Egy kanadai aki az igazságot hirdeti

2017 augusztus 16 6:34 du.32 hozzászólás

Talán pár olvasónak nem egy ismeretlen név Hillel Neuer. Mikor megkérdezték tőle egy riport során, mi volt az a két nyelv amit születési helyén gyakran hallott az angól mellett, azt válaszolta: a jiddis és magyar. Semmi magyar gyökere nincsen, de azon a környéken Montreálban ahol felnőtt, főleg magyar anyanyelvű zsidók laktak. Ő személy szerint oroszországi, illetve lengyelországi szülőktől származik.

Fotó: Canadian Jewish News

Fotó: Canadian Jewish News

Már mint gyerek érdekelte a jog. Apja is jogász volt, így ő vitte tovább az apja szakmáját. Az egyetem befejezése után egy híres New York-i ügyvédi iroda alkalmazásába került. Ma a UN Watch vezetője. Mi is ez a szervezet? Alapjában véve egy zsidó organizáció, az American Jewish Committee (röviden AJC) szervezete az ENSZ keretein belül. Egy olyan teljesen független szervezet mely az ENSZ, vagy az UNO égisze alatt tevékenykedik, de döntéseiben senki és semmi sem befolyásohatja. A szervezet 1993 ban jött létre. Fő feladata az Izraelt igazságtalanul elítélő UNO határozatok felülvizsgálata, illetve az alapvető emberi jogok betartása tekintet nélkül, hogy azt ha megsértették, megpróbálja azt felülvizsgálni illetve kivizsgálni.

Mégis hogyan került a montreáli születési Hillel Neuer a szervezet élére? Egyik kollégája a New-Yorki ügyvédi irodában szólt neki, hogy megüresedtt egy hely a szervezetnél próbáljon meg jelentkezni. Megpróbálta, és a jelentkezését elfogadták. Ami számára csábító volt, hogy a szervezet székhelye Genfben, tehát Európában van, és eleve szeretett volna egy kicsit átruccanni az öreg kontinensre. Mikor egy riporter késöbb megkérdezte tőle, hogy tud szinte naponta „napra kész lenni” így válaszolt:

-Senki sem tud napra kész lenni. Általában arról szoktak kérdezni amiben jártas vagyok. Ha egy rákspecialistát kérdeznek akkor olyan szakmai kérdéseket tesznek fel neki amikre tudja a pontos választ. Engem általában az Emberjogi Bizotságról, az UNO-ról és Izraelről szoktak kérdezni. Én ezekben vagyok otthon.

-Egy studióbeszélgetés alkalmával hogyan tud felkészülni?- volt a következő kérdés.

– Hazudnék ha azt mondanám, hogy fel lehet készülni egy ilyen interjúra. Szerencse is kell hozzá.

– Csak szerencse?

– A 2014-es Al Jazeera ripont során szerencsém is volt, és ez nagyon közrejátszott. Végig arra játszott a riporter, hogy kizökkentsen a béketűrésből. Olyan arrogáns és vérlázító kérdésekkel bombázott az egész riport során.

– Látszott viszont, hogy ön végig megőrizte a nyugalmát, és végig ura volt a helyzetnek. Hogyan képes ennyire megőrizni a „lélekjelenlétét” ?

– Most ne nevessen ki, de sokat segit nekem, hogy kanadai vagyok. A kanadaiak hiresen nyugodt emberek. Az UNO Emberi Jogi szervezetében nagy szükségem van erre, amikor szinte gátlástalanul szegik meg az alapvető emberi jogokat. Ilyenkor a higgadtságom is sokat segít.

– Gyakran kell Önnek olyan diktatórikus nagyhatalmakkal szembe szegülnie mint Oroszország vagy Kina. Nincs önben egy szemernyi félelem sem? Putyin elteti lábalól azokat aki kritizálni merik, tekintet nélkül, hogy az illető orosz vagy sem.

– Egyik professzorom, Irwin Cotler professzor, most hozta nyilvánosságra, hogy amikor vállalta Saranszky védelmét, és tanácsokat adott Nelson Mandela ügyvédjének is, Oroszországban meg akarták mérgezni. Szerencsére nem sikerült. De ott vannak például a terrorista szervezetek — az ISIS is — akik hidegvérrel gyilkolnak meg bárkit . Genfben és a szervezetekben a diplomáciai keretek közt folynak a tárgyalások, ám az embernek természetesen tisztában kell lennie azzal, hogy sokszor a diplmáciai nyelv vagy védelem sem segít, ugyan úgy áldozattá válhat.

– Sokszor vádolják önöket és a szervezetét „részrehajlással”, Izrael esetében.

– Az UN Watch valóban legtöbbször Izrael esetében lép közbe, de nem lehet ezért részrehajlással vádolni. Morris Abraham aki egyébként Martin Luther King ügyvédje is volt 1993-ban alapította a szervezetet. Mikor nyugalomba vonult akkor hozta létre a szervezetet, és elsőrendű feladatának tekintette, hogy az UNO-n belüli egyoldalú és elfogult döntéseket felgöngyölítse és újra tárgyaltassa. Amikor a palesztínok jogairól beszélt, feltárta azokat a törvénytelenségeket is amiket Izrael követett el, dacára annak, hogy előtte pont Izraelt jogtalanul elítélő palesztín határozatok ellen lépett fel. Sajnos a helyzet mára annyira egyoldalúvá vált, hogy az UNO-t ebben a kérdésben már alig lehet kompetens szervezetnek tekinteni. A mi munkánknak tényeken kell alapulnia. Nem hiába idéznek minket olyan nemzetközi orgánumok mint a New York Times, vagy az Independent, de néha még az Al Jazeera is.

– Van esélye annak, hogy a vilég vezetői érdemben tudjanak tárgyalni egymással?

– Attól függ kikre gondolunk. Nehéz elképzelni, hogy a szabad világ vezetői képesek közös nevezőre jutni a mai nagy diktátorokkal. Egyfajta bizar helyzet állt elő Donald Trump hatalomra kerülésével. Éppen a napokban hozott szerintem egy jó döntést, hogy Nikki Haley-t nevezte k az UNO új nagykövetének. Úgy érzem vele jó irányba fognak fordulni a dolgok. Theresa May pedig olyan kijelentést tett, hogy az emberi jogok védelme, akadályokat gördít a biztonság elé. Meg kell változtani a jelenlegi játékszabályokat. Az emberi jogokat soha sem lehet semmibe venni. Meg kell találni az egyensúlyt. Egy terrorakció megakadályozása az emberi élethez való jog védelme. Mint ahogy az is, hogy nem tartóztatnak le és kínoznak halálra ártatlan embereket. Nem lehet semmibe venni az alapvető emberi jogokat, mert akkor alapvető társadalmi és morális értékek semmisülnek meg. Kétségtelenül nagy dilemma előtt állnak a világ vezetői, és a válaszaik nem egyértelmüek. Érdekes kettős mércével állun szemben. Azok az országok amelyek legelőször és leghatározottabban itélik el Israelt, egy adott helyzetben azonnal készek beáldozni az emberi jogokat is.

– Ha most lehetősége volna megválasztania kivel szeretne beszélgetni és találkozni, kik volnának azok a személyek?

– Például Patrick Moynihan-nel, vagy Abba Eban-nel, talákoznák szívesen, ha vissza lehetne őket onnan felülről hozni. Mindketten kitünő szónokok voltak.

– Ha valami csoda folytán kitörne hirtelen a világbéke, és mindenütt tiszteletben tartanák az alapvető enberi jogokat, mihez kezdene?

– Én is gondolkoztam már hasonlókon. Nehéz lenne a döntés. Talán a szinjátszás.

(A cikk Edit Siev riportja alapján készült.)

Avi ben Giora

32 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Mai napig ha a montreáli Côte-Saint-Luc előváros Cavendish Mall nevű bevásárlóközpontjában járok, kívétel nélkül mindig hallok magyar szót. Côte-Saint-Luc lakosságának 40 százaléka zsidó és történetesen sok magyar anyanyelvű zsidó lakott ott.

  • Parács Péter Pál

    Nem tudom mi az a zsidóság, csak egyfolytában hallok róla.
    Azt viszont tudom, hogy a világtörténelemben nem csak Ők szenvedtek. A többi borzalmak miért kerülnek háttérbe?!
    Az pedig, hogy egy zsidó származású magyarul beszél nem jelent magyarságot, mint ahogy Magyarországon manapság egy komolyabb állás feltétele az angol nyelvtudás, sőt az iskolában tantárgy is. Régebben ugye az orosz nyelv tanulása volt kötelező, de legalább nem követelték meg a munkahely betöltésének követelményének vagy előnyének. Mindez tehát Magyarországon, ahol miképp „gyűrűzik be” az angol nyelv praktikuma és miért nem pl. a német-francia-olasz vagy esetleg V4-es nyelvjárás? De főleg miért nem elég az ország hivatalos anyanyelve?
    A zsidóságról pedig annyit hallottam, hogy nagyon sokat köszönhetnek a szovjet hadseregnek, hogy egész Berlinig felszámolták a hitleri szörnyet és az ezt követő időszakban már nem igazán kellet félni ilyen értelemben.
    Éppen egyik zsidó barátom mondta, hogy szüleinek még a háború alatt sikerült elmenekülni az akkori SZU-ba és Ő már ott is született, de jelenleg Magyarországon telepedett le. Eddig úgy tudtam továbbá, hogy 1956 borzalmai eredményezték a Magyarok menekülését. Akkor most miről beszélhetünk? Magyar nyelven beszélő zsidókról vagy ettől elvonatkoztatva magyar emberekről?

    PPP

  • Ha jól tudom, Kelet-Európából a zsidók többsége (a magyar zsidók is) az 1. vháború előtt vándorolt ki Észak-Amerikába, (esetleg az 56-os forradalom idején).

    Semmiképpen se a két vháború közt, ahogy azt nálunk egyesek hiszik. Az 1920-as, 1930-as években szigorú volt a bevándorláspolitika és korlátozott, legalábbis az USA-ban.

    Nehezen hihető, hogy harmadik-negyedik generációs magyar zsidók megőrizték volna a magyar nyelvet, de az idősektől hallhatott magyar szót fiatalkorában az interjúalany. De az is elképzelhető, hogy a magyar zsidóknak a magyar volt az anyanyelve, nem a jiddis.

  • Egyesek a világ 100 legbefolyásosabb embere között emlegetik. Súlya van szavainak. Kerek tíz évvel ezelőtt betiltották egyik felszólalását, amit mérföldkőnek tekintenek. Aki nem hallotta:

    http://www.youtube.com/watch?v=uhWgZu6tcZU

  • Christopher Adam

    Hazai lámpa,

    Az 1956-os forradalom után érkeztek viszonylag nagy számban magyar zsidók Kanadába, a montreáli magyar zsidóság is elsősorban az ötvenhatos magyar zsidókra épült. A forradalom után – a hatvanas években – alapították meg például a Beth Hazichoron Magyar Mártírok Hitközségét a városban, Schnurmacher Miklós rabbi vezetősége alatt. De a magyar zsidókkal akikkel Neuer találkozott gyerekkora idején valószínű idősebb emberek lehettek. Mai napig, mint ahogy írtam, szinte mindig hallok én is magyar szót abban a bizonyos Cavendish Mall bevásárlóközpontban, hiszen a pláza közvetlen környezetében kb. 500 magyar anyanyelvű kanadai él. De eddig a magyarul beszélők mindig – kívétel nélkül – idős emberek voltak.

  • Tessenek már egy dolgot megmagyarázni. Miért tetszenek mindig másról beszélni mint amiről a cikk szól? Hol van ilyen említve benne, hogy a magyar zsidók hogy beszélnek és hány magyar anyanyelvű használja ma is a magyart mert az az anyanyelve. Véletlen eltetszenének olvasni miről is van szó? Mert lehet hogy akkor nem is tetszenének kommentet írni, mert csupán csak annyi van benne ami az erősen zsidózok füleit birizgálja (magyar vonatkozása szinte alig van max annyi hogy a riporter rákérdez nincsenek e véletlen magyar gyökerei. De ennél több nincsen) Chris nem azért említette ezt meg hogy páran ezen rágódjanak. De szabad hely bőven van és bármit ide lehet írni(főleg azt hogy a zsidó dumából elegünk van. Nem muszály idejárni és elolvasni mindent. Ám ha már valaki idejön ha szabadna megkérni ne ekézni és zsidózni jöjjön ide. Azt ha lehet kérni hagyja meg a kurucinfónak. Ott egészen biztos elismerésre talál.

  • Avi Ben Giora
    2017 augusztus 17
    8:48 de.

    Ha tudnám, mi az az UNO, talán hozzászólnék a cikkedhez.

  • Christopher Adam
    2017 augusztus 17
    8:39 de.

    Köszönöm a választ.

  • Hat en is a Cote St. Luc Road-on lakom, berhazban. A hazban 3 magyar csalad el.

  • Avi Ben Giora
    2017 augusztus 17
    8:48 de.

    Közben rájöttem, hogy az ENSZ angol rövidítése az UNO.

    Már csak azt kéne tudnom, hogy miért olyan rossz az ENSZ kisebbségi politikája, és miért kell azt figyelni, de egyébként szívesen hozzászólok a cikkhez.:)

  • Na ugye! Akkor Chris nem véletlen jegyezte ezt meg. Lámpocska! Én arról nem tehetek hogy te ennyire egysíkú vagy. Nem ártana legalább azt a tíz húsz lassan már nemzetkozivé váló pár angol szót rövidítést megtanulni. UNO vagy ENSZ ugyan az. Az angol United National Organisation magyarul meg Egyesült Nemzetek Szervezete.
    Most láttam, hogy Barcelónában megint volt egy terror attak. Lesz témája az UNO-nak. Én nem hiszem el, hogy ne lehetne véget vetni a terrorizmusnak. De ez cirka olyan mint az egyszeri milliomos. Egyik zsebiből a másikba rakja a pénzt. Értsd: azt a pénzt amit havonta vagy éves szinten folyósit az UNO menekültügyi szervezete ezeknek a „szerencsétleneknek” (humanitárius segítség de humanítárius fegyverre vagy robbanóanyagra költik de még véletlen sem arra amire szükségük volna mert a fegyverekre semmi szükség azok nem tekinthetők humanitárius segítségnek)azt egész másra is lehetne fordítani. Végeredményben a pénz ugyan ott landol ahonnét feladták. Ugyan ez a szervezet élelem és gyógyszer helyet „mezőgazdasági eszköz” feliratú ládákban (saját szemeimmel láttam ilyeneket és még a sajtóban is fel lett rakva a nettről már nem is beszélek)a legkorszerübb fegyverarsenált küldték el. Ha ezekkel lehet földet is turni akkor semmi ellenvetésem. Ám ezek ilyen célra nem hasznélhatók. Még akkor sem ha az áldozataikat esetleg el is akarják temetni (ha bele gondolok akkor az izraeliek által kifejleszett pontosabban átalakított tipusú Galil gépkarabély (az orosz AK 47-es) ebbe a kategóriába lehet rakni. Van rajta evőeszköz konzervnyitó és alkalom adtán ásónak is használható ha fedezéket vagy gödröt kell ásni. Nem hiszem hogy ezeket forgalmazzák a különféle gyilkoló szervezeteknek, avagy ki tudja)

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt Kanadai Magyar Hírlap!

    1.) Akkor most , 1956-ban többnyire magyarországi zsidók voltak kénytelenek elhagyni otthonukat? És az itt rekedt magyar kivégzett hősöknek nem jutott volna más sors?
    2.) Akinek felmenői orosz illetve lengyel és Kanadában született, annak csak úgy felismerhető a magyar nyelv. A francia például nem tartozott bele az angolon kívül hallott két nyelvbe?
    3.) A cikk hozzászólásai pedig véleményem nem „zsidózás”.
    Magából a cikkből következik a zsidó téma érintése. Aki, pedig a zsidó szót sérelmezi az forduljon önmagába. Igen is legyen zsidó, ha az és álljon ki mellette. Ugyanakkor gondolkodjon, gondolkodjunk el, hogy mi az oka a „zsidózásnak”!! Minden következménynek van oka, mint ahogy a magyarokra is mondják néha hogy „bírka népség”. Utóbbit a birka türelemmel magyarázzák néha, de hallottam már ázsiai patkány hasonlatot is éppen ebben a lapban történt egyes hozzászólásokból.
    PPP

  • Parács Péter Pál

    Avi Ben Giora

    Mit szólsz hozzá, amiről hallottam? A Német Országba menekültek (migránsok) a kapott segélyből nyaralni mennek vissza vagy Magyarországon a Balatonnál kaphatnak üdülési lehetőséget.
    Mi a 10 éves gyermekünk beiskolázásra gürcölünk a „k..va életbe”, csak így spontán.
    PP

  • Parács Péter Pál

    Ui.:
    Álláspontom szerint a cikk „alanya” nem „tősgyökeres” orosz illetve lengyel vagy kanadai „familia” sem a vezeték és keresztnevéből következtetve.
    Most jövök rá, hogy elnézést kell kérjek tőle. Nem tudom, hogy tudomása van-e arról, hogy jelen lapban szóba került és
    mit szól hozzá?

    TISZTELT Mr. Hiller NEUER!

    Elnézést kérek Öntől, ha önre sértőek lennének ezen cikkre tett hozzászólásaim.
    спасибо – dzjakuju

    ППП

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 17
    1:18 du.
    Nem tudja senki pontosan, hogy a 200 ezer magyar menekültből hány volt zsidó, de erősen kétlem, hogy sokan voltak.
    Nem találkoztam eggyel sem. Sem az ausztriai, majd a német táborban sem. A hajón ami kihozott bennünket 145 magyar menekült volt, de nem tudom, hogy köztük volt e zsidó.

  • Avi Ben Giora
    2017 augusztus 17
    12:22 du.

    „Én nem hiszem el, hogy ne lehetne véget vetni a terrorizmusnak.”

    Az IÁ (Iszlám Állam) úgy emlékszem, hogy az olajeladásokból élt. Mi köze ahhoz az ENSZ-nek?

    Egyébként ezeknek a mostani terroristáknak nincs egy központja, és nincs egymásra épülő szervezete. Egy bandában több főnök is van, és az egyik nincs kötelezve arra, hogy a másik által tett ígéretet betartsa. Ezért tárgyalni velük nem érdemes.
    Általánosságban a nyugati kultúra a célpontjuk, mert szerintük mai napig kizsákmányolják őket a gazdag nyugati lakosok. Ezért soha nem tudhatod, hol csapnak le, hiszen még a piacon vásárló békés emberek is a célpontjuk lehetnek.
    (Iszlám) Vallással kapcsolatban állnak. Tehát ha a vallásuk ellen harcolsz, akkor másokat is megsérthetsz, akik ahhoz a valláshoz tartoznak, de soha el nem hagyták a szülőföldjüket, és elutasítják a háborút.

  • Megneztem a site-jukat:

    http://www.ajc.org

    Haaaaaaaaaaaaaat… Amig valoban kiallnak Izrael mellett, kapasbol talaltam negy olyan cikket is naluk, amiket jobb lett volna nem megirni, vagy ha mar megirtak, felajanlhattak volna valamelyik kocsi amerikai lapnak, hatha ok elelveznek toluk.

    Nem veletlenul komcsikbol all ez a szervezet is?

    Ez: http://www.ajc.org/site/apps/nlnet/content3.aspx?c=7oJILSPwFfJSG&b=9302337&ct=15001123&notoc=1
    meg csak-csak, ugy-ahogy rendben lenne, ami a temajat illeti, de mire jo hozongeni zsido belugyben a nagy nyilvanossag elott?
    Raadasul nagyon meglepne, ha a cikk iroja nem tudna nagyon is jol, miert kellett ezt a torvenyt letrehozni Izraelben.

    Ennek: http://www.ajc.org/site/apps/nlnet/content3.aspx?c=7oJILSPwFfJSG&b=9302337&ct=15000947&notoc=1
    konyorgom, mi koze van Izraelhez es az ENSZ-hez?
    Raadasul, o mint volt Amerikaban dolgozo ugyved tudhatna, hogy a mindenkori amerikai elnoknek jogaban all minden magyarazat nelkul barmikor leallitania a bevandorlast barmelyik orszagbol. Ha ebben az esetben jogtalansagrol beszelunk, akkor azt az amerikai hatterhatalom kovette el, es nem Trump. (Ettol meg lehetne vitatkozni a kerdes moralis oldalarol, ha barmi koze is lenne ennek Izraelhez.)

    Ezt a temat: http://www.ajc.org/site/apps/nlnet/content3.aspx?c=7oJILSPwFfJSG&b=9302337&ct=15000941&notoc=1
    mar megvitattuk, de itt is azt szeretnem kerdezni, hogy ennek is mi koze van Izraelhez es az ENSZ Izrael-ellenes elfogultsagahoz?

    Vegezetul: http://www.ajc.org/site/apps/nlnet/content3.aspx?c=7oJILSPwFfJSG&b=8478237&ct=15003207&notoc=1
    egy bizonyos David Harris nevu elvtarstol. Megintcsak semmi koze Izraelhez, vagy az ENSZ banasmodhoz. De az a kisebbik hiba. Ugyanugy, szemforgato modon hazudik Trumprol, mint az egesz bolsevik eszak-amerikai media.

    Ezek utan fel merem tenni a kerdest, hogy mennyire lehet fuggetlen ez a kis szervezet a valojaban? Nagyon ugy nez ki, hogy az amerikai Establishment szekeret tolja. Kivancsi lennek, hogy vajon Soros is penzeli-e oket?

  • Parács Péter Pál

    Kedves Figyelő!

    Köszönöm és számomra megtisztelő a nevemre szóló hozzászólásod. Köszönöm, mert sajnos tanúsítod az én felfogásomat. A Te sebeidet feltépni ugyan úgy borzalom, mint átélni. Ezért elnézésem kérése is kevés,de én a cikkre és a hozzászólásokra reagáltam.
    A valóságot „minden babla nélkül” az tudja, aki szemtanúja és közvetlen átélője volt. A Te lelki borzalmaidnak pecsétjét senki nem tudja megváltoztatni.
    Én viszont azt nem értem az egész cikkben illetve kapcsolódóan, hogy hogyan keveredik bele és merül fel a magyarság és 1956 egy orosz-lengyel származású és Kanadában született ember életébe magyarországi zsidó motívumokkal, úgymint kanadai aki igazságot hirdet.

    Ha, ezt valaki megmagyarázza, akkor beismerem, hogy nem csak érdeklődő vagyok az igazság útján, hanem egyszerű bunkóként el kell felejtenem a „tisztán látás” rögeszméimet.

    PPP

  • Soros már tegnap beakarta záratni a szervezetet mert követelték, hogy Gyuri bácsi összes alapítványát vizsgálják meg, hogy a pénz ugyan hogy hogy nem fogy el soha. Sőt! Mindig csak több lesz pedig papíron adakozik. Valamit ért a cikkem. Páran kezdik kapisgálni, hogy az ENSZ mi a fenét is csinál valójában. Minden olyanba bele veri az orrát amihez elvileg semmi köze nem lenne de mivel úgynevezett válságövezetben van hát igyekszik mégnagyobb balhét csinálni, hogy nehogy azt mondja valaki felesleges a működésük hiszen nem tudtak eddig sem semmit megoldani ezután sem fognak.
    Nagyon kíváncsi leszek, hogy a barcelonai események után a „vasárnapi kommunisták” avagy Faluccsi szavaival élve kabócák mit fognak mondani. Amikor annó hasonló merényletet követtek el a vonatnál nem egészen volt egyértelmű, hogy az „egységes Európa” egységesen akar e fellépmi ellenük. Nos ezt lehet amolyan válaszreakciónak is venni. Mert ha valóban egységesen kezelnék ezt az egész terrorista veszélyt és nem országonként nem volna sem menekültáradat (érdekes módon Gibraltár mindössze alig klnecven kilóméter az afrikai partoktól és ide évi kilencezer menekült tette be a lábát, mig Olaszországba ami jóval távolabb esik 130 ezer. Ugyan hogyan? Nos ezt nem hiszem hogy nem tetszenek megérteni. Egyik ország így kezeli a másik meg úgy és igyekeznek elkerülni a konfliktust. Amig nem az ő háza tája ég addig még csak meg sem hallgatja a problémát. Amikor már ég a tető akkor teszi szóvá ugyan miért nem együttesen lépünk fel ellenük akkor talán eredményesebb is lehetne a védekezés.

  • Avi Ben Giora
    2017 augusztus 18
    5:53 de.

    „Nagyon kíváncsi leszek, hogy a barcelonai események után a “vasárnapi kommunisták” avagy Faluccsi szavaival élve kabócák mit fognak mondani. Amikor annó hasonló merényletet követtek el a vonatnál nem egészen volt egyértelmű, hogy az “egységes Európa” egységesen akar e fellépmi ellenük.”

    Fogadni merek hogy, az „egységes Európa” legelrettentőbb válaszcsapása az lesz hogy, legyártatnak Kínával 200.000 „je suis Barcelona” feliratu pólót, amibe beöltöztetnek ugyanennyi lebiggyesztett szájú, vonulgató gyászhuszárt a terroristák szigorú megfélemlítésére!

  • Parács Péter Pál

    Érdekes ez a lap!
    Elindultunk egy orosz-lengyel származású, Kanadában született igazságot hirdetőtől a magyar zsidóságot és 56-ot belekeverve és Putyinon keresztül Soros Györgyhöz értünk Barcelonába. Végül meg felmerül a kérdés, hogy mi a csudát csinál ez az ENSZ, sőt már a Kínaiaknak is potenciális üzlet mutatkozik pólógyártásra. Való igaz, hogy ez nincs kizárva, sőt még a vízipólósok is pólót vesznek sapka helyett.

    PPP

  • Parács Péter Pál

    Majdnem elfelejtettem a kommunistákat! Észak Korea lehet átáll terrorista elhárító rakéták gyártására, amely a szelektív gyomírtó elvén fog működni és csak a terroristákat likvidálja. Az is vélhető, hogy Kína vörös pólókat fog gyártani sárga feliratozással és nem kell érte fizetni, de kötelező egyenruha lesz vagy netán golyóálló is.
    Mindezen nemes cselekedeteket pedig az ENSZ fogja támogatni.Így arra is megvan a válasz, hogy mi a fenét csinál az ENSZ.
    PPP

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 17
    1:18 du.
    Ahogy feljebb írtam, NEM zsidók menekültek 56 után, hanem a forradalmárok és azok, akik nem kedvelték a győztes komcsikat,pl. azokat akik, leverték a szabadságát a magyaroknak.
    Mellesleg, 1957 januárjában. Apám írta, két civil ruhás ember keresett, név szerint. Vajon miért? Bár én nem vettem részt gyakorlatilag a forradalomban, puskám stb. nem volt. Csak a házmesterékre gondolok,aki már előbb is ellenem vallott.
    Sajnos, a feljelentgetés egy magyar betegség! A náci időkben, a zsidókat jelentették fel.

  • Még annyit kérdésére a kanadai magyarok nyelv használatáról.
    igen, otthon az orosz nyelv mellett fellehetett venni más nyelvet is, de nem emlékszem, hogy a franciát ajánlották volna! A német és angol volt a választék az orosz mellett!
    Azt tudom, hogy én angolt választottam, de sajnos az amit tudtam az iskolából, nem ért sokat itt gyakorlatban.

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 18
    12:22 du.
    Miért baj az hogy, szabadon lehet csapongani? 🙂

  • Parács Péter Pál

    Figyelő

    Én éppen arról írtam, hogy nem vonom és nem is vonhatom kétségbe szavaidat, sőt..! A francia nyelvet pedig Kanadára értettem és nem arra, hogy Magyarországon mit lehetett tanulni idegen nyelvet.
    A komcsi rendszert felhozva pedig az a véleményem, hogy annak elfajulása Rákosinak köszönhető, akiből még a szintén bunkó Sztalinnak is elege lett. A Magyarországon élők már az I. világháború előtt „hánykolódtak” ide-oda. Egyesek ültő helyben más állampolgárságúak lettek, mit sem tudva mi folyik körülöttük. 1956-ra kiborult a bili. Akik fel merték vállalni az igazságtalanság és a rákosi önkényuralom elleni harcot azok kaptak is segítséget, de hogyan? Nyugatról szórólapokat és a Szabad Európa Rádió biztatását. Valahol olvastam a Berlini Falnál történtekről, amikor a fal egyik oldalán az orosz, a másik oldalán pedig a nyugati hatalmak tankjai dübörögtek. Laikus következtetésem szerint, ha ott egyetlen löveg eldördült volna bármely fél részéről, akkor…..! Ugyan ez en helyzet állt fenn 56-ban,amikor csak a bíztatás volt a segítség és a másik oldalon nem álltak fel a tankok, stb.
    Ezért gondolom, hogy az 56-os forradalmárok a nemzetközi politika áldozatai is egyben.
    PPP

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 18
    5:51 de.

    „hogyan keveredik bele és merül fel a magyarság és 1956”

    Szerintem ez egy érdekesség, hogy a kanadai magyar zsidók hogyan és mikor kerültek ki Kanadába.

    Persze, lehet, hogy az interjúalany túlzott, és nem zsidó magyarok is laktak a környezetében, csak azokról nem tudott.

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 18
    3:08 du.
    Nagyon jól látja az 56 os eseményeket. Pontosan ez történt,. Az erkölcstelen nyugat buzdította a diákokat, hogy „tartsatok ki” Amerika hangja, a rádióban, amit Svájcból közvetített egy magyar.Saját fülemmel hallottam a rádióból.

  • Ez lemaradt: a diákok meg harcoltak és meghaltak, de senki sem jött segítségre!

  • Orsós Elemér,

    „” Fogadni merek hogy, az “egységes Európa” legelrettentőbb válaszcsapása az lesz hogy, legyártatnak Kínával 200.000 “je suis Barcelona” feliratu pólót, amibe beöltöztetnek ugyanennyi lebiggyesztett szájú, vonulgató gyászhuszárt a terroristák szigorú megfélemlítésére! „”

    Vagy 10 perce olvastam a kulonbozo europai vezetok hozzaszolasat a barcelonai esemenyekhez. Egyik nevetsegesebb, mint a masik. Elukon Franky, a komcsi Papa, aki mar paprikajancsinak sem jo.

    Ha erdekelne, irnek a spanyol miniszterelnoknek, hogy nem jol csinaljak. A megoldas: Be kell hozni 5 millio bekegalambot a muzulman vilagbol, lefegyverezni a spanyol hadsereget es rendorseget, aztan hagyni, hogy a bekeaktivistak leoljek az egesz lakossagot. Akkor majd lesz beke. Legalabbis, amig el nem kezdik a bekeharcosok egymast is irtani.
    Lehet, ha irnek nekik, meg is tennek.

  • Miklos
    2017 augusztus 19
    12:24 de.
    Jó ötlet, de nekem PPP észak-koreai terrorista elhárító rakétája humánusabbnak és gyorsabb hatásúnak tűnik! 🙂

  • Orsós Elemér,

    „Jó ötlet, de nekem PPP észak-koreai terrorista elhárító rakétája humánusabbnak és gyorsabb hatásúnak tűnik!”

    Igazad van. Azonban amig a nyugat-europai „liberalis” es nyiltan komcsi partokat a gazdag arab orszagok penzelik, es amig ugyanezen orszagok milliardosai meg tobb milliardokat remelnek a muzulman orszagokkal valo kapcsolataiktol, ilyesmire gondolni sem lehet. (Nem mintha Kanada es az USA jobb lenne.)

    A jozan paraszti eszt mar regen kidobtak az ablakon. Inkabb hulyitik a polgaraikat, akiket pedig nem lehet becsapni, lecsukjak.
    Hallottad, hogy Nemetorszagban bortonbe zartak egy hapsit, mert a faszbukra feltett egy kepet, amin Hitler es az akkori jeruzsalemi foimam volt? Ugy ertelmezte a biro, hogy ezzel a hapsi azt akarta mondani semmi kulonbseg nincs az iszlam es a nacizmus kozott. Es manapsag mar a velemenynyilvanitas bun Nyugat-Europaban, ahol tudod „haladok” elnek, es meg „ertekeik” is vannak!!!
    Mit varsz az ilyen vezetoktol?