Lázár János és a tao

2017 november 17 8:48 de.14 hozzászólás

„Érdekes döntések születnek a Kúrián a taóval kapcsolatban” – jelentette ki Lázár János a csütörtöki kormányinfón.

Ez az érdekes döntés valójában azt jelenti, hogy a Kúria határozata értelmében a kluboknak el kell számolniuk a társadalmi adó alól felszabadított pénzekkel, vagyis nem lehet eltitkolniuk, hogy mire költötték a támogatásokat.

Lázár János szerint tehát az lenne a nem érdekes döntés, ha a Kúria, – és az azt megelőző összes bírói szint – azt mondta volna ki, hogy nem kell elszámolni ezekkel a pénzekkel.

Költsétek csak rendületlenül drága barátaim, használjátok kedvetek szerint, vegyetek rajta, amit a szemetek, szátok megkíván! Ez lenne a nem érdekes döntés Lázár János szerint. Ha a futballkluboknak, élükön a felcsúti klubbal, amely messze a legtöbb támogatást kapta, nem lenne semmiféle titkolnivalójuk a tao-pénzekkel kapcsolatban, akkor nem várnák meg, míg bíróság kötelezi őket arra, hogy elárulják, mire mentek el a milliárdok, hanem az első kérdésre megválaszolnák, hogy mire mennyit költöttek.

Sőt, meg sem várják, míg valaki megkérdezi tőlük, hanem maguktól a nyilvánosság elé tárják, hogy mit vettek az adófizetők pénzén. És akkor még azt is feltételezhetnénk róluk, hogy nem az Orbán Viktor október 23-i beszédét meghallgatók utaztatására és egyéb fölöslegességekre költötték a pénzt, hanem arra, amire eredetileg kapták.

Például kiváló edzőkre, akik a tehetséges fiatal futballistákból jó játékosokat nevelnek. Öltözőkre, mezekre, cipőkre, labdákra és minden olyan szükséges dologra, ami ahhoz kell, hogy a magyar futball újból a – nagyon – régi fényében tündököljön.

Merthogy ettől jelenleg fényévekre vagyunk. Nem akarnám egyedül Lázár János nyakába varrni a kudarcokat, az Andorra és Luxemburg elleni vereségeket, a Feröer elleni szánalmas döntetlent, de ameddig Lázár János érdekes döntésnek nevezheti a Kúriának azt az ítéletét, mely közpénznek nevezi azt a pénzt, amit a köz adott a futballkluboknak, addig nem várható, hogy jobb lesz a magyar futball és jobb hely lesz Magyarország.

Föld S. Péter

14 hozzászólás

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Lázár kihasználva a lehetőséget mindehhez hozzáfűzte, hogy „van egy bíró a kúrián, aki mindig a kormány döntései ellenére hoz döntést, az pedig a személyében sértett Baka András korábbi főbíró”, akit csinált indokkal (ezt én mondom) éppen ők távolítottak el a kifogástalanul végzett hivatásából és – ezt már a miniszter nem tette hozzá – a Strassbourgi Bíróság ítélete helyezett vissza a Kúria személyi állományába – de már nem az eredeti főbírói állásába, mert azóta megváltoztatták a jogszabályokat…

    Tehát így triblizik Orbán Machivelli etikája szerint:
    Már előre kíszámítva elkövet egy súlyos jogsértést, majd mire az ügyben a felebbviteli legfelső fok végre döntést hoz, addigra átszervezés stb. folytán helyreállíthatatlan lesz az eredeti állapot… [Így rúgott ki többszáz, az Ő útjában lévőnek tekintett bírót ez az egykori „fiataldemokrata”.] És persze mindezt előre be, illetve kikalkulálja, s hogy végül mégis az övé legyen az utolsó szó beavatkozva a „független” bíróság ítélethozatalába, minisztere útján még támadást intéz a szmára renitensnek minősített, a saját igazáért is kiálló bíró személye ellen.

    Vajh a magyar bírói kar ezt, a bíró szabadság terhére gyakorolt súlyos politikai nyomást, meddig tűri még sztrájk nélkül..? 🙁

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Orbán Vezér kínai neve: T A O . C E . T U N G .

    .

  • Parács Péter Pál

    Nos ezen cikkhez nem tudok hozzászólni. Nekem ez „magas” mindaddig amíg a KÚRIA és a törvénykezés nem világít rá az un. „devizahitelesek” banki projektjére és nem világosítja fel a macikat, hogy abban a bizonyos málnásban nem is lehetett volna málna, de még az országban sem volt, sőt ami tartalék esetleg volt az is Petőfit követi a ködben.
    Fel”cs”út és Le”cs”út, azaz fel is út, meg le is út, abszolút csődhöz a devizahitel a kiút. Sőt nem ámítás, nem csalás, de még valutát sem látsz és mégis garantáltan beszámítjuk neked forintban átszámítva a mi árfolyamunk
    szerinti törlesztő részleteket.
    Szóval inkább Felcsút, mint fedél nélkül maradni örök adósságban.

    PPP

  • tisztelthölgyeimésuraim”
    2017 november 17
    12:28 du.

    Orbán Vezér kínai neve: T A O . C E . T U N G .

    Nagyon jó, de szerintem az alábbi még jobban megközelíti

    T A O . C E U . T U N G .

    .

  • Parács Péter Pál
    2017 november 17
    3:52 du.
    Be fog rosalni az erolkodestol, mert rossz helyen rosszaknak, joval peldakozik!

  • A cikkről: Valóban, ha már valami nem tök rossz, tök maffia szerű, az jó hír.. Még abból is kevés van sajnos.

    Tisztelt.. : tiszta kép az ocsmányságról.. legalábbis az egyik részletéről, mert Polt vezérről még nem is szól. Aki kambodzsaiul Pol Poter:)
    Besancon: lol

  • „..ameddig Lázár János érdekes döntésnek nevezheti a Kúriának azt az ítéletét, mely közpénznek nevezi azt a pénzt, amit a köz adott a futballkluboknak,…”

    Szerintem meg, még csak nem is a köz adta – hanem egyszerűen egy önkényes döntés eredményeként elvették azt a köztől, azaz maguk határozták meg hogy a köztől ellejmolt pénzt mire költsék! Volt beleszólása a „köznek”? Nem, tehát akkor nem is a köz adta – az a kijelentése Orbánnak, miszerint „azt a vállalkozók termelték meg, ők döntik el, hogy mire költsék, kinek adják” akkora pofátlanság és jogellenesség, hogy ihaj! Attól ugyanis, hogy minden gazemberségük előtt hoznak egy csakis rájuk és esetükre „passzoló” törvényt mellyel megpróbálják legalizálni az épp soron következő jogsértést, attól az még pofátlan lopás a köbön. Tényleg érdekelne, ha egy csomó kisvállalkozó, és adózó polgár (sem) fizetné be az adóját, mondván, hogy azt ő termelte meg és mondjuk neki most más az elképzelése annak felhasználásáról minthogy befizesse az a NAV-nak, akkor vajon Orbán miből osztogatna olyan bőkezűen ahogy teszi – üres lenne a kasza?
    Amit pedig Baka Andrással ill. úgy általában a birói karral tesznek, ill. tenni próbálnak, az tényleg arcpirító! Lázár egy közszolga aki – állítólag – jogvégzett ember, de ha nem lenne az, akkor is tudnia kellene, hogy neki mint kormányzati tisztség viselőjének nemcsak, hogy nem ajánlott, de egyenesen tilos is „hatalmi pozícióból” az igazságszolgáltatást, azon belül bírókat és ítéleteiket minősíteni, amennyiben döntéseik ellentmondanak az ő és társai, azaz a kormányzat elképzeléseinek, egyéni érdekeiknek! Az is erősen visszatetsző amikor pusztán a „köz nyomására” ill. a „népnek nem tetsző ítélet” ellen emelnek szót és bírálgatják, szedik azt szét ízekre a közvélemény előtt, ezzel is hiteltelenítve a bírói döntést és magát az igazságszolgáltatást- de úgymond oda legalább nem fűzi különösebb érdekük! Ám most – gondolom magukból kiindulván – feltett szándékuk, hogy sulykolják az agyakba, Baka A. pusztán egyéni sérelme miatt ítélt úgy ahogy, mert ha nem lenne „megsértve” akár másként is dönthetett volna! Hogy másként? Ez ilyen egyszerű szerintük – naná, hát ahol a mezőkövesdi polgármester aki véletlenül épp a NAV elnöke, csakúgy odaszól a MOL-nak, hogy drága a benzin az adott térségben, nosza csökkentsék – és azok meg is teszik (még maga Orbán is megdicsérte a leleményes polgit) és egy csöppet sem érzik úgy az illetékesek, hogy ez bizony koránt sem olyan egyszerű mint gondolnák – akkor miért is érezne gátlást a Fidesz „okos embere” az ítélet közönséges és igen konyhanyelven történő lefordításán? Az meg különösen tetszik emennyiben Lázárról esik szó „meghatározó körökben” róla az általános közvélekedés az, hogy „…hát, igen, de azért ő más…A Lázár legalább okos, neki legalább esze van, stb nem annyira ostoba mint a többi…” Miért is nem ? Mire van esze? Ja, hogy rafináltabb, ravaszabb és szerintem egyértelműen pimaszabb mint a többi (ami nem akármi, igencsak emberes meló lehet a többieket túlszárnyalni e téren)A gátlástalanság nem tévesztendő össze a „jobb modorral” és az esetleges okossággal – Lázárnál nem csak rezeg a léc, már rég leesett!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    A cikkből nem világlik ki eléggé, hogy a TAO* az KÖZPÉNZ !

    – EZT MONDTA KI A KÚRIA .

    szemben a FID SS eddigi titkolódzó gyakorlatával, amely nem győzte azt bemesélni a magyar közvélemény – amugy is tájékozatlan – fülébe, hogy a TAO, az nem közpénz.

    Azt a hazugságot hintették szanaszét, hogy amikor az adó egy „magánvállakozás döntése” folytán egy sportegyesület zsebébe vándorol, onnantól fogva az adó átalakul magántőkévé, ergo már nem is közpénz.
    ˙

    .

    .

    * TAO:
    Egyes látvány-sportklubok részére „átpasszolt” társasági adó.

  • KIDERÜLT;

    hogy a Fid-SS-es önkormányzat Balatonfüreden a TAO-PÉNZBŐL

    „tehetséges gyermekeknek” tavaj felépített ifjúsági sport

    KOLLÉGIUMOT ebben az évben WELLNESS SZÁLLODAKÉNT MŰKÖDTETI

    Nem mondom, ez aztán a tehetség !!! ))) 😀 (((

    .
    .

    Ui:

    Újságírói (Hír TV) kérdésre Stróman Lőrinc is megmondta, hogy

    „igen, Orbán barátsága is beletartozik a tehetség fogalmába”.

  • „Tisztelthölgyeimésuraim” 12:25

    „…A saját igazáért kiálló bíró, Baka András…”

    Baka András legfelső bíró úr elsősorban nem a maga igazáért állki, sőt egy ítélet során nem is „kiáll”, hanem csupán többed magával az igazság nevében a törvényeket alapul véve ítéletet hoz, vagyis a munkáját végzi.

    Hogy aztán ezzel átvitt értelemben a saját igazát is védi, az az ügy (a cikkben ismertetett) szempontjából mellékes. Azt csak Lázár János, egy jogásznak végzett mákvirág szertené úgy beállítani.

    .

  • „Tisztelthölgyeimésuraim” 11:04

    Erre mondták Pesten anno, hogy „ügyes!”. Persze,”sporttámogatás”:
    Ezzel fizeti ki a Vezér az Őhozzá lojális harcostársakat, a többi jutalomat váró jobbszélsőt, centerhalfot és más tányérnyalókat is…

    Az eredeti Führer pedig azt kiabálta az ilyen relamálók felé, mint amilyen magam is vagyok, hogy
    „mégis mit gondolnak maguk, másképp hogyan jutalmazhatnám meg a nehéz időkben hozzám hű bajtársakat !?”*
    ˙

    .

    .

    * Hermann Ruschning: Hitler bizalmasa voltam (Kossuth 1978.)

  • Lázár János és Tállai András tanult szakmája:

    a . T A O L Ó G I A .

  • Dubois! 2:58

    Mostmeg az DERÜLT KI, illetve azzal egészül ki az info, hogy a l o p o t t . 5 0 0-m i l l i ó . közpénzből, vagyis TAO.ból kollégiumnak álcázott, hivatalosan – azaz a netes hirdetéseikben – már négy-csillagos szállodának{!} bevallott létesítményt a
    Magyar KÉZILABDA Szövetség rendelte meg, melynek elnöke a . K M H . néhány nappal ez előtti cikkében bizony az oly sokszor negatív előjellel emlegetett KOCSIS MÁTÉ, Józsefváros szegény-üldöző polgármestere…

    .

  • kiegészítés:

    A cikk címe; Összekötötte egymással az emnbereket (XI.14)