Küszöbön egy harmadik „világégés”?

2017 szeptember 22 9:11 de.80 hozzászólás

Több mint hetven éve annak, hogy a második világháború véget ért. Mint tudjuk, és sokan meg is tapasztalták, az akkori „elosztás” nem sikerült valami jól. Hiába voltak vesztesek és győztesek, az újra felosztás nem ez alapján történt teljesen. Az akkori Szovjetunió, még a befejezés előtt megállapodott a három nagyhatalommal, az USA-val Angliá-val és Franciaországgal Európa újra felosztásáról. Európa keleti felét átengedték az orosz érdekeltségek szférájába. Itt orosz mintára diktatórikus rendszereket hoztak létre. Kiszálgáló személyzet is volt mindjárt.

Csak egyszer az ötvenes években volt kísérlet téve arra, hogy ebből az úgynevezett kommunista blokkból Magyarország és Lengyelország kiváljon. Heroikus harc kezdődött, de a megszállás tovább folytatódott, noha a nyugat beígérte a segítséget, ám az sehogy sem érkezett meg. Alig tíz évvel a háború befejezése után senki sem merte megkockáztatni egy újabb háború kirobbantását. Volt még egy erőtlen kísérlet Csehszlovákia részéről 68-ban, de ezt is ugyanúgy eltiporták.

A Szovjetunió megszünésével ezek a valamikori Varsói Szövetség nevű államok visszanyerték szuveranításukat és függetlenségüket. Eltelt egy pár év és egy régi nagy gondolat Európa egyesítése kezdte foglalkoztatni a már független nemzeteket. Létrejött az Európai Unió immár nem csupán nyugat európai országokkal, hanem keleteurópai országok is tagjai lettek. Ha kicsit jobban odafigyeltek volna az akkori vezetők, akkor az oroszoknak is helyet kellett volna biztosítani. Talán fel is ajánlották a társult tagságot, de az akkori orosz vezetők nem éltek a lehetőséggel. Próbáltak ugyan valamiféle együttmüködési tervezetet kidolgozni, ám az valmin mindig elcsúszott.

Európában megszűnt ugyan az orosz gyarmatosítás de Putyin hatalomra kerülésével az orosz „medve” felébredt álmából. Először a Közel Keletre igyekezett visszatérni több kevesebb sikerrel. Az ami valaha szinte elképzelhetetlen volt az orosz hadiflottának, hogy kimehessenek a Földközi tengerre, lassan de biztosan megvalósult. Sőt! Sziríában Latakije kikötőjében állandó orosz bázis jött létre. A nyugat mindezt ölbetett kezekkel nézte. Úgy gondolták az orosz ismételt jelenléte a Közel Keleten egyfajta egyensúly biztósítására illetve a szembenálló felek szétválasztására alkalmas lesz.

Közben megszülett az egyiptomi, majd pár évvel késöbb Jordániával is életbe lépett az Izrael Egyiptom közt már mőködő békeszerződés Jordániával is. A térségben még sem következetett be az annyira áhított béke. Ha még csak igen kis mértékben, de már akkor nyujtogatni kezdte csápjait az Iráni iszlám állam. Először csak az olaj árakkal, késöbb más módszerekkel is elérte azt, hogy a nyugat szemet hunyjon azon törekvéseivel szemben, hogy atomfegyver kifejlesztésén dolgozzon. A fenyegetett Izrael akkor még hiába kért segitséget, aggodalmait sorra elutasították. Kénytelen volt saját maga lépni.

Sziriában iráni segítséggel már lassan befejezéséhez közeledett az atomerőmű építése. Ám az izraeli légierő azt porig bombázta. Sokan azt gondolták, hogy ez a csapás majd gátat vet az iráni atomprogramnak. Ám éppen az ellenkezője történt. Egyre nagyobb lendületet vett.

Ezzel párhuzamosan igyekezett a térségben kiépíteni vezető szerepét. Ezt tette két okból: először is segíteni kívánta nagyobb mértékben az iszlám terrorizmust, másodszor az úgynevezett olajpiacon átszerette volna venni az irányítást ami nem sikerült. Szaud-Arábiával soha sem volt valami jó viszonya, viszont lassan de biztosan riválisokká váltak. Régen Szaud-Arábia is támogatta a terrorizmust, ám a vallási irányzatok az iszlámon belül ellenséggé tette a két államot.

Ez igazából akkor domborodott ki teljes mértékben amikor kezdetét vette az „arab tavasz”. Szinte mindenütt létezett már előre tolt „helyőrsége” az erősödő iszlamizmusnak amelynek egyik csoportja az Iszlám Testvériség Egyiptomban megdöntötte Mubarak hatalmát. Ez a mozgalom szinte futótüzként terjedt tovább. Megdöntötték a régi despóta uralkodók hatalmát úgy Irakban mint Libyában vagy más államokban. Megalakult az iszlám állam amely azzal fenyegetőzött, hogy a világot ha kell erőszakkal is iszlamizálni fogja.

A nyugat és az úgynevezett szabad világ szinte lebénultan szemlélte az eseményeket. Ám tenni igen csak kevesett tett, és amit tett az mind balul ütött ki. Amerika kénytelen volt megszüntetni a jelentős katonai jelenlétét Irakban és ezzel teret engedett az iszlám állam előretőrésének. Ám ez nem volt elég, hanem hogy az igéretük ne csupán holmi fenyegetésnek tünjön, terrortámadásokba kezdtek a jelentősebb nyugateurópai államok városaiban. Szinte egymás után következtek ezek be. London, Párizs, Madrid, Brüsszel és Berlin valamint más nagyobb városok lettek a célpontjaik. Az áldozatok természetesen mint minden esetben ártatlan polgári személyek voltak.

A szabad világ szinte képtelen volt gátat vetni ennek a folyamatnak. Aki ezek után is kételkedett még Irán semlegességében, ezúttal meggyőzödhetett arról, hogy minden jelentősebb terrorista szervezet iráni segítséget élvez. A józan ész azt diktálta volna, hogy Irán ellen egyre erősebb szankciókat fognak alkalmazni. Ám nem ez történt.

Bécsben az azóta elhíresült „perzsa vásáron” az USA és irán megállapodott az iráni atomprogram „névleges” továbbfolytatásában. Barack Obama az akkori amerikai elnök nem akarta észrevenni, hogy ez a megállapodás először is nem lesz betartva, másrészről egy újabb municiót adott az iszlámizmus fegyvertárának.

Eközben a Közel Keleről egy úgynevezett menekült áradat indult el az iszlám állam elfoglalt területeiről. A menekültek közt, – ahogy az később ki is derült,- nem pusztán menekültek voltak,hanem terroristák is. Görögország és Olaszország voltak az első menekült hullám fő érintettjei és késöbb egész Európa. Németország lett aztán a későbbi fő uticél, miután Angéla Merkel egy nyilatkozata során, megígérte a menekültek befogadását. Könnyelmű és elhamarkodott kijelentés volt, mivel nem egyeztetett egyetlen más únios tagországgal. Késöbb persze ez egy olyan folyamatot indított el Európán belül, ami nemhogy erősítette volna az együttmúködését az európai közösségnek, hanem a már meglevő értékeket is lassan de biztosan kezdte „korrodálni”.

Mindeközben egy újabb tűzfészek alakult ki délkelet Ázsiában. A koreai félsziget már a múlt században is háborus konfliktusok szintere volt. Ám az utóbbi időben miután Észak-korea új diktátort ünnepelhetet (nem újat pusztán a régi fia a „megboldogult” Kim Dzsong Il fia vette át a hatalmat) Észak-Korea ekkor kezdte el az atomprogramjának megvalósítását. Szinte senki sem figyelt oda ezen törekvéseire. A fenyegetett országok mint Japán vagy dél Korea süket fülekre talált. Csupán akkor szenteltek nagyobb figyelmet ennek, amikor már majdnem készen voltak az uj azombombájukkal amiről végig azt gondolta Amerika is és sokan mások, hogy üres fenyegetés. Mikor végrehajtották az első sikeres nukleáris kisérletet akkor eszmélt rá a világ, hogy ennek fele sem tréfa.

(Illusztráció: jose144 / DeviantArt)

A szankciók amiket közben hoztak Észak Korea ellen, ugyan olyan eredménytelenek voltak mint más esetekben. Hiába volt embargózva a koreai textiltermék azt továbbra is tudták exportálni. Sőt! Kina mint egyik legfőbb támogatója továbbra is küldte és talán küldi a segélyszállítmányokat. A helyzet súlyosbodott miután az új amerikai elnök Donald Trump sem tudott gátat vetni a koreai törekvéseknek.

A helyzet azóta csak fokozódott. Észak Korea azóta több sikeres atomkisérleten van túl, és közben iráni segítséggel kifejlesztett balisztikus rakétái már képesek elérni Amerika partjait. Az elmúlt hónapban rekétái már párszor behatoltak Japán felségterületre is. Trump ekkor az UNO-ban olyan kijelentést tett, hogy amennyiben Észak Korea tovább folytatja a kisérletsorozatát, katonai erőt fognak bevetni ellene, és ha kell akkor egész észak Koreát elpusztítják. Eközben Irán csapatokat dobott át a polgárháborús Sziriába. Az Izraellel szomszédos Golán fensíkon egyértelmüvé tette jelenlétét.

A napokban egy pilóta nélküli repülőjüket semmisítette meg az izraeli légerő Patriot rakétája. Izrael figyelmezetette Iránt, hogy amennyiben nem hagy fel a katonai akcióval, és nem vonja ki erőit Sziriából ellencsapásokat fog alkalmazni a sziriai területeken tartózkodó iráni erők ellen. Két nappal ezelőtt Amerika hivatalosan is bejelentette, hogy Izrael egyik déli légibázisán állandó katonai erőt fog állomásoztatni. Lehetséges, hogy ujabb viágháború kirobbanássának veszélye fenyeget? Kina és Oroszország egyenlőre várakozó állasponton vannak. A helyzet további romlását egyedül ez a két állam lesz képes megakadályozni. Remélhetőleg eredménnyel.

Avi Ben Giora

80 hozzászólás

  • Krisztina Katura


    Remélem nem jön a harmadik „világégés”!
    Teszik az írás az is, hogy történelmi igazságokat is olvashattam a II. világháború – hatalmak közötti újra felosztásáról – amit sokan még mindig nem tudnak.
    Ami viszont meghökkentett az, hogy a világ jelenlegi helyzetének romlását egyedül Kína és Oroszország „lesz képes megakadályozni”.

  • Avi, szerintem ezt ne erőltesd, ez a külpolitikai elemzés nem a te műfajod. Ekkora cikkben még a történések egy picinyke szeletét sem lehet korrekten körbejárni – mondjuk a koreai konfliktus okai – nemhogy a világ ezerféle érdekszféráját.
    Inkább az osztrák belpolitikát kellene szemlézned, azt ismered is, érted is. Valamiért mégis elhanyagolod.

  • Eszak Korea agreesziv allapotat csupan Kina erdekei okoztak

    Eszak Korea Kina lancos ebbe. EK fenyegetheti a vilagot naprol napra, s senki nem tressz semmit ellene.

    Ha Kina tenne azt, az maerikai lakossag soha nem vasarolan semmi kinai portekakat az uzletekben. Az Kinat sulyos gazdasagi valsagba dontene. Azt nem kepesek, sem hajlandok
    reszkirozni.
    De amig a vilag, fokent a US nem jelenti Kinanak nyiltan HA EK barmi felelotlen tettek koveten, Kina lessz felelosgre vonva azert. Csak aztan fogna Kina korlatozni lansos ebbet.

    Kina eteti EK-t. Segiti, ellatja mindennel.Kina nelkul EK nem letezhetne. Nem lehetne atom fegyvere, stb.

    De menve egy lepessel vissza a multba.
    Eszak Korea az US liberal politikusok ostobasganak a termeke.
    1945 ben a Truman adminisztracio adta EK-t Sztalinnak mint egy karacsonyi ajandekba az 1945 Augusztus 8-i haduzentert Japan ellen.

    Emlekszem egy onterviewra, a Dean Rusk , John Kennedy kulugyminisztere, aki egy fiatal ezredes volt 1945-ben, akit a Truman kormany kuldott Moskvaba megajandekozni oreg Joet az EK -i ajandekkal.
    Szavai szerint Joe majdnem a seggere esett.Alig tudta elhinni azt.

    Hat minmt a mondas, minden butasagnak lessz atka idejeben ! Az amit ma tanuskodunk.

  • Senkinek nem érdeke kirobbantani háborút Észak-Koreával. Jelenleg szájkarate folyik. Jó, tudom, közben Kim lődözi a rakétáit, és kísérleti robbantgat. Többek szerint jövőre készen lesz az USA-t is elérő atomtöltetet hordozó interkontinentális rakétájuk. Mindegyik atomhatalomnak van ilyenje, Kínának is, az oroszoknak is, mégsem ugrottak egymás torkára.

    Észak-Koreában rendkívüli nyomorban él a többség, erről a figyelmet elterelik a Trump-ellenesség felé.

    De el kell ismerjem, két imbecillis kiabál egymásra, ami akár fizikai agresszióba is fordulhat. Remélem, hogy mindkettőjük közvetlen környezete (vezérkara) visszatudja tartani őket.

  • Charli!
    Bizonyára ismered azt a mondást, hogy a műltból lesz a jelen és jelenből a jövő. Igazad van, hogy ez egy olyan dolog és téma amit nehéz körüljárni, de higgyed el, hogy oda kell rá figyelni. Az osztrák választásokról is lesz egy cikkem ugyan úgy a németről is. Az osztrák rendkívűl érdekes lesz. Már csak azért ismert soha nem vot ennyi jelentkező és jelölt mint most. Hogy még is mi lesz az eredmény? Senki sem tudja és még tippelni sem tippelnek mint régen. Kiderül majd.
    Sajnos kedves Krisztina ezzel kevesen számoltak. Igen, valóban: most a világ további sorsa főleg az ő kezükben lesz. Eddig is írányítottak de nem volt ekkora felelősségük.

  • Christopher Adam

    Drizari,

    szerintem sem akar egyik fél háborút, Kim pedig tudja, hogy egy háború szinte biztosan rendszerének bukásához vezetne. A Kim család alapvetően praktikusan gondolkodó dinasztia. A gond inkább ott van, hogy hibák és félreértések sorozata vezet „akaratlanul” háborúhoz.

  • Christopher Adam,

    sajnos igaz, ez is benne a pakliban.

  • Avi, „..ez egy olyan dolog és téma amit nehéz körüljárni, de higgyed el, hogy oda kell rá figyelni.”
    Persze hogy oda kell figyelni, de húsz háborús gócpontot megemlíteni egy cikkben elveszti fenyegető jellegét az egyenként is égető problémáknak. Írj egy sorozatot a témáról egyesével, itt egy hétig körbejárjuk, többet tanulunk mind a híradókból.
    A választási cikkedet pedig nagyon várom, hogy megértsük, lehet-e a németeknek 8 osztályos kancellárjuk.

  • Gratulálok! Kitűnő a cikk, igen pontos tárgyi leírással.

  • Szerintem is, háború készül…

  • Jól látjátok, hogy egyenlőre csak szavakban hadakoznak. De mind a kettő eszement akércsak Sztálin vagy Hitler. Hogy Kina vagy az Orosz nem akar háborút az egészen biztos. De mi van ha vagy Kim vagy Trump elveszti a fejit? Igen sok múlik az adminisztrácion is persze. Észak Koreában sajnos mindenki Kim igéjét hirdeti és vakon követi az utasításait. Ha valaki ellenkezik azokat vag kutyákkal tépeti szét vagy légvédelmi ágyukkal löveti őket szitává. Egy olyan rendszer ahol még egy esetleges belső pucs katonai hatalomátvétel sem vezetne enyhülésre. Sőt! Kimnél csak rosszabb jöhet. A Trump féle adminisztráció szerencsére jóval áttekinthetőbb és ott nem valószin, hogy egyedül Trump döntésén mulik egy háborű. Ámbár ott az a hiba, hogy a pénz beszél. Márpedig eddig Trump úgy vezette az USA-t mint valami családi válalkozást.

  • Avi,

    ” Amerika kénytelen volt megszüntetni a jelentős katonai jelenlétét Irakban és ezzel teret engedett az iszlám állam előretőrésének… ”

    Kenytelen volt? Ki kenyszeritette Obamat?

    ” A helyzet azóta csak fokozódott. ”

    Igen, a nemzetkozi helyzet fokozodik! 🙂

    Hogy lesz-e 3. Vilagbajnoksag, azt nem tudom. Valoszinu most is helyi jellegu torzsalkodasra tervezik a dolgot, de mivel mindegyik harcolo fel valamelyik nagyhatalom proxy-ja, kiszelesedhet a haboru.

    Na es Eszak-Korea is erdekes, bar azt valoszinu le fogjak soporni a terkeprol, hogy ne kelljen katonak szazezreit felaldozni miatta.

  • Avi,
    az oroszok 1953-ban vonultak ki Ausztriából.

  • Avi Ben Giora !
    T.Gergely Bátyám !
    Kitűnő látleletet, tolt ide, köszönjük a rémisztgetést !
    A dolgozat rendben van, csak az ijesztő, hogy, igaz !
    Kim, nagy játékos, kivárta, azt a világpolitikai sanszot, amikor, zsarolhat… Az USA nyomorúlt „demokráciáját” úgy exportálta, hogy a fagylalt visszanyalt, mindenhol tragédiák sorozatát idzéte elö !
    Kivárta, azt hogy az USA elnöke, kénytelen kelletlen kijelentette, hogy a Kim rendszerét nem akarja megdönteni..
    Kim ennél nagyobb megerősítést nem is zsebelhetett volna be..
    – És itt kellene megállnia, és nem ezt bíztatásnak betudni.. – mert a következő, lépés a teljes megsemmisítése lehet csak..
    Gratulálok a mértéktartó elemzéshez!

  • gyuri10
    2017 szeptember 22
    5:00 du.
    Gyuri bácsi szerintem 1955-ben és úgy tudom hogy, tőlünk meg 56-ban kellett volna, de közbe jött a szuezi válság ezért a ruszkik megegyeztek az amcsikkal még egy pár év haladékban, ami végül 35 lett, viszont az amnéziás amcsik a németeknél és a jápánoknál még mindig ottfelejtődtek.

  • slapaj
    2017 szeptember 22
    5:46 du.
    Kedves Slapaj, szerintem a tragédiák sorozata be volt kalkulálva, mert nekik az megért annyit hogy, ott maradhassanak „rendet csinálni és őrizhessék a „védelmezett” szegény országok javait.

  • Avi,

    A cikk jo. de kiefeszitenem, ami kimaradt, vagy maskepp latom:

    1. 2 vilaghaboru utanni felosztas. oke. A nyugat szart ra 56-ra, 68 -ra vagy 80-ban Lengyelorszagban tortentekre. Ez is benne volt a szerzodesben ? Lehet.
    2. 90 utan megszunt a KGST, es a Szovjetunio, volt coocialista orszagok a csod szelen. Rengeteg gyarat bezarnak mindenhol (talan ez is akarva volt). Szerencsetlen alkoholista Jelcin, szinte eladja az egesz oroszorszagot. Kaosz mindenhol a keleti blokban. Az amcsik attol felnek nehogy veletlenul valamelyik orult a nagy kaoszba megnyomjon egy gombot.
    3. Magyarorszag egyeduli eselye, hogy csatlakozzon az EU-oz. Ezt a nyugat ki is hasznalja. Megszunt :Malev, Ganzv, orion, Tungsram,Ikarusz, banyak, cukorgyarak, sorolhatnam reggelig.
    Helyette: 2 osztalyu nyugati markak.
    4, 2001 szeptember 11 (ez miert maradt ki?) , mindent megvaltoztatott. Afgan bevonulas keressuk Ben Laden -t (10 ev utan lelovik Pakisztanban), Irakban tomegfegyver (nem talaltak semmit) 1 millio ember meghall a polgarhaboruban. Arab tavasz :
    mindenutt kaosz, utolso pillanaba beleegyznek hogy Egyiptoba visszaallitsak a katonai diktaturat, mert ha nem megnagyobb kaosz. Libia Khadafi megolese,polgarhaboru.
    Hibat hiba halmoztak a szovetsegesek. De lehetne Yemenrol, Nigeria, Szomalia- rol is irni boven.
    5. ISIS. Ez megerne 1 kulon cikket. Oroszok, szovetsegesek akarjak hogy megszunjon, harcolnak is , semmi eredmennyel. Miert ? Kinek az erdeke hogy maradjon az ISIS? Torokonek,szaudiaknak, Irannak biztos.
    6. E korea. Ameddig Kina tamogatja Koreat, fujhat a seggebe Amerika , ezt nagyon jol tudja Kim Dzsongun.
    7. Migracio. Ez is csak a toketlen europa problemaja. Senki nem fogadja oket: sem eszakamerika, sem ausztralia. A testveri orszagok Szaud Arabia, Katar, stb, rohog az egeszen.
    8. Iran. Szerencsetlen Obama,amikor hibat hibara halmozott: kivonulas Irakbol, Libia, Afganisztan, arab tavasz, stb, gondolva hogy helyrehozza a hibait, alairja az atomegyezmenyt.
    Ekkora barmot !! Es senki nem szolt kozbe ? Kinek volt az erdeke ?

    Folytathatnam, de mara ennyit.

  • Száz szónak is egy a vége –

    „Ha a sok becsületes, tisztességes ember nem szembesül néhány gonosz emberrel, akkor a gonosz győzedelmeskedik”. (President Trump).

  • U.S. Presidents inaugural addresses to the United Nations.

    Truman in 1946: Asks end of fear of war. Declaring that it would be a disaster to the world if the United Nations should be split into „irreconcilable parts” by different political philosophies.
    Eisenhower in 1960: Today, I come before you because our human commonwealth is once again in a state of anxiety and turmoil. Urgent issues confront us.
    Kennedy in 1961: The weapons of war must be abolished before they abolish us.
    Johnson in 1963: Our understanding of how to live, live with one another, is still far behind our knowledge of how to destroy one another.
    Nixon in 1969: The time has come for peace.
    Ford in 1974: The economy of the world is under unprecedented stress.
    Carter in 1977: We can only improve this world if we are realistic about its complexities.
    Reagan in 1982: The scourge of tyranny cannot be stopped with words alone.
    G.Bush in 1989: Rid the world of these truly terrible weapons. (Mr. Bush promised his own cuts to weapons programs, pledging, with certain conditions, that the United States would destroy more than 98 percent of its chemical weapons stockpile within eight years.)
    Clinton in 1993: We live at a turning point in human history.
    G.W.Bush in 2001: Civilization itself, the civilization we share, is threatened.
    Obama in 2009: We share a common future.
    Trump in 2017: If the righteous many don’t confront the wicked few, then evil will triumph.

  • Orsós Elemér,
    53-at emlékezetből írtam.Lehet,hogy Neked van igazad.Egyébként az 56-os revánsba Amerika és a nyugat akkor sem avatkozott volna be,ha minden harc nélkül Szent István koronájával Eisenhowert vagy Habsburg Ottót akarták volna megkoronázni. Habsburg Ottónak egykor fel is ajánlották a magyar trónt. Békében akart élni és meghalni.A szuezi válságnak,más néven a Szinai háborúnak legfeljebb utólagos kázus belli vakargatása lehetett.Az egész perpatvart a dolgok természetes folyamataként Kádár elvtárs bábkormánya oldotta meg. Viszonylag nem is túl nagy áldozatok árán.Ha pedig a nyereséget is számításba veszem, hát…én is és még 200.000 ember megspóroltunk magunknak további 33 évi”víg esztendő”várást,ami még ma a levegőben lóg.

  • Én is sokszor írok a 2 v.háború kitörésének körülményeiről.

    Pl. a gazdasági válság miatt sok volt a munkanélküli, nyomorgó ember, akit a szélsőséges pártok meg tudtak szólítani.

    A nagyhatalmak köre a 2 v.háborúban úgy alakult, hogy akkor még volt benne európai, manapság ez nincs így. Mivel az európai nagyhatalmak gyarmatbirodalma felbomlott, több ottani régióban nagyhatalmi vákuum alakult ki. Pl. Közel-Kelet, ahol a SZU és az USA harcolt a befolyásért. Láthatjuk, hogy milyen eredménnyel …

    Manapság többpólusú világ van, az USA-ból nem lett egyedüli szuperhatalom. Szerintem ebből van a legtöbb a konfliktus. Ráadásul az USA szeretne világhatalom lenni, de az ezzel járó feladatokat mégis szeretné lerázni valahogy magáról.

    A nyugati embereknek ez egy apokaliptikus látomás, ahogy az USA elveszti vezér szerepét a világban. Ezzel együtt jár, hogy a demokrácia export is csökken. Ez egy lehetőség is a szerencsétlen országoknak, ahol a többé-kevésbé jól működő rendszereket kellett lecserélni az amerikai mintára.

  • Avi,

    A jelen helyzet kialakulásában az USA gyarmatosító törekvésének elévülhetetlen érdeme van.
    Beleértve azt is, hogy S. Husszein példáján a KIM-család világosan lemérhette, hogy mennyit ér a nagyhatalmak szava. Semmit.
    Ha a kelet-ázsiai térségben nem ülnének jelentős ásványi vagyonon a különböző országok, akkor éppen olyan nagy ívben tennének rá az ottani diktatúrákra, ahogy Boszniában falvakat mészároltak le úgy, hogy a kéksapkások lábhoz tett becsülettel figyelték.

    Alkalmasint az, hogy Japán anno beszállt a II. világháborúba szintén az USA-nak köszönhető. Mert amikor embargó alá helyezték az olajszállításokat nem igazán hagytak más választást a japán vezetésnek, mint a déli szigetek irányába indított expanziót.

    Egyébként nem szeretem a történelmi párhuzamokat, de már a 9/11 kapcsán is írtam (akkor még az Index azóta szétvert fórumára), hogy a forgatókönyv gusztustalanul hasonlít a I/II vh, -ra.

  • akarki
    2017 szeptember 22
    9:24 du.

    Az ISIS nyugodtan lehet az USA, illetve a nagyhatalmak „találmánya”
    https://endresy.blogspot.hu/2015/07/isis-usa-szamizdat-conteo.html

    Az egy megint más kérdés, hogy ha a II. vh. párhuzam megmarad az USA közel-keleti csapongásainál, akkor ki fogja megállítani és milyen áldozatokkal?

  • Azt hiszem, mindenki aki most itt kofejtette a véleményét(bele értve ngem is) nem teljesen tisztán látjuk,mi a megrendezett és mi a valóság. Ezt azért merem ide vésni, mert nem egy és nem két olyan dokfilmet láttam az utóbbi időben, amely nem arra blazírozott, hogy az amerikaiak nem e manipuláltak be sok dolgot. Nos csak egy legutóbbi „kutakodás” eredménye. A 9/11 nél a fő célpont a World Tréd Center volt. Telibe is kapták kép utasszálítóval nyakig töltvwe kerozinnal. Igen ám de utána két utcával odébb mikor már a túzoltok lokalizálták a lándokat és a környéken biztosították a további áram és gázszolgáltatást. Aztán egyszercsak egy nagy bumm és összedölt egy másik felhőkarcoló is. Sok teoria volt erről, hogy gázrobbanás meg miegymás, és most sokan azt mondják robbanóanyag volt az épületben ami időzítve volt. Ha átnézték a tűzoltók akkor hogy maradhatott ott? De menjünk tovább. Annó a WTC elleni támadással szinte egy időben a Pentagon környén is volt robbantás. Ezt is becsapódó repüőnek tulajdonították. Igen ám de valaki világgá dobolta azt a videó felvételt ami pontosan akkor készült. Nem is kell nagyon odafigyelni a felvétel nézésénél, de egy fia repülőgép nincs a képen, viszont hatalmas lándok és robbanás igen. Hm! Akkor előfordulhat az a verzió, hogy ez utóbbi megrendezett volt? Mint ahogy az is le van vastagon tagadva, hogy annó Bin Ladent az amerikai CIA is kiképezte. Ezek roppantul érdekes és elgondolkoztató dolgok. Nem e lehetséges e az az elmélet, hogy bizonyos dolgok előzetes „megrendezés” után kerültek megrendezésre? Ne tessenek félre érteni. Nem egy új összesküvés elmélet.

  • akarki,

    ” Migracio. Ez is csak a toketlen europa problemaja. Senki nem fogadja oket: sem eszakamerika, sem ausztralia. ”

    Ebben biztos vagy? Trump annit sem tudott elerni, hogy atmenetileg, 3 honapig megallitsa a beozonlesuket.

  • Avi Ben Giora,

    a Pentagonba belevezetett repülőgépnek volt lajstromszáma, járatszáma, utaslistája. Az utaslistán szereplők egyike se él a családja körében. És azonnal kiderült a haláluk, mert mobiltelefonjukon nem voltak elérhetők, és ami telefonok teljesen süketté váltak a becsapódással egyidejűleg.

    A témához visszatérve : ma olvastam a hírt, Kína bekeményített, több importáru átvételét leállította Észak-Koreától, köztük vannak a textiláruféleségek is, amik eddig a legnagyobb tételként szerepeltek a két ország közti kereskedelemben.

  • Avi Ben Giora

    A WTC-t de facto el akarták bontani. Afganisztánt de facto meg akarták támadni.
    A WTC-ben dolgozók közül sokan „véletlenül” otthon maradtak. Ha repülőgéppel akarnál egy ilyen felhőkarcoló-páros elintézni akkor miként csinálnád?
    A sokadik emeleten két géppel, és a sokadik emeletiség miatt bizonytalan eredméánnyel, megadva a menekülés lehetőségét a munkaidőcsúcs előtt véletlenül ott levőknek, vagy meredeken rávezetve az összekötőelemre, egy géppel meredeken, azonnal berobbanva és kicsit később, sokkal több, meneküléstől elvágott áldozattal?

    Ha a pusztításra akarsz maximalizálni, akkor kétségtelenül az utóbbi lenne a „nyerő”. Márpedig Oszama sem hülye nem volt, sem szívbajos. Bevállalni is napokkal később vállalta az ügyet, amikor már tudható volt: úgyis kivégzik.

    Ezzel szembe, ha látványos akciót akart valaki egy bontással egybekötve, és nem túl sok áldozattal, de casus bellinek még éppen elfogadható mértékkel, akkor nem is tehette volna másként, mint ahogy lezajlott a WTC bontása.

    A Pentagonban akkortájt zajlottak a felújítások Az akkor keringő képek alapján egy nagy luk lett, mintha a gépnek nem lettek volna szárnyai. S éppen ott, ahol a felújítás még nem történt meg.

    Egyáltalán nem véletlen, hogy conteo-k kezdtek keringeni arról, hogy talán nem annyira O. B. Laden volt a hunyó az ügyben. Mert haszna a titkosszolgálatoknak, a héjáknak nagyobb származott belőle

  • Kina nagy valószinűséggel továbbra is kemény marad. Neki abszólut nem érdeke egy esetleges nagyobb konfliktus. Itt sajnos ami a helyzetet elfogja mérgesíteni az Irán lesz. Ma jelentették be egy 2000 km-es rakéta sikeres kisérletét. Ezek a rakéták sajnos már közvetlen veszélyt jelentenek Izraelre. Nem volt egy okos dolog amerikai csapatokat betelepíteni Izraelbe. Ez most a jelenlegi helyzetben olaj a tűzre.

  • Avi Ben Giora
    2017 szeptember 23
    9:28 de.
    Igen, bizony aki képes elfogulatlanul és logikusan gondolkozni(mint Te is!) az eljuthat ilyen következtetésekre a nagyhatalmak(nem csak az USA!) melldöngető ártatlanságának megcáfolására. Sok rongyos hamis zászló lengedezését lehet még egy mákszemnyi logikával is felfedezni, amit a fősodor belénk akar magyarázni, de szerencsére egyre több a gondolkodó ember.

  • Latom hogy a temaban, mindenki egyettert, hogy vannak bizonyos dolgok amik kesobb derulnek ki.
    Miklos, Trump megprobalta megallitani a mexikoi emigraciot. De ez sokkal masabb mint az europai muzulman emigracio,
    1. A keritesen atszokott emberkek nem kapnak segelyt. Igy dolgozniuk kell. A gyumolcsfarmokon szinte csak ilyenek dolgoznak Kaliforniaban. Megeri Az USA nak ? hat persze, hogy igen.
    2. Igen van kabitoszercsempeszet, De ezeket nem a szerencsetlen keritesmaszok hozzak be. Ha lattad a Narcos sorozatot, eleg jol bemutatjak hogy hogy is tortent, es tortenik a mai napig.
    3. Kalifonia anno, mexikohoz tartozott. A spanyol anyanyelvu migransokkal, maskulonben nagyon jol alkalmazkodnak az USA eletvitelhez. Ugyanaz a vallas, kultura, ertekrend, stb. Persze kisebb nagyobb elteresekkel.
    Egyszoval nem lehet osszehasonlitani a mexikoi es a muzulman (arab) emigraciot.

  • gyuri10
    2017 szeptember 23
    5:37 de.
    Az a két év ide-oda tényleg lényegtelen és abban is igazad lehet, hogy, az USA nem mert volna katonailag beavatkozni, mert úgy tudom hogy, akkor még a Szovjetúnió nukleáris fegyverek terén nagyobb csapásmérő arzenállal rendelkezett, ezért sokkal ésszerűbb volt suba alatt „árukapcsolással” kiegyezniük. (Ha te itt becsukod a szemed, akkor én meg ott nem látok semmit!)

  • Mióta élek, többször is fellángolt a III. Világháborútól való félelem, különféle nemzetközi feszültségekkel kapcsolatban.

  • Avi Ben Giora
    2017 szeptember 23
    9:28 de.

    Ez nem újdonság. Vannak konteók arról, hogy Pearl Harbour előtt az amcsi elnök tudott esetleg a támadásról. Az a gyenge pontja ezeknek az elméleteknek, hogy ekkora kockázatot ugye egy politikus nem vállalhat, hacsak nem teljesen őrült.

    Én Chris-szel értek egyet, hogy a hibák és félreértések sorozata vezethet háborúhoz, mint pl. az első világháborúban.

  • Orsós Elemér,
    a szembecsukás egy kicsit sántít,mert a magyar revánsnál mindkét oldal klaccsokkal és davajgitárokkal pöckölték egymás orrát és az arabok is ugyanazzal a csúzlival és a T-34-esekkel pukkantgattak nálunk.A francia mirageok és pilótáik pedig jobbnak bizonyultak az akkori mig-17-eseknél,még akkor is amikor a szovjet pilótákat kellett jobb belátásra szenderíteni.Az emberanyag és az ideál differencia is hozzájárult,hogy nem játszott senki hunyót.61 év távlatából lehet sok mindent fényezni vagy sározni.A lényeg a végeredmény.

  • akarki,

    ” Trump megprobalta megallitani a mexikoi emigraciot. De ez sokkal masabb mint az europai muzulman emigracio,
    1. A keritesen atszokott emberkek nem kapnak segelyt. Igy dolgozniuk kell. A gyumolcsfarmokon szinte csak ilyenek dolgoznak Kaliforniaban. Megeri Az USA nak ? hat persze, hogy igen. ”

    Nem eri meg az USA-nak. Csak azoknak, akik rabszolgaberert akarnak dolgoztatni. Kb. 15 millio mexikoi illegalis dolgozik Amerikaban, mikozben 80-90 millio amerikai munkanelkul van.
    Es persze az amerikai nem akarja azt csinalni, mert nem konnyu a tuzo napon egesz nap hajlongani a salatakert, kaposztakert. stb. Viszont ha nem adnanak cocjalis segelyt annak az egeszseges egyennek, aki visszautasitja a szamara kijelolt munkat, valamint ha az illegalist alkalmazo farmert, illetve etteremtulajt … stb … betegre buntetnek, mindjart nem lennenek illegalisok, es a munkanelkuliseg is jelentosen csokkenne. Ezzel egyutt az allam kiadasai is.

    De hat en nem vagyok kozgazdasz. Bandink biztos jobban ert ehhez. Le mernem fogadni, hogy szerinte minden amerikait cocjalis segelyre kell tenni es behordani a fel vilagot rabszolganak.

    ” 2. Igen van kabitoszercsempeszet, De ezeket nem a szerencsetlen keritesmaszok hozzak be. ”

    Ne izgulj. Azok is.

    ” 3. Kalifonia anno, mexikohoz tartozott. A spanyol anyanyelvu migransokkal, maskulonben nagyon jol alkalmazkodnak az USA eletvitelhez. Ugyanaz a vallas, kultura, ertekrend, stb. Persze kisebb nagyobb elteresekkel.
    Egyszoval nem lehet osszehasonlitani a mexikoi es a muzulman (arab) emigraciot. ”

    Ez igaz. Nekem tobb mexikoi baratom is van, jartam is arrafele, jopofa emberek.
    A legjobb megoldas lenne hivatalos munkavallalasi engedelyt adni 2-5 evre, de csak akkor ha valoban nem talalni amerikait, aki elvegezne a munkat.
    Ami trukkos, mert asszem Amerikaban sem kenyszerithetnek senkit sem arra, hogy lakhelyet csereljen azert, hogy munkat talaljon. De ezen is lehetne eppen valtoztatni, es fontos is lenne, mert a generaciok ota tarto munkanelkuliseg nagyon tonkretette az embereket.

  • gyuri10
    2017 szeptember 23
    5:16 du.
    Ebben teljesen igazad van, de én a Magyarországnak beigért, megkecsegtetett, oroszok elleni, nyugati és amerikai beavatkozásra gondoltam.

  • gyuri10
    2017 szeptember 23
    5:16 du.

    Kissé körülményesen fogalmaztam, lényeg az hogy, az 56-os nyugattól és USA-tól beigért segítség csúnyán elmaradt a lelkes felheccelés és lázítás után.

  • gyuri10
    2017 szeptember 23
    5:37 de.

    Lehet, hogy Te így látod, végső fokon, te a „hazádba” mentél. Viszont Kádár felakasztatott 35O ártatlan embert és és a 2OO ezer ember többségbe idegenbe menekült, ahol már gyermekei NEM magyarok, azaz az unókái.

  • Miklos,

    Itt Kanadaban hivatalosan jonnek a mexikoiak dolgozni, 3-4 honapot . Igen , nem aotmfizikusnak alkalmazzak (biztos van olyan os) hanem a foldeken, minimalber alatt. Miert minimalber alatt ? Mert rengeteg ostermelo nem tudta kifizetni meg a minimalbert sem az alkalmazottaknak, es a foldek uresen alltak.
    Beszeltem en is ilyen kozepamerikai emberrel. Istaloszeru epuletbe laknak, kajat kapnak, hetvegen elviszik busszal a bevasarlokozpontokba, bolhapiacra, stb. Minden penzt felretesz, es boldog hogy johet dolgozni Kanadaba. Hogy rabszolgamunka ? Itt a munka nem szegyen, hogy sokan nem csinalnak az is biztos.
    Azt irod hogy nem eri meg az amerikai allamnak a mexikoi melos .
    Ha csak amerikaiak dolgoznanak a foldeken, tonkemennenek a farmerek. Idem mint kanadaban.
    min 10$ oraber (azzal maskulonben ehenhalsz Kaliforniaban) + befiztni az osszes jarulekokat, adokat, stb, a banan rogton nem 0.60$ lenne az uzletkben hanem 1.20 $.
    Mas. Szerencsetlen mexikoi aki atmassza a keritest, mennyi narco lehet nala ? 1-2 kilo, legyen 5kg. Es a tobbi 100 ezer tonna honnan erkezik ? Hajoval, maganrepulogepeken, stb,stb.
    Maskulonben latom hogy 9/11 -el sokan elgondolkoztok, hogy hogy is volt az igazabol.
    Avi jol latod, iran 100-szor veszelyesebb, mint E Korea. Tudod a kozmondast: az a kutya aki ugat, az nem harap.

  • akarki,

    ” Ha csak amerikaiak dolgoznanak a foldeken, tonkemennenek a farmerek. ”

    Ez talan igaz, de nem azzal van a baj, hogy a farmernek sokat kell fizetnie a munkasnak es az allamnak, valamint kotelezo biztositasoknak es egyeb anyamkinnya, hanem ott a baj, hogy kicsit tul sok a middleman a farmer es a fogyaszto kozott. Nehany middlemen csak annyit csinal, hogy alair es lepecsetel egy papirt es bekasszirozza a millioit. Talan ki kene iktatni.
    Tovabba, a regulations, (szabalyozas?) is olyan ugyesen vannak megoldva, hogy ahol kene ott alig van, ahol pedig nem kene ott csostul.
    Na es lehetne a korulmenyekre valo tekintettel adomentesiteni is a farmert, vagy olyan minimalis adot szedni tole, amit meg en is ki tudok fizetni.
    A nem-akarasnak es lustasagnak nyoges a vege.

    ” Maskulonben latom hogy 9/11 -el sokan elgondolkoztok, hogy hogy is volt az igazabol. ”

    Mit ertesz ez alatt? Hogy az amerikai kormany embereinek nem jutott eszebe valami egyszerubb megoldas, hogy urugyet talaljanak Afgi megszallasahoz? Mind dilettans hulye lenne?
    Ha erre gondoltal, akkor megkerdeznem, hogy amikor a vak imam probalta robbantassal lerombolni a WTC-t evekkel korabban 9/11 elott, azt is az amerikai hatterhatalom intezte? Miert nem sikerult?

  • Klárika,
    én nem a”hazámba”,hanem a HAZÁMBA érkeztem.Nem azért hagytam el a „hazámat”56-ban,hogy 3000kilométer távolságból búsmagyarkodjak még 61 évvel később is.

  • Orsós Elemér,
    felheccelni és lázítani csak olyanokat lehet akik maguk is hajlamosak erre az alattomos viselkedésre.Lásd:Transsylvania. Akiknek eszük is van és nem csak indulataik azok elfogadják az irredenták segítségét,mert miért ne és ennyi.Jártunk Erdélyben a székelyek és a csángók között.Legtöbbjük nagyon értelmesen megmagyarázta,hogy inkább vállalja,hogy a románok nevezzék őket magyarnak,minthogy Magyarországon mutogassanak rájuk lenéző fensőbbséggel: bocskoros oláhoknak nevezve.Ezt a csomagügyletet mindig megkapták.

  • Miklos,

    igaz a middleman, es tenyleg jo lenne adomentesiteni a farmereket. Talan akkor nem dolgoznanak, heti 70-80 orat nyaron.
    911. Rengeteg video van errol a temarol. A legtobb osszeeskuveselmelet. Gondolom te is lattal 1 parat. Ha nem, kuldok linket. Nagyon sok TENY, is szerepel az allitasok kozott, amire az USA kormany nem adott magyarazatokat. Es akkor elkezdodik az esszeeskuves elmelet.
    Ami viszont nehezen magyarazhato,ha tenyleg valakik megszerveztek, hany ember kellett ehez, es ezek ennyi ev utan sem beszelnek.
    Egy ilyen esemeny megszervezesehez tobb 100 ember kell. Pentagon, CIA, kormany, stb,stb.
    Egyszoval nagyon kerdese a 911 esemeny.

  • Ami azt a kerítést illeti, ott a mexikói határ mentén, marad csak puszta fenyegetőzés. Trump tudta vagy sem, avagy pénzt akart belőle kovácsolni, de tisztában volt azzal,hogy azok a farmerek akik mexikói fekete munkásokat alkalmaznak, nem lesznek nagyon lelkesek az ötletért, hogy a szinte ingyen munkeerőt kitiltja az országból. Hogy le- e, kenyerezték Trumpot vagy sem, azt sem fogjuk megtudni. A kedves izraeli olvasok most ne sértődjenek meg. Annó amikor még nem volt ennyire elharapódzva a terrorizmus szinte naponta jártak át dolgozni az arabok a területekről. A környező településeken a segédmunkák nagy részét, beleértve a mezőgazdasági munkákat, ők végezték el, szinte ingyen. Az építkezéseknél is ők dolgoztak.Az egy más lapra tartozik, hogy a kerítés megépülése után(szükség volt rá de biztonsági okokból)munkaerő hiány lett. Ezt próbálták meg eloszlatni a „vendég” munkásokal a Fülöp szigetekről meg ki tudja honnét. Megemlíteném, hogy valamiképpen visszakéne állítani a régi rendszert. Mert igaza volt annak a néhai polikusnak, hogy ha nem adsz az arabnak munkát és kenyeret akkor lázadozni fog, és túl sok ideje lesz követ hajigálni. Ezt esszük most.
    Ami a kábítószer kereskedelmet illeti Amerikában és Izraelben. Izraelben annó senkit sem érdekelt a kábszer. A libanoni háború idején szinte mázsaszámra próbáltak leusztatni kitömött autógumikban kábszert Izraelbe. Ki is halászták ezeket de főleg a hatóságnál kötött ki. Maguk a lakosok szolgáltatták be. Egyrészről mert akkor még nem volt piac rá, és a külkereskedelem sem volt kifejlődbe(sajnos manapság élvezői is vannak Izraelen belül, és a külkereskedelme is biztosítva van) Amerikában ha nem is formálisan, de létezik egy titkos megállapodás a hatóságok és dilerek közt. Tessnek csak kicsit visszalapozni a vietnámi háború időszakára. A halott katonák koporsói jelentős mennyiségű kábszerrel voltak kibélelve.Miután a háború után megszünt ez az útvinal. újabb lehetőséget kellett keresni. Mexikó volt a legideálisabb lehetőség. Nem tudom elhinni, hogy pár amerikai multi ne volna benne az egyre jobban virágzó csempészésben.

  • Csodalkozom mit velt az iro a „masodik”, vagy meg az „elso vilagegesenek” ?

    Tomeg pusztitasok es tomeg gyilkossagok a haboruk tettei

    De ami a mai Eszak Kora esetet illeti. legyunk oszintek abban, hogy EK egy soverigne allam. Azon alapon keszihetne barmi fegyverzeteket mint barmi mas allamok. Nem ?
    A problema hogy EK egyedul amely naponta fenyegeti a vilagaot azok hasznalataval a tomegpusztitasra.

    Sot, a US hatrozatanak az eredmenye. A Truman administracio adta Korea eszaki felet Sztalinnak mint egy ajandekot. Csupan mert Sztalin hadat uzent Japan ellen 1945 Augusztus 8-an.

    Semmi ertelme nem volt, de az tortent.
    Dean Rusk, Kennedy kulugyminisztere, aki 1945-ben egy fiatal ezredes volt, volt kuldve Moszkvaba a hirt, ill. az „ajandokot” nyujtani Sztalinnak. Sajat szavai szerint, Sztalin alig tudta elhinni azt.

    Teaht azert vagyunk ma itt a leheto haboru kuszoben ismet.

    De manapsag, EK Beijing ugynoke mind disznosagokat, ill fenyegeteseket kovetni. Senki nem reagalt semmire eddig.
    Ha Kina tenne, ill.tette volna akkor senki nem vasarolna portekaikat. Azzal Kina csodbe jutna.
    Tehat Kina erdeke fegyelmezni Kim elvtars ugynoket. Az Kina edeke is .

    Ammi a bekes megoldast illeti, az csupan Kim minden kovetelesenek teljesitese lehetne.
    De az tortent mar ismtelten.
    Carter elnok szemlyesen ment oda, meg adott mindent nekik.
    Hasonloan Clinton engedelmeskedett minden koveteleseikben.
    De azon kivul NK teljesen figyelmen kivul hagyott minden megeggyezest.

    Ha KIM haborut kezd, azt nem fogja a US leulve venni.
    Na es mi abban a US vetke ?
    Mit fognak tenni a nemzetkozi hatalmak a haboru megelozese erdekeben?

    Irtam mar ezt elobb, de eltunt a KMH lapjan.

  • Avi,

    Jol latod a dolgokat. Volt palesztin (arab) kollegam aki itt Kanadaban vegete el a sulit, dolgozott Izraelbe, es meselt 1-2 dologtt. A veletlen folytan felvettunk egy orosz zsido gyereket aki ugyancsak Izraelben elt es emigralt Kanadaba . Nem akart katona lenni az izraeli hadseregbe. A vegen nagyon jo baratok lettek, igaz nem voltak vallasosak. A rohely az volt hogy egymas kozott heberul beszeltek, ha nem olyasmirol beszeltek, hogy mi ne ertsuk.
    Azota maskepp latom a zsido-arab problemat. Nem igaz hogy nem lehetne ott beket kotni. A palesztin srac nem utalta startbol a zsidokat, vagy az orosz zsido az arabokat. Ez neveles kerdese.
    De ameddig hamasz es Netanyahu vannak addig nehez a beke.

  • Andrew_s 6:29

    Írja, hogy

    „…nem szeretem a történelmi párhuzamokat, de 9/11 kapcsán is írtam, hogy a forgatókönyv gusztustalanul hasonlít az I/II. világháborúra”

    Andrew, az általad említett esemény, bármennyire furcsa is, felületi jelenség, még nem volt „knockout” erejű támadás, bár annál inkább egy súlyos és szimbólikus provokáció. Nem is válhatott azzá, mert nem is voltak konkrét háborús felek… (Pl. 9/11-ből se lett világháború, pedig azóta 16 év telt el.)

    Az ok és okozati összefüggéseket az élesíthető fegyverzetek felhalmozásában, ill. a hadseregek valódi támadó, védekező és tüzképes állapotában, az új s még újabb, egyidejű konfliktusok fegyveres jellegében, súlyosságuk és kiterjedtségük elemzésében kell keresni.

    Az eddigi két VH kitörése mögött hatalmas ugrásra kész érdekeltségek álltak.

    Tehát háború dolgában „VIGYÁZÓ SZEMETEK” A HADERŐK mennyiségi és minőségi FELKÉSZÜLTSÉGÉRE VESSÉTEK !

    .

  • akárki,
    a példádtól elcsordultak a könnyeim.Van egy rossz hírem számodra a hamasz csak addig van ameddig nem kapnak más parancsot abu mázen vitézei.Ha pedig a hamasz jobb létre szenderül,még mindig marad a fatach,hizballa,el-kaida és egyéb arabnáci szervezetek. Azok már egy másik parancs alá tartoznak majd.Arról pedig ne álmodj,hogy Natanjahu eltűnjön.Ugyanis itt egy olyan nép él és tart demokratikus választásokat,akiknek országát úgy hívják,hogy Izrael.A zsidó nép országa.Ez pedig biztosíték arra,hogy minimum 2022 ig Natanjahu miniszterelnök marad és utána is a cionizmushoz hű miniszterelnök és kormány marad az állam élen.Palesztin állam csak a bilibe lógó kezűek álmaiban fog megalakulni.Addig is maradjon számotokra a”hit, remény,szeretet”.

  • Ávi,
    számomra teljesen érthetetlen,hogy nem a saját cikkeddel foglalkozol,ami nem is rossz.Miért kell Izraellel foglalkoznod egy eljövendő világégéssel összefüggésben.Hidd el,hogy semmi közünk nincs és nem is lesz hozzá.Vagy Te is úgy vagy vele mint a móricka?”Tanító néni,nekem mindenről az jut eszembe”

  • Gyuri10,

    Ertem hogy elfogult az allaspontod, es nem realisan, nem kivulallokent latod a dolgokat mint en.
    Az eremnek 2 oldala van.
    Lehet hosszu lesz, es nem fogod megerteni. hatha mas aki nem elfogult megerti.
    Szoval megerkezik az orosz zsidok Izraelbe, akiknek 80% semmi koze a zsido kulturahoz, nem beszeli a heber vagy Yiddish nyelvet, csak valamelyik uknagymamaja zsido volt, es lehetosege van elhagyni oroszorszagot, es orul neki.
    Megerkezik, megtanulja a nyelvet, valamilyen szinten, de mindig orosz zsido marad. Latja a kulonbsegeket, es megkapja a behivot hogy gyerunk a seregbe, vedeni a hatart. Nagy valasztasi lehetosege nincs, vagy bevonul, vagy bevonul. Vagy elhadja es emigral Kanadaba.
    Palesztin aki izraelbe dolgozik, szarik a politikara, jol el, a korulmenyekhez kepest Izraelben, amikor szolnak hogy holnaptol, ki van tiltva, es mehet vissza a szegenysegbe. Es egy olyan orosz zsido mondja neki nagyon gyenge heberul, inkabb oroszul, hogy az elejen nem is erti hogy mit mond. A palesztin hiaba mondja hogy az ukmagyapja is itt elt , ezen a foldon, feleslegesen. Fegyver ellen nem nagyon lehet erved. Akkor inkabb Kanada.
    Az orosz zsido mint Kanadai allampolgar megerkezik Tel Aviv -ba, elso kerdes, miert utasitotta vissza a katonai szolgalatot, 3 oras varakozas, beszelgetes katonatisztel a hataron. Vegul megunja es visszajon Kanadaba.
    Palesztin megerkezik Tel Aviv -ba kanadai utlevellel, kerdes hova akar menni, valasz Ramallah -ba. Rogton elenorzes, on palesztin, nem mehet ott, mint a tobbi kanadai, hanem kerulouton. Utkozben vagy 10-szer ellenorzik meg, ameddig megerkezik szulovarosaba Ramallah-ba.
    Ez nem mese hanem megtortent esemeny.

  • akárki,
    a velünk kapcsolatos történéseket még a magyar nyelvben ejtett hibáidnál is nagyobb erdőbevezetéssel ismered.Persze természetes,hogy Ti ott az indián rezervátum szomszédságában és ismeretében még a holt tenger hal-állományáról is többet tudtok,mint a földközi tengeri halászok.Elnézésedet kérem kedves akárki,de nem javítalak ki semmiben.Minden úgy igaz ahogyan ide beírtad.Azért se haragudj,hogy pillanatnyilag a könnyeim törölgetése miatt nem tudok bocsánatot kérni sem Tőled sem a kedves ramallai „sráctól”.(nem palesztin,mert olyan nem volt nem van és nem lesz).Csak annyit,hogy nagyon sajnálom a Kanadába „emigrált orosz srácot”,de az azért megnyugtat,hogy Ti majd vigyázni fogtok nyugalmára és fegyvertelen szép lelkére.

  • akarki,

    ” 911. Rengeteg video van errol a temarol. ”

    Na ja… Lattam nehanyat, tobbek kozott egy agyament orultet, aki gunyosan mosolyogva kijelentette, hogy o nagy szakerto az ugynevezett „controlled demolition”-ban (CD) (amikor is kisebb-nagyobb robbanoanyagokkal osszerogyasztanak egy magas epuletet egy kupacba) es o biztos volt abban, hogy ez is CD volt.

    Azt felejtette csak el a „szakerto”, hogy az a csoport, amelyik a CD-t csinalja egy ures epuletbe megy be, leszedik az ál-falakat, hogy a csupasz beton es vas latszik csak, a betont legkalapacsokkal meggyengitik, es a resekbe, es az oszlopokra dinamitot (vagy TNT-t) tesznek, es emeletenkenti sorozatrobbantassal hozzak le az epuletet a talajra.
    Nem lett volna „kicsit” feltuno a WTC dolgozoinak, ha ott egy 20-30 fobol allo brigad eltavolitja az ál-falakat es hetekig minden es egesz nap legkalapal?
    Noadehat erre mondjak, hogy nagy az Isten allatkertje.

    No es hogyan tudtad az Avi ezen marhasagara:
    ” Mert igaza volt annak a néhai polikusnak, hogy ha nem adsz az arabnak munkát és kenyeret akkor lázadozni fog, és túl sok ideje lesz követ hajigálni. ”
    azt mondani, hogy o jol latja a dolgokat?

    Az arabok 1921-tol fogva szinte allando jelleggel terrorizaljak a zsido lakossagot arrafele. Teljesen mindegy, hogy mit adsz nekik, vagy mit nem, kiveve ha az egy jol iranyzott golyo. Ok jonnek es gyilkolasznak barmit is csinal vagy mond a zsido.

    Az, hogy akad koztuk nehany ertelmesebb, aki veletlenul nem az incest termeke es feleri esszel, hogy az allando gyilkolaszas csak a terrorbandaik fonokeiknek jo, nem jelent semmit. Ok akar lehetnek meg a csendes tobbseg is, ok akkor is irrelevansak. Nezd meg ezt, egy arab no mondja ezt, aki ismeri oket:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s

    Hozzatennem meg, hogy nem a Bibi-n, vagy barmelyik masik zsido vezeton mulik ott a beke. Nem tudom ki jott elo ezzel, de nagyon igaz: „Ha az arabok ma leteszik a fegyvert Izraelben beke lesz. Ha a zsidok ma leteszik a fegyvert Izraelben, holnap mindet kiirtjak az arabok.”
    Ezert aztan ott soha nem lesz beke, amig a muzulman arabok ra vannak eroltetve a zsidokra, kiveve ha a muszlimok gyoznek. Azutan, hogy egy szalig kiirtottak a zsidokat majd lesz beke, legalabbis a zsidok es az muzulmanok kozott. Mert masnap mar nekiallnak egymast irtani az igazhituek, ahogy az lenni szokott.

    Ugyanez ervenyes minden olyan europai es amerikai (kontinens) orszagra is, amelyik nagy szamu bekeaktivistat engedett be az utobbi 30-60 evben.

  • akarki,

    ” Az eremnek 2 oldala van. ”

    Harom.

    ” Palesztin aki izraelbe dolgozik, szarik a politikara, ”

    Ez az elso feltetelezesed. Van amelyik szarik a politikara, legalabbis annyira, hogy nem akar gyilkolaszni, de nem volt ritka a multban, hogy egy zsido altal felvett muzulman halabol megolt nehany zsidot, ha mar arra jart.

    ” A palesztin hiaba mondja hogy az ukmagyapja is itt elt, ”

    Masodik feltetelezes: A „palesztin” nem palesztin, hanem muzulman es arab. Az uknagyapja is csak azert elt ott, mert annak idejen az arab hordak elfoglaltak a teruletet Bizanctol.

    ” Palesztin megerkezik Tel Aviv -ba kanadai utlevellel, kerdes hova akar menni, valasz Ramallah -ba. Rogton elenorzes, on palesztin, nem mehet ott, mint a tobbi kanadai, hanem kerulouton. Utkozben vagy 10-szer ellenorzik meg, ameddig megerkezik szulovarosaba Ramallah-ba.
    Ez nem mese hanem megtortent esemeny. ”

    El ne sirjam magam! Az ugye nem baj, hogy a molesztinok robbantgatnak, lovoldoznek, keselnek, jarmuvekkel olnek? Csak az a baj, azon kell sirni, hogy a gonosz zsidok megprobaljak minimumra csokkenteni a terrortamadosakat, ugye?

    A Gyuri jobban emlexik erre minden bizonnyal, en mar elfelejtettem a pontos evet, valamikor a 60-es vagy 70-es evekben Arabfart es corporation odaig elment, hogy valami japan radikalis bandat megvett, akiket aztan a szokasos ellenorzes nelkul, bizalommal beengedtek Izraelbe, merhogy turistak voltak. Aztan a japan idiotak leoltek es megsebesitettek jonehany embert – ha jol remlik egy moziban. (Ha tevedek elnezest.)

    Komolyan szolva, ezek utan mit varsz az izraeli hatosagoktol, foleg ha a latogatonak muzulman neve van?

  • Akarkinek.
    En tobb orosz zsidot ismerek mint te.
    Igaz,hogy vannak-akik elhagyjak Izraelt,de
    ez elofordul-masokkal is.
    A tobbseg gyokeret vert,es beolvadt.
    Akkor is,ha a Kupat Holim{Beteg biztosito}
    fonovere,aki a vernyomasomat meri,oroszul hallgatja
    a hireket {de tokeletesen ir,olvas heberul},a
    vizvezetekszerelom,aki neha nyaron Oroszorszagba
    latogat,de visszajon,es amikor megkerdem,”visszajossz?”-
    azt feleli: „Miert? Mit vesztettem ott el?”.
    Kulonben-egyik veje,jemeni zsido.
    Ezt hivjak nalunk: ” A szorvanyok-egybegyujtese”nek.
    Egyik tanulotarsnom,akivel mint nyugdijasok,egyutt
    hallgatunk eloadasokat {o-mint fizikus dolgozott}-
    szinten orosz.Ugy latszik,nem bizik elegge a heber
    tudasaban,mert neha kerdez ritkabb kifejezeseket.
    Az o zsido apja- a Voros Hadsereg katonajakent esett el.
    Az en Apam- a munkaszolgalat pariajakent.
    Az eredmeny ugyanaz. Mindketten-apa nelkul nottunk fel.
    Talan meg csak annyit az orosz bevandorlokrol :
    A Kneszet{Parlament} elnoke- Juli Edelstein-orosz zsido.
    A hadugyminiszter- Avigdor Lieberman-orosz zsido.
    A tobbseg bevonul.
    Talan csak annyit,hogy a hadsereg- a nehezsegeken
    tul- mint „olvaszto koho” is szerepel a fiatalok
    szamara. Sokan-itt ismerik meg az orszagot,a tajakat
    es ezt a sokszinu tarsadalmat , es leszerelesuk utan
    mar konnyebben kapcsolodnak az orszag verkeringesebe.
    Aki akarja-itt a betereshez is segitseget kap,
    ha „nem rendelkezik” anyai agon zsido gyokerekkel.

  • Miklos,
    segítek!A 70-es években egy Kozo Okamoto nevű japán terroristát fizettek meg a konyharuhás tömeggyilkos és bandái.A loddi nemzetközi repülőtéren géppisztoly sorozatot adott le és többek között a későbbi államelnök Professzor Efrájim Kacir testvérét és még néhány légiutast gyilkolt meg.+-30 évi börtön után szabadult.
    Nem akartam ilyen rosszmájú akárkivel vitázni,de ha már megemlítetted,besegítek a gyógyíthatatlan beteg kezelgetésébe. Sok reményt nem táplálok a sikerhez,mert ez a genetikusan örökölt betegségekhez tartozik.Általában az 1945-ben Magyarországról kimenekült,terhelt anyatejjel beszívottak fertőződtek meg vele.

  • gyuri10,

    Koszonom a kiigazitast! Jol sejtettem, hogy keverem valamivel. A moziban valo kezigranat hajigalas valami mas bekeharcos tette volt.

    Igy most a nevet ismerve rakerestem. A Wikin nincs meg magyarul, igy angolul.

    On May 30, 1972, Kōzō Okamoto along with Yasuyuki Yasuda, and Tsuyoshi Okudaira, arrived at Israel’s Lod Airport in Tel Aviv, via Air France Flight 132 from Rome.[3] After disembarking from the plane the three members of the JRA proceeded to the baggage claim area. Upon retrieving their luggage, they took out automatic weapons packed inside the suitcases and opened fire on other passengers in the baggage claim area.

    The attack was a joint operation of the Popular Front for the Liberation of Palestine – External Operations (PFLP-EO), and the Japanese Red Army. The idea behind the joint effort was for the JRA to carry out attacks for the PLFP, and vice versa, in order to reduce suspicion. The plan worked, as Okamoto and his comrades attracted little attention prior to their attack.

    They killed 26 people and injured 71 others. Yasuyuki Yasuda was accidentally shot dead by one of the other attackers. Tsuyoshi Okudaira was killed by one of his own grenades, either due to accidental premature explosion or as a suicide. Kōzō Okamoto was wounded and captured trying to escape the terminal.[4] The attack became known as the Lod Airport massacre.

    Komcsi volt a lelkem, aki aztan betert az igazhitbe is ha mar arra jart. Vegulis a ketto nem uti egymast, igaz?

    26 halott, 71 sebesult … es ezert eletfogytiglant kapott, mert sajnos Izrelben nincs halalbuntetes. Aztan 13 evvel kesobb szabadon is engedtek.

  • Miklos, szept.24 4:30
    kiegészítésként ideteszem Brigitte Gabriel beszédét magyarra fordítva:

  • KORDON BLUED
    2017 szeptember 24
    1:15 du.

    A II. vh úgy indult, hogy visszaütöttek. De ettől eltekintve.

    Németország és Japán a gazdasági túlélés, az erőforrásbiztosítás miatt indított expanziót. Ebben az értelemben valóban komoly érdeke feszültek.

    Amíg Hitler nyugati irányba nem fordult, addig a nyugati országok gyakorlatilag odadobták a keleti régiót.

    9/11 után a nyugati hatalmak nemhogy hagyták, de asszisztáltak is a közelkelet részleges lerohanásához. S nem becsülném le azt a görcsöt amellyel az USA a gazdasági térvesztés ellen küzd.

  • Azért érdemes elgondolkodni még azon is, hogy a [fundamentalista] ún Evangéliumi Kereszténység látszólagos belenyugvással [valójában várakozással tekint elébe] hirdeti egy Izrael centrummal kirobbanó harmadik VH. hamaros bekövetkeztét.
    Ők a János jelenései Apokalipsziséből kiindulva meg vannak győződve arról, hiszik, hogy a Messiás eljövetelének a nélkülözhetetlen feltétele, a hamarosan bekövetkező izraeli(!) >armageddon< [ar-Meggido], amely végre majd majd elhozza az igaz keresztények várva várt "elragadtatását" és vele együtt a gonosz elpusztítását…
    Ennélfogva ezek az emberek nemhogy félnek egy III.világégéstől, de még várják is, hogy ott, az ún. Szentföldön robbanjék ki és történjék meg.
    Izrael Államnak egyelőre jól jön ezek – főleg az USA-ból érkező – elvi és anyagi támogatása, ám kérdés, hogy a fenti armageddon képlet látszata esetén, vagyis a háborús állapotok súlyosbodásával továbbra is csak ezt az oldalt támogatnák e amelyet köztudottan eddig támogattak ?
    Annyi bizonyos, hogy ők – többségükben amerikaiak – nem hisznek, mert "nem érdekeltek" az új világháború Koreában történő kirobbanásában, hitük szerint annál inkább "szertenék és remélik" az utolsó ítélet Izrael területén való megvalósulását…

    .

  • Bocs’
    Kérdés még az is, hogy ez a vallási irányzat vajh miként hat az USA politikájára ?
    Most, egy Trump autoriter típusu elnök alatt bármi megtörténhet ami Izrael Államnak végsősoron nem is lenne érdeke.

  • Gyuri!
    Ne haragudj meg, de ha állandóan csak élből olvasol és teljesen elfogultan soha sem fogod meglátni az igazi veszélyt. Miért foglalkozok Izraellel? Jóember szerinted Irán mi a túrót keres Sziriában és pont a Golánon? Esetleg szeretne egy jó fürdőt venni El Hamman? Kétlem. Inkább az ellopot technikát akarja mégjobban tökéletesíteni a pilóta nélküli repülés terén. És ki aki támogatja és adja neki a technikát rakétákhoz és atombomba előállításhoz? Az a kicsi dagadt szemüveges futóbolond. Vegyed légyszives észra nekünk sajnos nem csupán csak Irán az ellenségünk és az arab terroristák. Higgyed el, hogy már rég dülőre jutottunk volna az arabokkal, ha nem pofázna bele mindenféle szedett- vetett népség és nem heccelné az arabokat. Láthatod a világ túlfelén képes az arab és a zsidó békességben és haverságban élni. Ez nem pusztán Akárki úr meséje. Ez kezd valóság lenni de sajnos igen lassan.

  • Ávi,
    először is én már túl vagyok azon a koron,hogy bármiért is meg haragudjak.Nem tartalak annyira naivnak,hogy el is hiszed amit az arab-zsidó hapsiskodásról írsz.Csak 1,2 dolog amivel 100%, hogy tisztában vagy: Mohamed nem azért gyilkolta le azt a bizonyos zsidó törzset,mert ő anticionista volt.Az iszlám és a”palesztin” kitaláció,hamaszostól,hizbalástól,az Európában és a világ minden pontján elkövetett terror akciókkal az iszlám vallás világuralmi törekvéseit szolgálják.Izrael csak egy nagyon kicsi,de kemény dió az útjukban.Hadd ne folytassam a témát,mert ha végig akarnám fejtegetni az egész idevonatkozó polemizálást elkopna a klaviatúrám és egy új klaviatúra árából inkább iszom egy pohár narancslét,ebben az izraeli meleg időben.Akárki,pedig ne legyen már a mi gondunk a szívfacsaró sumákolásaival.Akkor már inkább Münchausen báróval bratyizzunk.

  • Gyuri!
    Megint belelendülsz olyasmibe aminek semmi értelme. Nem ezekről van szó. Iletve pontosan azt kéne megváltoztatni hogy mind a két oldalon de főleg a muszlimoknál, ki lehessen iktatni azokat az elemeket akik könnyen fanatizálhatóak. Már megírtam a Koránnal kapcsolatosanm hogy ahány ház annyi szokás. Eleve a korán egy csomó úgynevezett „profétának” a hablattyolása Mohamed nyomán. Mohamed egy analfabéta volt. Tudott jól beszélni. DE! Volt abban az időben valamiféle hangrögzítőm vagy videó? Nem. Akkor akik össze vissza irogatták a Koránt miről is beszélnek? saját maguk kufárságát akarják rásózni a hívőkre. Már egyszer megemlítettem hogy létezett egy Weis nevűpasas akik jópénzért írt egy Koránt és Pakisztánban még ma is ez az elfogadott szent Korán. Amig a vallás ekkora hatalommal fog bírni mind a két oldalon nincs miről beszélni. Báró Münchausen meg mindig kelendő lesz pontosan ezért.

  • KORDON BLUED
    2017 szeptember 25
    7:27 de.
    Ez,egy szekta, aminek keves szava van a vilagban.

    Tovabba, az USA vallasossaga, idovel csokkent, az evangelistak csoportja elenyeszo.

  • Avi,

    Mar vagy 10 eve, hogy ket irani hapsi (akik egyutt laktak, mert a felesegeik kaptak csak lakasokat a gyerekekkel) behivott hozzajuk es kinaltak egy kis vodkaval. Amikor viszonoztam a meghivast csak az egyik fogadta el, a masik nem.

    Akkoriban a munkahelyemen belefutottam egy aranylag csinos arab lanyba, Libanonbol jottek a szulei. Hosszas gyozkodes utan lekuzdve felelmet hogy vajon mit fog csinalni vele a budos zsido eljott hozzank egy Sabat vacsorara. Megtetszett neki es aztan jart szinte minden pentek este.
    Minden este hazavittem a kocsimmal, mert busszal kozel ket oraig tartott volna neki. Rengeteget meselt, tobbek nagyon nem tetszett neki a muszlim nok sorsa, es aztan persze beszelgettunk az arab-zsido ellentetrol is. Tobbszor is mondta, hogy a helyi arabok gyulolik a zsidokat. Nyilvan nem ismeri az osszes arabot a varosban, de akiket ismert ezek szerint nem voltak tul „moderaltak”.

    Van egy olyan erzesem, hogy te valamifele alomvilagban elsz. Neked hany muzulman arab baratod van? (A kereszteny arabot ne szamitsd.) Ha egy se, miert? Csak nem te vagy a hibas?

  • Ávi,
    Te mindenáron azt akarod benyomni itt,hogy érdemes a krokodilt etetni.Az etető lesz az utolsó akit felfal.Az arabok nem minket akarnak.Az egész világ urai szeretnének lenni.Kérdezlek én,hogy Kölnben,Frankfurtban,Londonban,Barcelonában és egész Európában, miért nem sikerül a keresztényi szeretettel megbékíteni őket.Az arab-zsidó barátság normális nyelven olyan mint a szűzkurva.Ha lenne annyi zsidó állam,amennyi muszlim ország van,biztos nem szeretnék abban az Izraelben élni,amelyikről Te álmodsz.Nem akarlak bántani a hitlerájjal,mert ezen már túlléptünk,de könnyen egyeztethetsz”Akárkivel” ha izraeli állampolgárságodat útlevél,személyi igazolvány és néhány az újkeletben elhelyezett cikk fedezi.Mi a testünkkel védjük ezt az országot,a világot és minket is elönteni akaró iszlám szennycsatornával szemben.Az pedig,hogy egy Leopold Weisz nevű szarházi felvette az iszlám vallást,Mohamed Aszad lett belőle,majd a korán lefordításából, Pakisztáni UNO nagykövetként tengette mocskos kis vegetációját 1992ig ne legyen a mi népünk bűneként,szégyeneként feljegyezve.

  • Hogyan is irta Akarki?
    „Palesztin aki Izraelben dolgozik,szarik a
    politikara, jol el….”
    Ennek egyik „igazolasa”-ma tortent.
    Har Adar a judeai hegyekben levo zsido telepules,
    nem messze Jeruzsalemtol.
    Tobb „palesztin” jar oda dolgozni,engedellyel-
    mar evek ota. Egyikuk,aki mar vagy 15 eve dolgozik
    ott,es barati kapcsolatot apol zsido csaladokkal,
    ma merenyletet kovetett el.
    A biztonsagi oroknek feltunt valami szokatlan
    a viselkedeseben,es megallitottak. Kabatja alol
    pisztolyt huzott elo es 3-at lelott-mielott artalmatlanna tettek.
    Allitolag osszeveszett a felesegevel,aki erre Jordaniaba utazott szuleihez,es ot egyedul hagyta-
    4 gyermekukkel. A felesegehez irott level szerint-
    ez-urugy. A biztonsagi orok kozul-egyik 19 eves
    etiopiai zsido,egy arab,Abu-Gos arab falubol,
    es egy 25 eves zsido fiu.
    Ki hitte volna,hogy valaki akit jol ismernek
    es megbecsulnek,ilyesmire vetemedik.
    Ez-nem az elso eset.
    Ami meg inkabb jellemzo,hogy Abu Mazen-a
    Palesztin Onkormanyzat elnoke {akivel beketargyalasokat
    kell{ene} folytatni,sahidnak{hosnek}titulalta,
    es felesege es gyermekei havi fizetest fognak
    kapni- mint „harcos” ozvegye es arvai.
    Ugy nez ki, hogy a buntetes hazuk lerombolasa
    es a munka engedely megvonasa lesz az egesz csaladtol.
    Termeszetesen, mint mindeg, a „halado vilag”
    fel lesz haborodva Izrael „rasszizmusan”.

  • Izraeli
    2017 szeptember 26
    4:12 du.

    A „haladó világ”, ha ilyen „haladóan” folytatja, pár éven belül jobbról balra fog írni! (Persze nem ivritül!)

  • Izraeli,

    „” “Palesztin aki Izraelben dolgozik,szarik a
    politikara, jol el….”
    Ennek egyik “igazolasa”-ma tortent. …
    Tobb “palesztin” jar oda dolgozni,… Egyikuk,aki mar vagy 15 eve dolgozik … ma merenyletet kovetett el. ”

    Na ja, de a muzulman-segget csokolgatok szerint nem politikai okokbol. Az csupan veletlen, hogy kufarokra lott. Lehettek volna azok eppen igazhituek is. Foleg, ha sikerul neki bejutni a faluba. Biztos vagyok benne, hogy ott csak a nemletezo muszlimokat olte volna meg.

    ” Ez-nem az elso eset. ”

    Sajnos nem is az utolso.

    Izraelben is csak egy megoldas van a bekere; teljesen szet kell valasztani az igazhitueket a kufaroktol. Tudom, hogy akkor meg majd kuldenek be kulfoldrol bekeaktivistakat, de azt konnyebb kivedeni es joval de joval kevesebbe kerul.

  • Miklós,
    utolsó mondatodban rejlik az igazság.Az egyetlen megoldás, amit nem írtál meg,mert nem akartad,hogy rasszistának nevezzenek, egyetlen szóval kifejezhető:TRANSZFER.Én ki merem mondani,mert nem érdekel,ha most az összes békeaktivisták seggnyalói nekem esnek és szét szeretnének cincálni.Nekem is csak annyit tehetnek,mint a migránsoknak,akik remélhetőleg soha nem fogják megkapni azt,hogy Magyarországot is csatolhassák Eurábiához.Itt a közös érdek M.O. és Izrael között.Akinek nem tetszik…nem lesz a barátom.

  • gyuri10
    2017 szeptember 27
    12:08 du.
    Azt hiszem ezzel az állásfoglalásoddal sok magyar barátra tehetsz szert! Én minden esetre már bejelentkeznék, ha van Nálad haver felvétel! 😀

  • Gyuri bácsi, nem tudom pontosan mit értesz a transzfer alatt, de ha az elkülönítést, akkor azt én is helyesnek tartanám. Mindig és minden esetben csak súrlódást okoz az együtt élés, még rokon népeknél is. Csak ugye a gond a vagyon, a föld, a jogok stb, elosztása, mert az még sehol nem ment békésen, hogy az egyik fél üres kézzel távozzon.
    Ha nem titok, írd már meg, mi a lényege egy független Kurdisztán támogatásának. Nekem meglepő, hisz egyből négy ország fog még jobban köpködni rátok.

  • Orsós Elemér,
    először is Neked válaszolok,érdemi okokból.Az állásfoglalásom magyar barátokkal vagy azok nélkül az egyetlen lehetőség arra, hogy fiataljaink,öregeink,asszonyaink,unokáink életét,jövőjét megmentsük.Ehhez egy tökös kormányra,teherautókra és egy mindenre elszánt népre van szükség.Ha az Izraelben élő és Izrael elleni terrorgyilkosságokat nem fejezik be”palesztin unokatestvéreink”, bizony mindez össze fog állni.Annak idején 1982-ben az első libanoni háború egyik következménye volt,hogy a konyharuhás terrorvezért egész vitézi hordájával együtt hajóra ültettük és Tunisz nagylelkű gesztusára kihajóztuk őket néhány évre.Egészen addig ameddig nem jött egy idióta izraeli kormány,akik Oszlóban egy”hudajbijja”békeszerződést kötött velük.Ez a világ megszűnt és soha nem jöhet vissza. Olyannyira, hogy ma már sem Tunisz sem más államok kedvességére nincs szükség.Teherautókkal csak egy arab falut kell átrakni Gázába, figyelmeztetésként és lőn csoda…Hosszú időre nyugalom lesz Izraelben…

  • charlie
    2017 szeptember 27
    1:02 du.

    „Ha nem titok, írd már meg, mi a lényege egy független Kurdisztán támogatásának. Nekem meglepő, hisz egyből négy ország fog még jobban köpködni rátok.”

    Szerintem csak akkor, ha éppen lesz egy kis idejük a kurdok baszkurálása közben! 😀

  • charlie,
    köszönöm,hogy emlékeztetsz a vagyonra és a jogra.Ezt az anyagi részt könnyedén megtudjuk oldani és ugye erre nem tőled kell magyarázatot kapnom.Tekintettel arra,hogy ma 2017-et írunk,nem 1942-45-öt.Nekünk a négy ország nem azonos azzal a bizonyos négy folyóval.Mindenki nyugodtan köpködhet,ameddig nyállal bírja. Törökország sem szerette,amikor intenzíven emlegettük a törökök által elkövetett holokausztot 1912-14-ig az Örmények ellen. Azóta is él nálunk egy az országunkhoz hű örmény kisebbség,akik részt vesznek az ország munkájában, védelmében. Ugyan úgy mint a Drúzok,Zsidók,sőt a beduinok és keresztények nagy része is.A mi országunkban nem létezik fajgyűlölet. Megtanultuk,hogy nincs semmiféle baj a fajokkal.Az ellenséggel pedig úgy kell viselkednünk,ahogyan az ellenséggel szükséges viselkedni.Ha pedig egy független szabad Kurdisztáni állam kikiáltásáért elismerést adunk és ezért leköpködnek?Hát..miránk már annyit köpködtek,hogy ezt még ki fogjuk bírni. Emelt fővel!

  • gyuri10,

    Egyetertunk a kitelepitest illetoen, csak jelenleg ez lehetetlen. Azonban Judeabol es Szamariabol at lehetne az egesz bagazst telepiteni a Gazai Vadaskertbe, hadd elvezzek egymast. A Nagy Nyugat pedig hadd kuldje nekik az elelmiszert, gyogyszert, olajat, gazt, vizet… stb. Fussssa nekik igy, hogy olcsobb az arab olaj.
    Az a kinos csak hogy nehany szazezernyi hamarosan Kanadaban kotne ki beloluk.

    charlie,

    ” Mindig és minden esetben csak súrlódást okoz az együtt élés,”

    Attol fugg… Ha az erkezo nep fiai asszimilalodnak, nem nagyon van surlodas.
    Izrael eseteben viszont nem egyszeru surladosrol van szo. 1921-ota megy az adok-kapok, ami se a zsidokat se az arabokat nem tette baratsagosabba egymas iranyaban. Ritka nagy hulyenek kell lennie annak, aki szerint ezt a kozel 100 eves haborut be lehet fejezni anelkul, hogy az egyik fel tavozzon. A hipokritak hulyesegei pedig nem sokat jelentenek.

    ” mert az még sehol nem ment békésen, hogy az egyik fél üres kézzel távozzon. ”

    Az izraeliek kifezetnek nekik a hazaik es bizniceik arat is, csak kotorjanak el a jofenebe. 2-3 even belul megterulne a koltseg.

    ” mi a lényege egy független Kurdisztán támogatásának. ”

    Nem vagyok bennfentes, de nem ugy nez ki, hogy Izrael olyan nagyon tamogatna a kurdok fuggetlenseget. Talan az autonomiajukat. Azonban konnyen lehet hogy egyreszt Izraelnek nem sok beleszolasa van ebbe, masreszt ha lenne is, Izraelnek csak addig erdeke a segites, amig all a bal.
    Bar talan jobb lenne kicsit visszavenni a muzulman arab hegemonian.
    Es ez a masik problema, a talan. A kurdok ha jol tudom ket fo csoportra oszlanak meg, es eleg rendesen irtjak egymast is, ha masok nem irtjak oket. Az egyik banda komcsi, a masik muzulman. Ha a muzulman oldal gyoz, konnyen lehet hogy semmivel nem lesznek jobbak, mint az arabok, sot, lehet hogy rosszabbak lesznek. Ha pedig a komcsik gyoznek, akkor meg erdekesebb lesz. Teljesen kiszamithatatlan.

  • Miklos,
    az elektromos áramot,ami nélkül nincs rakétagyártás és a kórházi szolgáltatásokat kihagytad.Sebaj vigaszunkra legyen,hogy nincs olyan útlevelük,amivel Kanadába jutnának és levegőjét mérgezhetnék.

  • gyuri10,

    ” Sebaj vigaszunkra legyen,hogy nincs olyan útlevelük,amivel Kanadába jutnának és levegőjét mérgezhetnék. ”

    Aaaa, nem igy van ez. A kanadai miniszterelnok nem ismer hatarokat (lehetetlent), amikor bekeaktivistakat kell Kanadaba behordani. Na meg hat ott vannak a jo kis sziriai utlevelek a terroristak birtokaban, es valoszinu mar le is gyartottak beloluk meg vagy 500 milliot. Az atlag kanadainak pedig halvany goze sincs hogy Sziriaban sosem elt 500 millio ember.
    Tehat biztato a jovo itt Kanadaban. Csak ido es elegendo marihonalja kerdese, mielott az osszes idejon.

  • Ideje lenne levaltani Justint!
    A kanadai aki megvalasztotta igen naiv volt, hogy finom legyek.

  • Figyelő,

    ” Ideje lenne levaltani Justint! ”

    Van remeny. Valamelyik bekeaktivista majd halabol bedolgozza magat.