A nő, aki egyszer még nagyon fogja szégyellni magát

2017 november 22 5:27 du.26 hozzászólás

Lesz még idő, amikor majd nem az lesz, ami most van, hanem, valami egészen más. És akkor ez a nő, aki már a képen sem látszik felhőtlenül boldognak, előáll a történetével.

Elmondja, hogy fiatal volt, kellett a pénz.

Nem tehetett mást, parancsra tette. Megmondták neki, hogy mit mondjon.

Ha nem ő mondja, mondja helyette más. És mi még mindig jobban jártunk, hogy ő mondta, mert mások még nála is rosszabbul mondták volna.

Értsük meg a helyzetét, mondja majd ez a nő, aki egyszer még nagyon fogja szégyellni magát. Kiadásai vannak, költségei. És a megélhetés is egyre drágább. Menjünk csak ki a piacra, nézzük meg, hogy mennyibe kerül egy tojás.

Számtalan magyarázata lesz, mentsége egy se.

Nem lesz egyedül a történetével ez a nő, aki, ha majd egyszer nem az lesz, ami most van, nagyon fogja szégyellni magát. Sorra jönnek majd elő a megvezetettek, akik igyekeznek elhitetni magukkal, hogy jó ügyet szolgálnak. És persze azok is, akik sajnálják a történteket, és megpróbálják jóvátenni

És akkor mi, akiknek nincs okunk arra, hogy szégyelljük magunkat, legföljebb magunk előtt, amiért nem voltunk elég hangosak és érthetők, és nem mondtuk el elégszer, amit állandóan mondanunk kellett volna, nem mondunk majd semmit. Mert mit is mondhatnánk, egy olyan korról, amikor cserben hagytak bennünket a szavak.

Föld S. Péter

26 hozzászólás

  • ÁÁááá so’se fogja magát szégyelleni.
    Amint tellik-múlik az idő, egyre inkább bemagyarázza magának hogy helyesen csekedett.
    Kifogásokat, mentségeket kezd el keresni hogy felmentse saját magát saját maga előtt.
    És sikerülni is fog nekije, erre mindenki akár mérget is vehet…

  • Sok mindent jó volna tudni.
    Pl.
    Először is ki a nő-
    Mit mondott.
    KInek és mikor stb.
    Majd ezután besyélgethetünk a „cikkről”

  • Figyelőkém nem tökmindegy hogy mit mondott?
    A „TV2”-ben csak egyfélét lehet mondani.
    És jól tudjuk mik azok amiket ott lehet mondani.
    Az sem sokat számít ki mondja.
    Az számít hogy mondja.

  • Kedves Péter barátom, ebben most nagyon tévedsz;
    Hogy szégyenleni? Na azt nem! Nem az a típus! Hogy hadoválni fog mindarról, amit felsoroltál az is várható!
    Szégyenkezni csak mi fogunk (bár szerintem vagyunk egy páran, akik már most is így vannak vele), hogy ismét hagytuk, hogy ismét így legyen! =))

  • FIGYELO;

    Nezzen a kepre. Kit lat az elkepzelt TV screenen?

    Azt probalja a szerzo jelezni hogy talan a reporter szegyelne majd magat amit jelent a hirekben az illetovel kapcsolatban.

    De valojaban gyereekes, mert neki semmi koze ahoz amit olvas az elotte levo TV camera folott.

  • Javitas az elobbi soraimnak a Figyelohoz cimzet elottire.

    Pont most van a 11 orai hirekben hogy a US noi-torna csapat orvosa nem 20, hanem 40 evi duthival all szemben, mert 145 tornasz lanyt molesztalt a multban.

  • Bizony meglepett, hogy Péter ilyet írt. Szégyellni? Ez olyan, mintha a azt mondanánk, hogy a fő trolljaink is szégyellni fogják magukat és megkövetnek minket:)
    Akkor jön majd a köpönyegforgatás, a relativizálás, stb..
    Könyörgöm, még a Fidesz fő disszidensei se szégyellték magukat, akik igen okos, magasbeosztású fidesz vezetők voltak: Illés, Ángyán, Hadházi, mostmár Navrasics is..

  • Mikor hazament, sokan szapultak. Bantottak mert elment, hogy visszament, hogy oreg es csunya, meg az anyasagat is megkerdojeleztek. Mindig megvedtem, joga van mindehez, varjuk ki a veget. Hat cserben hagyott, lejarattam magam a vedelmevel, eladta magat. Remelem megeri neki.

  • Figyelo A holgy a szerencse kegyeltje, aki ferjevel jol meggazdagodott a mediabol. Ertheto okokbol elhagytak az orszagot, majd sejtheto okokbol hazament es jo penzert arcot adott az aljas propagandanak. Anyagilag ertheto, erkolcsileg lenullazta magat. Azt tudjuk, nem dontheti el mit mondjon, de nem kotelezo mondania. De ezek szerint van az a penz.

  • A magyarok nacionalizmusának gyökere a szellemi képzetlenség.
    A bezártságukban a védekező reflexeik csak erősödnek, a külvilág egyre fenyegetőbb lesz, ami egyre durvább és nacionalistább indulatokat, gyűlöleteket vált ki. Bizalmatlanságukban befelé fordulnak, eltávolodnak a külvilágtól, aggresszívvé válnak a kihívásoktól való félelmük miatt.
    Óriási nagy szégyen és gyalázat a világ előtt ahogy ez a nép együgyűen hagyja, hogy újból a fasizmus martalékává váljon. Semmit sem tanult a ‘dicsőséges’ múltjából.
    Bizony, engemet is cserben hagynak a szavak, hogy kellően ki tudjam fejezni szülőföldem mai megvetendő, alávaló helyzetét.

  • Nem gondolom, hogy valaha is szégyellni fogja mint ahogy nyilvánvalóan most sem érzi, mennyire ciki amit csinál! Egyszerűen úgy fogja fel mint egy „munkát” és úgy is fogja magyarázni, ha majd arra kerülne a sor! Majd elmondja, hogy „mennyire külön tudta választani a hivatást a magán véleményétől” sőt, még ki is húzza magát hogy ő milyen racionálisan szemlélte a világot! Jobb esetben, ha egyáltalán magyarázkodni kezd valószínű ezt teszi, de nem kizárt, hogy egyszerűen „lelép”, ahogy szokta volt csinálni, hiszen addig is ismeretlen helyen éltek valahol külföldön, míg nem szerződött a Vajna TV-hez, erősen titkolva tartózkodási helyüket! Számomra teljesen érthetetlen módon, hisz sem Palik L. sem Marsi A. személyükben nem bírtak akkora jelentőséggel, hogy megérte volna külön figyelni pl a siófoki házukat, vajon feltűnnek e néha napján vagy sem, mégis akadt bulvár aki ezt tette!
    A család állítólag visszament külföldre, csak az anya ingázik néha hétvégeken – de hát havi 2 millió nagy pénz ahhoz, hogy erkölcsi okokból lemondjon róla egy Marsi A. formátumú köznapi személy! Gondolom az esetleges „lelkiismeret furdalását” eleinte elnyomta, később talán már nem is voltak aggályai arra vonatkozóan, hogy helyes – e egyáltalán amit tesz! Marsi már nem fiatal, de azt, hogy lehúzza a rolót, még korainak tarthatja, azonkívül „bölcsen” tudta, hogy még egy ilyen lehetősége nem adatik, és a már említett 2 millió/hó sok mindent képes árnyalni! Neki végül is majdnem mindegy, hogy a kétfejű borjúról, vagy Soros anyjáról olvas híreket, mint ahogy történt pár hónapja, hát nem zavartatja magát – mindezt csak feltételezem persze, és nem tudom.
    De! Mi van, ha hiszi is amit mond – mert ha Gizi néni, meg Bála bácsi annyiszor hallja azt a sok baromságot amit a TV2 naponta sulykol, hogy végül is törvényszerűen elhiszik, miért ne lehetne a nem túl intelligens és okos nő benyomását keltő Marsinak is ez a „meggyőződése?”
    Jelenleg tehát nem magyarázkodik – később pedig ha netán változnának a dolgok, majd elmondja, hogy mennyire megvolt vezetve- végül is a történelem ismétli önmagát…!

  • Figyelő! Kérdezi, „mit mondott a nő ?”

    Azt mondta, hazudta, ami nagybetűvel ott áll a képernyőn.

    .

  • Földes urnak nem kellene szégyellnie magát, nyugodtan kimehetne az utcára tüntetni, hallatni a hangját,- harmadmagával. (Mécs Imre is mindig partner lenne…) Alig tévedek, hogy őt láttam az Oktogon közepén az Orbán beszéd után október 23-án. Le is állt a villamos forgalom, a rendőrök meg tűrték, mert hátha a CNN a „brutalitásról” tudósított volna. Csak ne essen….

  • George Soros vs Orbán-kormány = kulturharc

    Az (ultra)liberális nyílt társadalom eszméjének képviselőinek a csatája ez a nem csak magyar (ultra)konzervatívokkal.

    Semmi meglepi, ki-ki a maga eszközeivel hadakozik. Soros a dollár milliárdjaival (az ngo-ival, a globális sajtó- és politikai-befolyásolásával). Orbán a plakátjaival és „nemzeti konzultációival” küzd.

    A nacionalista konzervatív Dávid harca ez az internacionalista (ismerős kifejezés-:) Góliáttal.
    A bibliai történet szerint Dávid győzött egykor. Lesz-e ismét Dávid-győzelem vagy Góliát diadalmaskodik most? Még nem tudható, csak sejhető.

  • György Molnár

    Pontosan illik a férjéhez……Similis simili gaudet, magyarul „két bunkó egy pár”……

  • Mi a bátorság? Erre kereste a választ a női WMN magazin, aminek szerkesztősége meghirdette Magyarország legbátrabb női címet két kategóriában. Az olvasóktól beérkező javaslatok és végül a szavazatok figyelembevételével szerkesztőségi döntés alapján, e héten kedden, a díjkiosztó gálán mondta el a főszerkesztő D. Tóth Krisztina a következőket a bátorság fogalmáról:

    Menni a félelem felé akkor is, ha van vesztenivalód, és nem hátat fordítani. A bátorsághoz nem kell más, mint húsz másodpercnyi zavarba-ejtő kurázsi. Mit lehet tenni húsz másodperc alatt? Meg lehet menteni egy életet, szembe lehet nézni saját halandóságunkkal, meg lehet nyomni egy entert akkor is, ha azt mondják, ne tedd, ne vágj bele, nem érdemes. (ez utóbbi utalás arra, ahogyan őt leakarták beszélni az internetes magazin megalapításáról)

    Húsz másodperc elég ahhoz, hogy szembenézz a hatalommal, a zsarnokoskodókkal, akár a puskacsövekkel. A bátorság tehát nem más, mint menni a félelem felé akkor is, ha van vesztenivalód.

    Sokaknak nincs ma Magyarországon húsz másodpercük, Marsi Anikónak sincs.

    (a díjakat „Civil” kategóriában Németh-Kiss Pálma jegyző, aki az őt szexuálisan abúzáló polgármestert följelentette nyerte, a „Közéleti” kategóriában Al Ghaoui Hesna újságíró-író, aki Debrecenben született és Salgótarjánban nevelkedett szír-magyar orvosszülők gyerekeként, és aki elsősorban a konfliktuszónákban készített riportjaival vált ismertté, valamint harcosan kiáll a súlyosan leegyszerűsített migráció témája ellen)

  • Mr.Adam, eltuntette megjegyzesemet,amiben SEMMI tiltott megjegyzes nem letezett.
    De kozolte a „javitas”-omat egy egyszeru adaton.

    Mit ohajtott azzal tenni ?

    Talan ottan, maguknal is (Kanada es Magyarorszagon) problemakat jelent a jelzett magatartas ?

  • Ugye a hölgy milyen műsorral került be a köztudatba?

    Bulvárműsorral az egyik kereskedelmi csatornán. A műsor célja a szenzációk bemutatása volt, a legszélesebb értelemben. A súlyosan beteg gyerekektől kezdve az aktuális celebek kiskutyájának legújabb divat szerinti ruha-összeállításáig.
    Ez nem szégyen?

    Ami a rendszer kiszolgálását illeti. Sok rendszerváltás volt már Magyarországon csak a 20. században is. Utána mindig volt valami takarítás, de tökéletesen úgyse sikerül.
    Aztán az se mindegy, hogy valaki egy rendszerben megtűrt volt, tiltott vagy támogatott.

  • Geyza, Bánfi, Pityi Palkó stb.
    /Bánfi Úr, helyében, okosabban bánnék a „disszidens” kifejezéssel/
    Föld S. még korrektnek is nevezhető mert,mert nem nevesíti az irigyelt kolléganőjét…
    Bár, ha valaki tudja hogy lehet negyven évig elvtelenūl, ez pl ha egy munkakört.. az Péter Bácsi, aki nem megy a szomszédba egy kis orbánozásért..
    – Igen, tudom Galsaitól, hogy egy „humorista” humor deficittel, ide juthat, ami szánandó !
    Drága Péter Bátyám !
    – Eljátszom, a gondolattal, hogyha Önt felkérnék egy ilyen kereskedelmi TV-s munkára, min gondolkodna ?
    – Igen, ez a kolléganő, a munkáját végzi, (amit Ön sem vitat) itt Kanadában senki sem tud a létezéséről… de a szakmai irigység teljesen rendben van…

  • Geyza, Bánfi, Pityi Palkó stb.
    /Bánfi Úr, helyében, okosabban bánnék a „disszidens” kifejezéssel/
    – Föld S. még korrektnek is nevezhető mert,mert nem nevesíti az irigyelt kolléganőjét…
    Bár, ha valaki tudja hogy lehet negyven évig elvtelenūl, szolgálni egy munkakört.. az Péter Bácsi, aki nem megy a szomszédba egy kis orbánozásért..
    – Igen, tudom Galsaitól, hogy egy „humorista” humor deficittel, ide juthat, ami szánandó !
    Drága Péter Bátyám !
    – Eljátszom, a gondolattal, hogyha Önt felkérnék egy ilyen kereskedelmi TV-s munkára, min gondolkodna ?
    – Igen, ez a kolléganő, a munkáját végzi, (amit Ön sem vitat) itt Kanadában senki sem tud a létezéséről… de a szakmai irigység teljesen rendben van…

  • Velheto lenne talan hjogy az a TV allomas kozolkte,ill. megismetelten kozvetitette a „60 minutes interview”-t Steve Kroft-al ?

  • PITYI PALKO megjegyzese es meglatasa igen tisztan es realisan orta le a jelen ottani helyzetet !

  • De egy masik hsz altal adva, hogy
    ‘ nem szamit hogy ki mondta, vagy hogy mit mondott, sem hogy hogyzan mondta’.

    De hat akkor hogy a feneben lenne bar ki is kepes barmi velemenyt, meg-jegyzest adni azon, vagy barmi mason is ?

    Nem csoda hogy a hsz-ok zome oszhangzo gyulolkozesek teljesen figyelemen-kivul hagyva az alany lenyegeit.

    Hajra magyarok ! Az az igazi magyaros velemny-nyilvanitas, akar csak maga a cikk.

  • NAGY ISTVAN kozolte a wblap cimet, kattiontottam, de semmi abbna amit barki is, fokent a KMH reklamazhatonak talalna abban.

    Sot meg az illeto ur nevet sem emliti. Csupan mint a milliardos inditt ellen-kampanyt aki a Nyilt Tarsadalom financirozoja es inditvanyozoja.

    Hat mi a fene abban ami nem tetszene barkinek is aki a napi hireket remelne tudadava tenni ?
    Az jelent meg azon nap vilagszerte a hirekben.
    Mi szegyenkezni valo lehetne abban ?

    Kepes lenne barki is ertelmes es tiszteseges valaszt nyujtani arra ?

  • Navracsics biztos fertőzést kapott!?