Luxemburg grófja az Operett Színházban

2017 november 6 3:39 du.5 hozzászólás

A Luxemburg grófja az operett irodalom egyik legmulatságosabb története, amelyben a gazdag, szenilis vénember, Sir Basil szerelmével üldözi az ünnepelt énekesnőt, Didier Angèle-t, akit persze sokkal jobban érdekelnek az éhenkórász, fiatal művészek. Közülük is leginkább René, aki váratlanul értesül róla, hogy Luxemburg grófja lett, s ezt a címet egy névházasság formájában azonnal el is adja Sir Basilnak… A meglepetésekkel, cselszövésekkel és szerelmi párviadalokkal teli, szellemes és fordulatos történet Lehár Ferenc olyan örökzöld melódiáinak szárnyán jut el a kötelezően boldog végkifejletig, mint például a Polkatáncos, vagy a Szívem szeret. A Budapesti Operettszínház és a Kaposvári Csiky Gergely Színház koprodukciójában, Somogyi Szilárd rendezésében készülő előadás koreográfusa Barta Viktória, díszlettervezője Túri Erzsébet, jelmeztervezője Cselényi Nóra.
Dolhai Attila – René

György-Rózsa Sándor – René

Fischl Mónika — Angele
Lukács Anita — Angele
Frankó Tünde — Fleury
Vermes Tímea — Fleury
 
Kerényi Miklós Máté — Brissard
Laki Péter — Brissard
 
Szendy Szilvi — Juliette
Simon Panna — Juliette
 
Kálloy Molnár Péter — Sir Basil
Földes Tamás — Sir Basil
Kálid Artúr — Lord Lanchaster
Langer Soma — Lord Lanchaster
 
Oláh Tibor — Lord Winchester
Vanya Róbert — Lord Winchester
 
Magócs Ottó — Lord Worchester
Pálfalvy Attila — Lord Worchester
 
Siménfalvy Ágota — Bírónő
Papadimitriu Athina — Bírónő
 
Melis Gábor — Londiner, Lakáj
Péter Richárd — Londiner, Lakáj
 
Szegedi Andor — Anyakönyvvezető
A. M. Willner és Rob Bodanczky
Libretto
 
Lehár Ferenc
Zeneszerző

Rendező: Somogyi Szilárd

Fotók: Gergely Bea

 

5 hozzászólás

 • Szerencsétlen egybeesés a fenti cikk, meg a színházban kitört botrány ügye. Az Oscardíj-osztó Harvey Weinstein szexuális bűncselekményei begyűrűztek hozzánk is, előbb a Vígszinház volt igazgatója bukott meg, aztán Kalmár Péter borította a bilit az Operett igazgatójára, Kerényire. Először csak zsidó belvillongásnak tűnt a dolog, de mára tömegesen jelentkeznek az áldozatok.
  A magyarság amúgy is mélyen megveti a zabolátlanul liberális művészvilágot, hát reménykedjünk, hogy egy tisztulási folyamat megkezdődik.
  ……..
  https://444.hu/2017/11/07/az-operettszinhaz-azonnali-hatallyal-kirugta-kerenyi-miklos-gabort

 • Én nem hiszek ezekben a botrányokban !
  Szerintem nagy részük kitalált,felfújt dolgok,esetek.Valamikor e ” sértettek” nem kerültek színpadra,szerepre,stb.és bepróbálkoztak az ” illetékes elvtársnál” és most évek múlva visszájára fordítják az eseményeket és a volt főnökük nyakába borítják a bili tartalmát. Nem ?
  Nem jól látom üdvözletével?
  A cikkben megfogalmazottak -mint máskor is-tükrözik a szerzője felkészültségét,szaktudását.Élvezet volt mindig elolvasni,bár nem mindig reagált az ember rá , mert” elragadták az “illepityu-féle stílusban” írók magasságos hevülete ,mely a mélységekbe taszította a hozzászólásokat.
  A tiszta gondolatok üdvözletével.

 • A “szerző felkészültségét és szaktudását” nekem is könnyebb lenne elismerni, ha egy cikk tárgyát képezhetné, miként fenyegették meg a társulat tagjait az Operett testületi ülésén, és kiderülne, hogy a tánckarba való felvételen milyen kritériumoknak kell megfelelni és ki dönt a kérdésben. Tudtommal a hölgyek között egy!! balettképzésen átesett leányzó van csak, neki is parancsba adták, hogy vegye vissza a tánctudását, mert nagy a kontraszt a többi szereplővel szemben.
  …..
  Azon, hogy sok év elmúlt, ne csodálkozz, nincs az itt szereplőknek máshol munkahely, ezért mindenki elvisel mindent.

 • Ha már sikerült Lehár Ferenc örökbecsűjéhez hozzáfűzni gondolatokat, hozzáfűzném a magamét is:

  Kirobbant a botrány az ELTE-n is, ott szexuálisan abúzált a dékán, a panasztevő dolgozót először hibáztatták, mert miért is nem rúgta torkon az illetőt, majd falaztak a profnak.

  Ma már az etikai eljárás nyomán elbocsájtották a 62 éves Mikonya György dékánt, mert bebizonyosodott, hogy “visszaélt valós hatalmi helyzetével, megsértette a panaszos emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét. A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások (anélkül is, hogy azok kifejezetten erőszakosak lettek volna) a panaszosban félelmet és szégyenérzetet kelthettek.”

  Így megy ez manapság Hungáriában.

 • Orsós Elemér

  Mindig akkor kell adagolni a mákonyt a plebsznek, amikor valami sunyi átverés fog következni!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.