Justin Trudeau elítélte az edmontoni terrortámadást és a gyűlöletet

2017 október 1 2:04 du.82 hozzászólás

„Úgy tűnik, hogy ismét a gyűlölet egyik példájának lehettünk tanúi, amely ellen ébernek kell maradnunk. Nem engedhetjük, hogy az erőszakos szélsőségesség gyökeret eresszen társadalmunkban. Tudjuk, hogy Kanada ereje a sokszínűségből ered. Nem engedjük, hogy eltántorítsanak és megosszanak azok, akik a félelemben kereskednek”–mondta Justin Trudeau kanadai kormányfő, amiután kiderült, hogy a szombat esti események Edmonton városában egy terrorcselekmény részei voltak.

Nem sokkal este nyolc után, a Commonwealth Stadium előtt–ahol éppen egy Edmonton Eskimos football meccs zajlott, és ahol a kanadai hadsereget ünnepelték–egy fehér Chevy Malibu áttört bárikádon. Elütött egy rendőrt, aki csaknem öt métert repült a levegőben. Ezt követően a vezető kiszállt a kocsiból és késsel megtámadta az eleve is sebesült rendőrt. Az Iszlám Állam zászlóját találták meg a kocsiban. Később egy U-Haul teherató sofőrjét állították meg a rendőrök a helyszínen. Az igazoltatás közben — amikor a vezető igazolványa megegyezni látszott a Chevy Malibu sofőrjének leírásával — a sofőr elhajtott és négy járókelőt elütött, amiután a jármű felborult. A rendőrök szerint a két esemény egymáshoz kapcsolódik. Egy harminc éves férfi rendőrségi őrizetben van. Rod Knecht edmontoni rendőrkapítány elmondta, hogy a gyanúsítottat már a hatóságok ismerték, ugyanakkor olyan jel nem volt, hogy terrorcselekményre készült volna.

Fotó: CBC.

Rachel Notley, Alberta tartomány új demokrata kormányfője jobbulást kívánt a sérülteknek és hálát mondott a mentősöknek, illetve a helyi hatóságoknak. „A gyűlöletnek semmi helye Alberta tartományban. Mi nem vagyunk ilyenek. Szolidárisak vagyunk és együtt erősebbek vagyunk mint a gyűlölet bármilyen formája”–mondta a tartományi kormányfő.

Andrew Scheer, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője „szomorúságának és felháborodásának” adott hangot a terrorcselekmény kapcsán. Továbbá elmondta: a sérültekért imádkozik.

Kanada terrorfenyegetettsége továbbra is „közepes” szinten van, immár 2014 óta. Nem tervezi a szövetségi kormány ennek megemelését.

82 hozzászólás

  • Nem ez az első eset amikor a terrorizmus elérte Kanadát!!!
    Nagyon sajnálom ami történt!

    Az emberek ezen oldalakon elgondolkodhatnak azon,hogy a magyarországi magyarok miért is nem akarják a muszlimista menekülteket!
    Az ilyen események túlságosan közel zajlanak itt hozzánk ejrópában?Ismerőseink,gyerekeink -ki itt-ki ott dolgozik,kiküldetésben van a nyugatejrópai országokban.Turistaként is igen sok magyarországi magyar van ezen országokban.Bármikor bármelyikőjük áldozatul eshet e „terrorizmusnak”.Ezt mi nem akarjuk magunknak nem kívánjuk másoknak.Ezt kellene megérteni a sok migráns elhelyezőnek.Nem akarjuk gyerekeinket siratni amikor áldozatul esnek! De aki ezt kívánja nekünk ezen oldalakon –Írja ide meg—amikor a migránsokat akarják a nyakunkba akasztani.!
    Ezt kellene megérteni a Magyarországot bírálóknak!Bár az az érzésem sokszor nem is Magyarországnak szól ez —hanem orbánnak ,meg a fidesznek–elvakult komenista gyűlöletből, mivel sok mindent eddig az orbánnal nem tudtak mit kezdeni,kínjukban gyűlölködnek.
    El kell hinni , hogy minél többet akarnak betelepíteni annál több ilyen esemény lesz.!
    A NATO-nak vagy egy felmérése ami szerint csak Afrikából 60 millió ember akar útra kelni-s mind ejrópába.Akkor hányat fognak kényszer telepítéssel szétosztani?És ebben a számban nincs benne Ázsiából jövők.
    Gondolkodni kell üdvözletével!
    Az erős Kanada hiába erős! Ilyen embereket mindig találni fognak! Lassan növekszik azoknak a száma is akik elveszett rokonaikat , gyerekeiket siratják.Ezek fájdalmait sok itt kommentáló nem érzi!Pedig ha érezné más hozzászólások lennének migrációval kapcsolatban!
    Reménykedve várom az új gondolkodást üdvözletével.

  • Most akkor az Éry Balázs által írt „Nem félünk” cikket lehetne újra fogalmazni.

  • A NATO-nak vagy : helyesen A NATO-nak van egy felmérése

  • A poltikai elvek es celok alkalmazasai es nem az aldozatok elete ami jelentos a globalistaknak, elveiket es hatalmukat terjeszteni.

    Ma, Ausztriban lepett eletbe a „Burqa” tilalom.
    Annak eltavolitasara a torveny az eroszak alklamazasat is jovahagyja a rendorsegek reszere.
    Sot meg a si-arctakaro, sem az orvosi arc-takaro sem hasznalhato a moz-eletben.
    Vajon fogjak majd a balos-globalsitak tamadni azt?

    Franciaban es Belgiumban hasonlo torveny letezik.

  • tóth péter Aki olyan buszke a hazajara, vajon miert gunyolja allandoan Europat, melynek a hazaja is a resze? Regen az ovodaban viselkedtek igy, az altalanos iskolara megkomolyodtak, megtanultak nem selypiteni. Ne haragudj, nem vicces, sokkal inkabb felkegyelmu beutese van. Raadasul ertelmetlen. Sajnalom, hogy rosszul erzed magad Europaban, de igy jartal, ide szulettel.

  • Llanfair
    2017 október 1
    4:13 du.
    a te buszod kiutazott a szigetekre.Te sosem értetted Magyarországot , ezért van a folyamatos megvetésed Magyarország ellen és az itt maradt magyarországi magyarokkal szemben.Jobb lenne végleg elfelejtenéd! ott már van miből megélned-nap mint nap megdolgozol érte.Itt hagytad , semmi közöd hozzá.
    Nem buszozó üdvözlettel.

  • Llanfair
    2017 október 1
    4:13 du.
    És
    képzeld el a te nem szeretett országodba a holland fiatalok szíves örömest jönnének,mivel Hollandiában a legújabb intézkedések egyike az lenne,hogy a fiatal lányokat felkészítenék a migráns-erőszak ellen,ők azonban válaszként olyan pólókat kezdtek viselni,amin azt hirdetik,hogy ” nekünk nem kell terápia,inkább elköltözünk Magyarországra.”
    És pólójukon ott van határvonalaival körberajzolt Magyarország!!! Ez nem semmi–távolról látják a biztonságot!Akik maguk körül kialakították a gyűlöletet , félelmet azok kiszaladtak letelepedni a szigetekre , de állandóan vissza-vissza kacsingatnak–mivel gyökereik itt vannak , de nem emiatt , hanem ezzel élik ki az ország elleni gyűlöletüket. Nem szeretnék a szigeteken letelepedettek bőrében lenni üdvözletével.

  • Robert Morrison

    tóth péter 2017 október 1 3:32 du.

    Na látod Testvér ez a kötekedés, mert ezt az elírást az én szemem azonnal javította, nem úgy mint az ékezet nélküli szavakat. Ebben az esetben talán az üzenetet kellett volna megérteni nem agy szó véletlen elírását.

    Ölellek, Robi

  • Robert Morrison

    tóth péter 2017 október 1 3:32 du.

    Bocsika, most látom hogy önmagadat javítottad. Akkor maradjunk az üzenetnél ami a sejpítés ellenére pont ott van ahol lennie kell. Sajnos a liberalizmussal félrevezetett emberek nem látják, és nem érzik (még) a közeledő veszéléyt. Mire pedig észretérnek addigra két választásuk marad, áttérnek (islámra) vagy megtérnek )Istenükhöz akinek létezését visszakézből tagadnak).

  • Robert Morrison

    charlie 2017 október 1 3:31 du.

    … nem mert azok az idióták továbbra sem félnek. Nem is kell nekik mert elektromos kerítéssel körülvett palotáikban állig felfegyverzett testőrök 24/7 védelmében könnyen nem félnek.

    Éry Balázs-nak kellene félnie attól hogy amikor felébred rózsaszínű álmaiból milyen világban találja magát.

  • Robert Morrison

    Llanfair 2017 október 1 4:13 du.

    Kérlek olvasd el a cikkemet és használd az abban leírt megoldást annak érdekében hogy ékezetes betűket tudj használni egy olyan Magyar oldalon, ahol megengedik, hogy Hazánk ellen agitálj!

    https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389

  • toth peter. Mint mindig, most is tevedsz velem kapcsolatban. Sosem utaltam hazamat, de tenyleg nem ertem lakoi nagy reszet, akik szabad orszagban elhetnenek, megis balvanyt imadnak. Miert gyulolnelek titeket? A balvanyimadasert? Ugyan… . Iden haromszor voltam Hollandiaban, nem lattam ilyen polokat. De ha te mondod. Sajnos vagy tevedsz, vagy szandekosan hazudsz az erzeseimrol. Honnan is tudnad mit erzek, es sosem fogod megerteni rab, foldhozragadt lelkeddel. De ez a felnotas selypitest nem magyarazza. Hidd el, ertelmetlen.
    Biztosithatlak, barmilyen ostobak, rasszistak vagy eroszakosak lesznek is Magyarorszag polgarai, sosem szulohelyemet fogom erte karhoztatni, nem tehet rolatok. De ha konnyebb, hogy tevedesben elsz, ha ez segit a tulelesben, eljel tevedesben. A gyulolet a ti eletetek rugoja, azert (is) jottunk el, mert mi nem akkarunk gyulolni. Nehez megerteni, ugye? Anyagilag pedig koszonom, otthon is kivaloan megvoltunk, a levego minosegevel volt gondunk. Ha ennyit sem tudsz rolam, ne mondj velemenyt, kedves Peter.

  • Robert Morrison

    Őszinte fájdalommal osztozom az edmondtoni áldozatokkal és mihamarabbi teljes felépülést kívánok mindannyiuknak.

    Ők a liberalizmus áldozatai, melyet egy a semmiből négy év alatt miniszterelnöki székbe berepített élettapasztalat nélküli báb meggondolatlan országromboló tevékenysége eredményezett. Justin Trudeau az apja emlékenek a megszégyenítése, mert míg Pierre Eliot Trudeau amikor kellett fegyveres erővel védte meg Kanada egységét, fia a siker mámorától elvakulva a szakadékba kormányozza az országot.

    „Rod Knecht edmontoni rendőrkapítány elmondta, hogy a gyanúsítottat már a hatóságok ismerték, ugyanakkor olyan jel nem volt, hogy terrorcselekményre készült volna.” Ezt azért én nem értem. Ezekben a terroristáknak nincs annyi becsület, hogy felhívnák a rendőrkapitányt mielőtt elmennek öldökölni?

    Rachel Notley, Alberta tartomány új demokrata kormányfője azt mondta hogy „Mi nem vagyunk ilyenek.” Nem hát. Mi nem vagyunk elővigyázatosak, mi nem vagyunk éberek, mi nem vagyunk képesek megvédeni magunkat, és mi nem vagyunk hajlandóak elismerni hogy az állami erők képtelenek a polgárok biztonságát szavatolni, de ugyanakkor tűzzel vassal megakadályozzák, hogy a polgárok önmagukat hatékonyan megvédjék.

    Andrew Scheer, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője elmondta: „a sérültekért imádkozik. „ Nem azt követeli hogy akik ezeket a támadásokat elkövetik azoknak még az írmagját is négyeljék fel … csak „szomorúságának és felháborodásának” adott hangot a terrorcselekmény kapcsán. Ez olyan ismerősnek tűnik. Nem ugyanaz mint a UK vezetők megnyilatkozásai az ottani támadások után? Hmm… nagyon hatásos elrettentés.

    Ami a legjobban tetszik az, hogy „Kanada terrorfenyegetettsége továbbra is „közepes” szinten van, immár 2014 óta. Nem tervezi a szövetségi kormány ennek megemelését.” Ha rajtam múlna én bevezetném az egész országra kiterjedő kijárási tilalmat, hogy ne legyenek az utcán emberek akiket el lehet ütni. Vagy rákényszeríteném a terrorizmus melegágyának számító imaházakban ténykedő imámokat, hogy tanítsák a híveiket Kanada szeretetére, vagy arra, hogy hagyják el az országot.

  • Látod barátom, úgy tűnik, hogy néha-néha belátogatunk a Lipótmezőre – képletesen. Ostoba Petike, Te tudod, hogy mit beszélsz? Barátunk látatlanban sokszorosát tette le az asztalra otthon mint Te életedben képes lennél – már mentális hendikeped miatt is. Ő és én 50 éves korunk után elmenekültünk onnan, nagyrészben az olyanok miatt mint te, boda és csárli. Én még kétlaki vagyok most is, ő nem, Egy biztos, hogy a múltunkat és jogainkat nem dobjuk oka nektek….
    Csárli, nem irónikus, hogy pont ti, akik a militáns vonulatot egyedül képviselitek Magyarországon, te beszélsz erről a félelem kérdésről? Ti, a Jobbik hozta be Magyarországra hosszú évtizedek után a fizikai erőszakot és a megfélemlítést.
    Szerinted félni kellene ma Magyarországon? Ki a franctól? Nyugodtan írd le, hogy Soros Györgytől és a migránsoktól és akkor tudjuk, hogy kinek a csecsén szopsz..

  • Robert Morrison

    Llanfair 2017 október 1 5:05 du.

    „De ez a felnotas selypitest nem magyarazza.”
    Szerintem a selypítés adott egy sajátos szinezetet a hozzászólásnak, de a Te ékezet nélküli írásmódod viszont jelentősen csökkenti a beírásod olvashatóságát, értelmezhetőségét és a Magyar Nyelv iránti tiszteletlenség ékesen (akarom mondani ékezet nélküli) megnyilvánulása.

  • Robert Morrison. Nem neked irtam, akinek irtam az igy is tudja ertelmezni.

  • Robert Morrison

    Llanfair 2017 október 1 5:52 du.

    Ezt nem jót látod Barátom. Ez akkor lenne igaz, ha közvetlen kommunikációtok lenne kettőtök között. Itt azonban mindenki és ebbe beleértem saját magamat is olvassa illetve olvasná a beírásokat, de néhányan makacsul ragaszkodtok ahhoz a téveszméhez, hogy „igy is meg lehet érteni”.

    Előre szeretném bocsájtani, hogy noha vannak akik azt hiszik, hogy én itt csak kötözködöm, ez távol all tőlem. Mindössze szeretném zavartalanul olvasni a beírásokat de néhányan ebben megakadályoztok minden ok nélkül.

    Hadd oszlassak el egy tévhitet: azt hogy amikor Ti bebillentyűzitek a mondani valótokat akkor jogosan elvárhatjátok hogy az mindenkinek érthetőként legyen elfogadva.

    Az írás és az olvasás között van egy lényeges külömbség: Te amikor leírsz egy szót akkor pontosan tudod mit akarsz kifejezni, míg én mikor olvasom már nem lehet biztos hogy eltaláltam a Te gondolatodat.

    Álljon itt egy példa hogy jobban megvilágíthassam a problémát:

    Tegnap lattam egy agyba maszo bogarat.

    Kérlek válaszold meg hogy mit akartam veled tudatni. Köszi előre is.

  • Robert Morrison

    Llanfair 2017 október 1 5:52 du.

    Csak hogy mégegy példával alátámasszam miért kellene mindenkinek ékezetes betűket használni.

    A téma az volt, hogy valakinek javasoltam, hogy írjon Christophernek egy bejegyzést, jelentesse meg itt a cikkemet, mely éppen az ékezetes betűhasználatról szól. Erre válaszolt az illetető a következő ékezet nélküli mondattal:

    “Nem hinnem, hogy erdekelne.”

    Azt még el tudnám fogadni (ha akarnám de nem akarom), hogy a “hinnem” ebben az esetben annyit jelent hogy hinném, de az “erdekelne” két külömböző értelmet ad a mondatnak az ékezetek függvényében.

    1./ Nem hinném, hogy érdekelne. (engem a cikk vagy a közbenjárás)
    2./ Nem hinném, hogy érdekelné. (Őt vagyis Christophert az én közbenjárásom)

    Remélem érted mi a probléma az ékezetek elhagyásával. Ez nem politikai állásfoglalás, hanem érthetőségi és nyelvhelyességi kérdés, melynek ellenállni nem sok értelme van azon kívül, hogy nagymértékű makacsságot és mégnagyobb ignorenciát bizonyít.

  • Tegnap kisse el voltam foglalva, igy nem hallottam a hirrol. Igaz, kanadai, es ezzel egyutt helyi edmontoni hireket sem nagyon nezek, hallok, vagy olvasok. Nem vagyok kivancsi a kanadai bolsi mediara.

    De tudok egy jo megoldast az iszlamista bekeharcra, ugyanaz, amit az angolok, franciak, nemetek csinalnak: „Elo a gyertyakkal elvtarsak”. Az mindent megold.
    Persze az sem art, ha az ateista elvtarsak „imadkoznak” is az ilyen vigil-ek helyszinen ajtatos pofaval, mintha valoban erdekelne oket a dolog. Ettol fejvesztetten menekulnek a bekeaktivistak!

    Elerkeztunk a orwelli tarsadalomba.
    Ma olvastam valahol, hogy Olaszorszagban kivezenyeltek a rohamrendorseget a tunteto olaszok ellen es kegyetlenul szetvertek oket, mert nem tetszett nekik, hogy olaszokat lakoltatnak ki, hogy legyen hol lakniuk a bekegalamboknak. Ilyenkor tudjak a rendorok hogyan kell szetverni a tomeget, de amikor a bekeharcosok randalizroznak, akkor nem.
    Megall az esz!

  • Meg azer’ kivancsi leszek arra, hogy mikor fogjak felrobbantani az uj Oilers (hockey-csapat) arenat, es hany aldozata lesz neki?

    Na meg most az uj arena kornyeken csinalnak egy „Ice District” nevu szorakoztatasi kozpontot, ami tobb epuletbol fog allni. Az epuletek kozott lesz egy ter is, ahol majd a jonep kulonbozo apropok kapcsan osszejohet. Ha jol remlik 10 000 ferohelyes lesz a ter.
    Ahogy eloszor olastam errol a terrol mindjart arra gondoltam, hogy akarva sem tudtak volna jobb otlettel elojonni, hogy segitsek a bekeaktivistak „munkajat”. Csodalatos lesz!

  • KINEK AZ ÉRDEKE ?

    Azoknak a globál-náciknak tóthoknak, csarliknak, bendéknek és gúzoknak, akik itt azonnal klviatúrát ragadtak, hogy az uszító, szrkeverő propagandájukat még tovább terjeszthessék…

    .

  • MésM

    Morizont és Miklóst kifelejtettem a felsorolásból.

    😀

  • Robert Morrison Felesleges engem meggyőznöd az ékezetek fontosságáról, jó magyar tanáraim voltak, és rengeteget olvasok.
    De éppen ezért, könnyedén tudom értékelni a mondanivalót ékezet nélkül is, hiszen a szövegkörnyezet és a téma segít.
    Tehát ha a gamer laptopomat használom, akkor használom az ékezeteket mert magyar billentyűzet van rajta. Ha viszont Galaxy S7-es telefonon írom a kommentet, akkor bizony nem használom a vesszőket, mert dacára, hogy korom ellenére nem vagyok kövér, ujjaim bizony már nem cérnavékonyak, ékezetek nélkül is melléütök több tucatszor. És igen, romlik a helyesírásom is, mert sosem beszédből éltem, és egyre kevesebbet is használom a magyar nyelvet. Egy kommentért pedig nem kapcsolom be az erőművemet, nem beszélve hatalmas súlyáról. Az asztali gépet pedig már csak háttér tárolónak használom.
    Tehát vagy kihagyod kommentjeimet, vagy beletörödsz, hogy szavaidat idézzem, lusta disznó vagyok. Bár azzal a hatalmas munkavégzéssel a hátam mögött engem lusta disznónak nevezni, felettébb érdekes.
    Még egy érdekesség, bár tünhet okoskodásnak. Nagyjából kutyát nem érdekel, mit írok, vesszővel vagy anélkül. Dacára, hogy több tucatszor leírtam bizonyos dolgokat, „tóth péterünk” mégis folyamatosan mellébeszél, rágalmaz, hazudik és próbál lejáratni, pedig írtam már neki vsszővel és anélkül, mégis képtelen megérteni a legegyszerűbb dolgokat. Vagy szándékosan hazudik? Ezen tudsz segíteni az ékezetekkel?

  • Miklos Banfi Kedves Miki. Nem volt nehéz szavaidból kihallani a neheztelést, hogy hátat fordítottam a KMH-nak. Most olvasva „tóth péter” kommentjeit, azért értened kell indokaimat. Tóth Péter többször olvashatta kommentjeimet, de ezeket teljesen figyelmen kívül hagyva ontja magából hagymázas gondolatait, tévedve, hazudva, rágalmazva, fogalma nincs arról mit írok (?), csak egyenirányított agyából jönnek ki a betanult mondatok. Egyetlen célja, hogy bántson bármi áron. És nincs vele egyedül.
    Azt nem merem feltételezni, hogy annyire buta, hogy nem érti amit írok. Ha a nálam sokkal okosabb Alma nem ér el náluk semmit, pedig hatalmas türelemmel próbálja Őket észhez téríteni és okítani, mit akarhatok én, szerény tudásommal? A tapasztalataimat pedig egyszerűen hazugnak nevezik. Mondjuk ez a legegyszerűbb megoldás részükről.
    Leírtam már magamról szinte mindent, én nem burkolódzok homályba mint ŐK. Mintha nem is olvasnák. Engem ellenőrizni lehet, nem úgy mint Őket, akik félnek magukat megmutatni. Félszavak, sejtetések, igazi trollkiképzés. Tudom, a hazug ember bűntetése, hogy nem hisz senkinek. De engem mégis bosszant, hogy mindenféle alak sértegethet bűntetlenül (egyik már odáig pofátlankodott, , hogy ismeretlenül pap barátomat is gyalázta „keresztény létére”). Mert Tóth Péter annyi van mint tarka kutya, könnyedén elbújhat. Igazán gyakori szép „magyar” név, és ez akarja Tőlem elvenni a jogot, hogy beleszóljak hazám dolgaiba, sőt, arra vetemedik, hogy hazámat is elvegye? Nem fogja. Tudom, egy földhözragadt ember nem tudja megérteni azt, aki tud repülni. De azért megpróbálhatná megérteni. Megint mondom, Ők nem eszmét akarnak cserélni, nem beszélgetni akarnak, hanem bántani. Azután ha valakinél elszakad a cérna, akkor kórusban teszik felelőssé Őt a kialakult helyzetért. Nekem ez gusztustalan, és felháborít, hogy magukat képzelik a hazának.
    „Magyargyűlölőnek” nevez ez a nímand, mikor éppen egy másik oldalon magyar zeneszerzőket dicsőitek. Számtalan magyart tartok nagyra, de hát sajnos nem tartok (nem az én hibám) minden magyart nagyra, pont azokat nem, akik magukat tartják Magyarországnak. Milyen önteltség kell ahhoz, hogy valaki magát azonosítsa a hazájával, magát tartsa „igazi” magyarnak (tóth nével 🙂 )? Ma Magyarországon megszűnt a világ, mindenki hülye a világban, mindenki komcsi aki emberséges, és egész napjukat elfoglalja a rettegés a migránsoktól. Persze, szörnyűek a terrorcselekmények, de ez a hisztéria ami Magyarországon van, az valami botrányos és értelmetlen. Tényleg olyan gyávák a magyarok, hogy a „migránveszély” miatt eldobják az országuk jövőjét? Arról nem is beszélve, hogy az utolsó terrorcselekményeket Magyarországon magyarok csinálták. Mindegy ki és hogyan uralkodik rajtuk, csak a migránsoktól „mentse meg őket”? Ez hihetetlen. Elismerem, jó dolog, hogy ébresztőt fújtok. De lóval imádkozni értelmetlen, nekem nincs ehhez erőm. Viszont a migránskérdésre tényleg értelmes választ kellene adni az ellenzéknek, mert ezt a sok gyáva alakot megvette a Fidesz kilóra, rémületükben már nem tudják mit csináljanak. Egyébként igen, engem is aggasztanak ezek az emberi mivoltukból kivetkőzött állatok, de hát az autóbalesettől és betegségektől is tartok, mégsem sz@rom le a bokámat a félelemtől, és könyörgök egy bálványnak, hogy védjen meg, cserébe mindent oda adok amit követel. És nagyon sokat követel. Arab gyermekeket sem pofozok fel az utcán bosszúból, csak jobban figyelek az utcán. Az nem is árt, egyre több a fehér hülye ember is. És ezek felnőtt emberek, akik a férfiasságukkal dicsekednek.

  • Robert Morrison 2017 október 15:03 du.
    Most olvastam csak pofátlan és aljas bejegyzésedet. Először is nagyokos, a hazánk kis betű, ha már belegárgyultál a helyesírásba.
    Másodszor a szádra vigyázz, sosem agitáltam a hazám ellen, a buta emberek ellen aggítálnék, ha agitátor lennék. És Ti nem a haza vagytok, hanem az ország egy darabja, egy olyan darabja ami rohasztja az országot, éppen visszavezeti az oroszok halálos ölelésébe, de reményeim szerint még gyógyítható és visszafordítható. Végre Európához tartozunk, minden gondjával, bajával és örömével együtt, de megoldás helyet vissza akartok térni vadkeletre. Hát bizony, ez a haza elárulása, ha már kedvenc szavaitoknál tartunk. A hazámért tettem annyit, mint itt bárki, többeknél sokkal többet. Tehát kérlek vigyázz a szádra, gondolkodj mielőtt vádaskodsz. Ékezettel vagy anélkül.

  • Olyan vagyok, mint Pistike akinek mindenről a női mell jut az eszébe.
    Én nagy képet, az időbeliségében, mozit nézek.
    Kriminalisztikai szemmel is, amelyben vezér szempont az, h kinek az érdeke. Milyen okból, milyen célirányossággal, minek a megvalósulása érdekében.
    Nagyon feltűnő, h a nép elleni terror/gerilla támadások mennyire hasonlók egymáshoz.
    Érdekes látni azt is, h az idők során hogyan mentek át a támadások a felső vezetők elleni támadásokból a bérencek elleni támadások dominanciáján keresztül egyre inkább a nép elleni direkt terror támadásokba.
    Mindezt úgy, h mindenkit az élet, a megélhetési érdek mozgat.
    Vannak akiket nagy tudással, jó előrelátással, a hosszútávú hatások figyelembevételével is. Vannak akiket csak az éhségük legegyszerűbben való megszüntetése motivál. Közöttük pedig a nagyon széles skála.
    Ezt színesíti az is, h ki milyen hittel úgy is, mint életfilozófiával élve néz, gondolkozik és cselekszik.
    Ebben (egyéb hitekkel moduláltan) jelenleg még nagy kategória a bérenc/zsoldos életfilozófiák kategória is.
    A cikkben vizsgált eseménynél (jelenségnél) érdemes megnézni, h kik ÉS MICÉLBÓL hozták létre HATALMAS RÁFORDÍTÁSSAL az ISIS-t. Az utóbbihoz jó támpontot ad az is, h eddig mire használták. A távolabbi célokhoz jó mutató az is, h a létrehozott formációt már (a propaganda műsorban is) tovább osztották jó és rossz (terrorista) kategóriákra.
    Jó támpontot adhat az is, h ki és milyen a mitológiai Isis (szerintem itt sem véletlen a név választás).
    A megszólalásaitokban az én vélelmemhez közelítő vélelmeket is láttam.

  • Nem félünk!! Nem félünk!! Hát pedig valószínűleg egy kicsit érdemes lenne, mert a fejlett Nyugat megint 50 ártatlan halottat és 200 sebesültet tud felmutatni csak tegnap.
    Érdekes Szingapúrban is vannak koncertek, metró és utcai tömegek, még sincs ez a napi szintű öldöklés. Ja, persze, ott diktatúra van. Lassan mindenhol diktátor után kiált a nép, vagy ő veszi majd kezébe a dolgok rendezését, akkor aztán lehet kiabálni: Félünk!! Félünk!!

  • Lianfair

    Nem mintha lenne jelentősége, de a „Tóth” az magyarul van és magyar név. Olyan, mint a „Németh”, „Lengyel” vagy az „Orosz” stb. elnevezés. Az említett népek önelnevezése teljesen más.

    Az igazi humanista műértő nem csak a hangszerek közvetítette érzésekre, hanem az embertársai betű és szavak közvetítette érzéseire is fogékony. A jót nem látja (mondja) gonosznak, az igazat pedig hamisnak.

    Hogy migráns kérdésben ne csak hencegj a „bátorságoddal” és ne csak a szád járjon, add írásba, hogy a legközelebbi merénylet áldozatának rokonait vagy gyerekeit majd te fogod eltartani. Gondolom, ettől ugyanúgy beszarsz, mint annak idején attól, hogy ha nem tetszik a rezsicsökkentés, akkor megteheted, hogy továbbra is többet fizethetsz.

    Aki ismeretlenül mások pap barátját és az Egyházat gyalázta, az te voltál.

  • Llanfair
    2017 október 2
    5:25 de.

    Hamis kategorizálások alapján hamisságok.
    A földrajzi helyek nem azonosak az adott helyen épp uralkodó vezérlő ideológiákkal. Az épp ott élőkkel sem.
    Kelet, nyugat? A Kárpát medence épp Európa közepén van.
    Emellett mit ad isten, az itt élők őrzik leginkább az ősinek mondható természetes, természeti népek mentalitást.
    Nem feladatunk sem a jobbra, sem a balra igazodás.
    Csak annyi kell nekünk, h szálljanak le rólunk, hagyjanak a saját eszünk (hagyományaink) szerint élni. A leszállást a helyi imperátorainkra, a végrehajtó hatalmi rendszerünk irányítóira is mondom.

  • jani Tényleg mindegy, de a Tóth elnevezés a szláv származásra utal, amit a magyarok adtak a szláv származásúaknak. Azért mert régen volt, attól még volt. De ez tényleg mindegy.

    A migráns kérdésről már írtam, nem tartom jónak, egyenesen tragédiának, a megoldása pedig szerintem nagyon szerencsétlen.
    Céljáról van elképzelésem, de természetesen nem vagyok azon a szinten, hogy bizonyítékom is legyen. Mint nektek sem. Mind nyugaton a túlzott gyengekezűséggel, mind keleten a gyűlölet és félelemkeltéssel nem értek egyet, bár sok intézkedés rugóját tudni vélem. Igen, féltem a családomat, de nem féltem jobban a migránsoktól, mint a fekete ruhás csőcseléktől ha hatalomra jutna megint. A terroristák pedig tudjuk jól, nem menekültek, ők terroristák. Nem keverendők. Az élet mindig veszélyes volt, most is az. 🙁 Az emberállat mindig a legrosszabb állat volt.
    Érdekes, Te aki minden kommentemet feljegyzed valamiért, erre nem emlékszel.
    De mível nem tudok sokat tenni ellene, nem vagyok hajlandó az ágy alatt rettegni a migránsoktól, és nem foglalkozom a nap 24 órájában velük. Utazom továbbra is a világban, igyekszem vigyázni, de nem húztunk kerítést a házunk köré. A nagypolitikára nincs ráhatásom, élem tovább az életemet legjobb tudásom szerint.
    A rezsicsökkentéses maszlagnál már nem voltam otthon, azt veled etették meg. De ha örömöt okoz, itt többet fizetünk, mert az átlagkeresetünk még úgy is kimagaslóan magas, hogy én ingyenélő vagyok. Így nem szarok be, ha többet kell fizetnünk, természetes számunkra, ha több a pénzünk, többet kell visszaadni a társadalomnak. Ezt adó formájában, adományok formájában tesszük, illetve munkát adunk a helyi szakembereknek. Kertésznek, ablakmosónak, kézi autómosónak, villanyszerelőnek, vízszerelőnek stb. Pedig ezeket én is megtudnám csinálni, de engem arra tanítottak, ne vegyem el más megélhetését, ha nekem jól megy. Arra is gondosan ügyelünk, ha lehet ír árut vegyünk, ezzel is segítjük környezetünket.
    A terrorizmus nem miattam van, miért nekem kellene bárkit eltartani? Elég nekünk otthon maradt családtagjainkat eltartani, akik képtelenek megélni abból a könyöradományból, amit életük munkájáért kapnak. Te szarnád le a bokádat kedves „jani” ha havi félmilliót kellene átutalnod rokonaidnak.
    Ott vannak a politikusok akiknek meg kellene oldani, illetve az adóból kifizetni amit kell. Én nem tárgyalhatok Putyinnal vagy Trump-pal, mint ahogy Te sem.
    Én szerencsére pelenkás voltam, mikor utoljára beszartam, és valószínűleg megint pelenkás leszek, ha mégegyszer bekövetkezik. 🙂

    Utolsó mondatod szintiszta hazugság. Én elmeséltem egy történetet, névtelenül. Majd Te nevesítetted a papot, de cáfolni nem tudtad, hiszen nem voltál ott. De harmincan ott voltunk, hallottuk. Itt egy forumtársnak volt egy ugyan ilyen tapasztalata, egy másik pappal. Erre vagdalkozni kezdtél, és gyalázni (keresztény)pap barátomat, csak azért, mert az én barátom. Egy magát kereszténynek mondó embertől nem kicsit volt gusztustalan, főleg azt figyelembe véve, hogy erdélyi magyarokat tanított. Most még hazugsággal is tetézted. Kár volt felmelegítened, senki nem tudta, hogy Te követted el ezt a disznóságot, szándékosan nem neveztelek meg.

  • Nagy Gyula Nem igazán értem mire válaszoltál, de olyan nincs, hogy hagyjanak békén. Egy bolygón élünk, sosem fognak senkit „békén” hagyni. Bizony igazodni kell, ha tetszik ha nem, minnél kisebb és szegényebb az ország, annál jobban. Trump éppen most tanulja, hogy bizony még az USA elnökének is igazodnia kell. Pedig milyen nagy volt a szája?
    A kategórizálást nem én találtam ki. Van akik próbálnak valamilyen demokráciát csinálni, van aki nem akar, mert megszokták a diktátorokat. A demokrácia nem egy végleges forma, mindig alakul. Sajnos a nacionalizmus és az egyéni érdekek mindig felülírják. Most éppen Angliában és Spanyolországban megy tönkre minden, egy szűk érdekcsoport miatt. A kelet állandóan szidja a nyugatot, közben vágyakozik arra az életszínvonalra, de sosem éri el, és ezt mindig másokra fogja.
    Jó dolog, hogy függetlenek akartok maradni, de mire? Az nem úgy megy, hogy Te kikiáltod. Svájc sem független, nekik is sokat kell engedni, pedig mennyi pénzt összeharácsoltak már. Tulajdonképpen 89 óta a „saját eszünk” után mentünk. Mire is jutottunk? Persze az EU a hibás, meg a Soros, meg a globalizmus, meg a komcsik, meg a VW, meg akik tudnak biciklizni, meg akik nem tudnak. Valami mindig van. A világ halad (lehet rosszfelé), de nem áll meg. Nem lehet kiszállni a világból, ezt neked is tudni kell. Életedre minden hatással van, ostoba vagy, ha minden szomszéddal összeveszel, és az egész utcának bemutatsz. De persze minden szomszédtól követeled a támogatást, mert az neked jár, közben barátkozol a szomszéd nagy emberrel, hátha megvéd, ha megunják az arcátlanságodat. De ingyen nem véd meg Ő sem, hiszen nem jótékonysági intézmény. Hagyjanak a saját hagyományaitok szerint élni? Milyen hagyományt nem engednek? Ha jól tudom, csak a Dunába lövést tiltják. Ehetsz mangalicát, hallgathatsz magyar nótát, hordhatsz népviseletet, és ihatsz pálinkát ami belédfér, nézheted a TV-be a Szeretlek Magyarország nevű komoly műsort. Senki nem tiltja, hogy házasodj, Ti tiltjátok a másoknak. Senki nem tiltja, hogy szeres, Ti tiltjátok a másoknak. Olyan nevet választasz amilyet akarsz, megint lehetsz Hunor, Magor, és Philip ha a Kálmán nem jó. Itt nálunk minden hagyományt enged a világ, nem szólnak bele semmibe, ott mit nem engednek? De ha egy közösségbe tartozol, akkor nincs olyan, hogy csak jogaim vannak, kötelességem nincs. Éppen ezt rójátok fel a migránsoknak, hogy csak a jogaikat ismerik. Akkor most? A politikusok azért vannak, hogy lavírozzanak a zátonyok között, nem azért, hogy mindegyiket megtalálják. Persze lehet még sóhajtozni évtizedekig, hogy milyen nehéz nekünk, igazán békén hagyhatnának, de mi haszna? A lehetőségeket ki kell használni, nem állandóan panaszkodni milyen nehéz a világ. Igen nehéz, és egyre nehezebb lesz. Én így látom.

  • Llanfair

    Szerintem nem csak a Tóth, hanem a Lengyel, a Szerb, a Horváth, Orosz is szláv származásra utalhat, de mégis magyar név (elnevezés), mert – ismétlem – ezeknek a nemzeteknek az önelnevezése egészen más. Egyébként, a névetimológia szerint a nemzetre utaló elnevezés származhat abból is, ha valaki beszélte a nyelvet vagy járt közöttük, esetleg ott volt fogságban (pl. török). Akárhogy is – de te próbáltad valakinek a magyarságát a neve alapján kicsinyíteni.

    A migránsokkal kapcsolatban csak ismételni tudom:”Kibicnek semmi sem drága.”

    ———————–

    „Én elmeséltem egy történetet, névtelenül. Majd Te nevesítetted a papot, de cáfolni nem tudtad, hiszen nem voltál ott.”

    Én pedig utolsó hozzászólásomban azt mondtam, hogy „Aki ismeretlenül mások pap barátját és az Egyházat gyalázta, az te voltál.” Hol itt a hazugság?

    Én azért nevesítettem a papot, hogy hangsúlyt adjak annak, hogy veled ellentétben én viszont ismerem és soha senkit nem nevelt antiszemitának. Ugyanakkor téged is ismerlek annyira, hogy ha kicsit felbosszantanak, kitelik tőled, hogy bárkit – akár engem is antiszemitáz. Ahogy meg is tetted.

  • charlie Lehet rosszul emlékszem, de az USA elnöke éppen a gyülöletet hirdető Trump. Arról sincs hír, hogy migráns lenne a gyilkos, fehérnek mondják.
    Sehol nem kiabál a nép diktátorért, csak néhány elvetemült, aki reménykedik abban, hogy haszonélvezője lesz a diktatúrának. Akkor nyalhat és hajlonghat, hogy életben maradjon, amig a kényúr engedi. Tényleg ez hiányzik neked?

  • Llanfair,

    ” Végre Európához tartozunk, minden gondjával, bajával és örömével együtt, de megoldás helyet vissza akartok térni vadkeletre. Hát bizony, ez a haza elárulása, ha már kedvenc szavaitoknál tartunk. ”

    Csak nem azt akarod mondani, hogy ha a magyar vezetes a „Nagy Halado Nyugatnak” kotyavetyeli el az orszagot, akkor az egy hazafias vezeto reteg, ha viszont az Oroszokkal keres egyenrangu gazdasagi kapcsolatokat, akkor az a vezetes hazaarulo?

    Megartott a Guinness, vagy a szeles idojaras?

    Tudod ugy nezel ki nekem mint az a valaki, akinek az elvtarsai, vagy udvoskei eladtak a hazajat (es a nepet rabszolganak) bizonyos mas orszagok urainak, mire o elmenekul az elvtarsai altal krealt rakas szarbol oda, ahol pont azert megy aranylag jol, mert az o hazajaban rosszul megy. Es erre meg neki all feljebb, es onnan akarja megmondani ki az arulo es ki nem.

  • Miklos Akkor sajnos hályog van a szemeden, sosem voltak „elvtársaim” Magyarországon. Menekülnöm sem kellett, egyszerűen elegünk lett a magyar kormányok töketlenkedáéséből, és kihagyhatatlan ajánlatot kaptunk egy csodálatos országból.
    Egyenrangú partnerei Oroszországnak? Ezt leírtad nevetés nélkül?
    Ide idéznéd azt a mondatomat, amikor dicsértem a baloldali kormányt? Légyszi…… Egyébként itt nem aránylag jó, hanem jó. Egyszerűen kihasználták a lehetőségeket, panaszkodás helyet.
    Itt valaki azt mondta, hogy intelligens vagy. Jól elnézte.
    Nagyon primitív dolog ez az elvtársazás, komolyabb embernek néztelek. Tévedtem na.

  • Miklos No, megebédeltem. Tudod kedves Miklós, ha minden meglátásod annyira helytálló, mint amit rólam leírtál, akkor nem kellene kommentelned, mert nem értesz semmihez. Remélem a többi témában jártasabb vagy, mert a rólam alkotott képed finoman szólva jó nagy baromság. 🙂 Neked úgy nézek ki….. Jól megkacagtattál, köszönöm. Egyébként még a sört is utálom. Sajnálom.

  • Llanfair
    2017 október 1
    5:05 du.
    http://gatesofvienna.net/2016/09/hungary-the-model/

  • Llanfair,

    ” Menekülnöm sem kellett, egyszerűen elegünk lett a magyar kormányok töketlenkedáéséből, és kihagyhatatlan ajánlatot kaptunk egy csodálatos országból.”

    Errol beszeltem en is.

    ” Egyenrangú partnerei Oroszországnak? Ezt leírtad nevetés nélkül? ”

    Miert ne lehetne? Gondolod hogy az Orban olyan nemzetkozi kapcsolatokat keres, amivel szandekosan meg rosszabba tenne a helyzetet?

    ” Nagyon primitív dolog ez az elvtársazás, komolyabb embernek néztelek. ”

    Azert irtam az elvtarsak utan az udvoskeket. Bar konnyen lehet hogy mindig a vesztesre szavaztal.

    A lenyeg pedig ugyanaz marad: A „Halado’ Nyugat eddig meg nem sok tett Magyarorszagert. Azzal, hogy ratukmalta a sajat iparat Magyarorszagra csak sajat maganak segitett eddig.

    Na es ha nem tevedek sokat, Irorszagban sem fenekig tejfel mindenkinek.

  • Tóth péter. Szelsojobboldali part kepzeletbeli poloja. Ertem.

  • Kösz Llanfair. Elég lehangoló mindig ugyanazokat a hazugságokat cáfolni, mindig ugyanazokat a sötét ostobaságokat olvasni. Képtelenség elmondani ezeknek, hogy a menekülők befogadása nem azt jelenti, hogy hozzá kellene elszállásolni bárkit. Alapfogalmakról gőzük nincs, és erre még büszkék is.
    R. Morrison! Nem „külömböző”, hanem „különböző” – ha már annyira kényes a helyesírására.

  • Miklos. Nem azt mondtad. Kimondottan menekulest irtal. Nem kellett menekulnunk, nagyon jol megeltunk a munkakbol. Nem, sehol sem tokeletes minden es mindenkinek. De ez egy nagyon szeretheto, elheto orszag, jo eletszinvonallal ahol csak jot kaptunk. Igaz, csak jot is adtunk.
    Az arulozast pedig ti hoztatok sajnos, nem en. Nem tudom mi Orban terve, de Paks 2 nem tunik olyan jo uzletnek, mint lattatni akarjak. Tul sok a titkolodzas, titkositas, Putyin pedig nem a jo lelkerol hires. O majd biztos onzetlenul segit Magyarorszagnak? Segelyszam 56-68-80?

  • Llanfair
    2017 október 2
    11:47 de.

    A hagyományainkban a személyi önkormányzatiságokból szabadon megkötött megállapodásokkal építkező önkormányzatiságok hierarchikus konstrukció van.
    Ez jogrendszeresítve a természet/szárazföldi jog.
    Ami a nagy vicc, h jelenleg is ez a jogrendszerünk azzal, h a jogrendszerünkben minden hatalom forrása a nép TAGJAI EGYENKÉNT és deklarált a joghierarchikusság is.
    Az amit jelenleg még (defacto) működtetnek, szélhámosság alapú maffia (bűnszervezeti) konstrukció. Mégpedig a központilag létrehozott, a jogrendszerünkhöz képest tévhitek tömegbirka kondicionáltságra építetten.
    Említetted a jogosultságokat és kötelezettségeket.
    A természet jogban a tetteknek jogkövetkezmények keletkeztető hatásuk van.
    Negatív jogkövetkezményeket a károkozás keletkeztet.
    Jóvátételi kötelezettséget, ennek kikényszeríthetőségét és büntethetőséget.
    A szabadon megkötött megállapodásokban vállaltak megszegése károkozásnak minősül.
    Eszerint működtették hosszú évezredeken keresztül élőhelyek alapú szokásrendekkel a Nimród nevével jelzett birodalmat.
    Ennyi közös, könnyen beláthatóan jó szabály kell egy akármekkora méretű terület jóléti működtetéséhez.
    Ezeken túl volt még a mozgások kezeléséhez a vendég és idegen jog.
    A betelepülési, honosítási szabályok már a helyi szokásrendi kategóriába tartoztak.
    Ezt a működtetési rendet írta felül a Kárpát medencében István és stábja egy véres állampuccsal amelynek keretében az akarat isten élet halál urai földi helytartóságai konstrukciót intézményesítették.

  • Szep volt, hogy elitelte a gyulolkodet. Azutan kene neznie, hogy KI volt az az ember, aki ezt csinalta?

    Meg valami. Elnezest, hogy az ekezeteim elmaradnak egyelore, amig a fiam nem ‘allitja be a gepemet.

  • Llanfair,

    ” Nem kellett menekulnunk, nagyon jol megeltunk a munkakbol. ”

    Hat akkor elnezest a kirohanasert!

    ” Az arulozast pedig ti hoztatok sajnos, nem en. ”

    Nekem csak az nem tetszik, amikor patriotakat hazaarulozik az a bolsi, aki barmire kaphato csak hogy hatalomra kerulhessen.
    Az hogy a bolsi hazudozik meg csak hagyjan (vegulis mindenki atlat rajta) de kulfoldiek segitsegeert kunyeral anyagi es „erkolcsi” formaban is, ami mar onmagaban minimum undorito.
    Es most mar odaig elpofatlanodott, hogy ha a magyarok nem eleg hulyek hogy feluljenek a hazugsagainak, akkor le akarja cserelni a lakossagot olyan vademberekre, akik Izraelben, Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban naprol napra bizonyitottak es bizonyitjak, hogy civilizalt emberek tarsadalmaba nem valok. Ezek meg otthon is irtjak egymast csip-csup szar dolgok miatt.

    Mindennek a tetejebe a bolsinak az a hazaarulo, aki vedi a hazajat!

    ” Nem tudom mi Orban terve, de Paks 2 nem tunik olyan jo uzletnek, mint lattatni akarjak. ”

    Ha lenne penzem elinteznem Magyarorszag energia-gondjait. Ezt nem nagykepusegbol, vagy hulyesegbol mondom, hanem azert mert az Orban kormanyban sem veszi eszre senki a legkezenfekvobb energiaforrast Magyarorszagon, aminek a felhasznalasahoz szukseges dolgok sokba kerulnek megepiteni, de utana ingyen adja az aramot.

    Hogy mit benaznak Paks 2-vel azt en sem tudom. De azt biztosnak velem, hogy ha Magyarorszag nem akar Nyugat-Europa WC pucoloja maradni mindorokre, jobb ha keres igazi kereskedelmi partnereket. Habar mindorokre nem lesz, mert az EU sem fog sokaig fennallni. Meg ha az osszes bekeaktivista eltunne onnan, es abbahagynak az emberek „halado” agymosasat, akkor sem. Ezt a mesterseges rendszert csak addig lehet fenntartani, amig az a 10-15 dusgazdag nemet es francia (esetleg sved) annyira megszedi magat, hogy a tobbinek semmi sem marad.

    ” Segelyszam 56-68-80? ”

    Ez mi?

    Oh ja… A cikk kapcsan is valamit:
    Mivel en egeszsegugyi okokbol nem olvasom, nezem, vagy hallgatom a kanadai bolsi mediat (felpumpalna a vernyomasomat) a tolem nehany utcanyira levo terrortamadasrol nem tudtam. Illetve ugy tudtam, hogy ugyanott volt (a focistadionnal) mindketto. Ma a munkatarsaim meseltek, hogy micsoda hajciho volt itt a belvaros foutcajan. Jovo heten ott kezdek dolgozni az uj allasomban.

    Persze aggodalomra semmi ok, hiszem True-Dope elvtars, Kanada Prime Sinister-e (nem melleutes – es tudom, nem fonev…) azt mondta az edmontoni bekeharc utan, hogy „a mi eronk a diversity-ben van”. Akkor tehat minden rendben.
    Kar hogy nem az europai angol kiejtessel mondja a diversity-t, mert akkor legalabb azt hihetnem, hogy Diver City-t gondolt, aminek ugyanugy nincs ertelme, de legalabb nem akkora baromsag, mint a masik.

    Olvastam kozben, hogy a „halado” EU valamelyik rendkivul okos bizottsaga ugy dontott, hogy most mar nem csonakaztatjak meg a vadembereket, hanem mindjart repulovel beszallitjak oket oda, ahova menni akarnak. Remelem buszke vagy az EU-ra!? Mert ha nem, mar nem sok van hatra, hogy meggondolhasd magad! 🙂

  • Llanfair

    „…Ő és én 50 éves korunk után elmenekültünk onnan, nagyrészben az olyanok miatt mint te, boda és csárli…”

    Ezt Bánfi Miklós barátod írta Tóth P-nek (2017. 0kt. 1. 5:31) rólad és önmagáról. ír, Úgy fogalmaz, hogy „elmenekültünk”. Lehet, ő is félreértett?

    Egyébként, stílusodban sok változás észlelhető. Feladtad a korábbi modorosodó vénkisasszony szerepet. (nyilván nem megy) Viszont kibujt belőled a 19. századbeli klasszikus „kocsis”.(mai megfelelője a BKV buszsofőr)

    Az elvtársaidat pedig nem kéne letagadnod. A téged pártfogoló Bánfi Miki és talalom is az. 🙂

  • jani Miklos baratom olyan szavakat hasznal, amilyeneket gondol. Miutan egyutt irt kettonkrol, igy jogosan hasznalta azt a szot, amit jonak lat. O igy gondolja. De a menekules szonak tobb ertelme van, Miki nem abban az ertelembe hasznalta mint Miklos. Nem tudom mikor tagadtam meg Talalomot vagy Mikit, nem emlekezem ra. Igen, remelem baratjuknak tartanak, amit maganlevelezesunkben meg is erositettek. Birom meg Besancon, falusi es Hollosy baratsagat is. Szerencsem van, Ok az embert nezik nem a foglalkozasat. Nem te vagy itt az elso, aki negativumkent probalja beallitani azt, hogy ketkezi munkas voltam. Igen, az voltam. Nekem mar 14 evesen dolgoznom kellett. Csinaltam en meg aljabb munkat, masodallasban takaritottam lakatosmuhelyt is. Nem szulethet mindenki alszent janinak, van aknek dolgoznia is kellett. Bizony, a kenyszer vitt buszvezetonek, de megszerettem es nem szegyenlem. Szazszor jobb volt, mint alszentekkel bezarva lenni egy szobaban, felesleges munkat mimelve. A buszvezetes embert kivan, napi tobb ezer dontessel, ahol egy hibas dontes gyilkol. Es ezt a nap 24 orajaban tudtam. De havat is lapatoltam, ejjel-nappaliban is dolgoztam, lakatos is voltam, meg ugynok is voltam egy darabig. Mentosofor es mentoapolo is. Erdekes, nem az elermento munkamat emelted ki. Vagy nem veletlen? 🙂 Latom, neked a buszvezetes a leglenezettebb munka. Ha mar csinalni keves vagy, legalabb nezd le, kedves jani. Latom, neked nincsenek barataid, kulonben tudnad, nem kell, hogy a baratok egyformak legyenek. A lenyeg, hogy lassuk egymasban az embert, meghallgassuk egymast, erdekeljen a masik velemenye, es egyutt oruljunk vagy bankodjunk. Ez van, kedves jani. Tehat engem nem tudsz megszegyeniteni buszvezeto multammal, ne erolkodj. Most megyek, mert var kedvenc foglalaskodasom, mar ficankol a garazsban a 170 lo, varja a kocsisat.

  • Jani, hagyd már, idült kisebbségi komplexusa van, ami gyógyíthatatlan. Főleg ha már ő ad munkát a „kertésznek, ablakmosónak, kézi autómosónak, villanyszerelőnek, vízszerelőnek..” meg 170 paci várja a garázsban, a dolog csak romlani fog.

  • Llanfair

    Semmi bajom a buszvezetőkkel. Ha figyeltél volna, akkor észrevennéd, hogy arra akartam felhívni a figyelmed, hogy egyre közönségesebb vagy ahhoz képest, ahogy kezdetben affektáltál.

    …De azért azt se képzeld, hogy csak a buszvezetők végeznek értékes munkát.

  • Charlie Veletek szemben lenne kisebbsegi komplexusom nimandok? Sokat kepzeltek magadoktol. Most kepzeld el, en adok nekik munkat. Szolj hozza. 🙂

  • Jani, te egyre durvább és embertelenebb vagy – csak lesek, hogy mindazt, amit itt összegyűlölködsz,valóban egy állítólag keresztény ember írja? Mire és miért ez a murva nagy mellény, ez a felesleges szívatás, a folytonos számonkérés LIanfair felé? Tartozik nektek valamivel? Valamikor valamivel alulmaradt valamelyitek vele szemben? Emögött a penetráns hanghordozás és stílus mögött valami személyes ellentét, betartás lapul, vagy csak a szokásos „péniszirigység”? Jani kedves, lehet, hogy onnan ahol te meghatározod magad nem az látszik, de innen kívülállóként igen: te is Csárli barátod is csöpögtök a féltékenységtől L. irányába, a jó ég tudja miért, és úgy tűnik rosszindulatotoknál már csak az ostoba pöffeszkedésetek a masszívabb! Nem ez az első adok kapok amit itt előadtok, ezért is kapcsolódtam bele totál illetéktelenül, de miután ez egy nyílt fórum, leírom, hogy látszik ez így egy kívülállónak, mert totál nem értem, mi a fene olyan elképzelhetetlen azon, hogy valakinek dolgozni kellett egész életében a legkülönbözőbb munkákat, és ezt felvállalva volt olyan naiv, és jóhiszemű, hogy le is írta az életútját! Ti nem tettétek, ami nem baj, hisz nem kötelező, de miért tekintitek életcélotoknak, hogy L. bármit és bármitől ír azt meghazudtoljátok, kiröhögjétek és amennyire a fórumon maradás szándéka mellett lehetséges sunyin és elvakultan igyekeztek a földbe döngölni?! Nem fog sikerülni,szerintem annyival felettetek áll, hogy ha ezt felismernétek sírva fakadnátok! LIanfair ugyan nem egy különleges tejbetök de attól különb, hogy elfogadó és befogadó, és mert buszvezetés és hólapátolás ide oda, van tartása, és intelligens! Értitek? Dehogy értitek – de ez nektek sajnos!

    Még valamit- sosem láttam LIanfairt, csak innen az írásai alapján ismerem, és valóban, magánban levelezünk, miként másokkal is szoktam/szoktunk, aki megtisztel a bizalmával. Vagy úgy van ahogy írja, vagy másként, de valamiért eszemben sem jut, hogy nem igaz amit ír, egyszerűen annál az oknál fogva, hogy 1.semmi hihetetlen vagy lehetetlen nincs mindabban amit közöl az életéről 2. Egyébként meg miért is tenné?
    Miért hihetetlen, hogy valaki egy kertésznek, vagy villanyszerelőnek munkát adjon? Én is szoktam, hiszen a húgomtól megörökölt kertet rendre egy nyugdíjas kertész bácsi nyírja és tartja rendben, mert ebben sem túl nagy gyakorlatunk nincs, se túl sok érkezésünk nincs rá,így az összes kerti munkát ő szokta elvégezni, téliesít, nyáriasít a vízórát leolvassa stb félévente meg rendezzük a számlát – és? Ti még sosem hívtatok iparost,szerelőt, hogy munkát bízzatok rá? A kocsimat leginkább én is mosatni szoktam, ha kézi mosást eszközlök, mert arról már rég leszoktunk, hogy hétvégén a férjem suvikszolja, miután az előbbi egyszerűbb és gyorsabb, és noha nem vet fel a pénz, megtehetem! Ennyi!
    Csárli kedves,kapásból megállapítod valakiről, hogy „kisebbségi komplexusban szenved”, csak mert számodra szokatlan figura, de nem kéne előbb magával a fogalommal is tisztában lenned? A 170 ló pedig tényleg magyarázatra szorul?
    Na ne már!
    Janit- bevallom – egy ideje már nem olvasom, Csárlit néha szoktam, ez hangulat kérdése, de legfeljebb ezzel is felhagyok – „zagson”

  • Besancon Es kepzeld, a fokerteszunket Charlie-nak hivjak! A filmekben nincs ilyen. 😂😂😂

  • jani,

    ” Semmi bajom a buszvezetőkkel. ”

    Nekem igen. Es foleg a diszpécserekkel, akik kozul raadasul itt az egyik magyar.
    En a rokkantaknak szant busszal jarok, tobbnyire egy van-nel. Komplikalt elmagyarazni hogyan mukodik, inkabb elmondom mi tortent ma este.

    Gyanusan koran megerkezik a minivan (neha fel orat is kell ra varni) kiszall a Pundzsabbol jott sofor, berakja a kocsiba a gurulo setalo-ketrecemet, majd mosolyogva kozli, hogy mielott hazavinne engem meg felveszunk negy embert, majd azokat hazavisszuk eloszor, utana felveszunk meg egyet, es aztan hoz csak engem haza. Es hozzatette, hogy „de neked utban hazafele vannak, hamar meglesz”.
    Namost, onnan en eszakra lakom. Ne is mondjam, hogy delre indultunk ki, elmentunk meg egy kicsit keletre is (csak merhogy szerinte az utban van eszek fele), aztan keringtunk meg ott lenn delebbre nyugatra-keletre, mire vegre hazavitt mindenkit. Raadasul az eloszor felvett negy szemely egy pakisztani mecsetbol jott ki. Volt koztuk olyan bekeharcos, amelyik annyira oreg mar, hogy tiz percig tart neki, mire beszall, es aztan ugyanennyi amig kiszall. Majdnem masfel orat tartott az amugy 15 perces ut.

    Es meg volt az a kivaltsagom, hogy vegig hallgathattam a helyi punjabi radio-adot…

  • Miklós

    Nekem az egyik, ami a buszvezetőkről eszembe jut, hogy még régebben, hazafelé jövet hirtelen eleredett az eső. Szaladtam, hogy elérjem a trolit, de a vezető az orrom előtt becsukta az ajtót. Erre bosszúsan „megátkoztam” a buszt. Valami vulgárisat mondhattam. Erre néhány méter után belecsapott a troliba a villám. Megállt, kinyitották az összes ajtót, hogy aki akar leszállhasson. Én pedig utolértem és felszálltam. Ezután valamit megpiszkált a vezető és a troli újból elindult. Annak tulajdonítom, hogy néhányan a busz végében nekem drukkoltak, mikor szaladtam a busz után..:)

    Ízületi problémákra próbáld ki belsőleg a kollagént. Nem csak az ízületeid, hanem az egyéb szerveid is rendbe hozza. Egy csomó ember kollagén és C-vitamin hiányos. Én is nem rég kezdtem szedni.
    Kanadában biztos már gyökereket eresztettél, ezért lehet, hogy csak a szívedet fájdítom azzal, hogy azt tanácsolom, hogy költözz Keszthelyre, pontosabban Hévízre és ott kúráld magad. Ha a feleségem nem kötődne a munkahelyéhez és az anyósom miatt Pestre, mi is valamilyen fürdőhely mellé költöznénk..

  • Miklos
    2017 október 4
    12:57 de.
    Minden egyuttérzésem a szallitásával!
    Montrealban is Édesanyám használyt itteni szervezett szallitását. Bizony néha sokat kellett varni és bizony elment sokszor masokért,vagy leszalltak máshol emberek.
    Sokszor mentem anyámmal, ezért tudom mit is jelent. Azt hiszem, ez mindenhol egyforman mukodik és bele kell nyugodni.

  • Llanfair
    2017 október 3
    1:58 du.
    Tudod, az egyes itteni beiroknak televan a hocipoje a te storydal, én ugy latom.
    Mindenki tudja mar ezen a lapon a torténetedet, feleséged nagyszeru karrierjét Irországban és a te buszvezetésedet. Szerintem, siker torténet, hiszen ott boldog vagy, feleséged jol keres stb.
    Az embereknek nem ez fáj.
    Hanem az a stilus ahogy a magyarokat szapulod vagy kritizálod.
    Orulok, hogy minden OK. veled, akkor ne dicsekedj, es ne kritizalj, ezt tanacsolnam, ha ide irogatsz.

  • Na, bagoly mondja verébnek… 😀

  • jani,

    ” Szaladtam, hogy elérjem a trolit, de a vezető az orrom előtt becsukta az ajtót. ”

    Ez itt is divat. Na nem mindegyik buszsofor ilyen, de akad boven. Borzalmasan bunko tud lenni egyik-masik. Itt szabad a buszsofornek ingyen felengedni valakit, ha nincs jegye vagy penze. Ha egy csinos fiatal lany keri meg a sofort, mindig felengedik. Ha egy indian, akkor nem. Ezert tartok a tarcamban nehany jegyet, hogy ha ilyen elofordul tudjak adni az illetonek egyet.

    ” Ízületi problémákra próbáld ki belsőleg a kollagént ”

    Megprobalom majd. En glucosamin es condroitin parost hasznalok az izuletekre. A terdemet megmentette, mar vagy tiz eve, hogy kiallt belole az az iszonyu fajdalom. Ez trukkos, kb csak 5-6 hetes szedes utan kezd hasznalni. Szedek hozza linolsavat is, amit itt inkabb omega 6-nak hivnak. En egy kevereket szedek, az omega 3-6-9, mert allitolag a szivre is jo.

    Amugy nagy hivoje vagyok a C vitaminnak, kulon szedem azt, 3 fajta B vitaminnal egyutt, es meg szedek hozza egy vitamin es nyomelem kevereket, ami amugy magaban nem sok szart erne.

    De nalam a legkisebb gond az izuleti problema. Kiveve a vallamat, amit valoszinu a setalo-ketrec hasznalata tett ido elott tonkre.

  • Az oda-vissza sértegetés is egy spirál.
    Van neki másik iránya is.

  • Kedves Figyelo,

    Megertem en, bar a masfel oras „policy-t” kicsit soknak talalom. Nekem ugyan nem gond, de gondolom hogy sok beteg es oreg embernek gondot okoz masfel oraig visszatartania dolgokat, foleg ha mar eleve felorat vart a buszra.

    Csak azt nem birom, amikor hazudnak, hogy „hamar meglesz, az osszes tobbi utas utbaesik neked”. Aztan mindenfele esik, csak utba nem. 🙂

  • Figyelő Kedves Figyelő Több sebből vérzik hozzászólásod. Hosszú szünet után, magyarokat dicsérni jöttem vissza. Olyan senkiket mint Dohnányi, Kodály, Bartók még a csibész Hubayt is. Még neked is gratuláltam az általad alapított társasághoz. Rémlik?
    Ezután az egyik bandatagod belém kötött, és rögtön rákontrázott állandó tettestársa. Természetesen ezt Te nem láttad, miért láttad volna, hogy munkámról és rólam elég durván, negatív jelzővel szóltak, nem kicsit lenézően és megalázóan.
    A válaszom persze azonnal megzavart, mert vissza mertem szólni a barátaidnak? Ez már türhetetlen, igazad van. Hová vezet ez?
    Nem várom el Tőled az igazságosságot, ebben a korban ne kezdj új életet. De remélem mikor tapasztalataidat írod, akkor jobban emlékszel a történtekre. Egyben örömömet fejezem ki, hogy még elért a jótanácsod, mert lezártnak tekintem megkezdett témáimat, holnaptól nem vagyok, elállt az eső. De abban a nyugodt tudatban távozom, hogy veled senkinek sincs tele a hócipője. Irigyellek.

  • Llanfair

    Elég szelektív a memóriád. Ezen az oldalon is te kötöttél belém.

    Llanfair: „..De engem mégis bosszant, hogy mindenféle alak sértegethet bűntetlenül (egyik már odáig pofátlankodott, , hogy ismeretlenül pap barátomat is gyalázta “keresztény létére”)..”

    Annak idején igen durva szavakkal te gyaláztad Tőkés Lászlót, aztán egy más alkalommal az Ecseri úti papot antiszemitáztad. Én pedig védtem őket.

    A pap barátodra annyit mondtam, hogy „lehet, hogy leszbikus”, ami eleve komolytalan, hisz a barátod férfi. Meg olyasmit is mondtam, hogy „talán tőle vannak a bizalmas információid Tőkésről, ezért vigyázz, nehogy benneteket is kibeszéljen”.
    Ezt próbálod felfújni és „gyalázkodásnak” beállítani.

  • Llanfair

    Ja igen! Én már hetedikes ált. iskolás koromtól a szünidőkben gyárban, illetve építkezésen dolgoztam. Középiskolában pedig balatoni és dunai hajókon voltam matróz vagy a gépházban a gépész mellé voltam beosztva. (Hajós, hajógépész az egyik szakmám.)De voltam profi sportoló (súlyemelő) is a BP. Honvédban. Nem folytatom, mert nem kötök mindent az orrodra. Viszont itt jegyzem meg a foglalkozásoddal kapcsolatos érzékenykedéseddel kapcsolatban, hogy te voltál az, aki korábban néhányszor kifejtetted, hogy mennyire megveted a sportolókat.

  • Figyelő, Llanfair arra a bizsukkal feldíszített piperkőc, de mosdatlan férfira emlékeztet, aki elhagyja feleségét, három kisgyerekét egy fiatal maca miatt, és ezután a munkában és a gyereknevelésben egyedül maradt, megfáradt társát még nyilvánosan ahol tudja gyalázza, hisz látjátok milyen szarul néz ki, főzni se tud, amúgy is csak egy buta trampli, folyton csak bőg, az egész nő egy hányinger.
    Bezzeg az új maca, az tippi-topi…

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 október 5
    9:20 de.
    Ez a példázat nagyon csúnya volt, de valószínű fogsz kapni ennél sokkal erősebb kritikákat is, mert szerintem most bőven tullépted a személyeskedés határait!

  • Elemér, emlékszem négy-öt éve micsoda verbális lincseléseket végzett ezen az oldalon Ille Pityu nevű barátjával, aki azóta fórumozóként itt van, nem felejti el. Figyelő, Marcsi, Fenyvesi Glória és a többi másvéleményű hozzászólók legalpáribb gyalázása mindennapos volt. Amit te „túllépett személyeskedésnek” gondolsz, az egy finom utalás arra, hogy ez nincs neki elfelejtve.
    Manapság békés társalgás folyik a KMH-n a nagyvilágról, de nem volt ez mindig így.

  • Nagy hatalom a kondicionáltság. De emellett (többé kevésbé) működik az értelem is. Ez lehetőséget ad a bennünk működő, minket működtető kondicionáltság felülvizsgálatára is.
    A Magyar hagyományaink szerintiekből az adódik, h a múlt tanulság annak érdekében, h a jövőt jobban tudjuk csinálni.
    Ebből a szempontból mindegy, h valamit ellenünk követtek el, vagy mi követtük el.
    A másik nagy tétel, h a Magyarnak nincsenek ellenségei, csak vele ellenségesen viselkedők.
    Ebből adódóan, a védekezésen túl az a célja, h jobb belátásra térítse az ellenségesen viselkedőket.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 október 6
    4:04 de.

    Kedves Charlie, hál’ Istennek én már Ille Pityu úr utáni időben fedeztem fel ezt a honlapot, de emlékszem hogy, fél éve még én is időnként meglehetősen hülye és néha még szalonképtelen is voltam, ám hidd el mióta erőszakot veszek a másokat mérgező indulataimon és megpróbálom azt inkább szelid gúnyra változtatni, még a közérzetem is javult és mintha kevesebb rosszakaróm lenne! Ez nem megalkuvás, mert a nevetés gyógyít és fiatalít, másrészt e honlap fórumán esélyünk sincs megváltani a világot, nem is ez a célja! 😀 (Na, de azért nem lettem az Üdvhadsereg erénycsősze! 😀 )

    Utóirat: most fejeztem be Jaroslav Hasek Svejk című regényét, amit minden kesergőnek melegen ajánlok!

  • Elemér, „e honlap fórumán esélyünk sincs megváltani a világot”-ban igazad van, de egymás jó irányba terelgetésére van mód. Az én világképem is változik, ha az itteni zsidó fórumozók, vagy ortodox baloldaliak gondjairól, mindennapjairól, indulatairól olvasok.
    Azonban egy minimális humánum és empátia elvárható mindannyiunktól, ha ezt nem érzem, kénytelen vagyok ezt szóvá tenni – és itt a „szelíd gúny” tényleg remek fegyver.
    Ha meg valaki egy erkölcsi piedesztálról szórja az okosságait, közben a bevándorlást ellenző hölgyeket azzal teszi helyre, hogy „biztos még nem lettetek általuk megbaszva, ezért az ellenzés” – ott érdemes nyersebben fogalmazni.

  • Elemér, nagyon kedveltem én is a Svejk könyvet, bár bizony régen olvastam.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 október 10
    12:58 de.

    Kedves Figyelő, érdemes újra elővenni és nagyon figyelmesen olvasni, mert a svejki hülyéskedések mögött sajátságos korrajzot is felfedezhetünk! Szerintem a kiváló fordító, Réz Ádám kiváló humorérzéke még az eredetinél is jobban feldobobja a művet, hasonlatosan mint, a Flinstone család című amerikai rajzfilmet Romhányi József rímhányó rímjei! 😀 (Én immár ötödször élvezkedtem vele!)

  • Réz Ádám egyik rokonát itt ismertem meg, de ő tényleg jó fordító volt.

  • Csak annyit, hogy ha az idelatogato elvtarsak kozul kuldozget nekem valaki virusokat (Iyad Hamed neven) akkor kar a faradtsagert evtarsak.

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Hozzáfűznék néhány gondolatot Ille Pistihez. Mikor eljöttünk, akkor kezdtem ide (is)irogatni. Rengeteg szabadidőm lett hirtelen, elfoglaltságot kerestem. Szerencsére elmúlt, már csodálatosan kitöltöm napjaimat kommentek nélkül is, de mikor kijöttünk két börönddel, nem sok eszközöm volt az idő eltöltéséhez. Rosszul választottam, unatkozni jobb. Illetve ha lenne honvágyam, ezek a kommentfolyamok tökéletesek lennének az elnyomására.
    Ille Pisti mint ellenzékit, azonnal védelmébe vett. Találkozókat is kért, háromszor találkoztunk, megtisztelt azzal, hogy meghívott az otthonában egy másik forumozó társsal együtt. Megkért, írjak egy cikksorozatot a whiskeyről, lazítandó az állandó politikai acsarkodást. Ezt meg is tettem, írtam álnéven egy hét részből álló amatőr sorozatot. A fogadtatás nem volt rossz, de sajnos Ille Pisti tényleg elvitte a kommentfolyamot rossz irányba. Kért akkor egy sorozatot Írországról is, hogyan és miért indultunk, hogyan álltunk talpra, milyen itt az élet, hogyan boldogulunk. Az első részt megírtam, de azután nem küldtem el. Illével háromszor találkoztam mint KMH olvasó, a harmadik botrányba fulladt. Ezt Ille Pisti itt az újságban torolta meg rajtam, ugyan azt csinálta mint most Jani és Charlie, az élő fába is belekötött. Ille Pisti ilyen, nem dőlt össze a világ. Szó sem volt arról, hogy mi ezeket együtt csináltuk volna ( ez finoman szólva tévedés), semmi közös nem volt bennünk, de ezért miért kellett volna gyülölnöm? Mert ezt várták tőlem. Charlie már akkor állandóan belémkötött, mindent jobban tudott Írországról, én mindenben hazudok, mindent rosszul tudok. Jani a másik oldalról kötött belém, neki (mint most kiderült) az fáj, hogy az élsportolókat nem tartom különleges embereknek. Nem, nem tartom annak, nem is azok, a társadalom eltartottjai, erősen vitatható haszonnal. Gyűlöletük olyan magasan lobog, hogy írhatok bármit, azonnal belémkötnek, és a legsúlyosabb személyeskedéstől sem riadnak vissza, majd a múltban vélt sérelmekkel magyarázzák. Voltam én itt, hazaáruló, hazug, ingyenélő, selyemfiú, kitartott zsidó és rasszista, hadd ne folytassam. Ha válaszoltam, akkor jött a felháborodás, hogy merek úgy írni, ahogy nekem írnak. Hm. Nem igazán érdekel, mit felejtenek el, és mit nem. Itt sok ember képviseli azt a mentalitást, amiért eljöttünk, amiért nem jó ma magyarnak lenni. Eztán véleményük sem ér sokat számomra. Charlie mostani „hasonlata” is csak a gyűlölettel magyarázható, mert teljesen fals és értelmezhetetlen irányomban, de ha hasonló stílusban válaszolnék, jönne a mutogatás. Ez ma már sajnos egy jól bevált Fidesz módszer. Csinálj valamit, és fogd a nyuszira.
    Most hetente benézek a kommentfolyamba, látom semmi nem változott, és élem tovább napjaimat úgy, ahogy mindig élnem kellett volna. Két ember értelmetlen acsarkodása ezen semmit nem tud rontani. Csak, értelmét nem látom. De ha nekik jó, gyülöljenek. Igaza van egyik kommentelőnek (Tóth Péter?), sosem értettem meg a magyarokat, mert negyven éve járom Európát, és látom mennyivel jobb az élet a magyar mentalitás, felfogás nélkül. Még egy apróság, Figyelő (is)felhívta a figyelmemet, ne írjak rosszat a magyarról, mert az magyargyalázás. Ha a kritika „magyargyalázás”, akkor a kritizált személy agya eltorzult. Ha csak jót írok az országról, akkor a fenéért jöttem el? A fordítotja is igaz, ha annyira tetszik ami ott van, miért nem megyek vissza? Fából vaskarika? Vagy ha nekem jó, akkor az ott maradottaknak legyen rossz? Bosszúállás? Értelmezhetetlen.

  • jani Megint tévedsz. Nem a sportolókat vetem meg, hanem a hözöngő, nagypofájú, magukat felsőbbrendűnek képzelő élsportolókat vetem meg, akiket a társadalom tart el, és ezt ők természetesnek tartanak, sőt, követelnek. Szakmát, iskolát nem végeznek, egész életüket a társadalom nyakán élik, és mindig többet várnak el maguknak, mint ami jár. Sajnos többet is kapnak. Sok sportoló bántalmazásáról szólnak a hírek, szinte kivétel nélkül éjszakai szórakozóhelyen. Élsportoló ilyen helyen? Senkinek nem tűnik fel?
    Azokról a szerencsétlenekről nem beszélve, akik gyerekkorukat a sportra teszik fel, de mindegy miért kiesnek a rostán, és ott állnak minden nélkül a semmiben.
    Nem sok bajom van azzal a sporttal (azért van), amely el tudja magát tartani, és képviselője tud emberként viselkedni. Itt tisztán látom, mennyire jó, mikor nem az élsportot támogatják hanem a tömegsportot, ahol az igazi sport amatőr alapokon nyugszik. Talmi dicsőség, ha egy olimpián érmet nyer valaki. Négy év múlva a kutya nem emlékszik rá, az neki jó. Még egy nemzetet sem tiszteltem azért, mert gólt tudott rúgni. Na és? A sport vagy pénzkereset, vagy a politika elfedő hadművelete. Mitől lesz jobb egy országnak, ha te nem nyolcvan kilót emelsz, hanem hatszázat? Ez is egy „munka”, aránytalanul nagy elismeréssel, csekély haszonnal. Édesanyám nagypályás kézilabdás volt, a bajnokságért kaptak egy szelet tortát és egy üdítőt. Mert Ők a sportért csinálták, kemény szövőnői munka után. Amatőr szinten asztaliteniszeztem, teniszeztem, fociztam szűkebb hazám focicsapatában, és a mai napig kerékpározom. Dopping nélkül, saját költségen, saját épülésemre. Félelmetes, mennyire nem érted amit írok, vagy az félelmetes, hogy mennyire nem akarod értenik. No de minden félreérteni azért mégsem illik.
    A mai sport embertelen pénzéhes vezetők terepe, kitenyésztett gladiátorok küzdelme, ahol a közönség kiélheti állati ösztöneit. Lehet szükséges, de semmi becsülnivalót nem látok benne. Példaképeknek kellene lenniük, de nem azok, többségük képtelenek feladatukat teljesíteni. Sajnálom ha ez Téged sért, én akkor is így látom. A vízes VB nagyon jó példa, két hét örjöngés hatalmas pénzkidobással, és maradt utána egy ótvar uszoda. Páran emlékeznek az eredményekre is. De folyamatos kritizálásom állandóan eltérít minket a cikkektől, most is fényévre vagyunk a témától. Ez a cél?

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 október 12
    3:44 de.
    Én nem akarok fogadatlan békebíró lenni köztetek, de annak örülök, hogy a mi kezdeti heves vitáink a Te jóvoltodból nem fajultak el! Azt is belátom, hogy a jobbító szándéku kritikáért köszönet jár, mégha az esetleg ügyetlenül van fogalmazva akkor is! Viszont azt is vizsgálnunk kellene, hogy a tényleg egyre balkánivá váló reakciónkat milyen negativ tényezők okozzák? Szerintem főleg az, hogy nem vesszük észre azt, hogy egyes kétes elemek egymásnak ugrasztanak bennünket alantas politikai, hatalmi céljaik érdekében!

  • Orsós Elemér Nem is kérek igazságtételt, egyszerűen leírtam az én nézőpontomat, mert igazságnak három oldala van, mint tudjuk.

  • Llanfair,

    Egyreszt en ertem es megertem azt amit a „magyar mentalitasrol” irsz – ami mellesleg nem tipikusan magyar, hanem tipikusan szegeny. Azaz minden szegenyebb orszagban ilyenek az emberek, csak nem erted a nyelvuket, ha arra jarsz.
    Probalj meg Irorszagban elo szlovakkal, lengyellel, romannal beszelgetni errol, meglatod hogy 5 perc mulva fetrengeni fogtok a rohogestol, hogy mennyire egyformak az emberek arrafele.

    En 1994-ben, 10 eves tavollet utan eloszor mentem vissza Magyarorszagra. Elotte egy hetet Izraelben is eltoltottem. Az izraeli egy het elrepult, eszre se vettem es mar mennem kellett. Magyarorszagon a masodik nap folyaman mar nekialltam szamolni a masodperceket, es mint tudod, ilyenkor baromi lassan cammog az ido.
    Persze Magyarorszagon se volt mindenki olyan aki szamlalasra kesztetett, pl. aposommal (aki orvos volt korabban) felejthetetlen fel napot toltottem, ugyanakkor az anyos eseteben is beindult a masodpercek szamlalasa 5 perc utan. 🙂 (Korabban elvaltak.)

    A volt baratok kozott is lettek hirtelen tartozkodok, vagy tenyeruket nyujtok.
    A legjobb baratom, egy zsido fiu, akivel annak idejen agyba-fobe hulyeztuk egymast es egyikunknek sem jutott eszebe ezen megsertodni, mikor viszontlattam, lattam rajta hogy nehany masodpercig meditalt, hogy most megsertodjon-e amikor viccelodve, vigyorogva megkerdeztem tole valamiert, hogy „hulye vagy?”.
    Na es persze ott vannak meg a tudalekosok, a kivagyokenek, az ujgazdagok… stb.

    De megegyszer leirnam, hogy szerintem ez nem magyar mentalitas. Ez meg Del-Afrikaban is igy megy. A del-afrikai baratnoim ugyanerrol panaszkodtak, amikor visszajottek onnan csalad es barat-latogatasbol. Emlithetnem a szlovak ismerosomet, akivel hatalmasokat rohogtunk ezen, amikor elojott a tema. Vagy a jelenlegi etiop munkatarsnom, aki az utobbi 3 nap soran kikepzett engem az uj munkamba. Naluk is ugyanaz megy.

    Az elsportolokkal kapcsolatban sok mindenben igazad van.
    De ez is olyan, mint a biznic. Ha valaki legalabb kitanul egy szakmat es jol keres vele, es aztan nem szorja el a penzet marhasagokra 10 evvel kesobb a sajat bizniceben dolgozhat.
    A sportolo, ha belead apait-anyait, betartja az edzo utasitasait (es remelhetoleg azokba nem tartozik bele, hogy „na most gyere a bacsihoz szivd le ot ocsike”) akkor profi sportolova valhat, jol keres, es meg ismert is lesz – ha ez utobbi fontos neki.
    Na es hat ebben a csunya-ronda „kapitalista” vilagban jobban dijazzak azt aki neha meg is mozditja a segget, mint azt aki egesz nap iszik, drug-ozik es aztan kritizal es kovetelozik.

  • Miklos Kedves Miklós Hosszú lett. Lehet, illetve valószínű, hogy igazad van, de ettől nem lesz jobb a helyzet. Nem tartunk kapcsolatott kelet-európaiakkal. Kimondottan vigyáztunk, hogy ne essünk abba a hibába, hogy csak a „saját fajtánkkal” barátkozzunk. Nem határolodunk el, de nem keressük a társaságukat. Lengyelekkel találkozunk, az ablakmosóink lengyelek, a lengyel boltban szoktunk túrót venni illetve a szemétlerakóban dolgoznak nagyon szegény lengyelek. Van egy konzultáns hölgy, de Ő egyedül. Ők a köszönésen kívül nem beszélnek csak lengyelül az orvos kivételével, de nagyon kedvesek és barátságosak (kivéve a boltban, ott megfagy a levegő, csak a lengyelek kapnak mosolyt). A románok itt általában autómosók, benzinkutasok, a képzetlenebb keletiek. Ők is románul, néhányan németül beszélnek mert ott próbálkoztak előbb. Sok a halász, de velük csak az utcán találkozunk, nekik igazán kemény vándoréletük van, Ők lettek, litvánok, észtek, lengyelek és románok. A többségének otthon a család, csak a pénzt küldik haza, itt munkával és ivással töltik az idejüket. Szörnyű. A bünöző keletiek általában Limerickben és Corkban vannak. Nálunk az angolok lopnak, szerencsére keveset, jó a védekezési mechanizmus a megyénkben.
    Magyarokkal szándékosan évente csak egyszer találkozunk, együtt töltjük a szilvesztert. A háziorvosunk magyar, de hát semmi dolgunk egymással, miután feleségem orvoskonzultáns, de itt kötelező a háziorvos felügyelete, tájékoztatni szoktuk az eseményekről. Elbüvölő szegedi házaspár hölgy tagja, férje is háziorvos. Ők is letelepedtek, ketten vagyunk akiknek ingatlana van. Itt nálunk a magyarok általában kisorvosok és háziorvosok, feleségem konzultáns, illetve most segített ide egy sebészkonzultánst, aki Spanyolországból jött át, még próbaidős. (magyar). Most jött egy állatorvos is, és voltak programozó szakemberek, de nekik bealkonyult, itt is helyezik ki ezt a műfajt Indiába. Van is ezért lázadás. Nem járunk össze, az írországi magyarok illetve észak-írországi magyarok blogra pedig nem szabad belépni. Mintha, Magyarországon lennénk. A többség nem tud vagy akar változni, azt szeretné, az ország változzon hozzájuk. Ez nem jó út. Az a gyalázkodó stílus amit megengednek a befogadókkal szemben, az nem jó. Az egymás elleni gonosztettek leírása sem szívderítő. Egyszer elmentünk az omaghi magyar boltba vásárolni, először és utoljára. Annyi rosszat meséltek az eladók az ottani magyarokról, hogy elég volt. Nem öröm hallgatni.

  • Miklós Kedves Miklós A szegénység relatív, az írek nagyon szegénynek tartják magukat, ráadásul mi a legszegényebb megyében lakunk. Mégsincs irigykedés, hátad mögött beszéd, és becsületed van, mint becsületes külföldinek. Kedves szavuk, „el vannak büvőlve”, hogy szeretünk itt lakni, és boldogok, hogy állampolgárságot kértünk és kaptunk. Ők érzik magukat megtisztelve, hogy itt lakunk. Pedig nagyon szegénynek tartják magukat, és ír mércével mérve tényleg szegények is. Hiába 51 000 dollár már a GDP, nagyon sokba kerül az ország fenntartása, és a főváros itt is viszi a pénzt. Lehet, hogy a gond a volt szocialista felfogással, élettel van, de akkor miért nem akarnak változtatni? Itt most botrány van, mert a képviselők emelték a fizetésüket 1000 euróval évente. Ez itt hallatlan, mert a politikusoktól sajnálják a pénzt. Itt egy jó orvos konzultáns többet keres mint a miniszterelnök, mégis vörös posztó a „semmit sem csináló” politikusok fizetése. Ott természetes, hogy ellopják az országot, megérdemlik a pénzt (?). Kijelenti, hogy mindenki annyit ér amennyije van, és ezután a lába elé borulnak és szavaznak rá, elnézve minden disznóságát? Ne haragudj ez nem a szegénység miatt van, ez idiótizmus. Itt mindenért az utcán vannak, nemrég a vízdíjat vonta vissza ezért a kormány( de a Magdaléna rendtől is megvonták a kórházat a népharag miatt, a Tesco is visszavonult, és továbbra is a donegali gazdáktól vásárol). Otthon csak az internetadó verte ki a biztosítékot, azon kívül ott nyúznak ahol akarnak. Ez gondolod a szocializmus hagyatéka? Jó a langyos sör, de annak erdélyinek kell lennie? Elmúlt harminc év!!!!! Szegények? De így azok is maradnak, aki pedig változtatni akar a sorsán, az minden csak nem becsületes magyar. Mi is ott szocializálodtunk, mégsem ivodott belénk ez a rossz felfogás. Igazából itt is szinte mindig a múlton vitatkozunk, pedig a jövőről kellene, a jövőért kellene kiabálni. Az írek történelme sokkal kegyetlenebb volt mint a magyaroké, mégsem keseregnek állandóan vissza (igaz, nem is felejtik). Ők is nagyon szegények voltak, 100 éve még kalyibákban laktak, kétszer ment csődbe az ország a függetlenségi harcban az utóbbi száz évben, az EU-t kihasználva olyan fejlődést produkáltak, hogy le a kalappal. Magyarország pedig nyeli a pénzt, minden látszat nélkül. Természetes, hogy a szegénységnek vannak negatív hozadékai, apám távozása után a ma használatos szóval szólva „mélyszegénységben” éltünk. Hiába „elvtársoztok”, volt lehetőségem az átkosban, kilátásom a „rendes” életre. Rajtam múlt. Most a mélyszegénységben élőknek semmi esélye otthon az emberi életre. Leányom és férje „jól” keres, leányom 200 fölött, a fiú majd annyit. A „csok” által megemelkedett lakásárakkal szemben tehetetlenek. Szülhet hármat, hogy annyiért vegyen lakást, mint a „csok” előtt. Emberbarát? Szerintem a fiatalok kirablása. Az IMF a rabló? Ugyan, hol van a magyar kormánytól? Felfoghatatlan számomra, hogy ott istent csinálnak egy kormányból, amelyik semmi jót nem csinál, szinte minden rendelkezése egy irányba mutat, a saját meggazdagodására és hatalmon maradására. Szerinted ezt a szegénység és a volt szocialista múlt miatt nem látják? Dehát Ők elvtársoznak minket, akik látják. Milyen kapitalizmus, ahol a dolgozó és szakértő állampolgárnak azt mondják, dolgozzál ingyen vagy olcsón a hazáért? Az a szocializmus. Ha elmegy több pénzért, akkor hazaáruló? Az is a szocializmus. A vezetők bármit megtehetnek és gennyesre kereshetik magukat? Az is a szocializmus. Nem fejlesztünk csak a pénzt vesszük ki? Az is a szocializmus. Akkor ki is az elvtárs? Szinte minden vezetőnek Kisz vagy pártmúltja van, de Ők elvtársoznak? Persze, minden ország helyzete más. De a helyzetet ki kell használni, és az az országon, a kormányon múlik. De irigynek, gonosznak, beletörödőnek, gyülölködőnek nem kell azért lenni, mert szegények vagyunk. A mindig más a hibás, és a (kétes) múlt visszasírása nem hoz eredményt. Nem hiszem, hogy ez a szegénység miatt van, annál jobban kellene harcolni. Nem az EU ellen, hanem sajnos a magyar politikusok agymosása ellen. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagyok elégedve? A francokat. Így tényleg szegények maradnak még 500 évig, és uralkodhatnak rajtuk az új Döbrögik. Ez nem oldal kérdése, itt nem az a lényeg, melyik kormány minek hazudja magát, az ország érdeke lenne fontos. De én egy foci meccset látok, ahol mindegy, hogy a hazai csapat mit és hogyan játszik, lényeg hogy ők nyerjenek. De ez a játékosokon kívül senkinek sem jó. A szúrkoló hazamegy a meccs után a nyomorba, ami csak a közmunkásokhoz képest jólét. Buta felfogásom szerint a szegénységnek éppen a küzdelmet kellene kihozni az emberből, a jobb életért. Nem csak a saját érdekében, hanem a gyermekei miatt is. Én nem egy múltba révedő, irigy, mindenkit gyülölő és szegény életet álmodni neki, kerítéssel körbevéve. Nem véletlen, hogy ennyire erőltetik a vallást, nincs jobb alany az uralkodásra, mint az Isten haragjától félő szerencsételen. Nincs bajom a vallással (van), de ne az utcának legyen vallásos, ne a mellét verje, és ne akarja a másikra ráerőltetni. Legyen magánügy, és húzzon ki a politikából. Ha a vallás betelepszik a politikába az iskolába, ott garantált a szegénység. Itt a vallás magánügy, rengetegen járnak templomba, de ez nem téma a társalgásban. Itt nem is engedheti meg a kormány, hogy imádkozzon az ország jövőéért munka helyet. Seggbe is rúgnák pillanatok alatt, aki munka helyet rózsafűzért emleget.
    Egyébként az kirajzolodott, hogy az „ír magyarok” és az északír magyarok” között már látszik a különbség. Hat ránk az ország mentalitása. Azért a szegénységnek itt a fordítottja igaz, hiába gazdagabb Britannia, a hátam közepére kívánjuk Őket. Shopingolni jó, mondják itt. Elég volt egy hónap Londonban, soha többet (hetente több állásajánlat jön Angliából, az utolsó éppen Liverpoolból álomfizetésért). A „szegényebb” írek sokkal emberségesebb, sokkal élhetőbb országban élnek, mint gazdag nagyképű orcátlan szomszédaik. Mindent nem lehet a szegénységgel magyarázni.

  • Llanfair,

    Koszi az irorszagi beszamolot. Mindent ertek, kiveve az „orvos konzultáns” kifejezest. Mit csinal az orvos konzultans?

  • Ha nem tévedek nagyot akkor a választás eredménye nagyot fog változtatni a véleményeteken.
    Hosszú időn keresztül nagyon megdolgoztak azért, h olyan legyen a közmentalitás amilyen. Nem csupán egyben, hanem célcsoportokra bontottan.

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 október 14
    12:06 de.

    Szerintem a doktornő férje és az a foglalkozása, hogy okosan és szeretettel papucskodjon Neki! 😀 (Bocs, kedves Llanfair!)