Térdelni tanítsd…

2017 december 14 10:14 de.59 hozzászólás

Csepreg felkerült a politikai térképre. A Nyugat.hu híradása nyomán. A polgármester ott ugyanis olyan nagy úr, hogy térdelve kell köszönteni, ha átad valamit. A jelek, és a képek szerint. Az ovisoknak. Akik állítólag önként és dalolva tették.

Azért vannak kétségeim afelől, hogy egy óvodás mennyire önként és mennyire dalolva megy polgármestert üdvözölni. Valószínűbbnek tűnik, hogy oda megy, ahova az óvoda dolgozói szerint menniük kell, és olyan dalt énekelnek, olyan műsort prezentálnak, amit begyakoroltatnak velük. Így volt ez évtizedekkel ezelőtt, és így lesz valószínűleg a jövőben is. Nem politikai, hanem életkori, fejlődéslélektani okokból. Amikor tehát azt nyilatkozza valaki, hogy a gyerekek örömmel mentek valahova, akkor valószínűleg sokkal inkább arról van szó, hogy a pedagógusoknak ellenállhatatlan ötletet adtak be. Olyasmit, hogy milyen nagyon jópofa lenne, ha a gyerekek ott cukiskodnának egy ovódátlan utca megnyitóján. Azt is elhiszem, hogy a szülők örültek az eseménynek. A gyermek szereplése, megmutatása a világnak olyan esemény, aminek lehet is örülni.

Az üröm a körülményekben van. Abban, hogy olyan népszokást gondoltak feleleveníteni, ami nem okvetlenül az utcán tédeplésről szól. Szalma nélkül sem, és szelmával sem. Mert lehet ugyan egy Luca-napi népszokásra hivatkozni, de ettől a helyi hatlamasság előtt való térdeplés az, ami: egy megalázkodó gesztus. Ha gyermekeket térdeltetnek, akkor az az üzenet kerekedik ki belőle, hogy „tanuld meg, hogy hol a helyed a naccságos előtt”. Egyfajta rejtett tantervként. Ha a pedagógusok ötlete volt, akkor „csak” túlteljesítő bénázás. Amire épeszű, politikai érzékkel csak kicsit megvert polgármesternek egy reakciója lehetett volna. Az, hogy az ötlet szintjén is elmeszeli ezt a műsort. Ha nem a pedagógusok saját kútfejéből pattant elő ez a nagyszerű gesztus, akkor még rosszabb.

Mert az utóbbi esetben nem csak azt üzeni, hogy elvárás a megalázkodás, hanem azt is, hogy ebben a helyi véleménynevelők partnerek is. Miközben persze rövid internetes keresgélés alapján is tudhatja bárki: Luca napkor nem csak a térdelés szerepel a népszokások között. Ha már ragaszkodnak ehhez a naphoz. Mondván: Luca napkor kell ucát avatni, akárki meglássa. Elvégre, ha harminc éve húzódik valami, akkor egy napot sem várhatott volna. Luca-napkor kellett átadni. Csak nem azért, mert így volt valami halovány fedősztori a polgármester előtt alázkodás-gyakorláshoz? Hmmm…

59 hozzászólás

  • Szomoru, hogy a magyarok meg itt tartanak. Azaz ez egy tema indito lehet.

  • Lassan már nem az a kérdés, hogy diktatúrában élünk-e, hanem a terror szintje napról-napra emelkedik. Annyi előnye van azért, hogy fő trolljaink ettől is orgazmust kapnak. Mondván: Rend a lelke mindennek!

  • Upsz, Klára asszony kommentje rám cáfolt, de még nem volt ott, mikor az enyémet írtam. Ezek szerint már megérte, ha neki most ez a véleménye.

  • tobb mint szomoru, valoban tragikus, hogy visszafele haladunk az idoben es az erkolcsokben

  • Asztarohadt hétszencségit !!!!!!!!!!!!!!!!!
    És a szülő még csak ki sem veheti abból a szemét
    gyerekmegőrzőből a gyerekét mert köütelezövé tették H Á R O M éves kortól a NER szellemisége szerinti gyermek-idomítást !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    EZ HUNT, OIM, Neocsárli és Ökröském szerinti szép új világ alapja.

    Gatulálok…….

  • Figyelő:
    Nem tudok most humoreszkálni sajnos..
    Elveszítettem a humoromat és a jókedélyemet egy pillanatra.
    Csak az vígasztal hogy a kölköm már igencsak felnőtt és megfelelőképpen cinikusan képes szemlélni ezt az egészet ami itt zajlik.

    És nem terveznek gyermeket hálistennek.

  • A terdelest a szulo bunteteskent hasznalta. Az en negy gyerekem is ezen nott fel. Soha nem pofoztan oket. Rendszerint a balhe egymas piszkalasa hozta. DE volt aki az egyik szobaban terdelt, a masik a masikban.

  • Engem SOHA nem térdeltettek anyámék.
    Marxista körökben az ilyesmi nem volt szokásban.

  • Christopher Adam

    Ez fel se merült nálunk, amikor gyerek voltam. Igaz, az már más világ volt: Kanada és a nyolcvanas évek…

  • Rákosi elvtársék is felhasználták a gyerekeket a maguk ünnepeltetésére.

  • A terdelest a szulo bunteteskent hasznalta. Az en negy gyerekem is ezen nott fel. Soha nem pofoztan oket. Rendszerint a balhe egymas piszkalasa hozta. DE volt aki az egyik szobaban terdelt, a masik a masikban.

  • Az enyémek soha nem térdeltek!! Sarokbanállás volt,- bocsánatkérésig. A térdeltetés a gyerek megalázása, és dacot szülhet.

  • falusi
    legyunk oszintek, minden buntetes dacot szulhet, ilyen az emberi termeszet, de megis jobb a pofonoknal, mert az tenyleg megalazo.

  • Figyelő
    2017 december 14
    2:54 du.
    Hát én meg azt mondom, hogy nem kell mindent 100 %-nak venni a nyugat.hu hitelesséréről azért mert ez a cikk az antimagyar Simay Úrnak kapóra jött és megspórolt vele egy győzelmes zsebhokit, mert spontán magömlése lett tőle!

  • Orok Tamas, latja erre nem is gondoltam.

  • Egyszer térdeltettek büntiből. Óvodában. Aztán bejött a vezető óvónő, és amit mondott attól az óvónéninek kisültek a dobhártyái. SOHA többet nem kellett térdelnem büntiből. A fiaimnak sem. A megalázás nem büntetés, hanem idomítás.

  • Örök Tamás,

    Azt bizonyos, Orbántól tanult játékodat ne testáld másra. De természetesen Te hihetsz abban, hogy az internet összes fotója csak ellened van hamisítva. De idővel ez esetben menj orvoshoz.

  • Figyelő
    2017 december 14
    11:05 de.
    „Szomoru, hogy a magyarok meg itt tartanak.”

    Igen, egyet értünk. Szomorú, hogy a kormánypárt nyaloncai itt tartanak. Ott, hogy azt hiszik: ez egy nyerő gesztus a Polgármester Úrelvtársnak.

    De lehet, hogy kedvenc rúd-táncosnőjének így tetszik a pr
    https://kuruc.info/r/6/137312/

  • Örök Tamás, és Figyelő figyelmébe is.

    A polgármester még a helyreigazítási kérelemben sem mondta, hogy a térdeltetés nem történt meg. Csak az értelmezésén vitatkozik.
    http://www.csepreg.hu/hu/hirek/onkormanyzat/helyreigazitasi-kerelem.html

    Éppen csak azt nem írva, hogy az óvodások hosszú tömött sorokban tüntettek, hogy térdelhessenek. Holott, mivel andragógiát végzett a polgármester úr, kellett hogy tanuljon neveléslélektant. Még akkor is, ha az andragógia a felnőttek „sportja”.

    Helyreigazgatási magyarázkodás helyett bölcsebb maradt volna, ha hallgat.

  • Ezt az „andragóriát” kedvenc íróm, bizonyos Dick Marcinko úgy jellemzi hogy az illető -idézem :

    „zabszemelgetésből és valamiféle lila gőzből irta meg a diplomamunkáját”

  • kérdéseim vannak azokhoz, akik bármilyen pozitívumot látnak eme undormányban (Chris, neked milyen hatalmas szerencséd, hogy akkor és itt)… a dac és egyéb gyermeki reakciók kitörölhetetlenek! ezekből lesznek orbánviktorok (akit saját bevallása szerint is még rúgdosott is a „kedves” papa, akit manapság hatalmas mennyiségű lopott holmival jutalmaz az „olyanná” vált kedves fia)
    személyes tapasztalataim is vannak az ügyben…csak annyit osztok meg belőle itt, ami érdekes lehet (az én reakciómat) eleinte „asszittem” ez jogos és meg is érdemlem azután kiszbadulva a „varázskörből” azaz felkapvaa bringát és elhajtva a messzi patakpartra és annak is a legtávolabb eső részére és csíborokat meg a békákat szemlélve a friss levegő meg a „természet” megvilágosított, időben történt, csakis azt kezdtem útálni valós undorral aki elkövette, senki mást (a disztinkció nagyon fontos, a mai NER világban ez nem jellemző, mindenkit lehet és csinálják is, az a lelki sérűlt, agysérves polgi is ilyen) és utána ki is derült az „ő” nehéz gyermekkoráért akart törleszteni egy ártatlanon majd kikötött ott ahová az orbánviktorok is valók, a csendes nyugodt és derűs Hárs hegyre… dehát…a „hárshegy” is mexűntettett és sok minden más is… és lett belőle feliratos perzselt disznó, „kellemesünnepek” és szekrényből kieső kísértetek… de a pénz (néhányan assziszik) boldogít és az anyagi gazdagság elfedi a szellemi nyomort és a talmi csillogás a teljes ürességet ami az „üregek” szarral való feltöltéséhez vezet, de szerintük a lényeg a feltöltés, jó kövérre, csak úgy dagad amint sunyin bazsalyog a papírjai mögé rejtezve a parlament nevű csinnbummcirkuszban, mialatt valaki a halálos ítéletéhez is elegendő váddal illeti és akkor öööööööööz ve mexólal. „kellemesünnepeket” és senki sem vezette el meximogatva a buksiját, mondván: ennyike és eddig, elég volt!

    de ez egy sérűlt nemzeti lélek esetén nem lehetséges(???) talán?

  • Kalocsai Miklós

    Volt egyszer egy ábránd: Európához tartozni! Hol vagyunk már ettől? Csepregen óvodás gyerekeknek télvíz idején az úttesten térdelve kell köszönteni a polgármestert, Esztergomban -nem egy eldugott kis faluról van szó- a polgármesteri hivatalban a jegyző leveszi a csillagot a karácsonyfáról, mert az az ördög jelképe, és nyomban ördögűző rituáléba kezd. És amiről még nem tudunk! Figyelő csak csodálkozik, Boda Marcsi valószínűen boldog, mert végre Mária Országában érezheti magát, mi pedig szégyenkezhetünk!

  • Megy a küzdelem, ki tudja magát mélyebbre ásni. Majd jön egy valami, aki alá kínál. De ez kell, hiszen megválasztják őket.
    Mondanám, hogy undorító, de lassan sajnos megszokom.
    Hiányolom Boda Marcsi értekezését a normalitásról. Vagy ez már neki is ciki?

  • Beteg ötlet, hogy egy út átadása – ami egy magától értetődő kötelezettség teljesítése – mi módon kötődik a Luca napi megemlékezéshez, és miért kell ez ügyben kicsi gyerekeket felhasználva ily módon túltolni azt a bizonyos biciklit!

  • Figyelő
    2017 december 14
    11:05 de.

    „Szomoru, hogy a magyarok meg itt tartanak. Azaz ez egy tema indito lehet.” – írja Ön az első hsz.-ban, majd kicsit lejjebb így folytatja:

    „A terdelest a szulo bunteteskent hasznalta. Az en negy gyerekem is ezen nott fel. Soha nem pofoztan oket. Rendszerint a balhe egymas piszkalasa hozta. DE volt aki az egyik szobaban terdelt, a masik a masikban.”

    Most akkor mi is az Ön gondja a gyermekek térdepeltetésével? Mert azt, hogy Simay E. szerint mi a baj vele, és miért írt róla, azt értem, mint ahogyan az összes többi, fenti eseményt kifogásoló hozzászólás is világos. Talán csak nem az az Ön gondja, hogy jelen esetben a térdepeltetés nem „bűntetésből” történt?
    Mert ha büntiből térdeltetjük a gyerekeket az rendben van Ön szerint, de ha idióta értelmezés okán valamiféle „átszellemült tiszteletet, ünneplő gesztust” szándékozunk ezzel kifejeztetni azokkal a kiskorúakkal akiknek fogalmuk sincs mi történik, miért kell nekik a hideg kemény flaszteron térdelni, akkor a „magyarok tartanak itt” Irományából az derül ki, hogy a „kanadai” háziasszonyok, anyák sem tartottak máshol 45-50 évvel ezelőtt, bár vélhetően ez nem volt általános.
    A büntetés egyéb más módon is elérheti a célját, arról nem is beszélve, hogy ha a térdepeltetés egyik esetben büntetés, másik esetben Luca napi „magasztos gesztus” akkor óvodás legyen a talpán aki tudja mikor miért kell térdelnie?

  • Lucázás (népszokás)

    (kotyolás, palázolás)
    Luca napjának hajnalán a gyerekek (esetenként kísértetnek öltözve) körbejárták a házakat, és lopott fán vagy

    szalmán térdepelve

    mondókákkal bő termést és jószágszaporulatot ígértek kisebb ajándékokért cserébe, és átkokat, ha nem kapnak ajándékot.

  • Come on, azok nem ovodasok !!!

  • slapaj Szerinted erről van szó? A Príma szatyorban van az ajándék,vagy éppen átkokat szórnak?

  • Slapaj az idegeneknek hiába magyarázod el egy magyar népszokás gyakorlatát, nem fogják megérteni.

  • Én arra várok 30 éve hogy jöjjön a Claudia Siffer és térdepeljen le előttem…
    De nem jön !!!!! 🙁 🙁

  • Mert csak a nácik a magyarok?
    Neocsárli ?

  • slapaj
    2017 december 15
    8:48 de.
    Tisztelt Slapaj Úr!
    Pont erre akartam Figyelő Úrhölgy figyelmét felhívni az Ön által már elavulttá váló beszólásomban! Köszönöm!

  • Geyza Nem csak a nácik lehetnek magyarok, azok is lehetnek akiknek ők megengedik. Képesek hülyét csinálni magukból, hogy kimagyarázzák magukat. Már tényleg nem tudja, Fideszes vagy Jobbikos. Tulajdonképpen mindegy is, egykutya.

  • slapaj
    2017 december 15
    8:48 de.
    nekem is vannak népszokásaim, abban is van térdeplés is de sohasem frissen hengerelt aszfalton, az olyan snassz, meg rücskös, hogy mást ne mondjak, meg osztán a „Lucafer” vinné el azt aki nem hagyja játszani kis gyermekeit és krampuszokat kreál belőlük a nyílt uccán és még a Nagy Kemény Farkú Ördög nincs is jelen (olyan-mármint kemény- a fidex ben nincs eccse, xcsak puhip.cs)

    szóval nagyon zsenéntra sikeredett ez a nép,ese is mint a NER, meg hogyanlopjunkmatöbbetminttennap, és a komondorok fekvőtechnikája és hogyan lehet Hát Izsák ban kicsempészni 22 milla (namitis) oda svájcba? bruxelles kis kitérővel karácsonyi vásár a kikötőben néger matrózokkal a zorbányi na’on szeresse esztettetetet is…és nála ez is népszokás

  • Geyza
    2017 december 15
    11:55 de.

    ez mind azért van, mert nem vagy New Csepreg York ban a Broadway környékén és főleg, mert sem polgár sem mester (ezutóbbiban nem vagyok bizonyos, mivel nincs személyes tapasztalatom róla) és a Claudiák mind nagyon igényesek anyagilag és kikészítésileg: mármint hogyan legyen selymes és üde …

  • Geyza
    2017 december 15
    11:55 de.
    Fekve már nem megy vagy a nyanya öregecske?

  • Rodeo:
    A „nagy számok törvénye értelmében”
    (ezt ugyan nemtom mitjelent de kuvvajól hangzik)
    továbbá a statisztikai szóródás miatt a Claudiának EGYSZER csak fel kell tünnie a Marx téren, a Skála Metró előtt.

    Na ezé van hogy ottan várni szoktam őt, egyik kezemben virággal, a másikban is. Merthogy biztosra mennék ezesetben.

    De még nem gyött.

    (Persze nem adom fel..gondolhatod..)

  • Rájöttem honnan szalajtódott ide ez az Ökröske:

    Ő abba a hazai társaságba tartozhat, akik a következő stílusban hívják fel telón egymást a MAI MAGYRORSZÁGON :

    „Szehvusz kéhlek kedves Dunántúli Fökapitány uram, hogyszolgál a méltóságos asszony egészsége? Ha beszélsz a Kegyelmes Úhhal,kérlek ajánljad be neki legújabb vállalkozásomat.”

    És kedves barátaim, ez nem vicc!!!!
    Van a mai Magyarországon egy zárt csoport akik már igy beszélnek és viselkednek-maguk között.

    Ezt kéremalássan biztos forrásból tudom..ugyanis manapság informatikai forradalom zajlik, ha nem használnak ITU-akárhányas titkosítást a telefonjaikon akkor azé tudható mi zajlik.

  • Gyalazatos modszer amit alkalmaznak a legfiatalabb kortol kezdve igazan huseges es megalazott allampolgarokat kepezni.
    Persze a felelem keltese az eslo lecke.

    Tisztesseges emberi lenyek meg a kutyuskajaikat is ertelmesebb modszerrel tanitjak.

  • Szerintem a gyerekek ismerik a polgármestert, és kíváncsian várták annak esetleges megjelenését, hiszen a Luca nap a régi magyar néphit szerint „gonoszjáró nap”.

  • Belzebub:
    PEEeeeersze hát hogy lehetett volna másképp…

    Sétálni,sétálni, egy kis dombra lecsücsülni csüccs-öt játszottak a kis gyemekek a Polgámesterr Úrr-ral.

  • Ez a cikk példa arra,hogy ki lehet tekerni a dolgokat,hogy bele lehet magyarázni a dolgok menetébe mindent -a ” semmiből” hatalmas sztorit lehet fabrikálni– csak azért , hogy valakit,valakiket le lehessen járatni.
    Ez a csodálatos az újság írásban,a toll eszközével mindent az ellenkezőjére lehet foirdítani4
    Nézzétek meg mit véghez visznek Ámerikában a megválasztott elnökkel szemben az újságokban. Mert az Ő oldala nem lehet elnök—csakis a Clintonné oldala,mert igaza csak nekik lehet.Ti a népet is leváltanátok???? ,hogy csak a Ti ” igazságotok” érvényesüljön?
    Üdv.-lettel

  • G : A baloldali „náci”-„kisnyilas” veszélyesebb lehet,mint a másik!??? Mert az mind a két oldal ” nácizmusát,kisnyilasságát művelni tudja!
    Nahát erről ennyit üdvözletével.

  • Geyza:
    „PEEeeeersze hát hogy lehetett volna másképp…”

    Pedig úgy lehetett, ahogy írtam. A gyerekek várták, hogy a polgármester egyszercsak megjelenjen. Mikorra várták volna, ha nem a „gonoszjáró napra”?

  • Geyza
    2017 december 15
    4:34 du.
    „Sétálni,sétálni, egy kis dombra lecsücsülni csüccs-öt játszottak a kis gyemekek a Polgámesterr Úrr-ral.”
    Térdelve…..???
    Ilyen kis korban? Nem illik azt. Csak 18 + -ban és nem az nyilt uccán

  • Geyza
    2017 december 15
    2:22 du.
    Igaza van, de ez a raccsolós urambátyámozás bakfitty ahhoz képest, hogy a művelt felső körökben szinte elvárt az emberi és állati szaporító szervekkel, minden vallásu szentek nemi életével és azok kombinációival megfűszerezett trendi társalgási nyelv és persze már három hónapos külföldi távollét után a kötelező idegen akcentus, a közérthető magyar szavak idegenre cserélése, idegen szavakhoz magyar ragok és toldalékok eszkábálása. Tiz méter mélyre ásnám el magam, ha ilyen kulturelithez közöm lenne!

  • Andrew_s: : ) : )) : ))) : )))

  • HUNT*:
    Ebben igazad lehet.
    Nézd csak meg OIM* -ot.
    Mennyi kárt képes csinálni
    az istentelen túlmozgsásos agresszív stílusával.

    *HUNT = Hát igen.
    *OIM = Dettó.

  • Ökröském ne haraguggyék de nem tudom követni.
    Tuggya kollega én csak egy egyszerű fémmunkás vagyok.
    Krampácsolom a vasgyárban a vasakat,had épüjjön a zország.

  • Na né má..HUNT* megkívánta Clintonnét.

    Mérnem mingyá Obamánét ?

  • Szegény gyerekek!

    Ha eddig nem tudták, akkor most ezekből az újságcikkekből megtudhatják (vagy a szüleik), hogy ők most jól „meg vannak alázva”!

    Ha a szalagátvágós képet nézzük, ahol a gyerekek egyenrangúakként ott vannak a felnőttek, sőt a „hatalmasság” (a polgármester) mellett, akkor az arcukon öröm látható.
    A túlbuzgó polgármestereket lehet és kell is kritizálni, de ezt a gyerekek megsértése nélkül kéne tenni, ajánlom itt a nagy érdekvédők figyelmébe!

  • tóth péter
    2017 december 15
    4:40 du.

    „asszem” a zíííííí gaz ságlátásod egy kicsit bekanyarodott? a clintonné őnaccsága egy rohadt ribanc mégpedig politikaji értelemben, a krump lee az meg assziszi üzletember és nem annak a lobby nak (usa korrupció csimbór asszója) zenél amelyik már lekenyereszte (meglobby szta) a clintonnét és most még emez dolgokat meg is tetézi sok más baromsággal de az egy szűk kör érdekeit nagyon jól kiszolgálja amely körbe az ő csalággya és főleg Zinajda Ájvék és pernahajder férje aki „ije” ténkén a krump lee veje is szolgálja de jól…sok pénz a szentek keze mejjjjjek maguk felé hajlanak, remélem érthető? ha nem akkor meg tudom fordítani talán fejreállítva világosabb…lényeg -talán- hogy a vetésforgó műxik és teljesen mindegy melyik párt a két egyformából amik csak a lobby stáikban különböznek azaz másik korrupció a többi sohasem változott, vagy ha igen? akkor ide felsorolhatnád a nagyérdemű epedve olvasná beleértve magamat is…és a szankcionalitási együtthatókat a gazdasági Pó tenci Á lyukkal….az még girbe gurba hogy ne mongyam másképpen

  • hanyinger……..
    mar most tanulniuk kell kotelezoen a terden csuszast az urasagok elott. ok a felnovekvo fidesz jobbagysag

  • hazai lámpa,

    A gyerekeket nem sértegette senki. Ha kritika éri a polgármestert, mert elvárja, majd magyarázza, az óvodapedagógust, aki a vélt vagy valós elvárásokat is túllihegi az nem a gyermekeket sérti, hanem a fent emlegetett csibészeket.
    Még a szülőket sem, akik talán kénytelenek elviselni, hogy a gyermeküket erre használják, mert különben nem kapnak közmunkát, állást, stb.

  • Andrew_s
    2017 december 16
    5:08 du.
    ne tupírozzátok, a gyerekeket nem sértegették hanem megalázták nem csak a térdeléssel, hanem mert mint még „eszetlen” (már a szülők a szerepe nem ugyanez dehát akinek eltörték a gerincét az…?) és maguktól önmagukért döntésképtelen fiatalkorúakat rongybabaként rángattak holmi politikai szarrágás miatt…ez aljasság, sötétség, és hatalommal való visszaélés hogy mást ne mondjak, mert fel vagyok borzolva… még mi következhet ezután? és még a luca napot is hozzátették meg szalma is volt az aszfalton (de csak maréknyi, jelkép mint a közmunkás bére is jelkép a szemétségről)

  • Geyza
    2017 december 15
    6:52 du.
    G OIP!
    én nem Te vagyok!!
    Nemén hajtottam rá tanzániai barátod feleségére!Az közel volt hozzád,nem úgy mint az ámerikai elnökné hozzám.
    Tévedni emberi dolog!Bár….? Ezt csak ember teheti.
    Pihenj le és ne igyál többet,mert meglátszik rajtad
    üdvözletével.

  • Megjegyeznem, higy az emlitett polgarmester azert kivetel lehet meg a magyaroknal is, valami szadista 0r0m0t erezhet a terdelok latvanyatol.
    Beteg enber..
    Val0szinu azert nem sok ilyen el meg ott sem.
    Nem erdemes az egeszrol irni.

  • Rodeo36
    2017 december 16
    11:14 du.

    EEEegen

  • Figyelő
    8:52

    „Valószínű azért, hogy nem sok ilyen él >még ott sem<."

    Azért úgy látszik, mégiscsak tágulhatott Klára asszony látótere, hogy ezt a "még ott sem"-et odabiggyeztette a végére, mely formában már benne rejlik, hogy a magyarországi demokráciával, még az ő mélyen elfogult szemszögéből sem lehet minden annyira rendben, mint azt gyakran éppen ő igyekszik beállítani…

    Megaztán Hölgyem! Ez a térdeltetés korántsem a testi szenvedésre, hanem még időben megalázkodásra szoktatja a gyermekeket. Előre mutató, a maga módján progresszív pedagógiai módszer ez azok számára, akik minden reményüket a fidSS-Kdmp* koalíció 2018-as "demokratikus" győzelmébe helyezik…
    ˙

    .

    * ÍME HÁT, így valósul meg gyakorlatban a "fiataldemokrata" Orbanini 1992.februárjában, a Parlament soraiban a jelenlegi szövetségese, valamint a világ felé elkiáltott szlogenja, a
    "C S U H Á S O K ! T É R D R E !" 😀