Idén dupláz Magyarországon az Oktoberfest

2017 szeptember 24 12:24 de.9 hozzászólás

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén ötödik alkalommal látogat el Budapestre, valamint első alkalommal Szombathelyen is ellátogat.

Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja. A rendezvényt más országokban- városokban is megrendezik: München, Párizs, New York és Sydney után 2017-ben az Oktoberfest ötödik alkalommal érkezik Budapesten. A szervezők 2017. október 5. és 8. között várják a sörök és finom ételek szerelmeseit a budapesti Kincsem Parkban.

A legnagyobb őszi sörünnep hatalmas területen óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramli zenéivel, hivatalos Paulaner Oktoberfest Shoppal, kalandparkkal, és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Az Oktoberfest Budapest négy napja alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.

2017. különleges év a magyar Oktoberfest számára, hiszen idén Budapest mellett  a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13-15 között.

Szombathelyen 2000 m2-es eredeti, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, hazánk legnagyobb együtteseivel, pénteken  Republic koncerttel, szombaton az ország legnépszerűbb retro sztárjaival, vasárnap a Wellhello-val, és minden nap hangulatidéző sramli zenével készülnek a szervezők.

A vendégek mindkét fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak: olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúaknak pedig szív alakú mézeskaláccsal, császármorzsával és forró rétessel kedveskedünk.

A bajor ételek és a Paulaner mellett, több, mint 30 hazai kézműves sörfőzde mintegy 200 fajta söre mutatkozik be, hogy még teljesebb legyen a hangulat.

(sajtóanyag)

A fotó a sajtótájékoztatón készült a Pauláner Sörözőben

 

9 hozzászólás

  • Sebaj gyerekek! Meg negy ev Merkelbol, es az Oktoberfest cakk-pakk Magyarorszagra koltozik. Az ugyanis tul nemetes Nemetorszagban.
    De legalabb lesz extra bevetele Magyarorszagnak.

  • Üdvözlöm az Amerikai Magyar hírlap fórumozóit! Ille István szinte komiszárként viselkedik!!!

  • Miklos
    2017 szeptember 24
    2:55 du.
    Az nem lenne probléma ha az Oktoberfest és velük együtt egy-két kiváló müncheni sörfőző mester is Magyarországra költözne, de addigra jó lenne a nagymúltu kőbányai Dreher sörgyárat is visszaszerezni hogy, ott gyárhassuk majd az Oktoberfest sörét, ugyanis -kapaszkodj meg- idéntől a japán Ashahi Holding tulajdonában van akik a délafrikai Breweries csoporttól (nem magyaroktól!) vásárolták meg, ők viszont 1993-tól(kik is kormányoltak akkor?) tulajdonolták! Hát nem csodálatos?

  • Molnár Sándor,

    ” Üdvözlöm az Amerikai Magyar hírlap fórumozóit! ”

    Udv viszont!

    ” Ille István szinte komiszárként viselkedik!!! ”

    Mar nem.

  • Orsós Elemér,

    ” de addigra jó lenne a nagymúltu kőbányai Dreher sörgyárat is visszaszerezni hogy, ott gyárhassuk majd az Oktoberfest sörét, ugyanis -kapaszkodj meg- idéntől a japán Ashahi Holding tulajdonában van akik a délafrikai Breweries csoporttól (nem magyaroktól!) vásárolták meg, ők viszont 1993-tól(kik is kormányoltak akkor?) tulajdonolták! Hát nem csodálatos? ”

    De az. A bolsi csoda. Ok kepesek mindenfele csodara. 🙂

    Amugy az Asahi sor nem rossz, parszor vettem regebben. De nekem a Steinlager nevu uj-zealandi sor izlik a legjobban a boltban kaphatok kozul, es aztan van 1-2 kisebb sorfozo, ami egyuttal etterem is, azokban lehet meg kapni jo, keseru soroket.

    Nalunk (Albertaban) a jelenlegi minimumber 12,20 (oktobertol 13,60) kb 29%-a egy uveg sor a boltban. (Fel literes) De van dragabb is…
    Nalatok hogyan jon ez ki?

  • Nálunk 700 ft körül van a minimál órabér(papiron) és 100 ft-tól már lehet kapni kukorica malátával „feljavított” műsört, a kukorica mentes, már iható sörök 180 ft-tól kezdődnek, az igazán jó sörök viszont 250 ft-tól indulnak. Igazi, pasztőrözetlen, kiváló söröket csak kis magán sörfőzdékben lehet kapni, de nem a magyar proletárnak megfizethető árakon.

  • Miklós! Csak a tények kedvéért: 1993-ban az MDF vezette jobboldali koalíció volt Magyarországon kormányon. (MDF-FKGP-KDNP). Az MSZP-nek 33 képviselője volt a 386 fős parlamentben.

  • Molnár Úr! Az ki az? Amerikai Magyar Hírlap? Ez a Kanadai Magyar Hírlap.

  • Orsós Elemér,

    ” Nálunk 700 ft körül van a minimál órabér(papiron) és 100 ft-tól már lehet kapni kukorica malátával “feljavított” műsört, a kukorica mentes, már iható sörök 180 ft-tól kezdődnek, az igazán jó sörök viszont 250 ft-tól indulnak. ”

    Hat akkor ott sem sokkal jobb az alkoholistaknak.

    Regebben Amerikaban nagyon olcso volt a szesz, amikor az amerikai hataron laktam hetente jartam at. Persze sok minden masert is. Pl. a benzin fele annyiba se kerult, mint itt.
    Erdekesseg meg az is, hogy azutan hogy kifizettem a vamot a sorre meg mindig felearban volt a kanadaihoz kepest.

    Akkoriban egy alkalommal osszefutottam egy amerikai turistaval a varoskaban, aki az arakra utalva azt mondta: „Valami nagyon el van baszva ebben az orszagban.”