Orbánnak gyengülhet a rendszere?

2017 december 5 8:49 de.96 hozzászólás

Olvastam egy írást, amelynek a címe azt ígéri, hogy Orbán tavaszra gyenge vezérré változik: „Orbán olyan gyenge lesz tavaszra, mint a harmatos libalegelő”. Az ott leírtakat, bármennyire illetlen a megközelítés, most nem emlegetném. Mert a cím kapcsán érdemes lehet azon is elgondolkodni, hogy valóban előfordulhat-e, hogy Orbán meggyengül?

Természetesen, elvileg előfordulhat. Annyira, hogy 2013 nyarán volt is egy olyan pillanat, amikor úgy látszott: lecserélhető. Nem az ellenzéki pártok, illetve mozgalmak ténykedése nyomán, hanem a Fidesz belső hatalmi harcainak köszönhetően. Valamint azért, mert akkor még erősebbnek látszottak azok a tendenciák, amelyek a realitások határain belül látszottak tartani a kormánypárt politikáját. Azóta az ebben szerepet játszókat Orbán részben kijátszotta egymás ellen, részben lekenyerezte, részben a lekenyerezéssel párhuzamosan erősen kompromittálta is. Olyan helyzetet teremtve, hogy mindenki tudja: vagy kitartanak a hatalma mellett, vagy együtt mennek a bíróságra. Vádlotti minőségben. Ebből a szempontból Orbán valószínűleg tényleg teljesen demokrata. Egyformán lenézi az ellenfeleit és a híveit. Amelynek dinamizmusát tekintve már az említett évben, 2013 karácsonya előtt pár nappal, megállapítható volt: egyfajta nemzeti erőszaktétel zajlik.

Ha ennek a folyamatnak a szemszögéből nézzük, akkor Orbán gyengülése valójában részletkérdés. Orbán rendszere képtelen lehet a jelen körülmények között a gyengülésre. A kompromittálva lefizetett orbanista hitbizományosok mára valószínűleg már maguk is átérezheti, hogy milyen a nemzeti erőszak, a nemzeti rettegés rendszere. Nem a fizikai erőszaktól. Ma (még) nem. De valójában egzisztenciálisan nagyon sokan kerültek zsarolható helyzetbe. Még akkor is, ha sokan gazdagodtak meg az említettek közül. Mert mindenki a saját szintjén nyomorog. Aki megszokta a luxust, annak a parizer már a nyomor szintje. Akinek meg az sem jut, annak a különben éhbért jelentő közmunka-bér elvesztése is súlyos lehetőség. A kompromittált réteg esetében ehhez hozzá vehetjük az igazságszolgáltatástól való rettegést éppen úgy, mint azok belső pánikját, akikben a lelkiismeret és a morál nyomokban még fellelhető.

Ez az a kéz kezet tördelve mosogató rendszer az, ami ugyanúgy konzerválhatja a hatalom játékosait, ahogy Sztálin halálával sem bomlott fel a pártja, és a változások jó része is legfeljebb, ma már, optikai tuningként tekinthető. Egyébként valószínűleg nem véletlen, hogy a módszertani tankönyvekben sok szempontból az odáig való visszalapozást gyaníthatjuk. Ugyanakkor, a korábbi írásokhoz is visszakanyarodva, valószínűleg hiába is cserélnék le Orbánt. Négy éve még volt esély, hogy a párton belül egy racionálisabb, „emberarcúbb” vezetővel váltsák le. Ez a hajó, mára, valószínűleg elment. A gazdasági exodus kleptoligarcikus kormányában egyre kevesebb olyan tényező látható, akinek valós érdeke fűződhetne a rendszer lecseréléséhez.

Maradna tehát az a lehetőség, hogy a Fideszt nagyon meg kellene verni a választásokon. Amire egyébként, elméletben még lehetőség is lenne. De erre is igaz, hogy az elmélet nem egészen azonos a gyakorlattal. Elméletileg Hellernek, például, igaza lehet, hogy a Jobbikkal megérheti egy választási szövetség. Ehhez azonban gyakorlatilag el kellene hinni, hogy Jobbik semmi pénzért, valamint semmilyen konc reményében sem, kötne kormányzási szövetséget a Fidesszel. Valamint azt, hogy a néppártosodás folyamata őszinte. Azaz nagyjából azt, hogy cél túlmutat azon, hogy a baloldal hallgatólagos, illetve tevőleges támogatásával szülessen meg a jelenleginél is jobboldalibb, netán még diktatórikusabb kormányzás.

96 hozzászólás

  • Göllner András

    Melyik rendszere ? Az imún, vagy az ideg ? Most hogy egy kicsit lélegzethez jutottak a fiúk a rövid-távú üzleti ciklus hatására, szerintem elkezdték felnyergelni a disznókat felcsúton. Jön a tavaszi zsongásra. Jön a pálinkás jó reggelt. A Mészáros már kinn a vágóhídon. Andy Vajna pedig pikcsöröl.

  • Minden ami valaha is tortent nyugaton, kis idovel kesobb keletre is el-ert.
    Az elmult hetekben a nemi zaklatasi allitasokkal hullanak a magas nevu egyenek minden vonalon.
    Ugy a Hollywood kiralyai, a media kiralyai, sot meg a politika minden vonalu ,legalabb is akik kiralyoknak ereztek magukat. Lemondanak, megsemmisulnek s szegyenben eltunnek.

    Talan ottan is nem sokka majd holgyek sorozatai is kijelentik a hirekben egymas utan hogy valaki valaha reges regen nemi-megkozelitesevel vadolni az illetot.
    (Nevet persze nem irok, mert az rogton cenzurazast reagalna ).
    Mind azt az olvasok kepzeletere hagyva a cikkel kapcsolatban.
    A politikai kezelok erdekei ugyan az vilagszerte.

  • Bendeguz79
    2017 december 5
    11:50 de.
    Tudod, ezzel az egesz ujj- mutogassal, mar televan a „hocipom”,, ezt szoktak mondani a magyarok.
    komolyan.”
    Mindenki az vesse ra az elso kovet, aki bun nelkul van.”
    Szerintem, az kiabal a legjobban, aki lemaradt a karrierjeben.

  • Kedves FIGYELO;

    Nagyreszben igaza van.

    De ma mar a vilag tul van azon.

    Ha semmi nem mukodne akkor van hatra a gyanitas allitasa ami valojaban igen bizonyithatatlan es mint cafolathatatlan.
    Tehat miert nem alklamazni valamii valotlansagot amely tonkre tehet barkit is (*) mi dodon lehetne barki is kepes bizonyitani artatlanasagat?
    S ezen vadak eseteben az artatlansag otlete eltunik a vadolas pillanataban.

    (*) A ma reggeli hirekben egy szineszno megeroszakolt vadja jelent meg egy masik lesbian altal.
    Tehat nem csak a ferfiak celozva aldozatoknak.

  • JichakPerlmutter

    Figyelő

    „Az vesse rá az első követ aki bűntelen.”

    Kis nagylelkű, a Führer nem a maga adóját lopja, nem a maga földbirtokait egyesíti családi birtokká, és építget hobbijának megfelelő csecsebecséket közpénz és adómilliárdokból.

    Azért nagyvonalú elvakultságában talán a bűn >mértékét< is illenék mérlegelnie, illetve figyelembe vennie kedves jójasszony…

    Ugyanis alighanem ugyanezt a tételt idézték az egyes háborús főbűnösöket megmentő egyházi jótét lelkek is amikor elvonták őket Nürnbergi Bíróság szemei elől…

    Tudjuk, katolikus logika szerint, a bűnöket csak és egyedül Isten hivatott megítélni ?

    Ezen az alapon katolikus papok rejtegették, majd mentették ki Klaus Barbye lyoni hóhért, Joseph Mengelét a halál angyalát és Adolf Eichmant milliók gyilkosát is és még sokezer társukat Európából…

    .

  • Göllner András
    2017 december 5
    9:38 de.

    A vezér idegei már 2012-ben is rendszeres karbantartásra szorultak. De az alattvalói így szeretik a jelek szerint. Mind a 43%, akik rá szavaztak.

  • JichakPerlmutter
    2017 december 6
    6:05 de.
    Először is ne keverjük itt a dolgokat. Orbán bűneiről beszélgetünk, nem a nácikról.
    Tudomásom szerint, Orbán még senkit nem tett börtönbe álláspontja miatt, vagy halállal bűntett volna bárkit, aki rászór minden gyalázatot.
    Nem ismerem, nem élek otthon. DE, egy miniszterelnök ha földet vesy, az még senkinek nem ártott, ha saját érdekeit nézte. MIndegyik ezt teszi.
    Volt már részem több miniszterelökkel, idekint is.
    Az ellenzék más rosszat nem tud felhozni ellene, akkor nem lehet olyan rossz , hiszzen ez a természetes folyamata annak aki felkerűl a hatalomra.

  • Andrew, nem csodálnám, ha Orbán idegeit megviselte volna az a sok támadás és rosszindulat, amit kap néha honfitársaitól.
    Mellesleg, már évek óta hallom ezt a hírt, hogy kezelésre szorul, szerintem, ez csak egy kivánsága az ellezéknek.

  • JICHACK PERLMUTTER soraira;

    Valo a mondas a magyarokra vonatkozoan.
    Az a kormanuk van amit a legjobban megerdemelnek.
    Talan ikabb a ‘zsak a foltjat megtalalta’?

    S mit velne, kiknek a vetke mind az ?

  • „Orbán olyan gyenge lesz tavaszra, mint a harmatos libalegelő”

    Meglehet. Esetleg azért gyengül meg, mert a fidesz össze bútorozik majd az mszp-vel.

  • Örök Tamás

    Andrew_s
    2017 december 6
    7:09 de.
    Ne legyen naív, a magyarok már rég kikupálódtak arról, hogy mit kell hazudni a közvélemény kutatóknak, ezért az ilyen előrejelzések annyit érnek mint a csirkeszarból való jóslás! Bár az is lehet, hogy a jól jövedelmező közvélemény kutatásokhoz nincs is szükség kérdezettekre!

  • Figyelő
    2017 december 6
    1:15 du.

    1. Orbánon végigpipálható a paranoid skizofrénia tüneteinek nyolcvan százaléka. (keress rá a Google-on, ha nem hiszed);
    2. Az ellenzéknek ez nem kívánsága. Jól mutatja ezt, hogy egyik ellenzéki párt sem lépte meg a triviálist: leültetni egy igazságügyi elmeszakértőt és elemeztetni vele Orbán tikkjeit, mozgászavarait, beszédeit; Holott megtehették volna az elemzést Londonban is.
    3. Éppen az említett elemzés mutatja, hogy még az ellenzéktől is jóindulatot kap. Máshol már kevesebbért is elindították volna a megbízhatatlansága miatta leváltási előkészületeket.

  • Figyelő
    2017 december 5
    1:47 du.

    „Mindenki az vesse ra az elso kovet, aki bun nelkul van.”

    Ennek a mondatnak így nem sok értelme van – ha idézni szeretne, tegye azt pontosan!

    Kissé gyermeteg elképzelés, hogy hosszú évek óta a „karrierjükben lemaradt” egyedek áskálódnának Orbán és rendszere ellen – pillanatnyilag épp a magyar „jogállamiságról”folyik vita az uniós parlamentben, vajon miért?
    Kár, hogy ezeket a vitákat nem kíséri figyelemmel, mert ha tenné, bizonyára nem mondana olyan ostobaságokat, hogy csak az ellenzék híresztelésének eredményeként van napirenden pl a Fidesz (Orbán) Európai Néppárt-ból való kizárása – egyéb szankciók mellett! Ennyi karrierjében lemaradt politikus van Magyarországon és ezek ilyen sikerrel lépnek fel Brüsszelben? Téved, ott sem mindenki hülye, hogy csak úgy megegyék a sok csalódott kitalációit, ahhoz már alighanem saját tapasztalat is kell!

  • Andrew_s
    2017 december 6
    6:46 du.
    Ez akkor lenne elfogadható ha minden vele szemben ellenkezőt,támadót párhuzamosan vizsgálnák meg , mert valószínű ez a fajta megközelítés abból van,hogy esetleg nekik is ilyen bajuk van ???

  • No meg az Ámerikai báloldali megközelítés módszere : hülyének kell nyilvánítani és akkor el lehet távolítani ,mert egyébként nem tudják Önmagukat a „vágyott” hatalomba visszahelyezni . Ez a mozgató rugója minden próbálkozásnak. De ez egyfajta betegségből táplálkozik.
    Rettenetesen,nagyon üdvözlettel.

  • HUNT* és az ő értelmetlen blablái…

    *HUNT =

  • Nos a jelenlegi állás szerint Orbánnak se az idegrendszere,se
    a politikai helyzete nem fog gyengülni mostanában.
    Ezzel szemben mind a jobb mind a baloldali ellenzék már most ki van borulva,egyesek tavaszra már mérhetőek sem lesznek….
    Lesznek akik nem hogy kormányra nem képesek jutni (pár %-kkal)hanem még a parlamentbe sem jutnak be!!!!
    Szerencsére nagyon „igyekeznek” ennek elérésében,no és anélkül fognak győzni,hogy idiótákkal szövetségre lépnének!

  • Az utolsó mondat helyesbítése: a Fidesz anélkül fog győzni,hogy
    bármelyik idiótával szövetségre lépne,az ellenzék meg „töri” magát a bukás érdekében:
    Kapkodtam,mert jó film jön…
    Na pá!

  • Figyelő!

    Oda se neki….Orbán köszöni jól van minden ellenkező hamis híreszteléssel szemben(Andrew..)míg Gyurcsány már régóta idióta
    módon rángatódzik a TV-ben egyenes adásban……egyébként az állapotát az is igazolja,hogy a 4-5 %-val kormányt akar váltani,az meg pláne,hogy az ő „múltjával”(meg a jelen cselekedeteivel)ebben hisz is…!

  • Geyza
    2017 december 7
    12:13 du.
    Gézuka: Ha tényleg férfi nemű vagy!
    A Te alternatívádat felhasználva kivívtad :
    Ettől kezdve és a múltból kiindulva TE vagy :
    az Oldal Idióta Pacákja : O-IDIÓPAC.Vagyis : OIP.
    Gyönyörű elismerés saját magad részéről,ha már megharcoltál érte : élvezd: G OIP.
    Amikor leírod a többiekre általad kirótt jelzőket—rögtön gondold hozzá a magadét is és akkor azonnal teljes lesz örömöd.Tudod kisnyilas múltad,és tanganyikai barátod nejét megrontó egyéni címek mellé ez igazán hozzáillő jelző,és még megemlítve a beültetett csippsz fejűt.Biztosan nagyon fogsz ürülni neki.
    Rendkivüli szeretettel Barátodtól , de én csak megfogalmaztam a többiek véleményét kiharcolt címeidhez-Üdvözletével.Kevesebbet igyál , mert mindig meglátszik írásaidon! Azért mindennek van határa! Ennyire azért ne járasd le magad!-üdvözletével.

  • HUNT* : Kontra viccnek szaga van.
    Dehát… nomen est omen : Humor Nélküli Tóth …

  • élvezd: G OIP. és mostmár szagold is.Mivel mindenáron ezt akarod!üdvözletével.

  • Ezek szerint OIM* -nak biztos információi vannak affelől hogy imádottját, ‘Stenkegyelmébőlmiurunkat végülis sikerült teljesen renoválni Grätz-ban , vagy hol a fenében, ahol az a híres sárga-ház működik…

    *OIM = Okos Is Megszépis…
    (ő mondta régebben hogy ő volt a Hungaroclaudiacardinálé)

  • Nos Gyurcsány állandóan itthon rángatódzik(nem kicsit,hanem nagyon…)így valószínűleg Geyzával együtt ápolják,akivel erről
    hallgatási fogadalmat kötött……,de az is lehet,hogy Geyza
    nem vonult be…egyre inkább látszik rajta…..talán,ha már
    közveszélyes lesz beviszik(?)remélhetőleg!

  • Nekem inkább úgytűnik OIM* te rángatózol állandóan.
    Egyél magnéziumot.
    Attól majd lecsillapodsz.

    OIM* = Oldal Idegbeteg Macája

  • Kis Ferenc!

    Ha lehet ne vizionáljon olyan dolgokat,ami teljesen elképzelhetetlen és nevetséges!
    Az,hogy a Fidesz tavasszal szövetséget köt a Jobbikkal(vagy a másik cikkben történt hozzászólás,hogy a megmaradt szélsőjobbal..)Ez képtelenség,az elveivel,világnézetével teljesen
    szemben áll,arról nem beszélve,(hogy ilyen árulással teljesen hiteltelenné válna,veszítene(!!!!!)botrány lenne)hogy egyedül is győzni tud,az esetlegesen fennmaradó szélsőséges,náci csoporttal
    meg pláne nem szövetkezne(Holokauszt emléknap,zsidókkal való jó
    kapcsolat,egyházak támogatása stb.

  • Helyesbítés: a Fidesz -MSZP szövetség a teljesen abszurd „öngyilkosság”,míg a másik cikkben írt Jobbikos esetleg szélsőséges maradvánnyal sem kötne szövetséget,pláne,hogy egyedül is abszolút nyerő!

    Helyesbítés!

    A Fidesz -MSZP koalíció egy agyrém…öngyilkosság lenne,erre
    gondoltam,meg a másik cikkben történt hozzászólására,hogy az
    esetleg megmaradó náci hajlamú csoporttal szövetkezne ,mai szintén „agyrém” részben a Fidesz elvei miatt,meg másrészt enélkül(pontosan enélkül!!!)lesz nyerő 2018-ban!!!!!!

  • Sajnos gond van a gépemmel,elnézést,többször eltűnik a szöveg mielőtt továbbítanám,aztán mégis megjelenik az ismételt beírásommal!

  • tóth péter!

    Nagyon szellemes, amit Geyzának írt,csak az a baj,hogy nem fogja fel a szerencsétlen,meg az,hogy mások nem teszik helyre,aminek az lehet az oka,hogy sokan díjazzák a fanatikus (balos..)bólogatását,ez a lényeg számukra és nem az,hogy valaki
    primitív,hiteltelen és még „beteg” is!

  • Maga akkor se venné észra ha valami szellemes, hogy ha ezer tonnás teherautóként rombolná át nappaliján, amiközben kábán üldögél a fotelben és nyál csorog ki a szájából. Na megyek, megint jó műsor van a tévében! PÁ!

  • Puff!

    Én észreveszem ,ha valaki szellemes, meg humorérzékem is van magával ellentétben..
    Ja ehhez némi ész és humor is kell……..
    Egyébként tényleg nagyon jó film volt a TV-ben ismert,híres
    színészekkel,ami szórakoztatóbb,tanulságosabb volt mint a magához hasonló senkik!
    Na pá!

  • Humorérzéke van nekije….
    Az OIM*-nak.
    Humora…
    Neki…

  • Hagyjátok már abba a hülyézést! Azért nem szeretem,ha bármelyik politikai szereplő vélt elmeállapotáról folyik a diskurzus, mert elvonja a figyelmet a FONTOS dolgokról.
    Figyelő írt egy mondatot: „DE, egy miniszterelnök ha földet vesy, az még senkinek nem ártott, ha saját érdekeit nézte. MIndegyik ezt teszi.”
    Ez a mondat arról árulkodik, hogy Figyelőnek halvány segédfogalma nincs arról, hogy Mo-n nem úgy vesz földet bárki, hogy fogja a pénzét és ajánlatot tesz egy darab földre. A földet a parlament által hozott törvények alapján osztogatják. És mily meglepő: a pályázatokon győzteseknél nem számít, ha nem laknak helyben, ha másfélszer nagyobb területet bírnak, mint a törvényi maximum: feltéve, ha ner-hívek.
    Nemcsak a mezőgazdaságot, a magyar falu népét is tönkretette, hogy a földnek nincs értéke, nem forgalomképes, nem hitelképes. A Jobbik Egyetem téren (a jogtudományi egyetem székhelye) szocializálódott agrárszakemberei ennél is nagyobb kárt okoznának.Onnan „szakemberek”, hogy az ágyuk fölötti falvédőn a szarvas ivott az erdőszélén a kis patakból, a konyhai hímzésen meg a dús kalászt lengetőt dalolók arattak, kaszával…
    A lényeg: ezért ellenzem,hogy az,aki nem itt él, nem ismeri a körülményeket, ne szavazhasson.

  • „A lényeg: ezért ellenzem,hogy az,aki nem itt él, nem ismeri a körülményeket, ne szavazhasson.” Ezt elkapkodtam. Helyesen:” A lényeg: ezért ellenzem,hogy az,aki nem itt él, nem ismeri a körülményeket, AZ szavazhasson.”

  • Boda Marcsi
    2017 december 9
    2:56 du.

    „Sajnos gond van a gépemmel,elnézést,többször eltűnik a szöveg mielőtt továbbítanám,aztán mégis megjelenik az ismételt beírásommal!”
    _____________________

    Nem lehet, hogy röstelli magát a csacska szöveg miatt? Végül is a géped egy MESTERSÉGES INTELLIGENCIA…

  • Alma!

    Nevetséges ez az ismételt gúnyolódás…nekem nincs miért röstellni magam nem úgy mint itt egyeseknek(többeknek
    amit leírok az vállalom,előtte végiggondolom ellentétben több itteni „agyatlannal” szemben!
    mostanában többször volt számítógépes szerelő nálam,remélhetőleg
    nem kell új gépet vennem,ugyanis nagyon bosszantó, ha eltűnik egy hosszú és fontos levél,na nem a fórumos levelezésre gondolok….!!

  • Ja az igaz,hogy a gép egy mesterséges intelligencia,de ugye az
    enyém egy kicsit más…..a gép nem tudja belátni,ha téved,én viszont emberként többször is beláttam,ha jogos volt!
    Egyéb: a Fidesz jelenleg az össznépesség körében 39 %-on,a Jobbik
    9 %-on,Az MSZP 8 %-on,az LMP 7 %-on,a DK 4 %-on áll,míg a biztos
    szavazókat tekintve 51,15,14,8,5 %-on áll a fenti pártok sorrendjében! Ezek a friss hírek!

  • Boda Marcsi Két megoldás is van. Mint hivatásos troll, kérhetsz egy új komputert mint munkaeszközt a Fidesztől, a másik egyszerűbb, ne írj a KMH-ra. Hiányozni fogsz, de csak túléli az újság. „Normális barátaidnak” majd elmondod szóban, nekünk úgyis hiába beszélsz. 🙂

  • talalom!

    Én tovább korrigálnám a magam és sokak nevében a helyesbítésed !
    Kivéve a saját hibájukon kívül(Trianon) a határon túli magyarokat,különösen,hogy többnyire kettős állampolgárok!!!!

  • Llanfair!

    Ha azt hiszed,hogy szellemes vagy tévedsz,csak egy kint „ingyenélő” hazaellenes, gyűlölködő,aki még olvasni sem tud,de ne aggódj nem vagy egyedül!
    Ahhoz képest,hogy részben igazat adtam neked,nem vagy tárgyilagos!
    Amúgy nem vagyok fanatikus fideszes,mint itt a sok elvakult
    balliberális szimpatizáns,és veled ellentétben nem kell kuncsorognom senkinek,ugyanis a MEGDOLGOZOTT nyugdíjamból(veled ellentétben)szerencsére telik egy másik gépre,ha szükséges.
    Se eszed,se magyarságod,se munkásságod,szánalmas senki vagy aki nem hiányzik ennek az országnak!
    Hasonló vagy több kinti „károgóhoz” és nem veszitek észre,hogy csak égetitek magatokat!nem te szabod meg,hogy írjak e vagy sem a fórumra és kizárólag a kinti és itthoni normálisak miatt teszem,akik közül sajnos sikerült többeket elüldözni.
    Egyre lejjebb süllyedsz (lassan Geyza szintjére)
    Na pá,mindezt a reklám alatt…

  • Christopher Adam

    Miért vádolja llianfair-t hogy ingyenélõ lenne? Ez nonszensz.

  • Egyébként nagyon örülnék,ha létrejönne kint egy normális és
    nem hazaellenes fórum (Figyelő és a hasonlók jóvoltából…???)
    akik hitelesen tájékoztatnának az itthoni eseményekről!

  • Alma:
    OIM* -nak MESTERSÉGE az INTELIGENCIA !!

    ( Me ő egy entellegencs lény.)

    *OIM = Oldal Intellegencs Marcsája .

  • Llalnfair:
    De jó hogy találkozunk!
    Mi, ingyenélők tartsunk össze.
    Nincs is jobb annál, mint egy kis ingyenélés a nehéz munkával megkeresett pénzből.

    Aki meg hülye, az oda’dja kézcsók és térdhajtás keretében Istenkegyelmébőlmiurunknak.
    Mint a félkegyekmű nyugger nyanya a Hiradóban a nyolc milliócskáját hehehe…
    Öröm volt nézni Miurunk kényszeredett ábrázattyát mikor a kézcsók-szerűsére került sor…

  • C.Á!

    Ismerem (ő mondta el régebben…)a múltját,itthon sem vitte semmire,”sírt” a nyugdíja miatt,meg bevallotta,hogy kint sem töri össze magát ,a felesége
    tartja el!!! Talán nem volt kedve dolgozni?….mint itthon manapság még sok nyugdíjas is képes rá!!!!!!!!!!!!!!!
    Mielőtt véd valakit tájékozódjon….meg talán az elmebeteg,alkoholista vagy egyszerűen ok nélkül sértegetőkkel szemben is felléphetne,főleg ha ez egy tárgyilagos fórum…..(??)

  • Egyébként valószínűleg ma már nyugdíjas „lenne”ha már jóval régebben siránkozott nyugdíjügyben…..itthon 65 felett kapnak
    nyugdíjat a férfiak,akik persze folyamatosan és bejelentve dolgoztak…

  • Boda Marcsi Kedves Marcsi. Azt írtad, van humorérzéked. Tévedtél.

  • Christopher Adam Tényleg nonszensz, de nem hiszem, hogy feléri ésszel, hogy szándékosan rágalmazni nem helyes dolog.
    Engem jobban zavar a „hazaellenes és gyűlölködő stb” jelzők, de perelni nem érdemes, időpazarlás lenne. Állítólag érti a tréfát, de ezt sem sikerült bizonyítania.
    Kommentjében annyi szeretet és megértés van, ami ékesen bizonyítja az Orbán kormány politikájának „sikerét”. De nem hiszem, hogy felfogja, mennyit árt kedvencének.
    Remélem Karácsonyra szeretetet és megnyugvást kap, mert vagdalkozása komoly lelki problémákat rejt. Nem irigylem a lelkipásztorát, aki végighallgatja gyónását. Embert próbáló lehet. De jó, hogy itt van, mert akinek szeme van látja, mit tesz a Fidesz politikája a lelkekkel. 🙁

  • Llanfair:

    „Akiknek van humorérzékük, mindent tudnak.Akiknek nincs, azok mindenre képesek..”

  • Marcsi, mi akik a rendszer ellen szólunk fel, legyen az KMH vagy a kommentelők talán éppen azért tesszük ezt, mert szeretjük hazánkat és fontos számunkra nem csak Magyarország jelene, hanem képzelje a jövője is.
    Még egyszer tehát, nem Magyarország ellenében, hanem az azt ideiglenesen túszul ejtő jelenlegi autokratikus rezsim ellenében, éppen Magyarországért szólalunk fel.
    Ezt annyira szereti Ön is és más vaksi összemosni, – maga a kormány is. Amikor pl. Az Unió valamilyen jogsértés miatt figyelmeztet, vagy iránymutatást ad egy ügyben, az szintén nem Magyarország, hanem az Orbáni adminisztrációnak szól. Tegyen különbséget a kettő között.
    1- jelenleg regnáló Orbán-rezsim
    2- Magyarország

    A kettő közel s távol nem ugyanaz, hiába szeretné összemosni Ön is, és a Fidesz is.

  • Geyza A baj, hogy csak egy ledolgozott élet után lettem ingyenélő. Előbb is eszembe juthatott volna. 🙁 Most már mindegy.

  • Hun Canada:
    Kár ezeknek értelmesen magyarázgatni.
    Ezek szimpla hazaárulók.
    Már nem egyszer tönkretették Magyarországot kiszolgáltatva töröknek tatárnak osztráknak németnek.Meg orosznak is.
    (mikor minek van itt az ideje.)

  • Boda Marcsi Kedves Marcsi. Sosem sírtam, és sosem siránkoztam. Leírtam feketén-fehéren történetünket, miért jöttünk el. Te nem értettél belőle meg semmit, aki számít, megértette.
    Nem vittem semmire? Ezen lehetne vitatkozni, de nem veled. Életszemléletünk más, és hát nem hiszem, hogy egyformán látjuk az élet sikerességét. Ami neked siker, az nekem nem valószínű, hogy sikert jelent. Kommentjeid hangvételéből sajnos az látszik nem voltál sikeres, mert folyamatosan gyalázkodsz,magyarázod múltadat, tehát nem vagy magaddal kibékülve. Ezen sajnos nem tudok segíteni, de ha azon múlik és segít a lelkeden, nyugodtan gyalázzál. Boldog Karácsonyt, nálunk már ragyognak a fények, és megkaptam ajándékomat is. Remélem a Tied is ilyen szép és boldog lesz.

  • HUNT* :
    tóth péter
    2017 december 8
    1:17 du.

    Ne udvaroljál szépöcsém, pechedre a nőket kedvelem !

    Ajánlhatnám figyelmedbe Neocsárlit?

    (komoly irodalma van az ilyesminek. Javaslom Ernst Röhm életútjának a tanulmányozását.)

  • Attól, hogy valaki közel él Magyarország területéhez, még nem valószínű, hogy ismeri a magyar földtörvényeket, mint ahogy én sem tudom, milyen törvények vonatkoznak Romániában a földre. Sőt azt sem tudom, Romániában milyen pártok tesznek, milyen ajánlatokat az állam irányítására (a politikára), vagyis, hogy mi a választék. Tudják-e, hogy Magyarországon a parlament többségének döntésén múlik, hogy ha istenhívők, közösségük lehet-e egyház, vagy szektának minősül? Az egyáltalán nem mindegy olyan országban, ahol az egyházak állami apanázsból működnek, de az adófizető is csak „egyháznak”ajánlhatja föl adója 1%-át. Erdélyben pl.sok unitárius hívő van, vajon tudják-e, hogy egyházuk milyen minősítést kap a magyar parlament a néhai fiatal demokraták vezette többségétől? De miért érdekelné őket? A Magyarországon leadott szavazatuk az Erdélyben élőkre nem vonatkozik.

  • Ja, és hagyjátok már Llanfairt: senkinek semmi köze hozzá, hogy hogyan és miből él. Jól tudja, hogy mivel a magyarországi törvények szerint kb. 4 év múlva lesz nyugdíjjogosult, az ő korosztályának 65 év az öregségi nyugdíjkorhatára. Legkorábban akkor nyújthatja be igényét a nyugdíjra az itt ledolgozott évei után. Ez is elég macerás, tudom, mert a saját nyugdíjamat nekem kellett intéznem, tekintve, hogy munkám mindig volt, állásom viszont 2000-től fogva nem (nem voltam hajlandó minimálbérért 0-24 órában dolgozni, ezért szerződéseket kötöttem önállóként feladatok elvégzésére). Fizettem a járulékokat, de annak ellenére nekem kellett igazolnom a fizetés tényét, hogy végig havonta kellett nem kis bankköltség fejében utalnom, és jelentést is küldenem erről. (Mi a fenét csináltak ezekkel? Ki tudja?)
    Szerencsétlen Bodának dunsztja nincs arról, hogy boldogsága alaptörvényéből kikerült az állam kötelezettsége a szolidaritási alapon beszedett nyugdíjjárulékok után fizetendő nyugdíjakról,és ma csak a „lehetőségei szerint gondoskodik” kitétel szerepel.
    Rólam ne „gondoskodjon” senki – 42 éven át fizettem, hogy az akkori nyugdíjasoknak jusson élet. Minimum azt várom el az ország irányítóitól, hogy ne űzzék el hazám fiait az itteni tűrhetetlen uszítással, hogy legyen, akinek a befizetéseiből most az én megélhetésemet fedezni lehet.
    És hogy egy hatalmon lévő azért uszít-e a normalitás ellen, mert szociopata, beteg elme? Őszintén nem érdekel. Pátyolgassa a családja, meg a pszichiátere. Nincs érzelmi kötődésem egyikükhöz sem, hiszen nem is ismerem őket. Latolgatok, válogatok, mint szerintem minden normális ember: mi az, ami tudható a szándékaikról, céljaikról, arról, milyen úton akarják ezt elérni? És arra teszem a voksomat, akinek a legközelebb áll a nézetrendszere az enyémhez. Mit tud erről,aki nem itt él? Semmit.

  • talalom Kedves Találom Azért leírnám még egyszer, bár nem hiszem, hogy ellenségeimet érdekli.
    Én 1980 január 21-én beléptem a BKV-hoz, forgalmi gépkocsi vezetőnek. Két okból írtam alá szerződést. Az egyik az volt, hogy nyolc év szolgálatot vállalva nem visznek katonának, csak három hónapra. Ez nekem nagyon fontos volt. A másik az, hogy x idő szolgálat után, a munka rendkívül egészségkárosító hatása miatt, 59 éves koromban érem el a nyugdíj korhatárt, amiből öt év szolgálatonként egy év jóváírást kapok. Miután a mentőknél két állásban is dolgoztam, ezért ott is hozzá adódott a kedvezmény, igaz, dolgozni lehet két állásban, de kedvezmény csak az egyik után jár. Ez is érdekes. Így nekem 59 mínusz öt év, tehát 54 éves koromban nyugdíjba vonulhatok. Én teljesítettem a feltételeket, de az állam felrúgta, és kötelezett arra, hogy még hat évet rádolgozzak, mert veszélyben a haza. Persze akkor éppen jelentősen csökkentették a BKV buszvezetők fizetését különböző aljas praktikával (ez is megérne egy misét), tehát tényleges fizetésem kevesebb lett volna mint a nekem járó nyugdíj. Hat év ingyenmunka. Elég szép? Így működik ez abban az országban, ahol az ember a legfontosabb.
    Az már csak hab a tortán, hogy ezt a igazságtalanságot jobboldali hazaszerető már nyugdíjban lévő honfitársaim rendben lévőnek találják. Kit érdekel a másikat ért igazságtalanság, ha nekik jó?
    No, mi akkor összecsomagoltunk, és eljöttünk.
    Miután a korkedvezményem még megvan, ezért most hatvan évesen benyújtottam a nyugdíj kérelmemet, elméletileg januártól kapom. De már egyszer voltam így, meglátjuk.
    Persze ettől ingyenélő maradok, mert jó esetben kapok 6-700 eurót (nem tudom), ez feleségem egy napi bére, így továbbra is „eltartott” maradok, főleg, hogy majdani nyugdíjamat szétosztjuk édesanyám és leányom között.
    Nem tudom Marcsi mit nem értett meg ezen, félek egyszerűen aljas indokból hazudott. Lelke rajta.
    Summázva, nem siránkoztunk, nem sírtunk, hanem tettünk azért, hogy ne csináljanak belőlem rabszolgát. Így most nem kegyelemkenyéren tengődünk, hanem jó módban élünk (nagyon jó módban). Megint talpra estünk.
    Az pedig, hogy egy senki vagyok, nem vitatom, bár családom, barátaim és az általam gyógyuláshoz segített emberek nem így gondolják. Azok sem, akiket újraélesztettünk, illetve mentőnkben a világra segítettünk. De az igaz, Nekik fogalmuk sincs, én ki vagyok, nem velem foglalkoztak. Valószínűleg már az sem emlékszik rám, akit az égő autójából húztam ki a Fehér úton. Az élet ilyen.
    Azt hittem ezt már megbeszéltük, de hát mégis valaki vagyok, hogy ennyire műsoron tartanak. 🙂
    Az pedig, hogy mennyire nincs ránk otthon szükség, feleségem
    három állása még mindig üres, a buszvezető hiány pedig már botrányos. Marcsi akárhol él és lát mindent az ablakából, fogalma nincs a valós helyzetről. De azért írja a butaságait és rágalmait rendületlenül.
    Hozzátenném, volt kollégáim százait verték így át, most éppen az egyiket megint nem engedték nyugdíjba, mert addig számoltak, amíg 11 nap hiányzott a jogosultsághoz, így még egy évet rá kell húznia. A BKV nyugdíj számítása kaotikus, követhetetlen, persze retorzió még senkit nem ért érte. Az csak véletlen lehet, hogy mindig a járművezetők járnak rosszul. De így van ez, itt is tapasztaltam, hogy a buszvezető nem ember. De akkor nagyon hülye az, aki mégis rábízza családja és a saját életét. Rosszul gondolom?

  • talalom!
    Csak úgy közlöm,hogy nem a te befizetéseid,hanem a sajátom után
    kapom a nyugdíjat,a járulékot én is végig (42 évig) fizettem, és nem keveset,hanem sokat!!!aztán, aki meg csak pár évet dolgozott(vagy bejelentés nélkül)a ne várja el,hogy az átlaghoz közelítő nyugdíjat kapjon,pláne,hogy nem is itthon él!
    Egyébként itthon van minimum nyugdíj is!
    Ezen kívül önkéntes nyugdíjpénztári tag is voltam,nem mástól várom a csodát!

  • Llanfair!

    Régen már leírtad a történeted….örülök,hogy kint nem kell nélkülöznöd és jobban élsz,mint itthon sok kis nyugdíjas,aki
    egész életében dolgozott,csak kevés pénzért.Ezek tények!
    Most kaptunk visszamenőleges emelést,prémiumot, ami némileg ellensúlyozza azt,amit a szocik elvettek,sőt év évi 10 ezer forintos vásárlási utalványt is,ami sok embernek nagy segítség!
    Neked is szép ünnepet kívánok,nálunk csak jövő hét végén lesz,de már most mindenki nagyon készül,díszít,vásárol…

  • Boda Marcsi. Igen, sokszor leírtam, de Te mégsem érted, és folyamatosan ferdítesz, torzítasz, rágalmazol. Biztos van rá okod, csak jogod és alapod nincs rá. A személyes ellenszenv nem jogosít fel ilyen alantas dolgokra. De türelmes vagyok, egyszer csak megérted, és akkor nagyon szégyellni fogod magad. Bár a végét nem gondoltam komolyan. Most próbáljunk nem velem foglalkozni, hiszen mint írtad, egy senki vagyok. Ne pazarold rám a gondolataidat.

  • Llalnfair:
    Hát igen.OIM* aljas.
    Ezt már nem egyszer bebizonyította nekünk.

    *OIM = Ordaseszmékhez Irányult Maccinger

  • OIM*
    TE azért húzol zsíros nyugdíjjat, mert valaki mást jól kitúrtál anno az állásából.

    (Onnan tudom hogy TE MAGAD mesélted, csak éppen próbáltad szépíteni az esetet.Holott a kutya sem kérdezte tőled hogy jutottál abba az állásba amelyre szellemi képességeid miatt láthatólag alkalmatlan voltál.)

    *OIM = Ocska Impertinens Maca

  • Boda Marcsi
    2017 december 10
    12:17 du.

    talalom!

    „Én tovább korrigálnám a magam és sokak nevében a helyesbítésed !
    Kivéve a saját hibájukon kívül(Trianon) a határon túli magyarokat,különösen,hogy többnyire kettős állampolgárok!!!!”

    Kedves Boda,
    Jelen esetben sajnos majdnem mindegy, hogy a határon túl élők néhai felmenői magyarok voltak, ezért ők magyar gyökerekkel rendelkeznek, ha nem élnek itt életvitelszerűen! Több mint kilencven évvel a Trianoni események után közjogilag magyarnak tekinteni valakiket akik jogaik és kötelezettségeik révén egy másik ország állampolgárai, nagy tévedés! Senki nem a magyar származásukban kételkedik, hiszen a terület ahol élnek és ahol felmenőik éltek, születtek, dolgoztak stb valamikor Mo.-hoz tartozott, de – ismerve a történteket – már nem Mo.
    Más kérdés, hogy ez igazságos volt-e vagy sem, de közjogilag az ő gyermekeik, azok gyermekei, majd azok gyermekei, tehát valamennyi leszármazott elsődlegesen nem magyar állampolgárok – és ez a lényeg! Mert van egy úgynevezett elsődleges állampolgárság, ahova a jogai és kötelezettségei alapján tartozik valamennyi állampolgár és ez általában az életvitelszerű, állandó tartózkodási helye. Az aki pl 40-50 évvel ezelőtt született mondjuk Kovászna megyében, vagy Sz.udvarhelyen román állampolgárként, és a gyermekei unokái szintén, annak bár magyarok voltak a felmenői nagyszülői, dédszülői stb szinten – állampolgári kötelezettségeik nem Magyarországhoz kötik!(és akkor a vegyes házasságokból eredő keveredésekről már nem is beszélek, bőven vannak, akik bár magyar ősökkel rendelkeznek, már a nyelvet sem beszélik) A jogok gyakorlása pedig ott érvényesülhet, ahol a kötelezettségeik teljesítése is előírás. Az önkényesen és egyoldalúan adományozott jogok mellett ugyanekkor semmiféle kötelezettséget nem állapítanak meg a határon túliak számára – szerinted ez helyes az „itt élő” magyar állampolgárokkal szemben? Jelen állás szerint minden fajta állampolgári kötelezettség csak a honi magyarságot terheli, a határon túliaknak csak jogaik vannak – döntésük következménye semmilyen formában nem hat ki rájuk!! Itt nincs szó „irigységről”, sem gyűlöletről, mert miért is gyűlölné őket bárki? Tudsz rá logikus magyarázatot? Ne hajánál fogva előrángatott kitalációkat kreálj, hanem olyasmit aminek valami értelme is van! Nekem pl semmi bajom a határon túli magyarokkal, lehetnek a
    szívükben, akár külsőségekben is olyan magyarok amilyenek csak akarnak, illesse meg őket bármi, ami a hazai magyarságnak biztosított akármire kiterjedhet – de ne döntsenek olyan dolgokban, amiben konkrétan nem illetékesek, nem élvezik, ill. hogy Figyelő kifejezéseivel éljek „nem szenvedik meg” a következményeit! Felesleges tehát uszításnak és „hazaárulásnak nevezni” nevezni,ha a hazai magyarok jó része az ő részvételüket erősen elutasítja, mert pontosan tudja aki használja az eszét, hogy ennek köze sincs semmiféle ellenszenvhez, sem gyűlölethez. Pusztán azt gondolom/juk, hogy akit a hazai állampolgárok adójából önös érdekből pénzzel és egyéb javakkal javakkal támogatnak a szavazatáért, az sok mindenre rávehető anélkül, hogy végig gondolná, mennyire van összefüggésben az ő magyarsága, anyaországhoz való tartozása azzal, hogy véleményt nyilvánít a magyarországi magyarok feje felett! Szavaz anélkül, hogy tisztában lenne vele vagy figyelembe venné a hazai magyarok érdekeit! Az pedig nem más mint, hogy ők maguk döntsenek a saját dolgaikról.
    Ettől még lehet a szívében, érzelmeiben mindenki olyan magyar ahogy érzi!

    Még valami: az tény, hogy őseik szülőfaluját, városát akaratukon kívül csatolták más országhoz, nem tudtak ellene tenni. Ám, ha valaki magyarországi magyar akar lenni, módja és lehetősége van áttelepülni és élni az anyaországi magyarok életét- de csak egy töredékük él vele érthető okoknál fogva. Kivált, mióta oda – vissza EU tagok vagyunk, bár azóta nem annyira vonzó az anyaország! Hiszen oda köti őket minden, a szülőföldjük, házaik, otthonaik, esetleg a földjeik, gyermekeik születése, őseik síremléke, munkájuk, állásuk, tanulmányaik -rokonaik és barátaik stb. Vagy nem tud, vagy nem akar megválni a helytől ahol éltek/élnek, ahova szocializálódtak. Ez eddig rendben, részemről el tudom fogadni- akkor viszont ne is döntsenek helyettünk.
    Nem baj, ha egyelőre nem érted – előfordul, hogy váratlanul világosodik meg valami!

  • llanfaír!
    Azt hiszem már tisztáztuk a dolgot,megírtam a véleményem itthonról,Te meg kintről……ez ad okot sokszor a vitára!
    Nem akarlak sértegetni,de a Te régebbi vallomásodra utaltam,és
    nem „irigyellek”szerencsére nincs rá okom,nem nélkülözöm,és nem szorulok senkire.
    Ebben,vagy a másik cikkben már kívántunk egymásnak Kellemes Karácsonyi Ünnepet,ezzel búcsúzom!

  • Szívesen cserélek véleményt vagy vitatkozom pártszimpátiától,vallástól függetlenül bárkivel(EMBEREKKEL!),de jellemtelen,uszító,alkoholista,hazug,másokat meghazudtoló,hiteltelen görényekkel nem…..akiknek az a legnagyobb bajuk,hogy nem vitték semmire!
    Vannak akik a gyógyszereikre,”kannás bort” isznak,de az állapotukon már ez sem ront…..talán altató kéne,hogy elhallgassanak!
    Ezt egyébként már leírtam,csak „véletlenül” eltűnt….
    Na részemről ennyi!

  • Boda Marcsi írta:

    Szívesen cserélek véleményt vagy vitatkozom pártszimpátiától,vallástól függetlenül bárkivel(EMBEREKKEL!),de jellemtelen,uszító,alkoholista,hazug,másokat meghazudtoló,hiteltelen görényekkel nem…..akiknek az a legnagyobb bajuk,hogy nem vitték semmire!
    Vannak akik a gyógyszereikre,”kannás bort” isznak,de az állapotukon már ez sem ront…..talán altató kéne,hogy elhallgassanak!
    Ezt egyébként már leírtam,csak “véletlenül” eltűnt….
    Na részemről ennyi!
    _________________________

    Tudjuk, kezdődik a TV-ben a „Szeresd felebarátodat” című világhírű karácsonyi szeretetműsor…

  • Na Alma már megint „igyekezett” szellemes lenni…..
    a „szeresd felebarátodat” műsor…..a templomban szokott elhangzani,(nem ezen a fórumon,meg TV-ben)és igyekszem betartani,sokakat szeretek (akad kissé bárgyú és fogyatékos is
    közöttük),de aki tudatosan hülye és gonosz az kivétel ez alól,
    azt ítélje meg Isten,világosítsa meg az elméjét,én csak egy földi halandó vagyok,ennélfogva
    nem vagyok köteles szeretni!
    Különben tényleg jó műsor lesz,Almának is kívánok valami értelmes kikapcsolódást (na nem a fórumra gondoltam…)így búcsúzom,
    minden jót!

  • Alma:
    Ideges a nyanyinger.
    Biztosan agyára ment a sok szappanopera.

    Igen OIM* . rólad írok.

  • Kedves Geyza, nem kell a Marcsit bántani (nagyon). Mi emberek sokfélék vagyunk, hát ő ilyen. Megérjük még, hogy Jobbik-szimpatizáns lesz, majd meglátod… Ezt minden igaz Jobbikosnak is mondom, bíztatásul… 😀

  • Alma!

    Ha lehet ne állíts velem kapcsolatban elképzelhetetlen jövőképet!
    Én nem váltogatom a pártokat,mint sok jellemtelen ellenzéki(a gatyáját),annak függvényében,hogy melyikben jut esetleg hatalomhoz,(pláne,hogy egyikben sem a közeljövőben!).Nem érdekem,és mindig a szimpátiám,megérzéseim,tapasztalataim alapján cselekszem!

  • Alma!
    Egyébként Geyzát nem jegyzem,őrjöngjön csak tovább,
    szerencsétlen…nem miatta írtam az előző hozzászólásomat,hanem
    a többi és főleg normális ember miatt,de ők úgyis megismerhettek
    ennyi idő után!

  • Ne nyekeregj OIM* majd meghalsz hogy olvashassad soraimat.

    *OIM = Olvasni Imád engeM

  • Alma:
    Emberek??!
    Naa azzé túlzásokba ne ess.
    Ha OIM* ról és elvbarátairól esik szó.

    *OIM = Otvarosságokat Irogató Madam

  • Marcsikám, és mi van akkor, ha az elveidnek megfelelő párt egyszer csak imázst vált és más elveket kezd hirdetni (ahogy a fidesz már többször is megtette, modt meg éppenséggel a Jobbik….) Akkor maradsz a pártodnál, vagy átlépsz?

  • Alma!

    Erre biztosan nem kerül sor és eddig is a fontos dolgokban következetes maradt a Fidesz,aztán a jelenlegi jobb és baloldali ellenzéktől,annyira hányingerem van,hogy egyikre sem szavaznék,amivel nem vagyok egyedül!
    Átlépni?honnan hová ?100x leírtam nem vagyok a Fidesz tagja!!!!
    Ha alakulna egy eddiginél jobb, „tökéletes” párt(ami mostanság nem várható)arra szavaznék,de azt nem érem meg!

  • tóth péter!

    Azt hiszem az általad találóan megnevezett G O.I.P (Geyza az oldal idióta pacákja)belém van esve szegény…..,de hiába reménykedik,vagy megunja(de nem adom magam…),vagy elkábítják és magában beszél továbbra is!

  • Boda Marcsi írta:

    Alma!

    Erre biztosan nem kerül sor és eddig is a fontos dolgokban következetes maradt a Fidesz…
    _________________________________

    Jesszus, a rendszerváltás után – 1994-ig te is libsibolsi voltál a fidesszel együtt? Ahh…

  • Alma!

    Soha nem voltam „libsibolsi”,meg ugye a Fidesz sem,amely mindig is jobboldali polgári párt volt,voltak vannak hibái,de a baloldaltól teljesen eltérő nézeteket vallottak mindig.
    Volt amit nem tudtak rögtön,vagy az elképzeléseik alapján megvalósítani,de olyan választási csalást”etetést”nem követtek el
    mint anno a 13 havi nyugdíj……(1 év,majd csökkentés,majd megszüntetés….!és még más is!!!
    Na tényleg nem érek rá tovább,mert jó és vidám műsor jön:
    a Bagi Nacsa show amin jókat lehet röhögni,meg az sem mellékes
    hogy nem kínomban….

  • / Fel – fel röhög…Alma és az ostoba OIM* egyenlőtlen szócsatáján. /

  • Boda Marcsi
    2017 december 14
    2:51 du.
    Azt a …….! Fidesz mint jobboldali polgári őskövület? Kádártól átmentett káderekkel? Kérhetek egy szakajtó nyugtatót?

  • Boda Marcsi
    2017 december 14
    2:51 du.

    Hát magának történelemből is egyes jár. Miért is nem csodálkozom ezen :)) ÖN tényleg egy másik planétán él Marcsi. Mai lecke, amit meg kell tanulnia: A Fidesz liberális pártként kezdte meg működését Fodor Gábor alapító taggal. A kerekasztal tárgyalásokon Fodor, Orbán, és Kövér képviselte a fiatal liberális vonalat. Jézusom Marcsika, tessék tanulni-tanulni-tanulni. A jó pap is holtig tanul.

  • Öszevissza írogat ez az OIM*

    Láthatólag halványlila fingja sincs semmiről, ami ebben az országban történt az elmúlt 27 év alatt.
    De azért egy alkalmat sem halaszt el hogy kioktassa a nálánál jóval értelmesebb, ráadásul tanult embereket.

    *OIM = Ostoba Inpertinens Maca.

  • reklám alatt:G OIP 000000000000000000!(Geyza…)

    A többieknek meg azt üzenem,hogy történelemből mindig jó voltam,beleértve a közelmúltat és a jelent is!
    Ja,hogy másképp gondolkozom,mint itt egyesek?..az nagy szerencse!
    Próbáljanak tájékozódni,informálódni,meg esetleg jó filmet nézni,kikapcsolódni (na nem ezen a fgórumon…)
    kikapcsolódni,mert hamarosan bediliznek….egyeseknél már meg is történt!
    Na pá!

  • Nem tud a nö semmitsem.

    Szerintem azt sem tudja általában
    milyen nap van mikor felébred.

  • Csupán a reklám alatt,:Geyza csak nem hiszed,hogy te értelmesebb,meg tanultabb vagy mint én vagy az ilyen „lények”..miatt elüldözött tisztességes többség?…..
    Ne válaszolj,szánalmas,kezelendő alak vagy!!

  • Azt sohase mondtam hogy tanultabb lennék.
    De legalább én beismerem hogy utolsó kis szántó-vető vok.

    Különben meg nem rólam volt szó .
    Ergo: általában azt sem tudja ez az OIM* hogy mikor miről van szó.

    *OIM = Ostoba Impertinens Maca

  • Boda Marcsi
    2017 december 15
    4:04 du.

    Tök jó, hogy másképp gondolkodik, nagyszerű. De attól a történelmet még Ön sem képes meghajlítani teljesen az ellenkezőjére a másképpen gondolkodásával mint a valóság, Marika! :O Lehet, hogy jó volt történelemből (bár eddigi megnyilvánulásaiból még erre folyton rácáfolt), de akkor azt a pár évet talán átaludta amikor a Fidesz megalakult liberális pártként és ebben a szellemben is működött Fodor Gáborral, Deutschcsal és Orbánnal meg Kövérrel karöltve. Azért alap dolgokat ne hazudtoljon már meg, ennyire nem lehet notórius hazudozó, vagy ostoba?! Ez már beteges, ne haragudjon!!
    …és ez nem vélemény kérdése, hanem ténykérdés. Másfajta véleménye lehet bárkinek így Önnek is, és a véleményét el lehet(ne) fogadni, ha alátámasztja érvekkel, de ilyenre még itt nem volt példa öntől. Szedje össze magát Marika. A szimpla hazudozása mindenfajta érv, vagy tárgyilagosság nélkül az harmatgyenge még vélemény-nyilvánításnak is.

  • Boda Marcsi
    2017 december 15
    4:31 du.

    „Csupán a reklám alatt,:Geyza csak nem hiszed,hogy te értelmesebb,meg tanultabb vagy mint én vagy az ilyen “lények”..miatt elüldözött tisztességes többség?…..”

    Kedves Boda, ennyi reklám összesen, minden adót együttvéve sincs, mint amennyit te itt, állításod szerint ezen idő alatt összetermelsz! Nem tudom Geyza mit hisz, de ha mégis azt amit felvetettél, van rá némi alapja! -:))))

  • Boda Marcsi
    2017 december 15
    4:04 du.

    „…Ja,hogy másképp gondolkozom,mint itt egyesek?..az nagy szerencse!”

    Nem az a gond, hogy másként gondolkodsz, hanem hogy egyáltalán nem gondolkodsz!
    Neked aztán főleg nem kéne senkit biztatni és hivatkozni a „tájékozódásra” mert rajtad épp az látszik, hogy azzal kelsz amivel fekszel, és este újra az dől belőled amit a jó vezéredtől meg a zavarosban halászó retardált sameszeitől hallasz éjt nappá téve a köztévén -kivéve a reklámokat, de mint tudjuk az az idő sem telik nálad haszontalanul mert az alatt mondod fel itt az összes ostobaságot amit sikerült a fejedbe tölteniük!
    Mindezeket a köztudott „tényeket” eszembe sem jutott volna megjegyezni, mert végtére is ezek nem új keletű dolgok, ha nem te magad szolgáltatsz rá alapos okot azzal, hogy megpróbálod itt trenírozni a bandát a jó tanácsaiddal!
    Nem baj, cserébe én is adok egyet: Marcsika drága, törivetélkedőre egyelőre ne nevezz be!

  • Bár azt hittem túlragoztuk a dolgot….de értelmetlen cikk,értelmetlen „nagyokosaival” nem vitatkozom,akik állítólag
    mind….ismerik a történelmet,vagy legalább a nem túl régit.,ha lesz időm(most nincs)felidézem az utóbbi idők kormánypártjait,időrendi sorrendben!

  • na elment a vendégem….
    Alma és a gyengébbek…kedvéért!
    1949-89 között volt kötelező szavazni az egyetlen pártra a szocikra,aztán 1989-ben a rendszerváltást követően,ami ugye nem a baloldal dicsősége?… már nem,de a többség a jobboldali Antall kormányra szavazott(1993-ban meghalt,Boross P.volt 1994-ig)túl jóhiszeműek voltak és hibákat is követtek el,de ugye az MDF-KDNP-FKgP. szövetsége véletlenül sem volt ballibsi?…!l994-ben jött Horn Gyula l998-ig.Az l.Orbán kormány 1998,2.ik 2010,3-ik 2014,és most lesz a NEGYEDIK!…..Mindet most nem sorolom fel,de az tény,hogy én önszántamból soha nem szavaztam a baloldalra,amelyik
    2012-ben ismét szerette volna bevezetni a kötelező szavazást,na nem jött be nekik,mint ahogy manapság sem sok minden!Ha kell,majd felsorolom a rendszerváltás utáni pártokat a sok „okosnak”.Elmentem,remélem érthető voltam,ha nem is mindenkinek
    pld.G.OIP,de sebaj,lassan már nincs egyedül a szellemi szintjével……

  • Egyébként a pártok kronológiai sorrendjére,dicsőségeire,ténykedéseire …..különösen a Medgyessy ,Gyurcsány,Bajnai (Egy ciklus alatt!!!) még az amnéziások többsége is emlékszik!
    Hát (ha nem is őszinte..)részvétem a mai baloldalnak és a fanatikus híveinek,kívánok több észt…hitelességet…programot… önkritikát….!bár már elkéstek!

  • Marcsikám! Sohasem volt kötelező szavazni, legfeljebb délután eljött hozzád valami ismerős komcsi, és kedvesen megkérdezte, hogy nem felejtetted-e el a szavazást… És hogy még este hatig mehetsz… Továbbá SOHASEM a pártra, hanem mindiga NÉPFRONT (tudod, amelynek Pozsgay, mostani fidesznyik volt a vezetője…) jelöltjére lehetett szavazni.Sőt, a 80-as évek végén már KÉT népfrontjelölt között is lehetett választani… 😀

  • Alma!

    Nézz utána hiteles forrás (internet),egyrészt emlékszem,mert jó a mert még jó a memóriám,egyesekkel szemben!
    Szigorúan kötelező volt,sőt „kellemetlenséged” is lett volna ha nem mész el……
    Pozsgay meg gyenge érv……de talán bizonyítja,hogy voltak normális szocik is,nem csak bűnözők…..meg azt is,hogy onnan többen észhez tértek és jobboldalivá váltak,míg fordítva ugye nem?….
    Ma lehet tartózkodni,de ha elmész akkor meg szabadon arra szavazni akire akarsz,szerencsére több párt-rendszer van!
    Na mindegy!Tájékozódj!

  • Boda Marcsi
    2017 december 16
    12:10 du.

    Marcsi magával többek közt az a baj, hogy harcnak gondolja a vitatkozást, az eszmecserét. Megint azt mondja sértődötten és dacosan, hogy

    „Nem vitatkozom”

    és ezzel le is zárta maga részéről. Nem mondom, „elég meggyőző” semmitmondás, de ez csak a szokásos menekülése a válaszok, vagy egy téma elismerése elől. Nem kell a kormánypártokat felsorolnia, mert senki nem kérdezte. Egyszerűen fogadja be az agya, hogy a Fidesz liberális, szabadelvű pártként indult, és ez a téma legalább ki volna pipálva. Ne húzza, ez nem rétes! Mi olyan nehéz ebben magának elfogadnia?? Ettől Ön még nem lesz baloldali, sem liberális, sem „nemfideszes”, de még csak kisebb sem. Sőt talán még ha korrekt vitapartner lenne, akkor hátba is lehetne egyszer veregetni magát. Na, mivel szépen felsorolta a pártokat, akkor már csak az eredeti kérdésnek nem nézett utána, a Fidesz alapítása és az első néhány éve milyen irányvonalat képviselt? Valahogy pont a kérdésre nem válaszolt, helyette leírt mindenféle olyat ami nem volt kérdés.
    Azért csak belehibázott abba is amit senki nem kérdezett. Ki is kell javítanom, mert borzasztó butaságot írt. Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai nem egy ciklus alatt váltotta egymást, hanem két ciklusban. Ez így még mindig egyes Marika néni. Na, nézzen utána a következő reklámnál a Fidesz alapításának és irányvonalának, hallgasson korabéli beszédeket Orbántól, és a többi libsi fideszestől. Még ebből akár lehet egy kettes alája Marcsika!

  • Ezzel a cikkel is az a bajom,mint a másikkal,többet reagáltam,mint amennyit megérne…..(maga a tartalom,a szenvedő,értelmi nehézségekkel küzdő(ugye finom voltam?)
    balosokról már nem is beszélve!
    Elmentem innen,de nem végleg(ne örüljenek…)az újabbakhoz majd elmondom a véleményem,amennyi az időmbe belefér!