Karácsony Gergely kiszólása megnyugtató…

2017 december 13 10:13 de.14 hozzászólás

A legfrissebb, és a ma éppen aktuális, hír szerint az MSZP elnöksége jóváhagyta azt, hogy Karácsony Gergely legyen a közös jelölt. Azt követően, hogy egy szendének és szolidnak aligha mondható kiszólást publikáltak Karácsony szájából. Valószínűsíthetően az Együtt háza tájáról. Egy elvileg zártkörűnek tekinthető megbeszélésről. Ami pár szempontból megnyugtató.

Az egyik szempont kétségtelenül az a stabilitás, ami körül lengheti ezeket a megbeszéléseket. Nem a bizalom, hanem a stabilitás, amennyiben stabilan számíthat bárki arra, hogy szinte minden kiszivárog. Akármennyire bizalmasnak, zártkörűnek is tekinthető a megbeszélés. Megtartva azt a jó nemzeti körjáték-szabályt is, hogy vannak olyan barátok, akik mellé felesleges ellenségeket gyűjteni. Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy szavazói véleménye szerint az Együtt (senkivel) mennyire szimpatikus. Akár Karácsonnyal, akár nélküle. De az is lehet, hogy majd éppen most fog helyrebillenni a világ rendje, és az Együtt vezetőinek a lelki egyensúlya. Elégedetten összemosolyogva és bólogatva, hogy: lám, mégiscsak jó, hogy egy kriptoszoci elhagyta az asztalunkat.

Ugyanakkor, személy szerint nekem, Karácsony kiszólása is megnyugtató. Nem okvetlenül azért, mert a trágárságot a politikai kommunikáció minimumának tekinteném. De legalább érzékelteti azt a szemléletet, hogy a jelöltséget feladatként kezeli. Nem pedig valami olyan alanyi jutalmat, mint a mesebeli parasztfiú a legkisebb királylány kezét. Főleg, ha csak az aranygyűrű érdekli azon a kézen. Lelki szemei előtt már a saját zsebében látva a brilleket is. Ettől persze nem lesz Karácsony a legjobb jelöltje a miniszterelnökségnek. Ahogy az is felvethet kérdéseket, hogy mennyire jó ötlet az MSZP választása.

De ebben a pakliban, így még az is lehet, hogy inkább lesz kovásza egy esetleges együttműködésnek, mint korábbi, „gyurcsánnyaljusztsem”, társ. Legyen annak bármennyire is Együtt a neve. Mert együtt emlékezhetünk arra az Együtt-re, amelynek vezetői szinte bukórepülésben vesztették el a választásokat. Annyira, hogy már-már a szándékosság gyanúja is felébredt. Igaz, az akkori MSZP-vel kart karba öltve. Együtt. Így ettől sem lesz persze Karácsony automatikusan a legjobb ellenzéki jelöltje a miniszterelnökségnek.

De egy őszinte, bár kétségtelenül trágár, gesztussal legalább már beljebb vagyunk. Márpedig a politikában, különösen napjainkban és Magyarországon, nagyon is megbecsülendő lehet(ne) az őszinteség.

14 hozzászólás

 • Turóczi Béla

  I deeply agree (ahogy az unokám mondja)

 • Kezdő vigécekkel kár színre lépni, a Fideszt csak egy Orbánnál nagyobb kurvapecérrel lehet legyőzni, de az sajnos még herezacskóban érlelődik!

 • heheeehehehe…
  Ez igaz!

 • Ez igaz!

  Ez meg nem!

 • Ökröském ne ócsárolja kenyéradó gazdiját,nem ildomos dolog.
  Arra itt vagyunk mi idegenszívő magyarulbeszélők.
  Maga csak viselkeggyen.

 • Geyza
  2017 december 13
  5:59 du.
  Nekem már hét éve minden nap vasárnap, ezért nincs gazdám.

 • Örök T.,Tóth p.!

  A szerencsétlen már megont nem ért semmit……

 • 2017 december 14
  11:19 de.BM. : Teheti ennyire futja.

 • Ökröském igazán örömömre szolgál hogy magának bejött az Élet.
  Az emútthétévben.

  Csak arra kérem könyörögve, el ne csesze a dolgot !
  Mindent tegyen meg hogy ez így is maradjon.

  Javaslom magába ne fojcsa az igazságait, ne maradjon egyetlen fórum sem széles e Világon ami nem a maga fröcsögéseitől hangos.

  Köszönöm.

 • Geyza
  2017 december 14
  12:34 du.
  Jók a fricskái, de az MSZP legújabb import vállalkozójáról mi a véleménye? Mi a véleménye arról a pártról, aki saját soraiból nem képes egy gyermekszerető ovonénit vagy ovobácsit kiválasztani? Szegény Karácsony Gergelyt még a professzionális tapasztalatokkal rendelkező Gyurcsány Ferenc is alkalmatlannak tartja, pedig ő még Orbánnál is jobban tudja hogyan kell lejáratni a világ előtt a magyarokat! (Na jó, Simayt és Föld S.-t leszámítva!)

 • Ökröském maga nincs abban a helyzetben hogy engemet beszéltessen..pontosabbaban “írasson” dejazé köszönöm a figyelmet.

  Azt megértem hogy a hátamon felkappaszkodva löki a mondókáját.
  Aztnem értem miért kellek ehhez én.

  (Hacsakhogy azénem hogy a tárgyilagosság láccattyát bírhassa kelteni..)

 • Geyza
  2017 december 14
  3:14 du.
  Csak azért kértem nagybecsü véleményét, hogy megtudjam, a hányingert keltő személyeskedéseken kívül máshoz is van-e tehetsége! Ha van, ügyesen titkolja! Máskülönben meg Geyzaságod milyen helyzetben van, fotelben ülő, kiváltságos vagy kivételezett?

 • Csak személyeskedni tudok.

  ‘Sztakkó mivan ?

This site is protected by Comment SPAM Wiper.