai
    fiatalok {nem muszlimok} akik normalis {kereszteny,
    ateista,stb.} csaladba szulettek- „vedhetoek” az
    „ideologiaval” szemben.
    Errol szol a film amit kuldtem aug.11-en-
    „Belga apa- Visszahoztam a fiam Sziriabol” .
    Az is „erdekes”- amit Alma ir,hogy ha „Hitlernek
    maradektalanul sikerult volna….”” a palesztinai
    arabok nem lettek volna harcias nep,hanem mai
    napig bekesen kerodznenek a Brit Birodalom arnyekaban.”
    Nekik legyen mondva- a „bekesen”.

    1} az 1926 es 1929-es evekben „bekes” arab pogromok
    a zsidok ellen Hebronban,Cfaton es masutt.
    Egy kolleganom,Hebron szulotte {tobb evszazados
    bennszulott, zsido csalad}{ kepzeld,ilyenek is voltak}
    gyermekkent-csaladjaval menekult-Jeruzsalembe}.
    Az is erdekes, hogy bar a zsidok az angolok oldalan
    harcoltak Hitler ellen { A Zsido Brigad,amelynek
    egyik harcosa pl.Chana Szenes{Szenes Aniko}ejtoernyos
    tiszt volt, akit a magyar fasisztak kivegeztek}-
    a britek megis megakadalyoztak, hogy zsidok Palesztinaba
    menekuljenek.

    2} A „bekes” palesztin Haj Amin el Huszeini-Hitlerhez
    menekult, es „segitett” tervezni Palesztina
    „zsidotlanitasat” is.
    3} Igaz, egymassal is nagyon „bekesek” voltak
    idonkent,
    Egy palesztin terrorista meggyilkolta Huszein
    jordan kiraly nagyapjat {Abdalla dednagyapjat}
    a jeruzsalemi El-Aksza mecsetben.
    4} Az is „bekes” volt,amikor Huszein jordan kiraly
    „kinyirta” a palesztin Fekete Szeptember terror
    szervezetet.

    Nem tudom,mit szolna mindehhez Germanus Gyula.
    Egyebkent, egy szinhazi eloadas szuneteben-
    beszelgettem egy Irakbol szarmazo zsido asszonnyal.
    Megemlitettem,mennyire szerettem gyermekkoromban
    az „1001 ejszaka” meseit.
    Elnevette magat-mint akinek csaladja-testkozelbol
    ismeri- a valosagot.
    Azota hallottam a „Farhud”rol az iraki pogromrol is.
    Meg valamit- Irakbol is {bar 2000 evig eltek ott}-
    uztek ki zsidokat.
    Az iszlam orszagaibol osszesen 870.000-et.
    Az ENSZ- „nem hallott” roluk.
    Hogy mi a megoldas?
    Nalam bolcsebbek-sem tudjak.
    Talan az lenne,ha egyszer- a „fegyverszuneti hatarok”
    helyett- lehetne- veglegeseket huzni.
    Figyelembe veve,hogy van-23 arab orszag.
    Izrael- csak egy.
    Addig ahhoz tartjuk magunkat; „Segits magadon,
    az Isten is megsegit”,
    Talan ezert- a nemzeti Himnusz neve; „A remeny” .

  • Almási Alma,
    aki göbbels naplójából tanulja „emberi”gondolkodását sajnos nem az én számíze szerinti”senki”.Nem tudtam,hogy a ti gangotokon a hitler-göbbels színvonal volt érvényes.A mi gangunkon sajnos alkalom nem volt rá,de tervek voltak rá,hogy irtsuk a náci elméletek hívőit.A mi fertályunkon keménytökű fiúk nevelkedtek. Talán mindkettőnk szerencséjére nem játszottunk együtt a gangon.

  • Almási Alma,
    szégyellem,hogy csak most ismertem fel hovatartozásodat.

  • Izraeli, szólj csak hozzá mindenhez, mert amit utoljára is írtál, azokat nemigen mondja be a tv nálunk. Honnan tudnánk objektíven tájékozódni, ha nem olvasnánk, hallgatnánk meg minden felet. Hogy 870.000 zsidót elűztek volna, ez is új nekem. Ez mikor történt, és hova mentek?

  • kedves gyuri10!
    Látom, mindenáron meg akarsz sérteni. Talán kezded belátni, hogy valami nincs rendben a fejedben? Mert azt nemigen hiszem, hogy nem tudsz olvasni, vagy esetleg azt gondolod, hogy olyasmit nem szabad végiggondolnom, amivel nem értek egyet. Én szabadon gondolkodom. A te – számomra nem szimpatikus – eszmefuttatásaidat is lelkiismeretesen végiggondolom, mielőtt válaszolok. Lehetséges, hogy nincs igazam, de bizony én felfedezni vélek benned némi „praktikus” goebbelsi eszméket, na persze nem a zsidók, hanem a muszlimok tekintetében. De attól az még ugyanaz.

    Még mindig nem sértődtem meg – ahhoz fokoznod kell a tempót – de lassan eljutok oda, hogy nem fogok veled társalogni, ahogy már néhány kedves itteni fórumtárssal sem. Persze ez nem túl nagy „büntetés”, belátom… sebaj…

  • Kedves Izraeli, nem vonok kétségbe semmiféle konkrét tapasztalatot. Az ÁLTALÁNOSÍTÁST vonom kétségbe, akár a zsidó „liberalizmusról”, akár a muszlim „kegyetlenségről” van szó. Az egyes embert „szemtől szembe” ítélem meg, nem egy csoporthoz való tartozása alapján, és ehhez ragaszkodom. Sajnálom, ha ez benneteket sért.

  • Kedves Almási Alma,
    nem akartalak és nem is akarnálak sértegetni.Elég szomorú,hogy a zsidó feleségű náci ideológus gondolatmenetével Önmagadat alázod meg,sértegeted.Nem hiszem,hogy feltétlen szükségem lenne például a”deine kampf”elolvasására ahhoz,hogy a fejemben rendet tegyek. Nem a „büntetéstől”félek.Azért szeretnélek nem elveszíteni,mert ön-faragta elméletek helyett szeretném,ha megtudhatnád a ma való-világának a lényegét is.Tudom,hogy nem tartozol azok közé,akik egy izraeli zsidó véleményéért akár egy fabatkát is adnának.Viszont ezt a kárt jogod van elszenvedni.Ma már mindent olvashatsz a netten mindenről,bármelyik oldalt csíped.Nem akarok címeket adni,mert nem vagyok propagandista. Egy dologban biztos vagyok.Halvány lila gőzöd sincs az iszlám valódi arcáról,valódi törekvéseiről.Amit Ti kaphattok tőlük egy mai Dobó István,Szondi György,Zrinyi Miklós nélkül az ne NEKÜNK legyen mondva.Egyébként az iszlám egy térítő „vallás”.Egyetlen mondatot kell elmondani egy másik muszlim jelenlétében és máris be fogadnak egyenlőként.Persze a csadra és a sáríjjá betartása kötelező.Azért,hogy megkönnyítsem a betérésre hajlamosak dolgát ide írom az ominózus mondatot,kérlek unokáid jövője érdekében Te ne mondd el.”La la il allah hekbir mohammed der rüszallah.”

  • Kedves Almási Alma,
    belekotyogok abba,amit Izraelinek írsz.Nem kívánom Neked és M O-nak sem,hogy”szemtől szemben”kelljen megítélned azokat az egyes embereket,akiket jóhiszemű tudatlanságodban szeretnél befogadni. Egy próbát azért megkísérelhetsz.Mondjuk egy 4,5 gyerekes muszlim családot próbaként befogadhatnál a saját lakásodba.Az utána következő beszámolódat izgatottan várom.

  • Kedves gyuri10, hagyjuk már ezt a „fogadj be a lakásodba” demagógiát. A saját családom tagjait sem fogadom be, csak életveszély esetén. 😀

    Ami a konkrét befogadást illeti, nálunk M?agyarországon egyelőre arról van szó, hogy az EU szeretné, ha az egész ország befogadna néhány ezer muszlim menekültet, Miviktorunk viszont a határokon olyan embertelen körülményeket biztosított annak a pár ezer menekültnek eddig, amelyért én szégyellem magam.

    Mellesleg a Kádár korszakban rengeteg fekete és muszlim diák tanult nálunk, akiknek egy jelentős része itt le is telepedett. Engem is, férjemet is műtötte az elmúlt 15 évben Magyarországra telepedett muszlim orvos. A németek a kommunizmus idején rengeteg török vendégmunkást fogadtak be végleg. Az angolok a megszűnt gyarmatbirodalomból annyi pakisztánit fogadtak be a háború után, hogy Londonban 2004-ben, amikor ott jártam, szinte már több volt a mindenféle színű polgár, mint az angolű. Genfben a 90-es évek végén az autóbuszvezetők szinte csak ferdeszeműek voltak. Franciaországot meg az afrikai muszlimok özönlötték el a XX. század közepén.

    Igen, tudom, mostanában közülük néhányan terroristák lettek. De feltehetően nem azért, mert Allahot akarták jó helyzetbe hozni ötven én után hrtelenében, hanem inkább a munkanélküliség és a gettósítás tette őket fogékonnyá a dzsihád gondolatára, és főleg csak a XXI. században, amikor a politika megtalálta és feluszította őket. Vagyis ebben jócskán benne van a mi kirekesztő viselkedésünk. Nálunk sokszáz éve élnek cigányok, de csak az utóbbi 30 évben vált a viselkedésük sokszor tűrhetetlenné, szintén a munkanélküliség és a mi kirekesztő hozzáállásunk miatt. Nem mellesleg: évekig kiadtuk az apósom lakását. Lakott benne különféle magyar, és cigány csalásd is. A legrendesebbek az utóbbiak voltak.

    Néha egy izraeli is gondolkodhat. És én egy izraeli véleményéért is rengeteg fabatkát adok, mivel kíváncsi ember vagyok, és tisztelem mások tapasztalatait és gondolkodását. Igaz, nemcsak a zsidókét, de horrible dictu az arabokét is.

  • Kedves Alma,
    az angolok,franciák,németek,spanyolok,belgák annyi embert vesztettek és pusztítottak ki a világból,hogy übermenschiségükben megengedhetik maguknak,hogy erőszakos,Alzheimer hajlamos vezetőik oda vezetik őket,ahova megérdemlik.Nem kívánom deklarálni a magyarok ártatlanságát,de egyenlőre van egy olyan vezetőségetek, amelyik nem engedélyezi a bűnbánat felülkerekedését.Ismerik a mondást,hogy „azt a követ,amit egy hülye a tengerbe dobott 100 okos sem tudja kiszedni a tengerből.”Részemről semmi akadálya, hogy befogadjatok 600.000 menekültet vagy akár terroristát.A helyet megcsináltátok.Részemre a maximum veszteség,hogy nem látogatom majd Anyám sírját és Apám,családom nagy részének felvésett nevét a meggyilkoltak emlékművén.Én annyira ismerem Pest minden krecnijét,hogy le tudok mondani a”nosztalgikus bájolgásokról”.

  • Almási Alma,
    a határon biztosított feltételek miatt nincs mit szégyenkezni. Különben is az arabok egyáltalán nem szégyellenék magukat fordított esetben.Ők nem szégyenkeznek az 1929 ben elkövetett tömeggyilkos pogromjuk miatt az akkor még meg sem álmodott Izrael földjén.Nem szégyenkeztek a jeruzsálemi főmufti SS sturmbahnfűrer szövetségéért az endlőzungban és a Nabluszban felállított Rommelt váró krematórium miatt sem a II.VH ban. Az (aleppoi)szíriai keresztények kiirtásáért a mostani szíriai mészárszéken.Nem szégyenkeznek a keresztény koptok több százra tehető legyilkolásáért.Jóval előtte sem szégyenkeztek a török muzulmánok az örmények ellen elkövetett Holokausztért.(A Musza Dag negyven napja nem kellemes olvasmány,de valóságos.Nem olyan kedves,ábrándozó mese,mint a Weisz Leopold által megfogalmazott korán az 1900-as évek elejéből.)A manapság Európában ártatlan
    emberek ellen elkövetett terror akciók miatt sem szégyenkeznek. Hidd el,hogy nem szégyenkeznének,ha sikerült volna a Sagrada Família levegőbe röpítése. Nem értem,hogy miviktorunk életeket védő cselekedetei miatt a megelőzésben, miért éppen Neked van szégyellni valód?Tudod az még lehet,hogy meg lesz írva a rólatok szóló regény is.Remélem az”Új Zrinyiászhoz” hasonló végeredménnyel.Sajnos a magyar bal viselkedése nem biztos,hogy a”szegény menekültek”szégyenérzetét van hivatva magasabb piedesztálra állítani.”Horribile dictu” Te csak a humán oldallal foglalkozol és a lelkiismeretedet így tisztának érezheted.

  • Kedves Alma,

    Mikor az „általánosításról” beszélsz, a jogos önvédelmet kevered az erkölcsi stb. ítélkezéssel. Ha a sötét utcán rád támad valaki, nincs időd elemezgetni az illető indítékait, családi hátterét, egyéb motivációit, hanem el el kell hárítanod a támadást akkor is, ha később kiderül, hogy csak összetévesztettek valakivel. A harctéren sem tudod megválogatni, hogy az ellenség közül civilben melyik a „rendes” és melyik nem, hanem lőnöd kell. Egy felelős állami vezető pedig nem filozofálgathat azon, hogy a tömegből melyik lesz az a tíz százalék, akit – ha beengednek – majd radikalizálódik. Egyébként, „tíz százalék” akár a hatalmat is meg tudja szerezni egy közösség felett.

  • Charlie,
    Orulok,hogy erdekel a tema.
    Mivel az utobbi idoben vannak bizonyos
    problemaim az idos computeremmel{en sem vagyok fiatal}-
    nem mindent tudok kuldeni,amit szantam neked.
    Remelem,egyelore ez a nehany eleg a „felhomalyositashoz”.
    Javitas,vagy ujitas utan-gazdagabb anyagom lesz.

    http://www.szombat.org/tortenelem/mult-ido-zsidok-az-arab-orszagokban

    Himmler es Hadzs Amin el Huszeini levelvaltasa

    http://www.szombat.org/tortenelem/kulonleges-rokonszenvvel-figyeljuk-a-szabadsagszereto-arabok-harcat

    Ujrairt „tortenelem” az UNESCO szerint

    http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/kulfold/tortenelmet-hamisitott-az-unesco

    es- a valasz

    http://www.szombat.org/kultura-muveszetek/megtalaltak-david-kiraly-kulvarosi-palotajat

    Talan- nem hallottal rola { Chana Szenes-Szenes Aniko}.
    http://www.szombat.org/politika/boldog-a-sziv-mely-dicson-mult-ki-a-vilagbol

    Szolj, ha tulzasba vittem az „informaciot”-vagy nem erdekel.
    Jo hetet

  • Izraeli, köszönöm a linkeket, el is olvastam mindet.
    Az UNESCO álláspontjáról nem tudtam sokat és az arab országokból való kivándorlásról sem. Mivel sokrétű hazugságok hömpölyögnek pro és kontra a zsidókkal kapcsolatban, megköszönök minden információt a témában.
    De a linkek helyett a személyes megfogalmazásod lenne fontos, ahogy Gyuri bácsi is megtisztel az őszinteségével – ami persze néha nem is olyan kellemes.
    Elsőként megkérdezném, hogy milyen jövőképe van a zsidóságnak Izraelben?

  • charlie,
    megtisztelsz azzal,hogy felém is kérdést teszel fel.Ha nem nekem szól akkor is válaszolok neked.Zsidó módra,kérdéssel.
    A mai globális világban,amikor turisták,gyerekek,asszonyok, egyszóval ártatlanok esnek áldozatul az arab-iszlám tébolynak, Te milyen jövőképet látsz a Magyarok és az egész világ népei előtt? Szerinted mi történt volna,ha az arab terroristáknak nem lett volna terrorexidentjük és sikerült volna felrobbantani a ramblai gázolásokkal párhuzamosan a Sagrada Famíliát.A vatikáni Szent Péter bazilikáról vagy a pesti Szent István bazilikáról meg sem mernélek kérdezni.Ha itt nem is mindenki,de ahogy Téged megismertelek(verbálisan)Te tisztában vagy vele,hogy az iszlám célja nem kizárólag az izraeli Templom Hegy.Itt és az egész világban az iszlám világuralmáról folyik a szó és a vér.Az arabok itt nem csak zsidó-vérre szomjaznak.Száz és ezer számra gyilkolják a keresztényeket is és semmisítik meg a zsidó és keresztény kultúra minden kézre jövő értékét.Mi majdkialakítjuk a számunkra megfelelő jövőt.Remélem Ti is megtaláljátok a védekezés adta lehetőséget,ami Nekünk lehetséges,hogy már a kezünkben van.Legyünk optimisták!

  • gyuri10
    2017 augusztus 28
    3:16 du.

    „Remélem Ti is megtaláljátok a védekezés adta lehetőséget,ami Nekünk lehetséges,hogy már a kezünkben van.Legyünk optimisták!”

    Sajnos van egy rossz hírem: az izraeli Legfelsőbb Bíróság 2 éves vajudás után -érthetetlenül- azt az ítéletet hozta hogy, a migránsaitokat nem lehet kitoloncolni, azonban Benjamin Netanjahu törvény módosításokat igért az elfuserált ítélet végrehajtása ellen. Valószínű sikerülni fog Neki. Mi az EU Bíróság jövő heti ítéletével, amely valószínű még a Tieteknél is kedvezőtlenebb lesz, sokkal nagyobb „rábeszélésre”, azaz zsarolásra számíthatunk.

  • Alma-megjegyzeseire,
    En is talalkoztam muszlim orvossal,aki izraeli
    korhazban dolgozik,izraeli allampolgar,sot
    korhazi apoloval is.
    A perzsa sah koraban Izrael tobb mint jo viszonyt
    apolt Irannal-egeszen az „iszlam forradalom”-Humeini
    es az ajatollak „megjeleneseig”.
    Mai napig emlekszem,hogy egyuttmukodes volt veluk
    mezogazdasag,gyogyaszat,sot meg mas teren is.
    A jeruzsalemi Hadasza korhazban pl.a „beteg turizmus”
    miatt {Iranbol is} eleg sokaig kellett varnod.
    Csak hogy azota-megvaltozott egy es mas.
    Ugy latszik,nalatok is. Hogyan is volt az azeri
    tiszttel ,aki megolte az ormeny tisztet
    nalatok- es kiadtatok az azeroknak-persze nem ingyen?
    Mintha-olvastam volna ilyesmirol.
    Tehat-mint mindeg-erdekekrol van szo.
    A torokoket-Gyuri mar emlitette.
    Meg mindeg nem hajlandok elismerni-az altaluk
    az 1-so VH-ban elkovetett ormeny Holocaustot.
    Errol is volt alkalmam beszelgetni egy ormeny
    asszonnyal,aki Jeruzsalem Ovarosanak ormeny
    negyedeben lakik.
    Egyebkent,ha hiszed,ha nem-az IDF-ben egyutt szolgalnak
    zsidok,druzok,beduinok,keresztenyek.
    Gabriel Naddaf – gorogkeleti „palesztin” pap-
    az „egyenlo jogokert egyenlo kotelesseget”
    elve alapjan-felszolitotta nyajat-a szolgalatra,
    vagy az onkentes munkara{ok-nem katona kotelesek}.
    Ezert,majdnem-megoltek a fiat.{Naluk-nincs colibatus}.
    A Kneszetben {Parlament} az araboknak komoly
    kepviseletuk van. Vannak kozottuk,akik naponta
    mocskoljak Izraelt.
    Egyik ilyen hires kepviselono- Hanin Zoabi,
    akinek unokaoccse Mohamed Zoabi-izraeli patriota.
    Charlie,
    Kerdesedre, mint mar irtam, az izraeli Himnusz-
    „A Remeny”.
    A szetszoratas ota {2000 eve},a kulonbozo probalkozasok
    ota- a visszateresre,{a kozepkorban is},a 19-ik
    szazad vegi „uttorok” kuzdelme a mocsarral,malariaval,
    homok megkotesevel,az allamalapitas elotti es
    utani harcok,fejlett mezogazdasag,high.tech „ipar”,
    tudomany-es minden nehezseg ellenere- a hazatero
    zsidok befogadasa.
    Nem engedhetjuk meg magunknak- a csuggedes „luxusat”.
    1948-ban 600.000 lakosa volt Izraelnek.
    Ma -tobb mint 8 millio 700.000.
    Ebbol-70%-zsido,20% arab,tobbi-mas kisebbseg.
    Igaz,hogy a tersegben-mindeg kisebbseg leszunk.
    De ma-a fiatalok tobb gyermeket vallalnak.
    Meg az orosz zsidok is,akiknel egy gyerek-egy nagymama
    volt az atlag.
    Es igaz-vannak,akik-mennek.
    De-allandoan jonnek. Igaz,nem mindenki-cionizmusbol.
    Igy volt a 90-es evekben az orosz zsidokkal,
    es nehany eve a francia zsidokkal,akik kozul
    sokan a Magrebbol{Eszak-Afrika}vandoroltak oda,
    es ellentetben a tobbi europaival,tudjak-mivel
    allnak szemben.
    Nem tudom,mit tudsz errol,de Etiopiabol,Indiabol
    is erkeztek zsidok,sot Kinabol.
    Nem konnyu ilyen-aranylag rovid ido alatt-
    lakast,munkat,nyelvtanulast biztositani,
    es nem hianyoznak-a problemak.
    De az „olvaszto koho”- neha magam sem ertem,
    hogyan- mukodik.
    Mi-nem vagyunk profetak.
    De ha hinni lehet Ezekiel profetanak{37,5-17}-o
    mar megjovendolte a „szaraz csontokrol” szolo
    latomasaban,hogy egyszer majd -eletre kelnek,
    lelek koltozik belejuk-es visszaternek.

  • Orsós Elemér,
    van egy jó hírem:”A kutyák csaholnak és a karaván halad”.(Hruscsov) Az idézet nem pontos,de a tartalma igaz.Srác korunkban ez így hangzott:”ne szarj be pajtás,piros a paroli”.

  • Sohasem fogom elfelejteni:

    Nagynénémék majd két évet éltek Libanonban, „közelkelet Svájcában”. Amikor Izraellel összerúgták a port, Libanon lerohanását Dajan tábornok (ő volt a félszemű, ha jól emlékszem) ezt azzal indokolta, hogy a libanoni arabok „keresztényeket gyilkoltak”. Úgy látszik, ez az indok ma is működik…

  • Almási Alma
    2017 augusztus 29
    4:11 du.
    (Szerintem amit most Izraellel kapcsolatban írtál, abból csak az 100% hogy, Moshe Dayan félszemű volt.)

  • Almási Alma

    Én sem vagyok egy Közel-Kelet szakértő, de Te egyre nagyobb tájékozatlanságokat árulsz el magadról. Libanon 95 százaléka arab, ugyanakkor a lakososság közel 40 százaléka különböző keresztény felekezetekhez tartozik.(ez az arány folyamatosan változik a keresztények elvándorlása miatt) Mi következik ebből? Az, hogy nagy számban vannak keresztény arabok is. Vagyis, ez a mondatod nem értelmezhető, hogy „az arabok gyilkolják a keresztényeket”.

    Az is látható, hogy nem követed a Közel-Kelettel foglalkozó híradásokat. Mert sajnos szomorú tény, hogy a muszlim szélsőségesek valóban tömegesen gyilkolják a keresztényeket. A zsidókat azért nem, mert azokat már elüldözték.

  • Kedves Almási Alma,
    kár,hogy rosszindulatodtól megvezettetve még a nevekre sem emlékszel és felcseréled Mose Dajanra az akkori vezérlő tábornok nevét.Akinek nevét csak azért nem írom ide,hogy továbbra is kinevettethessed magad nemtudásod és alattomos kapirgálásod miatt amihez minden Izrael ellenes civilszervezet és az UNO nak nevezett sóhivatal szerint jogod van.A mi akkori vezérkarifőnökünket a TIME magazin vádolta amiért az izraeli csapatok kivonulása után a keresztény falangisták fegyverrel fizettek az el-fatach,jasszer arafat vezette muzulmán (palesztin)terroristáknak a sok évi aljas gyilkosságaikért.(Az akkori vezérlő tábornok aki később miniszterelnök is lett pert nyert a TIME magazin ellen az aljas vádjaik miatt)Az 1982-es libanoni háború kezdete volt,hogy miután megölték a keresztény miniszterelnököt,Amin Dzsumaelt is,aki a Libanont uraló keresztényekkel együtt Izrael szövetségese volt félhivatalosan az izraeli csapatok valóban lerohanták Dél-Libanont a palesztinoknak nevezett arab terrorhordát szétverték,de nem akarván lemészárolni,hajóra ültették konyharuhás főkötőt viselő vezérükkel együtt és Tunézia nagylelkű befogadását élveztették velük sok évig.Nos…ha folytatni akarod a terrorista jelöltek további védőügyvédi szerepét,hiteltelenséged satírozására utána kellene nézni a hiteles történelmi valóságoknak.Minimum,hogy a
    nevekről ne csak az jusson eszedbe,hogy kinek hány szeme volt. Két okból kell pótvizsgáznod.Egyik ok,hogy csak a legelvetemültebb antiszemiták,mai néven anti- cionisták keverik a migráns válságot Izraellel.A másik,hogy az „arab tavaszban” Európa sokkal sárosabb mint akár Amerika vagy bármely politikai általatok vádlott nem Európai állam.(Gyerekeket csinálni kell, nem importálni).

  • jani,
    az 1940-es években Libanon lakosságának 53%-a volt keresztény.

  • Kedves gyuri10, eszemben sincs Izrael történelmét „tanulmányozni”, noha bizonyára érdekes. De mivel sok barátomnak él kint rokona, néha hallok egyet-mást. Nagyon sok jót, és olykor egy-két nem annyira jót. De ez az ő dolguk a gyakorlatban, én csak elvileg vagyok más állásponton.

    Az persze egyenesen felháborító, hogy nem tudom fejből az összes izraeli tábornok, hadügyminiszter, de sőt még a miniszterelnökök nevét sem. De azt azért ugye mindketten tudjuk, hogy Izrael a saját jól felfogott katonai érdekei miatt rohanta le Libanont, és nem a szegény keresztények iránti sajnálatból… 😀

    Ma persze nyilván már EGÉSZEN MÁSKÉPP van, nemdebár… 😀

    Tényleg, kedves gyuri10, ha Izraelről van szó, olyan sematikus vagy, mint egy valódi, megvezetett alattvaló…

    Nem lehetne, hogy inkább valami másról beszélgetnénk mi ketten egymással?

  • Javítok:

    egy szíriai maronita merénylő felrobbantotta a falangák egyik épületét,ahol meghalt a vezérük Bashir Dzsumáel is.A későbbiekben lett Libanon miniszterelnöke a fia,Amin Dzsumael. Mindez úgy tartozik a jelenlegi Európát megszálló iszlám hadsereghez,mint a Bejrútban nyaraló Almási Alma emlékei.

  • Nezzuk mi a velemenye Gabriel Naddaf-
    gorogkeleti – „palesztin” papnak.
    Azt hiszem ,o jobban ismeri a Kozel-Keletet,{Izraeli-Palesztin viszaly} –
    mint tobben az itteni „megmondok” kozul.

  • Vegul-a menekult kerdes-masik oldala,
    melyet az UNO {ENSZ} „nem ismer”.

  • Vegul, hogy zarjuk konnyedebben,
    es egy kis humorral is-

  • Kedves Almási Alma,
    nem gondoltam volna,hogy ilyen feledékeny vagy.Persze”néha egy izraeli is gondolkodhat” felkiáltás után Te kezdtél el Izrael történelmével foglalkozni a libanoni nyaralásod elmesélésével. Természetesen a hozzád közelebb állók tisztességének megálmodásával.Dehogy kell Neked tudni bármit is,bármennyire is vezet a kíváncsiságod.Te csak mondd el a véleményedet a felszabadulás utáni zsidók ronda viselkedéséről,a cionisták gonoszságáról és utána meséld el,hogy a római katolikus pápa és a keresztény egyházak hány keresztényt mentettek meg a”görbe kardtól”.Ha Izraelről van szó, bizony-bizony még egy „megvezetett alattvalónál”is rosszabb vagyok.Mást…enyhén szólva rosszindulatú emberekkel tényleg inkább a pesti gang titkairól ajánlatosabb beszélgetni,mint Izraellel kapcsolatos felvilágosításokkal szolgálni.Meg aztán úgy egyáltalán miről és minek?Ha van valami jó ötleted,amit egy”néha gondolkozó izraeli”elfogadhat,értesíts!Addig,pedig időt szakíthatsz magadnak a szunnyadó sejtek verbális esetleg tevékeny védelmére

  • „Te csak mondd el a véleményedet a felszabadulás utáni zsidók ronda viselkedéséről,a cionisták gonoszságáról…”

    gyuri10, övön alul vitázol velem, és aljasul kiforgatod a szavaimat. Te sem vagy jobb a Deákné vásznánál… 🙁

  • Almási Alma,
    12 évet karatéztem.Övön alul csak rúgni szabad.Azt viszont semmilyen szabály nem tiltja,hogy Rómában római legyek.Ezen túl menően 12 éves korom óta sportoló voltam.Nem ismerek mást,mint faire playt.Barátságos emberekkel igyekszem barátságos lenni, aljasokkal nem.Nem sértegetni akarlak,csak próbálj meg emberibb hangot használni,akkor is ha nézeteid miatt nehezedre esik.
    Kissé elcsodálkoztam,hogy beszorultál hazai lámpa mellé.

  • …ahha…

  • ahha-ha.

  • Izraeli, gyuri10,

    Kösz’ a hasznos infókat.

  • Akinek ma Magyarországon egy hangyánál kicsit több esze van az nem olvas és nem hisz ilyen ujságot iró alakoknak, mint az önök felsorolt munkatársai az Eörsik, akik igyekeztek előkelőre magyarositani, az első szabadon választott parlament legundokabb figurája a cionista Gadó, az Aczélok és többiek !
    Lovas undoritó jellemábrázolását többek nevében is visszautasitom, azért mert önöket nem kedvelte még lehet szeretetre, megbecsülésre méltó ember. Nem igaz, hogy letagadta családi zavarosságának múltját. A tulajdonomban lévő egyik könyvében megemliti, hogy leányának vérében is csörgedezik indián vér… -teszi ezt abból az apropóból, hogy leirja, hogy a telepesek hogyan irtották ki a bennszülött indiánokat. Amerikai urak és hölgyek ! elmúlt az a világ a kommunizmussal együtt, hogy az átküldött hazugságjainak higgyünk. Ne erőlködjenek az Eörsi fajták is csak jópénzért gyalázzák szülőhelyüket.