gálandreaakurvanyádat

2017 szeptember 19 2:09 du.60 hozzászólás

Mottó: „Amit tudok önről, az elég ahhoz, hogy megértsem a szüleit, ha jobbnak látnák mielőbb elhunyni.”

Ahogy az utolsó hang is szétfoszlik [Beethoven Esz-dúr Emperor (kurzív! – keltsen gyanút) Zongoraverseny II. tétel, Daniel Barenboim zongora, New Philharmonia Orchestra, vezényel Otto Klemperer], a katartikus csendbe belerondít a bemondó:

Híreink következnek!

A mikrofonnál Szlotta Judit [vajon mire gondol, miközben olvassa az elé tett szöveget?],
hírszerkesztő Gál Andrea.

Bartók Rádió 2017. szeptember 13. 9:00 Hírek:

1. A jövő évi választás igazi tétje, hogy ki védi meg az országot, és ebben kire lehet számítani…
2. A migránsok többsége okmányok nélkül érkezeik a magyar határra…
3. Fizikai védelem nélkül nem lehet megállítani a migrációs nyomást, ezért van szükség a kerítésre…
4. Mégis korlátozzák a menedékkérők beutazását az Egyesült Államokba…
5. Hazánk az Unió átlagánál sokkal többet költ az iskolák és az oktatási rendszer fejlesztésére…
6. Hazánk élenjár az életkorhoz kötött védőoltások tekintetében…
7. Időjárásjelentés…

Szervilizmus? Alkalmatlanság? Ostobaság? Hit? Meggyőződés? Számítás? Haszonelvűség? Pragmatizmus? Gyakorlatiasság? Engedékenység? Alkalmazkodás? Gerinctelenség? Tisztességtelenség? Szégyentelenség? Hitványság? Gazemberség? Sunyiság? Alamusziság? Galádság? Aljasság? Alávalóság? Alattomosság? Romlottság? Elvetemültség? Megalkuvás? Meghunyászkodás? Behódolás? Opportunizmus? Jellemtelenség? Erkölcstelenség? Képmutatás? Szemforgatást?

Szakmai indokokkal most nem hozakodnék elő.

Akárhogy is: Gál Andrea édesanyjának van oka a büszkeségre.

Aztán újra zene…

vendégszöveg: Rejtő Jenő, Horváth Attila, Esterházy Péter

Szakmai indokokkal most nem hozakodnék elő.

Akárhogy is: Gál Andrea édesanyjának van oka a büszkeségre.

Aztán újra zene…

vendégszöveg: Rejtő Jenő, Horváth Attila, Esterházy Péter

Éry Balázs

60 hozzászólás

  • Megélhetési kényszer?

  • Hazai Lá
    „Megélhetési kényszer?”

    A közvetlenül vagy közvetve az államtól húzott fizetésből, jövedelemből élőknél az elején nagy részben nyilván igen, egy idő után pedig beléphet a „stockholm szindróma” is.

  • Bocsánat, természetesen lemaradt a „Lámpa” szó nagy része.

  • Szerintem nem megélhetési kényszer, hanem profin megcsinált kondicionáltság.
    Soros azt mondta, h a felsőbb akaratot mindenképp végrehajtják. Ha választhat akkor inkább a haszonélvezője, mint az elszenvedője.
    Sok komponensből adódik össze az, h milyenek vagyunk, adott körülmények között, adott esetben hogyan döntünk.
    Sok oldalról keményen megalapozott az is, h jó a felső utasításoknak engedelmeskedni.
    Ebben komoly tétel azok amelyek kikapcsolják az utasítások végrehajtásánál a személyes felősség tudatot.
    Általában végig sem gondolják, h mit tesznek. „Csak” megfelelnek az elvárásoknak. Általában jól megideologizáltan, jó érzéssel csinálva.
    Az esetleg felmerülő rossz érzések elnyomására, önfelmentésre is remek formulák vannak.

  • Belzebub
    2017 szeptember 19
    3:55 du.

    Van egyszerűbb magyarázat is, pl. fizetni kell a lakáshitelt. A bank nem vár arra, hogy megbukjon az Orbán-kormány, az kéri a részletet minden hónapban.

    Vagy esetleg szelektálnak, és igyekeznek a vállalható hírekkel azonosulni a beosztottak. A többit pedig a kormány stiklijének fogják föl.

    A ballib kormányokról se mondható el, hogy a korrekt tájékoztatás bajnokai voltak, és az ő idejükben se volt a sajtó teljesen független volt az államtól. Persze más volt a mérték és az ízlésvilág a régi tévések idején.

    Én ugyan nem dolgozom jól fizető állásban, de az emberek nagy része nem ugrálhat, főleg politikai okokból. Nincs ugyanis hátország, ahova kiugorhatnának. Ki fogja fizetni a kiugrókat? Az ingyenes internetes lapok?

  • hazai lámpa
    2017 szeptember 19
    7:56 du.

    Bics, javítás:
    és az ő idejükben se volt a sajtó teljesen független az államtól.

  • hazai lámpa
    2017 szeptember 19
    8:01 du.

    Bics= bocs

  • Hát ja… Balázs, megszámoltam. Pont 31 leírás, jelző róluk. Direkt úgy, hogy a hónap minden napjára jusson egy? Bár azért ez ennél biztos komplexebb formában is megjelenik minden nap…

  • Ha-Lámpa: akkor viszont az ellenzék (fidesz) sajtó lehetősége jóval nagyobb volt, mint a mai ‘balpék’ ellenzéknek. Tele is kiabálták az országot, Bp-t me részlegesen felgyújtották.

  • ÉS az a szomorú, hogy az úgyszintén „független komolyzenei” rádió k é p é b e n . t e t s z e l g ő . Klasszik is ugyanezt műveli.
    Egész nap – fél óránként(!) – az MTI-szerkesztette jobboldali hírözönt löttyinti a zenekedvelő és kikapcsolódni vágyó hallgató fejére, illetve a kifinomult muzikális füleibe…
    Sajnos ebben a klasszikus-zenei műfajban ma már csak ez a két fidSS-párti, ill. irányultságú médium áll a műélvező hallgatóság rendelkezésére.

    Amit Hazailámpa leír, az a kényszer alkalmazkodó szociális esete, egy demokratikus rendszerben nem lehetne aktuális egy újságíróra, vagy egy magát függetlennek hirdető, azt megjátszó kultúr-celebre. Ez elfogadhatatlan, mert ezek a maguk szociális kényszerükre hivatkozva, hű szolgaként szolgálják az autoriter, vagy fasiszta hatalmat

    .

    Egyébként is akik ezt a maguk függetlenségét oly fennen ragyogtatják,azoknál előbb-utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból, mint pl. Csiszár, vagy Jakubcsek esetében is megtörtént…

    Na de, legyünk igazságosak, mindeme hamis próféták esetében használjuk inkább jelzőként a . M e p h y s t o . s z i n d r ó m á t * az tökéletesen magába foglalja a kérdéskört…

    .

    * Klaus Mann, ill. Szabó István után.

    .

  • Éry Balázs, emlékeim szerint az Újvidék téri általános iskolában Csillag Marika néni szájba vert volna kegyetlenül, ha ilyen mosdatlan beszédet megengedtél volna magadnak.
    Hölgyekről csak liberális tud ilyen megvetően beszélni. Kár, hogy így bemocskolódtál.

  • Cukihara s a többiek, T. cikkíró!

    MEGÉLHETÉSI KÉNYSZEREDETTEK ?

    A Klasszikrádió olynyájas hírolvasója, mint objektív és elfogulatlan hírforrást konferálja, hazudja félóránként egyenest az éterbe, és a fülünkbe beléje, hogyasszogya: „az MTI hírei”. 😀

    Pedig mégcsak nem is a rádióé ez az időnként bagzó cicuska behízelgő hangján megszólaló, önmagát becenéven megnevező bemondónő, hanem ő maga is az MTI különbejáratú, fizetett alkalmazottja. 🙁

    .

  • Ezt a jó címet Bayer Zsóti is megirigyelné!

  • „gálandreaakurvanyádat

    Akárhogy is: Gál Andrea édesanyjának van oka a büszkeségre.”

    Igen! De Éry Balázs édesanyjának?

  • Értem én, vagy úgy gondolom, hogy értem. Azért tűzbe nem tenném érte a kezem, mármint amiatt, hogy értem.

    Rövid hírek az állami Bartók rádió műsorfolyamában. A szerző itt 7 pontba szerkesztette. Ezután felsorolja az ellenérveit. A nyomós ellenérvek után fölemlíti a hírszerkesztő édesanyját, aki büszke lehet a lányára. Végül utalást tesz a hírek utáni következő műsorszám tartalmának közreműködőire.

    Mindehhez társul a főcím, ahol a szerző utalást tesz a Bartók-rádió hírszerkesztője édesanyjának foglalkozására.

    Értem én, vagy úgy gondolom, hogy értem. Azért tűzbe nem tenném érte a kezem, mármint amiatt, hogy értem.
    Hogy tulajdonképpen, ha nem Gál Andrea, de a hírszerkezet mástól ugyanez, akkor mi van? Talán akkor a másiknak a „kurvaanyját”.

  • Ernesto Vladimír

    A „kurvanyadat” Petőfi idézet, a Józsi a kurva anyádat pedig Moldova örökbecsűje.

  • Turóczi B.
    2017 szeptember 20
    3:36 de.

    „akkor viszont az ellenzék (fidesz) sajtó lehetősége jóval nagyobb volt2

    Ugye, felmerül a kérdés, hogy manapság miért nincsen olyan oligarcha, aki független a kormánytól, és támogatná a balos ellenzéki médiumokat?

    Sajnos, szerintem a ballib kormányok idején is nagyon elfogult volt az állami média, bár akkor ez nem volt annyira feltűnő, mert a tévések bizonyos szakmai színvonalat képviseltek. Egy példa. Mikor volt az EU-csatlakozás, mi, átlagos tévénézők azt se tudtuk, mi az az EU-szkepticizmus!

    Sokan teljesen vakon szavaztunk az ügyben, mert ugye nem akart az ember mucsainak látszódni, hogy nem szavazunk az EU-ra. Emlékszem, a szavazásra buzdító reklámokban ilyen álproblémákat hoztak föl, és azt válaszolták meg nagyon „frappánsan”, pl. betiltja-e az EU a mákot?

    Meg persze Kovács László kampányolt állandóan, hogy milyen mucsai az, aki nem szavaz az EU-ra … Jobbos olvasótársaknak írom, hogy én először a környezetvédőktől hallottam az EU-szkepticizmusról. Akkor még az internet gyerekcipőben járt. Móra Vera meg Fidusz (ismert civil környezetvédők) többször szerepeltek a Rádióban is, és a fidesz is sokat kampányolt a mondanivalójukkal. Hogy milyen hátrányai vannak, lehetnek az EU-nak.

  • cukihara
    2017 szeptember 20
    3:38 de.

    „az MTI-szerkesztette jobboldali hírözönt löttyinti”
    Azt, hogy az MTI milyen elvek alapján működik, nyilván egy szakember tudná csak kielemezni. Az állami vs. kereskedelmi híradók még az MTI híreit is nagyon különbözőképpen tudják tárgyalni.
    Az emberek próbálnak szelektálni, és ugye szerencsére a saját tapasztalataikkal vetik össze a hallottakat. A korlátlan sikerpropagandát nem hiszik el, ezért olyan alacsony az állami Híradók nézettsége.

    „egy demokratikus rendszerben nem lehetne aktuális egy újságíróra,”
    Most nem azért, de Farkasházy Teddy meg a Rádiókabaré az milyen társulat volt? Mert nem a független újságírás csúcsát képviselték, az tuti.

  • cukihara
    2017 szeptember 20
    3:38 de.

    ” használjuk inkább jelzőként a . M e p h y s t o . s z i n d r ó m á t *

    Szerintem a Mephisto-t az olyan értelmiségiekre használják, akik eladják a tehetségüket a rendszernek. Egy kis ismeretlen szerkesztőcskére ez biztos nem áll (bár bizonyos felelőssége annak is van). Sajnos láttunk ilyet sokat az elmúlt 30 évben!! Sokat éppen a kritikátlan ballib imádat tett hiteltelenné.

    A fidesz és a ballib oldal mögül is sok normális, és szakmájában elismert értelmiségi kihátrált már, pl. közgazdászok és művészek is. Szerintem meg kell tanítani a magyar embereket a médiahasználatra. Pl. az ember azt is nézze, hogy milyen szakembereket idéz az újságíró?

    A legnagyobb veszélyben a fiatalok vannak itt is, mert nekik nincs olyan összehasonlítási alapjuk, mint az idősebbeknek. De ez sem ismeretlen dolog Magyarországon. Emlékszem, szegény keresztanyámat, aki nagy Kádár rajongó volt, nem lehetett szembesíteni a kedvence semmi negatívumával, mert rögtön megsértődött.

  • Szerintetek minek az érdekében keveri elképesztően arrogánsan a vezetőségünk az egekig a szart, miközben folyamatosan rontja a megélhetésünket biztosító rendszer szolgáltatásokat?
    Mit akarhat mindezzel tőlünk?

  • Ernesto Vladimír,

    nem nem, ebben a kontextusban azt jelenti, ami az valójában, és nem pediglen költői szófordulatot. Momentán ezt a szót nekem fogalmazod velem szemben állva, ütnék azonnal a két szemed közé.

    Ugyanis a költő ilyen szövegkörnyezetben használta, ami utánozhatatlan, legfeljebb ellopni lehet tőle ezt a szót:

    Mit nem beszél az a német,
    Az istennyila ütné meg!
    Azt követeli a svábság:
    Fizessük az adósságát.

    Ha csináltad, fizesd is ki,
    Ha a nyelved öltöd is ki,
    Ha meggebedsz is beléje,
    Ebugatta himpellére!…

    Ha pediglen nem fizetünk,
    Aszondja, hogy jaj minekünk,
    Háborút küld a magyarra,
    Országunkat elfoglalja.

    Foglalod a kurvanyádat,
    De nem ám a mi hazánkat!…
    Hadat nekünk ők izennek,
    Kik egy nyúlra heten mennek.

    És a versének még nincs vége.

    És az is hozzátartozik, hogy ezt a verset 1848. májusában jelentette meg! Vagyis március 15-ike után a második hónapban!

    A szerző viszont az általa felsorolt egyik pontot se cáfolta meg, még a hetedik pontot sem.

  • Nagy Gyula
    2017 szeptember 20
    9:21 de.

    Nem lehetne hanyagolni ezt a témát? Ennek egy konteó blogban lenne a helye.

    Itt a konkrét történésekről írunk, és kézzelfogható, bizonyítható dolgokról.

  • Úgy látszik, ez a menő. Szabó Tímea független parlamenti képviselő édesanyját is lekurvázták a mai ülésnapon. Mindössze javaslatot tett a mentősök fizetésének felemelésére.

  • Hirtelen eszembe jutott, hogy a cikkíró bizonyára „kurvaanyázós” megjegyzést tett a szocik alatt is az „elfogulatlanságáról híres” Vince Mátyásról, de sajnos az interneten nem találtam nyomát. Persze nem is lett volna részéről kifizetődő a dolog, hisz Vince Mátyás Schweitzer főrabbi lányát vette feleségül és ez viszonylag komoly védőernyő.
    Gál Andrea édesanyja nem a főrabbi lánya.

  • hazai lámpa
    2017 szeptember 20
    9:59 de.

    Én konkrét eseményekről beszélek oki és cél meghatározással.
    Egyes események köré sokféle magyarázat adható.
    Ahogy növeljük az adat mennyiséget úgy csökken a lehetséges magyarázatok köre.

  • …és egy szittyamagyar kőkorszaki FŐTANÁCS létezése és működése szerencsére mindent megmagyaráz… 😀

  • charlie,
    szerinted lehetséges,hogy gálandrea a római pápa törvénytelen fattya,ezért kurvázzák le az anyukáját?

  • Nem Gyuri bácsi, nem azért, hanem mert büntetlenül megtehetik. Fáj nekik, hogy ami örök életre az ő hitbizományuknak tűnt, az szépen lassan kicsorog a kezükből.
    A cikkíró Éry Balázs apja – Éry József – őskomcsiként a Magyar Rádió egyik korlátlan ura volt a valódi diktatúrában, szerkesztők, újságírók, kritikusok keresték a kegyeit. Ezért lehetett a kisfia is „ünnepelt” tehetség és megnyílhatott előtte a szereplés lehetősége. Más zenészeknél a közönség dönt a sikerességről, ha Balázsunk a piacra bízza magát, már régen éhen halt volna. És ahelyett, hogy az apjával cserélne eszmét a pluralizmusról otthon, tele-„kurvaanyázza” az internetet.
    Remélem ezt nem véded.

  • Az egyik izraeli főmufti (talán van valaki közületek aki még emlékszik a nevére) a színpadról való lelépése előtt azt mondta, h a világ vezetésére vannak predesztinálva a hatalmas szervezettségükből adódóan és a szervezettségükből adódó lehetőségeikkel mindent megtehetnek.
    Hogy felvásárolták Menhettent és szép sorjában felvásárolnak mindent. Hazánkat, Lengyelországot és így tovább.
    Sokan most, az aranykori működésrend felé való visszafordítás során eszmélnek rá, h „nem minden papsajt”.

  • charlie,
    nem tudom miből gondolod,hogy én bárkit is védek vagy támadok.A Te rabbizásodra feltettem egy kérdést,mert nem értettem,hogy Te kit is akarsz támadni vagy védeni.Most már megértettem,bár azt hiszem nem mindegyik rabbival van problémád,csak eggyel.Így aztán kvittek vagyunk.

  • Kedves Nagy Gyula,
    amióta először olvastam a fennkölt disszertációdat nem válaszoltam,mert nem bírtam volna lépést tartani az idiotizmusoddal.Most is csak azért írok,mert úgy gondolom,hogy már saját nívód alá süllyedtél és egyre degenerálódsz.Márpedig a degiket annyira nem csípem,hogy levelezgetésüket is a Lipire bízom vagy valamelyik zárt osztály vezetőjére.
    Egyébként is ma Rosh Hásáná van.Te pedig foglalkozz a veled egy idős részeddel vagy a magyarok örmény főmuftijával.

  • KORDON BLUED 4:22
    [mottó:] „Farkas: Kidsgida! Csak a jobb mellső lábam engedd, hadd dugom be az ajtódon…” /Aesophus/

    .

    Azt írod, hogy a Klasszik „fél-óránként” adja be az MTI híreit, annak fizetett alkalmazottai és szerkesztői saját szájából…

    Hatalmas tévedés, mert csupán . ó r á n k é n t . teszi ezt.

    Aminek csupán abban áll a jelentősége, amikor az átlag zenebarát rádióhallgató naponta, ha nem is 24x, hanem >mindössze tizenkét alkalommal<, de kénytelen végighallgatni a ráerőszakolt bájolgó pletykahírekbe panírozott FidSS propagandát, ilyenkor egyenest belebámulni a Klasszikon éppen báránybőrt öltött farkas torkába…

    Ui: Ugyanezt megteszik a Dankó nótarádión, a Jazzy-n, és a Karcfm stb, stb… magánadókon is, amelyek magukat úgymond függetlenként tálalják
    Az ilyen "megélhetési", vagyis vazallus médiákat – a többség ilyen – bizony nem piszkálja* , sőt ilyen olyan kedvezménnyel még támogatja is a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

    .

    * Pl. a Klubrádiót, amely maga szerkesztette hír és véleményműsorokat ad, éveken át vegzálták ilyen olyan ürüggyel, mígnem óriási anyagi veszteség árán, de csak bírósági döntés tudta megmenteni a pusztulástól… (Ennek már nemzetközi visszhangja is volt, még a tengerentúlon is…)

    .

  • A cikk minden mondatával egyetértve, üdvözlöm a szerzőt. 🙂

  • Csak azt felejtettem az előbb megírni, hogy
    mint a Bartók Rádió rendszeres hallgatója.

  • Ernesto Vladimír

    akkor ery balazs most liberalis kommunista vagy zsido? 🙂

  • erneszto vladimír,
    tudomásom szerint Éry Balázs nem zsidó,de attól még lehet egy értékes EMBER.

  • Eddig itt nem vettem részt a beszélgetésben, és ennek van oka.
    A legfőbb, hogy a címet elviselhetetlen bugrisságnak tartom, nem „fiatalos” bátorságnak, nem is radikális „igazságkeresésnek”. Nem álszentség: tudok káromkodni – sokat tanultam a műfajról élőben. Sőt, élőszóban magam is szabadjára engedem a trágár kifejezéseket – de az írás más. Nekem kevés, ha egy káros, alávaló gyakorlatra csak szitokszó a válasz: a tehetetlenség jele, nem a szókimondásé. Ráadásul a tapasztalataim is hasonlók. Az MTVA híradójában, mert egy helyen készül mind a 8(!) közös pénzünkből fenntartott kanális hírműsora: a 45 percből, – mínusz 5 perc sport, tehát negyven percből 29 percen át csakis „migráncsügyről” hallhattunk, a Leszbosz szigetére érkezőktől az aznapi mind a három „terrorcselekményig”, aminek egy halálos és két sérült áldozata volt. A maradék 11 percben meg átadtak, osztottak valamit valahol.
    A közvetítő közeg (a bemondó”) munkája itt az, hogy érhetően elmondja a híreket – ez nem újságírói munka, bár sokan vélik így, főként a tévés bemondókat számítják ide.
    Ezzel együtt a sajtószabadság NEM AZ ÚJSÁGÍRÓKNAK FONTOS, hanem a közösségnek. Ha nagyon cinikus akarok lenni, azt mondom: az újságírás egy szakma amit meg lehet tanulni. Egy profi bármikor képes egy jó(!) interjút készíteni ugyanazzal az emberrel, ugyanarról a témáról úgy, hogy az alany zseniális,tisztességes embernek látsszék, de úgy is, hogy az olvasó úgy érzi: ennél ostobább, galádabb embert nem látott még. Az „igazságot” az olvasónak, nézőnek kell leszűrnie az információkból. Ezért fontos a többoldalú és többszempontú tájékoztatás (sőt tájékozódás).
    Ehhez sok mindennek van köze, de a közvetítő személy anyukája vélt foglalkozásának semmiképp.

  • Többek között ezért nem megyek haza !
    Nekem a gyomrom fordul fel az otthoni stílustól, amitől ennyi év után felfordul a gyomrom. Ilyen stílust hallottam anno a Fiatalkorúak börtönében, az utcalányoktól!

  • Klárika,
    szerencséd volt,a fiatal korúak börtönében nem vetítettek amerikai filmeket,ahol a fucking ugyanúgy kötőszónak számít,mint a magyaroknál a bazd meg.

  • Tudom, Gyuri!

  • Ernesto Vladimír

    a hirszerkeszto nem azonos a bemondoval

  • Ernesto Vladimír

    „Hevesen vágytam ezekre a szavakra, mint még sose. […] Ennyi emberi csúnyaságban ki az, aki a nevetségesség veszélye nélkül fönnakadhatna egy bazmegen.” – Esterházy Péter

  • Az, h pár mosdatlan szájú nagy erővel,roppant irritálóan nyomat, nem jelenti azt h nem ők az elenyésző kisebbség.
    Ugyanez igaz sokminden másra is.

  • …mennyi álnéven írt érdekes komment…soknak köze sincs a bloghoz…a Bartók Rágiót rendszeresen hallgatom, autóban ülve szinte csak azt…igen, mondanak híreket is…ál-és hazugságcsokor borul ránk a hírolvasótól…nem kötelező hírszerkesztőnek, de hírfelolvasónak lenni…ha valaki ezt vállalta, vállalja annak pozitív és negatív következményeit…bizony,a hírekben hallott hazug infóktól hányingered is lehet, vagy káromkodni támad kedved…más: látom, néhány blogoló témától függetlenül hamar kedvenc témájához nyúl, hamar zsidózni kezd…régóta divat ez kis hazánkban…más: charlie nevű blogolót félteném, a féktelen irigysége nehogy beteggé tegye…Éry Balázs egy szabad, független, tehetséges előadó- és alkotóművész volt és a mai napig az…ismerve emberi és művészi kvalitását, az is marad…nem volt és nem is lesz szüksége mások támogatására…sőt!…a könnyűzene világában neki tartoznak, -hatnak sokan hálával…kedves charlie, kommentjeivel ön vált tisztátalanná,és hiteltelenné, mert leírt állításai valótlanok és…bár ártani meg bántani szándékozott mondataival…célba nem ért…

  • Cserjési Judit,

    így igaz, „nem kötelező hírszerkesztőnek, de hírfelolvasónak lenni…ha valaki ezt vállalta, vállalja annak pozitív és negatív következményeit” – amihez az édesanyjuknak mindössze annyi közük van, hogy megszülte és fölnevelte őket.

    Éry Balázs pontokba szedte „kirohanásának” okát, de cáfolat helyett csak indulatos szavak sorolására futotta „képességéből”. Ezzel az olvasót is lerántotta egy alacsony színvonalra, miközben az ellenzékisége is provokatőrré degradálódott.

    De ezt kellene tudni neki is.

  • Kedves Judit 11:38, nyilvánosan elkövetett alpári bunkóságot hölgy ellen nem követünk el még akkor sem, ha a tevékenységével vagy nézeteivel nem értünk egyet. Remélem ez a te köreidben is evidencia. Nekem sosem jutna ilyen eszembe, ez biztos a kommunista felmenőim hiányából fakadhat.
    Balázs szerintem is „független” előadóművész, a közönségtől biztosan az. Ugyanis a könnyűzenében az az egyetlen mérce. Persze lehet mérce a hatalmasságos apuka talpnyalóinak véleménye is, akik zenei kritikusként esetleg fényezik, fellépéshez juttatják Balázsunkat.
    Aki oda jut, hogy a celebgyárban (megasztár) dolgozik betanított zongoristaként – csak hogy pár perc reflektorfény jusson neki pl. egy tényleges művész, Rózsa Magdi mellett – azt nem hívjuk „alkotóművésznek”. Habár egyeseknek Győzike is művész úr.
    Hogy neki ki és miért tartozik hálával, azt nem tudom, gondolom nem ingyen végez szakmunkát.
    Irigy tényleg voltam rá, még a suliban, mivel hosszú haja csak neki lehetett -vajh, miért? – nekünk földi halandóknak a tornatanár tépkedte a pajeszunkat, hogy nem szeretné ha huligánokká válnánk, ezért irány a fodrász.

  • charlie,
    remélem,hogy Győzike még nem növesztett pajeszt.A testszínére sem kell Neked vigyáznod.Bea asszony megteszi.Bangó Margit művészete is megkérdőjelezhető?A napokban a Duna televízióban énekelte a Jiddise Mámét.Csodálatos volt!Nekem,Nekünk.Szebben szólt,mint ahogyan „zúg az a négy folyó”.

  • Ebből is látszik, h az ízlés is hit függő.

  • Nem hit,hanem hanem nép és tisztesség függő.

  • gyuri10
    2017 szeptember 25
    1:41 de.

    Tudományos tétel (és ez egybe esik az ősi tanokkal is), h a tudatosságaink számítógép működésben léteznek és ebből sokminden egyenesen adódik.
    Elsősorban az, h a tudatok tartalma (cakli pakli) KÉPZETES.
    A teljes elme valóságunk (személyiségtudatosságunk) ELKÉPZELÉSEK ALAPON TOVÁBBI ELKÉPZELÉSEK.
    Ez jó esetben tapasztalatok alapú és az újabb tapasztalatok alapján folyamatosan javított.
    Ezt nevezik GNÓZISNAK, TISZTA ÉLŐ HITNEK, TISZTA MODELLEZŐ TUDOMÁNYOSSÁGNAK.
    A személyiségtudatosságainkba (mikrokozmosz valóságainkba) a belső valóságainktól függő értelmezéssel fordítódnak bele a külső jelek. Számítástechnikai megfogalmazással, az inputjaink.
    Ma már a vízcsapból is az folyik, h valakik úgy programozzák az alattvalókat, mint számítógépes rendszergazdák a számítógép hálózatot és ezen belül az egyes gépeket.
    Ehhez találták ki a vallásokat is.
    A materialista köztudományosságot a bolsevik konstrukcióban tudományos materializmus megnevezéssel hivatalosan is államvallásként kezelték.

  • Nagy Gyula,
    nem teljesen világos számomra ez a fejtegetés.Akkor most a Bangó Margit tele érzéssel gyönyörű hangján a Jiddise Mámét melyik rendszergazdának köszönjük meg?

  • Nagy Gyula
    2017 szeptember 25
    8:03 de.

    Hát ebbe már egy kicsikét belezavarodtál. Való igaz, hogy a MÁTRIX című film ilyesmiről szól, sőt, ilyen helyzet egyáltalán nem is lehetetlen, csak az a baj, hogy akarva vagy nem akarva még egy ilyen tisztán számítástechnikai megoldásban is fel lehet fedezni a gépre csatolt emberek szabad akaratát, és ebből egészen jól ki lehet következtetni a manipuláció mértékét. A számítógépnek is van ugyanis egy belső logikája, amit nem lehet megbuherálni.

    És képzeld, ilyesmivel is foglalkoztam aktív fizikus koromban… 😀

  • „…ez biztos a kommunista felmenőim hiányából fakadhat.” Nemá Charlie! Nem vagy ennyire hülye!

  • A mindenségben jól felismerhető egy tudati hierarchia létezése, működése.
    Ez is jól modellezhető, jól vizsgálható.
    A személyiségtudatosságaink alatt is a biológiai lényünkben is ott van és a személyiségtudatosságaink fölött is folytatódik egészen a mindenség legfelsőbb tudatosságáig.
    Ezt is sokféleképpen modellezték, sokféle névvel illették.
    Úgy is, h (megszemélyesítetten) Ő az EGY, az EGY Isten. Az öreg isten, stb.
    Minden az EGY kisarjadzásaként és a részeként létezik.
    Arról már korábban is írtam, h a mindenségben van egy számtalan forrásból összetevődő zaj amelynek a mértéke időben változik és amely zavarja a tudatosságok közötti kommunikációt.
    Amikor kicsi a zajszint, akkor jól organizált a működés. Amikor nagy akkor növekedik a dezorganizáltsági szint.
    A zajszint hullámzása adja a vaskori, aranykori időszakokat. Ezek jellemzőit is sok forrásban leírták.
    Ezeket is figyelembevéve értelmezzétek mindazt amit mondtam.

  • T. Nagy Gyula

    Keveri

    a szezont a fazonnal,

    amikor azt írja, hogy

    „tudományos materializmus”.

    Ilyen fogalom (tantárgy) nincs.

    Összetéveszti az amúgy valóban létező

    > tudományos szocializmussal <, az van.

    Nem baj, tanulni sose késő. 😀

  • Nagy Gyula, Amit itt összehord, azt úgy híjják, hogy MISZTICIZMUS, méghozzá a köbön…

  • Nem tudom ki mikor született és kinek miről van közvetlen tapasztalata.
    Nekem van közvetlen tapasztalatom arról a tudományos materializmusról amelyben tagadták a genetikát és Pavlov (a kutyájával a benne kialakított feltételes reflexszel)volt a csúcs. Azokat pedig akik mást mondtak, mint az épp aktuális tanok, kemény megbélyegzésként is lebabonásozták, leklerikálisozták.
    A miszticizmusról pedig annyit, h azt próbálom megmutatni, h mi lehet a valós tartalom a mítosz réteg mögött.
    Mi lehet az amit az egymást követő rétegekben (az előző réteg igazsághitére építetten) egyre jobban demagogizáltak, míg végül eljutottak az újmaterialista filozófiáig és erre építetten a köztudományosság vallás létrehozásáig.
    Ami a nagy vicc, h már beledefiniálták ebbe a sötét anyagot és energiát. Ebből pedig már definiálhatók (a plebsz számára) a láthatatlanok (értelmes lények is) amik energia hatásokkal hatnak a látható világban létezőkre.
    Ezzel megnyitották az utat arra, h új felfedezésekként szépen eladják a plebsznek mindazt ami az ősi tanokban van.
    Még szép nevet is adtak a tovább formált és mégtovább formálni kívánt konstrukciónak. Prométheusz vallás névre keresztelték.
    A vezetőség nagy előszeretettel alkalmaz mitológiai megnevezéseket.
    Hogy is nevezték el az arab tavasz akció során létrehozott, terrorszervezetnek kikiáltott formációt?

  • A vilagon a materiaizmus elterjedt, nem csak a szocialista befolyasra, hanem inkabb amaterializmus erdekei miatt.
    En soha nem voltam materialista, 4 gyereket szultem es neveltem fel, talan ezert. T.i. a csoda az, mikor egy tokeletes ember csecsemo megszuletesen egy anya el kezd gondolkodni. Hogy lehetseges az, hogy ket mikroszkopikus kis sejtbol, egy tokeletes ember szulethet?
    Mindent megmagyaraznak ma mar, de ezt szamomra meg senki sem tudta megmegyarazni. Persze, ugyan ez all az allatvilagra is, ahol, az allat „kivalasztja” az o fajtajabol a parjat.
    A fajok igy maradnak fen, a szaporodas altal.

  • Persze, ezt a novenyvilagra is lehet alkalmazni, mikor egy magot ultet az ember a foldbe , vagy gyonyoru virag no ki abbol, vagy eppen repa es mas zoldseg.

    A termeszet nem materialis, eppen ezert termeszet!