Isten megnyilvánult kegyelme

2017 november 1 8:14 de.143 hozzászólás

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.” Ezt mondta Orbán Viktor a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Mindez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy új szakaszba lépett a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mostantól istent is hadba küldték. Voltak már erre utaló jelek, hiszen a papság korábban is bőszen matatott Orbán hatalmának kiteljesítése érdekében, de most úgy látszik, bajban a haza, istent is bevetették, mint csodafegyvert.

Isten kegyelme tehát megnyilvánult. Sejthettük volna, ha nem lettünk ennyire gyarlók és hitetlenek. Mert mi másnak tulajdonítsuk, ha nem isteni csodatevésnek, hogy a Nemzet Veje, Tiborcz István, 29 évesen 369 millió forintos házikót vásárolt? Ezzel még szegény Szijjártó Pétert is megelőzte, akinek 36 éves koráig kellett várnia arra, hogy Dunakeszin 167 millió forintért egy helyes kis kulipintyót vásároljon magának. Kölcsönökből persze, meg szülői segédlettel. Utóbbiak szintén nem a zavarosban halászva keresték a pénzt, egy dolgos élet megfeszített munkájával hordták össze a ház árát.

És Orbán istenének a keze lehet abban is, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelőből az ország nyolcadik leggazdagabb emberévé küzdötte fel magát. Épp ma jelent meg a magyarországi Forbes legújabb összeállítása a leggazdagabb magyarokról, mely listán a Lölönek becézett felcsúti polgármester vagyonát immár 105 milliárd forintra taksálják.

Nagy utat járt be Orbán, az egykori istentagadó fiatal politikustól egészen mostanáig. A rendszerváltozás hajnalán ő és pártja a magyar parlamentben gúnyolta a kereszténydemokratákat – nem a mostaniakat, hanem az akkoriakat, akik legalább messziről igazinak látszottak.

Most meg, miniszterelnökként, isten kegyelmének megnyilvánulásáról papol nekünk. Kezdjünk ezzel a mondattal, amit tudunk, vagy amit akarunk. Nyeljük le, ha tudjuk, köpjük ki, ha undorodunk tőle.

Ezt kapta Orbántól a reformáció az 500. születésnapjára. Szép ajándék: ha annak idején Luther tudta volna, hogy ilyen prófétái lesznek, bele sem kezd az egészbe.

Föld S. Péter

143 hozzászólás

 • amikor úgy 1980 akárhányban még az átkosban “valakik” pátyolgatták a már akkor is semmi másra nem alkalmas senkiházit, mint lopásra, csalásra, árulásra és más pénzén élősködésre azok jól megcsinálták a saját jövőjüket, most kapják a jutalmat érte mint a tiborcz ok és a többi kullancs, az az ország akkor ásta el magát, amikor senki sem volt aki odamenjen és felpofozza a pódiumon kappanhangon óbégató senkiházit holmi üres koporsók kapcsán, vagy jobbik esetben nem lőtte le senki…pedig…szóval akkor megalapozták antalljózsi ámokfutását egy sértődött másik senkiházi gyűlölködését és rombolását, eszement tetteit…a többi ehhez az isteni kinyilatkoztatáshoz vezető egyenes út a bürgék bégetnek és és keresik a rájuk osztott háztájit és a tszcs ből (lásd NER) a munkaegységet +20% minimum alapon lobby vagy dontaion (megtanulták a régebbi kapitalistáktól hogyan lehet a korrupciónak szép neveket adni és letolni a hülyék torkán, mint demokráciát

  be béget az akit még nem gázoltak el vagy nem lőttek szét csak úgy l’art pour l’art és krump lee meg tweet-el szorgalmasan a világ meg megy a maga úttyán hac sak bele nem botlik valami másoktól levetett használt arzenálba amit rásóztak a NATO ban mint védelmi csúzligumit (nemkutya! csúzli! értitek?) és a világ pörög tovább Ady és Madách vátes i szavai szerint…örökre

 • Rodeo36
  2017 november 1
  8:38 de.

  dontaion javítandó: donation és hiányzik a záró zárójel “)” annak a mondatnak a végén

  szorri meg az összes bocsok (azok olyan cukik)

 • Göllner András

  Az MNSZ egy sort tanult meg az Új Testamentumból. “Ha a Isten velünk, (és kizárólag Keresztény G.A.) ki lehet ellenünk” Ezért kötött paktumot a magyar keresztény egyházakkal 2002-ben elszenvedett veresége után. (Előtte röhögött rajtuk Kövér Laci barátjával, csuhásoknak gunyolta őket a Parlamentben.)

  2002 után, politikai okokból, le veti magárol kommmunista neveltetését, saját KISZ-titkári köntösét. Rátér a Putyini útra. Megkereszteli gyerekeit. Az idézet bibliai szavak miatt, rá hajt a papokra, (és a biztonság kedvéért, a bankárokra is). Ezért kerülte 2 évig a Parlamenti üléseket, mert paktázott Balog Zoltánnal, és járta a vidéki, városi egyházvezetők székhelyeit.

  Lehet, hogy egyszer még az ő bal kezét is egy párnán fogják mutogatni a hívőknek a Bazilika előtti körmeneteken, pedig ez a fiú nem szent, csupán egy ügyes politikus aki felismerte mivel lehet legkönyebben átverni a politikailag kulturálatlan népeket.

 • Ha jol lennek kepes emlekezni, a magyarban minden EGYEDI FONEVET nagybetivel irva, bar mit is velne annak ertelmerol, jelenteserol az egyen.
  Ha tevednek legyenek jok felvilagosutani ,hogy hol , miben tevedek.

  S ami embertarsanak az anyagi helyzetere vonatkozo lehetne, azt csupan csak az emberi IRIGYSEG ami osztokeli barki emberi lenyt , anyagi sikereiert ragalmazni masokat.
  Kiveve HA lenne barmi arra vezeto adataik.

  A “Meszaros Lorinc” eseten, mar jo-nehanyszor kertem az olvasokat, barkit is, hogy ha kepes lenne, nyujtson valami adatokat, informaciokat, ami vezethetne reamutatni az ismetelt allitasok valosagat, hogy meszaros Lorinc hogyan LOPTA, vagy hogyan mi erkolcstelen es “gazember modon” jutott volna hatalmas bagyonahoz.
  Abban NEM ketelkedem, de tenyek hianyaban barmi vad az igen kerdesessen nez ki. S csupan azt tettem kerdore.

  Sajnos, azt senki nem volt hajlando tenni. De igen nagy erdeklodessel vartam volna azt.
  Sot meg TALALOM sem volt hajlando nyujtani adatokat kerdesemre.

  Hagy ismeteljem azt meg ismet !

  Kerem, barki akinek lehetne informacioja arra vezethetoen, kerem kozolje !!!

  P.S. Meszaros barati osszekotteteseben NEM ketelkedem, de az egyedul NEM lopas, sem gazemberseg.

 • Ma a beruházóképes magyar nagytőkések gyorsított “teremtése” folyik. Amennyi vagyona most van a gázszerelőnek, abból nem bírna pl. egy autógyárat alapítani, de egy szerszámgépgyárat se.
  A saját lábon állónak a 29 éves férje is csak ilyen ingatlanokat bír vásárolni, de egy konzervgyárat már képtelen volna, kevés hozzá a pénze.

  Ami meg az Istent illeti, ez olyan duma volt Orbántól, mint a reklámban: fogd rá a nyuszira! Végül is jövőre nem Isten fog szavazni, hanem a választóképes állampolgárok.

 • én ezt írtam a témában:

  Most le akar mondani,

  vagy ezzel akarja indokolni a színeváltozását

  Mint azt már többször kifejtettem urbánus-legendának tartom (lévén nagyon sok bizonyíték van rá), hogy Őfenesége – eltekintve az mentális állapota rohamos romlásától – megközelítőleg is komoly változásokat mutatna. Azonban van egy momentum, amiben valóban komoly alapvető változások érzékelhetőek: A vallás és hit kérdései. Igen a „térdre csuhások” parlamenti balhéktól eljutottak oda, hogy – mint arról a derék magyar Idők lelkendezve beszámol -: „Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen, a Papp László Budapest Sportarénában.”
  S, hogy igazán elemében van, ehhez hozzáfűzte: „nem véletlen, hanem Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”
  Aztán arról is hablatyolt, hogy isten segítségével álldogál a (saját???) lábán!
  majd kivágta, hogy „Mi nem csak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja”!
  Ami pedig a „Hajrá magyarok!” dumát helyettesítendő „soli Deo gloria” felordítást illeti meglepő, hogy Őfenesége tisztában van azzal, hogy ez nem jelenti azt, hogy dicsőíteni is csak Istent lenne szabad! =))

 • Ismerem Orban mukodeset kezdettol fogva, a tavolsag ellenere. Az eletrajzat is olvastam tobbszor.
  A felesege, aki meggyozodeses katolikua teritette meg Orbant, ha hiszik, ha nem.
  ILyen mar tobbszor elofodrdult a tortenelemben, sot, kozeli csaladomban is.
  Szerintem semmit sem tesz, vagy elvesz az orszagvezetesebol, hitbeli allapota.

 • Bendeguz79
  2017 november 1
  9:13 de.
  Guzika (mikor fox magyar klaviatúrát használni és helyesírást?)

  legjobb mószer mekkérdezni a mészaroslölö-t saját magát, levélben, kűggyél neki anzixot és bizonyosan részletesen elmeséli, hogyan lett az aki nem, de mégis és hogy …szóval irigáljál nekijje és bizonyosan megválaszolja kedves kérdéseidet kedves szavakkal + NER és csinnbummcsirkusz bruhahahaha

 • Göllner András
  2017 november 1
  8:50 de.
  Dr Göllner A. PhD
  a magyar “helyessírás” nem az erősséged? írjál hottentottáúl, mint Bende Gúz Hetvenhaté Sfél elvtárs onnan Florida Alsó ról

 • Ebből is láccik hogy a Jóisten elfordult Magyarországtól…

 • Figyelő!

  Én is ismerem az életrajzát,Orbán református volt,a felesége katolikus,mindkettő keresztény vallás,amúgy a reformáció 500.
  évfordulója (Luther Márton )alkalmából itthon és a németeknél
  is megemlékezés volt!

 • Amúgy ez megint egy hiteltelen,alaptalanul vádaskodó cikk!
  Orbán lehet,hogy fiatalon heves,kritikus volt,de nem istentagadó.
  A feleségének nem kellett megtérítenie,legfeljebb ha igaz áttért
  a református vallásról a katolikusra!
  Nagy különbség!

 • Figyelő
  2017 november 1
  11:22 de.

  Mondtam, hogy figyelmeztetlek, ha információ nélkül is anyatigrisként véded Orbánt. Na most volt ez…

  Mellesleg én úgy tudom, hogy Iványi rábeszélésére erősítették meg a polgári házasságukat egyházival a rendszerváltás után (komcsik nem is szoktak egyházi házasságot kötni, mit szólt volna apuka? Oda a karrier!). És ugyanekkor keresztelte meg Iványi a gyerekeket is (nem tudom, akkor épp mennyi volt már). Ennyit a hithűségről.

 • Almási!

  Nyugodj le szépen……és tájékozódj!
  Ismétlem Orbán református családból,míg Anikó katolikus családból
  származott,egyházi esküvőjük is volt,és a gyerekeiket valóban
  Iványi lelkész keresztelte meg!
  Az hogy Orbán vagy a szülei komcsik lettek volna az egyedül a Te
  beteg fejedben merült fel,és az a “vicces.”…,hogy pont ezen a fórumon!
  Amúgy se Figyelőt se másokat nem kellene alaptalanul sértegetned!

 • Marcsikám, szerinted, ha valakiről azt írom, hogy anyatigrisként védelmezi Orbán Viktort, az sértegetés, és nem dicséret? 😮
  Ejnyebjnye…

 • Boda Marcsi
  2017 november 1
  4:01 du.

  marcsi…onnan bodajkról…te magad vagy egy Shakespeare remekmű, ha nem lennél eccerre kettő: a tévedések vígjátéka, sok hűhóm semmiért meg ha nagyon jól beletekintek: A vihar (a biliben) ennyi ökörséget összehordani egyetlen agyficamban? nem akármi egy nó bele díj jár érte friss hideg pálesszal és kalbásszal meg pacalperkelttel ahogy asztatatatat orbányi pacalevőm szalonnázó hazug tolvaj skizófrén lótolvaj és hazaáruló “mutassa” a nagyérdeműnek… fel vörösök proletárok …és fenn mókus lenn a kanna benne marcsa

 • Kiss Kálmán

  Kedves Boda Marcsi! (2017 november 1 4:01 du.)
  ” … Az hogy Orbán vagy a szülei komcsik lettek volna …” – írod .

  Orbán apja párttitkár volt, anyja pedig – ha jól tudom – gyógypedagógus, aki ezt a pályát cserélte fel valamiféle pártbizottsági állással.

  Az pedig, hogy valakinek – (kinek?) – beteg-e a feje vagy nem …; – hm …

  Itt nem az a gond, kinek a felmenője ki volt, mi volt. A gond az, hogy nemzetiszotyialista nemzetvezetőnk egy-egy jóízű, kiadós komcsizás után hazatérve szülei házába hogy tud a szemükbe nézni. Vagy együtt jót röhögnek, hogy miként tették lóvá az egész országot? Igen találó egy kiragadott idézettel zárni szösszenetemet: “Oszt jó napot!”

 • Alma!

  Félrebeszélsz !!!senki se védi anyatigrisként Orbánt(röhej),nem is ez a lényeg,hanem a te félrebeszélésed a tényekkel szemben,meg
  hogy mindenkinél okosabbnak képzeled magad!
  Na részemről ennyi!

 • Rodeo36!
  Te meg nem szellemes vagy,hanem egy szerencsétlen klinikai eset….de nem vagy egyedül!
  Csak kérdezem itt egyre többen isznak?……

 • A Fidesz/Kdnp fasiszta kormány, a gyenge karakterű, alacsony képzettségű, gyáva és jellemtelen emberek tudatlanságát és a képzetlenségét lovagolják – riogató, hazug propagandájukkal állandóan ezt erősítik.
  Jól ismert tény, hogy a fasizmus kollektivizmust jelent. Az egyén értéktelen, és minden, ami számít, az a csoport, a nemzet. A kolhozba terelt csőcselék jogaikról ne tudjanak, kérdéseik ne legyenek.
  Ez ellentétes a modern liberális demokráciával, ahol az alapvető politikai egység egy sok felelősséggel járó, gondolkodó egyén.
  A jelenlegi Fidesz/Kdnp fasiszta kormány, gyenge jellemű, lusta embertípusokat toboroz, akik sóvárognak egy tekintélyre alapozott, irányadó hatóság után !

 • Arról volt szó hogy az OIM*-féle személyeskedéseket nem tűri az oldal.
  Ehhez képest :

  “Boda Marcsi
  2017 november 1
  5:54 du.”

  *OIM : Oldal Idióta Macája

 • Pityi Palkó :
  Mert a buta plebsz mindent benyel amit eléjük szórnak.
  Még hálásak is a szaré…izé…szóért…( szószért )

 • Ha Orbán azt mondaná OIM* -nak hogy a Föld lapos és nem is forog, akkor OIM* mindenkit elküldene melegebb éghajlatra, kik az ellenkezőjét állítanák.

  *OIM : mint fenntebb.

 • Aszongya OIM* hogy aszongya Orbán fiatalon nem volt Istentagadó.
  Hja…egy Istenfélő KISZ-titkár volt HEHEHEEEHEEHEHeheeeeheheheeeehehehehehheh..hehh…

  “Politikai pályafutását Székesfehérvárott, gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte.”
  /Idézet a Wikipédiából/

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor#A_rendszerv.C3.A1lt.C3.A1sig

  *OIM : Dehisz tuggyuk .

 • PITY PALKO;

  Talan maga igen fiatal es nem emlekszik hgoy a “fascizmus” az az “nemzeti szocializmus” a kozgazdasag teljes magankezben levo fejlett ipari tarsadalom volt.
  Az allam, rengeteg penzt koltott gadi-termekek produkalasara.
  Semmi ‘collectivizmus nem letezett, csupan a bazkamrakban.

  Maga megjegyzese a nemzetkozi szocializmus jellegeit abrazolta. Az az “allam-kapitalizmus” jellegeit.
  Minden egyent a templom egerevel ett egyenlove.
  Nem letezett egyeni erdek, sem motivacio.

 • Na hogy ezek a kommentek hogy fértek át az új cenzúrán???:):)

 • Ha ez így megy tovább, nem akasztani fogják ezeket az istenkáromlókat, hanem keresztre feszítik őket:):)

 • Geyza, ezt mindenki tudja, semmi ujat nem irtal.
  Viszont azt is tudja mindenki, hogy felesege meg vallasos es O teritette meg.

 • A gyengébbek részére !

  Umberto Eco sok fontos jellemzőt sorolt fel, amelyből ha több megvan, fasizmusról beszélhetünk, azaz a fasizmus fogalmának tartalmáról:

  * hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;
  * a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába;
  * a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek;
  * az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása;
  * félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése;
  * az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása;
  * a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt;
  * „a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani;
  * „tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel;
  * hősiesség kultusza;
  * szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik;
  * közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki;
  * a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról;
  * a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat.

 • Boda Marcsi
  2017 november 1
  5:54 du.
  hát az lehet, hogy isznak, de hogy nem a te szavaidat az bizonyos

  olyan vagy mint egy romlott savanyú káposzta…ja, és nincs humorérzéked sem, a többi érzékedről nem is beszélve…kissé agyficamos vagy, kellene valami agylúdtalpbetétet venned, én tudok valakit aki jó áron megszámíttya, csak neked

 • ISTVAN Nagy
  2017 november 1
  7:08 du.
  Azbej Trisztán elvtárs a Fidelitás nagynevű egyik senkiházi titkára volt és nagy blogoló, addig, amíg beléje nem botlottam és el nem igazírtottam, arra blogra attól az elvtársi pillanattól kezdve soha többé nem merészkedett, majd távolkeletre a sztyeppék nyugodt világába kapott állami és párti kiküldetést azután lett belőle helyettes szekértoló és hamisan kornyikáló senkiházi a 12 dik hatványon és milyen szép fiúcska ott a fidelitásban nagy sikerei voltak (talán még vannak is…az olyan zártkörű keresztény szerv ahová csak kádéjempé sztájluszban és reverendában ami alatt nem szoktak (ugyanúgy mint a skótszoknya alatt) …it hordani a könnyebb megközelítéthetőség okán…lásd még szíjjártópetya és dajcstami párosvirsléi valamint orbánviktor és kövérlaca achilleus és patroklos örökkévaló…szóval tudod…

 • Pityi Palkó
  2017 november 1
  9:51 du.

  kedves Visszhang Umberto…tanúlmányod kimerítő…teljesen lefedi a témát. mint asztatatatat máris merjük (nem mindenki meri a fasizmusban), a fasizmus lényegeinek egyik alapvető vonása, hogy összekeveri az Ingó Firmát a Fingó Irmával és nem a zebrán megy át a 427-en és olyankor ketyegni kezd

  a többi is nagyon hasznos ismeret…de én Nagy (Egészen Nagy) Sanyával (aki másnéven Alexandros ként is ismeretes részeges perzsák között) értek egyet, miszerint a bonyolúlt dolgokat nem szabad tovább bonyítani hanem odacsapni és akkor akkor szét van csapva mint a poharas tejföl a konyha asztalon, ha rácsapok… és attól kezdve már nem a régi…és nem is lehet helyreállítani…csak szépen lassan letörölgetni

  asszem e’lössz a sorsa a NER nek is meg akik beleléptek

 • mindenkitől, aki elolvasásra méltatta bömbölményeimet bocsánatot kérek a sok felesleges “m” betűért, de az a betű túl közel van a nagyhatalmas szóköz billentyűhöz és a nagy bütykös újjaim soxor eltalálják és lustaság fél egészség alapon nem veszem észre első korrektúra olvasatkor…
  mégeccer ezer medve és a hozzátartozó bocs -ok…remélem nem fogtok keresztre feszíteni?

 • Orsós Elemér

  Pityi Palkó
  2017 november 1
  9:51 du.

  Nos, ha ezen fasiszta kritériumok ellenkezője viszont a liberalizmusra jellemző, akkor szerinted minden oké, azzal feltétlenül jól járnánk? A felsorolt ismérvek alapján akkor szerinted az összes muszlin ország fasiszta? Szerintem ez így túlságosan sarkított, még akkor is ha egy nagy gondolkodónak a -sokak szerint megtámadhatatlan- tézisei!

 • Figyelő Kedves Figyelő Ha Te ezt komolyan is gondolod, akkor tényleg már csak egy hiszékeny öreg néni vagy. Nem a felesége térítette meg, hanem a tanácsadók. De ha egy megtérés ilyen változást hoz egy ember életében, akkor maradjon inkább vallástagadó. Idáig csak negatívuma van a nagy megtérésnek.

 • “Alma!

  Félrebeszélsz !!!senki se védi anyatigrisként Orbánt(röhej),nem is ez a lényeg,hanem a te félrebeszélésed a tényekkel szemben,meg
  hogy mindenkinél okosabbnak képzeled magad!”

  jajistenem Marcsikám… Még nálad is okosabbnak? 😮

 • …az má’ tényleg beképzeltség vóna…

 • Auróra Boreálisz

  Tisztelt Bendegúz Úr! 9:13

  Fogadja el a tényt, Mészáros Lőrinc gázszerelő jövedleme és vagyontárgyai onnan kezdve, hogy pár év távlatában milliókat zsebelt be egészen a mai milliárdokig [billiókig] egyenlő, illetve azonos Orbán Viktor miniszterelnök
  >b e . n e m . v a l l h a t ó, t i t k o l t<
  jövedelmeivel és vagyon növekményeivel. Vagyis, Lőrinc, mint tulajdonos vallja be helyette.

  Ő, mint a Vezér gyermekkori játszópajtása, abszolút bizalmat élvez őfőméltósága elsőszámú családi strómanja és
  . á t r u h á z o t t . vagyonának a "kezelőjeként".

  A Főnök (a Keresztapa) pedig "csak" annyit kockáztat benne, amennyi milliócskát esetleg ez a háver a sürü pénz és vagyon-forgalom közepette mégiscsak zsebrevághat ezekből. Még mindig jobb, mint a börtönt kockáztatni… Hogy aztán persze a végén(?) hogyan számolnak el a krőzusi kincsekkel azt ma még csak ők ketten tudják.

  Minden esetre; ez a Mészáros azonos Orbán szülőfalujának azzal a polgármesterével, akiről annyit vitáztunk mi is itt, a még mindig gyanús, és folyamatban lévő Váradi gyilkossági gyanú kapcsán is.

  És még egy. Hallott ön már Simicska Lajos oligarcháról ? Egészen addig, míg ez a háver (volt katona baj és szobatárs) még "benne volt pixisben", kisebb kivételektől eltekintve – egy-egy új stadion, kisvasút, egy futball akademi, stb – Mészáros élhette a maga kis falusi polgármesteri "szürke hétköznapjait".
  Onnan kezdve viszont, hogy a Führer e fent nevezett nagybvállalkozó – addigi pénzügyi tanácsadójával – váratlanul, alighanem az elszámolások dolgában összeveszett, attól a naptól ennek a mesébe illő gázszerelőnek fenemód, hirtelen milliárdokban . t ö b b – e z e r s z e r e s é r e , tehát magyar viszonylatban irreális mértékben növekedett meg a vagyona…

  – Két falusi parsztgyerek, igazi népmesebeli "kenyerespajtások"…

  😀

 • Auróra Boreálisz

  Ui Bendegúznak

  A gázos már elöl jár A 100 leggazdagabb magyar* >championjai< között is. 😀

  .

  * Ez egy nyilvános magyarnyelvű kiadvány.

 • Boda Marcsi
  2017 november 1
  4:01 du.

  Almási!

  “Nyugodj le szépen……és tájékozódj!”

  Miből gondolod, hogy Alma egyáltalán ideges, vagy izgatott, hogy “le kéne nyugodnia?” Ő sem tesz mást mint, hogy elmondja a saját álláspontját, miként teszi azt más is, csak épp nem egyezik a tiéddel – de ilyen elgondolásból kit akarsz még lenyugtatni? Általában azok szoktak másokat folyamatosan nyugalomra inteni, akik maguk is rászorulnának egy kis nyugira – no pláne a tájékoztatásra!
  És ha most azt mondod, hogy jelen voltál Orbán és Lévai egyházi esküvőjén,és személyesen láttad a keresztleveleiket,azért vágsz mindent ilyen marha jól, akkor dobok egy hátast. Nem központi kérdés egyik sem, mondhatnám abszolút magán ügyük, de ha már – állításod szerint – olvastad Orbán életrajzát, sok mindent illene pontosan tudnod, mielőtt hülyeségek miatt vitába keveredsz bárkivel is, magad sem tudod miért, csak úgy dafke!
  Orbánékat – vallásaiktól függetlenül – valóban Iványi lelkész adta össze “egyházilag” akkor amikor a gyermekeiket(a két nagyobbikat)is megkeresztelte, tehát utólag! Ez annyit jelent, hogy a házasság megkötésekor nem volt egyházi esküvő – érthető? Ennek persze megint csak semmi jelentősége a nagy átlag számára, de ha ez neked ennyire fontos akkor legalább tudd!
  Továbbá, nem tudom, hogy a te/ti fogalmaitok szerint ki és mi számít “komcsinak” mert erre még az évek folyamán egyikőtök sem adott értékelhető választ(sem te, sem Figyelő)de ha az nem akinek a papája párttitkár, a mamája párirodai munkatárs – miután feladta gyógypedagógusi hivatását, és odaigazolt – ő maga meg KISZ titkár volt, nos ha ők nem, akkor ki?
  Na látod, ez megint huszadrangú kérdés lenne, ha nem épp Orbán kommunistázna egy jó ideje kétpofára (veletek együtt)és “ítélne eleveneket és holtakat” és nem ebből kifolyóan generálna újra és újra piti, ostoba vitákat! Számomra tök mindegy ki volt KISZ titkár 25 -30 évvel ezelőtt, az számít, ma mit képvisel, Orbán pedig a tömény képmutatást képviseli: úgy vallási mint pártideológiai téren!
  Nekem tehát abszolút mindegy Orbán vallási hovatartozása, de, hogy “Ísteni kegyelemnek” tulajdonítsa saját országlását, az több mint népbutítás – bár néha az az érzésem ennek a népnek már majdnem mindegy!

 • AORORA BOREALIS;

  Tehat a vizvezetekszerelojuk a 100 leg-gazdagabb magyarok kozott letezik, azt maguk bunnek velik ?
  Megtudna adni hogy mi a bun abban ?

  Reszemrol, s nem hivatkoznek Meszarosra, de az boldogito hir hogy ma mar vannak ottan akik jovedelmezhetnek.
  Hogy nem mindenki templom-egere, mint mindenki volt ottan boldog szocialista idokben.
  Az volt az igazi “szolidaritasaik” !

  Panaszai csupan irigysegnek hangzik.
  Lenne mas alapja annak ?????

 • Bendeguz79 Emlekszel arra az evszamra, mikor utoljara megertettel valamit, es nem valami egetvero ostobasaggal valaszoltal? Neked mindegy, hogy valaki munkabol lesz gazdag, vagy siman korrupcioval? Ennyire unatkozol, hogy kepes vagy magadbol bohocot csinalni, csak foglalkozzunk veled? Megeri? Legalabb a neveket copy-zd, mar ertelmessebbnek neznel ki. Szedd mar ossze magad,
  ne elj vissza a szolasszabadsaggal.

 • Auróra Boreálisz, próbálj meg részt venni Mészáros sikereiben és máris szurkolni fogsz neki az újabb megrendelésekért. Vásárolj OPUS részvényeket a tőzsdén – idén az értéke 12-szeresére nőtt, anno vettem én is 🙂 – meglátod egyből más színben látod majd NER-t.
  De tőlem duzzoghatsz tovább a sarokban is.

 • charlie Tehat az a korrupcio ami Neked hasznot hoz, az megengedett es jo korrupcio? Ez lenne a gazdasagpolitikatok? Aki szol ellene, az elhetetlen, es javaslod vegyen reszt benne Õ is? Ez sokat elarul.

 • Llanfair, ugyanezen dolgokat eddig is csinálta mindenki, biztosan lehetne becsületesebben is, de hát az állandó hazudozás és képmutatás a mai demokrácia velejárója.
  Ha a sosem adózó Tesco üzemeltet 300 dohányboltot, vagy fideszesek üzemeltetik ezeket, hát inkább az utóbbit választom.

 • Isten megnyilvánult kegyelméből Magyarországon (még egyelőre…) ez hangozhatott el ma minden településen:

 • charlie Hát sajnos én egyiket sem látom jónak. De miért is nem adózik a Tesco? Nálunk adózik, és klasszissal jobb árukat ad, mint Magyarországon. Igaz, itt meg is tudják fizetni. Komolyan gondolod, hogy ha magyar lop meg, akkor jó? Ezt nem hiszem el Neked.
  A hazudozás miért a demokrácia velejárója? Előtte nem hazudtak? A nácik, a kommunisták és a többi diktatúra az Igazmondó Juhász rokona? Tovább megyek, a mostani kormányban van aki már mondott igazat, Lázár kivételével?

 • LIANFAIR soraira;

  Igen, nagyon de nagyon jol ewmlekszem , hogy mar hanyszor irtam es kertem a KMH lapjan hogy adjon valaki adatokat, vagy legalabb is valmi adatokra veztoket, ami mutathatna hogy Meszaros nem a tisztesseges, de inkabb gazemberseggel, corrupcio alkalmazasaval szerezte gazdasagi sikereit.

  Meg, s masok is csupan ertelmetlen es valotlan ragalmakat ismtelgetnek.

  Maga meg OSTOBA allitasain kivul sem volt kepes nyujtani semmit.
  Vajon miert?
  Talan mert nem kepes talalni semmi valosagot allitasait tenyekkel alatamasztani.

  Mint irta soraiban, hogy ” Neked mindegy hogy valaki munkabol lessz gazdag vagy siman korrupciobol.”

  Az a kijelntese abszolut esztelen es hazug allitasa !

  Ketsegtelenul maga NEM olvasta, vagy nem kepes ertelmezni egyszeru magyarnyelvi kejelenteseimet !!!

  Allitja hogy korrupvival szerezte tulajdonait, hat miert nem nyujtja az ismetelten kert adatokat ??? Hm????

  Bizonyara ment talan nem letezik semmi.
  Csaupan arre nyer meg engem, s barki erterlmes olvasokat.

  Mint ahogy itten monjak, “put up or shut up”.

  Magyarul egyszeruen; Adjon bizonyitekot, ha nem tud fogja be nagy szajjat !!!

  Allitasait kenytelen vagyok hzugsagnak itelni !

 • Christopher Adam

  Bendeguz,

  Senki sem tartozik Önnek válasszal. Azt pedig ne várja el, hogy olyan tényeket ismételgessen itt bárki, amelyeknek Ön pillanatok alatt utánakereshet az interneten. Ha a KMH-ban szól hozzá magyar közéleti cikkekhez, elvárjuk, hogy legyen egy minimális tudása az adott témáról. Ha pedig nincs, nézzen utána.

 • Bendeguz79 Azt tart rolam amit akar.
  De ha valaki elhiszi, hogy egy egyszeru kepessegekkel megaldott videki gazszerelo hirtelen gazdasagi zseni lesz, mikor iskolai padtarsa lesz a miniszterelnok, majd csak ugy ad neki majd harom milliardot, mert nagy szive is van, az kozveszelyes bolond. Azt pedig nem tudom milyen nyelven ir, mert csak nyomokban tartalmaz magyart.
  Azt is tudom, hogy senki nem tartozik maganak semmivel, hiszen semmit a vilagon nem ert meg. Mutattam mar orvosnak az irasait, szomoru a diagnozisa. Viszont ha megegyszer hazugnak nevez, megnevezem edesanyja foglalkozasat.

 • Auróra Boreálisz

  Bendegúz!

  Bocs’ de a pontos és legfrissebb adat az, hogy mészáros aközött a 100 leggazdagabb között is pár hét alatt már az ÖTÖDIK helyre “küzdötte fel” 😀 magát.
  Mindez a történelmi, Simicska-Orbán háború ún. G-NAP-ja óta eltelt 2 év alatt alakult így, ami 2 0 1 5 – ben robbant ki. Nevezett akkor pottyant ki a pixisből, és helyette a régi kedves gyerekkori játszótárs nyerte el numbervan-man megtisztelő rangját. Egészen addig tehát a tanult [egyetemet végzett] kollégiumi szoba és katonatárs volt az elsőszámú h a r á c s -t a n á c s o s , mely praktikus tudásnak szeretett Vezérünk tényleg óriási hasznát vette. Ezért néhány volt állami vállalat (Vegyépszer, Mahír, stb) teljes tulajdonjogával járó legjobb tenderek, ill. hatalmas hírdetési kampány-bevételek, stb valamint már kormányzásuk első percétől -tehát előre eltervezve – 1998-tól az APEH [alias NAV] elnök-vezérigazgatói rangja járt Simicskának. Nevéhez és rangjához kötődik a két éjszaka alatt végrehajtott dicső tette, az úgynevezett >Hosszú bájtok [byte] éjszakája< néven elhíresült maffia-támadás az adóhivatal teljes informatikai, ill. az adófizetőket nyilvántartó rendszere ellen olyformán, hogy "Lajos" a teljes nyilvántartást kifehérítve "megtisztította" a Keresztapára és fidSS nevű szervezetére addig rátapadt visszaélésektől, ill azok legsötétebb, de addig létező sarától. Hozzá téve, hogy ama ominózus két hétvégi nap alatt a legbizalmasabb néhány lekötelezett kamorra-tag informatikust kivéve . m i n d e n . dolgozót haza zavart az épületből. E kétségtelenül hatalmas szívesség orbánt végleg a lekötelezettjévé tette, mely "frigy" ama bizonyos le-gezizés után, úgytűnik végleg felbomlott. T e h á t . sürgősen szükség lett egy új Lieblingre, mely abszolút bizalmi állásra hirtelenjében és természetesen az iskolázatlan falusi gyerekkori haver látszott alkalmasnak. Különben is Simicska már így is túlságosan a markában tartotta ezt becsületben és antidepresszánsokon felhízlalt miniszterelnököt, mert hát:

  "Hol vagytok ti régi játszótársak?
  Közületek csak egyet is lássak!
  Foglaljatok helyet itt mellettem,
  Hadd felejtsem el, hogy férfi lettem…" ((( 🙁 )))
  ˙

  .

  .
  Ui: Ez úton kérem Petőfi Sándor elnézését az idézetért, amely annyira adta magát…

 • Bendeguznak halvány fogalmai sincsenek a ” fascizmusról ” és a nemzeti szocializmusról.

  Mikor tanították ezeket az általánosban, biztosan kinn lógott valami meccsen ordítozni.

  de eztet is elnézzük neki, mert mi itten egy roppant türelmes és jóindulatú bibsiballerlibsik volnánk, vagy mijafrász..

 • Mr.Adam;

  Remelem nem kepzelne el ,hogy nem toltottem volna sok idot a weben talalni adatokat a volt vizvezetekszerelo gazdasagi adatain.

  Ketsegtelenul igen “sikeres” lett minden uzleti probalkozasaival, az ipari, mezogazdasagi befektetseivel, sot meg a faluja politikakai vezetesen.

  De minden letezo adatokszerint azt mind torvenyes uton szerezte.

  Na , maga mi mehbocsajthatalant talal abban hogy en kertem masokat akik talan tudataban lehetnenek valami rend-ellenes ugyeknek.

  Barmi rebd-ellenes dolgokat ha elkovetett velnem hogy azokat nem tettek vpolna nyilbvanossagra, de a sajto, mint hogy mindenutt leteznek igen kemeny orru investigative reporterek akik csupan a kevesbe felfedezhetoket nyomoiznak.

  Az hogy Meszaros regi iskolatarsa volt a jelen PM-nek , az nem torvenytelen, sem erkolcstelen.
  Velnem hogy maga tisztban lenne azzal hogy minden osszekitettesek es baratsagok segitenek az uzleti tevekenysegekben.

  Persze en is gyanusnak latom, gyors meggazdagodasat amikor regi baratja a PM. De az NEM ad bizonyitekot hogy gazembersegekk aran sikereskedett.

  A maguk elvtarsa is multi-billiomossa valt minden “munka” nelkul, csupan spekulacios tettei alapjan.
  Talan maga erti azt hogy spekulalas a “future’s market-on” alig velheto termelo munkanak.
  De meg senki nem nevezne orankent az elvtarsat hasonlo jelzokkel mint itten a Meszarost nevezik.
  S az nem gyanus maganak ?

  Nem is emlitve hogy talan alap-tokeje a sok zsidok otthonaiknak kiuritesebol is eredhetett.
  Azt miert nem gyanusitja senki.

  Nem lehetne; what’s for the goose is for the gender also.

 • GEYZA halvany fogalaira;

  Nem kivannam maganak hogy hasonlokon elne at eleteben mint az egyeni tapasztalatim a maga alatal nevezett rendszereken mentam at.

  Mar azt is jeleztem itten, sot nem csak egyszer, hogy valamikor regen Piros Laszlo volt a fonokom.
  Sot alig usztam meg az Eichman es Wallenburg altali veszelyeket is.

  Na lassuk hogy maganak van e barmi halvany fogalma arra ?

  Fogadok egy rantott-beka-combot hogy semmit nem kepes erteni abbol. Mert csupan uresen es ertelmetnul pofazik.

  Tehat a maga ismetelt ragalmaira teljesen valo a mondes; ‘ put up or shut up’ !

 • Göllner András

  Tisztelt Szerkesztőség

  Örömmel olvastam a múlt héten bevezetett irányváltást a moderálás terén. Halkan kérdeném, a következő beírás egy Ródeó néven ide járkálő élőlénytől ?

  Dr Göllner A. PhD
  a magyar “helyessírás” nem az erősséged? írjál hottentottáúl, mint Bende Gúz Hetvenhaté Sfél elvtárs onnan Florida Alsó ról

 • Göllner András

  @ Charles

  Elgondolkodtatott Auróra Borealiszhoz intézet tanácsa. Idézném, ha netán elfelejtette:

  “Auróra Boreálisz, próbálj meg részt venni Mészáros sikereiben és máris szurkolni fogsz neki az újabb megrendelésekért.”

  Ha netán tolvajok kezébe kerül Magyarország, és a hűbérek akik az Európai adófizetőktől ellopott pénzeken (hogy most a magyar adófizetőket ne említsem) kerülnek a topra, miért is kellene Aurórának, vagy nekünk velük egyűttműködnünk ? Mert a lopott pénzből profitálni egy fasza dolog ? Én úgy tudtam a magyar jobboldal azt híreszteli magáról, hogy értékalapon politizál. Maga, Charles, milyen értékeket értékesít idelenn ? A lopott árúból profitálni szerintem nem egy tisztességes dolog.

 • Nagy Istvan, koszonom a meegeml;keysit!

  Bizzunk Isten kegyelmebe!

 • Göllner András

  @ Bendegúz79

  “Tehat a vizvezetekszerelojuk a 100 leg-gazdagabb magyarok kozott letezik, azt maguk bunnek velik ?
  Megtudna adni hogy mi a bun abban ?”

  Bocs, de a MNSZ hűbére, a gázszerelő, az 50 leggazdagabb magyar közé repült be miután főnöke a hatalomba repült.

  Gazdagnak lenni nem bűn, csak akkor ha a meggazdagodás igazságtalanul, mások kárára, vagy akár lopásból származik. Magyarország az egyedüli EU tag ahol az Európai adófizetők szétosztása felett az MNSZ (Magyar Nemzeti Szégyenfolt) irodája dönt. Magyarország az egyedüli EU tag ahol a magyar vagy külföldi adófizetőktől ellopott pénzek számonkéréséért is, az MNSZ (Magyar Nemzeti Szégyenfolt) felel, Polt Péer hűbéresén keresztül. A Főügyész minden tolvajt elcsíp, még az ártatlanokat is. Akiket szabadon enged garázdálkodni, kizárólag az MNSZ-nek lopnak.

  Sajnálatos, Kedves Bendegúz79, hogy tudatlanságát, műveletlenségét, nap mint nap, vesszőknélkül idetalicskázza. Hogy ez hogyan is fér bele az új modérálás-politikába, az számomra nehezen érthető, de ki vagyok én, hogy ebbe beleszóljak. Ém igyekszem alkalmazkodni. Látja, hívhatnám magát egy közönséges pelenkás trollnak, aki azért jár ide, hogy a MNSZ által működtetett önkényuralom talpát nyalja, vagy lejárassa azokat akik erre a műveletre nem fogékonyak. De nem tettem ezt. Nem használtam magával szemben durva szavakat. Én csupán azt kérem magától, mint a főszerkesztő úr is, hogy fogja már vissza magát egy kicsit. Vegye már észre, hogy a spanyolviaszt régen felfedezték. Né azzal szórakozzon, hogy akik ide írnak, bizonyítsák be magának, hogy a föld forog a nap körül és nem vica versa. Az utóbbi kérdéssel forduljon Kopernikuszhoz. Az MNSZ és hűbéreinek bűncselekményeiért pedig forduljon a terjedelmes hazai és nemzetközi irodalom irányába, többek közt az EU Parlament Május 17-én elfogadott döntéséhez.

 • Göllner András
  2017 november 3
  11:01 de.
  talált, sűllyedt!

  most, nem ídézlek…hagyjuk úgy ahogy elkövetted és nem csak egy beleszólásodkor

  a hírnököt lelőni nem kell…a hír megmarad

 • Göllner András
  2017 november 1
  8:50 de.

  íme:
  (továbbra is egyetértve az általad szándékolt mondandó quintessencia jával Óh Dr. Göllner A. PhD)

  “Ha a Isten velünk, (és kizárólag Keresztény G.A.) ki lehet ellenünk”
  “a” helyett “az”

  csuhásoknak gunyolta őket a Parlamentben.
  “gúnyolta” a helyes

  Az idézet bibliai szavak miatt, rá hajt a papokra

  ebben a contextus ban: “idézett” és a “ráhajt” egybe írandó

  a többit most mellőzöm

  ezek után engem máglyán megégetni és hamvaimat a térdig érő passzátszélben szerte szana, valamint: vesszőfutás

 • MR.Adam, alig adtam reszletes valaszt Gollner Andras hozzam cimezett soraiar, de maga rogton eltorolte.

  Fogadnek hogy majd reagal az eltorolt soraimra.

  Nem gondolna hogy a mas olvasok talan csodalkozhatnak hogy mire fog valaszolni?

  Tette azt csupan mert jeleztem hivatalos adatokat ?

  Az tortenik naponta, megjegyzeseim ‘eltunnek’, de az elvtarsak reagalnak pokroc vadaikkal. Meg szuloanyamat jelezve mocskolni.
  Nem lenne tisztesseg mar Kanadaban ?
  Csupan a gyuloletek publikalasai ?

 • Bendeguz79
  2017 november 2
  5:54 du.
  “kedves” Guzi76.403…, melyik az a nyelv, amelyhez van billentyűzeted is és írni is tudsz rajta…próbáld meg, hátha…addig vidd el orvoshoz a klaviatúrádat és magyarázd meg az orvosnak ékes “rettenetesen”, hogy hol fáj neki és mikor csuklik, amikor büfizik akkor ajánlatos nagy asztalkendőt elétartani, vagy te is le leszel büfizve…nem is beszélve a pelusról ami szintén alapvető mert a bölcsőzsír negyon irritáló tud lenni amikor rádfröccsen

  hordjál esőkabátot (de szvsz az a régi viharkabát amit te még -talán- ismerhettél, az lenne való neked ehhez a nagy küzdelemhez…ketrec is van hozzá?)

  tudod az a hal, az a reményhal az meg utoljára távozik az élők sorából a serpenyőbe

 • AURO BOREALIS;

  “Cserebogar, sarga cserebogar”

  Nem artott volna idezni-e az egesz verset, csupan 6 versbol all.
  Szegeny Petrowiych megerdemelete vona azt.

  1848 Junius 6-8 kozott irta Felegyhazan.”Szulofoldemen”.
  Majdenem egy vers naponta. Igazi zseni volt.

  De mi velemnye lehetne ma magukrol ?

  FIGYELO idezte a Vorosmarty verset egeszeben.

 • – Petőfi Sándor –

  SZÜLŐFÖLDEMEN

  Itt születtem én ezen a tájon
  Az alföldi szép nagy rónaságon,
  Ez a város születésem helye,
  Mintha dajkám dalával vón tele,
  Most is hallom e dalt, elhangzott bár:
  „Cserebogár, sárga cserebogár!”

  Ugy mentem el innen, mint kis gyermek,
  És mint meglett ember úgy jöttem meg.
  Hej azóta húsz esztendő telt el
  Megrakodva búval és örömmel…
  Húsz esztendő… az idő hogy lejár!
  „Cserebogár, sárga cserebogár.”

  Hol vagytok, ti régi játszótársak?
  Közületek csak egyet is lássak!
  Foglaljatok helyet itt mellettem,
  Hadd felejtsem el, hogy férfi lettem,
  Hogy vállamon huszonöt év van már…
  „Cserebogár, sárga cserebogár.”

  Mint nyugtalan madár az ágakon,
  Helyrül-helyre röpköd gondolatom,
  Szedegeti a sok szép emléket,
  Mint a méh a virágról a mézet;
  Minden régi kedves helyet bejár…
  „Cserebogár, sárga cserebogár!”

  Gyermek vagyok, gyermek lettem újra,
  Lovagolok fűzfasípot fújva,
  Lovagolok szilaj nádparipán,
  Vályuhoz mék, lovam inni kiván,
  Megitattam, gyi lovam, gyi Betyár…
  „Cserebogár, sárga cserebogár!”

  Megkondúl az esteli harangszó,
  Kifáradt már a lovas és a ló,
  Hazamegyek, ölébe vesz dajkám,
  Az altató nóta hangzik ajkán,
  Hallgatom, s félálomban vagyok már…
  „Cserebogár, sárga cserebogár”… – –

  (Félegyháza, 1848. június 6–8.)

 • Göllner András
  2017 november 3
  11:14

  @ Charles

  “Én úgy tudtam a magyar jobboldal azt híreszteli magáról, hogy értékalapon politizál. Maga, Charles, milyen értékeket értékesít idelenn ? A lopott árúból profitálni szerintem nem egy tisztességes dolog.”

  A Jobbik szerint igen (legalábbis Ch. írásai alapján) de a dolgok itt rendre “kibicsaklanak” mert a Jobbik parlamenti képviselői e tárgyban egészen máshol tartanak – a tisztelt házban történő, a kormányhoz ill. személyesen Orbánhoz intézett dörgedelmeikben legalábbis mást képviselnek! Ch. vagy nem jár szorgalmasan taggyűlésekre, vagy nem egyeztetnek(?) esetleg TV-t sem néz, amikor a Híradókban az ott történő felszólalásokat bejátsszák? Nem látja-hallja a “nagyjaikat”? A leggyakrabban megszólaló képviselőik (Szilágyi György, Z.Kárpát, Mirkóczki Á., Volner J.stb) rendre a kormány oligarcháit, Mészáros és Orbán gazdagodását kérik számon – a szintén Jobbikos Ch. meg itt gratulál az uniós polgárok adóinak ellopásához? Netán bíznak benne, hogy a Gizi nénik – Béla bácsik úgysem olvassák a KMH-t, elég ha Vonáék megnyugtatják az “elesetteket” hogy ha ők kerülnek hatalomra mennyire másként lesz..stb stb? Mi lest másként, ha a Mészáros és trsai a követendő példa? Ezért aztán felesleges a cica-kutya simogatás, a már kissé elkoptatott cukiskodás, mert összenő ami összetartozik!

 • Bendeguz79 Fogd vissza magad, vigyázz a szádra, ne nevezzél hazugnak, és akkor nem kapsz olyan választ, amilyet nem szeretnél. Lehet neked természetes, hogy hazudsz, de engem még nem fogtatok hazugságon (pedig nagy volt az igyekezet), tehát ne merészelj a névtelenség álarca mögül ilyet tenni, gyáva módon. Azután mész panaszkodni az óvóbácsihoz? Ejnye Bendegúz.

 • Rodeo36,

  Ha emlékszel, és gondolom igen, a Bibo annak idején a PÁRT államának pártos és nem ellenzéki utánpótlásmühelye volt. Szinte mindenki piros telefonnal került oda, és szinte mindenkit piros telefonnal tartottak ott. Azokat is, akiket idejekorán kellett volna kicsapni a világ minden iskolájából, és azokat is, akik simán lépték át az akkori köztörvény határait is.
  Ez akkor is igaz, ha az akkori környező üzletek tulajai nem fognak előállni a kisebb bolti lopásokkal, és az akkori államigazgatásira járó lányoknak is jó okuk lehet hallgatni. Vagy igyekeznek felejteni. KEK-rendezőként is dobtam ki olyan “bibóst” aki ott fenyegetődzött, hogy mindenkit tönkretesz, mert az apja megyei párttitkár. Talán meg is tette volna, ha másnap még emlékszik bármire is. De valószínűleg nem volt abban az állapotban, hogy bármire emlékezzen mire az összehugyozott lehányt ruhácskájában hazamászott.
  A bibós társaság valószínűleg nem véletlenül tart össze, mint a maffia. Túl sok mindent tudhatnak egymásról…… A közvetlen környezetük meg róluk.

 • Llanfair
  2017 november 2
  4:02 de.

  Orbánt a kedves neje legfeljebb az ingatlanbizniszre téríthette volna át. Orbán azonban üzletileg atomhülye. Egy józan paraszti gagyizáshoz sincs érzéke. Nem véletlen, hogy szinte mindent stórmanok intéznek körülötte. az üzleti érzék hiánya előnyösen párosul a felelősségpánikos személyiséggel.

 • Göllner 11:14, bizonyára ismerős neked a Strabag és a Swietelsky cégek mindent túlárazó tevékenysége még a tanácsadói korszakodból. (tudod, amikor a Klubrádióból, Bolgárgyuri bá-nak adtad az interjút, és ott orrba-szájba reklámozták az út- és vasútépítő cégeket, hátha a hallgató kisnyugdíjas rendel egy háromsávos körforgalmat)
  Az ezen túlárazásokat és pártokat korrumpáló tevékenységüket bíráló akkori megszólalásaidnak linkgyűjteményét szívesen veszem.
  Tehát nekem inkább egy Mészáros, mint a két osztrák gigacég.
  Az egészen más kérdés, hogy a gazdaság átalakításának mészáros-féle technikája nekem sem tetszik igazán.

 • THANK YOU FIGYELO;

  De hat valojaban hol szuletett?
  Felegyhaza, a fenti sorai alapjan azt nevezte szulohelyenek, de a hivatalos aadatok szerint Kiskoroson.

  Hasonloan a nev !

  Nem talalhato semmi adat ami mutatna hogy apja (szulei) vagy onmaga valtozatta a nevet, hol es mikor.

  Sot meg az is ketes hogy ki es mikor kezdte a nevet a magyaros hangazban alkalmazni.

  Persze rendkivulli kepessege, tehetsege volt az igazi aldas. Minden mas jelentektelen.
  Talan a Szerbek is valjak nemzeti koltojuknek:))

 • Göllner András

  @ Charles

  Köszönöm kérdését, dé én inkább a Lórántffy lányokkal foglalkozom – Erzsébet, Mária és Zsuzsanna – mint az osztrák giga-cégekkel. (Különben a mostani libámnak 150 gigája van. Nem is fél a mészárostól.)

 • Göllner András

  @ Besancon

  Egyetértek. Azt nem tudja, véletlenül, hogy van e egy Rosszabbik Párt is Magyarországon, s van é annak egy fészbuk oldala ? A Charles-t ez lehet hogy érdekelné.

 • Göllner András

  @ Bendegúz

  ““Cserebogar, sarga cserebogar”

  A bogar az rovar ? Én úgy tudtam, hogy a cserebogár az barna. Lecserélte a szinét ? Ezt jó tudni. Hol a legnépesebb a sárga cserebogár ? Csongrád megyébe vagy a BAZ-ban ?

 • Göllner András

  @ Ródeó

  Köszönöm, hogy kijavította helyesírási hibáimat. Nem véletlenül búcsúztam el a magyar helyesírástól már több mint egy éve. (Tudja, kis elemista korom óta, több mint egy fél évszázad óta, nem jártam magyar iskolába, külföldre sodort a sors, idegen nyelvekre tamítottak a világ különböző tájain. Igyexem majd tanulni valamit magától idelenn, s ígérem, rövidesen be fogom fogni a szájamat, csak idegen nyelveken fogok beszélni, hogy magának ez jó legyen.)

 • Göllner András
  2017 november 4
  11:17 de.

  Szegény Petőfi 🙂

  Egyébként igen, a bogár az rovar. Ahogy a levéltetű és a légy is.
  A májusi cserebogár (ami elég gyakori volt sokáig, az elég világos, hogy sötétsárgának, okkeres barnának lássa valaki 🙂
  Ma már a bolygatatlan erdőterületek visszaszorulásával nem is olyan gyakori. Különösen, mert több évig fejlődik a földben pajorként.

 • Geyza
  2017 november 1
  7:14 du.

  Arról volt szó hogy az OIM*-féle személyeskedéseket nem tűri az oldal.Geyza
  EZ AKKOR MI??? :::
  2017 november 3
  5:28 du.
  ÉS EZ??? :::
  Geyza
  2017 november 1
  7:14 du.

  Arról volt szó hogy az OIM*-féle személyeskedéseket nem tűri az oldal.
  Ehhez képest :

  “Boda Marcsi
  2017 november 1
  5:54 du.”

  *OIM : Oldal Idióta Macája

  OIM*

 • Gollner Andras;

  Megjegyzeset talan a koltonek kellett volna cimeznie.

  Az en kerdesem eredetileg volt hogy valojaban hol szuletett es mi volt torvenyes neve.

  Persze az engem nem erint, csupan tehetseget es muveit csodallom.

 • Tóth Péter, a kettős mérce fel sem merülhet ebben az esetben, hisz Geyza egyike az utolsó “mohikánoknak”, vigyázni kell rájuk, hisz ritkák mint a Panthera uncia.

 • Bendeguz, Itt szuletet: (Kiskőrös, 1823. január 1. , Felegyhaza)
  Szulei eredeti nevuk Petrovich volt. Mikor valotzattata meg a nevet? Gondolom, mikor szinesz lett, eloszor vandorszinesz volt.

 • Felegyhaza csak a kerulet neve, a falu neve Kiskoros.
  Mellesleg jartam ott is ott is ahol a Petofi emlekszobor all.

 • – Petőfi Sándor –
  Szöveggyűjtemény

  AZ ALFÖLD

  Mit nekem te zordon Kárpátoknak
  Fenyvesekkel vadregényes tája!
  Tán csodállak, ámde nem szeretlek,
  S képzetem hegyvölgyedet nem járja.
  Lenn az alföld tengersík vidékin
  Ott vagyok honn, ott az én világom;
  Börtönéből szabadúlt sas lelkem,
  Ha a rónák végtelenjét látom.

  Felröpűlök ekkor gondolatban
  Túl a földön felhők közelébe,
  S mosolyogva néz rám a Dunától
  A Tiszáig nyúló róna képe.

  Délibábos ég alatt kolompol
  Kis-Kunságnak száz kövér gulyája;
  Deleléskor hosszu gémü kútnál
  Széles vályu kettős ága várja.

  Méneseknek nyargaló futása
  Zúg a szélben, körmeik dobognak,
  S a csikósok kurjantása hallik
  S pattogása hangos ostoroknak.

  A tanyáknál szellők lágy ölében
  Ringatózik a kalászos búza,
  S a smaragdnak eleven szinével
  A környéket vígan koszorúzza.

  Idejárnak szomszéd nádasokból
  A vadlúdak esti szürkületben,
  És ijedve kelnek légi útra,
  Hogyha a nád a széltől meglebben.

  A tanyákon túl a puszta mélyén
  Áll magányos, dőlt kéményü csárda;
  Látogatják a szomjas betyárok,
  Kecskemétre menvén a vásárra.

  A csárdánál törpe nyárfaerdő
  Sárgul a királydinnyés homokban;
  Odafészkel a visító vércse,
  Gyermekektől nem háborgatottan.

  Ott tenyészik a bús árvalyányhaj
  S kék virága a szamárkenyérnek;
  Hűs tövéhez déli nap hevében
  Megpihenni tarka gyíkok térnek.

  Messze, hol az ég a földet éri,
  A homályból kék gyümölcsfák orma
  Néz, s megettök, mint halvány ködoszlop,
  Egy-egy város templomának tornya. –

  Szép vagy, alföld, legalább nekem szép!
  Itt ringatták bölcsőm, itt születtem.
  Itt borúljon rám a szemfödél, itt
  Domborodjék a sir is fölöttem.

  (Pest, 1844. július.)

 • Göllner András

  @ Andrew_s

  Köszönöm szívélyes tájékoztatását. Majdnem elszáltam tőle egy mosókonyhában 🙂

 • Göllner András

  @ Bendegúz

  “Megjegyzeset talan a koltonek kellett volna cimeznie.”

  Bogárkám, nem tudom a “kolto” címét. Szerintem a Figyelővel, jó kezek közt van, nem fogja le tépni az ön szárnyait.

 • Göllner András

  @ Figyelő

  Megteccik tudni mondani, kitől származik az a hír, hogy Petőfi Sándor, gatyába táncolt ?

 • “”””charlie
  2017 november 4
  3:50 du.””””
  Ezzel egyetértek,mert ennyi ápolási távollét után megérdemli a gondoskodást , és a különleges bánás módot.
  Gondoskodó üdvözlettel.

 • Figyelő
  2017 november 4
  4:31 du.

  Bár az első versszakot mai napig is kívülről tudom ,ennek ellenére jó volt elolvasni az egész verset.
  Ez a HAZÁNK.Ez MAGYARORSZÁG !
  Megköszönő üdvözlettel.

 • Figyelő
  2017 november 4
  4:31 du.

  Ajánlom figyelmébe :http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000000291&secId=0000027403&mainContent=true&mode=html
  Petőfi Sándor életrajza.
  Üdvözlettel.

 • @Göllner
  Hát a feleségétől, aki meg ugyebár bugyiba’…

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  Óh. Ezt nem tudtam.

 • Sajnalom FIGYELO;

  De a mai napig meno vitak alapjan a kolto talan Kiskoroson, Szabadszallason vagy Felegyhazan szulettet volna.

  Tallahato mind az ugy a magyar mint az angol nyelvu adatokban is.

  Tisztan mutatjak az adatok hogy mindegyik helysegnek teljesen mas foldszinti coordonatai vannak.
  Mindnek mas a polgarmestere,
  hasonloan a lakossainak szama es a helyseg tortenteik.

  Tehat a vita arra vezetheto, hogy valoban letezett-e azon nevu kolto?

  A nevere vonatkozoan SEMMI letezo HIVATALOS adatok NEM talalhatok hogy a kolto maga, vagy apja-szulei azt valtoztattak volna.

  Talan csak “muveszi-nevekent” ,( mint a Hollywoodi szineszek)hasznalta a PETOFI nevet mint maga a FIGYELO-nevet.

  Hivatalos adatok letezok maig is ,hogy apja Petrovics Sandor fizetet adot a henteskedesen, a husarukon.

 • Tóthkám nagyon nagy benned a sérelem.
  Sajnálom.
  De igazán.
  Ha a lelkedbe tiportam.
  Egy megoldást javallanék ellene :
  Végy fel laza lelki tartást !
  Az mindig segít.

 • Göllner Bandi :
  aztatotat nem tudtad hogy -idézem :
  ” Felesége bugyiba’ , így mennek a buliba ”

  ( Már mint a Sanyiék. A Petőfi Sanyiék )

 • Llanfair
  2017 november 2
  5:44 du.
  …..””””a mostani kormányban van aki már mondott igazat,””””….. ::::
  Az igazmondás csak 1945-1989 között volt tetten érhető Hazánkban.

 • tóth péter Te tudod. Én nem vettem észre ilyet.

 • Göllner András
  2017 november 4
  5:24 du.
  Errol mostanaig nem tudtam! De nem ez a lenyeg! Petofi minenkor Petofi marad a magyat kollteszetben.

  Tudja, Edesapam mikor mar kozel jart a halalhoz azt kerte, hogy szeretne egy Petofi verset hallani!
  Ez volt Petofi kolteszete a regi magyaroknak!

 • Bendeguz79
  2017 november 5
  9:20 de.
  Ertem. Akkor, arra agyjon valaki valaszt, hogy azt a sok szaz verset ki irta, ha nem is letezett Petofi?
  Nekem meg azt is megmutattak, hogy melyik vendegloben szallt meg, mielott a harcterre ment.

 • AZ ŐRÜLT

  Mit háborgattok?
  Takarodjatok innen!
  Nagy munkába’ vagyok. Sietek.
  Ostort fonok, lángostort, napsugarakból;
  Megkorbácsolom a világot!
  Jajgatnak majd és én kacagok,
  Mint ők kacagtak, amikor én jajgattam.
  Hahaha!
  Mert ilyen az élet. Jajgatunk s kacagunk.
  De a halál azt mondja: csitt!
  Egyszer már én is meghalék.
  Mérget töltöttek azok vizembe,
  Akik megitták boromat.
  S mit tettek gyilkosaim,
  Hogy gaztettöket elleplezzék?
  Midőn kiterítve feküdtem:
  Reám borultak s könnyezének.
  Szerettem volna fölugrani,
  Hogy orraikat leharapjam.
  De nem harapom le! gondolám,
  Legyen orrok és szagolják,
  Ha rothadok, s fulladjanak meg.
  Hahaha!
  És hol temettek el? Afrikában.
  Az volt szerencsém,
  Mert egy hiéna kiása síromból.
  Ez az állat volt egyetlen jótevőm.
  Ezt is megcsaltam.
  Ő combom akarta megenni:
  Én szívemet adtam oda,
  S ez oly keserű volt, hogy megdöglött tőle.
  Hahaha!
  De hiába, csak így jár,
  Ki emberrel tesz jót. Mi az ember?
  Mondják: virágnak gyökere,
  Amely fönn a mennyben virul.
  De ez nem igaz.
  Virág az ember, melynek gyökere
  Ott lenn van a pokolban.
  Egy bölcs tanított engem erre,
  Ki nagy bolond volt, mert éhenhala.
  Mért nem lopott? mért nem rabolt?
  Hahaha!
  De mit kacagok, mint a bolond?
  Hisz sírnom kellene.
  Siratni, hogy oly gonosz a világ.
  Az isten is felhőszemével
  Gyakran siratá, hogy megalkotá.
  De mit használ az ég könyűje is?
  A földre hull, a ronda földre,
  Hol az emberek lábbal tiporják,
  S mi lesz belőle,
  Az ég könnyéből?… sár.
  Hahaha!
  Oh ég, oh ég, te vén kiszolgált katona,
  Érdempénz melleden a nap,
  S ruhád, rongyos ruhád a felhő.
  Hm, így eresztik el a vén katonát,
  A hosszú szolgálat jutalma
  Egy érdempénz és rongyos öltözet.
  Hahaha!
  S tudjátok-e mit tesz az emberi nyelven,
  Midőn a fürj azt mondja: pitypalatty?
  Az azt teszi, hogy kerüld az asszonyt!
  Az asszony vonzza magához a férfiakat,
  Mint a folyókat a tenger;
  Miért? hogy elnyelhesse.
  Szép állat az asszonyi állat,
  Szép és veszedelmes;
  Arany pohárban méregital.
  Én ittalak, oh szerelem!
  Egy harmatcseppnyi belőled édesebb,
  Mint egy mézzé vált tenger;
  De egy harmatcseppnyi belőled gyilkosabb,
  Mint egy méreggé vált tenger.
  Láttátok-e már a tengert,
  Midőn a fergeteg szánt rajta
  És vet beléje halálmagot?
  Láttátok a fergeteget,
  E barna parasztot,
  Kezében villámösztökével?
  Hahaha!
  Ha megérik a gyümölcs: lehull fájáról.
  Érett gyümölcs vagy, föld, lehullanod kell.
  Még várok holnapig;
  Ha holnap sem lesz a végitélet:
  Beások a föld közepéig,
  Lőport viszek le
  És a világot a
  Levegőbe röpítem… hahaha!

 • Figyelő!
  nov.4.4:28

  “Felegyhaza csak a kerulet neve, a falu neve Kiskoros.
  Mellesleg jartam ott is ott is ahol a Petofi emlekszobor all.”

  Kedves Figyelő!

  Kiskőrös nem volt akkora falu – sem akkor sem most – hogy külön kerületei lennének!
  Félegyháza önálló település és Petőfi életrajz írói sem tudják egyértelműen, hol is született Petőfi, mert a különböző források e téren megoszlanak: maga a költő is többféle okmányban több helyszínt jelölt meg, baráti és rokoni köre úgyszintén,sőt az irodalom-történészek is eltérően vélekednek! Leggyakrabban Kiskőröst,Félegyházát adják meg, de Szabadszállás is felmerült születési helyeként, alátámasztva azt különböző valószínűsíthető dolgokkal. Hogy ezt a kérdést valami módon mégis tisztába tegyék, az MTA irodalom történészei Kiskőröst fogadták el, mert a fennmaradt adatok szerint ez tűnik a legvalószínűbbnek. A házban, amit születési helyeként említenek,és műemlékként mutogatnak nagy valószínűséggel valóban lakott is a család, de hogy a kis Sándorka itt jött e világra, az csak feltételezés!

 • BEASCOM sorait melyet FIGYELOhoz cimzett.

  Beascom sorai tisztan jelzi a mainapig letezo lehetosegeket.

  S aki venne idejet azt az adatok kozotti kutatasara lathatja hogy a mai napig is megy a vita a harom varos kozott hogy melyik lehetett volna valaojaban a kolto szuletesenek helye.

  De az en meglatasom a szuleteisi helyere, s hasonloan az “eredeti nevere”, vagy az allitolagos “muveszi nevre” vonatkozonban jelentektelen.
  Csupan az adott kepesegenek a bizonyitekaiban valo tettei , ill muveinek az elvezete es magasztalasa ertelmes. S azert csupan az egeyn es az adott kepessege ami elismerheto.

 • Mr.ADAM Nov. 2-i soraira Bendeguzhoz cimzettekben;

  Mr. Adam, NEM, soha sehol NEM irtam, s nem vartam volna hogy barki is TARTOZNA barmivel is nekem.
  Az csupan z maga allitasa.

  En ,tobbszorosen es tisztelt alazattal KERTEM azokat akik allitasaik alapjan ismeretesebbeknek tuntek tenyek ismereteivel mint en.

  Habar, mint azt is irtam mar nehanyszor,hogy kutattak a ‘
  “Gazserelo”, aki valojaban PLUMBER (vizvezetek-szerelo) minmden talalhato adatok alapjan minden uzleti probalkozasait az eloirt utakon haladva sikereskedett.
  Mint az Aranykalaszos sikerei a foldvasarlasra, a Hid epeitese, stb.
  Azt is jeleztem mar nem csak egyszer, hogy ha oly nagyban koztudatosan gazembersegeket kovetett-el, az alig alig lenne nyilvanosan kozolve, HA a FIDESZES baratja tamogatja es vedelmezi ot.

  Csupan azert kertem az uggyel talan ismeretesebbeket, kozottuk magat is, hogy ha tudna barmi olyan ugyekrol, azt lett volna kozolni.

  Mimd azok dacara, csupam ragalmakat es valotlan allitasokkal, es szemelyes reaglmakat nyujtanak maguk.
  Na az am a leg-erossebb gyanu, hogy valoban mi is lehet mind az allitolagos “ugyek” mogott.

  Mind az termeszetesnek tunik konnyen,amikor az egyenisegi tamadasok a valaszaik.
  Mas szoval; “where is the beef” ?

  Ha ‘mundenki tudja’ , mint tobben allitottak a multban,
  miert nem kozolnek ?
  Miert titkoljak ?
  Az egyszerubb mint a pofon ?!

 • Geyza
  2017 november 5
  9:44 de.
  Felejts el! A FŐNÖK minden feléd történő reagálást töröl a megjelenés sorából!!!!!
  Így csak egyoldalúvá vált a böcsmérlés-és csak ez jelenik meg !!! Élvezd!!!
  De a régi igazság tudod : mindenkinek annyit amit ő nekem!!!
  Gondolatban való megjelenéstől! üdvözletével.
  Gyorsan olvasd el mert ez is törölve lesz!

 • Talan a “gazszerelo” esetenek tortenete hasonlatos lehetne mashol is.
  Persze nem mindenutt hogy az csupan gazemberseggel sikereskedhetok.

  Az itteni kornyeknek is volt egy igazi “gaz” ill. csoszereloje meg a regi idokbol.
  Neve Harry P. Leu volt.
  Harry iskolas koraban ejszakai munkaval nyertte elso fizeteset.
  Majd iskolazasa utan valoban “csoszerelessel” foglalkozott egy boiler keszito uzemben.
  Megtakaritott fizetesebol az uzem reszvenyeit vasarolta, amig elerte hogy a legnagyobb reszvenytulajdonossa lett.
  Aztan meg csovezetek alkatreszek es felszerelesek kereskedesevel lett a kornyek legnagyobb elosztoja.

  Mi tetszik nekem a gazdagok esetein,hogy nem visznek egy arva vasat sem magukkal.
  Mindent hatra hagynak az utokor szamara. s nagyreszet vissza-adjak a kozossegenk.

  Azt tette Harry is. Vett egy oreg hazat,otven holdas kertet egy szep tavon. Felesge noveny-kedvcelo volt. Vilagszerti novenyeket gyujtott.

  Az ma a nagy varos kellos kozepen egy vilaghiru botanikus kert. Nepszeru turista pont. A legnepszerubb garden-eskuvoi hely.
  Allando kiallitasokkal gazdagitja a kozoseget. teljesen ingyenes es ingye kerti parkolo-helyekkel letezo.

  Harry gyerek koraban ejszakai munkaval kezdte, de mind amit szerzett hatrahagyta masok elvezetere.
  S Harry nem volt am az egyedulli abban.
  John D.Rockefeller, Andrew Carnegi s ezrek masok hianyban az egesz vilag szegnyebb lenne ma.
  Egy sem vitt egy arva vasat sem magaval !
  A sikeresek hianyaban nem lenne ma sehol phylontropy !
  Csupan a Harry P. Leu garden nev alatt tobb ezer web-lapokat talalhat keppekel.

  http://www.leugardens.org/
  en.wikipedia.org/wiki/Harry_P_Leu_Gardens/
  http://www.facebook.com/leugardens/

 • HUNT*
  TE vagy szerelmes énbelém.
  ÉN el vagyok nélküled is egész jól.
  Persze ha marhaságot írsz, olyankor a magam udvarias módján felhívom rá a figyelmedet hogy marhaságot írsz…
  De az ritkán van mert nem olvasom a sületlenségeidet.

 • Kedves Tejbegrúz kollega.
  Látom irtál hozzám.
  De hogy mi lett lészen az , abszolúte nem világos.
  Ellenben sokat röhögtem irásod különös fordulatain.
  Egy gyöngyszem irásodból :
  “Sot alig usztam meg az Eichman es Wallenburg altali veszelyeket is.”
  Hát igen.
  Ez a Wallenburg egy nagy csibész volt..ismertem őt ! Itt lakott két sarokkal lejjebb. Állandóan ordítozott hajnalban mikor jött haza gyalog a gyárból.

 • Itt van megegy Petofi vers az apamnak kedvence, mert szegedi volt.

  – Petőfi Sándor –
  Szöveggyűjtemény

  A TISZA

  Nyári napnak alkonyúlatánál
  Megállék a kanyargó Tiszánál
  Ott, hol a kis Túr siet beléje,
  Mint a gyermek anyja kebelére.
  A folyó oly símán, oly szelíden
  Ballagott le parttalan medrében,
  Nem akarta, hogy a nap sugára
  Megbotoljék habjai fodrába’.

  Síma tükrén a piros sugárok,
  (Mint megannyi tündér) táncot jártak,
  Szinte hallott lépteik csengése,
  Mint parányi sarkantyúk pengése.

  Ahol álltam, sárga föveny-szőnyeg
  Volt terítve, s tartott a mezőnek,
  Melyen a levágott sarju-rendek,
  Mint a könyvben a sorok, hevertek.

  Túl a réten néma méltóságban
  Magas erdő; benne már homály van,
  De az alkony üszköt vet fejére,
  S olyan, mintha égne s folyna vére.

  Másfelől, a Tisza tulsó partján,
  Mogyoró- s rekettye-bokrok tarkán,
  Köztök egy csak a nyilás, azon át
  Látni távol kis falucska tornyát.

  Boldog órák szép emlékeképen
  Rózsafelhők usztak át az égen.
  Legmesszebbről rám merengve néztek
  Ködön át a mármarosi bércek.

  Semmi zaj. Az ünnepélyes csendbe
  Egy madár csak néha füttyentett be.
  Nagy távolban a malom zugása
  Csak olyan volt, mint szunyog dongása.

  Túlnan, vélem átellenben épen,
  Pór menyecske jött. Korsó kezében.
  Korsaját mig telemerítette,
  Rám nézett át; aztán ment sietve.

  Ottan némán, mozdulatlan álltam,
  Mintha gyökeret vert volna lábam.
  Lelkem édes, mély mámorba szédült
  A természet örök szépségétül.

  Oh természet, oh dicső természet!
  Mely nyelv merne versenyezni véled?
  Mily nagy vagy te! mentül inkább hallgatsz,
  Annál többet, annál szebbet mondasz. –

  Késő éjjel értem a tanyára
  Fris gyümölcsből készült vacsorára.
  Társaimmal hosszan beszélgettünk.
  Lobogott a rőzseláng mellettünk.

  Többek között szóltam én hozzájok:
  „Szegény Tisza, miért is bántjátok?
  Annyi roszat kiabáltok róla,
  S ő a föld legjámborabb folyója.”

  Pár nap mulva fél szendergésemböl
  Félrevert harang zugása vert föl.
  Jön az árviz! jön az árviz! hangzék,
  S tengert láttam, ahogy kitekinték.

  Mint az őrült, ki letépte láncát,
  Vágtatott a Tisza a rónán át,
  Zúgva, bőgve törte át a gátot,
  El akarta nyelni a világot!

  (Pest, 1847. február.)

 • Figyelő : Ejj de szépek ezek a régi orosz népdalok.
  Találtam én is egyet..véletlenül !
  Karinthy Frigyes ” Igy írtok ti ” kötetében :

  Alekszander Petoefi verse(i után szabadon)

  Kecskerágó piroslik
  Márgagödör alján,
  Verem itt a rigmust, mint egy
  Cölöpverő talján.

  Pünkösdnapra meglesz,
  Barna kislány várja,
  Ha megkapja, csecsebimbós
  Kebelére zárja.

  Talpra barna kislányt
  Tenyeremen vittem,
  Rabok legyünk vagy szabadok.
  Ez a kérdés itten.

  Volt valami Sándor,
  Nem lehet ezt bírni,
  Nem olvastam, ’sz nem is tudok
  Olvasni, csak írni.

  /K. Frigyes bácsi , 1921/

 • GEYZA;
  Ha nem is olvasotarsait, de legalabb egy onfelaldozo egyenet mint Wallenberget, aki eletet aldozta fel hogy masok ezrei elhettek ,megerdemelne egy kis becsuletet.
  Csupan ha tudna hogy az mit jelent.

  Tisztan latom hogy meg sztalin elvtarsanak a szavairea sem kepes emlekezni;
  “Legalabb annyi tusztelette adj masoknak mint amit remelnel masoktol onmagadnak”.

 • Göllner András

  @ Figyelő

  Itt van az én édesapám kedvenc Petőfi verse, nem tom mi volt a címe. Nekem teccet.

  Megyek az utcán
  Tele a bukszám
  Gyere babám
  Bukj rám

 • Hja hogy Vallenberg !
  Akkó mingyá más a leányzó fekvése.
  Mer ugy nem mindegy. Wallenburg az egy város. Ha azt írod hogy nyögtél miatta akkor a többiek még félreértik mit akarsz.
  Kb. úgy jött le hogy Eichmann gyötört téged Wallenburgban.

 • HHEHEEHEehhe Göllnerkém 😀 😀 úgy látom te se mész a szomszédba egy kis marrhaságért heheeeheheeheheheehehe

 • Geyza
  2017 november 6
  4:00 du.
  Karinthy akarhogy is kifigurazta Petofit, majd rajon arra maga is, hogy Petofi egy zseni volt a maga nemèben.

 • Göllner András
  2017 november 6
  4:12 du.

  Edesapja valoszinu, maga koltotte ezeket a sorokat.
  Tudom, egy idoben en sem kedveltem Petofit, mas koltoket szerettem jobban. DE az ember izlese a korral megvaltozik.

 • Orsós Elemér

  Göllner András
  2017 november 6
  4:12 du.

  Mit ér, mit ér két félteke,
  ha lóg az ember féltöke.
  Kosztolányi Dezső

 • Göllner András

  @ Orsós Elemér

  Szerintem, ha gyakrabban olvassa a Dezsőt, kevésbé fog lógni. Állítólag ezt mondogatják a kis rosszmájú aglomerációs csajok e tájon. Ha az nem megy, csapjon bele egy bontott csirkébe és utána öblögessen egy kupica öregágyas kóser-pálinkával. 🙂

 • Nekem egyik kedvenc magyar koltom, Kosztolanyi.

 • Ha az urak ennyire muveletlenek es kigunyoljak a magyar kolteszetet, miert jèrnak IDE.

 • Geyza
  2017 november 6
  2:15 du.
  Az IDEGEN lelkeket nem szeretem!

 • Íme egy gyönyörű idézet “””””””Megyek az utcán
  Tele a bukszám
  Gyere babám
  Bukj rám””””””
  Mily gyönyörűen tudnak itt beszélni, beszélni egyesek !!!
  Persze egymás közt!!! Hpdhd díj odaítélve.
  Ez hiányzott–hogy az ilyenek törölve lettek korábban.
  Hajrá nem fradi.

 • Figyelő
  2017 november 7
  2:08 de.
  Az Ön által írthoz Valakinek fel kell nőnie,Emberré kellene válnia.
  Én úgy látom üdvözletével

 • Az a te hatalmas szerencséd HUNT* hogy nem is kell szeretned őket.
  Elég ha felfogod csökkent értelmeddel amit mondanak.

  *HUNT = egyreinkább.

 • Figyelőkém :
  Frici bácsi Mr Karinthy MINDEN ismert írót karikírozott.
  Sophokles-től kezdve.
  Akit nem vett tollhegyre , az nem számított a Világirodalomban.
  Jaa..és persze -nemutolsó sorban- saját magát is kikarikírozta.
  De te ezt úgysem értheted mert sajnos neked sem sok humorérzék jutott..

 • ttps://www.youtube.com/watch?v=ayHxxQcUM8s

 • Elnezest, csak most latom, hogy miattam bajba kerulj.. Nem erdemes ezen vitazni Marcsi, mindenki higyje, amit akar. Az Orban hazaspar megvan akarki keresztelte vagy eskette oket, eleg jol. Szerintem az asszony is eleg okos.

 • Okos asszony az Istenkegyelmébőlminagyasszonyunk…pl. női lövészklubbot alapított jópár éve amire aztán irdatlan állami támogatásokat kapott az egylet.
  Mert a Haza érdeke az is hogy a nők megismerkedjenek a lőfegyverekkel…Mondják hogy valami védett területek kapott meg ere a célra.De ebben nem vagyok egészen biztos.
  Azonban ez már régen volt , senkisem emlékszik rá. Ezt a svindlit elhomályosítják az azóta történt szabadrablások.A Nagyasszony vastagon benne van a különféle borvidékek ” El organizálásában ” .
  Amióta sikerült a családnak szanálnia a Népszabadságot, gyakorlatilag alig tudunk meg valamit a viselt dolgaikról.

 • Jichak Perlmutter

  Figyelő!

  Petőfi édesapja PetroviCS és nem CH István szerb (származású) mészáros, míg édesanyja Maria Hruz szlovák (származású) asszony.

  A költő nevének magyarosítását a kor fajvédői nem nézték jószemmel és hivatalosan meg is akadályozták: anyakönyvileg nem volt “Petőfi”.

  Ez nem is egyedülálló jelenség a nemzet büszkeségeivel szemben.
  Ugyanígy járt Rózsvölgyi Márk verbunkos és csárdás zeneszerző is [Petőfi barátja], akinek eredeti neve Rosenthal volt: neki sem sikerült hivatalosan magyarosítania. Őt is megakadályozták. Ennek ellenére ma elég sok intézmény viseli büszkén a Rózsavölgyi nevet.

 • Jichak Perlmutter

  Kedves Göllner András!

  A cserebogár színét illetően nem Bendegúz, de mégcsak nem is Petőfi a felelős.

  Eőszöris a természet, mert igenis van sárga is, meg barna is, sőt aprópöttyös, ún. “csapócsere” is amelyen mindkét szín előfordul… Méreteik is fajtától függően eltérnek egymástól… (Kegyetlen kártevők.)

  Másfelől egy népdal, vagy inkább népies műdal a “ludas” benne, amelyet a költő dajkája altatódalaként . i d é z . a Szülőföldemen című versében… Így szól ez a nagyon szép nóta:

  “Cserebogár, sárga cserebogár,
  Nem kérdem én tetőled, mikor lesz nyár?
  Azt se kérdem sokáig élek e,
  Csak azt mondd meg, rózsámé leszek e ?…”

  [Meghallgatható:Béres Ferenc csodás, korhű előadásában a YouTube-n]

  Baráti üdvözlettel JP 🙂

  .

  Ui: Minden bogár rovar (is), ám nem minden rovar bogár…

 • Jichak:
  Ráadásul a cserebogár telisteli van értékes fehérjékkel !

  Lassú lángon, friss vajon megfuttatsz 25-30 hízott cserebogarat, esetleg hagymát kockázol alá, piritóssal isteni !
  Sok nyugger állítja hogy jobb mint a sült svábbogár.

  Csakhát..a cserebogárnak korősszel van itt az ideje, svábbogár meg mindig található…

 • Geyza
  2017 november 7
  2:57 du.
  Azt kimondottan szeretem amikor magadról beszélsz— azt szeretnéd mindenki a te szinteden lenne.
  E szintről kapaszkodnod kell rendesen—lassan illepityu elbújhat melletted.
  Valami nagyon jó helyen voltál eddig–jó a feltöltődésed!
  Mi kibírnánk azt vajon? Vagy ne menjünk olyan szintre?
  Egyre inkább üdvözleteddel!

 • Egyébként szóra sem vagy érdemes!

 • NEMZETI DAL

  (Hanganyag)
  Talpra magyar, hí a haza!
  Itt az idő, most vagy soha!
  Rabok legyünk vagy szabadok?
  Ez a kérdés, válasszatok! –
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  Rabok voltunk mostanáig,
  Kárhozottak ősapáink,
  Kik szabadon éltek-haltak,
  Szolgaföldben nem nyughatnak.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  Sehonnai bitang ember,
  Ki most, ha kell, halni nem mer,
  Kinek drágább rongy élete,
  Mint a haza becsülete.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  Fényesebb a láncnál a kard,
  Jobban ékesíti a kart,
  És mi mégis láncot hordtunk!
  Ide veled, régi kardunk!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  A magyar név megint szép lesz,
  Méltó régi nagy hiréhez;
  Mit rákentek a századok,
  Lemossuk a gyalázatot!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  Hol sírjaink domborulnak,
  Unokáink leborulnak,
  És áldó imádság mellett
  Mondják el szent neveinket.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!

  (Pest, 1848. március 13.)

 • Itt most, 11,22-kor azt írja Figyeló, hogy

  “Ismerem Orban mükodeset kezdettol fogva s tavolsag ellenere. Az eletrajzat is olvastam tobbszor.”

  Korábban még legalább százszor írta itt nekünk, hogy ő nem ismeri Orbán politikáját, meg hogy semmi köze hozzá… Úgy . h a z u d i k . a nagysasszony , mintha aztat is könyvbűűűű olvasná…

  Aztán meg azt állítja, hogy “a felesége, aki “meggyőződéses katolikula, az megteritette Orbánt”…

  Minden esetre, érdekes jelenet lehetett…
  Számomra elképzelhetetlen, hogy hogyan “terítenek meg valakit”, legföljebb az, hogy valakit kiterítenek… Az viszont az ő esetükben már igen kívánatos lehetne…

  Ui:
  Amikor Vittorio Orbanini és Aniko Orbanini lerótták kegyeletüket Göncz Árpád 56-os (halálraítélt) hős, az eddig legismertebb és legnépszerűbb köztársasági elnökünk temetésén, a nagy tömegben onnan lehetett tudni, hogy ez a két renegát hol is tartózkodik, hogy a sötét, becstelen személyük által determinált középponttól számított 10 méter sugarú [20m átmérőjű] körben senki, de senki nem volt hajlandó a közelükben megállni… – De még a fogdmegjeik is a körön kívül meresztették a szemeiket. –
  Itt bizonyosodott be, hogy egy normális társadalmi térben, illetve közegben az ilyen hazug, képmutató, sőt bűnöző maffiozó elemek esetén a normális gravitációs, azaz gömbképző hatást felváltja a taszítás [abominábilitás] ritka, “légüres kört” alkotó, vákum teremtő, avagy ún. pitvar jelensége…
  [E jelenség dógában még szívesen olvasnám Almási Alma kedves fizikus kolleginánk szakszerű magyarázatát is… 🙂 Kérem! ]

 • Figyelő!

  Röhejes, amikor maga azt a fenenagy magyrságát bizonyítandó afféle “ördögűző” zsolozsma gyanánt magyar költők teljes verseit rója föl a KMH kőtábláira, azt gondolván, hogy ím’ így legalább megtudják az új olvasók is, hogy mint migráncs, magácska még 6000km-ről is mennyire is imádja még mindig ezt az árvalányhajas hazáját, ahová bár már rég megtehette volna, mégse tért vissza az első adandó alkalomkor, a rendszerváltáskor, de később se…

  Az persze eszébe sem jut, hogy a maga által tanúnak ide citált komplett versek Idehaza már elemi-iskolai kötelező tananyagok és van köztük olyan is, amelyet még az alsó-tagozatos nebuló is kívülről fúj… De, ez még nem volna feltétlenül baj, csak az, hogy a h e l y e t t , hogy a KMH átlag színvonalához igazodva, csupán az >adott cikk témájába< vágó részleteket . e l e m e z n é, ön mindenki[!] által ismert, egész verseket csap ide a platzra, hogyasszongya; na lássátok, hogy ÉN mekkora, de mekkora nagy magyar vagyok !

  A téma választása sem, pl. itt fent sem, stimmel a cikkben tárgyalt anyaggal. Legalább akkor, mondjuk Petőfitől A XIX. század költőit, vagy az Egy gondolat bánt engemet hozta volna ide nekünk, ahol pl. az előbbiben többekközt azt mondja nemzetünk csillaga az utókor számára is, hogy

  "Vannak hamis próféták, kik
  Azt hirdetik nagy gonoszan,
  Hogy már megállhatunk, mert itten
  Az ígéretnek földje van…"

  Meg arra is figyelmeztet,hogy

  "…Ha majd a bőség kosarából
  Mindenki egyránt vehet,
  Ha majd a jognak asztalánál
  Mind egyformán foglal helyet…"

  Aztán a másik említett versben pedig, váteszként így folytatja a szerb-szlovák származású, mégis legnagyobb magyar, hogy

  "…Pirosló arccal és piros zászlókkal
  És a zászlókon eme szent jelszóval:
  V i l á g s z a b a d s á g …"

  Na kedves Szittyasszonyom, ezt a fönti pár-szál igazi Petőfis árvalányhajat tűzze az magyarosch pártája mellé és a jövöben szemezzen és elemezzen a részletekből, de ne egytálételként elemzetlenül . ba….a . az asztalunk közpére az olvasótársai orra alá. Persze csak, ha egyáltalán akarna is valamit mondani és mégis akadna valami mondanivalója kegyednek mifelénk is.. 😀

  .

 • Kedves Figyelő!

  Az még rendben van, hogy tárgytól eltérő irodalmi idézettel piszkálja a lelkiismeretünket, emlékezésre buzdítrva, csak arra nem emlékszem, hogy anno, úgy hatvan éve, amikor megtanultam a Nemzeti dalt, hogy úgy mint ön, nemzetünk e valóban hatalmas géniusza is anno szintén oda biggyesztette volna, hogy:

  ” (h a n g a n y a g ) “.

  Hiába 60 év az régvóttt, és ha így vótt akkor Petőfi nyilván e technikai utasítással arra emlékeztette későbbi olvasóit de főleg e vers előadóit, amikor Ő ama nem túl kedvező akusztikájú Nemzeti Múzeum lépcsőjéről szabadtéren a tömeg számára nagyon hangosan kellett, hogy felolvassa ezt a mozgósító erejű, tényleg világrengető opuszát…
  Maga, K. Figyelő viszont még az is feltüntethette, illet volna volna csak úgy alulra, hogy
  “Nyomtattatott: Lannderer&Heckenast Nyomdaipari Rt. sajtó üzemében Pesten…”
  Ez legalább annyira fontos lett volna a mű megértéséhez, mint a “hanganyag”, a mondanivalót rendkívül erősítő hatása…

 • Dongoló!

  Landerer és Heckenast nem sima “Rt” volt, hanem Zrt, minthogy akkor, ha már létezett volna a Fiataldemokraták Bűnszövetkezete, nyilván a nyomda is csak egy FidSS-közeli társaság lett volna, azok pedig gazdasági társaságaikban mindig a “Zártkörű megoldásokat” választják… Ez így demokratikus… Amit csak megkaparintanak, kizsarolnak, stb. azt első perctől kezdve, már a kilencvenes években is, azonnal mind Zártkörűvé konvertálják… Ugyan miért is ? 🙁

  .

 • Jichak Perlmutter

  Kedves Gejza! 🙂

  A “csapócsere” pedig porcukorral karamellizálva egyenesen fennséges csemege… Arra azonban feltétlen vigyázni kell, hogy páncélt kellően ropogósra pirítsuk, mert akkor jön ki igazán a kitin bukéja, ami a szomszéd kínai szatócs szerint, rengeteg vi-ta-miny-t tartalmaz… Ő még azt is állítja, hogy cserebogár pajor édes-savanyú mártásban minden eladelek legfinomabbika. Gurmanoknak való lucullusi, ill. konfuciuszi élvezetet nyújt.

  Rossznyelvek asszogyák, hogy Orbánék a . m é g . é l ő . nyugdíjasok kérdésében, a fehérje ellátásuk problematikájának a megoldását látjáka kínai kapcsolatok újjáélesztésében. Tonnaszám kívánnak rendelni a távol-keleti országból szárított csbogár lábat és szárnyat. amely magas rost-tartalma miatt is egészséges, jót tresz jingnek, de a jangnak méginkább…

  A viccet mellőzve, szeretett énektanárom, az akkor 50 körüli Sárpataky Jenő (különös bajusza miatt becenevén: Fóka Rudi) az egyik énekórán az osztályt éppen a kodályi kézjelekkel szolmizáltatta, majd az egyik dal kellős közepén váratlanul megszakítva imígyen szóla:

  – “Erről jut eszembe, szednének a tyúkjaimnak cserebogarat ?
  – …csend – halk vihogás itt-ott…
  – Mit röhögnek ? Komolyan mondom. Fizetek is érte. Darabonként
  20 fillért…
  – majd ugyanolyan váratlanul ahogy az előbb abbahgyta, gyakorlottan lágy kézmozdulatokkal kísérve így folytatta:
  – szo szo mi, szo szo mi, lá szo mi… stb. Azonban minket már a leglíraibb népdal sem tudott volna visszazökkenteni a közben kitört harsány vulkáni röhögésünkből a legfenköltebbnek szánt énekóra költői hangulatába…

  Üdv! Jó hogy ismét itt olvashatlak ! Legalább ekkorát röhögtem a 9:30-as nekem írt szösszeneteden… Köszönöm!
  JP

 • Egy rokonom hosszabb ideig Kínában dolgozott. Eléggé kényeztették a helyiek, mert jó szakember volt, és vitték is mindenfelé. Sok furcsa kaját ettek, de a feleségének a legborzalmasabb élménye az volt, amikor végre valami emberi ételt szolgáltak fel: szilvásgombócot, de a férje hirtelen felkiálltott: Lába van a szilvának! És tényleg lába volt, mert nagy fekete vizicsíborok voltak a “szilvák”…

 • málnaszőr
  2017 november 10
  2:33 de.
  Uram, elnezest, hogy be mertem irni Petofi orokeletu koltemenyet.!
  Tudom, hogy mar elemibe megtaunljak az iskolakban, en is ott tanultam.
  Megigerem, NEM fog tobbet elofordulni, maga maradjon csak a gyulolkodesnel, tarsaival egyutt!

 • Don Golo
  2017 november 10
  3:20 de.
  Elnezest, hogy megzavartam lelkinygalmat. Nekem csak Petofirol ez jutott eszembe es azt hittem, mindenki orulni fog annak, hogy itt olvashatja.

  Azt mondjak, hogy a ” a jo pap is holtig tanul!”
  Mivel mar a masodik akinek nem tetszik egy kis irodalmi idezet, tehat a jovoben ettol eltekintek!

 • Figyelő!

  Észrevételem, nem általában a költői idézetekre – mert azoknak nagyon is helye van a “sportszerű” vitákban – hanem . t e l j e s . k ö l t e m é n y e k . átmásolására vonatkozott. amelyek így egészükben csak bezavarnak. Ha nem direkt tette, akkor jó…

  Ugyanis, ezzel az erővel az egész János Vitéz eposzt ide másolhatta volna.

  Idézzen csak továbbra is, de legföljebb a témába vágó szakaszokat… 🙂

This site is protected by Comment SPAM Wiper.