Szélsőjobboldali összeomlás Kanadában

2017 augusztus 19 10:37 de.38 hozzászólás

Ezra Levant radikálisan jobboldali kiadó és aktivista médiabirodalma teljes káoszban van. A 2015-ben létrehozott The Rebel Media YouTube csatornájára csaknem 900 ezren iratkoztak fel és egy röpke pár év alatt jelentős bevételre, valamint politikai és gazdasági befolyásra tett szert a szélsőjobboldali, muszlimellenes, a multikulturalizmust és a liberalizmust durván támadó médiafelület. Most azonban a gyors összeomlás jeleit láthatjuk, amiután a Rebel egyik legnépszerűbb riportere – Faith Goldy – nem csak, hogy riportot készített a halálos áldozatot követelő Charlottesville-i neonáci tüntetésen, hanem látszólag a neonácik oldalára állt. És ha bárkinek is kételyei lennének, hogy Faith Goldy náciszimpatizáns: a hölgy pár nappal később interjút adott a neonáci Daily Stormer című oldalnak, ahol az is szóbakerült – a náci műsorvezetővel kissé humorizálva – hogy Goldy főnöke kóser diétát követ.

Ez különösen kínos lehetett a tulajdonosnak – Ezra Levantnak – aki talán leginkább Izrael-barát álláspontjairól volt ismert és aktívan részt vesz a kanadai zsidó közösségekben. Egy, a Rebel olvasói táborában roppant népszerűtlennek bizonyuló videóban jelentette be, hogy az általa is kedvelt Faith Goldy túlment egy bizonyos határon és távoznia kell a képernyőről. Két nap alatt körülbelül tízezer feliratkozót veszített a lap a YouTube-on, a videó alatt pedig olvasói zsidózni kezdték Levantot.

Ezra Levant / The Canadian Press.

Ezra Levant / The Canadian Press.

“Kirúgtad Goldy-t? Örülök, hogy soha nem küldtem neked egyetlen sékelt!”–írta az egyik hozzászóló.

“A Rebel Media egy zsidók-által kontrollált ellenzék. Ezra Levant, te egy szélsőséges zsidó vagy és mindenki tudja”–írta egy másik.

Aztán cunámiként érkeztek a durvábbnál durvább gyalázkodások a zsidóság ellen. Elgondolkoztató lehet Levant számára, hogy ilyen volt a Rebel olvasótábora, illetve nézőközönsége — legalábbis nagyon jelentős részben.

Itt kezdődött el a Rebel összeomlása. A médiaorgánum legismertebb publicistái pillanatok alatt felmondtak. Barbara Kay lemondott, őt követte John Robson. Aztán bejelentették, hogy a Rebel legnézettebb személyisége – a Vice-alapító Gavin McInnes – a hónap végén távozik. De még a Rebel társalapítója – Brian Lilley – is bejelentette, hogy számára vállalhatlan a médiaorgánum.

A helyzet azonban tovább durvult Levant számára. Cége egy fundraising cruise-t tervezett az ősszel a Norwegian Cruise Lines-zal. Komoly bevételt jelentett volna a lapnak az all inclusive vakáció, amelyen sok száz Rebel olvasó és támogató vett volna részt. A héten azonban a  Norwegian Cruise Lines úgy döntött, hogy törli a Rebel terveit, nem akar semmilyen formában társulni Levant médiavállalatával. Információink szerint egy brit antirasszista csoport – a Hope Not Hate – gyakorolt nyomást a Norwegianre.

Belföldön pedig a komplett kanadai jobboldal elhatárolódott a Rebel Mediától. A szövetségi Konzervatív Párt vezetője – Andrew Scheer — a héten elmondta, hogy nem ad többé interjút a Rebelnek, amíg nem változik meg jelentősen a szerkesztőség irányzata. Alberta tartományban – a kanadai kemény jobboldaliság fellegvárában – pedig az éppen egyesülő jobboldali erők jelentették ki egyöntetűen: ők is bojkottálják a Rebelt.

Ezzel párhuzamosan Levant egyik korábbi brit riportere – akitől éppen az elmúlt hetekben szabadult meg – különböző anyagi visszaélésekkel vádolta a Rebelt. Az egyik vádja az volt, hogy a Rebel nem számol el rendesen az olvasóktól és támogatóktól érkező adományokkal. Mielőtt nyilvánosságra került a vád, Levant gyorsan felült egy repülőgépre, elutazott Londonba és 20 ezer dollárt ajánlott a korábbi beosztottnak, hogy maradjon csendben. A beosztott – egy bizonyos Caolan Robertson – azonban titokban rögzítette a Levanntal való beszélgetését és később feltette az egész anyagot a YouTube-reAmikor egyértelművé vált, hogy Robertson nyilvánosságra hozza vádjait, Levant is gyorsan készített egy YouTube videót, amiben azt állította, hogy zsarolás áldozata lett. Levant elmondta, hogy napok óta nem tud aludni és hogy immár több alkalommal volt kénytelen beadni a derekát a zsarolónak. Végülis ügyvédje tanácsára döntött úgy, hogy inkább a nyilvánosságra hozza az egész esetet.

Kártyavárként omlik össze Levant életműve. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy Ezra Levant híresen strapabíró személy és már korábban is leírták, aztán mindenkit meglepve visszatért. De a mostani eset bizonyára élete legkomolyabb kihívását jelenti és az általa indított, Kanadában egyedülálló szélsőjobboldali mozgalom sorsa forog kockán.

38 hozzászólás

 • Dienes Erzsébet

  Végre, most aztán semmi sem világos. Ki kicsoda és ki melyik oldalon áll? Zsidó-nacionalista sajtóháború folyik Kanadában. Kik is a nacionalisták akkor?

  Legyen szíves valaki elmagyarázni egy nem kanadai olvasójuknak, ha lehet!

  Ha nem lehülyézés árad a hozzászólásokból, akkor még reménykedem abban, hogy legalább azokból valamit mégis csak meg tudok majd érteni! Ha hülyéskednek, akkor én is hülye maradok tisztelettel: DNS.

 • Ez ketsegtelenul Mr.Adam soarai, de kerdesem hogy mit tervezett cikkevel elerni?

  Probalja allitani az olvasoknak,hogy Eszak-amerikaban a zsidosag all a pro-nazi-propaganda terjesztese elen ?

  Celzatosan ,vagy csak az anyagi erdekekert.

  De barmi is lett volna terve cikkevel, de eppen azt terjeszt.

 • Göllner András

  Kedves Dienes Erzsébet: Isten ments, hogy hülye maradjon. Segítek. A zsidók is emberek. Köztük is vannak szélsőséges jobb oldaliak, lábvízkereskedők, akár homoszekszuálisok, vagy lúdtalpasok. Rengeteg New Yorki magyar származású haszid, például nem ismeri el az Izraeli államot, mert szerintük azt csak akkor lett volna szabad felállítani, ha már eljött a megváltó. Ők Inkább Iránt támogatják, aki Izrael elpusztításán fáradozik. Pár napja a környékemen tüntettek, táncoltak a szatmári zsidók leszármazottjai, fekete ruhában, kalapban, hosszú szakál, pajesz lengett a derüs montreáli szélben. Izreal ellen úszították a járókelőket. Eddig teccik tudni követni ?

  Nos, a cikk arról szól, hogy egy kanadai szélsőjobboldali portál, amit történetesen egy zsidó fiú vezet,(azt nem tudom hogy lúdtalpas, vagy homoszekszuális e) nehéz helyzetbe került. Ne tessék mást beleolvasni. Ez ilyen egyszerű. Remélem segítettem, abban, hogy Christopher Adam cikkéből valamit megértsen. Kezicsókolom.

 • A fenti cikkhez elolvastam további információért a mai National Post kanadai napilapot is, ott egy nagy cikk van a témáról. Még mindig sok mindent nem értek. Elképzelem, hogy a többi olvasó sem.

 • Dienes Erzsébet

  Kösz Göllner András(2017 augusztus 19 11:52 de.) de még mindig nem világosodtam fel. Várom a többi hozzászólást, hátha arra is választ kapok, hogy kik azok a nacionalisták és melyik nációt képviselik. Vagy csak zsidó belháború lenne az egész? Mert akkor nem is érdekel igazából. Magánügy, belügy, nálunk is előfordul.

  Hogy a zsidók is emberből vannak-e, nem szerepelt a kérdéseim között, mert számomra evidencia.

  Türelmem van, talán időm lesz hozzá, hogy megtudjam, most melyik ismeretlen embert kell nácinak tartanom: Faith Goldy-t, vagy Ezra Levantot, netán a a YouTube-on zsidózó olvasókat, akikről nem derült ki számomra, melyik gój “nemzethez” tartoznak, hogy én is lenácízhassam azt a náci náci nemzetet idehaza, a sajtóeseményre hivatkozva.

 • Talán én is tudok néhány morzsát hozzáadni az elöbbiekhez.
  Ezra Levant vagy húsz évvel ezelött tűnt fel, talán Calgaryben, amikor egy szélsőséges mozlem megvádolta őt a helyi Civil Jogok Bírósága elött. Ezra, aki ekkor még csak egy fiatal jogász volt és egy konzervativ magazin kiadója, úgy küzdött, mnt egy oroszlán és végül megnyerte az ügyét, azzal fenyegetve meg a kvázi jogi forumot, hogy ha nem hagyják őt békén, akkor a bíróságra viszi őket. Ez segített, az ügyét elejtették. A kihallgatásairól videót készített és az a korai Youtube dokumentumok nagy sztárja volt. Én annak idején még pénzzel is támogattam őt.
  Idő multával, a sikerén felbuzdulva, a konzervativ politika felé fordult és mint ”média” igyekezett a hírnevét és kétségtelen tehetségét kihasználva tovább tolni a kanadai politikát még konzervativabb irányba.
  Azonban a kanadai természetes politikai temperamentum liberális, még akkor is amikor konzervativ kormány van hatalmon, és emiatt Ezra számára nem termett túl sok siker. Minden esetre, megélt a politikájából, úgy, ahogy. Én megszűntettem az anyagi támogatását akkor amikor megnyerte az első ügyét, mert nem értettem egyet a politikai credojával és azóta, egészen máig, elvesztettem őt szem elől.
  Megvallom, mint személyt még mindig kedvelem őt, mindenek elenére, mert tehetséges, érdekes fickó és annak a szerencsétlen zsidónak a tipikus példája, aki a jég hátán is feltalálja magát. Ha nem is tudok vele egyetérteni, azért drukkolok neki, mert ő az a fajta ember aki a világot, minden baja ellenére, előremozdítja.

 • A Kezetcsokolos Gollner soraira;

  Csodallnam hogy maga melyikukhoz tartozik, de ketsegtelenul az aki lelket eladta papir penzert a Sororos bandanak.

  De mikoze lehetne a Hassidoknak az eszak-amaerikai novekvo pro-extra jooboldaliakhoz ?

  Vagy csupan gunyolni celozta a hivo-Hassidokat ?
  A Neologok talan nem ahoz hasonlokat velnek az “Igeret-foldjere” es a “Messias”- ra vonatkozoan?

  Maga talan az Atheista Zsidosagoknak eggyikke?
  Azert tagja a bevalott uszitoknak.
  (Aczel bevallasara hivatkozva.)

 • Göllner András
  2017 augusztus 19
  11:52 de.

  Most ügyesen összecinkosodtatok! Micsoda két ártatlan bárányka! 🙂

 • Göllner András

  További jó szórakozást kívánok a kedves olvasóknak. Én mindenért Christopher Adamot tartom felelősnek. Ő egy felelős szerkesztő.

  Haladó értelmiségiként, most kénytelen vagyok távozni e pinyóbol, muszály felkészűlnöm, lelkileg, a délutáni focimérkőzésre.

  Dienes kisasszony. Boldogulást kívánok magának. Szerintem már nincs nagyon távol a tisztánlátás mezejéről. Kerekes Sany kézbe vette a dolgokat. Ő komilfó, Meg különben is: Ilyen névvel, hogy Erzsi, minden lehetséges.

  Bendegúz. Ha kevesebbet fikáznál, talán szóba állnék veled, de egy szavadat se érteni amikor tövig benne az újjad az órlyukadban.

 • Nem értek a témához, annyit én is tudok, hogy vannak zsidók akik Izrael pártján vannak, és van olyan aki ellenzi.
  Az ilyesmi gyakori mindenben.
  So, ki a náci?
  Már ne nácízon le egy zsidót sem, mert az tényleg nevetséges!

 • Látom, hogy az aktuális témában senki sincs érdekelve, inkább az egymás froclizásában találnak örömet. Nos, ennyire alacsony szinvonalu eset már régen nem volt itt a KMH-n. Ezekre a bunkókra nem érdemes időt vesztegetni. Hey bunkócskáim! beszélgessetek egymás között. Attól ugyanolyan ostobák maradtok, mint amilyenek most vagytok. Zsidózatok csak egymás között! Máshoz úgyse nagyon értetek.

 • Érdekes figura ez az Ezra Levant, nálunk eddig csak egy radikális széljobber zsidó ügyködött, de ő is csak addig, amíg 30 éves korában megtudta, hogy ő egy született zsidó.

 • Azoknak akik nem ertik:

  Sebaj, senki sem erti. Az oka ennek az, hogy nem tudjuk ki hazudik, vagy takarja el a dolgok felet.

  Akik “szelsojobbosnak” azaz nacinak itelik az Ezrat vagy hazudnak, vagy komoly problemakkal kuzdenek vallon felul. Ezra csak egyszeruen jobboldali, ami manapsag majdnem teljesen hianyzik Kanadabol.

  Annyi bizonyosnak tunik, hogy az Ezra volt eleg nagy hulye, hogy a ket angol fiatalembernek penzt adjon, akik aztan nem hagytak abba a zsarolasat.
  A riporterno kirugasa is nagy hiba volt, de hat mindenki kovet el hibat, ahogy most Trump is maga ala tett. 2020-ban, ha addig nem lovik le, senki sem fog ra valasztani. Beadta a derekat a hatterhatalomnak.

  Ezranak kicsit tobb eszenek kellene lennie, amikor elmegy beszelgetni olyanokkal, akik zsaroljak ot. Nem mindegy mit mond. Nem nez ki tul jol az sem, hogy karomkodik, amig veluk beszel.

  Ugyanakkor ez varhato volt. O nagyon utban volt a kanadai kormanynak, o volt az egyetlen, aki az igazi hireket es agymosas nelkul kozolte Kanadaban. Valahogy ki kellett ot iktatni. Kuldtek hat ra nehany elvtarsat, akik az elso adando alkalommal kibasztak vele.
  Ennyi az egesz.

 • Göllner András

  @ Kerekes Sanyi

  Én próbáltam segíteni az Erzsinek, de rám senki se hallgat ide lenn. Micsinájjak ? Különben, szerintem a Christopher cikke teljesen érthető volt. Velős. Nem kell nagyon kapirgálni. A Levantnak nem volt kóser a Goldy, a szélsőjobbosoknak viszont az volt. Az ízek meg az izék közt néha csak egy vessző hiányzik. A Miklossal is csak ez a baj. Hiányzik a vesszője. Rajta nem tudok sejnos seggíteni.

 • Miklóson miért kellene “seggíteni” ?

 • Andrew B.Gollner eMeritus !
  Tisztelt “pinyó” Tanár Úr !
  -Jómagam, a tanévben, egy kedves, sohasem politizáló, zsidó család, szállásadó vendégszeretetét élvezem, a magyar és kanadai oktatásügy támogatásával…A zsidóságuk megélésére, kevés idejük van, csak annyi hogy ünnepeiken ahova kevés hitsorsost hívnak, hathatós támogatásom mellett, mocsár részegre isszák magukat, és nekem adják az ajándékba kapott rengeteg édességet, amit utálok…Tőlük tanult angollal, brillirozva, sikítófrászt, kapott a vizsgáztató, meghatározhatatlan származású, és kiejtésű “professzor” Tudom, hogy a diák alázat nem engedi, hogy kételkedjek abban, hogy Ön, mint a szellem felkent embere, alapból stupid vagy csak teszi magát…Én, hiszek a második opcióban, és lelkesen olvasom, az ide letett “szövegeit” amik, olyanok mint mikor egy zongorista, csak egy billentyűt nyomogat igen negy átéléssel…Remélem, ezt nem feddésnek veszi, a lényeg hogy többet várok valakitől aki aktív korában a politika jobbításával próbálkozott…Most már rég, túl vagyunk a fikázó kommunikáción… Alternatívákat, várunk, minden gondolkodótól, hogy ha ez nem tetszik, akkor mi lenne a jó, vagy jobb! Örvendenék, ha elküldene, a francba, mert annak jelzés értéke van…Egyébként, megemeltem a kalapomat a váci patika előtt..

 • Parács Péter Pál

  Tisztelt Dienes Erzsébet!

  Ön nincs egyedül! Egyrészt nem tudom miért kellene ismerni az Izraeli államot. Miért beszélnek mindég róla, perpillanat a kanadai szélsőjobboldali összeomlás témában.
  Most például Göllner András, Önnek intézett sorainak relevanciáját sem tudom hová tenni. “Rengeteg New Yorki, Magyar származású haszid..”
  Felidéznék egy korábbi cikket, mely szerint “Egy kanadai aki igazságot hirdet és orosz-lengyel származású és semmi magyar gyökere nincs, de Kanadában az angol mellett felismert jiddis és magyart.(Úgy tudom, hogy Kanadában a francia nyelv is “hallható” lenne). Montreálban pedig főleg magyar anyanyelvű zsidók laknak…..
  -Kérdésem, hogy Kanadában más magyar anyanyelvű nemzetiségiek nem laknak, minthogy Magyarországon csak Önkormányzat 13 van nemzetiségiekből.
  Szóval nem tudom ki van kivel?! A Magyarok valahogy mindég képbe jönnek. New Yorki-Magyar haszid, Montreáli-Magyar anyanyelvű zsidók, stb.
  Mindenféle “ragozás” nélkül azonban nem élnek ott Magyar-magyarok vagy magyar anyanyelvű romák, németek, szlovákok stb., mert csak zsidókat és immár valami haszidokat hallok. Azt sem tudom egyébként mi az a haszid. Goy-ról viszont már hallottam marhaságokat.

  PPP

  Szóval

 • Parács Péter Pál

  Ui.: Ha tényleg a zsidóságról van szó, akkor sem hiszem, hogy Hitler lepetézett volna Kanadába vagy az amerikai földrészen. Mitől kellene tartani, ha nincs miért vagy nem adunk rá okot. Miért jóformán minden témában a zsidóság kerül képbe. Ezzel csak a csökevényes nonácikat hergeljük, melynek gyökereit kizártnam tartom, hogy Kanadában legyenek.
  Az un. neonácik egy csőcselék. Céljuk nem más mint a balhé, a züllés és feltünési viszketegség. Ha nem ennek leple alatt, de mindég is jelen lesznek ilyen barmok különböző csordái.
  PPP

 • Parács Péter Pál

  Dienes Erzsébet

  “Személyes kérdés”
  Elnézést Asszonyom! Ön nem lehetett valaha tanárom egy közgazdasági technikumban?
  Ezt azért kérdezném mert volt egy ilyen nevű szigorú és tekintélyt érdemlő tanárunk. A felsőbb osztályosoktól tudtuk, hogy van egy Dienes Erzsébet nevű tanár, akire “nagyon vigyázni kell.” Valami hülyeséget csináltunk és ránk szóltak. Visszafeleseltünk és még jobban rendre lettünk utasítva, mire megkérdeztük. Maga tanár? Válasz, igen. Remegve kérdeztük, hogy “nem tán a Dienes”?……..

  Bocsánatot kérek a szerkesztőségtől, ha ezen személyes jellegű kérdésemmel zavartam a lap témáját.

  Köszönettel

  PPP

 • Christopher Adam

  Paracs Péter Pál:

  Komolyan nem értem, hogy mit nem ért. A cikk főszereplője – Ezra Levant – olyan politikát képvisel évek óta, amelynek Izrael-védelme egyik főpillére. E téma és még maroknyi más téma köré építette ki Kanada egyetlen szélsőjobboldali lapját. Most azonban bajban van a mozgalom és egyszer csak saját támogatói és olvasói közül sokan zsidózni kezdték a mozgalom vezetőjét.

  Szóval Kanadában lehet a szélsőjobb politikája Izrael-barát és olyan ország is van a világon ahol lehet a szélsőjobb LGBTQ-barát, ahol a szélsőjobboldali vezető meleg. Sokszínű a világ, sokszínű a szélsőjobb. Azt hiszem, hogy Ön azért csodálkozik és értetlenkedik annyira, mert elvárja, hogy minden demográfiai csoport, vagy politikai kör bizonyos keretek között élje fehér-fekete életét. De a világ nem fehér-fekete, a keretek pedig mindig tágulnak.

  Mit szólna ahhoz, ha elmondanám, hogy évtizedekig Kanadában a baloldal és a liberálisok birtokolták a nacionalizmus retorikáját és képvilágát? Vagy hogy egy korábbi választáson egy korábbi liberális vezető kérte számon a jobboldali kormányfő-jelöltön, hogy nem elég nagy hazafi?

 • Dienes Erzsébet

  Parács Péter Pál
  (2017 augusztus 20 7:41 de.)

  :-)))

  Jó kérdés! Az ilyenekre mindig tagadás a válasz, csak azt nem lehet tudni, igaz-e. Hogyan lehetne bizonyítani is, hogy nem PEDAGÓGUS a szakmám? Igaz, botcsinálta közgazdász lettem, de egyáltalában nem oktatói minőségben. Talán ha feltenném a klasszikus kérdést: “Hanyas vagy”??? Abból esetleg kiderülne, hogy nekem is ilyen tanáraim voltak más neveken. Szerencsémre még akadtak tanáraim között Klebelsberg tanítványok is, akik azért sok tantárgyba alaposan bevezették évjáratom nebulóit.

  Egyébként mostanáig fogalmam sem volt arról, hogy nevem alatt futkosnak vadbolsik is. Egyről tudok, Gedeonról, de az biztos, hogy egyikünk sem dicsekedne a másikkal. Sem én ővele, sem ő énvelem.

 • Paracs Péter Pál,

  A Chris legutobbi bejegyzeseben csupan annyi a “tevedes”, hogy nem “szelsojobbosok” (azaz nacik) tamogatjak Izraelt, hanem siman csak a jobboldal.
  Ugyanigy, nem fogsz latni nacit tamogatni az LGBTQ7WR*YK<M-eket, azokat is csak kizarolag a demokratikus jobboldal es baloldal, illetve az antidemokratak kozul a szocialistak es kommunistak teszik.

  Mint mar irtam, itt szeretnek hazudozni, tulozni, vagy eppen elhallgatni a dolgok felet. Tipikus komcsi hozzaallas.
  A komcsik bator elkepzelesei szerint nincs az a jobboldali, aki ne lenne naci, es aztan ok oktatnak ki teged arrol, hogy nem minden feher es fekete, van am szurke is!

  Mellesleg, a nacik nem tartoznak sem a jobb, sem a baloldalhoz. Rendkivul nehez egy antidemokratikus bandat demokratak koze besorolni, bar a jelek szerint a komcsiknak meg ez is sikerul.
  Mint szocialistak, a nacik is az antidemokratikus sopredek egy resze.

 • Parács Péter Pál

  Dienes Erzsébet

  Elnézést kérek! Nekem tényleg volt egy ilyen nevű tanárom. Az én iskolámban nem volt szokás elfelejteni tanárainkat és osztálytársaimat. Az Ön neve, legalábbis az én környezetemben nem átlagos, mint pl. Nagy, Kovács, Szabó, Simon, stb. Az én nevem sem átlagos és saját magamról tudom, ha valahol meghallják, meglátják akkor én jutok eszükbe. Nagy bakit követtem el, hogy a névrokonság miatt gondoltam arra, amit meg merészeltem kérdezni. Én csupán minden előítélet nélkül kérdeztem rá és kaptam egy kulturáltnak nem nevezhető választ. Minden ok nélkül különböző badarságokat. Az már biztos, hogy nem ön volt a tanárnőm hála istennek, de elég lett volna annyi írni: PPP nem voltam tanára, valakivel összekever, vagy valami hasonlót, amit most nem kellene kikérni magamnak.
  Önnek lehet elgurult a fogalmazásgátló tablettája vagy kötözködős hajlama van az értetlenség homályában. Ez esetben forduljon orvosához vagy a szomszédjával pletykáljon és vezesse le légből kapott képzeleteit.

  Ha ír is választ, amit nem igazán várok, ne sértődjön meg ha nem reagálok. Már csak azért sem, mert ez a lap nem személyes ügyekre hivatott. Ezért is kértem és kérek elnézést a szerkesztőségtől és a többiektől.

  üdv.
  PPP

 • Parács Péter Pál

  Christopher Adam

  Korábban is kifejtettem, hogy nem túl sokat tudok a zsidókról, csak állandóan róluk hallok. Én csak a hitleri szörnyűségig jutottam el illetve mintha sztalin is végzett volna ki értelmiségieket és elegem is lett belőle.

  Azt nem értem, hogy van egy ember aki olyan politikát képvisel, ami Izrael-védelmének egyik főpillére és egyszer csak saját hívei sokan zsidózni kezdték a mozgalom vezetőjét.
  Ha Izrael a zsidók állama, akkor zsidó vagy zsidó-párti zsidóz zsidót?

  Egyáltalán miért sértő, ha valakit “lezsidóznak”?

  PPP

 • Göllner András

  @ ISTVÁN Nagy

  “Miklóson miért kellene “seggíteni” ?

  Mert nincs vesszője.

 • Semifele “osszeomlas” nem tortent.
  Csak egy ludtalpas pasit meghuisotottak amikor a nadragja nelkul kapotak el a kritikalojai.

  Minden megy a elobbi modokon.

 • Christopher Adam

  Néhányszor mindig meg kell gondolnom, mielőtt bármire válaszolok amit ide írsz. De most fel kell tennem a kérdést: a cikkben tényeket olvastál arról, hogy hányan távoztak, lettek kirúgva, hogy az egész kanadai jobboldali politikai gárda bojkottálja ezt a sajtóterméket és mozgalmat, hogy távoznak a feliratkozók, előfizetők, illetve hogy törölték a szervezet legfontosabb éves fundraising rendezvényét. Ennek tükrében milyen tényekre alapozod azt, hogy “Semifele (SIC) “osszeomlas” (SIC) nem tortent (SIC)” ?

  Ha erre nem tudsz tényekkel válaszolni és ha nem tanulsz meg magyarul írni, akkor többé nem szólhatsz hozzá cikkeinkhez.

 • Sajnos nem olvastam semmit a Rebel kiadványából, így nem tudok a témához érdemben hozzászólni!

 • Figyelő,

  ” Sajnos nem olvastam semmit a Rebel kiadványából, így nem tudok a témához érdemben hozzászólni! ”

  Tulzottan sokat en sem olvastam, jobbara csak a videoit neztem. Az egyetlen igazi hirszolgalat volt Kanadaban.
  Mellesleg, ha nem omlik most ossze, akkor is hamarosan vege lesz, mert a videoik a Youtube-on vannak, a Youtube pedig (a Kuglival es mas egyebekkel egyutt) “nagytakarit” ujabban. Levesznek mindent, ami az iszlamot a legkevesbe is kritizalja, ami azt jelenti, hogy a Rebel videoinak legalabb fele el fog tunni. Aztan valoszinu repulni fognak a videok, amik a “haladast” kritizaljak. Tudod, csak ugy, mint minden rendes naci rendszerben… szep sorban mindenki sorra kerul.

  Az igazi problema az volt a Rebel-el, hogy nem volt eleg penzuk es lehetoseguk. Nagyon sok helyrol kizartak oket, hogy ne tudjanak riportot kesziteni – vegulis szabadsag van Kanadaban elvtarsak! Valoszinu azert, mert a kanadai hatterhatalomnak sem tetszett az oszinteseguk.

  Mellesleg, ha valaki megint lenacizza oket, kerd meg a nacizot, hogy kuldjon csak egy linket (akar irast vagy videot) amibol az derul ki, hogy ez a zsido fiu naci lett volna. Megmondom elore, egyetlen link sem fog erkezni.

 • Parács Péter Pál

  Christopher Adam

  Teljesen igaz!
  Ha, valaki tényeket hoz fel, azt nem lehet máshogy állítani, “átfesteni”.
  Ha, “csak” egy állítás megvitatásáról van szó, még akkor is illik konkrétan alátámasztani hozzászólásomat. Abban az esetben pedig, ha álláspontom téves és ebben tényszerűen kijavítanak.azt is illik elfogadni.

  – Az meg teljesen természetes, hogy próbáljunk már meg azon a nyelvírással “reagálni”, amely nyelven ez a lap írva lévén, de az sem baj ha más nyelven, de ne kelljen gondolkodni azon, hogy mit is írtak?

  * Egy egyszerű példa. Melyik, hogy értendő?:
  – En kellek neked, mint bab?
  – Én kellék neked, mint báb?
  PPP

  U.i.:

  Nem tudom melyik cikkhez kapcsolódóan, de tervemben van leírni, hogy miért is olvasom ezt a lapot. Ennek komolysága miatt azonban kellene egy-két nap “szabadidő”.

  Üdv.

  PPP

 • Christopher Adam
  2017 augusztus 20
  3:16 du.

  Európában a szélsőjobboldal egyenlő azzal, hogy antiszemita. A 19. sz. végén alakult ki a a szélsőjobb irányzat, az 1871-es gazdasági világválság után. Ebben a válságban zsidó bankházak is bebuktak, és ezért a kapitalizmus kritikája összekapcsolódott a politikai antiszemitizmussal, de csakis a szélsőjobboldali irányzatoknál!
  Pl. Franciaország Dreyfus-per.

  Ez itt újdonság, hogy Izraelben is van szélsőjobboldal. Amelyik értelemszerűen nem antiszemita, hanem pl. muszlim ellenes. A cikk alapján úgy látszik, hogy Amerikába mindkét típusú széljobbosból jutott!

 • Miklós, nem hinném, hogy egy zsidó is náci lenne! Vannak viszont zsidók akik nem szocialisták, már természetes okokból.
  t.i. a szocializmus nem fogadja el az egyéni kereskedelem, azaz szabad kereskedelem fogalmát. Az állam jogos a haszonra, nem az egyén!

 • hazai lámpa,

  “Ez itt újdonság, hogy Izraelben is van szélsőjobboldal. Amelyik értelemszerűen nem antiszemita, hanem pl. muszlim ellenes.”

  Kicsit tevedsz, ugyanis vannak zsidogyulolo zsidok is Izraelben, es itt most nem az arab zsoldban allo komcsi zsidokra gondolok, hanem valosagos nacikra.

  De te ezekrol nem tudtal eddig, vagy ha tudtal nem tudsz arrol, hogy ok pont a muzulmanokat imadjak, tehat lenyegeben szelsosegesnek tartod azokat az embereket, akiknek nem tetszik, hogy irtjak oket. Szerinted milyen legyen egy zsido Izraelben? Muslim-lover? Mire fel?
  Amikor majd Magyarorszagra is bekoltozik vagy szazezernyi bekeaktivista (ami csak ido kerdese) es nekiallnak gyilkolaszni ott is, tetszeni fog neked? Es ha nem fog, szelsoseges leszel?

  Kedves Figyelo,

  Amint epp az elobb irtam itt fenn, vannak zsido nacik is. De ezek – amennyire tudom – fel-zsidok, vagy talan egyaltalan nem zsidok, Oroszorszagbol erkeztek Izraelbe a szuleik. Szerencsere ugyanugy kis szamban vannak, mint az amerikai nacik.

  No es ne izgulj az elmeleti alapokat nezve sem. Lukacs elvtars, akinek az apja zsido bankar volt, es aztan a 20. szazad unnepelt komcsi filozofusa lett, tobbek kozott azzal a bator otlettel is elojott annak idejen, hogy egy komcsinak joga van a sajat szuleit is legyilkolni, ha a szulok “osztalyidegenek”.

  Speciel, en mint zsido, mindig bamulattal figyeltem ezeket az idiotakat. Ma sem ertem, hogyan valhattak komcsiva (ertsd; rablogyilkossa) azok, akiknek a szuleik valamifele biznicben voltak. Lehet talan azert, mert nem o, hanem a batyja orokolt?
  El nem tudom kepzelni.

 • Miklos
  2017 augusztus 21
  6:34 du.

  Biztos van sok rossz tulajdonsága a muszlimoknak, de hát nem lehet agyonütni őket, csak a vallásuk miatt.

  Nem kellett volna a Közel-Keleten megdönteni az Oszmán Birodalmat, csak azért, hogy az anglo-amerikaiak rátegyék a kezüket az olajkutakra.
  Ennél már csak az ún. arab tavasz volt hülyébb ötlet, amikor a korrupt kormányok ellen fölléptették az iszlamista pártokat. Az amerikai politikai gárda a leghülyébb a világon, rosszabbak, mint a Majmok bolygója.

 • azai lámpa,

  ” Biztos van sok rossz tulajdonsága a muszlimoknak, de hát nem lehet agyonütni őket, csak a vallásuk miatt. ”

  Ez igaz. Valahogy ra kene oket venni egy masik vallas, vagy az ateizmus gyakorlasara.

  ” Nem kellett volna a Közel-Keleten megdönteni az Oszmán Birodalmat, csak azért, hogy az anglo-amerikaiak rátegyék a kezüket az olajkutakra. ”

  Nocsak, velemenyt formalsz egy olyan orszagrol, ahol nem elsz? 🙂

  Csak viccelek! De nem ertek egyet azzal amit irsz. Nem a Torok Birodalom kivegzese volt a baj, hanem hogy utana Amerika is a Szu. oldalan allt, hogy megszuntessek az angol es francia gyarmatokat. Ez volt a vegzetes hiba, ami felelesztette a mar-mar kihaloban levo arab nemzetet, es olyan gazdagga tette, hogy ma mar barmit megtehetnek.
  No es ahogy irtad, ekkor kezdodott meg az muzulmanok betelepitese Frankhonba es Angliaba.

  ” Ennél már csak az ún. arab tavasz volt hülyébb ötlet, amikor a korrupt kormányok ellen fölléptették az iszlamista pártokat. Az amerikai politikai gárda a leghülyébb a világon, rosszabbak, mint a Majmok bolygója. ”

  Az arab tavasz kerdeseben egyetertunk, legalabbis addig, hogy ez a gyerek is hasba fogja vagni az edzojet.
  Azonban az elmeletem szerint itt nem hulyesegrol van szo. Emlexel az angliai “peace in our time”-ra? (Beke a mi idonkben.) Gondolod, hogy a Chamberlain elvtars valoban annyira hulye lett volna az egesz angol parlamentel egyutt? Szerintem nem.
  A nagyhatalmi politika megkoveteli a hatterhatalom letet. Az egyszeruen lehetetlen, hogy egy nagyhatalom nagyhatalom maradhasson, mikozben 4 evenkent egesz mas kulpolitikai iranyvonalat vesz, attol fuggoen a jo nep kit valaszt meg.
  Ugyanakkor a nagyhatalmi politika szarkeveressel jar, mas nagyhatalmak eltuntetesere es a kis es kozep-hatalmak statuszanak megtartasara torexik. Egy-egy komolyabb szarkevereshez evtizedekre van szukseg – es ezert kell a megbizhato hatterhatalom.

  Chamberlain idejen a nacikat penzeltek esznelkul es szerettek volna, ha Hitler csak keletre terjeszkedik, de ugyanakkor a Szu.-t is segitettek, abban bizva, hogy a ket orult kozul az egyik pirruszi gyozelmet arat. (Kesobb maskent alakult.)
  Nos, hat ehhez kellett akkor a “Peace in our time”, a latszolagos hulyeseg, amit akkoriban minden normalis ember valoszinu hulyesegnek is tartott.

  Namost, az arab tavasznak az ertelme igy retrospect-ben a “menekultgyartas” volt. Kulonosen Libia volt utban. Tehat kellett egy olyan amerikai elnok, aki jol el tudja jatszani, hogy a o beke bajnoka, megszunteti az amerikai befolyast…stb. No es raadasul ismert komcsi is a lelkem, tehat sokan biztak benne szerte a vilagon. Jol meg is etettek mindenkit.

  Evvel kapcsolatos az irani alku, ami allitolag a vilag valaha is megkotott legjobb alkuja. Legrosszabb esetben 15 ev utan Irannak atombombai lesznek. Az uj amerikai elnok pedig 110 milliard dollarert ad el fegyvereket a szaudiaknak.
  Mit gondolsz, mi keszul?

  No es lehet ezt hulyesegnek hivni?

 • Miklos
  2017 augusztus 22
  7:58 du.

  Nem kellett volna az angolok meg franciák kezelésébe adni azokat a területeket. Ez az Erdogan nem egy szimpatikus fickó, de nem csodálom, hogy vissza akarja állítani a törökök régi dicsőségét.

  Ő legalább ott él a szomszédban, neki is érdeke, hogy mi történik arrafelé. Az angol meg könnyen lelép, neki ott a szigetország, mit érdekli, hogy velünk mi lesz.

 • hazai lampa,

  Ördögám elvtars engem roppant emlekeztet Mussolini-re. Nem csak a Torok Birodalom almai miatt, hanem azert is, mert ugy nez ki o is resze a jelenlegi amerikai terveknek.

 • Kár,nagyon nagy kár,hogy az agysérült emirátusi futballista pinyó lakót megint ide törte a görcs.Majd csak eltakarodik,ha a malche móvesz érte jön.Addig ne bántsuk,mert a budi marcsin és rajta kívül senki nem lehet itt a csinn bumm cirkusz bohóca.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.