A szélsőbaloldal zavarta meg az ottawai Pride felvonulást (Képriport)

2017 augusztus 28 9:49 de.49 hozzászólás

Sarló-kalapácsos zászlókkal és Black Lives Matter feliratú táblákkal felszerelt szélsőbaloldali tüntetők akadályozták meg több mint húsz percen keresztül vasárnap délután, hogy az ottawai Pride felvonulás elindulhasson. A Bank és Gladstone kereszteződést sikeresen lezárta az ötven tüntető, akik a rendőrség, a Pride-on résztvevő nagyvállalatok és a szerintük nem eléggé etnikailag sokszínű Pride vezetőség ellen tiltakoztak. A felvonulók többnyire türelmesen várták, hogy a szélsőbalosok feladják útlezárási akciójukat, a rendőrség pedig szintén a békés, nyugodt kivárást szorgalmazta. A Pride felvonulást támogató nézőközönségből sokan a járdáról üvöltöttek be a szélsőbalosoknak–néhányan szóvátették a sarló-kalapácsos zászló használatát, többen pedig nyomdafestéket nem tűrő szavakat váltottak  a militánsokkal.

(Szélsőbaloldaliak tüntetnek a Pride ellen Ottawában. Fotó: C. Adam.)

(Szélsőbaloldaliak tüntetnek a Pride ellen Ottawában. Fotó: C. Adam)

A szélsőbaloldal szerint ők hozták létre az eredeti Pride-ot évtizedekkel ezelőtt és annak idején a felvonulásnak radikális és valódi politikai üzenete volt. Manapság – szerintük – a Pride nem más mint egy kapitalista érdekeket szolgáló szánalmas utcai party, aminek alig van komoly mondanivalója.

(Black Lives Matter tüntetők a Gladstone Streeten. Fotó: C. Adam.)

Húsz perc után a szélsőbaloldaliak végül megengedték, hogy elkezdődhessen a Pride felvonulás, ami valóban inkább családi fesztiválnak tűnt, mint bármilyen politikai üzenetet hordozó tüntetés. Ott voltak a kanadai vasutasok egy játékvonattal, az ottawai tűzoltóság is hivatalosan képviseltette magát, úgy szintén az ottawai helyhatósági rendeletek felügyelői.

(A helyhatósági rendeletek felügyelői is támogatják a Pride-ot. Fotó: C. Adam)

(Az ottawai tűzoltóság is felvonult. Fotó: C. Adam)

(A vasutasok is vonulnak. Fotó: C. Adam)

Valamennyi jelentősebb vallási felekezet is képviselte magát a Pride felvonuláson. Voltak római katolikusok, unitáriusok, a kanadai United Church gyülekezetei, zsidók és muszlimok is. Sőt…még egy sátánista csoport is felvonult.

(Szivárványos Dávid csillagos zászló. Fotó: C. Adam)

(A római katolikus St. Joseph’s Church is felvonult a Pride-on. Fotó: Pierre Jean-Louis)

Szinte minden demográfiai csoport képviseltette magát a Pride-on. Rengeteg kisgyereket lehetett látni fiatal szüleikkel, de sok-sok nyugdíjas is volt és természetesen az egyetemisták is nagyszámban jelen voltak. A sztereotípiákkal szemben semmi olyan nem volt és nem történt, ami sértő vagy elfogadhatatlan lett volna egy átlag kanadai család számára.

(Egy lelkes Pride támogató a Gladstone Streeten. Fotó: C. Adam) (Utcai művészet a Bank Streeten. Fotó: C. Adam.)

Több mint tízezren jelentek meg a felvonuláson, idén először köztük volt egy regnáló kanadai miniszterelnök is, nevezetesen Justin Trudeau. De ott volt még hivatalosan kapacitásban szinte az egész kanadai hadsereg felső vezérkara és az ottawai rendőrség is. Azok az idősebb ottawaiak akik még emlékeznek a Bank Street-i meleg negyed hőskorára a késői hetvenes és nyolcvanas évekből érzékelhetik igazán, hogy mennyit változott körülöttük a világ és a társadalom az elmúlt harminc-negyven év alatt.

(Ottawai Pride felvonulás. Fotó: C. Adam.)

49 hozzászólás

  • Sarló-kalapácsos jelképpel vonulgatni jópofaság ezeknek a fiataloknak. Fogalmuk sincs, mit idézett elő a valóságban.

  • Mind ez nem tortenhetett volna meg ma Moskvaban.

    No de mi a problema? Nezetelteresek a csaladban ?

    Miklos bizonyara kovetelne azt a zsido-ferfit a szivarvanyos zaszlot hasznalva mint Shaal, a Tohraja alapjan halalra kovezni;))

    Erdekes latni a buzik a VC zaszlojat is hasznaltak a sajat emblemeivel.

  • a felvonulás az egységre utal és azt jó látni. de úgy tűnik az egységben megmaradt a kétség lásd a BLM aktivistáit, akik Toronto ban is meg máshol…
    Justin nak és kormányának alaposabban el kellene gondolkodni (erre adok nekik 10 percet, mert ha nem tudják min is kellene elgondolkodniuk akkor régen rossz) és a következő 15 évben a szocpol t meg kellene változtatni

    egy a jelszó a konyha melybe korgó gyomorral megyünk egy nagy …szóval mozgalmi dalok??? lehetnek azok is

    az én általam javasolt egyetlen jelszó: fokozatos és mindenáron való társadalmi integráció, ki kellene már húzni a native és a black embertársaink életéből (is) azokat az okokat amik miatt az van ami van

    nagyon jó volt John Tory szövege ezzel kapcsolatban Toronto ban, példaértékű, de tenni kell

    lehet, hogy egy nagyon jól megtérülő társadalmi befektetés? (megj.: nem „lehet” KELL!)

  • A változás megállíthatatlan. Ki gondolta volna az 1983-as évi Memphisben, hogy az akkor ismét moziműsorra tűzött, és azóta is folyamatosan játszott nagy sikerű „Elfújta a szél” című filmet, annak rasszista tartalma miatt tiltakozóknak engedve nem forgalmazzák tovább?

    Pedig hatalmas sikert aratott Magyarországon is az 1995-ös bemutatóján, a televízió épp karácsonykor sugározta.
    Sőt, 2013-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében bemutatták a belőle készült musical magyar verzióját is, amit Kerényi Miklós Gábor és Somogyi Szilárd alkotott, az Operettszínház művészeinek előadásában.

    És lám, a valamikori rabszolgatartó Tennessee állambeli Memphisben leveszik műsorról az Elfújta a szél című többszörös Oscar-díjas filmet. Változik a világ ….

    (forrás: http://hvg.hu/kultura/20170828_elfujta_a_szel_memphis_rasszista )

  • Bendeguz79
    2017 augusztus 28
    10:47 de.
    GUZIKA hogy vagy?

    BLM miért is african american az usa börtön lakóinak döntő többsége és nevetséges vádak meg ítéletek és a társadalmi integráció irnáti teljes közöny a fehér rasszizmus, és mi is a különbség a fehér és az african american lakosság között? az közel 10000 african american akik emigráltak Ghana ba az ottani fekete bőrű befogadó törvények és integráció miatt és nem kívánkoznak vissza

    mseélj…és hagyd ki Moszkvát sohasem voltál ott és nem is érted kik is ők és miért amikor az usa területén még a mamok kergetőztek egyik fáról a másikra akkor az a társadalom már legalább fakunyhókat készített és együtt dolgozott a közös jóért…te is rasszista és xenofób vagy mint az jól látszik, el kellene gondolkodnod (képes vagy e erre, mármint gondolkodni vagy csak klíséid vannak?)

    beszélj szépen arról a fekete bőrű fiúról akit coca cola és pizza vásárlás miatt (nem lopta vette és vitte haza) lelőtt egy fehér rasszista xenofób és még csak el sem ítélték miatta szabadon flangál és egyre hülyébb

    söpörj Floridában és nem Moszkvában ott vannak nekik sajáttyuk …mindenki söpörjön a saját háza táján és ne pofázzon bele senki magánéletébe

  • Bendeguz79
    2017 augusztus 28
    10:47 de.

    remélem tudsz angolul?

    https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/1114085845357522
    ídézem:

    amikor fel tudtál kelni hanyattesésedből akkor írjál

    #Opinion by Maria #Zakharova, Russian Foreign Ministry Spokesperson
    Hypocrisy defined – After the white supremacist rally in #Charlottesville, Barack Obama posted several tweets quoting #NelsonMandela on racism. They became the most liked tweets in the website’s history.
    A great start, though belated. Below is a list of Nelson Mandela’s quotes on Muammar Gaddafi, which must by all means appear on Obama’s #Twitter account. Better late than never:
    1. 1997: No country can claim to be the policeman of the world and no state can dictate to another what it should do. Those that yesterday were friends of our enemies have the gall today to tell me not to visit my brother Gaddafi. They are advising us to be ungrateful and forget our friends of the past.
    2. 1997: It is our duty to give support to the brother leader…especially in regards to the sanctions which are not hitting just him, they are hitting the ordinary masses of the people … our African brothers and sisters.
    3. 1999: It was pure expediency to call on democratic South Africa to turn its back on Libya and Gaddafi, who had assisted us in obtaining democracy.
    4. 1997: Those who say I should not be here (Tripoli) are without morals. I am not going to join them in their lack of morality.
    5. 1997: This man helped us at a time when we were all alone.
    6. 1990: Your readiness to provide us with the facilities of forming an army of liberation indicated your commitment to the fight for peace and human rights in the world.
    ***
    Mr Obama, with your direct involvement, a man was killed whom Nelson Mandela called his brother and thanked for his help in gaining democracy. Real democracy, not the kind invented in the Oval Office.
    The White House
    U.S. Department of State

  • Drizari
    2017 augusztus 28
    11:17 de.

    na ez jó…még apró gyerekkoromban hallottam az Elfútta a szél legendás+++ izé…nekem valahogy mai napig nem „jönbe” a hólivudi mámor és álomgyár termékei…üres perceimben nagyokat röhögök az álomgyár termékein és a valóság átfestésén meg a szemen szedett hazugságaikon és nem is olvastam el, sem soha meg sem néztem az ilyen „világhírű” izéket…a mai celebekkel ugyanígy vagyok akár mezítelenül vagy aranyba öltözve agyagbabaként is mutogathattyák magukat sok senkiházi akik azoknak valakik akiknek önmagukban kevés van hogy ne sértsek meg senkit…a CINEPLEX tele van velük és coca cola meg pop corn… és öntik a kecsöppöt a french frájz ra a jólét csimborasszója

  • (A római katolikus St. Joseph’s Church is felvonult a Pride-on. Fotó: Pierre Jean-Louis)

    A Katolikus Püspöki Konferencia és különösen Márfy Gyula veszprémi püspök, (aki szerint túl sok szabadság van Magyarországon,) alig várják, hogy megáldhassák ezt a gyülekezetet.

  • rodeo36,

    hatalmas sikerrel játssza a budapesti operettszínház a musical magyar változatát. Igaz, október végéig nem szerepel a színlapon, de a repertoárjukban benne van.

    Egy kis ízelítő 😀 :
    .
    .

  • Kedves rodeo36, szeretnék gratulálni a valóban gerinces és széleskörű álláspontjához. Természetesen az ilyen gerincesség akkor is hódolatot érdemel, ha az teljes tudatlanságon alapul, mint az Öné. Persze, a bakafántoskodó liberális esetleg belekötne Önbe, megkérdezvén, hogy honnan tudja azt, hogy nem szereti a nyugati kultura termékeit, ha soha nem nézi meg őket? De Ön ne hallgasson azokra a kákán is csomót kereső akadékoskodókra! Csak folytassa a kultura bojkotját és kritizálja egyszersmind tele torokkal. Ebből tudhatja a nagyvilág, hogy micsoda kifinomult és művelt kulturális úttörö is Ön valójában.

  • S ha már a változásról és az operettszínházról esett itt szó, sajnálattal tudatom a kanadai idősb magyarokkal, hogy az operettszínházban már nem lép föl se Honthy Hanna, se Rátonyi Róbert, de még Feleki Kamill sem.

    Helyettük szinte gyerekek játszanak, akik csak a színházba-járók előtt ismertek, lévén a magyar televízió már nem közvetít előadásokat Thaleia szentélyeiből. Ezek a lurkók nem átallanak csepűrágók módján sem köztereken produkálni magukat, mint azt teszik promóció céljából. Megjegyzem, hogy az évadkezdés hónapjában szeptemberben erre a produkcióra – amit látni-hallani lehet az alábbi videóban – az Operettszínházban, már minden jegy elkelt. Az alábbi prómó helyszíne a Vörösmarty tér:
    .
    .

  • Kerekes Sandor
    2017 augusztus 28
    1:27 du.
    Erösen kétlem állitását!

  • Hát, bizony szomorú, hogy a jó, klasszikus operett műfaj, ide fajult. Örülök, hogy nem élek otthon.

  • Figyelő
    2017 augusztus 28
    3:36 du.

    Egyáltalán nem hiányzol, boldogítsd a kanadaiakat.
    (ekkora tahó ne legyél: a musical nem egyenlő az operettel ma sem, és játszanak Lehár darabokat is)

  • Robert Morrison

    Bendeguz79 2017 augusztus 28 10:47 de.

    “Erdekes latni a buzik a VC zaszlojat is hasznaltak a sajat emblemeivel.”

    Tudod öcsém ezen a weblapon Te vagy a buzi aki nem képes magyarul írni egy Magyar lapban. Persze nem is akarsz mert nyelvromboló buzi vagy aki össze vissza fossa a szót annélkül, hogy tudná mit is akar össze hablagyolni.

    Jobban tennéd, ha mennyiség helyett a minőségre törekednél, akkor lenne időd meggondolni mit írsz és ékezetes betűkre váltani a billentyűzetet. De ehhez Te túl buzi vagy!

  • Christopher Adam

    Robert Morrison,

    Bármennyire is meglepő, de kicsit mindig javítok Bendeguz hozzászólásain (a fentivel is ezt tettem). Mert ha nem tenném, akkor teljesen olvashatatlan és értelmezhetetlen lenne amit ír. Nincs időm az egészet korrektúrázni sajnos, meg akkor már nem is lenne „autentikus” a hsz.

    Egy egész csapat kéne…

  • Robert Morrison

    Christopher Adam 2017 augusztus 28 4:04 du.

    Elhiszem és megemelem előtted a kalapomat. De ahhoz hogy ezek a betű huligánok megtanuljanak tisztességesen írni ki kellene az ékezet nélküli írásokat törölni csak egy utalást tenni rájuk a beíró nevével és a törlés tényével.

    Garantálom, hogy nagyon rövid idő alatt valamennyien megtalálnák az ékezetes betűket, mert a mondanivalójukat annyira fontosnak tartják, hogy nem viselnék el a kispadra ültetést.

  • A cikkel kapcsolatban megkerdeznem, hogy mit is jelent a „szelsobaloldali”? Jobb, vagy baloldal azt jelenti, hogy jobb vagy baloldali demokrata. A demokratan van a hangsuly.
    Hogyan lehet egy megvezetett veresszaju komcsi, a demokracia ellensege, baloldali (demokrata)?

    No es volt-e itt cikk a quebec-i verekedesrol, amit ott is a komcsi (Sorosjugend) ellentuntetok kezdtek nagy batran, hiszen voltak vagy tizszeres szamfolenyben?

    Bendeguz,

    Hogy ne unatkozz azutan amit a rodeotol kaptal, hadd magyarazzak el en is neked valamit, mert ugy latszik, hogy valami nagyon nem stimmel nalad vallon felul:

    Nem en, hanem te irtad azt, hogy neked a Torah az erkolcsi es eletmod utmutatod.

    Erre en megkerdeztem tobbszor is, hogy te agyonkoveznel-e embereket, amire bolcsen hallgattal, sot azt a marhasagot allitottad, hogy a Torah-ban nincs halalbuntetes.

    Mikor elkuldtem egy csokorravalot a kivegzeses torvenyekbol, amik kozott tobbek kozott az is ott volt, hogy aki a Sabbat torvenyeit barmi modon megszegi ki kell vegezni, el akartad haritani az egeszet azzal, hogy azok csak bunugyi torvenyek, mintha ez lett volna a kerdes es nem az, van-e olyan torveny, ami halalbuntetest von maga utan a megszegonek.

    Namost: Ha ismerned a te allitolagos erkolcsi es egyeb utmutatodat, tudnad, hogy van benne egy masik parancsolat is: „Ne vegyel el belole es ne tegyel hozza.” Itt most a mi esetunkben a ne vegyel el belole a lenyeg.
    Ez azt jelenti, hogy nem valogathatsz a torvenyek kozul, mindet be kell tartanod.
    Ezert kerdeztem, hogy te agyonkoveznel-e barkit is ma?

    Mert ha szerinted ma is ervenyes a Torah, akkor te bizony agyonkovezned, vagy felakasztanad, vagy lefejezned, vagy ledobnad egy magas epulet tetejerol, ami a 4 kivegzesi mod.

    Tehat nem en akarok masokat megkovezni, hanem te, te szerencsetlen. Erted mar?

    Ha pedig nem akarsz kovezni, akkor nem a Torah az erkolcsi utmutatod, hanem valami mas, ami a te fejedben szuletett meg.
    Mas szavakkal mondva: Vagy az egeszet elfogadod, vagy az egeszet elveted. Nincs cherry-picking (felut).

  • Kerekes Sandor,

    Nem hinnem, hogy a rodeo vedelemre szorulna, de hadd jegyezzem meg halkan, hogy engem sem hivna senki „film-buzinak”. Ennek ellenere lattam epp eleget ahhoz, hogy meglegyen a velemenyem, foleg, hogy a legjobbnak minositetteket neztem, es azok tobbsege is egy hatar szar, ertektelen bovli.

    Tehat ne kapj az ilyesmi miatt szivrohamot, inkabb azon gondolkozz el, hogy miert gyartott az amerikai filmipar ennyi szemetet? Koztuk olyanokat is, amik egyenesen komcsi agymosasnak szamitanak. Vagy eppen rasszista, mint pl. egy Western film, amit valamikor regebben szenvedtem vegig (cimet ne kerdezd), es amiben volt egy resz, amikoris a film egyik hose azt hajtogatta vagy 2 percig, hogy: „A feher ember gonosz”. Tudod, igy en bloc. Te is gonosz vagy ezek szerint, nem mondanad?

  • Az „amik kozott tobbek kozott az is ott volt, ” azt akarja jelenteni, hogy „amik kozott az is ott volt…” 🙂

  • Elfelejtettem rakattintani a kis negyzetre alul. 🙂

  • Ha már a hollywood-i moslékosvödör tetszésindexénél tartunk, szerintem az európai filmek verhetetlenek. Ajánlanám A hullám című német filmet, annak aki még szereti a fiatalokat és szeret gondolkodni.

  • Chris, Nagy Gyula fórumtárs beírásainak értelmezését is vállalhatnád. 🙂

  • Kerekes Sandor
    2017 augusztus 28
    1:33 du.

    elolvastalak Sanya
    ha szerinted ez „a” kultúra…lelked rajta…nem tartozik rád az iskolai végzettségem sem, sem az élettapasztalatom

    de én fenntartom amit állítok, hogy ez giccs és szart sem ér

    jó hogy írsz ezzel is eggyel többen vagyunk bár igazándibúl nem hiányoztál

  • Christopher Adam
    2017 augusztus 28
    4:04 du.

    arany szíved van…de ezek után „igazándibúl” szeretnék látni egy valódi authentikus @Bendeguz79 -et, én nagyon kíváncsi természetű vagyok

    nem lehet valamilyen díjra felterjeszteni?

  • rodeo36
    2017 augusztus 28
    12:12 du.

    “…üres perceimben nagyokat röhögök az álomgyár termékein és a valóság átfestésén meg a szemen szedett hazugságaikon és nem is olvastam el, sem soha meg sem néztem az ilyen “világhírű” izéket…”

    Ez hogy a pennába lehetséges ?? Megmagyaráznád ?

  • Drizari
    2017 augusztus 28
    3:56 du.
    Te vagy a tahó!
    T.i. az operettet, amit magyarul hívnak annak, az angol nyelvűek musicalnak hívják.

  • Figyelő,

    de, tahó vagy, méghozzá orbitális, mert ezek szerint fogalmad nincs a musical és az operett zenei és szerkezeti különbségéről. A zenei hallásoddal is bajok lehetnek, ha neked teljesen egyforma a Csárdás királynő és a Macskák.

  • Gyerekek, katolikusok,zsidók, füvesek, kerekesek, minisazterelnök a PRIDE-on…. Istenem, de jó hogy az illiberális Magyarországon élek Orbanisztánban, s nem Kanadában. (Itthon csak az Orbán-lányok mennek sorba férjhez…, s erre BÜSZKE a családapa apjuk!)

  • Drizari, fékezd magad, még egy tévedés sem jogosít fel arra, hogy egy idős hölggyel így beszélj. Javítsd ki, magyarázd el, de ne minősíts tahónak senkit.

  • Drizari
    2017 augusztus 28
    11:49 du.

    Kit érdekel? Engem ugyan nem, annak hívod aminek akarod.
    Az egészből , azért csinálsz nagy dolgot, hogy a másikat „letahozad?”
    Magas intelligenciára vall!

  • ISTVAN Nagy
    2017 augusztus 29
    2:06 de.
    Ez is egy szempont. De nem kell félni,a nyugati befolyást szeretik a magyarok átvenni, ha jó, ha rossz!

  • Drizari
    2017 augusztus 28
    11:49 du.
    Én is vállalom a tahóságot, ha Te ezt a két népaltató mákonyt művésztnek nevezed.

  • Orsós Elemér,

    „Én is vállalom a tahóságot, ha Te ezt a két népaltató mákonyt művésztnek nevezed.”

    Na vegre! Valaki eszrevette, hogy teljesen mindegy, hogy a ket muveszewt-rombolo baromsag ugyanaz-e, vagy egesz mas.
    A zene „elpopositasa” az operettekkel kezdodott.

    Ma pedig mar a tam-tamnal tartunk, ahol inkabb ritmusosan beszel az „enekes”, mintsem enekelne. Ettol meg a majmok is valamivel magasabb szinten „zenelnek”.

  • Pityi Palkó
    2017 augusztus 28
    7:53 du.
    kérdésedre nincs válaszom (??? hogyan leheccséges??? mi hogyan?)

    véleményemet és cselekvéseimet folytatom saját akaratomból kifolyólag (van olyanom is)

  • Parács Péter Pál

    A cikkhez kapcsolódóan gondolkodjunk el magunkon, itt mint hozzászólók!
    Mi is vitatkozunk egymással. Helyesbítek. Álláspontjainkat, ismereteinket vetjük fel egymásnak, melyből inkább tanulságokat vonunk le többé-kevésbé diplomatikusan. Nos, ez ezzel jár és remélem, ha egy „kerek asztalnál” folytatnánk a beszélgetéseket, akkor sem röpködnének különböző tárgyak és ökölvívás sem lenne.

    Én soha nem értettem meg, hogy mire jó fizikálisan és agresszíven kinyilvánítani a gondolatokat illetve akár csoportos álláspontokat, véleményeket. Az ilyen tüntetések vagy megmozdulások célja a konfliktus szítása és egy kocsmai verekedéshez tudnám hasonlítani. Az ilyen embereket „hovatartozásukra való tekintet nélkül” le kellene csukni. Az ilyen szituációk természetszerűen, még az abszolút „politika semleges” embereket is irritálja, nem beszélve azon ifjúságról, akiknek halvány gőzük nincs az egészről. Maximum az agresszivitás bunkóságát látják és csak remélhetőleg e-ként is fogják fel és nem ezt értelmezik kultúrának.

    PPP

  • MIKLOS soraira;

    Aki abban a szelszoseges elkepzelessben el ,hogy elsokben, o jobban tudja a Torah sorainak ertelmezeset.

    De azon sorok alpajn hallara ohajt verni kovezessel mindenkit aki talan „gyomlalta kertjet a Szabath napjan”.

    Igen ,valaszoltam kovetelesere reszletesen, de azon nema maardt.
    S tisztaztam neki ,hogy pkiny Hitler tette mind azt az o ohajai szerint.
    Mert talan, sot mondhatnank biztosan ,hogy mind azok a hat 96) milliok kovettek el vetkeket eletukben legalabb
    is mint „gyomlalntak kertjeuket a Szabath napjan”.
    Tehat, Miklos eszmei es gondolkodas modja alapjan Hitler a Torah sorai alapjan cselekedett. Nem „kovezte” aldozatait, de talan ahalalra-kovezes meg kegyetlenebb mint a gazzal valo gyilkolas.
    Tehat Miklos ohajai szerint Hitler engedel,eskedett a Torah kovetelmenyeinek. Legalabb is Miklos orult gondolkodsai alapjan.

    Igen Miklos, letezik ma is halalbuntetes bizonyos bunok elkoveteseert. De hanyat itelnek a birosagok )a jurik) halalra ?

  • PPP soraira;
    Meglatasa a a valosagot tukrozi, igen gyakram az tortenik itten.
    Sot, nem hiszem hogy a gyakran az itten olvashato kifejezeseket leheto lenne a kocsmai ceszekedsek alkalmaval hallani. Inkabb ver folyna gyakran, mielott azt hangoztathatnak.
    Na de ez a LMH nivoja !

  • MR. Adam soraira; Az valo hogy maga eleg gyakrak eltunteti megjegyzeseimet, de a soraimon nem valtoztatott eddig.
    Sot neha meg „tiltasaival” gyakorolja hatalmat.
    Velheto lenne ,hogy amodon erdemelte a a szabad magyar sajto kituntesetet ?
    Van mind a saved box-omban amit kuldtem a KMH es a HFP-hez.
    Velheto hogy elvezi a cenzor hatalmat amit mi mar reg ,itt a nyugaton elfelejtettunk.
    Maga emlekeztet mindeg a „regi jo” hegyetlen idokre.

    De mi tavolsagra esett az a szbad sajto, szollas, kifejezes elvek jodossagatol?

  • Megjegyzes a „Gone with the Wind” cimu 1936-os filmrol.

    Igen, az 1936-ban unnepelt alkotasnak tunt.
    De amikor az 50 eves evfordulojan azt ismet bemtattak az egy teljes flop volt.
    Mert 50 ev alatt a film-keszites rengetegett fejlodott.
    S azota a „Gone with the Wind”, valojaban eltunt a szellel.

  • Charlie!
    Hát ami egyesek stílusát,intelligenciáját illeti,azon már lassan
    nem lehet csodálkozni,kezdjük megszokni.
    Az operett valóban nem egyenlő a musical műfajjal,de ettől még
    Figyelőnek sok egyéb dologban igaza van és értékesebb ember,mint
    az egyes bunkók…..
    Ami a cikket illeti,csodálkoztam,hogy a szélsőbal tüntetett a felvonuláson…itthon ez a szélsőjobbra jellemző!
    Egyébként vallástól,párttól független dolog,hogy valaki elfogadja-e őket vagy sem,vagy nem kell elmenni,de ha igen akkor
    nem kell cirkuszolni.
    Itthon is minden évben megtartják,egészen addig elfogadható,amíg nem közönségesek,(sajnos gyakran igen),de azért azt sosem értettem,hogy mire büszkék?vagy a gének,vagy a környezet hatására azok,(ezzel nem kell dicsekedni)…amik,ő dolguk,de azért nem magasabb rendűek,mint a többségében normális kapcsolatban élő emberek!

  • Bendeguz,

    Relax. En is bekuldtem arab betukkel a sahada-t, amit nem tett kozze. Gondolom tart attol hogy a bekeaktivistak esetleg lefejeznek.

    Az utobbi irasaid kozott pedig volt olyan, amit egyaltalan nem ertettem meg. Nem lehet, hogy az ertelmetlen irasaidat hagyja ki?

    Marcsi,

    Szinte semmi kulonbseg nincs a „szelsojobb” es a „szelsobal” kozott. Mindketto cocjalistakbol allo eroszakos banda. Mindkettot arra hasznaljak (hasznaltak) hogy megfelemlitsek az ellenfeleket, illetve hogy megnyirbaljak a szabadsagjogokat.
    Aztan majd jon a Hangtompitos Pisztolyok Ejszakaja.

  • Bendeguz79,

    „” De azon sorok alpajn hallara ohajt verni kovezessel mindenkit aki talan “gyomlalta kertjet a Szabath napjan”. „”

    Probalj meg magyar leckeket venni.

    You see, I profess the exact opposite for I don’t think the Torah has anything to do with God, except that it claims to be the book of God. Therefore, I don’t want to stone anyone to death. The Torah says so though…

    On the other hand the Torah is allegedly your moral authority and guidance, which then must mean you keep all its commandments, ordinances and statutes.
    If you keep all of them you must stone certain people to death.
    If you don’t keep all of them you are cherry picking, which was forbidden by the commandment of „do not add and do not subtract”.

    I you have problems with understanding English, too, I can translate this for you to Spanish. Let me know.

    ” Igen ,valaszoltam kovetelesere reszletesen, de azon nema maardt. ”

    No, you ignored my questions repeatedly.

    And I can’t really understand what the fuck Hitler has to do with this? Unless you believe he was Jewish.

    ” Igen Miklos, letezik ma is halalbuntetes bizonyos bunok elkoveteseert. De hanyat itelnek a birosagok )a jurik) halalra ? ”

    So? Does that change the laws of the Torah?
    No, you just simply ignore certain laws because you know they are idiotic. But if half the book is idiotic why do you accept it for your moral guidance? Can’t you see the dilemma of „if half the book is idiotic, it is obviously man-made. What are my chances that the other half was made by God?”

    And that’s why the solution of the Talmud is much better in this case. The law remains intact but the judges make sure the act („crime”, or „sin”) cannot be proved in Court.
    It works mighty fine in those cases, where we do not have the authority to execute people in the Galut. (For instance for breaking a Shabbat law, or for fucking a goat.)

  • Hosszan valaszoltam MIKLOS Augb31-i soraira, de a kituntetett magyar sajto tagja eltorolte teljessegeben , talan mert ismteltem Miklos utolso sorat.

    Nem volt problema a Miklos ” fucking goat” sorai, de amit azt neki visszakuldtem az nem csak cenzurazva, hanem teljessegeben eltorolve.
    Emlekezni valaki is hogy Petofi minek nevezte a Habsburgh cemzort ?

    Ez am a leg-szelsosegesebb szelsosegesseg !!!

  • MIKLOS panaszaira a Torah sorai miatt.

    Ha kepes lenne az adott utasitasokra az Amelikajtok ellen ?

    De az sem tortent meg soh sem.

    Tehat a Miklos elmeje alapjan minden eggyes zsido szemelyt halara kovezne ?

    Persze van aki csak a Babiloniai Taldud-t ot veli erkolcsi iranyadonak, amiben csupan a ceremonial leirasokkal foglalkozik. Mind a bailinoaktol atveve.

  • MIKLOS soraira probalok ismetelten reagalni, talan a cenzor elvtars nem ellenzi ez alkalommal.
    Nem ismetelem Miklos sorait !

    Bevallom, keptelen vagyok Miklos elkpezeleseit ertelmezni,ill. logikusan venni.

    Mindenek elott elismerem hogy vannak ma zsidok akik atheistak, mint barki masok is. Irtam mar arrol is, sot meg a Reconstructionista zsido hitrol is.

    A Torah az egy erkolcsi alapon letezo adatokat nyujt, s annak alapjan Mozes 3,500 evvel ezelott lett az Izrael mezete letrehozva.
    Az adatok adott utasitasokat a Levi-toknak. De ma senki nem tudja hogy melyik torzsnek leve leszarmazotja.
    Tehat ami nem a kabatja azt nem hinnem hogy viselne.

    De hogy kovetni egy idegen ,fokent Babylonibanbol eredo ceremonial adatoakat ami csupan nehany egyenek sajat velemneyi alapjan fogalmazva.
    De igen ketelkedem hogy maga koveti, vegrehajtja minden irott sorait annak is.
    Csupan azert Karatiak azt nem veszik figyelembe.Mint NEM veszik lenyegeben mindenki mas irott elmeleteit sem.

    Mint mar irtam a Karaitak is ket iskolabol jonnek.
    Vannak akik veleik hogy HA NEM ellentetben a Torah adtaival akor nem ellenezve, ill. nem jelentektelen.
    S azok akik egyszeruen semmibe vesznek minden mast.
    Mint maga a Torah jelenteseit.
    No de vannak akik a „Do not kindle fire on the Sabath”, meg a refrigiratort is kikapcsoljak. En nem.

    A Hitlerre vonatkozo megjegyzesem volt hogy pont azt tette milliokkal amit maga allitasa alapjan kovetelonek tartott. A halara kovezeset. Mi erthetelen abban?

    De ha, megjegyezhetnem, Titus tettei sokkal veresebb es kegyetlenebb volt, persze az aranyossagok figyelmeben.

    A C.E. 70-ben a vilag lakossag alig 150 millio korulli. S Titus legioi, a tortenesz Jozefus adtain 1.1 milliot oltek meg a legkegyetlenebb modon.
    Sot amikor a legionistak rajottek hogy a lakossag kincseiket, az arany penz-ermeket rejteni lenyeltek, a legioniostak mind feldaraboltak az aranyat gyomraikbol elnyerni.
    97 ezret Romaba vittek a Collosium epitesere, s az epites vegzese utan a gladiatori verontasokban mind meggyilkoltak, vagy eheztetett vadalatoknak etettek mind.
    Tehat 1.2 milluio C.E.70 ben. A 6 millio 1940-45 amikor a vilag lakossaga kb. 2 billio volt.
    A C.E. 70 beli pusztitas sokkal nagyobb es kegyetlenebb meretu volt, ARANYLATIBAN ! Erti azt ???

    Megjegyzese Hitlerre vonatkozoan. Igen fel-zsido volt. Schickelburger volt eredeti neve. Talan aert lett oly gyuloletes ?!
    Anyaj ferjhez ment egy Hitler nevu katona-altiszthez.

  • Bendeguz,

    Hitlerrel kapcsolatban osszekevered a nagypapat a papaval.

    Maria Anna Schicklgruber Adolf Hitler nagymamaja volt, tehat Adolf mar eleve csak 1/4-ig lehetett volna zsido, de annyira sem volt az, mert Maria Anna katolikus volt.
    Annyi igaz, hogy egyes be nem bizonyithato feltevesek szerint Maria Anna fianak, Alois Hitlernek (Adolf apja) egy zsido ferfi volt az apja. Azonban ez a felteves is csak azert tudja tartani magat ugy-ahogy a zsidogyulolok kozott, mert Maria Anna nem volt hajlando megnevezni a kis Alois apjat.

    De ez lenyegtelen.

    Engem nem vigasztal az, hogy a romaiak mit csinaltak. Sot meg az sem, hogy Dzsingisz Kan, vagy Mohamed mit csinalt. Lehet ugyan hasonlitgatni, de csak azert mert masok is kovettek el iszonyu remtetteket meg nem hiszem el, hogy a Torah altal parancsolt remtettek kovetendok lennenek.

    Ne mindig masrol beszelj, ha a Torah-rol beszelsz. Maradjunk a temanal. Ebbol a szempontbol teljesen mindegy hogy ma, vagy tegnap ki es mit csinalt.

    Remelem nem akarod azt mondani, hogy te is „halado” vagy es maniad az erkolcsi es egyeb relativizalas. 🙂

  • MIKLOS;

    „…nem hiszem el hogy a Torah altal parancsolt remtettek kovetendok lennenek.”

    De hat akkor mi a fenenek civakodott hogy azt koteles valaki a maga velemnye alapjan elkovetni, figyelmen kivul hagyni az eloirt torvenyes biroi-eljarast?

    Hasonloan az Amaelikatok telejes elpusztitasat irta elo, de az sem tortent meg soha.

    Hasonloan probaltam emlekeztetni hogy ma, amikor itt van evente kb. 40 ezer gyilkosssag, es a halalbuntetes lehetosege a torvenyek alatl, alig 10-et vegeznek ki evente.De a l;heto LEG kegyetlenebb tomeg-gyilkosot.

    De ha torvenyek nem felemlitoek,akkor a bunizok nevetnek azon. Erteheto lehetne az maganak ?
    Probalja legalabb !!!

    Hitler anyja teherbe esett a munka-adoja altal, ahol szolgalt a haztartasban. Aki egy zsido forgasz volt. Nem nagyapja. Egy fel-veru fattyu gyerek volt !
    Velheto hogy abbol eredt gyulolete.

  • Bendeguz79,

    ” De hat akkor mi a fenenek civakodott hogy azt koteles valaki a maga velemnye alapjan elkovetni, figyelmen kivul hagyni az eloirt torvenyes biroi-eljarast? ”

    En azt sosem irtam, hogy a torvenyes biroi eljarast meg kell kerulni. Nem az a kerdes, hogy biro itel-e el valakit megkovezesre mert megdorrentett egy szamarat, hanem maga a megkovezes csip-csup marhasagokert. De legyen kivanalmad szerint:
    Ha azt mondom, hogy annak idejen az AVO agyonverte azokat akik majus 1.-en dolgoztak, akkor helyeselsz, hogy az egy allatsag volt.
    De ha a Sabbat napjan dolgozik egy zsido es a zsido birosag halalra iteli ot emiatt, akkor helyeselsz.
    Nem talalod furcsanak?

    Nem az a problema, hogy ki es miert hajtja vegre az iteletet, hanem hogy egyaltalan letezik egy ilyen torveny. Erted mar?

    Meg valamit: Ha ertenel magyarul es elolvastad volna amiket fentebb irtam, volt koztuk szo a „menekult-varosokrol” is (vagy mi a francnak hivjak magyarul?).
    Annak kapcsan megjegyeztem, hogy ott is tevedtel, de leginkabb arra lettem volna kivancsi, hogy mi a velemenyed arrol, hogy a menekulonek azert kell menekulnie, nehogy az ot uldozo megolhesse ot. Az ot uldozo pedig csak siman kozeli rokona annak, akit a menekulo VELETLENUL megolt.
    Itt nagyon ugy nez ki, hogy vigilante justice van megparancsolva, de legalabbis jovahagyva a Torah altal. Ugye erted a vigilante justice fogalmat. Valami olyasmi, hogy torveny kivuli bosszuallas. Tehat itt nincsenek birok.
    Ezt csak azert emlitem, mert fenn annyira oda voltal a biroi iteletert. Ezt a torvenyt hogyan magyarazod? Itt miert nem kell biroi itelet?
    No es azt is megmagyarazhatnad, hogy miert nem tudta az Isten megparancsolni az Izraelitaknak, hogy ne oljek meg azt, aki veletlenul olte meg egy tarsat? (Mellesleg ez utobbival kapcsolatban van ellentmondas is a Torah-ban, de nem bonyolitom, mert szerintem mar igy is elvesztetted a fonalat.)

    ” De ha torvenyek nem felemlitoek,akkor a bunizok nevetnek azon. Erteheto lehetne az maganak ? ”

    A regi szep idokben, amikor meg egy lotolvajt is felhuztak, az emberek ugyanugy szegtek meg a torvenyt mint ma. Sokan kihasznaltak a nyilvanos akasztasokat arra, hogy a bameszkodok zsebeibol kiramoljanak mindent. Pedig konnyen ok is akasztofara juthattak volna amiatt.
    Bizonyos fokig azonban igazad van, egyes embereknel mukodik az elrettentes.

    Azonban ennek meg mindig semmi koze nincs ahhoz, hogy miert kell bagatell dolgok miatt kivegezni embereket?
    Tudnal arra is valaszolni, hogy mitol egyenerteku bun a gyilkossag es egy kecske seggbebaszasa? Ugyanis mindkettoert halalbuntetes jar az Isten „tokeletes” torvenye szerint.