Fogantatás zongorakísérettel

2017 szeptember 28 7:05 de.14 hozzászólás

A választások közeledtével megindult a sortűz kommunikációs gumilövedékekkel. Helyre, csontalakú lövedékek. Valószínűleg abban bízva, hogy ameddig ezen kérődznek a népek, addig sem foglalkoznak a lényegesen valósabb problémákkal. Az is érthető, hogy Balog Zoltán ebben jelentős szerepet vállal magára. Sok mindenben ő lehet az illetékes elvtárs, és szellemi lekészültsége is tökéletesen alkalmassá teszi a feladatra.

Mostanában arra, hogy zeneileg intézzen kihívást a hazai lakossághoz, illetve az iskolákhoz. Valószínűleg annak tesztelésére, hogy az emberek mikor kezdik halálra röhögni magukat. Ahogy az a remek kiszolása sem szolgálhatott más célt a közelmúltban, hogy a nők dalra fakadnak a fogantatás pillanatában. Amellyel kapcsolatban egy pillanatig sem vonom kétségbe a lelkész úr szerte ágazó személyes tapasztalatait. Noha határozottan érdekes lenne interjúkat olvasni mindazon hölgyekkel, akiket Balog miniszter úr eljuttatott a fogantatás pillanatáig. Az interjút akár egyetlen kérdésre redukálva: ők mit énekeltek Balog Zoltánnak?

A legutóbb kiszivárogtott hírek szerint már az iskolában felkészülhetnek arra, hogy a leendő anyák zenei kiséretet is szolgáltassanak ehhez az énekhez. Az ATV szerint olyan hírek kezdtek szivárogni, hogy ellátnák az iskolákat zongorával, illetve pianínóval. Potom két milliárd forintból. A zongora-program alibije a Kodály-év. Kodály pedig forogjon nyugodtan a végső nyughelyén. Mert alig hiszem, hogy az iskolarendszer jelenlegi állapotát ismerve azt várta volna el, hogy zongorásítsák az oktatást. Amely program, az említett oktatási közállapotok ismeretében egy kissé vicces. Annak ellenére, hogy emlékszem: az általános iskolában volt pianino az énekórák megzenésítésére. Az is tudható volt, hogy a tanárnő tudott zongorázni. Idő nem volt ugyan a tanórákon, hogy ezzel villogjon, de azért tudott.

Az is valószínű, hogy az a korszak nagyon elmaradott zeneélvezőket bocsátott rá a nagyvilágra. A magam példáján ezt azon gondolom lemérni, hogy az intim pillanatok előtt nem vártam el a partner beskálázását. Aztán azt sem, hogy énekeljen közben. A zongoráról nem is beszélve. El sem fért volna a lakásban. De azért így, végiggondolva, lehetségesnek tűnik, hogy némelyek esetében hasznos lett volna, ha a fogantatás helyett is inkább inkább zongoráznak és énekelnek a kedves szülők.

Közben igyekszem szertenézni, hogy a kormányhoz, Orbánhoz közeli körökben vajon ki foglalkozhat zeneeszközök kereskedelmével, illetve zongorahangolással.

14 hozzászólás

  • Begányi a zongorakészítő. Tőle (ill. a vállalkozásától) vett a kormány 10 milliókért „Begányi” zongorákat, ami a „feltaláló” szerint a világ legjobb zongorája.
    Így néz ki a „Begányi” zongora:

    http://luminoso.hu/wp-content/uploads/2016/11/total-34-openlid-background-k.jpg

  • Drizari
    2017 szeptember 28
    9:57 de.

    Akkor talán nem is kell tovább keresni….

  • Azért Balog szeretőinek énektudása érdekelne 🙂

  • Drizari
    2017 szeptember 28
    9:57 de.

    Na, képzeld el ezt a zongorát mondjuk a simagöröngyösi iskolában, az ebédlőnek(már ha van mit) és „tornateremnek” is használt egyetlen nagyobb helységben, ahol ugyan fűtés nincs és rohad a plafon és az átvizesedett falak árasztják a penész és a doh szagot – de legalább lesz egy szuper zongorájuk! Mit is kezdjenek vele?

  • Ez az „énekeljünk” közben, előtte, utána, vagy csak úgy ha kell ha nem, már nem új keletű a Fidesz kormányzatban! Nem volt olyan régen a „Magyarország halszagú”-ként elhíresült rettenet, melyért 50 milliót fizettek ki a nem tudom kinek – miután mindenki „ingyér” csinálta amit csinált – továbbá azt megelőzően a barackfás borzalom, ahol még táncolunk is miközben a talpunk összeér(!)stb Ezek az előzmények nagyon arra utalnak, hogy van a Fidesz háza táján egy csendes őrült, akinek ez a dilije, és erre a Fidesz kommunikáció nagyon rákattant. Nem valószínű, hogy maga Balogh miniszter lenne, belőle ugyanis még ennyit sem nézek ki, de sok hülye van ott aki ebből profitál, most éppen zongorában utaznak!
    Mondhatnánk, hogy az egész a figyelem elterelésről szól – ha épp nem az lenne a gond, hogy a figyelem mindenhol, csak épp ott nincs ahol kellene – de ez is más kérdés. Nem kéne hát erőlködniük, hiszen láthatóan kitudják fosztani az országot anélkül is, hogy ilyen extra ötleteléssel magukra vonnák a figyelmet! Ahol az illetékes miniszter (Balogh) a neki feltett kérdésre- sok más TV társaság riportere között – az ATV munkatársának azt a választ adja, hogy „maguknak nem válaszolok, mert nem tetszik ahogy maguk az én főnökömről és barátomról(Orbán) nyilatkoznak és beszélnek…stb hát ne is haragudjanak, de nem ” Nos, ahol ez előfordulhat, az az ország pontosan azt kapja amit érdemel. A jó miniszter elfelejti, hogy ő valamennyi állampolgár adójából fizetett közszolga, akinek a hivatali ideje alatt, ill. tevékenységét illetően a köz rendelkezésére kell állnia, és nem tehet/ne olyasféle kitételt, hogy kinek hajlandó nyilatkozni, és kinek nem -ha a kérés a közfeladatát érinti. Gondolom, egyetlen Tv társaság munkatársai és nézői sem esnek kétségbe, ha nem ismerik meg Balogh miniszter magvas gondolatait, ettől még tudnának aludni, de a gesztus önmagában felháborító.
    Ám megteheti, mert a kutya nem borította még rá emiatt(is) az asztalt, és nem úgy néz ki, hogy fogja!
    Tehát egyenlőre rugózhatunk a zongorákon! :-))))

  • Nem olvastam a szexről szóló nyilatkozatot, viszont kár volt ezzel felvezetni a Mindennapos éneklés fikázását.

    Ha van valami baj a fidesz kormány énekóra-reformjával, az nem az alapötlettel van szokás szerint. Ezt csak üdvözölni lehet. Ami probléma lehet:
    1. Ki fogja a többmillió forintos zongorákat leszállítani az iskoláknak, Mészáros Lőrinc?

    2. Milyen hazafias népdalokkal fogják őrizni a nemzeti identitást, pl. kötelező Székely himnusszal? A mostani Himnuszt se kedvelik a gyerekek, nem is szeretik énekelni.

    http://www.balogzoltan.hu/a-mindennapos-eneklesrol-rendeztek-konferenciat-budapesten/

  • Besancon
    2017 szeptember 28
    12:30 du.

    Állandó munkát tudnak biztosítani a régió egyetlen zongora hangolójának! 😀

  • nem tudod e elképzelni, hogy a csodazongora állhat emegett(?), ez egy lobby vagy marketing issue…képzeld el le kell bontani a tornatermet, hogy a csodazongora beférjen ez is ad újabb felűlárazott melót a zépítőiparnak…amivel a döbrögi Pomádékirály össze van fonódva mint a keze a nadrágzsebében található egészen kicsi kis aminek pótlására van a hatalom azaz hat alma?

  • Orbán Viktor fogja szerezni a zenét is. Elvégre már annyi mindent szerzett…

  • Andrew_s
    2017 szeptember 28
    10:59 de.
    egy korábbi beszsélgetésünk egyik fontos témájához adalék, ébredeznek? ájrópa rájött? fizikailag tulajdonolni nemcsak cetlizéssel…

    The decision to invest €330-350 million ($390-410 million) in the high-tech site at Kapfenberg in „high-cost” Austria was „anything but simple”, Eder added in a statement.

    „The decisive factor was the people: in the end our employees, with their extensive expertise and their commitment, were a stronger argument than all the critical aspects,” he said.

    The plant, completely replacing an existing 100-year-old plant at the same site, will manufacture high-performance steels for the international aerospace, automotive, and oil and gas industries.

    The investment will secure around 3,000 jobs in southern Austria and the plant will be 100-percent powered by renewable energy sources and open in 2021, the firm said.

  • Nem rossz ez „a nők dalra fakadnak a fogantatás pillanatában”.

    De ha jot akartok rohogni, akkor ezt nezzetek meg:

    https://www.youtube.com/watch?v=rbzwVn0cUBM

    A „rohogos spanyol” elmeseli, hogy egy muzulman be akarta ot teriteni az igzhitbe, de o fel volt keszulve, es idezett neki nehany baromsagot a „szent” konyvbol a vita kedveert.
    Nekem az a resz tetszik a legjobban, amikor azt mondja, hogy „the muslim queefed his pants”. Nehezen hinnem, hogy a muszlim no volt, ugyhogy gondolom csak a poen kedveert all ezt itt. A queefe a vaginabol kiaramlo levegot jelenti.
    A szoveg spanyol, bar alig ertheto, a felirat angolul van. Akkor is erdemes vegignezni, ha egyik nyelven sem ertetek. 🙂

  • rodeo36
    2017 szeptember 28
    11:24 du.

    Megújuló energiaforrások, meg egyéb marhaságok…..
    ugyan már.

  • Andrew_s
    2017 szeptember 29
    5:33 de.
    a labancok…keleti szomszéggyuk meg már közel van a kőbaltás korszakhoz

    tudod, embere válogattya