A migránsozó Lovas István ecuadori hispán migráns (ex)felesége

2017 augusztus 10 3:10 du.116 comments

A 72 éves Lovas István büszkén hivatkozik arra hogy Palesztin Állam budapesti nagykövetsége 2002 áprilisában a Tárgyilagosság díját adományozta neki. Nem tévedés, tárgyilagosságáért kapott díjat.

Manapság Lovas úr együtt migránsozik Bayer Zsolttal az Echo TV Sajtóklub c. műsorában. Szidják Soros Györgyöt, a „migrássimogatókat” és néha „négereznek” is egyet. Korábban Lovas Amerika-ellenes kirohanásokkal szerzett nevet magának, de újabban Trump elnököt dicséri aki falat építene a mexikói határon és nem engedné be Amerikába a délről érkező fránya barnásbőrű hispánokat. Azokat akik Mexikóból, Guatemalaból vagy éppen Ecuadorból próbálnak bejutni az Egyesült Államokba.

Apropó Ecuador. Lovas úr egykoron más véleménnyel volt a migránsokról, sőt, feleségül vette azt a Monique Nicole Peltier-t aki Ecuadorban született 1952-ben. Az Echo TV-ben Lovasék sokat beszélnek arról, hogy a barnabőrű migránsok szaporodnak és elözönlik Európát, az Egyesült Államokat. De Lovas egyetlen szóval sem említi, hogy 1986-ban született lánya, Zazie Lovas, éppenséggel a hispán migráns Monique-kel kötött frigyének „gyümölcse.”

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a Kaliforniában élő Zazie lánya büszke újságíró apjának magyarországi sikereire, az téved. Zazie még a családnevét is megváltoztatta, a Lovas név helyett ma már édesanyja családnevét használja és Zazie Peltier-nek hívják.

Szilágyi Ákos (nyakkendővel balra) a New York-i Polgári Kör vezetője és Lovas István New York-ban.

Szilágyi Ákos (nyakkendővel balra) a New York-i Polgári Kör vezetője és Lovas István New York-ban.

Lovas Istvánnak természetesen joga van a véleményére, de én nem adnék annak nyilvánosságot egy sokak által nézett TV csatornán. Ha Mészáros Lőrinc, az Echo TV tulajdonosa belekukkantana Lovas egykori amerikai peres irataiba, még talán ő is egyetértene velem, hogy Lovasnak nincsen helye a médiában. Személye az Echo TV-t járatja le.

Lázár György

116 Comments

 • nem vagyok híve Lovas Istvánnak, semmi képen!
  De abban igaza van, hogy a magyaroknak nincs szükségük muszlim bevándorlókra tömegesen.
  Elég probléma van ott, anélkül is!

 • ha az infók nem csalnak itthoni feleségével sem bánt korrekt módon! =))

 • Az elújságoltak legalább világossá teszik, hogy Lovas miért migránsozik. Alighanem eszeveszett gyűlölet élhet benne az ex-szel kapcsolatban. A lánya névváltoztatása pedig olyan lehet számára, mint amikor Egyiptomban levakarták valakinek a nevét. Még a nevét is törlik. Ezzel őt magát is. Naná, hogy gyűlöl mindent és mindenkit.

 • Nos a régi igazi menekültek és a mai kétes képzetlen,alpári,primitív, bűnöző,gazdasági (köztük terroristák)bevándorlók között azért van némi különbség,2002 és
  2016-17 között azért történt pár lényeges változás !
  Aki ezt nem ismeri el,az vagy nagyon tájékozatlan,vagy hazudik!
  Ez megint egy értelmetlen,valótlan balliberális “erőlködés”….,de minek?!!!

 • Amúgy Lázár György 1980 óta él kint(nagy idő)…de ha cikket ír,talán előtte jobban kéne tájékozódnia mind az európai,mind az itthoni valós helyzetről!!!

 • Egy….oda sem erdekel engem ezek a mai al-magyarok esetei.
  De a cikk iroja latszolagosan lovagol azon hogy az urge felesege Spanyol, ill. Hispanic szarmazasu volt.

  Csodalkozonm miert velne barkit is hogy talan az alabbvalo volt egy magyarnak egy Spanyolnot felesegul venni?
  Vagy kit ohajt gyalazni ,hogy hazassaguk felbomlott? Mert ketsegtelenul ragalmazoan hangzo megjegyzese azon.
  Fiatalkori dontesek nagytobbsegei teveseknek bizonyulnak idovel.

  Mit kepzelnek, hogy maguk allitolagos magyarok szuper-humanok ?
  Nem kepesek irni egy rovid jelentest gyulolkezesek hianyaban, mindeg valaki, vagy valmi nepek ellen?

  Mint Aczel elvtarsa, cikkeben a sajat szavaival “atkozottak”-nak belyegzett azokat akik talan masvelemnyeket vallanak embertarsaikkal kapcsolatban.

  Kit vel Mr.Lazar “atkozott”-nak azon kinyilvanitasaban?
  Egy magayr ferfit, vagy egy Del-Amerikai (Ecuadori)not ?

 • Muszlimokra valóban nincs szüksége Magyarországnak, mivel ők élik mindennapjaikat a saria előírásai szerint, nevük magyarra lefordítva “Isten akarata előtt meghajló”, aki természetesen nem a keresztények istene.

  Emiatt a muszlimok nem illeszkednek be idegen kultúrkörnyezetbe, nem lehet őket integrálni. Mivel a saria előírása szerint az apa kötelessége a született gyereket muszlimmá nevelni, ezért a bevándorlók másod és harmad generációi se illeszkednek be, élik ők is Isten akarata előtt meghajló mindennapos életüket.

  Aki beilleszkedett mohamedánt ismer, az nem muszlim, ugyanis ők Mohamed követői, akit a muszlimok nem tartanak vallásalapítónak, hanem csak Isten követőjének. Ha vérig akarsz sérteni egy muszlimot, szólítsd mohamedánnak.

  Egy muszlim soha nem fog kibékülni az európai kultúrkörnyezettel, a keresztényekkel és zsidókkal meg végképp nem. Éli tovább muszlim életét, amiben társakat keres és így hamar alakítanak ki lakóhelyükön muszlim közösségeket.

  Ez van.

 • Mr G.Lazar 37 éve az USA-ban él, de eltanácsolná Lovas Istvánt a magyar (jobboldali) médiából. Nyár közepe van és uborkaszezon…

 • Drizari,
  amit írsz az pontos és ebben közös a véleményünk.A végére nem teljes a meghatározás. Egyszerűen a mondat nincs befejezve.Így kellene beírni helyesen: “hamar alakítanak ki lakóhelyükön muszlim közösségeket”,szunnyadó terror-sejteket.Melyek évekig maradhatnak beépített téglák.

  Ez van!

 • DRAZIRI soraira;

  lENNE SZUKSEG RAJJUK VAGY NEM, AZ NEM SZAMIT.

  MAGYARORSZAGNAK KOTLEZETSEGE A 65 EZER MENEKULTET BEFOGADNI.

  aZ VOLT AZ EU DONTESE.
  oRBAN REGIME ELLENZI AZT, DE AZ EU KEZEBEN VAN A HATALOM, S MA AZ ORSZAG BIROSAGU ELJERASSAL ALL SZEMBEN.
  MAGYAROSZAG ALIRTA LISBON SZERZODEST, TEHET LEKOTELEZETT.

  EGY KIS SHARIA-TORVENY MAJD FELRAZZA A MAGAYROKAT, MINT ITTEN A TRUMP VALSZTASA.

 • Nagy Istvan soraira;

  Mit jelent maganak hogy hol el a cikk szerzoje es hogy hany eve?
  HA nem erdelkli Mgat az hogy inkabb mit ir?

  Boldog uborka szezont. (nem az orosz “uborna” jelenteset.)

 • Lovas a menekült. bevándorló, anti-muszlim és anti-anti-anti… retorika kifejezésével bátorítja és izgatja a féleszű embereket, akik osztoznak ezekkel a gondolatokkal, és akiknek antiszemita gondolataik vannak a faji ideológiájuk részeként is … nekik mind része ennek csomagnak.
  Lovas egy gátlástalan szélhálmos bunkó, egy tébolyodott fasiszta pöcs, egy civilizált, nyitott társadalomhoz alkalmazkodni képtelen ember, ki nagyképű fontoskodó böffentéseiben állandóan gyűlöletet terjeszt.
  Lovas, hűen tükrözve a sunyi újnyilasjóska mivoltát, majmolva és együtt érezve a svábbogár Bayer Zsolt-al, mindig a félrevezető, náci stratégia alapokon tervezett, fertöző, hazug menekültellenes és gyűlöletkeltő propagandák terjesztésén küszködnek !
  Elmebetegség belátásuk nincs !

 • Azért alakul a kép. Lázár Gyuri, aki bár 37 éve Amerikában él maradjon már csöndben, mert nem tudhat semmit… Hiába próbál titeket tanítani ezeken a hasábokon, tárgyi tudásotok, intelligenciátok és íráskészségetek 1%-a sincs az Övének.
  Figyelő 60 éve él itt, mégis mérvadó a nulla tudásával??
  Bendegúz még a nyelvet se beszéli, de ha igen akkor is csak bődületes baromságok ömlenek belőle, sajnos elég hosszan…
  Boda? Hagyjuk:):)

 • Tasnádi magyarországi mértékadó zsidó aktívista perbe került Lovas isvánnal, aki fiatal kori itéleteit nem cáfolta ! Ellenben,”fajtája szégyenének” nevezte Lovast, aki zsidó származása ellenére szélsőjobboldali írásai által vált hírhedtté. A vállalkozó adatokat sorolt Lovas felmenőiről – tudomása szerint az újságíró összes nagyszülője zsidó származású –, és emlékeztetett rá, hogy Lovas 1983–84-ben a Menóra cím? kanadai zsidó lap tudósítójaként dolgozott. Jelenleg, nyugdíjaskénlt, különböző, médiumokban tünik fel!

 • Jöhet az a menekült(!) arab v. afrikai nem migráns, amelyik megeszi a sertéspörköltet és utána megiszik két deci egri bikavért!

  Aki erre nem képes, az kérjen menedéket Szaúd-Arábiától!

 • Ja, és a nagy keresztényi szeretetben és együttérzésben alább mutatok egy térképet, ahol látni, hol üldözik, vagy nézik rossz szemmel a keresztényeket (mondjuk ott a zsidók sincsenek biztonságban):

  http://www.hetek.hu/files/2013/04/keresztenyuldozes.jpg

 • Pityi Palkó
  2017 augusztus 10
  7:20 du.

  Ha Lovasról ilyen sommás véleményed van, írjál néhány szót Magadról is hasonló stílusban!

 • “egy sokak által nézett TV csatornán.”

  Nincsenek statisztikák a kezemben, de szerintem nem sokan nézik az ECHO tv-t. Csak egy kisebb rajongói kör.

 • Drizari
  2017 augusztus 10
  5:16 du.

  Ugyebár megint ez az asszimiláció vs. integráció vita.

  A magyarországi zsidóság vallásilag nem asszimilálódott, mert még a Horthy-korban is kevés volt az átkeresztelkedés. Nyelvileg-kulturálisan nagymértékben asszimilálódtak.

  Chris írta itt máskor, hogy Kanadában egy trikós hölgyet inzultáltak ortodox zsidók. Németországban és máshol Nyugaton is azokkal a muszlimokkal van baj, akik a nyelvet sem tudják, és nem tartják be a nyugati szokásokat.

  Ugye azt nem kell részleteznem, hogy mi lett a magyar-zsidó együttélésből. Katasztrófa.

 • Drizari
  2017 augusztus 11
  2:00 de.

  A zsidóknak a sertéspöri szintén tilos, ha jól tudom. Sőt, van, aki csak a kóser kaját eszi meg. És neológoknál is, nem csak az ortodoxoknál.

 • hazai lámpa
  2017 augusztus 11
  5:28 de.

  Nagyon nem érted: amelyik arab betartja a nyugati szokásokat, az NEM muszlim. Ilyen szokás nálunk a sertéspörkölt evése és az egri bikavér ivása. Hülyeségeket meg ne irkálj össze a magyarországi zsidókról.

 • hazai lámpa
  2017 augusztus 11
  5:28 de.

  Még a 2. vh. közti Magyarországhoz.

  A Horthy-kormányzat szelektív antiszemita volt. Az ún. “galíciánerekkel” volt bajuk, vagyis azokkal, akik nem illeszkedtek az itteni szokásokhoz. Kvázi az ateista, kommunista, ill. a szocdem-liberális zsidóság is ide tartozhatott, mégha magyarul is beszélt, és öltönyben járt. Ugyanis ők támadták a keresztény-nemzeti hagyományt, persze igazából nemcsak ők.

  Kissé sarkítva, de ők voltak az akkori “migráns-horda”. Azokkal a zsidókkal nem volt baja a kormányzatnak, akik úgymond hozzájárultak a nemzeti termeléshez, összvagyonhoz.
  Na most az EU-ban mi a fő áramlat?
  A konzervatív Merkel behívja a menekülteket, hogy szaporítsák a németet munkával és adófizetőkkel, de megköveteli a beilleszkedést. A konzervatív Orbán kitiltja őket, hogy ne rontsák a nemzeti jelleget, igaz nálunk úgysincs munka.

  Egyes liberálisok féltik a vallásszabadságot, mert persze a muszlimok nem olyanok, mint a jámbor katolikusok, akik kordában vannak tartva. Elég megemlíteni a keresztes háborúkat vagy az inkvizíciót, és a katolikus meg van lőve a nyilvános vitában. Ettől még egyébként pont a pápa befogadóbb, mint egyes liberálisok, pl. Konrád György.
  Muszlimmal valóban nem lehet vallásról vitatkozni, viszont a liberális szabadosságot nagyon elutasítják ők is. A melegházasságot meg a többi hasonló vita tárgyát. De azért más liberálisok egymilliót is befogadnának, hogy pörögjön a piac, viszont ők nem itt élnek, pl. Soros.

  És akkor még az egészre ráborul a terrorizmus, ami manapság bárkire lecsaphat. Régen csak királyokat, és politikusokat lőttek le a terroristák.

 • Drizari
  2017 augusztus 10
  5:16 du.

  “Aki beilleszkedett mohamedánt ismer, az nem muszlim, ”

  A zsidóknál is van ilyen, hogy a neológokat van, aki nem tartja zsidónak.

 • Drizari
  2017 augusztus 11
  7:41 de.

  Kertész Imrére meg azt mondták a lágerban az ortodoxok, hogy nem zsidó.

  Nem kéne hozzánk importálni a kis vallásháborúitokat. Meg a törzsi háborúkat a szomszédokkal!

  A katolikusok évszázadok alatt hozzászoktak mindenféle felekezettel az együttéléshez. Utoljára a harmincéves háborúban volt vallásháború.
  Álszent dolog, ha a zsidók akarják megmondani, hogy kit (ne) fogadjanak be Európában.

 • hazai lámpa,

  zavarodott egy elme vagy, az erősen látszik. Itt a lenyomatod minden egyes hozzászólásodban.

 • hazai lámpa,
  a nyelvi és kulturális asszimilálódás csak azért sikeres,mert a zsidók tökéletesítve asszimilálódtak a nyelvhez,a magyarok pedig a kultúrához.Sőt a parasztok is igyekeznek már évtizedek óta elhagyni a tájszólást.

 • A következő összeállítás amerikaiaknak készült, hogy megnézésük után maguknak alakítsanak ki valamiféle véleményt, vagy állásfoglalást az Európában zajló illegális bevándorlással kapcsolatban.

  A felvételeket 2015 évvégén állították össze, ezért lehetnek benne korábbi történések, de későbbiek semmi esetre sem. Szerencsére ilyen jeleneteket Magyarországon nem lehet látni.

  A látottak alapján ki-ki döntse el, hogy egy újkori honfoglalást lát, vagy pedig a halálos háborúk elől menekülők legális oltalomkérését :

 • hazai lámpa,
  a zsidóknak nem kellett a “kultúrához” asszimilálódni,ugyanis ez egy eredetileg héber szó kiforgatva és szinte akár a kóser,a chajlem,a tajt-siker,a majré,a gádér,a mószer,a póter-jött, a haver és még sok,sok jiddisből vagy héberből jött szlengként használt szó,pontosítva:kultúra=koltora=a tóra hangja.A differencia csak annyi,hogy ezt a szót ,a tízparancsolatot és a bibliát is az egész világ kisajátította,bár a gyakorlati alkalmazás itt-ott sántít.Azt pedig észre lehetne venni,hogy a kultúra mai értelemben is a kiirtott zsidóság kultúrájának a romjaira telepedett.A továbbiakra varrhatsz egy szép nagy kokárdát a hajráfodra.

 • Hazai lampa,
  Mi nem “importaljuk” a haboruinkat
  Europaba.
  Vilagert sem dontunk a “migransokrol”-
  helyettetek.
  Szerezzetek tapasztalatot- kit erdemes befogadni-
  es kit-nem.
  Mi- a sajat borunkon tanultuk/tanuljuk a “lecket”.
  Az “egyesult Europa”{hu,de milyen “egyesult”!}-
  mar felkelt a TV fotelbol-a valosagra. Vagy nem?
  Egy izraeli aki “importalja” a haborut,
  vagy csak kiabal, hogy “eg a hazatok?”
  Cvi Jehezkeli oknyomozo ujsagiro-filmje
  “Belga apa- Visszahoztam a fiam Sziriabol.”

 • Bánfi Ismét kedvesen szólt lam. Nem tudom miért vagyok a begyébe?
  Az igazság az, ahol 6O éve élek itt, éppen elég muszlim ismeretem van közöttük.
  Arról nm is beszélve, hogy Kanadában mindenféle náció él, nem úgy mint Budapesten. Még a magyaroknál megvan a 15O éves török uralom emléke is!

 • lam:rólam

 • A muszlimokkal nincs problémám, az emberekkel. De mivel Németországban és Franciaországban bombák robbantak, többen meghaltak, nem kívánom szülőhazámban is hasonló eseményeket!

 • Na már megint egy régi csontváz.Lovas Pista bácsi. Köztudottan egy negrögzött antiszemita magyar. Vagy mondjuk úgy idegengyülölő. Ki kellett csak akasztani a garderóbéból. Valaki fentebb megjegyezte, hogy a kanadai Menórában is publikált. Biztosan akkor olyan szegény volt, hogy örülhetett hogy egy zsidó lap adományt adott neki. Zsidó? Na ne tessenek már második Szegedi Csanádot csinálni belőle. Ő már idős hozzá. A cikkből kimaradt egy fontos dolog. A Palestin kinevezéssel és plecsnivel potom százezer dollárt is kapott úgy ajándékba. Nem adóztatható jövedelem.

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  Tény-ami tény: az Iszlám biológiai analógiája az:

  . A . M . Ő . B . A .

  [lásd: ott Wikipédia]

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  Ave Benobi!

  “Ne lehessen II. Szegedi Csanádot csinálni belőle.” – írod.

  Jó, ha még időben megtudod, ő egyszer már megpróbálta: Képzeld el, izraeli állampolgárságot kért . (Persze nem kapta meg.) Annyira sötét és gonosz antiszemita, hogy a “párját ritkítja”…

  Akkoriban úgy vótt vele, és azt gondolta hogy :

  “Megpróbálom, hátha sikerül. Aztán majd felakasztom magam, hogy még egy zsidóval kevesebb legyen a világon.” ))) :-D (((

  .

 • Avi,
  nem is értem miért nem kérdezik meg a varga béla véleményét is. Jó lenne,ha meginterjúvolnák személyesen.Akkor könnyebben megtalálná az amerikai,kanadai vagy akár a magyar adóhivatal is. Jó…ez nem a Mi ügyünk,de nem tudtam kihagyni a ziccert.

 • “tisztelhölgyeimésuraim”:
  “Jó, ha még időben megtudod, ő egyszer már megpróbálta: Képzeld el, izraeli állampolgárságot kért . (Persze nem kapta meg.)”

  Tévedsz.
  Lovas Isván 1996. június 2-án megjelent a Szochnut (The Jewish Agency for Israel) budapesti irodájában, és Itzhak Blonder akkori igazgatóhelyettes előtt a Visszatérési Törvény (The Law of Return) 1. szakasza alapján alapján jegyzőkönyvileg izraeli alija-engedélyt kért. Kérelmét a Magyarországon egyre erősödő antiszemitizmussal indokolta és azzal, hogy a feleségével együtt egy demokratikus országban szeretné felnevelni a gyerekét. 1996. július 17-én az alija-engedélyt megkapta, de annak átvételéért már nem jelentkezett.
  A későbbiekben, általam nem ismert időpontban, a Visszatérési Törvény 2/B. (1) bekezdése alapján – mert az izraeli belügyminiszterérium meggyőződött arrol, hogy a zsidó nép elleni tevékenységet folytat – az alija-engdélyét az izraeli hatóságok visszavonták.

  “tisztelhölgyeimésuraim”:
  “Annyira sötét és gonosz antiszemita, hogy a “párját ritkítja”…”

  A mondatod első felével egyetértek, a második felével nem. Lovas egyáltalán nem lóg ki a magyarországi (szélső)jobboldal agitátorai közül, illetve ha mégis, akkor legfeljebb részben “érdekes” múltjval http://es.hu/cikk/2003-03-05/-/dr-lovas-a-nemzettestver.html viszonylag jó fogalmazáskézségével és nyelvismeretével.

 • Bendeguz79
  Nagyon szépen megkérlek, hogy a későbbiekben a nevemet ne említsed meg “hozzászólásaidban”. Se így, se úgy. Ennyit még adok magamra… (Először legalább érd el azt a nívót, hogy egy vakondtúrást meg tudsz különböztetni egy hangyabolytól.)

 • ajnos a tévedés áldozatai vagyunk. Az identitás különbözősége, gátat vet a más más nézetű emberi kapcsolatoknak. A saját önazonosságunk megvédése minden embernek életfontosságú. Ha másként látjuk a körűlöttünk lévő világot, mint társunk. Nem tudunk együtt élni egymással. Lovas úr is ebben a cipőben járhat. Nincs jogunk kővel dobálni, emmiatt. ajnos a szakítások is lelki traumával járnak, s nem mindíg reagálunk megfelelő képpen. Józanul kell nézni ezeket a dolgokat. Talán boldogabb lenne a világunk, ha ezt meg tudnánk cxselekedni.

 • Drizari
  2017 augusztus 11
  2:00 de.
  “Jöhet az a menekült(!) arab v. afrikai nem migráns, amelyik megeszi a sertéspörköltet és utána megiszik két deci egri bikavért!”

  Aki meg Magyarországon született, és absztinens. Netán epebántalmai vannak, azt meg lűjék kérem a Dunába. Mert nehogy már kijózanodjon….
  Éljen az alkoholisták megbonthatatlan barátsága! Éljen az Ultras Liberi magyar kultúrnívója

 • gyuri10
  2017 augusztus 11
  10:44 de.

  Ahogy azt a mórocska elképzeli.

  1792 előtt nincsenek zsidó hírességek, csak a sokat szidott uzsorások között esetleg. A zsidókat belülről is, kívülről is gettóba kényszerítették.

  A francia forradalom óta részt vehetnek a közéletben, lehet belőlük híres tudós vagy művész. Előtte a saját vezetőik tiltották meg ezt a népüknek! Csak a kalmárkodásban és a szent szövegek magyarázatban tűnhetett ki egy zsidó a felvilágosodás előtt.

  Úgyhogy a nagy földrajzi és tudományos felfedezésekhez semmit nem tettetek hozzá az 1800-as évekig, esetleg néhány titkos zsidó, mert azért olyanok is voltak.

  Ha a világ a ti gondolkodásotokat követné, már régen kihalt volna az emberi civilizáció … Eszetekbe ne jusson ezt importálni, mert az emberiség nem szeretne olyan történelmet, amit ti csináltatok magatoknak.

 • Izraeli
  2017 augusztus 11
  11:27 de.

  Eleve ott kezdődik, hogy nem kellett volna a Közel-Keletet megbolygatni. Ez nem is iraki háborúval kezdődött, hanem az 1. világháborúval. Az Oszmán Birodalmat szétverték a győztesek, azóta van ott az angol-amerikai befolyás. Amit az arabok azóta is gyűlölnek. Akik az olajeladásból meggazdagodtak, aztán ki tudja mire fordítják a pénzt.

  Európa nem akar a Közel-Keleten semmi befolyást, mégis mi isszuk meg a levét, ha ott háborúk folynak! Abban az arabok nem hibásak, hogy gazdát cserélt a terület. Nem ők kérték, hogy az olajkutakért harcoljanak a nagyhatalmak.

  A muszlim kérdés más, mert sok millió muszlim él a világban békésen, pl. Indonéziában, akiknek semmi közük ehhez a térséghez.
  De egyesek hisznek abban, hogy itt a kultúrák (világok) harca folyik, most pl. nyugati (keresztény, liberális) és az iszlám között.

 • Figyelő
  2017 augusztus 11
  12:54 du.

  Az arabok már a 70-es években robbantottak, pl. Franciaországban, de az politikai terrorizmus volt.

  Most sajnos tény, hogy a bevándorlók harmadik-negyedik generációjában vannak kallódó fiatalok, akik embertelen ideológiák hatása alá kerülnek. Ez súlyos gond, és Németországban kimondták, hogy a multikulturalizmus megbukott.

  Viszont az európai válság akkor kezdődött, ha jól emlékszem, mikor Szíriában kirobbant a polgárháború. Az Iszlám Állam képezi ezeket a fegyvereseket, akik aztán a szörnyűségeket elkövetik. Plusz Líbiában megbukott Kadhafi, és Afrika belsejéből is százezrek indultak el Európa felé.

  Szóval az eredeti európai problémára rárakódott még egy, a menekültválság.
  Orbán egy jót lépett, ez tény, mert Magyarországot elkerülik a rongálók. De azért az európai probléma nincs ezzel megoldva, és Orbán se hordja magánál a bölcsek kövét.

 • hazai lámpácska,
  nincsenek túlzott reményeim arra,hogy esetleg hallhattad azt a nevet,hogy Cristoforo Colombo.Valamikor az 1400 as évekből maradt ránk egy Amerika nevű állam,amit ma úgy hívnak,hogy Egyesült Államok.Eddig adtam kikeresni való házi feladatot,amit folytathatsz Fortunátusz Imre kutatgatásával.Ez az 1792 előtti tudásoddal kapcsolatos.Az ominózus beírásomban én a”koltorá”ról tettem említést és a velejáró 10 parancsolat és a bibliáról, melyet volt szerencsétek elcsenni a zsidóság kizárólagos tulajdonából.A mi történelmünket importálni?Ha ti 2000 évig maradnátok haza nélkül,úgy gondolom még a sztyeppén egy sátrat sem tudnátok újjá építeni.Hacsak a zsidók nem segítenének újra a honfoglalásban.Nem én találtam ki,de azt hiszem igaz a mondás,hogy”zsidók nélkül a magyar kultúrát a pörge kalap,a karikás ostor és a törköly pálinka képviselné”.A emberi civilizációhoz nem tudom milyen kötődésetek van.Szerintem legutóbb a dunaparton vesztettétek el a már előtte is több évszázados tradícióval nem rendelkezéseteket ebben a témában. Még azt azért megkérdezném,hogy az 1800 as évek előtt”TI” mivel gazdagítottátok az emberiséget?Mondjuk arra is hivatkozhatsz, hogy igenis van 11 nóbel díjasotok.Ami igaz is.Kár,hogy a 11 ből 9 nem fajtiszta!Folytathatnám napjainkban az önerőből elért óriási orvosi,tudományos,sport sikereitekkel.Mindezek legyenek a ti gondjaitok a migráns problémákkal együtt.Úgy néz ki,hogy a ti védnökségetekből köszönjük szépen a történelmi múlt alapján nem kérünk.Amint látható,ti jobban ránk vagytok szorulva migráns és biztonsági témában,mint mi rátok.Ami a Mi gondolatvilágunkat illeti(nem importálni)exportálni képtelenség mert ahhoz befogadó képességre lenne szükségetek.

 • hazai lámpa
  2017 augusztus 12
  7:59 de.
  Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktatúráit. Most mi van? Egymást ölik ezekben az országokban, polgárháborúk egymás-után.

 • hazai lámpa
  2017 augusztus 12
  7:59 de.
  Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktátorait. Most mi van? Egymást ölik ezekben az országokban, polgárháborúk egymás-után.

 • Belzebub
  2017 augusztus 11
  5:03 du.
  Kár hogy, Lovasnak ezt a gátlástalan Janus kétarcuságát sokan nem ismerik a fideszes üzleti köreiben! Én minden szempontból kívülállóként nem tudom eldönteni hogy, ezt most célszerűségi számító megnyilvánulásnak vagy gerinctelenségnek kell-e minősíteni, de nekem az utóbbi a megérzésem. (Remélem etikusan köntörfalaztam!)

 • Figyelő
  2017 augusztus 12
  11:33 de.

  “Szerintem, nagy tévedés volt az amerikaiaktól, kinyírni a különböző országok diktátorait.”

  Szerintem meg nem tévedés, hanem megtervezetten szándékos volt, legalább is a következmények egyértelműen erre utalnak!

 • gyuri10
  2017 augusztus 12
  11:25 de.

  “Ha ti 2000 évig maradnátok haza nélkül,úgy gondolom még a sztyeppén egy sátrat sem tudnátok újjá építeni.Hacsak a zsidók nem segítenének újra a honfoglalásban.Nem én találtam ki,de azt hiszem igaz a mondás,hogy”zsidók nélkül a magyar kultúrát a pörge kalap,a karikás ostor és a törköly pálinka képviselné”.A emberi civilizációhoz nem tudom milyen kötődésetek van.”

  Kedves Gyuri bácsi, ezt most komolyan gondoltad, vagy csak Hazai Lámpát akarod káros mértékű Andaxin szedésére sarkallni? Csak azért kérdem, mert az utóbbi kizárólag a Ti magánügyetek.

 • Kedves Hazai Lámpa és Gyuri10!
  Nagyon álszent és szemtelen vagyok, ha pont én kérlek meg Benneteket a zsidózás és a magyarozás beszüntetésére?

 • Gyuri bácsi, azt a piros gombot nyomogatod, ami érthető módon fájdalmat okoz nekünk. Szerintem neked sem okoz már örömet.
  Inkább beszéljünk korrekten a világ dolgairól.

 • Kedves Orsós Elemér,
  az antiszemiták andaxinos kezelése nem az én dolgom. Gondoskodjanak saját szükségleteikről.Esetleg ennél többel is tudok nekik szolgálni.Mértékletesen és igyekezve hűnek maradni az igazsághoz.Az utolsó megszólításodnak furcsa mellék zöngéje van. Veled azt hiszem mindig korrekt párhuzamot tartottunk mindketten. Ez a”Kedves Hazai Lámpa és Gyuri10!” valamelyes állásfoglalást is jelent?Ha igen akkor továbbra is fenntartom a lehetőséget a gyógyszergyár támogatására.Amit a hazai lámpához írtam,nem a mi kettőnk tisztességéről szól,hanem az ő tisztességtelen alattomos zsidózásának a szüleménye.

 • hazai lámpa és barátai vagy a félre vezetettek részére:
  http://dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

 • gyuri10
  2017 augusztus 12
  5:50 du.
  Ha az egymás utálatától sovinisztává fajult acsarkodásotokat leszámítom, szerintem mindketten tudnátok normálisan vitatkozni, amit egy kis magatokra kényszerített önmérséklettel simán meg lehetne valósítani. :-) (Ez nálam újabban bevált.)

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  ˙

  Hazai Lámpa szerint,
  “A muszlimkérdés az más, mert sokmillió muszlim él a világban . b é k é s e n , pl. Indonéziában, akiknek semmi közük ehhez a térséghez.”

  Ehhez csak egy megjegyzésem lenne, mégpedig a 2002-ben Bali szigetén történt több, mint 200 halottal és legalább annyi sebesülttel járó, azonos időpontban elkövetett két iszonyatos erejű bombambamerénylet, ahol az áldozatok többségét nyugati túristák tették ki…

  2004-ben már Indonéz polgárokat vett célba eredménnyel a >Dzsamala Iszlamija< nevű "békés" indonéziai muzulmán terrorszerveztszervezet…

 • Hazai Lampa!
  Terjen vissza a tortenelem olvasasahoz.
  A Kozel-Keletrol es az angol amerikai befolyasrol
  szolvan- ez az egesz?
  Mert ugye Franciaorszag es Spanyolorszag,Portugal,
  sot Hollandia es Olaszorszag “nem tartottak teruleteket”
  a Kozel-Keleten?
  Sot,olvasott valaha a Sykes Picot egyezmenyrol {1916}
  melynek “ertelmeben” {a franciak es az angolok,orosz
  “jovahagyassal” “meghuztak” a hatarokat?
  Talan azt hittek,hogy lehet “nemzeti hatarokat”
  huzni a Kozel-Keleten {siita es szunita arabok,
  kurdok,druzok,jazidok,alavitak,keresztenyek,
  cserkeszek,stb}.
  Szoval,ki is “bolygatta fel a Kozel-Keletet?”
  Hogyan is mondta Suleyman Demirel aki 1993 es 2000
  kozott- Torokorszag allamfoje volt,es jobban
  ismerte a terseget,mint a “mindentudo” europaiak?
  “Ha a Kozel-Keleten nem hivnak meg ebedre,
  legkozelebb te fogsz szerepelni az etlapon.”
  Ennyit a “torzsi haborukrol a szomszedokkal”.

 • Kedves gyuri10!
  Kijaza Brigitte Gabriel?
  Ilyen “történelmet” sajnos nem csak a muszlimokról, hanem a keresztényekről és a zsidókról is össze lehet hozni (Flavius Josephus: A zsidók története). De sőt, az ókori görög vallásról, vagy bármelyik más vallásról is.

  Szóval: hagyjuk egymást békén…

  Egyébként tudod te, hogy mi a pszichológiában a “Machbet Jóslat”? Amelyik önmagát teljesíti be. Az állandó gyűlölet és félelem szítása az iszlámmal kapcsolatban pontosan ilyen önbeteljesítő folyamat. Szóval le kéne állni ezzel, amíg nem késő… Talán már késő is, de ha igen, annak bizony TI LESZTEK AZ OKAI, akik folyton gyúlöletre uszítotok.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 13
  6:23 de.
  Megvan Flavius könyve!

 • Almási Alma
  2017 augusztus 13
  6:23 de.
  Sajnos a machbeti önbeteljesítő jóslat az iszlám esetében nem érvényes, amire erölködés nélkül rájöhetünk, ha figyelmesen tanulmányozzuk a rá jellemző vallási türelmetlenséget és már a kezdetektől legjellemzőbb, az ő egyetlen Istenükre való hivatkozással megerősített, erőszakosan térítő ideológiáját. Az állandó gyűlölet és félelem szítása a pogány gyaúrok felé bizony az iszlám legjellemzőbb sajátossága, ami hasonlóan más vallásoknál is előfordul, de nem ilyen nyíltan, ilyen bátorítóan és a hívek felé nem kötelező önfeláldozást parancsolóan.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 13
  6:23 de.
  Ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet. Magam részéről, megértem magyarok félelmét a muszlimoktól. A magyarok még emlékeznek a 15O éves török uralomra. Még ma is van néhány torony ott. Pl. Egerben is. A magyar és a többi európai ország megszenvedte anno a muszlimok hatalmát, nem kívánnak újra azt végig csinálni.

 • Kedves Almási Alma,
  már a kezdésed is hibás.A könyv címe és írója:A zsidó háború. Jozefus Flavius(Joszef ben Matitjahu).Aki állítólag a történelem leírása érdekében lett árulója a zsidó népnek. Ilyesmit nálatok indigóval lehet megsokszorozva leírni.
  Azt pedig,hogy “kijaz a Brigitte Gábriel”? Nem kellene kérdezned,mert ki vagy Te Ö hozzá képest,hogy ezt a kérdést feltehesd? Ha oda figyelve olvasod,megtudhatod,hogy Ő egy Beirutban(Libanon fővárosa) született-keresztény hölgy,aki a muszlimok elől menekült Amerikába.Amerikai állampolgár és egyik képviselője több kül és belügyi fórumon Amerikának.(UNO,UNESCO) Köszönhetően fantasztikus iszlám ismeretének.Aminek”MI LESZÜNK AZ OKAI”az esetleg az Európa elé állított példamutatásunk, hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,amióta az iszlám vallás létezik egészen napjainkig.Megállítani a barbár hordát Eurábia létrehozásában. A seggnyalás nem segít velük szemben,mert az náluk a gyengeség jele.Felhívás egy újkori hubajdíjjei szerződésre.A többi zöldségeid cáfolataként továbbtanulási kísérletként elolvasásra ajánlom,komment társunk Orsós Elemér augusztus 13. 2:50 du. nem teljes,de nagyon pontos beírását.

 • Robert Morrison

  Lázár Gyurka!

  Saját mondatodat kissé átírva csatlakoznék a hozzászólásokhoz:

  “Lázár Györgynek természetesen joga van a véleményére, de én nem adnék annak nyilvánosságot egy sokak által olvasott Magyar weblapon.”

  Remélem tetszik a visszafordítás, merthogy a Te intoleranciád megérdemli, hogy ugyanúgy elnémítsák a véleményedet ahogy Te szeretnéd azt tenni Lovas testvéredével.

  A kettőtök között azért van valami különbség és nem a Te javadra. Lovas testvéred ugyanis helyesen vagy helytelenül -nézőpont kérdése- a lakóhelyének védelmében hangoztatja a véleményét, míg Te annak az országnak az életébe ütöd az orrodat, mely kitanított és lehetőséget biztosított az USA-ban tudásod továbbfejlesztésére. Ezt illendően megköszönve Te “elfelejtettél” hazatérni, hogy a kibővített tudásodat itthon hasznosítsad.

  Ezek után a lelkiismereted elhallgattatása érdekében több magyarellenes blog rendszeres “beszállítója” lettél, időt energiát és sarat nem kímélve megállás nélkül mocskolsz mindent ami a mai Magyarországgal bármilyen kapcsolatban áll. Még a reptéri víz áráért is az Orbán kormányt okoltad a Hungarian Free Press hasábjain.

  Hogy képmutatásod teljes legyen, minden nyáron MO-on élvezed az “átkozott” ex-haza nyújtotta előnyöket.

  Itt lenne az ideje, hogy visszahúzd az agyaraidat és levedd mocskos kezeidet a Mi Hazánkról, melyhez SEMMI KÖZÖD nincs, és megfellebbezhetetlen politikai bölcsességeidet President Trump figyelmébe ajánljad a hazád -ha ilyen egyáltalán van Neked- felvirágoztatása érdekében.

  Mi már régen nem kérünk abból, hogy idegenek a mi f…kkal verjék a csalánt.

 • Kedves Orsós Elemér!
  Szemben az itt idézett “iszlám történelemmel”, most már nem mennék bele annak a taglalásába, hogy hol tartottunk ebben a kérdésben a XX. század elején-közepén. Azt, hogy az a helyzet elromlott (gyökeresen megváltozott), közvetlenül Izrael létrehozásának, illetve Khomeininek, tágabb értelemben pedig a nyugati (és orosz) ostoba politikának köszönhetjük a hidegháború idején. Azután pedig már szerencsére sokat rontottunk rajta a közelkeleti Amerikai működéssel. Feltehetően az olaj miatt, de SEMMIKÉPPEN sem Szaddam demokráciasértése miatt, ezt szögezzük le.

  Most ehetjük, amit főztünk. Nagy Gyula szittya világirányítói minden ujjukat megnyalhatják…

 • Orsós Elemér
  2017 augusztus 12
  4:47 du.

  Nagy különbség, hogy én nem képzelem azt, hogy az európaiak sz.rták a spanyolviaszt. Bezzeg a magyar diákok megtanulják az iskolában, hogy kinek mit köszönhet az európai (és a magyar) kultúra!

  Az ókori görögöknek a demokráciát, a rómaiaknak a jogot, az államszervezetet, az araboknak az orvoslást stb. A kereszténység egy kis zsidó szektaként indult a Római Birodalomban, ebből alakult ki a katolikus vallás, ami később államvallás lett.

  Aki idejön magyarázni meg nagyoskodni, az megérdemli a kioktatást, és tök mindegy, hogy mi a nemzetisége.

 • gyuri10
  2017 augusztus 13
  5:05 du.

  “hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,”

  Értelmes embereknek inkább Hunyadi Jánost ajánlanám, de viccnek azért jó volt a beírásod.

 • gyuri10
  2017 augusztus 12
  11:25 de.

  Konkrét kérdésre válaszolj! Zsidó sikerek 1800 előtt? És nem kell azzal jönni, hogy a katolikus uralkodók az egyház nyomására elnyomták a zsidókat. Egyes zsidó származású, kikeresztelkedett hírességek nem számítanak, mert nem a zsidóságon belül hozták létre a munkásságukat.

  Ha nincs az európai kultúrkör, akkor az oszmánoknál kalmárkodnátok mai napig a háremben, az lenne nektek a legnagyobb karrier.

 • Kedves gyuri10!

  Csak neked (közös gyerekkori emlékeink iránti méltányosságból)!

  1_ Én még ismertem valamennyit a Khomeini előtti muszlim világból, személyesen és rokonaim Egyiptomi-Libanoni több éves jelenléte következtében. Kár volt elrontani az európaiasodó muszlim világot a kétbalkezes gyűlöletpolitikával – amely nagyrészt Izrael körül sűrűsödött, de Afganisztán lerohanása se volt kutya…

  2_ Én még ismertem a háború utáni normális (igaz, politikailag eléggé kikényszerített) zsidó-magyar együttélést.

  És ahogyan nem vagyok hajlandó a te és más zsidó kommentelők ostoba gyűlöletbeszédére feladni ezt a jó zsidó-magyar EMBERI kapcsolatot, és visszavicsorogni rátok, ahogy más megvezetett magyarember teszi, ugyanúgy nem vagyok feladni a hajdan megtapasztalt jó muszlim-nemmuszlim viszonyt sem csak azért, mert egyes politikusok mindkét oldal egyszerű embereit egymás ellen uszítják, tegyük hozzá: jó sok csúsztatással és hazudozással, a saját pitiáner érdekeik szerint.

  Ami pedig a zsidó történelmet illeti, ha nem fogadod el Flaviust, akkor olvasd az Ószövetséget ebből a szempontból. Már az egész úgy kezdődik: “Mert én féltékeny isten vagyok…”

  Nem ismerem, és nem is nagyon érdekel az általatok kiszínezett történelem. Ez pillanatnyilag körülbelül annyira hiteles, mint Rákosi elvtárs történelme a gonosz Nyugatról. Ha van is benne valami igazság, szerintem NEM ÍGY kell a kérdéshez hozzáállni, ahogy ti teszitek. De ez a ti dolgotok. Majd fürödjetek vérben, aztán majd 50 évig mea-culpázzatok, vagy fogjátok rá az egészet a Nyuszira (mint a kakaóreklámban)…

  Én ebben nem vagyok benne.

 • De folytassuk, kedves gyuri10!

  Elgondolkodtál-e már azon, ki is vagy?
  A közelkeleti szefard bibliai zsidóság tagja? Akkor bizony ugyanahhoz a sémi genetikához, ugyanahhoz a sivatagi pásztor-kultúrához tartozol, mint az arabok. Törzsi kultúra, jogszolgáltatás a bosszú, táplálkozási tabui ugyanazok, mint az araboké, a körülmetélés is ugyanaz, a nők a zsidóknál is elkülönítve (lefátyolozva?) ülhetnek csak a templomban – bocs, imaházban – a VALLÁSI TÜRELMETLENSÉG is éppen akkora, mint a muszlimoknál. Ebben az esetben a pofám leszakad, ahogy saját arab testvéreidről hogy beszélsz.

  De ha kaukázusi vagy, kazár, akkor viszont nem vagy Mózes népéhez tartozó sivatagi vándor, hiszen a kazárok a zsidó vallást csak felvették, ahogy a bözödújfalui zsidók (tudom, már nincsenek) sokkal inkább voltak makacs székelyek, és felismerve, hogy a világ úgy szar, ahogy van – következésképp nem lehet megváltva – ejtették Krisztust, és visszatértek a zsidó tanokhoz. Ebben az esetben – ha tudniillik kazár vagy – biológiailag is sokkal közelebb vagy a magyarsághoz, a kultúráról nem is beszélve, mert az európai élet során megismertétek és magatokévá tettétek az ókori európai pogány kultúrákat, a görögöt, a rómait és a keltát, a nyelven keresztül pedig a magyart, pontosan annyira, mint a magyarság. Akkor pedig ne gyalázz minket, rokonaidat.

  A muszlim probléma mindnyájunkból egyénenként kihozza azt a jót vagy rosszat, amit évszázadok alatt kiérleltünk magunkban. És ne keverjük ide a terrorizmust, mert az NEM EMBERI, hanem POLITIKAI kategória, ami ellen politikai fegyverekkel kell küzdeni, és nem faj vagy vallásgyűlölettel.

 • Gyuri10:
  “hogyan is kell felvenni a harcot az iszlám világhódítási kísérletei ellen,amióta az iszlám vallás létezik egészen napjainkig.Megállítani a barbár hordát Eurábia létrehozásában”

  Bocsánat, nem volt időn kellő figyelemmel kísérni ezt a topicot; Gyuri10, ugye jól értem, hogy te Kapisztrán Jánosra utalsz, a neves inkviztorra (aki csak 1453-ban Sziléziában 41 zsidó küldött a máglyára) a vérvádak mesterére, “a zsidók ostorára”, és az oszmánok elleni harc egyik legvéresebb kezű hősére, akit a pápa 1690-ben avatott szentté?
  (Bár a zavaros időkben a holtteste eltünt, de a magyar r. katolikus egyház a mai napig sajét szentjeként emlékszik rá. Szobrát 1921-ben a budai Várban állítták föl.)

 • A “hajdan megtapasztalt jó muszlim-nemmuszlim viszony” körülményei teljesen megváltoztak.

  A Khomeini ajatollah előtti világ 1979 előtti. Akkor más volt Irán és más volt Magyarország is. Aztán Iránban állami szintre emelkedett a vallás. Sokan estek áldozatul a saria alapján hozott ítélkezésnek. A hatalomátvételt követően először a hadsereg magasabb rangú tisztjeit végezték ki titkos perekben, amikben a vádlottak nem védekezhettek. Majd következtek a polgári adminisztráció vezetői. De a külföldre menekültek se voltak biztonságban, volt, akit 1991-ben öltek meg francia otthonában.

  Khomeini az iszlamista eszme terjesztése érdekében Irakkal keveredett háborúba. Az ajatollah szembefordult a világgal (értsd: a Szovjetunióval és az USA-val) és erőltetni kezdte a környező országokban a muszlim köztársasági életformát, ami ugyan haláláig nem sikerült, de elvetette csíráját az Iszlám Állam létesítésének gondolatát.

  Tényleg kár volt Khomeininek elrontani az európaiasodó muszlim világot.

  Khomeini 1989 június elején halt meg, abban az időben Magyarországon csak nagyon kevesen gondolták, hogy az évvége felé nálunk köztársaság lesz, és megszűnik az MSZMP (1989. október 9.)

 • Almási Alma,
  “közös gyerekkori élményeink iránti méltányosságból”elmondom Neked és csak Neked,hogy zsidóságtanból megint bukásra állsz. Ugyanis ebben a témában a fizika-tudás teljesen annullálódik . Konyítasz valamit,de mint minden amatőr,aki itt-ott vagy nem ismerésből vagy direkt csúsztatásból mellényúlsz.Van valamelyes igazad a szefárd és “kazár”zsidókkal kapcsolatosan.Azt nem írod meg,hogy hová sorolod a sok évszázados keveredésből születetteket.Az derül ki,hogy csak a jászok,kunok,svábok, székelyek, rácok, mócok,bunyevácok,tótok,csángók válhattak igaz magyarokká az örmény nemzetvezető testvér segédletével.Sokkal inkább,mint Isten bocsájtsa meg vétkemet a hasonlatért,de az Erec Jiszraelből kiküldött
  kohaniták segítségét igénybe vevő kazárok ugye már nem illenek bele a pázelodba. Tudod kedves,gyermeki nosztalgiáim tárgya,én a Kohaniták nemzetségéhez tartozom és mi befogadunk itt Izrael véráztatta szent földjén minden hazatérő zsidót. Szefárdot, askenázit,”kazárt” és Uram bocsá még azokat is akik nehéz tanulás után vizsgákon bizonyítják,hogy hozzánk akarnak tartozni.(Nem is kevesen)A magyar kultúrának,annyit köszönhetek,amennyit a magyar kultúra köszönhet a zsidóknak.Mindez számomra azért vált lehetővé,mert elődeim az üldöztetések elől menekülést remélve(sokan hiú ábrándként)éppen Budapesten telepedtek le.Ha netán-tán nagyobb igényeik lettek volna és Francia országban telepedtek volna le,akkor nem sokat tudnék a zsidók segítő készségével megteremtett magyar kultúráról.Ti pedig a Magyar országon letelepedett zsidók nélkül még ma is a “bő gatya,pörge kalap,karikás ostor és törköly pálinka” kultúrájánál tartanátok.

 • “Az derül ki,hogy csak a jászok,kunok,svábok, székelyek, rácok, mócok,bunyevácok,tótok,csángók válhattak igaz magyarokká az örmény nemzetvezető testvér segédletével.Sokkal inkább,mint Isten bocsájtsa meg vétkemet a hasonlatért,de az Erec Jiszraelből kiküldött kohaniták segítségét igénybe vevő kazárok ugye már nem illenek bele a pázelodba. ”

  De igen, éppen arról írtam (de nem érted, mert nem akarod érteni), hogy meglehet, sokkal inkább vagy VÉR SZERINT magyar, mint zsidó. De ez nem az én dolgom. Az én dolgom, hogy igen csak felháborodom, ha azt tapasztalom, hogy valaki, aki személyesen és gyerekként megérte és máig sérelmezi a kirekesztést és a faji vagy vallási alapon történő Endlösungot vele szemben, hetven év után maga is lelkiismeretfurdalás nélkül Endlösungot követel egy másik népre, aki ráadásul ugyanabból a pásztor-törzsi kultúrából nőtt ki, mint ő, ugyanazt a féltékeny istent imádja, és a biblia szerint ugyanattól a Sém őstől származik. Erre kívántam az előző hozzászólásomban rámutatni.

  Amúgy természetesen fizikusi mivoltomban nem sokat adok például arra, hogy ki kinek a leszármazottja, mert az nyilvánvaló marhaság, mihelyst öt nemzedéknél messzebbre akarsz visszatekinteni. A kultúrára sokkal inkább fektetek hangsúlyt. De a kedvedért most egy pillanatra komolyan vettem a biológiai származást is…

 • Kedves Alma,
  először is köszönöm kimerítő válaszodat,akkor is ha hemzseg a hibáktól.Jóindulatodat nem vonom kétségbe.Tájékozottságodat igen. Kezdem ott,hogy mint már előzőekben is írtam én a Kochén törzsből származok,amit orvosilag,DNA vizsgálattal lehet kimutatni.Londoni orvos kongresszuson jelentették be cca. 20 évvel ezelőtt,hogy a Kochaniták génvizsgálatában megállapítottak egy olyan csipet, ami kizárólagosan csak a Kochanitákban létezik a törzs létezése óta napjainkig.Tévedés kizárva!Azt tehát kérlek ne varrd a nyakamba, hogy”sokkal inkább vagyok VÉR SZERINT magyar,mint zsidó”.Soha nem sértegettelek és erre kérlek legyél tekintettel.
  A migráns témából nem kívánok Neked leckét adni,mert Ti az európai értékekhez szokott gondolkodásmódotok tulajdonképpeni lehúzása miatt képtelenek vagytok felfogni a kereszténység a zsidóság vagy akár az ateisták és az iszlám közötti különbséget
  Nem kívánom nektek,hogy megtapasztaljátok.A Nagy Szulejmán korát elfelejthetitek.Azok az idők óvodás születésnapi zsúrok voltak a mai iszlámhoz viszonyítva.Írd be a Google-ba (akár magyarul is)azt a szót hogy hudajbijja vagy azt,hogy Brigitte Gábriel.A youtube részből kapsz egy pontos jövőképet. Magamat gyengének tartom ahhoz,hogy magyarázgassam ezt a témát. Különös tekintettel arra,hogy rám lehet fogni a részrehajlást.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 13
  6:52 du.

  Mint fentebb írtam, a térség teljesen átalakult az 1. vh. után.

  Előtte a háború okai között szerepelt, hogy az angolok féltékenyek voltak a német szerepvállalásra a térségben. A németek építették volna a Berlin-Bagdad vasútvonalat, és más ígéretes tőkebefektetés is volt.

  A háború után angol és francia ellenőrzés alá kerültek az ún. mandátum területek. Mindkét ország elvesztette nagyhatalmi szerepét gyakorlatilag, mire végetért a két világháború.

  Az olaj amerikai biznisz lett, de sajnos az arab országok sem fektették be megfelelően a hatalmas bevételeket. Luxusra meg fegyverkezésre költöttek, ami lehet, hogy pörgeti a gazdaságot, kérdés, hogy mennyire fenntartható?

 • Kedves Alma,
  és minden migráns behívó számára:Élvezzétek a jövőt! http://www.dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

 • Hazai lampa!
  Igaz,hogy a vita foleg Gyuri es Alma kozott
  folyt,de nem birtam megallni,hogy ne idezzek
  az on soraibol-
  “zsido sikerek 1800 elott?”
  “ha nincs az europai kulturkor az oszmanoknal
  kalmarkodnatok mai napig a haremben…”
  Valoban? Nezzuk csak….

  Mose ben Maimonidesz {1135-1204} zsido orvos,
  filozofus,termeszettudos,

  http://mtva.biz/hu/sajto-es-fotoarchivum/mose-ben-maimonidesz-rabber-mose-ben-majmun-zsido-filozofus-rabbi-orvos-

  Tudelai Benjamin {12-ik szazad} vilagutazo es felfedezo

  http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201604/tudelai_benjamin_egzotikus_utazasai

  Kolumbusz Kristof { tobb bizonyitek zsidosagarol}

  http://www.nicelife.hu/hirek/vallas/kolumbuszzsido.php

  Az is nagyon “tetszett”,hogy a mi “kis torzsi haboruinkat” emliti,amelyeket “Europa importalunk”.
  Kik is “huztak meg a hatarokat 1916-ban-
  a Kozel-Kelet orszagaiban-melyek egymas utan
  kezdenek “megvaltozni”?

 • Kedves Alma,
  aug. 15 12:16 du beírásommal és itt újra,megkönnyíteni szeretném jövőtök áhítozásának lényegét. Brigitte Gábriel és a huddajbijje cikk elérésével.Itt azt is meg kell értened,hogy”kijaz a B.G.” http://www.dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme/

 • gyuri10
  2017 augusztus 15
  4:06 du.

  Kedves gyuri10!
  Ezt lényegében mind tudtam. Mármint azt, ami ebből történelmi esemény. Én speciel még a hazudozást is tudtam, mondogattam is mindig, amikor idősebb Bush politizálgatott Szaddam Husszeinnel, hogy egyszerűen nem értik egymást.

  Mert ennek van egy másik oldala is. A muszlimok hazudoznak, dumálnak, gesztikulálnak, merényelgetnek, mi pedig nem látunk beléjük, csak kezdünk félni tőlük. Viszont mi anno ledobtuk Hirosímára és Nagasakira azt a két bombát. És ha ők bepánikoltatnak minket, most is le fogjuk dobni. És lesznek táboraink és gázkamráink is a muszlimok számára. Na, ezt meg ők nem látják előre, mert azt hiszik, puhányok vagyunk a sok engedmény következtében.

  Vagyis: igen, vagy borzalmas világháborúnak nézünk elébe (mi ketten már talán korunknál fogva nem), vagy pedig még most, amennyire lehet, magunkhoz szelidítjük azokat, akik egyszerűen csak az életüket mentik hozzánk, és egyelőre nincsenek hódító szándékaik – de majd meg lehet őket szervezni, ha nem leszünk képesek mihamarabb magunkhoz édesgetni és kikupálni őket a mi kultűránk szerint. Szerintem EBBE kéne minden energiánkat fektetni, vagyis NEM ENGEDNI át őket a gyúlöletvilágba, hanem megértetni velük, hogy a mi életvitelünk jobb. Nem baj, ha sokan vannak, ha még mi többen vagyunk itt, és van erős rendőrségünk, jogszolgáltatásunk.

  Mert én sem a dzsihádot, sem a gázkamrát, sem a nukleáris háborút nem szeretném. És még mindig úgy érzem, jó taktikával, emberséggel, okos odafigyeléssel és sok-sok anyagi és mentális ráfordítással megelőzhetnénk a katasztrófát. Mert szerintem ők is csak gyarló emberek, nem szörnyű gyilkológépek.

 • Csak az a baj, hogy a mi istenünk az ÉLETSZINVONAL. Abból aztán semelyikünk nem hajlandó engedni egy tapodtat sem. És meglehet, ez lesz a vesztünk, mert az evolució keresztet vet ránk (hogy végezetül egy képzavarral zárjam az eszmefuttatást).

 • Ja, és még valamit. A spanyolokhoz idomult mórok csodálatos vegyes kultúrát hoztak létre, amíg ki nem irtották őket.

 • Akarom mondani: irtoTTUK!!!

 • gyuri10
  2017 augusztus 15
  7:30 de.

  Bizony, az antirasszisták szívükhöz kaptak, mikor a zsidók nagy örömmel bejelentették, hogy megtalálták az ún. Mózes-gént. 60 éve magyarázzák a humanista liberálisok, hogy nem szabad biológiai különbséget tenni az emberek között, ezt most szépen lerombolták a szegény áldozatok. Mennyi időbe telik, mire majd megtalálják a “genetikai hulladékokat” a tudósok?

  “óvodás születésnapi zsúrok”
  Manapság a Közel-Kelet meg leginkább veszekedő óvodásokra hasonlít, ahogy a homokozóban kapkodják ki egymás kezéből a kislapátot.

 • Izraeli
  2017 augusztus 15
  1:35 du.

  Hát nem a magyarok húzták meg a határokat, és nem is az 1. világháborúban vesztes országok.

  1800 előtt a zsidóknak saját vezetőik is megtiltották, hogy világi dolgokban sikeresek legyenek. A felsorolt hírességek, ha egyáltalán azok voltak, nem a zsidóságon belül nyerték el tudományos, művészi megbecsültségüket.

  Egyesek összekeverik a korokat, és teljesen zavaros az értékrendjük. Azzal a művészi, tudományos teljesítménnyel büszkélkednek, amit 1848 után elértek az asszimilált zsidók a modern Európában. Miközben ez a régi zsidóságból valószínűleg csak megvetést váltana ki és lenézést.
  Pl. a nagy sikerek a dekadens, modern művészet terén.

 • Kedves Alma,
  aug. 15. 11:48 du.
  Akikkel Te szeretnél megértetni bármit,azok előbb értetik meg Veled,hogy itt Európa lerohanásáról van szó s az iszlám vallás-háborújáról.Te pedig higgyél amit akarsz!Az utolsó mondatod ebben a beírásodban tökéletes is lehetne,ha egyetlen kis szavacskát kitörölnél:azt a szót,hogy”nem”.A következő mondásod is sántít, mert az arab(mór)hódítók soha senkihez még időlegesen sem idomultak.Ha megkérdezel egy értelmesebb kinézésű arabot,még ma is azt fogja mondani,hogy Andalúzia az arab világ tulajdona.Ezen túlmenően,ha te kreol vagy,akkor lehet,hogy jó a megfogalmazásod: “KIIRTOTTUK”.Én fehér vagyok és semmi közöm a mórok panaszaihoz.Akik ugyan olyan gyilkosok voltak mint a mai”palesztin”kreációk.Először gyilkolnak utána sírnak.A spanyoloknak szerencséjük volt,hogy akkoriban még nem volt ENSZ(UNO)nevezetű sóhivatal.(még a Ferdinánd hídnál sem) Ezt nem a spanyolok védelmében mondtam,mert az inkvizícióról én is tudok.Amit a hazai lámpa akarna Velünk beszopatni a közel-keletről és az óvodásokról arra csak annyi a válasz,hogy az inkvizíció is gyerekzsúr volt ahhoz képest,amit a szegény menekültektől fogtok kapni,ha beengeditek a migráns-hordát.

 • Kedves gyuri10 !
  Ma kivtelesen én leszek a Mindentelhisz Nagymama a kedvedért. Tehát elhiszem: “az inkvizíció is gyerekzsúr volt ahhoz képest,amit a szegény menekültektől fogtok kapni,ha beengeditek a migráns-hordát.”

  Bizonyára nem arról az évi háromezer muszlimról beszélsz, akiket az EU a számunkra befogadni javasol, hanem a “Soros által ránkszervezett évi egy-két-tízmillióra”. Szóval hogyan fogjuk ezeket NEM BEENGEDNI? Tudsz rá valami megoldást, azon kívül hogy szavazzak jövőre Orbánra meg Trumpra?

  A kerítés persze olyan ennyi emberrel szemben, mint a szenteltvíz. Talán egy megfelelő árok (Maginot vonal?), és néhány folyamatosan működő gépfegyver megoldaná? Vagy egyenesen rájuk bocsátani a CiklonB-t? Szóval hálás lennék, ha MEGOLDÁST tudnál ajánlani, ahelyett, hogy ijesztgetnél engem és felizgatnád sajátmagadat.

  Tulajdonképpen pillanatnyilag a dzsihádot a terrorizmus jelenti. Terrorizmus által meghal évente kb. ezer ember. Smafu, a II. Világháborúban naponta ennek sokszorosa pusztult el ilyen-olyan okokból, és mégis végig csináltuk, és GYŐZTÜNK. Mármint nem mi magyarok győztünk, hanem az Igazak. Állítólag.

  A terrorizmus lényege nem az ölés, hanem az ijesztgetés, a blöff. Ha egy ország lakossága eléggé be van már szarva és le van bénulva a félelemtől, akkor lehet kulturálisan elfoglalni. És mi teszi hatékonnyá a blöfföt és az ijesztgetést? Hát elsősorban a telekommunikáció, meg a net. Meg a sok idióta, aki a valódi, egyszerű tényeket jól felturbózva adja tovább, mint ez a Brigitte Gábrieled, na meg te magad is épp az imént. Nem vagytok ti a muszlim dzsihád beépített emberei véletlenül?

 • Kedves Alma,
  semmiféle felmentést nem kaphatsz idehozott szamárságaidra,mert a téma hiányos ismeretére még a humanizmus sem kibúvó.Van egy ivrit mondás,amit megpróbálok szóról szóra lefordítani.Persze a helyes megértéséhez olyan megtapasztalása kell az életnek, mint nekünk idiótáknak,nekem és Brigitte Gábrielnek van. Tanulmányozásodra: “Aki könyörületes a könyörtelenekhez,az könyörtelen a könyörületesekhez”.A megértést és az el vagy nem elfogadás formáját minden ország oldja meg önenergiából.Semmi esetre sem az általad ajánlott módszerekkel,mert olyan lehetőség is van,mint az olaszoknál:az eddig Európában állomásozó megszállókat behajózzák és visszaszállítják saját hazájukba.Líbiába,Tuniszba,Afganisztánba,Török országba stb. Egyenlőre még lehetőség van rá.Később ti lesztek behajózva, hacsak hirtelen elkövetett felindulásból fel nem veszitek az Igaz hitet.Azt azonban megtehettétek volna a Nagy Szulejmán idején.Nem akartátok?Most lelketek rajta!Ne gondold,hogy irtózatos izgalomban élek e-miatt.Sajnálom azt a népet,mely minden elkövetett gonoszság ellenére sem an blokk ítélhető el. Bízok benne,hogy még egy jó ideig levelezhetünk egymással és még nem lesz nálatok hivatalos a sorminta írás a latin betűk helyett.

 • Hazai Lámpa:
  “a zsidók nagy örömmel bejelentették, hogy megtalálták az ún. Mózes-gént”

  “Mózes-gén”, ami akkora ostobaság, amitől az olyan zsidónak (vagy nem-zsidónak), aki akárcsak a legelemibb szinten ismeri zsidó vallási szabályokat, égnek áll a haja.

  Alap: “zsidó az, aki zsidó anyától született, vagy érvényesen betért. Az apa zsidó vagy nem-zsidó mivolta közömbös”.

  Javasolom mindazon kommentelőknek, akik tízig tudnak számolni, szíveskedjenek levonni ennek az alapvető szabálynak a “genetikai” következményeit.
  Ha egy született zsidó nő és leányágú női leszármazottai pár nemzedéken keresztül mindig nem-zsidó férfitől szülnek gyermeket. Az állítólagos “zsidó gén” milyen arányban lesz jelen mondjuk a hetedik-nyolcadik nemzedékben?
  És akkor még nem beszéltünk a betért zsidó nők leszármazottairól.

  Gyuri10-nek természetesen igaza van abban, hogy a kohanita mivolt apai gon öröklődik, és a halacha szerint kohanita férfi nem vehet feleségül betért vagy elvált nőt, mégha az zsidó, akkor sem. Az ilyen házasság un. tilos házasságnak számit, az abból született gyermekek és azok leszármazó több nemzedéken kereszül un. mamzerek. Csak hát; egyrészt állítólag előfordult már a világon házasságon kivüli szexuális kapcsolat is, már pedig az egy kohanita férfi és egy (akár elvált vagy betért) zsidó nő házasságon kívüli kapcsolatából született gyermek halachikusan teljes jogú zsidó – bár, ő maga, ha fiú is, nem számit kohanitának.
  Sőt, de azt már leírni is alig merem (Gyuri10 meg fog verni :-) ) , egyes nagyon rosszindulatú emberek szerint a világtörténelemben állítólag már előfordulhatott olyan eset is, hogy egy zsidó házasságból született gyermek – anélkül, hogy ez kiderült volna – genetikaiag nem a férjtől származott. És mivel ez nem derült ki, ők maguk, ha fiuk-férfiak) kohanitának vélik magukat.
  (Az Örxkkévaló persze akkor is tudja, hogy valójában nem kohenek.)

 • gyuri10
  2017 augusztus 16
  10:46 de.

  Nyilván te jobban ismered a Közel-Keletet. Bár senki nem kényszerített, hogy menjetek oda lakni!

  Ha nem jönnek ide zavarogni, tőlem azt csinálnak a saját hazájukban, amit akarnak. Nem kell őket provokálni, és békében kellett volna hagyni azt a térséget.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 15
  11:56 du.

  “A spanyolokhoz idomult mórok csodálatos vegyes kultúrát”

  Ez udvarias körülírása annak, hogy a mórok nem akartak asszimilálódni?

  A középkorban a vallás adta az identitást az embereknek, a multikulturalizmus ismeretlen fogalom volt. Ha valaki nem volt hajlandó elfogadni az uralkodó vallást, akkor véres háborúkra és elűzetésre számíthatott előbb-utóbb. Ez természetesen nem csak Európában volt így.

  Meg kell jegyezni, hogy a multikulturalizmus modern eszme, aminek tündöklése kb. 50 évig tartott, és napjainkra csúfosan megbukott. Ezt nem én mondom, hanem a német kancellár.
  A régi rendszer, amely kegyetlen volt bizonyos szempontból, fennállt 500 évig, és inkább biztonságot nyújtott a népeinek.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 16
  8:42 du.
  Úgy gondolom hogy, Te addig nem akarsz megijedni, ameddig már félni is késő! A sorozatos történelmi tapasztalatokra épülő óvatosságot nem kellene összetéveszteni a gyávasággal és az intoleráns közönyösséggel! Ügyes csúsztatásod az évi 3000 -sokunk szerint jogosan visszautasított- migráns elbagatelizálása is, mert eredetileg összesen egyszeri 3000-ről volt szó, de most már évente akartok ennyit a nyakunkba sózni + ezeknek a üregi nyúlhoz hasonlatos szaporulata és a kötelező családegyesítés! Eddig 600000 menekült települt vissza Szíriába és most kapaszkodj meg, ebből egyetlen egy sem Európából, hanem a környező muszlim országokból! Te mit tudsz ebből a tényből logikusan kikövetkeztetni? Ne fáradj sejtem, azt hogy, én egy megátalkodott, szívtelen, illiberális idegengyűlölő vagyok és ha tagadom, azt bizonyítéknak tekintitek!

  “Tulajdonképpen pillanatnyilag a dzsihádot a terrorizmus jelenti. Terrorizmus által meghal évente kb. ezer ember. Smafu,”

  Diszkréten kérdem: ha Te családilag érintett lennél, akkor is ilyen flegmán lesmafuznád az ártatlan áldozatokat, másrészről nem gondolod hogy , egy háború áldozatait összehasonlítani, egy eszetlen vallási bosszú áldozataival eléggé morbid? Lehet hogy, én egy tanulatlan, primitiv ember vagyok hozzád képest (amit nem is tagadok!), de bármíly korszerűtlen is a gondolkodásom, én ezt a felfogást sajnos nem tudom elfogadni!

 • hazai lámpa,
  engem személy szerint senki nem kényszerített rá,hogy hová menjek”lakni”.Az első osztályban hét évesen a váci úti elemiben a Magdoldi tanító néni kényszerített,hogy az utolsó (zsidó) padban üljek.44-ben csillagos házba ,gettóba kényszerítettek. Arra is kényszerítettek,hogy Apa nélkül nevelkedjek meg arra is,hogy az 56-os revansban(forradalom és szabadságharc)el tudjam olvasni,hogy”icig nem viszünk Auschwitzig”.Ezek után, hirtelen felindulásból elkövetett Izraelbe alijázásra kényszerítettem “magam magam”.Az óta sem “lakom”,hanem élek ITT.Sajnos nem itt születtem.Ahol születtem, oda legfeljebb turistaként viszem a pénzemet,amikor nagy ritkán rám jön a sírköveink ápolásának ingere.

 • gyuri10
  2017 augusztus 17
  3:17 de.

  Tehát a többmilliós, és nyilván több évtizedes fegyvertelen bevándorlási nyomásra a visszaszállító hajók lesznek a megoldás.

  Te hajógyáros lehetsz… :D

 • Számomra viszont nyilvánvaló, hogy egy kultúraváltásra lesz szükség. Ahogyan Szent István idejében is arra volt szükség, hajók ide vagy oda. Na, akkor olvasgass: :D

  https://mno.hu/belfold/szent-istvan-vagy-soros-errol-szol-augusztus-20-a-kormany-szerint-2412934

 • Elolvastam, az itt olvashato Magyar Nemzet cikk idezetet. Van valami igazsaga , t.i. Anno szinten valasz uton volt a magyar nep, Istvant koveti e, vagy a poganysagot?
  Most az a kerdes, hogy a magyarok mit vagy kit valasztanak.?
  A regi magyar hagyomanyt es magyar ertekeket, vagy a Soros fele utat es adomanyt!

 • gyuri10
  2017 augusztus 17
  9:15 de.

  Nem kellene mindig sajnáltatni magad.

  Apáméknak volt egy szomszédja a tanyavilágban. Négygyerekes özvegyasszony, akinek a férje a háborúban esett el. Sokat segítették a szomszédok a családot. Pedig mások is nagyon nehezen éltek meg.

  A zsidóüldözés tényei nem kérdés, a népirtás miatti szenvedésed egyértelmű. De a többi állítólagos szenvedésed erősen megkérdőjelezhető. Az utolsó padba ültetés, ha egyáltalán igaz, nem ugyanaz, mint a pogromok vagy a kijárási tilalom.

 • Mint laikusnak, egy nálam bölcsebb hozzászóló megmagyarázhatná, hogyan kell értelmezni a “vallási egyenlőséget”? Mert gyanítom, hogy valamit félreértünk, valami nincs rendjén. Ugyanis nyilvánvaló, hogy a hindi kasztrendszer, a pápua törzsek kannibalizmusa, az azték és inka emberáldozatok, a sámánizmus, a buddhizmus, a kereszténység, a moszlim vagy zsidó vallás stb. nem lehetnek egyenlők egymással. Sőt, mikor ezt megítéljük, akkor sem tudunk elvonatkoztatni vallási gyökereinktől és a kultúránktól. Nem titkolom, oda akarok kilyukadni, hogy a moszlim vallás hova illeszthető? Nekünk kell-e megtérni hozzájuk vagy nekik hozzánk és mennyiben?

 • Kedves jani!
  Az ókori görög világban és még az előtt minden városnak, minden szigetnek volt saját istene vagy istennője (saját papi, papnői testülettel), akihez imádkozott. Hasonló típusú istenek és istennők voltak, mert sokszor “egymástól lesték el” az isteni titkokat. Később, amikor a görög félsziget pásztornépei hódítgatták a térséget, ezeket a kölönálló “egyházacskákat” többé-kevésbé összerendezték és Zeusz alá rendelték. Sok isten, istennő mondáiban, szertartásaiban fellelhetők változtatások, vagy a különféle legendák, misztériumok merterséges összehangolása. Akit érdekel, Gravestől lehet ebben a témában sok meghökkentő ismeretet szerezni.

  A Római Birodalomban minden kicsi vagy nagyobb istent befogadtak a Pantheonba, szertartásaikkal együtt. Bármelyiket szabad volt imádni, bármelyikhez imádkozni. Később, a császárság megalakulása után a mindenkori császárt is istennek nevezték ki, és ő is bekerült a Pantheonba, és persze politikai okokból nagy “hívő-tábora” volt.

  Az ősi időkben a zsidók saját istene voltaképpen Kronosz valamelyik formája volt. Kronosz kezdetben egy titán volt, később lett belőle isten, Zeusz apja. Amikor a zsidók az egyiptomi fogságból kiszabadultak, megismerkedtek a mindenható transzcendens istenfogalommal, amely épp akkor bukott meg Egyiptomban, de a zsidóknak szöget ütött a fejébe, és ettől kezdve megtagadtak minden más istent. Ebből támadt a galiba, mert az aktuális császárt sem fogadták el istennek. Nagyjából itt kezdődött az európai és a zsidó kultúrák ellenségeskedése.

  Később Nagy Konstantin rájött, hogy a krisztusi tanok kiválóan felhasználhatók egy nagy monoteista birodalom kézbentartására. Így lett a kereszténység az európai kultúra pillére. Ez aztásn hamarosan megint szétesett keresztény vallásocskákra, de végül közöttük létrejött egyfajta vallási türelem.

  Ennek a zsidó-keresztény katyvasznak a gyermeke az iszlám, amelyet Mohamed a vad arab pásztornépek ízlésére és szokásaira igazított. Az Isten (Jahve), az alapelvek, az Ószövetség ugyanaz, és az Újszövetség alaptanai is érvényesek maradtak. Vajon akkor köztünk miért ne lehetne (idővel, és megfelelő szeretetteljes hozzáállással) vallási türelem?

 • Kedves Figyelő! Ha neked erről az általam beidézett idiótaságról az jut eszedbe, hogy “van benne valami”, hát akkor te mentálisan és értelmileg már sokat romlottál a hajdani fórumidőkhöz képest. Amit szívből sajnálok.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 17
  5:11 du.

  “Ennek a zsidó-keresztény katyvasznak a gyermeke az iszlám, amelyet Mohamed a vad arab pásztornépek ízlésére és szokásaira igazított. Az Isten (Jahve), az alapelvek, az Ószövetség ugyanaz, és az Újszövetség alaptanai is érvényesek maradtak. Vajon akkor köztünk miért ne lehetne (idővel, és megfelelő szeretetteljes hozzáállással) vallási türelem?”

  Szerintem azért nem lehet az iszlámhoz szeretetteljes hozzáállás, vallási türelem, mert az ő katyvaszukhoz szándékosan nem a zsidó-keresztény katyvasz szeretetről, liberalizmusról és multikulturalizmusról szóló részeit ollózták ki.

 • Kedves Alma, én is sajnálom, hogy ez a véleményed rólam.
  Azért mert NEM vagyok Soros hívő, nem változtam.
  Bevallom őszintén, ha magyarok beszélgetését olvasom, a Soros téma merül fel állandóan.
  “Tele van a hócipőm” a témával!

 • Kedves Alma,
  nem vagyok sem hajó gyáros sem fegyver gyáros,de még migráns ügyi szaktanácsadó sem.A New Yorki,több alkalommal párizsi, londoni, kölni,berlini,stockholmi,hamburgi, ankarai,brüsszeli, nizzai és tegnap Katalóniában a Ramblán végrehajtott aljas terrorista tömeggyilkosokkal kapcsolatosan miért vársz tőlem,a nyugdíjas szerszámkészitőtől megoldást arra,hogy a Teremtő ne adja a következő támadást valamelyik magyarországon évek óta szunnyadó terrorista sejt éppen Budapest valamelyik érzékeny pontján próbáljon asszimilálódni.
  Kedves Alma,Izrael több városát vagy Tel Avivot már említeni sem akarom,mert itt csupán csak zsidókat gyilkolásznak.Ezt pedig a humánus és objektív Európa már megszokta,esetleg még tapsol is hozzá.Némelykor kendőzetlenül.Persze mi nem várjuk ameddig Tőletek kapunk “védlevelet”vagy tanácsot.Ebben a filmben már voltunk.Nem sok sikerrel!

 • Hazai Lámpa:
  “Ugyebár megint ez az asszimiláció vs. integráció vita.
  ….
  A magyarországi zsidóság vallásilag nem asszimilálódott,

  Feltétlenül kellett volna?
  És a katolikusok? A reformáció idején, amikor a magyar lakosság kis hiján 3/4-e protestáns lett, a “pápista” kisebbség (akik ugyebár ráadásul egy idegen uralkodó, Soros György, jaj elnézést, a pápa “ügynökei” voltak) asszimillódtak?
  És a mai protestánsok? Az ellenreformációtól máig képesek voltak megmaradni kisebbségként, holott a lakosság döntő többsége visszatért az egyedül üdvözítő – hiszen “extra ecclesiam nulla salus” – katolikus egyház kebelébe. Ők integrálódtak?

  Ha nem vettem volna észre, hogy Önnek szinte kizárólag a ki nem keresztelkedett zsidókkal van baja, azt hinném, hogy Ön Nicolae Ceaușescu hűséges híve, és azt fájlalja, hogy az erdélyi magyarok nem asszimilálódtak eléggé a román néphez, pl. vallásilag. De szemmel láthatóan nem erről van szó, hanem arról, hogy Ön a zsidóellenesség alábbi skálájának
  1. zsidóként nem élhettek közöttünk;
  2. nem élhettek közöttünk;
  3. nem élhettek.
  első pontján áll. (Nem baj, hiszen végülis lehetne a 3. pont híve is.)

 • Hazai Lámpa (Gyuri10-nek)
  “Nyilván te jobban ismered a Közel-Keletet. Bár senki nem kényszerített, hogy menjetek oda lakni!”

  Hát… sterintem (bár én több dologban nem értek egyet Gyuri10-el) elég érzéketlen tuskónak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt írja egy olyan embernek, akinek az összes rokonát, hozzátartozóját a magyar állam előbb jogfosztotta tette, majd kirabolta, végül getóba majd vagonokba zárta és fegyveres őrizet alatt meggyilkoltatás céljából kiszállította náci szövetségesének.

 • Belzebub, totálisan félremagyarázod a soraimat. 1. Az üldözés után nem mindenki menekült a sivatagba, én erre céloztam. 2. Nem rémlik, hogy minősítettem volna az asszimilációt vagy a hiányát.

 • Sajnos,a szemelyeskedes es a “kulturalt” vita
  annyira elterjedt a forumon,hogy eddig hallgattam.
  DE- nagy meglepetesemre egyiktek sem tartotta
  “fontosnak” megemliteni a terror cselekmenyt
  Barcelonaban augusztus 17-en.
  Amit “megjosoltak” bekovetkezett.Ha a Kozel-Keletrol
  kiszoritjak az ISIST {az Iszlam Allamot}-elterjed
  Europaban,es masutt. Hogy miert? Mert meg mindeg
  nem ertitek,hogy itt egy “eszmerol” van szo.
  Az egyik terroristat mar letartoztattak, o Marokkoban
  szuletett,egy darabig Del-Franciaorszagban elt,
  onnan utazott Spanyolorszagba.
  Az ideologiarol szolva,kar,hogy nem neztetek
  meg a filmet,amelyet aug.11-en kuldtem
  {Belga apa- Visszahoztam a fiam Sziriabol}.
  Itt- nem masodik vagy harmadik nemzedekhez tartozo
  europai muszlim fiatalrol van szo,hanem “gyokeres”europairol,
  aki- mas ideologia hianyaban,”elmenyt” keresett.
  A vallasi vitahoz es a “katyvaszhoz” hadd tegyek
  fel nehany kerdest -
  1} Melyik monoteista vallas dicsoiti az “onrobbanto”
  terroristakat,akik civileket is “visznek” magukkal?
  {Nok is vannak kozottuk,mert ez “dicsoseg”.}
  2} Hol divik a verbosszu- a mai napig,ha egy no
  “felre lep”?{Van,vagy nincs bizonyitek}.
  Ez megelozheto, ha hos “sahid” onrobbanto lesz.
  3} Hol osztogatnak cukorkat sikeres “akcio” utan?
  4} Hol lehetseges kiskoru gyermeklanyt “kihazasitani”
  akar nagyapja korabeli ferfival,akar mint
  3-ik vagy 4-ik felesegkent, ha a volegeny megfizeti
  a mohart,{vagy mas esetben-az “aposnak” van-
  “csere menyasszony”.

  Kis osszehasonlitas a zsido vallassal.

  Valamikor {vagy 3000 eve} a zsido ferfi is
  elvehetett tobb asszonyt {lasd Biblia}-
  amig Rabenu Gersom- MEGVALTOZTATTA a torvenyt -
  MONOGEMIARA.

  A verbosszu {3000 eve}- MAR AZ OKORI ZSIDOSAG-
  TILTOTTA EZT- ES FELALLITOTT 6 menedekvarost
  azok reszere,akik VELETLENUL,nem keszakarva okoztak
  embertarsuk halalat.

  Ezek regi szocialis torvenyek,ugy,mint {az okorban}
  a rabszolgak felszabaditasa a jubileumi evben,
  es ellatasa,hogy ne tavozzon ures kezzel,a fold
  pihentetese minden 7-ik evben,es minden foldbirtokon
  egy resz hagyasa,amelynek termese a szegenyeket illeti.

  Csak azert jegyeztem meg ezeket a torvenyeket,
  mert akkor keletkeztek,amikor a zsidosag
  sajat foldjen elt.
  Termeszetesen,a mai modern kor-mas kihivasoknak
  nez elebe.
  Megis,buszke vagyok ra,hogy szereny tudasom szerint-
  adhattam valamennyi “izelitot” a “katyvaszbol”.

 • Bocsanat “MONOGAMIARA”

 • Orsós Elemér
  2017 augusztus 17
  5:43 du.

  “Szerintem azért nem lehet az iszlámhoz szeretetteljes hozzáállás, vallási türelem, mert az ő katyvaszukhoz szándékosan nem a zsidó-keresztény katyvasz szeretetről, liberalizmusról és multikulturalizmusról szóló részeit ollózták ki.”

  Ez tévedés. Valamikor olvastam a Koránt. Na, nem az egészet, de sok részletet belőle. Magyar fordításban is nehéz olvasmány, de egyáltalán nem agresszívebb, mint az Ószövetség, sőt, mint az Újszövetség. Hanem mind a három szent könyv olyan sokoldalú, hogy mindent, és mindennek az ellenkezőjét is kimagyarázhatja belőle egy jódumájú prédikátor. A Korán esetében Khomeini óta egyre erősödve az agresszivitást prédikálják azok, akik politikai hasznot remélnek ebből. Mivel azonban én még az előtte való iszlám világról szereztem tapasztalatokat, nem vagyok teljesen meghülyíthető ebben a kérdésben sem.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 18
  6:04 du.
  Köszönöm a tájékoztatást, az Ó- és Újszövetségen -irodalmi élmény célzattal- sikerült áterőszakolni magam, de ezek után a Koránnal nem is szívesen próbálkoznék és nagyon remélem nem is lesz kötelező olvasmány nekünk!

 • kedves gyuri10!
  “…miért vársz tőlem,a nyugdíjas szerszámkészitőtől megoldást…”

  Dehogy várok. Éppen ellenkezőleg, mások várnak tőlem és tőled valami mást. (Most látsz majd tőlem néhány mondatot, ami Nagy Gyulára hajaz, de ez ne tévesszen meg. Ezek a titkos hatalmak, amiről én beszélek, egyáltalán nem láthatatlanok, hanem nagyon is szembeötlőek – már, ha valaki nincs TELJESEN elkábítva…)

 • Kedves Alma,
  a tegnap előtti tömeggyilkos iszlám terror Európa megszállását van hivatva jelezni.Vigaszodra írom,hogy hasonló gázolást követtek el ma Ausztráliában.Nyugi-nyugi!Az iszlám szunnyadó sejtjei nemcsak Amerikában,Ausztráliában és Nyugat Európában mocorognak.Remélem augusztus 20.-ára nem keresnek sebezhető,újabb célpontot.Minden esetre sokat segítene,ha asszimilálódnátok az igazhitűekhez.Nem örülnék,mert én úgy szeretem a VI kerületet ahogy van.

 • Tehát. Mit kíván tőlem és tőled, és általában minden izraeli zsidótól és minden európaitól az ISIS? Elsősorban félelmet és szorongást a muszlimoktól. Másodsorban azt, hogy minden ezzel kapcsolatos rémhírt, – terrorcselekményről, kegyetlen muszlim gondokodásról – azonnal és felnagyítva és megsokszorozva terjeszd a neten, és mindenütt másutt is. Na, azt hiszem, ennek tökéletesen megfelelsz.

  De vajon miért akar ilyesmit tőled az ISIS, ha egyszer el akarja foglalni Európát (na meg Izraelt)? Nem jobb lenne édesgetni minket addig, amig a hadserege álruhában migrál közénk?

  Hát először is azért, mert nincs hadserege. Lehet néhány ezer terrorista-kiképzője, akiknek azonban eszük ágában sincs idejönni közénk. Ezek persze küldenek néhányszáz terroristát is, de őket le tudná leplezni a mi titkosszolgálatunk, ha erre koncentrálna.

  Másrészt meg azért, mert a migránsok legnagyobb részének esze ágában sincs a dzsihád, éppen ellenkezőleg, menekülnek előle (egyelőre). Deazonbanellenberger (ahogy gyerekkorunkban monduk) ha sikerül mibennünk a félelmet annyira megnövelni, hogy gárdákat és pogromokat termelünk ki magunkból, akkor bizony a köztünk élő muszlimokat ránk lehet uszítani. És voilà, el is foglalhatnak minket hadsereg nélkül is.

  Látsz valami hibát a logikámban?

 • Más kérdés, hogy miért várják el tőlem és tőled a MI POLITIKUSINK is a rettegést. A magyar válasz egyszerű: ez Orbán Viktor egyetlen tényleges ütőkártyája, a többi már gyakorlatilag megbukott, rezsicsökkentéstől futbalnemzetig…

  Izrael bonyolultabb eset. Nektek állandó harci készültségben kell lennetek, hogy a (hasonlóképpen kívülről uszított) saját muszlimjaitokat sakkban tarthassátok a nemzetállami eszme jegyében. Ebbe pedig titeket a földrajzi helyzet, a többévtizedes cionista politika, és elsősorban az európai, amerikai, stb… világpolitika kényszerített bele azzal, hogy örökké irritáló szálkaként ültették be Izraelt a közelkeleti politikába, feltehetően az olajkérdés miatt.

  De hát erről már eleget beszéltem neked, úgyhogy itt most abba is hagyom…

  Voltaképpen nem várhatok tőled se mást, mint ami a lényeged. Csak egy kissé reménykedtem (oktalanul), hogy látod te is ezeket a kényszereket, és hogy az, aki saját bőrén tapasztalta meg az ok nélküli üldöztetést gyerekkorában, ő maga soha nem esik bele a faji-vallási gyűlölköésbe. Tévedtem. Semmi baj, sok másban is tévedtem már…

 • Kedves Orsós Elemér, a Koránt valóban nem ajánlom, mert nagyon kíváncsinak és elszántnak kell lenni az olvasásához. De viszont ajánlom Germanus Gyula könyveit, amelyben élvezhető formában lehet megismerkedni a muszlim gondolkodással, vallási előírásokkal, és a különféle földrajzi és társadalmi körülmények között élő muszlimok lényeges mentális különbségeivel. Persze mindez Khomeini előtt volt érvényes, de kétlem, hogy a felszines mai gyűlöletpolitika mélyebbre is behatolhatott volna.

 • MUZULMÁN IMÁDKOZÁS (részlet)

  A hívők számára napi öt kötelezően előírt ima van elrendelve,
  melyek időpontja a Nap állásától függően naponta változik. Tilos ugyanis imádkozni a hajnali imát követően napkeltéig, amikor a Nap felkel, delel illetve amikor lenyugszik. Ha valaki a megfelelő időpont előtt imádkozza az imát, az érvénytelennek számít, de ha valaki elfeledkezik róla vagy átalussza, akkor utólag köteles azt bepótolni.

  Az ima feltétele az érvényes imaidő, a tisztaság, a szemérem takarása és a Kibla irányába való fordulás.

  Mivel a naponta változó időpontokat igen nehéz követni illetve észben tartani, ezért minden ima előtt a mecset egyik minaretjét egy müezzin foglalja el, aki imára hívja a híveket.

 • JÉZUS AZ IMÁRÓL

  Mt 6. 5 És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. 6 Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván. 7 És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. 8 Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.

 • Almási Alma
  2017 augusztus 19
  4:53 de.

  “Más kérdés, hogy miért várják el tőlem és tőled a MI POLITIKUSINK is a rettegést.”

  Szerintem Te valamit nagyon rosszul látsz, mert mintha csak éppen Izrael és Magyarország látná pontosan úgy hogy, nem rettegni, hanem előrelátóan védekezni kell! A nyugati okos vezetők rettegés megszoktatása, belenyuvás biztatása csak felbátorítja a békeharcosokat, gyertyák helyett önvédelmi eszközöket kellene osztogatni a váratlanul és ártatlanul áldozattá válhatóknak és persze már eleve alaposan szelektálva kellett volna magukhoz engedni őket! Nagyon jó példa erre az hogy, Izraelben mire kiér a katonaság a terrorcselekmény színhelyére, addig a lakosság már simán ártalmatlanítja az elkövetőt, a hatóságoknak már csak a lepedőt kell ráteríteni. A civilizált Nyugaton ez abszurd módon, fordítva történik! Kérdem én, akkor most kinek van önfeladási káosz kódolva a fejébe? Ha mi is így gondolkodnánk, gondolkodtunk volna, már rég csak törökök lennének a Kárpát-medencében!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.