Itt van az őszi utcai zavargások menetrendje

2017 szeptember 5 8:52 de.71 hozzászólás

– Halló, Zavargásügyi Államtitkárság?
– Igen. Utcai Zavargások és Állampuccs Főosztály.
– Kubatov urat keresem.
– Üdvözlöm, én vagyok. Milyen ügyben?
– A 666. hu portáltól vagyok. A tervezett őszi zavargásokról szeretném kérdezni.
– Mi érdekli?
– Mikor kezdődnek, hány ezer emberrel számolnak, hol lesznek a csomópontok?
– A részletes programot még csak most véglegesítjük.
– Itt az ősz, és maguknak még nincs kialakult programjuk?
– Valóban úgy tűnhet, hogy késésben vagyunk. De biztosíthatom, hogy időre elkészülünk mindennel. És azt is megígérhetem, hogy a költségeket sem lépjük túl.
– Hallhatnánk azért részleteket?
– Már szeptemberre is tervezünk kisebb csetepatékat, de a nagyobb volumenű összecsapások októberben várhatók.
– Ez hagyomány Önöknél.
– Igen, 2006-ban is bevált.
– Azt mondta, hogy nem lépik túl a költségeket.
– Bennünket gyakran vádolnak azzal ellenfeleink, hogy túlságosan vastagon fog a ceruzánk…
– Úgy szokták mondani, hogy Önök lopnak.
– Igen. Nos, örömmel jelenthetem, hogy az előirányzott költségeken belül maradunk.
– Elárulná, melyek lesznek a legnagyobb tételek?
– A legtöbb pénzt szervezésre, és a zavargók mozgósítására költjük. Szerencsére uniós pénzekkel is számolhatunk.
– Spontán tömegek nem is lesznek?
– Lesznek ilyenek is, de mi a profikban jobban bízunk. A tapasztalataink azt mutatják, hogy rájuk sokkal jobban lehet támaszkodni.
– Mire költenek még?
– Nem elég az embereket fizetni, de ki is kell képezni őket. Kiváló kődobáló trénereink vannak még 2006-ból, és az akkori autóborogató- és gyújtogató szakemberek is a rendelkezésünkre állnak.
– Idén is tervezik a Kossuth tér összehugyoztatását?
– Igen, ezzel külön munkacsoport foglalkozik.
-Összességében elégedett a dolgok állásával?
– Teljes mértékben.
– Vagyis?
– Felbolygatjuk fél Budapestet, aztán szépen elfojtjuk a megozdulásokat, és a végén kihirdetjük a szükségállapotot.
– Ez utóbbi nem lesz túlságosan durva intézkedés?

– Nem tudom. Ilyet még tényleg nem csináltunk. De bízunk az embereink szakértelmében, és reméljük a legjobbakat.

Föld S. Péter

71 hozzászólás

 • Találó, mert nem hinném, hogy a demokratikus ellenzék közül bármelyik kapható lenne utcai zavargások kirobbantására.
  A 64 vármegyések annál inkább, de ugye nekik megfelelő Orbán is, hiszen egyik elítélt “akcióhősük” polgármesterkedhet.

 • Christopher Adam

  Ez valóban így van, Drizari. Hét év alatt egyszer sem követett el a demokratikus ellenzék semmilyen zavargást, komolyabb rendbontást. A rendszer egyre jobban feszítette a húrt, de még így sem fordult tettleges erőszakhoz és komoly törvénysértéshez az ellenzék, illetve ellenzéki társadalmi csoportok. Kanadai szemmel nézve az a meglepő, hogy ennyire békések voltak, az indulatok egyszer sem terelték erőszakos pályára a tüntetéseket. Szerintem itt nálunk radikálisabbak lennének az ilyen ellenzéki tüntetések és akciók.

 • Kalocsai Miklós

  Drizari
  2017 szeptember 5
  9:57 de.

  Ennél sokkal többről van szó! Az Orbán maffia a hatalomra kerülésük után az első törvények között rehabilitálta a zavargások miatt elítélteket a semmisségi törvénnyel.

 • Hehehe, “Hét év alatt egyszer sem követett el a demokratikus ellenzék semmilyen zavargást, komolyabb rendbontást.”
  Manapság a balosok legnagyobb megmozdulása is pár száz főről szól, hogy lehetne ezekkel “komolyabb rendbontást” véghezvinni? A magyar társadalom szemében jelenleg nincs indok erre, a Jobbik is ezért vette takaréklángra az utcai politizálást.

 • Kedves Christopher, talán nincs is ellenzék? Erre nem gondoltál.

  Egy ellenzéknek, komoly ellen tervekkel illik fellépnie egyűtt, hogy hangjuk és elég nyomás legyen.
  Valószínű, az ellenzéknek nincs semmiféle elképzelése, hogy ők hogyan is csinálnák, jobban!
  Más, ha tetszik, ha nem, a magyar népnek elege volt a baloldalból hosszú idő óta.
  Azaz a baloldalt sajnos, kiismerték, a 4O éves uralkodásuk alatt.

 • Kalocsai Miklós,

  persze többről van szó, a zavargások előkészületéről tudott a titkosszolgálat, a zavargások idején hogy-hogy nem az országos főkapitány “szabadságon”, a helyettese átpasszolja az intézkedést Gergényinek, rendőrhalálra várnak … nem jön össze, a kormány mégsem bukik meg, csak Gyurcsány mond le.
  Mégis várni kell az országos képviselő-választásig.

 • A választások közeledésével nagyon valószínű hogy, hatványosan meg fog nőni a “spontán” összecsődült, többszáz kameraman előtti “spontán” pofonra vágyakozó, ártatlan áldozatiságra vágyók száma.

 • Jó lenne mindenkinek megjegyezni : a 2. magyar hadsereget 1942-ben állították fel, és küldték a Donhoz.

  Hitler a “Kék hadműveletet” 1942-ben indította, amiben cél a kaukázusi olajmezők elfoglalása éppúgy, mint Sztálingrádé.

  A Leningrádtól lefelé húzódó arcvonalra a németeknek kellett a román, az olasz és a magyar haderő is. Csak így bírták elindítani a Kék hadműveletet.

  Ezért előtte fölkeresték Horthyt, és erős nyomás alá helyezték a kormánnyal együtt. Ellenállás helyett gyorsan felállították a 2. magyar hadsereget és nyomban küldték is a keleti frontra.

  Akik kiküldték őket bűnösök, a Donhoz kerültek meg áldozatok, akik a hiányos és nem megfelelő hadfelszerelésük miatt ágyútölteléknek lettek felhasználva.

 • Drizari
  2017 szeptember 5
  5:29 du.

  Ezt nem ide szántam, elnézést ….

 • Kedves Figyelő!

  “… ha tetszik, ha nem, a magyar népnek elege volt a baloldalból hosszú idő óta.
  Azaz a baloldalt sajnos, kiismerték, a 4O éves uralkodásuk alatt.”
  _________________

  Hogy ismerték volna ki, amikor a rendszerváltás után négy évvel (és a negyven évig tartó legnagyobb kádári diktatúra, majd az MDF kiismerése után után) még tizenhat évvel később is rájuk szavazott a többség? (1994, 2002, 2006! És még 1998-ban is rájuk szavazott a TÖBBSÉG csupán a választási rendszer aránytalansága vezetett Orbán első győzelméhez…

  Kedves Figyelő, minduntalan csak a te saját személyes álmaidat fogalmazod meg.

 • Jó cikk, sok apró fájdalmas igazsággal és nagyon reméljük, hogy a Soros fog nevetni a végén velünk együtt!
  Csak hol van már Boda, hogy a tehetségtelen szerző teljesen fölösleges cikkét mélyrehatóan vélelmezze????

 • Kalocsai Miklós
  2017 szeptember 5
  11:38 de.

  Nyilvánvalóan ez volt a feltétele a “megbízatásnak” Nem véletlen, hogy Orbánék hatalomra kerülésük után minden követ megmozgattak és Balsain keresztül elvégezték a piszkos munka kényesebb részét(Balsai-féle bizottsági jelentés!) Nevezett megkapta érte a jutalmat(érdemtelensége ellenére alkotmánybírói poszt) de az pl nagyon érdekelt volna, ha Orbánék mégsem nyerik meg a választásokat, hogy teljesítette volna a megígért rehabilitációt? Nagyon benne lehetett a zabszem a hátsójában, mert mi van, ha a semmisségi tv. mégsem működik,a sok ítélet marad – és a magukat “becsapottnak” érzett madárkák esetleg énekelni kezdenek!? Az a legkevesebb, hogy több “fellépést” nem vállaltak volna, se az OVI-nál,sem a Lendvai utcában, sem sehol.
  Tanulva mindezekből a számára aggályos tényezőkből, már a 2010-es ciklusa után is igyekezett kiküszöbölni minden olyan zavaró momentumot ami számára kockázatos lehet, azóta pedig mindezt a tökélyre fejlesztette!

 • Figyelő!

  “..Valószínű, az ellenzéknek nincs semmiféle elképzelése, hogy ők hogyan is csinálnák, jobban!…”

  Valószínű – tudja itt mindenki hülye, fogalma sincs egyiknek sem mitől döglik a légy, csak dumálnak összevissza – szakértelemről sosem hallottak, és “nem bírják tudni” mit kellene csinálni!
  Kedves jó Figyelő – úgyis mint a magyar belpolitikát nem ismerő hozzászóló – ennyire már ne legyen “naív”
  Mert ha történetesen lenne(mellesleg van) elképzelése az ellenzéknek a teendőkről, Ön bizonyára ismerné, és tudná mi az, hisz az akkora világsajtót kapna, hogy még Montrealig is elhangozna! Ha tehát ön mégsem ismeri, akkor az annak a jele, hogy nincs?
  Ön szerint mi a fenét várhat a mindenkori ellenzék egy olyan kormány regnálása alatt, aki már az első hatalomra kerülésekor (1998-2002) kijelentette, hogy a “parlament működik ellenzék nélkül is” – hát nesze neked demokrácia!

  Amikor meg Ön egy szabad és demokratikus ország szabad polgáraként olyan stílusban ír, hogy “…ha tetszik, ha nem, a magyar népnek elege volt a baloldalból hosszú idő óta…” akkor jobbára nem az ellenzéket azaz “balosokat” hanem önmagát degradálja le, amennyiben nem képes különbséget tenni a 40 évvel ezelőtti és a jelen viszonyok között!
  Kedves Figyelő, “ha tetszik ha nem” a világ nem csak jobb és baloldalból áll – aki tehát nem jobbos(legalábbis az ön fogalmai szerinti értelmezésben) az balos, tehát komcsi? Nagyot téved.
  Azt pedig, hogy a magyar emberek miből ábrándultak ki, és kit miként ismertek ki, bízza rájuk, ne akarjon már megint mások fejével gondolkodni!
  Nem először azonosítja magát a “magyar emberekkel” – nagyon helytelenül – mert amit Ön gondol ott 6 ezer km és 60 év távlatából, az nem biztos, hogy azonos azzal amit az itt élő ilyen olyan beállítottságú emberek gondolnak az őket körülvevő világról, és benne a hazai politikai-társadalmi viszonyokról! Csak a saját nevében beszéljen tehát – erre nem először, és szerintem nem is utoljára figyelmeztetem és kérem!

 • Az amit szerző most leírt, évezredek óta alkalmazott technológia, ennek egyik verziója.
  És az is igaz, h a népünk tanult a leckékből.
  2006 után is próbálkoztak, de minden újabb próbálkozásnál kisebb volt már a kíváncsiságból a rendezvényekre kimenő holdudvar is.
  Van olyan nézet is (és én nagyvonalakban igaznak látom) amely szerint 2006-ban olyan országos méretű balhét akartak rendezni amelyben megtarthatták volna az EU csendőrség bevetési főpróbáját.
  Hálistennek, (ha tényleg ezt tervezték) ez nem jött össze.

 • Felívnám a T.szerző és mindenki más figyelmét! Magyarország hat déli megyéjében 2015 óta SZÜKSÉGÁLLAPOT VAN,amit folyamatosan hosszabbítanak a migránsveszélyre hivatkozva! A hivatalosságok meg egyfolytában VÁLSÁGÁLLAPOTRÓL beszélnek. A szükségállapotnak nem feltétele egy csomó rendelkezés – pl. kijárási tilalom, gyülekezés tiltása, tájékoztatás korlátozása stb. – de lehetőséget ad minderre a kormánynak!

 • Nagy Gyula
  2017 szeptember 6
  6:27 de.
  Bizony, bizony és ez is bizonyítja hogy, egyre többen kezdjük kiismerni a piramis csúcsán állók fixa ideáit! A magyar tavasz sehogy sem akar összejönni, pedig már barna a gatyájuk az erölködéstől!

 • Kedves szerző!
  Álmodik a lelki nyomor?

 • talalom
  2017 szeptember 6
  7:01 de.
  Jogos elővigyázatosság és addig semmi okunk az aggodalomra, amig a maradék 13-ra is ki nem terjesztik és el nem kezdik osztogatni az arab nyelvkönyveket.

 • Orsós Elemér
  2017 szeptember 6
  10:35 de.
  “el nem kezdik osztogatni az arab nyelvkönyveket”
  ____________________
  mind az 1294 darab bevándorlónak? 😮

 • Almási Alma
  2017 szeptember 5
  8:12 du.
  Nem ismerem az otthoni választások hogyan is mennek. Ahogy ismerem az ellenzéket, lehet ügyesen csalni is.

 • Lemaradt, a helyzet az volt, hogy az MDF egy tehetetélen társaság volt. Amíg igazában ki nem alakult a Fidesz más “jobboldali” párt nem volt.

 • Orsós Elemér
  2017 szeptember 6
  10:28 de.

  Számomra ebben az írásban az a hírérték, h ez a szerző leírta. Azok után amiket eddig publikált.

 • Kedves Figyelő!
  Nem figyeltél eléggé, így most bejöttél a csapdába, amit pedig nem is állítottam fel… 😀

  1998-ban Orbán volt az ellenzék a választáskor, aki győzött (és szerinted esetleg csalt… 😀 TE ÍRTAD!!!!) Szerintem NEM volt csalás, de a választási szisztémát még a 1990-ben az ellenzéki kerekasztal “für alle Fälle” úgy alakította ki, hogy ne legyen egyoldalú.

  1998-ban a pártlistákra szavazók esetében magasan vezetett az MSZP, viszont az egyéni választókerületekben a fidesz Torgyánnal karöltve mégis győzött. (Más kérdés, hogy ezek után Orbán kinyírta a kisgazdákat, de hát ilyen a szelavi…)

  A másik megjegyzésem: Az MDF persze nem volt igazi konzervatív, hiszen rengeteg volt MSZMP-s, illetve más, szedett-vedett ellenzéki is volt benne. Antall talán igazi konzervatív volt, de eléggé tehetetlen és álmodozó, nem tudott rendet tartani.

  Viszont Orbán és a fidesz sohasem volt sem konzervatív, sem “jobboldali”. Hanem csak megfordította a “liberális” köpenyegét, és egy ideig konzervatív szerepet játszott, mert felismerte, hogy a legtöbb érzelmi politizáló, hiszékeny, megvezethető állampolgár a jobboldalon van. De azóta már a látszat-konzervativizmusára is szarik. Most leginkább a NEMZETVÉDŐ ATYA szerepben tetszeleg.

  A KDNP fidesz mellé sorolt maradéka pedig kifejezetten szerencselovagok seggnyaló gyülekezete első perctől kezdve mind a mai napig.

  Ennyit a fjordokról – ha tudod, mit jelent ez a mondás a magyarban… 😀

 • Alma!

  Te a nagy jóindulatodban mindig elfeledkezel az “alapigazságokról” és “nem bírod érzékelni” a különbségeket! -:))))
  Nevezetesen azt, hogy az ellenzéki csalás csak akkor ér, ha épp az ellenzék az ellenzék – érted? Figyelő ellenzéke az egy és oszthatatlan- hogy mondják a matematikában az állandót konstans? – azaz a balosok, tehát ha ők győztek az 1994, 2002, és a 2006 évi választásokon az tuti hogy csalás volt, mert elég “ügyesek”, mint azt a Figyelő megállapította! Ezzel szemben a Fidesz aki totál saját képére formálta és rajzolta át a csak neki lejtő választási tabellát,az még véletlenül sem csal,hisz “törvényesen” is el lehet lehetetleníteni egy választást, úgy hogy az ellenzéknek még esélye se legyen – nem beszélve a határon túli és a külföldről érkező szavazatokról melyet már ellenőrizni sem tud senki, a 9 évre szóló regisztrációról mely mögött nem lehet tudni van e még valaki, továbbá a bárki által feladható és postázható borítékokról stb stb és ezzel még nem merítettem ki a felsorolást, hol mindenhol lehet buktató, mely még véletlenül sem az ellenzéknek kedvez! Szóval látszólagosan törvényes, mégis akkora visszaélésekre ad lehetőséget, amelyet a Fidesz szándékosan nem igyekszik kiküszöbölni, vajon miért? Ám lehet hogy mégsem voltak olyan ügyesek a balosok pl 1994-ben amikor több mint 70 százalékos többséggel kormányoztak ( ebből csak az MSZP majdnem 52%) simán átírhatták volna ők is a választási törvényt a maguk szája íze szerint, még sem tették – vajon miért? Ők miért tekintették szükségesnek az ellenzéket? (akkor épp a Fideszt) Mivel Figyelő aki állítása szerint semmit nem tud a magyar választási rendszerről, a pártokról, viszonyokról stb szóval nem ismeri és “nem is pártolja egyiküket sem” a maga módján szépen összerakta, hogy a csaláshoz nem kell más csak ügyesség – az meg a balosoknak van elég! Ezt persze úgy állapította meg kissé hamiskásan mintha személyes jó ismerősei lennének mindannyian még anno 60 év távlatából, vagy mint a gyakorlott tanár aki dolgozatírás előtt szétülteti a “kérdésben érintett” azaz puskázásra (csalásra) hajlamos diákjait, hisz jól ismeri őket, kitől mi várható! :-))) A Fideszről ilyet véletlenül sem gondol – úgy látszik, ők nem ügyesek! Tényleg nem, ők pofátlanok és gátlástalanok!
  Egyébként való igaz, és ez sokakban nem tudatosult akik bőszen komcsiznak meg liberálbolsiznak, hogy 1998-ban az első forduló után a Fidesz igen csehül állt,hisz az MSZP számszerűen jóval több szavazatot kapott, és ha Torgyán a belengetett kormányzati szerep bűvöletében nem lépteti vissza a “hozzávetőlegesen nyóóóócvankét” emberét, Viktorka bizony mindent foghatott volna csak a kormányrudat nem! Meg is “hálálta” Józsi bácsinak! Aztán jött 2002 és 2006 a már ismert eredménnyel – Orbán tehát pontosan tudta, hogy csak egyszer kell megragadnia azt a fránya kormányrudat mely állandóan elugrott előle, és többé ki nem ereszti a kezéből lesz ami lesz! Meg is tesz mindent, hogy ezt az ígéretét be tudja tartani!

  Anatall J.-nek pedig amellett, hogy tényleg nem politikus volt, sokkal inkább történész és levéltáros, még a saját fizikai állapotával is szembe kellett néznie, hisz három évnyi kormányzása idejének kb a felét/ harmadát már leginkább súlyos betegen töltötte – ha akkor tovább él, és levonja a tanulságokat, ki tudja mire lett volna még képes?
  Egy biztos, a Figyelő által folyamatosan belengetett 40 évnyi “kiismerés” után,és alig egy demokratikus kormányzási ciklus után a “nép” megint a szocikra szavazott! Az is igaz, hogy azok a szocik mintha kissé másféle összetételűek lettek volna, vagy csak nekem tűnik úgy a megszépítő messzeségből?

 • Nagy Gyula
  2017 szeptember 6
  6:53 du.
  A szerző valószínű ilyen “hazafias” röpiratokból él, mert tehetségéből nem telik még egy nyanvadt Rákosi Viktor díjra sem.

 • Meggyőződésem, hogy Orbán felébredt elég fiatalon a magyar nép igazi vágyára, és ezt használta ki azonnal. Még itt járt Montrealban is, fiatalon, hosszú hajjal és beszédet mondott az öregotthonban elképzeléseiről.
  Az általános vélemény akkor, még fiatal szónokról, elképeztő volt. Orbánnak sok jó tulajdonsága van és volt. Az egyik főtulajdonsága, hogy kitúnő szónok. A másik amiről beszélt, annyira meggyőző volt ideális elképzelése, hogy mindenki űnnepelte. Arra emlékszem, hogy otthon is és külföldön is azért kiabáltak, hogy vonuljanak ki az országból az oroszok, szünjön meg a szovjet megszállás!
  Ezt az ideát mindékt helyen elfogadták a magyarok TÖBBSÉGE!

  Hogy a hatalom a fejébe szállt azt én is látom, de ez is előfordul a legtöbb emberrel.

 • kedves Besancon!
  Dehogy vagyok én feledékeny… Jóindulatú meg pláne nem vagyok… Éppen csak Figyelő csacskaságait nem veszem túl komolyba, a személyét meg még régről eléggé kedvelem. Ő ugyanis nem rosszindulatú, és nem is szarkeverő, egyszerűen csak sokszor cserben hagyja a memóriája, és egyébként is főleg azt látja meg, amit meg szeretne látni, olyan speciális szemüvege van… Csupa emberi gyengeség, dehogy is kárhoztatom érte…

 • Figyelő
  2017 szeptember 7
  11:28 de.

  Úgy gondolod, hogy “a magyar nép igaz vágya” az, hogy mindenfélét összehazudozzanak neki? Hogy egymás ellen uszítsák őket? Hogy páni félelmet keltsenek bennük? Netán, hogy a miniszterelnöke dagadtra lopja magát?

  Mert akkor valóban teljesítette ezeket a vágyakat… És nagyon helyesen látod, kicsit még el is galoppírozta magár a teljesítésben… 😀

 • Kedves Figyelő, úgy írsz Orbánról, mint egy igazi anya, aki mindent megbocsát és mindent meg tud magyarázni a fiacskája gaztetteiből…
  Hát… Neked legyen mondva…

 • Kedves Alma, mivel ismerem a másik hatalmat is, volt részem abban sajnos, azért élek távol hazámtól.
  Nem éltem soha az Orbán vezetése alatt, de ha két rossz között kell választani, még mindig ezt a “diktaturát” választanám.
  Legalább, ez nem zárja be vagy akassza fel az ellenfeleit,, mint ahogy tapasztaltam a másiknál.

 • kedves Figyelő, szavamra, mulatságos vagy. Éltél a kommunizmus alatt 11 évet, amiben sok rosszat tapasztaltál. Aztán nem éltél itt 60 évet, ami alatt jöttek-mentek hatalmak és kormányok, akikről szemmel láthatólag semmit sem tudsz. Te a mostani Orbánt a 60 évvel ezelőttiekhez hasonlítod. Hát neked kívánom Orbánt!

 • Magyarorszagon nincsen politikai ellenzek.
  Amely kepes lenne, vgay valaha is kepes lett volna felhozni barmi elorehaalado javslatokat barmi megelegedetlen eseteken valtoztatni.

  Csupan ures vadakozasok es nagyszajjusag ami letezik.
  Az nem fog semmi valtozast okozni.
  Legalabb is semmit a jobbra.

  A valsztasokon mindeg, mindeki a penztarcaja lapjan szavaz.
  Meg egyeni botranyok sem okoznak jelentoseget.

  Talan valaki probalan emlekezni Nixon es Clinton egyeni botranyaira?. S oriasi sikerekkel lettek ujra-valasztva.

  Ha az elet jo, akkor minden jo !

 • Hey, a hirekben lathato, az Angolok; “Ormban for UK PM-nek”

 • Almási Alma
  2017 szeptember 8
  3:58 de.
  A magyar nép már imunis a hzugságokra! MÁr annyian hazudtak nekik, hogy teljesen érdektelen.

 • Kedves Figyelő!
  írod: “A magyar nép már imunis a hzugságokra! MÁr annyian hazudtak nekik, hogy teljesen érdektelen.”

  Ez marhaság. Ha hitelesen hazudsz, mindent bevesznek. A legtöbb embernél ugyanis nincs józan kontrol, mert még gyerekkorban kiverik belőle vallással, nemzettel, hazafisággal, romantikus hősi eszmékkel. Érzelmi alapon megy a “gondolkodás”. Ezért aratnak a finkeinsteinek, mert tudnak játszani az érzelmekkel. És, mivel a politikusoknak ez így jó, tehát ameddig csak lehet, így is marad, mert mindent megtesznek ezért.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 8
  10:43 du.

  Igaz.
  És az IS igaz, h fölülről változtatottan is változik az, h mi a hiteles, mi a hihető.
  Változik a hitethetőségi mérték is.
  A jövő az időben, az időben látható FOLYAMATOKBAN, a folyamatok (úgy is mint trendek) változásában látható.
  A bűbész rossz ripaccsá válik amikor közismertté válnak a trükkjei.
  A vezérkar már nem csupán az álellenzéki területen tanítja a manipulatív akarat érvényesítés technológiáját.
  Az a publikáció ami alatt most irkálunk, szintén a tananyag része.
  Az MR-1 csatornán sugárzott kabaré műsorban is egyre inkább ilyen produkciókat nyomatnak.

 • ALMASI soraira FIGYELOhoz.

  Hat ha maguknak 60 ev lehetosege volt a helyzetet korregalni, hogyan lehetne oly sok es orvosolatlan problemaik ma ?
  Lenne valasza arra?
  A maga logikaja ketsegtelenul nem mukodoot az elmult 60 evben/

 • @Nagy Gyula

  Állandóan elbonyolítod, ködösíted azt, ami egyszerű. Egy olyan sokparaméteres rendszert, mint az emberi társadalom, SENKI sem tud egyértelműen egy kézben tartani, irányítani. Aki az interneten neked bemesélte, hogy a Földgömb belül üres, az másban is hülyíteni fog téged, azonban nem valami világmegváltó gondolat jegyében, hanem személyes kis piti hiúsága jegyében. Néha azért érdemes a mérhető tényeket is figyelembe venni, többet érnek, mint ezek a titokzatos hókuszpók mesék…

 • Viszont igen, a politikus lyukat beszél a hasadba, de csak, ha tud. Viszont sohase feledd, hogy gondolkodásban egy szinten lévő PARTNEREK vagytok – de csak ha te akarsz is ellenőrző partner lenni. Ha szájtátva behódolsz, akkor elnyel…

 • Kedves Bendegúz!

  Nekunknak 60 ev lehetosege volt a helyzetet korregalni, amdebar oly sok es orvosollatlan problemaijaink voltanak, foekepaen oroszok ben hadcsereg orszagban. Lehet nekunknek ketseggtelenul nem mukodoodni ollyan szabaccsagban ahogy
  nyugatoon szokasbann 60 evekig. Es nemis szabadot idejologi szempont changeolni.

 • Koelcsen kenyer viszakoll jarni.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 9
  4:31 du.

  Megint nagyon silány hasbara produkciót sikerült ide rittyentened.
  A demagóg bukik amikor hülyébbnek nézi a tisztelt nagyérdeműt, mint amennyire tényleg az.

 • Kedves Nagy Gyula!

  Még egy pillanatra utoljára, komolyan:
  A XIX. és a XX. század fontos és eddig egyedülálló eredményeket ért el a tudományban pusztán csak azzal a Galilei által megfogalmazott tézissel, hogy NEM FOGAD EL HIEDELMEKET, hanem minden állítást kísérletileg, számszerű mérésekkel ellenőriz – szemben a többezer éves emberi tudással, amely hiedelmekre, szájhagyományokra és csodákra épült (abban is volt persze igazság, csak kevés, és főleg másképpen értelmezhető).

  Mi, akik a mai tudományos szakmákban dolgozunk, dolgoztunk, a Galilei módszer hasznosságát megtapasztaltuk. Ez teszi lehetővé azt az ugrásszerű technikai fejlődést, amely a XIX. század óta van, és amelyet a hiedelmekre alapozott tudományosság többezer éven át nem volt képes produkálni.

  Mióta azonban a rengeteg gyakorlatilag kipróbált eredményre alapozva a fizikusok és a mérnökök megalkották a számítógépet, és létre jöhetett egy virtuális világ a neten, azóta eszement sarlatánok elkezdtek mindenféle blődséget hirdetni, visszatérve a hiedelmek világába, és kihasználva a lehetőségeket az egyéni villogásra. A sok kergebirka meg beállt a sorba, és csak ámuldoznak, hogy mi mindent írnak ezek a “bölcs, elnyomott tudósok”. Azonban ezek az ő “tudományos eredményeik” legtöbbször csak bizonyítatlan kitalációk, és ezért nem is alapulhat rajtuk semmiféle konkrét megvalósítás.

  Összefoglalva: amit te itt hirdetsz, ebbe a szélhámos kategóriába tartozik. Ha csak szédíteni akarod a jámborokat, akkor nem vagy buta, csak szélhámos, ha viszont komolyan gondolod, akkor…

 • Almási Alma
  2017 szeptember 10
  4:50 de.
  Az ősi tanok tanulmányozása után egyértelműen kijelenthető, h egy több évezrednyi idő alatt végrehajtott elhülyítés, tévutakra vezetés történt.
  A Rend-ek belső használatban jelenleg is az ősi tudást használják.
  A közforgalmú fizikai tudásunk hamis alapokra épített matematizált mérési erdmények.
  A materialista paradigmarendszerbe definiáltakra vonatkoztatottan.
  Einstein egy téridőfizikai modellben gondolkozva számot, ezt definiálták vissza az objektumok viszonylagossági rendszerbe.
  Így lett a tömegből tömeghatásokként definiált komponensek. Persze ezt csak nagyon felsőfokon tanítják a közoktatásban.

 • ALMASI ALMA Bendeguzhoz cimaett soraira.

  A korulnyenyek mindeg leg-befilyasolobbak, de ne felejtsek azon “korulmenyeket” amiket csupan a maguk,ill. ottani rendszerukhoz valo ragaszkodasai okoztak, sot okoznak maig is.
  Aki a multban ragadt, az igen sokaik nem halad elore.

  Na de miert vadolhatnanak jogosan masokat azert ?

  Vann valassza arra ?

 • 1. Hol tanulmányoztad te az “ősi tanokat”, amelyeket REND-ek most is használnak? Mondj egy “ősi tant”…

  2. Melyek azok a “hamis alapok”, amire a matematizált fizika épül? Mondj egy hamis alapot…

  3. Én a legfelső (nemzetközi) szinten tanultam a fizikát. Einstein egy valós és józan ésszel megérthetetlen FIZIKAI MÉRÉS eredményét próbálta matematikailag leírni, és ebből jutott el egy téridő FORMALIZMUSHOZ. (Nem csak ő, de tőle függetlenül Lorenz is, csak az utóbbi nem teljeskörű leírás.) Azután ebből a formalizmusból matematikai úton levezetett fizikai effektusokat gondosan megmérték, és igaznak találták. Szerinted hol van ebben a REND keze-nyoma?

  És vajon, ha ennyire érdekel a dolog, miért nem tanulod a fizikát legfelsőbb szinten?

 • Kedves Bendegúz!
  A korulnyenyek mindeg leg-befilyasolobbak. azon “korulmenyeket” amiket csupan a mienk,ill. itteni rendszerukhoz valo ragaszkodasaink okoztak, kulonlegesen az orosz mekszálás, azok igen sokaik nem haladodtak.

  Na de kiket vadolunk masokat azert ?

  Vann valassza arra ?

 • Tisztelt Alamasi;
  Persze a szoviet megszallas mar eleg regen megszunt.
  S maga jelezte nehanyszor hogy mi jo volt a Kadar ecek alatt.
  Eleg sokszor maga is vadolja a “kapitalizmusT” es a “US”-t eleg gyakran.

  De a magyar eleg-sinylan rendezte a nemzet sosrsat az elmult ezer-even at.
  Alig hinnem hogy az tagadhato lenne.
  S miert ragaszkodnak mindeg a multhoz, ill. ma is a “vissza-a-multba” celokat kovetik.

  De nem adott valaszt az elobbi ket kerdesemre. Probalna?

 • Almási Alma
  2017 szeptember 8
  12:08 du.
  kedves Figyelő, szavamra, mulatságos vagy. Éltél a kommunizmus alatt 11 évet, amiben sok rosszat tapasztaltál. Aztán nem éltél itt 60 évet, ami alatt jöttek-mentek hatalmak és kormányok, akikről szemmel láthatólag semmit sem tudsz. Te a mostani Orbánt a 60 évvel ezelőttiekhez hasonlítod. Hát neked kívánom Orbánt!

  Bizony, ez az első kormány ami magyar hazáról beszél. Sok hibája van, tudom. Ők is a mult rendszerben nevelkedtek, nem is tudhatják jobban.
  De megprobálják!

 • Almási, megkéne érteni már, hogy a magyar sok évtízedik szovjet hatalom alatt élt, Kádár korában is, aki igyekezett kiszolgálni őket. T.i. ha nem így lett volna, nem akasztatott volna fel 36O magyar forradalmárt akkoriban.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 10
  2:01 du.
  Ezt a kört korábban már lefutottuk. Semmi kedvem egy célirányosan demagóggal megpróbálnom értekezni.
  A fórumtársaink egy része már az előző körbeli produkciódat is nevetségesnek találta.
  A materializmushoz a príma matéria (ős elemek) tan tartozik.
  Az ebben leírt oszthatatlanok valóban oszthatatlanok.

 • Kedves Bendegúz!

  Válaszom a kérdéseire: nem okolhatunk mást, mint saját magunkat. Mentségünkre szolgáljon, hogy egy olyan geopolitikai területen élünk, ahol nagyon sokfélének, és eléggé megalkuvónak kell lennünk, ezt diktálja nekünk az életbenmaradáshoz az EVOLUCIO… 😀

  Sokfélének azért, hogy mindig legyen köztünk olyan, aki a megszállók csatlósa lesz, és így az országot “életben tartja’, megalkuvónak meg azért, mert ha valaki nem az éppen regnáló fickók nézeteit vallja, akkor is meg kell (túl kell) élnie valahogy.

  Szóval itt egy állandó dilemmában élünk (most is): gerincesen megdögleni, vagy alázatosan élni. Ha ezt maga most nem is hiszi, néhány éven belül meg fogja látni, hogy igazam van. Majd akkor igyon meg egy deci vörösbort az egészségemre…

 • @Nagy Gyula
  “Ezt a kört korábban már lefutottuk. Semmi kedvem egy célirányosan demagóggal megpróbálnom értekezni.”

  Ja, a kellemetlen tények…
  megértelek…

 • Ja, és: a materializmus FILOZÓFIAI irányzat, a fizikához semmi köze.

 • Figyelő! Hát ez az! A mai kormány beszél a magyar hazáról, dagályos ömlengéssel, giccses hazugságokkal. De tenni csak a saját kompániájáért tesz. Ehhez semmi köze a szovjetek ittlétének, sem az ’56 után kivégzetteknek. Csak álca, függöny az olyan, hm… tájékozatlan egyedek számára, akik ma is a néptáncban, meg a paprika+gulyásban látják Magyarországot, és gőzük sincs, mennyi kárt okoz egy társadalomban egy despota és hűbéresei.

 • talalom
  2017 szeptember 11
  10:21 de.
  Sajnálom, a magyar őntudat él, akár ki ápolja. Hosszú évekig volt a magyar ” kicsi”, vagy elnyomás alatt. Volt náci uralom és volt komcsi uralom. Az utobbi több mint 4O évig tartott! A magyar, magyar akar lenni és ha tetszik ha nem, így akar érvényesülni.
  Sajnos a mai vezető gárda sem tudott nyugati eszméket tanulni, tehát ugy probál vezetni, ahogy tud. Őket is a komcsi befolyás nevelte még.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 11
  9:06 de.

  A hasbara tanfolyamok mellett egy ideje antihasbara tanfolyamok is léteznek.

 • Nagy Gyula
  2017 szeptember 11
  4:24 du.

  Almási Alma
  2017 szeptember 11
  9:06 de.

  A hasbara tanfolyamok mellett egy ideje antihasbara tanfolyamok is léteznek.
  ______________________

  Akkor talán itt volna az ideje, ha legalább rendet csinálnál a fejedben…
  De ez csak jótanács, nem kell megfogadni.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 12
  8:00 de.

  Már az előző bepróbálkozásodnál is a fórum tagságból többen körberöhögtek.
  Szerinted a mostani üres destrukciós kísérleteddel javítsz a megítéléseden?

 • Kedves Nagy Gyula!
  Nem az számít, hogy hányan “röhögnek körbe”, hanem, hogy KIK… Akikre hivatkozol, azoktól el is várom! Gondolod, hogy életem értelme, hogy azok, akik “körberöhögnek”, hirtelen megkedveljenek?

  Az eszedbe sem jutott, hogy nekem a titkos szittya FŐTANÁCS adott megbízást, hogy tanítsam az esendő NÉPET, és főleg, hogy a te fényességes nagy igasssságaidról eltereljem a figyelmüket…?

  Naugye…

 • Almási Alma
  2017 szeptember 12
  4:10 du.

  Akkor hajrá, csak így tovább.
  Minél lúgosabb amit csinálsz, annál átlátszóbb.

 • Tisztelt ALMASI ALMA;

  Soraira lenyegeben azt kell mondanom, ami tisztan lathato,ill.olvashatoa Maga ismetelt velemenyein, hogy allando foglalkozsava tette a kifogasolasok gyujtemenyeit listazni, barmi alany, vagy kerdes is lenne az eszmecserek celpontja, maga ugyan azt dobja be.

  Probalna csak legalabb egyszer oszinten velni es adni sajat emberi velemnyeit, nem a kiagyalt kifogasait mindeg, s masokat vadolni a magyarok ev-ezredes vetkeikert? S mindenfele elveket, eszmket tavol az eredeti dolgoktol mint az eg a foldtol.

  Letezne Maganak egy eredeti meggyozodese barmin is ?

  Talan mondanam inkabb; get real, grow up and act as an adult ! It’s about time.

  P.S. Ha gunyolodni ohajt soraival, legalabb tuntesse el azokat a pontokat es vesszoket sorai folott!
  Ugy inkabb erthetobb lessz majd az:))

 • ALMASI ALMA;
  Soraiban jelezte,hogy allitolag “gerincesen megdogleni ,vagy
  alazatosan elni”.

  A valosag pont az ellenkezo. Nem hajlandok gerincesen elni, s csak mindeg mint csuszo-maszo alazatos eletet elnek.
  Az lenyegeben az allando problemaik.

  Sem a “geopolitikai terulet”, sem az “evolucio”-ja nem okozta azt.
  Mikor no majd valami geruncuk ?
  Arra hasznalna inkabb az evoluciojat !

 • Bendeguz79
  2017 szeptember 17
  3:23 du.

  Évezredes vétkeink?
  Nem mi gyarmatosítottunk. Minket gyarmatosítottak.
  Ráadásul, a mindenkori vezetőségünk aktív közreműködésével.
  Nem volt egyetlen olyan katonai megmozdulásunk sem amelyből anyagi nyereséggel jöttünk volna ki.

 • NAGY GYULA soraira;

  OK Gyula, hat akkor kik kovettek el a hibakat magyarorszag eseteben ?

  Igen sok “katonai megmozdulasokat” kezdemnyeztek es vettek reszt amiket mind vesztessegesen vegeztek.
  Velne azt dicsosegnek?

  Barmikor is harcokban reszt vettek dicsoen, de utanna rogton huseges csatlossava valtak az elozo ‘ellensegnek”.

  Miert ellenzik maig is a nemzet semlegesseget ?
  Ma is csatlosok ismet. Mi ‘anyagi nyereseggel” jonnek majd ki abbol?

  Mikor lesznek hajlandok tanulni a mult hibaibol ?
  hogy kepesek lehetnenek azt elkerulni a jovoben ???

  Az “anyagi nyeresegek” erdekeben dolgozni, termelni szukseges.

 • Jópár fordulóban, meglehetősen részletesen írtam arról, h mit látok igaznak.
  Írtam a Mag/őrző funkcióról. Más megnevezéssel, az aranykori népekről.
  Meg kellett csinálni, h ezek a népek ne lehetetlenítsék el az impériumi működtetési rendet azzal, h az aranykori/természeti működésrenddel jóléti mintaadók.
  Ezt úgy lehetett megcsinálni ahogyan megcsinálták.
  Nem hajthattak végre teljes, az aranykori mentalitást törlő átideologizálást, mert ezeknek a népeknek kell a hosszútávú terv szerint motornak lenniük az aranykori működésrend újraélesztésében.

 • Valasz NAGY GYULA soraira;

  Irta; “hogy mit latok iafaznak”.

  A valaotlansagot, az elkepzelest NEM lehet latni semmi masnak csupan valotlansagnak !

  S imifele “aranykor”-rol beszel. Az “arany-csirke” es annak “arany-tojassa” az Rakosi hazugdsaga volt. Semmi mas.

  S mifele mas “nepek”-re hivatkozik ?
  Csupan a a magyar-neprol van szo !

 • Bendeguz79
  2017 szeptember 20
  2:13 du.

  Úgy látom, ön erőltet olyant amit tárgyi emlékek hosszú sora is cáfol.
  Esett itt már szó Daniken munkásságáról is.
  Annyi, h Ő elfeledett múlt emlékeiként mutatja. Én pedig eltakart, legendásítással felülírt múlt maradványainak látom.
  Emellett úgy látom, h már felülről is erodáltatott látszatokat próbál védeni, erősíteni.
  A vezérkari szándékokat jól mutatja az is, h miket tartanak a szemünk elé. Ezzel milyen képzeteket akarnak kelteni, erősíteni bennünk. Mert úgy műxik, h mindenki a hite által mutatott CÉLIRÁNYOSSÁGGAL cselekszik.
  Tanulságos azt is figyelni példul, h mit ajánlanak a YouTuben-n (a jobb oldali ajánlat oszlopban). Egyes produkciókat és csatornákat is.
  Szó pedig arról van amiről beszélgetünk.
  Tabuk már egyre kevésbé vannak. A politikusnak látszó színészek egymást hazugozzák, gazemberezik le a nagy színpadon. Ezzel is késztetve az embereket arra, h mindent és mindennek az ellenkezőjét is megkérdőjelezzenek.
  Szakértők szerepet játszó színészek hadával nyomattatják, h mit higgyünk, mi van a színfalak mögött, milyen elképzelések, szándékok mozgatják a díszleteket.

 • VALASZ NAGY GYULA soraira;

  Maga talan valojaban szinesz?!
  Mert pont amodon reagl minden kerdesre.
  Egyszeruen, soha nem hallottnak veli azt, s jon teljesen mas mesekkel.

  Mondja, mi a fene koze letezne Van Danekin-nek a magyarok sikertlen es logikatlan nemzeti magatrtasukkal kapcsolatban?
  Adna valaszt arra ?
  Nem felre beszeleseket am !!!

  Az alany volt, hogy miert nem kapes a magyar az otrol a hatra vergodni?
  S miert mindeg masokat vadolnak a sajat ostobasagukert?

  Vitaztuk azt mar honapok-ota. Kezdve ,hgoy miert bonyalodott az orszag haborukba a nemet csatlossakent?

  Miert lett huseges csatlossa a megszallo Szoviet hadaknak?

  Miert nem volt kepes onnallova lenni es sajat ugyeit megfeleloen iranyitani a Szoviet megszakllas megszunese utan?

  Miert nem kepesek meg ma sem, tobb mint 1/4 evszad utan sem hatarozni hogy milyen iranyban ohajtananak haladni a jovoben?

  Alig vartak csatlossa lenni a nemet gazdasagi hatalomnak az EU es NATO neve alatt?

  S ma panaszkodnak hogy engedelmeskenuiuk kell a gazdasagi iranyito hatalom erdekeiit szolgalni?

  S hogy a feneben lehetne mind az masok, fokent tavoli idegen nepek es nemzetek bunei mind az ???

  S hogy maga, s hasonloan magahoz hasonlo vitazok soha nem adnak valaszt az ismetelt kerdekre ?

  Na arra valaszoljon kerem !
  De direktly, nem mellebeszeleseket am ismet !!!

 • NAGY GYULA soraira a Van Danekin seten;

  Maga mar probalta ezt a Danekin ugyet mas-celokra hivatkozva jelenteni.

  Kezdve Danekin feltetelezett allitasaval, a valosag az hogy sehol semmi bizonyitek hogy valami is valaha is leheto valosag lett volna.

  De maga hasonloan veli az elet valosagait a leghulyebb “You-tube-video” hirdetesei alapjan.

  Persze van sok kerdes, sot visszamnoleg meg az leg-elso emberi tarsadalom hatrahagyott irott adtaira vonatkozoan is.is.
  S az is volt jelezve mar itten a KMH-on.
  Persze senki nem szolt hozza. mind az ketes-e, vagy valosag? Valosag hogy letzik, de hogy mi volt a valosag az adatok mogott abban az idokorban.

  Megkozelito adatok a Bibliaban is. Vannak akik komolyra veszik, vannak a kik teljesen valotlansagnak velik.

  Hol a bizonyitek, vagy hol az ellen-bizonyitek?

  Venne hasonloan a Magyar nemzet ezereves tortenet is ?
  Ketsegtelenul elfogadjak mind mint valosaot.

  De azokbol az elismert “valosagokbol” egyszeruen visszautasitjak levonni az ertelemit, s tanulni abbol.

  Az a fenti meter hosszu irasok alanya.
  Miert kerulgeti mint a kutha a sajat micsodajat?

  Lenne kepes oszinten venni az elismert tenyeket mint valosag ?

 • Bendeguz79
  2017 szeptember 21
  2:50 du.

  Mik a tények, mik a valóság?
  Jogos a kérdés, mert az iskolás időmben kétszer és utána is változott az akadémiai pecsétes történelem és most is gyorsan változik.
  Egyedi tudatosságaink vannak, ezekben egyedi valóságok.
  Én a saját tudatomban létező valóságban létező igazságokat mondom.
  Az impériumi konstrukciókban más a nép és más az imperátoraik. Az imperátorok határozzák meg az események folyását. A szentnek aposztrofált István és stábja által elkövetett állampuccs óta impériumi konstrukcióban élünk.
  Istvánék óta mi is csupán elszenvedői vagyunk a mindenkori akaratuknak.

  A Shakespeare név alatt publikáló úgy látom, nagyon sokat tudott. Tőle van, h színház a világ és színész benne mindenki.
  Az a nem mindegy, h kik milyen szándékoktól vezérelten a forgatókönyv írók. És persze az sem, h ki mennyire engedelmes marionett figura a nagyszínházban.

  Gondolom arról itt nem kell sok szót ejtenem, h a polnonkonformitásnak is komoly ára van. Kemény leckéket kaptunk ebből is.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.