Molnár Ferenc: Az ördög a Karinthy Színházban

2017 november 23 12:43 de.0 comments

Vajon ki ez a monoklis, gunyoros, titokzatos úriember, aki egy festőműterem foteljéből emelkedik ki, a kandalló lobogó lángjai mellől. Ő Molnár Ferenc a világhírű Vagy csak egyik legsikerültebb vígjátékának hírhedt címszereplője? Legyen elég ennyi: ő Az ördög. Akkor jelenik meg, amikor a helyzet a legkényesebben kétértelmű. A gyönyörű Jolán a fiatal, jóképű szerelmes festő műtermében festeti magát! Fülledt az erotika. Az ördög azt sem tudja mivé fajul a helyzet. Ám most majd minden kiderül. Ezután Jolán a gazdag, elegáns férje karján egy estélyre megy. Az előkelő társaság a bűn melegágya. Vajon Jolán belépője estélyi ruhát takar, vagy csak a vágytól tüzes, csupasz testét? Csak szereplőink tudják a választ. No, meg minden titkok tudója: a író? szerző. Aki talán maga Az ördög. A Karinthy Színház régi-új bemutatóján minden lepel lehull. Voila!

(forrás: színház)

Balikó Tamás színész-rendező életében négyszer rendezte meg Az ördög című darabot,  itt olvashatják a vele készült  interjút:

http://vivalamusical.hu/interjuk/az-ordog-interju-baliko-tamassal

/ Balikó Tamás 2014. november 30-án elhunyt /

A 2017.november 24-én bemutatásra kerülő darabot Balikó Tamás rendezése alapján színpadra alkalmazta SZABÓ P. SZILVESZTER

Játsszák:

László  —  Schlanger András

Lolán  —  Gubás Gabi

János  —  Szabó P. Szilveszter

Az ördög  —  Földes Tamás

Elza  —  Balázsovits Edit

Selyem Cinka  —  Balázs Andrea

András  —  Honti György

 

Művészeti vezető: KARINTHY MÁRTON

Fotók: Gergely Bea

 

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.