Ottawai konferencia a kanadai menekültpolitika történelméről 1956 tükrében

2017 október 16 12:48 du.55 hozzászólás

Az ottawai Université St. Paul University campusán 2017. október 21 és 23 között megrendezésre kerülő Flight to Freedom / Fuir vers la liberté nevű 3-napos konferencia az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc utáni kanadai menekültpolitika történelmét vizsgálja. A konferencia napjaink központi kérdésre világít rá, nevezetesen a biztonságos új otthon keresésére, illetve Kanada nemzetépítési és bevándorláspolitikai gyakorlatára. Elismerve Kanada megalapításának 150. évfordulóját, illetve az ötvenhatos menekültek érkezésének hatvanadik évfordulóját (38 ezer magyar menekült talált új otthont Kanadában és többségük 1957-ben érkezett), ez a konferencia azt vizsgálja, hogy a kormányzat és a civil társadalom miképpen kooperálhat menekültpolitikai kérdésekben.

A magyar menekültek példájával kezdjük, hiszen ez volt az első alkalom, hogy egyetlen országból ilyen nagy számban érkeztek Kanadába. Ez a fejezet hazánk történelmében „történelmi jelentősségel bíró nemzeti eseményként” lett elismerve 2010-ben a kanadai kormány által, hiszen a magyar példa segített későbbi menekültpolitikai kérdések és menekült hullámok kezelésében. Amikor nagy számban érkeztek ázsiaik Ugandából, illetve vietnámi menekültek a hetvenes években, továbbá napjaink szíriai menekültjei, Kanada számára 1956/1957 példaértékű volt.

Ez a kétnyelvű (angol-francia) konferencia az említett menekült hullámok és egyéb menekültek tapasztalatait mutatja be. Ennek fényében, mi Kanada szerepe napjaikban, különös tekintettel a menekült- és bevándorlóellenes mozgalmakra? A konferenciát Bob Rae, Ontario korábbi kormányfője, az Alsóház korábbi képviselője nyitja meg.

A konferenciát szervezi: az Ottawai Egyetem, a St. Paul Egyetem, a Canada-Hungary Educational Foundation nevű alapítvány, a Canadian Museum of History, a Canadian Museum of Immigration at Pier 21, a St. Joseph’s Parish római katolikus egyházközség, a Canadian Immigration Historical Society és egyéb partnerek.

A teljes program itt található.

*

Helyszínek:

  • Université St. Paul University
  • Canadian Museum of History / Musée Canadien de l’histoire

Regisztráció:

  • $75 (3-napra)
  • $30 (diákoknak 3 napra, illetve napi-díj)

A regisztrációt a Canada Helps honlapján lehet befizetni, illetve a konferencia napján készpénzben vagy személyes cheque formájában.

(Fordította angolról magyarra: C. Adam)

55 hozzászólás

  • Úgy tudom, kanadai részről szelektálták a magyar emigrálókat, még itt, Európában. Rosszul tudom?

  • Christopher Adam

    Drizari,

    Részben igen. Jack Pickersgill, Kanada bevándorlásügyi minisztere személyesen ellátogatott az ausztriai menekültáborba. A kanadai kormány azonban végül úgy döntött, hogy gyorsított eljárásban, a szokásos szűrővizsgálatok nélkül is befogad magyar menekülteket. A kormány óriási kanadai sajtó és társadalmi nyomás alatt volt, hogy humanitárius alapon minél gyorsabban hozzon minél több magyar menekültet Kanadába.

  • Christopher Adam,

    értem és köszönöm a választ. Viszont a magyaroknál alkalmazott ’57-es menekültügyi politikát nem szerencsés alkalmazni a mai muszlim menekültekre. A magyar kultúra nem volt teljesen idegen és eltérő a kanadai kultúrától. Nyelvhasználatban is asszimilálódtak a kanadaiakhoz.

  • Göllner András

    @ Drizari

    „a magyaroknál alkalmazott ’57-es menekültügyi politikát nem szerencsés alkalmazni a mai muszlim menekültekre. A magyar kultúra nem volt teljesen idegen és eltérő a kanadai kultúrától. Nyelvhasználatban is asszimilálódtak a kanadaiakhoz.”

    Tévedésben van Drizari. Szerencsére, a Kanadai menekültügyi politika akkor is és most is eltér a Magyarországon alkalmazott politikától. Magyarországon a kormánypárt démonizálja a muszlim MENEKÜLTEKET (hangsúlyozom a menekült szót) Lásd az Orbán kormány gyomorforgató propaganda hadjáratát, mielőtt egy árva Muzulmán is betette volna a lábát Magyarországra 3-4 évvel ezelőtt. Ennek a propaganda kampánynak köszönhető, Őcsény. Lásd: http://hvg.hu/itthon/20170927_Ocsenyen_attol_felnek_a_nyaralo_migransok_elrabolnak_a_magyar_gyerekeket

    Kanadában nem csak nyelvhasználatban, hanem nagyon sok más területen nagyon gyorsan asszimilálódnak a Muzulmánok a kanadaiakhoz. Rengeteg Muzulmán orvosunk, tudósunk, közszereplőnk, művészünk, politikusunk, és egyszerű kétkezű munkásunk van, akikkel nagyszerűen megvagyunk, akikkel békésen együtt élünk. Miért ? Mert a mi politikai kultúránk gyökeresen eltér a FIDESZ által gerjesztett politikai kultúrától. Mi befogadóbbak vagyunk, mint Európa, hogy most Magyarországról ne beszéljek ahol még attól is berezel a nép, ha valamelyik városában feltűnik pár ártatlan kisgyerek, hogy kiheverje azokat a borzadályokat, amelyeket maguk mögött hagytak hazájukban.

    Magyarország 1,200 menekültet nem képes óbégatás nélkül befogadni (lakosságának 0.01 százaléka). Én erre nem lennék büszke. Nem is vagyok az. Én Kanadára vagyok büszke, erre az országra, amelyik szó nélkül befogadott bennünket, amikor ránk szakadt a pokol, és konzekvensen ezt teszi azokkal a szerencsétlenekkel akik ilyen helyzetbe kerülnek.

  • Göllner András

    „Rengeteg Muzulmán orvosunk, tudósunk, közszereplőnk, művészünk, politikusunk, és egyszerű kétkezű munkásunk van”

    Európába nem ilyenek jönnek, köztük elenyésző számban találhatók, akiket felsorolt.

    Nekik se igazolványuk, se szakmájuk, csak a mélységes muszlim hitük, ami szerint élik mindennapos életüket, és várják a segélyosztást. Ez a többség.

    Talán átvehetne belőlük Kanada néhány százezret, ne csak az orvosokat, mérnököket, művészeket mazsolázzák ki közülük.

  • Termeszetesen, itt mindenki elfelejti a ket orszag kozotti nagy kulonbseget. Kanada csak bevandorlokbol, vagy leszarmazottaibol tevodik ki, hasonloan az USA/hoz. A benszulottek elenyeszo szamban elnek meg itt, a hatalmas foldreszen. Kanadat, mint orszagot, a bevandorlok alapitottak es lakossagat foleg azok adtak. A brittek es farnciak utan erkeztek a vilag minden reszerol bevandorlok. Pl. Tudott dolog, hogy Kanada nyugati reszen nagy tobbsegben ukranok elnek.

    Az europai orszagokban viszont, az oslakossag neha, ezer ev utan megmaradt.

    1957/ben valoban a kanadai kormany igen joindulatu volt, az biztos. Persze, nem szabad elfejeteni az akkori hideg-haborut sem, ami kozrejatszott a joindulathoz.
    Aki a kommunzmusbol menekult azt szivesen befogadtak.

  • Azért az tényleg beszarás, hogy valaki Kanadából megállapítja az Európába özönlő, illegális határsértő, igazolványok nélküli, saját nyelvén kívül más nyelven nem beszélőről, hogy menekült. Amikor a KEOKH munkatársának a tolmács mondja, hogy hallja az illető beszédén, nem abból az országból jöhet, amit a menekültstátuszt kérő minden okmány nélkül bemond. A hatóságnak el kellene hinni azt a nevet és születési azonosító adatokat, amiket minden igazoló okmány nélkül bediktálnak?

    Ilyenekkel Kanada mit tesz? Göllner András, maga szerint a kanadai hatóságok ilyenekkel szemben mit lépnek?

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 október 16
    5:07 du.

    Igazad van, de nem Canada tehet róla, hogy a hülye EU a papirjukat eldobó összes január elsején született „háborús menekültet” is becsukott szemmel, „bátran” beinvitálja, majd a német munkanélkülinél nagyobb segéllyel léhaságra kényezteti! A Canadába bevándorló kellő óvatosággal átvilágítottak valószínű tényleg dolgozni és beilleszkedni akarnak.

  • T.Göllner Tanár Úr !
    Nagyon, figyelek ezen a felületen, a bejegyzéseire, még akkor is ha ordas módon gyűlöli küldő országom, lakosságàt, vagy az általuk választott, tisztségviselőket…
    Gyakran utazom Kanadából kiutasított, menedékkérőkkel, akik nem tartják emberségesnek a bevándorlás politikát…
    Magyarország hatóságai, az elmúlt egy-két évben közel egy millió, határsértőt, menekültet, migránst, oltalomkérőt, bevándorlót, üldözöttet, stb.bárhogy is nevezzük őket igyekezett kezelni…
    Persze, hogy ki a menekült, azt nem Göllner vagy akárki dönti el, hanem a befogadó ország..

  • Drizari

    ‘Európába nem ilyenek jönnek, köztük elenyésző számban találhatók, akiket felsorolt.’
    Te ezt honnan tudod ?

    ‘A hatóságnak el kellene hinni azt a nevet és születési azonosító adatokat, amiket minden igazoló okmány nélkül bediktálnak?’
    Nem kell.

    Az Európai Unió Tanácsa – amelynek döntéseibe Magyarországnak a többi tagország kormányával együtt beleszólása van – meghatározta a menedékkérők méltányos fogadása és a rájuk vonatkozó igazságos jogi eljárás körülményeit. A Bizottság javasolta, hogy Magyarország akár 54 000 menedékkérőt is át tudjon helyezni más tagállamokba, de a magyar kormány ezt a javaslatot ellenezte. Ezért egy másik tanácsi határozat Magyarországot arra kéri, hogy a két leginkább migrációs nyomás alatt álló tagországból, Görögországból és Olaszországból menedékkérőket – nem pedig „illegális migránsokat” – fogadjon be,igen korlátozott számban (1294 főt). A menedékkérők közül gondosan kiválasztják azokat, akik nagy eséllyel ténylegesen jogosultak a menekültstátuszra. A migránsok EU-n belüli áthelyezését a jövőbeli befogadó ország részéről alapos eljárás és biztonsági átvilágítás előzi meg.
    (Az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra).

  • Drizari

    Az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra.

    TÉVES ÁLLÍTÁS: „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”
    AZ IGAZSÁG: Az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját. Az újonnan létrehozott Európai Határ- és Parti Őrség tovább erősíti a hatékonyabb határigazgatást célzó közös európai erőfeszítéseket. A probléma forrásának kezelése érdekében az EU olyan országokkal is együttműködik, amelyekből a migránsok jönnek, illetve amelyeken áthaladnak. Az EU–Törökország nyilatkozat például 98 százalékkal csökkentette a Görögországba érkezők számát. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy növekedjen a jogalap nélkül Európában tartózkodó migránsok visszaküldési aránya.
    Különbséget kell tennünk az illegális migránsok és a menedékkérők között. A valódi menedékkérők esetében az Európai Unió teljesíti a demokratikus országokra vonatkozó nemzetközi kötelezettséget, hogy védelmet nyújtson azok – férfiak, nők és gyermekek – számára, akik háború miatt kényszerültek elhagyni otthonukat. Mivel az EU-ban ma minden polgár szabadon mozoghat, élhet és dolgozhat bármely tagországban, az alapvető humanitárius jogok betartásáért a tagállamok közösen vállalnak felelősséget.

  • Drizari

    Az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra.

    TÉVES ÁLLÍTÁS: „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”

    A feleletet erre én így fogalmaznám: Ez az egyik Fidesz szemenszedett hazugsága a sok közül, amit tudatlan, nyelveket nem beszélő, csak magyar hírforrásból tájékozódó magyar lakosság többségével akarják elhitetni !

  • Orsós Elemér,

    és ezt az egyetemet végzett Göllner András nem tudja? Habár jobb volna, ha ő maga megszólalna.

  • Göllner András

    @ Drizari

    Ujfent tévedésben van Drizari. A kanadai egyetemeken rengeteg Muzulmán tanul, akiknek szülei kétkezű munkásként érkeztek ide. Tudom, mert diákjaim közt sokan vannak, beszélgetek velük, mesélnek álmaikról, terveikről, múltjukról. Szeretettel és bátorítással hallgatom őket. Másként fordulok feléjük, mint egyik másik gyülöletkeltő magyarszármazású pelenkáshoz, aki ide le jár, hogy e lap színvonalát rontsa.

  • Göllner András

    @ Slapaj

    „Persze, hogy ki a menekült, azt nem Göllner vagy akárki dönti el, hanem a befogadó ország..”

    Ez egy nagyon éles meglátás magától, Slapaj. Kezd fejlődni. Tetszik, amikor iparkodik.

  • Göllner András,

    ide, mifelénk, nem jönnek kétkezi muszlim munkások, mivel a többségük iskolázatlan és magyarul se bírnak beszélni. Ezért még egy csirkebontó-szalag mellé se lehetne őket beállítani.

    Maga van tévedésben, mert nem Kanadáról írom a helyzetjelentést, ahol kimazsolázzák a befogadásra várókat, hanem Magyarországról. De most hoztam egy török helyzetjelentést, ami nagyjából egy évnyire van visszafelé az időben, de azért ma is reális. Íme:

  • Ja, és Göllner! Nem válaszolt maga a kérdésemre, hogy Kanada mit lép az igazolványok nélküli, magát afgánnak valló és menekültstátuszt kérővel szemben, aki illegálisan lépi át az országhatárt?

  • Magyarorszag ellenzi befogadni azokat a „menekulteket” vagy „bevandorlokat” egyszeruen mert nem lenne kepes alkalmazni oket termelo munkakra.

    Rengetek magyarok, ugy mint a Pourto Rico-iak , mennek mashova dolgozni, megelhetest nyerni.
    A magyarok mennek nyugat europaba. A Pourto Rico-iak a US-ba.
    Lasd mi korulmenyeket teremtett a Hurrikan ottan, csupan mert nem kepesek megfeleloen mukodni.

    Azert nem ohajt senki sem „bevandorolni sem Puorto Rico-ba, sem magyarba.
    Mit tenne a magyar veluk? Kenytelen lenne csupan eltartani oket a lakossag adoztatasabol.
    Van az orszagnak elegendo problemaja nelkulluk is.

    Merkel befogadott tobb mint egy milliojukat az elobbi evben. A nemet ipar mukodik, termel es exportal.
    De nem mondhato az a magyar gazdasagi korulmenyeirol.

    Az a nagy kulombseg !!!!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 október 17
    11:43 de.
    Szerintem el sem jut odáig, mert már Európában kivesézik és ebben maximálisan igazuk van!

  • Kulonben, meg vagyok sertve, hogy engem nem hivtak meg Ottawaba, mint eredeti 56 os menekultet!

  • Göllner András

    @ Drizari

    „Ja, és Göllner! Nem válaszolt maga a kérdésemre, hogy Kanada mit lép az igazolványok nélküli, magát afgánnak valló és menekültstátuszt kérővel szemben, aki illegálisan lépi át az országhatárt?”

    Ne haragudjon Drizari, hogy nem ugrok rögtön válaszolni egy olyan embernek, aki saját bevallása szerint, „beszart” első hozzászólásomtól. (olvassa vissza kedves szavait) Most kívételt teszek magával.

    A mi kormányunk, a kanadai Liberális Párt által vezetett kormány, olyan esetekben amelyeket ön említ, az 1951-es Genfi konvencíóhoz tartja magát. Nem előítélkezik, mint az ön kormánya, nem kezdi plakátokon és a haverjai által működtetett médiumokban a lakosságot úszítani a Muzulmánok, a menekültek ellen, mielőtt azok betennék lábukat hazánkba.Emberi magatartást tanusítunk e tájon, követjük a nemzetközi konvenciókat, nem démonizáljuk, en blok, Iszlám népét, mint teszi azt a magyar kormány.

    A fenti hozzáállásunknak köszönhetően kapott menekült státuszt Kanadában, a magyar író, Kertész Ákos, ennek az eljárásnak következtében, lett több ezer magyar menekülő visszaebrudálva Magyarországra, az önök paradicsomába. (Ami megkülönbözteti az Orbánista Kanadai magyarokat a többiektől, az az, hogy az Orbánisták petícióban fordultak a kanadai kormányhoz, hogy az ne fogadja be Kertészt, ne alkalmazza vele szenben a Genfi Konvencióban megfogalmazott eljárást.)

    Egy szó mint száz: Azt a Muzulmánt aki nem megy át a kanadai szűrőn, azt kiutasítjuk. Kérem, ne rajtam verje el az EU fejetlen bevándorlási politikáját, ne használja azt ürügyként a magyar kormány gyalázatos magatartásáért.

    A Szíria menekültek nagy része a Szíriai középosztályból származik, ennek a rétegnek volt ereje, pénze Európa felé húzni. Nem tolvajokkból, kalandorokból, terroristákból lett ez az áradat összerakva, ahogy azt Orbán nemzeti kozultációja, plakátháborúja hirdette. (Bár bizonyára köztük, mint az ötvenhatos Magyarok közt is szép számmal képviseltették magukat a tolvajok, és gazemberek, az Ávósok, stb.)

    Drizari ! Maga is annak a propaganda hadjáratnak dőlt be mint „beszari” testvérei Őcsön. Szégyeljék magukat mind. Kérem ne várjon tőlem további válaszokat.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Kulonben, meg vagyok sertve, hogy engem nem hivtak meg Ottawaba, mint eredeti 56 os menekultet!”

    Hála Istennek. Elég az ha maga csak itt lenn, e pinyóban járatja le az ötvenhatosokat. Ettől függetlenül, erőt és egészséget kívánok a mosókonyhában, asszonyom. Orbánék szennyesét nagyon kitartó módon tisztogatja. Ha én lennék Ódor Bálint, a Fidesz kanadai nagykövete, az év mosónőjének címét adományoznám önnek. Javasolni is fogom neki, bár sajnos nem hallgat a tanácsomra. 🙂

  • Göllner,

    nem az én kormányom, nem az én menekültpolitikám, amit Orbánék művelnek. És ne keverje bele a kérdésembe Kertész Ákost, tudtommal ő nem igazolványok nélküli magát afgánnak mondó muzulmán menekült.

    Göllner, maga ostoba fajankó, ne skatulyázzon, nem ismer engem. És valóban szégyen, amit maga az elvakultságában művel. Szerencse, hogy ennek a web-lapnak Christopher Adam a gondozója, akiről példát vehetne. De ahogy elnézegettem itt a maga ténykedéseit, maga a lábnyomába se érhet.

  • Göllner András
    2017 október 16
    4:07 du.

    „Rengeteg Muzulmán orvosunk, tudósunk, közszereplőnk, művészünk, politikusunk, és egyszerű kétkezű munkásunk van, akikkel nagyszerűen megvagyunk, akikkel békésen együtt élünk. Miért ?”

    Agyelszívásról hallott már? (Nem a maga esetéről beszélek, hanem a tehetségek begyűjtéséről tudományos kutatóközpontokba:)

    Kanadában és az USA-ban meg tudják fizetni a szakembereket, míg a szegényebb országokban ezek az emberek tengődnek! Hiába tehetséges valaki, ha csak rosszul fizető állást talál, vagy még olyat se.

  • Göllner András
    2017 október 17
    4:21 du.

    „Drizari ! Maga is annak a propaganda hadjáratnak dőlt be mint “beszari” testvérei Őcsön.”

    Drizari a KMH mélyliberális kommentelői közé tartozik, pl. elsőnek ő tudósított itt az őcsényi botrányról, de sok más emberjogi téma harcos védője itt. Én ugyan ki nem állhatom a viselkedését, de tanúsíthatom, hogy amiket itt maga összehordott, ezekből a rágalmakból egy se illik Drizarira!

    A maga dolga egyébként, de könyörgöm, ha nem olvassa a kommenteket, akkor miért minősítgeti a beírókat teljesen alaptalanul?
    Ami a kanadai menekültpolitikát illeti, javaslom Kopácsi Judit írótársa itteni írásait. Szinte nyugtatókon élt, mikor menekültek ügyét bírálta el a kanadai hivatalban, és nem a menekültek miatt.

  • Göllner András
    2017 október 17
    4:30 du

    Magahoz senki sem szolt, en sem. Tehat, jobb ha hallgat, es nem jatsza meg magat itt, mintha maga szerkeztene a lapot. Ha ki akar innen tenni, tegye. De en soha nem szoltam eddig, csak ma este, mar meguntam, hogy belemkosson, minden ok nelkul.

  • T.Pityi Palkó !
    Nem tudom, hány nyelven beszél, de a magyarral is látom valahogy elboldogul…
    A Nemzeti Konzultáció, tetszik nem tetszik, egy kampány eszköz, talán értesült róla, a lakosság, választásokra készül!
    Célja a szavazó tábor ébren tartása…Jobb, mint egy budapesti kormánypárti tömegdemonstráció… mert igy az egsz ország egésze elérhető…
    Nem tudom, hol húzza meg magát, de szíve joga, hogy az egészről ne vegyen tudomást ! Igy, meg kímélne mindenkit, primitív pötyögéseitől…

  • Göllner András

    v Figyelő

    „mar meguntam, hogy belemkosson, minden ok nelkul.”

    Óh, szegény asszonyom. Annál valóban nincs szánalmasabb, mint amikor egy mosónő unatkozik. Menjen szépen Ottawába mosogatni, nyugodtan csináljon ott is hülyét magából, mint idelenn. A KMH már évek óta szabadon engedi, hogy Boda Marcsival s több társukkal, kik közt szép számmal szerepelnek férfiak is, ide lenn mosogassák a szeretet és összefogás nevén futkározó átverők szennyesét. További jó munkát kívánok magának ide lenn. Kitartás ! 🙂 🙂

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    Tetszik amikor ki áll megvédeni kedves kommentelő társát, a Drizarit, akit udvariasan és tényekkel alátámasztott érvekkel helyre igazítottam, Kanada menekültügyi, illetve bevándorlás politikájával kapcsolatban.

    Kedves Hazai Lámpa. Nem tartozom azok közé, akik ha egy hülyeséget hallanak egy „mély-liberis” kommentelőtől, azonnal el kezdenek tapsolni. Kopácsi Judit munkatársunkat jól ismerem, és tisztelem. Ő is velem együtt elitéli azt a fajta Iszlámofóbiát, amelyet mély-liberális kommentelő társa e pinyó falára bigyesztett pár bekezdéssel feljebb. Kérem igazítsa meg kanócát. Már megint több füstöt mint fényt áraszt kis hazai lámpácskája. 🙂

  • Göllner András

    @ Drizari

    „Göllner, maga ostoba fajankó, ne skatulyázzon, nem ismer engem. És valóban szégyen, amit maga az elvakultságában művel”

    Az „ostoba fajankó” valamivel szinvonalasabb mint amikor egyszerűen egy „kis pöcs”-ként szólított meg. Nem tudom mivel sértettem meg, miután higgadt és udvarias szavakkal helyreigazítottam Iszlámofób nézeteivel kapcsolatban, illetve válaszoltam hozzám intézett kérdésére. További jó munkát kívánok magának ide lenn, Drizari, és köszönnöm, hogy kitartó módon támogatja Christopher Ádám barátom, kollegám erőfeszítéseit a sajtó és szólásszabadság területén. Kövesse szépen az ő példáját, ne a „kis pöcsöket” vagy „elvakult, ostoba, fajankókat” kérdezgesse. Világos ? 🙂 🙂

  • GOLLNER ANDRAS irta soraiban;

    „…Mint egy masik gyuloletkelto, magyarszarmazasu pelenkashoz ,aki ede jar,hogy a lap szinvonalat rontsa.”

    Az volt reagalasa elozo ket megjegyzesemre, amit persze a lap cenzora eltorolt.

    De akapjaban, mind a mind ket megjegyzesemben azt fejeztem ki, hogy ha a nagyhatalmak, vagy csupan a hatalomra vagyok veget vetnenek a tomeg pusztitasaikanak es gyilkolasoknak Sziriaban, Iraqban, Yemenben, Afghanistanban,stb.stb. mind ezek a „menekultek” hazaterhetnenek eletuket, otthonaikat es hazajukat ujra-epiteni. S nem lenne zomeik ostromolni a nyugati vilagaot befogadni oket.

    Hat nem az lehetne a leg-humanisabb, emberibb megoldasa a problemak okozoinak?
    Lehetne az egy „tilos-alany” a KMH soraiban ?

    Hasonloan jeleztem, ami tadhatatlan, hogy ugy Nemet orszag, mint US es Canada is boldogan veszi a szegeny bevandorlokat, sot meg a „torvenyteleneket” is, mert azok mind olcsobban dolgoznak mint a benszulottek, s vegzik a munkakat amit masok nem hajlandok tenni.
    Pl. a US mezogazdasag jo resze nem mukodhetne az u.n. „torvenytelenek” beozomlese hianyaban.

    A „magaskepzetseguek” eseten is. Akiket nemzetuk igen nagy koltsegek aran kepez ki, s amint elertek kepzetseguket rogton nyugatra csabitva.
    Habar jobb elet lehetoseget varnak, de alacsonyabb jovedelmekert kezdenek dolgozni.
    S szulofoldjuk gazdasagi fejlodeset nem segitik.

    Miert nem inkabb nyujt anyagi, gazdasagi es technikai segitsegeket a fejlettebb nyugat a fejlodni szukseges tarsadalmaknak? Akkor lakossaik nem reszkiroznak eletuket hogy mashol jobb lehetoseget keresnenek.

    Nem az lehetne a leg-jobb, leg sikeresebb es problema-mentes megoldas a vilag migracioival valo zaklatasara?

  • Göllner András
    2017 október 18
    8:26 de.

    Drizari nem iszlamofóbiás, én legalábbis nem emlékszem ilyen megszólalására. Pl. az őcsényi eset kapcsán egyedül ő háborodott fel, hogy milyen jogon kérnek oltási papírt a menekültektől a lakosok?

    Kommunistafóbiás, azt el lehet mondani Drizariról, mert nagyon elítélően ír a szocialista rendszerről.

  • HAZAI LAMPA Gollner Andrashoz cimezett kerdeseit a DRAZIRI meglatasivak kapcsolatban;

    Ahol irta; „…mert nagyon elitoloen ir a szocialaista rendszerrol.”

    Ketsegtelenul mert Draziri kepes azt a „rendszert” tettei alatal oszinten es ertelmesen velni.
    Felre teve a propagandakat arrol.

    De mar en is kerdeztem itten az olvasokat hogy miert veltek tamogathatonak, elfogadhatonak annak a rendszernek a tetteit?

    A „rendszer”, inkabb mondhatnank a a „rendszertelenseg” terjesztoje, amely csupan es mindeg, mindenutt az eroszak, kegyetlenseg, verontasok es embertelenseg eszkozeivel volt kepes nem csak letre jonni, de terjedni es letezni.
    Egy rendszer amelyet a lakossok soha, sehol NEM a kifejezett ohajaik, hatarozataik alapjan letezett.

    Kivancsi vagyok, hogy HAZAI LAMPA mi tiszteseges, erkolcsos es barmi lehetoseget latta annak a tamogatasaval?

    Tehat DRAZIRI meglatasa logikusabb mint HAZAI LAMPA es tarsai, meg HA (Draziri)a Sin Fein tetteit nem is velne elitelendonek.

  • Göllner András
    2017 október 18
    8:01 de.
    Gollner, mar kertem, hogy tiltasson ki, ha nem tetszik az itt letem, meg tudok elni maguk nelkul is.
    Viszont, nem lehet tudni milyen lelki kielegulest kap abbol az egyszeru tenybol, hogy masokat serteget. En soha, nem voltam „Orban parti”, mert semmi kozom nincs hozza, nem elek otthon.
    Ahogy mar irtam, viszont allergias vagyok a komcsikra.

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „Drizari nem iszlamofóbiás, én legalábbis nem emlékszem ilyen megszólalására.”

    Tessék visszaolvasni védencének szavait, melyben másfajta eljárást javasol azokkal szemben, akik nem a kanadaiak és a magyarok „közös” kultúráját, hanem az Iszlám kultúrát követik.

    Hazai lámpa ! Én nem csak járatom a szájamat, hanem bizonyítok. Ezért vagyok a kanadai bevándorlásminisztérium hivatalos szakértőjeként regisztrálva, ezért tanítok, többek közt bevándorláspolitikát az egyetemen, ezért a szakmai képességemért fogadott el a Kanadai bevándorlásügyi bíróság szakmai szekértőként Kertész Ákos menekültügyi kérelmének elbírlása esetében is. De most nem ez a fontos, lámpa, hanem a védencének kétszínű, ellentmondásos, és műveletlen magatartása.

    Először is: én nem hívtam a védencét egy kis pöcsnek, vagy egy ostoba fajankónak Hívhattam volna egy seggfejnek, miután szembe találtam magam durva szavaival, de nem tettem ezt, mert egy jól nevelt srác vagyok.

    Másodszor: Drizari sületlenségeket beszél Kanada politikai kultúrájával kapcsolatban. (Lehet, hogy ezt azért teszi mert egy mély-liberális.) Kanada politikai kultúrája, hála a jó Úr Jézus Krisztusnak, olyan távol ál a magyar politikai kultúrától mint Makó Jeruzsálemtól.

    Harmadsorban: Tudnia kellene védencének, hogy a szeretet és összefogás pártvezére által felkészített népek hánynak a multikulturalizmustól. Mi Kanadaiak viszont felkaroljuk a multikulturalimust. Kanada kulturális többszinűségéből meríti erejét. Mi magyarok viszont elhazudjuk kulturális többszínűségünket – népünk több mint 50 százaláka máshonnan jött, csak magyarosította a nevét, hogy etnikailag egyszínűnek láttassa magát. Mi Kanadában kűzdünk olyanok ellen, akik Drizari módjára, és maga által helyeselve, megkülönböztetett bánásmodban szeretnék részasíteni azokat akik más kulturális területekről jönnek hozzánk, azért, hogy ember módján kezeljük őket.

    Haza Lámpa. Adok magának egy jó tanácsot. Ne engem próbáljon kioktatni, hanem a nagynénikéjét. Azzal többre fog menni itt lenn a pinyóba, a Bendegúz és a többi pelenkás társai közt. Fel fog figyelni magára a Figyelő és ha jól végzi a dolgát, még az izraeli lábvízkereskedők használt tölcsére is meg fogja magát dícsérni 🙂

  • „Ezért vagyok a kanadai bevándorlásminisztérium hivatalos szakértőjeként regisztrálva,… ezért a szakmai képességemért fogadott el a Kanadai bevándorlásügyi bíróság szakmai szakértőként Kertész Ákos menekültügyi kérelmének elbírálása esetében is.
    ….
    Hmm, ott Kanadában az elfogultságra vagy összeférhetetlenségre már nem is adnak?
    Göllner, Mohácsi Viktóriát bosszúból kaptuk vissza?

  • Göllner András
    2017 október 18
    1:00 du.

    Kanada politikai kultúráját az is jellemzi, mikor a roma művésznőt leszállították a bécsi reptéren a repülőről. Azért, mert nem volt meghívólevele.
    Ezt nem én találtam ki, benne volt a hírekben. Talán Drizari ezért írta, hogy Kanadából könnyű bírálni Európát.

    Nem vagyok a védőügyvédje, de szerintem Drizari egy szót nem írt az orbáni menekültpolitikáról. Annyit állapított meg, hogy az 56-os magyar meg a mostani, többségében muszlim menekültek tömegei miben különböznek.

    Különben érdekesebb lett volna a cikk, ha a vietnámi vagy az ukrán menekültekről is olvashatunk, esetleg a kivándorolt romákról, hogy róluk mi a tapasztalat, mennyire tudnak beilleszkedni? A magyarokról többé-kevésbé tudható, hogy beilleszkedtek, kivéve „a bűnözők, gyilkosok és elmebetegek”, ahogy a KMH egy régebbi cikke volt szíves a tudomásunkra hozni.

  • H’at a ciganyokat innen kihajtotta az akkori kulugyminiszter, mert elment Miskolcra, hogy tenyleg olyan rossz a sorsuk ottani ciganyoknak. Rajott, hogy nem igaz es kitoloncolta oket.
    Azota ide nem jon cigany.

  • GOLLNER ANDRAS Hazai La,pahoz celzott soraira de a Drazirirol is.

    Gollner Andras,I am sorry, but after reading your response I have to say it; You are phony as a three dollar bill !

    You have skin on your face to allege all that about yourself, after what dirthy accusations you have made just about every one here.

    Come on man, at least try to be a bit more human, please !

  • Göllner András

    @ Bendegúzs

    Látom angolul is ugyan úgy képtelen vagy egy épkézláb mondatot összerakni mint magyarul. A KMH angolnyelvű testvérlapján a fél világ rajtad röhög. A másik meg sír, ahogy lejáratod a magyarok hírnevét a nagyvilágban, napi hülyeségeiddel. Neked valóban itt a helyed a kétnyelvűek közt. A pelenkádat kérlek dobd a szennyesbe, annak meg ott a helye. Majd jönnek a mosónők….

  • Göllner András

    @ Hazai Lámpa

    Kérem további kérdéseivel Kanadával kapcsolatban, forduljon bátran a mosónőhöz, az én fogadóórám idelenn lejárt. ő majd mindenről felvilágosítja magát, majd mindent tisztába rak. Ne felejtsen kérni tőle egy fényképet amelyen, Gyurcsány Ferenc felesége mellett ülök. Védencét pedig kérje meg, hogy ne dúzzogjon. Az nem illik egy mély-liberálishoz.

    Artúr ! Viatúr ! Hol az a vonat ? Már benn áll ?

  • GOLLNER ANDRAS soraira;

    Igazan sajnalatos ,hogy Maga az egyedulli prophessor aki nem kepes a pelenka-phobioaja nelkul elni, sot meg irni meg egy arva sort sem.

    S a ragalmai, vadai s fokent az allando nyelv-hasznalat, amihez hasonlot SOHA NEM HALOTTAM egyetlen magyr ciganytol sem eletemben. Bevallom, kevesebb mint eletem 1/4-t eltem ottan.

    S vajon miert kellett meg FIGYELO-t is, egy tisztesseges idos holgyet le-„mosono”-znie ?
    Figyelo soha nem alklamaz ragalmakat, tisztessegtelen kifejezeseket senkire vonatkozoan.

    Talan semmi mas magyar nyelvu kifejezes nem letezne a Maga magas-kepzetsegu-szokincseiben ?

    S igen csodalkozom, s biztosan masok is, hogy mi kepesitetne a kovetkezo allitasaira;

    „En nem csak jaratom a szamat, hanem bizonyitok” (???)
    „Ezert vagyok a Kanadai bevandorlasi miniszterium hivatalos szakertojekent regisztralva.”
    „Ezert tanitok, tobbek kozott, bevandorlasi politikat.” „Szakmai kepesegemert, ezert fogadott el a Kanadai Bevandorlasugyi birosag szakertokent.”
    „Kertesz Akos menekultugyi kerelmenek elbiralasan is.”

    Igen erdekes lenne azt a „bizonyitekait” nyilvanositani.

    1., Mifele „szakertelmet” es hol, hogyan szerzett Maga a bevandorlasi ugyekben?
    2., Mifele „bevandorlasi politikat” tanit ? Kiknek az elveit? S bevandorlasi politikat, ill. azon meghatarozasokat nem a Kanadai Parlament hatrozata?
    3., Mi tenyek alapjan fogadta el Magat a Kanadai birosag „bevandorlasi szakertonek”?
    4., Mitol, vagy Kitol menekult Kertesz Akos Kanadaba?
    5., Mi, vagy ki jelnthetett volna eletveszelyet Kertesz Akosnak?
    6., Nem az az egyedulli jogos alap a menekulesnek? Az ENSz es tobb demokratikus orszagok torevenye alapjan?

  • Koszonom, kedves Bendeguz , hogy megvedett!
    Tudja, Gollnernek csak az a baja velem, hogy tudja, hogy elolvaztam rola szolo informaciot a Wikepedian.
    Abbol sok minden kiderult rola, azaz a multjarol, ami Gyurcsanyhoz kototte. A „mosonoi” titulus is erre utal.
    Igen sajnalatos, ha valaki utalja az embert, de hat ez az elet. Kulonben ismertem Gollner szuleit, igen kedves uriemberk voltak.

  • Göllner András

    @ Bendegúz

    Gyere át hozzám estére, Bendegúz, van egy adag szalontüdőm a számodra. Hozd a görkorcsolyádat. Majd vacsi után kiviszlek a sztrádára, hogy megmutasd a rosszmájú ingázóknak, mit tucc, ha nem vagy beskatulyázva. 🙂

  • Göllner András

    @ Figyelő

    ” Gollnernek csak az a baja velem, hogy tudja, hogy elolvaztam rola szolo informaciot a Wikepedian.”

    Tudja mi a bajom magával Figyelő ? Az hogy nem mond igazat, és mocskolódik azokkal szemben, akik nem dőlnek be a szeretet és összefogás látszatát keltő átverőknek. Ha bárki belenézne a Wikipdiába, nem találna ott semmit a „múltamról”, vagy kapcsolatomról bármelyik magyar politikushoz. Uccu neki, mindenki le ellenőrizheti ki hazudozik ide lenn.

    Bencsics Klára. További kellemes mosogatást kívánok magának – és ajánlanám, hogy ne csak a szeretet és összefogás pártjának szennyesét mosogassa ide lenn, hanem a sajátját is. Nagyon ciki, amit itt hagy maga után, nap mint nap. Ez nagyon távolra esik attól az úttól, amelyet Krisztus Úrunk kitaposott a hívők számára, hogy ha azok Őt követik, el ne vesszenek. Tiszta szerencse hogy az unokái nem olvasnak magyarul, és gőzük sincs arról, mit művel idelenn, szeretett nagymamájuk.

  • Göllner András
    2017 október 20
    10:39 de.
    En nem mondok igazat? Hat hogy nem szakad a plafon a fejere.
    Mellesleg, azt is tudom, hogy azota a wikepedian is erdekes modon mas eletrajza szerepel.
    Nem tud imponalni, sajnalom.
    Mellesleg, megvan nekem Linda konyve is, a maga otthoni mukodeserol. Remelem, emlekszik meg, ki is volt Linda?

  • Göllner András

    Ami az 1200 muszlim befogadását illeti:https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fpestisracok.hu%2Fniedermuller-oromkodik-gyorsitott-eljarassal-telepithetik-migransokat-es-ez-jo%2F&h=ATOR93YhC_kypD7dWGqlSFU94sbPSDFTXrW3g54o9LbxvgHsLmdxvtFb28_9Fi8Mqk6c3IsXeDgS22NI56AVbPq0NTiieQRTLcKpQc91z9eodZTn3y85RJ_IkyhSyLB3UnJ5Fq5BW2v2jDsgjHsUFhb6WAvKZfpdrPf5Hk3tFg82KYg-jNgo8JRcDhsOsNdG1t7yj52tT3-DhikqRgie97HHSz2lATEkS8eFbzJ2w1zieMF4-fBqRZqca2sgbv6INJ9yZ061UIoZQKPgIZtkcAoxkfHFupi4Dppd3NsnAtAXQpQ

    Ez az Ön elvtársától hangzott el!

    Ami Kanada sokszínűségét illeti, a rézbőrűeket egyértelműen lerendezték, a „nem az idén lebarnultakat” pedig visszatoloncolták, pedig köztük is vannak elismert művészek, stb.
    Igaz azok nem vágynak Kanadába.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Nagyon örülök hogy elolvasta első feleségem könyvét. Majd mesélje el idelenn hogy mit írt az én kis drágám magyarországi „működésemről”. Hála Istennek mind máig nagyon jóban vagyunk, 3 közös fiunk van, civilizált emberek vagyunk, együtt nevetünk szánalmas kapirgálásain, és azokon akik főállásban, a szeretet és összefogás látszatát keltő átverők szennyesét mossák ebben a mosókonyhában, idelenn.

    Amit a Wikipedián szereplő életrajzomról halandzsázik mosás közben, azt nem a Wkipediáról hanem a pelenkájából húzta elő, tyúkanyó. A tény az hogy nem szerepelek a Wikiben. Úgy folyik magából a hanta, mint csapból a víz. (Remélem értékeli udvarias magatartásomat, hisz használhattam volna más szavakat is.)

    Bencsics. Sajnálom szegény unokáit, gyerekeit. Remélem ők nem értik, vagy követik azt a hazugságáradatot, szemetet, amit maga ide talicskázik nap mint nap, amivel ártatlan embereket gyaláz, rágalmaz. Mint már mondtam, maga nagyon letért arról az útról amelyet Krisztus Úrunk kitaposott számunkra, hogy el ne vesszünk idelenn.

  • Göllner András

    @ Jelszi

    A Bendeguz hagyott a számodra egy pár előre rágott falatkát a a cselédszobámban. Jöhecc ma este te is. Hozd a vesszőparipádat. Majd téged is kiviszlek a sztrádára, hogy a szerencsétlen jószág elferdült gerincét, nagy nyerítések közepette, alaposan meglovagold odakinn.

  • Göllner András

    Az a troll aki további pofonokra vár a sorban, kérem jöjjön vissza bátran pár hét múlva, s nyugodtan hozza magával a vesszőjét is. A sorban állók nem harapnak. Én pedig nem foglalkozom vesszóparipákkal.

    Sajnos, lejárt a fogadóórám. Kérlek, ne sírj értem Argentína.

  • Göllner András
    2017 október 20
    10:39 de.
    Nagyon jol tudom, mi a baja velem.
    Sajnalom, nem esek hasra sem az egyetemi mukodesetol, sem a privat eletetol.

  • Gollner Andras egyedulli problemaja senki mas csak Gollner Andras on-maga.

    Ha kepes lenne, egy csopp kis on-kritikat gyakorolni azt igen egyszeruen belatna onmaga is, s valtoztathatna magatartasat.

    Sajnalatosan nem kepes a szennyes pelenkajatol, gyuloletetol elvalni. Az az o let-feltetele !

  • KEDVES FIGYELO;

    Nem vedelmezek, sem tamadok senkit itten, sem sehol, soha.

    S remelhetoen senki megjegyzese soha nem hangzodna sem tamadonak, sem mint a szuksegletessnek a vedelemre.

    Ha a hozzaszollok hajlandok es kepesek (?) lennenek csupan velemnyeiket adni, s nem a mas hozzaszollok egyenisegeit tamadni mocskos ragalmakkal, az itteni eszme-cserek nem csak ertelmesek, de hasznosak is lehetnenek a magyarok erdekeben.

    Van nehany akik azt alig kepesek tenni egyeni tamadasaik hianyaban.
    Hogy mi a leg-megvetobb, hogy Gollner Andras, aki allitolag egy kepzett ember, soha nem hajlando kepzetsegehez megfelelo modon reagalni, vagy valaszolni.

    Aki nem magasztalna ot, azt soha nem a megjegyzeseik alapjan, hanem az egyeneket tamadja a leg-mocskosabb kifejezesekkel.

    Sot, tett a fenti soraiban megjegyzest is amire valaki jogosan reagalhatna is, s ki rugni a tufdja mit a mijebol, s az teljesen torvenyes vedelme is lenne.

    Kerdesem marad, hogy egy tanult egyen mi okokbol tenne egy gyerkehez sem melto magatrtast es kifejezeseket mutatni?

  • Bendeguz79
    2017 október 20
    9:04 du.
    Tudja, a probl;ma az. hogy nem tudomm elviselni az ilyen embereket. Most J;zus Krisztust idezte nekem peldèul, de hol el o ettol a gondlkodastol.

  • GOLLNER ANDRAS irta Oct. 190en;

    ” Gyere at hozzam ester, Bendeguz…

    Ovt. 20 irta JELSZINEK;

    „Johecc (sic) ma te is…?

    Reagaltam meghivasara idejeben , de a valaszom eltuntetve lett !!!

    Amit Mr.Gollne igy fejezett ki;
    ” …koszonom hogy baratom, kollegam Christofer Adam kivalloan tamogatja erofesziteseit a szollas es sajto szabadsag teren.”