Szakonyi Károly: KÉT NŐ a Játékszínben

2017 december 4 12:47 de. Szakonyi Károly: KÉT NŐ a Játékszínben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Cekkerdráma — Ősbemutató

 

Nóra: Zsurzs Kati
Edina: Tóth Enikő

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlet: Krisztovics Sándor
Jelmez: Fekete Györgyi

Rendező: Cseh Judit

Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután… Majd télen, tavasszal, nyáron… Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan az esőtől. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába… 

A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról…  

Szakonyi Károly, többek közt Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró dramaturg a kortárs magyar irodalom kikerülhetetlen alakja. Az 1970-ben bemutatott Adáshiba a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta. 
Szakonyi Károly ugyan a mai napig aktív író és közéleti ember, ám új drámával már régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet az idei színházi világnapon felolvasószínházi formában nagy sikerrel be is mutattunk Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. Épp a közönség kívánságára merült föl az ötlet, hogy színpadra állítsuk. Ehhez megnyertük a fiatal Cseh Juditot rendezőnek, és a Játékszín családias színpada-nézőtere alkalmasnak is ígérkezik a meglepetésekkel teli, remek humorú, mégis elgondolkodtató színmű megvalósításához. 

A Két nő nemcsak magyarországi ősbemutató, hanem világbemutatója is a legnagyobb és legnépszerűbb íróink egyikének, Szakonyi Károlynak. 

Bemutató: 2017. december 8. péntek 19:00

(forrás: színház)

 Fotók: Gergely Bea

Comments are closed

This site is protected by Comment SPAM Wiper.