Az antiszemita Esterházy János hamisított “zsidómentése” és a dunaszerdahelyi képviselőtestület

2017 szeptember 14 6:25 de.120 hozzászólás

Úgy tűnik, hogy az Esterházy Jánossal kapcsolatos évek óta folyó cinikus történelemhamísítás egyre többeket zavar, és én szívből remélem, hogy a nemzetközi közvélemény hamarosan foglalkozni fog ezzel az elképesztő üggyel. Mert azért az tényleg felháborító, hogy az Orbán kormány egy jólszervezett (kormányszintű) történelemhamisítási programot hozott létre és egykori Horthystákból, fasisztákból, sőt, akár jogerősen elítélt háborús bűnösökből, csalással, “zsidómentőket” faragnak!

Gróf Esterházy János

A dunaszerdahelyi képviselő-testületi legutóbbi ülésén vitát váltott ki az a javaslat, amelynek értelmében Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából a 2017-es Esterházy emlékévhez csatlakozott volna a város. Karaffa Attila városi képviselő elmondta, hogy az általa vezetett Pázmaneum nevű szervezet hirdette meg az emlékévet, amelyhez több egyházi és civil szervezet is csatlakozott nem csupán Felvidékről, hanem az „anyaországból” is. Javaslata alapján egy elvi csatlakozás kért a várostól, s mint elmondta, ősszel szeretnének Dunaszerdahelyen egy Esterházy-konferenciát is megrendezni. (Itt olvashatóak a részletek.)

Karaffa szervezetét a Pázmaneum-ot az Orbán kormány támogatja és céljuk Esterházy tisztára mosása. Esterházy 2011-es kassai szoboravatását egy zárt udvaron rendezték az Orbán kormány segédletével, de az ott is verekedésbe fulladt. A tüntetők azt kiabálták hogy Esterházy gróf „fasiszta”. (Itt megnézhető.)

Karaffa Attila (Pázmaneum), Csáky Pál (MKP) és Wintermantel Zsolt (Fidesz) Budapesten ünnepli Esterházyt.

Az ülésen egy másik dunaszerdahelyi képviselő, Ravasz Marián, is felszólalt. Ő nem tartotta jónak az ötletet. Esterházy szerinte az a politikus volt, aki 1940-től kezdve megszavazta az összes zsidótörvényt, és bevallottan antiszemita volt. Karaffa erre reagálva kifejtette, biztosan más forrásokból informálódik a képviselőtársa, hiszen a 60 éve elhunyt politikus maga is zsidókat bújtatott. Ravasz erre válaszolva kifejtette, ezek ún. saját zsidók voltak, s egyébként sem vállalt ezzel kockázatot, mert Tisohoz hasonlóan immunitást élvezett.

A vita végén a képviselők 12 igen, 3 tartózkodás, 3 nem szavazat mellett (további 3 képviselő nem voksolt) megszavazták a javaslatot. Vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint támogatják az elvi javaslatot.

Esterházy egy szlovák politikus, Tiso fasiszta szlovák bábállamának parlamenti képviselője volt. Támogatta a náci eszmét, nem emelte fel hangját a német, vagy éppen a szlovák fasiszták ellen és nem támogatta a Szlovák Nemzeti Felkelést sem, pedig ott amerikaiak is harcoltak a magyar és szlovák partizánokkal. Ő volt az aki Dél-Szlovákia törvénytelen visszacsatolásakor Horthy-t lelkesen üdvözölte Kassán; erről filmfelvétel is fennmaradt. (Itt megnézhető.) *Az Első Bécsi Döntést Nagy-Britannia és Franciaország nem hagyta jóvá, csak a fasiszta hatalmak támogatták és azt a második világháború után semmissé nyilvánították.

A magyar kormány a gróf pályafutásának egyetlen mozzanatát nagyítja fel, azt próbálják „hőstettnek” beállítani. Esterházy ugyanis technikailag nem szavazta meg a zsidók deportálását, viszont történelmi tény, hogy tartózkodása a szavazás során egyetlen zsidó életét sem mentette meg. Sőt, korábbi szavazataival nagyban hozzájárult a szlovák zsidók teljes kisemmizéséhez, fizikai és lelki ellehetetlenítéséhez. Történész professzor Karsai László ezt írja a magyar kormány Esterházy kultuszáról: „Nem beszélve arról, hogy egy antiszemitát, Esterházy Jánost is beemelt az új kormány az embermentők közé, budai rakpart-részt elnevezve róla és jövőre már szobrot is terveznek neki állítani. Az persze Schmidt Máriát és társait cseppet sem zavarja, hogy Esterházy János soham egyetlen zsidót sem mentett meg. Azt gondolom, hogy kezd kicsit sok lenni a holokausztra való hamis megemlékezésekből.” (Itt olvasható.)

Esterházy apai ágon magyar, anyai ágon lengyel felmenőkkel rendelkezett, de beszélt magyarul is. A második világháború után háborús bűnösként az akkori Csehszlovákiában elítélték, börtönben halt meg. Ítéletét soha nem kérdőjelezték meg az USA-ban, ahol mindig is háborús bűnösként tartották számon aki hozzájárult Csehszlovákia náci szétdarabolásához.

Néhány évvel ezelőtt Esterházy leánya, az időközben olasz grófnévá házasodott Alice Malfatti kampányt indított, és félévszázaddal apja halála után kétes dokumentumok és feltételezések alapján azt állította, hogy apja hős zsidómentő volt.

Áder János kitüntette Malfatti grófnőt

Ekkor indult be az orbáni propagandagépezet és Németh Zsolt államtitkár vezetésével Molnár Imre egy féltudományos Esterházy életrajzot fabrikált. Molnár jutalmul diplomáciai posztot kapott. Novák Attila „cionista” aktivista is lobbizott Esterházyért, Németh neki is hálás volt, ő is diplomáciai poszton kötött ki.

Molnár Imre (balra) írta Esterházy “zsidómentő” életrajzát és Berényi József (MKP)

Gasparovic szlovák államelnök kijelentette hogy Esterházy egy fasiszta volt, jogosan ítélték el, rehabilitásáról vagy éppen ügyének újratárgyalásáról szó sem lehet. Ivan Kamenec szlovák történész és Gila Fatran izraeli történész szerint Esterházy nem volt „hős” a fasiszta bábállam kiszolgálója volt. (A Gasparovic kijelentésről bővebben itt.)

2011-ben New Yorkban, Abraham Foxman, a New York-i Rágalmazásellenes Liga (ADL) elnöke, a Jan Karski Bátorság és Szolgálat Díjat adta át Giovanni Malfattinak, Esterházy unokájának nagyapját méltatva. Ekkor tört ki a botrány. A pozsonyi zsidó hitközség (UZZNO) felháborodottan tiltakozott és még egy könyvet is kiadtak bizonyítva, hogy Esterházy antiszemita volt, semmilyen díjat nem érdemel. Minden jel szerint Budapestről hamisított dokumentumokat továbbítottak New York-ba az ADL-hez ahol a díjat ezek alapján ítélték oda. A szlovákok nem tudtak arról, hogy Esterházyt méltatni fogják New York-ban, a magyar kormány trükkösen, az ADL-t is becsapva zsidómentőt faragott Esterházyból. (Bővebben itt olvashatunk a szlovák tiltakozásról.)

Az ADL New York-I díjátadóján balról Németh Zsolt külügyi államtitkár, Giovanni Malfatti, Abraham Foxman (ADL) és Berényi József (MKP) mondja a beszédet.

A díjátadáson Németh Zsolt külügyi államtitkár volt jelen, ő volt az aki a feltételezett csalást kivitelezte, de meghívták a szlovák Magyar Közösség Pártjának (MKP) akkori vezetőjét Berényi Józsefet is. Vele mondatták el a köszönő beszédet, mert ha esetleg a csalásra fény derül, pestiesen szólva, Berényivel vitetik majd el „a balhét”. Érdemes megjegyezni, hogy a „másik” szlovákiai magyar párt, a Most-Híd teljesen elhatárolódott az Esterházy ügytől és nem hajlandó támogatni az MKP-Fidesz összjátékot az antiszemita gróf tisztára mosási trükkjeiben. Minden jel szerint az Orbán-kormány ma már az Esterházy botrányban kompromittált Csáky Pált is hajlandó „feláldozni”, ő az MKP Európai Parlamenti képviselője. Az utóbbi időben Csáky sajtónyilatkozatai kényelmetlenné váltak a Fidesz számára. Az ADL-es Foxman már nyugdíjba ment, és a szervezet új vezetőt kapott Jonathan Greenblatt személyében. Várhatóan hamarosan vizsgálat indul arról, hogy hogyan is kaphatott ADL elismerést a jogerősen elítélt antiszemita háborús bűnös, Esterházy János.

Balról-Jobbra Csáky Pál (MKP), Berényi József (MKP) és Orbán Viktor egyeztet

Az izraeli Yad Vashem határozottan elutasította azt a beadványt amely néhány állitólagos szivességet, amelyet Esterházy zsidó ismerőseinek tett, úgy állított be mintha a gróf életét kockáztatva zsidókat mentett volna. Esterházy nem jogosult a „Világ Igaza” címre.

Javasoljuk a dunaszerdahelyi képviselőtestületnek, hogy tárgyalja újra az Esterházy emlékév ügyét és mielőbb határolódjon el azoktól, akik ebben az egyre terebélyesedő nemzetközi botrányban résztvesznek.

Folytatása következik…

Lázár György

120 hozzászólás

 • Dienes Erzsébet

  El kellene hagyni a címlap nevéből a “magyar” szót, vagy kiegészíteni “magyar nyelvűre”

  Nekem ennyi is untig elég volt ebből a sajtónak nevezett, magyarellenes ipari termékből!

  Kösz.Kiléptem! A hátam mögött lehet bátran szidalmazni engem is.

 • A cikkhez: És még hány ilyen volt, van és lesz, amiről nem tudunk? Orbán Viktor a Horthy korszakhoz kötötte a csónakját, magát az őfőméltóságú úr utódjának tekinti. Ebből mindez már következik… Eszemben sincs csodálkozni.

 • Kedves Dienes Erzsébet!
  Biztos vagy benne, hogy aki magyar, az csak jót gondolhat (mondhat) a magyarságról?

 • Dienes Erzsebet
  te hany eves voltal 40-ben??
  mert nekunk tulelo zsidoknak meg a nacik mosdatasabol van elegunk

 • Göllner András

  @ Lázár György

  “én szívből remélem, hogy a nemzetközi közvélemény hamarosan foglalkozni fog ezzel az elképesztő üggyel”

  Szeretném felhívni a figyelmedet kedves Gyuri egy magyar közmondásra, amit bizonyára Te is ismersz: a remény hal meg utóljára.

  Annak ellenére, hogy a fenti írás nagyon fontos tényekről tudósít, a nemzetközi közvéleményt alig érdekli hogy ki mit mond manapság egy másodrangú parlamenti képviselőről aki valahol a világ egyik távoli zeg-zugjában, Szlovákiában, tevékenykedett 70-80 évvel ezelőtt. (A nemzetközi közvélemény nagy része azt se tudja ez az ország hol van, nem hogy azzal foglalkozna, mit csinált annak képviselői testületében, hogyan nyomogatta a szavazói gombokat ott egy Eszterházy János 70-80 évvel ez előtt.)

  Ennek a nemzetközi érdektelenségnek köszönhetően képes Orbán és a hozzá húzó történelemhamisító egyetemesség szabadon lubickolni, népet hülyíteni földünk tekének eme csücskében. Nemcsak a nemzetközi közvéleményt nem érdekli mind ez, de még a Zsidó államfőt Bibi Natenjahút sem – magyarán mondva, szarik az egészre. Orbán, a Bibit,az Izraeli befektetőket klassz budapesti ingatlanokkal csalogatja, csendíti el. Európai útlevelet vehetnek tőle 300 ezer Euróért. Mit érdekli őket Eszterházy Janó gyalázatos szenté avatása ? Ez a valóság. A fiktív naratíva, a mese alapú néphülyítés, mindíg legyőzi a tényekre alapozott érveléseket. Ennek bizonyításáért nem kell messzire mennünk. Itt van példaklnt Donald Trump, amerikai elnök és 60 millió rajongója, akik meg vannak róla győződve, hogy a globális felmelegedés nem más mint egy, a Kínaiak által kitalált átverés. Ilyen partnerek kellenek Orbán Viktornak és a keresztény magyar nép-nemzeti gerincnek.

 • Van egy könyvem Eszterházy életéről, amit még a Kádár korban adtak ki. Bizony mentett zsidókat.
  Azon csodálkozom csak, hogy ez a lap ilyen régi fájdalmakkal foglalkozik.
  Már írtam , hogy senki sem válassza meg ki, hová születik. Ne folytassuk a régi komcsi ideológiát, mikor MINDEN arisztrokratát antiszemitának és “kizsákmányolónak” bélyegeztek!

 • Nagyon sajnálom, hogy ezért, Diennes Erzsébet kilépett innen!

 • Dienes reakciója jellemző: Nincs igazam? Kilépek, nem vitázom, akárcsak Magyarország mai “nemzetvezetője”. Még szerencse, hogy nem ő dönti el, hogy ki a magyar.

 • Göllner András
  2017 szeptember 14
  11:03 de.
  Mindennek van magyaráata. A szlovákoknak “chip on the shoulder” a felvidáék, ami fáj és ezért szidják Esterházyit. A magyarok viszont a 4O éves komcsi uralom alatt csak rosszakat olvastak, hallottak Esterházyról.
  Viszont van külföldön néhány független nyomda, sajtó ami mást tud a történelmi tények alapján-

 • A bécsi “Pázdánium” épűletet még Mindszenty alapította, a menekülő papság számára., mikor a papokat és pűspököket űldüzték 45 után-

 • Alaptörvényből egyenesen következik mindez, hiszen a legmagasabb törvény figyelmen kívül hagyja az 1944. március 19-1990. május 1 közötti időszakot.

  Senki se lepődjön meg, ha fog még találkozni hasonló történésekkel.

 • Göllner Tanár Úr !
  Tényleg, nem volt kóser, a Tiso féle, fasiszta bábállam…Itt Kanadában, az egyetemek könyvtáraiban csodás, irodalma van a Slovensko történelmének…A Magyarországgal foglalkozó anyag csak töredéke ennek..
  Esterházy János, felismerte, hogy a zsidók és a magyarok ugyanazzal a rémséggel fenyegetettek, a kis szlovák hitlerájban…

  Ezt mondta azután, hogy nem szavazta meg deportálási törvényt “Veszélyes útra tért a szlovák kormány akkor, amikor a zsidók kitelepítéséről szóló törvényjavaslatot benyújtotta, mert ezzel elismeri jogosságát annak, hogy a többség a kisebbséget egyszerűen kiebrudalhatja. … Én ellenben, mint az itteni magyarság képviselője leszögezem ezt, és kérem tudomásul venni, hogy azért nem szavazok a javaslat mellett, hanem ellene, mert mint magyar és keresztény és mint katolikus a javaslatot istentelennek és embertelennek tartom.”
  Esterházy János 1944-ben zsidók, csehek, szlovákok, lengyelek százainak segített a szökésben. Magyarország 1944. októberi német megszállása ellen memorandumban tiltakozott. A horogkeresztesek rövid időre internálták, a Gestapo körözte.

 • Igy volt, Slapaj!
  De sajnos, a balos kormányok az adatokat mind eltűntették!

 • Lázár György

  Kedves Slapaj,

  Az hogy valaki visszaköszönt az utcán egy zsidónak, vagy valami apró szivességet tett egy zsidó barátjának majd utána a fasiszta szlovák Parlamentben megszavazta, hogy vegyék el minden ingóságát és gettósítsák…. az nem „zsidómentés.”

  Tudja, volt nyilasok és horthysták évtizedekig hazudoztak, legendákat gyártottak itt Észak-Amerikában is, arról hogy ők milyen sokat tettek embertársaik megmentéséért, és a kommunizmus ellen harcoltak… valójában semmit sem tettek, sokkal inkább fasiszta kollaboránsok voltak. A partizánok tettek valamit, Nógrádi Sándorék, Maléter Pálék stb. de őket itt „kommunistaként” próbálták megbélyegezni…

  De most van egy új generáció, mert bizony változnak az idők.. és úgy tűnik hogy a gyerekek már nem támogatják szüleik hazugságait. Idén először a magyar nemzetiségű Rigó Konrád a szlovák Most-Híd párt államtitkára a Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulóján koszorúzott és ünnepi beszédet mondott – szlovákul.

  Az az érzésem, hogy fordulópontnál vagyunk Szlovákiában. Ma már az ottani magyarok is elitélik a Horthy-rezsimet és vele együtt Esterházyt. Egy korszak végetért… a trükközésnek, a mitoszgyártásnak, a hazudozásnak hamarosan vége lesz…

 • Lázár, hogy ki hazudozik és ki nem , azt ma már nehéz eldönteni!
  A Horthy kortól kezdve, hány rezsim uralkodott azóta?
  Volt : náci , kommunista, 56-os, Kádár rendszer, Orbán rendszer.
  Mindegyikben éltem, bocsi az Orbánéban nem.
  Tehát nagyjából tudom ki hazudik, ki nem. (de nem árulom el! )

 • Beszéljünk Wallenbergről. Addig volt biztonságban, amíg a horthysta segítői közt tevékenykedett. Aztán az elvtársak kiderítették, hogy csak azért mentett meg sok ezer embert, mert így próbálta álcázni, hogy “kém”.

 • Göllner András

  @ Slapaj, Dienes, Figyelő, Dienes és a többi

  A történelemhamisítás a magyarok diszkrét sármja. Másodikként megyünk be egy forgóajtóba, de elsőként jövünk ki, mi ? Góg, Magóg fiai vagyunk. Mi vagyunk a Szumérok felmenői, ugyi ? Miénk a világ legnagyobb fájdalma, amiről mi semmit se tehetünk, ugye? Azt is a zsidóknak köszönhetjük, ugye Raffay ? Az első igazi alkotmány Európában, az Arany Bulla, egy magyar találmány, nemde? Bezzeg, annak védőszárnya alatt úgy szénné égették Dózsa Gyurit a turulba-született magyar nemesek mint egy sült krumplit a grill sütőben. Ha mi voltunk a legrendesebbek a Monarchia népeivel szemben, miért Ferenc Józsinak kellett közbelépnie azért, hogy a Szlovák kisiskolások visszakapják jogukat arra, hogy saját nyelvükön tanulhassanak az általános suliban? Bezzeg most pattogunk azért amit az Ukránok csinálnak velünk. Mindkét világháború esetébe, a vesztesekhez húztunk. Nemzeti tartásunk a Nácizmus idején, a Zsidóság üldözésének, legyilkolásának idején, a demokrácia elfojtásának évtizedei alatt nem büszkeséggel hanem szégyennel kellene, hogy eltöltsön bennünket, a tanulságok levonására kellene hogy késztessen. Ehelyett ma is, mint Kádár idejében, lelkes talpnyalók vagyunk. Jövőre, újfent Viktoré a vár, miénk a lekvár. Kettős magatartásunkat előbb utóbb majd megint megfogjuk magyarázni – e szót ránk találták ki – hogy mi mindig a túlélésre játszunk. A baj ezzel a játszmával, ezzel a magunkra szabott népmesével az, hogy mire mind ezt túléljük, egy teljesen gerinctelen, erkölcstelen, lelketlen társaságként fogunk lébuskálni Európa perifériájának szélén. Erre próbált bennünket figyelmeztetni Ady, Márai, Bibó.

  Slapaj, és azok akik idelenn, az Orbán kormánnyal szemben tanusított összes kritikát magyargyűlöletté hazudtok, semmit se tanultatok az előbb említett nevelőinktől. Csak a nevükkel játszadoztok, mint macskák döglött egerekkel. Sorozatos hazudozással menekül társaságotok önmaga elől. Teszitek ezt ma is, Orbán romlott paradicsomában. Aki erre felhívja a figyelmet arra gondolkozás nélkül rácsaptok. Szánalmas pelenkások vagytok.

 • Göllner András,

  ” A fiktív naratíva, a mese alapú néphülyítés, mindíg legyőzi a tényekre alapozott érveléseket. Ennek bizonyításáért nem kell messzire mennünk. ”

  Nektek bizony nem. Nap mint nap muvelitek a nephulyitest itt a KMH-n, mint pl. ebben a cikkben is.

  Egyszer megprobalhatnatok mar valami tenyszerut is. Ujabban mar a feligazsag is szokatlan toletek!

  Meg amikor hozzaszolsz is hulyesegeket hazudozol, hat amikor cikket irsz! E legutobbiban azt irtad, hogy 60 millio amerikai nem hisz a globalis melegedesben, ami bugyuta hazugsag. Ok csak nem hisznek a klimavaltozasban. Ettol meg melegedes lehet, ahogy az eddig is tortent tobbmillioszor a Fold tortenelmeben. Bandi, higgy nekem! Meg kell tanuljal hihetoen hazudni.

  Na es most puff, eluldoztetek szegeny Dienes Erzsébetet, aki meg nem vette eszre, hogy ez tkp egy vicclap. Ide rohogni jarunk.

 • Göllner András

  Bocs a Dienes másodikként ment be, de negyedikként jött ki. Elnézést asszonyom.

 • Nem tanácsolom, hogy Mr.G.Lazar személyesen menjen Dunaszerdahelyre! (A repülőköltséget inkább az Alapítványba fizesse be.)

 • ISTVAN Nagy,

  hogy lehetsz ekkora geci, itt állsz neki fenyegetőzni arctalanul?!

 • Elnézést Göllner, sok tennivalód mellett sikerül majd időt szakítanod a baloldali és a mai kormány mutatóinak összehasonlítására? Szeretnék már egy elfogulatlan és tárgyszerű összehasonlítást olvasni, mert itthon, Bugrisfalván állandóan félre vagyok a hazugságokkal vezetve.

 • Miklós az oké, hogy mi sokat röhögünk itt, de Göllner paprikás hangulatát is meg kell értened, mivel ő se fiatalodik, és érzi, hogy megint négy évig nem fog százezer dolláros tanácsadói szerződéseket kapni a cége. Pedig lenne jó tanácsa megint: ígérjük meg a szegényeknek, hogy nemsokára jó lesz, nem lesz gázáremelés – a balosok egyből háromszorosára is emelték anno -, lesz ingyen drog, lesz nemváltó műtét, lesz használt F16-osotok, meg kismillió új muszlim barátotok.

 • Göllner Tanár Úr !
  Ismert, hogy egyetemi oktatással próbálkozott, nem tudni milyen sikerrel…
  Én, mint diák, tudom, hogy egy európai egyetemen, egy tyúkólat sem bíznának rá, nem egy tankört…
  Külön öröm számomra, hogy finoman szólva, “nem zsidóbarát” ikonokat nevesített, számomra példaképnek…
  Ezt leszámítva, az orbánozása, Esterházy témában, furi…

 • Bertolt Brecht, (német drámaíró, költő, rendező), intelme:

  “Ne örüljetek a nácismus vereségének emberek – habár a világ felállt ellene és megállította ezt a fattyút, a szuka aki szülte ismét terhes.”

 • Göllner András
  2017 szeptember 14
  3:22 du.
  Már igen fárasztó a nácizmussal jönni, ennyi év után.
  Arról nem is beszélve, hogy még akkor maga nem is élt!
  Én átéltem azt a szörnyű kort, a háborút is, az orosz megszállást és még Rákosi, Kádár kort is “élvezhettem”!
  Sajnos, a maga szlóganjain csak nosolyogni lehet, mert anmit hírdet és amit követ az az elv és kormányrendszer megbukott! Talán Észak Koreában megvan még. Fel kéne már ébrednie rozsaszínű álmaiból!

 • Göllner András,

  ” A történelemhamisítás a magyarok diszkrét sármja. ”

  Amiben az elvtarsaid derekasan kivettek a reszuket annak idejen, es meg ma is igyekeznek.

  ” Mindkét világháború esetébe, a vesztesekhez húztunk. ”

  Bandikam, kivancsian varom az eszmefuttatosad arrol, hogy mikent maradhattunk volna ki az I. Vilaghaborubol? Tudod, akkor meg volt egy olyan orszag, hogy Osztrak-Magyar Monarchia.
  De ha van idod azt is elmagyarazhatod, hogy a II. Vilaghaboruban hogyan csatlakozhatott volna Magyarorszag a nyugati hatalmakhoz?

  Es akkor meg voltam olyan aranyos, hogy el sem arultam neked egy hadititkot: Vege van mar a II. Vilaghaborunak is! Nem kell allandoan ezen ragodni!
  Na es ha van idod elgondolkodhatsz azon is, honnan tudhatta volna elore barki is, hogy mi lesz a haboru vege?

  ” Nemzeti tartásunk a Nácizmus idején, a Zsidóság üldözésének, ”

  Tudod, amiota a Figyelo megirta, hogy te nem vagy zsido, valahogy nem hiszem el, hogy teged valoban erdekel a zsidosag sorsa. Ez csak hozongeni jo neked.

  ” Ehelyett ma is, mint Kádár idejében, lelkes talpnyalók vagyunk. ”

  Ugyanugy, ahogy minden mas nep is az. A valasztott idiotakkal egyutt kell eljunk, ha tetszik, ha nem. Ez a demokracia. Nem lehet minden alkalommal “forradalmat” csinalni, amikor nem azt valasztottak meg, akire mi szavaztunk.

  ” A baj ezzel a játszmával, ezzel a magunkra szabott népmesével az, hogy mire mind ezt túléljük, egy teljesen gerinctelen, erkölcstelen, lelketlen társaságként fogunk lébuskálni Európa perifériájának szélén. Erre próbált bennünket figyelmeztetni Ady, Márai, Bibó. ”

  Nos, kedves Bandikam, hadd hivjam fel a figyelmedet arra az aprosagra, hogy az Ady Europaja mar kozel sem hasonlit a mai Europara. (Mar amit te nevezel Europanak.)
  Ma mar nincs Nyugat-Europaban eros demokratikus jobboldal, csak egymassal harocolo kulonbozo “haladok”, azaz komcsik, cocjalistak, anarchistak es egyeb idiotak, illetve pofatlan tolvajok. A koznep total agymosott.
  Meg merem kockaztatni, hogy meg te is kulonb vagy naluk, rad legalabb valami ragadt a magyar kulturabol is.
  Isten ovjon mindenkit az olyen idiotaktol, akik karba tett kezzel nezik, amint kiirtjak oket, sot meg orulnek is neki.
  Azoknak ott barmit be lehet meselni – vagy ha nem, akkor minden valasztas meg van bundazva.

 • charlie,

  ” Miklós az oké, hogy mi sokat röhögünk itt, de Göllner paprikás hangulatát is meg kell értened, mivel ő se fiatalodik, és érzi, hogy megint négy évig nem fog százezer dolláros tanácsadói szerződéseket kapni a cége. ”

  Nacsak! Mikrol maradtam en itt le? Van neki valami tanacsadoi cege? Most minden guny nelkul, miben tanacsolna?

  ” Pedig lenne jó tanácsa megint: ígérjük meg a szegényeknek, hogy nemsokára jó lesz, nem lesz gázáremelés – a balosok egyből háromszorosára is emelték anno -, lesz ingyen drog, lesz nemváltó műtét, lesz használt F16-osotok, meg kismillió új muszlim barátotok. ”

  Na ja… Ettol tartok en is. Bandi nagyon “haladonak” tunik.

  Csak meg egy aprosag: Volt neki “tanacsadoi” szerzodese Magyarorszagon a Gyurcsany, vagy valamelyik elozo kormany idejen?

  Na jo, hazudtam, van meg egy dolog: Nincs kedved irni egy magany-email-t nekem? [email protected]

 • Most már lassan kezdek majd én is durvákat mondani… 😀

  Eddig még bámulva néztem, hogy szorgos hangyácskák nyüzsögnek, és ripsz-ropsz felavatnak valahol egy emléktáblácskát valakinek, aki már kutyát sem érdekel – csak hogy apránként átigazítsák a magyar történelmet a pillanatnyi kívánalmaknak. Aztán jönnek megint más hangyácskák, sürögve, forogva, átkokat mormolva leragasztják ezeket a táblácskákat, azt dohogva, hogy a történelmecske mennyire képlékeny.

  Holott ennyi energiával egyetlen mozdulattal el lehetne söpörni azt a rendszert, amelyik Horthy csónakjához akarja kötni a magáét(világos utalás erre a Drizari által elemzett Alaptörvény, amely Szálasit, Rákosit és Kádárt is “kihagyta” dokumentált valóságból), és akik miatt a táblacsata folyik.

  Ha bukna Orbán, akkor eme táblácskák maguktól is leszáradnának… És talán már nem kéne a múlton, hanem sokkal inkább a reális jövőn rágódni.

  Uraim és hölgyeim, a múltból egyetlen másodpercet sem lehet átugrani, mert az mind benne van a vérünkben… vagy mit mondok… a kultúránkban. Kun Béla, Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár, de sőt Orbán és Gyurcsány is: mind benne vannak már a lelkünkben. Innen, ezzel a lélekkel együtt kell továbblépni.

 • Lázár György, Göllner András

  Felületesen eddig is hallottam Gróf Eszterházy-ról, de most utána néztem. A cikk tartalmához képest én nem találtam vele kapcsolatban semmilyen hamisítást. A NET-en több helyen szerepel – amit felrónak neki – hogy annak idején ő is megszavazta a jogfosztó zsidó törvényeket. Viszont erényekét említik, hogy egyedül ő nem szavazta meg a kitelepítésüket.

  Nos, összességében ezt én sem látom akkora nagy hőstettnek, hogy ezért szobrot kéne kapnia. Viszont (ismétlem) nem látok történelem hamisítást sem. Ítélkezni pedig nem kéne, hogy “mekkora fasiszta” volt, mert annál talán többet tett, hogy “csak szívességet tett néhány ismerős zsidónak”.

 • slapaj
  2017 szeptember 14
  12:48 du.

  “…azért nem szavazok a javaslat mellett, hanem ellene…”,

  ez csak félig igaz, mert Esterházy János tartózkodott!!!

  És ezt a szülőföldjén, Zoboralján élőként írom, tehát tartsuk magunkat a tényekhez!!!
  Kolonban is élt több zsidó család, az édesanyám 1929-ben született, a szomszédjukban élő zsidó gyerekekkel együtt játszottak, abból a korból semmilyen zsidóellenességről nincs tudomásom a lakosok részéről. Az édesanyám szülei az egyik szomszéd fiatalt, Freiman Oszit bújtatták a padlásukon, majd később a szomszédok padlásán rejtőzködött, ők pedig a feleségem nagyszülei voltak…. és sokan megsiratták, amikor szekerekre rakták őket és Gímesre vitték a vasútállomásra…
  De más lehetett a nagybirtokosok viszonyulása a zsidókhoz, de ez a történészek feladata, konkrétumokkal alátámasztani a pro vagy kontra értékelést, de nem hamis /tárgyi/ bizonyítékok gyártásával…

 • Pityi Palkó:
  “Bertolt Brecht, (német drámaíró, költő, rendező), intelme:
  “Ne örüljetek a nácismus vereségének emberek – habár a világ felállt ellene és megállította ezt a fattyút, a szuka aki szülte ismét terhes.”

  Most nincs időm megkeresni az eredeti német szöveget, de vagy a fordítás pontatlan,vagy Brecht ezuttal – bár bölcs ember volt – tévedett.

  Nem a nácizmus, hanem a német hadsereg szenvedett vereséget. A nácizmus azóta is – manapság különönösen – él és virul. (Nemegyszer találkozni vele a KMH fórumán is.)

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  Dienes Erzsébet ! 8:14

  Tévedésben van kisasszony!
  A magyarság tudniillik nem feltétlen szinonímája a nácizmusnak.
  Aki nem náci, attól tán még lehet magyar is.
  .

 • a nagy szavak itt……………MELYIKTEK ES HANY EVES VOLT A NAGY MAGYARORSZAGI ZSIDOTLANITASI AKCIOK ALATT??
  -EN ATELTEM AZT ELOBEN MINT ZSIDO……………..DE MAJD TI TUDJATOK JOBBAN

 • Jani ! 6,38

  Megnéztem és – óh borzalom – meg is hallgattam ama primitív tömeg kornyikálását a Rogán propagandaminiszter által már előre beharangozott “idei őszi zavargások” dunaszerdahelyi tagozatának kihelyezett kádergyűléséről, amelyhez a helyszínt a Horvátország által körözött Hernádi Zsolt magyar adóforintokból építtetett stadionja biztosította a Grupama SE díszes B-közép “közössége” tipikus közreműködésével. Erről eszembe jutottak a másik gnóm, Goebbels által szervezett náci naggyűlések dokumentumfilmjei. – Na, ez is egy ugyanolyan gyakorlat volt…

  Ugyanakkor fölvetődik a kérdés, ugyanmá’ vajh mindehhez mit is szól az a Visegrádi-4-ek nevezetű szövetség ))) 😀 ((( olyannyira díszes vezető testülete közte Csehország és Szlovákia illetékesei, meddig hagyják még a szövetségesük eme náci-onalista tobzódást…? – Szerintem már nem sokáig…

  Másfelől pedig mindez, ez az undorító, izlésromboló demonstráció is csak alátámasztja Lázár György Phd Kandidátus, cikkíró és Göllner András professzor író és olvtársunk fenti összes megállapítását, és igazságát a magyar fasizmusról és náci propagandáról…

  .

 • Göllner András

  @ Jani

  “nem látok történelem hamisítást sem. Ítélkezni pedig nem kéne, hogy “mekkora fasiszta” volt.

  Jani. Abból, hogy te nem látsz történelem hamisítást, nem feltétlenül az következik, hogy nem történt történelem hamisítás. Következtetésed még akkor se állja a helyét ha Magyarországon milliók is egyetértenek veled. Sztálin közel 40 milló embert küldött a Gulágra – az oroszok 75 százaléka még ma is népük egyik leg bölcsebb, tiszteletre méltóbb képviselőjáének tartják, és nem függetlenül aattól, hogy erre a nézetre tanitja e népet Orbán Viktor “keleti” haverja, az Orosz Orthodox egyház támogatásával.

  Megbízhatatlan tanu vagy e kérdésben, mert akár idelenn, rám kened, hogy lefasiztáztam a grófot, miközben ha visszaolvasod megjegyzéseimet, ezt egyetlen egyszer se tettem. Aki történelmet hamisít, mint te, ne jöjjön ide prédikálni, kiselőadásokat tartani a történelemhamisításról. Vidd a pelenkádat máshová.

 • Göllner András

  @ Slapaj

  “Ismert, hogy egyetemi oktatással próbálkozott, nem tudni milyen sikerrel… Én, mint diák, tudom, hogy egy európai egyetemen, egy tyúkólat sem bíznának rá, nem egy tankört…”

  Berágtál Slapajka ? Érvek helyett most akkor jöhet a személyeskedés, a hisztizés, attól jobban fogod érezni magad, a Figyelő és a többi pelenkás közt ? Abból, hogy nem vagy képben akadémiai sikereimmel kapcsolatban, és mint a Figyelő, a pelenkádba dugod a fejed amikor a valóságot vizsgálod, nem az következik amiket idelenn összehazudoztok a mosónővel, a vesszőtlennel, és többi eszement társaiddal egyetemben. Több európai egyetemen, többek közt mgyar egyetemen tanítottam az évek során, többek közt a Corvinusz, a Pécsi, a Szombathely tudományegyetemeken, hogy csak hármat említsek. A Budapesti Gazdasági Főiskola “címzetes tanár” oklevéllel tüntetett ki pár évvel ezelőtt. Majd ha legközelebb beiratkozól egyik tantárgyamra, ne felejtsd magaddal hozni a pelenkádat, azt aláírom egy filcel, a bal lábammal meg majd jól kirúglak az osztályomból, bugriskám. 🙂

 • Göllner András

  @ Figyelő

  “Sajnos, a maga szlóganjain csak nosolyogni lehet, mert anmit hírdet és amit követ az az elv és kormányrendszer megbukott! Talán Észak Koreában megvan még. Fel kéne már ébrednie rozsaszínű álmaiból!”

  Mondja mosónénikém, én milyen elvet, vagy kormányrendszert hirdetek, az igazságosság, a jogállamiság, az alkotmányosság, a demokrácia elvein kívül ? Hol hallott, vagy olvasott tőlem egy árva mondatot is amely az egypárt rendszert, vagy a Szovjet Birodalom legvidámabb barakjának visszaállítását szorgalmazná ? Ami Észak Koreában zajlik az számomra még gusztustalanabb, mint az amit őn és társai ide potyogtatnak, nap mint nap.

  Tudom, mosónénikém, hogy imád engem idelenn, nagy rendszerességgel, és hazug módon, lekomcsizni, mint teszik azt Orbán talpnyalói a nép-nemzeti diaszpóra páholyaiban, de ezek az állítások csak arra jók, hogy önök jobban érezzék magukat a szennyes pelenkáikban. A valósághoz mind ennek semmi köze.

  A pelenka teregetés nem fogja hazavonni azt a már közel 1 millió magyart akik úgy elhúztak Orbán romlott paradicsomából, mint a fecskék, a hideg elől. Akkor fogják maguk igazán össze-tojni magukat, ha végre a magyar fiatalság észhez tér, véget vet az önök néphülyítésének, és megvonja maguktól a pelenka pótlékot. Addig, további jó szórakozást mindnyájuknak. Mosolyogjunk együtt. 🙂 🙂

 • cukihara

  Nekem pedig az jutott eszembe a kommentedről, hogy valószínűleg nem tudsz egy jóízűt szurkolni egy magyar futball csapatnak, mert eszelősen még a grundon játszó gyerekekben nácikat látsz.

 • Göllner András

  Te sem vagy megbízható tanú, mert még azt sem vetted észre, hogy nem csak neked címeztem a hozzászólásom.

 • Miklós, itt egy cikk a régebbi időkből:
  https://mno.hu/migr_1834/najra-sikolyai-387472

 • Kezdem megérteni, hogy a Lovast miért utálják itt…

 • Jani:
  “valószínűleg nem tudsz egy jóízűt szurkolni egy magyar futball csapatnak,”

  Ugyan nem nekem címezte a megjegyzését, de ha rólam írta volna, akkor is teljesen igaza lenne. Sőt, nem csak egy magyar focicsapatnak nem tudok jóízűt szurkolni, hanem még a Nagy Togó szigetek, vagy akár Burkina Faso nemzeti foci-válogatottjának sem.

  Jani:
  “mert eszelősen még a grundon játszó gyerekekbet nácikat látsz.”

  Ez a gyanuja engem illetően tévedés. A grundon játszó gyerekekben nem látok nácikat, és Önben – akinek a kommentjei az ide irkáló jobboldaliak között szerintem általában a legkorrektebbek (jó, ebben a mezőnyben nem nehéz kiemelkedőnek látszani 🙂 – sem. Ám – nagy az én bűnöm, óh borzalom! – nem szeretem focit; nemcsak a mostani (hozzáértőbbek szerint vacak) magyar football nem érdekel, hanem semmiféle, még az állítólag foci sem.
  Vagy – mert Orbán focirajongó – már kötelező a foci szeretete?

 • Miklós (Charlienak):
  “Nincs kedved irni egy magany-email-t nekem?”

  Charlie:
  Miklós, itt egy cikk a régebbi időkből:
  https://mno.hu/migr_1834/najra-sikolyai-387472

  Remélem, összebarátkoznak, hisz nincs szebb, mint két testvér egymásra találkozása – Lovas “véralgebra” István jegyében.

 • Természetesen nem “egymásra találkozása”, hanem “egymásra találása”.

 • Kissé eldurvult a stílus, a kissé szerénytelen Emeritus is rátett, ismét pelenkázni kezdett, csapnivaló magyar helyesírással! Fiuk, ha valaki ide téved, egy centet sem fog átutalni a KMH folyószámlájára…

 • Göllner András
  2017 szeptember 15
  11:36 de.
  Az amit maga hírdet, azok a szlógamok már unalmasak voltak 57-ben is! Éppen 6O éve Kelet Európában!
  Probáljon más , modernebb ” igazságos, törvényes” politikáról álmodni. Amiről maga álmodik megbukott, hál Isten.
  A pelenkáin jókat mosolygok, mert azt hiszem, az anyja lehetnék! Pelenkára csak nekem van jogom gondolni, de magáról.

 • Charlie, jó ez a cikk, amit betettél.

 • cukihara,

  ” Ugyanakkor fölvetődik a kérdés, ugyanmá’ vajh mindehhez mit is szól az a Visegrádi-4-ek nevezetű szövetség … közte Csehország és Szlovákia illetékesei, meddig hagyják még a szövetségesük eme náci-onalista tobzódást…? – Szerintem már nem sokáig… ”

  Lehet, hogy felreertem a Visegradi Negyek szandekait, de nekem az a gyanum, hogy epp azert vannak egyutt, mert mind nacionalistak egy bizonyos fokig. Legalabbis annyira, hogy nem szandekoznak nemzeti ongyilkossagot elkovetni.
  Ha mind nacionalista, akkor meg kell tanulniuk a tobbi nacionalizmusat is tisztelni. Gondolom, hogy talan van annyi esze mind a negy politikai vezetonek, hogy ezt belassa.

  ” Másfelől pedig mindez, ez az undorító, izlésromboló demonstráció is csak alátámasztja Lázár György Phd Kandidátus, cikkíró és Göllner András professzor író és olvtársunk fenti összes megállapítását, és igazságát a magyar fasizmusról és náci propagandáról… ”

  Gondolom, hogy az “olvtársunk” “elvtársunk” akart lenni. Nehez eldontenem, hogy te itt gunyolodsz a Bandival, vagy valoban elvtarsak vagytok.

  charlie,

  Koszi a linket! Tehat akkor Bandink tenyleg a Soros elvtars embere. Ez kivilaglik a munkasmozgalmi multjabol, azaz abbol hogy egyhuzamban hazudozik, felforgat, askalodik. No meg az is sokat mond el, hogy egymas utan nyitja meg a kulonbozo cegeit, es feltehetoen tobb alapitvanynak is oszlopos tagja. Ez tipikusan Soros Gyuri Ba’ ugyvitel.
  Ha tevednek esetleg, es megsem Gyuri Ba’tol kapja a penzt, az meg rosszabb lenne ra nezve. Akkor o az a fanatikus cocjalista, akit errefele useful idiot-nek hivnak, es nem veszi eszre, hogy hulyenek nezik, es hulyere is veszik.

  No es kivancsi voltam, hogy kik fognak velemenyt formalni, mert fel akartam venni veled a kapcsolatot direktben is. Csoda, hogy egyelore meg csak egyikuk vont le vegso kovetkeztetest ismeretlenul is, es anelkul, hogy tudna miert kertelek meg.

  De amugy koszi a levelet, remelem megerkezett a valasz is.

 • Jani! 11:52

  Bocs’, de nagyon tévedsz. Én magam is fociztam grundokon. A környékünkön több is volt. Ott pedig nem hadováltunk “egymagyarországról”, zeneileg is hamis, sehonnai dallamokra, csupán csak fociztunk. A lábunk koszos volt, de a lelkünk és nyelvünk tiszta.

  Egyet azonban bevallanék neked, hogy viszont már akkor is utáltam a vakhitű, monokultúrás focirajongókat, akiknél nem a játék, a mozgás, mit mondjak, a “sport” volt a lényeg, hanem csak a gólok száma. Akik ezért még saját csapattársaikat képesek voltak lerúgni… Na! Ilyenek azok nullkultúrás nyikhajok is, akik pl. a dunaszerdahelyi “MOL”(!) stadionban nem éneklik, hanem zsongják – esküszöm egy fölheccelt méhkasnak szebb a zenéje – szörnyűbbnél szörnyűbb légből kapott irredenta f….ágaikat az autoriter magyar Vezértől ajándékba kapott lelátóikon.
  Be kell látnod, ez a nem is kis számú . l u m p e n . t ö m e g – nem a grundi focizó srácok tömege – hanem az emberiség gyülevész alja része, társadalmi összetételében azonos a 2006-os zendülés “anyagával” amely azóta – 2010-óta különösen – volumenében* hatalmasat fejlődött negatív irányba, különösen Orbanisztán ún. “Emberierőforrás” Minisztériumának kultúra-visszafejlesztő hatására. (Pl.többekközt az iskolakötelezettség két évvel 16 év életkorra történt lecsökkentése miatt, stb)

  Igen ez az a réteg, Orbán igazi erőforrása, a bunkók tömege amelyre saját – miniszterei – bevallására, az idei évad őszi zavargásait kívánja építeni. Már folyik is a felkészítésük…

  .

  Köszönöm szíves észrevételedet: c-a

 • charlie által betett “jó ez a cikk”-hez:

  Valamit nem értek. Az egész cikken az vonul át, hogy XY nem ezt mondta, nem így mondta, nem mondta… tehát Göllner sáros.
  Nomármost Mr. Göllnerrel éppenséggel voltak konfliktusaim, rémlik, hogy most is éppen “fassé”-ban vagyunk 😀 , na de hát akkor is: Mr. Göllner nem mondhatja el a saját személyes véleményét? Csakis pontos idézetek bemásolására van engedélye?
  Egy mondatban: ez bizony egy nagyon korlátolt cikk… Szerintem.

 • Göllner András

  Látom, pelenkásaim, hogy rátaláltatok Lovas Pisti pelenkástársatok, egy rólam 10 évvel ezelőtt gyártott ürülékére. Jó étvágyat kívánok, Bencsics Klára mosónőnek s mind azoknak, akik ezen az újramelegített ürüléken csámcsognak. A Magyar Nemzet, ahol 10 évvel ezelőtt ez a hazugságoktól hemzsegő cikk megjelent, megtagadta tőlem a helyreigazítás jogát. Ez az a lap amelyik a 2000-es évek közepén még Orbánt éltette, miközben egy országos rekordot döntött meg. Több mint 200 sajtópert vesztett a lap ártatlan emberek rágalmazásáért.

  Elárulok a kedves pinyólakóknak egy kulissza titkot arról, hogy valóban miért pipás rám a Lovas Pisti. A fasiszta azért pipás, mert az én tanszékemről, a Concordia egyetem politológiai tanszékéről szúrtuk ki, hogy Lovas, Schmitt Pali Bácsi cipőiben járkál Montreálban. Lovas a montreali McGill egyetemen bujkált, többek közt a Magyarországon elkövetett bűncselekményeivel kapcsolatos számonkérés elől. Amikor itt diákoskodott Lovas, úgy próbált dicsőséget szerezni magának, hogy mások munkáját adogatta be tanárainak, mintha azokat ő írta volna. Ennek a csalásnak felderítése után csapták ki a McGillről a Pistát, mint egy macskát szarni. Értem mért vagyok a bögyébe a lúzernak.

  Lovas István szavahihetőségéről, további disznóságairól, köztörvényes bűncselekményeiről, Kenedi János közölt egy három részből álló sorozatot szintén 17 évvel ezelőtt az Élet és Irodalomban. Tessék bátran elolvasni. A Pisti képtelen volt annak az írásnak egy sorát is megcáfolni. Inkább ide piszkít, mert itt kapók a pelenkások a készítményeire. http://www.es.hu/cikk/2002-11-27/kenedi-janos/a-szavahihetoseg-es-lovas-istvan-ii-2001-25-szam.html

 • cukihara

  Bizonyára tévedsz, mert Dunaszerdahely nem olyan nagy város, hogy ennyi lumpen éljen ott. Másrészt, nehogy már azt mond, hogy más stadionokban mások szebben énekelnek, mert biztos nem igaz.

 • Göllner András

  @ Figyelő

  “Charlie, jó ez a cikk, amit betettél.”

  Egyetértek. A Charlie tényleg nagyon jól betett magának. Ilyen ez a Charlie. A vesszőtlen Miklos közelébe se kerülhet, ugye ? Tavaszi zsongást érzek a pinyóban, pedig ősz va. 🙂

 • Göllner András

  OK, itt a zen a helyes síróknak. 🙂

 • Nagyon sajnálom,hogy Dienes Erzsébet kilépett innen,megértem,hogy
  sokszor a hiteltelen és uszító cikkekből elege lett,meg azt is,hogy ez “állítólag” magyar hírlap…és nem párt lap..(!)
  Amúgy nem új dolog,hogy itt csak a zsidókat üldözték,(másokat nem?)minden keresztény szerintük antiszemita,fasiszta,természetesen olyanok is akik önzetlenül segítették,bújtatták a zsidókat….esetleg a saját biztonságukat is kockáztatva (többek között anno az én apám is!!!)
  Azt meg itt hallottam először,hogy vannak “saját zsidók”(a szerző szerint)és egyebek.
  Roppant érdekes…!

 • Annak meg azért örülök,hogy jó páran vannak akiknek normális,tárgyilagos véleménye van és nem követik D.Erzsébetet,mert akkor ugye ez nem fórum,hanem egy ellenzéki
  kerekasztal lenne…..holott a MAGYAROK többségét nem az egyre zsugorodó,
  történelem hamisító(!!!)ellenzék képviseli!!!

 • Göllner András
  2017 szeptember 16
  9:56 de.
  Sötét agya képtelen igazat mondani, vagy ez valami születési hiba lesz.
  Az a cikk és van a Wikipédián más is, amiről, megismerhetjük munkásságát az elmúlt években. Persze most a vesztesek oldalán kénytelen éldőgélni, de nem kell félteni Magát!

 • cukibaba5:16, szóval ez fáj neked:
  https://www.youtube.com/watch?v=wHw-k9epP-I

  Megértelek. Próbáljatok ti is közösségbe szerveződni, stadionokat, csarnokokat megtölteni és énekelgessetek ti is kedvetekre, nektek tetsző dalokat, legyen az az Internacionálé vagy a Fel-fel vörösök, stb.
  Gondoltad, írsz valami sértőt,de az irredenta szó pont nem jó erre a számra, ahogy a “lumpen” sem a megjelent tömegre. Dunaszerdahelyen ugyanis népmozgalommá vált a meccsre járás, nagymamától a kismamáig, főorvostól a pincérig mindenki él-hal a csapatukért, meg az összetartozás érzéséért.

 • Göllner, az oké, hogy én csak bután tévelygek a szabad piac, a demokrácia és a pluralizmus háromszögében, de a belinkelt “igazmondó” cikket csak úgy tudnám elolvasni, ha küldök egy 508 forintos SMS-t telefonon. Gondolom, ez a pénz – amiért megvehetném a mindenkire tartozó igazságot – a leszbikus mozambiki leányanyák megsegítésére van gyűjtve, és nem valami ANNAX International számláját hizlalja.

 • JANI soraira;
  Wallengerg lebukott amikor az NDKV elvtarsak kihalgattak.

  Mert a csendorok adtak neki a listat mind az eltoloncoltak nevsorat, amire Wallenberg hamis Sved passoprtokat kleszitett.
  De a csendorok vedtek magukat ha Eichman SS -ei fogtak volna el Wallenberget, azert a csendorok Angol Fnotokat es US dollarokat tettek zsebeibe.
  Az esetben ha az SS fogta volna el nem hittek volna hogy a csendorok kozbejatszottak.
  Saknos az lett szerencsetlensege szegeny Wallemnjbergnek.
  Az “elvtarsak” valojaban NEM voltam am elvtarsak.

  Mind azt meg regi Bp-i- rendorfokapitanysagi egyen ozvegyetol hallottam regen.
  Irott adat nem letezhetett. Vsupan benfenti informaciok.
  De az valositja hogy Wallenberg hogyan volt kepes az osszegyujtottek nevsorara a deportalo szerelbenyeken.

 • Alma!
  Ha sok más dologban nem is,de abban egyetértek veled,hogy Göllnernek joga van elmondani a véleményét,de ugye másoknak is,?….mindaddig amíg nem közönségesek és tényekkel vitatkoznak,mert ettől érdekes egy fórum!
  Egyébként ha valaki ismeri a történelmet,utánanéz a neten is cáfolhatatlan eseményeknek azt joga van másokkal is megosztani!
  Még nem szóltak,hogy “fekete listán” lennék,de nem is lenne indokolt,így remélhetőleg megjelenik a hozzászólásom ,pláne egy
  demokratikus lapban…!

 • Esterházy János utóéleti történetéhez tartozik, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök az orosz legfelsőbb bíróságtól kérte Esterházy ítéletének (koholt vádak alapján 10 év Gulágon letöltendő kényszermunka) semmissé nyilvánítását, a kérésnek eleget téve 1993-ban az oroszok felülvizsgálva az ítéletet rehabilitálták.

  A szlovákok a mai napig minden kérés ellenére nem rehabilitálják mondván, Esterházy János együttműködött a magyar fasiszta kormánnyal. A halálos ítéletet is ez alapján rótták ki rá, amit, miután kiadták a szovjetek, végül életfogytiglan letöltendő börtönre változtattak.

  A magyar televízió 1999-ben mutatott be szerepéről egy rövidke részletet, ami csehszlovák ítéletének is volt alapja, majd néhány mondat erejéig ejtettek róla pár mondatot, az egykori lakásának házfalán elhelyezett emléktábla koszorúzásakor :
  .
  .

 • Nekem a magyarok véáleméne fontosabb, mint a cseheké. Mint, minden magayr természetes, hogz a magyar érdekeket védte Esterházy.
  Csodálkoziom, hogy ez itt valakinek nem tetszik!

 • Almási Alma,

  ” Valamit nem értek. Az egész cikken az vonul át, hogy XY nem ezt mondta, nem így mondta, nem mondta… tehát Göllner sáros.
  … Mr. Göllner nem mondhatja el a saját személyes véleményét? Csakis pontos idézetek bemásolására van engedélye? ”

  Hat eppen ez az! Ha az egyeni velemenyet mondta volna maximum sokan hulyenek nezik amiatt, de az ilyesmi sokunkal megesik, nincs benne semmi gonosz.
  De o idezett, es szandekosan rosszul (szokasa szerint), hogy meg az elvtarsainal is nagyobb hulyeseget tudjon kihozni az agymenesebol.

  Vedd fiyelembe azt a fontos korulmenyt is, hogy a mi Bandink egy “nagy tudos”, aki egymas utan rugdosaa ki az egyetemekrol a nebulokat mert azok meg ugy ideznek, hogy nem irjak oda kitol ideztek.
  Szerinted melyik jobb? Plagizalni, vagy szandekosan felreidezni, nehany esetben ugy, hogy pont az ellenkezojet allitsa, mint amit az eredeti szoveg iroja irt?
  Ha nem a Soros egyik ugyeletes szarkeveroje lenne meg talan meg is lennek lepve hogy ot meg nem rugtak ki egyik egyetemrol sem emiatt, barmilyen silany kis ovodacska is az az “egyetem”.

  Kivancsi lennek azer’ hogy a Bandi altal emlitett 200 perben bennefoglaltatott-e az a per is, amiben Bandi perelte a Lovast eme irasaert? Vagy egyszerubb volt hagyni, mert a hulye is latja, hogy Bandink hazudozik, tuloz, elhallgatja a tortenet (vagy idezet) felet …stb.

  —-

  charlie,

  Hat mar sajnalod azt a rongyos 600 forintot elkuldeni a Bandinak? Mi lesz ha Gyuri Ba’tol elapadnak a dollar-tizezrek? Szegeny Bandi nem fog tudni gombas lecsot fozni, fustolt kolbasszal!

  De szeretnek veled fogadni, ha van kedved az ilyesmihez: Gondolom, hogy 5000 forint ma mar nem olyan hajde nagy ugy Magyarorszagon (sajnos) …
  Tehat fogadjunk 5000 forintba (kb 25 kanadai dolcsi) hogy a Bandink nem fogja feltenni ide nekunk ingyen azt a 600 forintos cikket! Ha nem kuldi a cikket te tartozol 5000 forinttal egy altalad valasztott jotekonysagi gittegyletnek, vagy egyszeruen az elso koldusnak, akivel talalkozol, ha pedig megis elkuldene, akkor en teszem ugyanezt 25 dollarral.
  Mit szolsz hozza? 🙂

 • charlie,

  Oh ja… es adjunk a Bandinak erre ket hetet, mert most van a lecsoszezon vege, valoszinu, hogy most egy darabig el lesz foglalva.

 • Miklos
  2017 szeptember 16
  11:29 du.

  Nem ismerem Mr. Göllner munkásságát. Lovas Istvánét annál inkább. Ez bizony nálam erős jópont Mr. Göllner javára (tudod, ez az “akinek a gazember az ellensége” – szindróma…) és azt mutatja, meglehetősen bután vagy elfogult. És ami ezt a véleményemet megerősíti, az a Sorosról idepöttyintett soraid…

  Tudod, Sorost én eléggé nagyra tartom azért, amit tesz annak ellenére, hogy mint mások, Ibizán herdálhatná a pénzét. És felvállalja ezt a tömény mocskolódást nemcsak Orbán barátodtól, hanem világszerte más nemzetieskedő politikusoktól is. De tudod, neked és nekem mások az ideáljaink.

 • Miklós, áll az alku, csak nálunk nincsenek koldusok. Majd befizetem inkább az Iszlám Elől Ide Menekülő Németek Egyesületének.
  Göllnerrel nem lenne gond, ha úgy viselkedne, mint egy üzletember. Abban nem lenne semmi kivetnivaló. De nem, ő előadja a Kalkuttai Szent Terézbe oltott mindentudó csodarabbit.
  Valahogy ez jut az eszembe róla:
  “A legszörnyűbb szegénység a magány és az érzés, hogy senki sem szeret minket.”

 • Lázár úr aki habzó szájjal szid minden jobb-szélsõ jobb-nemzeti hozzáállású urat és hölgyet, olyan vehemenciával teszi mindezt, hogy egy hasonlóság merül fel bennem. A volt jobbikos Szegedi Csanád és a bizonyos családja (ahol kiderült, hogy zsidó felmenõkkel bír az úriember, így nem igazán van joga összeesküvés elméleteket gyártani és politikai célra használni.). Nem volt véletlenül fasiszta, esetleg náci a családban? Igazából nem lenne gond, mert ennek terhe nem Lázár urat terheli, csak sokmindent megmagyarázna. (Ajánlom Lázár úrnak, hogy nézzen kicsit utána.)
  (Szerintem a habzó száj helyett sokkal jobb észérveket mondani, mert az azt üzenné, hogy ember vagyok és másik embert is meg tudok hallgatni.)
  Üdvözlettel mindenkinek, Lázár úrnak is.

 • illetve egy halk megjegyzés, hogy nem tanácsadói kapacitásban dolgozik valaki, hanem munkakörben vagy feladatkörben.
  Még mindig üdvözlettel

 • Jani 9:48

  Akár a törpeméretű Felcsúton is megtarthatták volna…

  Nem az a lényeg, hogy mekkora a város, a helység, hanem hogy van e neki, és mekkora stadijjonnya… Ja! A többi pediglen márcsak Magyarország roganizált Propaganda Minisztériumának, a Grupama, esetleg az Újpest B-közép szurkolószövetség, nameg a nagy koordinátor Kubatov Gábor dolga, hogy a mi adópénzeinken hizlalt buszokon oda szállított kellő mennyiségű, de a lehető legmélyebb minőségű huliganikus tartalommal töltse föl az épp kiszemelt stadijjontot…

  Ebben az esetben azonban még egy stadiont is adtak a csürhe alá:

  “Fijjug föl a fejjel, a harsona zeng,
  Álljunk csatasorba vidáman !…”
  [avagy: ITT AZ IDŐ! (Fid SS)]

  .

 • T. Göllner András!
  Ön alpárian fogalmaz – függetlenül klf egyetemi/főiskolai oktatói tevékenységétől.

  Egyéb alpáriságok mellett ezt írja:
  “….Látom, pelenkásaim, hogy rátaláltatok Lovas Pisti pelenkástársatok, egy rólam 10 évvel ezelőtt gyártott ürülékére. Jó étvágyat kívánok, Bencsics Klára mosónőnek s mind azoknak, akik ezen az újramelegített ürüléken csámcsognak…”

  ps:
  1)A stílus maga az ember.
  2)A fentiek szerint Önre nem érvényes Eszterházy mondata: “Nem lehet menni egy színvonal felett egy színvonal alá”. Ön a fentiek szerint “a” színvonal alatt van és Lovas István színvonalára került. Gondolkodjon el a fentieken.

 • Almási Alma
  2017 szeptember 15
  4:39 de.

  ” Alaptörvény, amely Szálasit, Rákosit és Kádárt is “kihagyta” dokumentált valóságból)”

  Nem tudom, mit akartál mondani ezzel, de úgy tudom, nem az a baj az Alaptörvénnyel, amit felsoroltál. Nem vagyok jogász, de a szuverenitásunk valóban megszűnt vagy részleges volt, a német és az orosz megszállás idején.

  “Horthy csónakjában”
  Már írtam régebben, hogy még a Horthy-korban is volt pozitívum a mai korhoz képest. Pl. a földkoncentráció, vagyis hogy kevesebb földtulajdonos van ugyanannyi területen, ma nagyobb mértékű. Kovách Imre szociológus ad erről kiváló elemzést a 168 órában. És ebben nem csak a fidesz “munkája” van benne, hanem az összes rendszerváltó párté 1990 óta.

  Ezért nem kér ezekből a magyar nép, a jobb és baloldalból sem. Ide sorolható még ez a sok szoborállítási hiszti. Ezeknek a lényege, hogy olyan alakokat kell kiválasztani, aki vitatható, aztán jól el lehet rajta vitatkozni, bár az urak és hölgyek észrevehetnék, hogy ez a többmillió magyar választópolgárt már egyáltalán nem érdekli.

  Azért hozzátenném, hogyha a két világháború közti időből szobrot akar valaki állítani egy politikusnak, nem talál teljesen makulátlant egyik oldalról sem.

 • Miklós 1:39 írja, hogy “ha mind nacionalista [ti. a V4-ek], akkor meg kell tanulniuk a többi nacionalizmusát tisztelni”.

  Oszt mivan, ha nem. Ha nem tisztelik… Akkor jöhet újra a Westerplatte, vagy az add vissza a babaruhát, avagy végsősoron zárjuk le határt egymás előtt is…

  Ekkorák még nem voltak a lehetőségek egy nemzet előtt sem, hogy pl. ha kedvem szottyan akár már ma Pozsonyban, Párizsban, vagy Londondonban ihatom meg az ötórai teámat a barátommal, vagy üzleti partneremmel… STB.

  Szóval “egymás nacionalizmusának tisztelete” annyi, mint f á b ó l . v a s k a r i k a. Egy nonszensz.

  Egymás utálatával és burkolt vagy – még rosszabb – nyílt követelőzésekkel a nemzet csak hátrafelé halad , i s m é t . egy sötét szakadék felé. Az út nyirkos és még agyagos is. Könnyen visszazuhanhatunk az olyannyira áhított nemzeti önállóság nevű szakadék magányába.

  Akik tehát e gondot pl. ösztönlélek futballcsürhére, azaz olyanokra hagyják, akik csak úgy képesek szeretni a nemzetet, miközben másokat gyűlölnek, azok nem a nemzet felemelkedését, hanem éppenséggel az elsüllyedését helyezik perspektívába… Mert a nacionalizmus mozgatórugója korántsem a keresztényi szeretet, hanem konkrétan maga az önzés és a gyűlölet.

  .

 • naiv
  2017 szeptember 17
  5:40 de.

  Kedves Álnaiv! 🙂
  Gratulálok, Ön nagyon visszafogott, gentleman stílusban tett fel olyan nyílvánvaló költői kérdéseket, amiket még elég sok itt cikkező szerző elvtásnak is fel lehetne hánytorgatni!

 • Ui:

  A nemzetté válás pozitív folyamata után

  a nacionalizmus = nemzeti sovinizmus.

  Tehát az, hogy

  “tanuljuk meg tisztelni egymás nacionalizmusát”, ))) 😀 (((

  annak annyi értelme van mint, hogy

  -> világ nacionalistái egyesüljetek <- .

  .

 • cukihara
  2017 szeptember 17
  6:26 de.

  Látod azzal, hogy Dunaszerdahelyre az anyaországból exportálják a “lumpeneket”, megoldódik az a probléma is, hogy a stadionok túlméretezettek.

  Egyébként, szerinted van külön jobb és baloldali lumpen, illetve focihuligán? 🙂

 • Göllner András

  @ Kis Ferenc

  “ön alpárian fogalmaz”

  Ezt dícséretnek veszem Feri ! Azt bizonyítja, hogy képes vagyok az önök nyelvén, a pinyó szintjére, az idelenn bóklászó hétköznapi, Orbánt imádó “emberek” színtjére ereszkedni, s nem kizárólag a “fellegekben” járkálni. Nem egy könnyű válalkozás ez, bevallom, de micsinájjak (sic) ha megfogott az ige ? Krisztus Úrunk tanításait követem, Ő is az elesettek és a kicsikék közt fáradozott. Sokoldalú srác vagyok, tudja, Feri ? 🙂

 • Göllner András

  @ Miklos

  “adjunk a Bandinak erre ket hetet, mert most van a lecsoszezon vege, valoszinu, hogy most egy darabig el lesz foglalva.”

  Átléptem a rakott kell szezonba Misi. De most nem ez köt le, hanem az, hogy a biciglimen bombázókat keresek a Kínai piacon. Érted ? Te micsinász ? Keresed az elveszett vessződet egy szénakazal közepén ?

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  “Nem ismerem Mr. Göllner munkásságát. Lovas Istvánét annál inkább. Ez bizony nálam erős jópont Mr. Göllner javára”

  Zavarba ejtett Alma. Kiskoromban szeplős voltam. Ma már szeplőtelen vagyok.

 • Almási Alma,

  ” Nem ismerem Mr. Göllner munkásságát. Lovas Istvánét annál inkább. ”

  En Lovaset egyaltalan nem ismerem, es csak most kezd ugy-ahogy osszeallni a kep Bandink “munkassagarol”.

  ” Ez bizony nálam erős jópont Mr. Göllner javára ”

  Szep dolog a relativizalas, elismerem, hogy neha kell is, de en ugy vagyok vele, hogy ket orult kozul lehetoleg egy harmadikat, egy normalisat valasztok. Persze csak ha van valasztasi lehetoseg.

  ” Tudod, Sorost én eléggé nagyra tartom azért, amit tesz …”

  Gondolom azert, mert te is “halado” vagy.
  Sorossal elsosorban nem az a bajom, hogy gyakorlatilag tolvaj gazember, aki kihasznal olyan torvenyeket, szabalyokat, amik lehetove teszi szamara, hogy tomegesen tegyen tonkre embereket. Ez meg hagyjan ahhoz kepest, hogy aztan mindennek a tetejebe meg a szereny filantropus szerepeben tetszeleg, ami minden esetben csak arra iranyul, hogy meg tobb penzt zsebeljen be kesobb.
  Nemzetkozi politikai jatszmai is erre mennek ki. Hogy a tonkretett nepek, nemzetek mit fognak enni masnap, vagy hogyan vedik meg magukat bizonyos vademberektol az nem erdekli sem ot, sem a gazdait, az amerikai hatterhatalmat. En egy undorito feregnek tartom ot.

  Persze ettol neked meg jol johet o, vegulis valoszinu atesita vagy, tehat Soros neked jo istenpotlonak.

 • Dunajszky Géza
  2017 szeptember 17
  1:18 du.

  Nem akarom elhinni hogy, a tanácsadói nyugdíját ilyen ellenőrizetlen hazugságokkal kell kiegészítenie! No, de akkor mi vagy ki motiválja?
  (Sajnos én jobban hiszek ez esetben egy ellenérdekelt szlováknak, mint egy félrevezetett, félretájékoztatott vagy szándékosan, pénzért provokáló “magyarnak”! Mellesleg, ha teljesen igaz lenne amit ír, akkor sem lenne túl hazafias túlturbózni a szégyelni valót, hacsak nem lekötelezettje valami zsarolónak!)

 • cukihara,

  ” Oszt mivan, ha nem. Ha nem tisztelik… Akkor jöhet újra a Westerplatte, vagy az add vissza a babaruhát, avagy végsősoron zárjuk le határt egymás előtt is… ”

  A problemad az, hogy mar eleve csak rossznak es butanak tartasz mindenkit, akiknek fontos a csaladjuk es a nemzetuk. De ok is ugyanolyan emberek, megertik, hogy van valami az “elni es elni hagyni” mondasban.
  Magyarorszag eseteben persze fajo a kerdes, nehez beleegyezni bizonyos dolgokba, de egy ertelmes ember belatja, amit be kell latnia. Aki pedig tenyleg buta es hozong, azt el kell zavarni a francba a normalis emberek tarsasagabol.

  ” Ekkorák még nem voltak a lehetőségek egy nemzet előtt sem, hogy pl. ha kedvem szottyan akár már ma Pozsonyban, Párizsban, vagy Londondonban ihatom meg az ötórai teámat a barátommal, vagy üzleti partneremmel… STB. ”

  Es ezt miert nem lehet ugy csinalni, hogy kozben megtartjuk a nemzeti hagyomanyainkat is? Miert kell lecserelni a nemzetet azsiaira es afrikaira, csak azert, hogy atruccanhassunk Becsbe, Parizsba, vagy Londonba? Csak nem azt akarod mondani, hogy a feher ember erre keptelen lenne?

 • Meg egy aprosag cukiharanak:

  Ha tisztesseges verseny folyna az EU-n belul, ha nem bolsi orultek hoznak a hulyebbnel hulyebb hatarozatokat, ha nem komplikalnak tul, talan meg elheto is lenne az az EU hosszu tavon. Igy viszont csak a gazdag retegnek jo, addig amig tolhato a szeker.

 • cukihara,

  ” a nacionalizmus = nemzeti sovinizmus. ”

  Elobb el kellett volna olvassam az osszes hozzaszolasodat. Itt vilaglik ki csak igazan mennyire elfogult vagy. Ezt a marhasagot meg a partfoiskolan tanultad, vagy egy munkasor gyulesen?
  Most mar 2017 van, el lehet am nyugodtan felejteni az elvtarsak akkori bugyuta hazugsagait.

 • Göllner András,

  “” Azt bizonyítja, hogy képes vagyok az önök nyelvén, a pinyó szintjére, az idelenn bóklászó hétköznapi, Orbánt imádó “emberek” színtjére ereszkedni, s nem kizárólag a “fellegekben” járkálni. “”

  Kedves Ubermensch Goebbels Bandi!

  Mely halaval tartozunk neked azert, hogy vagy ilyen kegyes es leereszkedsz a felhok folul hozzank, kis butuska halandokhoz. (Nem osszekeverendo a “haladoval”.)

  ” Krisztus Úrunk tanításait követem, Ő is az elesettek és a kicsikék közt fáradozott. ”

  Tenyleg? En aranylag jol ismerem az Ujszovetseget is, de ennek ellenere sem emlexem semmi olyasmire, hogy Jezus faradozott volna barmin is, hacsak nem 30 eves kora elott, meg acs koraban. Mit szolsz ahhoz, hogy az Ujszovetseg szerint sincs semmi kivetnivalo a rabszolgasag intezmenyeben? Avagy talan ugy gondolod, hogy a rabszolgak nem elesettek?

  ” Sokoldalú srác vagyok ”

  Ez annyibol igaz, hogy a hazugsagaid, vagy a tevedeseid sokoldaluak. De meg mindig nem megy jol neked a hazudozas. Politikai tudomanyokat, vagy jogot kellett volna tanulnod. Oket megtanitjak arra, hogyan lehet hihetoen hazudni.

  ” Átléptem a rakott kell szezonba Misi. ”

  Hat ez mar aztan mindennek a csimborasszoja! Hogy lehet ilyen bunt elkovetni a lecsoszezon vegefele? Konyorgom, jovo augusztusig megint nem lesz lecso!!! (Hacsak nem abbol az iztelen zold vacakbol fozod, amit valahonnan az USA-bol, vagy meg delebbrol hoznak.)

  ” Te micsinász ? Keresed az elveszett vessződet egy szénakazal közepén ? ”

  Nem. Irom a konyvemet, es kozben neha probalok az elvtarsak lelkere beszelni, hogy itt az ideje felebredni; vege van a cocjalizmusnak lassan 30 eve!!!

 • vege van a cocjalizmusnak lassan 30 eve!!! … legalabbis Magyarorszagon.

 • Dunajszky Géza

  Kegyetlenül hangzik, de az a helyzet kedves Géza, hogy amit elküldtél, az igazán “csak” a Gróf szenvedéseit és a kommunista hatalom kegyetlenségét igazolja. A zsidó-mentést, pontosabban az azzal járó életveszélyt és kockázatvállalást – amiért a szobor járna – már kevésbé. De ha van ilyen, az más. Ahogy más volna, ha annak idején a jogfosztó törvényeket nem szavazta volna meg, illetve valamilyen magyarázatot kapnánk erre. Így sajnos Gróf Eszterházy is csak egy, a sok szenvedő közt, beleértve a zsidókat is, akik bizony egyenként szintén nem kaptak szobrot, pedig köztük is biztos voltak rendes emberek. De ide sorolnám a “málenkij robotra” elhurcolt ártatlan és névtelen magyarokat is.
  Adjunk hálát, hogy nem abban a korban éltünk és nem lettünk sem áldozatok és nem kellett kényszerű döntéseket sem hoznunk.

 • idézet a cikkből
  “aki hozzájárult Csehszlovákia náci szétdarabolásához.”

  Én úgy tudom, hogy Csehszlovákiát a müncheni konferencián “darabolta szét” négy nagyhatalom (kettő demokratikus), és ezt senki nem sajnálta.

  Ugyanis a párizsi békeszerződések nyomán létrejött egy olyan állam 1920-ban, ami egyáltalán nem volt működőképes a sok nemzetiség miatt, szlovákok, németek, magyarok stb.

  A müncheni konferencia során 1938-ban a Német Birodalom, Nagy-Britannia, Franciaország és az Olasz Királyság döntött Csehszlovákia felosztásáról. Tették ezt azért (a németek kivételével) a résztvevők, hogy így hátha meg tudják akadályozni a háborút.

 • Továbbá.

  Az első bécsi döntésben (1938) valóban nem vett részt angol és francia részről senki, de úgy tudom, hogy az ott meghozott döntést egyidejűleg jóváhagyta mindkét nyugati nagyhatalom.

  A német és olasz fél döntött a szlovákok és magyarok között, etnikai alapon. A visszacsatolt Felvidéken a lakosság több, mint 80%-a volt magyar. Ennek a döntésnek a hazai baloldal igenis örült és támogatta. Elégedetlenségre azok találtak okot, akik az optimális vagy a teljes revíziót támogatták.

  Végülis a békésen megszerzett területet nem azért vesztettük el, mert hogy azok bábáskodtak a döntésnél, akik. Az volt sajnos a döntő, hogy a 2. v.háborúban nem mutattunk a szövetségesek számára értékelhető eredményt, pl. sikeres kiugrást.

 • Dunajszky Géza
  2017 szeptember 17
  1:18 du.

  Szerintem olyan a cikk és ez a hozzászólás, mint a süketek párbeszéde. Az egyik fölsorolja az összes létező és kitalált bűnét Esterházynak a háború előtti és alatti időből.

  A másik pedig kiemeli a háború utáni üldözését a kommunisták által, ami egyébként tényleg sok valótlanságon is alapult.

 • Almási Alma:

  “Nem ismerem Mr. Göllner munkásságát. Lovas Istvánét annál inkább.”

  Göllner úrtól csak a KMH forumára int kommentjei egy részét ismerem. Lovas írásaiból ennél jóval többet olvastam, de semmiképp nem mondhatom, hogy terjedelmes oeuvre teljességét.
  (Ez utóbbi talán érthető, hiszen annak ellenére, hogy vissza-visszatérő olvasója, sőt, néha hozzászólója vagyok a KMH fórumának, azért az én mazochizmusomnak is van határa.) Korábbi, magyarországi és külföldi életéről csak általam nem teljesen megbízhatónak vélt tényállításokat olvastam, az viszont bizonyos, hogy Lovas úr izrali alija-engedélyét a Return of Law 2.b.(1) pontja alapján azzal vonták vissza, hogy az izraeli belügyminisztérium meggyőződött arról, hogy Lovas úr a zsidó nép elleni tevékenységet folytat. Lovas úr nekem – egyebek mellett – ezért sem tartozik a kedvenc szerzőim közé.
  Ám miért vonnám kétségbe hogy Lovas úr másoknak, pl. Miklós úrnak ennek ellenére – vagy éppen ezért!? – a kedvenc zsurnalistái közé tartozzon? Similis simili gaudet.

 • Göllner András
  2017 szeptember 14
  3:22 du.

  “Mi vagyunk a Szumérok felmenői, ugyi ? Miénk a világ legnagyobb fájdalma, amiről mi semmit se tehetünk, ugye?”

  Ennek a fajta történelemírásnak az ellentétpárja a ballib történetírás, amely szerint mindenről a (jobboldali) magyarok tehetnek, ami rossz csak történt velük a történelem folyamán.
  pl. A nagyurak mohóságból sanyargatták a pórnépet, hogy lázadás törjön ki.
  A liberálisok önzőségből vezették be a magyar nyelvet az államéletben, ezért fordultak ellenük a kisebbségek. stb.

  (Sőt, egyesek szerint még egy fertőzést is terjesztünk.
  Vagyis ha továbbvisszük a botcsinálta történészek gondolatmenetét, a bacilus magyaricus (vagy virus hungaricus) tehet már arról is, hogy Nagy Sándor világbirodalmat alapított. Ez a baci található meg Hitler agybajában, valamint Sztálint is mi fertőztük meg direkt, hogy ránk támadjon.

  A ballib történetírás másik jellegzetessége, hogy a Kárpát-medence lebeg térben és időben, és ami ott lezajlott, az Kr. u. 896 óta valamilyen speciális magyar kezdeményezés, szigorúan körülhatárolva. Mintha máshol nem lett volna feudalizmus, parasztlázadás, nemzetiségek üldözése, hódító háború stb., sőt mintha még élet se lenne a Földön ezen kívül.)

  De Ferenc József császár és magyar király hogy jön ide? Tisza Kálmánék tényleg nem vittek kisebbségi érdekvédő politikát (esetleg a zsidóság védelmében), de Ferenc József, mint a szlovák iskolák megmentője, erről még nem hallottam.

 • Göllner András
  2017 szeptember 14
  3:22 du.

  “mire mind ezt túléljük, egy teljesen gerinctelen, erkölcstelen, lelketlen társaságként fogunk lébuskálni Európa perifériájának szélén. Erre próbált bennünket figyelmeztetni Ady, Márai, Bibó.”

  Ez egy nagyon szép erkölcsi tanulság. Csak van egy szépséghibája: néhány, a nácik által megszállt országban alig maradtak zsidók. A közép-európai zsidóság egyedül “a gerinctelen, erkölcstelen, lelketlen” Horthyék Magyarországán maradt meg létező csoportként (sajnos nem túl nagy számban az eredetihez képest).

  A szocializmusban ugyanez. Nagyon szép a Bandi ló önfeláldozása, mikor halálra dolgozza magát a semmiért. De azért nem mondjuk, hogy de kár, hogy mi nem éheztünk és fáztunk a Kádár-korban úgy, mint a lengyelek vagy a románok a kommunista rezsimjük idején.

  Mostanság a többpólusú világban is hasonló. Biztos szép lenne egy emberként rohanni magával a forradalomba, aztán tüntetni valami magasztosért, amiket itt fölsorolt, de amit mi élőben még nem nagyon tapasztaltunk. Látjuk az ukránoknál “milyen” szép, ha csak az elvek mentén gondolkodnak a vezetők, miközben szétesik az ország.

 • slapaj
  2017 szeptember 14
  12:48 du.

  “Tényleg, nem volt kóser, a Tiso féle, fasiszta bábállam…”

  Azért említsük meg, hogy az 1. v.háborút lezáró párizsi békeszerződésekben a győztesek a “nemzetek önállósága” jegyében létrehoztak soknemzetiségű államokat, a sokat átkozott soknemzetiségű Osztrák-Magyar Monarchia helyett.

  Most, majdnem 100 év múlva, már Csehszlovákia meg Jugoszlávia is a múlté. Amellett, hogy a nemzetiségeiket elnyomták, még annak a feladatnak se tudtak megfelelni, hogy föltartóztassák a németeket és az oroszokat a térségben (ugyanis ez volt a Monarchia szerepe megszüntetése előtt).

  A náci Németország könnyen kijátszotta egymás ellen a sértett nemzetiségeket, különféle kedvezmények ígéretével, talán Tiso bábállama is ezért jött létre.

  Ezek a szélsőjobboldali nemzeti politikusok nem is tudták, hogy nekik Hitler a német élettérben legfeljebb a rabszolga mezőgazdasági munkás szerepét szánta, vagy még azt sem.

 • @Göllner
  “Kiskoromban szeplős voltam. Ma már szeplőtelen vagyok.”

  Alul vagy fölül? 😮

 • Esterhazy ugyanolyan zsidogyulolo antiszemita fereg volt mint a magyar futarba uszito nyilas cikkeket iro nyiro jozsef.

 • “Ünnepélyes megemlékezés és egyházi szertartás keretében végső nyugalomra helyezték tegnap, Esterházy János felvidéki magyar mártír politikus hamvait szombaton a zoboralji Alsóbodokon, az e célból épített Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnában.
  Esterházy János hamvainak szülőföldjére való hazahozatalával és végső nyugalomra helyezésével teljesült a Zoboralján, Nyitraújlakon (Velké Záluzie) született mártír gróf végakarata. A kegyeleti megemlékezést Esterházy János halálának 60., és halálra ítélésének 70. évfordulója alkalmából szervezte meg az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmáneum Polgári Társulás, a gróf Olaszországban élő lányának, Esterházy-Malfatti Alice-nak segítségével.”

 • Göllner András!
  Ezt írja:
  “…képes vagyok az önök nyelvén…”

  T. Göllner Úr, kik azok “az önök” akire gondol?

  Feltételezésem, Önnek téves feltételezései és előítéletei vannak. Úgy tűnik továbbá, hogy az egyetemi/főiskolai tanári “színvonalán” írt bejegyzései nem mutatják az ismert igazságot miszerint “egy bizonyos szint felett nem lehet egy bizonyos szint alá menni” (Eszterházy P.)
  Ez csak úgy lehetséges, hogy Ön is azon bizonyos szint alatt van – nem csak stilisztikailag.
  Talán erre nem kellene büszkének lennie.

  Jó egészséget kívánok, tisztelettel: K.F.

 • Dienes Erzsébet
  2017 szeptember 14
  8:14 de.

  “Kösz.Kiléptem! A hátam mögött lehet bátran szidalmazni engem is.”

  Nem kell ahhoz a háta mögé kerülni senkinek – én úgy láttam, hogy aki nem értett egyet Önnel, az eddig is leírta, egyenesen Önnek címezve! Különösebb “szidalmazást” pedig nem igényel, miután nem voltak olyan nagy horderejű, szélsőséges hozzászólásai – hozzáteszem a “valakinek a szidása” egyébként sem jellemző erre az oldalra!
  Az ugyanis, hogy több szempontból különbözik valakinek a véleménye az Önétől, és ezt meg is fogalmazza, még nem egyenlő a szidással – ez max.vita! Nem célszerű összekeverni!

 • barlev
  2017 szeptember 18
  5:15 de.
  A baj az, hogy mindent valaki elhisz amit a kommunizmus alatt szokásos téma és vélemény volt.
  A nagy hazugságok kora lejárt, ideje , hogy felébredjen!

 • Belzebub,

  ” Ám miért vonnám kétségbe hogy Lovas úr másoknak, pl. Miklós úrnak ennek ellenére – vagy éppen ezért!? – a kedvenc zsurnalistái közé tartozzon? Similis simili gaudet. ”

  Ahhoz kepest, hogy azt irtam, en semmit nem olvastam a Lovastol, egesz jol megertetted.

 • “A nagy hazugságok kora lejárt, ideje , hogy felébredjen!”
  Ellenkezőleg, kedves Figyelő, nálunk épp most van Orbán nagy és dicső hazudozásainak a kora…

 • Ayt szeretitek róla terjeszteni. DE az hiszi el ,, aki akarja.,,
  Gyurcsány volt a választék, talán az Ő “igazmondása” volt szimpatikusabb.

 • Göllner András
  2017 szeptember 17
  11:56 de.

  “Krisztus Úrunk tanításait követem, Ő is az elesettek és a kicsikék közt fáradozott.”

  Krisztus urunk a bűnösök közt munkálkodott. Vagyis azok között, akiket a korabeli zsidók bűnösnek tartottak, pl. vámos, adószedő, római katona, házasságtörő asszony, betegek, vakok és bénák. (A betegekről azt tartották az akkori zsidók, hogy ők az okai az állapotuknak.)
  Szerintem ez nem valami leereszkedő magatartást jelent. Inkább azt, hogy szóba állt olyanokkal, akiket mások lenéztek. A maga viselkedése olyan messze van a krisztusi tanítástól, mint Kanada Kiskunlacházától.

 • Miklos
  2017 szeptember 17
  4:24 du.

  “En aranylag jol ismerem az Ujszovetseget is, de ennek ellenere sem emlexem semmi olyasmire, hogy Jezus faradozott volna barmin is, hacsak nem 30 eves kora elott, meg acs koraban.”

  Jó, hogy azt nem mondod, hogy Jézus volt a korabeli civil szervezet, és az akkori Sorostól kapta a pénzt!

  Lehet, hogy azért ismered az Újszövetséget, mert minden reggel arról iszod a kávét? Kívülről lehet, hogy ismered, de fogalmad nincs arról, ami benne van.

  A rabszolgaság ellen nem mondott semmit Jézus, se pro, se kontra. Őt nem küldte senki, hogy az emberek közt bíró legyen. Ő azért jött, hogy a 10 parancsolatot és a főparancsokat kiegészítse.

 • Igen, kedves Figyelő,Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politika-felfogása sokkal szimpatikusabb. Vagyis az, hogy a politika eszköztárának nem megengedett eszköze a szavazatszerzési célból való hazudozás.

 • talalom
  2017 szeptember 19
  12:59 du.
  Ugyan, ugyan, híres volt a hazugságairól!
  Nem azért volt szimpatikus neked és társaidnak, hanem azért mert baloldali volt, és nem volt más aki reprezentálja azt a réteget.

 • hazai lámpa
  2017 szeptember 19
  11:55 de.
  Bocsi, de Jézus azt is mondta, hogy “jöjjetek hozzám mindnyájan akik megfáradtak vagy szenvednek.”És a gyermekeket is kiemelték Jézussal kapcsolatban.
  Én inkább azon mosolygok, hogy Göllner magát akarja hasonlítani, Jézus urunkhoz!

 • találom, még annyit, hogy Gyurcsányt módom volt “közelről” megtapasztalni, hogy mire képes, ha a hatalmát félti, mert azt féltette, de nagyon, 2OO6- oktober 23-án!

 • Figyelő!1
  1.Konkrétan milyen hazugságokról?
  2. A 2006-ban hivatalban volt kormány egy törvénytelen puccsot akadályozott meg – a mai kormányfő nagy bánatára halálos áldozat nélkül, így neki még négy évig várnia kellett,hogy megépíthesse lakályos diktatúráját. Örülj neki, hogy Neked meg családodnak nem kell élveznetek az “áldásait.

 • hazai lámpa,

  ” Lehet, hogy azért ismered az Újszövetséget, mert minden reggel arról iszod a kávét? Kívülről lehet, hogy ismered, de fogalmad nincs arról, ami benne van. ”

  Nana! Nem sietnek ezzel a velemennyel ennyire a helyedben.

  ” A rabszolgaság ellen nem mondott semmit Jézus, se pro, se kontra. ”

  Legalabbis nincs rola feljegyzes. De Pal apostol annal inkabb engedekeny volt a rabszolgatartas intezmenyenek megiteleseben. Nem gondolnad? Vagy talan a Pal levelei nem tartoznak a Bibliahoz?

  ” Ő azért jött, hogy a 10 parancsolatot és a főparancsokat kiegészítse. ”

  Kiegeszitse, vagy betoltse? Es honnan szeded, hogy csak a 10 parancsolatot?

  De abban igazad van, hogy betoltes helyett “kiegeszitette” azaz helyes magyarsaggal szolva megvaltoztatta nehany esetben. Amit nem lett volna szabad neki sem, ahogy a rabbiknak sem.
  De hat a zsidok mindig szerettek reformalni. 🙂

  Amugy jot kunczogtam azon, amit a Bandinknak irtal.

 • “Bocsi, de Jézus azt is mondta, hogy “jöjjetek hozzám mindnyájan akik megfáradtak vagy szenvednek.”

  Hmm… És mi a helyzet a háború elől menekülő muszlimokkal?

 • talalom
  2017 szeptember 19
  2:44 du.
  Ha Te azt az emlék vonulást “puccsnak” látod, nincs mit mondani Neked.
  Az egy spontán megemlékezés volt 56-ról , amire a világ minden részéből elmentek a magyarok megemlékezni.. Ausztráliából, Kanadából, Németországból stb. tízezrével vettek részt azon,és ma már emlékeznek Gyurcsány akkori akciójára. Már kora reggel észrevettem, hogy nem ment jármű a hídakon. Nem volt busz , villamos, stb. csak a metró működött.
  Így kezdődött.

 • Alma, valamit rosszul értesz, Jézus azí ő híveinek mondta ezt, nem azoknak akik megtagadják!

 • Almási Alma,

  “” “Bocsi, de Jézus azt is mondta, hogy “jöjjetek hozzám mindnyájan akik megfáradtak vagy szenvednek.”

  Hmm… És mi a helyzet a háború elől menekülő muszlimokkal? “”

  Hogy lehet ilyen naivat kerdezni? Termeszetesen menjenek Jezushoz. Lehetoleg mind. Akkor talan leszoknak a terrorizmusrol, hacsak a szalonna evese nem egyenlo a terrorizmussal. 🙂

 • Almási Alma

  “..És mi a helyzet a háború elől menekülő muszlimokkal?”

  Nyilván arra utalsz, hogy nálunk mi miért nem telepítjük le őket?

  Ismered Jézusnak azt a tanítását, hogy „Ne ítéljetek a látszat szerint, hanem igaz ítélettel ítéljetek!”/János 7:24./ Ez oda-vissza is igaz. Akkor is, ha a látszat szól valaki ellen, de akkor is, ha valaki visszaél a látszattal.
  Biztos vagy abban, hogy a “menekülő muszlimok” és az EU részéről senki nem akar visszaélni a látszattal?

  Azt is Jézus mondta : „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Mt. 7,16. Gyümölcseikről ismeritek meg őket./Mt. 7,15 -7,16./

  Szerinted egy olyan mozgalom, aminek a spekuláns Soros György az arca, másrészt, amikor tízezer szám hamisítják a menekült útleveleket vagy elhagyott helyeken találják meg az eldobott okmányokat, stb., biztosíték arra, hogy nem ragadozó farkasokról van szó? De lehetne még sorolni..

  Egyébként, törvényesen továbbra is lehet jönni.

 • Miklos
  2017 szeptember 19
  3:09 du.

  Korinthusiakhoz első levél. Nyilván sokféleképpen lehet értelmezni.

  “Maradjon meg mindenki saját életállapotában

  17Egyébként éljen mindenki úgy, ahogy az Úr megadta neki, amint Isten meghívta. Ezt tanítom minden egyházban. 18Mint körülmetélt kapta valaki a meghívást? Ne tüntesse el körülmetéltségét! Körülmetéletlenül kapta valaki a meghívást? Ne metéltesse magát körül! 19A körülmetéltség semmi, és a körülmetéletlenség is semmi, egyedül csak Isten parancsainak megtartása fontos. 20Mindenki maradjon meg ugyanabban a hivatásban, amelyben meghívást kapott. 21Mint rabszolga kaptad a meghívást? Ne törődj vele; és ha szabaddá is válhatnál, inkább ezt használd fel. 22Mert aki mint rabszolga kapott hivatást az Úrban, az az Úr szabadosa; hasonlóképpen, aki mint szabad ember kapott hivatást, az Krisztus rabszolgája. 23Nagy árat fizettek értetek! Ne legyetek emberek szolgái! 24Mindenki maradjon meg abban a hivatásban Isten előtt, amelyben meghívást kapott.”

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.