A szőke Szél

2017 október 29 8:56 de.69 hozzászólás

Figyelmesen végighallgatva a beszélgetőket az RTL Klub „Önfenntartás vagy kormányváltás” című vitaműsorában, a számomra korábban rokonszenves, kormányfőnek is szívesen elképzelt Szél Bernadett rendíthetetlensége elkeserített.

Olyannyira, hogy nem csupán az ellenszenvemet sikerült kivívnia, hanem hogy szőke nőnek tartsam, azaz bolondnak.

És az ellenfelemnek.

Mert Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc éles, de Orbánia megszüntetésére törekvően mértéktartó vitájába ugyanazt, ugyanúgy komplett őrültként hajtogatva újra, meg újra makacsul belerondított. Csak nem képzeli, hogy ő és a pártja – Gémesiék támogatásával, de mégiscsak egymagában – a következő választást egyes egyedül megnyeri?

Nem, ezt nem képzelheti.

Ha hiszi, akkor szőke liba.

És ez a jobbik eset, mert ha nem hiszi, akkor őt Karácsony és Gyurcsány közé – bármily szörnyűséges ezt feltételezni – a Fidesz ültette be.

Aczél Gábor

69 hozzászólás

  • Nem csak Szél rendíthetetlen, hanem szinte az összes ellenzéki szereplő, de talán leginkább a Momentum és az LMP. De ha már összeesküvési elméleteket hozunk fel…ennyiből nem csak a Szélt ültette be a Fidesz, hanem a Fidesz tartja helyben Gyurcsány Ferencet is alig öt százalékos pártjával. És Gyurcsány Ferenc legalább olyan hajthatatlan, mint Szél. (Lásd: Balázs Péter esetét mint esetleges közös miniszterelnök-jelölt.)

  • Dienes Erzsébet

    Itt valami egészen másról van már szó régen. Világviszonylatban! Aki átélte a sztalini rendszer bukását, annak ismerős lehet a helyzet. Minden estre, nekem igen erős deja vu érzésem van, ami nem csitul, inkább egyre jobban erősödik.

  • Kalocsai Miklós

    Puff
    2017 október 29
    9:06 de.

    Hozzászólásodból ítélve igencsak járatlan lehetsz a magyar politikai ügyekben. Az ellenzéki pártok cívódása abból adódik, hogy különböző pártokban vannak, különböző elképzelésekkel, a kialakult helyzetre adandó különböző válaszokkal. Mindegyik a saját elképzeléséhez igyekszik minél több támogatót találni. Mivel a választási törvényt a Fidesz saját magára szabta, ezért a vetélkedés mellett meg kell találni a közös nevezőt is, azt a minimumot amely kielégíti Orbán elzavarásának igényét, és a pártok különbözőségének a felmutathatóságának az igényét. Szakértők szerint a kordinált indulás mindkét feltételt kielégíti. Közös jelölt a 106 egyéni körzetben, önálló pártlista. Négy párt a DK, az Együtt,az MSZP,és a párbeszéd meg fog egyezni körzetekben, az LMP, a Momentum nem akar megegyezni, ezzel veszélyeztetik az egyéni indulók esélyeit, úgy, hogy a sajátjuknak minimális esélye sincs. 2014-ben tizenegy helyen bukott a közös jelölt, mert az LMP esélytelenül elindult mellettük, ezzel biztosították a Fidesz kétharmadát.
    Balázs Pétert senki nem javasolta me.jelöltnek, bakelit újságírók (Debreczeni József után szabadon) kezdtek el kasztingolni.

  • Hogy Schiffer idejében az LMP a Fidesz titkos „öcsikéje” volt, az elég világosan látszott. Biztos vannak, akik hisznek abban, hogy Szél Bernadett alatt más a helyzet. De én már rég megszűntem „bízni” egy pártban.

  • Semmiben sem tudnak megegyezni….mindenki túlértékeli magát,de Szél
    meg már tényleg „szőke nő” kategóriába ment át,szegény!

  • Kalocsai, mielőtt másokat minősítesz „politikában járatlannak” egy-két ténnyel kisegítelek.
    Franciaországban a 2016-ban a nulla mérhetőséggel induló, a Rothschild-bankár Macron által alapított En Marche! párt nemcsak a parlamenti, hanem az elnökválasztást is megnyerte.
    Esetünkben a lényeg ott van, hogy Macron a „futottak még” kategóriában létezne manapság is, ha a legerősebb indulót, François Fillont nem éri egy elsöprő támadás a választás előtt – a családtagoknak juttatott közpénz volt az indok.
    Az LMP itthon ugyanerre vár. A választás előtt olyan sárdobálás kezdődik a már hatalmon levő pártok között, hogy optimális esetben a Jobbik vagy akár az LMP is kiugróan megerősödhet. Az általad felsorolt Mszp, DK mérhető csak – legújabban 5-5 százalék -, a másik kettő a 0 és az 1% százalékon táncol. Tehát szerinted ezt a halovány támogatottságot kéne felvállalni, és az ezzel járó bemocskolódást vállalni?
    Nyugodj bele, az MSZP lassan eltűnik, a DK-t pedig elrettentő példaként még szeretik is a jobboldalon.
    A Fidesz kétharmadot a Gyurcsány ámokfutásának köszönhetitek, anno helyette a már elhunyt empatikus Kiss Péter lett volna a jó választás.

  • A.Alma!

    Szerintem nem csak Schiffer idejében – az LMP mit sem változott, ma kb ugyanazt a szerepet tölti be mint Sch. idejében, és az, hogy ő személy szerint távozott a pártból, senkit ne tévesszen meg – ma is ő mozgatja a szálakat, bár a színpadon Szél B. rángatózik. Egyik lehetőség, hogy Szél nincs tisztában a tényleges helyzettel, azaz nem látja át az LMP szerepét teljes mélységében, mert túlságosan a feladatra koncentrál, így elvész a részletekben, és nem látja fától az erdőt – ez lenne a kisebb baj, mert ez még orvosolható /lenne. A másik lehetőség, hogy pontosan ismeri a felállást, és partner ebben – szerintem utóbbi a valószínűbb! Sch. a mai napig aktív tagja a pártnak, nem vonult vissza a politikától, elég sűrűn szólal meg különböző csatornák műsoraiban. Oka van tehát, hogy látszólag „átadta a helyét” Szél B.-nek. Talán az általad is említett bizalom az egyik ezek közül, hisz ránézésre látszik, hogy ami Sch.-nek nem ment, azt most rábízták „Dettire”, vajon mi sül ki belőle? Sch. bárhogy ingatja is a fejét mélységes hittel jobbra-balra, bepiszkolta kissé a kezeit a kényes feladatok végrehajtása közben: 1. ismert, hogy ő volt Orbán ügyvédje a vagyonosodási vizsgálatakor, és ha mindent nem is, annál jóval többet tud/hat mint a többi ellenzéki 2. ő tette személy szerint a feljelentést Sukoró/Gyurcsány ügyben, és ebben szintén tisztában kellett lennie az ügy egy két vonatkozásával – apropó, vajon elnézést kért e már ügy szereplőinek bármelyikétől is? 3. Néhány éve elég ismert volt, miután jócskán megszellőztette a sajtó a Jobbikhoz fűződő viszonyát, amit egyébként Szél B. is jól láthatóan követ.
    A váltás indoka pusztán annyi lehetett, hogy a magát többszörösen kompromittált társelnök elbújhasson Szél mögé, bízva benne, hogy a „harcias amazon” nagyobb hitelességgel fogja előadni az Orbáni politika iránti ellenszenvét, és a párt „váltási szándékát”: Szél B. meglehetős energikusan tud hadarni, kellő szenvedéllyel hadonászik és lobogtatja a papírjait a parlamenti felszólalásai alkjalmával és végtére mégiscsak nő, így két legyet egycsapásra, mindjárt előtérbe került az LMP női kvóta iránti elkötelezettsége is! Kérdés, mindez mire lesz elég – mert hogy a jelen felállás, és elképzelés a kormányváltásra nem, az egyszer biztos!

  • Turóczi Béla

    Csak egy embertől tart Orbán Viktor az ellenzéki oldalon, és az Gyurcsány. Amikor Orbán 2x vesztett, a saját csapata nem kezdte leamortizálni. Viszont Navracsics és Rogán mesterien végzett Fecóval, elérték azt is, hogy az összes „ellenzéknek” mondott konfiguráció is a mai napig ezt ismétli.
    Kíváncsian várom a fejleményeket. A tippem az, hogy marad Orbán. Hogy aztán erre mit mondanak Bernadett meg a momentumos fiúk, lányok, az érdekes lesz. A mentő meg a 60 éven felüliekért már nem megy ki.

  • Attól tartok, hogy Szél Bernadett jóval okosabb mint Aczél Gábor. S talán kulturáltabban minősít is másokat… A baloldali ellenzék a jövő tavaszi választást már feladta. A baloldali közös lista csak a minipártok vezéreinek lett volna jó, hogy ismét képviselők legyenek, de kevés a fóka… Amelyik pártok képesek lehetnek a küszöb elérésére (az LMP elsősorban !), igyekeznek önálló arculatot mutatni, s elsősorban az MSZP-től lemorzsolódottat megszerezni. Fodor, Juhász, Szigetvári, Bokros és társaik eltűnnek majd a megérdemelt süllyesztőben. (Egyedül Fodor Gábort sajnálom majd.)

  • Ami az LMP-t illeti,hát Schiffer András idejében egy tisztességes kritikus párt volt,(megoldásokat is is kínálva a hibákra…),de mivel egyes tagok kezdtek egyes baloldali ellenzéki rendbontó(hatalomvágyból acsarkodó..)alakokhoz közeledni,S.A-nak elege lett és visszament a civil életbe,politikusi pályája előtt és utána is sikeres ügyvéd!
    Ez így volt tisztességes,nem a politikából kell megélni,minden áron……
    Az akkori LMP nem volt kormányváltói szinten,de a mostani egyenesen szánalmas pláne ,hogy kizárólag „hatalmi” törekvésből
    támad,annyira lecsúszott és önkritika nélküli,hogy még a Fergeteges Momentumot is pátyolgatta……
    A szőke nő tipikus esete…!

  • Turóczi Béla!

    Orbánnak már nagyon régen kellett félnie Gyurcsánytól,amikor a hazug választási szövegével lx legyőzte……

    Azóta Fletó,már többször bizonyított…..a mivel saját magát sikerült legyőznie(nem kicsit hanem nagyon) és végleg!

  • Megnéztem az egész videót. Meg azt a másikat is, amelyen tavaly Tusnádon (vagy hol?) Szél Bernadett és Kósa Lajos kart karba öltve Sorosoztak…

    Nekem ennyi elég. Meg ráadásul a Higgs bozon… 😀 😀 😀

  • Kalocsai Miklós

    charlie
    2017 október 29
    3:28 du.

    charlie! A magyarországi helyzetet összehasonlítani a franciával, párhuzamot vonni Macron és Széll között,igencsak naivitás! Állításoddal ellentétben Macron nem a nulláról indult, mert már évek óta a francia országos politika élvonalából ismert politikus volt. Megértem, hogy neked kedves az LMP és Széll, hiszen megalakulásuk óta hol a Fideszhez, hol a Jobbikhoz dörgölőzik!

  • Charlie!
    „A Fidesz kétharmadot a Gyurcsány ámokfutásának köszönhetitek”
    Kedvenc mantrája ez nemcsak a jobboldalnak, hanem a teljes közönségnek. (Lám, mit tesz, ha egy propaganda színvonala a legkevésbé tájékozottak képességeihez igazodik.)
    Szeretném legalább 1, azaz EGY konkrét állomását megismerni az „ámokfutásnak”. ????

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 október 30
    5:42 de.

    „Szeretném legalább 1, azaz EGY konkrét állomását megismerni az “ámokfutásnak”. ????”

    Kedves Margitka!
    Szerényen sorolnám az állomásokat:
    1. Az SZDSZ koalíciós partnerré választása!
    2. Az őszinteségi rohamában igazat szóló(” az SZDSZ tele van korrupcióval”!) Medgyessy Péter miniszterelnök buta feláldozása az szdsz-es Csillag István ellenében!
    3. Egy volt dzsentri módszerekkel (arisztokrata körökbe való beházasodás) karriert csináló néhai, jelentéktelen KISZ titkár miniszterenökké emelése!
    4. Az „igazságbeszéd” után nem önkritikus lapátra helyezés!
    5. A szándékosan elveszített választások előtt a következő kormányra, bosszúból áthárított tetemes IMF hiteltartozásokat örökíteni, annak reményében, hogy sikeresen beledöglenek, a néppel együtt!
    6. A fönti dilettantizmust nem lehet más pártok nyakába varrni!

    Valószínű van még több is, de hálás beavatatlanként én ezeket is főbenjárónak tartom, ám ha politikai lavina szakértő lennék, akkor biztos még bőven tudnám folytatni a felsorolást!

  • Még hogy Gyurcsány …. felnőtt ember tudja, hogy a békés rendszerváltás az oka.

    1948-49-től rendkívül sok családot sértettek meg a kommunisták, aztán 1990-től kezdve lassan sorjában ágyban párnák közt haltak. Ennek lett eredménye, hogy még egy pufajkás is lehetett miniszterelnök, meg egy titkos állományú tiszt.
    Közben föltűntek olyan kormánytagok és minisztériumi tisztviselők, akik Kádár alatt is vitték a prímet. Nyilván nem azért történt a rendszerváltás, hogy továbbra is az előző garnitúra irányítson.

    2010-re csökkent a múltban élők szavazati aránya annyira, hogy valóban bekövetkezzen egy csere az országvezetésben.

    Hogy most akkor elégedett lennék velük? Közel sem vagyok velük elégedett. De ezzel nem állok egyedül.

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 október 30
    9:47 de.

    talalom
    2017 október 30

    Orsós Elemér! Eltévedtél a betűk között! Válaszaidnak annyi köze van az igazsághoz, mint talalom charlie-hoz intézett kéréséhez, pedig meg is ismételted! Azaz semmi!

  • Orsós Elemér Kedves Elemér. A koalició nem volt gond, a rossz kezelése volt az.
    Medgyessy Péter sajnálatos módon vállalta a miniszterelnökséget, amire teljesen alkalmatlan volt, nem tudott olyan galád lenni, hogy visszaverjen egy Fideszes féle aljas hitelrontó támadást. Megbuktatása után megsértődött, és feleslegesen és értelmetlenül nyilatkozgat (önigazolás, bosszúállás?). Nem állítom, hogy az SZDSZ nem volt korrupt, de a ma fényében elég mulatságos ezt felhozni, mikor ma nagyságrendekkel nagyobb a korrupció.
    Jelentéktelen KISZ-titkárból? A Fidesz vezérkara mind jelentéktelen KISZ és párttagból lett minden tapasztalat nélkül „valaki”. Miért pont Gyurcsány fáj? Orbán honnan indult? Titkolják, tagadják, miért? Vona? Ő se Eszterházy.
    A származás után ítélsz?
    Gyurcsánynak azért kellett volna lemondania, mert igazat mondot? A Fidesz 11 éve hazudik, az nem zavar, csak az az egy igazmondás?
    Az IMF hitelt már százszor leírták, elmagyarázták, felesleges folyton felhozni, mert így egyszerűen nem igaz. Nagyjából mindenki tudja, Te is biztos tudod.
    Írom ezt úgy, hogy Gyurcsány alatt kezdtünk csomagolni, de amiket felhozol rosszat, azt a Fidesz ezerszeresen túlszárnyalta. Arról nem is beszélve, hogy ellenzékben ott tett keresztbe a kormánynak ahol tudott, egy érdekelte, hogy ártson, bármi áron, hogy visszakapják a hatalmat.

  • Orsós! Az, hogy Neked mi fáj az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzásában, az egy dolog. De ez miért Gyurcsány Ferenc „ámokfutása”?
    2. Medgyesi Péter száznapos programjai ugyan nagyon népszerűek voltak – 50%-os béremelés, 13. havi nyugdíj, egyszerűsített vállalkozói adó stb. – de mértéktelenül megterhelték az államháztartást, annyira, hogy már veszélybe kerültek az eu-s támogatások. A kedvezményekkel ugyanis nem álltak szemben követelmények – nem javult pl.az adómorál, hogy fedezete legyen a kifizetéseknek – sőt, a nagyonmagyar nagyvállalkozók kilátásba helyezték,hogy a cégeiket külföldre viszik.Nekik mondta Gyurcsány miniszterelnök, hogy „el lehet menni,itt lehet hagyni minket a nyugdíjasokkal. Csak akkor ne tessék „hazafiságról” szónokolni.”
    3. Meglepetéssel hallom, hogy Apró Antal, aki egy szakácsnő törvénytelen gyerekeként született, majd szobafestőként dolgozott, és a szakszervezeti mozgalomból került az MKP-ba, arisztokrata, sőt dzsentri.
    4. Az „önkritikus lapátra tevés” érdekes lehetőség. Annál a beszédnél azonban a mai napig sem született pontosabb látlelet a magyar politikai osztály bűneiről és hibáiról, mindkét oldaliakat értve.
    5.Ez akkora butaság, hogy nem is érdemes vele foglalkozni. Talán annyiban: az IMF kedvezményes kamatozású kölcsöneit magasabb kamatú hitellel visszafizetni – jó üzlet lehet. Főként annak, aki az e célból rekvirált nyugdíj-megtakarítások ezermilliárdjaiból pár száz milliárdot a saját zsebébe tömhet.
    6.Az nem titok, – úgy tűnik, csak előttetek -, hogy különböző pártoknak más és más megoldási javaslatuk van közös gondjaink megoldására. Ez nem dilettantizmus.
    Többeknek: a mai kormányfő tényleg jelentéktelen kiszes volt. Gyucsány Ferenc viszont egy időben a feloszlott KISZ után a MISZOT (Magyar Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) egyik vezetője.
    Drizari írja: „Nyilván nem azért történt a rendszerváltás, hogy továbbra is az előző garnitúra irányítson.” Hm. 1990 és ’94 között a 386 fős parlamentbe 33 mszp-s képviselő került be. Az „új garnitúra” tehát akadálytalanul irányíthatott. Ezt olyan sikerrel tették, hogy 1994-ben az MSZP egyedül 52%-ot kapott.

  • talalom,

    ezt is írtam: „2010-re csökkent a múltban élők szavazati aránya annyira, hogy valóban bekövetkezzen egy csere az országvezetésben.”

    Meg ezt is: „Hogy most akkor elégedett lennék velük? Közel sem vagyok velük elégedett. De ezzel nem állok egyedül.”

  • Na minden hozzászólásban van igazság,de Orsóssal több dologban egyetértek,meg Charlie is írt elgondolkodtató dolgokat……
    Hát sok dolog nézőpont kérdése….itt nincs „tét”,ezért izgalomra
    sincs ok!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2017 október 30
    11:18 de.

    Az igazság csak politikai nézőpont kérdése, de ha pontonként megcáfolnál az meggyőzőbb lenne! Simán megkövetnélek!

  • Orsós Elemér

    Kedves Llanfair!
    Nem biztos, hogy Medgyessy teljesen alkalmatlan volt, 2 év alatt nem volt ideje bizonyítani, másrészről a személyét ért támadás csak akkor lett volna hitelrontó, ha nem igaz! Gyurcsánynak miért kellett volna lemondani, őt az MSZP-nek kellett volna meneszteni a szennyes kiteregetéséért, de ha már napvilágra került akkor tagadás helyett egy őszinte önkritikával többre mentek volna! Ha Gyurcsány nem házasodik be a pártarisztokráciába, akkor ma a nevét sem ismernénk és nem a származása miatt! A Fidesz 11 éve tartó hazugságai Gyurcsányt még utólag sem mentik fel, mint ahogyan a Fideszt sem fogják! Egyezünk meg abban, hogy amikor már tisztán látszódott, hogy az MSZP nem tud újabb 4 évre labdába rugni, akkor aljasság volt az IMF hiteleket felvenni és annak kockázatos törlesztését az ellenségre hárítani! Gyurcsány alatt az ellenzék nem tudott labdába rugni, mert egyszerűen lesöpörték a javaslataikat, sőt még az újságját is indexre tették! Abban viszont igazad van, hogy a Fidesz Gyúrcsányt -ha nem is ezerszeresen-, de bőven túlszárnyalta, de most nem ez volt a vita tárgya!

  • Kalocsai M. 3:08
    Valljuk be, mi mindketten hozzánemértő pancserek vagyunk azokhoz a politikai aktorokhoz képest, akik egy párt helyes taktikáját kitalálják. Az LMP egy intelligens hozzáértőkkel teletömött párt, amit te dörgölődzésnek gondolsz, az egy elfogadott technológia. És sikeres.

  • Azt mondják, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Csakhogy Szél Bernadett abban az idézett beszélgetésben az LMP nevében dupla bért igért, és a költségvetés minden ötödik forintját az oktatásba tenné. Nekem meg rögtön Medgyessy igéretei jutottak eszembe, különösen amikor Gyurcsány figyelmeztette, hogy az nem fog menni, mert felborul a költségvetés… De Szél büszkén mondta, hogy az LMP megigéri, és akkor ÚGY IS LESZ.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 október 30
    12:55 du.

    Kedves Margitka, én nem Gyurcsány, hanem az Mszp ámokfutásáról beszéltem, aminek Fletónk már csak a harmadik állomása volt, nem vele kezdődött a lavina! Én nem egy szakácsnő gyermekéről, hanem a belőle felemelkedett pártarisztokrácia magasságába jutott nagy hatalmu potentátra utaltam, Gyurcsány ebbe a befolyásos pártmaffiába házasodott be az egykori dzsentrik módszerével! Az IMF kedvezményes kamatozásu hitelek megszorító intézkedésekhez és talán még a szuverenitást szabályozó intézkedésekhez voltak kötöttek, ezért azoktól bármi áron meg kellett szabadulni! Az MSZP 1994-es újra hatalomra kerülése nem az ő érdemük, azt a politikai tapasztalatokban járatlan MDF ügyetlenségeinek, sőt ökörségeinek köszönhetik, mi sem bizonyítja jobban, hogy alig húzták ki 4 évig!

  • Elemér, vigyázz, Margit ravasz csapdát állított – én nem is mertem válaszolni neki – ugyanis az új moderálási szabály kimondja: „… a hozzászóló pusztán ismételgeti, számtalan hozzászólásban propagadaszerűen — új információ vagy szemlélet nélkül — hogy mennyire reménytelennek, hiteltelennek vagy elítélendőnek tart egy-egy magyar ellenzéki szereplőt – az törlendő.

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 október 30
    1:44 du

    Kezdjük azzal, hogyan tévedtél el a betűk között? A felsorolt bölcsességeidet elkapkodtad, mert okosat akartál mondani charlie helyett, de luftot rúgtál, mert a kérdés Gyurcsányra vonatkozott, te pedig az MSZP-re húztad. Tudod nem elég a szavakat összeolvasni, értelmezni is kell!
    Simán kezdheted a megkövetést, mert talalom és Llanfair pontról pontra megcáfolta a tételeidet.Csupán az IMF hitelhez szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy az biztonsági tartaléknak volt szánva, tehát koalíciós pártok nem költötték el, hanem nagy részét a Nemzeti Bankban hagyták valuta tartaléknak, amit aztán Orbánék amint hozzáfértek gyorsan el is tapsolták.

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Abban látom Medgyessy alkalmatlanságát, hogy akkor egy úriember volt, aki nagyon jó pénzügyi szakember, de éppen ez az úriemberség tette alkalmatlanná a posztra. Milyen dolog, hogy betartja a választási igéretét? Milyen dolog, hogy nem tudja visszamocskolni ellenfeleit? Az pedig, hogy ügynök volt, miért tette alkalmatlanná? Mert hit valamiben (remélem), és tett is érte? Bizony ez megtervezett hitelrontás volt, ebben a Fidesz nagy mester.
    Még mindig nem értem, miért kell lemondania annak, aki végre kimondja az igazat? Ő bukott, a hazugsággyár pedig felújítva dübörög. Nem szeretem Gyurcsányt, de a lemondását akkor sem a „nép” követelte. Tudomásom szerint az IMF hitel nagy részét nem hívta le az MSZP, a kiváltása egyértelműen gazdaságtalan volt, egyetlen célja az volt, hogy ellenőrzés nélkül lehetett elkölteni. Azt mondod, erkölcstelen volt az IMF? Paks II akkor most mi, ami majd harminc évre eladósítja az országot? Persze, ez sem menti Gyurcsányt, de engem zavar, hogy ezred annyiért bántanak valakit, alkalmatlannak tartják ezért a vezetésre, közben sokkal alkalmatlanabbakat folyamatosan megszavaznak. Az nem érv, hogy nem róluk van szó, mert összefügg az egész, tehát a jelen állapothoz a Gyurcsány kormány még mindig sokkal jobb volt.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 október 30
    3:05 du.

    Hínye, basssz…, azaz violinkulcs, miért nem szóltál előbb? 😀
    (Egyébként tényleg igazad van, mert valóban, én ezeket a „téziseimet” már vagy háromszor elsütöttem, de szerencsére ez úgy látszik még nem számos, valószínű a következő már az lenne, de azt már kihagyom, annál is inkább mert, eddig is nagy ívben falra hányt borsónak bizonyult az elvakultak számára!)

  • Kalocsai: Hát sajnos..de a tények egyeseknek mitsem számítanak.

  • Az IMF azzé erkölcstelen mert megnézi mire költik a pénzt. Pl, stadionokra és egyébb érelmetlenségekre nem lehetne.
    Ezért aztán kikiáltották közellenségnek.
    A buta plebs pedig ezt a hülyeséget is beszopta.

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2017 október 30
    4:16 du.
    Azt javaslom, igazságosan felezzük meg azt a luftot, mert én csak szegény Gyurcsányt akartam humánusan, az áldott jó szívemmel védelmezni, azzal az MSZP-vel szemben, aki a devalválódását csak magának köszönheti! 😀

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 október 30
    4:17 du.
    Kedves Llanfair, engem abszolut nem érdekelt Medgyessy múltja, mert láttam benne fantáziát, szakértelmet és elhivatottságot, de egy korrupcióban asszisztáló szdszes gazdasági és közlekedési miniszterért való feláldozását hatalmas baklövésnek tartom! A többi más devalválódás, mind ennek a gyáva, koalíciós partnernek tett engedménynek vagy zsarolásnak a következménye! Ha akkor kiállnak az általuk választott miniszterelnökük mellett, akkor ma más szelek tombolnának! Az sem biztos, hogy a Paks II 30 évre eladósítja az országot, mert ha külföldről kellene vásárolnunk az ott megtermelt áramot, az valószínű sokkal drágább lenne! Szerintem meg a Medgyessy kormány sokkal jobb lett volna, mint a Gyurcsányé volt vagy akár a mostani, de most már ez is csak meddő találgatás! Az IMF-ről lehet, hogy Neked van igazad, mert se TE, sem én nem láttuk a szerződéseket, ezért csak naivan találgathatunk!

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 október 30
    4:17 du.

    „Milyen dolog, hogy betartja a választási igéretét? Milyen dolog, hogy nem tudja visszamocskolni ellenfeleit? Az pedig, hogy ügynök volt, miért tette alkalmatlanná? Mert hit valamiben (remélem), és tett is érte?”

    Ezek szenzációsan jó kérdések, de szerintem magyar(bár kérdés, hogy a nyugatiak külömbek-e?) politikusnak feltenni a legnagyobb illetlenség! 😀 😀 😀

  • A Gyurcsány-fanoktól kérdezném, miként lehet az, hogy az Mszp-sek csak ilyen kis számban követték ezt a zsenit a DK-ba? Mert hogy Gyurcsányt a jobboldaliak nem szeretik, az érthető, de a baloldal nagy része miért utálja?
    Rájuk is hatással volt a fideszes karakter-gyilkosság?

  • Javasolhatnám hogy Gyurcsányozás helyett mostmár végre Vonázzunk, Semjénezzünk, tömjénezzünk és Orbánozzunk ?
    Sokkal bővízűbb imába lehetne foglalni a felsorolt urak nevét !
    Gyurcsány csak iparitanuló hozzájuk képest.
    És akkor még nem beszéltem Matolcsyról.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 október 30
    4:28 du

    És ha kitudódna, hogy a stadionokat FEMA táborok álcázására építették a buta fideszes plebs részére, akkor megnyugodnál? 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 október 30
    5:50 du.

    Kedves Geyza, rosszul tudod, Matolcsi nem politikus, hanem az Európai Központi Bank vazallusa! Ha nem hiszed, nézz utána a Magyar nemzeti Bank jogállása címszó alatt!

  • Elemér, most ugye viccelsz? Vagy lehet, hogy Matolcsy–az EKB vazallusaként–akarata ellenére lett arra kényszerítve, hogy finom családi vállalkozást csináljon az MKB-ból? Lehet, hogy az EKB puskát tett Matolcsy fejéhez és ezért adott az MKB hitelt Matolcsy fiának, ezért titkolják az MKB alapítványi pénzek eltöltését, ezért vásárolt 165 millióért szönyeget a Windsor palotából?

  • Orsós Elemér

    Puff
    2017 október 30
    6:14 du.

    Sajnos nem viccelek:
    https://www.mnb.hu/letoltes/jegybanktorv-hu.pdf
    Az 1. §-ban találod meg a meghökkentő lényeget!

  • Orsós Elemér Kedves Elemer. Medgyessy nekem szimpatikus volt akkor, de maskeppen alakult. Nalunk itt jo elnok lett volna, nalunk kisebbsegi kormany van, es mukodik. Otthon ez nem lehetseges sajnos. Kiss Peternek szivesen szavaztam volna bizalmat, de az MSZP maskeppen gondolta. Igazad van, nem lehetek biztos az IMF hitelben, de en igy gondolom. Gyurcsanyt „megkaraktergyilkoltak”, bator aki melle all. De mindegy, akarkit jelol az ellenzek, a Fidesz es trolljai pillanatok alatt vegeznek vele. Ebben profik, az ellenzek pedig mindenben a segitsegukre van. Fene megette. Az aram vasarlasa nem biztos, hogy dragabb lenne, jonnek az uj techbologiak, szel es nap meg ki tudja mi johet meg. Paksbol kiszallni viszont nem lehet, egy baleset pedig megszunteti Magyarorszagot. Szerintem tul draga es veszelyes. En mindig atomellenes voltam, sajnos a balesetek engem igazolnak. A vizeromu nekunk katasztrofat jelentet, az atommal valo jatek viszont veszelytelen? Ha minden rendben, miert ez a nagy titkositas?

  • Az MSZP 998-as „bukásáról”.
    Csak a tények kedvéért:
    1998-ban az MSZP listán 32,25% (1445909 db) szavazatot kapott, a Fidesz 28,18% (1263522 db) szavazatot szerzett.
    A MÁSODIK FORDULÓBAN (ahol már csak az egyéni jelöltek első három helyezettjére lehetett szavazni), az MSZP 39,84%, Fidesz 38,80%. A második, harmadik helyezettek után járó kompenzáció miatt lett végül a Fidesz jelöltjeiből több képviselőjük: 148, az MSZP 134 képviselője mellett. A kormányra kerüléshez ez nem lett volna elég: kellettek hozzá az MDF-FKGP-KDNP-MKDSZ képviselői.
    Nem véletlenül szüntette meg a Fidesz az egyéni jelöltek kétfordulós választását: így – 100 választót és 4 indulót feltételezve már 26 voks elég a mandátumhoz. (Négynél mindig több egyéni jelölt van.)
    Egy megjegyzés: semmiféle „csapdára” nem gondoltam, mindössze tényeket igyekszem összehozni.

  • Orsós Elemér
    2017 október 30
    1:44 du.

    Kalocsai Miklós
    2017 október 30
    11:18 de.

    „Az igazság csak politikai nézőpont kérdése, de ha pontonként megcáfolnál az meggyőzőbb lenne! Simán megkövetnélek!”

    Orsós Elemér – Bár nem engem kértél pontjaid megcáfolására, azért engedd meg, hogy néhány észrevételt tegyek.
    Részemről szívesen cáfolnálak, ha a felsorolt szempontok közül egy is lenne, ami valóban Gyurcsányhoz köthető „ámokfutásnak” minősülhetne – de egyik sem felel meg a Gy. ámokfutása c. kitételnek! Ahhoz ugyanis az kell/lene, hogy a nevezett személy kormányra kerülve sorozatosan olyan intézkedéseket, javaslatokat tegyen, ami többszörösen kiveri a biztosítékot, nem hallgat senkire és semmire, megy a saját feje után, nem mérlegel, nem lát be semmit és általában meggyőzhetetlen mindenről ami nem ő ötlete – feleslegesen kockáztat, és ezzel minden téren súlyosan veszélyezteti az ország biztonságát! Szerintem valami ilyesmit jelent egy „kormányzati ámokfutás”, élén a kormányfővel, de – ismétlem, kormányra kerülvén! Ha kb ilyen vagy ehhez hasonló szempontok alapján sorolsz konkrétumokat, vagy többé kevésbé valószínűsíthető történéseket, akkor van mit cáfolni vagy a tárgyilagosság jegyében belátni. De, mondd már hol nevezhető Gy. ámokfutásának pl a 2. pontod? (Medgyessy buta feláldozása az SZDSZ-es Csillag I.érdekében)Nem zavar, hogy Gy. csak Medgyessy után jött, a „feláldozás” viszont nem ment volna az SZDSZ és a szocik közös szándéka nélkül? Hol nevezhető ez Gy. ámokfutásának? Vagy mindjárt az 1. pontod, a koalíció kötése a Szabad Demokratákkal, ez miért ámokfutás? Tehát egy kormányzati pozícióba kerülő párt nem köthet koalíciót senkivel, mert az ámokfutás? Vagy az igazságbeszéd utáni „önkritikus lapátra helyezést” hogy képzelted el? Pár hónappal a megnyert választás után, nem mondott le, mert bízott benne, hogy betudja bizonyítani igazát, és kormányzati elképzeléseit, de nem számolt Orbán mérhetetlen toporzékoló hatalomvágyával aki képtelen volt kivárni újabb négy évet és mindent megtett, hogy ellehetetlenítse? Azt a választást nem az MSZP nyerte, azt Gyurcsány nyerte meg nekik, a semmiből hozva vissza, egyenest a hátán vitte pártját a győzelembe! Miért kellett volna lemondania? Mert két- három becstelen pitiáner pártbéli akinek nagyon csípte a szemét úgy akarta volna és ennek érdekében kiszolgáltatta? Nem, ez nem ámokfutás – de ha átnéztél volna ugyanakkor a másik oldalra, ott láttál volna olyat bőven! Nem szeretném valamennyi pontodat sorra venni, mert úgy gondolom a többi is ugyanilyen hajánál fogva előrángatott „ámokfutás” melyet még cáfolni sem érdemes, megfoghatatlanok, annyira nem szólnak semmiről. De a kedvencem tagadhatatlanul a 3. pont –
    „Egy volt dzsentri módszerekkel (arisztokrata körökbe való beházasodás) karriert csináló néhai, jelentéktelen KISZ titkár miniszterenökké emelése!”

    Azt írod, „egy volt dzsentri módszerekkel” – miért a dzsentri módszerek ma már mások? Ha igen, akkor viszont nem dzsentri módszerek. Azt akarod ezzel mondani tehát, hogy Gy. mint egy valamikori dzsentri, becserkészte az „arisztokrata leányt” azaz Klárikát, és csak úgy beházasodott? Semmi szerelem, vagy ilyesmi? Az „arisztokrata család” meg olyan ostoba volt, hogy nem vette észre a galád szándékot? (mellesleg így még nem hallottam említeni a Dobrev családot) De gondolom azt is tudod, hogy a dzsentrinek volt kutyabőre, nemesi származása, a hozzátartozó családi birtokot viszont rég elkártyázta, elitta. Gyurcsánynak viszont volt pénze,lendülete, tehetsége, felfelé ívelő vállalkozása okán nem ott tartott, hogy pénzért kelljen házasodnia. Dobrev K. már nem az első felesége, talán volt némi tapasztalata, és nem nehéz elhinni, hogy beleszeretett az akkor huszonvalahány éves csinos Klárába – és az meg bele! Amikor pedig „miniszterelnökké emelte magát”(ezt ugyan nem tudom hogy csinálta, de ezt is ámokfutása egyik pontjaként jelölted meg) már rég nem egy jelentéktelen KISZ titkár volt.

    Kedves Elemér, én ugyan nem olvastam minden hozzászólásodat ezidáig, de ez a mondat (3. pont) olyan sutára-butára sikerült, hogy kissé hitetlenkedve olvastam,mert ennél jobban szoktad magad kifejezni.
    Itt lenne tehát az ideje, hogy mindenki vállalja fel a 2/3-ban való részét, és nem kéne mindig mindent valaki nyakába varrni – felnőtt emberek némi gondolkodás után eltudják dönteni, kiről mit gondolnak, vagy ha nem akkor tudomásul kell venni a döntésük következményeit. Én pl elképzelni sem tudtam volna, hogy az első kormányzása, valamint az „emúttnyócév” (2002-2010) viselt dolgai után Orbánra és a Fideszre szavazzak – és ha valakik mégis megtették, akkor vállalják fel, hogy hittek neki, vagy direkt szeretik ha hülyének nézik őket, bármit, de ne keressenek bűnbakot. Lassan az az érzésem, hogy mióta Gy.bekerült a köztudatba mindig mindenhol és mindenért ő a felelős.

    Te pedig a saját meglévő ellenszenvedet ne Gyurcsány ámokfutásaként aposztrofáld!

  • Llanfair
    2017 október 30
    11:46 de.

    „… de amiket felhozol rosszat, azt a Fidesz ezerszeresen túlszárnyalta. Arról nem is beszélve, hogy ellenzékben ott tett keresztbe a kormánynak ahol tudott, egy érdekelte, hogy ártson, bármi áron, hogy visszakapják a hatalmat…”

    Elég emlékezetes maradt a Fideszes (Orbáni)mondat: „Minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk” -utalva rá, hogy minél nagyobb káoszt sikerül előidézniük az országban, az az ő malmukra hajtja a vizet, és akkor majd jönnek ők és megmentik az országot – nézzen maga köré mindenki, vajon sikerült? Kár, hogy sokan nem figyeltek fel erre a mondatra, vagy inkább a szándékra ez ugyanis sok mindent előre vetített, vagy ha hallották is, már köddé vált az azóta tett kijelentései és cselekedetei ismeretében.

  • Geyza
    2017 október 30
    5:50 du.

    Kedves Geyza! A próféta szólt belőled! -:))))

  • Besancon, ugyan az új moderálási szabályok megengedik a hazudozást, de szerintem érdemes ettől tartózkodni.
    Ezt írod: „Elég emlékezetes maradt a Fideszes (Orbáni)mondat: “Minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”
    Mivel a mondat idézőjelben van, megtennéd azt, hogy belinkeled Orbán hol és mikor mondott ilyet?
    Ha nem sikerül a linket megtalálnod, az sem baj, legfeljebb erősíti a nemzetben gondolkodók helyes világlátását.
    ……
    Gyurcsány ámokfutása a balatonöszödi kormányüdülő megszerzésével kezdődött – 1994 – amikor egy 18 milliós ingatlant részletre megvett, a kormány tőle ezt visszabérelte – nehogy gond legyen a részletek fizetése – aztán negyedmilliárdért eladta ez a pénzügyi fenomén.
    Persze minden jogszerű volt, de a biztonság kedvéért harminc évre titkosították a szocik.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2017 október 30
    8:10 du.

    Lehet, hogy emberfelettit várok a politikusoktól vagy túlságosan eltérő a politikáról a véleményünk? Valószínű, azért tudunk vitatkozni róla! Eddig én mint egy jó kis szinházi naiva, azt hittem ök is emberek, akik szolgálni akarnak, nem uralkodni az általuk kreált szemétdombon! No, de tévedni emberi dolog! Félreértés ne essék, ezt nem csak az idáig regnált összes egész cédulásokra, de a ma még epedőn várományos összes félcédulásokra is általánosítom, szíves engedelmeddel! Lehet, hogy tele van a bögyörőm az összes előszőr mézes-mázas, 100 napig igérgető, majd kajánul arcunkra röhögő megélhetési politikussal? 🙁

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2017 október 30
    8:10 du.

    Kedves Besancom, a legnagyobb problémádat -ami imádottad szerelem féltéséből adódott- a következő, egy figyelmedet „véletlenül” elkerülő saját idézetemmel szeretném enyhíteni:

    „talalom
    2017 október 30
    12:55 du.

    Kedves Margitka, én nem Gyurcsány, hanem az Mszp ámokfutásáról beszéltem, aminek Fletónk már csak a harmadik állomása volt, nem vele kezdődött a lavina!”

  • Charli! Örülök, hogy rákérdeztél,így célzatosan utána néztem, és konstatálhattam, hogy nem csak az én emlékezetemben él ez a mondat évek óta, hanem számtalan cikk, elemzés, tudósítás, kommentek, összefoglalók, magánblogok, vélemények és nyilatkozatok tartalmazzák a jelzett mondatot, és szinte kivétel nélkül idézőjelben hivatkoznak rá a szövegekben. Különböző források, egymástól függetlenül- de végül is felesleges felsorolásba kezdenem, hisz ha a jelzett mondatra rákeresel, láthatod a találatokat – ennyien csak nem beszélhettek össze! 2007-es írás a legkorábbi ahol találkoztam vele, de a későbbi években is gyakran visszaköszön. Ez a mondat, a jelek szerint bizony „elhíresült” nem az én fejemben született meg tehát de, hogy valami támpontot is nyújtsak, belinkelem ide Bajnai Gordon 2013.06.03.-án Székesfehérváron elmondott beszédét. Szerintem érdemes végigolvasni mert igen tanulságos és nem is hosszú, de ha nincs rá ingerenciád, úgy felhívom a figyelmedet a szöveg kilencedik sorára – szándékosan nem emeltem ki a hivatkozott szövegrészletet, mert így teljes. Lehet, hogy Bajnai (sem) a szíved csücske, de nem gondolnám, és szerintem te sem, hogy több ezer ember előtt egy nyílt fórumon, egyenest a mikrofonba pusztán valótlanságokat emlegetne.

    https://egyuttpart.hu/normalis-orszagban-szeretnenk-elni/

  • Besancon, köszi, megtaláltam: ,,2010 előtt, amikor a Fidesz még ellenzékben volt, akkor az a jelmondat járta, hogy „minél rosszabb Magyarországnak, annál jobb a Fidesznek!”
    Itt is kiderül, Orbán sosem mondott ilyet, hanem a balosok feltételezték ezt a csúnya dolgot a Fideszről. Ami ellen nincs is kifogásom, de nagyon fontos, hogy tényszerűek maradjunk itt a fórumon.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2017 október 31
    8:32 du.

    Nagyon szép, erkölcsös és hazafias beszéd amit Romániában, Albániában, de még Azerbajdzsánban is csak a börtöntársainak adhatott volna elő a dicsőséges libás múltja miatt, nálunk meg még miniszterelnök is lehetett! Hozzá képest „Bróker Marcsi” egy kezdő novicia volt, mert ő legalább felesleges pénzzel nyerészkedni akaró, tulzottan kapzsi embereket vert át, míg a „libás” dolgos családokat juttatott koldusbotra vagy árvaságra! Hát ez tényleg Abszurdisztán!

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 november 1
    11:21 de.

    „míg a “libás” dolgos családokat juttatott koldusbotra vagy árvaságra!”

    Nem szégyelled magadat? Bíróság által megcáfolt hazugsággal próbálkozol? Sunyi módon nem mered kiírni Bajnai Gordon nevét, aki minden pert megnyert az általad ide tett hazugsággal szemben? MIből gondolod, hogy erkölcsi veszteség nélkül megúszod a gyalázkodást, Vagy neked már nincs mire adnod? Csak azért nem folytatom, mert a klaviatúrám nem veszi be a rád illő szavakat!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2017 november 1
    11:58 de.

    Ha nem hallottál még elfogult bíráskodásról, akkor hallgasd végig a többszáz kárvalottat, amit fogadni mernék szemérmesen nélkülöztél! Bajnai mentegetőzését, miszerint „nem értettünk hozzá”, Te elfogadnád, főleg annak fényében, hogy mikor már láthatóan „csődbe” jutotak, még akkor is gátlástalanul átvették kifizetés nélkül a leszállított libákat ahelyett, hogy értesítették volna a gazdákat a „fizetésképtelenségről”, mert akkor még esetleg -ha ráfizetéssel is, de- értékesíteni tudták volna az árut, csökkentve a veszteségeket? De, de bizony ki merem írni: nem bajnai gordon a vétlen áldozat és nem nekem, hanem az igazságtalan bíráskodásnak és bajnai gordonnak kell szégyellnie magát! Nem a CNN-ből és a FAZ-ból kell a magyar valóságot leszűrni drága Uram, hanem tárgyilagosan, előitéltek és pártelfogultság nélkül utánajárni! Ha Neked úgy tetszik akár le is nácizhatsz, de akkor nem engem vádolsz hazugságokkal!

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2017 november 1
    2:10 du.

    Tudom, hogy ez téged nem érdekel, de szeretném felhívni a figyelmedet, hogy akkoriban még működött a független bíróság, és Bajnai minden pert megnyert az őt ért alaptalanul vádaskodókkal szemben. Így aztán nem moshatod le magadról az aljas rágalmazó és szemérmetlenül hazudozó jelzőt!

  • Auróra Boreálisz

    Besancon 4:53

    S c h i f f e r . udvari pincsikutya . é r d e m e i . között ott virít még az Orbán és társai ellen . g a r á z d a s á g . vádjával indított bírósági eljárás úgyszintén . O r b a n i n i . személyes . v é d e l m é b e n . kifejtett szorgos és vállalkozó szellemű ügyvédi nyüzsgése, mely büntető per igaz, a vádlott elmarasztalásával végződött, azonban oly enyhe, szabálysértésnek minősített, fiilléres büntetéssel, amely akár jutalomnak is tekinthető.
    Az általad felsorolt többi iganfontos ügyvédi, ill. a GyF.elleni magánvádlói szolgáltatásával – tulképp inkább baráti szívességgel – együtt tehát Schiffer immár valóban kiérdemelte a Führer gyakorlati elismerését is, melynek a korona ékköve az LMP megalkotása[!] és az adományozó által tartalommal való feltöltése volt 2010-ben. Utóbbiak, többek közt a „zöldpárt” tartalom átpasszolása Schiffernek, hisz azt a fidSS kormányon úgysem tudná tartani. Mindamellett szolgáltatásként megkapta őfelsége „baloldali” ellenzéke címet ugyanúgy, mint a szintén Orbán-alkotta Jobbik a jobboldalit… A parlamentbe jutásuk is fölöttébb gyanús és ellentmondásos körülmények között zajlott le, amikor előző nap még a kövélemény kutatók egyhangú megállapítása szerint is 1-2% alatt tengődtek, másnap már 7 %-ra ugrottak fel…
    Mi sem jellemzőbb még e felemás pártalapításra, amikor a pártba fölvett idealista liberális ifjú titánok és titanillák még hittek a párt ígéretesen hangzó [állítólag Orbán-ktalálta], hazug nevének, és az elnökük őszinte szándékában, így különféle akciókba, valamint egészen bátor nyílt demonstrációkba kezdtek a fidSS – a mindenható Orbán-Simicska Tengely teljesen nyilvánvaló gazdasági sumákságai ellen, akkor Schiffer nem véletlen – egy igazi Gerébdezsőként – más elfoglaltságaira hivatkozva, e kötelességei alól mindig kibújt és az ilyen megmozdulásaikon egyszerűen nem vett részt. Sokszor csak napok múlva bújt elő az odújából. Ez az állapot hamarosan, már elég korán „pártszakadáshoz”[Sz.B. meghatározása] vezetett, melynek során igensokan, felismerve elnökük svihák, vezérkövető és ahhoz hűen dörgölődző, valamint a náci Jobbik, szintén udvari ellenzékkel való parolázó, ugyancsak nyilvánvaló kétszínűségét – a tagság kb. 1/2-e – kilépett e mini „jutalompártból”. Ezt az antagonizmust mostmár természetesen nem sokkal követte Sch. lemondása is az elnöki székről, pontosabban az ő belső háttérbe vonulása. Tehát véletlenül sem a pártból való kilépése. Azonban ezek után számára sem maradt más a talonban, mint ez a szorgoska, és az ő tanácsait, vagy inkább sugalmait hűen követő Szél Bernadett, a k i – a többi, már megintcsak akadékoskodó, bentmaradt és még újabb LMP taggal szemben – immár Orbán Viktor személyes „kihívójaként” ))) 😀 ((( szolgálja a Schiffer-Orbán Duó kényét és a legjobb kedvét…
    Hozzátéve, ha ezt Bernit netántán mégis megválasztanák (amiben én nem hiszek) az irányító gyeplő Schiffer, szürke eminenciáson keresztül továbbra is Orbanini kezében maradna…

    .

  • Auróra Boreálisz

    Alma 6:52

    Tökéletesen látod.

  • Auróra Boreálisz

    Llanfair 4:17

    Paks 2-őt említed.

    Hol van az már maga Ungár Péter, a legnagyobb fidSS-es Schmidt Mária fia a minap benyújtott népszavazási javaslatát utasította el a fidSS-es Választási Iroda azt, hogy „igaz e a hír, hogy PAKS 3. is szerepel a tervekben?”.
    Azzal az indokkal utasították el, hogy úgymond „nemzetközi szerződést érintő kérdésről nem lehet népszavazni”, amiből viszont az következik, hogy PAKS 3. mégiscsak szerepel abban a bizonyos Orosz-Magyar szerződésben…
    Megjegyezném, hogy a média és sajtó számára ebben a kérdésben az illatékesek teljesen elzárkóznak mégcsak a válaszadástól is. Hírzárlat van, ami Ungár állítását támasztja alá.

  • Auróra Boreálisz

    T. Medgyessyt ügynököző Olvtársak !

    Orbanini legtiszteltebb birodalmi partnere goszpodar Valgyimir Putyin, egykor nem pusztán egy 301-es ügynököcske vótt, de a KGB magas-ranagú főtisztje, aki most . v a l a m i v e l . mégis a . m a r k á b a n . t a r t j a . ezt a „ma született bárny” miniszterelnökünket, aki szegény – pechére – azokban az időkben csak egy icipici 3/III-as, vagy más számmal ellátott besúg-ócska volt… Az biztos, hogy jelentett, hisz Simicska a jóbarát már ezt is világgá kürtölte. Hát éppen Putyin ne tudna róla… ?
    Na de Kommettársak!
    Vegyük inkább a dolog kellemes oldalát: vajh enélkül a baráti „protekció” nélkül, ugyan eszébe jutna e Magyrországon bárkinek is bővíteni Paksot? ))) 😀 (((

    .

  • Besancon 8:10

    Szellemes és tényszerű válaszod Orsósnak én is megköszönöm !!!

    🙂

  • Orsós Elemér 11,21

    Helyben vagyunk: Orsós már libásozik…

    Avagy: „Ki a hibás ? Schwarcz a libás”…

    Ugye Orsikám, miért nem mindjárt Sorosoztál egy jót ?

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2017 november 4
    3:57 de.
    Na mi van, megérkezett a nácizás, mert nem tudtok megcáfolni? 😀 (Azért halkan megsúgom, bajnai nem úgy libás, ahogy a Schwacz bácsi, ezért most sem jött be a szokásos rohadt antiszemitázásotok! 🙁 )

  • @Orsós Elemér
    Barlev másutt azt írta, olvasott valami pszichológiai elemzést, amely arról értekezik, hogy antiszemitának lenni ma már magyar büszkeség. Szóval nem lenne min megsértődnöd, ha valaki antiszemitának vagy nácinak nevezett volna, hiszen csak elvetette volna azt a gaz, álságos PC beszédet, kívánságod és Orbán Viktor kívánsága szerint, és jellemezte volna büszke magyar gondolkodásodat… 😀

  • Tudod, kedves Elemér, nem szabadna szégyellned becsületes magyar gondolkodásodat ilyen magamfajta ócska liberálisok között… Az nem szép…

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 november 6
    2:54 de.

    Kedves Alma!
    Valójában én is egy ócska látens liberális vagyok, mert szeretnék mindent megengedni, magamnak. 😀

  • Orsós írta:

    „Valójában én is egy ócska látens liberális vagyok, mert szeretnék mindent megengedni, magamnak.”

    Ahogy azt egy virtigli népnemzeti elképzeli. Liberálisnak lenni elsősorban felelősség saját magadért. Tudnod kell, hogy amit liberálisként megengedsz magadnak, annak a felelősségét is viseled. Derék népnemzetiek ezt mindig kifelejtik, mivel nekik – mármint a népnemzetieknek – hálistennek semmi felelősségük nincs, mindenért Isten és Viktor a felelős… Az utóbbinak ezért is engedik meg a korlátlan lopást – persze nemcsak az ő bőrükre, hanem a liberálisokéra is…

    Szóval gondold csak meg ezt a liberalizmusodat. Hidd el, sokkal kifizetődőbb népnemzetinek lenni… 😀

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 november 8
    9:01 de.
    Ezen Te is elgondolkodhatnál, mert akkor már ketten lennénk népnemzeti liberálisok, szerzünk még egy pár palimadarat és pártot alapíthatnánk, a párfinaszírozáson meg tetvériesen 30-70 arányban megosztozunk, ahogy a nagyok is szokták! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér
    2017 november 8
    2:12 du

    Volt nekem egy nagyon jó haverom, virtigli népnemzeti a rendszerváltáskor. Ő is okos, én is okos, hatalmasakat vitáztunk. Akkor értettem meg, miért NEM leszek én sohasem népnemzeti. Körülbelül azért, mert aki népnemzeti, azt sem a nép, sem a nemzet nem érdekli, kizárólag csak az, hogy amit hirdet, az ne legyen se liberális, se kommunista. A népnemzetiség valódi negatív hozzáállás, tagadás és üresség. Az átlagos semmitmondás üressége. Végén ez a barátom be is vallotta, hogy vitatkozni csak arról érdemes, amihez nem kötődünk, mert akkor lelkiismeretfurdalás nélkül bármilyen álláspontot képviselhetünk.
    Na hát ilyen ez a szelavi… 😀 😀

  • Aczél Gábor

    Almási Alma
    2017 november 8
    10:14 du.
    HOGY MENNYIRE IGAZAD VAN!